achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Ebru Umar - LESSEN VOOR DE PERS

En dan nu Ismail.
Of eigenlijk de Nederlandse pers.
Nooit te beroerd om de meest kanslozen onder de allochtoniërs kansen te geven.
Perdiep Ramasar bij Trouw.
Hanina Hoofddoek bij het AD.
Mano Bouzamour bij Het Parool.
Harriët Duurvoort bij de Volkskrant.
Özcan Akyol bij de Publieke Omroep – en het AD. O wacht, het begon bij Prometheus. 

Schrijven kunnen ze allemaal niet maar hey, who cares?! Ze hebben een naam én achternaam die niemand kan uitspreken en daar doet de hoofdredacteur van dienst het voor. En zo kan het gebeuren dat een randdebiel die nog te dom is om zijn eigen naam foutloos te spellen, mag leeglopen in een interview wat in de schoolkrant niet had misstaan, want hey, schoolkrant. Sinds wanneer is tuig in de vorm van Ismaïl Ilgun in staat om lessen aan journalisten te geven.

Het zou precies andersom moeten zijn: lessen aan Ismail Ilgün. En dus aan aan de hoofdredacteuren die dit soort ongetalenteerd tuig van de richel promoten tot collega’s.  

1. Als wannabe-journo-recruits nog nooit van de media hebben gehoord, is het niet onverstandig om ze te negeren. Wat is het verschil tussen zo iemand en de caissière bij Albert Heijn? Anders dan dat die nog wel eens een dode boom afrekent? O wacht: is het die onuitspreekbare achternaam? Wake up call: talentloze of criminele lieden met een onuitspreekbare achternaam verdienen geen andere behandeling dan lieden met een Hollandse.

2. Niemand in Nederland loopt nog rond met een oude Nokia – iedereen in Nederland droom nog van een oude Nokia. De kans is groot dat als je die ergens in een la hebt liggen, de batterij het nog doet. Lieden met een onuitspreekbare achternaam hebben meestal de nieuwste smartphone. Zeker als ze ‘vloggen’. Wake up call: talentloze of criminele lieden met een onuitspreekbare achternaam verdienen geen andere behandeling dan lieden met een Hollandse.

3. Media als PowNews zetten allochtonen niet in een kwaad daglicht, ze zetten alleen een camera op de activiteiten van allochtonen. Die allochtonen zijn net als Ismail zelf verantwoordelijk voor hun TUIGDADEN. Daar doet geen camera wat aan af. In plaats van lieden met een onuitspreekbare achternaam op het schild te hijsen, horen journalisten zoals die van PowNed een Televizierring te krijgen voor hun repo’s uit wijken waar de rest van feelgood-MSM niet eens durven te komen. Wake up call: talentloze of criminele lieden met een onuitspreekbare achternaam verdienen geen andere behandeling dan lieden met een Hollandse.

4. Burgers die journalisten wegsturen zijn geen burgers maar criminelen. Politici die dat goedpraten, zijn carrièrepolitici. Politie die niet optreedt, verdient ondersteuning. Maar als het burgers criminelen met een onuitspreekbare achternaam zijn, gelden wonder boven wonder steeds weer andere regels. Wake up call: talentloze of criminele lieden met een onuitspreekbare achternaam verdienen geen andere behandeling dan lieden met een Hollandse.

5. Mark Rutte spreekt zelden de waarheid maar de beste man had toch eens in zijn leven gelijk: lieden als Ismail Ilgun zijn tuig van de richel. Tenzij ze natuurlijk een onuitspreekbare achternaam hebben, dan moeten we ze doodknuffelen. Wake up call: talentloze of criminele lieden met een onuitspreekbare achternaam verdienen geen andere behandeling dan lieden met een Hollandse.

6. Matties met Jeroen Pauw worden, what’s next, in bed met Eva Jinek? Whatever. Er zijn te weinig lieden met een onuitspreekbare achternaam op tv, dus daarom maakt het niet uit wat voor onzin ze uitkramen. Wake up call: talentloze of criminele lieden met een onuitspreekbare achternaam verdienen geen andere behandeling dan lieden met een Hollandse.

7. Interviews in De Groene en de Volkskrant zijn niet chill. Die zijn waardeloos. Maar altijd leuk voor je moeder. Bovendien zijn er te weinig lieden met een onuitspreekbare achternaam in de krant, dus mag ook het kansloze ongetalenteerde tuig leeglopen. Wake up call: talentloze of criminele lieden met een onuitspreekbare achternaam verdienen geen andere behandeling dan lieden met een Hollandse.

8. Tot slot Eefje Oomen. Die is gewoon chill. 

O wacht, nog even een echte tot slot voor alle wannabe-journalisten en vooral hun hoofdredacteuren bij media die een positieve kriebel in hun buik krijgen van alles wat niet blank is. Wake up call: talentloze of criminele lieden met een onuitspreekbare achternaam verdienen geen andere behandeling dan diegenen met een Hollandse.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Volkskrant-columniste die jarenlang in Berlijn en Amsterdam woonde moet terug naar eigen dorp

Serious Request staat dit jaar geheel in het teken van de CAO-ramp bij dagbladen De Persgroep

@Ronaldo | 18-12-23 | 20:00 | 223 reacties

AD-columnist slachtoffer van pottenlikker

"Ze komen er gewoon mee weg, dat vind ik nog het ergste"

@Ronaldo | 21-05-23 | 16:30 | 193 reacties

Journalisten van journalistenplatform van journalistenvereniging roepen journalist uit tot journalist van het jaar

Jour·na·list (de; m/v/x; meervoud: journalisten) 1 redacteur die werkt voor pers of omroep; = verslaggever

@Mosterd | 20-01-23 | 14:00 | 54 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.