Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De Boze Blanke Man - Jan Montyn: heerlijk fout voor, tijdens en na de oorlog

Op de vrolijke prent die bij ons en in huize Montyn hing, zie je de brede weg vol verleidingen (leuke hoeren, gezellige kroegen, gokhuizen) en het moeilijk begaanbare pad slingert naar de hemel

Montyn staat in mijn top 10 van Nederlandse boeken. Ik las het meesterwerk van Dirk Ayelt Kooiman over duivelskunstenaar Jan Montyn in een ruk uit in 1982 en stond perplex. Dat had ik niet vaak meegemaakt, sinds Ik Jan Cremer. 

Jan Montyn (eigenlijk Montijn) werd kort voor de Tweede Wereldoorlog lid van de Nationale Jeugdstorm, naar voorbeeld van de Hitlerjugend. Die jongerenclub was voor hem een bevrijding na het benauwende zwartekousekerk-milieu in Oudewater waar Montyn opgroeide. Hij bezocht trainingskampen in Oostenrijk, trad in dienst bij de Kriegsmarine en overleefde op het nippertje een schipbreuk na een torpedo-aanval. Montyn vocht in Letland, aan het Oostfront in de loopgravenoorlog in Koerland. In Berlijn maakte Montyn de laatste dagen van het Derde Rijk mee. Na de oorlog kwam hij terecht in een heropvoedingsgesticht, meldde zich vervolgens aan bij het Vreemdelingenlegioen in Algerije, deserteerde en raakte gewond in de Koreaanse oorlog, waar hij als vrijwilliger meevocht bij een Nederlandse legergroep. 

Op de website van Nederlanders in het Vreemdelingioen las ik dit: Jan Montijn, als er gesproken wordt over Nederlanders die in het Franse Vreemdelingenlegioen hebben gediend duikt zijn naam meestal op. Nog recent (2014) in de aankondiging van het boek “Geen mannen maar Duivels” van Rende van de Kamp over Nederlanders in het Franse Vreemdelingenlegioen staat Montyn genoemd: “Beroemde schrijvers en oud-legionairs als Jan Montyn, Richard Klinkhamer, Louis Ferron en Jan Cremer passeren de revue”.

Montyn werd een succesvol kunstenaar en haalde kinderen uit oorlogsgebieden Korea, Vietnam, Thailand en Cambodja en regelde kindertransporten. Hij raakte aan de alcohol en werd na een tijdje goed gek. 

Toen ik het boek las, dacht ik: dat had mij ook kunnen overkomen. Het was of het Oostfront geworden, of het verzet. De Trouw en het Parool bezorgen. Bij het verzet kreeg je genoeg te eten en kon je neuken, maar dat kon bij de moffen natuurlijk ook. Maar goed, uiteindelijk mocht ik zelfs niet bij de padvinderij van mijn moeder omdat die heidens was. 

Lees verder

Ursula verwijdert tweet en fragment over "100.000 dode Oekraïense soldaten"

o p m e r k e l i j k

Buurvrouw wat doet u nu. Vreemd wel hoor. In een verwijderde tweet van haar onderstaande speech opende ze haar video met: "It is estimated that more than 20.000 civilians and more than 100.000 Ukrainian military officers have been killed so far." Nog even los van die vreemde woordkeuze "military officers" en niet gewoon 'soldiers', of 'military personnel', is dat natuurlijk geen nieuws. U las hier mid-november al de Pentagon-schatting dat Oekraïne zo'n 100.000 dode of gewonde soldaten betreurt. Al spreekt Ursula expliciet van 'doden' en niet van 'slachtoffers' waarmee doden én gewonden bedoeld worden.

HOE DAN OOK. Dit krijg je dus als je vrouwen aan het woord laat over mannen-zaken. Bloed aan de muur, video verwijderd, verwarring alom. Duiding: Haar team dacht eerst dat die 100.000 bij zou dragen aan de Oekraïense gun-factor, maar snel daarna kregen ze een belletje van persbureau Zelensky dat ze zich wel erg te kijken gezet voelden met zo'n uitspraak. Dus toen ging het mes erin.

Ja, vreemd wel hoor Urs

Social

NRC: 'AD slechtste krant van Nederland'

Slijptol voor de geest

Staat in NRC, dus waar

Roepen wij al jaren: AD is de aller-aller-aller-aller-aller-aller-allerslechtste krant van Nederland. AD is voor krantenland wat OP1 voor tv-land is. Was AD een persoon dan had ze Claudia de Breij geheten. In het ziekenhuis delen ze gratis AD-kranten uit in de hoop dat ziekteverwekkers dan voortaan wegblijven. De redactie van DWDD mocht kiezen: of Matthijs van Nieuwkerk accepteren of een abonnement op het AD. 'Eet je bord leeg anders komt AD je halen!'. Bij een abonnement op AD krijg je zes witte onderbroeken cadeau. Een dag geen AD is een dag wel geleefd. Was de Telegraaf-rubriek 'Vrouw' een krant dan heet ze AD. Enfin, niet echt een goede krant dus. Maar als wij dat zeggen wordt daar een beetje lacherig over gedaan, want Geenstijl, en dan telt het niet, ofzoiets. Echter, nu zegt de poepsjieke courant voor juridisch, kosmopolitisch, Geenstijl-hatend, deugend Nederland het. Dan worden de zaken ineens anders! Dan is het voor het eggie! Dan kun je écht niet meer in de buurt van een AD worden gezien! Je kunt niet én op papier NRC lezen én online De Correspondent én tegelijk AD gedogen. Zelfs niet als vloermat in je Birò. Deugen is makkelijk, maar ook weer niet zó makkelijk. Bij AD trekken we de grens ja. Nou, de citaten dan maar hieronder. Uit NRC, we benadrukken het nog maar even: dé NRC. Kent u een AD-lezer? Zeik hem dan af!

Lees verder

Intrige! Belangrijk! "Nederland dreigt Europese topbaan mis te lopen"

Prestige! Status!

Net als de rest van de wereld is ook de EU slechts een schoolplein voor volwassenen. En daar "dreigt Nederland nu een Europese topbaan mis te lopen." Die topbaan in kwestie is het directeurschap over Europees Grenswachtagentschap Frontex. Oh, spannend jongens, intriges! Schrijf de kranten vol! Want laten we vooral allemaal doen alsof het daadwerkelijk iets uitmaakt welk land welke EU-toppositie mag bekleden. Alsof er plaats is voor nationale voorkeuren in het radarwerk van een Duits-Franse schaduwmacht die gewoon doet wat het wil, zonder dat lidstaten daar echt iets over te zeggen hebben.

Maar goed, voor de vorm dan. Generaal Hans Leijtens, nu commandant van de Koninklijke Marechaussee, hospiteert vandaag tijdens een hoorzitting in het Europees 'Parlement'. Maar de kans is groot dat hij het niet wordt omdat Nederland recent nog bijzonder dwars lag bij de EU-pogingen om EU-lidstaten Roemenië en Bulgarije tot de Schengenzone toe te laten treden. En weet je wat dezelfde Generaal Hans Leijtens in dezelfde functie in 2015 nog zei? "Fort Europa is een illusie"! Hoop uit te leggen straks, maat. Maar, wel geprobeerd.

Bevreemdend: Frontex' stock footage Diversity and Inclusion Month filmpje

Advocaat trapt ernstig mishandelde Leidenaar vol in het zwaar gewonde gezicht

Het gezicht van de Nederlandse rechtsstaat

Alleen klootzakken zonder ziel knuffelen misdadigers

Simpel topic gaat zo: volstrekt onschuldige keurige belastingbetalende burger van Leiden zegt er iets van als hij TUIG bezig ziet. In een berucht Leidsch-gebied waar TUIG dag en nacht TUIG-dingen doet zonder dat de gemeente er tegen optreedt.  Het TUIG (dakloze die afkomstig is uit Angola, verder te noemen: Erikvander-burger) slaat de keurige burger van Leiden met één ervaren vechtsportslag volkomen kapot. Oogkas verbijzeld, oog kapot, kaak ontzet, breuken, kneuzingen, burger uit Leiden bewusteloos. Erikvander-burger wordt opgepakt. Op politiebureau blijkt Erikvander-burger dakloos en waslijst aan TUIG-delicten te hebben. Is bekend bij politie als 'Alexandre met de losse handen'. Politie geeft geen fuck, stuurt Erikvander-burger weer vrij straat op. Rechtszaak: Erikvander-burger zegt 'sorry, was niet zo bedoeld'. OM eist dingen. Rechter (V, D66) geeft geen fuck. Want 'dader heeft net huurwoning', en veel kinderen bij verschillende vrouwen en heeft zoveelste vrouw zwanger gemaakt. Daarom is gevangenisstraf veel erger dan iemand zijn neus, oog, oogkas en elk gevoel van veiligheid en vertrouwen te vernietigen. Erikvander-burger krijgt laf voorwaardelijk fopstrafje. Erikvander-burger loopt reeds vrij rond (LET OP: NIET AANSPREKEN!) in Leidsch gebied waar 24/7 TUIG rondloopt, maar waarvan gemeente zegt: 'Huh? Gebied met tuig? Geen idee waarover dit gaat!'. Slachtoffer krijgt, uiteraard, levenslang. Dit is misschien allemaal al te erg voor woorden (en doodnormaal in NL), écht heel erg is de uitspraak die de misdadigersknuffelaar van dienst deed. Lees maar verder:

Lees verder

China presenteert: Covid Falanx tegen WAPPIES

Terecht!

Ja-ha het is technisch een Testudo-formatie maar dat kopt minder lekker hou je bek ff. Want dit zagen we afgelopen dagen toch echt voor het eerst: Chinese ME in witte biohazard-pakken. De toekomst die liberalen willen! Hiervoor zagen we ze alleen zonder schilden en heel af en toe met wapenstok. Maar goed, het rommelt in China, want er wonen ineens miljoenen WAPPIES!!!! Het lijkt Canada wel. Reuters schrijft vandaag: "The giant Chinese cities of Guangzhou and Chongqing announced an easing of COVID curbs on Wednesday, a day after demonstrators in southern Guangzhou clashed with police amid a string of protests against the world's toughest coronavirus restrictions. The demonstrations, which spread over the weekend to Shanghai, Beijing and elsewhere, have become a show of public defiance unprecedented since President Xi Jinping came to power in 2012." Hoop aan de hand. Dus na de breek weer heel veel beelden.

Covid-politieformatie treedt aan om de WAPPIES in 't gareel te krijgen (terecht)

Politie drone tegen de WAPPIES: "Blijf thuis of je wordt vervolgd" (terecht)

Lees verder

Omroep Flevoland alle subsidie afpakken svp

Henk Krol mutatie opgedoken op publieke omroep

Stel, je woont in Flevoland. Stel hè. Dan heb je het al niet getroffen. Dan moet je ook nog iedere dag luisteren naar het gewauwel van De Perfecte Partner bedrieger Marco Verhagen bij Omroep Flevoland. En dan krijg je als kers op de in je gezicht gesmeten taart daar ook nog eens iedere maand Henk Krol bij. Henk Krol! De man die ervoor heeft gezorgd dat alle werkenden onder de 50 kunnen fluiten naar hun pensioen gaat vrolijk Krullen (Krol, Krul, lol) en Kruisen uitdelen bij de publieke omroep van de jongste provincie van ons land. Een dikke middelvinger naar iedereen die dit land draaiende gaat houden als alle babyboomers in het vliegtuig van hun pensioen zitten te genieten. Wij geven een HEEL GROOT ROZE KRUIS aan Omroep Flevoland en hopen dat het Commissariaat voor de Media snel onderzoek gaat doen naar deze zwendelception

BIER WEER DUURDER?!?!!

WAT!

Siri hoe ziet DIT LAND GAAT NAAR DE KLOTEN ERUIT nou zo: BIER WEER DUURDER. "Heineken heeft horecaondernemers gisteren laten weten dat per 1 januari de prijs gemiddeld met 10,7 procent gaat stijgen. Die komt bovenop een prijsstijging van 5,8 procent die in augustus al werd doorgevoerd. 'We leven in ongewone tijden', stelt de brouwer." Ja hoor, we leven in de ongewone tijden waarin Heineken 1,3 MILJARD euro winst maakt op een halfjaaromzet van 16,4 miljard euro, maar natuurlijk, we leven in ongewone tijden, ongewone tijden waarin Heineken de prijsjes wel door moet berekenen aan mensen die krom liggen om alles te kunnen betalen. Gelukkig wordt die uilenzeik weer goedkoper als die schijtoorlog straks is afgelopen O NEE OOK NIET. Het is bezopen.

Ontsnapte tbs'er steekt vrouw neer

En is reeds opgepakt

Bij de Pompekliniek (Nijmegen) zijn ze niet zo goed in het dealen met tbs'ers en dat is vrij vervelend want de Pompekliniek is een plek waar tbs'ers werken aan hun terugkeer in de samenleving. Ondanks een Jurassic Hek ontsnappen ze er aan de lopende band: overvallers, pedobeertjes en u kent vast ook nog wel het verhaal van Luciano Dijkman en Sherwin Windster (Luciano is inmiddels gepakt, Sherwin staat op de Opsporingslijst). Hedenmiddag ging er maar weer eens een tbs'er vandoor. De 31-jarige man is inmiddels opgepakt, maar niet voordat hij in Soest een vrouw had neergestoken. "De 27-jarige vrouw raakte daarbij zwaargewond." Nu al zin in het volgende jankinterview met een bestuurder van de Pompekliniek. Twee constateringen: bij de Pompekliniek kunnen ze erg weinig en Nederland is een fantastisch land.
UPDATE - 2018: 8 jaar cel + tbs voor doodslag. 2019: in tbs-kliniek. 2022: verlof & gedoe. DIT LAND
UPDATE - Ontsnapte dude is een NEEF van Windster. On-ge-loof-lijk

Gratis geld! Raad van State zet onze schatkist wagenwijd open voor wachtende asielzoekers

Asielcrisis: Mooier kunnen we het niet maken, wel duurder

Gratis geld voor iedereen

Weet u nog die tijd dat we 1,25 miljoen euro PER WEEK overmaakten aan asielzoekers omdat het IND zijn werk niet rap genoeg uitvoerde? We dachten dat we deze bodemloze put voor belastinggeld eindelijk hadden gedempt, maar helaas kwam de Raad van State zojuist met een graafmachine op bezoek om dit gapende gat te heropenen. "Zonder de rechterlijke dwangsom heeft een vreemdeling geen effectief middel om de staatssecretaris ertoe te bewegen op tijd een besluit te nemen." Met het Europese recht in de hand wappert de RvS de 'Tijdelijke wet opschorting dwangsommen IND' van tafel en zet het de schatkist wagenwijd open voor alle binnenstromers die al langer dan zes maanden wachten op de behandeling van hun aanvraag. Dat kostte ons eerder al 65 miljoen euro per jaar (we konden het zelf ook niet geloven) en dat zal met de personeelstekorten bij de IND momenteel niet beter uitpakken. Dat wordt weer ongezien bakken met geld richting nieuwkomers scheppen. Geld waarvan we dus niet mogen bepalen dat we het harder nodig hebben voor het oplossen van andere crisissen, omdat Europa de regels maakt. Welkom in Nederland: Of je mag blijven weten we niet, maar de cheques liggen al klaar. 

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl