Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Liefde uit Qatar

Je gaat het pas zien als je het doorhebt

De FIFA loopt vooraan met "say no to racism", maar heeft moeite met de rest van de kleuren in het spectrum. Wit, zwart of geel is goed, roze is fout. De One love-armband was een brug te ver, de angst voor een gele kaart was genoeg om in te binden. Er worden  honderden gele kaarten uitgedeeld, maakt eentje meer of minder echt verschil? Qatar heeft er al zes meer dan Nederland.

Homoseksualiteit is volgens Qatar een "mentaal defect". De koninklijke familie van Qatar ging verder, hoofdsponsor Budweiser blijft met 75 miljoen euro aan bier in de woestijn achter. Alcohol is haram en op het laatste moment verboden in stadions. Ging Qatar maar net zo vroom met hun gastarbeiders om. Zelfs een moment stilte voor de gestorven bouwvakkers is te veel moeite.

Een iets te kleurrijk opwarmshirt maakte het letterlijk te bont. Je kan denken 100% hetero te zijn, je rechterhand blijft biseksueel. Alleen ging dit helemaal niet om de regenboogvlag. Aan de binnenkant van hun shirt staat "Love". Dit blijkt sluikreclame van Tomorrowland zijn, de "O" is een exacte kopie van hun complete logo. Daarmee kwamen de miljarden die de FIFA ontvangt in gevaar.

De FIFA is geen filantropische instelling die wereldvrede nastreeft. Het is een mediabedrijf, zoals de Formule 1. Principes kosten geld, dus die hebben ze soms. Het verbod op politieke uitspraken streeft niet alleen neutraliteit na, maar is ook zo veel mogelijk kijkers en sponsors te plezieren. "Say no to racism" wordt daarmee een slogan om buitensluiting te voorkomen en daarmee marktaandeel te vergroten.

Een beetje guerrillamarketing in Zuid-Afrika liep in 2010 uit de hand. Dertig meiden in oranje jurkjes werden in de cel gegooid. Het was vreemd dat een civiel conflict eindigt met strafrecht. Zoals de NOS destijds schreef: "speciale wetgeving die door de FIFA is ingesteld," RTL vulde aan: "liet de FIFA een aantal bierbabes aanhouden." Zuid-Afrika was geen democratie, maar een commerciële dictatuur. 

De FIFA kan zo ver ingrijpen in de wetgeving van een land, dat het lijkt op ondermijning. Belasting betalen is voor de dommen. De FIFA eist zulke wetswijzigingen tijdens het biedproces om een WK toegewezen te krijgen. Een land dat niet buigt, krijgt geen WK. Een democratie is pas volwassen als zulke verzoeken lachend worden afgewezen. Nu laten landen zich tegen elkaar uitspelen.

De Zwitserse aanklager gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van Michel Platini & Sepp Blatter voor omkoping. Plattini kreeg sinds 1999 een paar ton per jaar van de FIFA voor "advieswerk", daar kwam in 2011 twee miljoen bovenop, toen Platini voor de UEFA werkte. Je kan hier veel van vinden, bijvoorbeeld dat de inkomensongelijkheid binnen het betaalde voetbal nogal extreem is.

Voetbal is aan de top een feestje dat in de miljarden loopt, maar is volledig afhankelijk van overheidssubsidies en vrijwilligerswerk. De voetballerij is ook afhankelijk van jongeren die hun hele ontwikkeling pauzeren in een poging sterspeler te worden; de meeste halen het niet, maar dat laten we niet zien. Dat er een transfermarkt bestaat, toont aan dat degene die het wel halen, slaven zijn.

Tijdens de opening van het WK van 2018 te Moskou zat FIFA president Gianni Infantino tussen de kroonprins van Saudi-Arabië Mohammed bin Salman en Poetin. Poetin was destijds Georgië en de Krim al binnengevallen. Na de inval op Oekraïne werd Rusland pas geschorst door de UEFA en FIFA. Saudi-Arabië zit vuistdiep in de oorlog in Jemen. De ene oorlog mag wel, de andere niet. 

Destijds schreef Jamal Khashoggi kritisch over hoe de koninklijke familie van Saudi-Arabië aan de macht bleef. Hij werd een paar maanden later vermoord in de ambassade van Saudi-Arabië te Istanbul, in stukken gezaagd en afgevoerd. Een daad waar Mohammed bin Salman zo ruim politieke verantwoordelijkheid voor nam, dat je die erkenning beter kunt zien als algemene waarschuwing.

Eentje die voor Steven Sotloff en James Foley te laat kwam. Deze twee verslaggevers werden in Syrië vermoord door terroristische organisaties. Terreur is een nogal kostbare hobby, eentje die betaald wordt vanuit onder andere Iran, Saudi-Arabië en Qatar. Allemaal landen die gewoon meespelen. Landjepik wordt zelden afgestraft, terreur sponsoren wordt gedoogd. Allemaal politiek.

Liefde moet plaatsmaken voor geld en religieuze waanzin. 

Reaguursels

Inloggen

Het wordt toch wel wrang als je leest hoe de hoge heren van de FIFA en de ster spelers hun zakken vullen, terwijl de kleine dorps clubs niet genoeg geld hebben om de pupillen warm te laten douchen bijvoorbeeld. Altijd de zelfde mensen die vrijwillig fluiten, het veld onderhouden,trainen, of de bar draaien.
Terwijl daar het hele feest begint .

deathchant | 27-11-22 | 06:05

brood en spelen

Briver | 27-11-22 | 02:49

Het is alweer heel wat jaren geleden dat ik in een documentaire de CEO van Coca Cola het missie statement van Coca Cola hoorde uitleggen. Hun missie was dat elke persoon op aarde bij dorst het eerste aan coca cola zou denken en daar waar en wanneer ook ter wereld overal direct toegang toe zou hebben. Dat is een marketing machine en het stootte mij zo tegen de borst dat ik vanaf toen nooit meer Coca Cola heb gedronken.
Ik voel geen enkele binding met een FIFA, KNVB, professionele voetbalclub of nationaal team. Het heeft niks meer met een spelletje te maken, het is een commerciële bezigheid, net als Coca Cola en ze zuipen hun troep maar zelf.

Blauwpetje | 26-11-22 | 23:44

Dat hele WK boeit me geen ruk, maar waar ik me wel over kan opwinden is het feit dat die voetbalclubs geen cent hoeven te betalen voor de politieinzet die met de organisatie van wedstrijden is gemoeid. Daar mag de samenleving voor opdraaien. Ronduit belachelijk.

de IJsman | 26-11-22 | 23:36 | 4

Ja op naar de saaiste samenleving ter wereld! Alle feesten verbieden!

Stentheman | 26-11-22 | 23:48

@Stentheman | 26-11-22 | 23:48: Is dit een feest?? Ga je mij nu wijs maken dat dat zooitje daar een geweldige samenleving is?

Galvez | 27-11-22 | 07:06
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
AldNuut | 26-11-22 | 22:41

Het vraagstuk van rechtvaardigheid doet er niet toe, en bestaat alleen maar voor het volk. Het gaat alleen maar om belangen.

zeeman73 | 26-11-22 | 22:18

Net als nagenoeg de rest van Nederland laat ik het leed even voor wat het is en kijk ik een aantal wedstrijden, met plezier zelfs.

Alles over Qatar was ruim voor aanvang bekend en we hebben besloten te gaan, zo erg is het dus blijkbaar niet om gewoon te genieten van het spektakel.

Zoelense Hobbyboer | 26-11-22 | 21:52

oetbal is aan de top een feestje dat in de miljarden loopt, maar is volledig afhankelijk van overheidssubsidies en vrijwilligerswerk. De voetballerij is ook afhankelijk van jongeren die hun hele ontwikkeling pauzeren in een poging sterspeler te worden; de meeste halen het niet, maar dat laten we niet zien. Dat er een transfermarkt bestaat, toont aan dat degene die het wel halen, slaven zijn.

Een waarheid als een koe!
gedreven door dromen, vaders, zoeken naar kansen.
Bij enig succes gekaapt door een maffia waarvoor wij ons in maffe oranje rotzooi hijsen en ons honderden euro's uit onze zak laten kloppen. Nu ook nog politiek en moreel (arme homo's, ik mis het bier), opgegofferd.
Sport voor de minder slimmen onder ons?

Ray Skak | 26-11-22 | 21:31

Off topic: welk een plaatsvervangende schaamte maakt zich meester van mij, iedere keer als ik 'Tietenman' in beeld zie.
Wat is er gebeurt met 'Frau Antje'?
youtu.be/Fzsun-j-HW8

PPuk | 26-11-22 | 21:17

Ik houd niet van activisme op het veld.

Mooi wanneer men jouw standpunt vertolkt, maar ergerniswekkend indien het een politiek-correct standpunt is waarmee je het diepgrondig oneens bent.

Had je in de V.S. toen ook met dat BLM en later ook in het VK, met die knielende multimiljonair-spelers met hun vuist in de lucht (BLM is ook antikapitalistisch).

Niet iedereen is daarvan gecharmeerd. Je betaalt toch als 'gewoon' persoon niet voor een dure seizoenkaart om spelers die jaarlijks miljoenen verdienen de activist te zien uithangen en - al dan niet direct - jou zitten te beschuldigen van zaken waar jij niets mee te maken hebt? Zwarte multimiljonairs die een blanke werknemer met een minimumloon dan wel gemiddeld inkomen inpeperen dat hij 'geprivilegieerd' zou zijn en dat zij, met hun supervermogens, vanwege hun zwarte huidskleur worden achtergesteld?

Tja.

Helaas is menig voetballer zo hypocriet als de t@ring. Als je maar goed op sociale media overkomt. Want alles is 'marketing'. En datzelfde geldt dus ook voor menig sportliefhebber die hieraan meedoet.

Heeft u problemen met Qatar? Omdat ze tegen homo's zijn, gastarbeiders uitbuiten en andere zaken waar de gemiddelde Westerling van walgt?

Dan heeft u problemen met de hele (Golf)regio.

Dus Saudi-Arabië, VAE (Dubai), Koeweit et cetera. Allemaal k@tlanden, met de meest weerzinwekkende normen en waarden die lijnrecht tegenover de onze staan.

En wilt u consequent zijn in uw afkeer? Dan boycotten. De hele hap!

Dus niet naar dat 7-sterrenhotel in Dubai op vakantie gaan én op sociale media van dat bezoek breeduit lachend foto's en filmpjes publiceren. Niet die benzinetank volgooien en die andere ontelbare producten kopen die uit aardolie zijn geproduceerd, waarmee die psychopathische Saoedische kroonprins dus z'n schrikbewind mee financiert, niet voor miljoenencontracten voetbal gaan spelen in die regio et cetera.

Dat Qatar een k@tland is, is allang bekend. Zelfs voor hun 'eigen' mensen, want weet u nog toen die exodus uit Syrië in 2015/2016 plaatsvond? Qatar, en de andere stinkend rijke landen in de Golfregio weigerden hun Arabisch-soennitische 'broeders' toegang tot hun landen. Nee, 'WIJ' konden die lui hier massaal gaan zitten opvangen. De anders- en niet gelovigen. Want 'wij' hebben nu eenmaal die superieure Westerse waarden.

In concreto betekende (en betekent) dit dat 'wij' de rechten van 'arme' Nederlanders opzij zetten om deze mensen met voorrang sociale huurwoningen te geven, ten koste dus van sociaaleconomisch 'arme' Nederlanders die jarenlang op een wachtlijst stonden (en nog steeds staan!). En daarenboven volk toelieten, waarvan een deel zich staatsondermijnend gedroeg en gedraagt (terrorisme!) en thans zelfs de Nederlandse nationaliteit heeft verkregen (weet u nog? Na vijf jaar permanent legaal verblijf)!

Wat zijn 'wij' toch weer goed hè?

Misschien dat die 'actievoerende' voetbalmiljonairs eens wat huizen kunnen doneren aan deze 'zielige vluchtelingen'? In plaats van de minder bedeelde Nederlanders die er nu dus voor opdraaien?

Ik ben klaar met al dat hypocriete gelul!

Wees de koopman of de dominee. Indien u voor dat laatste kiest, prima hoor. Maar dan gaarne wel c-o-n-s-e-q-u-e-n-t zijn in uw standpunten. Vooral daar wat betreft uw portemonnee én uw sociale, zelf-promotende activiteiten.

Anders gewoon bek houden.

Mijn idee? Laat lekker die mensen het in het Midden-Oosten uitzoeken. Alleen als zij het écht willen, dan kunnen ze onze steun krijgen. Maar wel op voorwaarde van 'zij daar, wij hier'. En een flinke muur er omheen. Opvang in eigen regio, en louter zaken doen indien het in ons belang is.

Door de oorlog in Oekraïne, en het gebedel van de V.S. en de EU-landen bij olie- en gaslanden als Saoedi-Arabië en Qatar zie je hoe de geopolitieke vlag erbij staat. Wanneer 'wij' teveel de dominee uithangen, zal China zich alleen maar zich nóg meer als de koopman opstellen.

Tel uit je winst.

Kompromat | 26-11-22 | 21:11 | 5

@Kompromat | 26-11-22 | 21:32:
De laatste zin: mee eens. Welke bedreigingen moeten we daarin het hoofd bieden (want die zijn er, meer dan voorheen)?

PPuk | 26-11-22 | 22:24

@PPuk | 26-11-22 | 22:24:
Door gebrek aan visionair leiderschap (lees: Mark R.) is er op verschillende gebieden onvoldoende geïnvesteerd. Tezamen met het binnen laten komen van kansarm- en kansloos volk.

Investeren in bijvoorbeeld eigen technologie (ook in Europees verband, dit is op GS voor velen vloeken in de kerk). Nu is NL voor een groot deel te afhankelijk van Chinese technologie.
Veel meer investeren in GOED onderwijs, maar wel in studies die daadwerkelijk renderen voor de Nederlandse economie.
Kansarme- en kansloze immigratie stoppen (in ieder geval heel sterk afremmen) en terugsturen naar zandbak-van-herkomst. Want de kosten zijn voor ons te hoog, dit geld moet juist in rendabele zaken worden geïnvesteerd en er zijn teveel culturele verschillen die ondermijnend werken.
Meer investeren in politie & leger (mede vanwege de problematiek die ik in de vorige zin benoemde).
Belastingverlaging daar waar het 't meeste voor de samenleving opbrengt en stoppen met het rondstrooien van geld aan zaken die veel weghebben van het omkopen van 'de massa' én de coalitiepartners van de VVD, dit alles louter omdat Mark R. zo graag aan de macht wil blijven; schulden moeten uiteindelijk door de toekomstige generaties worden terugbetaald.

En zo kan ik wel even doorgaan.

Je hebt politiek leiders nodig die een visie én een 'helicopterview' hebben, die daadkrachtig beleid kunnen- en durven te voeren. Beleid dat misschien niet bij iedereen populair zal zijn, maar dat is dan jammer.

Wordt helaas moeilijk met de rubberen-tegel generatie politici én stemvee.

Kompromat | 26-11-22 | 23:29

@Kompromat | 26-11-22 | 23:29:
Dank voor je uitgebreide reactie, die ik onderschrijf. Desalniettemin geen direct antwoord op mijn vraag. Ik krijg er echter wel beelden bij.

PPuk | 27-11-22 | 00:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Planet Sport heeft onlangs berekend dat Infantino $245,384 per maand opstrijkt. Dat is $61,346 per week, $12,269 per dag, $1,533 per uur en $25.56 per minuut Dit is uiteraard zonder alle extra smeergelden en douceurtjes. Die komen daar nog bovenop.

goedverstaander | 26-11-22 | 20:52

De, KBVB geeft ook Blatter gedoogd en vrijgehouden. Pas toen het niet langer kon.....

dathoujetoch | 26-11-22 | 20:47 | 1

Die laatste zin geldt ook voor voorzitter Michael van Praag van de KNVB. Die heeft de Blattler kliek altijd gesteund tot het moment dat officieel niet meer te ontkennen viel dat Blattler een übercorrupte lul was. Toen was hij opeens een tegenstander.

Grachus | 26-11-22 | 23:07

Nu Argentinië - Mexico, aangekondigd als 'een echte kraker'. Maar let maar eens op: het spel ligt vóórtdurend stil, vanwege overtredingen en 'blessures'. Ik denk dat er van de 90 minuten speeltijd hooguit 35 echt gevoetbald wordt.

Zenzeo | 26-11-22 | 20:35 | 6

En na de 1-0 is natuurlijk Het Grote Tijdrekken begonnen, maar dat spreekt voor zich.

Zenzeo | 26-11-22 | 21:32

@goedverstaander | 26-11-22 | 20:40: Ons elftal bestaat uit brave jongens, ideale schoonzonen. Wij willen op techniek winnen en niet op strijd. Er zijn geen ijzervreters die kunnen uitdelen. De scheids liet errug veel toe en Ecuador maakte daar handig gebruik van.

Swoop | 27-11-22 | 07:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Infatino woont nu in Qatar, schijnbaar gaan zijn kinderen daar naar school. Hij wordt aan alle kanten in de watten gelegd, uiteraard. Ik ben benieuwd of dat na het WK en vooral als hij geen FIFA-voorzitter meer is, zo blijft. Stijlloze voorspelling: nee.

goedverstaander | 26-11-22 | 20:31 | 3

Het zou mooi zijn als die voorspelling uitkwam;
de bedrieger bedrogen.

CLoVis | 26-11-22 | 20:42

Als hij in Zwitserland arriveert, staat hem arrestatie te wachten. Maar laat dat vrouwtjesmens Helder vooral met hem gaan praten. Money makes the World go round.

dathoujetoch | 26-11-22 | 20:44

De wereld is een puinhoop, maar dat is prima zo. Persoonlijk ben ik op dit moment op zoek naar een nieuwe hobby. Iemand nog suggesties?

FogerRederer | 26-11-22 | 20:31 | 4

Doorgaan met reaguren.

Schadenfreude | 26-11-22 | 20:38

Navelpluis verzamelen, figuurtjes van handzeep snijden, hekserij, stenen beschilderen, eenden hoeden of vliegtuigkotszakken in boeken plakken. De keuze is eindeloos.

goedverstaander | 26-11-22 | 20:39

@De_dorpsgek | 26-11-22 | 20:37:
Rugby Union is schitterend. Basisidee is vrij simpel: de bal verdeelt het veld en de ene partij staat loopt rent aan de ene kant, de andere partij aan de andere kant. Afspelen alleen naar opzij of achteren (je mag dus niet van opzij, laat staan van achteren de bal afpakken). Kortom je kunt alleen maar aanvallen - tikkie terug is verliezen, balletje rond is verliezen. Het gaat dus maar door en door. Bij een overtreding op jouw team en je hebt de bal dan heb je voordeel en kan je een tijdje door - tenzij het mislukt dan fluit de scheids alsnog. Houdt de vaart er in. Bij twijfel vraagt de scheids de beelden op en je hoort de discussie. Erg transparant.

Louter Leuter | 27-11-22 | 00:33
▼ 1 antwoord verborgen

Neo-liberaal met het voetbal aan de haal. De fifa mag net zoveel als europese voetbalbonden toestaan, ofwel barbarism begins at home, zoals ze in de UK zeggen.

Billy-Eyewish | 26-11-22 | 20:23

Als al die problemen opgelost zouden zijn dan zit de wereld nog steeds opgescheept met Philip Kooke en Tom Egbers.

masahide | 26-11-22 | 20:20

Overigens is homoseksualiteit wel afwijking in de hersenen. Waarmee ook gelijk is aangetoond dat de persoon in kwestie er niks aan kan doen. En dat hoeft ook niet.

John McClane | 26-11-22 | 20:17 | 3

Net zoals je er niks aan kunt doen wanneer je geboren bent in Staphorst.

Papa Jones | 26-11-22 | 20:30

Nouja, zoiets wij pedofilie verbieden zegmaar. Wij vinden het belang van kinderen zwaar wegen en zij het woord van hun profeet. Ik weet wel welke cultuur ik meer geslaagd vind.

Trekhaas | 26-11-22 | 20:34

Niet een afwijking, zou ik zeggen. Gewoon elders op het spectrum. Buiten de normale kansverdeling.

inCol | 26-11-22 | 20:44

Ik denk dat de meeste kritische landen hun kruit droog houden tijdens het WK. Na de finale krijgt de FIFA (maar Infantino in het bijzonder) het wel op het bordje. Infantino is de enige kandidaat voor de volgende periode maar ik denk dat redelijk wat grotere voetballanden, Nederland inclusief, daar een stokje voor gaan steken. Ze zijn er klaar mee. De FIFA moet transparanter en Infantino moet wieberen.

goedverstaander | 26-11-22 | 20:10 | 4

@Duwbak_Linda | 26-11-22 | 20:12: Natuurlijk. Maar hiervan krijgt ook de verstokte voetballiefhebber een hele vieze smaak in de mond.

goedverstaander | 26-11-22 | 20:23

Welnee, ze roepen ff dat het anders moet en gaan weer door.

klaas24 | 26-11-22 | 21:36

Woehahaha ... Pink een traantje weg van zoveel naïviteit.

Louter Leuter | 27-11-22 | 00:35
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb het idee dat het publieksgeluid door de plaatselijke geluidtechnicus enigszins wordt overdreven.

Plukkieplukkie | 26-11-22 | 20:09 | 2

Dat opgenomen getrommel van Senegal spande wel de kroon.

goedverstaander | 26-11-22 | 20:10

Net als het applaus bij DWDD.

dathoujetoch | 26-11-22 | 20:48

Een onomkeerbaar proces..

Nu heb ik in dergelijke landen gewerkt..
Daar heb ik toch wel enige inzichten opgedaan..
U heeft geen idee, van de werkelijke waarheid en de manier waarop de Arabier tegen het blanke gepeupel aankijkt.

Al de braaftoeters zouden zich toch eens moeten verdiepen, in wat de Arabier drijft..
En nee hoor niet alleen NL, geldt voor het gehele blankendom, en dom zijn we.. dom dommer domst, verdomd..

AldNuut | 26-11-22 | 20:08 | 19

@PPuk | 26-11-22 | 21:07:
Dat de Eerstgeborene als een zondebok de woestijn ingestuurd werd om te sterven, samen met zijn moeder, zit de Pure Mohammedanen nog steeds ontzettend dwars. Met als resultaat: louter haat.

Kleine correctie: Ismaël was de halfbroer van Isaäk en z'n moeder was een Egyptische slavin. De moeder van Isaäk was de eerste vrouw van Abraham. Het idee om die andere twee de woestijn in te sturen kwam van haar.

IosefTarasov | 27-11-22 | 00:26

@PPuk | 26-11-22 | 21:07:
Trouwens bedankt voor het citaat. (Vergat ik nog te melden).

IosefTarasov | 27-11-22 | 00:32

@Wattman | 26-11-22 | 20:11:
De zandbak wil onze luxe autos, kleding, technologie, gewoon alles wel hebben. Ze hebben ons nodig maar motten ons niet Vandaar dat ze wel op zwarten, Nepalezen, Filipinos kunnen neerkijken en zo slecht behandelen.

Louter Leuter | 27-11-22 | 00:38
▼ 16 antwoorden verborgen

Later zal wel duidelijk worden hoe Qatar heeft het tournooi binnen gehengeld door het omkopen van een bataljon FIFA-officials, met brave regime kontlikker Infantino voorop.

Zeurders | 26-11-22 | 20:05

Infantilo is de kwaadste niet, het is zelfs een vredestichter. Zo riep hij Oekraïne en Rusland op de wapens neer te leggen gedurende het WK. Uit eerbied voor de heilige FIFA, uiteraard.

goedverstaander | 26-11-22 | 19:59

Ik weet niet hoe mijn mede-reaguurders er over denken, maar ik kijk liever naar die boot met vrolijke oranje dames dan naar de Tietenman.

goedverstaander | 26-11-22 | 19:56 | 3

Ik kijk liever rugby. Zuid Afrika geeft de Engelsen flink klop...

Louter Leuter | 26-11-22 | 19:59

@Louter Leuter | 26-11-22 | 19:59: 27-6 nu. Dat gaan de Engelsen niet meer ombuigen.

goedverstaander | 26-11-22 | 20:05

Nou als het zo moet dan kijk ik wel niet meer.

Duwbak_Linda | 26-11-22 | 19:53 | 7

Nou, met het bord op schoot dan maar weer.

Duwbak_Linda | 26-11-22 | 20:04
▼ 4 antwoorden verborgen

Gas, we hebben gas nodig.

Qatar heeft gas. Nederland ook maar die verkochten 17,5 miljard kuub gas letterlijk voor een spotprijsje aan de Belgen en Duitsers.

Nu moeten we bukken voor Qatar voor een paar miljard kuub LNG. Dit ten koste van arme buurlanden die voorheen het LNG voordelig kochten van deze gasten.

Je gaat het Gas zien als je het doorhebt, dinsdag verliezen voor 2 miljard kuub extra ? Ik zeg doen !

Wattman | 26-11-22 | 19:49 | 6

@goedverstaander | 26-11-22 | 20:21:

Ha, vind de verlengkabel nog steeds een wereldvondst.

Heb het slechts eenmaal gebruikt bij een stroomuitval. De wifi router op de omvormer zodat er wifi bleef.

Wattman | 26-11-22 | 20:25

@Wattman | 26-11-22 | 20:25: 'Good thinking. I love it when a plan comes together' (Colonel John "Hannibal" Smith, the A-team).

goedverstaander | 26-11-22 | 20:28

Je vergeet nog de deal die Den Uyl met Rusland had.

Harry_Witkamp | 26-11-22 | 23:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Als niet voetballiefhebber heb ik echt mijn best gedaan om enthousiast te zijn inzake het WK. Een kansloze missie, lukt me niet als zelfs de voetballiefhebbers dat niet zijn. Alleen maar gezeik wat er niet deugt, hahahahaha

De_fluitlokker | 26-11-22 | 19:48

De FIFA is een mediabedrijf, dus het gaat om de uitzendrechten. Net als bij John de Mol.

Zenzeo | 26-11-22 | 19:47

Perzische vlaggen werden verboden in het stadion, want dat zou kritiek betekenen op het misdadige regime van de Ayatollahs. En laat Qatar nu toevallig goede banden onderhouden met de regering in Teheran. Echter, de Palestijnse vlag mocht wel worden getoond tijdens wedstrijden, want Qatar sponsort Hamas, volgens de EU en de VS een terroristische organisatie. Oftewel, de FIFA is helemaal niet de baas over het WK-toernooi, de despoten in Doha maken de dienst uit.

Après toi | 26-11-22 | 19:40 | 7

Het is maar hoe je het bekijkt. Ze hebben mekaar nodig en maken daarom gemene zaak, voor eventjes. Als het toernooi is afgelopen, dan gaan hun wegen uiteen, blijft Qatar achter met een paar nutteloze stadions en richt de Fifa zich weer op het volgende toernooi.

Schoorsteenveger | 26-11-22 | 20:42
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland