achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Het Werkt. Hoge prijzen en pretraumatische klimaatstress maken uw gedrag groener

trust the plan

Ja, blijft toch lastig. Dingen waar helemaal niets mis mee is: zonnepanelen, huisisolatie, wat minder vlees eten, wat korter douchen, iets minder rijden en vliegen. Die dan als overwinning worden geclaimd door de meest vervelende mensen die de meest vervelende manieren gebruikten om deze dingen af te dwingen. Daar zou je bijna van gaan vinden dat er wel iets mis is met al die dingen, omdat er wel degelijk iets mis is met al die vervelende mensen.

NRC-gezinnen inclusief kinderen aan de drank en oxazepam wegens "pretraumatische klimaatstressstoornis". Klimaatdepressies en hun dankbare afnemers (en daarmee proliferatoren) de klimaatpsychologen, van wie je geen "mooie zomer" en "mooi weer" mag zeggen. Een gehele politieke kaste met Rob Jetten voorop met ineens dat infantiele insisteren dat elke natuurramp het gevolg van klimaatverandering is, terwijl je dat simpelweg niet kunt weten. Frans Timmermans die een jaarlijkse herdenking wil voor de slachtoffers van klimaatverandering. Een mediabreed uitgemeten "meisje van 14" dat een klimaatbrief schreef aan Rutte, waarvan iedereen verzweeg dat haar vader de eigenaar van een klimaatlobby-investeringsfonds is. Greta die te jong was om zelf iets te denken. Jelle die niet weet dat hij te oud is voor de gunfactor.

Die volstrekte, algoritmische debiliteit is weinig meer waard dan de reinste minachting. En toch: met wat ze voor elkaar hebben gekregen is in principe niets mis. Maar houd die twee dingen maar eens uit elkaar.

Ja wat is het nou jongens

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.