achtergrond

Geenstijl

Fail! Zuckerberg spoort verkeerde haat-Joop'er op

Han van der Horst, de haat-opa van Joop.nl, is van Facebook gejorist wegens het delen van frontaal naakt. DIT IS DUS PRECIES HET PROBLEEM.

Opa Han deelde een stukje nepnieuws counter-narrative van een geestelijk gestoorde schoolkrantredacteur op zijn facebookmuur (en dat moet gewoon kunnen natuurlijk, vrij land), maar nu heeft hij een driedagenban aan de broek omdat er een tietjestekening bij stond. Nu is het dus nog dat plaatje. Straks is het vanwege de verwarde woorden achter het frontale naakt. Nou zijn wij sowieso van mening dat elk zichzelf respecterend mensch zichzelf van faecesboek zou moeten wegjorissen. Maar een paar citaten uit Hannemans kattenbelletje aan Suikerberg zijn toch wel spijker, kop alsook QED ten aanzien van de nieuwe censuurwetgeving waar Dld, Fr, D66 & EU aan sleutelen. Citaten:

"Ik vind het eerlijk gezegd gevaarlijk dat een of andere particuliere ondernemer die door niets of niemand gekozen is, kan bepalen wat gepaste inhouden zijn Ik dacht vroeger dat het internet vrijheid zou brengen. [...] Er zijn nu in verschillende Europese landen wetten in de maak om jullie te dwingen inhouden te controleren volgens van buitenaf opgelegde richtlijnen. Daar zullen jullie wel in meegaan, uiteraard om geen lucratieve markten te verliezen maar ook omdat jullie en jullie grote baas het gráág doen. [...] Het is jullie taak niet. Het is de taak van het openbaar ministerie. [...] Jullie scheppen geen veilige omgeving. Jullie geven mensen die het op prijs stellen zelf na te denken, een hoogst onveilig gevoel. Er zou een vervanger voor jullie moeten komen die zich niet in de macht bevindt van één gebruiker. Een programma gedragen door alle gebruikers van het internet maar tegelijk door niemand gecontroleerd. Er zullen ongetwijfeld afschuwelijke inhouden op staan maar je kunt mensen toerusten om zelf kaf van koren te scheiden. Daar zijn jullie om zo te zeggen niet voor nodig. En in Nederland hebben wij een Openbaar Ministerie dat toezicht houdt op naleving van de wet."

Ja. Nou. Wat hij zegt dus. FREE DIE SCHUNNIGEBOEKJESTIKKER VAN BNNVARA! FREE DE VIEZE MAN VAN DE JOOP! FREE FRANS VAN DER WORST!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.