achtergrond

Geenstijl

Gijs van Dijk: 'Rutte wilde GroenLinks & PvdA 25 procent formatie-aandelen in de BV Nederland geven als de partijen zouden fuseren'

Lilianne Ploumen: 'Okee, dan eerst even dwarsligger Gijs van Dijk onder de #MeToo-bus gooien'

De Kwestie Gijs van Dijk heeft ein-de-lijk een versie die door Gijs/Ton F. van Dijk zelf is geschreven. Althans. Ton HP/Van Dijk heeft het schrijfwerk gedaan, maar het verhaal komt van de gevallen, genaaide, pootje gehaakte en met een rode roos in de rug gestoken notoire vreemdganger Gijs zelve. Bijna anderhalf jaar mocht Tinkebell haar column in Trouw misbruiken, #BOOS voor haar karretje spannen en bij NPO Radio 1 is - na flinke kritiek - een podcast offline gehaald waarin ze Gijs van Dijk onder meer van aanranding betichtte. *Alles* aan het verhaal rammelde en rammelt nog steeds: donderdag is er een rechtszaak die Van Dijk tegen Tinkebell heeft aangespannen. Daar zal ze zelf niet bij zijn, zogenaamd omdat ze "schijt heeft" aan Van Dijk, maar het leest allemaal nogal als: durft niet onder ede haar beschuldigingen te herhalen. ENNIEWEE, roddel, achterklap, verwoeste levens, paniekaanvallen op Texel, hysterische rancuneuze vrouwen en een doodzieke politieke partijcultuur daargelaten. 

Wij wilden bovenstaande alinea even uitlichten. Want het is een publiek geheim dat Rutte de PvdA en GroenLinks nodig heeft om zijn Gave Baan™️ te kunnen behouden, dus klinkt het ons totaal niet ongeloofwaardig dat Rutte geprobeerd heeft om het verlieslatende veganrestaurantje GroenLinks te fuseren met het failliete arbeidersbureautje PvdA, om ze 25 procent van de formatie-aandelen te kunnen geven. Dat klapte uiteindelijk allemaal tamelijk spectaculair op het luchtballonnetje dat Het Ego van Jesse heet, maar de kritische angel was toen al uit GL/PvdA getrokken en rampencoalitie Rutte 4 kwam er alsnog. Ploumen was daarna zelf snel pleite, Kuiken mag de scherven van een fusie die ze kennelijk niet wilde opvegen en Gijs van Dijk is werkloos, dus die kan eindelijk zijn eigen straatje gaan schoonvegen van zowel andermans verwijten als de rotzooi die hij er zelf van maakte. OORDEEL ZELF, zeggen wij dan, maar het klinkt best als een typisch kaartenhuisspelletje van de premier.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Rutte over Rafah - don't mention the hostutsjus

Het steenkolenhebreeuws van onze minister-president aan vooravond EU-top

@Pritt Stift | 21-03-24 | 16:20 | 194 reacties

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Nepnieuws bij Nieuwsuur over "slavenschip" VOC

John Leerdam (Partij van de Airfryer) genomineerd voor Rudy Bouma Bokaal

@Pritt Stift | 08-01-24 | 10:00 | 293 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.