achtergrond

Geenstijl

De prins in Doornroosje is een seksistische idioot en alle Disneyfilms moeten dood

Een Britse vrouw wil Doornroosje afschaffen. Zwaar terecht natuurlijk, want die laffe haas van een seksistische prins heeft het leven van dat arme mens helemaal verpest met dat ongewenste gelebber van 'm.

En hij heeft nog niet eens #ihave getwitterd, die lul. Stel je toch eens voor dat hij ook nog eens in zijn witte onderbroek op haar was gaan liggen, dan hadden we hem toch collectief uitgemaakt voor zieke idioot? Overigens is Doornroosje zelf ook maar een racistische trut, want ze is blank. Weet je wat, we schaffen gewoon al die kutfilms van Disney af. Kijk maar.

Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Enorm racistisch hoe die meid zo gruwelijk wit is. Het zit zelfs in haar naam, zo krankzinnig wit is Sneeuwwitje. Wel minder racistisch dan Sneeuwzwartje, maar dat is weer een ander verhaal. Enfin, die prins geeft haar dus een kus terwijl Sneeuwwitje daar helemaal niet om gevraagd heeft. En die jager met dat varkenshart, dat is superlullig voor moslims. Dan hebben we het witte privilege van die zeven kabouters (heeft Disney soms de pik op dwergen?) nog niet eens gehad. PS. Die dwergen geilen allemaal op Sneeuwwitje en dat is seksisme.

Pinokkio. Ja natuurlijk, een houten joch van een lieve oude witte man krijgt het aan de stok met een vervelende zigeuner genaamd Stromboli. Racisme.

Fantasia. Hoe een zwarte centaur de hoeven van een blanke centaur schoonmaakt. Verschrikkelijk racisme is weliswaar uit de film gehaald, maar veel te laat natuurlijk. Weg ermee.

Dombo. Die zwarte kraaien die gebaseerd zijn op zwarten. I mean, Jim Crow, come on. Ook allemaal zwarte stemacteurs. Door Dombo hebben dus heel veel mensen zelfmoord gepleegd. En door deze film kun je in Afrika en Azië enzo als toerist op de rug van een olifant zitten, omdat mensen denken dat olifanten dat leuk vinden. Dikke dierenmishandeling.

Bambi. De Chinese kunstenaar Tyrus Wong alias Wong Gen Yeo was superbelangrijk voor de totstandkoming van Bambi. Vanwege Azië-haat stond Wong slechts als knecht op de aftiteling en dat veranderde pas in 2001. Te laat, want terwijl iedereen ligt te janken om die moeder van Bambi die een schot hagel in haar smoel krijgt, janken wij om de racistische behandeling van Wong Gen Yeo. En dan dat continue gegeil tussen die Bambi en Feline. Seksisme.

Assepoester. Kan die prinses niet gewoon een keer zwart zijn? Nee, want Disney is fucking racistisch, en alle coole figuren zijn blank. Of wit.

Peter Pan. Hoe die Native Americans met hun pikrode huiden worden geportretteerd als complete idioten die te stom zijn om fatsoenlijk te praten. Niet om aan te gluren, echt niet.

Lady en de Vagebond. Twee van de meest racistische tekenfilmfiguren aller tijden, die Siamese tweeling Si en Am. Wat Disney eigenlijk wil vertellen is dat Aziaten (die katten dus) krankzinnig, kwaadaardig en debiel zijn. En ze hebben ook nog eens spleetogen. Men weet het nog niet, maar Si en Am zijn echt de nagel aan de doodskist van de racistische filmindustrie. Maar dat is het nog niet, want wat te denken van al die andere racistische stereotypen. Cockney de Britse bulldog. Een Mexicaanse chihuahua. Het is fucking afschuwelijk. O ja, en spaghetti is synoniem aan seksisme.

Jungle Book. Een Afro-Amerikaan afschilderen als een aap, godverdomme. Of andersom. En iedereen spreekt Engels behalve die apen. Waar gaat dat over? Maar ja, geschreven door Rudyard Kipling, een racistische koekwaus, dus dat weet je het wel.

Kleine Zeemeermin. Sebastiaan de Krab is een luie Jamaicaan die lult als een luie Jamaicaan en het liefst onder water blijft, omdat je dan niet hoeft te werken. ALSOF LUIE JAMAICANEN NOOIT WERKEN! En wat te denken van Blackfish. Wat een goorheid mensen. Wat een goorheid.

Belle en het Beest. Die subtiel weggepoetste ondertoon in dit hyperracistische carnaval van ongemak; een blank meisje dat niet met een donker beest wil zijn, en dat blanke vrouwen beschermd moeten worden tegen de gewelddadige donkeren. NOU MOOI NIET SUBTIEL GENOEG, DISNEY! 

Aladdin. Alle criminelen zijn Arabieren, terwijl Aladdin gewoon een blanke dude is. Vergeet ook niet dat er in het liedje Arabische Nachten een zin zat "waar ze je hand afhakken als je gezicht hen niet bevalt". Dat doen Arabieren helemaal niet joh, ze hakken gewoon je kop eraf, en dus racisme.

De Leeuwenkoning. Die hyenas worden zwaar buitengesloten door de rest, het zijn verdomme geen melaatsen. En hoe zit dat die Rafiki, die dikke Surinamer? Racisme. En dan dat seksistische geflirt van die Simba met Nala. Brrrr.

Pocahontas. Ja mensen, wat hebben we allemaal gelachen maar om brute indianengenocide, maar dat is dus echt niet grappig.

Mulan. Chinezen worden op bizarre wijze op de hak genomen in deze propagandafilm voor Aziatenhaat. En dan weer die ogen op zo'n racistische manier geportretteerd. Walgelijk. Hoe zit het trouwens met die Mulan, het is net een vent. Hallo Disney, Chinese vrouwen lijken echt niet allemaal op kerels, hoor.

Tarzan. Dierenracisme, donkere mensenracisme, vrouwenseksisme, dierenseksime. Gru-we-lijk.

Bindende conclusie. Alles is racistisch en seksistisch en iedereen moet kapot.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.