achtergrond

Geenstijl

Bittere Morning After. Ondoenlijke takes & vertoningen van beide kanten na ontbinding federaal abortusrecht

Roe, Stroe, niet meer bij te houden

Er is gisteren een streep gezet door bepaling Roe vs Wade uit 1973 - die volgens Joe Biden zelf "geen goed beargumenteerde of goed geschreven bepaling was" - door het Hooggerechtshof dat abortus een grondwettelijk en daarmee federaal recht maakte. Want, volgens zes van de negen rechters: "The Constitution does not confer a right to abortion. Roe and Casey must be overruled, and the authority to regulate abortion must be returned to the people and their elected representatives." Het recht op abortus wordt dus niet meer landelijk opgelegd, maar wordt aan staten zelf overgelaten. Onmiddellijk na de uitspraak verboden 13 staten abortus, dat verbod gaat "binnen 30 dagen of eerder". In totaal wordt het waarschijnlijk in 16 staten verboden. Ook heeft rechter Thomas een concurring opinion geschreven waarin hij vraagt de bepalingen die contraceptie, homoseksuele relaties en homoseksuele huwelijken beschermt, opnieuw te overwegen.

Nou, dat was het nieuws. En dan keren we ons nu tot alle tribale treurnis die het slechtste in beide kanten naar boven haalt. Te beginnen met de conservatieven, want de taal en toon waarin deze """overwinning""" tegen het vrouwelijke lichaam gevierd wordt is ronduit goor. En ze vieren heus niet het juridische detail dat het geen grondrecht, maar een per staat te bepalen recht wordt. Ze vieren dat het verboden wordt.

En we weten even niet waarom, maar vrouwen die dit verbod luidkeels staan te vieren vinden we nog aanzienlijk raarder dan de mannen.

flikker op Benny

flikker op Benny

flikker op Matt

flikker op Matt

flikker op Poso

flikker op Poso

flikker op Charlie

flikker op Charlie

Deze tribale extase van anti-abortus meisjes

Rechtse tranen van geluk

Rechtse tranen van geluk

Maar goed, de andere kant is op hun eigen manier evenzo gestoord natuurlijk

En dan nu kleine selectie uit de pro-abortuswaanzin.

Having a normal one

Having a normal one

loooool

loooool

'Twerken voor abortus'

in de lijn der verwachtingen

in de lijn der verwachtingen

Vrouw neemt pasgeborene mee naar pro-abortus-protest

Vrouw neemt pasgeborene mee naar pro-abortus-protest

ach

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

GeldBlog - Amerika op de pijnbank

Het nieuws sinds 2020 laat zien dat het aantal conflicten alsmaar toeneemt. En sinds 7 oktober, lijkt een nieuwe versnelling te hebben plaatsgevonden. Wie zit hier achter en waarom?

@Alexander Sassen van Elsloo | 04-02-24 | 19:29 | 283 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.