Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Minister Eurlings in 2010 over de VOG voor plebs: "Zo moet het en zo zal het zijn"

Camiel Eurlings was in 2010 minister van Verkeer en Waterstaat. In dat jaar zei hij iets heel stelligs over verklaringen omtrent gedrag. Strafbaar feit? Dan geen VOG!

Alleen voor het plebs

"Zo moet het en zo zal het zijn", zei Eurlings op 12 april 2010 - althans, als je bij het plebs hoort. Taxibaasjes mogen geen stap scheef gezet hebben als ze een vergunning willen voor hun onderneming. Voormalige vliegveldbazen met een goed netwerk in politiek Den Haag mogen met een strafblad wegens vrouwenmeppen gewoon een fop-VOG'je inleveren om een eervolle functie bij sportparaplu NOC*NSF te blijven vervullen. Voor wie het nog niet door had: Camiel Eurlings, de goede vriend van Mark Rutte, de Olympische IOC-collega van koning Willem-Alexander, de protége van Jan Driessen, is een hypocriete hufter. En als wij een taxi-ondernemer waren, zouden we iedereen van het NOC*NSF weigeren in onze wagen. Wie weet wat voor agressieve witteboordencriminelen je in je taxi haalt. (VIA)

Social

Reaguursels

Inloggen

Nou, nog buiten wie hij al dan niet volledig in elkaar geramd heeft voor wat voor reden dan ook. Wanneer krijgen wij ons miljard euro van deze man terug?
Deze man had ooit een kastje verzonnen om in auto's te plaatsen die Nederland maarliefst een miljard euro heeft gekost. Dit was allemaal aan hem te danken.

Laat hem eerst maar een miljard euro aan belastinggeld terugbetalen voordat hij ooit nog iets in welke vorm dan ook aan belastingcenten hier bovenop krijgt.

1.000.000.000,- euro alsjeblieft Camiel Eurlings!

maaktgeenbalout | 23-09-17 | 09:26

Wat een bananenrepubliek.

Kaan78 | 23-09-17 | 07:49

Kom noc sporters maak een statement !!!! Hij eruit anders gaan we niet naar de spelen. Jullie hebben de macht .

franck7020 | 22-09-17 | 18:00

hoho, vrouwen meppen (en kinderen kopschoppen overigens ook) is door rechters niet meer dan een werkstraf opgelegd krijgen. Of het echt een strafbaar feit is voor het runnen van een megaonderneming met dikke petunia's in the pocket..
laten we wel wezen, als jij bij een grote onderneming (KLM) uitgekotst wordt en die onderneming vervolgens in zwaar weer terecht komt dan neem je als werkgever of als ondernemer toch nooit zo'n 'ramp'figuur aan.

tenzij je als ondernemer graag een soort van mascotte wilt die je over enige jaren naar voren schuift voor het wanbeleid en het falliet van je onderneming. Zodat je een hoop plebs, werkmieren met die reden flink kunt wegvegen.. om vervolgens weer uitgedund maar met een goed gevulde buidel verder kunt..

fikkieblijf! | 22-09-17 | 17:24

Camiel zou de bitch van elke Bubba zijn op het cellenblok.

puntjeopdei | 22-09-17 | 16:50

NOC, weg ermee. Of is dat te gemakkelijk ?

zweeperover | 22-09-17 | 14:49

Het is niet Camiel of de VOG maar het bestuur van het IOC dat fout zit. Eurlings heeft z'n wijf een tik verkocht en dat is gewoon fout, punt. Alleen omdat hij verder nergens goed in is, behalve dingen verkloten, is hij dolblij dat hij bij het IOC mag blijven. Stil zitten als je geschoren wordt, heet dat.
De VOG is afgegeven omdat de mishandeling voor de functie geen gevaar oplevert. Of het kies of moreel toelaatbaar is, daar laat een VOG zich niet over uit. Camiel levert in die functie geen gevaar op voor anderen, daarom de VOG.
Het bestuur echter heeft de zaak verkeerd ingeschat. Je moet gewoon geen vrouwenmepper in dit clubje willen. Er moeten mensen in zitten van onbesproken gedrag, met uitstraling, charisma, goede bedoelingen etc. Die representatief zijn zodat het IOC mensen bij elkaar brengt om zodoende goed zaken te kunnen doen. Maar met zo'n lul in je midden, gaat 'm dat niet worden, dan is je clubje bezoedeld. De koning zit straks met zo'n vrouwenmeppert op de bank...
De vraag is dus: waarom? Waarom heeft de voorzitter niet gezegd: Camiel jong, sorry maar dit kunnen we echt niet gebruiken. Ik rommel je wel ergens anders naar binnen maar het IOC is een nette club, dat begrijp je wel.
Nee, Camiel heeft of weet iets, waar ze last mee krijgen. Hij heeft een vinger in de pap, een hele hand. Papa was burgervader in Valkenburg, ik ken de man en het is geen feest om met 'm te werken. Een lul met vingers. Arrogant en zuiver en alleen op zoek naar eigen gewin. Een echte CDA'er.
Dit zaakje stinkt en de onderste steen komt alleen boven als GS blijft roeren in deze warme poep. Het stinkt al behoorlijk maar er zit meer in!

Bakkeleures | 22-09-17 | 14:42 | 4

Je hoeft het m.i. zover niet te zoeken. Camiel heeft dan wel een redelijk hoogvliegerige carrière achter de rug, het is niet bepaald een groep instellingen waarin zoveel kans is om maatschappelijke gevoeligheden op te vangen, danwel er aan te participeren. Bovendien zal het kaliber van potentiële gevoeligheden niet direct maatschappelijk ontwrichtend zijn.

Het is echter maatschappelijk buitengewoon laakbaar dat de gestelde kwestie er alle schijn van heeft dat junior, via een doofpotprocedure en vriendjespolitiek op een veilig zijspoor wordt geparkeerd. Dat daarbij tevens sprake is van een ernstige schijn van een onrechtmatige rechtsorde, maakt het geheel m.i. onderzoekswaardig. Tot op het bot, welteverstaan!

Billy Ocean | 22-09-17 | 15:10

Ik realiseer me nu inderdaad dat Yuri naar huis moest voor een potje nachtbraken maar dat Camiel mocht blijven na z'n vriending te hebben mishandeld. Dát is de kern van het probleem. Daag IOC, je bent af.

Bakkeleures | 22-09-17 | 15:27

Ik realiseer me nu inderdaad dat Yuri naar huis moest voor een potje nachtbraken maar dat Camiel mocht blijven na z'n vriending te hebben mishandeld. Dát is de kern van het probleem. Daag IOC, je bent af.

Bakkeleures | 22-09-17 | 15:27
▼ 1 antwoord verborgen

Natuurlijk kun je roepen dat het niet zoveel uitmaakt dat Camiel een VOG heeft gekregen ondanks zijn strafblad om bij de sportkoepel te kunnen blijven. Kijk de VOG ontleent zijn kracht omdat deze wordt afgegeven door het OM, want het houd in dat iemand geen strafblad heeft.

Ik ken een aantal werkgevers in de transport sector en daar werken vooral lager opgeleiden personen. Die werkgevers vragen dus standaard een VOG omdat ze daarmee zeker zijn dat de kandidaat niet elk weekend in de kroeg aan het vechten is, dan wel de zaak na sluitingstijd leeg rooft. Of de kandidaat is slim genoeg om niet gepakt te worden..

Nu is er bekend geworden dat het OM ook een VOG afgeeft aan personen welke wel een strafblad hebben, heeft de VOG in een klap direct zijn waarde verloren. Ondanks de VOG kan de werkgever er niet meer vanuit gaan dat de kandidaat van onbesproken gedrag is.

Dit betekend dat onder andere moslims nu nog moeilijker een baan gaan vinden omdat de werkgever de VOG niet meer vertrouwd.

De enige oplossing is dat het OM alsnog de VOG intrekt en de sportkoepel een uitzondering maakt op haar eigen regels. En men moet dat doen voordat men alle vertrouwen in de VOG heeft verloren!

TuurlijkNiet | 22-09-17 | 13:46 | 2

En de woorden van NOC*NSF hebben ook meteen hun waarde verloren, dus ze slaan 2 vliegen in 1 klap. "

Watching the Wheels | 22-09-17 | 14:03

Het idee van vog is volgens mij juist het feit dat er onderscheid gemaakt word in het type overtreding. Iemand die veroordeeld is voor het tillen van de belastingdienst kan daarmee wel in een kinderopvang werken en een pedo wellicht wel als belastingadviseur.

Je kunt je af vragen of je voor elke overtreding direct levenslang gestraft moet worden door een groot deel van de werkgevers uit te sluiten.

noudster | 23-09-17 | 07:39

Eurlings legt niks neer.

Eurlings is de zoon van Martin Eurlings, een landelijke partijprominent binnen het CDA en voormalig gedeputeerde van de prov. Limburg alsmede oud-burgemeester van Valkenburg. Eurlings sr. staat in Limburg bekend als 'een man die alles regelen kan'. Maar ook als een man waar je niet zomaar omheen kan. Een pater politicas.

De Eurlingsen staan bekend als een geslacht van drammerige konkelaren. Ze scharen zich daarmee rechtstreeks achter een groepje abjecte, duistere, zuidelijke bestuurstypen als Gerd Leers (CDA) en Jos van Rey (VVD). Dergelijke types hechten grote waarde aan de instandhouding van een zekere enclavepolitiek in Limburg. En de daarbij passende, duistere besluitvormingsprocedures. Het moet allemaal precies zo gaan als deze heren (en hun zakenrelaties) willen.

Camiel en zijn vader hebben altijd al min of meer in de clinch met elkaar gelegen. Waar senior junior de lokale politiek aanbeval, ambieerde de laatste toch een breder panorama. 'Us Camiel' móest en zou de landelijke en internationale Heil binnenhalen.
Het konkelen ging junior beduidend minder goed af. Hij had overduidelijk problemen met het leggen van contacten. Hij zou te gretig zijn en mensen direct voor het blok zetten om te kiezen voor zijn eigen plannen, zo klonk het bij diverse direct betrokkenen binnen de AirFrance-KLM-organisatie na 2014. Rond diezelfde tijd doken dergelijke berichten op uit het Europese Parlement en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Bij de laatste repten ambtenaren zelfs over 'angst om de minister te informeren over problemen'. Het was een publiek geheim dat Eurlings jr. van tijd tot tijd zware driftbuien had en dan irrationele besluiten kon nemen. Ambtenaren moesten vrezen voor hun carrière, zo zou junior diverse malen hebben geroepen.
Op een vakantie op de Antillen, in juli 2015, mishandelde junior zijn vriendin. Het is niet helemaal duidelijk waarom. Volgens justitie heeft Eurlings hier nooit een verklaring voor gegeven. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) trok destijds aan de bel bij justitie over het gebrek aan openheid m.b.t. hun welgeëerde lid. Per slot van rekening wilden zij ook wel eens weten wat voor vlees zij in de kuip hadden. Echter wederom stuitte een maatschappelijke instantie op de duistere, Eurlingsiaanse facade. Ook Eurlings zelf weigerde ieder commentaar. Tessa Rollink zocht echter wel de media op en wist te melden dat haar voormalige geliefde haar ‘als een ware boksbal’ had gebruikt. De mishandeling kwam uit het niets, zo verklaarde ze. Echter ook zij liet officieel niks los over een eventueel motief. In het geruchtencircuit ontstond derhalve al gauw een zeer bestendig gerucht. Rollink zou hebben geïnsinueerd dat junior homoseksuele gevoelens zou hebben. No big deal toch, zou je zeggen. Iemand met een gezond incasseringsvermogen zou dit van een afstandje hebben kunnen bezien en een redelijke reactie kunnen geven.
Indien de officieuze lezing van de mishandelingsachtergrond klopt, dan is het niet uitgesloten dat Eurlings jr. zijn geculmineerde frustraties heeft botgevierd op zijn vriendin. Wie kan ons garanderen dat dit in de toekomst niet weer gebeurt? Gelukkig geeft Justitie ons die garantie in ieder geval wel. In maart van dit jaar schikte Justitie dan ook met Eurlings, waarmee de zaak maatschappelijk gemitigeerd kon worden. Dit heeft dan ook mogelijk bijgedragen aan de verstrekking van de gewraakte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Zo kan junior veilig worden geparkeerd bij de immer morele club NOC-NSF.
Resumerend gaat het mij niet om Junior. Junior kan me gestolen worden, echt! Waar het me vooral om gaat is de buitengewoon penetrante geur van klassejustitie. Die geur die nog jááááren zal blijven hangen op het binnenhof, het Brussels Europarlement, op de burelen van Air France-KLM en op het lichaam van Tessa Rollink.

Billy Ocean | 22-09-17 | 13:37 | 2

Ja maar er zit toch wel een inleg velletje in zijn VOG?

echtpaul | 22-09-17 | 13:46

@echtpaul
Geen hond die dat kán controleren!

Billy Ocean | 22-09-17 | 14:08

Zum kotzen.

Bataaf | 22-09-17 | 13:24

Als een werkgever een google-search doet naar mijn persoon en dit vergelijkbare resultaten zou geven als een zoekslag naar 'Camiel Eurlings' dan sliep ik nu op een bankje in het park met een blik Schultenbrau onder handbereik.
Camieleke krijgt gvd geld, baantjes en rondvaarten door de gracht toe van zn vrindjes.

Voorjaarsmoe | 22-09-17 | 13:22

Onhoudbaar .. opstappen of royeren!

Hetvolkspreekt! | 22-09-17 | 12:54

Weet nog dat ene Zorrequietta het huwelijk van z'n dochter niet mocht bijwonen, enkel om het feit dat hij iets geweten zou hebben van misstanden in z'n land waarmee Nederland vrolijk handel dreef...
Ow ja, zonder enig bewijs, geen strafblad, niets om hem een VOG te weigeren.
Enkel en alleen omdat de linkse regerende kliek een vaag vermoeden had.

Hendrikaatje | 22-09-17 | 12:42 | 1

Nu je het zegt, iets met vliegtuigen inderdaad. Daarna gingen Willy en 'hij was een beetje dom' samen met Camiel en 'geen euro meer naar Grieken, iedere werkende er 1000 eurlings bij, de HRA staat als een heus, zo is dat' samen naar Poetin om Heineken te drinken, want ... topsport. Een paar maanden later deed Poetin ook iets met een vliegtuig, beloofde Pinokkio iets met de onderste steen en sloeg Camiel zijn zoveelste vriendin buiten de ring. En dan moet je eens op z'n Twitter account kijken, Camiel moet het echt hebben van de prestaties van anderen en daar dan als een soort wethouder Hekking steeds tussen gaan staan. Camiel gaat nu zelf de sintelbaan van Sint-Maarten weer geschikt maken voor de orkaan Dafne of hij laat het doen, tijd zat maar dat laatste zal wel het geval zijn.

Watching the Wheels | 22-09-17 | 13:01

Ik zal beginnen met het aanschrijven en opbellen van alle NOC NCF Donateurs en Sponsoren om te vragen of ze wel met dit soort criminelen geassocieerd willen worden.

Borrom | 22-09-17 | 12:22 | 1

Het is opmerkelijk stil in kamp Hertzberger.

koosnaam | 22-09-17 | 13:09

Nou, minister @StefBlok, kom er maar in:
Op welke gronden is deze VOG afgegeven?
(@Omzicht @Wilders @Baudet: Een kamervraagje graag_)

hotmint | 22-09-17 | 11:57 | 2

Vraag aub niets aan die stef blok met dat smerige geinhaleer tussen de zinnen door. En wat hij zegt slaat zowiezo nooit ergens op

beau van rtl | 22-09-17 | 12:19

Heb dat Stef Blok na aantreden al een mail gestuurd iets aan dat luidruchtig geïnhaleer te doen, kreeg een reactie van z'n bureau, schijnt niets mee gedaan te zijn...

Hendrikaatje | 22-09-17 | 12:47

Camiel Eurlings, een creatuur wat vrouwen mishandeld, kreeg een VOG, ondanks vrouwenmishandeling, blijft bij het NOC*NSF; waar zo ongeveer de helft der sporters vrouwelijk is....
Snapt u het?

Hendrikaatje | 22-09-17 | 11:54

Wellicht kan hij juridisch een VOGt krijgen, maar voor deze functie moet men onberispelijk zijn; het is een ere en vertegenwoordigings functie.
Er zijn vast wel anderen die deze functie bekwaam en onberispelijk kunnen nemen.
Zeker in de sport moet dat iemand zijn die ook zijn verlies waardig kan dragen en niet iemand die als hij verliest als een klein kind zijn vriendinnetje gaat meppen en een beetje laf met gespeelde onschuld zijn daden probeert weg te moffelen. Dus [x] ongeschikt

Damoos | 22-09-17 | 11:50

Wat een discussies hierover door al die objectieve journalisten, als dat maar goed gaat.

rechtsdwalendeautist | 22-09-17 | 11:44

Kunnen ze dat soort baantjes niet gewoon geven aan iemand met verstand van zaken heeft en tevens geen vrouwen slaat?

Luna71 | 22-09-17 | 11:31

Mij verbaasd mij dit niet. Politici staan boven de wet die zij maken voor het plebs. Is altijd geweest en zal altijd zo blijven. Blijft wel een smerig gebeuren.

loser | 22-09-17 | 11:27

Dìt is nu een mooi voorbeeld van: quod licet Iovi, non licet bovi

Rest In Privacy | 22-09-17 | 11:20

@van Oeffelen | 22-09-17 | 11:16

Het hebben van een strafblad is voor een VOG niet relevant. Relevant is de vraag waarvoor.

Psycho Daddy | 22-09-17 | 11:19 | 1

Ja, precies! Dit omdat je werkgever niets met je niet-werkgerelateerde strapatsen te maken heeft. Zo'n aanvraagformulier voor een VOG bevat ontzettend veel categorieën, en als werkgever moet je voldoende kunnen onderbouwen waarom je een VOG met betrekking tot een bepaalde categorie wil. Indien niet werkgerelateerd kan dit niet zomaar. Overigens zou ik het niet heel raar vinden als geweld- en zedendelicten altijd meegenomen zouden moeten kunnen worden.

Veive | 22-09-17 | 15:25

Als Eurlings nog een greintje fatsoen in zijn donder heeft, legt hij die functie neer. Deze vrouwenmishandelaar heeft niets te zoeken bij het NOC en ik vind het een grote schande dat deze onsportieve driftkikker überhaupt een dergelijke erefunctie kan bekleden. Dit is witteboordencriminaliteit in de zuiverste te vorm. Schande!

Gravin v Kippenbouth | 22-09-17 | 11:15

Aan de andere kant: 'aantoonbaar corrupt' is eigenlijk een functievereiste voor een IOC-lid.

TheFirstYelle | 22-09-17 | 11:15
-weggejorist-
van Oeffelen | 22-09-17 | 11:13

Geenstijl: blijf er aub bovenop zitten! Laat deze Limburger hier niet mee wegkomen ! Daar in het bronsgroen eikenhout gebeuren de meest verschrikkelijke en onverkwikkelijke dingen.

van Oeffelen | 22-09-17 | 11:13

Camiel Eurlings... Is dat niet die homo? Die Hetero vrouwtjes in elkaar slaat? Ik voel een nieuwe olympische sport aankomen.

Madrox | 22-09-17 | 11:09

Wat mij betreft wordt dit een terugkerend onderwerp de komende jaren. Net zo lang tot die l#l weg is bij het IOC.

TheFirstYelle | 22-09-17 | 11:08 | 2

Helemaal mee eens, doorgaan,

gato | 22-09-17 | 11:12

Net zo lang krabben aan de korst totdat 'ie loskomt!

Libertinowitz | 22-09-17 | 11:39

Er waren 2 dagen geleden een aantal reaguurders die meenden dat hij deze VOG terecht zou hebben gekregen.
Nu blijkt echter uit zijn eigen woorden, dat dat natuurlijk kwatsch is.

Baski | 22-09-17 | 11:07

Goed bezig @GS: Geen genoegen nemen met doodzwijgen door de "politiek"

DommeNeger | 22-09-17 | 11:07

GeenStijl, het begint nu een beetje sneu te worden. We weten nu wel wat voor een lulletje Camieleke eigenlijk is maar stop a.u.b. met iedere dag opnieuw dezelfde onzin te verkondigen.

Op de eerste plaats is Camieleke nooit veroordeeld, maar is er blijkbaar ooit geschikt met zijn ex. En geen veroordeling is geen strafblad.

Tot zover Camieleke.

Belangrijker is de flauwekul over de VOG. Iedereen met een strafblad in Nederland kan een VOG krijgen. Is alleen afhankelijk van het screeningsprofiel. Download voor de grap eens een VOG aanvraagformulier en er gaat een wereld voor u open.

Summary: een veroordeeld pedofiel zal geen VOG krijgen voor een functie bij een kinderdagverblijf, maar zal dat waarschijnlijk weer wel krijgen voor een functie in de financiele dienstverlening, of wanneer hij hovenier gaat worden of weet ik veel wat. Zolang het maar een functie betreft waar geen kinderen op zijn pad komen.

Psycho Daddy | 22-09-17 | 11:06 | 2

De pers sprak van een aantekening op zijn strafblad. Dat suggereert wel een strafblad. Maar hier zit de clou natuurlijk. Heeft-ie nu wel of geen strafblad. Juridische verbal gymnastics. Zal waarschijnlijk wel part of the deal geweest zijn.

van Oeffelen | 22-09-17 | 11:16

Allemaal technicalities mijn waarde. De hamvraag is er een van morele aard: moet iemand die z'n vriendin heeft afgetuigd in aanmerking komen voor een dergelijke rol als hoogwaardigheidsbekleder?

Gen. Maximus | 22-09-17 | 11:58

Goh. En wat is nu het nieuws?

hatschjoe | 22-09-17 | 11:04

Het volk pikt alles maar, terwijl het volk toch veel macht zou kunnen hebben. ..

King of the Oneliner | 22-09-17 | 11:01

Die hele Eurlings is gewoon van nature een flierefluiter die dankzij een begenadigde babbel het ver kon schoppen .. charmeur .. ijdeltuit ....
Het maakt verder allemaal niet uit.
Nu moeten de media adviseurs zorgen dat de storm gauw gaat liggen en Camieleke weer verder kan.

daytripper | 22-09-17 | 11:00

Tessa Rolink was wat in homokringen ook wel wordt genoemd een "baard". Een alibi voor een homo, net doen alsof je respectabel getrouwd bent maar ondertussen gewoon met mannen, dieren of kinderen knalt.
Eurlings heeft een interessante loopbaan achter de rug. Wat bij hem vooral interessant is, vanuit een psychologisch perspectief, is de regelmatige ontsporing. Camiel' s onderbewustzijn toont dat de vuiligheid die hij heeft gezien hem regelmatig te veel wordt.

Glasgow Argus | 22-09-17 | 10:42 | 1

Vooral als je aan die vuiligheid meedoet.

gato | 22-09-17 | 11:10

De enige die 2 weken lang zijn bek dicht hield en totaal nergens op reageerde na de ramp met de MH 17 was deze K.L.M directeur

blauwe zander | 22-09-17 | 10:42

Niet alleen die Eurlings aan de schandpaal maar ook de smiechten die dit mogelijk hebben gemaakt. Echt zum kotsen

shimanski | 22-09-17 | 10:41

Nederlandse politici zijn geen haar beter dan de politici in landen waar veel corruptie is. Maar we zijn een klein land dus we doen aan kleine corruptie, we rotzooien met een vog. Ik wou dat ik een buitenlander was, dan kon ik er om lachen.

Koos Knak | 22-09-17 | 10:40

Camiel moet gewoon opstappen.
Badr Hari ervoor in de plaats.
Dat is ten minste wel een sporter.

jemagookniksmeer | 22-09-17 | 10:39

Eurlings is wel consequent, want hij heeft een VOG.

Rest In Privacy | 22-09-17 | 10:36

Als Camiel Eurlings al een man is waarvoor je uitzonderingen moet maken bij de sportbond mogen we wel twee keer nadenken over het functioneren van die sportbond.

Ares | 22-09-17 | 10:33

Eurlings, Rutte, Driessen, die bolle van de Jager,... allemaal (pseudo) nichten die elkaar de hand boven het hoofd houden.

Prof. Pim Pam Pet | 22-09-17 | 10:33

Het vertrouwen in politici en hun integriteit is al lang verdwenen. Hard roeptoeteren tijdens verkiezingscampagnes dat het vertrouwen herstelt moet worden tussen de burger en de politiek. Dat komt nooit meer goed. Het inteelt netwerk van politici, rechters en managers uit het bedrijfsleven dekt elkaar aan alle kanten in. Eurlings is gewoon een lul, maar die komt Bubba vanzelf eens tegen.

Ruikbaard | 22-09-17 | 10:29

Nou Camiel, dit gaat hem dus niet worden. Leg die functie maar zelf alvast neer voordat, over een week of twee of al eerder, je eruit gebonjourd word. Dit is natuurlijk niet geloofwaardig en riekt wel zo erg naar vriendjespolitiek dat een wasknijper niet genoeg meer is om de stank te verhullen.

Dutchbeaurouge | 22-09-17 | 10:29

Vliegveldbaas? Ik dacht dat hij bij de KLM werkte.

Pislinq | 22-09-17 | 10:28

Komt Camiel uit Brabo-, of uit Limboland?
Niet uit mijn land in ieder geval.
Wat hij nou precies met de Olympische Spelen moet snap ik ook niet.

rooiesaus | 22-09-17 | 10:26 | 1

Meeliften op het succes van sportlui, maatjes zijn met Willie, lekker gratis reizen (daar is hij gek op) en zich laten feteren door de sponsoren ..

ChatBot | 22-09-17 | 10:31

Ik moest lachen...

Betweetert | 22-09-17 | 10:23

Hij is van het CDAN de wet geldt voor anderen. Niet voor het cda of (ex)- politici.

Yoo2621 | 22-09-17 | 10:21

Ik weet dat er al jaren geruchten zijn over Emiel, maar ja hoge vriendjes, waar dezelfde geruchten over zijn, dus dekken mekaar.
Toevallig even de verkeerde vrouw tegen gekomen, vader waarschijnlijk ook in hoge kringen, dus ging het verkeerd voor Emiel, Daar vonden ze wat op, een TOM-rechtzaak zonder rechter.Deze man hoort niet thuis op deze plek, ga maart schoffelen.

gato | 22-09-17 | 10:19

Regels gelden niet voor de hoogste kaste. Wie denkt dat dit wel zo is heeft de afgelopen 20 jaar niet opgelet.

Statler en Waldorf | 22-09-17 | 10:18

Ideale uitkomst:
Camiel blijkt druk uit goefend te hebben om toch die VOG te krijgen. Vrindje die en die belde nog even, et voila. Camiel krijgt nog een aantekening op zijn strafblad, voor fraud legis of iets dergelijks.
De amtenaar die de opdracht heeft gegeven wordt op staande voet ontslagen en vervolgd wegens corruptie.

Salutis Humanae | 22-09-17 | 10:18

Klassiek gevalletje 'omhooggevallen patjepeeër'.

Natuurlijk jochie, waarom zou jij aan dezelfde regels moeten voldoen als de rest van het volk, gezien je 'verheven' maatschappelijke positie?

Flapdrol. Die sportbobo-bond: idem dito.

EefjeWentelteefje | 22-09-17 | 10:17

Vriendje van de onderkoning, Elco Brinkman ..

ChatBot | 22-09-17 | 10:17

Kijk, een hondsdolle gristenhond, geef hem snel een neqsch... euh, VOG!

Kapitein Stijlvol | 22-09-17 | 10:15

Dhr. Eurlings vertegenwoordigt de boksclub bij NOC*NFS. Ik mag aannemen dat enige ervaring in het in elkaar meppen van vrouwen daar tot aanbeveling strekt. Het maakt je wat meer man en ervaringsdeskundige.

El Rico Grande | 22-09-17 | 10:15

Er is een politieke kaste en er is het volk. En de wetten of regels verschillen voor deze groepen. Laat dat duidelijk zijn nu. Dus al dat gelul over "democratie" is een lachertje. In een democratie zou iedereen gelijk moeten zijn voor de wet.. Nope.
Vanochtend nog gelezen over een schikking tussen het OM en een telecombedrijf dat veroordeeld was wegens fraude en omkoping. Als je maar poen hebt, ontloop je gevangenisstraf.

knerf | 22-09-17 | 10:14

Laten we Camiel niet te hard vallen, Er zijn ex-vriendinnen die je het bloed onder de nagels vandaan treiteren. Sterker nog, ik zie regelmatig mensen van beiderlei kunne die ik op grond van hun persoonlijkheid dolgraag op hun gezicht zou slaan. Okee, het mag niet, maar Camiel is geen paria en mag van mij best toetreden tot de schaakclub waar ik ook lid van ben.

JvanDeventer | 22-09-17 | 10:10 | 4

Dat is wel waar.

JvanDeventer | 22-09-17 | 10:34

Stap 1 hebben jullie dan gelukkig al wel begrepen, nu stap 2 nog

lovekila | 22-09-17 | 10:41

@L. Vis
Een belangrijker vraag is waarom Eurlings die VOG zou moeten krijgen. Hij is in die functie geen ondernemer voor wie dat vereist is, en het IOC lacht er sowieso om; daar gebeuren ergere dingen. Bovendien, het strafblad wordt over een paar jaar helemaal gewist want Justitie gaat niet alles bewaren.

Synecdoche | 22-09-17 | 10:45
▼ 1 antwoord verborgen

The Camiel is nog steeds deel vh Partij Kartel natuurlijk. Is nog de dank voor zijn eh... nazistisch ogende steun betuiging aan de führer van het CDA destijds.

Poekieman | 22-09-17 | 10:09

De overheid als geheel is (steeds vaker) een onbetrouwbare partner ................ daar zult u het mee moeten doen,.

Ervaringsdeskundige | 22-09-17 | 10:09

De 'bovenwereld' klaagt nogal eens over de connectie met de 'onderwereld'. Kennelijk is er ook nog een 'boven-bovenwereld'... Hoe kom je daar in? Wil ik ook wel!

ZwartGat 2.0 | 22-09-17 | 10:08

Eurliungs is gewoon een fucking lafbek die zich ns achter de oren zou moeten krabben. Ja, een vrouw kan het bloed onder je nagels vandaan halen met (constant) gezeur. Ja, dan kan je een grens bereiken als man. En NEE, fuckingh Eurlings, dan haal je niet uit. Dan zeg: tot hier en niet verder, draai je je om, pak je je spullen en kom je nooit meer terug. Dat is de keuze die je als echte man maakt. Vrouwen slaan, altijd fout (muv billen uiteraard), veel al bij mannen die op ' straat' het respect krijgen dat ze graag zouden willen hebben...

lovekila | 22-09-17 | 10:07 | 2

niet op straat*

lovekila | 22-09-17 | 10:08

Op zich kunnen we de VOG nu wel afschaffen, want die blijkt waardeloos.

John McClane | 22-09-17 | 10:13

Politici staan boven de wet en boven de burger.
Zo moet het natuurlijk NIET zijn maar zo zal het zijn zolang wij het kartel blijven gedogen.

keestelpro | 22-09-17 | 10:04 | 1

Het kartel, die beschermende capsule die boven de massa zweeft en die je beschermd tot je dood gaat.

bolletje kaas. | 22-09-17 | 10:44

Lul dit maar eens recht Eurlings

Theo Reet | 22-09-17 | 10:03

"Alle dieren zijn gelijk, maar ..."

Los van de VOG, zou een IOC-bobo van onbesproken gedrag moeten zijn, en zou Camiel zich moeten terugtrekken.

Guido | 22-09-17 | 10:02 | 1

Precies.
Dat meneer dat dus niet uit zichzelf doet, zegt al voldoende.

datzouzomaarkunnen | 22-09-17 | 10:06

Smerig tuig is het.

m-kwadraat | 22-09-17 | 10:02 | 1

Want de helft weten we nog niet, wordt niet verteld. maar is er wel wel.

gato | 22-09-17 | 10:14

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino