achtergrond

Geenstijl

NOS na rapport over kenmerken daders seksuele uitbuiting: "Ze zijn vaak jonger dan 25 jaar"

Aha. "Jongeren"

Helder verhaal van de NOS over nieuw onderzoek naar kenmerken "daders seksuele uitbuiting" (oftewel loverboys, maar dat mag je vast niet zeggen van de Libelle). Dat blijken namelijk heel vaak mannen (verrassing) te zijn van jonger dan 25 jaar. GOH. Maar wat voor mannen dan? "Daders komen veelal uit een onstabiele gezinssituatie, hebben vroegtijdig hun school verlaten en zitten in een criminele omgeving." Ahaa. Maar zouden ze dan misschien ook? Mag je er dan van denken dat? Nee toch zeker? En de NOS schrijft er ook niets over toch? Dan is het zeker niet relevant!

Zou trouwens wel een beetje gek zijn, een onderzoek naar de kenmerken van daders van seksuele uitbuiting dat bepaalde kenmerken van daders van seksuele uitbuiting niet onderzoekt. OH NEE WACHT HET STAAT ER GEWOON LUID EN DUIDELIJK OP PAGINA 55, 56, 57 EN 58 MET PLAATJES EN ALLES.

Kijk dan. In dit plaatje is het duidelijk te zien. Van de daders van seksuele uitbuiting is 73% allochtoon, of als je dat niet meer mag zeggen van je geloof: van niet-Nederlandse herkomst. Bij de 'niet-criminele controlegroep' (beetje vaag samengesteld, maar het gaat in ieder geval om niet-criminelen met hetzelfde geslacht en geboortejaar als de daders) is dat maar 31%. 73% is meer dan het dubbele van 31%. Een dikke oververtegenwoordiging dus. Als je alleen kijkt naar geboortelanden zijn de "vier traditionele migratielanden" (Marokko, Turkije, Suriname en de vml. Antillen) nog zwaarder oververtegenwoordigd. "Zo zijn daders van binnenlandse seksuele uitbuiting vaker geboren in één van de vier traditionele migratielanden: 21% ten opzichte van respectievelijk 11% en 4%". Maar hee. Giselle van Cann vindt misschien dat de een zijn loverboy de ander zijn vooroordeel is, dus deze informatie is voor u NIET RELEVANT.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Onverbiddelijk nieuw rapport geslachtstransities: "Kwetsbare Britse tieners gebruikt als voetbal, bewijs ontbreekt, dit is een systeemfout"

De avant-garde (wij, uw weblog, gewoon hier) kan het dossier 5 jaar te laat en tienduizenden verminkte kwetsbare tieners en adolescenten verder eindelijk overdragen aan de Zembla's en Guardians

@Spartacus | 11-04-24 | 19:33 | 206 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.