achtergrond

Geenstijl

TV is TERUG: Alex Jones bij "Trumps mogelijke 2024 running mate" Tucker Carlson

Kalief en Sofie, OpEens en RTL's-Matthijs van Oudkerk in één klap overbodig

Gewogen aankondiging!

Gaan we: anderhalf uur lang voor zitten, volledige transcript volgt later. Want hoe kan het toch dat Alex Jones 'het' altijd twee jaar van te voren al begrijpt terwijl de rest twee jaar later nog altijd in het duister tast? Dat wordt bovenstaand dus in anderhalf uur uitgelegd aan Tucker Carlson, misschien wel de scherpste interviewer van zijn generatie, met recht in Amerika de Sven Kockelmann van Amerika genoemd.

En diezelfde Tucker Carlson, dat chirurgische mes in een lade vol deegrollers, wordt dus mogelijk toch Trumps 2024 Running Mate. Axios schrijft: "But here's an interesting twist: Melania Trump is an advocate for picking Tucker Carlson, the booted Fox News star. She thinks Carlson would make a powerful onstage extension of her husband, a source close to Trump told us. (...) Trump, asked last month about Carlson as a potential V.P., said: "I like Tucker a lot. ... He's got great common sense." (...) The idea of Tucker Carlson has been discounted by many people close to Trump because they assume he'd never pick someone who could outshine him. And Trump's staff is convinced (correctly) that Carlson can't be controlled. But the two men talk a lot."

Maar Trump is dus alvast bezig met het formeren van een "Loyalty-first cabinet". En zoals Trumps personeel al aanvoelt, dat werkt bij Tucker toch iets anders, waarbij Israël de eerste evidente en acute splijtzwam zal vormen.

Lilian Marijnissen stapt op

Doei

SP-leider Lilian Marijnissen stapt op: het verliezen van de verkiezingen (de zevende op rij) is de laatste druppel voor de politica/playmate. "Op basis hiervan merk ik dat er in de partij behoefte is aan een nieuwe gezicht", schrijft ze dus die heeft haar tomaten geteld. De dag na de verkiezingen zei ze nog te willen aanblijven. Die zes jaar zijn omgevlogen, benieuwd of haar opvolger weer een meisje wordt: Sandra Beckerman is de volgende op de lijst. Uw mooiste herinneringen deelt u hieronder.

Timmermans PISWOEST op brisante NRC-column

PvdA-er wordt wakker met een Gure Krant

Wakker worden in een guur land. Ja, dat hakte er eventjes in vandaag bij de heerlijk geïsoleerde warmtepompelite. Uitgerekend NRC Hamasblad - voor al uw kwaliteitswijnen en peperdure studiereizen naar Arabierië - houdt de lezertjes dit weekend een pijnlijk spiegeltje voor & wat ze vervolgens zien is Het Kwaadaardige Lelijke Hoofd der Hypocrisie. Guur Land-Column giert als een malle over de socials & is voor gratis te vinden bij Erik de Vlieger, die 'm al drie keer gelezen heeft. Guur Land-column is van Arjen van Veelen, en dat is weer de man van. Dus neem het vooral met een enorme korrel zout. Want het zijn de Gure Alles = Politiek Weken.

LIVEBLOG 103. Perverse VN-activiste @FranceskAlbs bij Nieuwsuur, Biden vetoot VN-Veiligheidsraads oproep tot wapenstilstand

Mooie gelegenheid om de 'Verenigde Naties' eens nader te bekijken

Goed dat Nieuwsuur bovenstaand UN Special Rapporteur Francesca Albanese even de gelegenheid geeft zichzelf aan de wereld te etaleren [- en alweer goed gedaan Wollaars]. Want dan weet je dus meteen uit welk soort mensen de VN bestaat waar het op Israël aankomt. 

U kende Francesca natuurlijk al uit LIVEBLOG 78, waar ze stelde wat Israëls respons na 7 oktober wél had moeten zijn, namelijk: "The respons was to be given in terms of law enforcement. (...) It could have relied on the UN to demilitarize Hamas." Iedereen met ogen om te zien weet heel goed wat ze daadwerkelijk bedoelt, namelijk: 'Hamas moet blijven bestaan en moet hun doodsstrijd tegen Israël voortzetten totdat Israël vernietigd is' - immers, de VN heeft de middelen noch het mandaat om "Hamas te demilitariseren" en dat weet iedereen. 

Kortom, de aangewezen dame voor een gastcollege gisterenmiddag op Universiteit Leiden, waar ze over Israël respons na 7 oktober stelde: "Claiming a non-existant right to self-defence under intetnational law. There is not such a thing. Whatever Israel is doing, cannot be called 'right to self-defence'. Although your government says otherwise, they're wrong."

Oftewel, in een of andere perverse lezing van 'het internationaal recht' - dat, wees nou eerlijk, überhaupt niet bestaat behalve onder een handvol systeemplafonds in New York, Den Haag en Genève - heeft Israël geen recht op zelfverdediging nadat Hamas in een orgie van geweld zo'n 1200 Israeli's vermoordt en er zo'n 240 gijzelt.

En dan is de uitvoering van de zelfverdediging waar Israël geen recht op heeft ook al niet goed. Enerzijds beschuldigt ze Israël ervan dat 90% van de 16.000 gedode Gazanen burgers zijn - wat overigens enkel en alleen Hamas-beweringen zijn. Anderzijds beschuldigt ze Israël ervan 1,1 miljoen Gazanen per wekenlange IDF-vluchtelingencorridoren vanuit het noorden naar het zuiden te hebben bewogen, wat illegaal zou zijn. Maar dat deed de IDF nou juist om burgerslachtoffers te voorkomen, dus ja, wat wil je nou eigenlijk [behalve dat Israël verdwijnt]?

Gisteren sprak Bidens Amerika een veto uit tegen de VN-veiligheidsraadresolutie die oproept tot een onmiddellijke wapenstilstand, waardoor de resolutie niet aangenomen werd.

Over de veto door de VS zegt Francesca: "It confirms the paralysis of the UN, it confirms the inability of the UN to act to prevent atrocity crimes. Because atrocity crimes are being committed in the occupied Palestinian territories and these should be stopped. And again, this is such an epic failure of the United Nations. And unfortunately, Western countries are leading this."

En dat is een interessant citaat, want het verraadt een systeemfout in het denken van bijna al die perverse VN-types. Ze praten altijd alsof de VN in beginsel en ontwerp een soort soevereine organisatie is die boven en buiten lidstaten om kan handelen, en zijn dan vervolgens altijd heel ontdaan als dit niet gebeurt. Maar de "inability of the UN to act to prevent atrocity crimes" is dus precies de toestand waarin de VN altijd al heeft verkeerd.

Dat begon toen de VN-voorloper de League of Nations in 1933 machteloos toekeek toen de Japanse delegatie de vergadering verliet en Japan vervolgens Chinees Mantsjoerije binnenviel, en het is sindsdien nooit anders geweest. En dat is helemaal niet erg, want de VN is geen actor, het is een overlegorgaan. Maar types als Fransesca rennen altijd in cirkels achter hun eigen staart aan in de denkfout dat de VN meer is dan een overlegoorgaan - en dat is het dus niet.

Er komt trouwens heus een cease fire hoor, maar dan niet zoals Hamas en de VN het bedoelen, namelijk: 'You cease, we fire'. Er komt een wapenstilstand nadat Hamas met wortel en tak uit de Gazastrook is getrokken. En tot die tijd is de waarheid hard: Elk Gazaans oorlogsleed is niet alleen de schuld, maar zelfs de wens van doodscultus Hamas, omdat burgerslachtoffers de enige metric zijn die Hamas tegen de vergetelheid beschermt. 

Ze wisten dat hun aanval niet zou leiden tot het einde van Israël, en ze wisten dat hun aanval wel zou leiden tot een Israëlische vergelding waarbij vele duizenden Gazanen gedood zouden worden, omdat Hamas zich tussen, in en onder de burgerbevolking begeeft. Wat het overigens niet aan zag komen is dat Israël het ondenkbare zou doen door een grondoperatie te starten met als enige doel de totale vernietiging van Hamas. Een dure rekenfout.

Enfin, u bent weer bij. Meer belangwekkend beeldmateriaal na de breek. Wij gaan weer live, maar wel op z'n weekends, dus drop vooral ontwikkelingen in de comments.

Update 10:36 - Oef, de moeder van het onderstaande ontvoerde meisje, die met de bebloede joggingsbroek rond haar kruis, schrijft een lang artikel. "There are 17 young females still being held hostage. One of them is my girl, Naama. And time is running out."

Oh man, de moeder van het onderstaande meisje aan het woord.

Asielzoekers 23 graden terwijl u krepeert met 15

Artikel 1 Grondwet doet niets

Zet ook de knop om. Kent u die uitdrukking? Dat is uw overheid die u chanteert ende dwingt om verplicht te gaan blauwbekken in uw eigen huis. U mag overdag nog maar tot 19 graden stoken, en 's nachts nog maar tot 15 graden chillen, want anders gaan de ijsbeertjes dood, staat Nederland 10 meter onder water, verzuipen alle grutto's, wolven en pvdagroenlinksers. Ondertussen is het lekker warm in de COA-tenten van demissionair omvolkingstaatssecretaris Eric van der Burg (VVD) in Stadskanaal. Maar liefst 23 graden. En nog een kant-en-klare lunch ook. Wij wensen Nederland veel wijsheid bij het doen van de hoognodige weekendboodschappen. ROFLOL na de break.

Brante & Immink - Boekhouden is racisme

Tevens StamCafé

En ook in de boekhouding valt nog genoeg te dekoloniseren. Stel je voor dat witte cisgender heteroseksuele mannen voor jou gaan bepalen, waar jij je bonnetjes stopt! Zou jij je dat laten gebeuren? Onvoorstelbaar dat dat nog kan in het inclusieve Nederland van 2023. En zo werd BIJ1 de eerste politieke partij in de vaderlandse geschiedenis die vanwege institutioneel racisme niet mocht bestaan. 

Stel je toch eens voor wat Sylvana Simons zonder witte cisgender heteroseksuele mannen had kunnen betekenen voor de wereld!

Buitenkamerlijke Kamervraag! "Wie zijn precies de verkrachters?"

De vraag stellen is 'em niet per se beantwoorden

Gewoon eentje in de categorie: buitenparlementaire overwegingen. Zegt u het maar hoor. (Wel mooi citaat).

LIVE - Patty Brard krijgt klysma van Khalid

Palmen konnie

We gaan er weer eens goed voor zitten! Iedereen maar roepen dat Khalid & Sophie (BNNVARA) elitaire grachtengordeltroep is gemaakt door Trump- en Wildershatende voetsoldaten van havermelkklimaatmaffia, waarbij ieder item dat de tv-redactie 's middags inelkaar vergadert eerst moet worden gecontroleerd door de 33 zenderbazen op het Mediapark, die weer rechtstreeks in contact staan met de partijbureaux van D66 en GroenlinksPvdA, en dat ieder boek dat in het programma wordt getoond eerst moet worden goedgekeurd door iemand van Hamas of de Postcodeloterij, zodat er in ieder geval geen reclame gemaakt wordt voor De Zeven Zussen. Dus we gaan het zien. Vanavond zit literair fenomeen Patty Brard naast Khalid. Voor de wat jongere lezers/kijkers dat is deze mevrouw. Kijken dus: Nederland1

ZERO TOLERANCE BELEID IN UTRECHT TEGEN... Kanariepietjes in etalages kapperszaken

Regels zijn regels

FOTO (ANP) - Niet de agent uit het verhaal

In Utrecht wordt iedereen gek van overlastgevende veiligelandiërs en ondertussen is de politie druk met echte boeven vangen. Boeven zoals kapper Memet, die een kanarie in zijn etalage heeft. "Alleen stond vorige maand ineens de politie op de stoep, en deze week wederom. Volgens de politie mag de kanarie op basis van de Wet Dieren niet bij het raam van de zaak in een kooi zitten. Een woordvoerder van politie Utrecht laat weten dat als er zoiets geconstateerd wordt, ze ook wel moeten optreden." Lekker gewerkt, pikken. "De politie heeft foto’s gemaakt van de vogel en heeft laten weten dat hij eventueel voor de rechter moet komen als de vogelkooi voor het raam blijft hangen." Maar er is echt een personeelstekort bij de politie hoor. Echt.

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.