Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LEZEN. Door Joop.nl GEWEIGERD verhaal 'Man is man, vrouw is vrouw' van Heere Heeresma jr.

Mag je dit nog schrijven?

Noot van de redactie: Het was in die dagen dat de cancel culture niet bestond en je gewoon mocht zeggen wat je wilde, dat verhalenschrijver Heere Heersema jr. aanklopte bij de herberg van Joop.nl. Daar waren zijn kroegverhalen van harte welkom, maar zomaar een grap over transgenders maken mocht natuurlijk niet. Daarop trok Heere verder en kwam uit bij de stal van GeenStijl, waar ze het verhaal 'Man is man, vrouw is vrouw' wel online willen zetten. En in de mensen een welbehagen. 

Man is man, vrouw is vrouw

‘Heb jij weleens op een genderneutraal toilet gezeten?’ vroeg Ton.
‘Nee,’ zei Roos, terwijl ze met de spatel in één beweging het schuim boven de rand van zes bierglazen afstreek. ‘Hoezo?’
‘Gewoon, ik vroeg me ineens af hoe zo’n ding eruit ziet.’
‘Geen idee,’ zei Roos. ‘Ik denk als een doodgewone boutenbak.’ Ze liep met de glazen bier naar de grote ronde tafel, het dienblad met uitgestrekte arm boven haar hoofd houdend terwijl ze tussen de cafébezoekers door manoeuvreerde, gracieus als een vis tussen de waterplanten.
‘Nou,’ zei Harko, die naast Ton aan de bar zat, ‘ik denk dat-ie er heel ingewikkeld uitziet. Je hebt tegenwoordig een heleboel nieuwe geslachten en daar moet het allemaal op passen.’
‘L, H, B, T, Q, I…’ telde Ton op zijn vingers. ‘Wat heb je nog meer?’
‘Plus,’ zei Harko. ‘Daar zitten al die nieuwe verschijningsvormen tussen.’
‘Hoe moet ik me dat dan voorstellen, zo’n toilet?’
‘Nou, met allerlei slangen en buizen, hè.’
Ton proestte het uit in zijn bierglas.
‘En zuignappen en koppelingstukken!’
Het bier liep Ton uit de mondhoeken. Hij verslikte zich en begon te hoesten als een hond. Harko keek tevreden grijnzend toe, bijtend op zijn onafscheidelijke tandenstoker.

‘Gaat het, Ton?’ vroeg Roos, die met een dienblad vol lege glazen was teruggekeerd. ‘Niet doodgaan, hoor.’ Ze klopte hem een paar keer op de schokkende rug.
‘Jezus,’ lachte Ton met tranende ogen, ‘ik kom niet meer bij!’
‘Hier,’ zei Roos, ‘een glaasje water.’
Ton nam een slok en veegde de tranen uit zijn ogen. Roos stond alweer achter de bar afwisselend te tappen en af te spoelen. Ondanks de dikke, ruimvallende trui die ze vanwege de laag afgestelde verwarming droeg, was de omvang van haar borsten goed te zien. En haar spijkerbroek was strak als vanouds en volgde nauwgezet de vorm van haar dijen, heupen en billen. Ton probeerde er niet al te opvallend naar te kijken. Oké, ze was niet een van de jongsten meer, maar ze zag er nog fantastisch uit. Echt een vrouw in optima forma. Hij kon zich nog wel een toekomst met haar voorstellen in de jaren die hen nog restten. Maar hoe moest hij het aanpakken? Hoe langer hij hier op die kruk zat en niets durfde te zeggen, hoe moeilijker het werd. Hij moest een keer zijn kaarten op tafel leggen. Maar wat als het niet goed viel? Dan kon hij zich hier niet meer vertonen. Wat waren haar gevoelens voor hem? Die klopjes op zijn rug en dat glaasje water van daarnet, daaruit sprak toch een zekere genegenheid. Of was het slechts een vrijblijvend gebaar? Nee, hij kon beter geen risico nemen. Hij wist wat hij had, niet wat hij kon krijgen.
‘Wat vind jij nou van dat gendergedoe?’ vroeg Ton.
‘Prima, toch,’ antwoordde Roos professioneel. ‘Leven en laten leven.’
‘Tuurlijk,’ gaf Ton toe. ‘Ieder z’n ding.’
«‘Waar ik helemaal schijtziek van word,’ haakte Harko in, ‘dat is die woke nieuwpraat. Dat je geen vrouw meer mag zeggen, maar dat je mensen met een baarmoeder moet zeggen.’
‘Je mag toch nog wel vrouw zeggen?’ wierp Roos tegen. ‘Dat is toch niet verboden?’
‘Nou, je moet oppassen, hoor,’ zei Harko. ‘Voor je het weet word je gecanceled.’
‘In de trein zeggen ze ook al niet meer dames en heren,’ wist Ton te vertellen. ‘Tenminste, dat heb ik gehoord, want ik rij nooit met de trein,’ voegde hij er snel aan toe.
‘Wat zeggen ze dan?’ vroeg Roos.
‘Reizigers.’
‘Maar het zijn toch ook reizigers.’
‘Daar gaat het niet om,’ zei Ton. ‘Het gaat erom dat je het niet meer over mannen en vrouwen mag hebben.’
‘Noem mij ouderwets,’ zei Harko, ‘maar voor mij bestaan er alleen mannen en vrouwen. Iedereen mag zich van mij inbeelden wat hij of zij wil, maar het blijven mannen of vrouwen.’
‘Weet je wat het is? Het is de terreur van een hele kleine minderheid die zijn wil probeert op te leggen.’
‘Ja, neem nou die transseksuelen. Die zijn dan zogenaamd van geslacht veranderd. Maar wist je dat een man die zich tot vrouw heeft laten ombouwen toch als man behandeld wordt als hij een ernstige ziekte krijgt? Logisch, het is gewoon een man!’
‘Dat is het. We zijn helemaal gek geworden in dit land. In het hele Westen, want die flauwekul is uit Amerika overgewaaid.’
‘Kijk, ik wil iedereen met respect behandelen. Echt waar. Als een man zich tot vrouw heeft laten ombouwen, dan wil ik best mevrouw tegen hem, pardon, haar zeggen. Maakt mij wat uit! Maar als je mij vraagt of ik echt vind dat hij een vrouw is, dan zeg ik nee. Ik blijf de dingen zien zoals ze zijn.’
‘Kennen jullie eigenlijk transseksuelen?’ vroeg Roos, die haar werkzaamheden had stilgelegd om de discussie te volgen.
‘Niet dat ik weet,’ zei Harko. ‘Of ik moet er met eentje hebben liggen wippen zonder dat ik het wist.’
‘Zo’n Thaise ladyboy, zeker,’ lachte Ton.
‘Nou,’ zei Roos, ‘ik kan jullie vertellen dat je ballen moet hebben, hoor, om je pik eraf te laten snijden.’
‘Dat wil ik geloven,’ zei Harko. ‘Maar dan ben je nog steeds geen vrouw. Dan ben je gewoon een man zonder pik.’
‘Weet je wie geen last hebben van die onzin?’ zei Ton. ‘De moslims. Daar kunnen wij nog wat van leren. Die zeggen gewoon: man isj man en vrouw isj vrouw.’
‘Ja, en geit isj geil!’
‘Echt, daar hoef je bij moslims niet mee aan te komen. Dan word je zó van het dak gegooid.’
‘Zo,’ zei Roos, ‘dus jullie vinden dat ik van het dak moet.’ Haar gezicht had een dreigende hardheid gekregen.
‘Jij?’ vroeg Ton geschrokken. ‘Waarom jij?’
‘Omdat ik vroeger Rob heette!’
Ton viel bijna achterover van zijn kruk. In zijn hoofd draaide een wervelwind rond die al zijn zekerheden omver blies. Hij keek naar het lichaam dat hij al zo lang begeerde, de borsten die zich door de dikke, ruimvallende trui niet lieten verbergen, de heupen die bijna uit de strakke spijkerbroek barstten, en voelde zich misselijk worden. ‘Even roken,’ kon hij nog met op elkaar geklemde tanden uitbrengen en baande zich met steeds wildere crawlslagen door de cafébezoekers een weg naar de deur.
‘Jezus, Roos…’ stamelde Harko, die bijna zijn tandenstoker had ingeslikt. ‘Ik had nooit gedacht dat jij…’
Roos zuchtte vermoeid. ‘Geintje!’

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
barq | 27-12-22 | 07:05

Die verhaaltjes van Heere Heersema jr lijken verdacht veel op een gesorteerde verzameling GS reaguursels. Logisch dat de Joop die niet wil hebben.
Doe maar wekelijks Heere.

aflaatverkoper | 27-12-22 | 06:23

Transseksuele mannen, de echte dan hè, doen er alles aan om vrouw te worden. Als ze dan eindelijk zichzelf vrouw mogen noemen moeten ze ontdekken dat ze hun doel nog steeds niet bereikt hebben want echte vrouwen zijn personen met een baarmoeder geworden.

Overigens ken ik plenty vrouwen, waaronder de mijne (3 kinderen), die geen baarmoeder (meer) hebben.

bergsbeklimmer | 27-12-22 | 06:10

De enige leesbare serie op Joop, maar wellicht iets te confronterend voor een aantal redactieleden.

Zeurders | 27-12-22 | 00:40 | 1

De verloedering van Nederland is begonnen op het moment dat de leraar voor de klas tegen de leerlingen zei: noem mij maar Jan ipv meester. Joop kun je in hetzelfde kader plaatsen !

Rdock | 27-12-22 | 05:24

Never forget Henk Witte!

Schmutz Geilmacher | 27-12-22 | 00:30

Vroeger bij ons thuis hadden we ook een genderneutraal toilet.

Baron van Baesweiler | 26-12-22 | 23:33

De vervloeking van het hedendaagse is simpelweg terug te voeren op al die verschillende platforms, die jou al dan niet gewenst (meestal ongewenst) in het bij hun passende jasje willen steken.
'Jouw' mening telt niet, de mening van de groep maakt de dienst uit. op eigen kracht denken danwel iets leuk vinden, is al neigen naar iets extreems, toch in ieder geval niet iets waar je de groep zomaar mee kunt confronteren..

Gouden tijden voor de deugfabriek, dat zeer zeker

AldNuut | 26-12-22 | 23:15

In het café waar ik weleens kwam was de aanduiding van het toilet geen probleem, voor niemand of tegenwoordig gender niet. Boven de toegangsdeur hing een vertegenwoordiger van iedereen. Bij de toentertijd dames hing Beatrix boven de de deur en bij de heren Claus. Voor niemand een probleem.

swapper | 26-12-22 | 22:59 | 1

Met de broek op de enkels neem ik toch aan.

reservebelgië | 26-12-22 | 23:10

Las ik: LHBTIQ ?

JohannesdenDoper | 26-12-22 | 22:56

Heb er thuis ook eentje. Een neutraal toilet. Maar denk er serieus over een pisbak te monteren.

Beste_Landgenoten | 26-12-22 | 22:34 | 9

@Peter-Rissing | 26-12-22 | 23:20: Ik ben degene die poetst, dus ik zit. Laatst ongenodigd prèkerstbezoek gehad, 4 man die de hele vloer onderzeken. Daar was geen lamp bij nodig overigens, dat glom nog in het maanlicht door het raampje. De 2 vrouwelijke agenten hielden het tenminste netjes op.

Vrouwentoiletten kunnen overigens ook ontzettend goor zijn. Als er 1 bout over de rand is volgen er meer zegmaar. Spreekwoordelijk dan, hopelijk. Maar, zelfs met zittend plassen spettert de natuurlijke kleine boodschap blijkbaar.

Waar ligt trouwens de noodzaak om het macho te benoemen om staand te zeiken, en het zitten dan weer af te zeiken. Ik pis buiten staand, omdat daar geen pot is. Pis ik daar wèl over een pot heen, krijg ik gezeik met politie ben ik bang.

Anyhoo- pis zoals jij dat fijn vind, het moet uiteindelijk toch gebeuren. Zit, sta, huppel, lig, whatever, zolang je zelf de boel maar schoon achterlaat.

Reagiertank | 27-12-22 | 01:33
▼ 6 antwoorden verborgen

Begin 2020 een soortgelijk stukje bij TPO. De ferme fascinatie voor dit thema doet vermoeden dat Heere Heeresma eigenlijk liever Dame Damesma had geheten.
Heere Heeresma; vroeger zou je zeggen: “wat een prachtige alliteratie!”, hedentendage is het toch wel een beetje een foute masculine naam.

INTP | 26-12-22 | 22:26

In de tijd dat er nog van die kleine, bruine kroegen waren, had je al gender-neutrale toiletten; gewoon één plee voor dames & heren.
Dat was nog vóórdat de milieu- en gezondheidsmaffia, en de woke-fascisten de macht hadden gegrepen.

Peter Emile | 26-12-22 | 22:06 | 3

Het achterlijke is dat het hebben van twee plees - mannen en vrouwen - op een gegeven moment een verplichting werd. En nu moet dat weer dood.

The-loopy-cowboy | 26-12-22 | 22:32

@The-loopy-cowboy | 26-12-22 | 22:32: Twee gescheiden toiletruimtes is inderdaad een verplichting voor de horeca. Maar als ik mijn cursus sociale hygiene goed herinner is er nooit een verplichting geweest om een dames en heren toilet te hebben.

Bugblatter | 27-12-22 | 00:12

Heeft iedereen thuis dan ook twee aparte wc's? Een voor moeder en dochters en 1 voor het manvolk?

clockandhammergame | 26-12-22 | 21:26 | 1

Nee, en we hebben ook maar 1 douche. Dus ook maar 1 gender neutrale douche op de sport clubs en sauna’s?

Ride_On | 26-12-22 | 23:15

Even een gekke vraag die kennelijk bijna niemand stelt:
Bijna iedereen heeft thuis genderneutrale Wc's. Waarom moet er dan onderscheid zijn als je buiten de deur zeikt?

dezakloper | 26-12-22 | 21:26 | 4

Wel eens de wachtrij bij de vrouwen wc gezien?

swaggerton | 26-12-22 | 21:51

Omdat je thuis als het goed is niet het risico loopt om een wildvreemde doorgesnoven vent met losse handjes voor je neus te hebben staan als je de WC uit loopt.

Elitaire lul | 26-12-22 | 22:02

Iedereen domme kut brengt dit op alsof het een door henzelf verzonnen geniale opmerking is. Dat is het: niet.

The-loopy-cowboy | 26-12-22 | 22:31
▼ 1 antwoord verborgen

Even enkele overwegingen.
- In openbare gebouwen worden de enige genderneutrale toiletten doorgaans aangeduid als "minder valide toilet". Toevallig?
- Als je je als vrouw hebt laten ombouwen tot man, zeik je dan ook staand over de bril?
- genderneutraliteit: neutraliteit betekent doorgaans dat je ergens niet voor of tegen bent. Hoe kan het zijn dat een deel van de discussie voerders juist een heel sterke mening heeft en zelfs andere mensen uitsluit vanwege hun andere mening? Helemaal niks neutraal aan.
- Ik heb bij twee bedrijven vakantiewerk gedaan waarbij er aparte toiletten waren voor de gastarbeiders, vanwege de afwijkende hygiëne standaard. Is dat nog steeds bespreekbaar?
- Stel de dienstplicht word weer ingevoerd. Moet je dan verplicht in dienst als je je hebt laten ombouwen van V naar M? En andersom, word je dan gevrijwaard?

Andersdenkend | 26-12-22 | 21:21 | 3

Uit oprechte nieuwsgierigheid, wat bedoel je precies met "afwijkende hygienestandaard"? Wat was er in die toiletten dan anders?

Jan Slot | 26-12-22 | 22:02

@Jan Slot | 26-12-22 | 22:02: De toiletten waar gastarbeiders waren geweest waren gewoon te smerig om nog te gebruiken. De toiletten waren gelijk, de gebruikers niet. Ze scheten bijvoorbeeld gehurkt met hun voeten op de toiletrand. Dat ging er wel eens naast. En nog meer van die dingen. Echt een tyfus bende.

Andersdenkend | 26-12-22 | 22:11

Regelmatig hurkende buitenlanders hier in de club. Mikken niet altijd in de pot. Echt een klerezooi.

Mallenmoe | 26-12-22 | 22:29

Werkend Closet.
Thuis is er niet.
Dan maar bij hij zij of het.

hallevvezool | 26-12-22 | 21:04

Elke zondag een nieuw stukje! Dit is net zo slecht als die Turkse frietbakker. Zou hij Simone inmiddels geneukt hebben?

SterF... | 26-12-22 | 20:59

Als zelfs de Heere Heere de weg van Joop naar GeenStijl weet te vinden, dan is het waarachtig Kerst.

Nuuk | 26-12-22 | 20:58

Mooi verhaal. Maar ga nu eens naar een bouwmarkt en zoek een toilet ( om thuis in te bouwen , niet het klantentoilet ). Vind je dan een damestoilet, een herentoilet of een alfabettoilet? Spoiler, een toilet.

Schipperke | 26-12-22 | 20:57 | 1

Het gaat over het tekentje op de deur.
De buitenkant van die deur welteverstaan.

reservebelgië | 26-12-22 | 21:07

Ik pis toch in de wasbak, wc's zijn hier doorgaans bezet.

GKJP | 26-12-22 | 20:51 | 4

@Kapitein Sjaak Mus | 26-12-22 | 21:01:

Wie zegt dat hij een hij is?

GKJP | 26-12-22 | 21:03

U deed me hieraan denken. Supercharge, She moved the dishes first. youtu.be/9_Kz0e3Tq30

Met_baard | 26-12-22 | 23:48
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
UltraViolence | 26-12-22 | 20:50
-weggejorist-
Komjehiervaker | 26-12-22 | 20:46
-weggejorist-
Hetkanverkeren | 26-12-22 | 20:43 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik vind het toch een mooi kerstverhaal.

Avondlander | 26-12-22 | 20:41

Waarom allemaal verschillende toiletten? Is het besmettelijk?

Mr_Natural | 26-12-22 | 20:30 | 1

Altijd weer die neutralen. De vloek van elke fatsoenlijke oorlog.

reservebelgië | 26-12-22 | 20:56

Denk niet dat je inclusief bent als je andere mensen zaken verbiedt.

donkieshot | 26-12-22 | 20:29
-weggejorist-
Crematorium-de-Asbak | 26-12-22 | 20:28 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

De vrouwen die k spreek zeggen altijd dat de vrouwen wc's goorder zijn dan die van de mannen. Ja.

chicago river | 26-12-22 | 20:26 | 10

@reservebelgië | 26-12-22 | 21:09: Dat ging snel inderdaad. Alphabet down the rabbit hole. Curiouser and curiouser. Maar als eenhoorn https://www.youtube.com/watch?v=PSZxmZmBfnU

Ik weet niets.

Hetkanverkeren | 26-12-22 | 21:19
▼ 7 antwoorden verborgen

Mooie naam. Betekent dat Heer zoon van de Heer in het Hollands? Verder snap ik niet wat men wil met Joop. Raar vodje vind ik dat voor stokoude socialisten.

KingOfTheLoonyBin | 26-12-22 | 20:26
-weggejorist-
Lorejas | 26-12-22 | 20:25

Een mannentoilet is gewoon altijd een zwijnenstal. Maar gelukkig kan je tegenwoordig als man zijnde gewoon naar het vrouwentoilet als je jezelf een paar minuutjes identificeert als vrouw.

yeps | 26-12-22 | 20:24 | 1

En daarom is het daar nu ook een zwijnenstal.

Dr. Blechtrummel | 26-12-22 | 20:30

Ik moet ineens denken aan lang geleden. Een jaar of 25 geleden werd er een nieuwe bijrijder aangenomen.
Wij reden altijd met twee bijrijders dus Bren, de nieuwe reed met mij en M. mee.
Ik uit de stad, de twee anderen uit ' dorpen ' die dicht bij elkaar lagen.
Het gesprek tussen de 2 bijrijders.
He Bren jij komt uit B******k toch?
Ja, zei Bren.
Michel: ik hoorde dat daar een of andere meid zich heeft laten ombouwen. Ken jij die ?
Bren: ja die ken ik. Die ken ik zelfs heel goed.
Ow, zei M.
Ik bemoeide me niet met het gesprek maar luisterde wel aandachtig mee.
Hoe goed ? vroeg M.
Ik lag helemaal in een deuk om het antwoord.
Bren zei: dat ben ik!
Waar gebeurd. Bren ,of waarschijnlijk Brenda , was trouwens een top gozer en een fijne collega waarmee het prettig werken was. Of hij nog een poesje had ???? Geen idee. Maar hij gebruikte wel het herentoilet.

hero_of_heaven | 26-12-22 | 20:23 | 6

@reservebelgië | 26-12-22 | 20:53: ik zal een hint geven ( met kerst speel ik graag spelletjes)
Het was B******k onder de rook van B****l en R******s, gelegen in Z**d H*****d.

hero_of_heaven | 26-12-22 | 21:12

@hero_of_heaven | 26-12-22 | 20:31:
Hehe, neuh. Niet op dit onderwerp, aangezien ik al een vaag vermoeden heb wat de hoofdprijs gaat zijn.

Graaisnaaiert | 26-12-22 | 21:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Ach JOOP. 50 ouwe lijken die elkaar proberen te overtuigen hoe vreselijk Rechts wel niet is.. Aangevoerd door een vreselijk hypocriete vieze witte onderbroek... Zonder de subsidie zou het al jaaaaren geleden een roemloze dood zijn gestorven..

Remus McMillan | 26-12-22 | 20:21

Het toilet is volgens de Van Dale onzijdig.

HaaiBaai | 26-12-22 | 20:17 | 1

De plee niet.

Kapitein Sjaak Mus | 26-12-22 | 20:21

Geweigerd door Joop.
Ja, die is gisteren overleden.
Of is dat een andere Joop?

Osdorpertje | 26-12-22 | 20:17 | 1

Recht/links altijd moeijlijk te duiden, die ouwe Joop Glimmermans?

smdyasc | 26-12-22 | 20:31

Ik denk dat ze bij de J. al in standje "cancellen" stonden voordat ze de laattste alinea hadden gelezen. Ach ja. Waar activisme verschijnt, gezond verstand verdwijnt.

Graaisnaaiert | 26-12-22 | 20:14

Als je gewoon een lekker wilt schijten zonder in andermans lucht te zitten moet je naar het genderneutrale toilet gaan.
Komt nooit iemand.
Ook ideaal om in deze kou een blowtje te roken zonder dat je naar buiten moet.

Osdorpertje | 26-12-22 | 20:11

Nu is iedereen linkshangend , clitoris of niet. Al moet ik de eerste vrouw met een aangepaste pantalon nog tegen komen. Wat wil, het rokje en de koudongevoelige kloten: Schotland https://www.youtube.com/watch?v=nnG1oUkWBa8

Mijn kleine klotelandje. Ik heb het ooit in de hometown van 1LK moeten doen. Dat al die majorettes vrij doorgang hadden. You've done too much, much too young.

Hetkanverkeren | 26-12-22 | 20:10 | 4

@jan huppeldepup | 26-12-22 | 20:15: Zo simpel ligt het niet. U begrijpt het vrouw zijn mogelijk niet helemaal: https://www.youtube.com/watch?v=daeqb6f7GrY

Het is geen verwijt, maar ik kan ook alleen maar mijn best doen.

Hetkanverkeren | 26-12-22 | 20:20

@Hetkanverkeren | 26-12-22 | 20:20:
The Brave. Uren kan ik in dit soort proza van de wereld zijn. 1LK. We were young. Maybe to young to know what we know now.

reservebelgië | 26-12-22 | 20:46

@reservebelgië | 26-12-22 | 20:46: Die rare Britten. Het deed mij als Hollander in den vreemden niet allen goed, het kan dus altijd nog beroerder, maar ik ben echte anglofiel: https://www.youtube.com/watch?v=tbNlMtqrYS0

Conservatieven die er met de romantiek er van door gaan https://www.youtube.com/watch?v=9mDGcxbAusg Over my dead body.

Hetkanverkeren | 26-12-22 | 21:13
▼ 1 antwoord verborgen

Nou,’ zei Roos, ‘ik kan jullie vertellen dat je ballen moet hebben, hoor, om je pik eraf te laten snijden.’
Prachtige zin.
Ik heb hier het boek 'ik heb altijd gelijk' , van W.F.Hermans. Toch maar eens gaan lezen, misschien helpt het mij om die domme woke discussies de kop in te drukken.
Quote op de eerste pagina.
"Als ik geen verhaal kan vertellen over een leven van avontuurlijke en gedurfde heldendaden, heb ik gelukkig geen zware misdaden te bekennen: en als ik niet in de achting van de lezer stijg voor daden van dapperheid en toewijding voor de zaak van mijn land, mag ik tenminste claimen de verdienste van ijverige en volhardende volharding in mijn roeping'.
( Captain Marryat - Peter Simple 1834)
Iemand hier die het boek gelezen heeft?

hero_of_heaven | 26-12-22 | 20:04 | 7

@omanders drs Nee.
Oke klinkt goed.
Morgen maar eens aan beginnen.

hero_of_heaven | 26-12-22 | 20:25

@drs.Nee | 26-12-22 | 20:21: Van S.G. kan ik mij nog een verhaal herinneren van een vent die elke week een loterij houd in de kroeg. De hoofdprijs was een rookworst die niet willekeurig gewonnen werd maar altijd door degene die al een tijdje niet gewonnen had om de lotenverkoop op gang te houden.

hero_of_heaven | 26-12-22 | 20:36

@hero_of_heaven | 26-12-22 | 20:36:
Herinner me zijn kronkels in de krant, of soms 's avonds laat als sluiting op tv en dan die melancholieke kop van hem. Had eens een reeks van zijn kronkelboekjes, helaas door ruimtegebrek naar 2ehands boekwinkeltje gebracht met de gedachte, dat een ander daar dan weer plezier van kan hebben.

drs.Nee | 26-12-22 | 20:41
▼ 4 antwoorden verborgen

Lief verhaal. Echter is iets over seksuele geaardheid of identiteit zeggen of mensen een logische naam geven, zoals neger of man, levensgevaarlijk.

Degenen die daar fanatiek op reageren zijn levensgevaarlijk.

Zomaarwat | 26-12-22 | 20:04

Als je het mensen als Raven van Dorst naar de zin moet maken dan wordt het lastig. Wat is er mis met een gewone toiletpot met bril en daarnaast een urinoir? Keuze genoeg.

Normpje | 26-12-22 | 19:59 | 3

Raven van Dorst is een held!!! Ze/hij durft haar bek open te trekken

Crematorium-de-Asbak | 26-12-22 | 20:01

@Crematorium-de-Asbak | 26-12-22 | 20:01: Weet ik, bedoel het ook goed, maar als je het ziet aankomen, eerst al; wat ga ik zeggen en daarna heb je kans dat het tegen je uitvalt want moeilijk geval. Het mag wat dat aangaat mijn deur voorbij lopen.

Normpje | 26-12-22 | 20:04

Raven van Dorst is ook veel te lomp mannelijk om een vrouw te zijn. Ik snap haar twijfel wel.

Shoarmamasutra | 26-12-22 | 21:37

LOL.

Zomaarwat | 26-12-22 | 19:59

Als je bij Joop weg wilt kun je dat ook gewoon zeggen toch, leuk stuk met zeker een paar goeie punten. Maar dit op Joop? Gna gna, je weet beter Heere Heeresma.

keistad | 26-12-22 | 19:57

‘L, H, B, T, Q, I…" je zou het maar zijn.. word je hier ook nog eens afgezeken!! Fijne kerst!

Crematorium-de-Asbak | 26-12-22 | 19:56

Iedereen heeft toch weleens op een genderneutrale plee gezeten? Of schijten jullie thuis allemaal op een aparte pot?

UnderTheDevil | 26-12-22 | 19:55 | 4

Precies, genderneutrale plees is echt een non-probleem.

smdyasc | 26-12-22 | 20:02
▼ 1 antwoord verborgen

Sta zelf ook op de joop
Komt door Hans zonder s

RickTheDick | 26-12-22 | 19:54

Mooi Kerstverhaal, en zo is het.
De dames die zich in zulke kledij verhullen vinden het prima. Die andere niet en hebben toch liever een Galaxy far, far away.
Welkom in de realiteit.

Ray Skak | 26-12-22 | 19:54

Tiet veur un pafke

broekzakbellert | 26-12-22 | 19:49

Je hart geen moordkuil. Oh Daniel: https://www.youtube.com/watch?v=D5wUr4Lut4A Mij de zoutpilaar!

Hetkanverkeren | 26-12-22 | 19:48 | 3

Venom. Die was voor mij even geleden. Mooi.
Gelukkig had Lot zijn dochters nog.

reservebelgië | 26-12-22 | 20:19

Dacht Heere Heeresma Jr. toen hij zijn verhaaltje af had nou echt "dat vinden ze wel leuk bij De Witte Onderbroek'? Kan ik me niet voorstellen. Misschien dat Opa van der Horst er hier en daar nog eens een stukje mag inleveren dat een beetje dwarsligt, maar dat is het dan wel. De Heilige Franciscus uit Jole waakt er over de moraal.
Wel grappig overigens dat de tijd aangebroken lijkt dat lieden overstappen van De Witte Onderbroek naar GeenStijl. Had je tien jaar geleden voor onmogelijk gehouden.

Schoorsteenveger | 26-12-22 | 19:47 | 1

Hier ook niet volgens mij. Lijkt meer een lange mop. Met een teleurstellende clou.

Normpje | 26-12-22 | 19:54

Dus Roos heeft bardienst vanavond.

BrutusBosch | 26-12-22 | 19:47 | 6

@Nuuk | 26-12-22 | 20:12:
U vergeet onze zeer gewaardeerde Deksmaat.

* dreigend tracht te kijken, maar faalt want Kerstmis *

Kapitein Sjaak Mus | 26-12-22 | 20:25

@Kapitein Sjaak Mus | 26-12-22 | 20:25:
Ik vergeet niemand, het was gewoon niet mogelijk alomvattend te zijn *wink wink, notch notch*.

Zo ben jij onze enige echte Kapitein Sjaak Mus en niet kapitein Jacqueline Merel.

Nuuk | 26-12-22 | 20:56

LOL

Kapitein Sjaak Mus | 26-12-22 | 21:05
▼ 3 antwoorden verborgen

In Spanje op de snelweg is er gewoon een gat in de grond ,genaamd wc.

rein9576 | 26-12-22 | 19:47 | 2

Niet waar, wc zijn altijd schoon hier.

gato | 26-12-22 | 22:46

@rein9576
In welk Spanje kom jij?

Kaas de Vies | 26-12-22 | 23:21

Alle onwelvallige.teksten verbieden, want dat is vrijheid!

Hoe verdraagzaam zijn die nieuwe verdraagzamen wel niet. Zelfde tactiek als Islamisme.

Kaas de Vies | 26-12-22 | 19:46

Nou een welkomend verhaal hoor!

Cunts-en-kitsch | 26-12-22 | 19:44

Ik ben er overigens van overtuigd dat vrouwen zich erg bedreigt voelen omdat ze de goorste smeerlappen zijn op semi-publieke toiletten. Dit heb ik niet uit de eerste hand maar uit betrouwbare bronnen zoals toiletjuffrouwen die de smeerpijperij weer op moeten ruimen. Desgevraagd waarom dan? antwoorden ze mannen pissen naast de pot, dat is geen ramp maar vrouwen... Die zijn pas goor. Bloederige tampons, maandverband, stront vrouwen zijn echt goor. Dus nee, ik ben ook tegen genderneutrale toiletten gewoon omdat ik niet kokhalzend na mijn plasje naarbuiten wil komen.

Schout-bij-Nacht-J | 26-12-22 | 19:43 | 9

Hier spreekt een ervaringsdeskundige: vrouwen zijn enorme viezerikken als ze met een groep zijn (en een wijntje op hebben).
Als jongeman de toiletten schoon gemaakt van zowel de mannen als de vrouwen.
Kreeg van de vrouwen wel heel veel fooi - dat dan weer wel.

aflaatverkoper | 26-12-22 | 20:13
▼ 6 antwoorden verborgen

Het probleem is helemaal niet dat we allemaal op dezelfde plee moeten zitten, alleen het VVD66-tuig heeft genoeg plees om onderscheid te maken.

smdyasc | 26-12-22 | 19:41

Zwarte Piet mag niet, Pietje Bel mag niet, beledigen mag niet, de gedachtenpolitie is overal. We worden langzaam een grijze massa. Een Vinex-bunker, een elektrische leaseauto, twee kinderen, veganistisch eten en vooral niet afwijken van de rest. Wat u denkt is ongewenst.

Feynman | 26-12-22 | 19:41 | 2

Onzin! Je hoef er niet aan mee te doen!
*Gek blijft doen en successen blijft oogsten*

aflaatverkoper | 26-12-22 | 20:09

@aflaatverkoper | 26-12-22 | 20:09: Totdat overheid-banken.nv je bij de b*llen heeft met hun 'digitale identiteit'.
Dat gaat je punten kosten aflaatverkoper!

Aristotalloss | 26-12-22 | 20:52

Verleden week nog een stukkie op de Joops en nu op GS.
Is HH nu nog wel welkom bij Joop?
Wel een leuk stukje borrelpraat, alsof je zelf aan de toog zit.

Ruimedenker | 26-12-22 | 19:40 | 1

Helly Hanson?
Henk Heupjes?
Hermina Hurktoilet?

Kapitein Sjaak Mus | 26-12-22 | 20:28

"‘Heb jij weleens op een genderneutraal toilet gezeten?’ vroeg Ton.
‘Nee,’ zei Roos, terwijl ze met de spatel in één beweging het schuim boven de rand van zes bierglazen afstreek. ‘Hoezo?’"

Ton en Roos zijn nog nooit in een stamkroeg geweest in Amsterdam waar er maar 1 toilet is. Spannend. De wereld staat in brand maar we gaan het hier over hebben. Prima. Ik zie de problemen niet. Zit er geen slot op de deur?

Schout-bij-Nacht-J | 26-12-22 | 19:37 | 5

@schou bij nacht,
Klopt, en waar ze van te voren reeds jorissen om te voorkomen dat ongewenste meningen op hun forum verschijnen. Dat houdt de discussie lekker levend.

me163komet | 26-12-22 | 19:54

Bij mij thuis zijn alle toiletten genderneutraal.

Andersdenkend | 26-12-22 | 20:22
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl