Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LEZEN. Door Joop.nl GEWEIGERD verhaal 'Sorry voor de slavernij' van Heere Heeresma jr.

LOL. Het wordt een serie zo

En opnieuw weigert het NPO-platform www.joop.nl een verhaal, omdat er verboden woorden in voorkomen. 

Sorry voor de slavernij

‘Ga jij nog je excuses aanbieden?’ vroeg Harko, zijn tandenstoker als een slangentong tussen zijn bruingerookte lippen bewegend.
‘Excuses?’ Tons bierglas bleef tussen de bar en zijn mond in de lucht hangen. ‘Waarvoor?’
‘Nou, voor het slavernijverleden.’
Ton liet zijn glas met een klap op de bar terugvallen, waardoor er wat bier over zijn hand klotste, terwijl hij Harko in verbijstering aankeek. ‘Waarom moet ik mijn excuses aanbieden voor het slavernijverleden?’
Nu de winter lenteachtige temperaturen had aangenomen, had Roos haar dikke truien thuisgelaten en stond weer in een strak T-shirt achter de bar, waardoor de omvang van haar boezem als vanouds te bewonderen was. Ze onderbrak het afspoelen van de glazen om te horen wat Harko ging antwoorden. Twee omgekeerde bierglazen hingen boven de borstels in de spoelbak.
‘Nou,’ zei Harko met een discreet knikje over Tons schouder, ‘misschien wel dáárom.’

Langzaam draaide Ton zijn hoofd om naar twee jonge vrouwen die aan een tafeltje aan het raam zaten. De brunette met lang haar zag er zeker niet onaardig uit, maar zijn aandacht werd direct getrokken door de vrouw die tegenover haar zat. Een lange, slanke zwarte vrouw met kort, goudgeel kroeshaar. Roos liet de glazen in de spoelbak plonzen, de mannen aan de bar met water bespattend.
Ton draaide zich weer naar Harko om. ‘Godskelere,’ fluisterde hij met grote ogen. ‘Een negerin met Wilders-haar!’
‘Eh!’ zei Roos vermanend. ‘Dat mag je niet meer zeggen, Ton!’
‘Jawel,’ zei Harko. ‘Je mag geen neger meer zeggen, maar wel negerin.’
Zo onopvallend mogelijk, alsof hij door het raam naar het langsrijdende verkeer keek, bespiedde Ton de zwarte vrouw. Ze was van een uitzonderlijke schoonheid en elegantie. Ze was stijlvol gekleed in een kort bontjasje en een korte jurk. Aan haar benen onder het tafeltje leek geen einde te komen, evenals aan haar hals waarop een fijn gebeeldhouwd hoofd stond. Ze was in een geanimeerd gesprek met haar witte vriendin verwikkeld en alles wat Ton zag deed hem onafwendbaar verliefd worden; de mooie lach die oogverblindend witte tanden liet zien, de aandachtige ogen, de delicate handen met hun sprekende gebaren.
‘Ik zou het wel weten, hoor,’ zei Harko.
‘Maar wat moet ik dan zeggen?’ vroeg Ton.
‘Nou, je biedt gewoon je excuses aan.’
‘Doe niet zo gek!’ kwam Roos tussenbeide. ‘Je gaat toch niet je excuses aanbieden voor het slavernijverleden!’
‘Waarom niet?’ vroeg Harko.
‘Dat slaat toch helemaal nergens op! Je excuses aanbieden voor iets wat je niet gedaan hebt!’
‘Het gaat om het gebaar.’
Ton kon zijn ogen niet meer van de zwarte vrouw losmaken. De gouden oorringen, de gouden banden om de smalle polsen, de korte laarsjes aan het eind van die lange benen, alles straalde klasse uit. Hoe zou ze ruiken?
‘Echt, je kan niet beter krijgen, jongen,’ zei Harko. ‘Dat weet ik nog van toen ik mijn bar op Aruba had.’
‘Krijgen we die verhalen weer!’ Roos sloeg haar ogen op naar het in lang vervlogen tijden doorrookte plafond.
‘Zwarte vrouwen zijn veel gepassioneerder dan blanke,’ wist Harko te vertellen. ‘Voor hun is seks iets veel natuurlijkers.’
‘Wat een onzin!’ riep Roos uit. ‘Blanke vrouwen kunnen ook heel gepassioneerd zijn, hoor!’
‘Sorry, Roos, maar ik weet waarover ik praat. Blanke vrouwen halen het niet bij zwarte.’
Ton vroeg zich af hoe groot het leeftijdsverschil zou zijn, maar kon er door de gave, egaalbruine huid geen hoogte van krijgen. Hij schatte de witte vriendin midden dertig en ging er maar vanuit dat de zwarte vrouw even oud moest zijn. Zeker twintig jaar verschil. Hij kon zijn borst natmaken.
‘Nou, ik heb hetzelfde met zwarte mannen,’ kaatste Roos terug, terwijl ze een zestal literglazen liet vollopen voor studenten die aan het darten waren. ‘Die presteren veel beter dan blanke.’
Ton schatte zijn kansen in en moest eerlijk toegeven dat die niet groot waren. Wat kon zo’n prachtige vrouw nou zien in hem, een grijze vuilniszak van een man?
‘Ze zijn ook veel zwaarder geschapen,’ pruttelde Roos nog na en ging de glazen wegbrengen.
Misschien moest hij zich als vaderfiguur opwerpen, overwoog Ton. Jongere vrouwen zochten daar altijd naar bij een man. Niet dat hij die rol zo briljant gespeeld had; zijn eigen kinderen wilden hem niet meer zien.
‘Nou, kom op,’ spoorde Harko hem aan. ‘Waar wacht je nog op?’
‘En dan zeg ik dus gewoon: Sorry voor de slavernij?’
‘Je moet het een beetje inleiden,’ legde Harko uit. ‘Je moet zeggen dat je die hele discussie over de slavernij hebt gevolgd en dat je het eerst niet nodig vond om excuses te maken, maar dat je van mening veranderd bent en dat je als blanke, nee, witte man ook persoonlijk je excuses wilt aanbieden voor het slavernijverleden.’
‘Oké,’ knikte Ton, nog steeds aarzelend. ‘En dan?’
‘En dan vraag je om haar telefoonnummer.’
Ton betwijfelde of het zo makkelijk zou gaan. Hij zag dat de glazen witte wijn van de vrouwen bijna leeg waren. ‘Roos,’ vroeg hij toen deze van haar bezorgronde was teruggekeerd, ‘zou jij ze willen vragen of ze iets van me willen drinken?’
‘Doe het lekker zelf,’ zei Roos.
Met de enig ware moed, die der wanhoop, stapte Ton van zijn kruk en overbrugde de paar meter naar de zwarte vrouw in de zo goed als zekere verwachting de zoveelste zeperd van zijn leven tegemoet te gaan. Hij bleef naast haar tafeltje staan. De zwarte vrouw en haar witte vriendin keken verbaasd naar hem op.
‘Neemt u mij niet kwalijk,’ begon hij, ‘maar ik wou mijn excuses aanbieden.’
‘O?’ zei de zwarte vrouw.
‘Ja, voor het slavernijverleden.’ Hij keek in de grote, donkere ogen die hem probeerden te peilen. ‘En ik wou vragen of u iets wil drinken van mij.’
De zwarte vrouw keek haar witte vriendin even met geamuseerd opgetrokken wenkbrauwen aan. Toen beloonde ze hem met haar parelwitte lach, al had hij meer oog voor haar decolleté. ‘Dat is heel aardig van u, dank u wel. Ik wil nog wel een Verdejo. En jij?’
‘Ik ook,’ zei de witte vriendin.
‘Dan ga ik dat regelen,’ zei Ton. En omdat er verder niets meer te zeggen viel, liep hij terug naar de bar en gaf de bestelling door aan Roos. Met een zucht van opluchting, blij dat het erop zat en verdere beproevingen hem bespaard bleven, nam hij weer bezit van zijn kruk en pakte zijn bierglas op.
‘En?’ vroeg Harko.
Ton schudde zijn hoofd. ‘Bijna geen tieten’

Reaguursels

Inloggen

Ach,

Heb ooit wel eens die website een paar keer bezocht om te kunnen lezen wat voor soort onzin ze daar nou eigenlijk publiceren, maar daar was ik al snel klaar mee. Lees sindsdien letterlijk nooit meer op Joop. Zelfs links van mede-reaguurders klik ik niet aan. Gun dit Joop-volk geen ‘click-bate’, want iedere extra click betekent ‘relevantie’. En daarmee kunnen zij hun door de staat gefinancierde inkomsten (‘u betaalt eraan mee’) verantwoorden. En ik pas ervoor daaraan mee te werken. En eerlijk gezegd irriteert mij het daar aanwezige soort politiek-correcte (arrogante) lui en hun pseudo-intellectuele geuite (irrationele) meningen behoorlijk. En aangezien ik me al meer dan genoeg erger aan de hedendaagse politiek en de dagelijkse bak ellende die via mainstream media over ons heen gekotst wordt, laat ik die ’linkse’ gifbeker liever aan mij voorbij gaan.

Mis ik wat? Zegt u het maar. Ik kan vrijwel altijd de meningen van hypocriete linksmenschen wel raden, zonder dat ik daar tekst en uitleg vanuit hun kant voor nodig heb. Wanneer ze beginnen aan een zin, heb ik zelf al het hele verhaal afgemaakt. Die moreel-superieure blikken op hun verzuurde gezichten heb ik er dan al in gedachte bij verzonnen. Om vervolgens alles terstond te pareren met ratio en feiten en daarmee die onzin schaakmat te zetten.

Tja,

‘Joop’ is natuurlijk een verwijzing naar Den Uyl, en daarmee naar de PvdA.

Die partij is allang niet meer de partij van de arbeiders. De arbeiders zijn inmiddels geëmancipeerd en hebben aan den lijve ondervonden dat ze door deze partij zijn verraden. Ze hoeven alleen maar om zich heen te kijken in hun (al dan niet vroegere) wijk om dat te weten. Daarom stemmen zij thans dus meestal massaal PVV.

Uit wanhoop (9 Tweede Kamerzetels twee verkiezingen op rij) poogt de PvdA daarom een monsterverbond te sluiten met GroenLinks, een partij waar menig PvdA-mastodont (dat zijn fossielen met een hartslag) van weleer decennialang op neerkeek. Om zo samen te smelten (het beangstigende idee alleen al, samensmelten met -vult u de namen zelf maar in- van GroenLinks) tot een ‘nieuwe’ partij, met een schone lei dus.

‘Greenwashing’.

Alsof ze daarmee hun geschiedenis kunnen uitwissen.

Niet dus.

Internet vergeet niets. En wij zeer zeker ook niet.

Zoals ik de PvdA (grotendeels) de multiculturele ellende verwijt, verwijt ik ook websites zoals Joop daaraan bij te dragen.

Voor mij dus geen Joop. Geen PvdA. Geen GroenLinksPvdA. En al helemaal geen Rutte V (noch IV ook trouwens), iets wat we kunnen verwachten met een machtspoliticus als Mark R., die letterlijk alles verkwanselt (en al heel veel rechten van de Nederlandse bevolking heeft verkwanseld, zoals dat door een meerderheid van de Nederlandse bevolking verworpen ‘excuus’) om maar aan de macht te kunnen blijven.

Kompromat | 08-01-23 | 23:17 | 1

De gemiddelde leeftijd van Joop bezoekers is 68+.

SaintNick | 09-01-23 | 01:16

Sorry, vergeef het hun, want zij wisten niet wat zij deden.

mindblender | 08-01-23 | 22:16

Weredom een stukje waarin de witte man op de hak wordt genomen en wederom wordt dat door de acceptatienazi van dienst van de J@@p afgekeurd.
Schitterend, ze zijn daar ook volledig de weg kwijt.

Graaisnaaiert | 08-01-23 | 22:00

Maakt HHJr geen strips meer, zoals "mohammed deugt niet"? Die vond ik ook altijd leuk.

Argyronauta | 08-01-23 | 21:27

Stukje gelezen - ik vond een voor mij verboden woord:- 'wit'.

HogeNood | 08-01-23 | 21:15 | 1

#metoo. Zo hinderlijk en ik wilde dat dit echt een goed verhaal zou worden.

Koppig | 08-01-23 | 23:07

Mooi verhaal! Verrassend einde ook!

MeppieRocks | 08-01-23 | 21:08
-weggejorist-
nick666 | 08-01-23 | 20:26 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik kijk regelmatig comments op de JOOP.
En dan zie dat er daar, een stuk of 3 reaguurders, met simpele feiten, die hele linkse retoriek opblazen.
En dan de wanhoop bij links, die zich meestal uit in venijn.
Joop VARA is ook van mening, dat als je het land te vol vindt, dat het dan tijd wordt om te emigreren.
Ze zijn daar kennelijk in de veronderstelling, dat Nederlanders, net als asielzoekers, ook allemaal 3000$ reisgeld beschikbaar hebben.

JOOP VARA heeft het graag over onrecht, maar kijkt moedwillig weg als het gaat om Vrouwenrechten bij culturen, die daar weinig tot geen bestaansrecht aan hechten.

Torquemada | 08-01-23 | 19:19 | 9

Ik kijk daar ook regelmatig, praktisch iedere dag wel. Reaguurde vroeger ook wel eens, onder dezelfde nick overigens, maar ben daarmee gestopt. Mijn reacties kwamen te vaak niet door de censuur. Ik kan me niet voorstellen dat dat kwam door schunnig taalgebruik, beledigingen of andere extreme uitingen. Blijkbaar was mijn mening toch niet passend. Nu zie je alleen maar soortgenoten het vreselijk met elkaar eens zijn. Andersdenkenden die wel worden doorgelaten (het gebeurt dus wel!) worden afgefakkeld, niet door argumenten maar door scheldwoorden. Guurrechts of domrechts zijn volgens mij de meest gebruikte woorden. En natuurlijk ben je al snel een fascist of racist. Ondanks dit alles zie ik het als een stukje cabaret en kan toch genieten van al dat om zich heen slaan. En dat terwijl er werkelijk geen greintje humor in al die reacties is te vinden, dit in tegenstelling tot GS.
Ik vermoed wel eens dat sommige Jeaupers hier ook wel reageren. Ik denk soms enkele stijlen te kunnen herkennen.

Pardoes | 08-01-23 | 21:18

Las onlangs (dacht in de Volkskrant, kan het nu even niet vinden) een betoog waarin werd "geduid" dat overbevolking alleen maar "iets relatiefs" zou zijn. HEt hangt er vanaf hoe je het bekijkt ! Ja, zo ken ik er nog wel een paar : 18 miljoen is relatief gezien weinig vergeleken met 40 miljoen. En 40 miljoen is relatief heel weinig inwoners vergeleken met 1,3 miljard inwoners van India. Enz.

Asteroid-B612 | 08-01-23 | 21:27
▼ 6 antwoorden verborgen

Heerlijk... enne.. het allerleukste was dat ik er zooo bij had kunnen zitten...

grapjasz | 08-01-23 | 19:19

Lang geleden heb ik 'het' weleens met een zwarte vouw gedaan. En ik moet zeggen: erg anders is het nu ook weer niet.

wijsvinger | 08-01-23 | 19:13 | 12

@Torquemada.
Ze heeft je in ieder geval niet leren spellen.

Remus McMillan | 08-01-23 | 21:04

Misschien moet je “het” eens met het licht aan doen.

Kwakjeszalver | 08-01-23 | 21:23

It's all pink on the inside.

Asteroid-B612 | 08-01-23 | 21:45
▼ 9 antwoorden verborgen

ZO lachuh die Joop. Elleke keer weer!

Slough | 08-01-23 | 18:53

Haha, wel een anticlimax aan het einde!

Jan, Leiden | 08-01-23 | 18:40

Over excuses gesproken, zoon komt thuis en vertelt zijn vader dat hij binnenkort gaat trouwen. Geficiteerd mijn zoon, maar eerst zal ik je een soort test moeten afnemen of je wel geschikt bent voor het huwelijk. Ok pa, vertel. Nou zeg eerst sorry. Waarvoor dan? Zeg gewoon sorry. Ik heb niets fouts gedaan, waarom zou ik mijn excuses moeten aanbieden. Zeg nou gewoon sorry zoon. Voor wat moet ik sorry zeggen? Zeg nou maar gewoon sorry zoon. Ja maar.. Geen gezeik, zeg gewoon sorry. Ja maar.... Biedt gewoon je excuses aan, ja, nu. Ok pa, sorry, hoewel ik niet weet waarvoor, maar ik wil van het gezeik af zijn. Sorry, sorry, sorry.
Prima mijn zoon, je bent klaar voor het huwelijk.

E.Colli | 08-01-23 | 18:22

‘Bijna geen tieten’ maar had ze een witte onderbroek?
Fuckinghell

Fuckinghell | 08-01-23 | 18:21 | 1

Nee, een blanke.

TonAlias | 08-01-23 | 19:58

Zo zie je maar weer dat het kleurtje van de vrouw er niet toe doet.

Hadena | 08-01-23 | 18:17

Ik kan me wel voorstellen dat dit verhaal door een volstrekt humorloze site als Joop wordt geweigerd.

matatwork | 08-01-23 | 18:16 | 2

Het is ook maar net wat je humor noemt. Dit soort kwetsende humor is aan mij ook niet besteed.

nick666 | 08-01-23 | 20:38

LOL @ die laatste zin. Zag ik niet aankomen.

sioux_ | 08-01-23 | 18:15

Oproep tot een competitie voor de best geschreven korte verhalen die door Joop zijn gecensureerd

Peter-Rissing | 08-01-23 | 18:12 | 1

Dat is een goed idee. Waarom maakt GeenStijl geen rubriek "(de beste) ingezonden lezersbrieven" of "(de beste) ingezonden verhalen" met reageermogelijkheid.
Er loopt hier talent genoeg rond.

ChupaChupa | 08-01-23 | 18:17

Iemand van kleur keuren, dan bevind je je op gevaarlijk terrein.

Mr_Natural | 08-01-23 | 18:03 | 1

Nee hoor, discrimineren (dat is gewoon een ander woord voor onderscheid maken) is onderdeel van het normale leven.

Kwakjeszalver | 08-01-23 | 21:27

De Joop is geen vluchthaven voor VVMU, humor, feiten en waarheden.

smdyasc | 08-01-23 | 17:59 | 5

@Uw Verzekeringsadvis | 08-01-23 | 18:19:
Wat mij vroeger vaak opviel (en zal nu ook nog wel zo zijn) en zeer tegenstond was dat er dan een redelijk plempsel werd toegestaan en dan mochten/mogen de joop bloedhonden daar, vaak op de persoon, op los mogen/mochten gaan en degene zich niet meer kon verdedigen want niet door de censuur. Viel mij al snel op. Ik heb er overigens nooit een account gehad want ik hou niet van vooropgelegde censuur.

Basil Fawlty | 08-01-23 | 18:43

@Basil Fawlty | 08-01-23 | 18:43: Goeie observatie, dat is nog steeds zo.

Après toi | 08-01-23 | 20:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Daar gaat mijn dekmantel... Nu weet iedereen dat ik achter de bar sta. ;-)

Roos | 08-01-23 | 17:40 | 10

Lang leve de milde winter!

ratelaar | 08-01-23 | 18:43

Heb je toevallig ook absint, Roos?

MAD1950 | 09-01-23 | 00:28
▼ 7 antwoorden verborgen

Dat boek heb ik vroeger met veel belangstelling gelezen. Zo wordt op gedetailleerde wijze verhaald over twee niet al te florissant uitziende stellen die aan partnerruil doen. Ik herinner me onder andere 'lellend vet' in de beschrijving. Kostelijk.

goedverstaander | 08-01-23 | 17:39

Al die stukjes van Heeresma zijn pareltjes maar waarom schrijft ie op de Joop ?
Veel reacties zijn of negatief of ze begrijpen de onderliggende boodschap niet .
Kan GS er niet voor zorgen dat die stukjes voortaan hier geplaatst worden want ik neem aan dat ook bij de Joop geen fortuin is te behalen .

Castor12 | 08-01-23 | 17:31 | 4

Joop-reaguurders de pis lauw maken. Ik kan me de voldoening wel voorstellen.

Baron van Baesweiler | 08-01-23 | 17:55

GS moet zich GeenJoop gaan noemen.

Portnoy | 08-01-23 | 18:09

Joop = subsidie = broodnodig voor den armlastige kunstenaar.

Zeurders | 08-01-23 | 18:10
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb zo het donkerbruine vermoeden dat het dagblad Trouw in dat café niet op de stamtafel ligt.

goedverstaander | 08-01-23 | 17:29

Wil je de negerin? Ga voor de witte vriendin. Je krijgt het dubbel en dwars terug. Overigens zijn vrouwen in de regel niet zo moeilijk, je moet alleen dat hele waanidee van het versieren achter je laten.

Respect is op zich niet het juiste woord denk ik, maar meer het leren waarderen. Eerst en vooral als mens. Maar wat weet ik nou. Schitterend cursiefje uiteraard van meneer junior.

Hetkanverkeren | 08-01-23 | 17:25 | 17
▼ 14 antwoorden verborgen

Nog even over die boetes voor ON. Die Sjoop van BNNVara is toch bakken erger qua niet samenwerken met anderen en nul wederhoor? Het is louter uitsluiten van mensen met een andere mening of verhaal. Stuitend hypocriet links activisme, betaald door de NPO.

Piet Karbiet | 08-01-23 | 17:25

Weet je wie ook grote jopen heeft?

RickTheDick | 08-01-23 | 17:24 | 7

@Die-eikel | 08-01-23 | 17:43:
Kan me nog herinneren dat ze lang geleden een keer op het scherm verscheen zonder bh en in een doorkijkbloes. Was zomer.

Schoorsteenveger | 08-01-23 | 17:46

De zware B.A. Barrachus van brouwerij Jopenbier uit Haarlem.

Piet Karbiet | 08-01-23 | 17:47
▼ 4 antwoorden verborgen

Maar waarom mocht dit niet op De Joop? Ach ik weet het wel, poogde onlangs nog eens te reageren op een stukje over de oorlog in Oekraïne waarvan de schrijfster vond dat er toch echt eens gepraat moest worden maar zelfs de voorzichtig verwoordde kanttekeningen bij haar dwingend gebrachte wens werden niet geplaatst. Want, vermoedelijk paste dit niet in het vredesverhaal en al helemaal niet omdat ze de NAVO meteen maar van de oorlog de schuld gaf. Enfin, onbegonnen werk, dat Joop.

Beste_Landgenoten | 08-01-23 | 17:24 | 15

@Basil Fawlty | 08-01-23 | 20:11: Ja, hij is agressief en als hij dan tegengas krijgt, afficheert hij zich als slachtoffer.

Après toi | 08-01-23 | 20:38
-weggejorist-
Kwakjeszalver | 08-01-23 | 21:38
▼ 12 antwoorden verborgen

Gaat dit verhaal nou over ‘onze’ reaguurder Roos?

DankeSchon | 08-01-23 | 17:18 | 23

Joh, ik wist niet dat mijn simpel tegeltje tot een discussie over de gender van onze Roos zou leiden. Ik wist namelijk niet dat die ter discussie stond.

DankeSchon | 08-01-23 | 19:28

@Basil Fawlty | 08-01-23 | 20:05: ik vind een discussie altijd aangenaam. En over het algemeen leerzaam.

DankeSchon | 08-01-23 | 23:11
▼ 20 antwoorden verborgen

Fantastisch stukje trouwens , verassend einde ook .
Genieten !

Castor12 | 08-01-23 | 17:17 | 2

Dat rijmt, op tieten.

KlaagGraag | 08-01-23 | 17:20

Mooie ronde zachte vrouwen bieten .

Castor12 | 08-01-23 | 17:32

"Ze was in een geanimeerd gesprek met haar witte vriendin verwikkeld...."
Trouw zou dat verhaal misschien ook nog wel willen plaatsen dus.

Schoorsteenveger | 08-01-23 | 17:14 | 3

Je ziet niet zo vaak een sneeuwpop in de kroeg, dus dat is wel weer opmerkelijk.

goedverstaander | 08-01-23 | 17:17

Het verhaal klopt gewoon niet. Ik vind het namelijk erg bijzonder dat het voor een zwarte kennelijk normaal is om in een café met de door haar meegebrachte dode vriendin te praten en niemand iets doet om deze misdaad tegen te gaan.

DankeSchon | 08-01-23 | 19:32

Wat zou Greta Simons hier nu van vinden ?

Castor12 | 08-01-23 | 17:12

Hoeveel kans maakt hij op een negerzoen?

Kaagje | 08-01-23 | 17:09 | 2

Zo te lezen nul…

Wijze uit het Oosten | 08-01-23 | 17:16

@Wijze uit het Oosten | 08-01-23 | 17:16:
Ja, ik verwachtte een andere plot. Dat die twee een lesbische relatie hadden en dat Ton op een originele manier lieten weten of zo.

Schoorsteenveger | 08-01-23 | 17:19

Het schijnt maar niet door te dringen dat er niet namens welke Nederlander dan ook excuses is gemaakt, maar namens de Nederlandse staat. Harko hoeft er dus niet langer over te janken.

Weerduivel | 08-01-23 | 17:09 | 3

De staat die tot betalen
wordt gedwongen bedoelu?

Verderkijkert | 08-01-23 | 17:18

Is dat ook niet een beetje de grap van die hele slavernijexcuses, dat de personen waar het over gaat al lang niet meer onder ons zijn?

Zeurders | 08-01-23 | 18:09

Fantastisch LOL!

J.Cash | 08-01-23 | 17:07

Haha

SterF... | 08-01-23 | 17:20

Zitten!
Ik ga nu excuses aanbieden.

Sjeintje | 08-01-23 | 18:09

Ha ha, fantastisch.

Kwakjeszalver | 08-01-23 | 21:40
▼ 1 antwoord verborgen

Schiet me zo te binnen: Verhalen voor in het open haard vuur, naam van een bundel van Heere met meer van die mooie stukkies.

Uw Verzekeringsadvis | 08-01-23 | 17:05 | 3

Dat is toch van senior?

drastic | 08-01-23 | 17:23

Dat is van Finkers. Heeresma schreef Zwaarmoedige verhalen voor bij de centrale verwarming.

grietmetgroenefiets | 08-01-23 | 18:32

Slavernij excuses zijn een modegril.
Waarom geen excuses voor alle turfstekers die van dag tot dag in armoede leefden?
Waarom geen excuses voor alle kinderarbeid waardoor velen nooit een vak hebben kunnen leren?
Waarom geen excuses voor alle mijnwerkers die met stoflongen hun laatste dagen sleten.?
Waarom geen excuses voor alle zeelui op VOC schepen waarvan iedere reis eenderde overleed?
Waarom geen excuses voor alle KNIL soldaten die na 5 jaar in een Jappenkamp werd verteld dat ze hun achterstallige salaris maar bij de Indonesische regering moesten halen?
Waarom geen excuses voor de holocaust overlevenden die bij terugkeer hun achterstallige belastingen moesten betalen?

Osdorpertje | 08-01-23 | 17:05 | 5

Tot Excelinvuller gemaakten zijn echt het summum.

Die-eikel | 08-01-23 | 17:42

Die 1/3 overledenen op VOC schepen, daar draait het nu wel een beetje om ja.

geheelvergeter | 08-01-23 | 17:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Bijzonder leuk die vorige inbreng ook. Joop van BNNVARA zijn van die super correcte Ik zou het bijzonder op prijs stellen als ze deze werkjes van van Heere Heeresma jr elke week zouden plaatsen en de omschrijving van Roos ( de bardame) doet goed aan m'n fantasie..

equal to condell | 08-01-23 | 17:05 | 1

Eensch!!

toetssteen | 08-01-23 | 17:23
-weggejorist-
Red shirt | 08-01-23 | 17:04 | 1

Braaf stukje, maar nog te stout voor Joop.

thanseeuwen | 08-01-23 | 17:04

Die Harko moet een verlopen kop hebben. Zulke figuren probeer ik in de Postillon altijd te vermijden. Bij Willem Slok zitten ze ook wel eens.

SterF... | 08-01-23 | 17:03 | 5

@SterF... | 08-01-23 | 17:23:
Kon je een mooie tussenlanding maken, eind middag als we van de Uithof naar de stad fietsten.

Le Carafon, oude stijl niet die doorstart, was ook een klassieker.

Nuuk | 08-01-23 | 17:32

@Nuuk | 08-01-23 | 17:32:
Le Carafon, legendarisch...
Vaak wel hele stoute nachten met het spul wat we van die gigantische neger achter de gokkast kregen.

SterF... | 08-01-23 | 17:49

@Nuuk | 08-01-23 | 17:32:
En dan kijken of er nog wat conservatoriumlui Jazz aan het spelen waren, uit de losse pols, bij Cees Place.
Of anders naar het Pothuys.

SterF... | 08-01-23 | 17:55
▼ 2 antwoorden verborgen

"Hoe zou ze ruiken" vind ik geen verfrissend idee.
Wellicht is het daarop geweigerd.

Bolhoed | 08-01-23 | 17:01 | 4

Naar aarde.
Niet onprettig.

SterF... | 08-01-23 | 17:03

Naar een negerzoen denk ik

Kaagje | 08-01-23 | 17:09

De klassieke personen van kleur smeren zich in met cocosvet. Persoonlijk vind ik dat wel lekker.

Zeurders | 08-01-23 | 18:08
▼ 1 antwoord verborgen

Is de officiële afwijzing/weigering tot plaatsing door JoLo/Joop ook ergens te vinden?

"Or it didn't happen..."

Hoeck | 08-01-23 | 17:00 | 1

H. Heeresma is overal al als ‘columnist’ uitgekotst wegens irrelevant . Zou dus zomaar kunnen kloppen.

Weerduivel | 08-01-23 | 17:17

Ook ik heb me voorgenomen om iedereen excuses aan te bieden.
Ik ben kapot aan het eind van de dag als ik over de Lijnbaan en door de koopgoot ben gelopen richting meent.

laurentius | 08-01-23 | 16:57 | 11

@J.Cash | 08-01-23 | 17:39: hij mompelde iets wat leek op sorry en liep verder met gebogen hoofd.

hero_of_heaven | 08-01-23 | 17:41
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik adviseer de documentaire o amor naturel over dit vraagstuk. Komt wel in naar voren dat de meest gepassioneerden niet altijd de trouwsten zijn, maar daar kunnen ze dan op Joop lekker over discussieren.
Als het door de moderatie komt, uiteraard.

letopuwzaak | 08-01-23 | 16:55 | 1

Weinig kans. Op zowel de redactionele stukken als de reacties wordt zwaar deugend gemodereerd. Op dat laatste wel iets soepeler de laatste tijd. Zo soepel dat het uiterst linkse meubilair er regelmatig over klaagt dat er niet meer en strenger gecanceld wordt.

goedverstaander | 08-01-23 | 16:59

Mooi verhaal!

Tygetje | 08-01-23 | 16:55 | 2

Het moet toch ergens pijn doen dat een titel zoals "Blanken niet meer welkom bij dagblad Trouw" gewoon iets van honderden reacties krijgt en jouw "verhaal" eigenlijk niet eens door mensen gelezen wordt. Ik zou wel een beetje verdrietig zijn denk ik.

KingOfTheLoonyBin | 08-01-23 | 16:58

Precies! Ik lees er weinig kwaads in.

Tygetje | 08-01-23 | 17:33

-weggeJoopt-

goedverstaander | 08-01-23 | 16:54 | 1

Niet netjes Joop. Dat hacken.

J.Cash | 08-01-23 | 17:11

Waarom zou je in godsnaam dit verhaal aan Joop.nl willen aanbieden.

Colin.Fart | 08-01-23 | 16:54 | 1

Zodat je kunt zeggen dat het geweigerd is.

SterF... | 08-01-23 | 17:07

Volgens mij is "geweigerd" door Joop niet het compliment wat je zou willen denken. Tenminste ik heb geen referentiemateriaal maar ... hoe zeg je dat zonder kwetsend te zijn en dat je straks herstelbetalingen moet doen.

KingOfTheLoonyBin | 08-01-23 | 16:52

Leuk! Kan Heere Heeresma jr. geen stukjes op Geenstijl plaatsen?

ChupaChupa | 08-01-23 | 16:51

Ja mag alleen bij Joop als je je braaf houdt aan de woke reglementen.

Tommi | 08-01-23 | 16:48 | 4

@Wijze uit het Oosten | 08-01-23 | 17:03:
Hahaha.

J.Cash | 08-01-23 | 17:12

Helaas zijn de definities in woke-land zo vaag dat je bij enige poging tot nuanceren al snel het stickertje extreem-rechts krijgt, en als je het nog een keer probeert een ban.

Zeurders | 08-01-23 | 18:05

@Wijze uit het Oosten | 08-01-23 | 17:03: 'Wokabulaire'... D'as een mooie; die mag blijven wat mij betreft.

Aristotalloss | 08-01-23 | 18:33
▼ 1 antwoord verborgen

Volgens mij kan je op een blaadje schijten en het onder het mom 'geweigerd bij de Joop' hier laten plaatsen. Een wit blaadje dan wel.

Komjehiervaker | 08-01-23 | 16:47 | 4

@ChupaChupa | 08-01-23 | 16:53: ik probeerde aan een witte onderbroek te refereren. Lukte matig.
Ik vind verder het 'geweigerd bij de Joop' wat kinderlijk. Maar met name wilde ik het woord 'drol' graag tikken.

Komjehiervaker | 08-01-23 | 16:58

@ChupaChupa | 08-01-23 | 17:01: Fijn. En daarnaast zitten we nu al een paar tegels met zijn twee te praten over peop. Dat moet ook wat waard zijn.

Komjehiervaker | 08-01-23 | 17:16
▼ 1 antwoord verborgen

Dat moet een pesterig geintje zijn, dat aanbieden aan de Joop, want een kind kan zien dat Jolo het verhaal nooit zou plaatsen. Wel een leuk geintje, daar niet van.

J.P.Drapeau | 08-01-23 | 16:47

Negers aan de deur weigeren, mag dat nog wel.

Kaas de Vies | 08-01-23 | 16:44 | 3

Alleen de Jehovah’s Getuigen negers.

J.Cash | 08-01-23 | 17:13

Hangt er van af waar ze voor komen. Volgens D66 heeft iedereen recht op seks, dus als ze daarvoor aanbellen is het waarschijnlijk racistisch als je ze weigert aan de deur.

intrigant | 08-01-23 | 17:29

‘En?’ vroeg Harko.
Ton schudde zijn hoofd. ‘Bijna geen tieten’

Opeens klapte de deur open en er kwam een grote neger binnen Harko kijkt Roos aan en zegt ,

pegaje | 08-01-23 | 16:44 | 2

'Zou hij moeilijk doen over de maat van haar voorgevel?'

Sjeintje | 08-01-23 | 16:50

"Blank" , mag niet hè !

Zwizalletju | 08-01-23 | 16:44
-weggejorist-
UnderTheDevil | 08-01-23 | 16:43

Heere kan beter een ander platform zoeken om z’n verhalen kwijt te kunnen.
De Joops is blijkbaar zo onbetrouwbaar als de neten.
Geen idee of HeereH z’n centen beurt, ook als een fictief, grappig verhaal niet geplaatst wordt.
Maar het maakt het werken met de Joop in ieder geval onprettig.

Ruimedenker | 08-01-23 | 16:42

Beetje in de stijl van Carmiggelt. Was vroeger progressief en modern maar tegenwoordig kan dat echt niet meer bij de zedenmeesters. Wat een land is dit geworden. Niets meer van te maken.

Zapata10 | 08-01-23 | 16:42

Ik snap die weigering wel. Is het nou witte of blanke vriendin? En dan die witte wijn. Tsss. Het gaat om de vorm niet de vent.

Piet Karbiet | 08-01-23 | 16:40

Jammer dat ze geen jopen had?

laurentius | 08-01-23 | 16:40 | 1

Sterk!

ChupaChupa | 08-01-23 | 16:48

Amusant .
Wel leuk voor de zondagmiddag!

laurentius | 08-01-23 | 16:39

Joop heeft kennelijk een eigen Joris met heel veel macht.

De_fluitlokker | 08-01-23 | 16:39 | 4

Een eigen Joris, en we noemen hem Joop.

B*tchmeister | 08-01-23 | 17:03

De Blanke Onderbroek.

Piet Karbiet | 08-01-23 | 17:29
▼ 1 antwoord verborgen

Wie is trouwens die Roos die in dit epistel wordt opgevoerd?

Après toi | 08-01-23 | 16:37 | 3

Lees de serie op Joop, een van de weinigen daar die de moeite waard is. En de irritaties bij de deugers zijn ook smullen.

Zeurders | 08-01-23 | 16:39

Roos met die grote jopen.

Ruimedenker | 08-01-23 | 16:43

Als Heere er wat antisemitisme elementen in had verwerkt, dan was plaatsing op Joop punt nl geen enkel probleem geweest.

Après toi | 08-01-23 | 16:35

Joop, een bolwerk van hypocriete redacteuren en policor censuur.

Zeurders | 08-01-23 | 16:34 | 2

Betaald door de NPO dus door u en mij. Maar ON krijgt de boetes want zogenaamd geen samenwerking, geen wederhoor en het woord neger. Ziek.

Piet Karbiet | 08-01-23 | 17:42

Zo-even in een artikeltje van Jolo op de Joop waarin hij zichzelf omschrijft als moreel bewust. Die Francisco toch.

Hajduk | 08-01-23 | 18:32

leuk

appeltjesgroeneweide | 08-01-23 | 16:34

Leuk! Een stukje waarin onze Roos van Geenstijl ook een rolletje speelt!

goedverstaander | 08-01-23 | 16:33 | 1

me too!!!

hetzwijns | 08-01-23 | 17:43

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland