Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE. Kamer zoekt naar daders in MH17-moeras

Tegenstrijdige verhalen uit Kiev over radarbeelden. Bekende maar niet naar gehandelde luchtruimveiligheid. Oekraïense EU- en NAVO-belangen. Burgeroorlog. Gefotosjopte Russische radarvideo's. En vandaag in dit moeras: vervolging van de onbekende daders.

Het waren de Russen, of hun separatistische sokpoppen, met een BUK-raket, ergens in het oosten van Oekraïne. This we know, en dat is ook het meest plausibel. Maar welke Russen of aanverwante Poetinpoppen, waar zijn ze nu en hoe komen ze ooit voor het gerecht? De regering Rutte heeft al jarenlang en ondanks toezeggingen, beloftes en tijdspadschemastructuren geen goede strategie voor vervolging en berechting van de daders van MH17, die eerst nog gevonden moeten worden om ze überhaupt zo te kunnen noemen. Er zijn nog niet eens verdachten. En er is geen tribunaal. Het is aan het juridische uiteinde van het MH17-dossier de zoveelste schimmige situatie waarin geen bevrediging, genoegdoening of gerechtigheid voor de nabestaanden te vinden is. Alleen een (geo-) politiek moeras. En daar moet ons lamme eenden-parlement vanmiddag wat van vinden. Onze hoop is uiteraard op 1 man die, zoals Marc Belinfante terecht opmerkt, voor de laatste keer all out kan gaan voordat het CDA zelf met de bolle reedt in Vak K op de deksel van de MH17-doofpot gaat zitten. Live. Op de buienradar van het Binnenhof.

Reaguursels

Inloggen

"en dat is ook het meest plausibel"

Zo lang je de beelden van de primaire radar inderdaad in de doofpot kunt houden kun je de schuld in de schoenen schuiven van de Russen of de rebellen.

Als die beelden wel een keertje boven water komen kon het plaatje er wel eens heel anders uit komen te zien. Dan kon de BUK wel eens uit Oekraïne zijn vertrokken

Maar ja, Ukraïne moet en zal bij de EU komen. Dat is best 300 levens en een vervolgoorlogje met Rusland waard.

Overigens is dit de het enige onderzoek van een vliegramp van de laatste decennia , waarbij de beelden van de primaire radar niet worden gebruikt. Niks aan de hand, Mark Rutte waakt over uw veiligheid.

James Lastig | 06-09-17 | 22:54

De EU zal er alles aan doen om te voorkomen dat Oekraine de dader zal zijn. Zelfs al is het nog. Zo rot is de politiek. Ze hebben er zelfs een oorlog met RUsland voor over. Die miljardenverslindende EU die vrede zou brengen. My ass. Een massamoord op Nederlanders. De onderste steen boven. Pfffff.

Rest In Privacy | 06-09-17 | 18:25

MH17 oplossen is natuurlijk best wat ingewikkelder dan een simpele moedwillig aanrijding op het Stationsplein in Amsterdam.
Op dat plein staan zo'n 15 camera's permanent gericht, met tientallen getuigen die ook nog eens verklaringen wilden afgeven. Dat maakt het een makkie, zeker met een volkomen competente en betrouwbare Driehoek.

Jan Passant mk2 | 06-09-17 | 17:33

Vergeet nou die rare gereformeerde neiging, om 't een zaak van rechtvaardigheid te vinden, dat de ware daders van 't neerhalen van de MH17 worden gestraft.
Heus, de doden komen er niet mee terug.
Denkt u dat u zich 'beter' voelt, als de ware daders, de ware landen worden veroordeeld? Schiet de wereld daar iets mee op; schiet u er eigenlijk wel iets mee op?
Wat je niet binnen een redelijk snelle tijd veroordeeld kunt krijgen (twee jaar is in het strafrecht de maatstaf voor vervolging moeten instellen, en dus de plicht, om in twee jaar je bewijs voor je vervolging bij elkaar te moeten hebben)
'We' zijn god niet. En 'we' zijn ook niet de afgevaardigden van de rechtvaardige en wrekende god. Hou daar mee op; als 'mens' word je helemaal opgepompt met hoogmoed en noodzaak, als je de rest van je leven verknalt met 'de dader moet hangen'.
Mensen zijn in hun subjectiviteit veel beter af met rouw en verwerking, en dat doe je niet door jezelf jarenlang in de wachtkamer op te sluiten 'tot er 'n keer dat heilig verklaarde recht wordt gerealiseerd'.
Want mensen, die weten, 'oké, er zal nooit meer iets van rechtvaardigheid plaatsvinden, dié kunnen beginnen de restjes van hun leven bijeen te zoeken, en over te schakelen naar 'n zinvol leven ná de ramp'.
Dat is overigens ook de echte wijsheid van verjaring (met daarna geen kans meer op vervolging). Want dan zitten mensen niet in de val van hun hoogmoed 'dat er nog recht moet plaatsvinden'. Dan kunnen mensen weer normaal worden, en iets van hun leven maken. Verjaring is er niet op de rechtspleging op te geven, maar om de slachtoffers hun leven terug te geven.
Get a life. Stop thinking about the crashed MH17. Die eeuwige rechtvaardigheidszoekertjes raken als enge gereformeerden helemaal verzuurd.

Der Paulie | 06-09-17 | 16:56 | 1

schrijffout, lees:
Verjaring is er niet om de rechtspleging op te geven, maar om de slachtoffers hun leven terug te geven

Der Paulie | 06-09-17 | 17:10

Oekraine, VS en EU weten wie de daders zijn. Dit is een vooropgesteld plan geweest omdat Oekraine aan de verliezende hand was weken voor het neerstorten van de MH17. De media aandacht verschoof langzaam verder naar Irak en Syrie. Oekraine had een 'nieuwtje' nodig om zichzelf weer op de kaart te zetten. Uitgelokt of zelf gedaan, geen idee, maar bij Oekraine moet je meenemen in de verdachten bij een strafproces.

Sjenkie2017 | 06-09-17 | 15:58

Oekraine moet lid worden van de EU (ja dat gaat echt gebeuren) en dus konden ze dit gevalletje ellende even niet gebruiken. Dus maar vol op het orgel tegen de Russen. Die overigens gelijk hadden met het bezetten van de Krim na de oorlogshitsers Verhofstad en Van Baalen hun werk op het Maidan plein hadden gedaan.

Ik zie nog Van Baalen met zijn vuistjes wapperen.

RenHoek | 06-09-17 | 15:27

luchtvaartincident boven Ukraïne.
Ukraïne: we hebben geen radarbeelden - radar werkten niet.. (eerder: "MH17 disappeared from radar at xx.xx hrs")
GEEN RADAR?? hoe gaan we dan de luchtverkeersveiligheid garanderen.
Iedere sukkel kan op basis van deze leugen conclusie trekken dat het zeker NIET de Russen of pro-Russische separatisten zijn die verantwoordelijk zijn - anders zouden de radarbeelden op dag 1 na ongeval zijn gedeeld door Ukraïne.

Overigens: waarom zou Rusland radarbeelden moeten aanleveren?

MaximusAurelius | 06-09-17 | 14:58 | 8

Niet ontkracht. Technisch kán Su-25 hoger vliegen ja maar dit is zeker niet zonder extreme risico's voor de piloot. Waarom zou een piloot dit risico nemen? Waarom gebruik je een Su-25 en geen jager? Dus zeker niet ontkracht, het werpt alleen maar meer vragen op.

Haatejaculaat | 06-09-17 | 16:35

De Spitfire haalde in de 2e WO al 14 km hoogte...

La Bailaora | 06-09-17 | 20:54

Nog even over dat plafond: Su-25 hadden wel degelijk motief om zo hoog mogelijk te vliegen. Lees de uitgebreide literatuur met Soviet pilootverslagen over Afghanistan: eenvoudig op 9km zwaar beladen en hoger want anders schoten de mujahideen ze eenvoudig neer met Amerikaanse speeltjes (Stinger ~8km + berg). Het is schokkend dat het vluchtig internettend commentatorenwereldje het allemaal beter weet en de Russische uitspraken belachelijk maakt vanwege iets met ideologie, papegaaien en dijengeklets. Het Westen gaat ten onder aan onzin.

Trouwens bovenstaand zegt helemaal niks over het kunnen SCHIETEN op hoogte. Maar dat is ook niet de claim, niet van de Russen in ieder geval.

GeenAccount | 06-09-17 | 22:34
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat is de reden eigenlijk dat FvD niet meedoet aan het debat? Te klein?
Dat die DENKers er niet bijzitten verbaast me niks, die horen we pas weer als er een Syrier door eigen domme rotschuld verzuipt in een zwembad.

Graaisnaaiert | 06-09-17 | 14:58

Ik blijf hem herhalen: Nog buiten het hele geopolitieke motief en typische false flag elementen van de gehele operatie. In het BSB/JIT rapport spreekt men over minder dan 10 (tien!) gevonden BUK deeltjes. Of om precies te zijn 3 (drie!) die geheel aan de specificaties voldoen. Een BUK kop bevat er duizenden. Men spreekt echter niet over de talloze KOGELgaten in cockpit en op vleugel. Een BUK vuurt geen kogels af. Familieleden van de piloot die op pilot seat met duidelijke KOGELgaten zat mocht geen lijkschouwing laten plaatsvinden en het lichaam niet zien. Tijdens de reconstructie van het wrak waren hele stukken weggelaten die eerder wel zijn gefotografeerd. Stukken met inslagen die onmogelijk kunnen zijn gemakt door BUK elementen.

HdJ | 06-09-17 | 14:57 | 2

Je vergeet nog dat het Oeki leger 1 dag later ter plekke klaarstond om een operatie te doen die weken voorbereiding had gevergd, hoe toevallig. En de stagiair van onze eigen TNO had gezegd dat het geen straaljager kon zijn die de Boeing had neergeschoten, hoewel ooggetuigen bij Torez hem hadden gehoord en gezien. Dus duidelijk, het moet wel een BUK zijn, hoewel van die oorverdovende raketlancering dan weer geen enkele getuige is. Maar het is geen false flag hoor, uw overheid zegt het, dus nu uw bek houden aub.

Atlas Shruggs 10 | 06-09-17 | 21:16

Buk fragmenten vormen wel degelijk (ook) ronde gaten afhankelijk van vervorming, snelheid, hoek en type deeltje. Dit is niet in twijfel. Moet je ook niet proberen denk ik. Zelfs de Russische makers van deze bom betwisten de gaten niet en ze hebben alle foto's en zijn zelf wezen kijken.

GeenAccount | 06-09-17 | 22:39

Omtzigt gezien die weer voor de 100e keer dezelfde vragen stelde die nooit beantwoord zullen worden. Kuiken uitgezet, daar kan ik niet naar luisteren, volkstoneel.

Watching the Wheels | 06-09-17 | 14:37 | 1

een beproefd en handig hulpmiddel om zittend volk zittend te houden . in alle stoelen ,zelfs het pluche.

medelmo | 06-09-17 | 14:52

Beetje laat, maar mocht u zich even snel in willen lezen: zoek.officielebekendmakingen.nl/nds-t... Dat zijn dus vooral heel veel vragen (alsof daar nog niet genoeg van waren) behalve die ene: hoe heeft het zover kunnen komen?

Heeft Nederland eigenlijk een uitleveringsverdrag met de KLM en de 'toezichthoudende' instanties en ministeries? De zoektocht naar de feitelijke moordenaars is om de keizers baard, dat gaat geen concrete veroordelingen opleveren. En de rest van het verhaal zit stevig in de doofpot inderdaad.

Al dan niet tot het Poetin goed uitkomt om te gaan lekken, maar tot die tijd is Nederland volgens mij aardig chanteerbaar.

Hetkanverkeren | 06-09-17 | 14:35 | 1

verklaart wel de druk die er vanaf toen is ontstaan op hem..
De VS sattelietbeelden zijn ook nog niet opgedoken , er blijven verrassingen komen de aankomende jaren

medelmo | 06-09-17 | 14:47

Nou van Rossum, jij stelt even als feit dat het de Russen of de separatisten waren. Zover ben ik nog lang niet. Geen overtuigend bewijs voor geleverd.

accijnstoerist | 06-09-17 | 14:32 | 1

redelijk bizarre stelling inderdaad.

superjan | 06-09-17 | 14:43

¨en dat is ook het meest plausibel.¨
Honderd miljoen feiten en opmerkelijkheden dat dit juist niet zo is maar goed wiens brood men eet, wiens woord etc. Voor dit soort VSEU-UKR Riefenstahltjes zap ik wel naar de NPO

HdJ | 06-09-17 | 14:32

Er is al bekend wie de MH17 heeft neergeschoten. De schuldvraag is echter ingewikkeld immers: kun je in het Oekraïne-conflict strijdende partijen aansprakelijk stellen voor verrichte oorlogshandelingen. In dit geval het afschieten van raketten in oorlogsgebied?

Bij het raketincident in 1988 waarbij Iran Air-vlucht 655 door een Amerikaanse raket naar beneden werd geschoten is er bij het Internationaal Gerechtshof een overeenkomst bereikt waarbij de VS niet aansprakelijk werden gesteld. Er werd echter op vrijwillige basis aan de nabestaanden een compensatiebedrag betaald.
Het verschil tussen deze twee raketincidenten is echter wel dat bij de MH17 er sprake was van concrete oorlogshandelingen. De MH17 vloog over oorlogsgebied. Het Iraanse toestel vloog niet over oorlogsgebied. Daartussen zit dus een wezenlijk verschil.

mohammmedtriplem | 06-09-17 | 14:25 | 1

afleidingspoging ? lieve trollebol.

medelmo | 06-09-17 | 14:35

Zijn pas 3 jaar bezig met het onderzoek, wat doen deze superspeurneuzen nu eigelijk dagelijks en hoe vullen zij hun tijd.

Goedverdoemme | 06-09-17 | 14:16

De link is deaud.
As dead as a doornail.

Ars Vivendi | 06-09-17 | 14:12

'This we know?' Hoe weten we dat het de Russen, of separatisten waren?
Is daar bewijs voor?
Zijn een fuckup vanuit Oekraïense kant, of een bewuste framing om anti-Russisch sentiment te genereren in Europa uit te sluiten?

Vage_eddie | 06-09-17 | 14:10

"Het waren de Russen... This we know." Echt Bart?

superjan | 06-09-17 | 14:09 | 6

nou volgens mij is de betaalde trollen brigade, de betaalde redactie brigade aan het bij staan. :-) Er is GEEN bewijs. Er is alleen Bellingcat, een Nato sponsored fake news fabriek.

superjan | 06-09-17 | 14:45

Vage eddie
Ja daar zijn bewijzen van. Sterker nog: Alleen separatisten hadden die raket af kunnen schieten omdat de lanceerinstallatie zich in het gebied bevond van Russische paramilitairen en separatisten. Niemand anders kan het dan ook gedaan hebben.

mohammmedtriplem | 06-09-17 | 14:47

mohammmedtriplem | 06-09-17 | 14:47
hahahahaa, hier ga je wel de mist in. Maar we hebben wel gelachen *bier koud zetten doet*

Cobalt bomb | 06-09-17 | 14:54
▼ 3 antwoorden verborgen

thanks!

normanius | 06-09-17 | 14:12

helaas weten we nog steeds niets over daders, de Russen mogen niet, de Amerikanen willen niet, Europa kan niet helpen de daders op te sporen,de Oekraïne is de enige juiste verdachte in deze zaak,

adjudant | 06-09-17 | 14:04

Hoe konden de opstandelingen nou weten dat er nog domme Hollanders over hun oorlogsgebied bleven vliegen ,alles in bestuurlijk Nederland gaat fout ,ALLES.

gelukzoeker | 06-09-17 | 14:04

Goh, ik dacht dat de corrupte en oorlogszuchtige gasten in Kiev het allemaal hadden geregisseerd. Dat zij of zelf hebben geschoten of dat ze de semi Russen zo gek maakten met het meevliegen met burgers, dat die uiteindelijk een keer op het verkeerde moment de trekker overhaalden.

Graaier | 06-09-17 | 14:03 | 3

Zo kan je alles wel goedpraten.

Haatejaculaat | 06-09-17 | 14:22

Het is een reactie op de veronderstelling dat "de Russen" "het" hebben gedaan, van de schrijver. Typerend voor deze ramp is nu juist dat helemaal niets duidelijk is. Behalve dat het toestel door een raket is neergehaald. Verder is er volgens mij niets waarover iedereen het eens is.

Graaier | 06-09-17 | 14:33

@Graaier
Niets waar Rusland het mee eens is bedoel je. Newsflash, Rusland is het nooit eens.

Haatejaculaat | 06-09-17 | 14:36

We weten met ons allen wie de schuldigen zijn ,nmlk diegene die toestemming of opdracht gegeven hebben om over dat oorlogsgebied te vliegen waarvan iedereen wist dat daar op vliegtuigen geschoten werd ,,hoe moeilijk is dat nou helemaal,alle instantie s die daar overgaan ,dus ook ons eigen kabinet met lachebekje,hoe dom kun je zijn om in dat vliegtuig te stappen en over dat gebied te vliegen ,mij hadden ze met geen twintig paarden in dat vliegtuig gekregen.

gelukzoeker | 06-09-17 | 13:58 | 1

'Hoe dom kun je zijn om in dat vliegtuig te stappen'
Wil u hiermee beweren dat de slachtoffers van tevoren hadden kunnen weten dat ze uit de lucht geschoten zouden worden?

normanius | 06-09-17 | 14:03

Nog nieuws van de storm die over de Nederlandse gemeentes knalt in de west?

miko | 06-09-17 | 13:49

Als ze willen weten wie de MH17 heeft neergeschoten, dan moeten ze dat Rutte vragen, die weet het namelijk wel! En Rutte kennende zal hij dan wel weer een heel l*lverhaal houden, zodat uiteindelijk de Russen de schuld kunnen krijgen!

Paulaner München | 06-09-17 | 13:48 | 9

NotPetya. Wannacry. Nee hoor, aardige jongens die Russen. Het moreel besef van een aardappel waar ze zelf nog geen vodka van willen stoken.

Haatejaculaat | 06-09-17 | 15:05

Pierre Tombal | 06-09-17 | 14:00
Waarom komen zij dan steeds met een andere versie.

botbot | 06-09-17 | 16:39

@botbot
Ik weet niet wie je bedoelt met `zij`? Maar ik zie hier diverse Nederlanders ook iets anders zeggen dan jij, dus als ik jouw redenatie goed begrijp zeggen Nederlanders eveneens steeds iets anders. Met andere woorden iedereen is corrupt en ergens in het midden zit de waarheid die de leugen geloofwaardig moet maken.

Pierre Tombal | 06-09-17 | 17:01
▼ 6 antwoorden verborgen

De Russen of de anti onderdrukking strijders in het Oosten hebben het gedaan schrijft men hier. Waarom zou dat het meest plausibel zijn? Cui bono? Niet de Russen. Integendeel. Putin is een schaakmeester en weet goed genoeg wat zoiets zou betekenen. Zegt genoeg dat het zgn bewijs slechts gissingen zijn van de orde 'meest plausibel'

Benesha | 06-09-17 | 13:47 | 2

Alleen schreeuwen 'Putin is een schaakmeester' is natuurlijk wel voldoende bewijs om hem vrij te pleiten. Man, Putin is helemaal niks. Een minkukel die enkel meester is in obstructie, dwarsliggen en orovoceren. Juist dáárom is Putin the usual suspect. Dankzij dat pathetische calimero gedrag van hem heeft hij dit helemaal over zichzelf uitgeroepen. Daarnaast kan iedere hobby detective die overdag fulltime op de josti orgel mag spelen deze puzzel nog wel oplossen.

Haatejaculaat | 06-09-17 | 14:07

Ben,

Eens.

De Yanks spelen maar één spel. Totale wereld dominantie.

Teleo | 06-09-17 | 14:26

Igor Kolomoisky heeft de MH17 neergeschoten en dat was geen Rus.

trip666 | 06-09-17 | 13:39

Pieter Duisenberg (VVD), nog net niet weg uit de 2e Kamer en de leden van de Nederlandse academische gemeenschap eisen zijn aftreden alweer.

Hele trits bezwaren hier: www.change.org/p/http-www-vsnu-nl-res...

Endoxa | 06-09-17 | 13:38

Heeft de buikspreekpop van Merkel (Rutte) al gesproken? Heeft hij ons weer gewaarschuwd voor de Russen?

lanexx | 06-09-17 | 13:31

Is het technisch mogelijk een buk lanceer installatie over de grens te rijden zonder persoonlijke toestemming van Poetin ?

Tirade | 06-09-17 | 13:30 | 7

Haatejaculaat ; op 1 wonen en leven.
2 heb geen eu genoemd maar regering, doofpot ook niet , je conclusie vloeit dus voort uit ..ja trol ..enne opflikkeren bepaalt hier niemand voor een ander.
behalve de nieuwe joris . je geërgerde? reaktie laat te veel zien.

medelmo | 06-09-17 | 14:40

Jouw erbarmelijke typfouten zijn anders ook behoorlijk tegen de richtlijnen van Joris maar ik zal uit respect voor jou maar de schuld leggen bij je nieuwe Russische toetsenbordje die je bij een gratis RT abbo het gekregen.

Haatejaculaat | 06-09-17 | 15:08

@medelmo
20 BUKs ja. Dat zijn dus 40 van die apparaten waarmee het gedaan zou zijn en nog eens 20 zonder eigen geleideradar. Maar we weten zeker dat precies die ene die we niet kunnen vinden op de plaats waar we die zoeken uit een Russisch museum komt.

Pierre Tombal | 06-09-17 | 15:27
▼ 4 antwoorden verborgen

Binnenlandse aangestuurde oekraïnse poppen , ...maar het duurt nog wat jaartjes voor het echt doorgedrongen is.

medelmo | 06-09-17 | 13:28

Geef gewoon toe; we hebben niet de middelen, de macht (zowel economisch als militair) om een rechtszaak af te dwingen en de schuldigen te vervolgen, mochten we eventueel weten wie dat zijn. Zelfs als de commandant van de betreffende Buk installatie ooit ergens in het buitenland op een vakantie wordt opgepakt en uitgeleverd hebben we niet de middelen iets te doen als Poetin boos eist dat de man wordt vrijgelaten... want anders.....
We kunnen beter zeggen dat als de mogelijkheid zich voordoet, en landen -inclusief rusland- meewerken, er een rechtszaak komt waarbij we mogen hopen dat de schuldigen gestraft worden, en we er straks niet 20 jaar na dato achter komen dat we een paar onschuldige stromannen hebben opgesloten.

miff | 06-09-17 | 13:24 | 1

Die kans kun je overboord kieperen. Er van uitgaande dat de daders inderdaad van Russische komaf zijn dan zullen ze inmiddels wel al een andere identiteit hebben dus die lui gaan we (als ze al bekend zijn onder hun voormalige identiteit) nooit terug vinden.

normanius | 06-09-17 | 13:31

hoe laat begint dat feestje?... stream is vooralsnog dood namelijk

normanius | 06-09-17 | 13:23 | 3

Yup... dooie boel.

Mr_Pikibelly | 06-09-17 | 13:46

Stream lijkt alleen te werken in browsers van het merk Microsoft.

CheckBox | 06-09-17 | 14:05

Probeer eens met Yandex...

Haatejaculaat | 06-09-17 | 14:26

We weten helemaal niets. Uit het onderzoek wordt veel duidelijk, maar veel te veel hangt van los zand aan elkaar. Maar voor mij zijn de verantwoordelijken eenvoudig aan te wijzen: oorlogshitsers Verhofstadt, Van Baalen en baasje Juncker!

Hadden zij niet zo gegeild op meer EU lebensraum, dan had niets van dit alles plaatsgevonden.

Lood om oud ijzer | 06-09-17 | 13:21

Hmmm. Misschien ook een idee om de geallieerden nog voor het gerecht te slepen omdat Dresden gebombardeerd is....

Er was daar een oorlog gaande... nogal wiedes dat men dan op elkaar schiet. De enige misdaad die gepleegd is, is dat iemand hier dusdanig heeft zitten slapen dat er überhaupt een toestel over oorlogsgebied vloog. Maar daar praat men in Den Haag liever niet over.

alexbl | 06-09-17 | 13:19 | 3

was wel een oorlogsmisdaad dit bombardement op Dresden,

adjudant | 06-09-17 | 13:47

adjudant | 06-09-17 | 13:47
Zie daar het punt dat winnaars geschiedenis schrijven.
De beredenering 'om het einde van de oorlog sneller af te dwingen', kan worden aangedragen, terwijl een verliezer zichzelf niet kan verdedigen voor zijn wandaden. Hiroshima, zelfde verhaal. Een nuke op een burgerdoel gooien.

Vage_eddie | 06-09-17 | 14:23

denk dat die hele oorlog een misdaad was , iets met zoek zoek wie er beter van werd.. maare dat heeft niet zo veel met MH-17 te maken ...of toch wel ?
In vroegere tijden beslisten koningen over het antwoord , laten we dat nu maar niet meer doen ;-)

medelmo | 06-09-17 | 15:04

Het is om te huilen zo slecht.

Onkel X | 06-09-17 | 13:19

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken