Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De prins in Doornroosje is een seksistische idioot en alle Disneyfilms moeten dood

sneeuwzwartje

Een Britse vrouw wil Doornroosje afschaffen. Zwaar terecht natuurlijk, want die laffe haas van een seksistische prins heeft het leven van dat arme mens helemaal verpest met dat ongewenste gelebber van 'm. 

En hij heeft nog niet eens #ihave getwitterd, die lul. Stel je toch eens voor dat hij ook nog eens in zijn witte onderbroek op haar was gaan liggen, dan hadden we hem toch collectief uitgemaakt voor zieke idioot? Overigens is Doornroosje zelf ook maar een racistische trut, want ze is blank. Weet je wat, we schaffen gewoon al die kutfilms van Disney af. Kijk maar.

Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Enorm racistisch hoe die meid zo gruwelijk wit is. Het zit zelfs in haar naam, zo krankzinnig wit is Sneeuwwitje. Wel minder racistisch dan Sneeuwzwartje, maar dat is weer een ander verhaal. Enfin, die prins geeft haar dus een kus terwijl Sneeuwwitje daar helemaal niet om gevraagd heeft. En die jager met dat varkenshart, dat is superlullig voor moslims. Dan hebben we het witte privilege van die zeven kabouters (heeft Disney soms de pik op dwergen?) nog niet eens gehad. PS. Die dwergen geilen allemaal op Sneeuwwitje en dat is seksisme.

Pinokkio. Ja natuurlijk, een houten joch van een lieve oude witte man krijgt het aan de stok met een vervelende zigeuner genaamd Stromboli. Racisme.

Fantasia. Hoe een zwarte centaur de hoeven van een blanke centaur schoonmaakt. Verschrikkelijk racisme is weliswaar uit de film gehaald, maar veel te laat natuurlijk. Weg ermee.

Dombo. Die zwarte kraaien die gebaseerd zijn op zwarten. I mean, Jim Crow, come on. Ook allemaal zwarte stemacteurs. Door Dombo hebben dus heel veel mensen zelfmoord gepleegd. En door deze film kun je in Afrika en Azië enzo als toerist op de rug van een olifant zitten, omdat mensen denken dat olifanten dat leuk vinden. Dikke dierenmishandeling.

Bambi. De Chinese kunstenaar Tyrus Wong alias Wong Gen Yeo was superbelangrijk voor de totstandkoming van Bambi. Vanwege Azië-haat stond Wong slechts als knecht op de aftiteling en dat veranderde pas in 2001. Te laat, want terwijl iedereen ligt te janken om die moeder van Bambi die een schot hagel in haar smoel krijgt, janken wij om de racistische behandeling van Wong Gen Yeo. En dan dat continue gegeil tussen die Bambi en Feline. Seksisme.

Assepoester. Kan die prinses niet gewoon een keer zwart zijn? Nee, want Disney is fucking racistisch, en alle coole figuren zijn blank. Of wit.

Peter Pan. Hoe die Native Americans met hun pikrode huiden worden geportretteerd als complete idioten die te stom zijn om fatsoenlijk te praten. Niet om aan te gluren, echt niet.

Lady en de Vagebond. Twee van de meest racistische tekenfilmfiguren aller tijden, die Siamese tweeling Si en Am. Wat Disney eigenlijk wil vertellen is dat Aziaten (die katten dus) krankzinnig, kwaadaardig en debiel zijn. En ze hebben ook nog eens spleetogen. Men weet het nog niet, maar Si en Am zijn echt de nagel aan de doodskist van de racistische filmindustrie. Maar dat is het nog niet, want wat te denken van al die andere racistische stereotypen. Cockney de Britse bulldog. Een Mexicaanse chihuahua. Het is fucking afschuwelijk. O ja, en spaghetti is synoniem aan seksisme.

Jungle Book. Een Afro-Amerikaan afschilderen als een aap, godverdomme. Of andersom. En iedereen spreekt Engels behalve die apen. Waar gaat dat over? Maar ja, geschreven door Rudyard Kipling, een racistische koekwaus, dus dat weet je het wel.

Kleine Zeemeermin. Sebastiaan de Krab is een luie Jamaicaan die lult als een luie Jamaicaan en het liefst onder water blijft, omdat je dan niet hoeft te werken. ALSOF LUIE JAMAICANEN NOOIT WERKEN! En wat te denken van Blackfish. Wat een goorheid mensen. Wat een goorheid.

Belle en het Beest. Die subtiel weggepoetste ondertoon in dit hyperracistische carnaval van ongemak; een blank meisje dat niet met een donker beest wil zijn, en dat blanke vrouwen beschermd moeten worden tegen de gewelddadige donkeren. NOU MOOI NIET SUBTIEL GENOEG, DISNEY! 

Aladdin. Alle criminelen zijn Arabieren, terwijl Aladdin gewoon een blanke dude is. Vergeet ook niet dat er in het liedje Arabische Nachten een zin zat "waar ze je hand afhakken als je gezicht hen niet bevalt". Dat doen Arabieren helemaal niet joh, ze hakken gewoon je kop eraf, en dus racisme.

De Leeuwenkoning. Die hyenas worden zwaar buitengesloten door de rest, het zijn verdomme geen melaatsen. En hoe zit dat die Rafiki, die dikke Surinamer? Racisme. En dan dat seksistische geflirt van die Simba met Nala. Brrrr.

Pocahontas. Ja mensen, wat hebben we allemaal gelachen maar om brute indianengenocide, maar dat is dus echt niet grappig.

Mulan. Chinezen worden op bizarre wijze op de hak genomen in deze propagandafilm voor Aziatenhaat. En dan weer die ogen op zo'n racistische manier geportretteerd. Walgelijk. Hoe zit het trouwens met die Mulan, het is net een vent. Hallo Disney, Chinese vrouwen lijken echt niet allemaal op kerels, hoor.

Tarzan. Dierenracisme, donkere mensenracisme, vrouwenseksisme, dierenseksime. Gru-we-lijk.

Bindende conclusie. Alles is racistisch en seksistisch en iedereen moet kapot.

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
boertige_bokkerijder | 24-11-17 | 08:45

Je bent een paar films vergeten. Zo heb je in Merlijn de Tovenaar de scene waarin Arthur het zwaard uit de steen haalt. Het zwaard staat hier symbool voor het mannelijk geslachtsorgaan, dat altijd paraat moet staan om ongevraagd te penetreren. Een zwaard penetreert een lichaam meestal ongevraagd. En in "frozen" heb je twee zussen, maar waarom zijn ze alletwee blank. Het zou toch meer inclusief zijn moest één zus zwart en de andere geel. Ook is het dan beter dat de moeder een roodhuid is. En alle drie het K3 nummer over "alle kleuren van de regenboog" gaan zingen. De vader mag blank zijn, die kunnen we dan direct laten sterven om het verhaal in gang te trekken.

boertige_bokkerijder | 24-11-17 | 08:45

Vergeet ook niet de smurfen! Het zijn anti-semieten! Grote surf als top op de totalitaire nazistische, soms stalinistische patriarchische piramide! Staat allemaal in "Het kleine blauwe boekje": www.telegraph.co.uk/news/worldnews/eur...

(alhoewel er moet gezegd worden dat de Franse schrijver zelf gezegd heeft dat zijn boek satire is wat niet is opgepikt door de Engelstalige pers. Zo zie je maar weer hoe snel fakenews gemaakt wordt)

Barre_de_k | 24-11-17 | 08:42

Sneeuwwitje is een sprookje dat in de 19e eeuw voor het eerst is opgetekend door de gebroeders Grimm. Is dus Europese koeltoer.

MickeyGouda | 24-11-17 | 07:43 | 1

Goed argument Mickey. Alleen ik denk dat de sjw zeilers gaan zeuren dat u bevooroordeeld bent: wegens uw naam. Dus ze zullen hun vingers in de oren doen en lalalalla gaan roepen.

Is dit nog nieuws? | 24-11-17 | 07:52

Een kusje... Maargoed dat doden en buiken open snijden (wolf en de zeven kleinduimpjes) wel mag in sprookjes. Dat zijn pas sprookjes!

Mark van Leeuwen | 24-11-17 | 05:48

Een levensreddende handeling... Maargoed hier het antwoord waarom een vrouw minder snel gereanimeerd wordt want mogelijk borsten aanraken tijdens reanimeren. Beademen is nu al helemaal not done, stel je eens voor...

Mark van Leeuwen | 24-11-17 | 05:45

Goed dat dat sprookje Doornroosje eindelijk aangepakt gaat worden. En het wordt tijd dat met de Smurfen hetzelfde gebeurt. Die leven namelijk onder de dictatuur van een ongekozen leider. Gaan denigrerend en gewelddadig om met mensen die brildragend zijn en mishandelen katten. De enige vrouw uit de gemeenschap is "gemaakt" door de slechterik uit de serie in een poging de smurfen in de val te lokken. Bovendien heeft deze dame geen werk. Wat voor beeld schetst dat tegenover kinderen die kijken. Want let wel, alle smurfen hebben een beroep of eigenschap in hun naam behalve deze "Smurfin". De enige eigenschap en het enige beroep dat zij heeft is dat ze vrouw is. Daarnaast laat één van de Smurfen duidelijk blijken genderneutraal te zijn. Deze geven ze vervolgens de naam "Hippe smurf" alsof zijn gedrag een modeverschijnsel betreft. Ook dat de leider de naam Grote Smurf draagt is een schande natuurlijk, alsof kleine mensen geen goede leiders zouden kunnen zijn. Wat dit betreft zouden vooral smurfen beter moeten weten. Ook loopt er een psychiatrische patient rond die het grappig vindt andere Smurfen op te blazen en daarop in lachen uit te barsten. En welke naam geven ze deze Smurf? Inderdaad, de LOL-smurf!! Nou lollig hoor, anderen opblazen! Ik durf te wedden dat wanneer deze Smurf Moslim zou zijn geweest ze het opeens niet meer zo "lollig" hadden gevonden. Nee dan hadden ze hem natuurlijk meteen bestempeld als "Terreur-Smurf". En wat te denken van de overduidelijk depressieve Smurf; Mopper-Smurf die werkelijk alles haat, en krijgt hiervoor geen enkele hulp van de zorg-monopolist Grote Smurf. Je kunt erop wachten dat deze haat-Smurf radicaliseert en zich aansluit bij de lol-Smurf tot een terroristische organisatie IS (Islamitische Smurf). Dat zie je van mijlenver aankomen (Allah-lah lala lalaaa... ) en daar wordt gewoon niks aan gedaan! Bovendien hebben alle Smurfen maar één kleur. What the Smurf Smurfen!? Stelletje blue supremacists dat jullie zijn! Opsmurfen! Ik HAAT ze... ik HAAT Smurfen!!

Jorgensen | 24-11-17 | 04:26

Vergis ik mij nu, of was die kus ( in de sterk gekuisde gebroeders Grimm versie van het oude volksverhaal, althans) bedoeld om haar uit haar eeuwige slaap (in en door de dwergen gebouwde glazen conserveringsstolp..) te doen ontwaken?
-
Iets met een in de keel vastzittend stukje giftige appel... staat mij vaag bij...
-
Sorry mevrouw, een medisch motief.
-
Case closed.

bisbisbis | 24-11-17 | 01:45 | 1

Dat was Sneeuwwitje...

Jorgensen | 24-11-17 | 07:08

Leestip voor mevrouw:Robert Darnton

Rest In Privacy | 23-11-17 | 23:41

Positieve is dat hierdoor het verzamelen van Sylvanica breder en breder wordt.
Sylvanica?
Sylvanica: het veelzijdige en helaas steeds verder uitdijende verzamelgebied van alle cultuur en kunst uitingen die van de Sylvana Simonsen in de wereld niet mogen. Bijvoorbeeld Zwarte Pieten poppen (al in prijs gestegen) en verkeersborden met Coentunnel erop.

Knoeperd | 23-11-17 | 22:49

i love disney

win | 23-11-17 | 21:55 | 1

Or his creations?

Is dit nog nieuws? | 24-11-17 | 07:53

Over sprookjes gesproken... de koran wordt mij steeds vaker nadelig opgedrongen en veel mensen zijn abrupt gestopt met een lang en gelukkig leven.
Kan dit ook worden herschreven?

I.P standing up | 23-11-17 | 21:16

Het is telkens dat omwegje, waardoor wij gerustgesteld kunnen worden over al die holle-vat wereldverbeteraars.
Ze zijn zo overdreven. Ze zijn doorgeslagen platte mono-denkertjes in één groef.
Dat iedereen, nou ja, bijna iedereen, al halverwege afhaakt bij 't hen serieus nemen. Terwijl je best wel open wilt staan voor andere meningen.
Meestal werkt 't gezonde verstand nog goed. (uitgezonderd dan, als 't gaat over die aandachtshoeren met hun hysterische heksenjacht via #metoo; hoi crooked Jelle!)
En daarna keert de aanklacht als 'n boemerang, die vreselijke beschuldiging van 'n boze roeptoeter, *right back into their face*
Dan ervaar ik zomaar 'n diep gevoel van tevredenheid bij onze sprookjes.
Niet omdat ik 't met de moraal van al die verhaaltjes, eens hoef te zijn.
Maar omdat de dwaze onrechtbestrijder, die naverbrander en voetzoeker, zichzelf pootje-haakte, en 't gebral al weer vergeten is, zodra het stemgeluid van hun adem is uitgedoofd. Dan heb je wel iets gehoord, maar weet je gelukkig niet meer wat.

Der Paulie | 23-11-17 | 20:46

Tjonge tjonge, het zal je vrouw/moeder zijn.

Muuke | 23-11-17 | 20:40

Daarom doen nieuwe sprookjes. Lees eens 'De mooiste vis van de zee'. Het verhaalt over de mooiste vis van de zee, met zijn glinsterschubben. Maar niemand wil met hem spelen als hij zelf zijn schubben wil houden. En dus geeft hij ze bijna allemaal weg, en krijgt hij zijn vriendjes.
Het is niet belangrijk om de mooiste te zijn.
Bedacht in Duitsland.

Alquest | 23-11-17 | 20:13 | 1

Is dat een metafoor voor 'je leeft op een mooi continent en geeft alles weg totdat er niets van over is en krijgt dan veel Gutmenschen als vriendjes'?

MickeyGouda | 24-11-17 | 07:35

Zwart lettertype op witte achtergrond is ook racistisch! Wit is oververtegenwoordigd!
huil snik boe!
*steen gooien doet en Twitter pakt*

Is dit nog nieuws? | 23-11-17 | 19:50

Laten we dan gelijk alle sprookjes(boeken) en hun verheerlijking verbieden.

Steinway | 23-11-17 | 19:14

Die van Belle klopt niet, want het beest blijkt een blonde prins te zijn. Wel komt er dwergdiscriminatie in voor met varkens en wordt geen rekening gehouden met de gevoelens van dieren.

Luivend | 23-11-17 | 19:14

Ik ben in een hele groot open gesticht terecht gekomen...

Claudia M. | 23-11-17 | 19:08 | 1

Welkom in Nederland. Oh nee, welkom op internet.

Luivend | 23-11-17 | 19:14

Dat de islam achterlijk is - de islamieten, mossels en aanverwanten zandinteeltiërs, ja; dat weten we al wel. Het hele Disney-gebeuren doet daar welbeschouwd niet voor onder.

Rest In Privacy | 23-11-17 | 19:01

@ Mr_Natural | 23-11-17 | 18:39 |
LOL +2

Gemeen Mosje | 23-11-17 | 18:43

Goed nieuws, er komt een Pinokkio versie waar hij gemaakt is van FSC-hout. (Met de stem van Mark Rutte.)

Mr_Natural | 23-11-17 | 18:39 | 2

Of waar Mark gebukt voor Pinokkio gebukt op de cover vertelt dat “Nog één leugentje echt niet zo erg is”.

mr.money | 23-11-17 | 18:59

Met dat mooie logo dat ook op Smoking vloeitjes staat, geweldig.

Luivend | 23-11-17 | 19:38

Heeft iemand de neus van Pinocchio al freudiaans geïnterpreteerd?

bisbisbis | 23-11-17 | 18:38 | 1

Freud is nep, a fraud & liar (even Googlen)

Eeuwig..Op..Vakantie | 23-11-17 | 19:59

Maar wat denken we van Midas Wolf met de 3 biggetjes' (Knir,Knar en Knor). Dat is een provocatie naar aanhangers van de islam. Verbieden dus, of biggetjes vervangen door geitjes.

Gemeen Mosje | 23-11-17 | 18:33

Hoe vaak zie je een Turkse vrouw met een gitzwarte Afrikaan rondlopen? Nooit! Schande! Racisme! Zwarte mannen worden als minderwaardig beschouw in de Turkse wereld.
#turkenracisme #Turksevrouwenzijnvanonsallemaal

Jack Jersey | 23-11-17 | 18:31

Literatuur (als je dit zo wilt noemen) is belangrijk om je geest te verruimen. Dit wil uiteraard niet zeggen dat wanneer je een verhaal mooi vindt je ook maar meteen iedere slapende chick moet gaan tongen of lilliputters moet gaan naroepen met “Dopie!” Etc. Normaliter leren mensen dit zelf of door hun ouders/ verzorgers en niet door de verhalen dan maar voor iedereen te verbieden. Conclusie: niet verbieden omdat 1 iemand zich stoort, niet alle kindjes zijn te debiel om te snappen dat dit geen vrijbrief is om slapende vrouwen te tongen, giftige appels te verstrekken aan toekomstige schoondochters of lilliputters te kleineren.

mr.money | 23-11-17 | 18:20 | 1

Of alleen afschaffen als er sprake is van vervanging door Malt Whiskey.

mr.money | 23-11-17 | 18:33

Enige wat anno 2017 nog niet racistisch is een verhaal opgeschreven in heroglieven schrift....

Atlantis-95 | 23-11-17 | 18:19

Bingo! Op mijn SJW BS bingo kaart.

ScumbaggusMaximus | 23-11-17 | 18:18

Als die sprookjes en Disneyfilms zijn altijd bedoeld geweest voor een blank (of wit) publiek omdat dat al vroeg geleerd had te lezen en geld had om naar die films te gaan. Je kan ze op de brandstapel gooien maar dat kan je ook doen met de bijbel en de koran. Die zijn ook zo fout als het maar kan. Verder zijn er nog wel honderdduizenden andere boeken die je in de fik kan steken. Laten we de hele westerse cultuur eigenlijk maar afschaffen. Leve de barbarij. Als ze maar van mijn boekenkast afblijven.

Rest In Privacy | 23-11-17 | 18:08

Helemaal mee eens. en alle christelijke scholen dicht; hoe die viespeuk god dat grietje maria ongevraagd bezwangerde, gruwelijk gewoon.

Zyprexa20mg | 23-11-17 | 18:07 | 1

Ehm.. volgens de Bijbel (Lucas 1: 26-35) deelt de engel Gabriel mee dat God op zich Maria heeft uitverkoren, maar ze kan ook weigeren. Het is Zeus niet.

Knoeperd | 23-11-17 | 22:36

Walt stond bekend om zijn nazi-sympathieën. Zelf heb ik ooit nooit aan de hypes meegedaan, ook vanwege het commerciële karakter.
Maar mijn kinderen wil ik toch niet buitensluiten van de gespreksonderwerpen op het schoolplein. En ik moet zeggen, het moderne Disney is een verdomd slim geleide en goed functionerende we-verkopen-dromen-machine.

Rommelende Onderbuik | 23-11-17 | 18:06 | 3

Die nazi-sympathieën zijn ook alweer een recente uitvinding van allerlei zelfbenoemde nazi-jagers en 'Piet Hein moet alsnog dood'- achtigen ... niemand, zelfs mensen die een gloeiende hekel aan hem hadden, heeft Disney ooit kunnen betrappen op uitingen die daarop zouden duiden. Hij werkte met Joodse mensen (niet zo vreemd, in Hollywood) en hij gaf grote sommen aan Joodse liefdadige instellingen. (en zorgde er wél voor, dat iedereeen dat wist...) Hij zou één keer, ver voor de oorlog, op een nazi-partijbijeenkomst in Burbank gespot zijn. Zelfs als dat zo zou zijn: dat maakt hem niet tot nazi. En als dat wél zo zou zijn, dan zijn heel wat andere mensen in Hollywood dat ook. Amerika kwam nét uit de grote depressie - en Nazi Duitsland werd (ook hier in NL!) door veel mensen als een lichtend voorbeeld gezien voor de oplossing van de crisis. ik krijg zo langzamerhand een staart van 'historische' SJW's.

bisbisbis | 23-11-17 | 18:53

bisbisbis | 23-11-17 | 18:53
Hij was stelselmatig bezoeker van pro-Duitse bijeenkomsten.
U heeft op zich wel een punt. Geïnteresseerd zijn in fascisme betekent nog niet de holocaust goedkeuren. Toch een aardige kras op zijn blazoen.
Maar goed, als we alle mensen nu gaan aanrekenen dat ze aan de foute kant van de geschiedenis staan inzake islam-fascisme, dan polariseren ook wel erg.

Trouwens Charles Lindberg vond fascisme ook wel leuk en Henry Ford was een openlijk jodenhater. Zal allemaal destijds wel bon ton geweest zijn in Gutmensch-elite kringen.

Rommelende Onderbuik | 23-11-17 | 19:06

Henry Ford was een rabiate antisemiet. Hij was volkomen paranoIde als het om joden ging. Lindbergh was al wat apart, maar na de kidnap van zijn zoontje is hij compleet van het padje geraakt. Overal echtgenotes en overal kinderen. Zijn nazi-symapthieën lijken zwaar aangezet; hij ging tussen 1937 en 1940 ettelijke malen op verzoek van de regering naar Duitsland, raakte bevriend met (mede-vlieger) Göring, kreeg een hoge duitse onderscheiding - en weigerde die terug te suren toen Duitsland de oorlog verklaarde. Dat -en het feit dat hij een verklaard aanhanger van de Monroe doctrine bleef- maakte hem behoorlijk impopulair bij de 'gewone man'- waarbij hij tot dan toe als absolute held had gegolden (hij was veruit de beroemdste man van de wereld, tussen 1927 en plm. 1935) Na WOII werd duidelijk dat het allemaal zo'n vaart niet had gelopen met zijn vermende nazi-voorliefde. Hij bracht het tot vice-president van PanAm (hetgeen hem in staat stelde om twee families in Duitsland te stichten) en tot luchtvaartadviseur van Kennedy. (die overigens nogal gefascineerd was door Hitler)

bisbisbis | 23-11-17 | 19:47

en de smurfen die moeten ook verd=boden worden want 100 mannen tegen 1 vrouw dat is ook schandalig minstens 50 smurfen waarvan de helft zwart moet zijn

hatschjoe | 23-11-17 | 18:00 | 2

Er is wel 1 zwarte Smurf, maar die is niet zo smurf.

Mr_Natural | 23-11-17 | 18:01

In het album 'De Zwarte Smurfen' worden bijna alle Smurfen zwart, maar gelukkig komt het weer goed.

Mr_Natural | 23-11-17 | 18:09

Ugh, mij missen Hiawatha.

Mr_Natural | 23-11-17 | 17:57

Heeft nog lang geduurd dit... naast racisme is het ook heel imperialistisch en kapitalistisch dus weg er mee!!1! Viespeuk die Disney en Mickey is een blackface neger kijk maar naar stramboat Willy! Daar begon het al met die kinder indoctrinatie. Waar kan ik claimen.

P-unit | 23-11-17 | 17:52 | 1

Steamboat Willy

P-unit | 23-11-17 | 18:00

Een lesbisch trio met Pocahontas is tegenwoordig ook al onderdrukking.

Rest In Privacy | 23-11-17 | 17:41

"Een Britse vrouw wil Doornroosje afschaffen."
Wat een geweldige samenleving zullen we krijgen als we iedere 'gekwetste' een podium geven.

First Contact | 23-11-17 | 17:38

Geen Disney maar wel een klassiek sprookje: Hans en Grietje. Hans die door de heks in een kooi werd opgesloten en dagelijks zijn vinger door de spijlen van de kooi moest stoppen zodat de blinde heks kon voelen of hij al voldoende vet gemest was. Overigens was het in de originele versie niet zijn vinger die hij door de spijlen moest steken

Maar aangezien het slachtoffer in dit verhaal een man is en de dader een vrouw is het niet policor genoeg om hierover een punt te maken

Arnold Layne | 23-11-17 | 17:34

Heligschennis. Walt Disney behoort tot de grootste kunstenaars van de vorige eeuw.

spanarchist | 23-11-17 | 17:30 | 4

Het gaat om de ideeën en het tot stand brengen.

spanarchist | 23-11-17 | 18:02

Ik denk dat Walt Disney een soort van Steve Jobs was. Een visie hebben, precies weten wat de mensen willen, de grootste talenten om je heen verzamelen en de wereld veranderen.

Mr_Natural | 23-11-17 | 18:16

@Mr_Natural | 23-11-17 | 18:00
Ja logisch, als ik een goed idee heb dan laat ik dat ook door een ander uitvoeren. Ga ik toch niet zelf doen? Ik strijk natuurlijk wel de poen op voor het idee.

Pietje | 23-11-17 | 18:51
▼ 1 antwoord verborgen

Weg ermee weg met ons
Aiai wie betaald nu de uitkeringen.

rein9576 | 23-11-17 | 17:26

Of zwart geld , wit wassen, mag ook al niet meer

gato | 23-11-17 | 17:22

Ik had vandaag een kutdag, maar na het lezen van al dit moois, is mijn humeur zowaar weer opgeklaard.

R30 | 23-11-17 | 17:21 | 3

Mijn dag idem, maar de reacties van reaguurders zijn soms zo ontzettend leuk, dat mijn humeur weer een stuk beter is, en dadelijk komen de kinderen weer thuis.

GKJP | 23-11-17 | 18:22

Hear. Volgens mij hadden veel mensen een kutdag. Op werk, op de weg, op internet, overal dezelfde gekte. Daarom is GS okay, ook op kutdagen.

Luivend | 23-11-17 | 19:36

Luivend, ik leer ook van de reaguurders, ik heb het al vaker gezegd, maar volgens mij is het gemiddeld iq van de reaguurders vrij hoog. De mijne niet, maar ik leer graag.

GKJP | 23-11-17 | 19:50

Overigens ben ik de trotse bezitter van de aloude "Kuifje in Afrika".
En rookt Lucky Luke in mijn strips nog gewoon shag!

Heerlijk om zo lekker niet-policor te zijn...

EefjeWentelteefje | 23-11-17 | 17:18 | 5

Ik heb ook nog een lekker ouderwetse Suske en Wiske, waar negers nog gewoon "wilden" worden genoemd.

Rest In Privacy | 23-11-17 | 17:54

Ik heb ergens nog 4 dozen 50-er/60-er jaren stripboeken liggen. Zou dat nu illegale waar zijn. Er was zelfs een titel bij die eindigde met: 'en de negertjes'.

GKJP | 23-11-17 | 18:21

Ik heb hier nog 'het groote negerboek' van Willy Schermelé (Holkema&Warendorf's Uitgevers Maatschappij N.V. , Amsterdam, 1936) . In perfecte conditie. Moet binnenkort waarschijnlijk op de grote SJW brandstapel...

bisbisbis | 23-11-17 | 18:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Beetje overtrokken dit... het ging om één tweet van een kennelijk zwaar gestoorde huismoeder. Krijgt wat mij betreft veel te veel aandacht, hoort gewoon in een gesloten inrichting, zonder aaifoon graag!

EefjeWentelteefje | 23-11-17 | 17:17 | 2

Dit is misschien een individu, maar dit individu maakt deel uit van een brede, diepe beweging die net als in de VS de universiteiten in haar greep krijgt: www.telegraph.co.uk/education/educatio...

Boeser_Onkel | 23-11-17 | 17:23

Hoe debieler policor het standpunt, des te groter de kans is dat de rest van de policor gemeenschap daar geen nee tegen durft te zeggen in de angst dat ze voor bekrompen uitgemaakt worden.

Rest In Privacy | 23-11-17 | 17:56

Binnenkort alleen nog maar reageerbuisbaby’s. Bevrucht met ingevroren zaad van een Oegandese lesbische gehandicapte transsexueel die lid is van Greenpeace. Want anders sexisme, racisme en aardvijand. Ik zweer het.

Zeddegeizot | 23-11-17 | 17:16

Jullie vergeten nog de "Melodie van het zuiden" (Song of the South). Nee, die Walt Disney was een rekel.

osolemio | 23-11-17 | 17:14

En ik maar denken dat de moraal van Doornroosje is dat de meeste wijven frigide zijn en maar eens in de 100 jaar geil. Ja daaag, dat wist ik zonder Disney ook wel.

Kapitein Stijlvol | 23-11-17 | 17:14

Dan vergeet je Olaf nog.... dat is pas een witte... sneeuwpop

Doelekkerzelfnormaal | 23-11-17 | 17:12 | 2

In de volgende versie istie geel. DOn't eat the yellow snow :)

ScumbaggusMaximus | 23-11-17 | 18:21

ScumbaggusMaximus | 23-11-17 | 18:21
Weg met sneeuw!

Is dit nog nieuws? | 23-11-17 | 19:55

ja verdomme nog an toe, die arme prinses lag lekker de hele dag in bed (je vraagt je tegenwoordig onwillekeurig wel af hoeveel leden van de hofhouding misbruik hebben gemaakt van de situatie, de film "Kill Bill" indachtig) en komt die prins langs. Nou moet ze verdorie weer aan het werk...

Sans Comique | 23-11-17 | 17:11

Wanneer wordt 'Roots' verplicht gesteld op de lagere school? Van Kunta Kinte kunnen we nml. nog veel leren! (o.a. hinkelen).

Tikkie Terug | 23-11-17 | 17:08

Blofeld, Le Chiffre, Stromberg, Dr. No, Goldfinger, Emilio Largo. Hugo Drax en natuurlijk Mr. White (what's in a name!). Bad Guys in Bondfilms zijn 97% blank. Deze stereotypering van blanken in de wereld van de georganiseerde misdaad moet STOPPEN! Sunny Bergman help ons!!!
#bondisracisme #stopbond

Jack Jersey | 23-11-17 | 17:07 | 1

En man! Vrouwen, LBetc kunnen ook stout zijn en World Domination nastreven

Winter_is_coming | 23-11-17 | 17:46

Soms dan fantaseer ik over een ander leven.

Bijvoorbeeld dat ik ga wonen in een blokhut in Alaska. Met een ouderwetse pc waar geen internet op zit. Wel duizenden games.

Eens in de zoveel tijd een hertje eten. En gewoon met rust gelaten worden.

Zeker als ik dit lees.

Nacho_Vidal | 23-11-17 | 17:04

Tijd voor oorlog en honger, dan keert het gezond verstand vanzelf terug.

Dutch_Holland | 23-11-17 | 17:00

Het heeft mij tot op heden ook altijd nog verbaasd dat er geen protesten, acties, e/o aanslagen hebben plaatsgehad in de Disney gerelateerde attractieparken.

D-Fens_1963 | 23-11-17 | 16:59 | 1

alfred jodokus kwak dat was pas de shit. Dolf is rechtvaardig!

TDB | 23-11-17 | 16:53

Volgens mevrouw Sheila Shitalking( of wat dan ook), de hobby princess op de Vara's Buitenhofjes, DWDDtjes,en Pauwtjes sites is ZP dus een dermate schandalig stuk racisme, fascisme en discriminatie dat geen enkele poging om een discussie aan te gaan zinvol is.

Tenminste, dat is haar reactie op de oproep in het AD.

We, mevrouw Sheila en haar matties dus, gaan er keihard in, met gestrekt been , scheldend en beledigend, want we hebben gelijk.

Want wij zijn wel zo ongeveer 3 % van de bevolking en dus mogen wij iedereen, de rest dus, U en ik er bij , uitschelden als racist, fascist, discriminerende klootzak, of ... roept U maar.

Mevrouw heeft niet in de gaten dat die verwaarloosbare meerderheid van 97 %
het inmiddels werkelijk spuug- en kotszat is en na verloop van de laatste tien jaar ook niet meer geneigd is nog dieper te bukken.

De Vara zal nog even tijd nodig hebben dit gegeven te snappen.

mallekater | 23-11-17 | 16:51

Na Hollywood is Bollywood (india) de grootste filmproducent. Hoeveel Blanke helden hebben er al in indiase films gespeeld? Racisme!
Nigeria is de 3e grootste filmroducent. Hoeveel blanken doen er mee in die films? Racisme!

Vogelbeest | 23-11-17 | 16:51

Don’t get me started... Heidi, Maya de Bij, Nils Holgersson, Pippi Langkous (blanke negerkoning!), Karlsson van het dak, Remi, Alfred J. Kwak, Dr. Snuggles, de Muppets en alle aanverwanten... het is allemaal fout, racisme en seksime, genderbevestigend, niet divers, niet inclusief en stereotyperingen en walgelijk voor tere kinderzieltjes.
Het moet allemaal herschreven worden met negers in de hoofdrol, liefst met een kutje, ook de jongetjes. En dan gehandicapt met alle obstakels weggewerkt in rolstoelvriendelijke hellingen.
Zo’n berg in Heidi... kom op even! Kan toch niet? Onnodig kwetsend voor rolstoelkinderen die nooit omhoog kunnen. Daar hoort toch minstens een rolstoellift in geschreven te worden zodat de zwarte Heidi in haar rolstoel naar opa op de Alm kan. En opa moet natuurlijk een oma worden. Want zo’n oude man alleen in een berghutje.. dat is natuurlijk een viezerik, een kindverkrachter. Kan echt niet meer.

Stormageddon | 23-11-17 | 16:51 | 2

Op zich dan wel weer positief dat zwarte Heidi weet wie haar opa is.

knutsel_ | 23-11-17 | 17:01

Op de alm is geen crack te krijgen! Daarvoor moet je naar het dal, naar witte Peter! Witte Peter verkoopt graag witte poeder aan swartmense op de alm.

Tikkie Terug | 23-11-17 | 18:14

Een dodelijke reactie onder het oorspronkelijke artikel in The Sun:
"Her point is invalid, because she calls herself a mum, which is not a gender neutral term. She also assumes the gender of her child as male, which further invalidates her point of view."
Ik wou dat ik hem verzonnen had.

Nogood Boyo | 23-11-17 | 16:49

Verlos ons van deze onzin.

balustrade | 23-11-17 | 16:49

En de strip van Suske en Wiske over "Jolige Jole en de wiebelende witte onderbroek" moet ook per omgaande uit de winkelschappen worden gehaald!

eerstneukendanpraten | 23-11-17 | 16:48 | 4

Uitverkocht zeiden ze vanmorgen bij de bruna en de primera.

TheseDays00 | 23-11-17 | 16:52

Is dat die waarbij hij bij die mevrouw haar apartment aanbelt zonder zijn handen te gebruiken?

skoftig | 23-11-17 | 17:00

@ Skoftig 17:00

Comment van de week!

eerstneukendanpraten | 23-11-17 | 17:08
▼ 1 antwoord verborgen

Maak er maar een grapje van. Het is dieptriest waar al die aandachtstrekkers mee bezig zijn.

van Oeffelen | 23-11-17 | 16:47 | 2

Man het is puur entertainment en van voorbijgaande aard. Maak je niet druk. Lach erom. Het is namelijk echt hilarisch.

Mark_D_NL | 23-11-17 | 16:53

Ze hebben er de tijd voor, op onze kosten, en de kronkel in hun hoofd. Voor mijzelf gesproken heb ik er geen tijd voor en er nooit zo over nagedacht, nu wel, nu let ik er zelfs op of ik en een reclame o.i.d. de verplichte kleurling zie, zo niet, dan juich ik van binnen. Anderzijds ben ik wel opgegroeid met een aversie tegen de import, opa zaliger zag het dertig jaar geleden aankomen.

GKJP | 23-11-17 | 18:14

Tsja. Op naar een algemeen verbod op het afbeelden van mensen - dat voorkomt al dat gedoe over racisme en zo. Misschien is er een ideologische grondslag voor te vinden?
Oh, wacht....

piloot47 | 23-11-17 | 16:46 | 1

Schuif schuddebuikend onder tafel

Winter_is_coming | 23-11-17 | 16:47

Strak gevonden. Waar houdt men zich mee bezig?
Tijd om het terug te draaien? De bijbel gaan we toch ook niet aanpassen aan newspeak?

Winter_is_coming | 23-11-17 | 16:46

@Winter_is_coming | 23-11-17 | 16:46
Dat zijn de Winston Smiths van de SJW beweging. Alle archieven kuisen en onwenselijke taal vervangen door wenselijke taal. Want dan pas je de werkelijkheid ook meteen aan namelijk. Denken ze. Je kunt de realiteit veranderen door die gewoon wenselijk te benoemen. Vinden ze.
en.wikipedia.org/wiki/Winston_Smith

Stormageddon | 23-11-17 | 17:07

Er is maar een antwoord in deze gekte: doortrekken tot in het belachelijke. Op alle onderwerpen: blackface, #metoo, LBQWERTY, sexeloos opvoeden, et cetra
Goede voorzet van Mosterd.

Winter_is_coming | 23-11-17 | 16:42

Ik ben een mid-veertiger. Blank. En ik denk dat vele mede-mid-veertigers hier met mij toch steeds vreemder naar kijken. Ik heb echt in mijn hele leven nog nooit ook maar 1 seconde op wat voor manier dan ook enige racistische gedachte gehad. In mijn vriendengroep zaten (en zitten) blanken, surinamers, antillianen, indonesiers. Onze helden en rolmodels in die tijd waren naast een aantal blanken ook de Cosby Show. Iedereen was gek op die oudste dochten Lisa Bonet. We keken naar In Living Color van de Wayans brothers, waar alle negers cool waren en de blanken (Jim Carey!) onhandige houten klazen. Fresh Prince of Bel Air (Will Smith) en verder Samuel L Jackson, Denzel Washington, Wesley Snipes, etc. etc. We leefden tijdens de opkomst van Hip Hop waar alle coole muziek zwart was en op de Beastie Boys en 3rd Base na waren alle witte rappers neppe wiggers. Boven mijn bed hing een poster met reclame van Shell Helix, waarin de motorolie over de goddellijke Naomi Campbell droop. Michael Jackson, Prince, etc. In mijn blanke herinnering waren de meeste van mijn jeugdhelden gekleurd. Vreemd genoeg heb ik daar nooit bij stil gestaan, aangezien dit op een of andere maniet nooit, maar dan ook echt nooit een rol heeft gespeeld. Dat dit zo was dringt eigenlijk nu pas tot mij door, omdat ik lanzaam maar zeker opeens wel kleur begin te zien en ik opeens vrienden die ik al 30 jaar heb als gekleurde vrienden ga zien. Ik geloof niet dat ik dat een goede ontwikkleing vind.

Juul Tankuul | 23-11-17 | 16:41 | 9

Kom op zeg!
Waarom wordt hier voor deze duiding de vriendengroep onderverdeeld in allerlei nationaliteiten en........., blanken?

D-Fens_1963 | 23-11-17 | 17:04

UItstekend verwoord. En niet alleen 'wij blanken' ervaren dit zo, een Surinaamse collega van mij zei kortgeleden nog: "vroeger was ik mij helemaal niet bewust van mijn huidskleur, tegenwoordig word ik er continu aan herinnerd..."

EefjeWentelteefje | 23-11-17 | 17:15

Ook een zestiger kent dit gevoel. Soul, Disco, ahh die goede oude tijd toen mensen met een donkere huidskleur er gewoon waren. Zonder dat ik en mijn kennissen kring er anders naar keken. SJW maakt meer kapot dan je lief is. Ook voor onze anders gekleurde medemens.

eentweehuppekee | 23-11-17 | 17:56
▼ 6 antwoorden verborgen

Stel je voor dat onze kinderen opgroeien zonder Disney en zonder Sinterklaas en Zwarte Piet en dat we ze dan verplicht genderneutraal moeten opvoeden, jongen op ballet en meisjes op voetbal.. zouden ze dan potverdriedubbeltjes gelukkig zijn?

Mariah_Thierry | 23-11-17 | 16:41 | 1

Oh nee. Er is nog veel meer om kapot te maken, zoveel meer...

afikoman | 23-11-17 | 17:17

Wat doen we met het sprookje van de Prinses en de Kikker?

Schoorsteenveger | 23-11-17 | 16:40 | 6

Beavis and Butthead likten eraan toch?

GKJP | 23-11-17 | 18:09

Naast "De nieuwe kleren van de keizer" leggen.

Luivend | 23-11-17 | 19:21
▼ 3 antwoorden verborgen

In dit is waarom ik geen duimbreed toegeef wat betreft Zwarte Piet, VOC monumenten, of wat dan ook waar de SJWs zich druk over maken.
.
Maakt niet uit hoeveel ik toegeef, ze zullen uiteindelijk toch wel weer iets vinden om mij over aan te vallen. Kan ik net zo goed hier en nu mijn hakken in het zand zetten.

quantumcollider | 23-11-17 | 16:39 | 1

Klopt. En het genadeloos met satire bestoken.

Knoeperd | 23-11-17 | 16:58

Ze hebben ook allemaal dezelfde kleding als slaven heb ik gehoord.

Papierversnipperaar | 23-11-17 | 16:39

He Mosterd,
Seksisme is niet iets dat met flirten en geil gedoe te maken heeft. Dat is discriminatie op grond van geslacht.

Qippie | 23-11-17 | 16:38 | 1

Dat is de pre-SJW definitie. Nu is kijken naar een vrouw al seksistisch.

Winter_is_coming | 23-11-17 | 16:48

Gast, denk om je hart anders

Lefgozer | 23-11-17 | 16:38

We beginnen een beetje overgeleverd te raken aan de domme mensen.
Symboliek Mevrouw, symboliek:
Doornroosje is weer de ziel, die op aarde komt om haar weg door deze moeilijke verwarrende wereld te vinden. Zij wordt bij de aanvang gezegend met elke Goddelijke zegen die de ziel nodig heeft om het leven op aarde te kunnen doorstaan en tenslotte het innerlijke doel te kunnen bereiken. Alleen de dertiende fee, de boze, brengt weer moeilijkheden, als Doornroosje 16 jaar zal worden en geen kind meer zal zijn. Dan zal zij sterven, met andere woorden: dan zal ze vallen in de macht van het valse ego, die de ziel verhinderen zal haar doel te bereiken, als het werkelijke leven gaat beginnen en de kindertijd voorbij is.

Het spinnewiel, dat de draden van het leven spint, waar­langs de ziel haar weg door het leven gaat, is hier het sym­bool van. De mens komt steeds sterker in de macht van zijn ego, zo­dat langzamerhand zijn ziel, zijn werkelijk diepste wezen in slaap valt, onbewust van zichzelf en zijn eigen schoonheid en kracht.

Wanneer de mens innerlijk slaapt, innerlijk niet van schoon­heid vervuld is, dan weerkaatst hij dat ook naar buiten, zo­dat ook zijn gehele omgeving als dood wordt en alle schoon­heid en inspiratie mist. De mens, al is hij nog zo uitgeslapen en op zijn voordeel bedacht en al weet hij nog zoveel van het leven te verkrijgen, gaat toch in werkelijkheid onbewust en zonder innerlijke vreugde en realisatie door het leven. En de mens die innerlijk als dood is, wordt uiterlijk stekelig en onvriendelijk en steeds moeilijker toegankelijk voor hen, die toenadering tot hem zoeken. Vandaar de doornen­heg, die steeds dikker wordt, zodat ieder die tot de ziel wil naderen er in blijft steken.

Einde van de Domheid | 23-11-17 | 16:35 | 2

Nou, ik moet bij Doornroosje eigenlijk alleen maar aan neuqen denken, maar goed, dat doe ik altijd.

skoftig | 23-11-17 | 16:54

Daarom is het natuurlijk goed dat die Engelse mevrouw er is!

Einde van de Domheid | 23-11-17 | 17:13

Zomaar een vraag; Waarom komen meningen en ideeën van zwaar gestoorde mensen telkens in het nieuws en waarom besteed GS hier aandacht aan?

Vout | 23-11-17 | 16:34 | 3

Omdat het te goed gaat in dit land. Bij gebrek aan echte rampen.

skoftig | 23-11-17 | 16:40

Nou inderdaad. Iedere tweet van een willekeurige mafkees of anderszins achterlijke uiting via het sociale web wordt een item van gemaakt.
Is het nu echt altijd de bedoeling dat ik bij iedere post moet denken: OMG!!!
Stop nou eens met een podium geven aan die gasten zoals, ik noem maar een naam, Livestro.

zwartzondersuiker | 23-11-17 | 16:44

Omdat de incidentie van zwaar gestoorde mensen nu eenmaal is toegenomen en internet de beste plaats is om dat te etaleren. Geeft het gewone volk het idee dat zij normaal zijn en het 'nog goed hebben'. Oftewel, het leidt de aandacht af van hoe we allemaal genaaid worden de komende jaren.

Luivend | 23-11-17 | 19:19

Alles van waarde moet blijkbaar kapot. Alles. Zwarte Piet weg. Sprookjes weg. Monumenten weg. Geschiedenis weg. Geen wit meer of zwart of rood. Nee, alleen tinten tussen beige en grijs. Geen muziek of uitgesproken mening meer maar alleen nog stilte of ruis. Geen varken of rund maar alleen nog halalkip of vegetarisch.

Die door de PvdD66 zo bejubelde multicultuur is helemaal geen pluriforme cultuur. Het is een grauwe eenheidsworst met kraak noch smaak die mij door de strot wordt gedouwd onder het dreigement 'wie niet slikt is een racist'.

Boeser_Onkel | 23-11-17 | 16:34 | 1

Fairy Odd Parents heeft een treffende aflevering over ‘iedereen gelijk’, het is een droeve bedoening waar iedereen een grijze blob is. Ter lering ende vermaak.

Knoeperd | 23-11-17 | 16:59

Kuifje in Afrika hebben ze zo ook wat moeten oppoetsen,

Voor het zover was nog een copy`tje besteld. Zodat je de kinderen degelijk kunt opvoeden met echte cultuur.

Lt-Kol Kilgore | 23-11-17 | 16:31

Gewoon de prins op het witte paard vervangen door een prins in een witte onderbroek, dan is alles wat krom is in één beweging rechtgetrokken.

Schoorsteenveger | 23-11-17 | 16:31 | 2

"Hey schatje word eens wakker, kunnen we op mijn hotelkamer gaan praten over hoe we de onderdrukte dwergarbeiders kunnen verheffen."

knutsel_ | 23-11-17 | 16:37

Moet-ie wel eerst die appel door appelcider vervangen ;)

Knoeperd | 23-11-17 | 17:00

In de UK is blijkbaar zwaar bezuinigd op hun "GGZ-GGD"
Mentall illness is een gevaar voor de huidige maatschappij.

Moneytron | 23-11-17 | 16:30

Tom en Jerry cartoons zijn al heel lang geleden stilletjes 'gezuiverd', vind ik nog steeds jammer, bepaalde dingen horen bij een bepaalde tijd, kan je ze wel proberen aan te passen aan een nieuwe tijd, maar dan gaat er veel verloren van de oorspronkelijke bedoeling, het verleden kun je niet veranderen, hoe graag je dat soms zou willen, bovendien is er misschien volgend jaar weer een andere stroming, je kunt niet blijven veranderen, dan blijft er uiteindelijk niets over van ons verleden en geschiedenis.
Wat wel kan is je voornemen het in de toekomst anders of beter te doen, leren van je verleden, naar de toekomst kijken is beter dan te proberen het verleden te veranderen.
Oude gebouwen of kunstwerken vernielen zoals nu door een bepaalde bevolkingsgroep gebeurt is een domme actie, wanneer het verleden weg is kun je er niet meer van leren.
Het verleden maakt ons wie we zijn, dat valt niet te ontkennen of aan te passen.

BosrandDirk | 23-11-17 | 16:28

Zwartwitje!

Flappie2006 | 23-11-17 | 16:28

Ook Wickey de Viking is weer zo`n totaal Room Blanke serie. Terwijl de native bewoners van de poolcirkel, de rauwe vleeseters, de eskimo`s een getint uiterlijk en zwarte haren hebben.

Feynman | 23-11-17 | 16:28

Nu we het er toch over hebben: ik vind Donald Duck echt een vre-se-lij-ke karikatuur van onze gevederde vriend. Alsof iedere eend maar een beetje als een Livestro voortdurend dom en opvliegend om zich heen loopt te kwaken. Bah, bah en nog eens bah!!

echt_links | 23-11-17 | 16:28 | 2

En alsof alle blanken maar de hele week zonder broek rondlopen, dat zijn meestal alleen dominee`s, priesters, voetbalcoaches, pedofielen en Joris Demmink.

Feynman | 23-11-17 | 16:29

Ja, zelfs Jole trekt tenminste nog fatsoenlijk een witte onderbroek aan.

echt_links | 23-11-17 | 16:37

Maar de negerhut van oom Tom mag toch nog wel ?

blauwe zander | 23-11-17 | 16:27 | 2

Ja die wel. Moet alleen nog allemaal wat dikker aangezet worden.
Want schadeloosstelling slavernij via Sylvana en con door VN Verene Shepherd. 3,5 Miljard Euro willen de zwartjes en kwetsgevoelige.

Moneytron | 23-11-17 | 16:34

Wanneer dat boek in deze tijd was geschreven dan had het geheten "De Vinex woning met Miele en Wijf van Mohammad".

Mark_D_NL | 23-11-17 | 16:51

Haha... een(1) britse vrouw miept wat met haar benevelde harses en half GS schiet uit de panty. Hup jongens an die arbeit.... over een uurtje gaat de toeter. Proest.

ZureJoop | 23-11-17 | 16:27

Racisme is immaterieel cultureel erfgoed. Afblijven!

Stijlicoon | 23-11-17 | 16:26

Schandalig!!!
Ik wil dat de naam weer Sneeuwblankje wordt.

Hemmenaar7 | 23-11-17 | 16:25

Kijk maar eens naar een officiële poster van de originele "Lion King" film. Aanschouw de neus... Misschien heeft die Britse vrouw een klein beetje gelijk?

ridder pompompom | 23-11-17 | 16:25

We zijn nou wel enthousiast begonnen aan de nieuwe culturele revolutie, maar ik mis een nieuw rood boekje dat als leidraad kan dienen.

141535979 | 23-11-17 | 16:24 | 1

In hun ogen is die er al: De Koran

Roege | 23-11-17 | 16:32

Heb ff geen zin in Disney.
Ik ga nu liever even luisteren naar mijn favoriete kerstliedje:

I'm dreaming of a white Christmas.

Baski | 23-11-17 | 16:24

Tex Avery cartoons zijn al gekuist. Gelukkig bestaan de originelen nog.
Laurel and Hardy: Zwarte bedienden.
Maar het ergste is dat, als ze hun zin krijgen, Xhamster en Xnxx (die namen heb ik ooit eens ergensgelezen) geheel gefilterd gaan worden: alleen nog maar zwarte penetratie in een blank lichaam

skoftig | 23-11-17 | 16:24

Dank dank dank. Lig dubbel hier. Jammer dat ik zo weer terug de realiteit van de mediaas in moet en daar niet zo goed weet waar de mense allemaal door gekwetst raken.

GormSuil | 23-11-17 | 16:24

Gek, nooit klachten over Fresh Prince of BelAir, of Cosby Show en ook nooit een serie uit India geanalyseerd, of wat er voor kinderprogramma's zijn in Saudi Arabie. Zo gek.

TheseDays00 | 23-11-17 | 16:22 | 2

Nou over Cosby zijn er wel een aantal klachten gekomen, maar goed, dat ging niet over de serie.

knutsel_ | 23-11-17 | 16:27

Over de Cosby show klaagde de usual suspects dat het ‘geen realistisch beeld van de positie van zwarten in de grote stad’ gaf. Met andere woorden, de show gaf onvoldoende toe aan ‘the soft racism of low expectations’, en dat mag niet van Race Pimps.

Knoeperd | 23-11-17 | 17:03

En dan hebben we het nog niet eens over die antisemitische Walt Disney gehad!

vliegmeneer | 23-11-17 | 16:21

De grap van dit alles is dat de prins haar kuste om de betovering te verbreken. Een soort van reanimatiepoging eigenlijk.
En dat is wat er zo jammer is aan al deze 'kijk mij eens het politiek correctst zijn van iedereen' discussie. Men haast zich zo enorm om de geschiedenis in te gaan als de nieuwe Rosa Parks of Emmeline Pankhurst dat er niet gekeken wordt naar de context of de intentie waarmee iets gebeurt of is.
Een fragment van het geheel is al voldoende om het geheel af te keuren.
.
Niet het feit dat er, ook al lijken zaken hopeloos, altijd de hoop is dat er toch iemand is die je te hulp schiet (of dat je jezelf moet inspannen om anderen in nood te helpen) en je helpt het kwade te overwinnen maar het feit dat dit gesymboliseerd wordt door een man die een comateuze vrouw kust moet worden belicht.

Johanvb | 23-11-17 | 16:21

trap er niet in mensen. trap er niet in.

bekijk_ut | 23-11-17 | 16:20

Het waren de Gebroeders Grimm!!! Verbrand al hun boeken!!!!

Conan de Rabarber | 23-11-17 | 16:19

Als het dan eens over arabieren gaat, zijn het meteen ook rovers, ...

Lt-Kol Kilgore | 23-11-17 | 16:19

Mee eens, de prins in Doornroosje moet gewoon keihard aangeklaagd worden. Zomaar bovenop een meisje gaan liggen en een tong in haar mond duwen. Wat een afschuwelijke vent.

BozePaarseMan | 23-11-17 | 16:17

Star Wars is ook Disney tegenwoordig. En Princes Leia is natuurlijk blank. Zie je wel!

Spittertje | 23-11-17 | 16:17 | 2

En de booswicht is zwart - Darth Vader. Boycotten die film in December!

Spittertje | 23-11-17 | 16:19

Leia stopt deze winter met roken. Want teveel CGI kosten

Menage00 | 23-11-17 | 16:43

Rijkelijk laat, hoor.
Begin deze eeuw werden de Looney Toon cartoons integraal uitgebracht. Integraal... nou, nee. Vanaf iirc het derde deel kwam er eerst een preek van Whoopy ‘Polanski’s rape wasn’t real rape’ Goldberg dat bv ontploffende sigaren-blackface en het accent van Speedy Gonzales eigenlijk heel racistisch waren, maar om de uit die groep desondanks toch uitgebrachte cartoons ‘mag men wel lachen, want het is maar een filmpje - zolang de kijker maar van het racisme op de hoogte was’. Het wegpoetsen van cultureel erfgoed gaat al heel lang terug, zonder de burger als volwassene zelf te laten beslissen.

Knoeperd | 23-11-17 | 16:16

Ik vind het prima dat zij dat wil. Maar het moet gewoon niet gebeuren en daar moet dat rare wijf maar mee leren leven.

2voor12 | 23-11-17 | 16:13 | 1

Dit.

Knoeperd | 23-11-17 | 16:16

Het probleem is niet dit soort dwaallichten die onder behandeling moeten staan maar de instanties en vooral media die ze een podium geven

BASinnic | 23-11-17 | 16:12 | 2

exact, als dat gekke wijf gewoon word gezien voor wat ze is, een gek wijf, is er *niets* aan de hand.

peterdh | 23-11-17 | 16:15

Dit ook.

Knoeperd | 23-11-17 | 16:17

Simba en Nala is ook nog eens incest. Want maar twee volwassen leeuwen in de groep Mustafa en zijn broer Scar.
Dus Simba en Nala zijn broer en zus of neef en nicht.

ZonderNaam | 23-11-17 | 16:11 | 3

En dat is islamitische cultural appropiation?

Hemmenaar7 | 23-11-17 | 16:24

Scherp! Net zoals Maria de "maagd" gewoon overduidelijk vreemd is gegaan... allemaal zo doorzichtig...

Sarcastisch varken | 23-11-17 | 16:48

@varken ongehuwd op het moment dus kan niet vreemd gaan.

Knoeperd | 23-11-17 | 17:04

Tarzan and his mate (1934)
www.youtube.com/watch?v=bphOCJeTQx4
Wonderschoon.
Echte erotiek
Twee mensen gek op elkaar
Brilliant acteren (Acteren? Hoe moeilijk is dat voor ze?)
Meestal heb ik niks op met zgn. sterren, maar Johhny Weismuller en Maureen O'Sullivan zijn de filmgoden par excellence.
(OK, van de smeulend blikken van Asta Nielsen kun je ook zeer verhit raken, maar wie kent haar nog?)
Tschüß, Evocatus

Evocatus | 23-11-17 | 16:11

Het slaat totaal door. Men weet niet meer van gekkigheid wat men nog moet verbieden.

loser | 23-11-17 | 16:11
-weggejorist-
gijs geluk | 23-11-17 | 16:11 | 1

Gelukkig was het een automaat

Pedro el Negro | 23-11-17 | 16:09

Gooi het gedrocht: artikel 1 AUB uit de grondwet

Later iedereen lekker discrimineren en racistisch zijn. Voor de wet zijn alle burgers gelijk.

Tronald_dump | 23-11-17 | 16:09 | 1

Was oorspronkelijk ook bedoeld voor de overheid en niet voor particulieren.

Ben Hetzat | 23-11-17 | 16:55

Nu misschien nog enigzins sarcastisch gebracht, maar helaas binnenkort bittere realiteit. ALLES van ONZE cultuur zal en moet kapot gemaakt worden door linkse klaaggeruella’s gesteund door het NPO persbureau....

#RIPNL

Rest In Privacy | 23-11-17 | 16:08 | 1

Wel nee joh. Ze proberen het. Het zal alleen maar lukken als wij dat toestaan. Wij gaan hier in ieder geval gewoon door met onze tradities.

Muuke | 23-11-17 | 20:36

Sommige mensen maken de fout dat ze denken dat hun mening anderen ook maar enigszins iets kan schelen. Dat idee leeft vooral onder SJW's.

Sqbar | 23-11-17 | 16:08

Ik durf niet eens meer zwarte chocolade of zwarte thee te zeggen.

bigs | 23-11-17 | 16:07 | 3

Vervelendste is dat het een klamme deken op persoonlijke relaties kan leggen, mensen die je al jaren kent maar opeens onbewust en ongewenst in een hokje ‘moet’ duwen.

Knoeperd | 23-11-17 | 16:19

Klopt knoeperd, er zijn vrienden en zelfs familie waar je op je tellen moet passen wat je zegt. Het dogma rascisme of metoo is op geen enkele manier genuanceerd te bespreken. Je vervreemd van mensen die je al jaren kent.

bigs | 23-11-17 | 16:29

Bij black coffee in Ierland kregen we het advies om voortaan een Americano te bestellen. Dus ik doe mij maar een Trump, was het weer niet goed.

eentweehuppekee | 23-11-17 | 17:31

Het houdt niet op....... de gekken houden hun bek niet dicht en krijgen telkens weer een platform. Wat een klotetijd.

langzullenweleven | 23-11-17 | 16:07

We moeten nu toch maar paal en perk gaan stellen met dit soort psychiatrische gestoorden. Opnieuw moeten er klinieken geopend worden voor gedwongen opname, deze pesterij tegen de normaal niet van het pad denkende mens moet nu ophouden!

lanexx | 23-11-17 | 16:06

Ik zou sneeuwitje doen... Je kan er zo bovenop gaan liggen, want ze zegt toch geen nee.

Mark_D_NL | 23-11-17 | 16:06 | 3

Ho, ho, dan ben je die 7 dwergen vergeten.
Er moet ergens een film van zijn voor boven de 18

watmagjenogwel | 23-11-17 | 16:12

De prins mag ook nog eens vergeet dat niet.

Lt-Kol Kilgore | 23-11-17 | 16:26

watmagjenogwel | 23-11-17 | 16:12
Yep, "Die Sonne" van Rammstein...

Wilder Wein | 23-11-17 | 18:29

Laat de racistenroepers films produceren.
Is er een markt voor donker getinte films?
Benieuwd wie er komt kijken.

Ollie B. Bommel | 23-11-17 | 16:06 | 4

@Mark_D_NL
Dat spul is bedoeld om je anus te bleken.

073Cab | 23-11-17 | 16:28

Eh, teveel informatie!

BosrandDirk | 23-11-17 | 16:31

073Cab, hoe weet jij dat zo goed?

Winter_is_coming | 23-11-17 | 16:38
▼ 1 antwoord verborgen

Haha gewoon alles verbieden behalve hoofddoek, nikab en boerka.

Reaganmania | 23-11-17 | 16:06 | 3

hoofddoek en nikab ook verbieden.

Degrelle | 23-11-17 | 16:55

Sarcasme vriend.

Reaganmania | 23-11-17 | 17:39

Reaganmania | 23-11-17 | 16:06 |
Maar.. maar.. de mannen dan? Hoe moet het dan met de genderneutraliteit? Lastig, lastig....

Is dit nog nieuws? | 23-11-17 | 19:57

Tijd voor oorlog zou je zeggen. Dan kan men zich bezig houden met dingen die echt belangrijk zijn. Dit zijn uitwassen van een verveelde, verwende groep stumperds die uit gebrek aan werkelijke problemen op zoek gaan naar piet(sic)luttigheden om zich druk over te maken.

Road to serfdom | 23-11-17 | 16:06 | 2

Je gaat de mensen vlak voor WO1 haast begrijpen die toe waren aan een oorlogje.

Reaganmania | 23-11-17 | 16:07

Klopt, dit is de prelude tot een oorlog; maar ik vrees dat zelfs dan die achterlijke idioten hun bek niet houden. Een voordeel is wel dat de UvA dan omgaand wordt gesloten zodat de zieke geest die daar rondwaart een nieuwe bestemming moet zoeken.

langzullenweleven | 23-11-17 | 16:10

Jungle Book gaat over een Indiaas jongetje. Ken uw klassiekers Mosterd!

Verder wel stigmatiserend voor Indiërs dat Mowgli zich als een beest gedraagt natuurlijk.

Mahatma | 23-11-17 | 16:06

Doornroosje
Bewonder de prins die haar kussen moest.
Zij, die een eeuw lang geen tanden had gepoetst.
- Herman Finkers

Bertie Wooster | 23-11-17 | 16:04

Oh, maar nu is het allemaal nog belachelijk en absurd, maar dit gaat nog allemaal & veel vaker voorbij komen. net als varkentjes in tekenfilms, etc etc etc. Alles is namelijk wel kwetsend voor iemand. Iemand blaft dat op twitter, en hup 20 medestanders, en voldoende SJW's zonder leven om hier een dagbesteding van te maken.

Stortkoker | 23-11-17 | 16:03 | 6

In Engeland klagen moslims al over Peppa Pig...

quantumcollider | 23-11-17 | 16:35

En de volgende is de literatuur: de varkens in the Animal Farm. Foei, anti-inclusief

Winter_is_coming | 23-11-17 | 16:36

God is mannelijk? Foei!
En dan nog blank ook? 0.o
*flauwvallen doet*

Is dit nog nieuws? | 23-11-17 | 19:56
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl