Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

'Nederlandse media blinken uit met eerlijke berichtgeving over het gehele politieke spectrum'

U mag zelf uw versie kiezen bij onderstaand nieuws. Voor de klik versie 1. Na de klik versie 2.

Social

Versie 1. Zaten we er toch mooi naast met z'n allen. Blijkt dat het NOS Journaal helemaal geen middelmatige televisie is. Blijkt dat er bij DWDD mensen van alle kanten uit het politieke spectrum evenredig vertegenwoordigd zijn. Blijkt dat er sowieso geen zak op de NPO aan te merken is. Blijkt dat De Telebelg helemaal niet rechts of links is. Dat de Volkskrant Thierry Baudet helemaal niet framet als extreem-rechtse griezel. Dat de weldenkende columnisten (niet links en niet rechts) van de/het NRC immer eerlijk berichten over Rusland, Pieter Omtzigt en Annabel Nanninga enzo en waar nodig corrigeren en rectificeren. Blijkt dat alle media fair doch kritisch berichten over Geert Wilders. Blijkt dat Joop helemaal geen linkse laster van een bewezen aanrander is. (Blijkt tevens dat de redactrices aldaar hun kop helemaal niet in het zand steken met betrekking tot die smeerpoets van hun baas.) Blijkt voorts dat helemaal niemand de ballen van Jesse Klaver likt voor een docuutje hier of daar. Blijkt dat er bij Pauw en Jinek absoluut geen sprake is van een tsunami van linkse politici. Blijkt dat Erik Mouthaan er helemaal geen sport van heeft gemaakt om Donald Trump te demoniseren. We hadden het allemaal mis. Het volk heeft gesproken. Nederland heeft de goeiste en eerlijkste journalistiek van Europa. O boy, als Bert Brussen dit hoort.

Versie 2. HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA HAHA!

Reaguursels

Inloggen

In plaats van de NOS kijk ik liever naar de Noord Koreaanse Staats TV, voor een meer objectieve berichtgeving.

Santo69 | 14-01-18 | 20:01

In de mondiale gegevens zijn deze cijfers ook nog eens gekoppeld aan het vertrouwen in de regering. Die is volgens Pew Research in Nederland ook heel hoog. We worden echter verslagen door landen als Filipijnen, Indonesië en Tanzania. Waarvan akte

batvoca2 | 14-01-18 | 09:33 | 1

Ja, Venezuela 50% Proest.

Roadblock | 14-01-18 | 12:16

Kijk, dit is nu nepnieuws. Er leven 30 miljoen keer zoveel mensen in Europa als waar die enquête op is gebaseerd. Haha haha dus.

Luivend | 14-01-18 | 09:09

Al die mensen die zo negatief doen over Trump.
Je 'ziet' hen genieten van al hun negatieve afkeuringen.
Het zijn de gereformeerde zwartkousen, de reli-engerdjes 2.0
Die vinden het heerlijk, zo negatief te zijn over wat zij afwijzen.
Je 'moet' dus wel 'n geestelijk superieure eigenwaan hebben, zó overtuigend 'n ander af te keuren, en te verwijzen naar de eeuwige hel van verdoemenis en slechtheid.
Al die nieuwe dominees, die geilen op hun eigen oordeel met hun eigen gelijk.
Zie ze eens op sociale media, en CNN, de nieuwe kansel, niet wekelijks alleen maar op zondag voor 'n paar uur donderpreken; maar dágelijks.
Ze nemen er vast pepermuntjes bij, met 'n stoofje onder hun verkrampte bloedeloze voeten.
Het zijn de nieuwe griezels, de hypocrieten en de schijnheiligen, menend, dat hen 'n plaatsje toekomt in de hemel van hun eeuwige gelijk, of anders wel de geschiedenis van hun eeuwige gelijk. Het zijn de farizeeërs; dicht gepleisterde graven.
De vrouwen vormen met hun #metoo de nieuwe zwartkousen om met morele verontwaardiging te smijten; de puriteinse heilige maagden en madonna's, op wie geen kritiek mogelijk is.
De zielepoten, negers, homo's, en andere slachtoffers van het huidige systeem, zijn bezig iedereen hysterisch bekrompen en preuts te maken, met sprookjes over slavernijverleden, 'dus' altijd dát toverstokje om mee te zwaaien, want dan heb je per definitie het gelijk aan jouw zijde. En moeten de anderen wijken.
De linkse gütmenschen zijn gewoon de gereformeerde mono-denkertjes 2.0 van vroeger, kinderen van vaders en moeder die de Bijbel hebben weggegooid, maar verder nog precies dezelfde drammerigheid hebben als hun ouders mét de Bijbelspreuken voor 't toverstokje waarvoor iedereen moet wijken.
Arme, arme kinderen van afvallige ouders, zij zullen het eerst als kinderen van hun eigen revolutie worden opgegeten. En niemand zal rouwig zijn om de afgang van links-dolenden, om de afgang van anti-Zwarte-Piet-negers en om de afgang van Salafistische-islamieten.
Waarom ik dat met zoveel zekerheid kan zeggen (?), omdat we dat te horen krijgen van de linksen, de negers en de islamieten. Zij worden steeds wanhopiger; zij schreeuwen met steeds scheller klinkende stem; zij worden steeds ongeduldiger, want hun heerschappij wil maar niet opschieten te worden gerealiseerd. Ik word steeds meer gerustgesteld als ik hun holle vaten hoor galmen en echoën. Het zou om te lachen zijn, als het niet zo ziekelijk miskend is. Plaatsvervangend zijn als die hysterische mensen eh, zielige stumpers.
En de sociale media biedt telkens meer bewijs aan, hoe de nieuwe gereformeerden merken, dat 'het' niet goed gaat. Trump is fout, alles van rechts is fout. Iedereen die hen tegenspreekt is fout. Stumpers.

Der Paulie | 14-01-18 | 03:47 | 4

Prachtig verwoord weer!

Nalek | 14-01-18 | 09:17

Ik ben het met u eens. Het gedram gaat steeds sneller naar crescendo.
Men is bezig steeds meer uit d kast te trekken om de ander te diskwalificeren als gesprekspartner:
-Als u niet van kleur bent(zwart) kunt u niet met deze discussie meedoen.
-Als man, zou u eigenlijk niet aan deze discussie mogen bijdragen.
Enz. enz.
Een zielig hoopje cirkel jerkers blijft over.

Roadblock | 14-01-18 | 10:56

Een goeie beschrijving van de strijd om de (verbale)macht in een tribale samenleving.

Goedzo | 14-01-18 | 13:31
▼ 1 antwoord verborgen

Me dunkt, zonder Geenstijl eindigden we ergens onder Griekenland...?
Dus oprecht dank daarvoor Team GS!

SaintNick | 14-01-18 | 00:38

Dit is gewoon een 'trek eens aan m'n vinger' van de media, je weet wat er komt, en dat het stinkt, toch trappen we er telkens weer in...

"Poep in je hoofd, poep in je hoofd, wat maakt het uit als je maar gelooft!"

liptitje | 14-01-18 | 00:23

Mja, Zo'n figuur als Pim, arbeidersstad Rotterdam, Andre Rieu.
U probeert inderdaad om, wat in uw ogen elitair is, te klinken.
Verder geeft u geen mening maar verklaart u uw stelling als zijnde waar:
"Het is nou eenmaal waar dat Nederlanders narcistische intellectuele dandy's prachtig vinden."
Waarbij u suggereert dat de aanhang van Fortuyn, en Baudet bestond en bestaat uit de in uw ogen wat lagere groepen uit de samenleving. (arbeidersstad, taxichauffeurs).
U voelt zich boven deze groepen verheven.
Dus eigenlijk bent u zelf een Narcist.
Roadblock | 13-01-18 | 23:19
Dit is nu al de tweede reaguurder die niks van mijn stellingen en ideeen begrijpt. Ik geef wel mijn mening, ik ben geen wetenschapper, maar ik vind wel wat ik vind. Natuurlijk kunnen anderen daar anders over denken. Wat betreft de aanhang van Fortuyn en Baudet zie ik wel verschillen. Pim heeft veel kiezers van de PvdA afgesnoept en een aantal middenklassestemmers, ondernemers voor zich gewonnen. Baudet vanwege zijn intellectuele vermogens trekt een wat meer chique publiek dan bv. Wilders. Dat ik dat zo zie is helemaal niet dat ik me verheven voel tov wie dan ook. Ik heb zelf jaren gewoond in een zogeheten krachtwijk en ben helemaal niet een maatschappelijk geslaagd persoon. Maar ja, ik ben wel met klassieke muziek grootgebracht en heb wel meningen over smaak ed. die anderen misschien wat elitair vinden. Het zij zo. Uit uw interpretaties maak ik op dat u heel veel zaken invult die helemaal niet zo zijn.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 00:06 | 1

Laat roadblock toch lullen.
Zijn nick heeft ie niet voor niets gekozen.

Gokmaar | 14-01-18 | 11:14

Wie heeft dat onderzoek uitgevoerd ?
Was dat weer de afdeling Lies, Damn lies & Statistics ?

gas-man | 13-01-18 | 23:46
-weggejorist en opgerot-
GroenGrasBijBuren | 13-01-18 | 22:14

Wat een dom, ongefundeerd pseudo-intellectueel gelul. Helemaal niemand vindt de Toppers 'hoge cultuur' en Nederlanders houden helemaal niet van 'narcistische dandy's', wat wel blijkt uit de uitdrukking 'met de kop boven het maaiveld' en 'doe maar gewoon,...'. Jij bent er zo één die een in het eigen hoofd coherente analyse automatisch classificeert als een hoogintelligente correcte analyse. Een waar intelligent skepticus en wetenschapper gaat op zoek naar tegenbewijs voor zijn conclusies; dat heb jij duidelijk niet gedaan.
stampertje85 | 13-01-18 | 21:08
Toch vind je het nodig om te reageren. A Ik geef mijn mening, dit is niet de uitkomst van een wetenschappelijk onderzoek, dat pretendeer ik nergens. GeenStijl is ook geen wetenschappelijk forum.
B Volgens mij was Pim en is Thierry een narcistische dandy. Nogal wat Nederlanders zijn en waren ondanks het doe maar gewoon dat is al gek genoeg toch buitengewoon gecharmeerd van Pim en Thierry en geinteresseerd in de butler, de hondjes, de lavendel, de piano in het Binnenhof. Zelfs het bombastische name dropping van Thierry wordt met gejuich begroet. Het blijft een fenomeen dat zo'n figuur als Pim aanbeden werd in een arbeidersstad als Rotterdam. Ik heb na Pims dood taxichauffeurs zien huilen vanwege Pim.
En ja, als ik iemand hoor zeggen, ik hou van klassieke muziek, ik hou van Andre Rieu, ja daar word ik een beetje droevig van, zo elitair ben ik.

Rest In Privacy | 13-01-18 | 22:09 | 1

Mja, Zo'n figuur als Pim, arbeidersstad Rotterdam, Andre Rieu.
U probeert inderdaad om, wat in uw ogen elitair is, te klinken.
Verder geeft u geen mening maar verklaart u uw stelling als zijnde waar:
"Het is nou eenmaal waar dat Nederlanders narcistische intellectuele dandy's prachtig vinden."
Waarbij u suggereert dat de aanhang van Fortuyn, en Baudet bestond en bestaat uit de in uw ogen wat lagere groepen uit de samenleving. (arbeidersstad, taxichauffeurs).
U voelt zich boven deze groepen verheven.
Dus eigenlijk bent u zelf een Narcist.

Roadblock | 13-01-18 | 23:19

In Noord Korea zal het rond de 90% zijn.
Wees er maar trots op!

Binnenkort in het nieuws:
Klimaatdoelen behaald!

Nederland 2050

Nederlanders mogen weer eens trots zijn, want Nederland is het enige land dat de methaan uitstoot heeft kunnen reduceren tot de gestelde normen van het Kyoto verdrag.

Met name dankzij de inspanningen van de partij van Jesse Klaver's Groenlinks die, na geinspireerd te zijn door de inventiviteit van de voormalige Noord Koreanen in 2025 het verbod op koeien wist te realiseren.

Klaver: Toen we zagen hoe lang de Koreanen op gras konden leven, zijn we gaan experimenteren en hebben de kennis economie volledig uitgemolken. Dit heeft tot inzichten geleid waardoor ik hier vandaag zo in het zonnetje mag staan!

Alle lof gaat eigenlijk naar de goede burgers die netjes volgens de wet hun minimale graas quota behalen, of soms zelfs overschrijden!
Ik wil iedereen dan ook bedanken die in weer en wind op zijn knieen door de weilanden kruipt om dit mogelijk te maken.

Het geld dat ze hier mee verdienen, alsmede de stront die ze produceren, gebruiken wij voor het verhogen van de dijken, er zijn immers nog steeds landen waar men elke dag biefstuk eet, en in auto's rijdt waardoor de zeespiegel nog steeds blijft stijgen!

Maar vergeet niet: wij zijn slim, en zij zijn dom!

Terug naar de studio voor het sportnieuws!

Vandaag zijn alle voetbal wedstrijden afgelast ivm kaalgevreten voetbal velden..

En dan nu het weer!

Het weer is vandaag wisselvallig bewolkt met hier en daar een buitje, zijn we blij mee want het gras moet ook groeien!

Reclame: Koop nu Klavers laxeermiddel, aanbevolen door artsen en dieetisten!
Klaver laxeer middel want niet elk grasveld staat vol klaver!

Lionfromzion | 13-01-18 | 20:29 | 3

Hee grappig, ik heb net nog eenzelfde stijl gehanteerd in een tegel onder het Erdogantopic.

LuckyGirl | 13-01-18 | 20:43

Match made in heaven, congratz Luckygirl and Lion

cees2025 | 14-01-18 | 00:04

Nu nog zo'n enthousiaste Noord-Koreaanse nieuwslezeres die het voorleest. Al zal dat wel een genderneutraal en huidskleurneutraal burgerservicenummer met een hoofddoek moeten zijn.

Wol | 14-01-18 | 10:04

Zo'n lijstje bewijst maar weer eens hoe zeer Nederlanders al decennia lang gebrainwasht zijn door de NPO en mainstream media.

Het heeft wel iets weg van die straatarme Noord Koreaantjes die huilend staat te vertellen zo zeer ze wel niet van Kim Yong Il houden, en hoe geweldig Noord Korea wel niet is.

Nederlanders zijn hetzelfde, 24 uur per dag worden ze gebrainwasht dat ze; geweldig zijn, tolerant zijn, talenwonderen zijn, humaan zijn, en dat ze uitverkoren zijn om te wonen in een van de fiscaal duurste landen ter wereld.

In de praktijk zijn het dan meestal oppervlakkige sukkels die zich in een Japans koekblik in de file staan of zich in een veewagon van de NS laten proppen, niet veel verder komen dan wat steenkolenengels en nog niet in staat zijn om zelfs de taal van het buurland ten oosten te kunnen verstaan of lezen, laat staan schrijven.

Klassenfeind | 13-01-18 | 20:19 | 8

DerBeschermStaffel | 13-01-18
Oh u reageert niet, u volgt alleen? Anders begrijp ik niet dat u al een aantal jaren kennis neemt van de inhoud van Geenstijl, maar toch nog een zwitsal bent.
Of........

Roadblock | 13-01-18 | 21:36

@Roadblock
Ik interesseer me voor wat er hier speelt.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 09:24

DerBeschermStaffel | 13-01-18 | 21:01
N=1, bovendien heb je twee banen, hoeveel vrije tijd heb je dan nog over. Je hebt geen eigen woning en straks betaal je stevig belasting (waarvoor alvast dank). Als je een eigen woning wilt, dan zul je afhankelijk van je studierichting eerst opslag moeten krijgen en/of een vriendin/vrouw vinden (pardon, man/vrouw/QWERTY). Wil je een huurwoning, dan kun je het wel vergeten in de publieke sector op dit moment omdat asielzoekers voor gaan. Je moet werken tot je 80ste want de babyboomers willen graag nog een keer Egypte bezoeken. Ik was jou ooit. Hou nog steeds van Nederland, maar er zijn problemen en die zijn niet zo makkelijk om op te lossen. Ik wens u een goed leven en ik hoop dat het niet zo word zoals het er nu naar uitziet. Ik steun u moreel!

O2Neutraal | 14-01-18 | 10:22
▼ 5 antwoorden verborgen

Of, we stellen gewoon vast dat de media in NL een stuk beter is dan een populair weblog wil doen geloven.

Mather | 13-01-18 | 19:52 | 7

Lionfromzion - Wat me altijd verbaast is dat project veritas (bijv) wel het waardeoordeel betrouwbaar krijgt, terwijl media als deze alles rechts gekleurd weergeven. Ik wil niet zeggen dat zij niet de waarheid verspreiden, maar om vervolgens alles wat Project Veritas als waarheid en alles wat traditionele MSM verspreiden als onzin te bestempelen, gaat me wat ver.

DerBeschermStaffel | 13-01-18 | 21:08

DerBeschermStaffel | 13-01-18 | 21:08 |
Als ik u goed begrijp, is een media dat alles gekleurd (rechts) weergeeft in uw ogen onbetrouwbaar.
Wat voor conclusie moet ik hieruit trekken voor de MSN die alles gekleurd links weergeven?
Of legt u die maatstaf specifiek bij rechts gekleurde media aan?

Roadblock | 13-01-18 | 21:40

@Roadblock
In contrast met GS lijkt alles links.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 09:25
▼ 4 antwoorden verborgen

Het is voor de Reaguurder moeilijk te verkroppen dat Arnon Grünberg dichter bij het volk staat dan zijzelf
lingo star | 13-01-18 | 17:38 | reageer
Zoals we in 1988 zeiden Ein Volk Ein Reich Ein Gullit. Het is nou eenmaal waar dat Nederlanders narcistische intellectuele dandy's prachtig vinden. Zoals een Pim Fortuyn en nu weer Baudet. Grunberg met zijn hautaine houding naar alles wat niet politiek correct is wordt geadoreerd door liberalen en socialisten. Nederland is geen democratie maar een regentenkliek van politiek correcte liberalen en sociaal-liberalen. De reaguurder wil graag kritisch zijn op zijn zolderkamer, maar is 1 van de weinigen. De meeste mensen vinden een uitzending van Jinek al kritisch en een optreden van De Toppers en Andre Rieu het summum van hoge cultuur.

Rest In Privacy | 13-01-18 | 19:50 | 2

Wat een dom, ongefundeerd pseudo-intellectueel gelul. Helemaal niemand vindt de Toppers 'hoge cultuur' en Nederlanders houden helemaal niet van 'narcistische dandy's', wat wel blijkt uit de uitdrukking 'met de kop boven het maaiveld' en 'doe maar gewoon,...'. Jij bent er zo één die een in het eigen hoofd coherente analyse automatisch classificeert als een hoogintelligente correcte analyse. Een waar intelligent skepticus en wetenschapper gaat op zoek naar tegenbewijs voor zijn conclusies; dat heb jij duidelijk niet gedaan.

stampertje85 | 13-01-18 | 21:08

@stampertje85
Bereid je voor op meer van dit soort quasi intellectuelen.
Het alternatieve geluid is er één met veel decoratie.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 09:30

lololololol. Terry moet dus gewoon zijn bek houden?

PresidenteDeConjovia | 13-01-18 | 19:46

European countries who say their news orgs are doing well on reporting political sides fairly: Netherlands 74% . Blijken hier toch de grootste leugenaars te zitten.

Willibald von Klúúúk | 13-01-18 | 19:35 | 2

Of het klopt toch.

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 19:42

Haha “ik heb altijd gelijk, dus als je het tegenovergestelde beweert lieg je!”
Word wakker.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 09:32

Opvallend dat de gemiddelde reaguurder reageert met ontkenning. Het is een flut-onderzoek natuurlijk. Of de slager zijn eigen vlees, of de meeste mensen zijn te dom om te snappen dat ze bedonderd worden (gelukkig hebben we de wakkere reaguurders nog) of het is allemaal gelogen.

Terwijl het ook gewoon waar kan zijn. We leven namelijk in een van de beste landen ter wereld volgens vele vergelijkende lijstjes. Vrijheid, waarborg van rechten, veiligheid, welvaart, lage corruptie, vrije pers, noem het maar op.

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 19:33 | 5

LuckyGirl | 13-01-18 | 20:37 |
Volgens vele vergelijkende lijstjes. Inderdaad.
Vrijheid- Niet voor iedereen.
Waarborg van rechten,- Niet voor iedereen.
Veiligheid,- Niet voor iedereen.
Welvaart,- Niet voor iedereen.
Lage corruptie, - We noemen het gewoon Prive.
Vrije pers- Mag ik ff bijkomen - Zie zwartboek Karstens.
NRC die 180 graden draait met Eurlings, leugenverhalen over Omzigt, Buitenhof met hun lachertje journalistiek. etc etc

Roadblock | 13-01-18 | 20:49

Roadblock | 13-01-18 | 20:49
Maar dat is precies wat ik zeg. Niet alles is perfect maar desondanks het paradijs vergeleken bij andere landen. Wanneer zinkt die boodschap eens in? Kijk naar Turkije, met die O zo tolerante Erdogan, die vrije pers en die rechtsstaat. Zwartboek Karskens, tsja, als dat alles is?
LuckyGirl | 13-01-18 | 20:37
Mijn best niet doen? Ik lees hier enorm veel bijdragen in de trant van alles is k u t, het heeft toch geen zin, we worden altijd belazerd, waarin ik dan puur cynisme lees en een houding van wat maakt het ook allemaal ene reet uit? Weinig oplossingen, constructief denken. Wel veel humor dan weer. Dat wel.

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 23:42

Ik ben het deels met uw tweede alinea eens, maar helaas worden nu korte metten gemaakt met bijna alle goede punten die u hier noemt, door diverse oorzaken.

Bovendien, dat de rest van de wereld nog slechter is, maakt dat dan dat je hier niets mag willen verbeteren? Er is nog nooit iets bereikt door tevreden mensen, er is een mooi boeken over de sporters, daarin word uitgelegd waarom de meerderheid van de topsporters ergens of narcisten, autisten of hele ongelukkige mensen zijn (ik doel op de laatste natuurlijk).

O2Neutraal | 14-01-18 | 10:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Zijn die tabelletjes toevallig door Peter R. de Vries samengesteld ?

Croisantneuf | 13-01-18 | 19:32

Het onweerlegbare bewijs dat de Nederlandse msm gekleurd bericht geven dat alleen hun politieke voorkeur bevestigt en in het laatste geval bewijst dat ze niet weten wat er speelt in de samenleving zijn de volgende recente gebeurtenissen;
De verkiezing van Donald Trump, waar de msn 180 graden naast zaten.
De uitslag van het Brexit referendum, waar de msn 180 graden naast zaten.
De uitslag van het Oekraine referendum, waar de msn 180 graden naast zaten.

Bovendien zijn de meeste kwebbel programma's in handen van de Vara=PVDA. Iets waar ze vroeger gewoon trots voor uitkwamen.

Rest In Privacy | 13-01-18 | 19:29 | 12

Ok. even goede vrienden. Bedankt voor de beschaafde gedachtewisseling.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 01:04

De Nederlanders hebben het referendum onweerlegbaar misbruikt en niet begrepen,

adjudant | 14-01-18 | 04:06

adjudant
Dat doet er niet toe. De aanloop er naar toe (eerst compleet negeren omdat het niet pro EU is) en de uitslag bewijzen dat de media niet objectief zijn.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 11:48
▼ 9 antwoorden verborgen

"O boy. Als Bert Brussen dit hoort."
Who are you calling boy ?

zimmeradel | 13-01-18 | 19:28

Oh, ik begrijp het al, de uitkomst is: onze media liegen het beste.

LuckyGirl | 13-01-18 | 19:26

Niemand van het media volkje vraagt zich af waarom Noord-Korea plotseling toenadering tot Zuid-Korea zoekt:
Noord-Korea wil meedoen met de olympische spelen, De directe telefoonlijn wordt weer actief, Families kunnen elkaar weer zien, en de militaire top komt in burger(!) besprekingen voeren met zijn Zuid-Koreaanse tegenhangers om de spanning te verminderen.
Analyse waarom? Weinig.
Oh ja, De Us airforce heeft 2 dagen geleden 3 B2 (nuke ready) stealth bommenwerpers met 200 man personeel naar de basis op Guam gezonden.
Niets met elkaar te maken natuurlijk...
www.thesun.co.uk/news/5318919/us-depl...

Roadblock | 13-01-18 | 19:24 | 8

Roadblock | 13-01-18 | 19:38
Als dat hem niet interesseerde maakte hij er niet zo'n punt van om elke inwoner te willen controleren. Alles draait om zijn imago, dat moge duidelijk zijn, de cultus van de Grote Leider. Niet mee mogen doen aan de olympics is dan een afgang. Dus even aardig doen en daarna weer dezelfde Kim als altijd.

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 19:47

bdn01 | 13-01-18 | 19:47 |
Wakker blijven. Ik reageerde op Beste-Landgenoten zoals je had kunnen zien.

Roadblock | 13-01-18 | 20:11

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 19:47 |
Zou het niet zo kunnen zijn, dat Kim op een of andere manier gehoord heeft, dat de USA daadwerkelijk aanstalten maakt, om Noor-Korea aan te vallen, en nu eieren voor zijn geld aan het kiezen is?

Roadblock | 14-01-18 | 11:09
▼ 5 antwoorden verborgen

Elke dag op nos, nos journaal, rtlnieuws en notabene de telegraaf (en vast elk ander nieuwsmedium) een bash-artikel over Trump. Met opzet om maar de opinie er doorheen te blijven drukken.
Dus belichten ja maar de vraag is of het erg objectief is. De man doet ook goede dingen maar dat mag niet vernoemd worden. Elke droplul die iets slechts van hem vindt moet natuurlijk wel een artikel krijgen of nieuwsitem en anders verzinnen ze zelf wel wat.
Zo triest dat de nieuwsmedia, die louter feiten moeten rapporteren, dit gedrag vertonen. Bij andere amerikaanse presidenten deden ze dit niet (Bush jr en sr een beetje dan).
Nul komma nul respect voor Nederlandse journalistiek!
Ik schaam me diep voor de integriteit van onze media.

Ofzo2 | 13-01-18 | 19:12 | 13

Roze_bril_drager | 13-01-18 | 21:49
Beter in welk opzicht? Dat niemand meer een zorgverzekeriing heeft, dat de rijken minder belasting betalen en de kanslozen nog kanslozer worden? Leg me eens uit waarom het met Amerika beter zou gaan met dit beleid?

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 23:50

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 23:44 |
U noemt CNN en ABC news vage websites?
Heeft u de inhoud van de links die ik u gaf eigenlijk wel bekeken?

Roadblock | 14-01-18 | 11:12

Geïndoctrineerd om te constateren dat Trump een onnozele narcist is? Tenzij Trump een body double heeft die neppe toespraken via ‘MSM’ houdt of zijn Twitter-account door ‘MSM’ wordt beheerd, is de voornaamste bron voor de conclusie dat Trump ze niet allemaal op een rijtje heeft Trump zelf.

Myo | 14-01-18 | 12:37
▼ 10 antwoorden verborgen

Versie 1!
Want het valt allemaal best wel mee. Zeker in vergelijking met vrijwel alle andere landen in de wereld. Maar goed, daarvoor moet je af en toe je huis uit komen en eens kijken buiten de landsgrenzen. Dan kom je er zomaar achter dat al die paniekzaaierij over onze pers een beetje potsierlijk is. Maar goed, vrijheid blijheid. Klagen is een tenslotte grondrecht.

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 19:07 | 12

Klagen over klagen.
Next.

LuckyGirl | 13-01-18 | 20:27

Roadblock | 13-01-18 | 20:24
Er is in ieder geval weinig goeds aan dit land, de regering of de manier waarop dingen geregeld zijn. De pers liegt alles bij elkaar, de eilite verrijkt alleen zichzelf en de arme werkende belastingbetaler is altijd de sjaak. Straks zijn we allemaal moslim. Zoiets.

Beste_Landgenoten | 14-01-18 | 00:09

Beste_Landgenoten | 14-01-18 | 00:09 |
Met overdrijven bereikt u niet dat de problemen die u noemt verdwijnen.
-De pers maakt zelf uit wat voor nieuws wij te horen krijgen, goede journalistiek is vervangen door elkaar napraten, en is behoorlijk links. Als men op de school van de journalistiek laat merken, dat men VVD stemt, komt men niet door de opleiding heen.
-De tegenstelling tussen de rijken en de armen is steeds groter aan het worden.
De economie trekt aan, maar dat is niet zichtbaar in de lonen, wel in de belastingen.
-De werkende belastingbetaler merkt, dat voor hem de deuren dichtvallen, die voor 'nieuwe nederlanders' wijd open gaan. De gezondheidszorg wordt duurder, terwijl de kwaliteit ervan terugloopt.
-Dat de islam steeds duidelijker aanwezig is, en ons openbare leven beinvloed wilt u toch niet ontkennen.
Dat zijn duidelijke problemen.
Die kunnen natuurlijk allemaal gebagataliseerd worden, of er kan zo hard geroepen worden, dat het hier geweldig is, dat de problemen niet meer gezien worden.
Problemen oplossen begint met problemen onderkennen.
Met: We hebben het goed, en wat zeuren jullie nou? Wordt de weg naar oplossing afgesloten.
Door de terechte kritiek Klagen te noemen, sla je de discussie dood.

Roadblock | 14-01-18 | 11:35
▼ 9 antwoorden verborgen

Meer bewijs dat ons volk voor achterlijk word aangezien is er niet.Blijf vooral weer het partijkartel stemmen beste mensen ,we staan er goed op in de rest van nog Europa.

gelukzoeker | 13-01-18 | 19:06 | 1

rest van Europa kijkt met argwaan naar de belastingontduiking en fraude in Nederland,

adjudant | 14-01-18 | 04:16

Ik lach mee: HAHA enzovoorts.

Rest In Privacy | 13-01-18 | 18:56
-weggejorist-
GroenGrasBijBuren | 13-01-18 | 18:54 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Begrijp ik goed dat aan mensen is gevraagd of ze hun krant geloven?
Kunnen ze niet beter objectief (voor zover mogelijk) vaststellen in hoeverre de geleverde informatie gekleurd is?
En uitgerekend Nederland, Duitsland en Zweden bovenaan?
Hee, heelal, deze planeet is zwaar over tijd voor een asteroïde ter grootte van Texas.

LuckyGirl | 13-01-18 | 18:53 | 1

uit welk land komt informatie die niet gekleurd is? objectieve berichtgeving uit Engelstalige landen lijkt me onmogelijk, monarchieën kennen geen democratie,

adjudant | 14-01-18 | 04:22

Het Nederlandse zelfbeeld dat Nederlanders "nuchter" zijn, is zo totaal onverdiend.

Angel_eyes | 13-01-18 | 18:41 | 1

het hele zelfbeeld is een lachertje, open, tolerant, nuchter ben ik ze nog niet tegen gekomen,

adjudant | 14-01-18 | 04:28

Zweden gidsland in de censuur, voert de lijsten aan?
Wie onderzoekt zoiets? Wat is de kwaliteit van zo'n onderzoek (is dit zo'n vooringenomen UvA flutstudie?)

bananabanana | 13-01-18 | 18:39 | 1

Pew research die zogenaamd volledig onpartijdig is. Ben benieuwd hoeveel Soros er per jaar aan doneert.

Roze_bril_drager | 13-01-18 | 19:05

Ik ga voor versie 2.
Maar stel je eens voor dat de uitslag correct is?
Wat is het dan slecht gesteld met de journalistiek in de wereld.
Dan is de NL berichtgeving de vlag op de strontschuit.
Maar Rutte zal wel trots zijn.
Mooie voor zijn PR plaatje.

nr123456789 | 13-01-18 | 18:33

Ik ga voor versie 2: hahahahaha

knerf | 13-01-18 | 18:32

Ik ben blij met de telegraaf, tenminste een betrouwbare krant. De hele TGM-groep is blind te vertrouwen trouwens. Dat je het weet.

Antonio_B | 13-01-18 | 18:32

Gehersenspoelde mensen weten het zeker: ze worden niet gehersenspoeld.
Dat Nederland bovenaan dat lijstje staat is doodeng. Wat zijn we een shithole country.

Angel_eyes | 13-01-18 | 18:29

Fake news is in the eye of the beholder. Inderdaad, als discipel van Geert of Thierry of welke andere goeroe (let op, dit soort mensen gebruikt alleen de voornaam), is alles nepnieuws dat niet in het straatje past van het eigen vooroordeel. Natuurlijk is het nieuws gekleurd door de opinie van de journalist. Dat betekent nog niet dat het onwaar is. Lees alleen een wat meer kranten van de "tegenpartij" voor een eigen afgewogen oordeel.

bdn01 | 13-01-18 | 18:20 | 1

Dit soort mensen... Man man.

Roadblock | 13-01-18 | 20:36

Versie 2 dus.

Fijnstoffer | 13-01-18 | 18:16

PEW deed het onderzoek d.m.v. een telefonische enquête. Daarbij begint de schifting reeds: wie is tegenwoordig nog bereid om z'n tijd te verdoen met dit soort tijdverdrijf? Verder: vaste lijn of niet. In de PEW enquête ontbrak de Tsjechische Republiek omdat daar het percentage vaste lijn aansluitingen zo goed als 0 is. Zo schift zich het plaatje meer en meer richting de gemiddelde NPO-kijker, die iets gemeen heeft met de Mohikanen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 13-01-18 | 18:16 | 1
-weggejorist-
duh! | 13-01-18 | 18:23

Nederland is een consensusland: men bespreekt de dingen graag in eigen kring, zodat men niet teveel tegenspraak krijgt en de sfeer gezellig blijft. De meeste landgenoten zitten helemaal niet op ruzie en knetterende discussies te wachten. Vandaar al die gezelligheid op TV en in de kranten.
Wat dat betreft vind ik zelfs de toch vrij gehoorzame Duitse staats-TV beter dan de Nederlandse TV. Daar krijgt de AfD toch nog regelmatig de kans om iets ondeugends te zeggen, al blijft de heibel meestal toch nog achterwege. Bij Jinek, Pauw, DWDD en op het journaal is iedereen het met elkaar eens. Allemaal links en slaapverwekkend gelijkgeschakeld.

JvanDeventer | 13-01-18 | 18:15 | 1

Applaus!

duh! | 13-01-18 | 18:21

Briljante strategie. Ontken alles, laat een bureau er naar kijken en betaal voor de uitkomst. Iedereen die een beetje intelligent is en het nieuws in de volle breedte volgt, weet dat dit nu juist NEPNIEUWS, is. Waarvan akte.

De Evangelist | 13-01-18 | 18:15 | 1

De sukkels kunnen er weer mee wapperen: Zie je nou wel.

Roadblock | 13-01-18 | 20:37

Wie weet klopt het een beetje.
Als je weet dat bijna hetzelfde percentage van gebeurtenissen hier in Nederland door de media of pers niet eens vermeld worden ivm. discriminatie, polariseren, of gewoon verzwegen enzv..

Dingen die je niet zegt of behandeld kunnen ook nooit verkeerd zijn of slecht zijn.....
Zo gaat het ook met aangiften..
Lage criminaliteit cijfers.. tja als het meeste op een berg komt of in de prullenbak of niet eens behandeld wordt.
en zie daar dan valt het op dat dit de landen zijn met juist de meeste ellende bovenaan. zeg maar shitholes....

Rene046 | 13-01-18 | 18:06 | 3

Of landen zoals Duitsland en zweden, UK, waar men steeds minder mag zeggen wat men denkt.

Rene046 | 13-01-18 | 18:08

je mag alles zeggen en beweren als je maar de wet respecteert,

adjudant | 14-01-18 | 04:34

adjudant | 14-01-18 | 04:34 |
Dat is in Zweden, en in Duitsland al niet meer waar.

Roadblock | 14-01-18 | 11:38

Zo'n onderzoekje onder een vast kijkerspubliek scoort altijd wel. Bovendien is de kans dat men van tevoren uitgaat van een gewenste uitkomst gewoon te significant. Hat zal niet de eerste keer zijn dat statistieken in tegenstelling tot de realiteit staan.
Maar dat leren ze de kijkers niet bij de NPO wat dat is nep. Zo hoeft men niet meer verder te kijken dan de neus van Rutte lang is en dat is comfortabel voor de domheid. Maar zelfs als het longitudinaal over meerdere generaties dubbelblind is uitgezocht, dan nog blijft selectieve berichtgeving ook gewoon een vorm censuur.
Zo was het ene Adolf H. die destijds zei: "wat een geluk voor de leiders dat de mensen niet nadenken."
Een quote die vandaag de dag nog steeds na moet galmen in de wandelgangen van het Binnenhof met de limiet op oneindig.

hoochee | 13-01-18 | 18:05

Ik beschouw deze berichtgeving als;
Onwaar.

De Profundus | 13-01-18 | 18:01 | 4

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 19:10 |
Zweden een hoge uitslag. Censuurland bij uitstek. Ziet kans om van een ontploffende handgranaat op een station geen terroristische daad te maken.
1 mm kritiek op het vluchtelingenbeleid en je bent je baan daar kwijt.
1 x zeggen dat "kindvluchtelingen" een gebit hebben van een volwassene, en je bent je baan kwijt.
Wordt eens wakker. Dit hele onderzoek stinkt.

Roadblock | 13-01-18 | 20:41

Roadblock | 13-01-18 | 20:41
Blijkbaar vinden de Zweden zelf dat het dus nogal meevalt. Ondanks al dit. Wat stinkt er dan aan dat onderzoek?

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 23:53

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 23:53 |
U mist the point. Als resultaten van een onderzoek aantoonbaar haaks staan op de werkelijkheid, dan deugt dat onderzoek niet.
En als u denkt, dat er nooit met resultaten van onderzoeken gemanipuleerd wordt bent u of blind of naief.
Ik refereer even naar de gemanipuleerde onderzoeken op justitie betreffende de legalisering van softdrugs.
Het is echt geen doodzonde om kritisch te blijven.
Als de overheid bijvoorbeeld beweert, dat de misdaad terugloopt, zou u waarschijnlijk die cijfers klakkeloos accepteren.
Als u er kritisch naar zou kijken, dan zou u ontdekken, dat doordat het moeilijk gemaakt wordt om aangifte te doen, en er ook zelden wat met de aangiftes gebeurt, het aantal aangiftes teruglopen.
Dit wil dan niet zeggen, dat het aantal misdrijven terugloopt.

Roadblock | 14-01-18 | 11:57
▼ 1 antwoord verborgen

"Respondents were asked to evaluate their news media on four different measures" en ... hoe zijn die respondenten geselecteerd?

Watching the Wheels | 13-01-18 | 17:52

Zo trouwens even kijken. Of het Journaal opent om zes uur uitvoerig met dit bericht of het kan niet anders dan trending topic worden bij Een Vandaag!

Dagdief | 13-01-18 | 17:49

Ik zou graag met versie 2 willen meegaan maar zo grappig vind ik het eigenlijk niet.

knutsel_ | 13-01-18 | 17:47 | 1

Ik vind hahahaha... wel grappig.

knerf | 13-01-18 | 18:45

Hoewel veel kanttekeningen kan plaatsen bij versie 1 valt versie 2 wel heel veel in herhaling, dat kan korter en meer to the point.

Stropdasje | 13-01-18 | 17:47

De journalisten zijn al tevreden met zichzelf, en zien hier hun bevestiging in.

Rest In Privacy | 13-01-18 | 17:46

Waar is de iDeal link zodat ik extra geld kan overmaken naar Shula Rijxman?

Irnerius | 13-01-18 | 17:42

Ergens verbaast het mij niet. Ik dacht zelf vroeger ook gebalanceerd en volledig nieuws tot mij te nemen. Totdat ik meer nieuws van het internet ging lezen, en dan dus niet nu.nl maar nieuwsgroepen en sites zoals GS. Daar vind ik niet alleen alternatieve meningen die je in de gewone media niet vindt, maar ook achtergronden en bronnen die een heel ander licht op veel zaken werpen. Je moet wel kunnen filteren en een hoge tolerantie voor onzin en vuilbekkerij hebben, maar dan kan je je wel een beter wereldbeeld vormen. Of zoals ze dat in de gewone media noemen: “radicaliseren onder invloed van nepnieuws”.

Muxje | 13-01-18 | 17:41 | 4

Ja en dat is precies de valkuil: Je gaat steeds meer in je eigen bubbeltje zoeken naar bevestiging van je eigen dingetjes. Voor je het weet zie je ook overal complotten en Bilderbergers en vliegende schotels.

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 19:12

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 19:12 |
En dat zegt u?
Ik zou mijn nick veranderen in Beste_Landgenoten_ga_maar_gerust_slapen.

Roadblock | 13-01-18 | 21:01

Roadblock | 13-01-18 | 21:01
Is wel een goede suggestie.

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 23:53
▼ 1 antwoord verborgen

Het is voor de Reaguurder moeilijk te verkroppen dat Arnon Grünberg dichter bij het volk staat dan zijzelf

Rest In Privacy | 13-01-18 | 17:38 | 8

Jazeker, ook één leider. VanRossem.

duh! | 13-01-18 | 18:24

Waar is dat op gebaseerd dan? Op de hoeveelheid abonneés van de Volkskrant?

knerf | 13-01-18 | 18:46

Dichter bij het volk dan bij zichzelf?

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 19:12
▼ 5 antwoorden verborgen

Dit soort “onderzoeken” doet me een beetje denken aan Loekashenko. Die is ook van de soms ronduit belachelijke draagvlak/populariteit fata morganas

Rest In Privacy | 13-01-18 | 17:34

Als er nu een sancties tegenover gesteld konden worden. Zelfs de Viva die zegt zich te distantiëren van porno zou er aan gaan!

Mr_Pikibelly | 13-01-18 | 17:34

Fake news

Mo het varken | 13-01-18 | 17:34

Wij van WC eend....... dit illustreert alleen maar hoe erg het is. Extreem antivrije media in NL financiert “onafhankelijk” onderzoek en gaat daar mee lopen zwaaien.

Rest In Privacy | 13-01-18 | 17:33 | 1

Hahaha.
Ja, als mensen je oninteressante bijgelove en emotionele berichten niet willen publiceren dan móet dat wel een complot van de media zijn.
Ooit gedacht aan de mogelijkheid dat niemand het eens is met je wereldbeeld?

Rest In Privacy | 13-01-18 | 21:04

NL EU gidsland 1984.

william7055 | 13-01-18 | 17:29

Tja, dat valt niet goed bij de boosmensen met hun waanideeën en complottheorieën.

VerderLezert | 13-01-18 | 17:29 | 3

Ik lees alleen roddelbladen zoals geenstijl, daar komt de echte waarheid aan het licht

DommeNeger | 13-01-18 | 17:46

Oh ja de "echte" waarheid. Ik haak eigenlijk altidj meteen af bij youtube videootjes met een titel waarin " the real story" wordt onthuld. Dan weet je direct dat het gelul is.

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 19:14

VerderLezert | 13-01-18 | 17:29 |
En dat zeg jij NietVerderLezertdanjeneuslang is?
Is het niet leuk meer op Joop.nl?

Roadblock | 13-01-18 | 21:04

Ik ga mee naar de volgende ronde met versie twee. Af en toe kijk ik het zes uur journaal; nou van apothekers uit aleppo tot aan het heeft niks met de islam te maken, ik heb alles wel gehoord. Af en toe, niet te vaak, alleen als ik zin heb om me te ergeren en me heel slim te kunnen voelen ten opzichte van de vertelde onwaarheden. Een Vandaag nooit. Zeker niet als Opperkraai Johanneke haar veren weer uitklipt, dat programma heeft niets maat dan ook niets met journalistiek te maken. Hilarisch wordt het pas als die dombo met zn ipad de trending topic weer eens niet opnoemt maar ons gaat “informeren” over de politiek juiste nummer 16 van de dag. Jinek, Pauw en Dwdd is mijn eelt op de ziel nog te teet voor, de huid niet dik genoeg. Met name een beoaalde Belg die daar te pas en te onpas mag orakelen houdt mij tegen. De man die zeg maar een Nrc als zijnde hoofdredactielul volledig heeft vernield. Laatste herinnering aan Pauw? Timmerfrans. Lullen en niemand die na zin een de boel nog volgde of kon volgen. Zei er iemand aan tafel na drukkende stilte ook nog “Bravo” aan het eind van het oeverloos gezwets. Ik wil niet meer naar meeknikkende nono’s kijken als er een of ander geschift wijf beweert dat een hoofddoek eigenlijk de ultieme vorm van emancipatie is. Maar als wij in de top draaien hoe erg moet de rest vam de landen wel niet zijn? Waren zij eerder genderneutraal? Oh een ding heb ik wel onthouden: Geert en Thierry zijn Satan en Sodom. Dat hoor je zelfs terug in het onpartijdig en onzijdig nieuws bulletin. Objectief nieuws, een poging daartoe, gewoon de harde waarheid: men zou het eens moeten proberen.

Dagdief | 13-01-18 | 17:28 | 1

Sorry voor de type errors. Te klein telefoonscherm. Ik kan best spellen.

Dagdief | 13-01-18 | 17:30

Hier in Oost-Europa wéét men dat de staatspropaganda Riefenstahl is. (nationaal) socialistisch/communistisch wijs geworden zeg maar. Ze doorzien en kunnen fenomenaal tussen de leugenregels doorlezen. De gemiddelde Nederlander lukt het nog niet eens tussen de muzikale regels van de 2e Wals van Shostakovitsj te luisteren, laat staan dat ze in staat zijn om een tekst te doorgronden.

Maartenalsoptwitter | 13-01-18 | 17:28 | 2

Zo bezien is het hier te lang te goed gegaan. Nederlanders zijn intellectueel lui geworden. Gemiddeld dan.

duh! | 13-01-18 | 17:50

Misschien is het hier dus ook gewoon minder erg dan daar.

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 19:30

ik ben draadjesvlees bereiden. doei!

Dick Spinkler | 13-01-18 | 17:27

Dit onderzoek is waarschijnlijk uitgevoerd volgens de Wekker methode.

down | 13-01-18 | 17:26

Eindelijk eens Mouthaan bashen op twitter. Weet ie ook eens hoe dat voelt. Gister liep ie zijn appartementje uit de straat op in NY ging ie aan ‘willekeurige’ Amerikanen vragen wat ze van de Trump uitspraak vonden over ‘shit states’. Vraag in de Bijlmer wat ze van Anna Steijn vinden dat is ongeveer hetzelfde. En heeft ie niks negatiefs te melden over Trump dan begint ie over Cheeseburgers en cola light.

Trumme | 13-01-18 | 17:25

We.Need.Our.Project.Veritas.

Lionfromzion | 13-01-18 | 17:24
-weggejorist-
Een vrije paling | 13-01-18 | 17:23

Vanmiddag op radio 1 een artikel over die imam in Den Haag, die een gebiedsverbod aan zijn broek kreeg en die niet mocht preken in zijn "boekhandel" en dat toch deed.... Dat werd aangekondigd als de "guerilla-oorlog van Den Haag tegen de imam, die". Dan begin je als verslaggever al met een gekleurde insteek en ben je niet neutraal.....
Ik heb die man daarna ook nog horen praten, maar die is m.i. echt gek. Is 25 jaar in Nederland, praat nauwelijks Nederlands, zit elke zin om zichzelf te schaterlachen, en laat zijn Arabische lappen tekst door zijn zoon vertalen.

frenkievee | 13-01-18 | 17:22 | 5

Ah, Sjeik Fawaz Jneid.
Fawaz spreekt Nederlands, maar laat zich in het openbaar door een tolk bijstaan.
Zo gek als een deur, werd de VAE uitgeknikkerd omdat hij te anti-Amerikaans was.
Wij namen hem natuurlijk liefdevol op.
Uitspraken:
"O God, bezorg Van Gogh een ziekte die door alle bewoners van de aarde niet kan worden genezen. Hij zou daardoor tevergeefs naar de dood verlangen en treft het niet." En: "O God, verblind het zicht van Ayaan Hirsi Ali zoals u haar hart hebt verblind, O God verblind haar zicht, O God bezorg haar hersenen een kanker. O God, bezorg haar een tongkanker."
Het heeft mij altijd verbaasd, dat deze Imam niet achter de tralies is verdwenen.

Roadblock | 13-01-18 | 21:10

Roadblock

meningsvrijheid ? hij vraagt aan God een sprookjesfiguur om hulp ....

adjudant | 14-01-18 | 04:45

adjudant | 14-01-18 | 04:45 |
Oh?, voor mij is het oproepen tot haat.
U vindt dat een moslim prediker dat over willekeurig wie moet kunnen zeggen?
Hoe zou u het vinden, dat hij die oproep over een zekere adjudant zou uitten?
Zo'n moskee zit vol met lieden, die vrijdagsmiddag opgefokt naar buiten dringen, en de wil van Allah wel een beetje willen helpen.
U ziet geen verband tussen zulke oproepen en de aanslag op van Gogh?
Dan bent u te beklagen.

Roadblock | 14-01-18 | 12:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit onderzoek kijkt niet of de media feitelijk juist rapporteren maar naar wat de perceptie is van de burger. Dan kun je natuurlijk heel boos worden dat de meeste mensen de op geenstijl geldende mores blijkbaar niet delen, maar dat maakt het niet tot een slecht onderzoek.

Zoiets | 13-01-18 | 17:21 | 1

Is er iemand heel boos?

duh! | 13-01-18 | 17:51

Neem uw kinderen onder de arm en emigreer. Echt, ik meen het. Noorwegen is een mooi land. Estland ook, en dat loopt op veel terreinen mijlenver voor op Nederland. Te koud? Hongarije dan misschien? Erg betaalbaar en met een president die wel een ruggegraat heeft.

quigg | 13-01-18 | 17:20 | 1

Als de immigratie regels in Noorwegen nog zijn zoals plm. 20 jaar geleden dan maak je kans als je arts, onderwijzer bent (en nog een paar beroepen) waar een tekort aan was (is?).

Geenzuiverkoffie | 13-01-18 | 17:25

Op welke manier is dit gepeild? De uitslag is een beetje overdreven, maar zo slecht is het hier ook niet. Persoonlijk vind ik 1Vandaag nog steeds de beste rubriek, Jinek lijkt me ook wel redelijk neutraal. En het is ook maar wat je wilt zien. Bovendien is het niet goed om voor de meningsvorming maar op 1 programma of medium af te gaan. Stel je voor dat mensen alleen maar GeenStijl zouden lezen?

Mannes | 13-01-18 | 17:20 | 6

Jinek is heel neutraal. Ben er nog steeds niet uit wat ze van Trump vindt want ze is zo neutraal dat ze dat niet prijsgeeft. Omroepvrouw van het jaar ! HAHAHA

Roze_bril_drager | 13-01-18 | 18:36

Heeft VerdertLezert het nu over de reaguurders van GeenStijl?

Mannes | 13-01-18 | 19:32

Jinek neutraal? Wahahahahahahaha.
Kom je uit een parallel universum waar de Joop reaguurders kritische rechtse mensen zijn?

Roadblock | 13-01-18 | 21:13
▼ 3 antwoorden verborgen

GS vergeet steeds dat we een zeer vergrijsd volkje zijn. Een volk van brave Hendriken die elke zondag het gras kort maaien, een Hymer in de garage hebben staan, een abonnement hebben op de NCRV-gids en om stipt 18:00 voor de buis zitten met een karbonade en 'een goed glas wijn.' Dit zijn de mensen die niet verder kijken dan hun achtertuintje in Nieuwegein, trouw op CDA/D66/VVD blijven stemmen en op miraculeuze wijze ook altijd de enquêteurs aan de (vaste!) lijn krijgen. Een andere verklaring heb ik niet.

kapoerewiet | 13-01-18 | 17:19 | 5

@ kapoerewiet
Genoeg te vreten en relatieve rust, dat is wat telt in dit land

duh! | 13-01-18 | 17:54

Zweden 66%- Nou dan weet je toch genoeg?

Roadblock | 13-01-18 | 21:14

iew | 13-01-18 | 17:46 |
Yeah, en daarna mijden ze je zoveel mogelijk.
Begon vandaag over het schijnheilige van die actrices in Holywood, dat ze allemaal al jaren van dat misbruik afwisten, Streep and Winfrey voorop, en nu mooi weer lopen te spelen met #metoo.
Nou het werd snel rustig om mij heen.

Roadblock | 13-01-18 | 21:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Versie 3. Triest (100x)
"onze" TV en radio vertonen alleen maar brengers van fake news. Zo kan je op het verjaardagsfeest een heel gewone ome Bob (trek eens aan mijn vinger) tekeer horen gaan tegen Trump, omdat die shithole countries "shithole countries" genoemd zou hebben. Wat heel erg is, want waar en dus foei.
Ome Bob hoort niks anders en ziet niks anders.

Jan Passant mk2 | 13-01-18 | 17:17

Degenen die het hoogst scoren zijn toevallig ook de landen waar de overheden, banken, verzekeraars en multinationals het meest grip hebben op de maatschappij en de beeldvorming daarvan.


Graaf_van_Hogendorp | 13-01-18 | 17:13 | 1

Niet alleen dat, maar die top 5 zijn ook de landen die met een noodgang aan het veranderen zijn in shitholes, het gaat er ook niet om wat de media ons verteld maar juist om wat zij ons niet vertellen (willen vertellen), daarnaast waarom dit onderzoek ? komt zomaar uit de lucht vallen ? #myass

iew | 13-01-18 | 17:30

Versie 1 want wij hebben GS voor de nuance.

AlexanderVissers | 13-01-18 | 17:13

Nederland loopt altijd voorop. Ook als we naar de klote gaan.

Ernst Oosters8389 | 13-01-18 | 17:12

*mompelt iets over slager en eigen vlees

Geenzuiverkoffie | 13-01-18 | 17:12

Merkwaardige uitkomst. Iedereen weet toch dat uitsluitend links en extreem links in dit land de toon zet. mijn dochter heeft journalistiek gestudeerd en afgerond omdat ze zich goed kon aanpassen aan de (gekleurde) berichtgeving. Let wel, als je maar enigszins afweek van het linkse dogma kon je het verder wel vergeten.
Objectiviteit en hoor en wederhoor zijn niet aan de orde of wordt vertaalt in linkse mening tegenover extreem linkse mening... Als zijnde een divers geluid.
Iemand ergens iets positiefs over Trump gelezen, of over iemand die niet politiek correct is....? Elke dag zien we succesvolle vluchtelingen of moslims die zo ontzettend veel bijdragen aan onze samenleving.... en zo niet is het een verward persoon die geholpen moet worden. Ook al zijn er tientallen slachtoffers te betreuren. Problemen liggen nooit aan de islam of het niet in onze samenleving passende cultuurverschil. Dan krijg je een gewaardeerde burgemeester die het salafisme geen probleem vindt en bij christenen ook salafisme aanhangers ziet...
Dan worden er niet linkse figuren gedemoniseerd wat in het verleden al tot een politiek moord heeft geleid waarvan niets maar dan ook helemaal niets geleerd is...... integendeel.

dijkbewaker | 13-01-18 | 17:11

Mijn ouders leerde mij vroeger een belangrijk rijmpje al besefte ik toen niet wat de waarde ervan was dat het in mijn geheugen is gegrift.

De krant brengt leugens in het land.

Tuborg øl | 13-01-18 | 17:09

Ook blijkt dat Gestapo-journalist Maartje van W. helegaar niet zei dat 'onze' Pim helaas had gewonnen in Rotterdam...

kibambam | 13-01-18 | 17:06

Zo was er een tijdje terug een telecom bedrijf in Frankrijk verkozen tot beste werkgever van dat land. Dat was best opmerkelijk omdat het bedrijf na sinds de privatisering steeds in het nieuws was vanwege de vele zelfmoorden door het personeel. Nu bleek dat het onderzoek voor die verkiezing door een Nederlands bedrijf was gedaan. Ze hadden hiervoor verschillende werknemers ondervraagd. Deze hadden ze echter niet zelf uitgezocht maar waren aangewezen door de directie. Het Nederlandse bureau wist dat. Voor mij geld de vuistregel: Als de uitkomst van een onderzoek tegen je gevoel ingaat is het 95% zeker niet onafhankelijk uitgevoerd.

down | 13-01-18 | 17:05

Wordt het niet eens tijd om de MSN de vuilnisbak in te gooien, Hilversum tot een spookstad te reduceren, Amsterdam af te zinken in het moeras en dan weer fris en fruitig op nieuw te beginnen?

Abject | 13-01-18 | 17:05 | 4

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 19:17
Hoezo heb ik toch het idee dat ik hier met de residente trol van de Joop, Zandb. a.k.a Zandbergen te maken heb?
Dezelfde nietszeggende antwoorden.
Tyf eens op, sokpop.

Abject | 13-01-18 | 20:14

Abject | 13-01-18 | 20:14
Ik begrijp je probleem niet. Er is een onderzoekje dat zegt hoe mensen zelf denken over de pers in hun land en dat is alles. Moet daarom Amsterdam afzinken en wilde je gewoon even in het algemeen kwijt dat je je ergert. Aan iets.

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 23:57
▼ 1 antwoord verborgen

Persoonlijk zou ik Nederland helemaal onderaan plaatsen.

Accident_Prone | 13-01-18 | 17:04

Lol @ Mouthaan.
Leuk en aardig deze cijfers, maar zegt inhoudelijk niets.
Wel een mooi startpunt als je dit kan afzetten tegen een onderzoek wat uitzoekt hoe de media de verschillende politieke stromingen in beeld brengt. Tot die tijd blijven de NOS journalisten wel bij DWDD aanschuiven om te verkondigen hoe objectief zij hun werk wel niet proberen te doen.

Luckystriker | 13-01-18 | 17:04

PEW daar moet je wel trust in hebben.
Maar Tanzania doet het altijd nog beter dan ons.

NatNiks | 13-01-18 | 17:04

Hoe enquete werkt: Ergens jaren tachtig lang haar quasi bont jasje op oma fiets.
Enqueteur lang haar ook soort bont jasje. Onderzoek naar afsluiting Ferdinand Bol in Amsterdam. Wat ik vond? Zeg ik: Liever niet, is toch belangrijke verkeersader. Ze vielen nog net niet achterover. Weet zeker dat ze bij de ander 999 die er ook alternatief uit zagen meer geluk hebben gehad, want paar maanden later was de Ferdinand Bol dicht.

wimaa | 13-01-18 | 17:03

Wat enerzijds wat zegt over de naiviteit van de nederlandse nieuwsconsumenten maar anderszijds ook hoe zoveel erger het elders ermee is gesteld. Ik ken de Spaanse media bijvoorbeeld en daar kun je praktisch nergens de waarheid lezen. Die moet je ergens tussen 30 kranten in zelf zoeken. Een eindeloos karwei omdat sommige kranten om de week ook wel eens een andere propaganda voeren.

GormSuil | 13-01-18 | 17:01

Merkwaardig. Duitsland tweede, net onder Nederland. En dat terwijl de journalistiek en media daar al langer onder vuur liggen. Onderzoeken, serieuze onderzoeken, aldaar wijzen uit dat het niet best is gesteld met de journalisitiek. Toch zegt 72% van de Duitsers hun media te geloven? Absurd. Het zegt in elk geval wel iets over Nederland: hoe meer mensen de media vertrouwen, hoe slechter de media is.

Nederland zombieland.

blikjegrolsch | 13-01-18 | 17:00

74% komt prima overeen met de zwijgende meerderheid die elke 4 jaar in volle overtuiging (ingefluisterd bij dwdd en rtl boulevard) voor nog meer wegmetons stemt.

de Voorzittert | 13-01-18 | 16:58

wie denkt dat dit harde feiten zijn is verward ,gestoord of links.

pejoar | 13-01-18 | 16:57

Over nepnieuws en propaganda van de misteries van Ollonkreng in Amerika gesproken. Hier is een mooi filmpje waarin de Russen en Wikeleaks de grote boosdoeners zijn van al het onevenwichtige nieuws in de wereld. vimeo.com/channels/staffpicks/2480559...

Premier Trutte | 13-01-18 | 16:57

Overigens... Nu ik er nog even over nadenk... Stel dat je ons (GeenStijl dus) meerekent... Dan wordt het percentage toch hoger!

Orakel1958 | 13-01-18 | 16:57

Ongeveer half november was Donald Trump als eerste Amerikaanse president ooit op staatsbezoek in Vietnam.
www.youtube.com/watch?v=onR9rhgtnjs
In Nederland werd het nieuws bepaald door Zwarte Piet en Gender Neutraal.

Orakel1958 | 13-01-18 | 16:54 | 2

heeft hij Vietnam excuses aangeboden? erkennen ze de vuile oorlog als misdaad tegen de menselijkheid ? heeft Trump herstelbetalingen gedaan ?

adjudant | 14-01-18 | 05:03

74%. Die 26% zijn de NPO, NRC, Volkskrant, Joop, Rijksvoorlichtingsdienst, AD....

Premier Trutte | 13-01-18 | 16:50

Ook leuk, de correlatie tussen 's lands rijkdom en de mate waarin de bevolking haar nieuws van het internet plukt. We staan vrijwel bovenaan. Dat zouden we vermoedelijk ook doen als er gecorrigeerd zou worden voor toegang tot het internet überhaupt, geografische omstandigheden (NL is een klein compact land) en de pragmatisch bepaalde neiging om infrastructuur op nationale schaal aan te pakken. Dat gezegd hebbende verbaast de positie van de VS me mateloos.

Rest In Privacy | 13-01-18 | 17:37

Moet je voor de gein het journaal van gisteren eens terugzien. i.p.v de bevolking voor te lichten over zaken die er toe doen, was de gehele uitzending gevuld met items zoals klantprofilering bij AH, en het kroontje van Queen Elizabeth. Ze zijn werkelijk in de veronderstelling dat de gehele bevolking volkomen debiel is. We gaan heftige tijden tegemoet.

Arnold9638 | 13-01-18 | 16:48 | 3

Heb een dag of negen gekeken nu. Er is elke avond een onderdeeltje over kinderen. Ook heel belangrijk. Kinderen die blind worden van een ipad, batterijtjes inslikken, steeds allergischer worden en astma krijgen. Gisteren was er iets over schaken en kinderen, maar dat was positief. Voor de paar kinderen die kennelijk nog niet blind, doof, opgezwollen en vergiftigd zijn.

Poesmobiel | 13-01-18 | 16:59

Het meeste frappante vond mijn paranoia-brein nog wel dat voortaan enkel (baby)namen die 25x of meer in (baby-)namen-top-zoveel zijn opgenomen sinds dit jaar. Mijn paranoia-breind dacht nog van: mogen we niet weten hoe vaak er een Mo of een Fatima is ingeschreven in het GBA? Dat is toch discriminatie!?

Rest In Privacy | 13-01-18 | 17:27

Wat zijn dan de zaken die ertoe doen? De uitslag van Wie is de Mol? Want daar is heel Nederland liever mee bezig, te zien aan de kijkcijfers.

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 19:56

Cijfer van Frankrijk zou wel kunnen kloppen. Er zijn hier twee dominante platformen. Le monde en le figaro. De ene basht rechts en de andere basht links. Iedereen weet dit en vormt dus geen probleem.

Rest In Privacy | 13-01-18 | 16:46

1006 mensen bevraagd.
Allemaal telefonisch. Door Kantar public U.K. Althans, dat zegt het rapport.
Ik geloof er geen moer van.

koolteer | 13-01-18 | 16:46 | 2

Vaste lijn of mobiel? Met vaste lijnbellers heb je meteen de gemiddelde huidige NPO kijker te pakken (70+), maar representatief is zo'n onderzoek zeker niet.

Eeuwig..Op..Vakantie | 13-01-18 | 17:56

Totaal niet representatief dus.

Jan, Leiden | 13-01-18 | 20:19

De Rambam ontgroeningsrapportage heeft het van 11% naar 74% gebracht. Voor de rest ook. haha

LifeCatcher | 13-01-18 | 16:45

Victor Mids maakt hier op de NPO een prima programma over: Mindfucking.

Orakel1958 | 13-01-18 | 16:43

Hoofddoekie onder tabel is natuurlijk weer zo'n typische NPO tactiek om zo veel mogelijk moslims in normale situaties te laten zien, valt altijd erg op bij het journaal. Helaas werkt het bij mij averechts, "weer zo'n kut moslim".

GerMonster | 13-01-18 | 16:42 | 1

De Moslim omdat het moet.

Mark_D_NL | 13-01-18 | 16:44

't Is dat charles groenhuizen zich bij pauw jinek altijd zo negatief uitlaat over Trump anders was dat percentage gegarandeerd richting de 100% gegaan. Dus mijn advies aan de npo, nodig die groenhuizen niet meer uit dan scoren jullie zeker veel hoger.

pa_niek | 13-01-18 | 16:42

Sorry, ik heb het op Feestboek en Twitter gedeeld en gevraagd om bij het lezen hun L.L in de broek te houden !
Take care.

PopeyeKamper | 13-01-18 | 16:40

Prima argumentatie!

Kug | 13-01-18 | 16:38

Fake News müssen sofort die Wahrheit sein.
fake news must be the truth immediately.
noticias falsas deben ser la verdad de inmediato.
fausses nouvelles doivent être la vérité
immédiatement.
Fake News neukt jullie allemaal de moeder
voor die gene die te dom zijn om zelf te denken.

Plorkface | 13-01-18 | 16:36

Mag ik iedereen ook gewoon iedereen een goed weekend wensen? Lijkt me wel leuk, kinderen zijn aan het spelen bij vriendjes, vriendin is en aan het werk, en gaat boodschappen doen, en ik, jan lul, ben het huis aan het schoonmaken, luisterend naar onze André.

GKJP | 13-01-18 | 16:34
-weggejorist-
Swonchek | 13-01-18 | 16:32

5 minuten kijken naar de 'omroepvrouw van het jaar' toont feilloos aan dat dit een flutonderzoek is. Het is zoiets als aan de verkoper vragen of hij een goed product verkoopt.

BozePaarseMan | 13-01-18 | 16:29

Een schoolvoorbeeld van nepnieuws! Ollongren, grijp in! In Godsnaam!

Nelis SplitBloes | 13-01-18 | 16:28 | 3

Help !!! Nederland zit vol met Russische spionnen. We hebben sleepnet nodig omdat het anders helemaal fout gaat met al dat nep nieuws. ;-)

Príncipe | 13-01-18 | 16:39

Ollongren mag nog 17 weken Ministertje spelen. Dan is het op.

Mark_D_NL | 13-01-18 | 16:47

@Mark_D_NL | 13-01-18 | 16:47
Want? Dan vervangt ze Juncker?

Rest In Privacy | 13-01-18 | 17:22

mij is nooit iets gevraagd

isotope 465 | 13-01-18 | 16:28

Dat is de krant van vorige week Mosterd..

Panos88 | 13-01-18 | 16:27

WC-eend sjoernalistiek.

Lewis Lewinsky | 13-01-18 | 16:27

Toch wel benieuwd hoeveel mensen zijn nagevraagd, uit welke data deze zijn geselecteerd, de omvang en achtergrond. Geloof er namelijk wanneer ik mensen vandaag heb zitten beluisteren in de trein namelijk geen snars van. Met name jongeren niet.

Jan, Leiden | 13-01-18 | 16:26

Merk op hoe laag het percentage in de knoflooklanden is

Worst_kaas_scenario | 13-01-18 | 16:24 | 5

Er zijn Italiaanse kranten die het nieuws op een normale manier bespreken.
Als iemand uit Marokko komt en heeft een misdaad gepleegd, dan is het een Marokkaan.
Komt hij uit Napels of Sicilie, dan staat dat er ook gewoon. Nieuws over de invasie uit Afrika? Het staat in de krant. Je kunt kiezen uit rechtse of linkse kranten. Ieder bespreekt zijn eigen toko. Maar dat weet je van tevoren. Links is politiek correct, maar zelfs daar zijn nog wel goede journalisten. Rechts gaat juist tegen het politiek correcte in. Meer voor de man van de straat. De Italiaanse kranten zijn een verademing vergeleken bij de Nederlandse dagbladen. Er is keuze!

onnosel | 13-01-18 | 16:40

Behalve dan dat je je in Italiaanse kranten eerst door 10 pagina's binnenlands nieuws en 10 pagina's sportgedoe moet worstelen om één hele halve pagina buitenlands nieuws te kunnen vinden op welke halve pagina dan ook nog advertenties staan. Zodoende hebben ze er hier geen flauw benul van wat zich ten noorden van de Alpen afspeelt

Francisca | 13-01-18 | 17:08

Wat dat betreft is er niets veranderd. Ook 40 jaar geleden hadden de Italianen er geen weet van van wat zich ten noorden van de Alpen afspeelde.
Het lijkt mij dat ook de gemiddelde krantlezende Nederlander heden nauwelijks weet wat zich in de zuidelijke landen afspeelt. De berichtgeving in Nederland is zo gekleurd. En zoveel wordt weggelaten.
Maar goed, de gemiddelde Italiaan wordt redelijk op de hoogte gehouden van de toestand in zijn eigen land. Via de kranten of de tv.
Daar gaat het om.

onnosel | 13-01-18 | 17:34
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
gato | 13-01-18 | 16:21

Pew research doet me aan ventje pangpang research denken.

am*dam | 13-01-18 | 16:21

De uitslag is eigenlijk behoorlijk voorspelbaar : het ordinaire PIGS (economics) en.wikipedia.org/wiki/PIGS_(economics...) "PIGS is an acronym used in economics and finance. The PIGS acronym originally refers, often derogatorily, to the economies of the Southern European countries of Portugal, Italy, Greece, and Spain.[1][2][3][4][5] During the European debt crisis, PIGS or the variant PIIGS were also increasingly used to refer to the economies of Portugal, Ireland, Italy, Greece, and Spain, EU member states that were unable to refinance their government debt or to bail out over-indebted banks on their own during the crisis.[6][7][8][9]" Als de Tweeteraar onderop in z'n lijstje Greece en Spain van plaatsje wisselt is het plaatje compleet.

rmstock | 13-01-18 | 16:20

Gelukkig weten wij - de rechtse complotgekken - hoe de waarheid aan de vork steekt. #feit

Bakito | 13-01-18 | 16:20 | 4

@Bakito. IN de vork. Opslotgek.

Normpje | 13-01-18 | 17:34

Normpje | 13-01-18 | 17:34
In de steel misschien zelfs?

Wol | 13-01-18 | 18:07

De steel in je vork steekt.

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 19:19
▼ 1 antwoord verborgen

De top 3 is ‘toevallig’ ook kampioen suikerspiegelchauffeurs importeren. Hoe eerlijk werd daar ook alweer over bericht? Staan de camera’s op het stationsplein alweer aan inmiddels?

Kapitein Stijlvol | 13-01-18 | 16:19 | 1

Volgende keer (God verhoede) gaan ze zeggen dat achteraf bleek dat de camera's gehackt ( www.computeridee.nl/nieuws/veel-beveil... ) waren ten tijde van het incident en ze daarom de verkeerde kant uit keken en/of uit stonden.

Rest In Privacy | 13-01-18 | 17:11

Het is wél de uitslag van "een referendum" zeg maar.

wil van reem-talma | 13-01-18 | 16:19

Deze studie zal best kloppen. Je zult zien dat media als de NOS dit onderzoek gaan presenteren om aan te tonen dat ze toch echt objectieve journalistiek bedrijven. Die conclusie kun je echter helemaal niet trekken. Het is een peiling over een mening. Dat zegt dus niks over de daadwerkelijke representatie van alle politieke opvattingen.

Alpha Runner | 13-01-18 | 16:19

Dat is helemaal niet zo raar,in een land waar mensen zich online laten adviseren over wat ze moeten stemmen (stemwijzer) denk eens zelf na voordat je het hokje roodmaakt

Geevee | 13-01-18 | 16:19

De getallen geven in feite aan welk land het verst is in het brainwashen van de eigen bevolking. Nederland bovenaan is voor mij geen verrassing.

Steinway | 13-01-18 | 16:19 | 1

Jij hebt een punt.

onnosel | 13-01-18 | 16:46

In de eerste drie landen staat de 'onafhankelijke' media semi-officieel in dienst van de heersende politiek #fact
Vaderlandsche media happen niet naar de politieke baas (Buitenhjof) of maken er simpelweg deel van uit
RTL is iets minder tragisch (plenty wob verzoeken om door overheid als 'geheime' bestempelde documenten in te zien) hoewel Erik Darkroom met z'n Trump-crusade (it's true, so sad) een soort CNN 0031 versie van de grond probeert te krijgen
en dan onze kranten, tsja, onze ooit enigszins onafhankelijke kranten
Lees Paul Scheffer maar over de stand van zaken in Teutoonië
Zweedse media houden misstanden over stoute illegariërs onder de vikinghelm

Tobi | 13-01-18 | 16:19

Blijkbaar is minstens 74% van de ondervraagden uit Nederland toe aan pre-terminale euthanasie. Hersendood zijn ze al (of de neurotransmitters zijn behoorlijk uit balans), alleen het lijf moet nog volgen. En als de staatsomroep zegt dat het goed is, zullen ze vast geen bezwaar hebben. Wat zijn wij toch een zeldzaam naïef landje. Waar een klein land groot in kan zijn...

Is dit net zoiets als als de corruptie"perceptie"index? Daar scoren we ook altijd heel goed. Als 74% van de bevolking partijdige en eenzijdige berichtgeving af kan doen als gebalanceerd hoor en wederhoor, vrees ik dat het met de daadwerkelijke corruptie toch ook ernstiger gesteld is.

Wol | 13-01-18 | 16:18

De Nederlandse staatsmedia is doorspekt met sluikreclame en zakkenvullers die achter de rug van hun eigen corrupte bazen om reclame maken voor van alles en nog wat.Zelfs voor Netflix hoor je ze duidelijk reclame maken op de radio.Verder proberen hun kijkers en luisteraars te hersenspoelen door overal muziekjes en geluidjes doorheen te draaien,zelfs tijdens serieuze onderwerpen wagen ze dat te flikken.Dat terwijl juist op dat moment gewiekste mensen aan het kijken en luisteren zijn.

kzegje | 13-01-18 | 16:18 | 1

Ja gelukkig is dat bij de commerciele omroepen heel anders met die (sluik-)reclame.

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 19:20

Nepnieuws.

Deksmaat | 13-01-18 | 16:18

Als Karin Orwellongren straks haar ondemocratische wetten erdoor gejast heeft zonder referenda, dan mag dit nepnieuws gelukkig niet meer.

Watching the Wheels | 13-01-18 | 16:17

Hetgeen maar weer bevestigt dat het grootste deel van de bevolking uit volslagen idioten bestaat.

obominotie | 13-01-18 | 16:17 | 2

Dit dus.

HeilTrump | 13-01-18 | 16:18

Ja tuurlijk. Jij bent gelukkig verstandig, de rest is gek.

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 19:21

He wat fijn om te zien dat we weer bovenaan op een lijstje staan.
Wat is alles toch goed geregeld hier in Nederland.

jemagookniksmeer | 13-01-18 | 16:16

Sinds wanneer is DWDD een politiek programma? Als dat zo is moet ik misschien weer eens kijken. Ga weg met je DWDD.

miko | 13-01-18 | 16:16 | 3

Het is volledig politiek, 100% propaganda, geheel correct geneuzel. Het maakt niet uit of de onderwerpen over politiek gaan, het gaat om de juiste mening over allerlei onderwerpen, tot aan muziek en kunst toe, geuit door een geheel correcte juiste mix van diverse inetersectionele gasten en proportioneel divers uitverkoren publiek in beeld.
Dat maakt het politiek.

Stormageddon | 13-01-18 | 16:25

Stormageddon | 13-01-18 | 16:25
Heeeuul vroeger heb ik het wel eens voorbij zien komen en meestal was dat een of andere onbenullige schrijver die over zijn boekkwam lullen, een middelmatige band, een jongen of meisje met een truukje en dat was het. Eens in de zoveel tijd een pollitieker die iets mocht zeggen over een onbelagrijke gebeurtenis zoals een bevroren prins of zo maar dat was het wel.
Maar ik kijk ook geen Tan,Geen Knevel en knevel en dat soort gelull.

miko | 13-01-18 | 16:57

Ik word GVD nog steeds pislink van die ene keer dat ik DWDD zag. Herdenkingsdag, mevrouw die Dachau overleefde, zit naast rapper typhoon of zo. Die neemt het naadloos van haar over en begint over het slavernijverleden van zijn opa in Suriname. Blijf met je p-t-n af van onze dodenherdenking !

Acidbrain | 13-01-18 | 17:32

Trump, Trump, Trump. Die-Wilders (oja wordt ie al zolang beveiligd ?), Baudet (die heeft toch het hele Maagdenhuis verkracht ?) Referendum ? Niet nodig, we hebben hele slimme mannen die nog het juiste antwoord geven. En nogmaals Trump, Trump, Trump (Stom volk. Wij bepalen dat het een hele enge man is).
Dag in dag uit de doctrine van Radio1, Jinek, DWDD, Nieuwzuur, RTL "nieuws", NPO "nieuws", Eenvandaag. Want het gepeupel moet wel de juiste antwoorden horen.

Kamervraag | 13-01-18 | 16:15 | 1

Kamervraag | 13-01-18 | 16:15 | TV, radio en kranten in Nederland zijn inderdaad van een diep triest niveau. Hier ter aanvulling nog een voorbeeld: Drie gevangenisdirecteuren demonstreren voor de vrijlating van een sinds 2002 onschuldig vastzittende gevangene (uniek in de wereld!), er gaat een persbericht de deur uit naar alle mediabedrijven/ kranten en vervolgens wordt er door de pers 0,0 aandacht aan besteed vanwege de omerta die nog steeds rond Joris Demmink hangt. Ik vind het schandalig. youtu.be/lRPPiHiJ2NQ

Wladimir 1928 | 13-01-18 | 21:30

Kijk altijd graag Jiskenek om voor te lachen ...

Watching the Wheels | 13-01-18 | 16:15 | 1

Vind ik netjes, ik kan het nog geen 5 seconden volhouden....

Trek123 | 13-01-18 | 16:21

wat is trouwens het doel van die hoofddoek onder dat verhaaltje.

Dikke Worst | 13-01-18 | 16:12 | 3

Nou inderdaad, zie dat nu pas.

Watching the Wheels | 13-01-18 | 16:15

Ze is krantenverkoopster. En volgt waarschijnlijk zelf het nieuws via haar smartphone.
Maar het zal me dikke worst wezen die pica.

leo de pejo | 13-01-18 | 16:15

@leo de pejo | 13-01-18 | 16:15
Moet AH eens proberen om een krantenverkoper in een cartoon een hoofddoek te geven ...

Watching the Wheels | 13-01-18 | 16:19

Het trieste is dat er inderdaad een grote populatie is die dit gelooft.

Blasfemie | 13-01-18 | 16:12

Ik vind dit een erg vooringenomen bericht van GS en ik geloof er dan ook helegaar niks van.

Rest In Privacy | 13-01-18 | 16:12

F A K E N E W S

Dikke Worst | 13-01-18 | 16:11 | 1

Spanje 33% , zal wel kloppen.

gato | 13-01-18 | 16:23

Als deze cijfers correct zijn betekent dat wij het meest stomme en geindoctrineerde volk van Europa zijn. De uitslag van de laatste verkiezing bekijkend, zou dat wel eens kunnen kloppen.

Jeroen65 | 13-01-18 | 16:11 | 1

Het klopt inderdaad wel zo ongeveer met de verkiezingsuitslagen per land.

HeilTrump | 13-01-18 | 16:20

Is versie 2 niet gruwelijk ingekort?

meneer der meneren | 13-01-18 | 16:11 | 1

Censuur van Ollongren. Ze is nog mild. Over een paar jaar is lachen sofort verboten.

VeelTeSteil | 13-01-18 | 16:12

Uit wie zijn koker komt dit belachelijke tabelletje??? Je wilt graag op 1 staan maar nu even niet, toch?

kippevlees | 13-01-18 | 16:11

De kikker in de pan heeft ook niet door dat het steeds heter wordt.

Johan_Voorhaar | 13-01-18 | 16:09 | 4

Een leuke, vaak gehoorde analogie, maar het schijnt zo te zijn dat kikkers wel degelijk een pan uitspringen wanneer je die langzaam opwarmt. En neem het ze eens kwalijk.

Angel_eyes | 13-01-18 | 18:35

Dat komt omdat de kikkers hier dag in dag uit te horen krijgen dat het geen soep is maar een gaaf warm bad.

knutsel_ | 13-01-18 | 19:28

@Angel_eyes | 13-01-18 | 18:35
Is onzin inderdaad. Zoek maar eens op boiling frog op wikipedia en ga dan naar het kopje "the science".

spamtarget | 13-01-18 | 19:53
▼ 1 antwoord verborgen

leuk hoor

newray | 13-01-18 | 16:09

Percentage naïeve debielen in Nederland 74%

VeelTeSteil | 13-01-18 | 16:09 | 1

U vergeet nog het percentage niet-naïeve debielen in Nederland. 25.99999%. Ongeveer dan hè, want er blijven er bijkomen.

Nivelleermarionet | 13-01-18 | 16:57

Dat tabelletje klopt vast wel, het gaat om de populatie van de steekproef en vraagstelling. Waarschijnlijk is er gevraagd:
worden de belangrijkste verhalen volgens u in de media besproken en van beide kanten belicht o.i.d..

O2Neutraal | 14-01-18 | 10:43

Kranten, worden die niet door een vreemde mogendheid (België) met subsidie omgekocht? Belgisch nepnieuws dus.

ZoekEenVrijeNick | 13-01-18 | 16:08

Versie 3. Ik zit op de bank te koken van woede. Tegelijkertijd biggelt er een traan over mijn wang als ik denk aan hoe mijn kinderen later in een '1984-achtige' situatie moeten zien te overleven.

EEnzame SchizofrEEN | 13-01-18 | 16:07 | 2

Ik zal het u nog beter vertellen. U woont er al jaren.

Foolonthehill | 13-01-18 | 16:11

tut tut tut, dat jaar 1984 ligt allang achter ons he?

Beste_Landgenoten | 13-01-18 | 19:22

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl