Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Surprise. Nederland is een kapotgenivelleerd kutland

Onderzoek met een uitkomst die je totaal niet zag aankomen: Nederland leest prima (behalve dan iedereen die op internet ruzie maakt, want elkaars standpunten opnemen is er niet bij) - maar nergens ter wereld is het verschil tussen de winnaars en de losers zo klein. Nergens ter wereld heb je zoveel meekomende halfies en zo weinig excellente mensen en dat is helemaal niet gek. 

Het platgeslagen kikkerlandje waarin broekpakken die Marije en Francien heten compleet kapotgefeminiseerd onderwijs geven dat elke impuls tot competitie en excellentie als Machinaties van het Kwaad heeft bestempeld wegens onboeiende ideeën over het patriarchaat uit de boze jaren '70 is logischerwijs een grote grijze blerf van middelmatigheid. Sowieso is Nederland een vreselijk middelmatig apenland, het vanille-ijs van de Verenigde Naties. 

Kijk maar naar de kranten, de teevee en de popmuziek: niets anders dan grauwe, consensuele bagger die op zich wel aardig is maar ook weer niet echt heel boeiend. Jett Rebel. Arjen Lubach. Marlene Dumas. Ook de schrijvers die naar voren komen in de grote kranten, waar het dan toch om gaat bij een leestest, zijn vreselijk middelmatig. 

Ah, toe, vertel nog eens hoe een avocadoroman over klimaatverandering de nieuwe Proust is, NRC? Vertel nog eens hoe honderd boeken van meisjes uit stomme protestantse dorpen die naar de grote stad trekken Shakespeare voorbij gaan schrijven? Toe, nog één keer een lofzang op de migrantenliteratuur van totaal onboeiende verhalen over schapen slachten op het balkon met alle bijvoeglijk naamwoorden uit de Dikke van Dale? PROEST! 

Alle culturele hoogtepunten van Nederland zijn veilige bagger. Het is misschien ook omdat spanning en transgressie in Nederland zodanig geïnstitutionaliseerd is in Nederland dat van werkelijke uitdaging geen sprake is. Krakers wonen met steun van de staat, black panthers komen om in de subsidie en alle theatergezelschappen ooit laten mensen in hun blote kut over het toneel lopen omdat dat nu eenmaal al 50 jaar spannend is in het theater en de klasse van de grote kralenkettingen en moeilijke brillen inmiddels denkt dat dat erbij hoort. 

Waar hadden we het ook al weer over? Ohja, lezende kindertjes. Ah. Nouja. Het is ze in ieder geval niet kwalijk te nemen dat ze zo middelmatig zijn. 

Reaguursels

Inloggen

In Rusland krijgt men gezondere voeding welke niet genetisch bewerkt is en vol pesticiden en groeihormonen zit dit heeft gevolgen voor de ontwikkeling en het denkvermogen in positieve zin. Men voelt zich beter kan helderder denken en beweegt meer en men maakt endorfine aan wat een gelukzalig gevoel geeft i.p.v. exorfinen (gluten/zuivel)die je loom en moe maken. Daarnaast wordt men steeds passiever door alle digitale middelen die ook in het onderwijs worden gebruikt. Dit is beleid van de monarchen i.v.m. de inmenging van diverse culturen om bepaalde bloedlijnen, kennis en de identiteit verloren te laten gaan en een makkelijk volgzaam volk te creëren die orders opvolgt zonder na te denken of in opstand te komen. Men roept wel maar handelt niet... Geen woorden maar daden. Daar zijn ze in Rusland een stuk verstandiger in en daar luistert men niet naar operatie Gladio(len)/EU.

Meneer_de_uil_13 | 06-12-17 | 12:24

Mijn 6 jarige, zit nu in de eerste klas. Moet nu al zinnen kunnen lezen. Toen ie na 5 weken onderwijs dat nog niet goed deed, werden we door en van de 2 full time leerkrachten van zijn klas gebeld. Of we wilde dat hij bijles kreeg, want hij liep achter en dat moest zo vroeg mogelijk worden aangepakt. De school stelde gratis bijlessen ter beschikking. Oh ja dat is in Zwitserland, dat arme kudt land waar je 25% belasting betaald, met dat enorme begrotingstekort, waar je de over de bedelaars moet stappen in de straten. Waar iedereen in Zurich in een derde hands Hirothito rijdt, oh wacht dat laatste is dan weer NL.

Zatkniss | 06-12-17 | 11:24 | 1

Raadt eens in welk land de monarchen samenkomen en waar de centrale bank der centrale banken gevestigd is en men beleid uitstippelen wat niet in het belang is van alles en iedereen... Macht en geld maakt vaak egoïstisch net als dat men de bevolking als "gepeupel" ziet.

Meneer_de_uil_13 | 06-12-17 | 12:31

Jantje Smid/ Smit. Tot de dood
ons zal scheiden.

Dagdief | 06-12-17 | 09:58

tldr; Als je dit een kutland vindt dan rot je toch lekker ergens anders naartoe.

TyrionLannister | 06-12-17 | 09:56

Nou ja, ik heb gehoord dat we van plaats 2 naar plaats 14 gezakt zijn, v.w.b. "begrijpend lezen", maar er is niets aan de hand mensen, gewoon doorlopen, Nederland kennis economie, je weet toch, komt allemaal goed, vooral met zo'n fearless leader als Marketing Rutte, echt alle vertrouwen in de toekomst. LoL.

Mallepietje1001 | 06-12-17 | 09:41

Hij schrijft "blote kut" hihi.

Banaanpletter | 06-12-17 | 08:54

Hoe meet je de verschillen tussen excellente uitschieters? Waarom zou NL die niet hebben en een ander land wel. De leeskwaliteiten van de 99% middenmoot is duidelijk te bepalen. Die regels zijn aanvaard. Maar de bovenste 1% wordt gconfronteerd met "Groene Boekje-grillen" en hobbyisten bij Nationaal Dictee. Daar is die excellentie niet zo duidelijk te bepalen. Dus volgens mij doet NL het wel goed. Nederlanders moeten altijd wat te zeuren hebben over ons eigen land.

TB2318 | 06-12-17 | 08:41

Zelden een Geenstijl artikel gezien dat zo de plank mis slaat. We worden niet kapot genivelleerd, we worden geregeerd door fopliberalen die van mening zijn dat onderwijs vooral een kostenpost is. Internationaal geven we heel weinig uit aan onderwijs en dat zie je terug. Er is te weinig capaciteit om kinderen te ondersteunen die het bovengemiddeld doen. De VVD geeft liever geld aan buitenlandse aandeelhouders dan aan ons eigen onderwijs. Dat zie je vooral terug hier.

* Il Principe * | 06-12-17 | 08:24

Talentontwikkeling doen we niet zo aan in Nederland. En goede en gedegen opleiding en intelligentie worden ondergewaardeerd.
Voor een brutale vlerk met een grote bek is Nederland een prima land. Zal daarom ook wel zijn dat ondanks het vervelende klimaat, we redelijk veel immigranten uit onderontwikkelde gebieden trekken.

Rommelende Onderbuik | 06-12-17 | 07:30

.
.
Grinnik, Maarten Huygen (NRC), het is PIRLS, niet Pirls. Goed gelezen, man!
Man, man, man.

OK serieusegerrr.
Sow de Russen bovenaan. Tja goed onderwijs. In de USSR deed men erg zijn best op het onderwijs, kunnen we wat van leren.

Kinders thuis* tot zeven jaar en dan naar de school, een doorgaande leerlijn, dus niks basischool, middelbaar etc. Gewoon één school. Werkt.

In Rusland snappen ze wel meer. Zo is daar "Sirius" Center for gifted education in Sochi.
sochisirius.ru/
sochisirius.ru/en
Lees dat online tijdschrift maar, dan weet je wat Rusland met zijn talenten wil doen!
Ja, president Putin nam het initatief. Hé @MinPres, waar blijft NL?
Tschüß, Evocatus
.
.

Evocatus | 06-12-17 | 02:31

Logisch. Kinderen die thuis geen woord Nederlands horen en spreken halen het niveau omlaag. Gaat enorm veel tijd en energie in zitten om die kinderen op een enigszins aanvaardbaar niveau Nederlands te leren. Zeker als je weet dat zélfs als ouders hun kind van school komen halen, dat zelfs dán ze te beroerd zijn om Nederlands te spreken.

Zenzeo | 06-12-17 | 01:21

"Toe, nog één keer een lofzang op de migrantenliteratuur van totaal onboeiende verhalen over schapen slachten op het balkon met alle bijvoeglijk naamwoorden uit de Dikke van Dale? "

Nog maar een keer, want zo´n zin die kan ik wel zés keer lezen.

Zum_Fotzen | 06-12-17 | 01:03

Excellente uitschieters zijn er in 'n maatschappij alleen maar, als er 'n mechanisme is om het tegenovergestelde mechanisme van alles platslaande nivellering te weerstaan.
Zoals er bij weefsels inslagdraden nodig zijn die haaks op de scheringdraden worden ingewoven.
Maar mag ik dat hier in dit landje wel zeggen, zodra ik het beestje bij de naam noem? Want zodra je iets zegt buiten de uit het hoofd geleerde terminologie, wordt de boodschapper vanzelf tot fascist en racist uitgemaakt; immers, die zegt zomaar dingen die verschillen rechtvaardigen en zelfs aanprijzen.
De verschillende mensenrassen kunnen er niet tegen dat je de verschillen tussen de rassen benoemt.
De verschillende seksen kunnen er niet tegen dat je de verschillen tussen de seksen benoemt.
De verschillende politieke stelsels kunnen er niet tegen dat je de verschillen tussen de maatschappelijke ideologieën benoemt.
En de gedachtenpolitie pluist -natuurlijk- al deze reaguursels uit om daar de discriminerende opmerkingen uit te halen, wegens wat dan 'haatzaaien' wordt genoemd. En voor het gerecht gebracht om te worden veroordeeld met publiciteit. Want stel je voor dat iemand eens iets lelijks heeft gezegd over die klaagnegers in Mokkum. 8Dat mag hoor, maar het blijft wel klikspaan-boterspaan-niveau van op het schoolpleintje tussen kleine kinderen die gaan roepen; 'Juf, hij heeft iets heel lelijks gezegd, en daar moest ik, op instructie van mijn geschokte moeder, heel hard om huilen'. Nou dan weet je 't wel, nou, dan weet je 't wel.
De school wil geen linkse haatdocent-gedoe, en treedt dus straf en transparant, en eh, links geprofileerd wegens identiteitspolitieke gevoeligheid, kordaat op.
Goed zo, Nederland, met je hoofdzakelijk vrouwelijke docenten in het onderwijs.
De vertrutting van 'we moeten allemaal toch lief zijn voor elkaar'.
En de ideologie van NGO's met, 'want elk kind is ons kind dat recht heeft op....'
Oké, ik heb wel zin in 'n proces om afgebrand te worden, en als de politie aan de deur komt 'om me voor m'n bestwil te waarschuwen', heb ik de camera's klaar hangen, om vanuit mijn gangdeur al gefilmd te worden. (grapje, want ik ben gelukkig niet paranoïe, ha ha)
Maar dames en heren, 'wij' hebben in Nederland 'n boekje nodig met als titel: "Beschaafd fascisme en keurig racisme".
Niet omdat ik fascist ben overigens, vind ik te streng, of omdat ik racist ben, vind ik te vermoeiend, maar als tegenhanger tegenover al dat gelijkheidsdenken, met al dat iedereen boven 't maaiveld onthoofden.
Eh, samengevat, fascisme is de gezonde tegenhanger tegenover de klassenstrijd van het communisme, waarbij de fascisme als samengebonden korenschoven bijeen de maatschappelijke verticale samenwerking symboliseren.
Met beschaafd fascisme kan men wel ideologisch ontspannen blijven bij te accepteren verschillen.
En samengevat, keurig racisme prima acceptabel, als je op genetisch, en biologisch, en maatschappelijk niveau inziet, dat verschillen tussen de mensen helemaal niet eng en raar, of wreed-gemeen qua rechtsvaardigheidsgevoel hoeven te zijn. Je moet aan verschillen gewoon geen superioriteits-wanen plakken, ofwel, je moet eigenschap-verschillen niet doorslaggevend maken voor menselijke behandeling van iedereen.
Maar hier toch maar wat taboe-informatie, voor als je nog niet met verschillen kunt omgaan.
Genetisch is het blanke ras 'n mengvariant met 4% Neandermens-genen (dat is 'n groot verschil makend, als je je realiseert, dat het verschil tussen mensen en apen ook 4% genetisch is; echt waar hoor) Ik dank dan daarbij; 'soit, wat kan mij dat verschil reten'.
Organisch is het uitermate onverstandig de rassen niet gescheiden te houden; want elke dokter die organen transplanteert kan je vertellen, dat het heel erg stom is als je de rassen mixt, en dat bij de ontvanger er 'daarom' veel meer anti-afstotings-medicijnen geslikt moeten worden, met veel meer negatieve bijwerkingen. Tja, ook dat is echt waar; de biologie van al onze organen is 'racistisch'; ook op microbiologisch niveau geldt 'doe hetzelfde bij hetzelfde'; bij bloedtransfusies kijkt men toch ook, of mensen dezelfde bloedgroep hebben?
Op maatschappelijk niveau bestaan er vele discussie over de geestelijk-mentale verschillen tussen de rassen. Ook hierbij geldt weer, 'soit, wat kan mij dat reten'. Want het maakt echt niets uit, of gemiddeld het ene ras meer intelligent is (de Aziaten, zo 't schijnt), of dat de Kaukasische mensen meer introvert-gelaagd zijn (de blanken naar 't schijnt), of dat de negroïde mensen meer extravert zouden zijn. Ik denk altijd, waar maak je je druk om, of de ene meer dit, en de ander meer dat is, maar goed, men doet maar.
Feit blijft wel, dat ideologisch mensen vaak spastisch reageren op ideologische verschillen. Maar ik hoop dat men in de toekomst weer gewoon beschaafd fascistisch kan zijn zoals men ook beschaafd communistisch kan zijn; en dat men in de toekomst gewoon keurig racist kan zijn, als men 't eens wil hebben over al die leuke verschillen tussen de mensen.

Der Paulie | 06-12-17 | 00:56

Na Willem Duijs, Hadimassa, Pollens Peu Nerveu, Sonja Barend, Van Kooten & De Bie, Henks Spaan & Harry Vermeegen, en er geen klote meer is op teevee, is GeenStijl en zijn redactie mijn laatste strohalm waar ik mij aan vasthoudt voor enig cultureel niveau tot het einde van mijn AOW.

DitjaarkrijgikAOW | 06-12-17 | 00:19

Dolfje met een bloksnor, jammer.

BozePaarseMan | 05-12-17 | 23:38

Kinderen die exceleren gewoon geen aandacht geven, dan gaat dat vanzelf over. En juist alles inzetten om de zwaksten toch nog een ietsiepietsie meer te laten meekomen.
De Nederlandse methode; zorgen dat niemand zijn hoofd meer boven het maaiveld kan uitsteken. Dan hoef je het er tenminste ook niet af te hakken. Wel zo netjes... en ook gááf natuurlijk!

benjeallanggek | 05-12-17 | 23:28 | 4

"zorgen dat niemand zijn hoofd meer boven het maaiveld kan uitsteken.'

Kletskoek! Een echte leerkracht wil niets liever dat kinderen prima presteren op welk gebied dan ook.

Je kunt heel goed de zwaksten helpen het beste uit zichzelf te halen en hetzelfde bij de besten, maar dan moeten de randvoorwaarden stukken beter gemaakt worden.
Klassegrootte en charismatische onderwijskrachten, om maar eens wat te noemen.

Maar vooral een véél-méér-jaren-plan waar niet in een volgende regeerperiode weer aan gesleuteld wordt. Binnen twintig jaar zijn we dan weer boven-Jan. Ja, zoveel tijd gaat het wel kosten.
Salut, Evocatus

Evocatus | 06-12-17 | 02:40

De hoeveelheid leerlingen die tegenwoordig extra hulp nodig heeft, rijst de pan uit. En in Nederland gaat dan alle aandacht uit naar de zwakkeren en worden de getalenteerden vergeten. En dat is echt wel een typisch Nederlandse, linkse keuze!
Het zou de overheid sieren als ze deze kosten (materiëel en immateriëel) zouden meenemen in het debat over immigratie. Maar dat doen we natuurlijk maar niet, want dan wordt de gevestigde orde weggevaagd!
demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/grote...

benjeallanggek | 06-12-17 | 10:16

@Evocatus
Mijn bedenkingen over het Nederlandse onderwijs hebben betrekking op de overheid. Dat de leerkrachten de beste intenties hebben, betwijfel ik geen moment.

benjeallanggek | 06-12-17 | 10:20
▼ 1 antwoord verborgen

youtu.be/Vl89g2SwMh4
U denkt dat deze nummer over drugs gaat?
Dat is u aangeleerd omdat u zelf niet NAdenkt.

Although this song refers to Drugs many many times, it is not, for the most part about drugs. This song is about the Vietnam War/protest.

One pill makes you larger....... This set of lyrics refers to the choice between protesting (making you a big person) versus joining the war (making you a small, ie insignificant person), and adding that your parents can do nothing to help you make the choice. "Go ask alice when she's ten feet tall" refers to not fitting in and being disruptive as alice does when she grows large in the book.

If you go chasing rabbits........... this set of lyrics refers to getting drafted "a hookah-smoking caterpiller refers to a tank. The caterpiller, ie tank has given you THE call not a call, and at the time THE call most definitely refers to getting drafted. Go ask alice when she was just small refers to the small pill choice and how much danger alice was in when she was small.

When the men on the chessboard get up and tell you where to go... this set of lyrics refers to when the military (chess pieces, ie knights, pawns etc. are military pieces) tells you to go to vietnam (where to go at the time) and your mind is moving low refers to not knowing what to do.

Call Alice I think she'll know: When logic and proportion have fallen sloppy dead... this set of lyrics is specifically about the vietnam war. refering to the large amount of men killed in the war (sloppy swamp setting) the white knight talking backwards (he doesn't talk backwards in the book) refers the United states army stating that it's coming to the rescue not making sense, ie talking backwards, and the red queen refers to the communist who are killing all our men (off there heads)

This next line is a little confusing until you read the "who stole the tarts chapter" the line IS remember what the dormouse said. This is confusing because it is referencing the Mad Hatter. The Mad Hatter is on the witness stand and faces execution if he can't "remember what the dormouse said" As a result he runs away before the queen of Hearts, ie the red queen has a chance to chop of his head.

Feed your head is not what the dormouse said. It's telling you to educate yourself. You feed your head by learning. Said twice for emphasis. The last line is pleading with the listener to LEARN!LEARN!!

This song had to be written with symbolism, as it was telling people to dodge the draft.

Waarschuwing uit het verleden naar de toekomst toe!

steekmug | 05-12-17 | 23:22 | 2

Van Paul Kalkbrenner's album 7(!).
Jefferson kan de blues wezen maar ook Thomas Jefferson de 3e president van de USA en fourth of july en Charlottesville(!)
nl.m.wikipedia.org/wiki/Thomas_Jeffer... ook was hij deels geinspireerd door Spinoza.

steekmug | 06-12-17 | 00:00

hulde. Zolang onze werkloze straat-mocro jaarlijks zijn BMW van anderhalve ton in kan ruilen leven we in een goed land.

jan-lul-de-behanger | 05-12-17 | 23:20

Zelfs werken is hier verboden

Rest In Privacy | 05-12-17 | 22:42 | 1

Soms mag het mits je hetvergoed.

Expert Homo | 06-12-17 | 00:34

Is het niet zo dat de politiek/elite eigenlijk niet wil dat de inwoners steeds slimmer worden zodat de technologie en technologische vaardigheden icm de steeds slimmere bevolking de politici/politiek uiteindelijk zal inhalen?

steekmug | 05-12-17 | 22:41 | 2

Vandaar bagger basisonderwijs,emo voortgezet onderwijs,universiteiten waar je moet oppassen voor als je een andere mening hebt dan de docent.hoofd boven het maaiveld,klokkenluiders zwart maken,TVOH,DWTS,NPO,NOS,VARA,EO en andere publieke omroepen,bagger commerciël tv met de zoveelste herhaling van een herhaling,strenge kerkgemeenschappen waarbij dominee's woord feit is.
Salafisme gewoon toestaan ipv liberale moslims toejuichen, ondersteunen.
Instroom gelukszoekers,uitstroom inwoners die wel wat kunnen.
Verketteren politici die niet in het SJW plaatje horen.
Bankboeven,VVD'ers,zorggraaiers en ga zo maar door en door en door...
107 kijkt toe.

steekmug | 05-12-17 | 22:59

Damn ^107 reaguursel

steekmug | 05-12-17 | 23:00

Las laatst ergens dat volgens de Algemene Rekenkamer 1 op de 7 Nederlanders laaggeletterd of analfabeet is. Dat is toch gvd niet normaal?
Ondanks alle investeringen in het onderwijs neemt laaggeletterdheid, gemeten over de laatste decennia alleen maar toe. Toch wel iets om bij stil te staan.

Voorjaarsmoe | 05-12-17 | 22:35 | 2

Kan deels te maken hebben met de import van laaggeletterden.

doitdoit | 05-12-17 | 22:43

Niet zo vreemd met zittende en geïmporteerde neanderthalers uit bananen landen.

WayneGretzky*99* | 05-12-17 | 22:51

Tom, goed aangepakt die D66 kwezels.
Draaikonten, geen eergevoel, allemaal.

doitdoit | 05-12-17 | 22:33

Nederland is een parel van een voorbeeld van hoe volk tevreden is te houden door het massaal tevreden thuis te laten fappen achter snel internet. Ook blinken er uit in het niet hebben van een spaceport.

Expert Homo | 05-12-17 | 22:27

Dat is nou Nederland en het socialisme; altijd maar opkomen voor de zwakkere, door de boven de maat te nivelleren. Och jongen, Dat is me toch een feest.

Libertarianism | 05-12-17 | 22:17 | 2

Dit heeft niets met socialisme te maken.. ouwehoer nu eens niet zo dom man.

litebyte | 05-12-17 | 22:29

Klets!
Maar u pretedeert libetariër te zijn. Meest verdorven egoïstische ideologie die er bestaat. U weet wel mevrouw Ay Rand meteen massamoordenaar als ideale mens.

Let wel, op het ogenblik bent u degene die u bent vanwege de inspanningen van het collectief. De Nederlanders die met belastingcenten de maatschappij draaiende houden. Zonder dat was u een beest in het woud.

En ja, Hans Spekman was/is een gek.
Sub omni canone. Evocatus

Evocatus | 06-12-17 | 02:47

Voor degenen die willen weten wat er in het Russische onderwijs gebeurt. In Rusland is een heftige discussie gaande tussen degenen die willen dat 10-jarigen 'Oorlog en Vrede' lezen (dat is sinds jaar en dag namelijk de staande traditie in de Russische basisscholen) en zij die in plaats van Tolstoj's moeilijk leesbare roman (vol Franstalige zinnen) - schrik niet: - de Bijbel willen invoeren. Dat lezen uit de Bijbel zou ingevoerd moeten worden op alle Russische openbare scholen, ook op plaatsen waar veel islamieten wonen. Dit alles gebeurt door de machtige lobby van de Russisch Orthodoxe Kerk.

bron: the Moscow Times

Eeuwig..Op..Vakantie | 05-12-17 | 22:02 | 4

Rusland bashen? Niet mijn bedoeling.

Eeuwig..Op..Vakantie | 05-12-17 | 23:00

Tja, de lat ligt hoog op de Russische school!
Niks mis mee. Maar voor 10-jarige is Tolstoj heel pittige kost.
De orthodoxen zijn geheel terug van even weggeweest.

Oorlog & Vrede Is inderdaad een pittig uberdik boek, of boeken, want NLse editie beslaat twee delen. Ben nu voor derde keer bezig, nu leest het een stuk makkelijker. De personages leven veel meer voor je. Historisch boeken over die periode helpen ook goed, wat dat betreft is de Wikipedia eveneens een zegen.

Maar op het lyceum werden we in de 1e klas indertijd ook meteen door onze NLse leraar aan pittige boeken gezet. Kreeg WOII voor m'n kiezen via 't boek van Lord Russel. Nou gaat u maar aan staan als groentje.
Salut, Evocatus

Evocatus | 06-12-17 | 02:56

De Bijbel (en dan niet die vreselijke jip-en-jannekevertaling) is een prima boek (boeken) om begrijpend lezen naar een hoger plan te tillen en tevens iets te leren over onze cultuur. Wie kan tegenwoordig nog een heel hoofdstuk uitlezen en enigszins begrijpen wat daar staat?

atheïstisch stemvee | 06-12-17 | 07:42
▼ 1 antwoord verborgen

Op een personeelsbestand van meer dan 50 mensen, zitten precies 15 hollanders. De rest komt uit voormalige oostbloklanden en het verre oosten, waar tienen halen nog wel mag, en waar slim zijn niet vies is.
En wij zij niet het enige high-tech bedrijf waar dat zo is, hollandse schoolverlaters denken dat ze recht hebben op alles, maar niks moeten. En komen er bij ons dus nauwelijks meer in. Zesjes cultuur vermoord dit land, maar is een zegen voor alle asielzoekers en derde generatie kansarmen.

Mather | 05-12-17 | 22:01

Blerf. Mooi woord.

Kameroudste | 05-12-17 | 21:47

Boven het maaiveld en zo kan een reden zijn. Maar ik denk dat het meer te maken heeft met alle aandacht die naar de zwakkere gaan. Op zich heel goed natuurlijk maar de kinderen die uitdaging nodig hebben krijgen dat niet helaas. Dan moet je het idd zelf uitzoeken.

doctorbrown | 05-12-17 | 21:40

De Nederlandse droom is mijns inziens mors- en morsdood. Waarschijnlijk ben ik cynischer dan de meesten, maar ik zie er echt geen enkel nut in mij meer in te spannen dan strikt noodzakelijk voor mijn eigen onderhoud en comfort.

Ja, je kan natuurlijk bijscholen, carrière maken, investeren en overwerken, maar wat heeft het überhaupt voor zin? Echte welvaart ligt sowieso buiten je bereik en als het je per ongeluk toch lukt wordt het weer van je afgepakt bij de aankomende financiële apocalyps.

Het fatsoenlijk onderhouden van een gezin op één inkomen is haast onmogelijk
en dan laat ik de staat van de geslachtsverhoudingen nog maar even buiten beschouwing. Dus ik kan na heel veel moeite misschien een net iets grotere tv kopen, maar lekker boeien.

Al het geld wat je verdient komt uiteindelijk terecht bij bureaucraten, terroristen, feministen, landlopers, klaplopers, asielzoekers, globalisten en bijstandsmoeders. Geef mijn portie maar aan Fikkie, ik doe lekker niet mee.

tl;dr Als je met een 5.5 je doel bereikt waarom zou je dan voor een 10 gaan?

sarcastro | 05-12-17 | 21:37 | 1

Met zo'n houding kun je net zo goed meteen achter de geraniums gaan zitten.

kaasfondue | 05-12-17 | 22:50

‘’ De 43-jarige Halima liep zaterdag met haar dochter van 18 en zoontje van 3 in het centrum van Alkmaar. Ze werden bekogeld met urine en uitwerpselen toen iemand vanaf het bovenste parkeerdek een emmer boven hen uitstortte. De dader zou ook ‘klote moslima’ hebben geroepen.
DENK zal #Kamervragen hierover stellen. DENK Alkmaar heeft in de raad hier ook aandacht voor gevraagd.’’ Ehh , heeft iemand hier nog iets over gehoord ? Anders komt mijn voorspelling uit dat het weer een natte scheet was.

ja,diedus! | 05-12-17 | 21:30

Wat een kudtstuk geschreven door een gefrustreerde koekebakkert. Het excelleert dan in ieder geval wel al is het qua zuurgraad. Zou niet misstaan qua intonatie bij jolo c.s. Hulde!

gein_zörreg | 05-12-17 | 21:29

Kapot gelobbyeerd... alleen al kijkend naar ons belastingsysteem is er geen land ter wereld die middels corruptie (lees lobbyen) het voor elkaar krijgt om de superrijken en megacorporaties aan zich te ... ehm lobbyen.

litebyte | 05-12-17 | 21:28

Excelleren is kwetsend. Denk daar nou aan.

Panos88 | 05-12-17 | 21:24

Veilige bagger en iedereen een voldoende.

boccelullus | 05-12-17 | 21:24

Gubbels is gepromoveerd op de ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen! NRC kwoot...

Masteryu | 05-12-17 | 21:21

Jij komt nu ook niet bepaald boven het maaiveld uit, Zentgraaff.

BigSmoke | 05-12-17 | 21:21 | 1

Haha.

Dr_Prepper | 05-12-17 | 21:26

Ik zit al vanaf 6 uur te wachten.
Nog steeds geen Sinterklaas aan de deur.
Ik zie het somber in, terwijl ik heel braaf ben geweest de laatste tijd.

Kruisruiker | 05-12-17 | 21:20

Godver gaat het nog eens heel goed met dit kudtland ook. De naneuk ik ga emigreren. Zoek het maar uit met je kudtwelvaart, tolerantie, consensus en gelijkheid. Ik ga naar het midden Oosten waar je tenminste nog slaven kunt houden en vrouwen mag meppen en andersdenkenden mag vermoorden.

ratelaar | 05-12-17 | 21:19

Voor het eerst in de menselijke geschiedenis wordt de wereldwijde middelmaat van de elite zichtbaar.

koperbij | 05-12-17 | 21:15

Vroeger werd een hele lagereschoolklas gelijkgeschakeld. Nu zijn er plusboeken e.d. voor kinderen die meer dan gemiddeld in hun mars hebben. En voor de echt hoogbegaafden zijn er Leonardo-scholen. Had je vroeger niet. Net zo min als tweetalig middelbaar onderwijs of technasia. Wat dat betreft was het onderwijs vroeger veel nivellerender.

JTKDM | 05-12-17 | 21:14 | 3

Rot op man, Technasia gevolgd in DK van 97 tot 2000.

Zoon van Boer | 05-12-17 | 21:15

Oei, 2000, da's wel heul vroeger!

JTKDM | 05-12-17 | 21:26

Vroeger maakte de meester extra opdrachten voor hen die meer konden/nodig hadden. Hij maakte ook eenvoudige opdrachten voor zij die dat nodig hadden. Meester kende zijn klas. En verstond zijn vak.

Arachne | 06-12-17 | 00:47

Waren Seth Gaaikema, Paul van Vliet en Gerard Cox dan zo geestig. Schreef Heere Heeresma dan zulke fraaie boeken? Was de humor van Henk 'Harm met het Harpje' Elsink dan zo taboedoorbrekend? We zijn tamelijk goed in logistiek, transport en informatietechnologie. Dat gaat (helaas voor sommigen) gepaard met een hoge opleidingseisen en zelfs enige mate van universitair geschoolde mensen. De Elite zeg maar.
De mensen die dat niet bevalt en dit land al twintig jaar naar de kl*te ziet gaan (sinds de puinhopen van paars, zeg maar) nodig ik uit af te reizen naar het beloofde land van Vladimir, waar de schaatsers nog aan de doping zitten en de oppositie elke keer vervelende ongelukken krijgt.

Donkersloot | 05-12-17 | 21:09 | 2

Seth Gaaikema in zijn shows was vooral het niveau Tabumssjjj. Cox en Van Vliet waren de linkse wegbereiders voor het cultuurrelativisme dat het cabaret later heeft rijp gemaakt voor Freek de Jonge en de vreemdganger en biefstuksocialist Van 't Hek. In hindsight inderdaad ongenietbaar.
Ik kijk nog wel eens Van Kooten en De Bie terug, vooral in hun types Jacobse en Van Es. Wat is de wereld veranderd, sindsdien. Alles wat zij belachelijk wilden maken in hun pastiches is een dystopie geworden. Laatstelijk nog eens in de Schilderswijk geweest? Koot en Bie deden dat allemaal betaald door de belastingbetaler en vanuit het veilige Gooise reservaat. Lachen? Hooguit door mijn tranen heen. "Lache, weil es nicht zum weinen reicht"
Paars is gebouwd op de ruïnes die de beweging van '68 heeft achtergelaten. En sindsdien alleen maar in een neerwaartse spiraal. Tegenwoordig luidkeels toegejuicht door de giftige combi van Large Corporate en Big Government.

Glasgow Argus | 05-12-17 | 21:22

Toch vond ik de grappen van Seth goed en soms zelfs messcherp.

WayneGretzky*99* | 05-12-17 | 22:57

Diversiteit en nivellering. Resultaat: de slappe hap van een stel gekke Henkies en Henriëta's; ellende op lange termijn gegarandeerd.

Fijnstoffer | 05-12-17 | 21:09

Ik heb wel eens leukere surprises gezien op Sinterklaasavond.

medusa324 | 05-12-17 | 20:59

Ik vind het hier wel gezellig. Ik geef 4 reeten.

GroenGrasBijBuren | 05-12-17 | 20:59

Het meeste geweld vind plaats in landen met de grootste verschillen binnen de bevolking. Aldus Steven Pinker. Die man weet.

Dus niet zo zeuren RantGraag

Trans_Fimmermans | 05-12-17 | 20:58

Welkom op de drempel van hetsocialistische tijdperk, ingeluid door wereldvreemden uit het instituut te Brussel, vertegenwoordigers van het fascistische apparaat EU.

Een tijdperk waarin alles dat door de eeuwen heen in Europa is opgebouwd, in luttele tijd kapot moet, zonder dat iemand een valide idee heeft waar het naartoe moet. Welkom in een tijdperk waarin de gedane inspanningen niet meer tellen maar waarin de uitkomst voor iedereen hetzelfde moet zijn.

Socialisme is geen liefdadigheid en dient geen hoger doel. Kaptialisme is het bestel dat dit gedeelte van de wereld uit de armoede heeft getrokken en het feit dat er éénrichtignsverkeer is van personen uit andere delen van de wereld richting het Westen bewijst hetgelijk van kapitalisme.

Socialisme is hetafpakken van geld en geleverde inspanningen van mensen die er wel iets voor gedaan hebben om dat vervolgens weg te geven aan mensen die niks anders gepresteerd hebben dan hier naartoe te komen. Soms worden die een levenlang voorzien zonder daar ooit iets voor te doen en als ze elders nog familie hebben dan mogen die ook hierheen komen om van alles voor niets te krijgen.

Aansluiten bij de Nederlandse fatsoensnorm, dat wat ons daadwerkelijk bindt, kunnen ze op geen enkele manier en daar worden ze ook op geen enkele manier tot geprikkeld. Als ze bovendien drager zijn van het boekje met fictieve werkelijkheid genaamd islam, dan benoemen ze ons tot kufar en menen ze nog recht op onze huizen, rijkdommen en vrouwen te hebben ook.

Het idee van sicoalisme in slecht maar de uitvoering is ronduit immoreel en inhumaan. En mensen die het idee hebben dat het nu al erg is, die kunnen zich de borst nog natmaken. Deze beweging gaat ons nooit meer met rust laten. Er komt geen dag meer dat deze beweging ons nog een rustig bestaan achter onze eigen voordeur zal gunnen.

En wat krijgen we er ook alweer voor terug ?

netniet | 05-12-17 | 20:56 | 2

Die gaat in het archief. Een betere beschrijving van socialisme heb ik nog niet gehoord.

LiniaalRectaal | 05-12-17 | 21:03

En wat krijgen we er ook alweer voor terug ?
netniet | 05-12-17 | 20:56 | reageer
Een indrukwekkende bodycount. Dolfie H. is jelly op Joe Stalin en kameraad Mao.

Graaf_van_Hogendorp | 05-12-17 | 21:21

Van kinderen wordt al helemaal niets meer verwacht. Ze zitten in een overvolle klas waarvan een derde van de klasgenoten al dan niet geestelijk en/of lichamelijk niet mee kan komen. Leraren zijn de helft van hun tijd aan het administreren en aan het einde van de dag prijzen ze zich gelukkig dat het klaslokaal er nog staat. Hoe kansloos sommige kinderen ook zijn, er wordt hen continu verteld dat ze uniek zijn en dat de wereld om hun draait. Iets leren en het leuk vinden om te leren doet er net meer toe, middelmaat voldoet immers ook aangezien nergens nog eisen aan worden gesteld. Zodra deze kinderen aan het werk gaan hebben ze binnen een jaar een burn out aangezien er opeens wel eisen door een werkgever worden gesteld en dat zijn de kinderen niet meer gewend. Het was ze op school nooit duidelijk gemaakt dat er ook wel eens een tegenprestatie zou kunnen worden verlangt voor het feit dat ze in "te gekke" baan zijn terechtgekomen.

Ruikbaard | 05-12-17 | 20:56

Mooie profielfoto van reaguurder DolfWeerwolf.
Is die trouwens al geëmigreerd en zo ja waarheen?

steekmug | 05-12-17 | 20:50

Ik hoop dat het resultaat van dit onderwerp zal zijn dat iedereen die het hier niet naar z'n zin heeft weg gaat. Wel even paspoort inleveren en nooit meer terug.

Skunk57 | 05-12-17 | 20:48

Herkenbaar. Ik las in groep 6 al boeken van groep 8. Ging toen ik in groep 7 zat ergens midden in het jaar naar een andere school. Kan het me nog goed herinneren: ik was bij de vorige school net op 2/3e van Oosterschelde Windkracht 10, die hadden ze bij de nieuwe school ook, dus ik meteen verder. Mocht niet, ik moest verplicht een boek uitkiezen uit de kast met kinderachtige rotboekjes.

Dr. Vigilante | 05-12-17 | 20:46

Persoonlijk vind ik dat de halfjes tallent juist er onder houden hier in Holland, niet boven maaiveld , normaal wel gek genoeg enzo. Een land van het complot van de middelmaat. Kut managers en baasjes die teren op een paar mensen die wat kunnen.

P-unit | 05-12-17 | 20:44

Ach, wat kan je in NL nou helemaal bereiken als talent?
Wie wil de nieuwe Pauw, Beelen, Nieuwkerk, Ali B of Lubach nou worden?
Werkelijk opmerkelijk origineel talent, daar is het internet voor uitgevonden.
Ik waardeer Lubach, maar het is ook afgekeken van The Daily Show en John Oliver en probeert altijd breed te blijven.
Geef mij maar obscure figuren die ver over de grenzen kunnen treden omdat niemand op ze let.
Popularity is the hallmark of mediocrity.

LuckyGirl | 05-12-17 | 20:39

Dochterlief zat in groep 4 (8 jaar) en had al 1000 boeken geleend en gelezen van de bieb. Inclusief de hele serie van Harry Potter. Toch haalde ze consequent matige resultaten voor begrijpend lezen. De methode Nieuwsbegrip hield er ook wel wonderlijke beoordelingen op na.
Voorbeeld? Komt ie:
Voor de tekst van de toets gelezen mocht worden, werd een vraag gesteld over de vetgedrukte tussenkopjes in de tekst. Eén daarvan was het woord "melkkoe". De vraag was: "Waar denk je aan bij het woord "melkkoe"?".
Dochterlief (8 jaar) antwoordde: "aan een koe die melk geeft.".
Dat antwoord werd FOUT gerekend.
Tot op de dag van vandaag snappen wij niet hoe een antwoord op de vraag: "Waar denk je aan bij ...." ooit fout kan zijn. En weten wij nog steeds niet wat het antwoord dan wel had moeten zijn.
En zo waren er jaar in jaar uit meer van dit soort wenkbrauwfronsende vragen.
Als je dan aan de hand daarvan gaat concluderen dat het KIND niet goed begrijpend kan lezen, dan ben je toch wel een klein beetje van het padje af.

J. Jarig | 05-12-17 | 20:33 | 7

"In die Zukunft sind auch die Gedanken nicht mehr frei".

LiniaalRectaal | 05-12-17 | 20:45

"ik over een paar jaar" zou een goed antwoord zijn.

LuckyGirl | 05-12-17 | 20:51

Goddank werk ik al jaren niet meer in het onderwijs.

Treurig, maar doet me denken aan mijn diensttijd.
De instructeur stak met een hand het karabijn in de lucht.
(Hij was, de instructeur, pakweg 1,90 lang en even breed,
het wapen leek in zijn hand een lucifertje)
en sprak dreigend: Waarvoor dient dit?
Ik stommeling zei spontaan: Om mensen dood te schieten.
Gevolg: Kon bijna fluiten naar mijn, in het vooruitzicht gestelde, leuke overplaatsing.
Weet ook het juiste antwoord niet meer.
Salut, Evocatus

Evocatus | 06-12-17 | 03:10
▼ 4 antwoorden verborgen

Als iemand, waar je het niet mee eens bent, uitschelden voor "nazi" of "racist" inmiddels al wordt gezien als een goed onderbouwde discussie, verbaast het me niks dat de behoefte aan begrijpend lezen steeds minder wordt.

IslamPislam | 05-12-17 | 20:32

Het basisonderwijs is nog tot daaraantoe. Nog veel erger is het niveau van de 15-jarigen op het VMBO.
En de verklaring? Spelcomputers, tablets? En in Hong Kong en Singapore zouden ze dat zogenaamd niet hebben? Wat een onzin.
Het inslijpen van vaardigheden zoals hoofdrekenen en dictees zorgt voor betere leerprestaties. Niet allerlei onzin zoals gezellige groepsopdrachten en speciale doelgroeplessen zoals hier.
Het Nederlandse onderwijs is een soort bezigheidstherapie. En al helemaal voor de kinderen die iets meer begaafdheid hebben. Niet voor niets dat het daaropvolgend "hoger" onderwijs al helemaal verschrikkelijk is.
De hele focus is op het uitscheiden van zoveel mogelijk diploma's, zonder acht te slaan op de kwaliteit en inhoudelijkheid.
Niet voor niets hebben we in dit land een combinatie van meer dan een miljoen mensen die geen baan hebben die schuilen in een of andere uitkeringsvorm en anderzijds een vacaturegolf in onbezette banen. Met het uitfaseren van de babyboomers in allerlei beroepsgroepen zoals in het onderwijs, bij de politie. Om over zwaar werk nog maar te zwijgen.
De import van honderdduizenden kansloze analfabeten gaat ook geen handen aan het bed of blauw op straat oplossen.
Alleen een harde reset en herbronning kan dit op de rails zetten.

Glasgow Argus | 05-12-17 | 20:32 | 1

Er word nog wel gewerkt hoor :)

Zoon van Boer | 05-12-17 | 21:37

Steeds vaker voel ik mij een oude lul die mijmert dat er zeker wel dingen waren die vroeger beter waren.
Niet alles, technologie, schonere energie, communicatie, entertainment.. etc.
Echter, scholing, gezondheidszorg en veiligheid vind ik behoorlijk uitgehold de laatste 30 jaar. Verder lijkt de middenstand ook behoorlijk geslonken.
Sommige dingen zijn logisch en aan verandering onderhevig natuurlijk, toch denk ik dat we een gigantische hoeveelheid problemen van de toekomst kunnen opvangen door veel meer geld en moeite te steken in onderwijs, opvoeding en justitie.
We zien zelf de gevolgen van samenvoegen van middelbaar en laag beroepsonderwijs van de laatste jaren. Een oncontroleerbare brij van ongemotiveerde kinderen waarvan een flink aantal al in aanraking met de politie is geweest.

datzouzomaarkunnen | 05-12-17 | 20:29 | 1

Er wordt gedacht door dingen samen te voegen en eenheid te creëeren dat dat werkt ‘iedereen is gelijk’.

Dat is dus niet zo. Niemand is speciaal. Dat is wat anders.

Als je boven het maaiveld uitsteekt word je geknipt. Lig je eronder dan word je omhoog getrokken. Dat werkt niet.

Tuurlijk. Mij boeide ook niets tegenwoordig. Ter vergelijking. Mijn vrienden waren wel eens waar niet super pienter. Ze deden niet dom. Nu doen al die gasten alsof ze alles weten, maar zijn vaak heel dom.

De wereld is gewoon anders. Ik merk dat ik terug verlang naar dingen van vroeger. Games, muziek, films etc. Ben blij dat Arcade hallen een opmars maken bijvoorbeeld.

Die shit was en is tastbaar. Veel meer dan die fucking kut-likies op Facebook of Instagram.

Fuck dat!

Nacho_Vidal | 05-12-17 | 20:36

Toch niet vreemd.
Kinderen hebben tegenwoordig wel wat anders te doen dan lezen.
Er is veel te veel afleiding.
We mogen blij zijn dat ze nog kunnen lezen.

Kruisruiker | 05-12-17 | 20:29

En vergeet vooral Frank Dane niet met zijn sidekut.

Sjakkie van de Hoek | 05-12-17 | 20:28

Adolfje Weerwolfje

Makro777 | 05-12-17 | 20:27

Ik las vandaag dat het in Duitsland nog erger is dan hier in Nederland. Dld staat 1 punt boven Kazachstan. Dan wordt het toch het tijd om door te pakken.

FrankVeer | 05-12-17 | 20:24 | 1

Dat vinden uw meerderen ook. Daarom sleepwet, afschaffing referendum, afroming pensioen, vreemdelingenleger wat u straks neerslaat als u een te groot mondje krijgt. 1 punt is namelijk een schande voor een groot land als Duitsland, dat hadden veel meer punten moeten zijn.

Graaf_van_Hogendorp | 05-12-17 | 20:26

Vraag me af als je ergens anders dan zou gaan wonen het dan beter is?

Afgelopen zomer ben ik een week in Nice geweest. Uiteraard ben ik in de vakantiestemming.

Spreek een aardig woordje Frans. Maar verder geen gesprekken gevoerd met locals (geen tijd).

Maar ik mijmerde over het feit dat ik er zou kunnen wonen (heb Franse Nationaliteit ook).

Waarom niet dacht ik. En ja. Waarom eigenlijk niet?

Nacho_Vidal | 05-12-17 | 20:13 | 4

Banlieus van verschillende grote steden nooit bekeken. Ja ook in Nice is het not so nice. Niet voor niets dat die mohammedaan daar 80 man omploegde met een vrachtwagen.

La France is na Zweden en Belgie de eerste die vallen. En als tata's blijven stemmen op het kartel, dan volgt Nederland er vlak achterna samen met het Heilig Roomse Rijk van Mutti Merel I.

Graaf_van_Hogendorp | 05-12-17 | 20:20

De reden dat ze daar een aanslag pleegden besefte ik toen ik daar liep;

De plek daar is zó fijn en zó mooi en mensen zijn zó gelukkig.

Dat kunnen die gekken niet aan. Ze haten ons daarom. Dat wij wél kunnen genieten van het leven en gelukkig zijn.

Nacho_Vidal | 05-12-17 | 20:27

Nice. Als je 's avonds op de boulevard gaat kijken staat het vol Russische hoertjes. Niet alles is goud wat daar blinkt.

kaasfondue | 05-12-17 | 22:20
▼ 1 antwoord verborgen

Lezen kost aandacht. Na drie regels mis je misschien appje. Brrr...

kloopindeslootjijook | 05-12-17 | 20:10

Ze kunnen Nederstan beters Dramastan wat een miserie

liegende lippen | 05-12-17 | 20:09
-weggejorist-
Rest In Privacy | 05-12-17 | 20:03

Hm, op geen enkele moderne universiteit is lezen dan ook nog een belangrijke vaardigheid.
Het dynamische centrum van kennis draait daar om genderneutrale & inclusieve slogans opzeggen in een spreekkoor, dat is waarmee de basis van toekomstig wetenschappelijke carrières wordt gelegd.
Ga eens mee met den tyd zentgraaff.

Jan Passant mk2 | 05-12-17 | 20:00

Kinderen moeten vanaf hun vierde verplicht onderwijs volgen.
Vroeger was het vanaf hun zesde.
Discrimineren mag niet, maar wat zijn we blij dat dat ze elkaar na hun zesde een beetje verstaan.

botbot | 05-12-17 | 20:00 | 1

Precies!
Al onze keuze vrijheden worden door de plee getrokken, om de achtergebleven voort te sleuren.
Alles is immers onze schuld.

Peter_K | 05-12-17 | 22:50

Als er iemand gefeminiseerd was, was het Marcel Proust wel.

JTKDM | 05-12-17 | 19:57 | 1

HAHA true

Watunbidanwenu | 05-12-17 | 20:46

linkse pvda/d66 lezen dit als: nog meer zelfstandig iedereen-zijn-eigen-ding-doen kutonderwijs.

Ir. Wilhelmus | 05-12-17 | 19:56

Heeft NRC er wel bijgeschreven dat het een gezaghebbend onderzoek is?

Mahatma | 05-12-17 | 19:55

Dit verbaast toch niemand? Dit is het resultaat van ouders die Sterre-Marie van 4 een tablet geven zodat ze stil is. Daar zit ze als een zombie naar inhoudsloze troep op youtube te kijken of speelt ze 100% goedgekeurde spelletjes zoals dingen op een taart plakken (en o wee als er op youtube een aanstootgevend filmpje voorbij komt!). Alles zolang de ouders er maar niet naar hoeven om te kijken, want die moeten heel de avond op de bank naar inhoudsloze troep (voor volwassenen) kijken al dan niet terwijl ze op hun iPhone om de halve minuut facebook/instagram/twitter zitten te refreshen.

Iedereen wil een uniek sneeuwvlokje zijn, maar niemand wil moeite doen om ergens echt goed in te zijn. Al die unieke sneeuwvlokjes vormen een wit pak sneeuw.

En waarom zouden de ouders, laat staan de kinderen, ergens echt in uit willen blinken? Als je boven een bepaalde grens zit loont het niet om extra te werken, tenzij je ergens een nette 8k per maand oid kan binnenharken. Dit alles is een logisch resultaat van jarenlang nivelleren/uitknijpen van jan modaal. De huidige/komende generatie ouders zijn de social media zombies die we overal zien. Die lezen zelf nooit berichten langer dan 140 tekens, kennen geen normen en waarden en dan vindt men het raar dat hun kinderen niets kunnen.

Kale Gerrit | 05-12-17 | 19:53 | 1

Het heeft absoluut met ouders te maken. Maar ook met het type (ouders).

Toen ik 4 was speelde ik ook Super Mario op de Nes. Mijn vader kwam thuis met een Apple Macintosh.

Maar naarmate ik ouder werd leerde ik dat ledigheid des duivels oorkussen is.

Ik werd het huis uitgetrapt. Althans. Ik moest bij mijn vader gaan wonen. Die werke fulltime dus ik leerde zelf koken etc. Ik werd tegen weinig dingen beschermd. Letterlijk en figuurlijk.

Ik ging fulltime werken toen ik 18 was. Dat deed ik omdat ik zelfstandig wilde zijn. Ik vond ‘studenten’ maar jankerds. Studeren sowieso was voor losers en als ze dan klaar waren met hun studie dan gingen ze reizen!

Ik praatte met die vrienden in de kroeg terwijl ze zaten te bietsen om een biertje (ik had altijd geld).

Wat is mijn punt. Ergens is het misgegaan en zijn door de opvoeding de kinderen van nu softies. Ze zijn niet stoer meer. En als ze dat wel zijn te extreem.

Iedereen denkt tegenwoordig dat ze speciaal zijn. Social media ‘helpt’ daarbij.

Ik heb geleerd dat je door te knokken en te vechten wint. Niet door te zeiken en je hand op te houden.

Nacho_Vidal | 05-12-17 | 20:21

We leven in een gaaf land. Daar mogen we best blij om zijn.

Rest In Privacy | 05-12-17 | 19:53 | 2

Word al depri als ik die rijtjeshuizen alleen al zie,elke wijk elke winkel straat is het zelfde.
Een gort droge saaie bende,zelfs elke voordeur is het zelfde

Roger-Rabbit | 05-12-17 | 20:11

Roger-Rabbit | 05-12-17 | 20:11
En zelfs als je er overheen vliegt ziet het er uit als een computerprintplaat. Je vraagt je af hoe we het volhouden.

kaasfondue | 05-12-17 | 22:15

Leuk ook dat men zoveel artikelen uit het NRC aanhaalt dat was toch die schrale meubelfolder van die irritante belg??

miko | 05-12-17 | 19:52

Joop en Geenstijl houden elkaar ook in evenwicht qua niveau.

Tuborg øl | 05-12-17 | 19:51 | 3

Zit je nog in Noorwegen?
Hoe is het leesniveau daar?

Kruisruiker | 05-12-17 | 20:31

Dat zegt meer over jouw analytisch niveau dan over het bestaan van een eventueel evenwicht.

kaasfondue | 05-12-17 | 22:13

Denemarken snuffelaar, en vanaf volgende maand permanent.

Tuborg øl | 05-12-17 | 22:43

*bijvoeglijke
geïnstitutionaliseerd *zijn
2x in Nederland
Laat ik onboeiend even buiten beschouwing.

LiniaalRectaal | 05-12-17 | 19:50

Als ze het leesniveau in de grote steden hebben gemeten, snap ik het wel.

Abu Bachouca | 05-12-17 | 19:49

In het onderwijs is de maakbare leerling de regel. Daarvoor moet de kwalitatief goede les wijken, alle aandacht gericht op de sukkels die niet mee kunnen komen.

Montesquieue | 05-12-17 | 19:49 | 2

Klopt. En de belanrijkste 'vaardigheid' die ze moeten leren is tadaaa, samenwerken. Want kennis veroudert zo snel, ahum

Jos9595 | 05-12-17 | 20:23

En vroegah gingen die sukkels het leger in of werden automonteur.

Maar die vakken en werk zijn niet cool meer.

Nacho_Vidal | 05-12-17 | 20:28

Er staat niet dat lezende kindertjes middelmatig zijn, Zentgraaff. En het gaat over leesvaardigheid en om leesplezier, niet over de kwaliteit van de Nederlandse literatuur. Je haalt alles door elkaar.

Schoorsteenveger | 05-12-17 | 19:45

Execeleren is discriminatie. Iedereen moet even veel kansen hebben.
Bij wedstrijden moet iedereen een prijs winnen.
Iedereen moet kunnen studeren ondanks het gebrek aan capaciteiten.
Spelling is discriminatie van diegene die onze taal niet beheersen.
Studeren is een recht en geen gunst dus moeten de normen net zo lang verlaagd worden tot dat iedereen mee kan doen.
Als de juf/meester al niet kan spellen/rekenen, waarom zouden de leerlingen dat dan wel moeten kunnen?
En nog meer linkse kul.

Osdorpertje | 05-12-17 | 19:45 | 2

Herkenbare samenvatting

Abu Bachouca | 05-12-17 | 19:51

Excelleren is in (vooral) Nederlandse organisaties inderdaad levensgevaarlijk.
Wie slimmer is dan zijn manager, vormt een gevaar en moet worden geneutraliseerd.
Het eerste wat ik geleerd heb in mijn werkzame leven: doe je dommer voor dan je bent, steek je kop vooral niet boven het maaiveld uit en word vriendjes met de juiste klootzakken.

jemagookniksmeer | 05-12-17 | 20:05

Met goed onderwijs had het binnenhof al lang in de fik gestaan.

van stampij | 05-12-17 | 19:44

Is er een verschil in beweging te zien op deze ranglijst van landen met en zonder veel import? Rusland hoog, NL omlaag, ....

Winter_is_coming | 05-12-17 | 19:42

In een land waar zesjes het streven zijn, kan je nooit negens verwachten (wel negeRs, maar dat is een andere discussie)

kapotte_stofzuiger | 05-12-17 | 19:41 | 3

Wat in Nederland een zes is,is in de meeste landen een dikke acht.
En wat dat lezen betreft, bijna iedereen kan dus acceptabel lezen,ik zou zeggen mooi,erg mooi want dat betekent dat ook kennis redelijk overgebracht kan worden en kennis vermenigvuldig je door te delen.
Zentgraaff is overigens ook een middelmatig schrijvurt net zoals sjonnie squid indertijd dus hij is de laatste die er over mag beginnen.

miko | 05-12-17 | 19:50

Johan Cruijff zei ooit: “Als je omgaat met 5jes en 6jes zul je nooit een 7 worden. Als je een 9 wilt worden moet je omgaan met 10en.”

Osdorpertje | 05-12-17 | 19:58

Cijfers zeggen niets hier. Het geeft alleen aan wat je positie is ten opzichte van de rest van de klas. Scoort iedereen een 8, dan komt zeker op de middelbare school de onderwijsinspectie om de hoek kijken, zodat met de n-factor het gemiddelde weer braaf in de 6-6,5 terechtkomt. Het hoger onderwijs is wat dat betreft een stuk laconieker, aangezien ze daadwerkelijk een cijfer moeten aanleveren waar het bedrijfsleven wat aan heeft. Maar goed, Cito heeft haar schade al aangericht, zodat ook in het hoger onderwijs de zesjescultuur z'n doorgang heeft.

Jostifiel | 06-12-17 | 09:32

Wat zijn dit voor voorbeelden? Kranten / Tv / Popmuziek ...?!? Misschien eens buiten deze ouderwetse media/cultuur kijken. De subcultuurs vieren hoogtijd dagen. En meestal gaat dat inderdaad gepaard met negatieve "Mainstream"

Madrox | 05-12-17 | 19:41

Ik geef dit epistel een 5.5

gristen | 05-12-17 | 19:41 | 1

Dikke onvoldoende, wat mij betreft.

Schoorsteenveger | 05-12-17 | 19:46
-weggejorist-
The Felchmeister | 05-12-17 | 19:37

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl