achtergrond

Geenstijl

Totale baas Tyson Fury sloopt Deontay Wilder

Tyson Fury wint bokspartij van het jaar met een TKO in ronde 7

Kijken naar de twee beste zwaargewicht-vechtmachines van de planeet en dan jezelf voldaan op je schouder kloppen dat jij de leeuwenmoed had 's nachts de wekker te zetten, we kennen het en we doen het. Wát een doorzettingsvermogen van ons allemaal. En dat voor de allermooiste show van het jaar, the greatest show on earth: Wilder vs. Fury II, nadat de eerste beukwedstrijd in december 2018 op jurybeslissing onbeslist eindigde. Spanning, show, strijd, sensatie en dan allemaal net een tikje megalomaner dan bij Rico vs. Badr want in tegenstelling tot kickboksen is het klassiek boksen wél een wereldsport. Het zit er allemaal in, sinds Fury het oersaaie tijdperk Klitschko met een dominante voorstelling beëindigde. En hier zijn we dan, zonder wegloper Joshua en die dikke Mexicaan, die met z'n tweetjes lekker de kruimels in de kinderhoek mogen verdelen, voor een van de grootste en belangrijkste sportwedstrijden van 2020, met miljoenen over de gehele wereld voor de buis - men rekent alleen al op twee miljoen PPV's (dat zijn McGregor-cijfers) en dat tegen een Amerikaanse prijs van $74.99.

The Bronze Bomber Deontay Wilder (42-0) uit Tuscaloosa Alabama, knockout artist van 2.01 meter en 104 kilo, tegen The Gypsy King Tyson Fury (29-0) uit Manchester Engeland, 2.06 meter en een gruwelijke 122 123 kilo aan puur talent en waanzinnige kwaliteit. In Nederland is de live-uitzending vanaf 3.00 uur hier bij Kijk, met de wedstrijd zelf zo tegen 5.00 uur, met als stijlloze voorspelling: Fury by points. *For the thousands in attendance and the millions watching around the world... Let's get ready to rumble!
*UPDATE: Tyson Fury is een totale baas en SLOOPT Deontay Wilder met een TKO in ronde 7 - de trainer van Wilder heeft na een eenzijdige kloppartij van hier tot Las Vegas genoeg gezien en gooit de handdoek in de ring. Overklast, outboxed, geen match. In zijn 43ste wedstrijd lijdt Wilder zijn eerste nederlaag. PS. Bloeden uit je oor, is dat normaal? We vragen dit voor een bokser.

Wat een koning

Ringwalk, toen Wilder nog op zijn benen stond

Full Fight Wilder vs Fury I uit 2018

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.