achtergrond

Geenstijl

Syriër steekt kinderen neer op Franse speelplaats: 3 slachtoffers in levensgevaar

WTF??

Bizarre berichten uit Frankrijk waar een man met een mes in een speeltuin in Annecy deze ochtend plots op een groep spelende kinderen instak. De eerste berichten variëren nog een beetje, maar het lijkt erop dat er minstens zes en mogelijk zelfs acht kinderen gewond zijn geraakt, waarvan er drie in levensgevaar verkeren. De dader is overmeesterd door de politie en gewond afgevoerd. Het gaat volgens de lokale media om een Syriër met een tulband (al lijkt het in de bovenstaande video meer om een doek op zijn hoofd te gaan, red.) die in 1991 geboren is. Zijn motief, als hij die al had, is onbekend. Volgens getuigen sprak de man engels en was hij verward. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt en zelfs het leger is aanwezig om de plaats delict te beveiligen.
UPDATE: De slachtoffers zouden rond de drie jaar oud zijn.
UPDATE: BMF TV meldt dat de 32-jarige Abdalmasih H. de meszwaaier is. De Syriër zou afgelopen november asiel hebben aangevraagd in Frankrijk en inmiddels een vluchtelingenstatus in Zweden hebben.
UPDATE: Het lijkt nu te gaan om vijf slachtoffers: vier jonge kinderen en een volwassene, waarvan twee kinderen en de volwassene nog in levensgevaar verkeren. 
UPDATE: Abdalmasih woonde al sinds 2013 met een vluchtelingenstatus in Zweden voordat hij naar Frankrijk kwam. 
UPDATE: Hieronder een nieuwe en weinig subtiele video van de aanval.
UPDATE: Gelukkig is RTL Nieuws heel erg begaan met zijn privacy.
UPDATE: Meer informatie over de slachtoffers. Het gaat om een 2-jarige jongen en zijn niet veel oudere zus, een 3-jarig meisje met de Britse nationaliteit, een 22 maanden oud jongetje met de Duitse nationaliteit en een 70-jarige man. 
UPDATE: Nu betere video's zijn verschenen mag het duidelijk zijn dat het hier niet om een tulband, maar om een keffiyeh a.k.a. Arafat-sjaal gaat. 
UPDATE: Onder de gewonden blijkt een Nederlands kind te zijn. Vermoedelijk het kind dat eerder de door de media de Duitse nationaliteit kreeg toegewezen. Het is onduidelijk hoe het momenteel met dit kind gaat.
UPDATE: Volgens de aanklager lijkt het niet om een terroristisch motief te gaan.

Voetballer Anthony Le Tallec kwam net langsjoggen

ALERTE - Des enfants d'une école maternelle, âgés d'environ 3 ans, ont été attaqués au couteau par un individu au lac d'#Annecy. Au moins 7 blessés dont 6 enfants. L'homme a été maîtrisé. De nombreux secouristes, policiers et militaires sont sur place (Le Dauphiné).

Image
Image
813
Reply

Minister Binnenlandse Zaken bevestigt arrestatie

Macron spreekt van "absolute lafheid"

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.