achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Feest! Mohammedanen verlaten massaal Nederland wegens moslimvervolging!

 “Wolla, erger dan inquisitie in Spanje”.

Er was natuurlijk ook goed nieuws de afgelopen week, want notabene de staatsomroep meldde dat er een uittocht van mohammedanen gaat plaatsvinden. De belangrijkste reden is dat ze in Nederland niet langer openlijk hun islamitische geloof kunnen belijden en naar veiligere oorden moeten vluchten, net als ooit de joden van het Iberische Schiereiland, de Hugenoten en de Mennonieten dat deden. Dit zal, aldus de NOS, leiden tot een braindrain en een human capital flight die slechts te vergelijken is met die van de exodus van joden in Duitsland naar de Verenigde Staten in de jaren dertig.

De NOS: Tijdens besloten netwerkbijeenkomsten spreekt Nourdin El Ouali, voorzitter van de Stichting Islamitische Organisaties Rijnmond met verschillende moslims die veel vragen stellen over de hidjra. "Sinds de opkomst van extreemrechtse partijen in verschillende Europese landen, vragen steeds meer moslims zich af of ze nog veilig zijn in Europa", zegt hij. De moslims die hij spreekt, noemen ook het gebrek aan Europees beleid op het Israëlische geweld in Gaza als een van de redenen waarom ze zich niet veilig voelen in Europese landen.”

Goh, mohammedanen in de slachtofferrol: je verwacht het niet. Broeder Nourdin, die om mij onbekende redenen in de gayscene van Rotjeknor El Anali wordt genoemd, kennen we nog als moefti van Hamas Rotterdam, ook wel NIDA genoemd. In thuislanden Turkije en Marokko zullen de feestcomités klaar staan om de terugkeerders (portemonnees op pootjes) met alle egards te ontvangen en zodoende is er sprake van een win-winsituatie. En in Dubai staan ze ook met de fanfare klaar om jonge Marokkaanse ondernemers uit Nederland te onthalen. Iedereen blij en opgeruimd staat netjes.

Anderzijds is er ook sprake van een uittocht van echte Nederlanders. Nooit eerder verlieten zoveel mensen Nederland. In 2022 emigreerden 174.000 mensen naar het buitenland, bijna 30.000 meer dan het jaar ervoor. “Echte Nederlanders” is ironisch bedoeld: ik had ook kaaskoppen kunnen schrijven.

Het afgelopen weekeinde vond de Internationale Emigratiebeurs plaats in de Expo van Houten. Ik keek even naar een sfeerimpressie van vorig jaar en dacht: “Wie zo gek is om vrijwillig naar deze hel op aarde te gaan, kan beter zelfmoord dan emigratie overwegen.” Sowieso wil je dood noch levend gevonden worden in de Expo, laat staan in Houten, waar gewapende straatovervallen net zo gewoon zijn als in Rio de Janeiro. De organisatoren van de beurs reppen overigens met geen woord over de push factor qua emigratie, en alleen maar over de pull factor.

Ook las ik dat Reisbureau Nonkel Eric van der Burg rekent op zo’n 200.000 nieuwe Nederlanders per 1 januari 2026 en dat lijkt mij een prima reden om te vertrekken. De vraag is of je daar de hulp van de Internationale Emigratiebeurs bij nodig hebt.

Helaas komen er veel Nederlanders naar Portugal. Het wemelt bij mij in de Algarve dan ook van de boze blanke expats die het moederland om wat voor reden dan ook ontvlucht zijn: digital nomads, hippies, belastingvluchtelingen, klimaatvluchtelingen, klimaatontkenners, penose, wietboeren en wat dies meer zij. In de Alentejo, de enorme provincie boven de Algarve, wemelt het van de vreemde snoeshanen, al dan niet in communes. Tamera werd in 1995 in Zuid-Portugal opgericht en trekt nu elk jaar duizenden zwevers. Dan is er Azula (“live off the grid”) en Monte Sahaja van de populaire meditatiegoeroe Mooji, met een retraitecentrum en een ashram. En dan is er natuurlijk nog de charmante  Nadia Duinker met haar Freedom Ville. De Groene Amsterdammer maakte een portret van haar.

“Tuurlijk, niet iedereen begint een nieuw leven ‘in de natuur’ – natuur die overigens wel op twintig minuten rijden ligt van een bowlingcentrum en afhaalsushi. Maar waar ze eerder geestelijk haar eigen pad leek te kiezen, door bijvoorbeeld anders dan veel complotdenkers Black Lives Matter te steunen en belang te hechten aan reductie van CO2-uitstoot en het behalen van klimaatdoelen, zit ze nu helemaal in het zogenoemde rabbit hole, een wereld van complotten. Hoewel ze niet volledig off the grid gaat, wil ze zich wel zoveel mogelijk aan ‘het systeem’ onttrekken. Ze heeft serieus getwijfeld of ze haar jongste kind bij de gemeente zou inschrijven. Ze raakte dit jaar geïnteresseerd in een theorie over soevereiniteit, populair onder complotdenkers. Nederland is volgens die theorie een bv die de eigen bevolking gebruikt als onderpand om leningen af te sluiten bij financiële instellingen. Hoe het precies zit en naar wie de eventuele winst van de bv vloeit, weet Duinker ook niet, maar ‘inschrijving in het geboorteregister betekent dat je een relatie met de staat aangaat die niet per se in het voordeel is van de burger’. Toch koos ze eieren voor haar geld. ‘Zonder inschrijving kun je niet naar school, geen bankrekening openen, geen rijbewijs halen, dan besta je eigenlijk niet.”

In de Israëlische kwaliteitskrant Haaretz las ik een reportage over honderden Israëlische hippies en new age-figuren die zich vestigen in de Alentejo. Ze krijgen een Portugees paspoort als ze kunnen aantonen dat hun voorvaderen ooit verdreven zijn door de inquisitie. De bijzonder lage prijzen van vruchtbaar land en het geweldige weer maakt het extra aantrekkelijk voor hen. São Martinho das Amoreiras is het epibrerend centrum van de Alentejaanse new age en de invasie van de neo-Hebreeërs. Je kan daar echt topfalafel en hummus scoren voor weinig. Voor een puik broodje falafel pleeg ik een moord, maar in de Algarve zijn die Levantijnse lekkernijen nauwelijks te krijgen. In sommige shoppings zit een Israëlische keten, Joshua's Shoarma, maar die verkoopt slappe hap tegen woekerprijzen. Dan kan je beter even doorwandelen naar de exotische afdeling van de Auchan, want die verkoopt prima producten om falafel te maken zoals deze van het merk Al’fez. Wel even oppimpen thuis (met tehina, zuur, yoghurt aangemaakt met knoflook en olijfolie, jalapeños en al die zooi) samen met de kekerkerwtenballetjes het liefst in een lekker grote wrap gerold, want dan knoei je minder dan met zo’n volgepropte pita. Of je moet dus doorkarren naar São Martinho das Amoreiras maar je moet natuurlijk wel van vieze stinkhippies - én vooral van de esoterische Israëlische hippies - houden, die nieuwe kibboetzim en liefdestempels oprichten, met zweethutten en vrije liefdeworkshops. En anders maak je de falafel zelf toch?

Onwillekeurig moet ik bij al die mysterieuze sectes in Portugal wel eens denken aan Jonestown (gratis rondje Kool-Aid van de baas voor alle broeders en zusters), Waco, Heaven’s Gate en de Movement for the Restoration of the Ten Commandments of God. En laat ik Nueva Germania niet vergeten, de Duitse kolonie in Paraguay, gesticht door de zus van Friedrich Nietzsche. Ik heb daar veel over geschreven maar het leukste verhaal was in 2008 voor GeenStijl. 2008! En nog bedankt, Herr Pritt! En wat te denken van de kolonie El Paraíso Verde, opgericht door Duitse anti-vaxxers? En wie schetst mijn verbazing toen ik zonet op GS las dat Willem Engel en zijn claque ook naar Paraguay verhuisden!

Vrienden, ik ben een ziener, een trendsetter en een pionier want de Profeet van Molenbeek vertrok in 2007 al naar het beloofde land Paraguay!

Enfin, voorlopig nog geen collectieve zelfmoord in Zuid-Portugal maar er vallen wel doden in de vage sectes (contradictio in terminis, ik weet). Neem dit alarmerende bericht van afgelopen maandag, met de schitterende titel: British plumber is charged with murder in Portugal after fellow Brit was stabbed to death with 'exceptional violence' at hippy commune's 'Mad Hatter's Tea Party' event.

The attack took place in the Libelinha, an off-grid commune nestled into the rolling forest valleys of Pedrogao Grande in the centre of the country and includes 24-acres of wide-open woodland, hills and shrubbery. It was previously bought by British expat, privately-educated Xavier Hancock, with Menkens believed to have been renting land from him to hold the mini-festival known as the Mad Hatter's Tea Party. A Portuguese journalist who visited the commune the day after Menkens' arrest was told by the source there that the suspect was upset about the festival's failure and went off for a day to 'spend some time alone'. In an unusually hard-hitting statement released shortly after the stabbing, Policia Judiciaria (PJ) revealed details of what they knew. 'The defendant, a foreigner and organizer of a party on a rural property, took the victim to an isolated forest location where, armed with a knife, he attacked him with exceptional violence stabbing him in several areas of the body and causing his death. 'After committing the homicide, the suspect hid the body using tree branches and pieces of clothing. 'Later, he revealed the acts he had committed to the other participants of the party.

Dus potentiële migranten naar Portugal zijn gewaarschuwd: het wemelt hier van de Charles Manson’s. Blijf dus liever thuis voor de wederopbouw van Nederland, op de puinhopen die de vertrekkende 1 miljoen mohammedanen achterlaten.

We kijken even naar de gruwelijke beelden van de exodus.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Ozempic: de zombiedope voor dikzakken.

Ik postte gisteren deze twiet en dat was vragen om ellende.

(Tevens StamCafé, met gratis blokjes cheddar, chorizo & witte wijn)

@Arthur van Amerongen | 24-04-24 | 22:02 | 558 reacties

Soep van de Week - Op autistensafari in Londen

Rob Muntz had mij en twee andere goede vrienden uitgenodigd voor het Paasweekeinde in Londen. En wat er toen gebeurde…

@Arthur van Amerongen | 03-04-24 | 21:00 | 69 reacties

Hoera! Gerrit Komrij, de Godfather van GeenStijl, wordt 80!

Gerrit zou op zaterdag 30 maart 80 zijn geworden en dat moest groots gevierd worden, zo dachten zijn biograaf Arie Pos - vriend van de show - uitgeverij Ezo Wolf en mijn persoontje.

(Tevens StamCafé)

@Arthur van Amerongen | 27-03-24 | 22:02 | 616 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.