Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

NU herkauwt RTL-bericht: regionaal ov wordt nog pleurisduurder dan toch al pleurisduur

Bijna 12% erbij

"De prijzen voor openbaar stads- en streekvervoer zullen volgend jaar weer buitengewoon hard stijgen. De verwachting is dat kaartjes en abonnementen in 2024 maar liefst 11,3 procent duurder worden." Dat zocht RTL in juni uit. En nu dachten ze bij NU.nl: goh laten wij dat bericht gewoon overkalken, maar dan drie maanden later en met een iets ander percentage. "Ritprijzen in de metro, tram en bus gaan volgend jaar waarschijnlijk met 11,7 procent omhoog." Freek Bos van reizigersclubje Rover noemde de prijsstijging bij RTL 'ongehoord', nu noemt hij het 'schrikbarend'. Bedankt NU.nl voor het doen van jullie JOURNALISTIEKE TAAK. Overigens gingen de prijzen in het ov aan het begin van dit jaar ook al dik 7 procent omhoog. Had iemand nou iets met zo'n ov-klimaatkaart, want we hebben echt mega veel zin om ons helemaal schots en scheef te betalen aan hyperongemakkelijke ritjes in stinkende bussen met schreeuwende scholieren die pauzevoer in onze nek smijten en overvolle trams vol ruftende toeristen, zakkenrollers en idioten, die een halfuur doet over een afstandje van niks.

Reaguursels

Inloggen

Stop met voorrekenen in procenten!

Een procent per week, een procent per maand of een procent per jaar levert nogal wat verschillen op. Als je 10% prijsstijging voorspelt, wil ik graag het termijn weten. Is dat per maand/dag/jaar... of misschien nog een ander tabelletje?
Gewoon getallen noemen!

Jos Tiebent | 13-09-23 | 15:54 | 1

Het gaat om het idee. Dat is voor de meesten al meer dan lastig genoeg om te begrijpen.

heldheino | 13-09-23 | 17:57

Dan nog 1x een voorbeeld hoe het misgaat bij mijn werkgever. Deze heeft bussen van Ebusco aangeschaft -> versie 2.0. Dus bussen van de 2e generatie die nog niet eens goed zijn doorontwikkeld. Deze bussen hebben neen accupakket op het dak (dat is bij andere busmaatschappijen ook zo). Echter, het verschil zit hem in de wijze hoe deze accu pakketten worden geladen. Vrijwel alle OV bedrijven doen dit m.b.v. een pantograaf. Echter, Connexxion dacht in de regio Haarlem IJmond dit te kunnen doen met laatstations met stekkers. De overgebleven capaciteit van een accu op het dashbord weergegeven in procenten. Wij noemen dit de SOC- (State of Charge van de accu) waarde. En die palen zijn van de firma Helios en op z'n zachts gezegd zijn die dingen een groot drama. We hebben 2 verschillende. Namelijk een snellader (169 ampèr) en een traag lader (89 ampère). Op dit moment zijn er daar 5 van stuk. Dan zijn er vervolgens nog 2 stuk van de firma Ecotap en die staan op Station Spaarnwoude Zuid (lijn 2). 1% laden met de snellader duurt 2 minuten en met een traaglader 4 minuten. Het moet dus zo zijn dat de bussen 's ochtends met volle accu's de garage verlaten. Echter dit is niet het geval. Dus later op de dag/avond beginnen er SOC problemen op te treden. De capaciteit is te laag om nog een rit aan te vangen. Dit komt dus vooral omdat de bussen hun laadmomenten (waar Connexxion vnuit gaat) missen door defecte laadstations.
Nu hoor ik mensen denken: "ja maar die worden dan toch snel gemaakt?"
Nee... die zijn al maanden stuk en reparatie laat nog steeds op zich wachten.
Reactie: "ja maar dat kan toch niet. Het is toch jullie gereedschap en dat moet toch op orde zijn!"
Vind ik ook maar breng dat de managers van Connexxion maar eens aan het verstand. Het gevolg is dus rituitval. Als klap op de vuurpijl heeft Connexxion al het elektrisch materiaal vorig jaar aan de provincie Noord-Holland verkocht. Echter, in hun ijver om geld te verdienen had Connexxion in de maanden Juli en Augustus een lumineus idee. Aangezien we dan de zomerdienstregeling draaien blijven er de nodige bussen op de garage staan. 's Nachts werden deze bussen met het goedkope tarief met de snellader opgeladen en overdag werd dit teruggegeven aan het stroomnet. Als er dan collega's waren die SOC problemen hadden konden er dus ook geen bussen uitgewisseld worden omdat de accuwaarde -10KW was. Dat liep dus op een drama uit. Op dit moment is de buitentemperatuur nog vrij hoog en hebben we al enorme SOC problemen. Als die laadstations niet op tijd gemaakt worden, en de temperatuur gaat omlaag dan gaan de kachels weer aan en gaan die accu's nog sneller leeg. Al met al is er zelfs op dit moment heel veel rit uitval.
Reactie: "ja maar daar krijgt Connexxion toch boetes voor!"
Klopt, maar met een maximum van €100.000 per kwartaal.
Reactie: "Bedoel je dan dat Connexxion op dat moment kan doen en laten wat ze wil?"
Ja, want de boete is immers betaald.
Vraag ik me ook nog of of de provincie Noord-Holland ervan op de hoogte is dat Connexxion haar materiaal in de maanden Juli en Augustus op een dergelijke wijze heeft misbruikt, of wanneer zij gaat optreden (als dit kan) tegen de enorme hoeveelheid rituitval.

Lenco | 13-09-23 | 15:51

Koolmees wordt bedankt.

thanseeuwen | 13-09-23 | 14:07

Kan natuurlijk niet over heel Nederland oordelen maar in de (vrij grote) regio Westland is het Streekvervoer doelbewust afgebroken, de grootste stap werd gemaakt toen de HTM en de RET 'hun' gebied tot verboden gebied maakten en reizigers aan de rand van de stad werden gedwongen over te stappen op het stadsvervoer
Dat heeft meteen geleid tot een grote afname van de passagiers en dat heeft zich nooit meer hersteld, gevolg bezuinigingen op het lijnenpakket.
Direct daarna werden door lokale politici de eisen aan het materieel waanzinnig hoog gemaakt, complete wagenparken konden naar de sloop of voor een appel en een ei naar ontwikkelingslanden (die daar nog vele jaren mee vooruit kunnen).
Tevens moesten álle haltes aangepast worden om rolstoeltoegankelijk te worden (een kostenpost van vele miljoenen zo niet miljarden), de bussen moesten worden uitgerust met rijplanken à raison van 10.000,= per bus.
De chauffeur mag zijn plaats niet verlaten en hij kan dus niet controleren of de rolstoel veilig staat waardoor dus het risico ontstaat dat hij bij een noodstop rechts wordt gepasseerd door een niet deugdelijk vastgezette rolstoelgebruiker.
Gevolg van dit al is dat het aantal lijnen tenminste 50% is gekrompen en door de routes meer 'gestrekt' te maken is de loopafstand tot de halte disproportioneel is toegenomen.

charles de gaulle | 13-09-23 | 13:17 | 1

Hallo thanseeuwen,
Exact hetzelfde is in mijn regio gebeurd.
Er moesten zogenaamd "gestrekte lijnen" komen.
Dan krijgen de reizigers het "gevoel" dat ze sneller van A naar B gaan.
Praktijk is echter dat hele woon- en vinex-wijken niet worden aangedaan door het OV.
Ook wij "mochten" niet meer van het GVB klanten in Amsterdam opnemen en vervoeren.
En die plank dan voor mensen met een rolstoel.
Die moeten wij met een haak van de vloer tillen en dan met je handen op de straat liggen.
Die vloer is er smerig en handschoenen krijgen we niet.
Tevens weeg dat ding enorm zwaar wat weer een aanslag op je rug doet.
Zoals je lees gaat dat niet elektrisch en ik vraag me al langere tijd af wat de arbeidsinspectie daarvan zou vinden.
De afgelopen jaren vond de "vervoersdeskundige" van de provincie Noord-Holland het nodig om ieder jaar van veel lijnen de route te wijzigen (regio Haarlem, IJmond, Castricum, Uitgeest, Zandvoord en Vogelenzang).
De reizigers in deze regio weten niet meer waar ze aan toe zijn en keren het OV de rug toe, hetgeen ik volledig begrijp.
Suggestie van de "vervoersdeskundige" om dat het OV in die gebieden dan maar volledig op te heffen.
De "hand in eigen boezem steken" of "het boetkleed zelf aantrekken" is er niet bij.
Nee, zoals zo vaak is het de verantwoordelijkheid afschuiven naar anderen.
Denk zelfs dat de betreffende wethouders van deze gemeentes niet eens op de hoogte zijn van deze "suggestie".
Waarschijnlijk pas als het te laat is.

Lenco | 13-09-23 | 14:45

Best vreemd dat er steeds weer ophef is over dit soort zaken. Heel nederland is het toch eens? Alles moet gratis gewoon omdat dat het beste is voor iedereen. Dus laten we dat bij wijze van experiment eens een maand doen. Gewoon heel oktober of november hoeft niemand meer ergens te betalen. Wel natuurlijk een voorwaarde. Alle kassa’s en kaarten ed weg.
Buschauffeurs, winkelmedewerkers, mensen in de zorg krijgen geen salaris meer maar een aanstelling als vrijwilliger. Dat kan want ook zij hoeven immers nergens meer iets af te rekenen.
Kijken hoeveel mensen na die maand nog zeuren over prijsverhogingen om de mensen die vaak zelfs op de meest rotte tijden werken een fatsoenlijk salaris krijgen. Een vrijwilliger hoeft namelijk niet in het weekend of s’avonds achter het stuur te zitten of aan het bed te staan. En die bos met zijn zwaar gesubsidieerde club met nauwelijks leden (rover) moeten ze gelijk opsluiten. Ik heb liever goed ov dat wat meer kost dan een bus die in het weekend 1x per uur of nog minder rijdt. Zeik allemaal maar ov dat dure ov, ben benieuwd hoeveel jullie over denken te houden als we het gewoon afschaffen.

ZomaarEen | 13-09-23 | 13:02 | 1
-weggejorist-
JanVergoor | 13-09-23 | 13:20
-weggejorist-
Patty D. | 13-09-23 | 12:39

Iedereen wordt uit de auto gejaagd en naar het OV geduwd. Vervolgens maken ze die duurder. Dan maar de fiets, zou je denken. De electrische varianten worden massaal gejat en de politie doet er niks aan. Overal meer kosten en ongemak. Grote kans dat het fietsplaatje terug komt.

Deflatiemonster | 13-09-23 | 12:38 | 2

Deze hele discussie is niks nieuws... het bestaat al tientallen jaren en we blijven er iedere keer opnieuw weer intrappen alsof het iets compleet nieuws is... Benzineprijzen omhoog om mensen de auto uit te jagen, daags erna gaat het OV qua prijs omhoog... altijd zo geweest.

mr.cunt | 13-09-23 | 13:57

Sowieso iedereen die op kantoor werkt, zal thuis moeten kunnen werken.

Kosmos | 13-09-23 | 15:03

En dat gaat nog extremer worden als de “fossiele
Subsidies” die het OV nu krijgt dankzij de klimaat jihadisten van klimaat Imam Timmermans wegvallen

Snap_het_ook_niet | 13-09-23 | 12:36 | 1

Die "fossiele subsidies" die krijgen ze niet want de bussen zijn inmiddels vrijwel allemaal elektrisch.
Dat werd bij de aanbesteding door de provincie (in mijn geval Noord-Holland) ge-eist.
Alleen op hele lange lijnen waar op dit moment nog geen laadstations staan rijden nog diesels.
Maar ook deze zullen op vrij korte termijn verdwijnen.

Lenco | 13-09-23 | 12:48

Daarbij is binnen de EU Luxemburg volgens mij een netto-ontvanger (met al die goed betaalde baantjes) terwijl wij vooral mogen storten in de EU-pot.

Gummibrösel | 13-09-23 | 12:37

Die hebben daar waarschijnlijk geen enorme begrotingstekorten, hier wel. In dit land verdwijnen bij VWS miljarden Euri zonder bonnetjes tijdens Covid. Zie ik in Luxemburg nog niet gebeuren!

Jan, Leiden | 13-09-23 | 12:57

Gratis bestaat niet, wat wordt bedoeld is dat een ander er via de belasting voor gaat betalen.

charles de gaulle | 13-09-23 | 13:19
▼ 4 antwoorden verborgen

Op mijn dorp komt 3x per dag de bus ondertussen. Straks helemaal niet meer. En dan moet ik m’n auto weg doen? Wat denkt men in Den Haag?

ikworstelengadouchen | 13-09-23 | 11:52 | 3

De zin "Wat denkt men in Den Haag?" is totaal onlogisch.
ooit een politicus zien denken?
Dom gelul uit de nek vanuit Den Haag is meer logisch

captain-caveman | 13-09-23 | 12:09

In Den Haag denken ze dat u in een stad in een huurflatje gaat wonen en dit ook nog ziet als een eigen keuze.

Veepert | 13-09-23 | 12:28

Al zpu de bus 4 maal per uur rijden, dan nog zou je de bus niet gebruiken.

Lorejas | 13-09-23 | 12:48

Er moest "marktwerking" in het OV komen.
Het zou dan beter, goedkoper en meer worden.
De realiteit leert dat het tegenovergestelde is gebeurd.
Vorig jaar stonden er bij mijn werkgever 38 diensten per dag open.
Het kon niet anders als dat de provincie Noord-Holland enorm moest afschalen in onze regio.
Nu zie ook dat Brabo op de zomerdienstregeling blijft rijden omdat zij niet voldoende mensen hebben om de winterdienstregeling te rijden.
En dit is nog maar het begin, het tekort zal de komende jaren nog veel groter worden.
Door de RVU regeling verlaten veel oudere collega's het bedrijf en vele anderen vragen het generatie-pak aan.
Gisteravond gaf de provincie aan dat veel sectoren kampen met personeels tekort.
Dat de provincies ZELF onderdeel van het probleem zijn werd niet belicht.
Veel jongeren hebben geen zin om vroege-, dag-, gebroken, middag-, late- of nachtdiensten te draaien en lopen vaak halverwege het sollicitatie gesprek weg.
Deze willen in het week-end stappen en niet achter het stuur van een bus zitten om kotsende klanten te vervoeren.
E.e.a. zal mijn tijd wel duren.
Nog twee jaar dan heb ik er ruim 42 jaar binnen het OV op zitten, en dan kan ik dit hoofdstuk afsluiten.

Lenco | 13-09-23 | 11:52 | 11

@Lenco | 13-09-23 | 13:25:
Aan de ene schokkend en ja, je verwacht wel dat ze flinke winsten pakken in het buitenland en vervolgens de boel op zijn beloop laten....
Dat hele privatiseren van alles en nog wat werd destijds al voor gewaarschuwd, ook voor het gevaar van winstmaximalisatie en verschraling en dat zien we nu overal terug: de zorg, vervoer en in alles wat destijds gewoon goed was. En weet niet of een weg terug nog is te betalen nu alles al aan private ondernemingen is uitbesteed.
Dat de nieuwszenders nog niet eens laten zien hoe slecht het ervoor staat zegt weer iets over de matige journalisten.
Triest om dit te lezen, maar u moet maar zo denken: het lag in elk geval niet aan u !

Jan, Leiden | 13-09-23 | 15:26

@Lenco | 13-09-23 | 13:25: Veolia heeft jaren geleden al de hele transportsector verkocht en is nu ook in handen van Transdev.
"Marktwerking" wilde men zogenaamd, het OV is in handen van gigantische multinationals en de zusterbedrijven bieden zogenaamd tegen elkaar op, wie het gelooft krijgt een vliegtuig zeiden wij vroeger !

charles de gaulle | 13-09-23 | 15:34

@charles de gaulle | 13-09-23 | 15:34:
Dat is dus nieuw voor me. Dan heeft Transdev toch wel een "hele grote vinger in de pap" in OV-land.

Lenco | 13-09-23 | 16:31
▼ 8 antwoorden verborgen

Als je nou niet een 100% garantie had dat je elektrische fiets gejat of in elkaar getrapt wordt, dan zou het OV allang zijn opgeheven.

_pacman_ | 13-09-23 | 11:49

Sowieso geen OV voor mij, gewoon een auto want hoe haal ik anders m'n jerrycans goedkope benzine uit Duitsland?

pollens | 13-09-23 | 11:46

Oh, dat zullen de klimaat-activisten niet leuk vinden, want meer mensen zullen de auto gebruiken of er één aanschaffen.

Thoth | 13-09-23 | 11:46 | 6

@_pacman_ | 13-09-23 | 11:50:
030 is druk doende!
Op dit moment, al maanden pokkeherrie, stof en amper de wijk in/uit kunnen vanwege de aanleg van de Westelijke Stadsboulevard!
"Waaraan mensen kunnen wonen, recreeren en werken." ( puntjes op de e van recreeren zetten werkt even niet, dit voor de taalkundigen hier)
De weg voor onze wijk is nu ook 8 dagen volledig afgesloten.
Aanwijzingen, borden, andere rijroutes kloppen niet, er wordt voortdurend tegen het verkeer ingereden door mensen die het ook niet meer weten.
Regelmatig ongelukken op de al aangelegde Ovatonde's door onoverzichtelijkheid etc.
Kortom, chaos!
Gaat nog tot ver in 2025 duren.
Volkomen van het pad af, die gladioooole in 't Stadskantoor!
Oh, en sinds Mei is er ook nog betaald parkeren ingevoerd in ons wijkie.

LoesjeP | 13-09-23 | 12:09

@LoesjeP | 13-09-23 | 12:09: Ik woon in een ander netnummer, maar hier identiek. Er is wel 23 jaar voor gestreden door het volk. Ik vermoed dat het eindresultaat van al dat gegraaf en lawaai, tot helemaal niks zal leiden. Het blijft gewoon een racebaan en al dat groen dat ons beloofd is, zal niks meer of minder blijken te zijn dan een hondenuitlaatplaats. En nu kost parkeren hier nog 45 euro p/j. Straks zijn er minder plekken en zal je zien dat zo'n plek ineens 200 euro gaat kosten. Zo rolt het hier altijd.

Xaphan | 13-09-23 | 12:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Regionaal OV. RIJDT dat nog?
Er zijn hele gebieden (de regio) waar na 19:00 nergens meer een bus rijdt.

JanVergoor | 13-09-23 | 11:45 | 4

@Lorejas | 13-09-23 | 11:49:
Misschien is dat omdat ze anders niet meer terug konden forenzen omdat de (laatste late) retourbus al eens eerder geschrapt was? En als je niet meer terug kan, dan ga je ook niet meer heen, toch?

ikhebergeenbenulvan | 13-09-23 | 11:54

Hier is dat zo. En overdag zit er 0 of 1 passagier in.

small_town_dad | 13-09-23 | 12:02

@ikhebetc: het is ooit begonnen ergens met lijnen niet gebruiken. Geen kip ei verhaal lijkt me.

Lorejas | 13-09-23 | 12:44
▼ 1 antwoord verborgen

Ze moeten het tien keer zo duur maken vijf jaar onvoorwaardelijk op zwartrijden zetten, ben je wel van die tramtaferelen van eerder af.

uisge baugh | 13-09-23 | 11:45

De liberale natte droom, zijn alleen even vergeten de belasting te verlagen.

omgponies | 13-09-23 | 11:44

Ik gooi die strippenkaart maar weg, ik stop er mee.

J.Cash | 13-09-23 | 11:43 | 1

De strippenkaart werkte op basis van zones.
Twee zones was 3 strippen.
Dit was geen eerlijke verrekening van de kosten voor klanten.
Nu betaal je een instaptarief en een vast bedrag per gereisde kilometer.
Hier een overzicht wat e.e.a. kost: www.ov-chipkaart.nl/reizen-op-saldo

Lenco | 13-09-23 | 13:08

Strippenkaart! maar ja mocht dat er nog zijn dan wordt dat ook onbetaalbaar.

Gomezlopez | 13-09-23 | 11:43

Visieloos kabinet. What’s new? De markt zou het allemaal oplossen toch? De overheid moest zich vooral nergens mee bemoeien, want links en bureaucratisch. En kijk eens hoe goed het nu allemaal gaat. En niet alleen met het openbaar vervoer hè?

Bigi Bana Boy | 13-09-23 | 11:43 | 1

Er zijn te weinig werkende mensen en teveel mensen met een bullshitbaan.

brie-de-penis | 13-09-23 | 12:53

En ondanks tariefsverhoginenng rijden er Chinese electrieke kneusbussen rond op de Veluwe, die ofwel stelselmatig last hebben van storingen of chauffeurs de ziektewet inhelpen, en dat allemaal na een frauduleuze aanbesteding. Ons openbaar vervoer in een notedop

batvoca2 | 13-09-23 | 11:42 | 1

FYRA euh FYASCO verdiendmodel

captain-caveman | 13-09-23 | 12:13

In principe mis je niks aan OV. Mijn ouders leven al 50 zonder, ikzelf gebruik het alleen in buitenlandse steden, mijn kinderen een keer per week met school als ze gaan zwemmen. wie zijn toch die mensen?

small_town_dad | 13-09-23 | 11:41 | 3

U stapt bij een avondje zuipen gewoon in de auto?

U-boot | 13-09-23 | 11:54

@U-boot | 13-09-23 | 11:54: Nope. En hier in de buurt rijdt trouwens geen OV na 18h. En voor 18h alleen een belbus ofzo, ik weet niet eens hoe dat werkt.

small_town_dad | 13-09-23 | 11:58

Heel lang geleden maakte ik ook gebruik van de bus (LTM) en toen betaalde je de chauffeur voor een kaartje.

Regentenstijl | 13-09-23 | 11:39

Bleib zu hause in uw eigen 15-minuten-smart-city.

ikhebergeenbenulvan | 13-09-23 | 11:38

Ik heb de trein en de bus al jaren niet meer genomen. Te duur, te vaak vertraging, te vaak onderhoud, te vaak een technische storing, te....... laat maar.

Yor_Kok | 13-09-23 | 11:37 | 1

Het is ook beslist niet voor alles bruikbaar.
Deur-naar-deur reistijden die onwerkbaar lang zijn, je kan maar heel beperkt iets meenemen of het is te laat of te vroeg of je komt niet meer thuis.

AdvocatusDiaboli | 13-09-23 | 11:50

Het heet openbaar vervoer, dus iedereen mag er in.
Alleen kan niet iedereen het meer betalen.
Een beetje zoals autorijden eigenlijk.

We spiralen verder omlaag.

Steeds meer mensen gaan eindigen in wijken en dorpen waar mensen niet meer uitkomen, geen goed huis, geen geld voor warmte, geen goed eten en geen goede gezondheidszorg en geen goed onderwijs en geen gebruik kunnen maken van hun recht.

Geen wonder dat alle partijen beginnen over bestaanszekerheid, ze zien de onderlaag groeien.

AdvocatusDiaboli | 13-09-23 | 11:37 | 1

De onderlaag groeit al jaren omdat de grens hiervoor steeds verder omhoogschuift wegens onnoemelijk veel verschillende oorzaken. Oorzaken die een gemene deler lijken te hebben; min of meer allemaal gecreëerd door overheid(sbeleid).

U stelt dat mensen op een bepaald moment wijken niet meer uitkomen, en ik hoop niet dat u gelijk krijgt. Echter zie ik wel de tendens dat mobiliteit onder druk staat, van lokaal- tot internationaal niveau. Denk aan milieuheffingen, brandstof/ energieprijzen, etc.

Osiris | 13-09-23 | 12:14

Ach, in een 15-minute-city heb je eigenlijk geen OV nodig.

Abject | 13-09-23 | 11:36 | 3

Je was/bent me voor.

ikhebergeenbenulvan | 13-09-23 | 11:39

Is ook reuze handig als er een lock-down nodig is. Hoef je alleen t OV maar "uit" te zetten. Maakt het ook makkelijker om protesten en andere vormen van ""burgerlijke ongehoorzaamheid"" te "containen". Wil je uit je 15 minuten zone? AUSWEIS BITTE!

Sla2020MaarOver | 13-09-23 | 11:58

Het OV is een mooie reality-check voor elke deuger. Even van de moral high horse af, uit je Tesla en laat je gerieflijk door de samenleving rijden. Niet teveel oogcontact maken in de tram als de scholen uit zijn, want je staat al snel met je in elkaar getrapte smoel op Dumpert. En neem ook eens dat streekvervoer, goed voor je talenkennis!

kapoerewiet | 13-09-23 | 11:36

Ik ben jaren geleden al het OV uitgejaagd door in onverstaanbare talen uitgeschreeuwde decibels

Ridde Rogter | 13-09-23 | 11:34 | 3

Maar je hebt nu de stiltecoupé.

ikhebergeenbenulvan | 13-09-23 | 11:40

@ikhebergeenbenulvan | 13-09-23 | 11:40: Op papier. Met name verarmiërs scheppen er genoegen in zwart te rijden, zichzelf in redelijke luxe uit te nodigen, en dan met name in stile coupé's HARD te "praten". Het laatste gaat in zo'n geval gepaard met het 'kk' woord - Wat dan tig-duizend keer wordt herhaald.

Wij hebben van alles meer dan zij, dus ja, blijkbaar moet het OV per se kapot middels een corrupte insteek. Het zijn net kleine kinderen.

Conducteurs in intercities van NS zie je amper - In ieder geval niet vaak genoeg - dus ook feuten nodigen zichzelf maar wat graag uit, zonder hier uiteraard voor te betalen.

Maar verder verloopt alles op rolletjes, met D-66'ers op nationaal niveau aan het roer. Niet zo gek dus dat de mensen i.c.m. alle nadelen treinen / het OV minder gebruiken.

Nederlandop1 | 13-09-23 | 11:55

De Nu punt nl heeft waarschijnlijk een reden om dat steeds te herhalen en het werkt al; een voormalig groenlinksstemster wist me te vertellen dat ze op de Nu had gelezen dat gl-pvda klimaattickets wil en voila, dan is alles opgelost; uit het concept-program:
'- Een klimaatticket voor betaalbaar openbaar vervoer. Openbaar vervoer wordt een publieke
voorziening die voor iedereen betaalbaar moet zijn. Voor iedereen komt er een Klimaatticket, naar Duits
voorbeeld. Voor een vast bedrag van € 49 per maand kan iedereen in de daluren onbeperkt reizen met
alle vormen van het OV. In navolging van verschillende gemeenten starten we met experimenten voor
gratis OV voor mensen met lage inkomens.
- Elke regio bereikbaar. We stoppen de verschraling van het openbaar vervoer. Iedereen moet binnen
45 minuten met het OV bij een ziekenhuis, school en supermarkt kunnen zijn. We keren de trend
van afnemend OV-aanbod gericht op financieel rendement en (her)introduceren nieuwe buslijnen,
ook in kleine dorpen. Dit betekent betere, frequentere buslijnen, ook in de avonduren en hubs met
verschillende vormen van deelvervoer. We trekken de tarieven voor alternatief vraaggestuurd vervoer
(haltetaxi’s) wettelijk gelijk met de tarieven voor regulier openbaar vervoer.' Etc.
groenlinkspvda.nl/wp-content/uploads/...

grietmetgroenefiets | 13-09-23 | 11:32 | 8

@small_town_dad | 13-09-23 | 11:35:
Dat is het hele probleem met deze partijen. Rekenen kunnen ze niet, vooral Klaver heeft daarin een naam laag te houden. Bovenstaande kost heel erg veel geld, en gratis bestaat niet. Ergens anders moeten ze dat geld vandaan halen en dus verplaatsing van die verschraling.

“Gratis voor lage inkomens” is puur populisme. Het is inderdaad een groep er boven, zeg maar lage middenklasse, die het ook niet breed heeft en wel mag opdraaien voor de sterke verhoging van OV prijzen om dat gratis voor één groep te bekostigen. Die lage middenklasse zijn bijna altijd werkenden en zo gaan we naar dat VS systeem toe van werkende armen.

Nuuk | 13-09-23 | 11:47

En u gelooft dit vergezicht? Woehaha!!! Maar u bent denk ik geen dwaas. Anders zou u deze gekkigheid niet delen.

Xaphan | 13-09-23 | 11:53

@Xaphan | 13-09-23 | 11:53: Ik dacht dat dit vergezicht de reden was dat de NU voortdurend emmert over de duurte van het openbaar vervoer. Misschien probeert GL-PvdA hiermee zelfs kiezers bij de BBB weg te halen, die willen ook beter openbaar vervoer in de regio, maar die praten er heel anders over, die willen gewoon een Nedersaksenlijn.
boerburgerbeweging.nl/fractienieuws/r...

grietmetgroenefiets | 13-09-23 | 12:08
▼ 5 antwoorden verborgen

Bij ons krijgen alle arme sloebers gratis OV in de stad en hun kinderen krijgen al het andere, zoals computers, fietsen en lidmaatschappen. En nog zijn ze ontevreden. Normale mensen zouden een gat in de lucht springen. Verder hoort het OV gewoon netjes betaalbaar te blijven voor iedereen. Het is effe wennen, maar misschien kom je daardoor wel de vrouw of man van je dromen tegen. Dat werkt minder, wanneer je vloekend in de file staat, in je eentje in een proletenbak, waar je zelf nauwelijks voor hoeft te betalen.

Xaphan | 13-09-23 | 11:28 | 3

Het wordt tijd voor file dating, je toetst iemands kenteken in en ziet of ie ook als beschikbaar aangemeld heeft.. het leven kon zo simpel zijn;)

Smoelensmid | 13-09-23 | 11:33

Ik voel mij een perssinasappel in dit land.

U-boot | 13-09-23 | 11:28 | 2

Nog even en je sofinummer wordt met zo'n gele plastic clip door je oor geschoten.

Conan de Rabarber | 13-09-23 | 11:45

@Conan de Rabarber | 13-09-23 | 11:45: Dat noemen ze in somige gekke kringen: De hielprik.

Xaphan | 13-09-23 | 11:58

Wat laat dit prachtvolle d666VVd kabinet toch een geweldige erfenis na: dreigende gigantische tekorten en forse prijsstijgingen. Rutte en Qaq, bedankt.

dathoujetoch | 13-09-23 | 11:28 | 1

Als in een echte bananenrepubliek zijn de kassen geplunderd en is het geld over de balk gesmeten door de arrogante elite.

gestoptmetroken | 13-09-23 | 11:35

De accijnstekorten en de rest van alle belastingen op de fossiele brandstof wegens elektrisch moet iemand ophoesten.

van stampij | 13-09-23 | 11:27 | 4

@Smoelensmid | 13-09-23 | 11:36: En morgen sta je gewoon netjes de tank van je electrische auto vol te laden voor dezelfde hoofdprijs als nu voor de brandstofauto. Oja, de verzekeringspremie is dan 6x over de kop gegaan. Een electrische auto is immers een soort hel voor de brandweer. Blussen kost veel meer moeite en tijd bij een EV.

Xaphan | 13-09-23 | 12:09

Hoho elektrisch mag ook al niet meer (GL/D666) want is ook slecht voor het klimaat.
Uiteraard moet je wel nog steeds betalen ook al heb je geen auto

captain-caveman | 13-09-23 | 12:21

@Xaphan | 13-09-23 | 12:09: morgen morgen morgen, inmiddels ga ik alweer in november het elfde jaar in van gratis laden aan de eigen zonnestroom.. zonder belastingen dus loopt ik nog wel even voor de betalende troepen uit hoor.. Beetje brandweer gooit er een Bridgehill blusdeken overheen... easy does it www.youtube.com/watch?v=yO8cVWOqZcg

Smoelensmid | 13-09-23 | 13:03
▼ 1 antwoord verborgen

Ik adem ook veel liever fijnstof in dan knoflookasem, AXE-deo, ParisHilton-parfum, cocos-wax, natte hond en bierscheten.

small_town_dad | 13-09-23 | 11:26 | 2

ook zo'n heimwee naar die tijd dat er nog gerookt werd in de kroeg?

Conan de Rabarber | 13-09-23 | 11:28

@Conan de Rabarber | 13-09-23 | 11:28: *snik ja

small_town_dad | 13-09-23 | 11:31

Thuiswerken zou na Corona “de toekomst” worden…
Heel veel bedrijven willen hun werknemers thuishouden.
Lekker op “teams”.
Mensen worden knettergek thuis, het werkt niet.
OV werkt niet, autorijden lukt niet en is onbetaalbaar.
Dit land gaat dieper en dieper in het slot.
En dan moeten de donkere dagen nog beginnen.
Zin an!!

Ruimedenker | 13-09-23 | 11:24

We hebben toch ook allemaal loonsverhoging gekregen om dat te kunnen betalen, nietwaar?

Zack Hooi | 13-09-23 | 11:23 | 3

Dit.

kleybeuker | 13-09-23 | 11:24

Ik kan die verhoging van loon nergens terugvinden in mijn beurs. Zo heb je iets, zo heb je niks. Kijk maar naar de prijzen bij de Jumbo. Het blijft onbetaalbaar en de rotzooi die je wel kan betalen, wordt ook steeds duurder. Tegenwoordig is een huismerk net zo duur als een A-merk van 3 jaar geleden.

Xaphan | 13-09-23 | 11:34

Je gaat dan ook niet voor je lol in het OV zitten. Alleen GroenLinks adepten zeggen dat het fantastisch is maar gaan er zelf niet in. Door autobelastingen is de auto duur, OV krijgt subsidies en belastingvoordelen (telt dat mee in die zgn fossiele subsidies?) en dan is het nog niks.

Nichtsneues | 13-09-23 | 11:22

Toch gek. Onderwijzers krijgen 10% meer salaris plus nog wat extra. Zeg 12% in totaal. Dat vinden we heel normaal. Maar als prijzen als gevolg van dergelijke loonstijgingen omhoog gaan is de wereld te klein.

BoerKoekoek | 13-09-23 | 11:21 | 1

Het zat er ook aan te komen als je als ECB continu geld bij verzint en Rutte en vooral Kaag alle problemen met meer geld afkoopt ipv oplost.

Nichtsneues | 13-09-23 | 11:39

Tot zo ver het klimaatbeleid van de VVD, D66, CDA, CU en haar gedoogpartners GroenLinks en de PvdA. We mogen niet meer bouwen, alles voor het milieu, maar we pesten wel forenzen de auto in. Waanzin.

Feynman | 13-09-23 | 11:15 | 6

@Conan de Rabarber | 13-09-23 | 11:27:
Geen gezeik! Iedereen rijk!

Louter Leuter | 13-09-23 | 11:35

@Louter Leuter | 13-09-23 | 11:35: Wat zijn we toch rijk met zijn allen;)

Smoelensmid | 13-09-23 | 11:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Bij NulpuntNul zijn zo lui dat ze niet eens meer ANP/Reuters berichtjes copypasten maar binnenkort hun wokepoep volledig door eeehj-aaiiii in elkaar laten knutselen. Maar goed, hun lezerspubliek heeft dat toch niet in de gaten en op NuGij is het gemiddelde IQ niet hoger dan, vooruit, 90.

Conan de Rabarber | 13-09-23 | 11:13 | 7

@Conan de Rabarber | 13-09-23 | 11:22: Dat zeggen zij waarschijnlijk ook over ons...

small_town_dad | 13-09-23 | 11:30

Had vandaag ook een reactie geplaatst op Nu. Kreeg veel 'respects' maar opeens vond de redactie 't welletjes. En hup... reactie weg

Tjatiswat | 13-09-23 | 12:47
▼ 4 antwoorden verborgen

Een wagen met verbrandingsmotor. Dan kom je nog eens ergens.

JJMS | 13-09-23 | 11:13

Maar de rijken staan dan ook nooit meer in een file.

Ing. eslapen | 13-09-23 | 11:14

Alsof paupers al niet ALLES gratis krijgen.

JJMS | 13-09-23 | 11:14

Ik wilde altijd al eens in een touringcar rijden.
Heb ik laatst een les genomen.
Met zo'n ding door de stad rijden ging me nog best goed af ook.

Geylebok | 13-09-23 | 11:18
▼ 1 antwoord verborgen

Nog even snel demissionair de BBB-stemmers wat ongemak door de strot duwen.
De laatste rancuneuze stuiptrekkingen van het Rutte-regime.

Zeurders | 13-09-23 | 11:10 | 1

Want die rijden heel veel met de metro?

Lorejas | 13-09-23 | 11:12

Toen ze dat politiek beschermd vogeltje Koolmees baas maakten wisten veel mensen dat het alleen maar slechter zou worden, het OV zou een slim dienstbaar staatsbedrijf moeten zijn i.p.v. afschuivende regio-ambtenaren zonder echte kennis en verantwoordelijkheid. Tja en de "politieke" macht van ProRail werkt altijd tegen, logische infra-besluiten worden al jaren niet meer genomen op deze postzegel.

hagelkruis | 13-09-23 | 11:10

Ik ga pas OV'en als alles elektrisch is. Inclusief de chauffeur.

Plukkieplukkie | 13-09-23 | 11:10 | 1

En de stoelen?

zwenkwieltje | 13-09-23 | 11:29

Ach, merk je niks van met de huidige inflatie.

Ofzo.

Toch?

Wacht...

Lorejas | 13-09-23 | 11:09

lol OV

niemand specifiek | 13-09-23 | 11:08

Ik dacht dat ze juist meer mensen in het OV wilden, uit de auto. Dit gaat niet werken, is vooral vervelend voor mensen die afhankelijk zijn van OV en niet veel verdienen terwijl het daar juist helemaal voor bedoeld is.
Maar goed, besteed het geld maar aan cruiseschepen en hotelletjes voor mensen die niet werken, ik ben er wel klaar mee.

small_town_dad | 13-09-23 | 11:08 | 4

Ontendabelen Vervoer. Je bent student. Bejaard. Asieleiser. Waarom moeten we jouw vervoer regelen? Doe dat maar lekker zelf.

BoerKoekoek | 13-09-23 | 11:22

@BoerKoekoek | 13-09-23 | 11:22: er word gewoon voor betaald hoor, de trein en busmaatschappijen maken gewoon winst.
Voor iemand die zichzelf zo graag als superieur weg wilt zetten zegt u wel domme dingen

the_w | 13-09-23 | 12:11

@the_w | 13-09-23 | 12:11: NS maakt winst? Woehahaha. U bent echt ongelofelijk slecht geinformeerd. Echt geen 1 vorm van OV is kostendekkend. Provincies betalen vele miljoenen aan busmaatschappijen om elk half uur lege bussen van a naar b te laten rijden. Wat een domheid beste the_w.

BoerKoekoek | 13-09-23 | 15:19
▼ 1 antwoord verborgen

Mij veel te gevaarlijk met al die onrendabelen…

eerstneukendanpraten | 13-09-23 | 11:07 | 1

En zowat alle passagiers zitten de hele rit keihard in hun telefoon te schreeuwen, in Afrikaanse stammen dialecten of het Arabisch.

Conan de Rabarber | 13-09-23 | 11:30

Argh, geweldig! " Die kerel kwam met z'n neus in de rails etc."
Moest gelijk denken aan een rit op lijn 2 in het oude Centrum te 030, toen ik nog " op" de bus reed.
Binnen naast de voordeur was er toendertijd, een 1 persoons stoel met leuningen.
M'n bus helde over, toen er een enorm dikke zware dame instapte, die naar 't CS moest. En waar ging ze zitten? Op die stoel met die leuningen.
Heb via de Centraalpost de Perrondienst laten komen omdat het beste mens dus klem zat!
't Heeft wat voeten in de aarde gehad maar haar met vereende krachten er toch uitgekregen.
Dat wij en zij de slappe lach kregen, hielp ook niet echt trouwens.
Ze heeft ons beloofd nooit meer op die plek te gaan zitten.
Heb haar nog wel eens in m'n bus gehad en toen bleef ze maar gewoon staan.
Mooie tijden!

LoesjeP | 13-09-23 | 11:50

Je zult je woonplaats niet meer verlaten.... and be happy

franky37265 | 13-09-23 | 11:06 | 4

@BoerKoekoek | 13-09-23 | 11:24: nou geweldig, u heeft volslagen onbekenden laten weten dat u superieur aan hen bent, waar komt dat toch vandaan?

the_w | 13-09-23 | 11:26

@the_w | 13-09-23 | 11:26: Dat zal wellicht een verworvenheid zijn , zich ontworstelend aan het gemene volk. Toch lees ik dat niet in die tegel van BoerKoekoek. Het zal misschien eerder uw preoccupatie met de boven U gestelde welgestelden zijn. Trouwens je woonplaats niet verlaten en happy zijn die luxe is maar aan weinig mensen gegeven.

Smoelensmid | 13-09-23 | 11:48

Als dat betekent dat wij met carnaval in Oeteldonk geen Amsterdammers en ander onaangepast volk van boven de rivieren meer ontvangen dan is dat een fijne bijkomstigheid!

At_Dawn_They_Sleep | 13-09-23 | 17:06
▼ 1 antwoord verborgen

Is dat inclusief gevarentoeslag?

laurentius | 13-09-23 | 11:05

We plukken de vruchten van de eindeloze privatiseringsdrang. Makkelijk geld binnenhalen voor de overheid toen, met mooie verhalen over concurrentie en betere kwaliteit tegen lagere prijzen. De praktijk is dat de prijzen alleen stijgen en er op kwaliteit steeds verder beknibbeld wordt. Voorspelbare winstmaximalisatie. En daarbij is de overheid natuurlijk gewoon de regie kwijt. Hetzelfde zie je in de zorg en energiemarkt.

Akiron | 13-09-23 | 11:05 | 4

@Piet Karbiet | 13-09-23 | 11:26: Ze hebben destijds alles verkocht en verpatst wat niet aan hen was om te verkopen. De verantwoordelijken zouden voor een tribunaal moeten verschijnen en met een toffifee en een blinddoek... ach jee, ik draaf weer door...

Conan de Rabarber | 13-09-23 | 11:35

Nutsvoorzieningen moet je van de staat laten zijn, hoe inefficiënt dat ook is. Nu betaalt de burger nóg meer voor een efficiënt maar niet-werkend systeem zoals een stroomnet waar geen gebruikers op kunnen worden aangesloten.
Idem voor openbaar vervoer, een voorziening die - zoals de naam doet vermoeden - voor iedereen is en daarom per definitie niet aanbesteed kan worden aan een commercieel bedrijf.
Fortuyn riep het al maar die moest ook die boodschap met de dood bekopen. Jammer.

Bakkeleures | 13-09-23 | 12:49

@Bakkeleures | 13-09-23 | 12:49: Al die bedrijven die feitelijk illegaal verpatst zijn weer confisqueren, dat is het enige dat er op zit. Marktwerking hoort thuis op de markt, niet in zaken van levensbelangs of collectieve instellingen.

Conan de Rabarber | 13-09-23 | 15:33
▼ 1 antwoord verborgen

Je vraagt je af of het Openbaar Vervoer nog wel openbaar is met deze prijzen.

4HoogAantWater | 13-09-23 | 11:02 | 2

OV staat dan ook voor Onbetaalbaar Vervoer

normanius | 13-09-23 | 11:06

@4HoogAantWater: Onrendabelen Vervoer

Patty D. | 13-09-23 | 12:36

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland