Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Advocatenorde: 'Herstel toeslagenaffaire muurvast, stas De Vries liegt Kamer voor'

Advocaten kappen massaal wegens totale moedeloosheid

is wel zo

Het herstel van de toeslagenaffaire zit vast. Herstel: het herstel van de toeslagenaffaire zit muur- en muurvast. Omdat de hersteloperatie nooit is ontworpen om kapotgemaakte ouders te helpen, maar om een kapotmakend kabinet te redden (niet gelukt, red.) gaat alles fout wat er fout kan gaan en zijn de afgelopen tijd maar liefst twaalf advocaten van slachtoffers er helemaal mee gekapt en is het periodieke overleg tussen de uitvoeringsorganisatie en de Orde van Advocaten opgeschort. Het is allemaal weer van "lappendeken van regelingen”, "spaghetti van besluiten", van "ze hebben de boel gewon helemaal laten vastlopen" en van "nooit geluisterd". Misschien wordt het tijd om het jaar 2030 los te laten voor het afronden van de hersteloperatie. Saillantste passage uit het NRC-artikel waar we dit allemaal in lezen is toch wel deze, over staatssecretaris Aukje de Vries van Schone Lei, We Gaan De Mensen Echt Helpen, Ik Wil Het Gewoon Goed Doen, Beste Intenties en andere zaken. 

"Opvallend is dat staatssecretaris De Vries vorige week maandag in een Kamerbrief schreef „in overleg met de NOvA” te bekijken hoe de inzet van onafhankelijke experts de positie van ouders in de schadeprocedure zou kunnen versterken. „Deze passage kan de indruk wekken dat wij gezamenlijk het voornemen hebben om een pool van deskundigen op te zetten. Die indruk is onjuist”, zegt de NOvA-woordvoerder. „De NOvA en de Raad voor Rechtsbijstand zijn over dit voornemen van de staatssecretaris niet van tevoren geraadpleegd.”"

"Die indruk is onjuist", dat is ordevanadvocatiaans, dat zullen wij even voor u vertalen, dat betekent: STAATSSECRETARIS AUKJE DE VRIES LIEGT DAT ZE BARST. Gek hè. Dat bestuurders keer op keer op keer op keer de indruk willen wekken dat het allemaal zo slecht nog niet gaat, en dat dat dan keer op keer op keer op keer niet blijkt te kloppen. Hoe zou dat nou komen? Een vos, die al 12 jaar premier is, verliest wel zijn staatssecretarissen, maar niet zijn streken. 

Reaguursels

Inloggen

rutte en kaag passen gewoon heel goed op de centjes. Je kunt geld maar 1x uitgeven en er is vorige week net weer een extra rekening van 3 miljard aan extra kosten voor het asielcircus binnengekomen. En dan weet je wel waar de prioriteiten liggen bij dit kabinet. Niet bij nederlanders, niet bij toeslagenouders en niet bij groningers. Die kunnen nog wel even wachten op hin geld. Eerst onze nieuwe landgenoten voorzien van gratis advocaat, gratis onderdak, gratis eten, gratis gezondheidszorg. En als er dan nog geld over is dan zijn heel misschien wat gedupeerde nederlanders aan de beurt. Ja toch? O wacht, jetten wil graag heel veel geld voor stikstof en klimaat. Nou ja, laat iedereen dan maar gewoon nog een poosje wachten.

ZomaarEen | 03-04-23 | 18:49

stas Aukje heeft gelogen? Wie had dat gedacht van een vvd'er?

vranac | 03-04-23 | 17:02

Moet wel weer lachen om dat goedkope sentiment alsof die kinderen zomaar zijn meegenomen door die gemene fiscus. Blijkt dat het gaat om vaak extreem disfunctionele (onvolledige) gezinnen die sowieso al op allerlei vlakken op over over de rand van het aanvaardbare hun kinderen opvoedden. In de meeste gevallen sprake van op vele fronten falende ouders die dan ook nog eens door de toeslagen affaire geraakt werden, in sommige gevallen ook nog eens door eigen schuld maar goed dat mag je allemaal niet zeggen want al deze mensen zijn Heel Erg Zielig. Een drama is het natuurlijk wel, elke uithuisplaatsing is dat. Maar om alle ballen nou op de Belastingdienst te schuiven? Weer typisch dat goedkope sentiment om de burger lekker boos mee te krijgen, en ja hoor, dat lukt.

Beste_Landgenoten | 03-04-23 | 16:36 | 2

De hele toeslagen affaire een stukje goedkoop sentiment noemen. En er om lachen. Het tekent uw kijk op de maatschappij. Het tekent uw morele kompas.

vladimirows | 03-04-23 | 17:32

@vladimirows | 03-04-23 | 17:32: Dat komt helemaal overeen met mijn morele kompas. En daar past niet in: Teren op en trekken van de schatkist. Tonnen aan toeslaggeld ontvangen en dan niet door hebben dat het wel eens wat veel zou kunnen zijn en dat je het moet terugbetalen? Dan ben je echt een crimineel of een complete zombie. Beide soorten mensen heb ik geen belastinggeld voor over.

bdn01 | 03-04-23 | 18:54

Bij de organisatie die gedupeerden van de toeslagenaffaire moet compenseren, stapelen signalen van overcompensatie zich op. ‘Gedupeerde’ ouders krijgen tienduizenden euro’s als ze een keer een botte brief van de Belastingdienst hebben gekregen, of een maand geen toeslag. De compensatieregeling kost inmiddels meer dan 5 miljard euro. Maar in de politiek wil niemand weten hoe groot het probleem is.

Ervaringsdeskundige | 03-04-23 | 16:14

Inmiddels 5 miljard euro! Kunnen zeker vijf boeren van worden uitgekocht..
Quote:
Toch luidde het genadige oordeel van de UHT: de ouder is gedupeerd. Waarom? Omdat er geen tweede brief van de Belastingdienst/Toeslagen was gevonden waarin om extra facturen werd gevraagd. Het ontbreken van zo’n zogenoemde ‘rappelbrief’ volstaat inmiddels om als slachtoffer van de toeslagenaffaire te worden gekwalificeerd.

Zodoende kreeg de ouder meer dan honderdduizend euro aan compensatie. En daar houdt het niet bij op: gedupeerden zoals zij kunnen daarnaast aanspraak maken op 2.000 tot 10.000 euro per kind, plus 10.000 euro voor de ex-partner, plus kwijtschelding van publieke schulden (waaronder studiefinanciering, belastingschulden, verkeersboetes), plus het overnemen van alle private schulden (waaronder zakelijke schulden van het eigen bedrijf tot een bedrag van twee ton), plus compensatie van de ‘werkelijke schade’, plus hulp van de gemeente bij bijvoorbeeld het zoeken van een woning.

Beste_Landgenoten | 03-04-23 | 15:54 | 1

Grappig: u en uw lotgenoot Theo citeren gelijktijdig uit Correspondent. Mijn reactie kunt u bij hem onder zijn prutstegel lezen.

vladimirows | 03-04-23 | 17:34

Inmiddels is er voor miljarden gefraudeerd, maar de overheid doet het weer verkeerd??!

“ Bij de organisatie die gedupeerden van de toeslagenaffaire moet compenseren, stapelen signalen van overcompensatie zich op. ‘Gedupeerde’ ouders krijgen tienduizenden euro’s als ze een keer een botte brief van de Belastingdienst hebben gekregen, of een maand geen toeslag. De compensatieregeling kost inmiddels meer dan 5 miljard euro. Maar in de politiek wil niemand weten hoe groot het probleem is.”

“ Een voorbeeld: een ouder had in enkele jaren vele tienduizenden euro’s aan kinderopvangtoeslag ontvangen. De kinderopvanginstelling waar het kind verbleef had indertijd aan de Belastingdienst laten weten dat het bij hen veel minder opvang genoot dan de ouder aan toeslag had aangevraagd. De moeder kon zelf ook maar voor enkele maanden opvangfacturen overleggen. Op een brief met het verzoek aan te tonen dat het kind meer opvang had genoten, had de moeder nooit meer gereageerd.

Toch luidde het genadige oordeel van de UHT: de ouder is gedupeerd. Waarom? Omdat er geen tweede brief van de Belastingdienst/Toeslagen was gevonden waarin om extra facturen werd gevraagd. Het ontbreken van zo’n zogenoemde ‘rappelbrief’ volstaat inmiddels om als slachtoffer van de toeslagenaffaire te worden gekwalificeerd.

Zodoende kreeg de ouder meer dan honderdduizend euro aan compensatie. En daar houdt het niet bij op: gedupeerden zoals zij kunnen daarnaast aanspraak maken op 2.000 tot 10.000 euro per kind, plus 10.000 euro voor de ex-partner, plus kwijtschelding van publieke schulden (waaronder studiefinanciering, belastingschulden, verkeersboetes), plus het overnemen van alle private schulden (waaronder zakelijke schulden van het eigen bedrijf tot een bedrag van twee ton), plus compensatie van de ‘werkelijke schade’, plus hulp van de gemeente bij bijvoorbeeld het zoeken van een woning.”

Bron: decorrespondent.nl/13592/na-de-toesla...

theo-is-dood | 03-04-23 | 14:40 | 5

En van de Bulgarenfraude is ook maar weinig terug gezien. Ook een aardige groep Turken en andere "buitenlanders" die hier een uitkering krijgen blijken in hun thuisland nogal wat vastgoed te bezitten maar dat mag niet zomaar specifiek onderzocht worden want dat riekt naar discriminatie.
Het mag misschien miljarden kosten aan ook fraudeurs maar de echte gedupeerden zullen ook geholpen worden als ze gewoon iedereen op de lijst betalen.

Sinclair | 03-04-23 | 15:26

Sorry Theo je was me voor

Beste_Landgenoten | 03-04-23 | 15:55

Te gemakkelijk 1 uitzonderlijk ander voorbeeld i.p.v. wat er over het algemeen is gebeurd.. Inmiddels is duidelijk dat voor ietsmeer dan de helft toeslagenouders wel ernstig gedupeerd en gestigmatiseerd zijn. Dat kun je met 1 toevallig of 2 of 3 niet zomaar wegwuiven!

Jan, Leiden | 03-04-23 | 16:01
▼ 2 antwoorden verborgen

U heeft de onderste steen van de toeslagenaffaire boven de trap op gekregen? De lift bleek stuk? Zet maar neer. Een partijlid neemt het vanaf hier wel over.

GeheidEenGeit | 03-04-23 | 14:04

Een makkelijke oplossing van het kindervraagstuk zou zijn: ieder door toeslagknevelarij in beslag genomen kind terug TENZIJ. En tenzij kan niet een haastig rapportje van een mutsenclub zijn, daar MOET een concreet bewijsstuk liggen om voogdij te kunnen ontzeggen aan de ouders. Zoals: daadwerkelijke fysieke mishandeling. Dan ben je zo door de zaken heen. Gewoon spoedwet er doorheen rammen en geen partij die dat durft tegen te houden in de kamers.

En hoe kan het toch dat die hufters niet begrijpen dat heel veel mensen het spuug en spuugzat zijn!

geerdt | 03-04-23 | 13:44

Is er eigenlijk nog iets dat die overheid wél kan?

KeesBruin | 03-04-23 | 13:12 | 5

De vergoeding voor de zogenaamde slachtoffers kan oplopen tot twee ton €€ ! Er hebben zich een kleine vijftigduizend zogenaamde slachtoffers aangemeld, allemaal voorzien van een gratis advocaat. En wat is het belang van die advocaat? Dat belang is zoooo lang mogelijk doorprocederen in declaraties indienen.

theo-is-dood | 03-04-23 | 14:35

Geld overmaken naar fictieve doelen zoals stikstof en de EU

Sinclair | 03-04-23 | 15:27

niks kunnen?

nobodiesunmighty | 03-04-23 | 16:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Niemand van die ouders waarvan die kinderen zijn afgepakt door de staat heeft wraak genomen... Heb zelf 2 lieve dochters maar als die van mij zouden worden afgepakt ach zelfjoris is nu op zijn plaats

d e r e a l i s t | 03-04-23 | 13:05 | 2

Er speelt nu in gedacht een willekeurige film van Rambo af.. als ik denk aan het verliezen van een van mijn weerloze kleintjes.

boerk | 03-04-23 | 13:13

@boerk | 03-04-23 | 13:13: of der Deutsche Moviehit "Stirb Langsam!" Teil eins bis fünf.

nobodiesunmighty | 03-04-23 | 16:55

Om met een groot (maar fysiek kleine) filosoof te spreken: ik wordt daar zo moe van

Lijkvocht | 03-04-23 | 12:56 | 3

Amai, nochthans is dat juist.

Guusje Nadorst | 03-04-23 | 13:02

word (‘ik loop - hij loopt’)

Von Bliksum | 03-04-23 | 13:04

Een andere filosoof : IK GA UW MUIL SLAAN !

Pittzz | 03-04-23 | 13:05

Dweilen met de kraan open;

Alle problemen, behalve een, zijn het gevolg van bevolkingsdruk
Wanneer vindt u de bevolkingsdruk in Nederland voldoende?
Bij 20 miljoen inwoners?
Bij 25 miljoen inwoners?
Bij 30 miljoen inwoners?
Wanneer vindt u dat we moeten stoppen met dweilen met de kraan open?

Ella | 03-04-23 | 12:31 | 9

Vraag het eens aan BL dan zie je hoe gek D66 aanhangers zijn.....

Blonde Nel | 03-04-23 | 13:09

@klaverboerdenham | 03-04-23 | 13:03:
Mee eens.
In +/- 19.50 WereldBevolking: 2.499.322.156
In +/- 19.50 NLBevolking: 10.000.000
In +/- 1950 begint de Hockeystick curve
De Hockeystick is een veelgebruikte benaming voor een grafiek uit de paleoklimatologie.

Ella | 03-04-23 | 13:28
▼ 6 antwoorden verborgen

Overheid: u krijgt waar u zelf nooit om heeft gevraagd (orde van Advovaten en Rechtsbijstand vroegen er niet om) om het niet op te lossen, maar zogenaamd om te bemiddelen? Maar niet echt? Zoiets? En dan doem alsof er wel om is gevraagd? Vreemd weer. Altijd iets er tussen schuiven om zelf geen verantwoordelijkheid te hoeven afleggen om er tussenuit te komen.

Jan, Leiden | 03-04-23 | 12:27 | 1

Aukje de Vries, een liegende VVD'er, hoe bestaat het ?

Wattman | 03-04-23 | 12:26

Als je naar xe opleidingen van de belangrijke minisyers kijkt, die hebben totaal iets anders gestudeerd dan het ministerie dat ze runnen. Onderwijzer groep 8 basisschool is minister van Verkeer en Waterstaat. Midden Oosten studies is minister van Financiën. Lerares Havo is minister van Klimaatdinges. Studie geschiedenis is minister president. Kan toch nooit goed gaan?

DitjaarkrijgikAOW | 03-04-23 | 12:08 | 2

Ze doen alles wat ze kunnen ..

Harry.Langezwaal | 03-04-23 | 12:14

- Neem Excel.
- Zet daar de 24.000 ouders in kolom A met het rekeningnummer in kolom B.
- Zet daarachter het minimumbedrag dat ze bij benadering tegoed hebben in kolom C.
- Deel dat bedrag door 1000 en zet dat in kolom D.
- Begin met elke maand overmaken van 1000 euro naar dat rekeningnummer.
- Kun je alvast D maanden vooruit en risico's blijven beperkt.
- Dit kun je in 1 dag regelen.
- Vooruit, met lang vergaderen over een brief erbij in 2 dagen

Kunnen die mensen alvast beginnen met iets van reparatie van hun leven waar mogelijk.
En is het terugbetalen begonnen.
Wat daarna nog komt, dat kun je later precies tot op de cent een keer uitrekenen en afrekenen.

Het gaat over mensen en die leven nu en die hebben nu met de gevolgen te maken, niet over een nummertje of een doos schoenen in de uitverkoop.

AdvocatusDiaboli | 03-04-23 | 12:02 | 6

Dat moet niet veel gekker worden. U komt gewoon met een simpele oplossing.

HoniSoit | 03-04-23 | 12:50

Maar dan gaat u buiten de rijks procedures, wat is de waarborging van dit process en hie worden de verantwoordelijkheden in deze afgekaderd en de risico's geborgd!?
*ComputerSaysNoooo*

boerk | 03-04-23 | 13:17

@boerk | 03-04-23 | 13:17:
Ok, een dag erbij voor het afkaderen van verantwoordelijkheden en borgen van risico's, want niemand wil ergens voor opdraaien.
Die ouders trouwens ook niet.
Zit je op 3 dagen.

AdvocatusDiaboli | 03-04-23 | 13:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Zo vrijgevig en voortvarend Nederland is met miljardensteun voor Oekraïne, met voorrang op woningen voor statushouders, belastingkorting voor expats

zo bikkelhard is ze voor de Nederlandse burger. Forse bezuinigingen op jeugdzorg, ouderenzorg, toeslagenaffaire, gaswinning, etcetera.

De drijfveer is anti-nationalisme, een vreemde zelfhaat van de eigen cultuur en tradities. 40 jaar anti-nationalistische propaganda doet wat met mensen.

Het is geen wonder dat Nederland het landje bij uitstek is wat zo in de greep is van de EU en andere supra-nationale organisaties. Waar Amerikanisering en Islamisering zo makkelijk voedingsbodem krijgen in de maatschappij. De gemiddelde Nederlander staat er apathisch bij. Totaal geen eigen trots meer, niets om te beschermen. Uitverkoop. Weggeven.

martymcfly | 03-04-23 | 12:01 | 1

Emigreer dan.

Beste_Landgenoten | 03-04-23 | 16:38

Wel vreemd dat bij rechtszaken omtrent milieuwetgeving en asielzoekers het razendsnel kan gaan en respectievelijk b.v. een bouwproject de volgende dag stilgezet wordt en een groep nareizigers meteen een visum krijgen

BASinnic | 03-04-23 | 12:01 | 1

Vergeet niet de rechtszaak van Engel vanwege de avondklok. Een noodwetje was destijds binnen enkele uren in elkaar gedraaid.

Ommezwaai | 03-04-23 | 12:33

12 uur alarm, NL overheid in verzet.

Adriel | 03-04-23 | 12:01

Er gaan toch ook dingen goed in dit land?

hotbrasil | 03-04-23 | 11:58 | 7

Het CJIB.

Tapu | 03-04-23 | 12:41
-weggejorist-
Olieboer | 03-04-23 | 13:37

@Sieg Hein | 03-04-23 | 12:01: Als het aan D66 ligt niet lang meer. Dat warmt de aarde maar op en dat is slecht.

Olieboer | 03-04-23 | 13:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Er zitten hier teveel haken en ogen aan dat ik mijn vingers er niet aan ga branden. Ik heb echter niet het idee dat er sprake is van alleen slachtoffers.

Schout-bij-Nacht-J | 03-04-23 | 11:58 | 1

Klopt als een bus, er is vooral sprake van daders oftewel de belastingdienst.

4HoogAantWater | 03-04-23 | 12:06

Geen toeslagen meer toekennen = fraudegevoelig voorbeelden genoeg: Bulgarenfraude destijds aanhangig gemaakt door Omtzigt.
Beter gewoon via Belastingdienst regelen.

meneer Q | 03-04-23 | 11:52 | 3

Prima, maar dan eerst alle lasten en heffingen afschaffen.
Niet alle lasten innen en de lusten afschaffen, zoals in deze omgekeerde wereld.

funda | 03-04-23 | 11:56

Vlaktaks en 80% van die organisatie opdoeken. Terminaal ziek.

Flibbage | 03-04-23 | 11:58

Het is allemaal ook best makkelijk eigenlijk, het is gewoon allemaal Rutte zijn schuld. Als een ambtenaar zijn werk niet doet: Rutte. Doet een minister zijn werk niet: Rutte.

Ze staan vast in de rij, al die lui die beter kunnen en willen. Ik zou er niet aan beginnen om voor dat salaris de lul van het land te moeten zijn. Iedereen vind wat van je en iedereen heeft wat te zeiken…en dat zijn dan nog de normale mensen.

Behangdelul | 03-04-23 | 11:51 | 1

Zo is het afgesproken binnen de overheid. Ambtenaren zijn nooit ergens zelf voor verandwoordelijk. Houd de miljoenen aan schade maar in op het loon van de afdeling toeslagen tot het opgelost is. Moet je eens opletten hoe snel het dan kan.

W_F | 03-04-23 | 12:01

Advocaten die ermee kappen. Dan zal er wel niks te verdienen zijn anders rekken ze het liefst de boel zo lang mogelijk.

Wiezewalakristalix | 03-04-23 | 11:49 | 2

Precies dat. Eigenlijk net politici en communicatiespecialisten. Hoi Mark en Sigrid.

funda | 03-04-23 | 11:54

Bij een faillissementen en surseance idem.
Curatoren worden betaald uit de opbrengst.
Ze zijn altijd net klaar als dat geld op is, toevallig he.
Gaat het over een bank of zoiets...ja...dan kunnen ze even vooruit.
Met tig euro per uur.

AdvocatusDiaboli | 03-04-23 | 12:37

Zonder het Pikmeerarrest hadden er al héél veel gasten voor een rechtbank gestaan....
In andere landen gebeurt dat gewoon !

A333aan | 03-04-23 | 11:49

Als we nu eens stoppen met alle toeslagen en gewoon de belasting in de eerste schijf verlagen. Geen toeslagen = geen fraude = geen affaire, maar ook minder ambtenaren = minder kosten= meer ruimte voor verdere lasten verlichting.

Sieg Hein | 03-04-23 | 11:48 | 5

@Zoelense Hobbyboer | 03-04-23 | 11:57:
U heeft hem door, geef die man een stoel.

Foxcave | 03-04-23 | 12:05

De opvang moest in de markt gezet worden om het zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.
Maar omdat dat duur is zijn er weer toeslagen nodig.
Maar dat is niet perse nodig.
Als je de overheid dat direct laat betalen als je je kind ergens inschrijft blijft de marktwerking toch wel, want je stuurt je kinderen sowieso naar het adres dat het beste lijkt.

AdvocatusDiaboli | 03-04-23 | 12:35

Dan nog kunnen mensen die €14/15 per uur verdienen niet rondkomen. De lonen zijn structureel te laag.

theo-is-dood | 03-04-23 | 14:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Leugens, crises en achterdocht,
zo heeft Mark dit kabinet gewrocht.

Motorkater | 03-04-23 | 11:46

Uithuisplaatsing betekent onderbrengen in de wereld van Jeugd Bescherming en aanverwante instanties. Dit soort clubjes weten daar wel raad mee, want alles wordt vanuit gemeenschapsgeld betaald, links om of rechts om. Des te langer deze ellende duurt, des te groter is de financiële schade voor de maatschappij, maar dat zal dergelijke instanties een rotzorg zijn. In een pervers systeem waar falen wordt beloond met extra geld, kan je onmogelijk goede resultaten verwachten. In de belangen van de jongeren en hun families zijn ze al helemaal niet in geïnteresseerd overigens, enkel in gratis geld ten koste van alles.

Kukooo1 | 03-04-23 | 11:46

Even de namen en rugnummers voor deze schandelijke vertoning. Let vooral op de laatste zin: weer zeer kenmerkend voor populistische (s)links met wapperende vingertje:

“Desondanks werd de Fraudewet met een grote meerderheid aangenomen. De PvdA, SP en PvdD stemden tegen, maar CDA, ChristenUnie, PVV, SGP, VVD, D66 en GroenLinks waren voorstander. GroenLinks-leider Jesse Klaver leek het aandeel van zijn partij te zijn vergeten toen hij twitterde dat “het toeslagenschandaal komt door rechts VVD en CDA-beleid”.”

Bron: www.redpers.nl/2021/02/14/toeslagenaf...

DankeSchon | 03-04-23 | 11:46

Ik stond dus 8 jaar ten onrechte in de databank FSV van de Belastingdienst. De Fraude Signalering Voorziening, voor toeslagen. Schending van privacy want Jan een Alleman kon mijn gegevens inzien. Tot nu zo'n 4 excuusbrieven ontvangen. En op verzoek ontvang ik nu wekelijks emails met uitleg en zwartgelakte inzage over deze misstanden. Ik ontving niet eens toeslagen. Ja, HRA. Om dit te doen zijn honderden nieuwe ambtenaren aangesteld, las ik. Maar nog geen cent gezien, vanzelfsprekend.

Piet Karbiet | 03-04-23 | 11:43 | 3

Waar rook is is vuur

BASinnic | 03-04-23 | 12:12

Weet je ook hoe je op die lijst gekomen bent dan?

Zoiets | 03-04-23 | 14:34

Maar wat was nou je financiële nadeel van plaatsing op die lijst?

theo-is-dood | 03-04-23 | 14:44

Ken iemand in Groningen die 3000 euro "emotionele schade" vergoed kreeg voor de aardbevingen. Woont in nieuwbouw aan de zuidrand van de stad, heeft geen nacht wakker gelegen van aardbevingen maar simpelweg het meest optimaal zielige verhaal ingevuld. Oplichterij is van alle tijden en bij de affaire zal het niet anders zijn. Gratis geld trekt altijd oplichters aan.

Beste_Landgenoten | 03-04-23 | 11:32 | 18

Die ken ik ook maar het verhaal zit anders in elkaar. Wel de waarheid vertellen hè en niet een zo'n éénzijdig onjuist verhaal rond gaan bazuinen.

Blonde Nel | 03-04-23 | 13:12

Dát schreef ik niet. Ik schreef dat als Pieter zich toen niet zo druk had gemaakt deze hele affaire nooit was gebeurd, dan waren er geen gedupeerden en ook geen vijf miljard uitgekeerd aan compensaties. Dan waren enkele honderden Bulgaren onterecht niet vervolgd. Place your bets. En Pieter maar graven, graven, graven.

Beste_Landgenoten | 03-04-23 | 15:59
▼ 15 antwoorden verborgen

Ik las vanmorgen de meest recente blog van Geert Dales, over de psychopaat die momenteel de zittende minister-president is. Niet mijn kwalificatie, maar die van Dales zelf.

Ik ben het niet eens met zijn voorstel (geen nieuwe verkiezingen maar vervang de MP), maar verder een redelijke analyse van de stand van de landsleiding.

Dales typeert Rutte' s gedrag als volgt:
"omdat de zittende regering onder leiding staat van een man die in toenemende mate de trekken van een psychopaat begint te vertonen. Overdrijf ik? Kijk even naar Rutte’s optreden tijdens de persconferentie van vrijdag 31 maart 2023, nadat hij urenlang had vergaderd met de collega’s van D66, het CDA en de CU over de uitslag van de provinciale statenverkiezingen die BBB in alle provincies de grootste partij maakten. En bedenk dat typerende kenmerken voor psychopathisch gedrag zijn: verbale begaafdheid (‘beste debater van Nederland’), oppervlakkige charme (‘hi, hi, hai!’), gebrek aan empathie (geveinsde geschoktheid over de ‘vreselijke’ toeslagenaffaire en de ‘dramatische’ toestanden in Groningen), bestendigheid tegen stress en gevaar (altijd alles onder controle, ogenschijnlijk nooit nerveus), pathologisch liegen (‘nee hoor, nooit gesproken over functie elders’), altijd ontkennen ergens schuld aan te hebben (‘ik ben niet verantwoordelijk voor dit dossier’), opvliegend gedrag (Rutte’s scheldkannonades zijn legendarisch) en denken dat je je alles kunt veroorloven (‘ik lieg niet, ik herinner mij dit anders’)."

De man moet weg, zoveel is duidelijk. Hij is verantwoordelijk voor de final afbraak van de rechtsstaat die hier ooit bestond. Dat proces is veel eerder ingezet, uiteraard, maar de laatste 12 jaar heeft Rutte de genadeklap uitgedeeld.

Met Dales:
"Vraag het aan de slachtoffers van het kabinetsbeleid. De toeslagen-ouders, hun uithuis-geplaatste en nimmer teruggekeerde kinderen. De Groningers in hun verzakte huizen wachtend op de toegezegde snelle en adequate compensatie. De tienduizenden studenten met dertig- tot vijftigduizend euro studieschuld, afgunstig kijkend naar de jongste lichting studenten die aan het maffe leenstelsel zijn ontsnapt. Woningzoekenden die op hun dertigste nog bij pappa en mamma huizen omdat van de beloofde bouwimpuls niets terecht komt. De autorijders die wegens stilgelegde infrastructurele werken in steeds langere files komen te staan, terwijl Rutte (van ‘de Vroem-Vroem partij’) hen 130km per uur had beloofd. De tien jaar of meer op een sociale huurwoning wachtenden, die statushouders voorrang zien krijgen. De in drassige weilanden slapende asielzoekers die beloofd was dat zoiets niet nog een keer zou gebeuren in het beschaafde Nederland, maar binnenkort weer gewoon buiten slapen omdat van de beloofde beperking van het aantal asielzoekers niets terecht is gekomen. De boeren die investeerden in innovatieve landbouw en veehouderij, nu moeten vertrekken wegens zelfgecreëerde ondoorgrondelijke stikstof-complicaties en als troost de worst van een ‘woest aantrekkelijke’ uitkoopregeling voorgehouden krijgen, door een incompetent warhoofd dat als VVD-voorzitter niet verder kwam dan de partijcongressen om te dopen in ‘bier- en bitterbal-festivals waar het leuk mocht zijn’. Allemaal om de tuin geleid, allemaal bedonderd en bedrogen, allemaal aan hun lot overgelaten. Zoek ‘t zelf maar uit. "

enfin, lees zelf:
www.geertdales.com/geen-nieuwe-verkie...

Glasgow Argus | 03-04-23 | 11:30 | 14

@DankeSchon | 03-04-23 | 11:50: Die vinkjes bij de AIVD zijn niet zo erg. De AVID weet donders goed dat iedereen die je je bij GS wegjaagt zich verkiesbaar stelt. Hebben we over 2 jaar ook een CCC, DDD en EEE.

W_F | 03-04-23 | 12:10

@der_feldwebel | 03-04-23 | 11:51: sorry, ik ben geen psychiater dus die dsm-exegese laat ik aan me voorbij gaan. Geert Dales overigens ook niet, dat je dat begrijpt.

BobDobalina | 03-04-23 | 12:20
▼ 11 antwoorden verborgen

Dit schandaal draait vooral om 1675 kinderen. Stel je eens voor dat zo'n clubje ambtenaren bij je binnen komt en je kind meeneemt... onze leiders zijn echt gewetenloos.

De mooie man | 03-04-23 | 11:28 | 7

@_pacman_ | 03-04-23 | 11:32:
Zolang er geen verwaarlozing of mishandeling plaatsvindt is de beste plaats voor een kind nog steeds thuis. Ook bij arme mensen die van toeslagen afhankelijk zijn. Wil je van die toeslagen af? Kan best hoor, moet je de bureaucratische ballast en torenhoge heffingen en belastingen eromheen afbouwen, zodat mensen met 1 baan een woning kunnen huren en een kind kunnen laten opgroeien. Maar ja, in dit land kiezen we voor ballast in de vorm van allesbepalende en controlerende overheden en papierschuivers dus ja, enter de tot subsidieafhankelijk gemaakten.

Graaisnaaiert | 03-04-23 | 11:43

En dan als reden opgeven dat de ouders geen veilige woonruimte hebben, heeft echt NIETS met geld te maken, ze zijn voor de lol hun woning uitgezet.

W_F | 03-04-23 | 12:14

Ja Jan een grof schandaal. Maar straks staat de meute te roepen als doorslaande ouders een kind vermoorden, terwijl het gezin zo " bekend was bij jeugdzorg". En raad eens wie dan de schuld krijgt? Goed geraden!

Beste_Landgenoten | 03-04-23 | 16:42
▼ 4 antwoorden verborgen

We schelden de overheid iedere vermeende schuld of nalatigheid kwijt. U gaat niet langs start, u ontvangt geen (verdere) vergoeding.

Probleem opgelost.

_pacman_ | 03-04-23 | 11:26

Prima. Doe ik het wel.

sp PUNT nl SLASH verkiezingsprogramma-2021

Ga het eens rustig lezen.

Ndranghitiari | 03-04-23 | 11:26 | 2

Ok, goed. Maar noem dan ook dat onze “””sociale””” lievelingetjes als D66 en GL vóór de Fraudewet waren.

Laat niemand vallen….

DankeSchon | 03-04-23 | 11:42

www.sp.nl/verkiezingsprogramma-2021
De VVD kan beter een programma schrijven met wat ze beloven nooit te gaan doen, dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben.

W_F | 03-04-23 | 12:16

Ander gezichtspunt !!

Hoe weinig moet een redelijk groot deel van deze groep in het leven uitgevreten hebben om 'recht menen te hebben' op een gratis zak geld van 30K?

Ervaringsdeskundige | 03-04-23 | 11:25 | 5

@Blauwpetje | 03-04-23 | 13:28:

Dankje Theo

' Bij de organisatie die gedupeerden van de toeslagenaffaire moet compenseren, stapelen signalen van overcompensatie zich op. ‘Gedupeerde’ ouders krijgen tienduizenden euro’s als ze een keer een botte brief van de Belastingdienst hebben gekregen, of een maand geen toeslag. De compensatieregeling kost inmiddels meer dan 5 miljard euro. Maar in de politiek wil niemand weten hoe groot het probleem is'

Ervaringsdeskundige | 03-04-23 | 16:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar .. De orde bestaat uit advocaten - Ergo, men dekt zichzelf in. Men zit er eigenlijk het liefst helemaal niet voor mensen die klachten hebben. Ook wetten worden eigenlijk duidelijk vanuit een soort VOC houding geschreven, in plaats van daadwerkelijke rechtspraak na te streven (Zie de algehele toeslagen affaire .. Onder andere).

Maar verder gaat alles goed hoor - "We zijn een lief/gaaf land" ..
Vandaar, steeds meer mensen die anders stemmen ..

Nederlandop1 | 03-04-23 | 11:21

Wel super-ironisch.

Nog steeds stemt de GeenStijl reaguurder geen SP. Zoek het eens op, ga het eens lezen. Deel het hier. Het is bijna PVV maar dan met mensen die wel werken en minder racisme. Ik mag geen linkjes posten maar er is vast wel een goede ziel die het voor mij kan linken. Toch?

Ndranghitiari | 03-04-23 | 11:19 | 9

Ik stem niet op partijen die geworteld zijn in clubjes die in het zadel werden geholpen door misdadige regimes.

kapoerewiet | 03-04-23 | 11:40

iedere reden om boosheid aan te wakkeren is OK, normaal zou men toeslagen afbranden, nu is het een mooe stok om de vrouwelijke hond te slaan.

AntiZanicz | 03-04-23 | 11:55

PVV-ers werken niet? Zijn toch vaak de mensen die uw keuken , schilderwerk enz doen ... Dat doen volgens mij niet echt de SP-ers. Dat zijn helaas ook vaak ambtenaren.

Hetiswathetis | 03-04-23 | 15:48
▼ 6 antwoorden verborgen

Zo'n plakaat als op de foto zou je met opzet toch nooit voor elkaar krijgen.

AntiZanicz | 03-04-23 | 11:18

Kunnen we die cartoon van Cortès niet in de Nederlandse vlag verwerken?

Zenzeo | 03-04-23 | 11:16 | 1

Jazeker. Printen op overdrachtpapier en dan met de strijkbout op de (katoenen) vlag strijken.

zwenkwieltje | 03-04-23 | 11:21

De toegang onmogelijk maken tot advocaten voor mensen in de schuldsanering zou bij het Europese hof moeten worden aan gevochten.

Gemeente legt schuldsanering op op last van de sociale verhuurder,
de schuldsanering staat eigen bijdrage voor rechtsbijstand niet toe.
Gewoon een paar onafhankelijke buitenlandse rechters naar een paar uitspraken laten kijken met het recht van de mens als beginsel.
Mensen toegang geven tot de bestanden is ook nog een dingetje, niemand weet meer waarom wat besloten is omdat de oude ICT mensen er met de riante regeling uitgegaan zijn. Misschien die oude ICT als consultant inhuren om de oude data uit de archieven te halen?

PipoClownde | 03-04-23 | 11:14 | 2

Waarom daar ophouden. Zijn genoeg mensen die geen advocaat kunnen betalen en er ook van overheidswege geen krijgen. Daarnaast zijn de vergoedingen dermate laag dat we veel advocaten die op toevoeging werken het voor gezien houden. Dit is overigens een rechtstreeks gevolg van het beleid dat onder de VVD, met name de hier ooit zo populaire Teeven, is ingezet.

BobDobalina | 03-04-23 | 11:18

De voornaamste taak van de Overheid is nu om de schuldige ambtenaren uit de wind te houden. Wanneer ze aansprakelijk gesteld worden, dan komt de belastinginning in gevaar.
Liever een paar duizend burgers die zich uit wanhoop van kant maken, dan een belastingdienst die leeg loopt.
De rechters krijgen zo ook hun instructies. Het is allang geen rechtsstaat meer. Dat het Internationaal Gerechtshof nog in Nederland zit is een gotspe.

Wanneer wordt de regering aageklaagd voor het overtreden van Artikel 189 van het Wetboek van Strafrecht

Haberdoebas | 03-04-23 | 11:25
-weggejorist-
Ndranghitiari | 03-04-23 | 11:14 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Mark en die hele cultuur eromheen is als een terugkerende k*nker waar je niet vanaf komt. Ik hou de rest wel voor mij wat ik graag zou zien wat er zou moeten gebeuren met Mark en zijn kornuiten.

swagmachine | 03-04-23 | 11:13

Hoe moeilijk kan het allemaal zijn?
Niettemin is er bij iedere cadeauregeling voor een selecte groep altijd een horde misbruik te verwachten en kun je niet zomaar even uitkeren na de eerste bewering. Dus dat er een rem op zit ie wel nodig.
Denk maar aan de Bijlmer ramp toen er 1200 mensen beweerden in de flat te hebben gewoond, het gratis geld in Groningen wat vooral aan auto's besteed werd, alle opvangtoeslag met digid uitlenen, NOW voor Corona, de Euro 1000 voor pretcursus enz.

AntiZanicz | 03-04-23 | 11:11 | 5

@Die-eikel | 03-04-23 | 11:24: dat vooralsnog wel los en bovendien in het geheel niet relevant. Het gaat hier om toeslagen die wel of niet misbruikt zijn.

AntiZanicz | 03-04-23 | 11:53

Die 1200 is wel erg overdreven.

Louter Leuter | 03-04-23 | 12:06

Liever een paar miljoen misbruik dan honderden miljarden aan die onzin.

Die-eikel | 03-04-23 | 12:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Overheid doet met onbeperkte hoeveel geld van de burgers lekker burgertje pesten. Wat klopt er niet?

ikdenkwat | 03-04-23 | 11:11 | 2

'doet... pesten' is geen correct Nederlands'. Wat heb ik gewonnen?

Zenzeo | 03-04-23 | 11:14

Wat doen die 500 m/v bij dat UHT ?!?!?!?!?

F(bliep) raamambtenaren...

Louter Leuter | 03-04-23 | 11:10

Twee keer theatraal aftreden op hetzelfde dossier, Mark Rutte sorteert erop voor!

Feynman | 03-04-23 | 11:10 | 3

... en neemt schaamteloos weer plaats op het warm gehouden pluche...

Air van Boven Dorens | 03-04-23 | 11:11

3 x is scheepsrecht denkt mijnheer? Het kan nog een keertje?

ChalinaRosa | 03-04-23 | 11:48

@Air van Boven Dorens | 03-04-23 | 11:11: Blijkbaar zijn er een hoop Nederlanders die hem dat gunnen.

Hersenletsel | 03-04-23 | 12:26
-weggejorist-
Ndranghitiari | 03-04-23 | 11:09 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

Volksvertegenwoordigers krijgen hun geld wel en als een paar burgers zelfmoord plegen door wanbeleid levert dat weer mooi huizen op voor auslandiërs.

HankHill | 03-04-23 | 11:08

Om welk totaalbedrag gaat het eigenlijk? Is het inmiddels niet zo dat de kosten die de Nederlandse overheid heeft gemaakt aan overleg, uitstel, treineren, juristen etc etc hoger zijn dan het totaalbedrag dat de toeslagouders eisen?

At_Dawn_They_Sleep | 03-04-23 | 11:07 | 5

Hallo?! Eerst die 63 miljoen uitkeren als schade aan de vluchtelingen die al na 1 jaar 'te lang in de procedure' zitten. Of was het 100 miljoen?

Piet Karbiet | 03-04-23 | 12:00

Nee, dat geld is veel harder nodig om de heropbouw van Oekraïne te financieren. De mensjes hier wachten maar ff.

Met_baard | 03-04-23 | 13:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb weinig op met die ruimverdienende advocaten in de asiel en toeslagenindustrie, maar ze hebben zekerlijk een punt. Misschien moet een fiks aantal van die advocaten hun stemgedrag eens aanpassen? Want uiteindelijk varen ze wel bij die chaos. Kassa!

dathoujetoch | 03-04-23 | 11:07

Kan je die prent in een tijdscapsule doen..??

Deze kerel mag niet vergeten worden.....!!

neonreclame | 03-04-23 | 11:07

Ik probeer uit alle macht iets grappigs te bedenken, maar het lukt me niet.
Nederland, gaaf land...

Air van Boven Dorens | 03-04-23 | 11:07

Iedereen 30K .... en het probleem is opgelost.

Je zal zien dat de doelgroep als een tierelier aan de slag gaat dan wel zelf initiatieven gaat ondernemen.

Ervaringsdeskundige | 03-04-23 | 11:04 | 3

Met 30k kun je dan mooi je uit huis geplaatste kinderen terugkopen...

Air van Boven Dorens | 03-04-23 | 11:07

dat is veel te veel voor verreweg de meesten. voorts zijn er veel profiteursaanmeldingen. Niet doen.
De lijst is toch beperkt, met een scherpe blik kun je de eenvoudige zaken zo afhandelen als niet iedereen met een gratis advocaat zou komen. De ernstige miskleunen moeten met spoed en zorg behandeld worden. De kinderen moeten sofort terug wanneer er geen andere redenen voor uit de ouderlijke macht zetting zijn. Ook wanneer dit al langer geleden is. Na de oorlog waren kinderen soms ook jaren weg geweest. Terug brengen kan geen probleem zijn.

AntiZanicz | 03-04-23 | 11:17

Oplossing is simpel.

Geef elke ouder een kwartier om de zaak uit te leggen en bewijs te overleggen. Daarna overleg je een kwartier met nog 2 collega's en als er geen gerede twijfel is, keer je uit.
Dan ben je in 1 maand door alle gevallen heen en hou je 20% over waar iets mee is. Daar trek je een uur per geval voor uit, duurt weer een maand. Op die manier kun je in een jaar klaar zijn als je de ouders voldoende tijd geeft km zich voor te bereiden.
De ouders krijgen het voordeel van de twijfel. Kom je niet opdagen, dan is je kans verkeken. Blijkt achteraf dat je de boel het besodemieterd, dan krijg je een stevige boete.

Pragmatisch en snel, iedereen blij. Kost niet veel en wie dan nog zeurt, komt achteraan.

In dit soort gevallen los je 80% op met 20% van je tijd. De laatste 20% daar kun je meer tijd voor nemen, dan heb je de Kamer stil en het gros van de ouders geholpen.

Bedank me later maar.

Bakkeleures | 03-04-23 | 11:43

De onderste steen..!

Kartelmaster2000 | 03-04-23 | 11:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl