Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ebru Umar - LESSEN VOOR DE PERS

Eh....

En dan nu Ismail.
Of eigenlijk de Nederlandse pers.
Nooit te beroerd om de meest kanslozen onder de allochtoniërs kansen te geven.
Perdiep Ramasar bij Trouw.
Hanina Hoofddoek bij het AD.
Mano Bouzamour bij Het Parool.
Harriët Duurvoort bij de Volkskrant.
Özcan Akyol bij de Publieke Omroep – en het AD. O wacht, het begon bij Prometheus. 

Schrijven kunnen ze allemaal niet maar hey, who cares?! Ze hebben een naam én achternaam die niemand kan uitspreken en daar doet de hoofdredacteur van dienst het voor. En zo kan het gebeuren dat een randdebiel die nog te dom is om zijn eigen naam foutloos te spellen, mag leeglopen in een interview wat in de schoolkrant niet had misstaan, want hey, schoolkrant. Sinds wanneer is tuig in de vorm van Ismaïl Ilgun in staat om lessen aan journalisten te geven.

Het zou precies andersom moeten zijn: lessen aan Ismail Ilgün. En dus aan aan de hoofdredacteuren die dit soort ongetalenteerd tuig van de richel promoten tot collega’s.  

1. Als wannabe-journo-recruits nog nooit van de media hebben gehoord, is het niet onverstandig om ze te negeren. Wat is het verschil tussen zo iemand en de caissière bij Albert Heijn? Anders dan dat die nog wel eens een dode boom afrekent? O wacht: is het die onuitspreekbare achternaam? Wake up call: talentloze of criminele lieden met een onuitspreekbare achternaam verdienen geen andere behandeling dan lieden met een Hollandse.

2. Niemand in Nederland loopt nog rond met een oude Nokia – iedereen in Nederland droom nog van een oude Nokia. De kans is groot dat als je die ergens in een la hebt liggen, de batterij het nog doet. Lieden met een onuitspreekbare achternaam hebben meestal de nieuwste smartphone. Zeker als ze ‘vloggen’. Wake up call: talentloze of criminele lieden met een onuitspreekbare achternaam verdienen geen andere behandeling dan lieden met een Hollandse.

3. Media als PowNews zetten allochtonen niet in een kwaad daglicht, ze zetten alleen een camera op de activiteiten van allochtonen. Die allochtonen zijn net als Ismail zelf verantwoordelijk voor hun TUIGDADEN. Daar doet geen camera wat aan af. In plaats van lieden met een onuitspreekbare achternaam op het schild te hijsen, horen journalisten zoals die van PowNed een Televizierring te krijgen voor hun repo’s uit wijken waar de rest van feelgood-MSM niet eens durven te komen. Wake up call: talentloze of criminele lieden met een onuitspreekbare achternaam verdienen geen andere behandeling dan lieden met een Hollandse.

4. Burgers die journalisten wegsturen zijn geen burgers maar criminelen. Politici die dat goedpraten, zijn carrièrepolitici. Politie die niet optreedt, verdient ondersteuning. Maar als het burgers criminelen met een onuitspreekbare achternaam zijn, gelden wonder boven wonder steeds weer andere regels. Wake up call: talentloze of criminele lieden met een onuitspreekbare achternaam verdienen geen andere behandeling dan lieden met een Hollandse.

5. Mark Rutte spreekt zelden de waarheid maar de beste man had toch eens in zijn leven gelijk: lieden als Ismail Ilgun zijn tuig van de richel. Tenzij ze natuurlijk een onuitspreekbare achternaam hebben, dan moeten we ze doodknuffelen. Wake up call: talentloze of criminele lieden met een onuitspreekbare achternaam verdienen geen andere behandeling dan lieden met een Hollandse.

6. Matties met Jeroen Pauw worden, what’s next, in bed met Eva Jinek? Whatever. Er zijn te weinig lieden met een onuitspreekbare achternaam op tv, dus daarom maakt het niet uit wat voor onzin ze uitkramen. Wake up call: talentloze of criminele lieden met een onuitspreekbare achternaam verdienen geen andere behandeling dan lieden met een Hollandse.

7. Interviews in De Groene en de Volkskrant zijn niet chill. Die zijn waardeloos. Maar altijd leuk voor je moeder. Bovendien zijn er te weinig lieden met een onuitspreekbare achternaam in de krant, dus mag ook het kansloze ongetalenteerde tuig leeglopen. Wake up call: talentloze of criminele lieden met een onuitspreekbare achternaam verdienen geen andere behandeling dan lieden met een Hollandse.

8. Tot slot Eefje Oomen. Die is gewoon chill. 

O wacht, nog even een echte tot slot voor alle wannabe-journalisten en vooral hun hoofdredacteuren bij media die een positieve kriebel in hun buik krijgen van alles wat niet blank is. Wake up call: talentloze of criminele lieden met een onuitspreekbare achternaam verdienen geen andere behandeling dan diegenen met een Hollandse.

Reaguursels

Inloggen

Dit soort lieden (tuigvloggers) een baan bij een landelijke krant geven is ook een behoorlijke minachting richting journalisten die een studie van 4 jaar, verschillende stages en hard werken achter de rug hebben om hetzelfde werk te mogen doen.

Braboblanke | 20-01-18 | 21:22

In Nederland wordt parasitisme beloond. Diep en diep triest.

StarFox | 20-01-18 | 19:22

Aan het aantal taalnazi´s en andere trollen die Ebru (dappere vrouw trouwens) afkraken, is wel te merken dat GS behoorlijk geinfiltreerd raakt door volk dat òf betaald wordt door policor politieke partijen òf door onze overheid die eerder al had aangekondigd dat er meer repliek moest komen op de sociale media. Raar toch dat ik de meeste nicks de laatste, pakweg twee jaar, niet eerder tegenkwam.

knerf | 20-01-18 | 18:19 | 1

Ik schrijf de laatste twee jaar wat méér. Daarvóór minder. Mag ik blijven (?), ook als ik 'n beetje wil trollen, want jij doet net, alsof het iets slechts is als je taalnazi bent (gnah gnah) Eh, als ik zeg dat ik vóór het betere begrip ben van 'n fatsoenlijke vorm van fascisme, en dat ik ook vind, dat racisme gewoon reëel is, door de verschillen tussen de rassen, maar verder heel erg saai, dan weet je, dat ik niet in 't kamp (pun) van de policor partijen zit. (eh, eigenlijk vind ik al die linkse infiltranten wel leuk; en ook die 'stillen', de politiemannetjes die je proberen uit te dagen tot iets strafbaars, want dan kun je die schijnheiligen als schietschijf gebruiken; ze druipen echt af, zodra ze merken, dat je 'hen' door hebt)

Der Paulie | 20-01-18 | 19:06

Ach Ebru, ik denk dat het veel complexer ligt. Die "lessen voor de pers" verwijzen naar een soort rituele viering, waarbinnen Meneer de Tuigvlogger als een soort van sjamaan ten tonele wordt gevoerd, een genezer die communiceert met de Goden, toegang heeft tot een Verborgen Wijsheid, waar wij, witte bevooroordeelde geprivilegieerden geen toegang toe hebben Wij zijn verblind door onze eigen normen en waarden, en hebben geen oog voor "het andere, dat is ons probleem. Kijk naar die zorgvuldig geconcipiëerde foto. Bob Marley zou er jaloers op zijn geweest, Aangemeten, opgeplakte, ingefluisterde Rastaman Vibration,
Dat op de Bühne sleuren van die Hanina met haar "Ik ben moslim, dat je het weet", was van hetzelfde laken een pak. Wij, bevooroordeelden, moeten de ander zijn waarheid niet af willen pakken, nee, we dienen die ander een podium te geven, opdat een Heilige Waarheid de mogelijkheid zal krijgen naar ons af te stralen, een waarheid waar wij geen toegang toe hebben.
Aan dergelijke rituelen wordt alles wat met gezond verstand te maken heeft, met kwaliteit, inzicht, wijsheid, Fingerspitzengeğhl, radicaal opgeofferd. Onze kijk op de werkelijkheid is taboe, de kijk van de ander dient ruimte te krijgen, dat is de weg naar een betere wereld.
"Er móet een Waarheid achter schuil gaan, er móet een les uit geleerd kunnen worden, er móet iets zijn wat wij van de buitenkant niet waar kunnen nemen, het kán niet zo zijn dat de werkelijkheid is zoals die zich aan ons voordoet. Want dan moeten wij erkennen dat ons mensbeeld fundamenteel niet deugt. En als er iets is wat wij niet willen en ook niet zullen erkennen, dan is het wel dat we ongelijkhebben gehad. Dus, Tuigvlogger, help ons met ons gelijk, Kopvod, help ons met ons gelijk, help ons aan ons gelijk!"
En Meneer de Tuigvlogger voelt, hoe dom hij ook is, intuïtief aan waar de ruimte zit, en hoe hij hier positie kan maken: "Ik ga niet doen alsof ik een exclusieve jongen ben, iedere journalist kan naar die wijken toe gaan. Maar die journalisten krijgen niet de jongens te spreken die ik spreek."
Degenen met een Hollandse naam hebben geen Verborgen Waarheid, Ebru, zijn deel van ons, de niet begrijpende geprivilegieerden. Zij hebben een Cultureel Archief dat door Gloria Wekker en de haren uiteengerafeld is en tot onze schande op het marktplein ten toon gesteld wordt, op de sokkel waarop tot voor kort nog een standbeeld stond.

Schoorsteenveger | 20-01-18 | 15:56

Onleesbaar stuk met spelfouten en tegenstrijdigheden, Eigenlijk maar kut.

Sarcasper | 20-01-18 | 13:55

Wat is dit voor treinongeluk van een column, zeg? Volstrekt onleesbaar. En waarom Akyol in dat rijtje? Hij kan goed schrijven en lijkt zich onafhankelijk een mening te vormen over zaken. De overige namen zijn inderdaad talentloos (Duurvoort wellicht niet zo zeer talentloos, maar haar mening staat mij totaal niet aan - eerlijk is eerlijk), maar wellicht had je beter jezelf kunnen toevoegen. Holy shit, Ebru Umar, ik zal in het vervolg niet eens meer een poging wagen je stukjes te lezen.

Gualtiero | 20-01-18 | 13:20 | 1

Niet best inderdaad. De logica ontbreekt soms (of het tussenstapje naar de conclusie, bv die Nokia vergelijking) en verder gebruikt ze telkens dezelfde woorden (hey, wake up call) kort achter elkaar. Heb je commentaar, dan moet je zelf met een verdomd goed stuk komen, anders word je gefileerd.

merel veld | 20-01-18 | 13:41

Wanneer gaan we wakker worden? Als wij, het volk, dit soort bedrijven, politieke partijen en instanties die de verkeerde mensen een publicitaire platform bieden niet boycotten, dan zal het nooit verbeteren. Dus v.a. nu: geen AD of Volkskrant meer kopen. Geen VVD of CDA en zeker geen D66 meer stemmen enz. enz.

Lychnari | 20-01-18 | 12:32
-weggejorist-
Marklabanus | 20-01-18 | 12:26

Mensen met een Hollandse achternaam die liever een niet uit te spreken achternaam hebben omdat ze zich schamen voor hun witte wortels zijn het kwaad..

Marklabanus | 20-01-18 | 12:25

Inhoudelijk allemaal prima, maar de vorm laat te wensen over.
Ben meer gewend van onze heldin Ebru. Kom op, je kunt beter.

Pillendraaiert | 20-01-18 | 12:20

Dat er een platform wordt gegund aan derde rangs tuigh als die Ismail zegt veel over het niveau van de dode bomen en de NPO.
Soort zoekt soort.

Memek | 20-01-18 | 11:45

Akyol hoort eigenlijk niet meer in dit rijtje thuis. Het verschil is namelijk dat hij wel deugt. Zijn ommekeer heeft hij helemaal zelf gedaan en hij heeft tenminste een gegronde mening over veel zaken die hij net zo goed kan verwoorden als Ebru. Hij heeft zichzelf in ieder geval wel bewezen.

Petskast | 20-01-18 | 11:31 | 1

akyol is een genie want heeft werkelijk óveral verstand van..

sjarrel195 | 20-01-18 | 11:43

"Mark Rutte spreekt zelden de waarheid maar de beste man had toch eens in zijn leven gelijk: lieden als Ismaïl Ilgun zijn tuig van de richel." ik vind mark rutte groter tuig dan "het kindeke mohamed's" ismail nogwat

sjarrel195 | 20-01-18 | 11:27
-weggejorist-
Skopuh | 20-01-18 | 11:19

In Trouw een stuk waarin het wordt opgenomen voor Boef. Als een politicus aangeeft dat er volgens hem een verschil zit in interesse en kunnen tussen man en vrouw, dan wordt hij tot op de dag van vandaag dit nagedragen door media. Boef die de westerse vrouw voor hoer uitmaakt en hulpzame dames voor hoer uitmaakt die wordt door de zich links noemende media in bescherming genomen. Gewoon omdat hij een niet Nedrlandse naam heeft.
Eigenlijk is het koloniaal gedrag van die media om dergelijke personen niet op hun verantwoordelijk aan te spreken.

jaap932057795966 | 20-01-18 | 11:17

Je hebt wel lef als je met een beroerd geschreven stuk anderen de maat neemt.

Ravissant | 20-01-18 | 10:42

www.songteksten.nl/songteksten/48236/k...
Als ik de baas zou zijn van het journaal
Dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever
De hele wereld werd meteen een beetje liever,
want ik negeerde alle narigheid totaal.

De grote mensen op 't journaal staan vaak te zeuren.
Nou ja, dat zal soms ook wel best eens nodig zijn
Maar wat ik graag op TV zou zien gebeuren,
dat is nieuws waarvan je denkt: "ha fijn".

Is dit nog nieuws? | 20-01-18 | 10:36

Het is gewoon de volgende variant op "de neger omdat het moet"

Sinclair | 20-01-18 | 10:26
-weggejorist-
BozeKater | 20-01-18 | 10:18

Ooit zat ik in de, met voornamelijk door autochtone bevolkte, collegebanken van de Oudemanhuispoort. Daar liepen ook Umberto Tan en Harriete Duurvoort rond. U raadt nooit wie er puur op basis van hun kleurtje door de Vara en de Volkskrant op het schild werden gehesen.

Attenoje | 20-01-18 | 10:11 | 2

Zit Tan bij de Vara?

Rest In Privacy | 20-01-18 | 12:51

Kuifje-in-Afrika | 20-01-18 | 12:51
Domme vraag... want dat schrijft Attenoje helemaal niet.

knerf | 20-01-18 | 18:09

Ebru, je bent een schat en je hebt vaak gelijk in je columns, maar je schrijft het zo beroerd op.
Echt, neem er wat meer tijd voor en laat iemand het ff nalezen.

Harry Turtle | 20-01-18 | 09:36 | 2

Eens. Ik bied mij aan als proeflezer.

Hufterst | 20-01-18 | 09:37

Ja, ik ook. En ook om te kijken of dat jurkje inderdaad goed staat.

Petskast | 20-01-18 | 10:51

youtu.be/9T7j3Nlnf18 Deze beelden zeggen genoeg. En nu vriendjes met pauw. Kansloos volk bij de vara. Zoveel meer mensen in Nederland die wat in hun mars hebben dan deze sukkel. Probleem begint in dat zij geen respect voor ander.

franck7020 | 20-01-18 | 09:32 | 1

Wie zich in Nederland misdraagt wordt geholpen, want zielig, dat is zo frustrerend om te zien.

JI-HAAT | 20-01-18 | 09:36

Journalisten zouden ook vaker op zoek moeten naar positieve verhalen over Wilders en Trump. Over Jemen, Syrië en Eritrea en andere shithole-countries zijn ook vast wel hele positieve verhalen te schrijven, met als positief gevolg dat meer vluchtelingen graag terug willen. Journalisten mogen ook best eens wat positiever schrijven over Rusland en Putin. Maar bovenal mogen de journalisten wel eens wat positiever schrijven over de mateloze tolerantie van de Nederlandse politiek en samenleving jegens vreemdelingen.

Het zijn maar wat voorbeelden, maar u ziet: met wat meer positief nieuws kan iedereen z'n voordeel doen.

jochum1980 | 20-01-18 | 09:22 | 2

Onlangs bij RTL-Late Night. Een Amerika -deskundige die opperde om ook de positieve zaken te belichten die door Trump tot stand zijn gekomen.
Dat was Umberto en Co niet gewend.

Alucard | 20-01-18 | 10:48

Als we het over positieve verhalen hebben, dan moeten we meteen ook aangeven wat we daarmee bedoelen, en wat dan het negatieve verhaal zou zijn. Als je met voorbedachte rade tuig van de richel allerlei positiefs gaat aanmeten, dan schiet dat tuig daar doorgaans weinig of niks mee op. Sterker nog, dat tuig wordt bevestigd in zijn rol als tuig, het wordt van negatief tuig positief tuig.

Schoorsteenveger | 20-01-18 | 16:34

Wie is er nu dommer?
Die haakneus?
Of al die trieste internet volgelingen van hem?
-
Ik vind dat al die Hollandse bleekneusjes van 12 jaar die ismael achterna lopen maar eens een goede oude schrobbering moeten krijgen.

Kanarie_Geil | 20-01-18 | 09:20 | 1

Doet u even mee?
Dan beginnen we bij onze eigen kinderen.

D-Fens_1963 | 20-01-18 | 09:56

Ebru ziet er best doorleefd uit. Dat staat haar.

bolletje kaas. | 20-01-18 | 09:18 | 1

Vind ik ook. Ebru's kop past eigenlijk bij een intellectuele post-doc diva maar in werkelijkheid is ze een pittig straatvechtertje. Ook niks mis mee, maar ik zie haar niet snel de passage van Schopenhauer delen die ze vandaag ontdekte bij het lezen in bad. Ze zit in het hoefijzer aan de kant van het gezonde boerenverstand, bijna rakend aan de andere kant van hetzelfde ijzer waar diep intellect staat. Oja, en Ebru: groeten vanaf de Admiraal de Ruijter 020.

Hufterst | 20-01-18 | 09:35

Beetje gehaast geschreven, Ebru, daar had even een eindredacteur naar moeten kijken. Televierring?

Tapu | 20-01-18 | 09:12 | 1

Ja, omdat de Televizierring toch niet gaat lukken.
Nominatie voor de “Televierring” levert geen online gezeik op.

Petskast | 20-01-18 | 10:54

Toch wel duidelijk dat je in Nederland niet veel hoeft te kunnen dan lastig en vervelend zijn om alle aandacht te krijgen. Als je dat niet bent, dan heb je pech. Veel zeuren en beledigen, dan krijg je je zin wel.

RenHoek | 20-01-18 | 09:04

Ebru is liev maar slaat de plank hier mis. Tuigvlogger is door de krant gevraagd omdat hij tuigvlogger is. Zijn criminele homies hebben ook een onuitspreekbare achternaam. Die worden niet gevraagd.

Mahatma | 20-01-18 | 09:02 | 2

Mahatma is liev maar slaat de plank hier mis. Ismaels homies zijn geen tuigvloggers, daarom worden die niet gevraagd.

Usumani | 20-01-18 | 10:43

Usumani | 20-01-18 | 10:43
Papegaai much?

Verder lijkt het mij dat je feitelijk hetzelfde zegt.

Mahatma | 20-01-18 | 12:43

Overigens niet zo'n beste column Ebru Umar. Meer wat kroegpraat die nuchter een aanslag op de lezer vormt. Vraag mij echt af of je dat 'wake up cal .... etc." op het laatste moment hebt toegevoegd om tot genoeg woorden te komen.

Simon_GS | 20-01-18 | 08:58

Gisteravond was er een belangrijk congres in Am,erika, tegen Trumps plannen.
Wat blijkt er bestaat een memo, die zo shocking is voor de democraten , dat uiteindelijk het congres geeindigd is . de voorzitter kwaad wegliep en nu willen de Amerikanen weten wat er in die memo staat, Blijkt ook nog dat Assange 1 miljoen heeft geboden voor die memo. Gaat Trump het vrijgeven of niet, de Amerikanen wachten vol verwachting af.

gato | 20-01-18 | 08:53 | 2

Dus net als de Marco Kroon affaire die zo shocking is dat niemand er nog een stuiver voor geeft. Heeft al iemand een bod gedaan op de filmrechten?!

Simon_GS | 20-01-18 | 09:04

Marcel Kroon , denk narcotica.
In Amerika is het gewoon de gouverneur te bellen en zo een dertig staan er op de lijst, die Amerikanen gaan vandaag allemaal bellen over die memo.
Wij doen dat niet, niemand die belt hoe het nu met penthouse zit.

gato | 20-01-18 | 09:13

Slecht interview met Ismail want hij heeft al 20 keer in allerlei media hetzelfde gezegd en heeft er zelfs een TED talk over gehouden. Waarom al die aandacht? Misschien dat zijn docu's voor het AD de indruk wekten dat hij een nieuwe weg aan het bewandelen is. Het monster is getemd. Maar dat zijn nog niet zoveel producties en hij moet zich nog bewijzen. Tegenwoordig on speaking terms met Dennis Schouten blijkbaar. Collega's in the hood.

Simon_GS | 20-01-18 | 08:50

Dit alles toont haarfijn aan hoe failliet de dagbladen zijn

Jacktheflipper | 20-01-18 | 08:18

De kranten doen maar, maar apart is het wel

Bokito ergo sum | 20-01-18 | 07:48

Terwijl het volmaakt holle geleuter in de media als een op hol geslagen olifant alles op zijn weg vernietigd schrijven vrouwelijke huisartsen na overleg met vrouwelijke leraressen en vrouwelijke psychologen receptjes Ritalin uit voor jongetjes die daardoor voor de rest van hun leven grote problemen hebben.
Na Paulus en Eucalypta hebben de media niets zinnigs meer gebracht.

Orakel1958 | 20-01-18 | 07:01

Sorry hoor, maar Ebru schrijft iets te warrig en te vaak "hey" om de schrijfkunsten van mede allochtonen de maat te kunnen nemen. Ik vind dit niet goed genoeg om om GeenStijl te zetten.

Naomi71 | 20-01-18 | 06:53 | 4

De vraag is volgens mij: Is Ebru een journalist of een columnist? Voor mij zit daar nog wel iets van verschil tussen.

Marvin_NL | 20-01-18 | 07:46

Inderdaad. Van een columnist verwacht je een nog betere taalbeheersing dan van een verslaggever. Hierboven lezen we vooral een met stijl-en spelfouten bezaaid toonbeeld van volstrekte warrigheid en mislukte integratie. Even het stompzinnige gebruik van stopwoordjes als "hey", "onuitspreekbaar" of het kleinburgerlijke "lieden" daargelaten: werkwoordsvervoegingen zijn al te moeilijk voor Ebru (iedereen in Nederland droom (sic) nog van een oude Nokia), een term als "Televizierring" is al te ingewikkeld, het is natuurlijk een interview DAT in plaats van een "interview wat" zoals ze schrijft en ze lijkt haar denkspoortje geregeld al voor het eind van de zin verloren te hebben. Echt hoor, met een shot heroïne in de aderen en een fles Jack Daniels achter de kiezen schrijf ik nog beter.

Naomi71 | 20-01-18 | 08:26

Typisch allochtone fout trouwens, om "wat" en "dat" met elkaar te verwarren.

Naomi71 | 20-01-18 | 08:32
▼ 1 antwoord verborgen

De les voor journalisten zit hem ook niet in het gewaffel van Isi als individu, maar in het sociaal experiment, Isi als specimen van een groep.
Het "Pamper Prinsje" experiment in ruil voor indirecte breinpicking.
In wezen is men nog steeds wanhopig op zoek naar het toverwoord dat toegang tot de wereld van de schotelkinderen verleent en ze ook aan de medialippen gaan hangen.
De huidige informatie is, dat de media ignorantie van deze groep waarschijnlijk veel hoger is dan men denkt en de schotelkinderen de media vooral als prijzende verwennende moslimmami willen, maar de zeggenschap gaat uiteindelijk na het dorp van de parallelle samenleving en niet na de opiniemaker.
De autoriteit van de media faalt volledig met deze groepen en daar liggen journos wel wakker van.

MistaRazista | 20-01-18 | 03:40

Overigens over Özcan Akyol. Ik liet die documentaires zien aan mij vrouw (geboren getogen, seculier Istanbul) en zij bekeek de eerste aflevering en zei: "naief baasje, die komt thuis van een koude kermis." En inderdaad na aflevering nummer 2 had ze er genoeg van. Basil, aardige vent maar wat moet ik hiermee? Hij zit wat te brabbelen bij dwdd en nu oe la la ziet hij het licht omdat hij erachter komt dat zijn Anatolische familie een stelletje kinkels zijn die als slaven achter de AKP hobbelen. Zou misschien slim zijn geweest als hij zich van tevoren had ingelezen. "Would have saved him a lot of trouble" zoals ze zei. Maar het verkoopt. En hij verdient eraan,

Basil Fawlty | 20-01-18 | 03:07 | 1

Tien tegen een dat niemand op de nationale brainstorm van de Nederlandse Leeuw het podium had willen delen als daar een spreker kwam opdagen met een crimineel verleden die als lid van een mobiele bende winkelkluizen leeghaalde op zoek naar andermans poen. www.voorbeeld-allochtoon.nl/2013/10/0...

Helaas voor de voormalige bajesklant was dit in Rijswijk niet aan de orde. De zaal bij De Nationale Leeuw was helemaal uitverkocht.


De gesubsidieerde NPO tafelgast kreeg in het kader van multiculti opvang als bonus bij het AD een columnistenplek waar hij een onderwerp aansnijdt maar van toeten noch blazen weet omdat boeken over onderstaande materie voor hem te hoog gegrepen zijn.
In zijn column verschuilt hij zich achter een uitspraak van zijn collega.
Wat bezielt zo'n AD-broodschrijver van dienst om zonder enige kennis van zaken een journalist zonder zo'n crimineel verleden, af te zeiken.

Zo'n vuige column geeft weer aan waarom alle lezers uit mijn directe omgeving incluis mijzelf na decennia lang abonnee op de regionale krant die overging naar het AD, maar steeds vaker ergerden aan misbaksels van columns,
waarna werd verkozen om hiervoor niet meer te betalen door die krant op te zeggen.
www.ad.nl/binnenland/niemand-wil-het-...


In 2013 was DDS in handen van Joshua Livestro.
Joost Niemöller: "Om over dit soort belangwekkende kwesties een politieke discussie op te kunnen starten, moeten we eerst de kennis van de stand van de wetenschap hebben. En daarvoor is een boek als dit een nuttige toetssteen." www.dagelijksestandaard.nl/2013/06/nik...

Psssst.... Laat de bekrompen Aykol dit maar niet horen. Wat hij niet weet bestaat niet en mag je niet over praten laat staan schrijven.
Omdat overal ter wereld zeer hoge prevalentiecijfers van diabetes onder Hindoestanen worden gevonden, vooral onder Hindoestanen die naar westerse landen zijn gemigreerd, veronderstelt men dat een aangeboren aanleg een rol speelt.
Bovenstaande factoren spelen mogelijk een rol. Er is echter nog veel onderzoek nodig om meer duidelijkheid te krijgen over de precieze oorzaken.
www.vodiservice.nl/diabetes/diabetes-b...

Overgewicht komt veel vaker voor bij Nederlandse kinderen van Turkse afkomst dan bij kinderen die een andere achtergrond hebben. Obesitas komt bij Turkse kinderen zelfs vier keer vaker voor dan bij andere kinderen. www.nu.nl/gezondheid/4229880/kinderen...

drs.Nee | 20-01-18 | 09:18

I like her!
Maar als je mee kijkt meid! Ophouden met je gezeik, want het gaat niet werken.
Er moet een anti-moslim revolutie uitbarsten. En dan veranderen dingen.

Kruisruiker | 20-01-18 | 03:00 | 2

wat hebben de moslim met jou frustraties te maken? revolutie tegen elke monarchie is noodzakelijk maar een hetze tegen moslim belachelijk,

adjudant | 20-01-18 | 04:13

Nou, nou, nou, adjudant. Zo praat je toch hopelijk niet tegen je vitamientjes als ze je weerstand broodnodig verhogen..

VP732 | 20-01-18 | 06:23

Ebru, wil je met me trouwen? En dan graag in het leren jurkje van Eefje. Wauw!

Wat ik ermee wil zeggen is dit. Je column is weer van hoog niveau. De vinger op de zere MSM-plek. Jij zegt het tenminste. Ook chapeau voor de Wake up calls. Die laten nog even extra goed tot je doordringen wat je bij elk punt hebt gezegd. Ga nooit weer weg bij GeenStijl!

hoogstetijd | 20-01-18 | 02:40 | 2

Lief!

Basil Fawlty | 20-01-18 | 02:49

Dat wil ze wel, denk ik zo.

Carmelita | 20-01-18 | 15:30

Eberhard jij oude snoeper. Madamme 39 en jij 62? Oh please explain want de gemiddelde Joop SJW moet hier toch problemen mee hebben.

Basil Fawlty | 20-01-18 | 02:27

De hoogste Rechtbank in Duitsland verwerpt een uitsspraak van een lagere rechtbank.
Die van Wuppertal.
De rechtbank van Wuppertal vond jihadisten, IS-strijders ongevaarlijk.
De hoogste rechtbank vraagt aan Wuppertal: leven jullie onder een steen?
of nog in 1951?
www.trouw.nl/religie-en-filosofie/hoe...

Jan Dribbel | 20-01-18 | 01:57

Ach Ebru. In Nederland heerst den protestants, gereformeerde, calvinistische gedachte. Narrow minded. Is men nog gelovig? Nee maar de inborst is er nog. Getuige de uitspraak: "Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg." Vreselijke uitspraak. Verzuurd tot op het bot. Want stel je voor je komt boven het maaiveld uit!

Basil Fawlty | 20-01-18 | 01:46

Ik heb ook nog een rebus voor Ebru:
gebruik de woorden:
duikbril-Patricia-rosbief-brandende kinderwagen-Droopy-goeie wiet-Aloha from Hawaii-inside job-petrischaaltje-klapdeurtjes in één goedlopende Nederlandse -niet Túrkse- zin.
Succes!

King of the Oneliner | 20-01-18 | 01:44 | 6

gelukzoeker | 20-01-18 | 03:03
Mijn beste. Prima. Ik woon nu in oud zuid. Museumkwartier en d'r is hier geen moslim lees bontkraag te bekennen. Oeps ik lieg. Ja ze komen langs bij Louis Vuitton voor de nichtenbuidels die ze cash afrekenen en ze leveren mijn FD (ghehehe, you work boy) Maar in mijn wijk zijn de mensen beleefd en aardig. Ja het is de rijkste wijk van Amsterdam en doet me denken aan Maastricht waar men "en general" beleefd is. Daarom woon ik daar ook. Niks mooier dan met de Mrs een zondaglunch in een restaurant gevuld met oud chique joodse families. Schitterend! Men respekteerd elkaar. Ik zal je vertellen. Ik woonde tot voor kort op de gracht en ik werd "gek" van de links moralistische klootzakken. Ik woon nu in oud zuid en ja dat is vaak nieuw geld, foute kleding, foute auto's, foute horloges (wel legaal betaald) maar ze genieten van het leven.

Basil Fawlty | 20-01-18 | 03:24

men "respecteert"... duh

Basil Fawlty | 20-01-18 | 03:26

gelukzoeker | 20-01-18 | 03:03
Overigens: "Kom al 50 jaar in islammerdam" U woont hier dus niet? Ik ga ook al 50 jaar naar menig stad in Nederland dus..... wat weet u over Amsterdam of "islammerdam" dat ik niet weet. U woont overigens waar? Misschien kan ik dan ook een slechte bijnaam bedenken. ;-)))

Basil Fawlty | 20-01-18 | 03:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Als volwassen vrouw blijven afgeven op een kleuter als Ismael Ilgun die zijn leven probeert te beteren en zelf weinig anders heeft gedaan dan vloggen. Wat een zurig zeilwijf ben je toch Ebru. Ga zelf eens wat zinnigs onderzoeken in plaats van te pissen op wat “andere media” verkeerd doen. Je bent als een pot die de ketel verwijt.

Balgesjaakt | 20-01-18 | 01:36 | 4

Nee Ilgun draagt bij! Way to go mate.
Ilgun is een pauper die wat aanpielt en niks komma nul bjidraagt. Ik woon al heel erg lang in Amsterdam (u ook?) en ik zie dit soort losers dag in dag uit voorbijkomen. Ze dragen nul komma niks bij. Maar als jij het beter weet? Laat het me mij weten. Want ik ben als Amsterdammer zeer benieuwd.

Basil Fawlty | 20-01-18 | 01:54

Mensen die andere mensen losers noemen terwijl ze zelf midden op een vrijdagnacht op GS zitten te reaguren, ook zo’n fijn volk.

Balgesjaakt | 20-01-18 | 09:42

Balgesjaakt | 20-01-18 | 01:36 | --> 01:36! Hahaha. Maar iemand moet toch de nachtdienst doen hier. ;-))))

Basil Fawlty | 20-01-18 | 12:25
▼ 1 antwoord verborgen

Met Eva Jinek in bed? Graag bedank ik van harte. Wie in NL heeft daar niet met zijn vingers aan gezeten?

F. Jacobse | 20-01-18 | 01:29 | 3

Indeed. Brrrrr. Jinek. Moet er niet aan denken.

Basil Fawlty | 20-01-18 | 01:49

Dat heb je dus net gedaan, Basil :-)

Lewis Lewinsky | 20-01-18 | 01:51

@Lewis
Bugger. I did! :-))))

Basil Fawlty | 20-01-18 | 02:28

en* pardon

Houtbar | 20-01-18 | 01:21

Eb die mooie heks Eva Jinek kan ook de tinnif krijgen. Mooi meisje oprotten mijn idee

Houtbar | 20-01-18 | 01:20

Als een klinisch psycholoog naar het Kingdom of the Netherlands kijkt en hier vervolgens een analyse op los laat, schrikt hij/zij/genderneutraal zich te pletter. Het lijkt erop dat het een groot psychiatrisch gesticht is geworden waarvan de leiders het meest in aanmerkingen komen om op gesloten te worden gevolgd door de zichzelf benoemde deugende (S)linkse burgers. Laat nou net het verstand, de nuchterheid, de ratio bij de burger zitten die zich al meer dan 20 jaar laat onderdrukken door een clan die zich boven hen verheven voelt. De enige drijfveer die zij hebben, is langs de lijnen van gekwetst zijn, asiel en klimaat, veel heel veel geld te verdienen. De idealisten die in hun zelf verzonnen verhalen blind geloven, voor het karretje te spannen en het liefst langs vrijwilligerswerk het vuile werk opknappen. One flew over het Cuckoo's Nest aan de Noordzee waarbij de Wereld dagelijks bij Mathijs de grootverdiener dagelijks Door Draait.

De Evangelist | 20-01-18 | 01:18 | 1

de wereld doorgraait....

ger1306 | 20-01-18 | 13:45

Oftewel go Ebru

Houtbar | 20-01-18 | 01:18

Dat is pas een hufter.. mooie schijn met prinsessen.

Houtbar | 20-01-18 | 01:16

Zie liever een Ivo Niehe in den reedt genaakt dan Ebru

Houtbar | 20-01-18 | 01:14

Broodje kroket aanbied aan nivo1

Houtbar | 20-01-18 | 01:07

Poeh Mevrouw hoop spelfouten! tuut tuut

niv01 | 20-01-18 | 01:01 | 2

Doet dat er echt toe in casu nivo ?

Houtbar | 20-01-18 | 01:05

Un paar spelfaute doen er tog niet sofeel toe.

Jezus_Boeddha | 20-01-18 | 02:23

Ik ben haar stelligheid over 'ballen-eraf' bij vrouwenmeppers nog niet vergeten, en nog in afwachting van haar bericht; 'dan ook bij mannenmepsters de tepels eraf'.
Maar goed, het hemd is nader dan de rok, dus zodra Ebru zich in de zondigheid van haar eigen kwade geweten herinnert, 'ook wel eens 'n man te hebben geslagen', en daar eerlijk voor uit durft te komen, dat dan haar grote mond 'n helemaal terechte grote mond is.
We hebben meer grote monden nodig.
Kom maar op; ik ben niet bang voor 'n beetje stevige tekst.
Hup Ebru, wat wordt je nieuwe zin als je het hebt over lieden met onuitspreekbare achternamen, als die 'n wanprestatie leveren: 'vingers eraf (?) of tong eraf ?'.
(op verzoek zet ik hier voortaan ook mijn uitspreekbare achternaam bij)

Der Paulie | 20-01-18 | 00:54 | 1

Beide vind ik. Ebru kent haar "hood" .Meestal niet fijne mensen die haar bedreigen.

Houtbar | 20-01-18 | 01:03

Die ene la die zomaar weer een keer
geopend rook naar wat niet meer bestond
maar wat zijn plek weer in m'n hersens vond
en weemoed welde, en ging leven weer,

waar tussen paperclip en elastiek
die Nokia nog lag van lang gelee
waarvan de batterij het dagen dee,
met zielsvertrouwde simp'le belmuziek.

Ik houd het logge ding weer in mijn hand
en bel weer bijna terug met haar van toen
ik liep weer op die band daar in de gym

Zij belde mij de schok door van het land
zoals geen schok mij schokken meer zal doen
Dat belletje, op 6 mei, over Pim.

Hufterst | 20-01-18 | 00:46 | 11

@Hufterst | 20-01-18 | 00:46
Hulde.

Lewis Lewinsky | 20-01-18 | 01:19

at hufterst: ikzelf ben gestopt met poezie, toen ik merkte dat het maakwerk was: en nog te "realistisch"was: de Turingwedstrijd, u misschien wel bekend, houdt daar niet van.
Dit gedicht deed voor mij de das om: een geheel andere orde:
Rogi Wieg;
U BENT

Toen U wegging brak U mijn hart.
Als U terug kon keren zou ik Uw nek breken.

Maar U heeft geen nek, alleen een onsterfelijke,
denkbeeldige lange hals, als van een fles van
dun glas die zich uitrekt over het water van de zee,
glas met daarin de geschiedenis van alles.

Als U terug kon keren zou ik de tafel dekken,
het brood breken en de wijn drinken. Ik zou
mijzelf aan het kruis slaan voor Uw bestaan.

U bent niet meer De Zoon en niet meer De Vader.
U bent het onbezielde veld en de ruimtetijd.

U bent de onbezielde zwaartekracht en het verloop
van de lichtstraal bij nacht, U bent de wiskunde
zonder zachte geest, U bent er nu en bent er
altijd al geweest. U bent de symbolen die men leest.

Maar niet De Zoon en niet De Vader. Niet De Geest.

Toen U wegging brak U mijn hart.
Als U terug kon keren zou ik U hardhandig wurgen.

U bent ooit toen ik kind was in mijn huis geweest.

King of the Oneliner | 20-01-18 | 01:32

King of the Oneliner | 20-01-18 | 01:32 Het komt niet vaak voor dat niet-vormvast werk mij weet te overtuigen, eigenlijk alleen maar Zuster Immaculata, maar dit is toch wel een mooi werkje, dank.

Hufterst | 20-01-18 | 09:44
▼ 8 antwoorden verborgen

Weer de spijker op de spreekwoordelijke kop. Ebru, werd er maar meer naar je geluisterd. Ik hou er van

SerTheFun | 20-01-18 | 00:40

Ivo wil bij Bernard slapen misschien

Houtbar | 20-01-18 | 00:39

De EU wil partnerschap met Abbas nav trump.
Terroristen verbond dus.
Echt.

rein9576 | 20-01-18 | 00:33

@King of the Oneliner | 20-01-18 | 00:11
Zeven letters, geen klinkers.

Lewis Lewinsky | 20-01-18 | 00:29 | 9

@King of the Oneliner | 20-01-18 | 01:07
Ik reken het goed!
Maar ik bedoelde: zandpad.
Hulde, King!

Lewis Lewinsky | 20-01-18 | 01:16

Dan reken ik kleiweg ook goed.
Maar dat mag dan weer niet van @proasfalt, waar is die lobbyist gebleven?

Jan Dribbel | 20-01-18 | 01:23

at Lewis: dank je lewis; ik vind leuk. Ben nu out, vanwege 1.34 uur , en moet morgen redelijk vroeg op.

King of the Oneliner | 20-01-18 | 01:36
▼ 6 antwoorden verborgen

even ot. net Ivo Niehe gezien in interview Van Vollenhoven en zijn wijf...
Wat een hoererij is dat.

Houtbar | 20-01-18 | 00:25 | 2

Kan iemand Ivo stoppen?

Houtbar | 20-01-18 | 00:30

Je bedoeld Nivo Nihiel.

Titje | 20-01-18 | 01:03

King of the Oneliner | 20-01-18 | 00:11 |

Lieve Oom Donald, donzige verenbos zonder broekje aan!
"Ook zou ik graag wekelijks een moeilijke puzzel/raadsel/quiz willen."

Ik begrijp je vraag, King. Helaas ben ik te dom om een moeilijke puzzel en zo te verzinnen. Goed, mss weet ik er 1. Ga eens het algoritme voor het volgende priemgetal uitzoeken. Dus geen zeefmethode, zoals jij begrijpie doen.
Wij hier in Duckstad kunnen niet wachten.

Kun je daar wat mee?

Ichneumonidae | 20-01-18 | 00:23 | 1

de wortel uit pi en daar een soepje van trekken , ichneumonidae...

King of the Oneliner | 20-01-18 | 00:48

Ebru een begenadigd schrijfster noemen zou te ver gaan, maar ze heeft onmiskenbaar talent voor de naakte waarheid.

MickeyGouda | 20-01-18 | 00:15

Ik vind Ebru een zeer matige schrijfster, een broodschrijfster die zowel voor de Libelle, de Metro, en GeenStijl schrijft...
Erg vanuit zichzelf geschreven altijd, en popie-jopie-stijl.

Mijn voorsterl; haar ontslaan: Geef elke dag of week het woord aan een reaguurder, die een stukje mag inleveren op de voorpagina.
Waarom niet? Feynman is ook zo begonnen, en het geeft wat afwisseling, leerervaring, en competitiedrang etc.
GeenStijl is veel te lang bezig op dezelfde manier.

Ook zou ik graag wekelijks een moeilijke puzzel/raadsel/quiz willen.

Ook kan die redactietwitters weg, en de tijdmachine.
Daarvoor in de plaats: reaguursel van de dag.
Dioe er wat mee, zou ik zeggen.

King of the Oneliner | 20-01-18 | 00:11 | 8

@ luivend: mischien een geniaal idee zou zijn, dat mensen uit het land gewoon anoniem mogen/kunnen reageren onder een stukje/
Ik zeg; paradigmashift!
Ik zeg: gamechanger!
Ik zeg: disruptie!
Ik zeg: agile working!
Ik zeg: out of the circle denken.

King of the Oneliner | 20-01-18 | 00:46

@Langshetrandje
Altijd van je af barbecueën.
Geen dank.

Lewis Lewinsky | 20-01-18 | 01:32

@King of the Oneliner. Inderdaad, uitstekend idee af en toe een reaguurder een stukje laten maken. Er lopen hier een stuk of wat rond waar ik niet alleen qua stijl een diepe buiging voor maakt maar ook qua kennis en kunde. Dat verheft GS vaak boven een gemiddeld platform.

daytripper | 20-01-18 | 01:33
▼ 5 antwoorden verborgen

Heh bah, Jinek viert weer feest, de heks, Powned (op tv) is er geweest vinden ze leuk, daar in gutmenschland. Alsof BNN onder Bart de Graaf niet groffer was. (Powned verliest laatste beetje zendtijd).
Voelt toch wel een beetje kut, mijn mongoloïde geboren concept-geesteskindje is nu op sterven na dood.
Ben er een beetje stil van.

Abject | 20-01-18 | 00:05 | 5

Als ik het oorspronkelijke bedrijfsplan met de roze tickertape er omheen herinner was het vol aspiraties, en zat er een collectieve gedrevenheid vanuit de reaguurder achter. maar vanaf de lancering was de reaguurder de connectie en uitwisseling van ideeën kwijt. Het kon GeenStijl daarin niet repliceren.

Abject | 20-01-18 | 00:48

Vind persoonlijk Jan Roos en Rutger niet zo geweldig meer. Wat PowNed zo mooi maakte waren de semi-onbekende presentatoren die toch een flink weerwoord durfden te geven. Als ze te lang aanblijven dan verwachten ze het, en wordt het alsnog een ingestudeerd antwoord. En inderdaad bah, heb je Jinek weer. Wat men nog in haar ziet snap ik totaal niet. De gevatte kritische journalistiek is daar helemaal van verdwenen, nu doet ze niet meer als óf der gasten napraten óf ze is het woord van de gutmensch aan het prediken.

Luckystriker | 20-01-18 | 00:53

Luckystriker | 20-01-18 | 00:53
Daar zaten inderdaad een aantal verrassende doorvragers bij, maar die zijn het stagair-niveau helaas niet voorbij mogen gaan. En tja, ik blijf er bij, geen directe connectie en interactie met een achterban. Als hier wat wordt opgemerkt wat hout snijdt dan neemt de redactie daar notie van, bij pwnd hebben ze dat op geen enkele wijze proberen repliceren. We hebben de bek vol van wensen voor meer directe democratie, maar de connectie tussen professionele en burgerjournalistiek is nog geheel zoek. En we weten pas wat we moeten stemmen als we goed geïnformeerd zijn. Dus daar is die basis. De burger, met al haar connecties, kennis&kunde, koppelen aan de journalistieke actualiteit, om zodoende informatie samen te krijgen waar geen enkele krant nog een budget of drive voor heeft.
DAT moeten we hebben. Dan pas hebben we weer kans op een echte democratie.

Abject | 20-01-18 | 01:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Die foto van die engerd: is dat zijn sterfmoment?

Zoltan | 19-01-18 | 23:56 | 3

Ja, dat is net zo in scene gezet als die andere beroemde oorlogsfoto's.

Koos Knak | 20-01-18 | 00:03

Volgens mij is dat het moment dat die andere Turk hem voor zijn bakkes sloeg voor het beledigen van zijn soort.

De waard zijn gast | 20-01-18 | 00:17

Ebru Umar mag van alles beweren, ben het vaak met haar eens, maar ik heb dit stukje met plaatsvervangende schaamte zitten lezen. Een ander een gebrek aan schrijverstalent verwijten en dan zelf dit broddelwerk afleveren....

Joris Beltsin | 19-01-18 | 23:55
-weggejorist en opgerot-
Stiller | 19-01-18 | 23:50 | 3

Ik heb, en gebruik, nog altijd een oude nokia.
Ik ruil em pas in voor zo'n smartfoon als ie 't niet meer doet, en omdat 't een oude nokia is, kan dat nog heel lang duren.
1 keer in de twee weken moet ie ff een uurtje aan de lader en dan gaat ie gewoon weer verder met wat ie moet doen.

meneerjan | 19-01-18 | 23:41 | 3

Goed, ik ben een beetje melig vanavond en vertrouw dat Joris me dat wel wil vergeven. Maar... waarom vertel je ons dit verhaal over je ouwe kut-Nokia?

Ichneumonidae | 19-01-18 | 23:49

Ik heb ook een oude nokia C2. Die past gewoon in mijn broekzak, en dan kan mijn zakdoek der nog over heen. Ook draag ik wit ondergoed. Dat kun je lekker praktisch op 90 graden wassen. En nee, ik heb geen door mij dronken gevoerde vrouw van een jaar of 24 aangerand.

Herr Zimmermann | 19-01-18 | 23:57

Ow, ik vergeet erbij te vertellen dat ik dit jaar nog geen appartementje van een slordige 135.000,- heb gekregen. Het jaar is echter nog lang. Wie weet wat het nog brengt.

Herr Zimmermann | 19-01-18 | 23:58

Kort gezegd,artikel 1 graag hanteren zo het ooit bedoeld is!
Meer meer vloggers laten struikelen over hun zelfoverschatting.
Wat een land toch nietwaar trutte, dagelijks forse overtredingen van artikel 1.
In het dagelijks bestuur, bij politie,justitie etc.
Een monster geschapen in brussel door een stel motherfuckers zonder moreel kompas, gaaf man.

maasdonk | 19-01-18 | 23:34 | 1

Ik begrijp dat de medicatie niet aanslaat?

Ichneumonidae | 19-01-18 | 23:46

Paar dingetjes, uit de eerste drie punten. Close reading, Kees Fens zei het al;).

"Als wannabe journo recruits nog nooit van de media hebben gehoord, is het niet onverstandig om ze te negeren. Wat is het verschil tussen zo iemand en de cassière bij Albert Heijn? Anders dan dat die nog wel eens een dode boom afrekent?"
Bij de Appie koop je geen kranten. Nergens trouwens, maar goed, daar heb je het niet over;).

"Niemand in Nederland loopt nog rond met een oude Nokia – iedereen in Nederland droom nog van een oude Nokia. De kans is groot dat als je die ergens in een la hebt liggen, de batterij het nog doet. Lieden met een onuitspreekbare achternaam hebben meestal de nieuwste smartphone."
Die vergeten t in 'droomt' zal typo zijn. Maar... waar gaat dit in godsnaam over?

"... krijgen voor hun repo’s uit wijken waar de rest van feel good MSM niet eens durven te komen...". Dat moet zijn: durft.

Niet om lullig te doen hoor, maar mss een beetje meer moeite doen als je anderen de maat wilt nemen. En nog heel veel kusjes, je zult vast wel mee lezen;).

Ichneumonidae | 19-01-18 | 23:34 | 4

@Ichneumonidae | 19-01-18 | 23:34
"Vroeger" kon je bij de supermarkt gewoon kranten kopen.

TeeJee | 19-01-18 | 23:43

... waar de rest... niet eens durft te komen.
Heer Graaf. Wel kloos blijven rieden hoor.

Ichneumonidae | 19-01-18 | 23:45

Het onderwerp is niet "MSM" maar "de rest", dus is "durft" hier de juiste persoonsvorm. Verder is het niet "cassière", maar "caissière"

Argyronauta | 20-01-18 | 00:07
▼ 1 antwoord verborgen

Dat een crimineel belast met het dragen van een haakneus zo'n podium kan krijgen heeft mij ook altijd uitermate verbaasd.

BozePaarseMan | 19-01-18 | 23:32

Ebru heeft natuurlijk 100% gelijk. Alleen willen de Berbaren, drum- en Koreaanse sletten en de Kuifjes in Amerika van deze wereld, natuurlijk ook denken dat ze een punt hebben. Vandaar dat talentloze of criminele lieden met een onuitspreekbare achternaam een andere behandeling krijgen dan lieden met een Hollandse.

benjeallanggek | 19-01-18 | 23:31 | 2

Oh...en de coby8044's natuurlijk niet vergeten!

benjeallanggek | 19-01-18 | 23:33

Kuifje zit niet in Amerika. Ach ja, lezen.... Moeilijk hè.

Rest In Privacy | 20-01-18 | 10:02
-weggejorist en opgerot-
coby8044 | 19-01-18 | 23:31 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Frappant dat de enige die niet onder één of ander slim verzonnen nom de plume schrijft een vrouw is. Meestal ook één van de betere stukjes van de week, alleen jammer dat het vaak zo met gestrekt been tegen de wereld is.

VerderLezert | 19-01-18 | 23:26 | 1

Tja, columnisten schrijven nou eenmaal niet om zoete broodjes te verkopen.

TeeJee | 19-01-18 | 23:30
-weggejorist-
Tsiehta | 19-01-18 | 23:14 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Nooit begrepen waarom Villa Media ertoe doet. Het zal wel een dingetje in de mediawereld zijn.

Moeki de Meeuw | 19-01-18 | 23:10

Maar Ebru, wees eens eerlijk: vind jij van jezelf dat je goed kunt schrijven? Wat ik hiero op GS van je lees, vind ik niet heel bijzonder, om eerlijk te zijn.

Rest In Privacy | 19-01-18 | 23:07 | 1

Het is niet bijzonder wat ze schrijft, het is gewoon de waarheid die iedereen met zijn eigen ogen kan zien. En het is goed dat zij het doet, want als een blanke precies hetzelfde op zou schrijven, zou het een racist, fascist etc zijn die niet serieus genomen moet worden.

Rest In Privacy | 19-01-18 | 23:44
-weggejorist-
Rest In Privacy | 19-01-18 | 23:01 | 1

Ik blijf het zeggen: ebru voor president

Schepvogel | 19-01-18 | 23:00

Een tip, Ebru: laat dat aanstellerige Engels weg. "Who cares", "wannabe journo recruits", "Wake-up call"(10000 keer, Van Deyssel imitatie?), "feel good", "what's next", "whatever", "chill". Leer nou eerst eens behoorlijk Nederlands, en probeer niet de intellectueel uit te hangen ("ik spreek een aardig woordje over de grens"), met dit soort modieuze gebrabbel. Misschien ben ik het wel met je stukje eens, maar dat stijltje vind ik zo irritant dat ik moeite heb om me er doorheen te worstelen.

Argyronauta | 19-01-18 | 22:59 | 7

Les jeux sont faits.

knutsel_ | 19-01-18 | 23:14

En de teerling is geworpen

Rest In Privacy | 19-01-18 | 23:18

Je moet wat als er gevraagd wordt een gebruikersnaam op te geven en er een pakje peuken voor je ligt peterdh. Bedoel het wel positief. Ze pakt mooie onderwerpen aan, en een mooie stijl waarin ze het schrijft. Al zou het dus nog een toevoeging zijn als ze in die stijl een Nederlands alternatief vindt om het op te schrijven. Betrap me er zelf ook wel eens op, kost wat meer moeite, maar vind wel dat het een positief effect heeft op het resultaat.

Luckystriker | 20-01-18 | 00:11
▼ 4 antwoorden verborgen

Bullseye! Met dit stuk geeft Ebru zeer terecht een keiharde trap tussen de benen van al die allochtoon-huggers.

isitsoornot | 19-01-18 | 22:56 | 2

Dat moet "stierenoog" zijn volgens @Argyronauta | 19-01-18 | 22:59

peterdh | 19-01-18 | 23:10

Nee hoor, "(een schot) in de roos" is hier het juiste Nederlandse equivalent. Spreek je moers taal, in plaats van aanstellerig Engels,

Argyronauta | 20-01-18 | 00:39

Gister was Charles bij Jinek, Charles is de laatste tijd vaker bij actuele meningsvormingsprogramma's op de npo geweest om te verkondigen dat hij het licht had gezien, en dat vaker de positieve kant van het nieuws getoond moest worden.

Behalve gisteravond. Hij was er om een jaar Trump samen te vatten. Hij had een paar leuke foto's die aantoonde dat Trump dik was, en maakte zich zeer zorgen om de mentale staat van Trump omdat er psychologen zijn die Trump nooit hadden behandeld maar wel hun zorgen uitspraken. De economische groei van het landhad volgens hem met het globalisme te maken.

Een Amerikadeskundige eersteklas dus, en gelukkig is er dan toch nog iemand die probeert objectief bezig te zijn in de pers.

Luckystriker | 19-01-18 | 22:49 | 2

Ik den dat Charles wat vroeger naar bed moet! Misschien gaat hij de dingen dan weer een beetje helderder zien...

benjeallanggek | 19-01-18 | 23:37

Ebru Umar mijn heldin. Een verademing in de vrije eerlijke recht voor zijn raap journalistiek. Kunnen ze aan de misselijk makende linker zelf pijpende schaamteloze staatsmedia een voorbeeld aannemen .

gelukzoeker | 19-01-18 | 22:48

Vroeger sloeg ik zulke sukkels als die haakneus, als hij wil treedt ik wel in herhaling.

rifraf | 19-01-18 | 22:47

Ik wil gewoon echt ongekleurd nieuws, feiten enzo, liefst met nudes erbij.

weedo | 19-01-18 | 22:47 | 1

Misschien eens pornhub.com? Niet zoeken op black of interracial. Oh wacht je bedoelde nieuwS niet nieuw.... Sorry.

peterdh | 19-01-18 | 23:24

Metro olumniste. Nuff said.

DrumPiet | 19-01-18 | 22:47 | 5

+c

DrumPiet | 19-01-18 | 22:56

@DrumPiet | 19-01-18 | 22:56
C++?

TeeJee | 19-01-18 | 23:00

rumpiet. Nuff said.

Lewis Lewinsky | 20-01-18 | 01:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Geen idee wat die website is die wordt genoemd en het zal me aan mijn kont roesten, ga er al helemaal niet op klikken. Die tuigvlogger was ik bijna weer vergeten, helaas heeft hij weer een snaartje geraakt bij menig mediaverspreider. En waarom snap ik niet, want normale mensen lezen en hypen die kneus niet, proberen hem te negeren, te vermijden, te vergeten. Maar dat doorhypen op GS van marginale stukjes tekst geplaatst op marginale websites helpt daar niet in.

Luivend | 19-01-18 | 22:46 | 2

Hebben we hier te maken met een intellectueel links genie,zo uit de achterstand krochten van de grachtengordel?

gelukzoeker | 19-01-18 | 23:02

Als een pleonasme als twee telt heeft u 2 goed. Niet echt door voor de koelkast.

Luivend | 20-01-18 | 00:06

Gaat het nu echt over achternamen?
Ik ken achternamen als Ellian, Ephimenco, Hirsi Ali, e.d. die ik vreemd vind, maar die ik graag mag lezen. Brandt Corstius is ook wel vreemd, maar hij schreef leuke boekjes. Carmiggelt vond ik ook een vreemde naam, maar ik las hem erg graag.

marjen | 19-01-18 | 22:44 | 2

Zelf ben ik meer van schrijvers met normale achternamen. Van Dijk, de Vries, Pieterse, de Jong, van de Water en natuurlijk Karelse. Of gewone voornamen als Jan Jaap Joris Karel Kees Henk Willem Daan Wim Paul Hendrik of Cornelis.

Rest In Privacy | 20-01-18 | 00:08

De naam Jan Pieterszoon Coen is ook al beladen.

Is dit nog nieuws? | 20-01-18 | 10:58

Wake up call: met talentloze of criminele lieden met een onuitspreekbare achternaam kan de hoofdredacteur van dienst aan zichzelf en anderen tonen hoe ontzettend divers, inclusief en moreel verheven hij is.

Mike_DB | 19-01-18 | 22:41 | 1

Yep. Pure identity politics. En we hebben gisteren bij dat mislukte interview op Channel 4 kunnen zien dat dat tot bijna huilende interviewsters leidt, wegens een schrijnend gebrek aan echte intelligentie op een veel te hoog plekje.
Maar ik ben Icarus niet vergeten!

BenPakdee | 20-01-18 | 00:55

De afbeelding is een soort puzzeltocht. Je moet inloggen met het Google account van Ebru om de afbeelding te kunnen zien.

W_F | 19-01-18 | 22:37

Zal wel russisch nepnieuws zijn want het klinkt heel erg spot on. Of niet? Ik weet het tegenwoordig echt niet meer. Kon ik dat maar snel even checken ergens bij de EU

Doe_eens_normaal_man | 19-01-18 | 22:34

En vol met gestrekt been er in!! Lekker weer hoor.

J-van-de-Bontekoe | 19-01-18 | 22:33

En toch zou ik Ebru niet doen, ze slaapt echt veel te weinig.

Balletje Mayo | 19-01-18 | 22:32 | 5

Het is geen Miss Universe, maar je kan er wel een goed gesprek mee hebben. Duidelijk.

TeeJee | 19-01-18 | 22:45

Ik ook van jou gelukzoeker. #pisvlek

Balletje Mayo | 19-01-18 | 23:19

Hé balletje, jij bent toch niet toevallig Van Jole van de Jeaup?

benjeallanggek | 19-01-18 | 23:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat is een Eefje Oomen?

kaasfondue | 19-01-18 | 22:29 | 1

Eefje Oomen is een braaf mensje van het AD die schrijft over gezellige dingen.

Jan Dribbel | 19-01-18 | 22:32

Misschien moet ik ook maar een andere onuitspreekbare naam aanvragen.
Een strafbladje erbij en huppekee een carriere lonkt.

Jan Dribbel | 19-01-18 | 22:27

Tsja, dat is wel een beetje de vinger op de zere plek leggen hè.

Beste_Landgenoten | 19-01-18 | 22:24

Linkschmensch willen nu eenmaal keihard dwepen met moeilijke achternamen anders komt hun deugpotje niet vol en vallen de oogkleppen af, dan komt de demonisering van andersdenkenden te rauw op hun bordje.

Plorkface | 19-01-18 | 22:23

@Ichneumonidae. Ik zal het even samenvatten voor de weggejoriste fipo. Het is van het allergrootste belang dat we doen alsof mensen met een onuitspreekbare achternaam evenveel, zo niet meer kunnen dan de realiteit toestaat.

knutsel_ | 19-01-18 | 22:16 | 2

Ooit cursus snellezen gedaan. 600 woorden per minuut, no kidding. De fipo was but a joke, maar ja, ik doe hier niet de moderatie.

Maar goed ook;).

Ichneumonidae | 19-01-18 | 22:21

Ghehe

knutsel_ | 19-01-18 | 22:24

Twintig (!) keer 'lieden' - da's ook wel vrij veel op een half A-4. Serieus Ebru, je kunt beter.

Schreeuwen kan ik ook, maar het helpt zelden om iets over het voetlicht te brengen. Overigens ben ik het wel met je eens hoor, 't gaat alleen maar om de vorm.

Ichneumonidae | 19-01-18 | 22:13 | 1

"het helpt zelden om iets over het voetlicht te brengen" Dat is juist. Het is dan ook: vóór het voetlicht brengen.

T. Rammel(l)an(d)t | 20-01-18 | 13:08
-weggejorist-
TeeJee | 19-01-18 | 22:12

Perdiep Ramasar bij Trouw.
Hanina Hoofddoek bij het AD.
Mano Bouzamour bij Het Parool.
Harriët Duurvoort bij de Volkskrant.
Özcan Akyol bij de Publieke Omroep

En Ebru Umar bij de Metro.

Berbaar | 19-01-18 | 22:10 | 11

Tobi | 19-01-18 | 22:29
Berbaar is een soort van Bakito met een colbertje aan. Altijd netjes, altijd ernaast, maar verder wel een toffe troll - een TT'tje zogezegd.
Zonder Berbaren zou het hier een suffe zooi zijn, al begrijp ik zijn sympathie voor Pol Pot, Idi Amin, Charles Taylor, Mugabe en Willem Alexander etc. niet zo goed;).

Ichneumonidae | 19-01-18 | 22:59

Berbaar heeft natuurlijk wel een punt.

Rest In Privacy | 19-01-18 | 23:15

En wie van de 6 kan volgens jou schrijven?

BenPakdee | 20-01-18 | 00:52
▼ 8 antwoorden verborgen

Amen

InAnumPerRegimine | 19-01-18 | 22:09

Het is inmiddels 10 jaar geleden dat Prem op de NPO nog de kansenwijken introk om te laten zien dat er nog hoop was. Hij kopte een blikje cola en kon nooit meer dat punt maken. Prem erkende dat direct in hetzelfde shot. www.dumpert.nl/mediabase/29184/2eb3d8a...

Feynman | 19-01-18 | 22:09 | 3

Kan me dat nog wel herinneren.

Nacho_Vidal | 19-01-18 | 22:35

Feynman | 19-01-18 | 22:09 | tnx. Opdat wij ook dit soort kleine incidenten niet vergeten.

Hufterst | 20-01-18 | 00:26

Met straatcoaches als lijfwachten. En dan nog zo lastig gevallen worden. Laat premium nu nog maar eens die wijk ingaan zonder lijfwacht. Liefs nog hand in hand met aboutaleb.

Is dit nog nieuws? | 20-01-18 | 10:57

Misschien is 8x een wake up call iets te veel van het goede. Niet iedereen hier is volslagen debiel.

Ichneumonidae | 19-01-18 | 22:07 | 5

Misschien is 25% van alle reacties in een topic door één Reaguurder iets teveel van het goede. Niet iedereen hier is volslagen debiel.

de Voorzittert | 19-01-18 | 22:29

Neurotische vrouwen. Gotta love 'em.

knutsel_ | 19-01-18 | 22:38

de Voorzittert | 19-01-18 | 22:29
Ben nog maar net begonnen, hou je paarden;).

Ichneumonidae | 19-01-18 | 22:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Die Akyol schrijft toch niet onaardig?
En vergis je niet, iedereen met een wat lichtgetinte achternaam die in de media iets bereikt hier, heeft dat voor 80% te danken aan die achternaam. Iedereen.

Mather | 19-01-18 | 22:06 | 6

@benpakmee, u schrijft ook niet foutloos hoor.

drastic | 20-01-18 | 08:06

BenPakdee | 20-01-18 | 00:50
Dus je hebt het boek gelezen??

miko | 20-01-18 | 13:15

Niet onaardig schrijven. Als je daarmee bedoelt dat de taalfouten wel meevallen heb je wel gelijk ja.

ChacarronMacarron | 20-01-18 | 20:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Positieve verhalen over Finnen , dat wordt lang zoeken.

A.C.H.M.E.D | 19-01-18 | 22:06

En Trump is zo slecht nog niet, lees ik net op de Telegraaf...

Muskatnuss!!! | 19-01-18 | 22:04 | 3

Normaal wordt de redactie op geenstijj bijna tot in het graf verkettert maar nu het zo uitkomt!

botbot | 20-01-18 | 00:08
-weggejorist-
Ichneumonidae | 19-01-18 | 22:04 | 1

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken