achtergrond

Geenstijl

Gewoon lekker kijken: Mike Tyson traint Francis Ngannou voor bokswedstrijd tegen Tyson Fury

Geen excuus te klein om Mike aan het werk te zien

Iron Mike, de ballerino van kinetisch geweld. Tuurlijk, uiteindelijk niet ongeslagen, maar niemand deed het zoals hij. Zóveel zij- en opwaartse rotatie uit de heupen, zóveel dynamiet in z'n verbinding, zo'n fenomeen verschijnt gewoon hoogstens een keer per eeuw. En nu traint hij voormalig UFC-zwaargewicht kampioen Francis Ngannou voor zijn eerste bokswedstrijd tegen zwaargewicht kampioen Tyson Fury op 28 oktober in Saoedi-Arabië.

Maakt Ngannou een kans? Technisch gezien niet, al heeft zo'n fysiek natuurwonder wel altijd een 'puncher's chance'. Echter, dat had Deontay Wilder - langer en dunner gebouwd maar evengoed een natuurwonder met ook slechts een matige 'conventionele' bokstechniek - ook altijd. En zelfs hij kwam als daadwerkelijke bokser in drie wedstrijden (1, 2, 3) slechts 5 keer door Fury's verdediging heen, wat goed was voor 1 keer gelijk spel en twee verliezen per KO. 

Kortom; natuurlijk wordt het weer een fantastisch media-spektakel, maar van een échte wedstrijd valt eigenlijk niet te spreken. En dat is ook niet erg, dit soort cross-overs zijn toch altijd vooral exhibition games. En dit is natuurlijk wél waar: "Ngannou not gonna beat Fury. But with all this Boxing Training. Someone is getting Nuked when he returns to MMA. Terrifying." Veel meer training en een diepte-interview met beide heren, na de breek.

heavy hitters

Diepte-interview met de heren

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.