Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

OP RAPPORT! De cijfers van Oranje

Moet toch nog even

Toren van Joure - 5,5
We hebben inmiddels een Noppert-lied, Noppert-bier, Noppert-drones, een Noppert Army, het Noppert Plein, Noppert-ayahuascaritueel, Noppert-abonnement, Noppert-dinerarrangement, Noppert-kleding, Noppert-condooms, Noppert-homoglijmiddel, Noppert-diesel voor in je vrachtwagen - allemaal omdat Andries Noppert zo'n leuke jongen is en omdat hij sigaretten rookt met fans van Foggia. Nou Andries Noppert, leuk dat iedereen je onder je ballen kietelt, maar je krijgt van ons: een nipte voldoende. Botste dat ene balletje voor die voeten van die Valencia, dat was misschien ook geen makkelijke redding, maar Preud'homme had die vroeger klemvast. Is Noppert derhalve een Preud'homme? Nee natuurlijk niet.

Daley Blind - 3
Okee we hebben dus twee zogeheten wingbacks die mee op moeten komen, moeten inschuiven naar het middenveld, zelfs nog voorzetten moeten geven. Dit hele systeem draait om wingbacks. En dan staat aan de ene kant zo'n renpaard (daarover later meer) en dan aan de andere kant een dieselvrachtwagen uit 1952. Daley Blind is een Daf A50 met voetbalschoenen aan. Hij is roestig, traag als stront, hij doet alleen korte ritjes en repareren is hopeloos. Op de bank hebben we Malacia, niet voor niets rijmt dat op Scania. De enige reden dat Blind mag blijven staan is omdat z'n vader 's avonds in bed ligt met Louis. En die Danny Blind was zelf ook ooit bondscoach, en toen toonde hij aan een even goede trainer te zijn als een homp kaas. Weg met Blind, wij willen Malacia!

Nathan Aké - 6,5
Het ziet er allemaal wat fragiel uit met deze gozer. Misschien moet hij een keer met zijn vader Ruud Gullit mee naar de pyramides op zoek naar de geheimen van het oude Egypte. Nathan Aké is net niet snel, net niet groot, net niet soeverein. Hij kan wel gewoon lekker voetballen en van al die verdedigers van ons deed hij dat wel het beste. Als een van de weinigen in het team haalt Aké een constant niveau in Qatar. Namelijk constant matig, maar dat is nog altijd beter dan constant kusters.

Virgil van Dijk - 5
We zijn het volledig eens met de analyse van MDMArco van Basten na afloop in de kantine. Virgil is een muur en niemand komt erlangs, maar hoe kan het dan dat, telkens als we kijken, Aké een mannetje staat te dekken en Virgil als een vlaag lucht rugdekking staat te geven omdat Blind weer eens aan het kutten is? En in balbezit mag Virgil best wat meer gewicht op zijn schouders nemen. Na de zoveelste aanvalsgolf staat-ie wel een beetje verongelijkt te schreeuwen naar de rest, JONGUS KOM OP NOU, maar dan moet je als aanvoerder dat middenveld ook maar een paar keer overslaan en strooien met lange ballen. Kom op Virgil, we verwachten meer van jou!

Jurriën Timber - 5
Toen de wedstrijd begon dachten we na 3 minuten: zo hee, deze maat heeft nu al meer goed gedaan dan Matthijs de Ligt in de hele wedstrijd tegen Senegal. Want De Ligt is wel een aardige en sympathieke jongen enzo, maar ieder jaar dat hij ouder wordt, gaan er wat procentjes voetbalkwaliteit af. En die jongen is nog maar 23! Enfin, deze Timber is zogenaamd klaar voor de absolute wereldtop, maar een extra jaartje Ajax is ook niet verkeerd. Stond te knoeien bij de gelijkmaker van Ecuador. Was het doelpunt anders ook gevallen? Natuurlijk wel, maar dat neemt niet weg dat deze houthakker wel wat doortastender had mogen optreden.

Denzel Dumfries - 4,5
Deze Speedy Gonzalez on crack doet ons altijd denken aan dat gifje met dat paard en die bal. Dumfries heeft bovenbenen zo groot als een honderd jaar oude eik - je kan daar een kuub hout per been uit kloven en dat is toch al gauw 300 euro per kuub. Maar wat heb je eraan, als je de hele wedstrijd met blinddoek om je kop loopt? Denzel Dumfries IS een blinddoek. Een wandelende blinddoek. Een opgevoerde brommer zonder stuur. Een Amerikaanse musclecar die alleen maar rechtdoor kan. Als Denzel Dumfries voorbij rent, hoor je een rennende ezel met een gebroken poot. Roffel roffel roffel. En voetballen kijk hij helaas ook al niet.

Frenkie - 4
Dit is zogenaamd de absolute leider van Oranje. De machinist op de trein. Helaas is onze trein niet een TGV, maar een boemeldiesel in Oost-Bosnië. Het enige wat Frenkie doet is balletjes brengen. Frenkie de Pingpongkoerier. DING DONG! Dag meneer, wat komt u brengen? Ik ben Frenkie, ik kom ballen brengen. En natuurlijk is Frenkie goed. Zijn voetbalintellect is zo doorontwikkeld, dat de rest het niet snapt. Hij speelt zijn ploeggenoten ook gewoon in onder druk. Dat kan inderdaad bij Barcelona, maar bij het Nederlands elftal krijg je hoe dan ook gezeik met die stuntelende strijders om 'm heen. Zie: de tegengoal. Dus. Iets makkelijker voetballen, Frenkie. Iets minder rennen met de bal. Gewoon simpel: verdeel en heers. Dan krijg je de volgende keer weer een 8.

Teun Koopmeiners - 3
Aanvankelijk dachten we: waarom staat deze maat niet in de basis? Een van de grote meneren in de Serie A. Hartstikke goed bezig bij zijn club. En slechter dan Berghuis of Klaassen zal-ie toch ook wel niet zijn. Nou, we hebben gezien waarom deze peer niet (altijd) in de basis staat. Het middenveld van Oranje was: volslagen dramatisch. Alle duels verloren. Tweede ballen: nul gewonnen. Kopduels allemaal verloren. Gaten op het middenveld. GATEN. Teun Koopmeiners zat bij iedere aanval van Ecuador op zijn reet, klavertjes vier te zoeken in het gras. Als je geen basisplaats wil, Koopmeiners, dan vraag je toch gewoon lekker of je mag wisselen? Dan ga je toch lekker naast Louis op het bankje zitten?

Davy Klaassen - 4,5
Het is wel triest dat we van knakkers als Bergkamp en Sneijder zijn beland bij DAVY KLAASSEN als nummer 10 van Oranje. Hij was te slecht voor Everton, staat meestal reserve bij Ajax en deze uitgerangeerde skippybal is dan de nummer 10 van Oranje. Dat kan écht niet. Natuurlijk, hij werkt keihard. Hij legde dat balletje af op Gakpo bij de 1-0. En hij staat soms op de goede plek - gogme enzo. Maar goed voetballen kan hij natuurlijk niet. Wij willen een raspaadje op nummer 10. EEN JAZZTROMPETTIST. Niet meer Davy Klaassen. Is dat begrepen, Louis?

Cody Gakpo - 6,5
BESTE MAN VAN ORANJE! Na zijn doelpunt viel er weinig meer te genieten van Cody Gakpo, maar hij had zijn werk al gedaan. Gewoon, hup, scoren. Een fenomenale knal, de 1-0 en JUICHEN. Dat Gakpo zo goed leek, had trouwens vooral te maken met iedereen om 'm heen. Klaassen kan niet zo goed voetballen, Bergwijn heeft een vormdip uit de hel en wat Manvis in het veld kwam doen is nog steeds een raadsel. Volgende keer Gakpo gewoon weer op 10 en dan spelen we Qatar helemaal kapot!

Steven Bergwijn - 2
Pas in de rust kwamen we erachter dat deze eikel ook in het veld stond. Steven Bergwijn heeft in 45 minuten voetbal echt geen ene flikker uitgevoerd. Het is allemaal prima dat je er geen zin in hebt, maar zeg dat dan gewoon op voorhand. Hoi Louis, ik heb er vandaag geen zin in, zet Luuk de Jong er maar in. Luuk de Jong kan ook niet voetballen, maar die rent zich wel helemaal scheel. Steven Bergwijn verkeert al weken in een vormdip uit de hel en het lijkt 'm ook helemaal geen zak te interesseren. En als er dan een keer iets aan Steven Bergwijn wordt gevraagd is het: mompel mompel. Nee, deze jongen is echt de allersloomste strijder in het bos.

INVALLERS

Manvis - 2,5
Wat moeten we nog zeggen over Manvis. Hij zit waarschijnlijk nog met zijn hoofd bij het rapriedeltje dat hij voor aanvang van het WK heeft opgenomen met de bijna veroordeelde crimineel Quincy Promes. En als iemand daar dan iets van vindt, geeft Manvis een grote bek. Nou, het is een wonderlijke prestatie, maar deze gozer heeft in 45 minuten voetbal nog minder afstand afgelegd dan Steven Bergwijn. En dat is heel knap, want toen ze Bergwijn van het veld af takelden kwam er onder zijn voeten een plag afgestorven gras mee. Misschien is Manvis wel iets te vet, misschien heeft Manvis wel te lang in het honk gezeten, misschien is Manvis wel geblesseerd. Maar als je geblesseerd bent, moet je lekker naar huis. Liedjes zingen en op de PlayStation kutten. Nu moet heel Nederland toezien hoe Memphis Depay geen zin heeft om te voetballen en dat is echt enorm hinderlijk en ergerlijk.

Steven Berghuis - 1,5
Nog zo iemand. Deze maat heeft geluk dat hij überhaupt een oranje shirtje aan mag trekken, dan krijgt hij wat speelminuten en dan doet hij: ALLES FOUT. Echt alles. Dan zit Rafael van der Vaart nog te roepen dat het misschien wel de wedstrijd van Steven Berghuis wordt. Ja, het wordt de wedstrijd waarin Steven Berghuis de bal 0x naar iemand met hetzelfde shirtje heeft gespeeld, en zich verder alleen maar aan de kant heeft laten zetten door kerels uit Ecuador. Kerels die overal een beetje op het tweede niveau hobbelen, maar wel met het mes tussen de tanden ten strijde trekken. Deze Steven Berghuis zit vooral te wachten op het eindsignaal, zodat hij melk door zijn thee kan roeren en het glazuur van een roze koek kan likken. Straftraining voor Steven Berghuis: honderd rondjes om het veld.

Wout Weghorst - 3
Deze lange darm krijgt het cijfer 3, evenveel als zijn balcontacten, waarvan de eerste bijna een doelpunt voor de tegenstander werd. Ook knap!

Marten de Roon - Geen cijfer
We wisten niet eens dat deze knakker ook was ingevallen.

Reaguursels

Inloggen

Bij Ajax is het ruzie, dus beter laat menner Van Gaal al die Ajaxieden uit buiten de basis.
+ Depay natuurlijk. Dat spreekt voor zich.

wapster | 26-11-22 | 23:16

Virgil van Dijk heeft met Marco van Basten als vrind geen vijanden meer nodig en Georgineau Wijnaldum was zo goed als onzichtbaar. Gelukkig is Depaay weer als vanouds in vorm.

Billy-Eyewish | 26-11-22 | 20:31

Die lichtgewicht op het middenveld die iedere keer pirouetjes draait als hij eens balbezit heeft, die jongens die steeds omvallen als ze een stootje krijgen, zijn dat onze jongens van stavast? Is de generatie van Jaap Stam al helemaal dood?

Prze***walski | 26-11-22 | 15:37 | 1

Jaap Stam stond niet op het middenveld.

wapster | 26-11-22 | 23:17

Uit het Briefje van Jan aan Memphis Depay:
"Ik hoorde je zo eens aan, na de wanprestatie tegen Ecuador.
En ik dacht: hij lult net zo slecht en ongeïnspireerd als-ie speelde.
Dan kwam die rapsong die je vlak voor het WK met je van poging tot moord verdachte bestie Quinsy Promes uitbracht er toch een stuk vlotter uit."
Hahaha

Deksmaat | 26-11-22 | 15:29

Dit is zijn laatste kunstje

Johan1235 | 26-11-22 | 15:18

Aan opkomende backs heb je alleen iets als je vleugelaanvallers hebt en een spits die een voorzet in het doel knalt. Oranje had tegen Evenaar geen vleugelaanvallers en geen spits. Volgende keer Gakpo en Berghuis op de vleugels en dan maat LdJ in de spits tegen de jurken. Erger kan niet.

darmflora | 26-11-22 | 15:18

Ik dacht eerst dat Blind een -3 kreeg, dat zou gepaster zijn. Enkel balletjes breed, terug op de keeper of het duel verloren. Let maar eens op, de laatste bal naar voren van Blind die aankwam was dat passje op Van Persie.

_pacman_ | 26-11-22 | 15:10 | 1

Yep 9 x terug 1ste helft 1 x vooruit ben daarna gestopt.

dedwarsligger | 26-11-22 | 23:21

We worden wereldkampioen!

JeMotWat | 26-11-22 | 15:03

Het is een soort zitvoetbal.

inCol | 26-11-22 | 14:37

Heb nu Polen- Saudie Arabie als bewegend behang aan staan. De Polen hebben het moeilijk tegen die jurkjes en 3 x geel in 10 minuten. Die Saudies lopen zich de poten uit het lijf alsof ze nog een Rolls Royce van de sjeik willen krijgen.

Aleon | 26-11-22 | 14:32

Zo slecht is Nederland nu ook niet, toch mooi 4 punten gehaald Alleen moeten ze nog tegen qatar spelen, dus ik houdt me hart vast. Duitsland heeft net zoveel punten als Costa Rica, namelijk nul, Zero 0.niksniet. En zondag tegen Spanje spelen helpt ook niet echt.

jan huppeldepup | 26-11-22 | 14:08


Ik hoop dat Netflix wat fijne releases heeft komende weken. Want ik lees nog liever een boek dan dat ik nog een keer wacht op een schot op doel en naar niet-voetbal ga zitten kijken.

adhd-je | 26-11-22 | 14:06

GeenStijl, jullie vergeten het cijfer voor de bondscoach. Hij stelt deze spelers namelijk op en laat hen zo spelen.

Mokum Kosher | 26-11-22 | 14:00 | 1

Hij is de beste. Hoezo dan cijfers?

redanx | 26-11-22 | 19:27

Hè wat negatief allemaal. Van Gaal houdt natuurlijk zijn kaarten voor de borst, die heeft de opdracht gegeven om nu in deze voorrondes niks te laten zien, zodat alle grote landen (woestijn)zand in de ogen gestrooid wordt. Straks worden ze nipt eerste in deze groep en dan knallen ze per finale-deel zo door naar WK 2022.

Joyce | 26-11-22 | 13:57 | 2

Ik wou dat ik zulke mooie dromen had, sniff.

jan huppeldepup | 26-11-22 | 14:09

Inderdaad. Wereldkampioen wordt je door gaandeweg het toernooi steeds slechter te gaan spelen. Net als de laatste keer dat van Gaal Bondcoach was. Misschien moet iedereen maar eens accepteren dat Van Gaal een hele aardige clubcoach is/was maar een middelmatige Bondscoach is.

Chrezusjistus | 26-11-22 | 14:20

Iedereen die denkt dat oranje wereldkampioen gaat worden is totaal van het padje. In geen enkele linie hebben we een topspeler lopen (behalve misschien van Dijk) De keeper is van Heerenveen dat is op zijn best middenmoot eredivisie. Geen enkele ervaring met presteren onder druk en dat is dan misschien degene die nog enigszins een prestatie neerzet. . Links in de verdediging een speler die alleen maar opgesteld wordt omdat zijn vader in de trainingsstaf van oranje zit. Hij presteert al maanden onder de maat bij zijn club maar hij kan zogenaamd lekker opbouwen. Dumfries wil zo graag dat hij zichzelf totaal voorbij loopt en teert op zijn rol van het EK. Op het middenveld is het matigheid troef. D|e Roon (wie?) Koopmeinders (rendeert alleen in een verdedigende competitie zodra er aangevallen wordt gaat alles fout. Davy Klaassen vaste wisselspeler!! bij zijn eigen club en te slecht voor onderkant middenmoot in Engeland. Frenkie de Jong Zogenaamd ons supertalent. Speelt als een postbode en voegt nagenoeg niets toe en is ook niet onomstreden bij zijn club. Bergwijn is al weken totaal uit vorm heeft miljoenen gekost en nog helemaal niets gepresteerd (gerelateerd aan zijn transfersom) bij zijn club. Memphis is de meest overschatte Nederlandse speler ooit. Hij is niet eens onomstreden bij zijn eigen club. En dat bij een club die op zijn best op dit moment Europese subtop is. Steven Berghuis doet het aardig bij zijn club maar de prestaties in oranje zijn hooguit matig te noemen. AL met al een zeer matig Nederlands elftal. Ze zijn totaal kansloos tegen pak hem beet Frankrijk, Spanje, Engeland, Duitsland, Brazilië, Argentinië en dergelijke

Chrezusjistus | 26-11-22 | 13:42 | 4

De technische staf bestaat uit een gladde glibber als Blind wiens enige talent is zo diep mogelijk bij van Gaal naar binnen kruipen zonder zelf enige prestatie als trainer te hebben geleverd. Edgar Davids enige ervaring als trainer is speler/trainer bij een derde divisie club in Engeland. Frans Hoek is als keeper nooit hoger gekomen dan pak hem beet Volendam en wordt door niemand in de voetbalwereld serieus genomen behalve door van Gaal. En van Gaal die het als clubcoach niet onaardig heeft gedaan maar als Bondscoach eigenlijk niet de middelmaat ontstijgt. De enige reden dat hij op dit moment in de pers aardig overkomt is omdat niemand eer een kritische vraag durft te stellen. Als ze straks na de volgende ronde op het vliegtuig naar huis zitten komt de echte van Gaal weer naar boven. Een Narcistische eikel met een meerderwaardigheid complex.

Chrezusjistus | 26-11-22 | 14:01

@hotbrasil | 26-11-22 | 13:53: Tegen nummer 18 op de ranking met hangen en wurgen 1-0 winnen. Tegen nummer 45 met meer geluk dan wijsheid gelijkspelen. En dan presteren tegen pak hem beet de top tien. De wens is de vader van de gedachte. Het enige wat er moet gebeuren om dit oranje te verslaan is een klein beetje meer talent en de beuk erin en de heren miljonairs staan met de duim in hun mond huilend langs te lijn te jammeren. Wees eerlijk het zit er niet in en het gaat deze generatie gewoon niet lukken. De gedachte dat het tegen betere tegenstanders wel gaat lukken is nergens op gebaseerd. Wereld kampioen wordt je door hele wedstrijden te domineren en niet met een enorme berg mazzel de groepsfase te overleven.

Chrezusjistus | 26-11-22 | 14:14

@Chrezusjistus | 26-11-22 | 14:14: precies dit en helder omschreven! Degenen die mauwen dat Oranje wereldkampioen worden zijn dezelfde types die verplicht op zaterdag mee moeten naar de Ikea.

Man-Bijt-Hond | 26-11-22 | 14:32
▼ 1 antwoord verborgen

@Mosterd: hulde! Je hebt een goede kijk op het spelletje.

Amsterdamsko | 26-11-22 | 13:36

Die Van Dijk is nog gepikeerd dat Van Basten kritisch was ook! Wat een lul! Beetje zelfreflectie kan geen kwaad. Zou sowieso aannemen wat Van Basten zegt als ik hem was, die heeft er verstand van doe er je voordeel mee.

Capt. Iglo | 26-11-22 | 13:29

Dit is hun statement tegen de Fifa en de knvb. We gaan er staan, maar er gaat niks te genieten vallen. Alleen Gakpo vergat dat even.

BoetoeVoetoe(btvt) | 26-11-22 | 13:24

In de achtste finales begint het toernooi pas echt. Ik voorspel Nederland haalt de kwartfinales en wordt dan uitgeschakeld.

thanseeuwen | 26-11-22 | 13:20

Nog één @Mosterd: Noppert Bouw. Helaas in 2012 ter ziele gegaan. Laten we hopen dat het met Oranje niet zo afloopt. Noppert Beton is er ook nog. Dat bedrijf floreert nog wel. Misschien is dat een beter voorteken: De betonnen wall van Andries Noppert.

Harrie-Couvert | 26-11-22 | 12:59 | 1

In Italië werd Noppert Il Grattacielo genoemd, de wolkenkrabber.
Hij zou in landen als Qatar, Abu Dhabi of Dubai ambassadeur kunnen worden voor dergelijke bouwwerken.

goedverstaander | 26-11-22 | 13:02

De veelgemaakte fout bij Oranje is volgens mij deze, maar ik laat me graag corrigeren:
Direct na een doelpunt (zoals gisteren) kun je twee dingen doen: consolideren, dus je wat terug laten zakken en omdat je tegenstander moet komen gebruik maken van de ruimte die er in haar verdediging ligt.
Of vijf tot tien minuten vol op het orgel gaan omdat je tegenstander verward is omdat ze net een goal om de oren heeft gekregen; erop en erover.
Het valt mij op dat Oranje gisteren (wederom) direct na het doelpunt afschakelde. Dat lijkt mij niet optimaal gebruik maken van de nieuwe situatie. Gemiste kans.

goedverstaander | 26-11-22 | 12:57 | 2

Zeker met 7 minuten extra...

Ga dan wat harder rennen ofzo . !! Alles of niets....

neonreclame | 26-11-22 | 13:04

Dat geldt voor Nederlands voetbal in het algemeen:
Een voorsprong gewoon binnenhalen (sterk verdedigen) of zelfs uitbuiten (tegenstander moet komen en dan komt er ruimte voor een counter) kunnen we niet. En hebben we nooit gekund.
Toch wordt er vaak voor gekozen om bij een magere voorsprong een tandje af te schalen en hopen dat de tegenstander meewerkt.
Met je eens, dus.

zetje01 | 26-11-22 | 14:11

Van Gaal had dat Southpark poppetje helemaal thuis moeten laten. Waardeloze gast

Johan1235 | 26-11-22 | 12:55

En toch blijf ik optimistisch. In de 8ste finale gaan we een ander oranje zien en met een beetje geluk gaan we naar de laatste 4.

Bad-Karma | 26-11-22 | 12:50 | 4

Ik blijf ook optimistisch. Ik denk dat Oranje de poulefase overleeft.

goedverstaander | 26-11-22 | 12:59

Vrouwenvoetbal?

Johan1235 | 26-11-22 | 13:01

Zou kunnen, maar dan moet wel de coach gewisseld worden.

bloothommel | 26-11-22 | 17:07
▼ 1 antwoord verborgen

Haha, heerlijk stukje. Hiervoor kom ik bij GeenStijl. Aan de andere kant pijnlijke analyse, wordt niks met dit team

mok | 26-11-22 | 12:45 | 1

Ik weet niet welke schaal Mosterd hanteert. Bij 1-10 is dit zorgelijk. Bij 1-5 is het hoopvol. Bij 1-2 is Mosterd gewoon nog in de lorem van een lange nacht in de kroeg.

Nuuk | 26-11-22 | 12:50

Straks maar s even een balletje slaan, kijken of we de tiende hole ongeschonden halen. Bitterballen, thee en een warm clubhuis is onze beloning. Maar on topic.. Echt goed was het niet he jommes?

de Jager59 | 26-11-22 | 12:43 | 4

@goedverstaander | 26-11-22 | 12:53:
Mooie sport. Het doel is een balletje in een gaatje slaan en er staat geen vervelende keeper die dat probeert te verhinderen.

Nuuk | 26-11-22 | 13:03

@Nuuk | 26-11-22 | 13:03: Dat weet ik, maar het nazitten is voor de golfers die ik ken een belangrijke bijkomstigheid. De 19th hole (of de tiende bij een halve baan) is een niet te missen afsluiter.

goedverstaander | 26-11-22 | 13:05
▼ 1 antwoord verborgen

En van Gaal zelf? Hij krijgt een 5 wegens het selecteren van koopmeinders Weghorst en de Roon bij de oranjeselectie. Pas als we de finale halen zal ik dat herzien.

Tiscali-2 | 26-11-22 | 12:42

Het was prut. Komt door Rutte.

Henk Zult | 26-11-22 | 12:40

Als NL komende week wint dan schreeuwt iedereen weer dat we makkelijk wereldkampioen worden en NL het beste team ooit is.

Kattie | 26-11-22 | 12:39

Wat een rust als er geen tv in huis is..

Openstijl | 26-11-22 | 12:36

Wanneer speelt Ajax weer?

de IJsman | 26-11-22 | 12:35 | 2

In januari. Uit tegen NEC. Kan bijna niet wachten.

Swoop | 26-11-22 | 13:14

In de tussentijd kun je ook jezelf kasteiden.

BoetoeVoetoe(btvt) | 26-11-22 | 13:28

Ben zelf voor Japan
Hup Japan

RickTheDick | 26-11-22 | 12:33 | 1

Ik ben voor Rhodesië. God save the Queen!

de IJsman | 26-11-22 | 12:37

Het kwam gisteren ook al een paar maal voorbij: dit Oranje heeft geen rauwdauwers, werkvoetballers. Het zijn allemaal rubberentegelgeneratie over het paard getilde Instagrammers met een horloge-verslaving. Het wordt tijd voor een paar echte kerels in plaats van wat getatoeëerde pedante kereltjes die een balletje in de voet staan af te wachten.

goedverstaander | 26-11-22 | 12:30 | 2

Nahja...

Had meer verwacht van Davy en Frenkie...

Een beuker en een violist....

neonreclame | 26-11-22 | 12:34

Kijk dan geen voetbal als het zo’n ramp is.

Nichtsneues | 26-11-22 | 12:25 | 6

Dat is precies wat ik gedaan heb , vanmorgen kwam het katertje pas !

Castor12 | 26-11-22 | 12:42

Tweede helft van januari, het WK hockey voor mannen in India. Dat wordt leuker, flitsender en die spelen 3 wedstrijden in 6 dagen tijd, en dat is veel rust voor internationale hockey begrippen.

Voetbal is echt wel leuk, maar zie telkens weer dat het ook een te trage sport is. Minder bedeelden kunnen met noeste arbeid nog wel eens talent frustreren. Dat lukt je bij hockey, rugby, handbal, volleybal, enzovoorts niet.

Nuuk | 26-11-22 | 12:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Toch (wat bij betreft) nog twee leuke wedstrijden vandaag. Om 17.00 uur Frankrijk-Denemarken en de Zuid-Amerikaanse topper Argentinie-Mexico om acht uur vanavond.
Nu het minder interessante Tunesië - Australië (tussenstand 0-1) en om twee uur Polen - Saudie Arabië.

goedverstaander | 26-11-22 | 12:25 | 2

Mexico is Noord-Amerika, maar het is u vergeven. Zin an.

ChupaChupa | 26-11-22 | 12:55

Niemand die zo goed kan sjokken als Blind. Ook een kunst.

spanarchist | 26-11-22 | 12:25

In 2014 ging het een stuk beter.
Er stonden alleen maar Feyenoorders opgesteld.
Nu staan er praktisch alleen ajaks figuren te schutteren.
Terwijl (ex) Feyenoorders op de bank zitten.

Kilsdonk | 26-11-22 | 12:23 | 1

U heeft wel een gekleurde clubbril op. Als de tegenstanders zwakker waren, hadden we t met een kluitje RKC-ers ook nog wel gered.

Swoop | 26-11-22 | 12:34

Probleem met deze divatjes zijn veel te veel bezig met instagram en snapchat. Daarnaast als ik het vergelijk is dat ze totaal geen winnaarsmentaliteit hebben zoals de Zuid Amerikanen. Die gaan voor elke centimeter, peppen elkaar op om harder te werken en te vechten. Niemand staat op in het Nederlands elftal. Totaal gebrek aan zelfreflectie ook die van Dijk, er was weinig positiefs te zien.

swagmachine | 26-11-22 | 12:23 | 2

De divatjes staan er dan ook niet voor Nederland (dat is bijzaak) maar voor hun volgende transfer. Dat hele EK/WK heeft helemaal niets met voetballen voor je land te maken. Het is pure zelfpromotie en commercie.

normanius | 26-11-22 | 12:27

@normanius | 26-11-22 | 12:27: Als ze zichzelf willen promoten dan mogen ze wel wat beter hun best doen. Zoals ze nu "presteren" krijgen ze nog geen contract bij Fc Knudde.....

Jafco | 26-11-22 | 12:30

Naar mijn (on)bescheiden mening haalt geen enkele speler een voldoende, vooral die getatoeëerde dwerg Bergwijn was dramatisch. in 45 minuten twee keer een bal gespeeld en die ging naar de tegenstander. Een chagrijnig mannetje met de vocabulaire van een ongekookte aardappel.

Jafco | 26-11-22 | 12:23

Die familiedag heeft een averechts effect gehad en de pit eruit gehaald. Afschaffen dus.

E.Colli | 26-11-22 | 12:20

En brother Louis dan?

U-boot | 26-11-22 | 12:15

Klaassen niet gezien...!!!

Was gezellig daarna.. Kwam een bandje,dansen,bakkie soep.. Soep..?? Ja,soep... Toastje,stukkie kaas....

neonreclame | 26-11-22 | 12:14

Noppert is een bikkel. Denk niet dat hij net komt kijken. Toen hij bij Foggia (Italiaanse serie B) was werd zijn auto door de mafia gestolen. Corrupt als ze daar in Italië zijn moest hij die terugkopen. Even de stad in was niet veilig in verband met geweld, gevoed door de slechte resultaten van Foggia.

goedverstaander | 26-11-22 | 12:12 | 5

@goedverstaander | 26-11-22 | 12:51: Een mening een foute analyse noemen, koekoek!
Maar prima, dan IS Noppert dus geen bikkel, U VINDT Noppert een bikkel. Zo beter?

Spring Bruissteen | 26-11-22 | 13:20

@Spring Bruissteen | 26-11-22 | 13:20: Ik refereerde aan feiten en dan mag dat. U niet. Zo duidelijk?

goedverstaander | 26-11-22 | 17:03
▼ 2 antwoorden verborgen

De strategie van Van Gaal: "Altijd terugspelen naar de keeper. Je shirtje schoonhouden dus niet te veel zweten. In je space blijven. Niet verliezen en als je wel verliest komt het door de tegenstander die niet wilde meewerken".......

Blonde Nel | 26-11-22 | 12:11

Jullie zijn wel heel lief voor Timber. Voor de rest een aardige analyse.

Piet Politiek | 26-11-22 | 12:10

Nou nou, voetbal. Het is me allemaal wat.

Eduardo- | 26-11-22 | 12:10

Te weinig goede voetballers.
So we will not come an end.
Punt.

zetje01 | 26-11-22 | 12:06 | 2

Ach.
Jenever can tell.

Kapitein Sjaak Mus | 26-11-22 | 12:09

@Kapitein Sjaak Mus | 26-11-22 | 12:09: A child can do the laundry.

prins_flip_da_luxe | 26-11-22 | 12:30

@Mosterd, je vergeet een 10 voor inclusiviteit en diversiteit.

Roos | 26-11-22 | 12:05 | 1

Met recht black friday.....

Jafco | 26-11-22 | 12:32

1,5 voor Berghuis is nog anderhalf punt te veel.

Glasgow Argus | 26-11-22 | 12:05 | 1

Eigenlijk had je bij Berghuis hetzelfde kunnen zeggen als bij de Roon.

Keutels | 26-11-22 | 12:06

Ipv Oranje terecht af te kraken, geef ik liever een compliment aan Ecuador.
Weer die Valencia, mooie kerel.
Doelpunt afgekeurd.
Oranje was niet goed, Ecuador was dat wel.
Compliment dus.
Goal Gakpo was wel een beauty.

Ruimedenker | 26-11-22 | 12:02

Koopmeiners:
'Nou, we hebben gezien waarom deze peer niet (altijd) in de basis staat.'

Laat Koopmeiners nou net een broertje hebben die Peer heet.

Keutels | 26-11-22 | 12:01

De zwartkijkers (rassies!) kunnen geld zetten op winst voor Qatar komende dinsdag. Het levert 21 euri per ingezette euro op.

goedverstaander | 26-11-22 | 12:01

In 88 verloren we zelfs van de Russen en wonnen net van de Ieren met 1-0 In de groep.
Simons, de Jong en Malacia er in en Blind, Depay,Klaassen er uit .
De Ligt erin en Timbre eruit e het staat weer goed.

pejoar | 26-11-22 | 11:59 | 4

Nee, Nederland verloor van de Sovjets! Met een Oekraiense trainer en qua spelers 7 Oekraieners en 2 Belarussen in de basis. Russen domineerden wel het nationale ijshockeyteam.

drs. Levi Samsonov | 26-11-22 | 12:05

@drs. Levi Samsonov | 26-11-22 | 12:05:
Oh dat is wel interessant hoe dat daar verdeeld is, in die oude USSR dan. Zou best eens kunnen dat de Oeken het voetbal domineren en de Russen van ijshockey zijn. Heb je wel weer dat binnen zo’n land er veel vermengd is. In Oekraïne wonen veel Russen en mensen met deels Russisch en deels Oekrainse voorouders. Dat maakt die oorlog ook zo treurig.

Maar goed, vroeger was inderdaad Dynamo Kiev nog wel eens een grootmacht. Dynamo Tiflis trouwens ook een periode en dat is Georgië.

Nuuk | 26-11-22 | 12:48

@Nuuk | 26-11-22 | 12:48: Klopt als een bus, en het Sovjet-basketbalteam telde altijd veel Litouwers - die zijn daar gek van. Overigens is het wel zo dat een deel van die Oekraieners als etniciteit in hun paspoort 'Russisch' hadden staan en ook in eerste instantie Russischtalig waren. Het land was/is immers ook een samenstelling van diverse volkeren.

drs. Levi Samsonov | 26-11-22 | 16:48
▼ 1 antwoord verborgen

Een wedstrijd waarvan de tranen door je bilnaad liepen.

Wijze uit het Oosten | 26-11-22 | 11:57 | 1

..... zo mijn sokken in.

Keutels | 26-11-22 | 12:01

Zou het kunnen dat Ecuador normaal op grotere hoogte boven zeeniveau speelt.
En berg op berg af lopen.
Iets met meer rode bloedcellen of zo.

En dan komen wij met onze klei-klompen van het vlakke land onder NAP.

AdvocatusDiaboli | 26-11-22 | 11:50 | 3

Geen idee, maar er was zeker erg weinig tijd om te acclimatiseren. Ik kan me herinneren dat dit eerder een keer het geval geweest is.
Het was in ieder geval allemaal wat plichtmatig en te langzaam waardoor je bijna het vermoeden krijgt dat er externe factoren meespelen. Of was het gewoon amateurisme en het gemis aan motivatie.

Caterpillar | 26-11-22 | 11:59

@AdvocatusDiaboli | 26-11-22 | 12:12:
Een externe factor kan de hitte buiten het stadion zijn en de korte voorbereidingstijd. Maar zeker ook het agressievere spel van de tegenstander speelt mee. Als je kwalitatief minder bent kun je als team het de tegenstander nog steeds erg lastig maken.
Ze hadden zeker een beetje sambal of tabasco in het eten kunnen gooien voor wat meer pit.

Caterpillar | 26-11-22 | 12:48

Door het ijs gezakt in de woestijn.

Mr_Natural | 26-11-22 | 11:50 | 1

Beter kan ik het niet verwoorden!

Caterpillar | 26-11-22 | 11:54

De tegenkool was 100% fout van Aké omdat hij niet met zn man mee terug liep, bij Valencia is dat dodelijk.

tectonicos | 26-11-22 | 11:49 | 1

Bijzonder inderdaad dat hij hier 6,5 krijgt. Weinig voetbalkenners op de redactie

NoNoVio | 26-11-22 | 12:24

Mooie analyse. Hopelijk krijgen andere spelers nu een kans. De tijd is rijp voor Simons en Lang.

Frits de Vriez | 26-11-22 | 11:49 | 1

Malacia heeft Noa Noah Lang al uitgeschakeld met een goed geplaatste tackle. De wraak van Varkenoord.

Glasgow Argus | 26-11-22 | 12:19

Het Braziliaanse team bestaat veelal uit evangelisten, waarvan vele Bolsonaro-fans. Hopelijk winnen ze en wordt Qatar 2022 een conservatief feestje. Met je armbanden.

HerzlichWillkommen | 26-11-22 | 11:49 | 1

Bolsonaro heeft geleerd van Iran.
Die spelers werden ook gedwongen om het volkslied te zingen, omdat anders hun familie in de problemen komt.
En anders ga je niet mee.

AdvocatusDiaboli | 26-11-22 | 11:53

Hebben ze verloren van Ecuador soms, ben niet helemaal op de hoogte

clockandhammergame | 26-11-22 | 11:49 | 1

Oh gelijk, ghe. Nederlands afgedaald naar de middenmoot, goh verbaas u niet, verwonderd u slechts.

clockandhammergame | 26-11-22 | 11:54

Ake een 6,5? Verloor ongeveer ieder duel, zat fout bij de tegengoal, balletjes terug en breed, er ging geen enkele drieging van deze inspiratieloze speler uit.

Kukooo1 | 26-11-22 | 11:48 | 2

Ake was in ieder geval een stuk beter dat die primadonna (van Dijk) naast hem.

Keutels | 26-11-22 | 12:03

Helder.

rman | 26-11-22 | 11:48

Noppert ziet er wel een beetje moe uit altijd.
Misschien verslaafd aan Netflix series of zo.
Met een glaasje Weduwe Joustra.

Of hij kijkt tot diep in de nacht video's van andere ploegen, dat kan ook.
Laten we het daar maar op houden.

Een jetlag van 2 uur moet nog wel te doen zijn.
De Amerikanen zullen het zwaarder hebben.

AdvocatusDiaboli | 26-11-22 | 11:47 | 5

Ze zitten er al ruim 1,5 week. Dan is je jetlag wel voorbij.

TheGreatMachine | 26-11-22 | 12:04

Jetlag is niets mis mee.
Ooit een stewardess gekend die er twee had, prima spul!

Kapitein Sjaak Mus | 26-11-22 | 12:09

@Kapitein Sjaak Mus | 26-11-22 | 12:09:
Op 1 jetlag kun je niet lopen.

Deksmaat | 26-11-22 | 15:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Ook hier steekt de Nederlandse mentaliteit van lamlendigheid en "het moet niet te moeilijk zijn" de kop op. Dezelfde mentaliteit die de KNVB ook te verwijten valt met het niet dragen van de OneLoveband en geen statement maken. Die hele slappe zak houding zorgt ervoor dat we nooit kampioen gaan worden. Gelukkig hadden spelers nog wel een leuke familiedag (emo-dag) want ze waren al zeker een week (!) van huis.

johnyl | 26-11-22 | 11:46 | 1

Die Albert Heijn reclame met Nederlands elftal zet ook wel helder de toon. Energieloos woke gedoe.

zegmaarboris | 26-11-22 | 11:57

Deze wedstrijd ging stond niks op het spel - van Qatar winnen we toch wel - dus dan doe je even rustig aan. OK, dan gaat Ecuador rennen en vliegen en speel je een keer gelijk, so what? Tegen Qatar even lekker de patronen oefenen, in de achtste finalen even stoeien met een matig voetballandje als de VS of Iran en dan in de kwartfinale iedereen scherp.

drs. Levi Samsonov | 26-11-22 | 11:45 | 1

Klopt wel. De slag om Senegal was de beslissende slag in deze poule - het was tenslotte wel de winnaar van de Africa Cup. Van Qatar win je in principe altijd. Dus kun je inderdaad nog een beetje op je slofjes voetballen. Maar Van Gaal moet ze allemaal wel op tijd weer wekken en scherp krijgen!

Aristotalloss | 26-11-22 | 12:26

Als je 28 bent en 14 wedstrijden bij Heerenveen hebt gespeeld niet voetbal miljonair bent krijg je automatisch 5 extra punten. Sorry Geenstijl.

McCain | 26-11-22 | 11:45 | 1

Deed het gewoon goed, doelpunt kon hij ook niets aan doen. 5 reeten.

R.F.Pickering | 26-11-22 | 11:54

Ik vond het een leuke pot. Beide teams konden met een goed gevoel lekker douchen. Ok, er had meer ingezeten (voor Ecuador) maar voetballen is toch ook elkaar wat gunnen, ofnie?

BobDobalina | 26-11-22 | 11:44 | 1

U heeft dezelfde wedstrijd zitten kijken als ons?

bier(d)op | 26-11-22 | 12:20

Dat cijfer van Gakpo is opgehangen aan één oprisping. Verder niet echt gezien. Aké heb ik de nodige foutjes zien maken. Dus voor mij was Noppert Man of the Match.
Valencia zat in niemands broekzak (hoi Aké). Noppert dus weer op het doel, dinsdag tegen Qatar. Uit, dus wel altijd lastig.

goedverstaander | 26-11-22 | 11:44 | 2

Met 'logische keuzes' Bijlow, Cillessen of Flekken op goal lach Nederland er nu al uit!

drs. Levi Samsonov | 26-11-22 | 11:47

Ook Andries Noppert kon op complimenten van de bondscoach rekenen. "Onze doelman heeft ook vandaag weer geen fout gemaakt. Hij zat er bij een aantal schoten heel erg goed bij.
www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1056107/...

goedverstaander | 26-11-22 | 11:48

Klaassen = doelpunten. Wat je ook vindt van zijn minder galante stijl. Zonder hele wedstrijden gespeeld te hebben, is hij betrokken bij 2/3 van de doelpunten. Die stel je dus altijd op. Gakpo idem, en die is wel galant (als een jonge giraffe, maar toch).
Aké was als enige gewoon solide, weinig op aan te merken. Onopvallend en betrouwbaar als Reiziger in zijn beste jaren. Een verdediger moet niet opvallen, behalve als hij vrije trappen kan nemen als Koeman. Verder eens.

John McClane | 26-11-22 | 11:41

Welk cijfer voor Louis 'de knuffelaar' van Gaal ?

Cornelis12 | 26-11-22 | 11:40 | 1

Altijd een 10. Deze man heeft nu echt wel voldoende bewezen voor onvoorwaardelijke steun.

John McClane | 26-11-22 | 11:43

Een hoop minnetjes.

TheGreatMachine | 26-11-22 | 11:39

Gulde voor het Dumfries gifje.

Ilyrm | 26-11-22 | 11:38

Veel te veel tijd in gestoken om enkel maar negatief gal te spuwen. Maar goed, ik gun ieder zijn portie azijn. Prettig weekend.

Snaajoe | 26-11-22 | 11:38 | 3

Jij zag aanknopingspunten?

Mosterd | 26-11-22 | 11:39

@Mosterd nee, het ging me ook niet over je analyse van de ploeg en wedstrijd maar over het affakkelen op de personen. Daarmee lijkt een soort jaloezie door te sijpelen die ik niet te harden vind. Kan het mis hebben.

Snaajoe | 26-11-22 | 11:46

Aké een voldoende? Balletje breed, balletje terug, ziekenhuisballen waarvan er 1 toevallig via de kluts een doelpunt wordt, gaat nooit over z'n man heen en hief buitenspel op bij het doelpunt.

Mr_Natural | 26-11-22 | 11:37 | 1

Ik zie ook niet wat hem dan goed genoeg maakt. Het lijkt wel alsof hij altijd 'zoekende' blijft. "niet soeverein" is wel de understatement van het WK.
(Overigens wel lachen dat ze hem in het VK 'baby-Gullit' noemen. Lekkere droge Engelse/Schotse humor. Heerlijk.)

Aristotalloss | 26-11-22 | 12:17

Lang leve de liefde 8.2

Willy | 26-11-22 | 11:37 | 2

Maar geen wippie voor Louis deze keer.

Swoop | 26-11-22 | 11:42

Ja, arme Louis=Reaguurder 2.0

Willy | 26-11-22 | 12:51

Ik vond de Masked Singer ook wel bijna een 9+.

dathoujetoch | 26-11-22 | 11:34 | 1

Man man wat een treurnis..!

aardv@rk | 26-11-22 | 11:36

Snapte er ook niks van dat Frenkie man van de wedstrijd genoemd werdt... Het is en blijft een kloon van Jantje Peters.

polletjepiekhaar | 26-11-22 | 11:33

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl