Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Sander Startkapitaal uitlachen in Het StamCafé

De Druiloor van Diepenheim

Potsierlijk alsook kleinzielige column van 14-vinker Sander Schimmelpenninck in de Volkskrant vandaag. Linkje konden we niet vinden dus hier een soort van screenshot. Twee ton startkapitaal van paps en mams meekrijgen, en dan het gore lef hebben om het woord "aanrechtsubsidie" op te schrijven in een hulpeloze misogyne poging Eva Vlaarmuis te misbruiken om bij die Gemene Wierd in de loopgraaf te geraken. Of nog veel geestiger: gnuivend om zichzelf — het woord "wellnessrechts" optijpen om een alinea later doodleuk mede te delen dat je zes weken op vakantie gaat om het boek "Sander en de brug" te schrijven. Dat is narcistisch SpaZuiver Nazisme van de bovenste plank & goed voor een 88-daags arrangement op een resort te Rügen. Maar omdat wij de beroerdste niet zijn, hebben we alvast de omslag van Sander en De Brug bijelkaar gesoept. Voor gratis! Fijne weken, Sander, en vergeet je bandjes niet.

Het Klimaat

Gefilmd door total champ en OVERLEVER Harry Shimmin op de Jukku pass te Kirgizië onderstaand zijn getuigenis. 1 Amerikaan en negen Britten hebben wederom gewonnen natuur - zero deaths - al had een vrouw wel een geschaafde knie nadat ze van d'r paard viel. En zo ziet u maar. De natuur blijft het wel proberen, maar maakt gewoon geen kans tegen u. Sterker nog, de natuur is bang voor ons. Wat is het BNP van de natuur? Hun defensiebudget? Zit de natuur bij de NAVO? We gaan dit winnen en iedereen weet het.

Het Weer

Bij een grenspost in het Andesgebergte op de grens tussen Argentinië en Chili hebben zeker vierhonderd mensen vastgezeten door een sneeuwstorm. Onder de ingesneeuwden waren behalve dorpelingen ook veel vrachtwagenchauffeurs en toeristen, aldus de autoriteiten in de twee Zuid-Amerikaanse landen.

Prima klimaat op komst. Tijd om de badkledij door te passen

Satire is deaud op social. Maar nog niet helemaal

Social

Reaguursels

Inloggen

Misschien dat ‘onze’ graaf eens een verhaaltje kan ophouden hoe de Eerste Wereldoorlog (die in het VK nog bekend staat als de “Great War”) is ontstaan en waarom die zo lang duurde.

Hint: het ‘plebs’ had er nul komma nul invloed op. Maar kon wel mooi voor de ‘hoge heren’ als kanonnenvlees fungeren, om hun megalomane plannetjes uit te voeren.

Ben een beetje klaar met geprivilegieerd volk dat er stelselmatig mee wegkomt om WEL de voordelen van de globalisering, maar NIET de nadelen van de globalisering (lees: massamigratie) te hebben.

Sander,

Wat mij betreft reis je de hele wereld rond en neuk je (letterlijk en figuurlijk) lekker alles wat los en vast zit (behalve mij dan), maar houd gewoon je bek met dat geframe richting mensen die de zeer kwalijke uitwassen van de multiculturele samenleving en de massaimmigratie TERECHT benoemen.

Tenzij jij je eigen huis (kasteel?) open zet voor dit volk, hen voedt, hun uitkeringen, gezondheidszorg en alle andere voorzieningen betaalt natuurlijk. Dan mag je met recht (s)preken.

Want DAT is namelijk wat het niet-geprivilegieerde volk in Nederland doet terwijl jij in de wereld zit feest te vieren zonder een centje last van die lui, en zelfs voordeel trekt aan de spotgoedkope arbeid die sommigen onder hen (pakketjes bezorgen, schoonmaken) verrichten.

Overigens een leuke anecdote uit het verleden, waaruit blijkt dat er ooit WEL serieus grenscontroles plaatsvonden - ongeacht wie er over de grenzen poogde te komen - en dat het soort gelukzoekers dat nu asiel aanvraagt toen de grens nooit overgekomen zouden zijn:

“Er stonden negen Duitse legerauto’s voor de versperring op de Belgisch-Nederlandse grens. Een groep officieren eiste onmiddellijke doorgang. Ze moesten naar Den Haag. Waarvoor precies lieten ze in het midden.

Sergeant Pinckaers liet zich niet imponeren door de met pistolen en sabels bewapende mannen die zich bekendmaakten als generaals. Ook het aanbod dat, als hij een oogje zou dichtknijpen, hij zes van de negen auto’s mocht houden, kon hem niet vermurwen. Hij droeg zijn commando over en sprong op de fiets om in Eijsden, waar de dichtstbijzijnde telefoon was, te bellen met de bataljonscommandant.

Pas bij terugkomst herkende Pinckaers onder de Duitsers keizer Wilhelm II”.

En verder:

“De keizer maakte een praatje met Pinckaers. Hij had het over het weer en vroeg of de grenswacht blij was met de naderende vrede. Later begeleidden de sergeant en zijn mannen de keizer en zijn gevolg op een wandeling van drie kilometer naar het treinstation in Eijsden. Daar wachtten de Duitsers een dag lang op het besluit van de Nederlandse regering over politiek asiel”:
www.nrc.nl/nieuws/2018/11/09/held-na-...

Tja Sander,

Met zo’n adellijke titel ‘koop’ je niet alles in de wereld.

Je land moet namelijk wel belangrijk genoeg zijn EN jouw volk moet jou natuurlijk wel blijven ondersteunen om die privileges in de wereld uit te kunnen oefenen. Land kapot = weg privileges.

En dan eindig je dus gewoon als een klaplopende talentloze dwerg met een veel te grote bek.

Kompromat | 12-07-22 | 09:57

Laat ik nou die column uitstekend vinden! Bovendien kreeg hij geen 2 ton mee van zijn ouders. Het bekende vooroordeel jegens zijn naam. En natuurlijk wordt hier weer ongefundeerd gescholden in overbekende termen (oh wat zijn we toch origineel.... bedenk zèlf eens iets). Voor de duidelijkheid, het scheelt weer wat scheldwoorden: ik stem niet links. Waar is de aandacht hier voor het "congres" van het FvD, afgelopen weekend? Waar een zootje potentiële NSB'ers (wel eens van gehoord?!) hun vriendschap voor Poetin betuigen."de beste geo-politicus van de wereld" en denk daar maar eens goed over na, "die de tradities en het verleden hoog houdt en verdedigt" (sic)

Poso | 12-07-22 | 09:55

Ik kan dat screenshot niet goed Lexen, beetje vaag. Maar dar is due schimmelsnikkel ook.,Vrouwen die voor rechts kiezen. Een eigen wil, dat moeten we natuurlijk niet willen!

Drkildare | 12-07-22 | 09:51

Zodra iemand met het woord fascist op de proppen komt weet je dat hij ziet dat de discussie verloren is. Volgens deze theorie gaat het kabinet vallen en maakt een volgend kabinet de natuurwetgeving meer haalbaar.

mans6640 | 12-07-22 | 09:44

Sander heeft makkelijk praten, zijn buikje is gevuld met 1 rijstkorrel.

Wattman | 12-07-22 | 09:27

Niets te melden, en kan dat smoelwerk van die polderpygmee niet langer aanzien.
Met zn "casual outfit". Weet je dat filmpje nog,dat SchimmelSander met die schorre van Pow liep langs de 020 grachten.
Dat loopje! Dat parmantige,'de paden op, de lanen in-loopje'. Mannetje heeft voorgoed voor mij afgedaan.
Vandaar dan tóch een soort passend lied;
m.youtube.com/watch?v=IqeYSse0Nro
10 kleine teringtubbies. Môgge allen!

chicago river | 12-07-22 | 09:24

Bij Sander Schimmelpenninck zien we "het fascisme" weer herrijzen. Destijds, toen ze in Italië zwart gelaarsd en met de fasces in de hand trots en vol goede moed door de straten trokken, konden we spreken van "het fascisme", maar na de Tweede Wereldoorlog wilden we dat al dat kwaad nooit meer zou terugkeren en zeiden we tot onszelf en tot elkaar "dat nooit weer". Maar meer dan een halve eeuw later, toen dezelfde maatschappelijke problemen die aanleiding gaven tot de opkomst van dat fascisme opnieuw de kop opstaken en er wederom door de politiek niet adequaat op werd gereageerd werd het weer bon ton om critici op het beleid af te schilderen als fascistisch en even later om hen openlijk fascisten te noemen. Schimmelpenninck neemt nu de volgende, beslissende stap door te beweren dat er sprake is van een internationaal verband, een internationale beweging met structuur en met rangorde: "het fascisme" is herboren!
Over complottheorieën gesproken.

Schoorsteenveger | 12-07-22 | 09:19

Mooie foto voor de omslag overigens, ik hoop echt dat Sander daar wat mee doet.
Dat staat ook lekker bescheiden. Tenslotte zijn wij allen slechts een stofje op de rok van het universum.

Dandruff | 12-07-22 | 09:06 | 2

Maar waarom zou het universum in 's hemelsnaam een rok dragen?

D-Fens_1963 | 12-07-22 | 09:34

Dat was al bekend. Nederlandse pers doet er alleen niks mee. Stel je voor, negatieve info over Macron in de krant. Dat moet je toch niet willen.

Bataafje | 12-07-22 | 09:44

Haha. Iemand is rijk maar gaat om met de gewone mensen en leert zelfs dialect om erbij te horen. Gaat vervolgens de vinger op de zere plek leggen door winst op kapitaal aan de kaak te stellen en krijgt dan geen applaus maar hoongelach. Sorry maar ik vind het bijna zielig wat hier geschreven wordt. Je bent rijk dus slecht en dat blijf je voor de rest van je leven.

dartfrogger | 12-07-22 | 09:00 | 3

Gevalletje Paul Rosenmuller lijkt mij. Een minderwaardig mens.

ChatBot | 12-07-22 | 09:03

Volgens mij gaat het over iets anders, zijn brutale column.

J.Cash | 12-07-22 | 09:05

"... en leert zelfs dialect om erbij te horen..."
Je bedoelt: om erbij te wíllen horen, om zich in te kopen. Hij hoort er zo niet bij, snap je? Niet omdat-ie van goede komaf is, maar gewoon omdat-ie zijn nest nooit echtverlaten heeft en dat ook niet van plan is.

Schoorsteenveger | 12-07-22 | 09:24

Die man moet oppassen dat hij geen superlijm met oogdruppels verwisselt...

Sneerpoets | 12-07-22 | 09:00

Maar, Sander heeft wel gelijk met zijn internationaal opkomende extreem rechtse flauwekul. Ondanks dat hij met 10 gouden vogels in de mond gevlogen paplepels is geboren. Eva die eventjes kwam uitleggen dat wij in een dictatuur leven, wat een trut. Bij dezelfde Tucker die op de Russische TV wordt geroemd om zijn anti Oekraïne standpunt, zoals die tot pure NSB partij geworden FvD welke het waagde om een feestje met de Russische ambassadeur te gaan opleuken met instemmend applaus. Want Oekraïne is maar een verzinsel, toch Thierry? Daar denken ze in de loopgraven toch heel anders over.

En Wierd, altijd die Wierd. Het jammere aan Wierd vind ik dat hij soms iets zinnigs schrijft maar het niet kan laten om zijn sympathie voor extreem rechtse neigingen in vrijwel elke tweet bedoeld of onbedoeld een zetje te geven.

Beste_Landgenoten | 12-07-22 | 08:45 | 15

Het jammere aan BL vind ik dat hij soms iets zinnigs schrijft maar het niet kan laten om zijn sympathie voor het extreem ondemocratische d66 in vrijwel elke tegel bedoeld of onbedoeld een zetje te geven.

Schmalz | 12-07-22 | 09:30

@Beste_Landgenoten | 12-07-22 | 09:17:

Grappig dat je dit zo op jezelf betrekt.
Maar feitelijk klopt het gewoon dat *niemand* in NL die dat stempel SA afgelopen 50 jaar kreeg opgedrukt daadwerkelijk "extreemrechts" was. Buikhuizen, Janmaat, Bolkestein, Fortuyn, Hirsi Ali, Wilders; ze werden en worden ten onrechte kapot gemaakt. Daar kun je verre landen bij slepen, maar ook daar is dat etiket steevast een leugen. Dat is jou ook al heel vaak uitgelegd.

Tenzij we die linkse definities "afkeer van criminaliteit, (seksueel) geweld, sharia, etc" gebruiken.
Andere definities kun jij ook niet aandragen, zonder toe te geven dat extreemrechts nauwelijks een dreiging vormt.

Dandruff | 12-07-22 | 09:33

Kun je jouw definitie van extreem rechts hier plaatsen BL?

J.Cash | 12-07-22 | 09:47
▼ 12 antwoorden verborgen

Achterbuurman heeft afgelopen week 15 zonnepanelen op zijn dak laten flikkeren. Hij zal zich nu al wel af staan te rukken bij de teruglevermeter. Manmanman wat brandt de zon alweer op mijn lijf.

Leptob | 12-07-22 | 08:33 | 2

Ja, dat zijn zo van die mannendingen.

Net als bij een nieuwe wasmachine. Bij het eerste wasje in kleermakerszit door het raampje blijven kijken.

Papa Jones | 12-07-22 | 08:46

@Papa Jones | 12-07-22 | 08:46: haha als kind kon ik uren kijken, geweldig!

Roos | 12-07-22 | 08:51

@NLgaatnaardeklote | 12-07-22 | 08:29: leuk, middelbare schoolkennis. Erg inventief van die boeren, maar waar het van afstamt heeft weinig met de woorden van Kroon te maken.

Komjehiervaker | 12-07-22 | 08:43

Ik vind de omgekeerde vlag juist getuigen van respect voor het land: het geeft het signaal af dat Nederlandse boeren in nood verkeren en het houdt verbinding met het (vader)land.

Roos | 12-07-22 | 08:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Iedereen vandaag beetje heppiedepeppie?

Ik ga vandaag braadkip spelen in Haarlem. Hup Honkbalweek!

Lorejas | 12-07-22 | 08:12 | 6

@Roos: zitten, beetje lullen en dom kijken. Het leven kan zo mooi zijn.

Lorejas | 12-07-22 | 08:47

Haha, ik moest gewoon opzoeken wat wayfarers waren! Honkbalpetje werkt ook. daar is die klep voor!

Lorejas | 12-07-22 | 08:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik lees al langer in onverdacht linkse kanalen en van de gegoede klasse van de logica voorgoed ontstegen linkse intellectuelen dat boeren extreemrechts zijn, dat vleeseters hufters zijn en het gewone volk nazi's. En dom. En populistisch. En racistisch. En voormalige slavenhouders. En milieucriminelen. En iets met Poetin. En dat boeren erger zijn dan de Holocaust. En dat dit allemaal wetenschappelijk is aangetoond. Dit is waarom ik onze intellectuele elite zo hoog heb.

Mazzelstof | 12-07-22 | 08:07 | 5

Dat de linksche medemens zichzelf profileert als intellectueel, betekent niet dat het ook waar is.

Roos | 12-07-22 | 08:47

Zie het razende stukje van BL hierboven!

lanexx | 12-07-22 | 08:51

gelukkig zij ze ook erg van het "verbinden".

dinges_123 | 12-07-22 | 09:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Leuk die bikini’s. Die meiden, tja. Zullen zij ook wat anders kunnen dan kleding passen?

Cunts-en-kitsch | 12-07-22 | 08:07

Mogge allemaal. De koffie staat klaar, het zonnetje schijnt, over een uur worden mijn echte hp-cartridges geleverd want de neppies spuugt mijn elitaire printer uit, en vanmiddag mijn eerste sollicitatiegesprek van deze week.
Het wordt een mooie dag.

Kameraansteker | 12-07-22 | 07:59 | 11

@Kameraansteker | 12-07-22 | 08:09: Nee, die chips van een lege cartridge "weten" dat de cartridge leeg is, op een volle tank zetten heeft dus geen zin. Bij mijn "Brother" waren ook plotseling alle cartridges tegelijk leeg.. heel bijzonder. Hij accepteert vooralsnog de tankjes uit China. Misschien toch maar even kijken of een automatic update uit te zetten is en anders maar Wifi uit en aan de USB.

Sneerpoets | 12-07-22 | 08:55

Snap werkelijk niet dat iemand een HP printer koopt, least ed.
Als je een beetje googled stikt het van mensen die gedoe hebben met die printers.
Dan loop je toch met een grote boog om HP heen, zou ik denken.

VW, alles ist vorbei | 12-07-22 | 09:16

@VW, alles ist vorbei | 12-07-22 | 09:16: Zoek eens op een ander merk, interpoleer met het marktaandeel en zie dat het bij alle merken klote is.
Duidelijk is wel dat alle printerfabrikanten erop uit zijn alleen hun eigen toner/inkt te verkopen (reden; garantie, zeggen ze...)
De beste printer is die van de baas, die voor alle onderhoud en toner zorgt...

Sneerpoets | 12-07-22 | 09:53
▼ 8 antwoorden verborgen

Oude Turkse spreuk: “Wanneer een clown een paleis betrekt, wordt hij geen koning. Het paleis wordt een circus.”

#Ruttemie

Milton_Styx | 12-07-22 | 07:53 | 6

@Zoelense Hobbyboer | 12-07-22 | 08:08:

De ICT-ambtenaren die het 'bonnetje' van de Teevendeal onder beheer "hadden", zoeken naar het ministerieel besluit het "inlegvelletje" toe te voegen aan de Nederlandse inbreng tav het associatieverdrag bij de EU.

www.trouw.nl/nieuws/nieuwsuur-bonnetj...

Milton_Styx | 12-07-22 | 08:27

Zelenski weet zich nochtans redelijk staande te houden.

Crankhead | 12-07-22 | 08:34

@Crankhead | 12-07-22 | 08:34: Dat komt omdat de regering van Oekraïne momenteel functioneert als een televisiestudio.

Mazzelstof | 12-07-22 | 08:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Goedemorgen nachtploeg!

Sander Schimmelpennick, wacht even, ik heb het gevoel dat ik ergens overheen kijk…

*Koffie zetten doet…*

Wijze uit het Oosten | 12-07-22 | 07:51 | 2

Turkish: "we've lost Sander Schimmelp."

Brick Top Polford: "Well, where'd ya lose him? He's ain't a set of car keys, is he? And it's not as if he's incon-f***ing-spicuous, now, is it? Oh wait...."
-

Graaf_van_Hogendorp | 12-07-22 | 07:57

Goedemorgen, ook aan alle andere charmante, onverwisselbare reaguurders! GS, moet dat nou zo vroeg in de ochtend, aandacht geven aan zo'n kneusje? Sander lijkt een beetje gestoord met zijn compleet willekeurig bij elkaar geharkte argumenten.. maakt op mij de indruk als iemand die om aandacht schreeuwt. Echt, wat een leeghoofdig stuk tekst van hem; het sneren naar een vrouw omdat zij haar seksuele partners zelf kiest, wat is dat toch dom en opzichtig jaloers van Sander! En dan heeft hij ook nog het lef de jonge dame in kwestie met aanrechtsubsidie in verbinding te brengen. Sander, misschien past bescheidenheid jou toch wat beter, zoals Théodore Agrippa d'Aubigné zei: Retire-toi dans toi, parais moins, et sois plus. Jij hebt de waarheid niet in pacht, ook al lijk je dat te denken. Mensen, laat ons nooit worden zoals Sander, zo zelfingenomen. Zo jammer dit. En zo stijlloos. Brrrrrrr. Dat is dus waarom ik GS goed vind en aan mensen probeer duidelijk te maken: GS laat juist verschillende perspectieven aan het woord. Natuurlijk viert de grap hoogtijd op deze website, maar reaguurders spreken elkaar net zo vaak aan op dom gelul. En daarop drink ik een kop van je lekkere, virtuele koffie - want die geeft mijn ochtend structuur en houvast, waarvoor dank, Wijze!

anja | 12-07-22 | 09:25

Schimmelpennick roept bij mij geen irritatie op maar medelijden. Het lijkt mij heel vermoeiend om de hele dag in een politiek correcte kramp te zitten vanwege het stigma van je adelijke afkomst. Kleine hondjes keffen en blaffen ook meer dan grote honden..

therealbraindump | 12-07-22 | 07:50 | 1

Hij komt over als een herder puppy. Beetje keffen, beetje bijten, rennen, stilstaan en dan doodmoe naar zijn mandje.

J.Cash | 12-07-22 | 09:02

Zo’n stuk heeft een houdbaarheidsdatum van juli 2015. Het is niet erg als je het nu nog leest maar de werking van het medicijn is nihil.

Tiscali-2 | 12-07-22 | 07:36

Lieve mensen, vandaag sluit de inschrijftermijn voor de nieuwe partijleider van de conservatieven in Engeland, tevens nieuwe premier. Ons advies; snel nog inschrijven! We zien kansen!
* Flinke mokken sterke koffie ronddelen doet.

EEnzame SchizofrEEN | 12-07-22 | 07:35

Ook ik ben wel eens gepest. Een pestkop die voor mij zat vond het leuk om mijn etui van tafel te pakken en door de klas te gooien zodat ik er als een hondje achteraan moest lopen. Toen ik het etui weer had geapporteerd heb ik hem een passerpunt in de rug gedrukt en toen schreeuwde hij. Toen was de meester hem zat omdat ie alweer de les verstoorde en toen moest ie de klas uit. Lekker puh. nos.nl/l/2436324

Leptob | 12-07-22 | 07:34 | 4

@EEnzame SchizofrEEN | 12-07-22 | 07:38: Veronique is geen naam maar een diagnose.

Wijze uit het Oosten | 12-07-22 | 07:55

Ik zag eens een bitch fight tussen twee turkse dames. Die trokken bij elkaar de hoofddoek af, na afloop lag de vloer van het klaslokaal bezaaid met grote plukken zwart haar.

Papa Jones | 12-07-22 | 08:00

@Wijze uit het Oosten | 12-07-22 | 07:55: Moest hier even over nadenken, maar verrek, u heeft gelijk!

EEnzame SchizofrEEN | 12-07-22 | 08:06
▼ 1 antwoord verborgen

Goede column, scherp gezien en geformuleerd. Dit was al jaren zichtbaar natuurlijk. Telkens als iemand er iets over zegt wordt die persoon gedemoniseerd. Beetje links gedrag van extreem rechts

mok | 12-07-22 | 07:21 | 3

Waar kun je dat extreem rechts nou vinden? Al jaren op zoek maar nergens te bekennen. Tijdens de zoektocht wel andere extremen gevonden die genormaliseerd zijn, dat wel.

Drembil | 12-07-22 | 07:52

Las het AIVD rapport van of verleden jaar of 2020 en extreem rechts in Amsterdam was 100% gestegen wat alarmerend was. Het bleek te gaan om 2 personen.

Drembil | 12-07-22 | 08:38

Mensen hebben stress. Dan raken ze nuance kwijt en gaan weer primitief denken. Het reptielenbrein wordt actiever. Dan krijg je wij/zij denken, zwartwitdenken. Dat doet de auteur net zo goed als velen aan de verre flanken van het politieke landschap. Het primitieve denken is wereldwijd in opkomst.
Ik pleit voor nuance; zelf wil ik mij groen-conservatief-sociaal-liberaal noemen.

zeeman73 | 12-07-22 | 07:09

Je kan zeggen wat je wil, maar Sander is wel extreem geïnformeerd: hij weet alles van alle politieke stromingen in de hele wereld. Dat is niet mis hoor. Dan kan je dwarsverbanden leggen.

John McClane | 12-07-22 | 07:04 | 1

Sander is inderdaad extreem. Daar heeft u gelijk in. Geïnformeerd nou nee.

Graaf_van_Hogendorp | 12-07-22 | 07:44

"Rutte: Nederland kan Oekraïense havenstad herbouwen. (...) Uiteindelijk wil je ook expertise leveren in zaken waar je goed in bent”, zegt Rutte. Nederland is goed in havenontwikkeling, in landbouw en in alles wat met water te maken heeft. Die expertise kunnen we in héél Oekraïne bieden. En rond Cherson komen die zaken heel mooi samen.”

Deze woorden triggeren bij mij een scala aan uiteenlopende gedachten. What say you, guurvolk?

MickeyGouda | 12-07-22 | 05:31 | 12

Zoals het er nu uitziet gaan de Russen het zelf opknappen.

NLgaatnaardeklote | 12-07-22 | 07:35

Wij kunnen meteen ook de expertise van al die boeren exporteren- met de boeren er gratis bij. ( Er staat mij trouwens bij, dat iemand een jaar of tachtig geleden met eenzelfde plan kwam - wie wás dat ook weer…)

bisbisbis | 12-07-22 | 08:27

@EEnzame SchizofrEEN | 12-07-22 | 07:33:
Een Schizofreen is nooit alleen. In dit geval deelt hij zijn mening met een Goudse. ;-)

MickeyGouda | 12-07-22 | 09:02
▼ 9 antwoorden verborgen

Barman: mag ik nog 1 ketel 1 jenever, enueh kan ik in dollars betalen aangezien de koers gelijk is?

Het Noorden | 12-07-22 | 05:20 | 1

Goede smaak is prijsloos!

MickeyGouda | 12-07-22 | 05:33

*lichtbaken ontsteekt*
Smiths crispy chips reclame uit de jaren '80 met Peter Lusse
youtu.be/ZmqtaoE_9Lw

MickeyGouda | 12-07-22 | 05:17

Mannen in glimmende pakken en blouses met opstaande kragen, nog meer bewijs dat de jaren '80 cool waren. Voor jou, BC.
KC & The Sunshine Band - Please Don't Go
youtu.be/w-l5FyA3pgo

MickeyGouda | 12-07-22 | 05:06

Oproep aan minister Kuipers: ‘Bescherm kwetsbare mensen tegen corona, dat is een grondrecht’

SinisterNL | 12-07-22 | 03:22

Bitcoin alert

wilderst | 12-07-22 | 02:36

@wilderst | 12-07-22 | 02:36:
Stuiterbal spul met steeds een minder hoge stuit op dit moment. Me don't touch it with a barge pole.

Basil Fawlty | 12-07-22 | 02:39

Sandertje schreef trouwens eerder ook al een hatelijk stuk over boerenprotesten en "extreem-rechts", complottheoriën en het WEF, in de Volkskrant. Gooi alles maar op 1 hoop, Sander, gooi alles er maar uit. En zet het artikel ook maar op LinkedIn, met comments uiteraard geblokkeerd want zo rollen wij. Tegenspraak moeten we niet hebben, daar lok je alleen die extreem-rechtse trollen maar mee uit.

Muxje | 12-07-22 | 02:13 | 1

Zijn elitaire ouders stuurden hem naar een provinciale Germaanse Bataafse school waar hij werd weggestuurd waarna hij zijn school heeft afgemaakt in de achterhoek. Reken maar dat hij door zijn kasteelopvoeding tig meer kansen heeft gekregen dan menig boerenjongens die door hun realistische opvoeding geestelijker veel sterker in hun schoenen staan.

drs.Nee | 12-07-22 | 02:27

Heftig tinnitus item net op SBS6.
Heel herkenbaar. Heb zelf ook momenten gehad dat……

TheOne48 | 12-07-22 | 02:08

Zou het feit dat de NOS pas afgelopen vrijdagavond rond 21:27 u. (na aanvang van het zomerreces) een persbericht uitbracht van staatssecretaris Van Huffelen van Binnenlandse Zaken over: Fraude, fouten en 'structurele problemen' bij uitgifte van Nederlandse paspoorten nos.nl/artikel/2435914-fraude-fouten-...
níet alleen te maken heeft, met lange tijd onder het tapijt schuiven van informatie bij het kabinet, maar ook, dat door de in oktober jl. nieuw aangemelde getuige in de zaak Peter R. het Openbaar Ministerie genoodzaakt was om daarvan toch melding te maken?!
Afgelopen vrijdagavond vage info: 'Over het werk van de corrupte ambtenaren wil Van Huffelen in de brief weinig kwijt. Ze schrijft dat er tientallen gevallen bekend zijn waar een "beperkt aantal corrupte ambtenaren" valse gegevens of een vervalste foto in een paspoort hebben gezet.

Maandagmiddag werd gesproken dat 'Een voormalig gemeenteambtenaar uit Den Haag wordt verdacht van het tegen betaling vervalsen van paspoorten voor criminelen, onder wie Ridouan Taghi, hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo. Mildred van D. (50) staat eind november samen met F. N. (40) terecht bij de rechtbank in Amsterdam, kwam naar voren in een regiezitting.'
Raar toch?

drs.Nee | 12-07-22 | 01:54 | 4

@Basil Fawlty | 12-07-22 | 02:01:
Was dat tijdens de periode dat in het VGB de NL-Egyptisch-kopten trambestuurder na tig jaren een verbod kreeg om z'n ketting met kruisje onder werktijd te dragen?
Frappant dat Van Huffelen wachtte tot na de start van het reces om een persbericht de deur uit te laten sturen over structurele fraude bij paspoorten en corrupte ambtenaren waarover ze zeer bewust heel vaag blijft. Om zich in te dekken; die ambtenarenfraudeurs zouden 4 dagen na dato vanwege dat Marengoproces toch bekend worden?
Het was te verwachten. Zij is van D66.
Ons land glijdt, niet een beetje, maar heel snel af.

drs.Nee | 12-07-22 | 02:14

Corrupte ambtenaren in Nederland? -ondenkbaar! Wij hebben hooguit een divers ambtenarenkorps, maar corrupt? Nee, meneertje!

bisbisbis | 12-07-22 | 08:33
▼ 1 antwoord verborgen

Ga heel langzaam richting bed. Schijnt dat jullie straks een beetje warme dag krijgen. Laat jullie niet gek maken door hysterische clickbait msm met hitte code oranje of rood. Is gewoon een aangename dag en neem een pilsie thuis of met vrienden op terras. Het is zomer en ja dan kan het warm worden.
Zomerhit hier nu:
Marco Mengoni - No Stress
www.youtube.com/watch?v=HNLG0lfsAB8

Basil Fawlty | 12-07-22 | 01:54

Hopen voor schimmeltje dat ie er niet af valt. Lijkt me best hoog

prins_flip_da_luxe | 12-07-22 | 01:43 | 1

Valt wel mee. Die leuningen zijn 1.30m hoog.

Kameraansteker | 12-07-22 | 08:30

Truste, jelui. Morgen gezond weer op. En 't wordt warm, wees gewaarschuwd. Fijne dag gewenst.

PPuk | 12-07-22 | 01:38

Nog geen muziek op de draaitafel gegooid vanavond/nacht. Dus bij deze.
I need your lovin' - Teena Maria (1981)
www.youtube.com/watch?v=f-YcPH8uQA8

Basil Fawlty | 12-07-22 | 01:27 | 1

Ieder zijn smaak, zal ik maar zeggen (no disrespect).

PPuk | 12-07-22 | 01:31

pegaje, dagaje. Truste en werxe morgen!
*tegel naar pegaje gooien doet*

Kameraansteker | 12-07-22 | 01:16 | 1

Kameraansteker | 12-07-22 | 01:16 | en PPuk | 12-07-22 | 01:19 |

Nog even uit mijn bedje gepost, bedankt voor de tegeltjes . Het beste voor jullie.

pegaje | 12-07-22 | 01:32

Truste, Pegaje. Wat zeggen ze 'hier in het Oosten' ook al weer over 'werken'? Ben het ff kwijt, geloof ik...

PPuk | 12-07-22 | 01:19

Soms loop ik op een bruggetje en dan krijg ik in een keer zin om een ladder weg te schoppen.

Kameraansteker | 12-07-22 | 00:57

Heeft Sander al sorry gezegd voor zijn slavernijverleden?

"In 1863 ontvangt de bewoonster van huis Het Hassink, Anna Agnesia Schimmelpenninck, weduwe van Mr. George Isaac Bruce, een compensatie van negenhonderd gulden vanwege de afschaffing van de slavernij in Suriname.
Anna Agnesia is met andere familieleden een van de eigenaren van de Surinaamse plantages Berkshoven en Oostrust aan de Commewijne. Zij is daarmee ook een slavenhouder. Vanwege het zogeheten verlies aan slaven door de afschaffing van de slavernij ontvangt Anna Agnesia, 1/27 van de totale vergoeding, wat neerkomt op ongeveer 900 gulden. 79 Personen behorende tot de slavenmacht van de plantage krijgen hun vrijheid. Zonder enige tegemoetkoming, alleen een verplichting om nog tien jaar op plantages te blijven werken. Twee mannen waren al ontsnapt."
mijngelderland.nl/inhoud/specials/spo...

Abject | 12-07-22 | 00:49 | 8

@Muxje | 12-07-22 | 01:07:
Ach so. Zelfkastijding en boetedoening over iets waar je geen schuld aan hebt. Logisch in de "magische" deugwereld van zelfbenoemde "wetenschappen" andere kwakzalvers en charlatans maar niet in de echte wereld.
Aan die nonsens doen jij, ik en menig reauguurder inderdaad gelukkig niet mee.

Basil Fawlty | 12-07-22 | 01:17

@Muxje | 12-07-22 | 01:07:
En toch heeft mevr. Duurvoort (ook VK) hem aangevallen op dit verleden. Sandertje ontplofte zowaar. Sindsdien lijkt het alsof hij extra hard zijn best doet om te deugen.

Amsterdamsko | 12-07-22 | 01:19
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik heb het idee dat Schimmelpenninck gewoon boos is dat mevrouw vlaardingerbroek niet valt op mannen onder de 1.80m.

ViagraFalls | 12-07-22 | 00:46 | 2

Zij zal er in ieder geval niet tegenop kijken.

drs.Nee | 12-07-22 | 00:50

Dit vind ik persoonlijk een zeer kwaadaardig lied.
Tame Impala - Let It Happen (2015)
www.youtube.com/watch?v=pFptt7Cargc
Op meerdere gebieden.

keestelpro | 12-07-22 | 00:40 | 4

Thx, Kees..
Roept inderdaad veel vragen op.

PPuk | 12-07-22 | 00:49

Te repetitief?

R. Skickr | 12-07-22 | 00:51

Verklaar u nader. Of niet. Dan houden we het bij kip... ;) Met paprika

NecroSister | 12-07-22 | 01:09
▼ 1 antwoord verborgen

Wist je dat wanneer je een regenboog ziet dat jij de enige bent die deze boog ziet? Dat komt door de speciale hoek waaronder het licht breekt en dus ook afhankelijk van de positie van de waarnemer. Al sta je vlak naast elkaar je neemt dus niet hetzelfde effect waar maar je hebt je eigen unieke, alleen door jou waar te nemen, regenboog.
Rainbow - Since You've Been Gone
youtu.be/AFYbz2AXn8g

R. Skickr | 12-07-22 | 00:40

Schimmelpik.
De meest geprivilegieerde takkelijer die onze generatie (tot nu toe) heeft leren kennen.
En dat stuk vreten durft boeren met slavenhouders te vergelijken.
www.volkskrant.nl/columns-opinie/waar...

(Paywall is makkelijk te omzeilen door de pagina te herladen en dan halverwege op de stop-knop te drukken).

Abject | 12-07-22 | 00:28 | 3

Die gast is ECHT fout.

keestelpro | 12-07-22 | 00:32

JS blokkeren helpt bij VK ook.

Milton_Styx | 12-07-22 | 00:34

Ik krijg het idee dat die man zich nog steeds puberaal aan het afzetten is tegen zijn bevoorrechte afkomst. Eerlijk is eerlijk : hij komt af en toe best geestig en spitsvondig uit de hoek, vind ik dan weer wel, maar blijft bovenal een zeurpiet en een voorspelbaar, 1-dimensionaal karakter. Steeds dat gezeik over "PVV-ers" en weet ik veel wat. Wat kan jou het schelen, man ? Je bulkt van de poen.

Asteroid-B612 | 12-07-22 | 00:27 | 6

@Basil Fawlty | 12-07-22 | 00:49:
Nieuwsgierig geworden, even papones gezocht met Google afbeeldingen. En o? Verrek zeg.

Kameraansteker | 12-07-22 | 00:55

Hij had inderdaad ook kunnen kiezen voor de 'comfort zone' van zijn komaf. Pleit wel voor 'm dat hij, misschien af en toe puberaal, buiten de lijntjes kleurt. Ik mag 'm wel...

PPuk | 12-07-22 | 01:04
▼ 3 antwoorden verborgen

@Guusje Nadorst | 12-07-22 | 00:36: Daar hoort wat muziek bij; youtu.be/E8gmARGvPlI

Sneerpoets | 12-07-22 | 08:13
▼ 1 antwoord verborgen

Boeren roepen Nederland op het werk vrijdag een kwartier stil te leggen: ‘Laat je solidariteit zien en horen.’

Mmm, ik weet niet of dit hem nou gaat worden.
Als weinig mensen hieraan meedoen, lijkt het alsof weinig mensen achter de boeren staan. Deze oproep kan dus een tegengesteld effect bewerkstelligen.

Roos | 12-07-22 | 00:25 | 3

Dat idee had ik ook. Gaat niet werken dat werk stil leggen.

laurentius | 12-07-22 | 00:31

Ik ben vrijdags altijd vrij. Wat nu?
Ik denk dat ik de vlag ondersteboven hang.

Papa Jones | 12-07-22 | 00:34

Israël doet mee, maar dan gewoon de hele dag, elke week.

Sneerpoets | 12-07-22 | 08:11

Wolves in the throne room - Mountain Magick
youtu.be/p9N-9DAlbYM
(In Tivoli te zien in oktober)

SterF... | 12-07-22 | 00:21

Waar komt die behoefte toch vandaan bij dat knaapje om Wierd Duk te bekritiseren. Hebben ze vaker akkefietjes gehad die twee?
Wierd Duk komt bij veel realistischer over dan menneke Schimmelpenninck.

laurentius | 12-07-22 | 00:18 | 1

Heb je wel eens een willekeurige tweet van dat Schimmelgeval gelezen. Het is een narcist met een enorm grote bek die iedereen, vooral op rechts, zit uit te kafferen. Bij zo iemand hoop ik oprecht dat 'ie de verkeerde (of eigenlijk de juiste) tegen z'n dwerglijf loopt.

drekzooi | 12-07-22 | 00:53

Je komt inderdaad ook erg vermoeiend over.

R. Skickr | 12-07-22 | 00:23

Het is een open deur van jewelste maar toch een openbaring: de mensen die je het liefst zijn, zijn de mensen waarmee je het minst seks wilt hebben. Hypothese: seks is eigenlijk niet echt belangrijk, anders dan voortplantkundig.

Kudt: nog eventjes en ik ga hetzelfde denken van huidskleur en zulks. Je gewoon niet druk maken. Zwemmen in open water: respecteer de flow en weet dat die oceaan ten allen tijde groter is dan jij zelf bent. En met jij bedoel ik eigenlijk ik. Dat laatste schijnt een soort van rotwoord te zijn trouwens.

Hetkanverkeren | 12-07-22 | 00:11 | 1

Ministry - Just One Fix
youtu.be/XYYGKCanqfA
Opgedragen aan het Hunter Biden topic. De man en zijn verslaving, wat altijd een triest verhaal is, maar die gaat onbedoeld zorgen dat ‘The swamp’ gedraineerd gaat worden. Overigens kon/ kan lead zanger Al Jourgensen van ministry er ook wat van die heeft zeker 20 jaar zwaar drugs gebruikt en heeft zware overdosissen gehad en is naar ik meen zelfs ooit officieel dood verklaard waarna hij in het mortuarium toch weer bij kwam.

P-unit | 12-07-22 | 00:10 | 1

Voor het eerst gekampeerd afgelopen 4 dagen en dat is goed bevallen. Leuker dan dat ik had verwacht. Het was een prachtig weekend in Weert. Veel leuke bands gezien en als klapper Steve Vai youtu.be/4H7638dyH3o
Robert Jon & The Wrecks was de positieve verrassing wat mij betreft.

R. Skickr | 12-07-22 | 00:08 | 6

@keestelpro | 12-07-22 | 00:16: Ik had je zo naar binnen kunnem loodsen ik kreeg een bandje om zonder kaartje te laten scannen dus die had ik over. En m'n munten kreeg ik ook niet op dus had je ook nog gratis bier kunnen krijgen. Maar ja dat weten we nu.

R. Skickr | 12-07-22 | 00:21

@R. Skickr | 12-07-22 | 00:21:
Toch een gemiste kans Kikkertje! XD

keestelpro | 12-07-22 | 00:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Dit moet het meest geposte nummer van het cafe zijn.

SterF... | 12-07-22 | 00:10

@R. Skickr | 12-07-22 | 00:10:
\m/

SterF... | 12-07-22 | 00:13

@R. Skickr | 12-07-22 | 00:10:

Je weet best wat ik bedoel kerel en waarom zo agressief meteen ? En toen ik nog geen eens internet had ? Dat weet jij niet beste.

Nou nou ik was 1 van de eerste, ik zat al in 1989 op het e-mailprogramma Pine .

Maar goed tot morgen

www.youtube.com/watch?v=yaIMKveVPwU&a...

pegaje | 12-07-22 | 00:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoppa,

Nieuwe omicron-subvariant BA.5 raast door VS en China. Een epidemioloog noemt BA.5 „de ergste versie van het virus die we hebben gezien.” De nieuwste subvariant neemt het snel over van andere omicronvarianten omdat hij gemakkelijk de immuniteit van eerdere infecties en vaccins kan ontwijken, waardoor het risico op herinfectie toeneemt.

en

Het apenpokkenvirus is bij 503 mensen in Nederland vastgesteld. Dat zijn er 101 meer dan bij de vorige update, afgelopen donderdag. Het is de grootste toename sinds het virus in mei in Nederland opdook.

Cornelis12 | 11-07-22 | 23:57 | 9

KÜDT CHINEZEN.

Brabeaulander | 12-07-22 | 00:30

@Aristotalloss | 12-07-22 | 00:02: Kan je beter droge meuk als bonen en rijst, tezamen met blik-vis/tomaat/Bonzo rundvlees (even uitje fruiten en wat peper en zout en je hebt stoofvlees) etc. aanschaffen, want die stroomvoorziening is ook niet zo zeker nie.

Abject | 12-07-22 | 00:35
▼ 6 antwoorden verborgen

Maar waar komt die boosheid/frustratie/woede bij Sander vandaan?
Gebrek aan leuke vrouw; niet bij een groep horen; gebrek aan ...?

F. Jacobse | 11-07-22 | 23:56 | 3

Behoefte aan continue bevestiging.

Roos | 11-07-22 | 23:57

Lengte.

Kameraansteker | 12-07-22 | 00:33

Patje | 11-07-22 | 23:48 |

Zit ze nou bij die eerste in een tent. Tjeetje dat was toen ook geen mode

pegaje | 12-07-22 | 00:01

Het Dorp, altijd mooi. Arme Rita.

Juffrouw op de fiets | 12-07-22 | 00:05

Allemaal van harte gefeliciteerd! De euro staat nu zo goed als gelijk aan de dollar.

Brabeaulander | 11-07-22 | 23:47 | 2

Zo leerde ik laatst van Basil dat de CHF al een tijdje duurder is dan de Euro.
De Euro is dus niet zo heel interessant op dit moment.

Ruimedenker | 11-07-22 | 23:50

@Ruimedenker | 11-07-22 | 23:50:
Bied/laat EUR/CHF 0.9865/76
Ben blij dat ik toen ik verhuisde op wat euro's na om rekeningen in Nederland te betalen alles op tijd heb geconverteerd naar USD en CHF bij mijn bank hier.
En een tijd geleden hier al een Pictet rapport gegeven waarin O.95 bij de Euro/$ als reëel scenario wordt gezien. Overigens pari is geen technisch niveau maar vooral psychologisch.

Basil Fawlty | 12-07-22 | 00:10

Kom ik er net achter dat ik liever niet veel uren werk.

Adriel | 11-07-22 | 23:46 | 2

Verstand komt met de jaren.
Een tijdje geleden ontdekt waar Abraham de mosterd haalt.
Het antwoord is: hij haalt de mosterd helemaal niet.
Hij laat het halen.
#lieverluidanmoe

keestelpro | 11-07-22 | 23:47

Luie DR’r .. ;)

J.Cash | 12-07-22 | 01:11

Weer zo’n “dj en producer” ( lees crimineel) omgelegd in Rotterdam.
Gaat lekker.

laurentius | 11-07-22 | 23:45 | 8

@R. Skickr | 12-07-22 | 00:00:
Gheghe. Ook heel mooi.

Graaisnaaiert | 12-07-22 | 00:11

@R. Skickr | 12-07-22 | 00:00: Number one with a bullet.

Asteroid-B612 | 12-07-22 | 00:14
▼ 5 antwoorden verborgen

Sorry. Zit in het buitenland. Eén vraagje. Is Crimineelie al gearresteerd?

wapster | 11-07-22 | 23:44 | 3

Want daar hebben ze wel GS, maar geen andere websites?

Ikdoemisschienmee | 11-07-22 | 23:57
-weggejorist-
J.Cash | 12-07-22 | 01:12

Vriend van me kwam gister ontzet bij me langs. Hij ging boodschappen doen bij een supermarkt doen en zag een kleine vrachtwagen op het parkeerterrein staan met grote groep mannen er omheen. Hij ging uit nieuwsgierigheid kijken en zag dus dat er rauw vlees vanuit de vrachtwagen in zakjes werd uitgedeeld aan de groep mannen. Heeft dus met slacht 'feest' te maken wat afgelopen vrijdag is begonnen. Vind überhaupt dat je niets meer over dat strotten doorsnijden hoort in de media. Schijnbaar ook al geaccepteerd in onze maatschappij.

Cornelis12 | 11-07-22 | 23:42 | 7

@Roos | 12-07-22 | 00:14:
I.t.t. media-aandacht voor suikerfeest is deze mediastilte idd. merkwaardig.

drs.Nee | 12-07-22 | 00:26

Cornelis, was het varken of wa?

J.Cash | 12-07-22 | 01:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Zullen we Sander een paar overnachtingen in het Van der Valk hotel in Vianen aanbieden? Gewoon om even tot rust te komen.

laurentius | 11-07-22 | 23:42

Over voetbal gesproken. (...)
Het EK 'Voetbal' voor vrouwen slaat nog niet echt aan.
Waar zijn de oranje straten, de oranje liedjes, de oranje huizen, de oranje barbecues, de oranje mensen, de oranje winkels?!
Nou ja.., misschien als ze in de finale komen te staan...

Aristotalloss | 11-07-22 | 23:42 | 2

Aristotalloss | 11-07-22 | 23:42 |

Vanavond, Engeland- Noorwegen 8-0 Zitten ze nog bij de f selectie ha ha. Dat kan toch niet het is het EK man.

pegaje | 11-07-22 | 23:57

Een van de weinige goede dingen die Maiden aan de tijd met Blaze heeft overgehouden:
www.youtube.com/watch?v=u5UqJWRV55E
( Man on the Edge )
Creepy clip eigenlijk, als je weet dat hij uit 1995 ( en dus pre 9/11 ) is. En waren er ook geen jumpers bij die Lehmann Brothers bank in 2008 en following?

Graaisnaaiert | 11-07-22 | 23:36 | 3

Sign of the cross vind ik ook wel wat hebben. Is wel de meest duistere Maiden.
youtu.be/le2i7s_BGI4

SterF... | 11-07-22 | 23:58

@SterF... | 11-07-22 | 23:58:
True. Vind trouwens hun No Prayer lp nog steeds hun allerslechtste ooit, zonde geld. Zelfs nog slechter dan Virtual X.
@Pegaje: klassiekertje, vind ik een van de beste Maiden nummers.

Graaisnaaiert | 12-07-22 | 00:02

Sander Schimmelpik, dat was toch de viespeuk die kleine minderjarige prinsesjes van 14 jaar als fab-materiaal bestempelde in zijn iets van podcast?

BadPatNL | 11-07-22 | 23:35 | 2

Ja, dat zei Ken in zijn podcast. Sneu en walgelijk.
Ik heb hem ooit eens in een programma gezien met zijn vriendin in Zweden.
Wat me is bijgebleven is dat ik beiden echt dom vond overkomen. Lege hulzen

Roos | 11-07-22 | 23:39

@Roos | 11-07-22 | 23:39:
Yup, er is in ieder geval te weinig zuurstof daar in de lucht anders schrijf je niet van die oliedomme columns.

Basil Fawlty | 11-07-22 | 23:52

Dan weet je gelijk waar zo meteen die extra belastingen op je koopwoning naartoe worden zwartgewassen.

BadPatNL | 11-07-22 | 23:46

Gouden tijden in Oekraïne voor asbestsaneerders. Echt overal kapotgeschoten asbestdaken/ platen op het strijdtoneel.

steekmug | 12-07-22 | 00:16

Een belofte wat een volgend kabinet (waar hij niet meer in zit) even waar moet gaan maken. Samen met alle andere ellende die er nog ligt

famkebatsemaar | 12-07-22 | 07:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Prachtig geschreven, Sander.
Taalkundig prima.
De inhoud echter, is schandalig slecht.
Gelogen, verzonnen, aannames en beschadigingen.
Als je het boerenprotest kunt gelijkschakelen met fascisme heb je er niets van begrepen en ben je bovendien zelf een gevaarlijk persoon.
En dat de VK zoiets plaats is exact wat je zelf schrijft over over de sociale media, als aanjager van het (“fascistische”) boerensentiment.
Vies kereltje.
Niets over dat linkse anti-semitisme/fascisme tijdens de laatste klimaatmars in Rotterdam.
Waar je kon waarnemen dat de Jodenhaat stiekem ingeslepen is bij deelnemers van die mars.
En geen mens die daar wat van zei, ook niet achteraf toen de foto’s in de media verschenen.
-Zionisme = Ecocide
-From the River to the Sea
WellnessLinks zul je bedoelen.
De kindertjes van vette volgevreten 7vinkers, die zich kapot vervelen en met dit soort schadelijke teksten wegkomen, want oh ze doen zulk nuttig werk.
Kijk eerst maar eens in die neo-fascistische vriendenkring van je, Sander, voordat je andere mensen demoniseert.
Ik wens je een hele vervelende vakantie toe.

Ruimedenker | 11-07-22 | 23:31 | 1

@pegaje | 11-07-22 | 23:46: Thanks, uit jouw naam hier een extra Leffe Blond opengetrokken. Sorry Kees, de volgende Leffe drink ik uit jouw naam om het goed te maken!

Bonusvraag: Wat was de naam van de beste gitarist die Ozzy ooit in zijn band had spelen?

Driepuntervraag: In welke band speelt Robert Trujillo heden ten dage?

Grandslamsuperdupervraag: Met welke bassist heeft Robert Trujillo zo'n beetje een tijdje stuivertje gewisseld, wat betreft band?

BadPatNL | 11-07-22 | 23:55

@pegaje | 11-07-22 | 23:46:
Zo zonde dat die bij Suicidal is weggegaan. Lights, Camera, een mijlpaal in de metal/crossover dat jaar.

Graaisnaaiert | 12-07-22 | 00:05

@BadPatNL | 11-07-22 | 23:55:
Bonusvraag:
Randy Rhoads
Driepuntervraag:
Metallica
Grandslamsuperdupervraag:
Jason Newsted?
(Gokje, weet het niet zeker.)

Kameraansteker | 12-07-22 | 01:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Dit had net zo goed een nummer van die sukkels Fluitsma & van Tijn kunnen zijn.
Man man man wat zaten die gasten er langs met hun stoere trotse tekst over Nederland.
De gemiddelde Nederlander is nog erger dan Bob, Red & Diederik.
Stef Bos - Huilie Huile (2007) *
www.youtube.com/watch?v=ugZUtCVkIaU

(* Met dien verstande dat dhr Bos blijkbaar tot inkeer is gekomen)

keestelpro | 11-07-22 | 23:30 | 4

@SterF... | 11-07-22 | 23:38:
Stef Bos is een topper. Hij klaagt wel en komt niet met oplossing maar hij adresseerde al heel lang waar de schoen wringt.

keestelpro | 11-07-22 | 23:40

Stef Bos heeft maar één nummer die allemaal op elkaar lijken

Roos | 11-07-22 | 23:40

@Roos | 11-07-22 | 23:40:
Klopt. Maar hij heeft daarentegen wel een eigen dialect en hij is niet eens een provincie of groothertogdom. Laat staan een bos.
Hoewel zijn naam anders doet vermoeden.

keestelpro | 11-07-22 | 23:41
▼ 1 antwoord verborgen

Ook de moeite waard: Jordan Peterson
Russia Vs. Ukraine Or Civil War In The West?
youtu.be/JxdHm2dmvKE

PPuk | 11-07-22 | 23:22 | 1

Het broodje worst dat topmodel Chrissy Teigen vrijdag at bij de kiosk aan het Amsterdamse Museumplein is niet meer aan te slepen. Ze plaatste het op haar Instagram met zo'n 38,5 miljoen volgers en zo werd het broodje ineens wereldberoemd. "Ik ben speciaal uit Delft gekomen om 'm te proeven", vertelt een vrouw op het terras.

Braadworst, kaas, bacon, salami, piccalillysaus, zuurkool en gebakken uitjes. Dat zit er op het broodje dat Teigen bestelde. Het model was samen met haar man, zanger John Legend, die optrad op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. "De beste braadworst die ik ooit heb gegeten", zei Teigen over de junkyard-dog, zoals het broodje heet.
bron: AT5

Cornelis12 | 11-07-22 | 23:17 | 1

Ha! Dat bericht las ik ook en op Tripadvisor en Google zag het broodje er prima uit voor een toerist met een kater. Te duur voor een provinciaal. Beetje erg vet ook,

Juffrouw op de fiets | 11-07-22 | 23:38

Wat een leeghoofd is die Ken Schimmelpenninck.
Pro boer maakt je automatisch tot facist?
En ben je dan ook nog eens vrouw, dan komt dat door aanrechtsubsidie?

Tegenwoordig lijkt het mode om mensen moeten van fascisme te betichten. Ik ben benieuwd wat Ken eronder verstaat?

Roos | 11-07-22 | 23:17 | 1

Ach, vanuit je woke en deugende globalisaties linksige bubbel lijkt alles wat afwijkt al fascistisch hè.
Het menneke weet waarschijnlijk niet eens waar die term voor staat.

J-van-de-Bontekoe | 12-07-22 | 08:27

Goede column. Een aanrechtsubsidie is volgens mij de heffingskorting in de IB. Is toch iets heel anders dan een startkapitaal van mam en pap. En daar kun je kritiek op hebben: niet werken moet je niet belonen.

Verder is die Vlaardingerbroek en iedereen in dit kringetje van Baudet stuitend dom. Nederland een communistische dictatuur noemen geeft wel aan dat dit meisje echt geen idee heeft van wat communisme en een dictatuur is. Je kunt een aap dure woorden leren, maar begrijpt hij ze ook?

En het rechtse geluid komt inderdaad griezelig overeen in de meeste landen. Antivax, klimaatopwarming ontkennen en jongens als Trump en Putin omarmen. Baudet heeft het over het weg met ons beleid van de immigrantenhuggers, maar als we dit groepje hun gang laten gaan gaat de wereld nog veel sneller naar de klote.

Ja daar maakt Schimmelpennick zich zorgen over. Bob ook. Maar die is net als Schimmelpennick hier niet zo geliefd.

Ik kan de kritiek op dit stukje niet begrijpen. En nee ik ben geen fan van die jongen en vind hem bij tijd en wijle ook een opportunistische gluiperd. Maar hij is niet dom.

BobDobalina | 11-07-22 | 23:14 | 11

Bob kijkt naar beneden, Sander kijkt omhoog en in koor zeggen ze: "maar hij is niet dom".

Usumani | 11-07-22 | 23:54

De belasting voor de alleenverdiener is meerdere keren hoger/zwaarder dan voor tweeverdieners met een zelfde inkomen. Dan is die aanrechtsubsidie een kleine verlichting van de zware lasten.

swapper | 12-07-22 | 00:00

Mensen buiten Nederland die communisme nog hebben meegemaakt, die herkennen communisme in Nederland heel prima. Of het een dictatuur is daar kunnen we over discussiëren, maar dat Nederland steeds meer communistische trekjes vertoont, is voor mij boven alle twijfel verheven.

bakkerst | 12-07-22 | 09:47
▼ 8 antwoorden verborgen

Terwijl die dwerg vast een echte Rolex in de kluis heeft en een goedkope kopie om de pols heeft, zitten we hier naar bijna-echte replica's te kijken. Tussen de 300 en 600 euro heb je een hele degelijke klok waar 'toevallig' een bekend merk op staat. Apart wereldje wel.

EEnzame SchizofrEEN | 11-07-22 | 23:10 | 1

Echte adel draagt geen Rolex.

J.Cash | 12-07-22 | 01:19

"Many dismiss the historic American principle of the separation of church and state. They say they do not advocate a theocracy, but argue for a foundational role for their faith in government. Their rise coincides with significant backing among like-minded grass-roots supporters, especially as some voters and politicians blend their Christian faith with election fraud conspiracy theories, QAnon ideology, gun rights and lingering anger over Covid-related restrictions.

Their presence reveals a fringe pushing into the mainstream.

For generations, the United States has been made up mostly of Christians, largely white and Protestant. In recent years, Christianity has declined at a rapid pace, as pluralist and secular values have risen.
The Far-Right Christian Quest for Power: ‘We Are Seeing Them Emboldened’ nyti.ms/3yRrWhd

cugel | 11-07-22 | 23:10 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Vanmiddag zag ik een moslima met overduidelijk Nederlandse (voor)ouders. Zo'n type dat - hermetisch vacuüm getrokken - helemaal opgaat in haar nieuw verworven identiteit. Als het deze religie niet was geweest, dan had ze ongetwijfeld gekozen voor Bhagwan, Hare Krishna of iets in de BDM-wereld. Ik voel zelden minachting voor mijn medemens, maar met dit type vrouw kan ik helemaal niks. In vrijheid en gelijkheid geboren zijn en voor een beetje aandacht van een man je ziel verkopen en en passant je seksegenoten verraden.
George Michael - Freedom
youtu.be/diYAc7gB-0A

MickeyGouda | 11-07-22 | 23:09 | 10

@MickeyGouda
De bekeerlingen die zijn het meest enge en meest fanatieke.
En BDM. Hahaha!

Basil Fawlty | 11-07-22 | 23:31

Helemaal eens, Mickey. Vroegâh stond BDM overigens nog gewoon voor Bund Deutscher Mädel, enge club uit de oorlog.

Cassandra | 12-07-22 | 00:02

@Cassandra | 12-07-22 | 00:02:
Van die blonde meisjes met staartjes van een jaar of 14. Zal Sander wel leuk hebben gevonden. En zo is de cirkel weer rond.

Basil Fawlty | 12-07-22 | 00:12
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik zit nu al ruim 1,5 jaar aan de Zwitsal baby olie, hoe lang moet ik nog?

MargauxGrandCru | 11-07-22 | 23:07 | 4

Je kunt een mailtje sturen naar de redactie. Dit heb ik hier vaker gezegd, mij was hetzelfde overkomen.

Roos | 11-07-22 | 23:22

@MargauxGrandCru
Als je bijdraagt dan ben je snel van de baby olie af.

Basil Fawlty | 11-07-22 | 23:25

Trek een Lascombes open en je bent die geur van baby olie zo weer vergeten ;)

Smoelensmid | 12-07-22 | 00:04
▼ 1 antwoord verborgen

Die laatste alinea is wat ongelukkig, al klopt de term “Welness maffia” op zich wel. Maar goed, op die laatste alinea na heeft hij wel gewoon gelijk. Het facisme heeft inderdaad wel zijn walgelijke kop opgestoken. En dat is zorgelijk.

Bigi Bana Boy | 11-07-22 | 23:06

White House Briefings zijn net zo traag als Biden. Zou om 23 uur beginnen. Is dus nog niet begonnen ...

Fi-Bu-Bla | 11-07-22 | 23:10

Is Biden dan nog wakker? Die ligt toch al lang in zijn bedje (met zijschotten om te voorkomen dat hij uit bed rolt)?

EEnzame SchizofrEEN | 11-07-22 | 23:13

Haha.... voor het eerst in al die jaren is een reaguursel van mij weggejorist. Dat is ff een momentje hoor:-). Moet er wel bij zeggen dat ik ook niet bij het juiste topic zat;-). Maar mijn eerste keer. Vond het niet heel pijnlijk.

Lady Midnight | 11-07-22 | 23:03 | 6

De eerste Joris doet pijn. Maar het went en op een gegeven moment ga je er zelfs een beetje opgewonden naar Joris door kijken.
www.youtube.com/watch?v=Nhrp1dZPKf0
(voor GU, better safe than sorry. Kobus - Swaar Metaal )

Graaisnaaiert | 12-07-22 | 00:08

@Milton. Zal ik zeker doen in gedachten. Ik hoor er voor mijn gevoel nu echt bij. Heb eigenlijk geen idee hoelang ik hier al zit. Maar de familieband is sterker nu;-).

Lady Midnight | 12-07-22 | 01:00

@Lady Midnight | 12-07-22 | 01:00:

Ik had er afgelopen week ook weer eens een zeldzame LM. Was verrast. Link gepost over een motie-stemming in de TK, geen vuig taalgebruik, niets van dat alles. Toevoegde tekst herinner ik me niet meer, maar zal de omkering van de motietekst geweest zijn gekoppeld aan een conclusie en partijen die er m.i. gezien hun stemgedrag schade mee aan Nederland berokkenen. Kort, een, mijn mening, passeerde de ballotage niet. Happens.
Bijzonder? Dat wel, in meerderlei opzicht.
Vind ik.

Milton_Styx | 12-07-22 | 01:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat eerste filmpje had Gerrit Hiemstra getoond in het 6 uur journaal tijdens het weerbericht waarna hij een verhaal van 3 minuten vertelde dat dit allemaal komt door klimaatverandering.

Brabeaulander | 11-07-22 | 23:02

Is hij echt zo klein?

Ervaringsdeskundige | 11-07-22 | 23:01

Zo'n Schimmelpenninck, is een dergelijk ding nou ergens goed voor?

SterF... | 11-07-22 | 22:59

Jeuj, ik mag weer!
Mijn eerste uiloos linkje na des kelders.
m.youtube.com/watch?v=uWu4aynBK7E
Kenny Chesney - She Thinks My Tractor's Sexy
Team Boeren

Kameraansteker | 11-07-22 | 22:59 | 4

Kameraansteker | 11-07-22 | 22:59 |

Feli maar om dan meteen een kut nummer te plaatsen gaat mij te ver. Ha ha

pegaje | 11-07-22 | 23:28

Welkom.
Wel de schillen opruimen. ;)

Milton_Styx | 11-07-22 | 23:38
▼ 1 antwoord verborgen

precies.... modellen...
Zeg, effe wat anders, is Australische humor leuk. Ik voel wel iets in de verte.. maar... dat is het dan ook:
youtu.be/L32irYSuE9Y

nobodiesunmighty | 11-07-22 | 23:00

@nobodiesunmighty | 11-07-22 | 23:00: Ik kan de humor van asociaal gedrag niet inzien, misschien als het plotseling uit een onverwachte hoek komt. Dit is te gemaakt.

Sneerpoets | 12-07-22 | 08:00

En waar was dat geblur nou weer voor nodig?

Mauguio | 11-07-22 | 22:54

Wat vindt Sander eigenlijk van het proefballonnetje om Nederlanders/burgers in het vervolg met "inwoners" aan te duiden en is hij ook van mening dat dat toch wel een bepaalde vorm van ontworteling met zich meebrengt?
En wat vindt Sander van het feit dat Rutte in het stikstofdebat als Stadstaat aanduidt en begrijpt hij wat Rutte daarmee wil aangeven?

Graaisnaaiert | 11-07-22 | 22:45 | 1

Heeft Rutte dat echt gedaan?

Bataafje | 11-07-22 | 23:51

Als je oma dood is en je een kijkmijnou.nl comment op Twitter plaatst vind ik dat geen satire.
Als het een geintje is en er geen oma dood is maar het bedoeld is als satire kan ik er ook niet om lachen.
Het blijft kijk mij nou eens lollig doen.

Juffrouw op de fiets | 11-07-22 | 22:45 | 4

Ik zie er ook niets grappigs in terwijl ik snel lach om de meest flauwe grappen.

Tja... er zijn ook mensen die de satire van Laura Bromet leuk vinden.

Roos | 11-07-22 | 23:01
▼ 1 antwoord verborgen

Sander schrijft aan een boek met als werktitel "Sander en de brug". Sander bouwt begripvol bruggen naar andersdenkenden, verdiept zich in hun denkbeelden en gaat onbevooroordeeld met hen in gesprek - om zijn kennis en inzichten te toetsen en elkaar ergens in het midden te ontmoeten....

De pontifex maximus is er niets en niemand bij.

Boeser_Onkel | 11-07-22 | 22:43 | 1

Ghehehe.

Basil Fawlty | 11-07-22 | 22:46

Aanrechtsubsidie: als zelfs een keukentrap, levensgevaarlijke krengen!, niet hoog genoeg is om bij het fornuis te komen. Wel vind ik die mejuffrouw CCFlight erg charmant. Het is dat dat hele internet zo vreselijk ingewikkeld is, anders ging ik ook op OnlyFans. Of achter een Vlaamse paywall. Whatever.

Hetkanverkeren | 11-07-22 | 22:43 | 2

Die rechter? Hele rare buste. Of er zou een tasje ofzo onder dat shirt moeten zitten.
Alledrie niet mijn smaak overigens. Hou meer van wat zachterige looks.

Graaisnaaiert | 11-07-22 | 22:51

@Graaisnaaiert | 11-07-22 | 22:51: Rare buste? Dat wordt dus nog een keertje kijken. Wat een straf. Overigens hou ik zelf wel van vrouwen waar een scherp kantje aan zit: dat haal je in eerste instantie uit de ogen. Om het woord intelligentie maar angstvallig te vermijden.

Maar toch nog even iets over het Volkskrantantwoord op die andere SS, mevrouw Simons van Bij1: hoe is deze column precies door al die heilige journalistieke codes van DPG gekomen?

Afijn. Die boezem van mejuffrouw CCFlight dus. Stay Frosty luitjes. Zeker met die hittegolf die eraan lijkt te komen.

Oh en trouwens: als je houtskool gebruikt kun je prima zonder rooster grillen. Direct op die kooltjes, als ze eenmaal op temperatuur zijn. Lees: als ze niet meer vlammen of gloeien.

Hetkanverkeren | 11-07-22 | 23:05

Sander is van adel en die vinden niks lekkerder dan op het klootjesvolk neer te kijken, te vernederen en hen naar beneden te trappen. Daarom voelt Sander zich als een vis in het water bij het huidige links. Links kwam vroeger op voor het gewone volk, maar doet dat nu al een tijdje niet meer. Het gepeupel zit nu op rechts en ja, daar heurt Sandertje niet bij.

Teluitjewinst | 11-07-22 | 22:41 | 5

@Graaf_van_Hogendorp | 11-07-22 | 22:45: De Vendee bedoel je? De opstand die mede door de roemruchte generaal Humbert onderdrukt is.
De arme man heeft later nog geprobeerd een opstand in Ierland te ontketenen wat jammerlijk faalde en omdat hij het niet goed met Bonaparte kon vinden is hij uiteindelijk naar Amerika gevlucht. Waar hij als gewoon soldaat nog diverse onderscheidingen kreeg en eindigde als leraar op een dorpsschool.

Zapata10 | 11-07-22 | 22:51

Teluitjewinst.
Je generaliseert toch wel te veel vind ik.
Ik heb zaken gedaan met een adellijke familie in Friesland, zijn ook op TV geweest bij Jort.
Vader, een dominee en moeder barones.
Heel vriendelijke en redelijke en niet trotse mensen.

J.Cash | 12-07-22 | 01:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Hij krijgt er geen hoogte van.

Normpje | 11-07-22 | 22:40 | 2

Verticaal gehandicapt.

Graaf_van_Hogendorp | 11-07-22 | 22:42

Wat is die Schimmelpenninck toch een radicale grootsmoel vanuit zijn ivoren torentje. Ik heb ook niets met FvD maar nog minder met sociaal economische rechtse schreeuwers die met een gouden lepel in hun bek geboren zijn en die zich zo verheven voelen boven het plebs. En hij begint steeds harder te schreeuwen met zijn D66 retoriek. Het is een beetje het kwaadaardige neefje van Bregman.

Zapata10 | 11-07-22 | 22:39 | 2

Zelf wel gul z'n handje ophouden bij z'n ouders voor de jubelton bij aankoop van z'n huis, daarna fel voorstander van verhoging van erfbelasting, de hypocriet.

drs.Nee | 11-07-22 | 22:47

Hij had toch over iemand heen gescheten? Op een dame of kerel? Zoiets begreep ik van Erik de Vlieger

schillenboer | 11-07-22 | 22:38 | 1

Heer de Vlieger vraagt de laatste tijd om de witte billen van mevr. Kuiken op open riool twatter. Het zou Twamp zijn geweest die opdracht gaf aan Russische dames van lichte zeden om over het bed van Oboema te pissen. Of Amber Turd die een cadeautje achterliet voor haar manlief.

Graaf_van_Hogendorp | 11-07-22 | 22:43

Als je klein bent heb je morgen minder last van de hitte.
Of was het nou andersom?

Piet Karbiet | 11-07-22 | 22:37

Ik moet bij Sander Schimmelpenninck altijd aan Mini Me denken.
Austin Powers in Goldmember- Dr Evil Jail Rap Hard Knock Life HD
youtu.be/OF4dzXYzQPI

P-unit | 11-07-22 | 22:35

Ach, heeft Schimmelpenninck weer een gevoelige snaar geraakt?

Komjehiervaker | 11-07-22 | 22:34 | 4

@J.P.Drapeau | 11-07-22 | 22:44: Er zitten wel degelijk fascisten tussen de massa van populistische stromingen. Ik zie het verschil wel en heb geen moeite om die ratten eruit te filteren.

Bigi Bana Boy | 11-07-22 | 23:09

dat is het vaak, onwelgevallig en dan kom je op het telegrof hetze-lijstje onder leiding van Leon de Winter. de wolven huilen dan graag mee.

AntiZanicz | 11-07-22 | 23:30

@Bigi Bana Boy | 11-07-22 | 23:09:
Natuurlijk zijn er enkelingen die niet deugen. Maar de beschuldiging "fascist" of "extreem-rechts" wordt doorgaan zonder enige grond uitgesproken, het zijn makkelijke scheldwoorden geworden. Kan trouwens een schreeuwer die geen idee heeft van wat Mussolini's politieke systeem inhield een fascist zijn? Ik zal overigens de eerste zijn om te beamen dat er foute lieden bij het Forum zitten.

J.P.Drapeau | 11-07-22 | 23:37
▼ 1 antwoord verborgen

Ik snap niet dat mensen nog steeds happen op Schimelpenninck. Dat is wat hij wil. Gewoon geen aandacht aan besteden.

yeps | 11-07-22 | 22:29 | 3

Het is juist leuk om hem belachelijk te maken. Gewoon om zijn oliedomme meninkjes en doorzichtige troll pogingen lachen.

Graaf_van_Hogendorp | 11-07-22 | 22:31

Hetzelfde met die Fitzright?

Juffrouw op de fiets | 11-07-22 | 22:32

Wat een simplistisch geraaskal in die column.
Laten we hopen dat hij op vakantie in een sloot valt (voor ons; voor hem is dat een ravijn).

Aristotalloss | 11-07-22 | 23:18

Verbaas me ook elke maandag als ik zijn column lees. Snap niet waar dat schelden en tieren op normaal denkende lieden goed voor is. Dat landgoed van pappie kan wel naar Natuurmonumenten Sander is wel klaar met bezit.

Uw Verzekeringsadvis | 11-07-22 | 22:29 | 7

@Basil Fawlty | 11-07-22 | 22:44: Hebben we nu ook al dezelfde ouders gehad .. niemand is ook uniek he? ;)

Smoelensmid | 11-07-22 | 23:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Niveautje Sybren Kooistra, Peter Breedveld, Sjoerd W. Sjoerdsma. Daar worden we niet vrolijk van.

J.P.Drapeau | 11-07-22 | 22:28

"nationalisme als cynische dekmantel voor corruptie en politiek in maffia-stijl; net zoals de preken van Orbán en zijn westerse geestverwanten over een samenleving van christelijke waarden en gemeenschap een rookgordijn zijn om zelfverrijking en vriendjespolitiek aan het zicht te onttrekken.

Er in beginsel niets mis met geloof in de vrije markt, zegt Fukuyama, een ontzagwekkend aantal mensen op de wereld is daardoor welvarender geworden, maar denken dat een terugtredende overheid de grootste zegen is, ziet hij als een jammerlijke misvatting. Het is aan een sterke overheid om te zorgen dat mensen niet buiten de boot vallen.

de overheid moet weer een rol spelen in de samenleving om de zwakkeren te beschermen, er moet weer vertrouwen in feitelijkheid en wetenschap komen, vrijheid van meningsuiting is te belangrijk om aan de grote tech-bedrijven toe te vertrouwen,

Het zijn redelijke voorstellen voor redelijke mensen. Maar hoe je de groeiende groep onredelijken tegemoet moet treden in hun nietsontziende vijandigheid jegens de kernwaarden van het liberalisme zelf, die zich in het politieke landschap vooral op de rechterflank bevinden, daar geeft Fukuyama geen antwoord op."
www.nrc.nl/nieuws/2022/07/07/hoog-tij...
Bas Heijne bespreekt in NRC Liberalism and it's Discontents van Francis Fukuyama.

cugel | 11-07-22 | 22:25 | 7

@cugel | 12-07-22 | 00:42:

Dagelijks horen we minstens één leugen van Rutte. Verkeren wellicht beiden ver onder 0 op de integriteitsschaal.
Wel verzet Orban zich tegen schadelijke dictaten van de EU-doema en stopt hij de woke-infiltratie. Daarmee passeert hij voor mij ruimschoots onze provinciecommissaris van het Wingewest der Nederlanden.

Milton_Styx | 12-07-22 | 00:53

@Milton_Styx | 12-07-22 | 00:53: Ik ben ook niet zo voor woke, maar ik geef duidelijk de EU meer het voordeel van de twijfel dan jij doet. Ik ga nog even proberen te slapen. Goeienacht!

cugel | 12-07-22 | 01:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat kabouterbreintje is ook wel dringend aan een vakantie toe zeg,

2tribes | 11-07-22 | 22:19
-weggejorist-
C1O2 | 11-07-22 | 22:17

Fotograaf: "Sander, kun je nog een klein beetje meer naar achter leunen? Nee, nog meer... nog ietsje"

Kameraansteker | 11-07-22 | 22:15

5) De eventuele asresten met het mes wegschrapen en iedereen smakelijk eten wensen.

Red shirt | 11-07-22 | 22:15 | 1

Dit is het antwoord aan Leptob op zijn vraag hieronder.

Red shirt | 11-07-22 | 22:16

Dat overlijdensbericht doet me denken aan Herman Finkers: "Na een moedig gedragen verloving is toch nog onverwacht in het huwelijk getreden, onze innig geliefde broer etc etc."

skoftig | 11-07-22 | 22:14

Zo te lezen kunnen de erfgenamen van Fitzright eindelijk het onroerende goed van dat oude besje verkopen.
Alleen jammer dat ze er zo lang op hebben moeten wachten en nu zelf op leeftijd zijn

Osdorpertje | 11-07-22 | 22:14

Ik hoor net van moedertje de vrouw dat de vakantie ons deze maand naar Rügen voert. Komt allemaal wel erg dichtbij zo…

UpdateAvailable | 11-07-22 | 22:07 | 3

Landal Park "Prora"?

nobodiesunmighty | 11-07-22 | 22:41

Een bed en breakfest van Adolf ?

Jimmy Mc Clure | 11-07-22 | 22:46

Laat je moeders de vrouw wel even voordouchen? Je weet maar nooit.

gemeentereiniging | 11-07-22 | 23:33

Ik vind het wel typerend dat zowel hij als Kustaw Bessems kennelijk hebben besloten dat het woord 'fascist' en afgeleiden gewoon zo veel en zo vaak mogelijk gebruikt mogen worden, om ook maar echt iedereen waar ze het niet mee eens zijn, te typeren. Eenzijdig hebben deze Don Quixotes besloten dat de maskers zijn afgevallen en dat zij niet bang zijn om dit kwaad te bestrijden!

konjodebonjo | 11-07-22 | 22:06

Sander is 1.488m groot. En dat frustreert hem. Alsmede zijn clapback en smackdown van Arische schildmaagd Eva. Waar onze Tjer wel aan heeft mogen zitten. Au au au.

Graaf_van_Hogendorp | 11-07-22 | 22:03 | 1

veel homo-geroep maar Sander heeft een scherpe blik en weet het goed te brengen. Wat zijn familie-achtergrond is maakt het wel vreemd maar niet ongeldig.

AntiZanicz | 11-07-22 | 23:28

Een boel reaguurders menen een soort van profiel van (de mens achter) een reaguurdersnick te kunnen schetsen. 
Case: Gisteren was ik samen met ongeveer 25 anderen (mannen, vrouwen, kinderen, alles wat eet) uitgenodigd bij een barbecue. Zoals elk jaar begin juli. En de gastheer bereidt dan al het vlees. Niemand lette op de gastheer die stond te barbecuen, maar ik wel. Ik zag dat er een speklap door het rooster viel tussen de kooltjes en de gastheer het snel pakte en weer op het rooster legde. Wat heb ik toen gedaan? Wat past in mijn reaguurdersprofiel?
1) Een ronde vlees overslaan 'zodat anderen ook wat hebben';
2) De speklap voor de zekerheid per ongeluk van mijn bordje laten vallen zodat de hond ook wat heeft;
3) Schreeuwen naar de gastheer 'hey heauwmeauw smeerlap dat zag ik hahahaha!';
4) Boeiuh, gewoon speklap eten ongeacht de kans op dat ie tussen de kooltjes heeft gelegen.
En wat doet U in zo'n geval?

Leptob | 11-07-22 | 22:03 | 22

waarom zou je hem niet opeten. met kool is niets mis. het zit ook in Norit.

AntiZanicz | 11-07-22 | 23:26

@Leptob | 11-07-22 | 22:48: Nice! Dat is nog eens lekker wakker worden zo! Heb ik iets gewonnen nu?

Timide_Aso | 12-07-22 | 06:46

Is er geen bier?

sgaapje | 12-07-22 | 09:20
▼ 19 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl