achtergrond

Geenstijl

Feynman en/of Feiten — Alles naar asiel

Een stukje blauwgras heeft meer bestaansrecht dan u

21.200 woningen moeten richting statushouders in de eerste helft van 2023. Daar komen nog vijfduizend statushouders bij die dit jaar een woning moesten krijgen, alleen die woning bestaat nog niet, die schuiven door naar de eerste helft van 2023. Ga je uit van gemiddeld twee statushouders per woning, dan krijgen nieuwkomers in de eerste helft van 2023 in totaal 24 duizend woningen.

Mede vanwege stikstofmanie en klimaatfetisjisme daalt de woningbouw naar 70 duizend woningen per jaar, dat is 35 duizend per half jaar. Asiel heeft 68% van de nieuwe woningen nodig. Gemeenten zullen ALLE sociale huur, “betaalbare” commerciële huur en het “goedkope” en middensegment koop moeten opeisen. Alleen onbetaalbare woningen blijven voor ons over.

Deze nieuwkomers krijgen een absoluut recht op wonen. Een alleenstaande kaaskop kan 1% van de woningen kopen, een alleenstaande asielzoeker krijgt 100% kans op een woning. Wie denkt dat dit soort tegenstellingen in de maatschappij passen onder de mantel der liefde, leeft nog in de jaren zeventig en rookt zeer uitstekende marihuana in een soort continuproces.

Hugo de Jonge wilde sleutelen aan de huurprijs, dat levert geen extra woningen, eerder minder. Huisjesmelkers houden van huurders die met de rug tegen de muur staan. Je kan Peter Gillis wel veroordelen voor de huisvesting van arbeidsmigranten in stacaravans, maar waar hadden die anders moeten slapen!? Hugo de Jonge kan beter zoals Jimmy Carter zelf gaan bouwen.

Onze woningbouw is een kafkaësk proces, dat start met de aanvraag van vrijgeleide A38. Het duurt gemiddeld tien jaar om een woning te bouwen, de eerste zeven jaar worden verkwanseld aan vergunningsverlening en bezwaarprocedures. Een half miljoen economisch dakloze Nederlanders zijn geen partij, mogen het mensenrecht op wonen niet opeisen, worden niet gehoord.

De politieke kaste weegt geen belangen meer tegen elkaar af. Voor het klimaat en stikstof is de vergunningsverlening stilgelegd, en daarmee ook de bouw. Dat moest vanwege de rechter, die weer gebonden was door wetgeving en internationale verdragen. Die documenten zijn niet vanuit de hemel ter aarde gevallen, die hebben we zelf geschreven. Het is geen verrassing, het is beleid.

Een stukje blauwgras heeft meer bestaansrecht dan u. Binnen Overijsel daalde de woningbouw met 22,5%. Een oud-directeur van natuurmonumenten waarschuwde al in 2010 dat we compleet doorschoten in het blindelings aanwijzen van natuurgebieden om daarna de Vogel- en Habitatrichtlijnen tot in de eeuwigheid te moeten volgen. Er blijft geen ruimte over voor ons.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.