Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nederlandse Leeuw: Verdomme, niks geen nazi's

YOLEEUW

Aan het plafond hangen Nederlandse vlaggen. Voor aanvang van de eerste spreker - Adjiedj Bakas - staat het overwegend blanke, mannelijke publiek op om het Wilhelmus aan te heffen. Vrijwillgers dragen allemaal oranje. Jep, de Leeuw was Nederlands.

Vlag en Volkslied
Het is een verwarrend dubbel gevoel van schaamte. Eerst is er de korte kramp van de aanblik van de vlag en de aanhef van het volkslied, daarna de schaamte over die schaamte. Hoe is het toch gekomen dat vlag & volkslied zo'n onfrisse bijsmaak hebben gekregen? Veel publiek leek het zo te voelen: het Wilhelmus was een ongemakkelijke opening van wat op voorhand al gebrandmerkt was als een "alt-rechts evenement", of zoals de immer onbevooroordeelde Chris Aalberts zei, een "eng-rechtse burgertop". (Chris was er bij, maar stond weer eens moederziel alleen aan een sta-tafeltje obligate observaties te verzinnen om zijn vooraf geëtaleerde vooringenomenheid mee te voeden).

Eerst het zuur. Vier sprekers tegelijkertijd op één groot podium, gericht naar vier vakken met publiek, in een zaal die galmt als een vliegtuighangar: bad idea. De Broodfabriek in Rijswijk [hier een leuk rechts mopje over ovens] is al niet de gezelligste congreshal (zijn er überhaupt gezellige congreshallen?), maar als je dan ook nog de geluidssporen gaat mengen, wordt het soms lastig om sprekers goed te volgen als je niet op de eerste rijen zit. Desalniettemin deed het publiek opvallend goed zijn best om de stoelen gevuld en de aandacht gefocust te houden.

Ook de beveiliging (kaartcontrole bij de deur, ID-check, verplichte - gratis - garderobe, fouilleren) was een tikje aan de zware kant, en voelde daarom als een soort zelf-vervullende voorspelling: 'Kijk eens wat rechtse mensen moeten doen om veilig bijeen te kunnen komen'. Had best wat subtieler gekund. Ook het persbeleid van de Nederlandse Leeuw was lomp. Media moesten een 'motivatiebrief' schrijven (doe normaal joh), het twitteraccount was venijnig (en niet grappig) en als je, zoals oorspronkelijk het plan was, zoveel mogelijk sprekers van rechts tot links wil vastleggen, moet je niet als eerste spreker Joost Niemöller bekend maken.

Blanke, mannelijke nazibijeenkomst
Nee, één Niemöller maakt nog geen nazibijeenkomst, maar je kan wel op voorhand uittekenen wat de voorspelbare respons zal zijn: 'Ah, het wordt dus een avondje schedelmeten'. Als het publiek dan ook nog 83% mannelijk is en slechts 17% vrouw (cijfers: NedLeeuw zelf), en dan ook nog overwegend roomblank - ja dan is de vooringenomheid fluks verankerd bij de linksmens & - media. (Maar hee, er was wél een kneiter-inclusieve doventolk!)

Het gevolg was dat er linkse afzeggers kwamen, waaronder Jacques Monasch, maar niet allemaal: Sander Terphuis (PvdA) en Rico Brouwer (Piratenpartij) waren present als spreker, evenals de Haagse lijsttrekker van moslimpartij NIDA en zelfs een mevrouw van de Internationale Socialisten. De rest van de lineup was inderdaad vooral rechts vanaf het midden. dr. Jan van de Beek, Sietske Bergsma, Adjiedj Bakas, Geerten Waling, Jenny Douwes, Wim en Sam van Rooy, Joost Niemöller. Maar de ster van de avond was overduidelijk de Canadese keynotespreker, professor Jordan Peterson, die als een rockster werd onthaald en in drie kwartier een mooi middenverhaal neerlegde over moraliteit, een optimistische boodschap over hoe goed het Westen zijn zaken eigenlijk op orde heeft, en over hoe belangrijk het is dat zowel nieuwkomers als oudgedienden volgens de regels van de Westerse rechtsstaat leven. Een daverend applaus tekende de instemming.

Nog meer vlagvertoon!11!!

Forum voor Democratie-congres
Dat publiek was het mooiste aan de Nederlandse Leeuw. Sure, verhoudingsgewijs veel mannen en weinig kleur, maar wel van alle leeftijden en vooral: doodnormale mensen. De Gewone Nederlander, de Hardwerkende Nederlander, de Belastingbetaler, opgevuld met veel jongeren in de studentenleeftijd, vaak in jasje/dasje. Het had zo een Forum voor Democratie-congres kunnen zijn, en het leek qua samenstelling ook heel veel op GeenPeil-bijeenkomsten rond het referendum. En ja, dat zijn dus in overgrote meerderheid doodnormale, vriendelijke en beschaafde Nederlandse mensen.

Burgers, die zich zorgen maken over vrijheid, verzorgingsstaat en de duurzaamheid van de democratie, en naar dit evenement kwamen om tenminste het idee te hebben dat ze - in beschaafdheid - wat kunnen bijdragen in het meedenken over hun land en de koers die wordt gevaren. Sure, er liepen een paar mensen rond met een aura waar je onwillekeurig een Erkenbrandmerkje op plakt (en wier idee van 'bijdragen' ongetwijfeld wat kruisvaardiger geïnterpreteerd moet worden),  maar we zijn wel eens op een GroenLinks-congres geweest en daar spot je ook altijd wel een paar rare randfiguren met extremistische opvattingen. Ze hielden in ieder geval netjes hun mond dicht en hun rechterarmpjes naar beneden, dus het werd bij lange na niet de bruine bierkelder met extreemrechtsreflexen die de meeste media & linkspedantjes er op voorhand al van gemaakt hadden.

Door de bank genomen was de Nederlandse Leeuw een opgewekt evenement in een zaal met 2000 Gewone Nederlanders, die 25 euro de neus hadden betaald om in kalme en bedachtzame sfeer een avond vol sprekers aan te horen, met elkaar in contact te komen en in gesprek te gaan over onderwerpen die bij de koffiemachine of in de verjaardagskring vaak lastig aan te snijden zijn. Kudo's ook, voor het aanwezige publiek dat vooral leek te gniffelen om de karikatuur die op voorhand van de brainstorm was gemaakt. "Wat een enge mensen hè?", knikte een oud heertje in driedelig pak grijnzend naar twee vlotte jongens en een mooi meisje, die ergens de slappe lach om hadden bij de patatbar.

Social

Niks opgelost, toch gelachen
Of er 'maatschappelijke vraagstukken of problemen zijn opgelost' in Rijswijk? Nee, natuurlijk niet en er zijn waarschijnlijk maar heel weinig mensen die dat wel verwacht hadden van de avond. Maar er is wel vrijuit gesproken over een paar hete maatschappelijke hangijzers rond cultuur, migratie en de houdbaarheid van ons verwarde liberale verzorgingsstaatje, op een manier die in de Tweede Kamer zelden gebeurt en in de mainstream media bijna alleen in de context van verwijten, verdachtmakingen en vrees voor "alt-rechts" of "nieuw-rechts" of "nationalistisch rechts" worden behandeld - maar nooit, nooit, met de diepgaande integriteit die zulke vraagstukken oprecht verdienen. Rutger van den Noort - vrolijk en in dito oranje pak - en zijn team (waaronder alle enthousiaste, vriendelijke en uitermate behulpzame vrijwilligers) scoren derhalve een dik compliment voor het bijna uit de losse pols organiseren van een groot evenement dat ondanks de toch vrij steile ticketprijs geheel uitverkocht raakte.

Het woord oorlog viel een paar keer bij enkele sprekers, soms bijna als een soort aankondiging, maar is het nut van debat niet juist dat je probeert oorlog áf te wenden? Het publiek had weinig zin in strijd, en des te meer in een beschaafde bijeenkomst met een babbel en een borrel. Precies wat je op voorhand eigenlijk wel wist dat het zou worden, en precies waar de 'critici' zo bang voor zijn: stel dat die rechtse eensgezindheid ook nog eens diepgravend en gezéllig is, in plaats van agressief en opruiend, hoe gaan ze dán nog mensen overtuigen dat maatschappijkritiek met een vleugje nationalistische vaderlandsliefde iets doodengs en gevaarlijks is?

Zet maar in dat Wilhelmus.

Regie zit er BOVENOP

Reaguursels

Inloggen

De tweet van Wierd Duk spreekt boekdelen: links is zo verschrikkelijk intolerant tegen iedereen die niet binnen hun denkbeelden past dat ze alleen nog maar onbeschoft kunnen zijn. Interviewers die continue hinderlijk interrumperen wanneer geïnterviewde zijn verhaal wil doen, mensen uitjouwen en bij demonstraties kunnen die lui alleen maar scanderen 'je bent een racist!', 'je bent een nazi!' bij gebrek aan redelijke argumenten.
Die Chris Aalberts is trouwens van hetzelfde chapiter: een vooringenomen en over het paard getilde links-fascistische engnek met tunnelvisie.

De waard zijn gast | 21-01-18 | 18:10

Ja het was een fijne avond waar voor mij het idee voorop stond dat ik mogelijk nog invloed kan hebben om de onmacht te keren die ik dagelijks voel wanneer ik de berichten lees over wat er nog over is van Nederland, de EU, de censuur, de geopolitieke belangen waar de belangen van de Nederlandse burger volledig bij in het niet vallen volgens Rutte III. En ja, ik was het niet met alles eens wat er zo werd gezegt en beweert, met name de voordracht c.q. peptalk van Bakas. Maar dat is dan ook niet erg omdat onenigheid en het debat de geesten scherpt. Het waren zeker geen 2000 burgers wiens neus allemaal dezelfde kant op wezen. Dat is ook niet mogelijk bij kritische mensen De 'not agreeable people' die bij alles zullen zeggen. Oh ja, is dat zo? Hà, luister. Die vindt je dan ook niet onder de GL leden of die van VVD66. Die staan de linkse dictatuur voor die zich nu vormt in de EU. En dat is precies waar ik met mijn beperkte middelen tegen zal blijven vechten.

forecastle | 21-01-18 | 16:52

Gadverdamme, dat mensen zich thuis voelen tussen dat Jacobse en van Es gespuis.

henkvanpeppel | 21-01-18 | 12:57

Een congres waar "journalist" Niemoller spreekt ruikt sowieso al een beetje naar complotfantasie en apocalyptische visioenen en dat blijkt ook maar weer: Het beeld dat wordt geschetst is er eentje van een eiland van beschaafdheid temidden van een zee van onbeschaafde horden die dat eiland bedreigen. En dus van een komende strijd.

Dat is allemaal een beetje zielig als voorstelling en ook nogal gebrekkig in creativiteit. Het zal er echter, als we niets kunnen doen aan de overbevolking in de wereld (het echte probleem) op uitdraaien dat de wal het schip gaat keren. Wil je oorlog, dan krijg je oorlog. Dan is het over een jaar of tien a vijftien inderdaad schieten op vluchtelingen aan de buitengrenzen, mijnenvelden en oorlog in M.O. en Afrika. De kans dat we die kant uitgaan is groot. Mede gezien de onwil om te komen tot een andere oplossing.

Die andere oplossing is er ook: Welvaartsvergroting. HEt lijkt de enige manier te zijn om landen (mensen) zover te krijgen dat ze minder kinderen krijgen. De onlangs overleden Hans Rosling toonde overtuigens aan dat daarin de enige oplossing ligt (naast oorlog, chaos, honger en vernietiging). De meeste landen in de wereld schuiven op richting een welvaartsniveau waarbij de bevolkingsgroei afremt naar die van westerse landen. Echter, sommige landen niet: Die lijken niet in staat boven het chaos-level te kunnen uitgroeien, zoals Niger, Congo, Eritrea en enkele andere rampstaten.

Wil je oorlog voorkomen en massale chaos, immigdratie, gernsconflicten, honder en sterven, dan kan je nog werken aan die welvaartsverbetering. Misschien een ide om ook wat creatfieve ideeen te verzinnen in die richting, of is meehuilen met de oorlogsretoriek van Bakas aantrekkelijker? Met zijn ophemelen van de oorlogseconomie. Wat een dom cynisme zeg.

Beste_Landgenoten | 21-01-18 | 11:18

Waar blijven de 24 aanbevelingen?

zwering | 21-01-18 | 11:11

uiterst rechtsen zijn net zo erg als linksen ,het midden is beter

pedro300 | 21-01-18 | 10:33

Een reaguursel waarin staat dat Niemöller een nazi is, zou hier worden weggejorist. En terecht.

De Geus | 21-01-18 | 09:31 | 1
-weggejorist en opgerot-
PeterdeMeter | 21-01-18 | 15:56
-weggejorist en opgerot-
ronvergouwe | 21-01-18 | 06:55

Je zou denken dat dit meer het OLS 2.0 is...?

F. von Zeikhoven | 21-01-18 | 01:08 | 2

Bij mijn weten hebbe nze bij De Witte Onderbroek nooit substantieel belangstelling gehad voor het Oud Limburgs Schuttersfeest, maar ze hebben zich als hyena's op deze bijeenkomst gestort, zo blijkt. We mogen blij zijn dat die hal niet, zoals eertijds te doen gebruikelijk als het links niet zint, in de fik is gegaan.

Schoorsteenveger | 21-01-18 | 01:27

O.S.L. bedoel je?

Beste_Landgenoten | 21-01-18 | 11:08

Hoe heeft die linkse deugkliek het eigenlijk zo weten te draaien dat mensen het idee hebben zich te moeten schamen voor hun mening? Ik heb wel het idee dat we dankzij dit soort initiatieven en het forum gaan voorkomen een tweede Zweden te worden. We gaan het tij echt keren.

hustler01 | 21-01-18 | 00:52 | 3

Laat het zo zijn!

Joostmochtnietsweten | 21-01-18 | 09:47

Te zien aan al die bijeenkomsten, publicaties, websites op rechts schaamt echt niemend zich meer voor wat dan ook, getuige de vele fraaie voorbeelden ook op GS, dus dat "je mag ook niks meer zeggen" gejammer raakt een beetje uit de tijd, nietwaar? Net als de PVV overigens, die haar beste tijd gehad heeft met Wilders' oude grammofoonplaat over de islam, Afrika en andere overdrijvingen.

Gaap.

Beste_Landgenoten | 21-01-18 | 11:22

Beste_Landgenoten | 21-01-18 | 11:22
Wat is het punt dat je wilt maken? Dat plaatsvervangende schaamte of schuld "op rechts" meteen verdacht is enkel en alleen omdat het op rechts is?

Schoorsteenveger | 21-01-18 | 16:15

beste Van Rossem. je schrijft het exact op hoe ik het beleefd heb. bedankt. IK denk dat het feit dat het allemaal normale beschaafde mensen waren, het meest bedreigende signaal voor de heersende partijen is. Een avond met gelijkgestemden, geweldig en bevrijdend.
Ontroerend van de man die aangaf bij de lezing van Wim van Rooy, dat niemand van zijn collegae in het onderwijs wisten dat hij bij de bijeenkomst was omdat dit hem waarschijnlijk de kop zou kosten. We leven echt in een linkse dictatuur.

Rest In Privacy | 21-01-18 | 00:32 | 2

Hier is meer gebeurd dan wat De Witte Onderbroeken Brigade voor mogelijk houdt. Morgen of overmorgen kan het waarschijnlijk ook zonder wapperende vlaggen om de aandacht te trekken.

Schoorsteenveger | 21-01-18 | 00:38

De zelf censuur en gevoelde gedachtenpolitie zijn voor mij de reden geweest uit Duitsland weg te emigreren. Daar kon het herhalen van een GeenStijl mening je baan kosten of je reputatie. Woon nu in Polen en ben hier met exact dezelfde ideeën niet extreem rechts maar gewoon liberaal.

Wilders Spamaccount | 21-01-18 | 11:13

Goed Van Rossem, voor dit stukje heb ik één woord: gelul.

Rest In Privacy | 21-01-18 | 00:18

Tik, tak, tik, tak de tijd verstrijkt, de geschiedenis herhaalt zich, keer op keer. De mens leert niets van het verleden. Destabilisatie van samenlevingen ontstaat door een ongebreidelde immigratiestroom, verlies van identiteit, verlies van historisch besef, verlies van een het mogen hebben van een nationaal gevoel, verlies van de symbolen die van oudsher hierbij horen, verlies van het belangrijkste wat de mens heeft, "eigen waarde, een trots gevoel", het hebben van een mening, alleen wanneer die overeenkomt met de mening van de linkse doctrine en het hierbij behorende establishment en media, verlies van het zicht op de toekomst, verlies van cultuur, verlies van vergezichten, verlies van de Hollandse meesters, verlies van "Een Identiteit". De klok, tikt verder, tik, tak, tik tak, tot ..........................

De Evangelist | 20-01-18 | 23:52 | 2

"Destabilisatie van samenlevingen ontstaat door een ongebreidelde immigratiestroom,"

Ik meen dat de VS er heel groot mee is geworden, die zogenaamde "melting pot" van immigranten. Ook dat waren vaak de arme maar avontuurlijke mensen die wegtrokken uit Europa en elders, om in de VS een natie te vormen. Het kan dus ook wel eens goed uitpakken.

Beste_Landgenoten | 21-01-18 | 11:24

@Beste_Landgenoten

Voor de native Americans was het behoorlijk destabiliserend, hordes Europese nieuwkomers die hun verjoegen, uitroeiden en hun land inpikten.

En verder mochten die Amerikaanse kolonisten hun eigen boontjes doppen, gratis huis + zorg + uitkering was er niet bij.

raskol | 21-01-18 | 12:07

Mooi stuk en positieve ontwikkelingen dit soort bijeenkomsten.

kempenaer | 20-01-18 | 23:38 | 1

Zeker. Gewoon constructief discussiëren over het wel en wee in de maatschappij. Das beter dan een halve stad slopen.

BozePaarseMan | 20-01-18 | 23:55

Links is de zelfkastijding van de deugdelijkheid.

Bobdesloper | 20-01-18 | 22:29 | 3

Links maant tot zelfkastijding. Maar het probleem is dat in de Linkse Kerk er inmiddels meer priesters zijn dan gelovigen, dat die Kerk inmiddels voor het grootste deel uit voorgangers bestaat. De Volkskrant heeft, zo lijkt het, meer columnisten, mensen-die-de-maat-nemen, dan journalisten, en de praatprogramma's laten een polonaise aan opiniemakers voorbij dansen.
Dus richt De Linkse Kerk zich tot de ongelovigen en maant hen tot zelfkastijding.

Schoorsteenveger | 20-01-18 | 22:51

Hoe sterker de ideologie, hoe sterker de intolerantie en dus de potentie om terreur te gaan uitoefenen. Met zelfkastijding heeft het niets te maken. Links ziet zijn eigen intolerantie en neiging tot dwang en potentie voor terreur niet, en dat maakt het nog wat gevaarlijker. Wanneer u niet net zo tolerant en ruimdenkend bent als wij, maken wij u af in naam van tolerantie en ruimdenkendheid.

zeeman73 | 20-01-18 | 23:13

zeeman73 | 20-01-18 | 23:13
Het is de priester die de gelovige een moraal oplegt, temt, mak maakt, willoos, volgzaam, slaafs. Een leger van priesters is het summum van onderdrukkende macht. Dat was de essentie van de toespraak van Peterson. Identity politics maakt, zo begrijp ik het, van elke gelovige een priester.

Schoorsteenveger | 20-01-18 | 23:20

Ergens een link van die speech van Jordan Peterson? Bij voorbaat dank.

Klassenfeind | 20-01-18 | 21:19 | 3

@ nikolaos | 20-01-18 | 21:26
Hartelijk dank!

Klassenfeind | 20-01-18 | 21:29

You're welcome.^^

nikolaos | 20-01-18 | 21:33

De fout die wij maken is dat wij onze samenleving 1 op 1 vergelijken met de andere culturen. Fout! Wij zijn verder ontwikkeld dan de andere werelden qua samenleving en mensen (en dieren) rechten. Hopelijk loopt men in de toekomst gelijk met ons. We hebben immers maar 1 planeet om op samen te leven. Daarom dient de westerse samenleving als voorbeeld. Islamistische en Afrikaanse landen kunnen ons voorbeeld volgen. Nu nog de wil.

Rest In Privacy | 20-01-18 | 20:44 | 3

Ce ca! |Lees ik hier nou iets waarvan ieder normaal denkend mens kan weten dat het nooit zal kunnen gebeuren ,islamitische landen een voorbeeld aan het westen nemen?

gelukzoeker | 20-01-18 | 21:55

Als we er eens mee beginnen om de grondbeginselen van onze pluriforme samenleving als hoger kwalificeren dan de grondbeginselen van alle uniforme culturen die we de ruimte wensen te geven, dan zijn we op de goede weg. Elke particuliere cultuur die zijn waarheden als allesbepalend ziet en deze positie als algemeen-geldend wil hebben dient de ondergeschiktheid aan onze pluriformiteit door de strot geduwd te krijgen.

Schoorsteenveger | 20-01-18 | 22:17

Wij zijn dus eigenlijk een soort van "boven-mensen" en zij meer een soort "beneden-mensen".

Beste_Landgenoten | 21-01-18 | 11:25

Nederlandse Leeuw. Kreeg voorheen als enige associatie: 'hempje'. 'Laat de leeuw niet in z'n hempje staan'. Nu kwamen er bij mij de kriebels, toen mr. Jordan Peterson in een soort 'deep state' geraakte, al struinend, peinzend en verder struinend in de rondte over het grote podium en ongeïnspireerd over 'the divine Logos' begon te oreren. Vervolgens begon de broodfabriek te vibreren van scientologische held-aanbidding. Wat voegen dit soort sessies toe aan de Nederlandse debatcultuur, behalve dat het meer-meer-meer copycat is van Amerikaanse reli-cult?

Eeuwig..Op..Vakantie | 20-01-18 | 20:09 | 2

Eeuwig.. Op.. Vakantie - Om met elkaar te kunnen debatteren zal men toch naar elkaar moeten gaan luisteren .en zal de bewezen staatsmedia moeten worden gecontroleerd en liefst opgeheven,debatteren vanuit een nep positie heeft geen enkel nut,en zal alleen maar meer woede en haat opwekken. 1 iets hoeven we niet over te debatteren namelijk de islam ,als die al ergens thuis hoort is dat in islamitische landen en helemaal nergens anders en het liefst nergens maar zeker niet in het westen ,daar komt stront van om het duidelijk te zeggen.

gelukzoeker | 20-01-18 | 22:07

Inderdaad, het ruikt een beetje naar evangelisch rechts uit Amerika.

Beste_Landgenoten | 21-01-18 | 11:26

Getverderrie, de nederlandse leeuw, dat wegkwijnende beest uit de dierentuin of in het wild uit Afrika. Als je daar jouw logo van maakt dan heb je één op één de situatie geschetst van de werkelijkheid. Een tamme bende belastingbetalers die de wilde moslim dieren heeft te verstouwen.
Neem als symbool nou eens een merel, dat beest dat in onze achtertuinen die eindeloze zomeravonden tot een hoogtepunt brengt, bijvoorbeeld, hè.
Gaan we tussen neus en lippen door het koningshuis ook nog effe vertroetelen met je oranje, nederlandse leeuw en volkslied.
Mensen we zijn ver van huis. Heel ver van huis.

bodemloos | 20-01-18 | 19:44 | 10

Tsjezus, oranje..... gaan we straks ook weer met oranje vlaggetjes zwaaien als Maxima voorbij komt? Flikker toch 'ns op met 't vereren van die foute boevenbende op Noordeinde.
Overigens ben ik van mening dat Nederland weer een republiek moet worden.

vliegende knorrepot | 20-01-18 | 20:36

Wat Joost N. betreft: alle mensen die hun nek durven uit te steken, alle schrijvers, journalisten, columnisten die niet bang zijn een ongemakkelijke waarheid te vertellen. Al deze mensen zouden solidair met elkaar moeten zijn. De wereld buiten hen is gevaarlijk en wreed. De wereld om hen heen houdt niet van hen. Alleen gezamenlijk kunnen ze overleven. Dus graag geen kritiek, of alleen positieve kritiek op Joost Niemoller, op Bart Schut of Wierd Duk, op Pritt Stift of Van Rossem. Op Ebru en anderen.
Een voor allen, allen voor een. Val elkaar niet af. We zijn er allen mee gebaat. Hebben ze elkaar iets te vertellen, iets onaangenaams? Doe het dan prive af. Zo niet, dan wordt het echt niets meer met ons land, ons Europa. Dan zijn we echt gedoemd onder te gaan.

onnosel | 20-01-18 | 21:33

wie het geuzenliedje geschreven heeft is onbekend, de oudste bewaarde tekst van dit geuzenliedje is ergens in Duitsland te vinden,

adjudant | 21-01-18 | 11:18
▼ 7 antwoorden verborgen

Lupuslupus: Je bent gezegend met een fantastisch geheugen.
Kudo's again!

LuckyGirl | 20-01-18 | 19:43 | 1

Dank voor de kudo's Lucky. Nee met mijn geheugen is nog niets mis. Maar hopen dat het zo mag blijven.

Lupuslupus | 20-01-18 | 19:50

Waar was de ophef toen een gast bij P&W zei dat PVV stemmers op de trein naar vernietigingskampen moesten worden gezet?

LuckyGirl | 20-01-18 | 19:16 | 10

Lupuslupus:
Kleine nuance: hij zei niet dat ze naar vernietigingskampen moesten, maar ik heb het zo onthouden omdat dat zeker geïmpliceerd werd.
De uitspraak zelf is schokkend, maar ik vond nog schokkender dat er gelachen werd. Alleen Samsom probeerde nog te corrigeren.
Ziek.

LuckyGirl | 20-01-18 | 19:52

Eng staaltje sektarisch links

Sbas | 20-01-18 | 22:03

LuckyGirl- Nooit gehoord van de Amsterdamse politie commissaris die op TV zei dat Wilders eigenlijk van het toneel moest verdwijnen ,moest worden genekt?

gelukzoeker | 20-01-18 | 22:14
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
joep_snel | 20-01-18 | 19:09

Asjemenou! Meer van dit! Kijk, hier wordt Loeki echt blij van!
Al zul je niet snel de rubberen immuniteit van de MSM/Luegenpresse kunnen doorbreken (onlangs bij de nos weer; Duitse Jodenhaat vooral komt door wat zij 'extreemrechts' noemen...2+2=5...). Mais frappez toujours!

Camo | 20-01-18 | 18:48

Als Niemöller de eerst aangekondigde spreker van de Nederlandse Leeuw was, dan loopt daar trouwens ook een potentieel lijntje naar de Visegrad-landen en de Hongaarse overheid. Hij had namelijk een treinreis aangeboden gekregen enkele maanden terug door de Visegrad-landen en op weg dus naar feitelijk een propaganda-programma van de Hongaarse overheid.
Overigens vond ik wel dat ie daar een net, open en genuanceerd stuk over schreef voor TPO en zich dus niet helemaal heeft laten vangen door wat ongetwijfeld een bepaalde insteek is geweest om hem te beïnvloeden door de regering Orban (maar de plank dus een beetje missloegen, zoals bij het NL-leeuw evenement misschien qua inhoud ook wel een beetje gebeurd is).
"Hongarije, het land dat een hek bouwde - De 'Illiberal State' als vreemde eend in Europa." politiek.tpo.nl/2017/12/03/hongarije-h... (het stuk verscheen in december 2017 - toen was ie misschien dus al vastgelegd als spreker.. maar ik vind dat ie daar dus best wel netjes mee omgegaan is en ik ken dus ook wel ander werk van hem).

nickolaas | 20-01-18 | 18:57

Demoniseren is het allerlaagste en allerlafste dat een mens aangedaan kan worden. Het nodigt anderen uit om de trekker over te halen. Zoals wij àllen (dus ook de demoniseerders) weten.
Dit is echt een verschrikkelijk pestland geworden. Geen enkele twijfel over mogelijk.

Lupuslupus | 20-01-18 | 19:08

Oh, iemand is zijn zegelring verloren bij De Nederlandse Leeuw - tweet van de organisatie: "We hebben een gouden (zegel)ring met inscriptie gevonden. DM even als deze van jou is. Ook nog zwart notitieblok met prive aantekeningen." twitter.com/NedLeeuw/status/954764594... ("In Nederland worden zegelringen met familiewapens veelal nog gedragen door families van adel of van het patriciaat." nl.wikipedia.org/wiki/Zegelring ). Pfff ;)

nickolaas | 20-01-18 | 21:20
▼ 1 antwoord verborgen

Vooral die kritische vragen over al dat hoaxen van de aanwezige sprekers in deze bierkelder vond ik erg sterk. Oh wacht...

Supermatthijs | 20-01-18 | 18:41 | 4

Niet echt, vraag me gewoon wat af en zie geen antwoord daarop. Oftewel, rechtse roeptoeters kunnen niet uitleggen waarom ze er steeds weer op los hoaxen. De werkelijkheid is godzijdank niet erg genoeg.

Supermatthijs | 20-01-18 | 22:22

Over welke hoaxen heb je het?

nikolaos | 20-01-18 | 22:51

Nou alweer op proerverlof? De GGZ is echt dood.

Dirty-Harry44 | 21-01-18 | 10:40
▼ 1 antwoord verborgen

imgur.com/gallery/fRjpL

LiniaalRectaal | 20-01-18 | 18:45

"hoe belangrijk het is dat zowel nieuwkomers als oudgedienden volgens de regels van de Westerse rechtsstaat leven. "
Dat kunnen wij allemaal fijn met elkaar eens zijn. Jammer is dat moslims daar heel anders over denken en zullen blijven denken wat wij ook proberen.
Daarom heeft dit gepraat totaal geen zin.

Rest In Privacy | 20-01-18 | 18:37 | 3

Ik ken nogal wat moslims en wat jij aankaart is inderdaad een groot probleem.

Rest In Privacy | 20-01-18 | 18:40

Het wensdenken van de jaren '70 is nog steeds springlevend. Er moeten hele harde noten gekraakt worden, niets meer maar vooral niets minder. En niemand(!) maakt er ook maar een heel klein begin mee.

Natuurlijk is zo'n bijeenkomst geweldig, zeker voor degenen die erbij konden zijn. Een avond met allemaal (of 99%) gelijkgestemden is natuurlijk heerlijk, dat begrijp ik best.
Maar is er misschien iemand die mij kan zeggen wat dit heeft opgeleverd voor Nederland?

M.a.w. zijn er plannen gemaakt, zijn er afspraken gemaakt voor een vervolg? Hoe nu verder?

Lupuslupus | 20-01-18 | 19:16

Lupuslupus
Niks. Wetgeving wordt in Den Haag gemaakt. En die blijven liever pappen en nathouden (of verbinden zoals zij het noemen) tot ze een beter baantje hebben.

Rest In Privacy | 20-01-18 | 19:32

Han van der Horst maakt er op Joop weer een potje van. Hij is overduidelijk niet bij de bijeenkomst geweest, maar heeft wel een uitgesproken negatief oordeel. Op de gebruikelijke Van der Horst-manier: hij maakt een karikatuur van Petersons opinies en opvattingen en schiet daar vervolgens op. Het is toch echt C-garnituur dat bij Joop.nl de ruimte krijgt. De vermoedelijk belangrijkste reden dat zo'n Van der Horst daar mag schrijven is dat hij het gratis doet. En met hoogstwaarschijnlijk een flinke borrel op.

Rest In Privacy | 20-01-18 | 18:28 | 3

Het probleem bij de schrijvertjes op De Witte Onderbroek is dat ze niet echt kunnen luisteren, zeker niet als het geluiden zijn die hen vals in de oren klinken. Je hoeft maar een paar filmpjes op Youtube te volgen om een constante te ontwaren. Overal waar Peterson het gesprek aangaat met zijn tegenstanders moet hij niet één keer, maar bij herhaling, en soms tot vervelens toe antwoorden "maar dat zei ik niet". En zelfs als hij dan herhaalt wat hij wél zei, en daar verder op voortbouwt gebeurt hetzelfde. "No, that's not what I said". Men leeft in een discours waarin de argumentaties van Peterson onmogelijk kunnen passen. Sterker uitgedrukt, men kan hem niet verstaan, want hij spreekt een andere taal. Ik denk dat men de betekenis hiervan sterk onderschat. Je kunt de taal van Peterson niet eenvoudigweg afserveren als populistisch gewauwel, maar dan blijft er weinig over dan hem nóg verdachter te maken, hem af te schilderen als crypto-nazi of zo. De gemiddelde SJW'er zal hier graag genoegen mee nemen, maar het vervelende is datdit de man er niet van zal weerhouden om met open vizier de discussies aan te gaan, keer op keer, en daarmee gaandeweg invloed op dat discours zal krijgen, en daarmee een taal weet te introduceren die veel rijker en doelmatiger is dan die welke de one-liners der gemiddelde populist bepaalt.
Van der horst geeft aantoonbaar een zeer warrige samenvatting van wat Peterson heeft neergezet, snapt kennelijk weinig van de wijze waarop Peterson wil aantonen dat het idee dat menselijke relaties teruggebracht kunnen en moeten worden tot enkel machtseffecten uiterst gevaarlijk is, maar desondanks in de huidige "identity politics" de toon van het debat beheerst.
Ach, Han droomt maar lekker door over de teloorgang van Nieuw Rechts.

Schoorsteenveger | 20-01-18 | 19:12

Nieuw Rechts? Volgens Van der Horst is het extreem rechts. En dan mag je het afknallen en het maakt niet uit of je valide argumenten gebruikt en of je wel begrepen hebt wat de door jouw bekritiseerde spreker daadwerkelijk heeft gezegd.

Rest In Privacy | 20-01-18 | 19:25

Van der Horst is inmiddels gecorrigeerd door de redactie van Joop (!!). Hij had beweerd dat de toegangsprijs 50 euro was, maar dat bleek 25 euro. Oftewel, hij was zelf helemaal niet van de partij, maar zat waarschijnlijk in het café. Proost!!

Rest In Privacy | 20-01-18 | 19:29

Nah, Nazi's zijn er altijd geweest sinds 1945, toen deze beweging van de Nationaal Socialistische Duitse Arbeiderspartij over het hek in de rechtse tuin werd gegooid.
Het is het sterkste argument tegen iedere vorm van rede: "U bent een Nazi"

Waarna de aldus beschuldigde aan zet is om het tegendeel te bewijzen, wat weer met de meesterlijke counter van "toch bent u een Nazi" teniet gedaan wordt. Het "debat" ligt er al jaren dood van in het water.

Jan Passant mk2 | 20-01-18 | 18:11
-weggejorist en opgerot-
JozefUitBedgelicht | 20-01-18 | 18:07 | 1

Ik was er bij, en na de bijdrage van Jordan Peterson goedgemutst weer vertrokken. Zoals vele honderden anderen, die in lange rijen stonden om na afloop van zijn speech de jas op de halen.

De bijeenkomst hinkte dan ook op twee gedachten. Enerzijds een poging om het Nederlandse immigratiedebat op een meer rechtse/realistische manier te voeren. Anderzijds een kans om Jordan Peterson in het echt te bewonderen. Waarbij hij terecht in het begin opmerkte: "My son advised me, to only talk about what you know". En dat deed hij, dus daarom ging hij niet echt in op het thema van de avond, immigratie. Want Jordan Peterson rekent die problematiek niet tot zijn vakgebied, heeft daarbij ook geen politieke standpunten op dat vlak, voor zover ik na een ruim jaar volgen heb kunnen zien.

Daarom sprak hij over een van zijn kerndomeinen, de evolutionair bepaalde moraliteit, die zich uiteindelijk uit in cultureel bepaalde spelvormen met eigen spelregels. Met zijn stelling dat van alle culturen, de Westerse cultuur het meest is gericht op het benaderen en benoemen van 'the Truth', gebaseerd op de katholieke doctrine (van de logos), en daarmee heeft geleid via vrije kennisgaring tot de open en tolerante samenleving die we in het Westen kennen. Vandaar op het einde ook zijn opmerking dat het voor immigranten belangrijk is om de spelregels te accepteren, ofwel de condities van de Westerse samenleving, dwz rationaliteit en waarheidsvinding, respect voor het individu (geen identity politics) en het accepteren van door evolutie bepaalde moraliteit.

Hoewel wat kort, en bijna off topic, was de bijdrage van Jordan Peterson een zeer welkome verdieping van de thematiek van identiteit en multiculturaliteit. Pittig verhaal ook, want je moest wel een beetje op de hoogte zijn van Jung, Freud, Piaget, Nietsche en Frans van der Waal om zijn verhaal te kunnen plaatsen. In elk geval meer dan de moeite waard! Mijn dank voor de organisatie voor het naar Nederland halen van hem, en voor de mogelijkheid om hem slechts voor 25 piek live te kunnen aanhoren.

Realisties | 20-01-18 | 18:00 | 6

Pittig verhaal ook, want je moest wel een beetje op de hoogte zijn van Jung, Freud, Piaget, Nietsche en Frans van der Waal om zijn verhaal te kunnen plaatsen.
Realisties | 20-01-18 | 18:00 |

Ben net aan het kijken, dankzij de link in de ze tegel: nikolaos | 20-01-18 | 21:26

Inderdaad redelijk zware kost voor iemand die geen achtergrond heeft in dit vakgebied.

Xirdalan | 20-01-18 | 21:58

Dankjewel Ce Ca voor de link. De meeste mensen hebben geen idee hoe bijzonder onze cultuur is, en wat onze judeo-christelijke historie voor impact heeft op alles wat we goed en waardevol vinden. Dat zomaar aan de kant zetten, is de grootste zonde die we onze voorouders en onszelf kunnen aandoen.

Realisties | 21-01-18 | 00:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Als je het gelamenteer op JOOP leest, dan begrijp je waarom daar nauwelijks sprekers van linkse signatuur waren...

Rico Tampeloerus | 20-01-18 | 17:52 | 3

Ze durven niet. Laf, lui, gemakzuchtig, hautain, zuur & naargeestig. Ze waren uitgenodigd maar kwamen niet, want 'vooringenomen rechts feestje'.

Maar zo'n rechtse bijeenkomst is toch júist waar je wilt zijn als je andersdenkenden wilt overtuigen? Hoeveel nieuwe medestanders win je als je alleen maar voor eigen deugbubbelparochie preekt?

Zelfde met stellingtutje Justine vd Beek. Zou deelnemen aan een debat, hoorde dat Nanninga ook zou meedoen en zegde toen snel af. Liever complimentjes en retweets van medestanders scoren dan lastige vragen en kritiek beantwoorden. Kudo's voor Yilmaz trouwens om wél mee te doen.

raskol | 20-01-18 | 18:17

Tja, die hysterische bende radicaliseert wel heel hard door, het Volkert-klimaat wordt alweer geschapen met koppen als deze:
"Rijp voor een Derde Wereldoorlog
Verslag van de uiterst rechtse samenkomst 'De Nederlandse Leeuw'"
joop.bnnvara.nl/opinies/rijp-voor-een...

Abject | 20-01-18 | 18:29

Links komt alleen spreken als en een grote apparatjik applaus machine in de zaal staat dat je op de juiste momenten toe te juichen. Links deugen doe je namelijk niet om de wereld te verbeteren, maar om je eigen narcisme te voeden.

Rest In Privacy | 20-01-18 | 18:42

Lupuslupus | 20-01-18 | 17:47
Kijk vooral ook een keer naar die discussies op de Campus tussen hem en withete SJW-blaters. Kostelijk, en diep treurig tegelijk.
www.youtube.com/watch?v=ZP3mSamRbYA

Schoorsteenveger | 20-01-18 | 17:52 | 5

Lupuslupus | 20-01-18 | 17:59
Als je tijd te veel hebt, doe dan ook deze. Meer dan twee uur lezing, eerder door GS hier als lezenswaardig aangereikt.
"Identity politics and the Marxist lie of white privilege."
www.youtube.com/watch?v=PfH8IG7Awk0

Schoorsteenveger | 20-01-18 | 18:09

Nogmaals dank Schoorsteenveger en Lucky voor jullie links. Zal ze zéker met veel plezier bekijken.

Lupuslupus | 20-01-18 | 18:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Als republikein heb ik moeite met het Wilhelmus. Ook andere liederen hoeven van mij niet.

boccelullus | 20-01-18 | 17:51 | 1

Het Wilhelmus maakt deel uit van onze Vaderlandse Geschiedenis. Geschreven door Marnix van St. Aldegonde beeldt het het leven van Willem van Oranje uit. Die zijn leven heeft gegeven - net als zijn gesneuvelde broers de graven Adolf (Heiligerlee), Lodewijk en Hendrik (Mokerhei) - in zijn strijd tegen de Spaanse bezetter.

Dat heeft dus helemaal niets te maken met het huidige koningshuis - al hebben ze zich dat toegeëigend) maar maakt deel uit van onze historie. Wat kan dáár in vredesnaam op tegen zijn!

Lupuslupus | 20-01-18 | 18:08

Maar gelukkig geen Bloed&Bodem al zal de frame wel die kant op gaan vrees ik.

Johan_Voorhaar | 20-01-18 | 17:34 | 3

Ik vind het verkeerd om dat er steeds bij te slepen. Net zoals de kop boven dit artikel. Het klinkt als een soort verontschuldiging bij voorbaat; 'zie je, zo zijn wij niet'.
Zodra er verwijten in die richting komen is er nog tijd genoeg om die te pareren/lik op stuk te geven.

Lupuslupus | 20-01-18 | 17:43

Lupuslupus | 20-01-18 | 17:43
Je kunt hieraan aflezen hoezeer de twijfel zich heeft ingevreten, twijfel aan onszelf. "Deugen wij eigenlijk wel? Mogen wij nog zomaar, zonder meer, het Wilhelmus laten klinken zonder dat ons van Staatswege is verzekerd dat de context dit toelaat?"

Schoorsteenveger | 20-01-18 | 17:47

Ja dat is zeker waar, schoorsteenveger. Diep triest om te zien hoe een volk haar ziel verkwanselt en dus op den duur verliest.

Lupuslupus | 20-01-18 | 17:51

Je mag hopen, en ik heb daar tot nu toe wel vertrouwen in, dat Jordan Peterson zich bewust is van zijn historische betekenis. Uit het niets leek hij op te duiken, en hij wordt als held vereerd. Omdat hij door iedereen begrepen wordt? Ik denk het niet. Omdat hij de wereld wil veranderen? Ik denk het niet. Nee, omdat hij als integer overkomt, omdat hij in zijn houding onaantastbaar lijkt, omdat hij zonder enig voorbehoud de discussie aangaat met eenieder die hem de mond wil snoeren, omdat hij geen ideologie lijkt te propageren, maar zich staande weet te houden temidden van al die sjw-tornado's door steeds precies in het oog daarvan te springen.
De bijeenkomst had iets van mekaar een hart onder de riem steken, en ik denk dat de aanwezigheid van Peterson daar goed aan gedaan heeft. Hij stelt zich op als intellectueel, en is een uitermate vaardig debater die snoeihard kan uitpakken met weloverwogen argumentaties, maar er is iets diep emotioneels dat daaronder aanwezig is, iets dat gevoeld wordt. De criticasters zullen dat duiden als onderbuik, maar het zit dieper. Jordan Peterson zet ramen open en laat het doorwaaien, zodat we het gevoel hebben weer door te kunnen ademen, door te mógen ademen.

Schoorsteenveger | 20-01-18 | 17:32 | 9

Zal allemaal wel kloppen wat je zegt ,maar als we ons schamen voor ons eigen volkslied is er er een heleboel mis met ons volk als geheel ,en daarom wat ik al eerder zei we zijn een laf kut volk dat over zich laat lopen ,Pim Fortuyn zei het al en gelijk had hij,als ik vermoord word dan zij dat zo ,maar ik pas ervoor,en waar deed hij het voor ? voor jou en mijn kinderen godverdomme ,en wat deed dit laffevolk ? Niks totaal niks,ja voorzichtig reaguren en spuren naar een paar spelfouten van mensen met het hart op de goedeplaats,en laten constant over zich heen lopen en schamen zich voor hun eigen volkslied .Nou laat het kromzwaard het dan maar overnemen ,wie in angst leeft zal door angst sterven heel natuurlijk is dat.

gelukzoeker | 20-01-18 | 17:59

gelukzoeker | 20-01-18 | 17:59
Geef het op voor Nederland, pak je spullen en ga in een land wonen waar de mensen ballen hebben. Versoilde moeite om daar nog in te investeren, ik ben lang bezig geweest met mijn vrienden, maar die hebben het niet slecht vinden ze en je kan er toch niks aan veranderen. Vervolgens kruisen ze een vakje rood voor de vvd of d66 (want dat is zo'n lieve man). Ik spreek ze weer over tien jaar, wat zullen ze spijt hebben als haren op hun hoofd.

Tuborg øl | 20-01-18 | 18:05

Ik blijf gewoon hier achter, Tuborg øl, verstandig of niet, vanwege de doodsimpele reden dat dit mijn land is. Ik zal er zeker nog een paar meenemen in mijn dood.

LiniaalRectaal | 20-01-18 | 18:36
▼ 6 antwoorden verborgen

OT: de SP is ook over naar rechts.
Lilian Marijnissen vanavond:

"Nooit mogen wij accepteren dat iemand wordt beoordeeld op zijn afkomst, in plaats van op wie hij is en wat hij doet. "

Nu nog er naar handelen! :')

Tuborg øl | 20-01-18 | 17:28 | 12

SP en Marijnissen zijn door Deuglinks allang afgeschreven. 'PVV-vriendjes', 'xenofoob' etc. Omdat Marijnissen iets zei als 'je moet je houden aan Nl normen en waarden'.

raskol | 20-01-18 | 18:54

Volgende keer misschien toch een SP vakje rood kleuren.

J-van-de-Bontekoe | 20-01-18 | 22:13
▼ 9 antwoorden verborgen

Allemaal laffe naar hun eigen voordeel kijkende G _S reaguurders waren er volgens mij in die broodhal ,gatver om misselijk van te worden.allemaal bang allemaal angstig om een spelfouttt te maken ,man oh man wat een volk.

gelukzoeker | 20-01-18 | 17:24 | 4

atheïstisch stemvee- In ieder geval niet wachten tot het vanzelf overgaat,dat doet het namelijk niet.

gelukzoeker | 20-01-18 | 18:25

Komma’s horen achter een woord niet ervoor

Plaktong | 20-01-18 | 18:47
▼ 1 antwoord verborgen

"toch gelachen" en dat is nu precies de holy grail.. houdt moet, dont panic!

larie | 20-01-18 | 17:16 | 1

Ik vind juist dat we moeten kappen met alles weg te lachen. De zaak rond de islam en de tradities die aanspoeliërs met zich mee nemen zijn een bloedjeserieuze zaak. 'Ze' weten dat als we om iets lachen we dan niks oplossen. In Israël noemen we weglachers frayers.

LifeCatcher | 20-01-18 | 17:21

En hier ook nog even complimenten voor de organisatie die haar nek enorm heeft uitgestoken. Ook financieel is zoiets best een risico. Ook presentatoren Van Fenema en Ullah waren fantastisch!

Tarak | 20-01-18 | 17:11 | 2
-weggejorist-
Berbaar | 20-01-18 | 17:32

Berbaar | 20-01-18 | 17:32
Want?

Wasbakplasser | 20-01-18 | 17:47

Tja allemaal mooi en aardig ,maar wat zijn we nou opgeschoten met al die doodnormale vriendelijke en beschaafde meedenkende mensen in die Rijswijkse broodtrommel ,met al deze beschaafde doodnormale vriendelijke mensen die er altijd al in overvloede aanwezig zijn geweest, is Nederland er aan toe geworden zoals als het er aan toe geworden is, Godverdomme als dat er zo vriendelijk beschaaft en doodnormaal aan toe blijft gaan zijn we verdomme morgen echt naar de vriendelijke verdommenis ,stelletje waardeloze makke vriendelijke schapen zijn we inplaats van een Nederlandse agressieve etterbal van een Nederlandse leeuw,.Een verloren avond en generatie zo te zien in de vriendelijke Rijswijkse broodtrommel ,met dit tamme klootjesvolk zijn we zeker aan het kromzwaard overgeleverd binnen een paar jaar.Blij dat ik de 25 eurie in de zak gehouden heb voor mijn dagelijkse levensonderhoud .Dit landje is allang en breed naar de verdommense haatbaarden tinnef,geluk ermee al hoop ik dat de hele zooi morgen inelkaar dondert en eindelijk schoonschip gemaakt gaat worden. Wat een laf slap kut volk zijn we eigenlijk.

gelukzoeker | 20-01-18 | 17:10 | 6

Jij bent écht knettergek

BartChabotopspeed | 20-01-18 | 17:36

Hoi Berbaar : " ik niks dan de rest ook niks" klinkt mij nog vriendelijker in de oren dan " ik heb gelijk en de rest is dom.".

Fijn weekend lieve vriend!

Promedio | 20-01-18 | 18:31

@zzp-er de leeuw vervangen door een haas... Een dikke vette angsthaas.. Gelukzoeker heeft mijns inziens (helaas) gelijk

Fiep_H | 20-01-18 | 20:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Maar wat werd er nou eigenlijk gezegd?

Carmelita | 20-01-18 | 17:07 | 2

Geen ene malle verdommense moer ,lees hier boven.

gelukzoeker | 20-01-18 | 17:13

Ze hebben allemaal tegelijkertijd het filmpje laten zien van een hert dat tegen een boom rent.

Jos Tiebent | 20-01-18 | 17:36

Linkse mensen denken de politieke monopolie op fatsoen te hebben.

Mahatma | 20-01-18 | 17:06 | 1

Het is het monopolie, grote ziel.

Lewis Lewinsky | 20-01-18 | 17:10

Best wel apart dat het zingen van het Wilhelmus bij zo'n bijeenkomst een ongemakkelijk gevoel geeft.
Als er in ergens een sporter of sportploeg een gouden medaille wint brullen de aanwezige nederlanders volop mee.
Ook op 4 mei is het geen enkel probleem.
Wat zou dat toch zijn ?

Von Mutzenbacher | 20-01-18 | 17:05 | 6

Het Wilhelmus is een suf, langdradig volkslied met een saaie, slepende melodie en een onbegrijpelijke tekst. Brengt op geen enkele manier een "kippenvel"-gevoel teweeg. Is altijd ongemakkelijk.

Rest In Privacy | 20-01-18 | 17:19

Dat is vreemd ja, waarschijnlijk omdat vaderlandsliefde vandaag de dag word bestempeld als neonazisme?

Tuborg øl | 20-01-18 | 17:21

Tuborg øl | 20-01-18 | 17:21
Vandaag de dag? U bent de vlaggetjes op bomberjacks in de 90s alweer vergeten? En de volledig overtrokken reactie van het toen al deugende en dus wegmetdievlag volk?

Acar_ketimun | 20-01-18 | 19:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Overigens whipping boys van de sjw en VK zoals Hassan Bahara zullen ongetwijfeld weer iets vinden in de categorie bruinhemd, rechterarm omhoog en/of andere nonsens. Vreselijk vermoeiend die mensen.

Basil Fawlty | 20-01-18 | 17:00 | 2

Zie Schoorsteenveger | 20-01-18 | 16:55

Lewis Lewinsky | 20-01-18 | 17:03

Tx mate!

Basil Fawlty | 20-01-18 | 17:07

Ik lees niets over verstoringen. Dat valt me op. Daarom is zo'n congres ook een veel beter middel dan een protestactie. Protesteren is voor zeurders. Praten, luisteren en ideeën uitwisselen is voor beschaafde mensen.

Hufterst | 20-01-18 | 16:58

Zelfs onze oranje leeuw... Dat is inmiddels ook al om te janken..

Fiep_H | 20-01-18 | 20:17

Het is maar hoe je er naar wilt kijken, Wierd. Elders, op De Witte Onderbroek, lees ik:
"De toon van de avond was oorlogszuchtig. (..) De zaal waarin ik mij bevond was rijp voor een Derde Wereldoorlog. (..) Ik sloop weg richting een schuilkelder."

Schoorsteenveger | 20-01-18 | 16:55 | 3

Afwijkende meningen zijn kruisraketten die dreigen de info bubble waarin links leeft op ye blazen. Vooral als ze geladen zijn met realisme dan kan links alleen nog maar wegduiken in een schuilkelder.

Rest In Privacy | 20-01-18 | 17:01

Hij noemde ook de presentatie van Peterson een tirade.
Wat een onzin.

LuckyGirl | 20-01-18 | 17:40

De witte onderbroek (lol)
Gulliver
Deden ze dat maar. Maar ze gaan in bivakmutsen de straat op om mensen met een andere mening, bij gebrek aan argumenten, op hun bek te slaan en noemen zich paradoxaal anti-fascisten.

Rest In Privacy | 20-01-18 | 18:53

Geprobeerd te volgen. Eerst via youtube en daarna via FB. (Chromecast) Was niet te volgen. Dus maar afgehaakt.

beware_reageert | 20-01-18 | 16:55

Waarom altijd die sneren naar Joost N. ?

Attenoje | 20-01-18 | 16:55 | 3

Is niet altijd zo geweest.

LiniaalRectaal | 20-01-18 | 18:04

Begrijp ik dus ook niet.

Von Mutzenbacher | 20-01-18 | 19:11

Oud zeer?

Von Mutzenbacher | 20-01-18 | 19:13

De Loeki fanclubdag... was hij nog maar op tv... maar dat zal tegenwoordig ook wel weer een batterij protesterende SJW's opleveren als zijnde te nationalistisch

OetSodom | 20-01-18 | 16:53 | 2

En vergeet 'dierenleed' niet!

Klassenfeind | 20-01-18 | 21:21

Asjemenou!

Basil Fawlty | 21-01-18 | 11:20

Goed, conclusie. Rechtse mensen zijn best normaal. Wist ik al.

Kaas de Vies | 20-01-18 | 16:52 | 3

Als 51% van die gewone mensen nu eens op gewone rechte partijen zou stemmen kregen we weer een normale regering. Zonder halve Finse en Palestijnse mevrouwen. Een soort Hongarije aan de Noordzee.

Attenoje | 20-01-18 | 17:06

Ik heb in een eerder topic al laten zien dat het evenement leek als twee druppels water op een door de Hongaarse overheid georganiseerd congres in het kader van hun leiderschap dit jaar van de V4 (Visegrad-landen - verbond tussen Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije). Dat congres had Milo als spreker, moest ook zogenaamd een uitwisseling van standpunten tussen links en rechts worden - maar daar kwam zoveel controverse over, dat uiteindelijk het hele evenement werd uitgesteld tot na de Hongaarse verkiezingen.
Maar Orban heeft dus in toespraken gezegd dat hij migratie in 2018 op de Europese agenda wilde zetten en het zou mij niet verbazen als er toch een linkje naar de Hongaarse overheid, de Visegrad-landen en indirect Rusland heeft gelopen.
Het past in ieder geval in de revisionistische agenda van Rusland: "To paraphrase Vladimir Lenin, the West may not seek any conflict with Russia, but Russia seeks conflict with the West. That is because the Putin regime— nationalist, revisionist, territorially expansionist—cannot coexist alongside a democratic Europe willing to stand up for its principles. Moscow sees liberal democracy as a threat and therefore must defeat it, either by force of arms in Ukraine and an attempted coup in Montenegro, or through non-violent means in the West, bringing us down to the Kremlin’s own, depraved level through corruption, disinformation and support for nationalist political movements. " www.politico.eu/article/russia-plot-a...
Ook het Amerikaanse Ministerie van Defensie (Pentagon) ziet China en Rusland als revisionistische dreigingen (en verlegt zijn strategie van hoofdzakelijk bestrijden van terrorisme, naar dus het tegengaan van deze veronderstelde agenda). "He called China and Russia "revisionist powers," saying that both are seeking to establish "a world consistent with their authoritarian models." " (19 jan '18 www.rferl.org/a/pentagon-mattis-calls... ).

nickolaas | 20-01-18 | 17:49

En het is maar een slag in de ruimte - maar mocht men inderdaad nogal van dat V4-evenement zijn uitgegaan in de basis (ik heb geen idee hoe dat concept van de evenement tot stand gekomen is - ik zie alleen frappante gelijkenissen op het eerste gezicht.. ), dan zou men dezelfde 'fout' gemaakt kunnen hebben als bij de inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen (teveel uitgaand van hun eigen systeem/cultuur/volksaard en dus onvoldoende die vertaalslag kunnen maken - en dan dus inhoudelijk de plank een stuk misslaan, met dus dat nationalisme, etc). "[..] Moscow had been blinded by its desire for “anyone but Clinton”, a view that the Republicans were easier to work with than the Democrats, and a belief that Trump’s world view overlapped with Russia‘s." [..] "“We warned them,” [..] "the elite wrongly assumed the U.S. political system was like Russia’s where the president has few checks on his authority, and can now only try to limit the damage by cooperating where possible." www.reuters.com/article/us-usa-trump-...

nickolaas | 20-01-18 | 18:11

Ik was er samen met mijn zus. Zij zei nog:."Als ik van tevoren had geweten dat er zoveel mannen waren, had ik wel iets anders aangetrokken."

Tarak | 20-01-18 | 16:51 | 7

Zoals mijn oudtante van in de tachtig ooit zei toen ze voor de deur uit ging bij windkracht 10 nog even haar haar deed "Je weet nooit wie je onderweg tegenkomt."

Tarak | 20-01-18 | 17:00

@Tarak | 20-01-18 | 17:00
.
Haha. Gewèldig!

Lupuslupus | 20-01-18 | 17:03

@Tarak. Pics or it didnt happen! :-))))) Geintje!

Basil Fawlty | 20-01-18 | 17:11
▼ 4 antwoorden verborgen

Helemaal niets van waar. Er was alleen maar sushi en pilsch. Voor de rest kon de muziek best wat harder dan had ik mij ook op de dansvloer gewaagd. Nu stonden er maar 4 mensen die door 1995 mensen werden beoordeeld op danskunsten.

Volgende keer meer sushi met Nederlandse vis dit keer.

Kaas de Vies | 20-01-18 | 16:50

Natuurlijk is dit pijnlijk voor de MSM, Oa NOS, VK, Joop, De Groene, Parool en Trouw. Want een menigte die beleefd en aardig is en dus niet in zwart en met hoodies is gekleed en de boel kort en klein slaat of met poeptaarten gooit of dat propageert (hi antifa).

Basil Fawlty | 20-01-18 | 16:50 | 4

@Lingo
Oh dear!
Maar Gertjan is dan ook GL en "Ondernemer in het "sociaal domein" Muwahaha. Maw hoe trek ik in zsm subsidie uit de overheid voor stupiditeit.
Jij en ik weten dus meteen waar we aan toe zijn. Maw vermijden dit soort uitvreters. ;-))))

Basil Fawlty | 20-01-18 | 17:05

Noem je Joop (in het vervolg aangeduid als "De witte Onderbroek") MSM?
Dat extreem linkse, van mijn belastinggeld betaalde, agit-prop kanaaltje?

Rest In Privacy | 20-01-18 | 18:59

Zeg Lingo ben jij daar nog een beetje doorheen gekomen?

nikolaos | 20-01-18 | 19:43
▼ 1 antwoord verborgen

Dus als ik het goed begrijp zal dit niet de geschiedenis ingaan als de Bierkellerputsch van Rijswijk?
Eerder de GlasPlas AllesBleef zoals Het Was revolutie uit 2018.
Zo komt die Nexit er natuurlijk nooit.

King of the Oneliner | 20-01-18 | 16:49 | 3

Die komt er ook nooit.

Berbaar | 20-01-18 | 17:16

Berbaar | 20-01-18 | 17:16
Dat dachten veel EUfiele Britten ook.

Acar_ketimun | 20-01-18 | 19:07

Acar_ketimun: die zit. :-)

vanBarchum | 20-01-18 | 19:57

Mooie bespiegeling Vam Rossum. Werd behoorlijk gallisch van het zure gezeik van Aalberts en de niet-kloppende observaties van Jalta-smurf Fabian van Hal (haalde een tweet over 'schandelijke behandeling NIDA-spreker' snel weg toen hij van alle kanten werd gecorrigeerd).

Exgrefo Ewout Klei wordt trouwens ook steeds zuurder, die jongens moeten nodig weg bij het gezwel genaamd Livestro.

En dat regressief links niet verder kwam dan kattengifjes is ook veelzeggend. Stel je voor dat je een inhoudelijk argument moet bedenken.

raskol | 20-01-18 | 16:49 | 1

Ik kan er niet bij als iemand zoiets schrijft. Gelooft hij dit dan echt zelf, of ben je dan echt zo'n hufter dat je gewoon glashard gaat liegen. Niemand kan je dan toch nog serieus nemen.

Kaas de Vies | 20-01-18 | 16:52

Ach Chris. Kudos aan TPO dat hij daar een podium krijgt want vvmu. Ik ben het vaak niet met hem eens maar hij is een columnschrijver dus mag hij daar in kwijt wat hij wil. Prima.

Basil Fawlty | 20-01-18 | 16:54

Dank Bart Nijman voor dit geloofwaardige verslag over dit event

frisenfruitig | 20-01-18 | 16:40 | 1

Best gesproken.

Normpje | 20-01-18 | 16:48

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen