Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof – Frans Timmermans; George W. Bush’s mannetje in de PvdA

Over de JSF, Uruzgan en communisten

Frans Timmermans doet al zo lang mee in de politiek dat er een hele generatie jonge PvdA’ers en GroenLinksers is opgegroeid die eigenlijk geen idee heeft wie hij is. Voor die jongelui (en ouderen met een minder goed geheugen) is dit stukje bedoeld. 

Eind 2010 barst Cablegate los, klokkenluidersclub Wikileaks gooit zo’n 250.000 geheime diplomatieke berichten van de Amerikanen uit de periode 2003 tot en met 2010 op straat. Daar zitten ook berichten van de Amerikaanse ambassade in Den Haag aan Washington tussen. Telegrammen waarin Timmermans als PvdA Kamerlid en later staatssecretaris voor Europese Zaken vaak figureert. Timmermans is al jarenlang een graag gezien gezicht op de ambassade, de eerste keer dat hij in de database genoemd wordt, is in juli 2003 inzake een afspraak met de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Elizabeth Jones. Miljardair Roland Arnall - hij verdiende zijn fortuin met ACC Capital Holdings, deze hypotheekboer bleek later één van de aanstichters van de wereldwijde kredietcrisis – was van 2006 tot en met 2008 (het jaar waarin hij plotseling overleed) de Amerikaanse ambassadeur in Nederland. Die positie had hij te danken aan president George W. Bush (voor progressieven de Orange Man Bad van zijn tijd) voor wie Arnall miljoenen dollars aan donaties had binnengehaald. Arnall en Timmermans konden het goed vinden, zal zo blijken.

Frans Timmermans en de JSF

“Timmermans is a direct and honest contact who is well-plugged in to the coalition formation talks.”, telegrafeert Arnall op vrijdag 2 februari 2007 aan zijn bazen in Washington na een gesprek met de Limburger. Het memo komt terecht op onder meer de bureaus van inlichtingendienst CIA, de militaire top van de VS en de Nationale Veiligheidsraad, één van de belangrijkste adviseurs van Bush. Vijf dagen later komen CDA, PvdA en ChristenUnie tot een coalitieakkoord, het vierde kabinet Balkenende is geboren. Timmermans wordt staatssecretaris van Buitenlandse Zaken met de EU in zijn portefeuille.  

Het is voor de Amerikanen zo'n belangrijk memo omdat Timmermans de PvdA-inzet voor de JSF onthult: na jarenlang tegenstander te zijn geweest is hij nu voor de aanschaf van het gevechtstoestel. "PvdA will push for an independent, third-party review of the JSF business case to be completed by the end of 2007. Should the review go according to plan, Timmermans said PvdA will be able to "save face," and acknowledge that JSF "makes sense." At any rate, Timmermans said the Dutch are "past the point of no return" on withdrawing from JSF program participation."

Het zal echter tot 2013 duren voordat de PvdA definitief voor de JSF tekent. In 2010 valt namelijk dit laatste kabinet van Balkenende en keert de PvdA terug in de oppositie alwaar de sociaaldemocraten om electorale redenen weer tégen de JSF zijn. Maar in 2013 in het kabinet Rutte-Samsom zijn ze - na onderzoek - weer voor. Precies zoals Timmermans - inmiddels minister van Buitenlandse Zaken - de Amerikanen jaren eerder voorspeld had.   

Vanuit de ministerraad direct naar de ambassade

Die val van dat kabinet in 2010 heeft te maken met een onderwerp waarover Timmermans ook vaak met de Amerikanen spreekt: de Nederlandse rol in Afghanistan en Uruzgan in het bijzonder. Op vrijdag 9 november 2007 spreekt Arnall ook met Timmermans - inmiddels dus staatssecretaris - over een lijst aan onderwerpen waaronder Afghanistan en Uruzgan. Timmermans is letterlijk vanuit de ministerraad naar de ambassade gelopen: "Timmermans had just returned from the Dutch cabinet meeting, where Afghanistan was discussed", noteert Arnall.

In een afsluitend comment benadrukt Arnall het belang van zijn contacten met Timmermans: "Although his "official" portfolio covers European and Cultural Affairs, Timmermans is a major behind-the-scenes player within the Labor Party (PvdA) on foreign and defense policy issues generally, including the Uruzgan extension. Timmermans' support, while still in opposition, for sending Dutch troops to Uruzgan was one of the key factors convincing PvdA leader Wouter Bos to support the original deployment decision in 2005. Now that the issue of a new referendum on the EU reform treaty has been settled in the Balkenende government's favor, Timmermans appears to be focusing on European Energy policy as his next big project. His views on this subject will carry weight not only within the Netherlands, but also in EU circles where he is widely respected."

Maar in 2010 valt dat kabinet dus officieel omdat de PvdA gekant is tegen Nederlandse militaire aanwezigheid in Afghanistan (maar vooral wel klaar is met Balkenende). Oh ironie: met steun van GroenLinks komt er een jaar later toch een politiemissie naar het land, een beslissing die GroenLinks-voorvrouw Jolande Sap uiteindelijk de kop zal kosten waarop na tussenpaus Bram van Ojik Jesse Klaver aantreedt. Eind 2012 is Timmermans dan inmiddels minister van Buitenlandse Zaken, zet zijn handtekening onder een nieuwe Nederlandse Afghanistan-missie maar laat het debat over aan zijn opvolger Bert Koenders omdat Timmermans Eurocommissaris wordt en naar Brussel vertrekt. Een moeilijk debat blijft hem op die manier bespaard.

Timmermans en de communisten

Het laatste hoofdstuk van deze Timmerfrans Cables gaat over zijn anti-communisme. Het moet voor Timmermans zoete wraak zijn zijn dat hij straks als voorman van de roodgroene samenwerking de leiding heeft over wat er nog rest van de communisten in Nederland; GroenLinks waar de CPN in is opgegaan. Op woensdag 24 mei 2006 verstuurt Arnall een cable met de pakkende titel Dutch National Socialist Party (SP): Not your father's Maoists over de rol van de SP in politiek Nederland. De Amerikanen zijn benieuwd hoe Timmermans naar de socialisten van Jan Marijnissen kijkt: "In a separate meeting with the Ambassador on May 17, PvdA member (and close Bos advisor) Frans Timmermans rejected outright any possibility of forming a coalition government with SP. Timmermans stressed that Bos recognizes that even to hint at such a possibility would alienate large numbers of centrist voters both within and to outside the PvdA. In his view, it would be foolish for the PvdA to trust anyone "who used to be a communist.""

Interessant omdat de eerste fractievoorzitter van de PvdA-GroenLinks combinatie in de senaat Paul Rosenmöller is. Jarenlang was hij actief voor de Groep Marxisten-Leninisten (GML), de club die als doel had met geweld het kapitalisme en de parlementaire democratie in Nederland te vernietigen. Ideologische voorbeelden voor Rosenmöller waren de communistische Hitlers: Stalin, Mao en Pol Pot. Dat gaan nog leuke roodgroene borrels met Timmermans worden.

Erg GroenLinks klinkt het allemaal niet

Gezellige gesprekken op de Amerikaanse ambassade met de vertegenwoordiger van George W. Bush in Nederland over die verderfelijke communisten, de miljardenaanschaf van de JSF en de inzet van Nederlandse militairen in Uruzgan. Erg GroenLinks klinkt het allemaal niet. Vrijdag 22 augustus hijsen PvdA en GroenLinks Timmermans op het schild als lijsttrekker, benieuwd of in de tussentijd kritische GroenLinksers nog vragen gaan stellen over deze oude maar innige contacten van hun nieuwe leider. 

Reaguursels

Inloggen

Hebben jullie trouwens nog steeds niet door dat de JSF moest vanwege de nucleaire taak van Nederland binnen de NAVO? youtu.be/2dchzuO4aY0

l3art | 23-07-23 | 20:15 | 1

Laten we wel zijn, als je rood en groen mengt krijg je bruin. BruinLinks dus. Klopt wel met hun visie op - zoals een bepaald iemand het een jaar of 80 terug noemde - het Joodse vraagstuk.

Graaisnaaiert | 23-07-23 | 19:55

"Dat gaan nog leuke roodgroene borrels met Timmermans worden."

Maak je geen illusies, Bas (waar heb jij trouwens zoal gebivakkeerd..?).
Op dergelijke borrels staan ze heden ten dage sans gêne lachend met elkaar te cin cinnen.

"Hé lul man, Reuzenlöller; hoe'st nou??"
'Jagoedtman hahahaaaa, hé lúll; jij bent ook helemaal binnen nu hè, hé; ouwe EU-lul?!'
*boks*
"Nee jij dan, ouwe communistische amateurslager annex nepokapitalist - ghegheghe!"
*boks*
'Net zo, jaja, net zo als jij ouwe pik - tuurlijk man!'
"Goed zo ouwe rukker!! Hé proost hè - hebben we mooi effe die twee kudtjes gewipt hè, gggggg!"
'Pfff godzijdank Fransie, godsammelazarus man; we kregen die Jessica niet weg jongen, echt! Kolere wat is dat een trut zeg! Hadden we Halsema, nou... maar deze! Nee echt joh, toen Rattje hiermee kwam zei ik meteen, nadat ze d'r mondje afgeveegd had; doennewe!'
"Cheers to that!"
'Insgelijks pik. En ga je mee straks ouwe reus; heb een tafeltje gereserveerd bij Vis aan de Schelde!'
"Ja ik zal wel gek zijn, lul, tuurlijk! Hoe laat..?"

Tierelier | 23-07-23 | 19:41

Ik dacht dat het gewoon een middelmatige EU niksnut was, maar met alle dingen die GeenStijl boven water haalt blijkt het toch wel een baas te zijn, die Timmermans.

l3art | 23-07-23 | 19:38

Timmermans heeft een enorm opgeblazen ego, die waait mee waar de wind het hardste vandaan komt. Echter de publieke netten zullen hun best gaan doen om dit van zichzelf volgevreten ego op het nationale schild te hijsen. Het gaan rotte tijden worden in deze moerasdelta.

Dzjengis-Somebody | 23-07-23 | 18:43

Timmerlul is zijn vocabulaire aan het uitbreiden met straattaal. Hij zal het inderdaad van de jeugd moeten hebben, want je spoort echt niet als je op die natte tosti stemt als je al wat langer meedraait in het leven.

el burro | 23-07-23 | 17:58

Lees 1984. Het verleden bestaat niet. Dd heersende klasse zal het verleden dagelijks herschrijven. En het geheugen van de kiezer is 0,0.

Leffe Blonde | 23-07-23 | 17:32

Frans Timmerschwans een reptiel noemen, gaat niet lukken. Veels te vet

echtpaul | 23-07-23 | 17:29

Ik begrijp de gl-pvda combinatie nog steeds niet. Ben alleen bang dat het door veel media zo hard omhoog wordt gefluft dat ze uiteindelijk ineens de grootste zijn. Misschien dat ik het daarna snap.

Zalluf | 23-07-23 | 17:23

Als ons Franske niet zo dik was geweest, dan had hij op zijn Jezus-sandalen zover de Maas gelopen. Helaas is zijn buik net zo dik als zijn ego en zakt hij voor de winter al door het ijs

Harry99 | 23-07-23 | 17:16

Frans Timmermans is machtspolitiek op z'n smerigst. Daarmee vergeleken is Rutte een koorknaap.

Cor Netto | 23-07-23 | 16:26 | 1

Ik ben bang dat je gelijk hebt. Een beetje de verhouding Luke Skywalker - Darth Vader. Darth Timmerfrans: pfffggghhh Mark, I am your father. Pffffggghh, if you would only know the power of the dark EU side.

P-unit | 23-07-23 | 16:33

Plottwist: Timmermans krijgt in de gaten dat er toch te veel negatieve publiciteit om hem te doen is en bij de PvdA/GL krijgen ze dat ook door. Frans wordt met een lulsmoesje over zijn gezondheid als kandidaat afgevoerd.
De nieuwe kandidaat is ... Pieter Omtzigt

Arnold Layne | 23-07-23 | 16:22 | 1

... en toen ontwaakte jij uit jouw nachtmerrie?

Louter Leuter | 23-07-23 | 18:59

Der Franz is net als wijlen David Bowie, verandert steeds van imago

2023: Der Franz als de verlosser des vaderlands.

Hiervoor moet wel alles eerst kapot maar daarna belooft Franz dat de blue sky, the green limit is.

Hiernaast zullen alle binnengekomen en nog binnenkomende asiel-eisers het luie NL-volk laten wat werken en bijdragen aan de maatschappij is.
Der Franz en Der Franz alleen, wordt de katalysator van dit alles.

Ervaringsdeskundige | 23-07-23 | 16:10 | 2

Amen!

Louter Leuter | 23-07-23 | 16:16

Groot verschil is dat Bowie kwaliteit leverde.

Arnold Layne | 23-07-23 | 16:23

Rood met groen vermengen is kleur bekennen. De almachtige kleur die alleen maar negativiteit oproept. In welke vorm dan ook

Morgenishetbeter | 23-07-23 | 16:03

Reken maar dat dit stuk op GL burelen gelezen wordt

rexmundi666 | 23-07-23 | 15:52

Haha. Mooi stuk. Nu maar hopen dat er groenlinksers zijn die GeenStijl lezen…

Montresor | 23-07-23 | 15:35 | 1

Frenske is erg aangedaan, die poetst a.s. maandag de plaat, met of zonder emo-leugentjes-toespraak. Teveel is teveel, altijd.

hagelkruis | 23-07-23 | 15:44

Nausicaa Marbe noemt Timmermans in haar column een zwelbast. Een prachtige Toonderiaanse omschrijving van deze megalomane windbuil (ja, Zwelbast is beter).

Nuuk | 23-07-23 | 15:32 | 1

Het ergste is nog dat een dergelijke zwelbast in de geschiedenisboekjes komt, net als pinokkio rutte.
Hopelijk blijft het Nederland bespaard om die windbuil, sorry zwelbast, als mp te krijgen aangemeten.

pan.met.de.jet | 23-07-23 | 15:42

Qua SP had Frans natuurlijk wel een punt: dat zijn halve communisten, die eigenlijk uit de NAVO willen.

Après toi | 23-07-23 | 15:31 | 2

Sinds de jaren zestig, en dat is zestig jaar lang, hebben de vredesbeweging, pvda, groen slinks en voorlopers, aan de leiband gelopen van het Kremlin. De VVD heeft dat altijd goed gevonden. Defensie uitgehold, NAVO verzwakken en de VS verdacht gemaakt. Dan lijkt mij de rol van de SP futiel.

Nuuk | 23-07-23 | 15:50

GroenLinks komt voort uit hele communisten die sowieso uit de NAVO wilden. En daar gaat Frenkse nu dus om egostrelende en opportunistische reden tóch mee samenwerken.

nobele wilde | 23-07-23 | 15:55

Ja vind ik ook, goed stuk @Bas, laat elke week maar komen. Ik huiver en sidder al van wat er komen gaat. Jesse en Drs. Attje vice-premier en minister van Klimaat respectievelijk Financiën, Femke (na zelf solliciteren) weggeplukt uit Amsterdam als minister van Sociale Zaken. Het is allemaal zo voorspelbaar wat er komen gaat. Kaag laat een mooi cadeautje na, als je haar niet wil dan krijg je dit na.

Ikbeneenzelfbouwer | 23-07-23 | 15:19 | 2

Kortom: stem PVV.

pan.met.de.jet | 23-07-23 | 15:28

@pan.met.de.jet | 23-07-23 | 15:28:
Nee. Hoe nieuwsgierig ik ook ben naar een Nederland onder een regering Wilders I, een stem op de PVV zal een verloren stem zijn voor de partij die Timmermans wél uit het torentje kan houden.

Professor Superhirn | 23-07-23 | 16:50

Ah, kersverse Zwitsal @meeloper prijst hieronder in de panelen Frenske vanwege zijn emotionele lijkenpikkerij bij de MH17. Laat hij nou onder de nick 'Opportunist' precies dezelfde tegel achtergelaten hebben op de Joop (waar Frenske de natte droom is die uitkomt, aldus de redactie)... De trollenfabriek draait volop.

kapoerewiet | 23-07-23 | 15:14 | 1

Keurig opgemerkt.

pan.met.de.jet | 23-07-23 | 15:36

Wat ik in al die jaren internet en social media geleerd heb is dat het onmogelijk is om iemand te overtuigen. Welke argumenten je ook aandraagt. Aan de aanhangers van de heer Timmermans vraag ik dan altijd: Wat is er links aan de heer Timmermans? Bent u Rutte 2 vergeten? Bent u Balkenende 4 vergeten? Ik krijg nooit antwoord. Wacht een dag en ze komen weer met precies hetzelfde. De grootste criticus van de PvdA en Rutte 2, van der Horst is nu weer verdediger van de exponent van die oude PvdA en Rutte 2. Er gaat nu een titanen gevecht komen. Houden we die vent uit het torentje dan hebben we gewonnen en dan dondert het mij niet wie er wel in het torentje komt. Dat is de opdracht. Maar we hebben alles tegen. Van dode bomen tot aan kakelshows. Sterkte de aankomende maanden.

Zapata10 | 23-07-23 | 14:56 | 4

Maarre Zapata, op Rechts is het er over eens; geen Timmerfrans!
Op Links zijn ze dat niet.
Lees maar de comments op haar site Joop; grote verdeeldheid aldaar. Zoals jij al opmerkte luidt de vraag : wat is er zo Links aan Timmerfrans? Zo Links als zijn jasje waait. (als dat nog lukt met die enorme volgevreten pens van hem)

Remus McMillan | 23-07-23 | 15:11

Hoe ironisch ook. De VVD is de enige die Timmerfrans in het torentje kan brengen. Op eigen kracht zal GL/PvdA nooit een meerderheidscoalitie kunnen vormen (verwacht ik). Daarvoor hebben ze echt de VVD nodig. Of BBB, maar die maken dan de grootste blunder uit de politieke geschiedenis. Dit allemaal onder voorbehoud dat Omtzigt er mee stopt, want er is nu geen zinnig woord te zeggen over hoe het politieke landschap er uit ziet als Omtzigt wel meedoet.

Grachus | 23-07-23 | 15:13

@Grachus | 23-07-23 | 15:13: vvd pvdg-l en bbb in de cda rol zonder de c. Boeren paars. Mogelijk nog wat grut nodig. ‘66 of Ja 21. Zal her en der wat water bij de wijn gedaan worden maar de globalisering en klimaat waanzin zullen door gezet worden. Je zou bijna overwegen Dilan te stemmen om Timmerfrans 1 onmogelijk te maken. VVD zou zomaar de grote winnaar kunnen worden. Timmerfrans op buitenlandse zaken is ook een verschrikkelijk vooruitzicht.

P-unit | 23-07-23 | 15:28
▼ 1 antwoord verborgen

Best Bas Paternotte. Alstublieft meer van deze bijdragen. Mooi gedoseerd, elke week eentje tot de verkiezingen. Ik heb dan de hoop dat een en ander dan ook buiten GS en Nare Jongens de argeloze kiezer bereikt.

Louter Leuter | 23-07-23 | 14:40 | 1

Daar sluit ik me bij aan.

ChalinaRosa | 23-07-23 | 15:07

Goed artikel van Bas. Lijkt me wel handig dat meer mensen deze kant van de klimaatpaus kennen.

Kartelmaster2000 | 23-07-23 | 14:39

Heb heb nog niet gehoord over zijn verleden als arbeiderszoon in Limburg. Zijn vader was gewoon kantoorklerk bij een mijn. Kwam nooit onder de grond.

Piet Karbiet | 23-07-23 | 14:34 | 2

Uiteindelijk wel, hè.

Après toi | 23-07-23 | 15:28

Zijn vader werkte als diplomaat op diverse Nederlandse ambassades, Frenske groeide op (en ging naar privéscholen) in o.a. Brussel en Rome. Vandaar ook zijn talenkennis.

Leon Tosti | 23-07-23 | 17:16

Wat zag Franciscus Timmermans eruit als veertiger, zeg. Die man is vroeg oud geworden.

SIogra | 23-07-23 | 14:32 | 3

Hij is vooral snel dik geworden en die baard helpt ook niet echt mee aan een jeugdige uitstraling.

Verbandmeester | 23-07-23 | 14:42

@Verbandmeester | 23-07-23 | 14:42:
De PvdA baard.
Bijpassende sandalen en eigenlijk nog een pakje Drum met vloe.
Denk dat Frans ooit rookte en gestopt.
Toen is ie gaan eten.

Ruimedenker | 23-07-23 | 14:50

Pim Fortuyn was tegen aanschaf JSF.......

Tjatiswat | 23-07-23 | 14:29 | 11

@Piet Karbiet | 23-07-23 | 14:43: Die is door een VNO-delegatie overtuigd.

Après toi | 23-07-23 | 15:29

@W_F | 23-07-23 | 14:57: Saab had met zijn Grippen een toestel op tafel gelegd dat niet bestond: alleen ontwerpen een mooie praatjes. Er was nog niet eens een demomodel. Dat weerhield Saab er niet van te beweren alles te kunnen met zijn toestel wat de JSF ook kon (en beter) maar terecht werd dat door niemand serieus genomen.

nobele wilde | 23-07-23 | 16:01
▼ 8 antwoorden verborgen

In deze context ben ik benieuwd welke journalist Timmermans durft te vragen wie hij uitsluit als dader van de aanslag op Nord Stream 2 en of hij vindt dat deze zaak grondig uitgezocht moet worden en de daad als oorlogsmisdaad moet worden beschouwd.

Zal wel geen journalist van NRC, Volkskrant, AD, Trouw en de NPO zijn.....

Boeser_Onkel | 23-07-23 | 14:29

'Don't trust anyone "who used to be a communist.""
Timmermans als communistenvreter. Dat wordt nog wat.

Amsterdamsko | 23-07-23 | 14:29

Mooi stuk, Bas. En geruststellend dat Timmermans ook gewoon een realo is, als dat nodig moet zijn.

TheFirstYelle | 23-07-23 | 14:29

Wat zou Sjors Dobbeljoe Boesj tegenwoordig uitspoken?

Zenzeo | 23-07-23 | 14:28 | 4

Die geeft net als Rutte les op een kleuterschool.

gestoptmetroken | 23-07-23 | 14:34
▼ 1 antwoord verborgen

Blijf vooral zagen aan de stoelpoten van Timmerfrans, ga zo door

JeanDragage | 23-07-23 | 14:26 | 1

Zo lang als ik leef.Deze man moet nooit MP worden.

seasicksteve | 23-07-23 | 14:55

Toch kan ik mij maar niet aan de indruk onttrekken dat dit een afleidingsmanoeuvre is: Frankrijk en Duitsland en de andere grote jongens die deze Galactus en zijn heraut liever kwijt dan rijk zijn. De heer Samsom als Silver Surfer: die heeft ook al te vroeg gepiekt.

Het plaatje klopt niet. Nu is dat hele links versus rechts verhaal al decennia geleden verbeurd verklaard, maar toch. Zo achterlijk kunnen ze bij Groenlinks, laat staan Traditionsverein de PvdA, toch niet echt zijn?

Nogmaals, ik koester een ernstig liberaal zwak voor de sociaaldemocratie. Op simpele uitgangspunten gestoeld pragmatisme. De huidige gang van zaken is voor mij echt abracadabra. Wel schijt de hele meute zich de pantalon vol vanwege welgeteld één volksvertegenwoordiger.

Laat die man nou net zo ongeveer het tegenovergestelde zijn van alle dictators van onze moderne tijden. De man heeft een groot hart. En wat het over ons tijdsgewricht zegt als dat een politieke handicap blijkt te zijn.

Hetkanverkeren | 23-07-23 | 14:19 | 13

@gestoptmetroken | 23-07-23 | 14:36: De bloedadelaar. Gristus te paard, kan werkelijk niemand hier nog lezen? Sinds wanneer is Frans Timmermans hier nog volksvertegenwoordiger? Wie is er wel in zijn eentje, en zo gaat hij het dus zeer beslist niet doen, goed voor 46 zetels?

Manmanman.

Ik las vanochtend iets over de zegeningen van een opkomstplicht. Dan snap je het echt niet.

Hetkanverkeren | 23-07-23 | 14:45

@Hetkanverkeren | 23-07-23 | 14:45: Het ontging mij in eerste instantie ook over wie je het had. 'Volksvertegenwoordiger' had de aanwijzing moeten zijn.

Tashtego | 23-07-23 | 14:51
▼ 10 antwoorden verborgen

Timmermans de verschrikkelijke.

McCain | 23-07-23 | 14:17 | 1

Holle bolle Frans.

Leon Tosti | 23-07-23 | 17:06

Dat het niet botert tussen de PvdA en de SP is te begrijpen.
Op TV verkondigden Frans Timmerfrans en Jan Peter Bakellende dat de SP geen verantwoordelijkheid wilde nemen en uit de onderhandelingen was weggelopen maar in werkelijkheid wilde Jan Peter Bakellende niet met 2 linkse partijen samenwerken en deed Frans Timmerfrans er alles aan om de SP te saboteren.
Frans Timmerfrans zag de SP als een directe bedreiging voor de PvdA omdat de SP zich wel inzette voor de gewone man en omdat ze bij de verkiezingen een enorme winst hadden geboekt.
Ook hier toonde Frans Timmerfrans zich weer een achterbakse gluiperd.
Jaren later nam de SP wraak met het briljante Hans Brusselmans filmpje.

Osdorpertje | 23-07-23 | 14:14 | 5

@Unsinkable-Sam | 23-07-23 | 14:45:
Net zoals bij de calvinisten die continu afsplitsen, kunnen linkse partijen niet door één deur. Ze vechten ook tegen elkaar. Salon-socialisten moeten stalinisten niet, zij moeten maoïsten niet, die cubanen niet zien zitten, en allemaal zagen de Pol Pot niet zitten. Dat was een van de eye openers van George Orwell (Eric Arthur Blair) tijdens de Spaanse burgeroorlog in Barcelona (en leidde tot eerst Animal Farm en daarna 1984).

Louter Leuter | 23-07-23 | 14:56

Louter Leuter, de hele linkse kliek is gestoeld op ‘zielige mensen handel’ of te wel het Marxisme. Uiteindelijk gaat het ze daar niet om, maar om macht en voordeel voor een select groepje ingewijdenen.

Wat betreft animal farm, dit is een aforisme en waarschuwing voor het communisme. Net zoals Disney het meesterwerk ‘Fantasia’ (The Concert Feature, 1940, Chernaborg als equivalent voor AH) maakte om te waarschuwen tegen het oprukkende nazisme toentertijd.

Zo zijn er vele waarschuwingen geweest, in film, muziek, boeken en theater, columns en zelfs kunst.

Resumé: het socialisme komt voort uit het communisme, het communisme komt voort uit de ideologie van Marx. De overeenkomst met het Nationaal Socialisme is: bevoorrechting v.e. selecte groep.

Unsinkable-Sam | 23-07-23 | 15:19

@Unsinkable-Sam | 23-07-23 | 15:19:
Juist. Vergeten mee af te sluiten. Het gaat uiteindelijk om macht (en de nuttige idioten, zoals Boxer, worden uitgebuit).

Die bevoorrechte selecte groep hebben wij ook. Die schuiven elkaar in De Haag alle leuke baantjes en commissies toe (van Benschop/Schiphol, Koolmees/NS, Peggold/CBR tot niet weg te krijgen Edje Raketje Nijpels aan toe, ook Kaagheks krijgt weer een postje in het buitenland waar ze oorlogen gaat voorkomen en chemische wapens opruimt).

Louter Leuter | 23-07-23 | 15:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Even een filmpje waarin Timmermans in een privé vliegtuig op en neer vliegt om de Europese Grondwet en Habitatrichtlijn te regelen. twitter.com/SlapendNL/status/16828123... Werk wat Frans toen deed, leidde tot het stikstofslot nu. Kijk het alsjeblieft, investeer 41 seconden om uw ogen te openen.

Een stikstofslot dat nu voor meer dan de helft veroorzaakt wordt door stikstof die in het buitenland wordt uitgestoten en in Nederlandse natuurgebieden neerkomt. Als wij ALLE boeren uitkopen, stijgt dit naar 61% Zie het rapport van het planbureau op de website van de tweede kamer. www.tweedekamer.nl/downloads/document....

Als buitenlandse boeren gaan uitbreiden om de Nederlandse consumptie te voorzien, stijgt het nog verder. Stikstof waar wij niks tegen kunnen doen, stikstof waar Brussel niets tegen doet. Frans Timmermans had hier het verschil kunnen maken. De regelgeving is Europees, de oorzaak ook.

Nederland zal nooit het falende klimaatbeleid van de rest van Europa, Azië, Afrika en Amerika kunnen compenseren. We hebben hogere dijken nodig, maar die mogen we vanwege stikstof niet bouwen.

We hebben dankzij open grenzen een enorme behoefte aan woningen, maar die mogen we vanwege stikstof niet bouwen.

Dit soort fantasten zetten alles op slot, om daarna te beweren dat ze de problemen kunnen oplossen door samen te werken. Die samenwerking heeft Frans decennialang vanuit Brussel niet georganiseerd, en gaat die vanuit het torentje al helemaal niet organiseren.

Feynman | 23-07-23 | 14:13 | 3

In de basis ligt het allemaal niet aan klimaat akkoorden, habitatrichtlijnen en of natuurherstelwetten, maar wat we ons zelf met die idiote KDW aandoen.

normanius | 23-07-23 | 14:21

Laar dat filmpje maar viraal gaan. En op het journaal graag.

Piet Karbiet | 23-07-23 | 14:27

@Piet Karbiet | 23-07-23 | 14:27:
In your dreams, mate.

Louter Leuter | 23-07-23 | 14:37

Het zegt wel het een en ander over Timmermans. Het verklaart deels de houding van de SP tov de PvdA, daar zit wat oud zeer. Gisteren opende Marijnissen al de aanval op Timmermans.

Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat dit veel potentiële PvdA/GL kiezers zal beroeren. Het is ten eerste een oud verhaal. Ten tweede kun je de vraag stellen: had je dan oprecht gewild dat de PvdA met de SP was gaan regeren destijds? Zelfs veel centrumlinkse kiezers zullen die vraag negatief beantwoorden, al was het maar om de eurosceptische koers van die partij. Alleen echte socialisten trekken zich hier iets van aan, de bakfietsenbrigade wordt hier niet heet of koud om.

Als ik de commentaren lees in de MSM verheugt men zich vooral in het idee dat de combinatie GL/PvdA de grootste zou kunnen worden, en dat links dan voor het eerst sinds 1998 weer eens het initiatief heeft bij de formatie. Of het realistisch is of niet (ik denk het wel gezien de enorme versplintering), dat idee zal mensen over de hele linkse flank aantrekken, met name D66 zal leeglopen. Dat zou op zijn beurt een zelfde effect op rechts kunnen hebben, waardoor een tweestrijd ontstaat zoals in 2012, we weten hoe dat afgelopen is. Maar dat is maar speculatie natuurlijk.

Nee, er zal iets anders moeten gebeuren om de kansen van Timmermans te keren. Dit verhaal of dat gedoe over de MH-17 gaat hem niet worden. Maar wie weet, er ligt veel open, er is de BBB, Omtzigt, de implosie van het CDA, etc. Een machtsstrijd binnen de GL/PvdA, dat zou helpen.

Tashtego | 23-07-23 | 14:12 | 2

De SP werd daarvoor door de "serieuze media" altijd weggezet als een partij die aan de zijlijn bleef staan. Toen ze de kans hadden om mee te doen en zich te bewijzen is dat geblokkeerd door Timmermans. Ik snap wel waarom er nog steeds oud zeer is bij hen.

seasicksteve | 23-07-23 | 14:40

@seasicksteve | 23-07-23 | 14:40: Ik snap het ook wel. Maar ik denk niet dat dit verhaal de kansen van Timmermans veel schade gaat toebrengen.

Tashtego | 23-07-23 | 14:47

Tja, de narcist en fantast timmermans
In 2010 toen pvda in oppositie kwam heeft deze narcist helemaal niks uitgevoerd. Verbolgen over het feit dat hij niet de buitenland portefeuille kreeg.
Nou, zei hij, dan doe ik gewoon niks.
Hij heeft een half jaar totaal niks gedaan. Plasterk vond het een rare vertoning.
De narcist zei; ik hoor het wel alk ik wat kan doen op buitenlandse zaken. En ging zijn tijd uitzitten.
Uiteraard doorbetaling salaris.
Uiteindelijk gaven ze hem inderdaad buitenlandse zaken.
( dit door Plasterk in interview)).
Timmermans vertoont gedrag door niets en niemand te sparen voor zijn beoogde doel ten behoeve van zichzelf.
Gevaarlijke narcist.

Mispel | 23-07-23 | 14:11 | 1

Inderdaad, die verwende werk"staking" tekent de man maar de MSM heeft geen niveau meer. Vanmiddag het NOS 13.00uur journaal...4 minuten helemaal niks, met constant mimiekende Winfried Baijens, daarentegen het Belgisch VRT-nieuws 25 minuten goede reportages/nieuws/onderwerpen. Nederland is zo lui en waardeloos geworden maar ik gooi het met name op domheid.

hagelkruis | 23-07-23 | 14:37

Zijn netwerk is wat groter dan dat van Rob Jetten.

Colin.Fart | 23-07-23 | 14:09

Goh, in elk topic over Timmermans op Geenstijl blijken we opeens tien nieuwe reaguurders rijker, die allemaal zeer te spreken zijn over deze eurocraat. Al die moeite...

kapoerewiet | 23-07-23 | 14:08 | 7

@seasicksteve | 23-07-23 | 14:42: ik meen dat @Hetkanverkeren daar Omtzigt mee bedoelde. Maar kersverse Zwitsal @meeloper hieronder prijst zijn 'emotionele' lijkenpikkerij na de MH17

kapoerewiet | 23-07-23 | 15:10
▼ 4 antwoorden verborgen

Heb Diederik Samsom ooit uitgenodigd op de Hogeschool waar ik toen zat en gesproken oa over de JSF. Samsom en de PvdA waren toen al uitgesproken voorstander van de JSF, daar maakte hij geen geheim van.

Sinterbikske | 23-07-23 | 14:08

En ik maar denken dat Schwanzie Fimmertrans zich altijd door puur ideologische drijfveren heeft ingezet voor het Nederlandse volk..

stikstofhelp | 23-07-23 | 14:05 | 1

Als het Nederlandse volk Trans Timmerdoos heet ja...

kapt.Jerkoff | 23-07-23 | 14:13

Dat het tot 2013 heeft geduurd voordat de Pvda akkoord ging met de JSF is weer zo'n heerlijk voorbeeld hoe die partij het westen verraden heeft..

Geilbaard | 23-07-23 | 14:04

Ik snap wel dat Timmermans niet overstapt naar de SP. Een Eurocommissaris verdient maximaal € 33.506,89 euro bruto per maand. Dat is hier een jaarsalaris. Naast hun salaris ontvangen Eurocommissarissen een aantal onkostenvergoedingen. Deze worden netto uitgekeerd. Deels zijn dit vaste bedragen, maar ook ontvangen de commissarissen vergoedingen voor kosten die daadwerkelijk zijn gemaakt. Zo krijgen de leden van de Europese Commissie 15 procent standplaatstoelage per maand, Dit is minimaal € 3.412,09 euro en maximaal 4.185,50. Ook ontvangen ze een representatievergoeding, vicevoorzitters ontvangen elke maand € 911,38. Ze kunnen ze alle kosten voor de reis en het hotel declareren. Ook krijgen ze een dagvergoeding van € 36,50 euro, voor bijvoorbeeld maaltijden. Totaal zo'n € 40.000++ per maand.
Hiernaast hebben Eurocommissarissen recht op dezelfde vergoedingen als andere EU-ambtenaren, zoals kindertoeslag en scholingsgelden. Frans krijgt ook nog een ontheemdentoeslag. Nou had ik niet bepaald het idee dat die ouwe socialist in Brussel ontheemd was.

Piet Karbiet | 23-07-23 | 14:04 | 6

@kapoerewiet | 23-07-23 | 14:13: Absoluut. De redenering was ooit dat er anders geen talenten op afkwamen. En internationaal aanzien. Trump gaf zichzelf 1 dollar per jaar. De premier van Kroatie gaf zichzelf een salariskorting van 30% en schafte het regeringsvliegtuig af.

Piet Karbiet | 23-07-23 | 14:18

@kapoerewiet | 23-07-23 | 14:13:
Precies, het nepparlement is ook afgekocht als klapvee en heeft niets te vertellen. En blij dat ze zijn met hun inkomen!

Louter Leuter | 23-07-23 | 14:34

Je vergeet het goudomrande pensioen wat ze krijgen.

seasicksteve | 23-07-23 | 14:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Voor de GL kinderen telt momenteel alleen klimaat en lettersoep. De rest is oude geschiedenis en die herhaalt zich immers nooit. Echt waar!

PolarWolf | 23-07-23 | 13:58 | 2

Onder het lege motto "verbindend voorwaarts" (mars)

Kladderadatsch | 23-07-23 | 14:16

Zou het aan het gekleurde onderwijs liggen?

ChalinaRosa | 23-07-23 | 15:15

ALs je rood met groen mengt krijg je een gore bruinachtige massa. of dat poop brown is of SA braun mag je zelf kiezen

bergsbeklimmer | 23-07-23 | 13:57

Dat schild waar FT op getakeld wordt is hopelijk wel van gewapend staal.

tectonicos | 23-07-23 | 13:54 | 5

yup dat bestaat. Google it?

hadtjememaar50626416 | 23-07-23 | 14:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is toch hilarisch dat GL en PvdA heel graag van Rutte af wilden, met zijn Rutte doctrine, oude bestuurscultuur en joviaal lachend liegen en draaien. En dat ze dan met Timmermans op plek 1 zetten: nog oudere bestuurscultuur, een ondoorzichtige bestuurder, vuistdiep in de achterkamertjespolitiek van tijdperk Balkenende, die bokkig boos loopt te liegen en te draaien en uitermate wraakzuchtig is. Nee, dat wordt HEEEL veel beter hoor. Echt waar.

Qippie | 23-07-23 | 13:53 | 2

Pure armoede is het...

CornholioNL | 23-07-23 | 13:57

@CornholioNL | 23-07-23 | 13:57: Dat is ne helaas de kern van t probleem: het gaat niet om ideologische sausjes. Het vlees waarover het wordt gegoten is substantieel van mindere kwaliteit. Vlees wat geprogrammeerd is omwege de macht (wat dat dan ook moge zijn). Die programmering is al extreem oud en is ongewizigd en zal nauwelijks wijzigen.

nobodiesunmighty | 23-07-23 | 14:12

Goed te zien dat onze nieuwe PM goed internationaal connected is. Zou nog wel eens verdomd goed van pas kunnen komen in de komende onzekere jaren.

Wilhelm Tell | 23-07-23 | 13:53

Waarom pesten jullie Timmermans zo? Is het soms omdat hij een man is? Straks pakt hij ook zijn bezem, zijn jullie dan blij?

Duwbak_Linda | 23-07-23 | 13:52

Hoe heet dat zoete spul ook weer. Als je er aan trekt, blijft het aan elkaar zitten.

Plukkieplukkie | 23-07-23 | 13:51 | 1

Silleputty?

Piet Karbiet | 23-07-23 | 14:06

Destijds CPN-posters van naakte vrouw met koe.
Nu een wild zwijn.

Normpje | 23-07-23 | 13:47 | 4

Raar kliekje is het.

ChalinaRosa | 23-07-23 | 14:06

Nu vrouwen verkleed als kersen bonbon.

Ruimedenker | 23-07-23 | 14:09

Als ze dat nu zouden doen zou het een transvrouw zijn. Of een transman, met zippertits.

nobele wilde | 23-07-23 | 16:46
▼ 1 antwoord verborgen

Ik denk dat iedereen op GeenStijl nu wel begrijpt waarom de SP destijds het Brusselmans filmpje heeft gemaakt. Er zit heel veel persoonlijk zeer bij SP'ers over wat de PvdA de SP heeft geflikt.

seasicksteve | 23-07-23 | 13:42 | 5

Ik dump de link er toch nog maar een keer bij, net weer eens gekeken en het is en blijft een meesterwerkje!

Een bericht van Hans Brusselmans - SP
www.youtube.com/watch?v=aA4jUU-ntHs

BadPatNL | 23-07-23 | 14:18

@Meeloper | 23-07-23 | 13:52: Misschien had MinBZ Timmermans wat beter moeten opletten en KLM moeten waarschuwen om niet over oorlogsgebied te vliegen waar luttele dagen tevoren een vliegtuig uit de lucht was geschoten met een BUK-raket?
Zo'n emotionele speech achteraf, daar heb je bitter weinig aan als nabestaande.

Professor Superhirn | 23-07-23 | 16:55

@Professor Superhirn | 23-07-23 | 16:55: Die speech was er ook niet voor de nabestaanden, deze speech was er ter eer en glory voor Frans Timmerman.

BadPatNL | 23-07-23 | 23:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Nuttig stukje geschiedenis, maar het zal de GroenLinks-jeugd waarschijnlijk worst wezen.
Als je al die dingen rondom Frans T optelt van de afgelopen jaren, ga je toch op z’n minst twijfelen aan zo’n man.
Voor GroenLinks telt maar één ding en dat is de klimaatlobby en daar heeft Frans op dit moment de beste contacten.
Maar eigenlijk weet iedereen binnen GlvdA dat die dikke, blanke, bejaarde niet de lijsttrekker had moeten zijn.
Dat is ook de reden dat er éérst gestemd werd over de fusie/lijstverbinding en dat pas láter bekend is gemaakt dat Frans definitief de baas wordt.
Jesse Klaver bijt z’n tanden stuk, dat weet ik zeker.
Hij is immers de architect van “verenigd links” en moet gedwongen plaatsmaken voor die bolle Boomer en dat doet pijn.

Uitstekend stuk werk, Bas.

Ruimedenker | 23-07-23 | 13:40 | 1

Het geeft aan dat timmerfrans buiten de regering om aan het lobbyen was en zef politiek bedreef zonder afstemming.zou je dit een vertrouwensbreuk kunnen noemen ?.welke afspraken maakte timmerfrans ?,wellicht nu alsnog wobben.

Coolcalmcollected | 23-07-23 | 13:45

En Timmerschwanz wil weer de Nederlandse politiek in.

Kijk wat je dan binnen krijgt.

Wijze uit het Oosten | 23-07-23 | 13:39

Zelfs een jonge Frans was al een schrans. Meer hoef ik niet te weten.

gestoptmetroken | 23-07-23 | 13:37

Als dit zo is dan lijkt mij het plan helder: de zieltogende PvdA gaat een fusie aan met GL om deze straks van binnenuit op te eten. Tevens halen ze politiek zwaargewicht dhr. Timmermans uit Brussel terug om de nieuwe combi te promoten onder de NL kiezers. Het betreft een ‘alles of niets’ strategie, want indien geslaagd, onder welke vlag gaat deze combi dan verder (rood of groen), en indien mislukt dan implodeert de hele boel en zullen andere partijen profiteren. Wat dhr. Timmermans betreft: door zijn eigendunk en hang naar aandacht is hij een goede puppet vd Amerikanen, dit blijkt overduidelijk uit de stukken.

Jammer dat Nederland zo weinig integere bestuurders heeft en de partijen te veel met machtsbehoud bezig zijn.

Unsinkable-Sam | 23-07-23 | 13:36

"In his view, it would be foolish for the PvdA to trust anyone "who used to be a communist." LOL LOL LOL
Daar krijgt hij er nu emmers vol van... van Duyvendak tot Rosenmöller... en nog 10x gevaarlijker.

hagelkruis | 23-07-23 | 13:35

Waarom is Timmermans eigenlijk terug?
Moesten ze hem niet meer in Brussel?
Voor iemand met zo'n ego is de kleine Nederlandse politiek toch veel te min?

LonelyWanker | 23-07-23 | 13:34 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Groenlinks dat valt voor de Dark Side:

Jesse, I'm your Father.

Hetkanverkeren | 23-07-23 | 13:32

En dan noemt Marijnissen deze oude witte man die al ruim twintig jaar alles bij elkaar konkelt en liegt oude politiek en dan staat heel hypocriet links weer op haar achterste benen want dat is zo beledigend. Wat er ook gaat gebeuren, we moeten die vent uit het torentje houden.

Zapata10 | 23-07-23 | 13:31 | 2

Hear,hear.

seasicksteve | 23-07-23 | 13:44

Nee, dan Marijnissen zelf, dat is echt de nieuwe politiek.

Schoorsteenveger | 23-07-23 | 16:57

Gezamenlijk proberen de rechtse clubjes Timmermans te beschadigen met oude koeien en geschifte waanidee. Ekiz is ook te lang bij WNL en met Wierdo duck.

AntiZanicz | 23-07-23 | 13:31 | 8

Ouwe koeien? Dit zijn politieke blunders waarvoor je afgerekend mag worden! Ondertussen werd Wilders jarenlang verweten "weg te lopen uit het Catshuis"...

Kartelmaster2000 | 23-07-23 | 14:38

Er wordt een patroon geschetst van het opportunisme van deze ijdeltuit en eigen belang nastrevende man. Ook nu doet hij met regelmaat ronduit onsmakelijke populistische uitspraken waarbij hij dodelijke ongelukken misbruikt voor zijn agenda. Werkelijk alles is daar fout aan.
Het stuk laat zien dat het niet nieuw is, het is ingebakken in de persoonlijkheid van Timmermans.
Beschadigingen dus niet als laster, maar als wijzen op feiten.

Jij komt alleen maar met zenuwachtig gegil over oude koeien (hoezo?) en dat dit door rechts gedaan wordt (hoezo?), vervolgens het bekende gescheld waar we linkse clubjes zo goed in kennen.

Nuuk | 23-07-23 | 15:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Goed speurwerk Bas!

UnderTheDevil | 23-07-23 | 13:30 | 1

Dit is allemaal al lang bekend maar onze zo deugende MSM wil daar niet aan herinnerd worden.

Zapata10 | 23-07-23 | 13:32

Ronald Reagan was de 1e Orange Man Bad. In onze media ging het vooral over het feit dat ie een B-acteur was geweest. Hij won wel de Koude Oorlog.
En Bos kennen we van de Bosbelasting. Een extra miljoenenheffing aan de woningcooperaties die deze doodleuk weer doorberekenden in de huur. Als socialist zou ik niet trots zijn als zo'n wet naar je vernoemd werd.

Piet Karbiet | 23-07-23 | 13:30 | 4

Kwartje van Kok ook een mooie socialistische stunt.

Zaadstaaf | 23-07-23 | 15:33

@Louter Leuter | 23-07-23 | 14:23:
Ja, omdat ze er maximaal 6 kunnen opnoemen.

Rark_Mutte_7 | 23-07-23 | 15:50
▼ 1 antwoord verborgen

Op de achtergrond zie ik Ruud Koole nog zitten. Die heeft ons tientallen miljarden gekost door zijn leiding aan de PvdA. En verantwoordelijk voor het grote, dikke, zwaarwegende probleem waar we nu mee zitten. Of aanliggen beter gezegd. Zie het voor u; vette meneren die op banken liggen, langs rijk gevulde tafels met trossen druiven die ze gulzig in hun vretert laten zakken, wetende dat ze onschendbaar zijn.

Normpje | 23-07-23 | 13:30 | 1

Kwestie van tijd.. ze vallen uiteindelijk allemaal ten prooi aan decadentie.

Unsinkable-Sam | 23-07-23 | 13:56

je mag als politicus wel lief en leed tot de intiemste politieke weetjes delen met de Amerikanen, maar Tjerrie mag geen wodka drinken op de Russische ambassade

HetOorAakel | 23-07-23 | 13:29 | 2

Logisch, we hebben oorlog waar ze een belangrijke rol in spelen en wij ook. Tjerrie heeft daar niets maar dan ook niets te zoeken me dunkt.

Zuma | 23-07-23 | 13:38

Tuurlijk mag hij dat wel.

ChalinaRosa | 23-07-23 | 14:15

Timmermans is gewogen en te licht bevonden. Nogal een prestatie.

Trekhaas | 23-07-23 | 13:27 | 1

Misschien duo vormen met Hubert Bruls dan maar?

Zaadstaaf | 23-07-23 | 15:28
-weggejorist-
AntiZanicz | 23-07-23 | 13:26 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik kan me Frans niet echt herinneren als erg links. Beetje rechter vleugel van de PvdA. Lijkt me wel lachen als straks blijkt dat GL gewoon is opgegeten door de PvdA. Zijn het gewoon weer jongens in dure pakken die verlepte rozen uitdelen aan bijstandsmoeders.

Grumpy_Old_Ed | 23-07-23 | 13:24 | 7

@Trekhaas | 23-07-23 | 13:32: Deze enge klimaat Pol Pot vliegt al jaren op en neer tussen Nederland, curaçao en Bonaire en is vooral goed andere mensen de maat te nemen en te framen. Francis Jolo krijgt er al een harde van in zijn vieze witte onderbroek als Rosenmöller terugkomt als antwoord op BBB. Waarschijnlijk even langs vriend van de partij Volkert als het framen niet lukt.

I.P standing up | 23-07-23 | 14:24

@ChalinaRosa | 23-07-23 | 14:20: Maar ook weer heel erg weinig als je even bedenkt dat deze jongens en meisjes ongeveer de (belangrijkste) helft van het werk in de hele EU doen. Het schijnt dat één grote gemeente er al meer heeft die alleen maar (vieze) koffie drinken, (foute) kranten lezen (tegenwoordig online, dat dan weer wel), en uit het raam staren.

Plus, in Brussel moet je schijnbaar ook aantoonbaar (middels ingangstoets e.. d.) *iets* weten of kunnen om ambtenaar te worden. Hier lijkt het eerder omgekeerd, nietwaar?

OverdaanDerOnderheid | 23-07-23 | 15:27
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
thereisnowhy | 23-07-23 | 13:22 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Opa's laatste nummertje? Frans Timmermans, oude wijn in nieuwe zakken?
Nee, Frans Timmermans is een oude gefrustreerde en zelfingenomen oude zak in een te klein confectiepak. Zelfs als de VVD hem had gevraagd zou hij het nog gedaan hebben.

Een vrije paling | 23-07-23 | 13:22 | 1

oude wijn in oude zakken...

MagnificentRon | 23-07-23 | 15:17

Pee vee dee aa.....

Het maakt geen verschil....

neonreclame | 23-07-23 | 13:21 | 1

stemvee

Piet Karbiet | 23-07-23 | 13:34

Leuk he, buitenlandse inmenging....

Is dit nog nieuws? | 23-07-23 | 13:17 | 5

AntiZanicz, ondanks je hang naar Marx ben ik het met je eens. Wil je ‘een Europa’ dan koop je ook Europesche producten in. Kan mij nl. niet voorstellen dat die onder gekwalificeerd zijn. En A-bommen gooi je niet, die ontmantel je op Wereldwijde schaal. Dat is de opdracht.

Unsinkable-Sam | 23-07-23 | 14:00
-weggejorist-
weetikveeljoh | 23-07-23 | 14:27

@weetikveeljoh | 23-07-23 | 14:27: Ik wil gewoon hele dikke vriendjes blijven met de VS. Dat is simpelweg onze belangrijkste 'partner'!

Aristotalloss | 23-07-23 | 14:45
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland