Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Lokale CDA-reacties op stikstofplannen: 'Kaalslag, belachelijk, kabinet de weg kwijt, onacceptabel'

Partijgenoten van Hoekstra hebben er weinig zin an

De vvd-leden zijn niet de enigen die tegen het stikstofbeleid van D66 zijn. Het CDA was ooit een BRRRREDE VOLKSPARTIJ, ook voor boeren. Misschien wel vooral voor boeren. Maar wie nu naar de peilings kijkt, ziet de trekker van Lientje lange paden banen terwijl je moet zoeken naar het laatste stukje electorale grond dat het CDA nog bezet houdt. En toen was daar Het Stikstofplan. Pijnlijke tijden wachten dit kabinet en de vraag is of het CDA nog een geseling kan overleven. De landelijke fractie pronkt met een kats onleesbaar standpunt in wollige systeemplafondtaal op de homepage van de partijwebiste, maar wat vinden de boeren er zelf van? We hebben wat reacties van lokale fracties geoogst:

"Vrijdag 10 juni 2022, het zwaard van Damocles hangt boven het hoofd van Noordoost Twente", laten CDA Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen weten. "De leefbaarheid van plattelandskernen komt in het gedrang. [...] Het kan toch niet waar zijn dat wij hier worden opgeofferd, terwijl er aan de andere kant van de landsgrens geen kritische depositie waarde lijkt te bestaan!"

"De eenzijdige blik op vermindering van stikstofuitstoot voor natuur, is tergend", schrijft CDA Land van Cuijk. "De provincie Brabant mag niet akkoord gaan met deze ijskoude kaalslag op ons mooie platteland, waardoor boeren en burgers worden verdreven." Ze achten de eisen onhaalbaar: "Geef onze agrarische ondernemers een haalbare opdracht en spreek dit kabinet aan op een serieuze dialoog met de sector. Wij roepen de CDA-Tweede Kamerfractie op geen verantwoordelijkheid te dragen voor deze doelen."

Vanuit verzamelde CDA-fracties rond de Brabantse en Limburgse Peel klinkt woede: "Met de Stikstof plannen uit Den Haag voor de Peelregio, lijkt het kabinet totaal de weg kwijt. [...] Voor deze belachelijke reductie doelen wordt voorgesteld om 25.000.000.000 euro aan belastinggeld te besteden." Aldus vatten CDA Horst aan de Maas, CDA Deurne, CDA Peel en Maas, CDA Asten, CDA Venray, CDA Laarbeek, CDA Nederweert , CDA Someren, CDA Leudal en CDA Gemert-Bakel de plannen samen: "Samengevat: dit is onacceptabel."

De provinciefractie in Brabant is ook hard & helder: "De richtinggevende doelen van de minister lijken te staan voor het veroorzaken van een grote kaalslag op het platteland, dat kan nooit aan de orde zijn!"

Gek genoeg heeft het CDA in boerenprovincie Flevoland geen mening, of ze moeten 'm op Tik-Tok hebben gezet en daar zijn wij te oud voor. Nagekomen bericht per mail: "In het artikel stond dat het CDA Flevoland nog niets te melden had over de stikstofplannen. Dat was niet helemaal juist, want kijk wat hier staat. Waarschijnlijk net elkaar gekruist. (Klopt - red.) Oh ja, we hadden het niet op TikTok geplaatst. Dat gaat zelfs ons boven de pet. Instagram kunnen we nog nét behappen."

Het CDA in Friesland wel, en hoe: "Het schrikbeeld dat opdoemt uit het stikstofplan is dat met het verdwijnen van de agrarische bedrijven het hart uit het platteland wordt weggerukt. De Friese samenleving is zeer sterk verweven met de agrarische sector. Economisch, maar zeker ook sociaal-maatschappelijk. Mienskip met platteland, dorpen en steden dát is Fryslân. Dat dreigt bij doorgang van deze plannen voorgoed verloren te gaan." En svp ook geen nieuwe Natura2000-gebieden, minister!

Buurprovincie Groningen is milder. De plannen zijn "Een zware klap voor veel boeren en bewoners van het platteland", maar de Groningse CDA acht het beleid niet zozeer een probleem als wel "een grote uitdaging." Met een droog grapje opgediend, zelfs: "Zet de deuren van het provinciehuis wijd open om samen met betrokkenen te werken aan realistische, haalbare en betaalbare plannen om de natuur te herstellen."

Het CDA in Drenthe komt eveneens met een gezamenlijk standpunt, noemt de stikstofnotitie een "valse start" en is "faliekant tegen de plannen zoals deze er nu liggen. Deze plannen zijn een bedreiging voor een leefbaar en vitaal platteland! Het lijkt wel alsof de landbouwsector in Drenthe de problemen moeten oplossen die in andere gebieden wordt veroorzaakt."

Ook bij CDA Gelderland niks dan zorgen: “Het plan gaat met deze percentages voor een kaalslag zorgen op het platteland en tast daar de leefbaarheid op onacceptabele wijze aan. Het CDA Gelderland maakt zich grote zorgen over het effect van deze plannen op de leefbaarheid en economie van Gelderland.”

CDA Overijssel erkent dat stikstof een probleem is, maar sluit zich aan bij de kritiek op de boerensloop: "Het Overijsselse platteland is sterk verweven met de agrarische sector. Economisch, maar zeker ook sociaal-maatschappelijk. Noaberschap in dorpen en buurtschappen, dát is Overijssel. Dat dreigt verloren te gaan."

Terug naar het Westen, over Utrecht heen wat dat heeft geen mening. Noord-Holland wel: "Een enorme klap voor boeren, het platteland en heel Nederland", zo reageert de Noord-Hollandse CDA-fractie, opgedirkt met onder meer citaat van landbouw-woordvoerder  Willemien Koning: “Ik wil, ga en kan niet geloven dat de plannen op deze schaal goed zijn voor Nederland."

Het CDA in Zuid-Holland vindt de "sociaaleconomische impact op het platteland té groot om plannen uit te voeren. [...] De agrarische sector is er niet alleen voor de voedselzekerheid, maar ook voor natuur- en landschapsbeheer. Het vormt een deel van ons Hollandse landschap en karakter."

CDA Zeeland, tot slot, knipt en plakt uit andere reacties waarin het woord "kaalslag" naast het woord "bijsturen" wordt gebruikt en vult aan: "Het Zeeuwse landschap kan niet zonder boeren en niet zonder natuur. Wij allemaal kunnen niet zonder voedsel."

Denk maar niet dat het stopt bij de boeren...

Social

Reaguursels

Inloggen

In Zeeland staat een kunstmestfabriek die in zijn eentje verantwoordelijk is voor enorme uitstoot. Als deze fabriek zou sluiten kunnen alle boeren blijven. En zelfs boeren erbij.
Hoor je niemand over....

Toeja | 14-06-22 | 07:49

De milieu eisen in Nederland zijn 140 keer hoger dan in Duitsland. Dit land wordt kapot gemaakt door rubberen Rutte.

De luis | 14-06-22 | 07:32

Het CDA in vooral Limboland heeft dan ook decennialang handjeklap met verschillende ondernemers/boeren gedaan. Subsidie voor een mestverwerker hier, megastalletje stalletje daar. Die deals werden vaak mooi beklonken op het VIP-dek van de Rowen-Heze concerten in America.

boonmoi | 14-06-22 | 07:06

Mag tenten bouwen wel? En stoelen?.. het was een mooi land

Maggiderin | 14-06-22 | 05:08

Al dat gedoe over " vergroening. milieu. en vervuiling etc" is binnen afzienbare tijd overbodig , omdat , as we speak, de gehele wereldbevolking aan het imploderen is.
Het reproductie getal is wereldwijd 1.5 en alleen al om een populatie op peil te houden heb je 2.1 nodig. Alleen Afrika groeit nog maar ook daar zal de bevolkingsgroei afnemen. Het zou beter zijn als overheden wereldwijd geld zouden besteden om mensen te leren/facaliteren hoe je gezond oud kan worden, zodat je geen overconsumptie krijgt van medische zorg, zoals nu het geval is.
De toekomst ziet er heel goed uit..

streknek | 14-06-22 | 01:23

Volgens mij had Ed Nijpels vandaag een harde plassert in Op1 toen hij aangaf dat een rechter had gesproken en de overheid had te volgen of zoiets. Wrange is dat hij die harde plassert niet kreeg m.b.t. de beloofde natura2000 gebieden die groter worden, maar dat er massaal kan worden gebouwd voor immigranten, de nieuwe door EU gewenste Nederlanders, zelfs op basis van een strengere - compleet absurde - wet als de buurlanden België en Duitsland.
Een wet die eigenlijk nooit had mogen aangenomen en gewoon moet worden gewijzigd om de normen bij te stellen, zodat onafhankelijke poot van economie, de agrariërs gewoon kunnen blijven. Maar dat wil dit kabinet niet....
Dit land wordt het communistische Hong-Kong van Europa met een paar parkjes met dode boomtoppen erin volgens mij en totaal luchtverontreinigend onbewoonbaar. Maar goed, Ed Nijpels zal wel al zijn uitgeflubberd, voor hem, het Europese parlememt en die bouwwereld is de buit al binnen....

Niks natuur en gezonde lucht, beton en longkanker, astmatische kinderen en veel enge ziekten zijn uw toekomst, wen er maar vast aan!

Jan, Leiden | 13-06-22 | 23:53

Die kaalslag valt wel mee hoor, daar komen gewoon vinexwijken en datacenters.

ReyNemaattori | 13-06-22 | 23:24

BBB neemt het wel over waar CDA de kiezer jarenlang in de steek heeft gelaten.

Jan_Pietersen | 13-06-22 | 22:44 | 1

Het CDA zit vol Farizeeën van hoogverraad tegenover die arme boeren.

Jan, Leiden | 13-06-22 | 23:55

"eenzijdige blik op vermindering van stikstofuitstoot" Hahaha. Heeft nog niet door dat er een bulk zetels in de kamer zitten die doordrammen totdat we krekels eten al zou stikstof niet meer bestaan. Trapt zeker ook nog in dat biodiversiteitsverhaal alsof hier endemische soorten leven.

dugo | 13-06-22 | 22:39

Hierna straks alle huizen plat met energielabel C of slechter, kijken of we dan nog steeds zo schaapachtig staan te lachen haha die boertjes die willen niet het klimaat redden.

SailingDuck | 13-06-22 | 22:32 | 4

Of een opslag op je OZB :-)

dugo | 13-06-22 | 22:40

@Smoelensmid | 13-06-22 | 22:37: ja zeg het is vastgesteld met een wetenschappelijk gevalideerd model van het RIVM dat dat niet kan.

SailingDuck | 13-06-22 | 22:49

@Smoelensmid | 13-06-22 | 22:37: wat heerlijk dat u dit van uzelf kunt zeggen! Conclusie: u deugt, helaas uw huisje niet. En wat denkt u, beste bekkenbeul, waar kijken ze straks naar in het Haagse bubbeltje? Of er een deuger woont in een label G woning? Al zou u persoonlijk een briefje aan Rob zelf sturen dat u van kontje batsen houdt en hem uitnodigen zou dit persoonlijk eens te mogen uitproberen, dan nog houdt uw hutje dat label G. Jammer!

zoute_drop | 13-06-22 | 23:05
▼ 1 antwoord verborgen

cdAchterlijk heeft wedden op het verkeerde knol tot kunst verheven.
Kiezers zijn (bijna)dood en of ruiken maar pies.
Ik geef zelfs geen enkele verzamelwaarde aan die klup..... ze halen de kringloop niet eens.

MoslimMolen | 13-06-22 | 22:26

Ja hoor nu bij de burgers en boeren het stoom uit de oren komt zijn er opeens politici die ook weer boos, verontwaardigt zijn en opeens een zgn krachtig verzet tonen. Waar waren die lafbekken toen er een regering geformeerd werd en die waardeloze afspraken en verdragen ondertekend werden?
Wat zou er gebeurt zijn als de brave nederlanders ook dit weer hadden geslikt als zoete koek en er geen protesten waren aangekondigt? Waren die "flinke" politici die nu tegen stemmen dan ook zo tekeer gegaan tegen de sloop van Nederland? Regeren is vooruitzien deze kliek kan alleen meebuigen.

lagelander | 13-06-22 | 22:26 | 3

verontwaardigD gebeurD aangekondigD Is je toetsenbord defect of ben je echt een lage lander ;)

Smoelensmid | 13-06-22 | 22:40

Deze regering heeft zich al enige tijd tegen het volk gekeerd en moet naar huis worden gestuurd. Of beter nog afgezet.

Jan van Haerlem | 13-06-22 | 22:16 | 1

Thuis afgezet?

Sauspan_030 | 13-06-22 | 23:18

Het lul verhaal is iedere keerde kwetsbare natuur, losstaande dat Nederland GEEN natuur heeft (maar alleen gemanaged groen) moet je er dan natuurlijk niet iets anders 'verstikkends' voor terugplaatsen zoals mensen

Een 'rijk westers mens produceert zo'n 9 miljoen ton stikstof per jaar. Een vlees varken 438 kilo.

litebyte | 13-06-22 | 22:08 | 2

En dan wordt er via het eten ook weer een hoop co2 teruggewonnen bij grazers dan, er is geen een sector die dat doet.

brie-de-penis | 14-06-22 | 06:38

9 miljoen ton? Ik produceer hooguit 365 kilo per jaar

plamoen | 14-06-22 | 07:08

Een mooie ontwikkeling. De traditionele achterban van het CDA en de VVD die respectievelijk de overstap maken naar BBB en ja21. Het restant van het CDA gaat dan maar lekker verder met de GristenUnie, Hugo de Jonge komt daar prima tot zijn recht, en het restant van de VVD fuseert maar met het zielloze d66.

therealbraindump | 13-06-22 | 21:58 | 5

Een goede leider en CDA zit weer in de lift.
Sinds Balkenende is het bagger.

Braco.me | 13-06-22 | 22:09

@therealbraindump | 13-06-22 | 22:02: Blijkbaar niet genoeg om zich niet langer te identificeren als VVD'ers, echter je moet je hoofd wel zo diep in je reet hebben zitten dat je bijna weer kan ademen via de bovenkant om na het zoveelste schandaal(de toeslagenaffaire) nog ook maar te overwegen om op Rutte te stemmen.

't is niet alsof de VVD 'opeens' zo geworden is, deze rot is al meerdere kabinetsperiodes zichtbaar in diverse schandalen, affaires en corruptieperikelen. Dus ze kunnen het spuugzat zijn, maar de dobbelsteen is al geworpen: dus muil dicht en lekker op de blaren zitten.

ReyNemaattori | 13-06-22 | 23:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Ja, in Stadstaat Nederland is geen tijd meer voor maakindustrie en voor boeren, wij verdienen ons geld met online content, managen en natuurlijk professioneel ouwehoeren. Want wij zijn hartstikke slim en ontzettend hoog opgeleid en we staan in bijna alle staatjes in de top 3 van de wereld. Gaaf!!!

Graaisnaaiert | 13-06-22 | 21:58 | 2

'We' zijn zelfs slecht in nietdoen

litebyte | 13-06-22 | 22:12

Maar we kunnen nog geen mondkapje maken en het organiseren van een vaccinatie was ook al moeilijk. Corona liet goed zien waar we als NL staan.

lagelander | 13-06-22 | 22:30

vvd leden zijn (eindelijk) massaal aan het opzeggen, om de boeren te steunen, Mooi!!! nu de cda ers, en de cu ers nog!!

de broeder | 13-06-22 | 21:49 | 3

Zou het? Ik geloof er geen fluit van. De massa van de VVD-kiezers blijft VVD stemmen, tot ze er dood bij neervallen. Zolang de VVD-stemmer het idee heeft dat zijn/haar centjes en bezit het veiligste zijn bij de VVD, stemmen ze op die club. Wat er ook gebeurt, hoeveel schandalen zich ook voordoen bij de VVD, hoeveel leugens Rutte ook vertelt. Het maakt ze geen flikker uit, al zou de VVD alle boeren laten fussileren, dan blijft de gemiddelde VVD'er nog VVD stemmen. Vanwege de centjes, weet je wel?

KeesBruin | 13-06-22 | 21:58

@Smoelensmid | 13-06-22 | 22:49: Dank voor de correctie, Smoelensmid.
Bent u trouwens een tandarts die aardigheid heeft in correctiewerk?

KeesBruin | 13-06-22 | 22:58

www.varkensrechten.nu/#

Er is kennelijk 25 miljard euro beschikbaar. Daarmee kun je heel veel varkensrechten kopen.

— Als u varkenshouder bent en dus varkens houdt, dan heeft u productierechten nodig. Dit wordt ook wel varkensrechten genoemd. Met die rechten kunt u als varkenshouder een maximaal aantal dieren houden. Deze regels zijn er voor iedereen met een bepaald aantal varkens.—/

Als de prijs goed is dan verkoopt een varkensmester wel. Van de stallen maak je een caravanstalling.

theo-is-dood | 13-06-22 | 21:48 | 2

Of campers, die hebben we ook te teveel. Die stoten dan weer stikstof uit.
Schiet je nog niks op.

shimanski | 13-06-22 | 21:50

Er zijn niet genoeg caravans om al die lege stallen te vullen, Theo.
Misschien is een drugslab een beter idee, Brabant is sowieso toch al het drugshol van Nederland geworden.

KeesBruin | 13-06-22 | 22:01

Aan de andere kant van het argument: Die farizeeër van een Paternotte, die het vanuit Leiden kennelijk beter kon zien en beoordelen dan de agenten die in Hierden aanwezig waren.

En daar zou ik veel meer over willen zeggen, maar dan moet GU overwerken, dus ik hou het er maar op dat acute keelontsteking van die D66-fluim een zege voor het land zou zijn. Dan houdt ie tenminste zijn muil.

pietvanvliet | 13-06-22 | 21:44

De tijd dat het CDA een partij voor boeren was ligt al ver achter ons, Van Rossem!
Vroeger was dat zo, maar dat is al zeker een jaar of 10 niet meer zo. Henk Bleeker, die ik overigens een vreselijke populist en leugenaar vind, was eigenlijk de laatste old-school CDA-landbouwman. Henkie vond alles best, als de boeren er maar op vooruit gingen, stikstof geen probleem, de natuurbescherming, dát was het probleem volgens Bleeker.
En afgezien van het feit, dat het CDA al jaren niet meer voor boeren opkomt, het is sowieso een partij op weg naar de uitgang. De trouwe CDA-aanhang sterft gewoon uit, het is een bejaardenpartij.
Boeren stemmen nu op BBB, wat ook zo'n beetje de enige partij is die hun belangen nog vertegenwoordigt. De rest van de politiek interesseert zich niet of nauwelijks voor de boeren. En getalsmatig zijn er nog zo weinig boeren over, dat ze electoraal geen belangrijke groep meer vormen.
De boeren staan er dus tamelijk hopeloos voor, als het om politieke invloed gaat.
Ooit was dat anders, en hadden de boeren zelfs belachelijk veel macht in Den Haag, en had de Roomse boerenbond zo ongeveer een hotline met de minister van Landbouw, maar dat is passé.

KeesBruin | 13-06-22 | 21:37 | 7

@Vesta | 13-06-22 | 21:42: Dank voor de opmerking. Kende Gerlacus niet, dus gelijk even op Wikipedia gekeken. Snap uw opmerking nu, en weer wat geleerd.

KeesBruin | 13-06-22 | 22:05

@Ommezwaai | 13-06-22 | 21:42: Dat is ook een punt, natuurlijk. Maar los daarvan, er zijn gewoon niet genoeg boerenkiezers. Dat is het probleem voor de boeren, ze stellen getalsmatig niet veel meer voor.
Maar als Lientje ook meer gewone burgers aan zich weet te binden, zou ze een factor van betekenis kunnen worden.

KeesBruin | 13-06-22 | 22:06

@dijkbewaker | 13-06-22 | 21:51: Oké, er hangt inderdaad nog wel het e.e.a. om de boeren heen, maar geen "gigantische industrie", althans niet hier in Nederland.
En wat betreft "de publieke opinie" hieromtrent: het is de vraag hoe ver de solidariteit van de gewone burgers met de boeren gaat. Als BBB dit handig weet uit te spelen, zouden ze verontwaardigde burgers én boeren kunnen trekken, en misschien iets voor elkaar krijgen.
Maar ik blijf bij mijn tegel hierboven, die u als "onzin" afdoet. Lees 'm nog maar eens over, het is gewoon een korte beschrijving van de werkelijkheid anno 2022. Als het niet zo was, zou dat hele stikstofplan er niet zijn gekomen.
De Randstad regeert, niet de provincie, dat is de bottom-line van dit verhaal.

KeesBruin | 13-06-22 | 22:10
▼ 4 antwoorden verborgen

De politieke bijkleuringen van de provincies tekenen zich ook af in het CDA. Groningen en Utrecht knetterlinks. Gelderland zachtlinks, de Randstad heeft gewoon geen idee. Etc.

konjodebonjo | 13-06-22 | 21:33 | 1

De Randstad heeft inderdaad geen idee. Maar daar wonen wel de meeste mensen/kiezers. Dat is het probleem, de onnozele Randstedelingen gaan bepalen wat er in de provincie wel of niet moet gebeuren. Wel wolven, geen boeren, om het maar even kort door de bocht te schetsen.

KeesBruin | 13-06-22 | 21:41

Het totale Nederlandse boerenbedrijfsleven zorgde in 2020 voor ca. 105 miljard aan inkomsten. Dus gooien we er 25 miljard tegenaan, om dat eens flink te veranderen.

vladimirows | 13-06-22 | 21:27

tpo.nl/2022/06/11/eduard-bomhoff-stik...

Bomhoff: “ Een succesvolle politieke partij heeft een programma nodig. In Rutte-4 is D66 de enige partij met een programma dat iedereen kent: urgente actie tegen CO2 en stikstof. Wat moeten de drie coalitie-partners daarmee? De opiniepeilingen suggereren niet dat D66 zichzelf erg populair maakt met die kostbare CO2- en stikstof-acties: elf D66-zetels zijn al verdampt. Als VVD en CDA geen eigen gezicht tonen, maar vooral D66 faciliteren, gaan die twee nog meer verliezen dan de -17 waar ze nu op staan. Dat verlies komt terecht bij partijen als BBB en Ja21 die ook respect hebben voor het milieu, maar even goed zorg tonen voor de boeren, de bouwers, de huizenzoekers en de belastingbetalers.”

theo-is-dood | 13-06-22 | 21:23 | 2

Greet komt in het rijtje niet voor, da's waarschijnlijk een vies woord geworden. Wilders is vanaf de eerste dag al fel gekant tegen het stikstof geleuter.

Ommezwaai | 13-06-22 | 21:39

Theo, kijk eens naar het stemgedrag in de 2de kamer. Ja21 zit al maanden elleboogdiep met Rutte mee te stemmen en ons Carolientje heeft identiek hetzelfde stemgedrag voorwat betreft immigratie als CDA, opvang in de regio, maar al hier zielig, zielig, zielig. Leuk mens om een pilsje mee te gaan drinken , maar dat is het dan wel.

't Vlaams Gedacht | 13-06-22 | 22:04

Hier in Vlaanderen wordt op een andere wijze gemeten. Scheelt een hoop gezeik. Èn gas wordt gepromoot… Hadden we de EEG nog maar….

Happy People | 13-06-22 | 21:17 | 1

Hier in Zeeuws Vlaanderen gaan er nog steeds tonnen gif over alle gewassen bij voorkeur om de twee weken. Lekker man.

deja_view | 13-06-22 | 21:24

Wat heeft d66 toch voor een dirt over Rutte en Hoekstra dat ze ook echt alles doen wat d66 wil? Hebben vvd en cda eigenlijk wel 1 onderwerp 'binnengehaald' in dat jaar lang soebatten in het catshuis?

Wim_Kut | 13-06-22 | 21:16 | 1

Dat Rutte blijft zitten en dat annorexia typecde kroonprinses is. That's it.

bqbq | 13-06-22 | 21:20

Och gut, wat zijn de cda- mensjes toch bombastisch tegen de plannen. Eens zien, hoe die grootspraak klinkt nà de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Meloentje, iemand? Wel heel doorslikken. (Hoe dat moet weet de cu).

vladimirows | 13-06-22 | 21:16

De oplossing is simpel voor Gelderland en Overijssel: afscheiden van NL en deel worden van Noordrijn-Westfalen. Drenthe en Limburg er ook nog bij, Groningen, Friesland? Brabant naar België. Blijft er een klein bomvol NL landje over. Maar zelfs dan zullen ze niks leren.

stofkam | 13-06-22 | 21:15 | 3

Dus: Nederland vanaf het midden van de Afsluitdijk van Noord naar Zuid dwars doormidden. Poerbest plan!

vladimirows | 13-06-22 | 21:18

Min of meer de oude vesting Holland dus. Prima. Laat ze hun problemen zelf maar oplossen of verzuipen.

Basil Fawlty | 13-06-22 | 21:30

Graag vandaag nog dan morgen. 8terhoek hier. Stop ook de Noordtak. Kut Randstedelingen.

Sjakkie van de Hoek | 13-06-22 | 21:57

Als het CDA lef zou hebben, stappen ze uit dit hopeloze Kaag kabinet. Dan houden ze nog wat eer aan zichzelf.
Zal wel niet gebeuren want pvda/gr links staan warm te lopen om de boel over te nemen. Rutte/vvd zal het worst wezen, zolang hij maar kan blijven zitten.

bqbq | 13-06-22 | 21:14

Ondertussen trapt RTL nieuws in een geregisseerd persmoment van het COA. "situatie onhoudbaar" www.youtube.com/watch?v=lHSNfZhPesM

Nou, deze situatie waar boeren na 14 generaties kunnen verrekken is onhoudbaar. De situatie waar duizenden kinderen door de overheid na knevelarij zijn ontvoerd is onhoudbaar. De situatie waar miljarden illegaal is afgenomen van tienduizenden ouders is onhoudbaar. De woningnood is onhoudbaar. De gedachte dat je van Nederland een stadsstaat kunt maken die afhankelijk is van buitenlands water, energie en voedsel is onhoudbaar. De situatie dat ons kabinet de rechter, de WOB, artikel 68 van de grondwet en Kamervragen een jaar negeert is onhoudbaar.

Je vraagt je af waarom de premier nog houdbaar is.

Feynman | 13-06-22 | 21:14 | 2

Omdat Kaag de eigenlijke baas is, met achterlijke ministeries van stikstof en zichzelf als min. v Financien te hebben getroond en Ollongren op Defensie.
Rutte heeft de vvd verkwanselt en eet zelfs stront om te kunnen blijven zitten.

bqbq | 13-06-22 | 21:18

Wat ook opvalt is dat de Woke gemeenschap het woord 'boer' niet vervangt. Werkster werd interieurverzorgster, hoer werd sekswerker, maar bij de agrarische producent was dit niet nodig. Ook wel politiek handiger om de afkeer aan te wakkeren. Het woord 'boer' appelleert aan een blanke, sorry witte man, met een blauw overall onder de strontplekken. Hij is niet te verstaan, gaat om half negen naar bed nadat ie eerst de boerenmeid een beurt heeft gegeven. En hij ruft, de hele dag door.

skoftig | 13-06-22 | 21:09 | 2

Prima detail en klopt. Je zou toch denken dat boer inmiddels was omgekat tot bijvoorbeeld agrariër. Nope, gewoon nog boer! Of beter, u bent een ow, jakkie, vejrvuilende boejr!

Basil Fawlty | 13-06-22 | 21:17

Woke is knetter
In Arnhem hingen borden met sexwerker is een eerlijk beroep....
Kom op de staat profiteert er van
Ggd en al die nutteloze instanties profiteren er van
Maar kom op dat kan je niet als een beriep neerzetten en het zogenaamd als spannend neerzetten
Helemaal de weg kwijt die lui

Therrie | 13-06-22 | 22:48

D66 zegt dat de plannen gewoon door moeten gaan. Linksom en rechtsom. De VVD heeft al bij het kruisje getekend. En dat de Tweede Kamer die plannen nog tegen kunnen houden is als een wassen kaars tijdens de Spaanse hittegolf: gaat niet door want die kabinetspartijen zorgen er wel voor dat het doorgedrukt wordt.

Met_baard | 13-06-22 | 21:03

Een bijeffect dat bijzonder VVD vriendelijk gaat zijn is dat de boeren die onteigend gaan worden bouwgrond op gaat leveren het dichtst bij natuurgebieden. Dit gaan prachtige villawijken worden dicht bij het groen voor de ondernemers, de bossen en paden gaan drukker worden, en wonen in het groen enkel te realiseren voor de bovenste 2 procent. Er is echt een prima reden te bedenken voor de VVD om met deze plannen mee te gaan.

The-loopy-cowboy | 13-06-22 | 21:00 | 2

Nee het wordt een prachtige mix van sociale huur en vrije sector, midden segment, gestapeld, rijtjes en ""vrijstaand"". Met een bushalte, een Action, een Lidl en een Kruidvat. Weiland, na weiland, na weiland, na

Afgewisseld met eindeloze zonneweides en windparken.

Duwbak_Linda | 13-06-22 | 21:04

Pffffff ja… wat een hel

The-loopy-cowboy | 13-06-22 | 22:03

Je suis un boer

beavis | 13-06-22 | 21:00

Misschien is dit dan iets voor een referend…
Oh nee, dat heeft het CDA een paar jaar geleden de nek om gedraaid. Da’s waar ook.
Nou, misschien kunnen de partijen het dan de inzet van de eerstkomende landelijke verkiezingen maken.
Oh nee, dat zal de politiek met alle mogelijke middelen p4oberen te voorkomen.

Spie | 13-06-22 | 20:59

Een systeem dat oneindige groei nodig heeft met eindige middelen klapt vanzelf.

Neuth | 13-06-22 | 20:54 | 3

Dacht Malthus twee eeuwen terug ook al.

Joris Beltsin | 13-06-22 | 20:58

@Joris Beltsin | 13-06-22 | 20:58: Dat was te beperkt tot voedsel, wat "duurzaam" is. De groei van welvaart is niet te houden, zeker gezien anderen er ook aanspraak op willen, kunnen en gaan maken.

Neuth | 13-06-22 | 21:18

@Joris Beltsin | 13-06-22 | 20:58: nou, voor wat betreft de groei van de schuldenberg in het westen (Japan, VS, EU) geldt dat principe wel, vrees ik.

Spie | 13-06-22 | 21:20

Het is ook des VVD om nu hoog in te zetten om straks wat toe te kunnen geven en zo toch het uiteindelijke doel te bereiken. Dat is tenminste wat ik verwacht van een onbetrouwbare club.

Red shirt | 13-06-22 | 20:53

@Ridde Rogter | 13-06-22 | 21:00: Wiens idee was die subsidie? Bedankt EU!

Sinterbikske | 13-06-22 | 21:36

Kent u het gedicht "Brabant" van wijlen de botanicus Prof. Victor Westhoff? Dat begint zo:
Het stinkt er naar de Roomse boerenbond
Naar gier en vunze drijfmest, allerwege.
Hoe hier Gods volk de wijdse stilte schond,
Het deert ze niet, de kerk is daar niet tegen.

Brabant was al járen terug de stront-provincie bij uitnemendheid in Nederland. Dus dat ze dáár eens wat aan gaan doen, lijkt me niet meer dan terecht.
Overigens kijk ik met een kritisch oog naar dit hele stikstof-circus en vind ik dat de overheid weer volop doordraaft en met de botte bijl aan de slag wil gaan.

KeesBruin | 13-06-22 | 21:46
▼ 8 antwoorden verborgen

Even denken ;
-Ozongat
-Zure regen
-Fijnstof
-CO2 uitstoot
-energietransitie
en nu Stikstof.

Milieu betekent: "Veel geld verdienen!"... Geld om rond te pompen.

Zodra de leugen uit is gekomen en nooit meer zal worden herhaald :
"Wat moeten wij nu weer verzinnen om zoveel geld binnen te halen?!"
Elke 10 jaar iets anders...

Schijt aan !!!1!!.... oh nee.... wacht..... ammoniak...

MagnificentRon | 13-06-22 | 20:52 | 2
-weggejorist-
shimanski | 13-06-22 | 20:57

@shimanski | 13-06-22 | 20:57: Ga je eerst even inlezen, voordat je een reactie schrijft. Zure regen bestond wel degelijk, maar is grotendeels opgelost door maatregelen.

KeesBruin | 13-06-22 | 21:48

Opa Biden van de USA roept op om Russische kunstmest te kopen. Er dreigt namelijk een voedseltekort. Iedereen lijkt gestoord te worden. En ik stik van de lach.

squadra | 13-06-22 | 20:52

Of ga lekker met Hugo en Vopke zeteltjes zoeken in de grote steden, ontzettende fake volkspartij die je er bent.

Duwbak_Linda | 13-06-22 | 20:51

Dekoelakisatie 2.0.

Joris Beltsin | 13-06-22 | 20:50

Ik begin het eigenlijk steeds leuker te vinden. Het CDA heeft nu nog maar twee opties: het kabinet opblazen en redden wat er nog te redden valt óf doorgaan met dit beleid en bij de volgende verkiezingen totaal weggevaagd worden. In dat geval zullen BBB en Omtzigt de CDA-zetels met plezier in ontvangst nemen.
Prachtig om een partij waarmee ik toch al niets had helemaal klemgezet te zien.

MAD1950 | 13-06-22 | 20:49 | 3

Er is veel poen te verdienen met de beschikbare grond de aankomende jaren. Daar offeren ze graag een politieke partij voor op. De beroepspolitici vindt je daarna weer terug bij andere partijen.

Zapata10 | 13-06-22 | 20:52

Als Omtzigt überhaupt meedoet. Maar BBB zou inderdaad het CDA kunnen leegtrekken.

Tashtego | 13-06-22 | 21:07

@Tashtego | 13-06-22 | 21:07: Omtzigt trekt veel op met Volt. Ik heb niks met Volt. Moet er niet aan denken dat hij samen gaat met Volt.

Moestuinier | 13-06-22 | 22:20

Te weinig, te laat. KVP, ARP en CHU mogen zich spoedig aansluiten bij PPR, PSP, CPN, EVP en PVDA. Dan ontbreekt alleen nog een partij met cijfers, twee zessen of zo. Elke bloedgroep precies 1 zetel!

31 November | 13-06-22 | 20:49

Het enige wat de boeren nog kan redden is dat ze zich massaal tot de Islam bekeren.

skoftig | 13-06-22 | 20:45 | 4

Of/en LHBTIQ worden.

Mr_Natural | 13-06-22 | 20:49

Alsof je dan varkens mag houden

Shoarmamasutra | 13-06-22 | 20:58

Alle varkens een boerka aan, klaar met de uitstoot.

Cor Netto | 14-06-22 | 07:28
▼ 1 antwoord verborgen

Misschien kan het CDA fuseren.

Duwbak_Linda | 13-06-22 | 20:44

Elektriciteit is oud nieuws.

CDA, jongens en meisjes, één tip! Trek de stekker uit het cabinet en forceer verkiezingen. Breekpunt stikstof. Sta pal, maar dan ook vierkant pal, achter de gehele agrarische sector. Zo niet, dan gaat het mis over 2 jaar.

Louter Leuter | 13-06-22 | 20:42

Alleen D66 in het kabinet wordt vrolijk van deze plannen. De provinciale Statenverkiezing wordt een kaalslag voor de CU, CDA en VVD

thanseeuwen | 13-06-22 | 20:42

Kortom, alles naar de kloten. Bananen republiek.

Lukiluuk | 13-06-22 | 20:42

Allemaal paniek voetbal omdat men in Den Haag enkele jaren geleden het Natura 2000 gebeuren veel te groot hebben gemaakt. problemen kan je ook aanpakken door de natura 2000 gebieden op nieuw te bekijken. buurlanden hebben veel minder problemen, ze zijn trouwens ook veel dunnen bevolkt ( misschien ook een oorzaak???)

mindblender | 13-06-22 | 20:40

Het CDA offert zich in feite volledig op om dit door te drukken. Die partij herstelt hier nooit meer van en zal na dit kabinet nog een jaar of tien een splinterpartij zijn en daarna verdwijnen.
Er is geen enkel politiek of landelijk belang om dit te doen, en toch doen ze het. Hier moet echt iets anders achter zitten. Maar ik heb geen idee wat dat dan is.

C1O2 | 13-06-22 | 20:40 | 4

Vastgoed. Hier gaan tientallen miljarden spelen. Daar schuiven ze graag boeren, democratie en inspraak voor opzij.

Zapata10 | 13-06-22 | 20:50

@Zapata10 | 13-06-22 | 20:50: Dat zou een verklaring voor een aantal individuele CDA'ers kunnen zijn. Een deel zal misschien daadwerkelijk overtuigd zijn van dat stikstofverhaal.

Tashtego | 13-06-22 | 21:03

Simpel. Het kartel. Je mag alleen aan de 'inner circle' meedoen als je de kartel-lijn volgt. Het CDA, of althans de bestuurders daarvan, blijven aanhaken bang dat ze zijn dat ze in de pluche dans niet meer mogen meedoen.

Grachus | 13-06-22 | 22:16
▼ 1 antwoord verborgen

We gaan de komende jaren ook nog een 300+ distributiehub's bouwen. Dan kun je inderdaad maar beter minder tractors op de weg hebben.

Alquest | 13-06-22 | 20:40

we kunnen ook gewoon accepteren dat het klimaat veranderd. Dat wilt niet betekenen dat we helemaal niets gaan doen aan het klimaat maar wel met mate. Want zoals het nu gaat verlamd onze samenleving.

yeps | 13-06-22 | 20:39 | 1

Je verwart, net als zovelen, klimaat met milieu. Graag wel zuiver blijven bij je kritiek leveren:
CO2 = klimaat
N = schrale gronden worden voedzaam

Timide_Aso | 13-06-22 | 22:04

We hebben zelf een probleem bedacht en nu krijgen we het niet opgelost.

shimanski | 13-06-22 | 20:38 | 2

Ik zou in dit geval dat "we" achterwege laten.

knutsel_ | 13-06-22 | 20:40

Ze

shimanski | 13-06-22 | 20:59

En dan een grote mond over het communisme in rusland waar de overheid boerderijen onteigende.

shimanski | 13-06-22 | 20:37

Zijn er een paar wakker geworden bij het CDA? Fokking margepartij.

sjef-van-iekel | 13-06-22 | 20:37

Koeien hebben niet de mogelijkheid om middels hum lichaam stikstof te produceren. Stikstof is een element, koeien hebben geen toegang tot een chemische fabriek om stikstof te maken.

De burgers worden weer eens een loer gedraaid met leugens.

vanhetgoor | 13-06-22 | 20:36 | 2

Stikstof van de overheidsraportjes is dan ook geen stikstof als in een scheikundeboekje.

Boeren noemen het terecht een papieren probleem.

sjef-van-iekel | 13-06-22 | 20:38

NH3?

Joris Beltsin | 13-06-22 | 20:40

Ik neem aan dat er nog een debat komt, weet iemand wanneer?
Lijkt mij weer een prima vermaak op de buis.

NLgaatnaardeklote | 13-06-22 | 20:35

De boejrjen moeten geweaun oprotten. Het heejle plattelandsleejven is niet meejrj dan een gjreaute dekmantel veujr zuipketen.

Leptob | 13-06-22 | 20:34 | 1

Superjjjjj waarjjjj dit, weg met die viezerjjikken.

Toki | 13-06-22 | 20:54

Zijn ze bang om zeteltjes kwijt te raken?
Het valt op...

TonAlias | 13-06-22 | 20:34 | 1

Gek, toen ze ruzie zochten met Omtzigt, waren ze daar niet bang voor.

* Il Principe * | 13-06-22 | 20:42

Dan is er nog zoiets als een Jan Paternotte (D666). Uit z'n muiltje klinkt het volgende: "De politie moet harder optreden tegen boeren bij demonstraties tegen het kabinetsbeleid. Klemrijden, wegen blokkeren, intimideren. Het mag gewoon niet" ... > www.ad.nl/politiek/d66-strenger-optre...

Fi-Bu-Bla | 13-06-22 | 20:32 | 8

@knutsel_ | 13-06-22 | 20:36: negentig procent van de in Nederland gefokte varkens en kippen wordt geëxporteerd. We hebben voorlopig nog genoeg te eten.
Waar we al dertig jaar veel te veel van hebben is varkensstront. Varkenspoep die in kolossale hoeveelheden wordt uitgereden over het land en inmiddels al op een aantal plaatsen het grondwater vervuilt.

theo-is-dood | 13-06-22 | 20:44

@theo-is-dood | 13-06-22 | 20:44: Kijk, dat is een concreet iets. Maar daar hoef je niet een of andere natuurillusie voor in stand te houden. (Bio) diversiteit en behoud van soorten is sowieso onhoudbaar als je Nederland volbouwt lijkt me.
Bovendien is de kijk op natuur nogal verschoven. Tot voor kort stond natuur in Nederland nog gelijk aan agrarisch gebied 1850.
Maar eigenlijk doelde ik niet op een tekort aan voedsel maar op een tekort aan geld van demense om het voedsel nog te kunnen kopen.

knutsel_ | 13-06-22 | 21:29
▼ 5 antwoorden verborgen

Dat was dan ook een beetje het probleem de afgelopen decennia: de agrolobby bepaalde de koers van het CDA. En nu zin we waar we zijn.

Komjehiervaker | 13-06-22 | 20:28

Nederland is een mooie plek om wat experimenten op los te laten, volgend jaar in Davos praten we weer verder en kijken naar de volgende stappen.

davidhasseltoff | 13-06-22 | 20:27

Minder boeren en meer mensen. Ergens klopt er iets niet

Mark van Leeuwen | 13-06-22 | 20:25 | 1

Minder boeren maar meer geitenhoeders.

wijsvinger | 13-06-22 | 20:30

Heel eenvoudig voor het CDA om dit te stoppen. Stap uit de coalitie omdat je stikstof agenda onacceptabel vindt. Die stap levert het CDA meer op dan blijven zitten en volledig ten onder gaan bij provinciale staten verkiezingen.

Blonde Nel | 13-06-22 | 20:24 | 3

Ze hebben geen kloten. Denk ook trouwens dat er heel wat vastgoedjongens bij dat CDA zitten en die loopt het water al uit de mond met al die goedkope landbouwgrond.

Zapata10 | 13-06-22 | 20:33
-weggejorist-
Nuria | 13-06-22 | 20:37

Inderdaad. Als CDA en VVD kloten hebben dan stappen ze uit de regering. Eerst nieuwe partijleiding en daarna samen met ...

theo-is-dood | 13-06-22 | 20:46

Vorige week was in Op1 hoogleraar Transitiekunde Jan Rotmans aan het woord.
En was uitermate negatief over de huidige situatie en de doelen voor op de lange termijn.
Lang verhaal kort: we gaan het nooit halen. Wat politici ons ook voorspiegelen.

leo de pejo | 13-06-22 | 20:24 | 2

Natuurlijk gaan we dat niet halen, maar in de nabije toekomst zijn er wel een paar die er heel veel aan gaan verdienen. Dát is het doel.

TonAlias | 13-06-22 | 20:40

Dan hebben we iig het goede voorbeeld gegeven! -cynische mode off

Leukerd | 13-06-22 | 21:42

Antwoord kabinet we zullen er naar kijken (maar doen toch lekker onze eigen zin).

HaaiBaai | 13-06-22 | 20:23

We staan aan de voet van een voedselcrisis nu duidelijk wordt dat Oekraïne en Rusland geen graan gaan leveren.

En nog is het kennelijk niet duidelijk dat zelfredzaamheid wat betreft voedsel belangrijk is. Rutte en lichtgewicht Hermans zijn echt niet van plan hun koers aan te passen.

SergeantPierlala | 13-06-22 | 20:21 | 1

Zo denk ik er ook over. Beter iets te koop (of ruil) hebben dan het moeten kopen of bedelen

Mark van Leeuwen | 13-06-22 | 20:26

Vroeger was ik ook voor Sacha de Boer. En nu nog steeds.

SNAFU | 13-06-22 | 20:20 | 2

ZE is wel moddervet inmiddels. Jammør.

Verderkijkert | 13-06-22 | 20:50

Ze huist met vvd laafje Rick Nieman. Dat soort mensen kan ik niet voor zijn, maar vroeger was ze wel aantrekkelijk.

prins_flip_da_luxe | 13-06-22 | 21:49

het gaat een hete herfst worden. met een woede van de boeren is geen gas meer nodig. en terecht. ipv dat dit kabinet natura 2000 gebieden opgeeft en teruggaat naar Brussel. Nee we betalen straks 3 dubbele prijzen voor voedsel.

Briver | 13-06-22 | 20:18 | 3

én voor energie c.q. brandstof...

knutsel_ | 13-06-22 | 20:19

Dat niet alleen. Onze kinderen leven straks in een hel van beton en snelwegen. Van Amsterdam tot aan het Ruhrgebied. En dat allemaal voor de vastgoedjongens en de baantjes van de VVD.

Zapata10 | 13-06-22 | 20:21

Als boer jezelf failliet verklaren, je papieren weggooien en melden in Ter Apel als asieleiser.

Gervano | 13-06-22 | 20:24

Een meerderheid van de VVD=leden op het congres van zaterdag wilde dat de VVD in het kabinet de plannen bijstelt, net zoals een meerderheid van de Nederlandse bevolking zich tegen een associatieverdrag met de Oekraïne uitsprak.
Maar creatieve Rutte vindt heus wel weer een geitenpaadje of een inlegvelletje om zijn zin door te drijven, Rutte de anti-democraat!!!

SergeantPierlala | 13-06-22 | 20:18 | 1
-weggejorist-
Nuria | 13-06-22 | 20:39

Eerst verkiezingen en dan draaien ze weer als blaadje aan de boom......

Kwastenbederver | 13-06-22 | 20:17 | 2

Ik kan niet wachten op de verkiezingen van de Provinciale Staten volgend jaar. Dat wordt een slachtpartij voor de gevestigde kabinet-clubs.

Ommezwaai | 13-06-22 | 20:32

@Ommezwaai | 13-06-22 | 20:32: Wacht maar op het NPO offensief zo twee maanden voor de verkiezingen. En hoppa de schaapjes stemmen weer op de aloude meuk,

Zapata10 | 13-06-22 | 20:47

Achterban VVD & CDA tegen.
En verder een groot deel vd oppositie en vooral de mensen in het land.
Er is amper draagvlak voor het walgelijke plan om boeren te vermoorden.
En dat moet dan ook nog eens 25 miljard kosten, die voor een heel groot deel opgehoest wordt door mensen die tegen zijn.
En het uiteindelijke doel van het verdrijven van boeren is betonstort.
D66 heeft een miljoen huizen beloofd, da’s mooi, maar de helft is genoeg, voor eigen bevolking.
De andere helft is niet nodig.
En boeren op hun knieën dwingen is volstrekt ontoelaatbaar, enkel om je eigen dwaze programma uit te voeren?

Ruimedenker | 13-06-22 | 20:17 | 2

Een regering wat onteigenen in de mond durft te nemen is vaak niet meer tegen te houden. Kijk maar naar dat toeslagen-gedoe.

Gervano | 13-06-22 | 20:25
-weggejorist-
Nuria | 13-06-22 | 20:44

4 kabinetten rutte en alles is kapot.
Kan natuurlijk de bedoeling zijn,dan is dat wel gelukt.

van stampij | 13-06-22 | 20:15 | 3

De economie draait goed onder Rutte. Oké, kost wat, maar je hebt wel wat.

Bataafje | 13-06-22 | 20:23

@Bataafje | 13-06-22 | 20:23:
Een half miljoen mensen kan nu al niet rondkomen. 1,2 miljoen mensen als de gasprijzen zo blijven. Slecht onderwijs, afkalvende zorg, bejaardenhuizen gesloten. Het gaat fantastisch onder Rutte

* Il Principe * | 13-06-22 | 20:44
-weggejorist-
Vleesboom | 13-06-22 | 20:15 | 1

Zolang mensen op D66 en GroenLinks blijven stemmen vanwege een kut of "Groen" zie ik geen oplossing voor deze corrupte anti-volk vertegenwoordigers. Dit is misschien wel het meest duidelijke voorbeeld van anti-nederland en pro-brussel beleid. Alsof het verbieden van puls-vissen al niet erg genoeg was. Vooral de veelgehoorde opmerking "Dit hebben wij allemaal zo afgesproken" zonder dat hiervoor ooit en referendum is geïnitieerd...

ProFail | 13-06-22 | 20:13 | 3

CDAerts gaan gewoon mee met D66 beleid. Het lijkt me dat je dus ook kritiek op die luitjes mag hebben.

Zapata10 | 13-06-22 | 20:15

@Zapata10 | 13-06-22 | 20:15:
Laten we Mark Rutte en zijn VVD ook niet vergeten.. Hun agenda schuurt tegen het communisme aan.

Ommezwaai | 13-06-22 | 20:29

en straks komen ze weer aan; je hebt je kinderen dit zelf aangedaan!
dus wordt je weer als een persoon neergezet die hier verantwoordelijk zou zijn,

www.youtube.com/watch?v=1idQmEq0Y3o

skylos | 13-06-22 | 20:13

Nou toon eens ballen dan CDAerts. Morgen de stekker uit het kabinet. Oh wacht. Jullie zullen naast christenbroeder Zegers gaan zitten om meloenen door te slikken. Drie jaar pluche is tenslotte meer waard dan principes.

Zapata10 | 13-06-22 | 20:12

Kabinet is al jaren de weg kwijt CDA, daar zijn jullie mede verantwoordelijk voor.

darmflora | 13-06-22 | 20:11

Het geeft wat gedonder, maar zorg eens dat Amsterdam een paar weken zonder stroom komt te zitten. Dan piepen ze wel anders.

Ga vervoglens eens bij de Firma Simon Loos zeuren dat ze de Amsterdamse supermarkten een maand niet bevoorraden. Maak maar een smoes, dat het door de vele beperkingen en bekeuringen niet meer uit kan of zo.

Gewoon even laten voelen hoe het ook al weer was...
Ik wil jankende Amsterdammers zien die lopend met een kinderwagen om een paar aardappelen komen bedelen. Daar knapt dat gajes op erfpacht weer eens van op.

Haberdoebas | 13-06-22 | 20:09 | 2

en dan zo'n D66er een van zijn dochters inleveren bij de geile boer natuurlijk, voor een paar aardappels, dat hoort er dan bij. En dat dan filmen, Boer kiest dochter

skoftig | 13-06-22 | 20:48

@skoftig | 13-06-22 | 20:48: Hij is leuk, zo leuk dat ik ging visualiseren hoe oud klasgenoot boer Eddie de dochter van Paternotte keihard uit elkaar trekt. Maar de realiteit is dat Eddie de Sjaak is want zijn melkveebedrijf grenst aan zo'n natura2000 gebied. Met dank aan die maffiakliek die zich het kabinet noemt en zijn meelopers.

prins_flip_da_luxe | 13-06-22 | 22:04

Eerst alle uitvretende politici, ambtenaren en consultants eruit, dan kan er over feiten gesproken worden en dan zal blijken dat niets waar is wat door dit kabinet van plattelandshaat wordt beweerd.

smdyasc | 13-06-22 | 20:09 | 1

Er komen er ieder jaar meer bij en het gaat alsmaar door. Het lijkt erop dat er per asieleiser een ambtenaar wordt aangesteld tegenwoordig.

Ommezwaai | 13-06-22 | 20:27

Als je jezelf als land zo kapot wil maken dan is dat een vorm van decadentie.

Lafayette | 13-06-22 | 20:06 | 1

Facisme, totdat ze zelf zonder voedsel komen te zitten.

Haberdoebas | 13-06-22 | 20:10

Hup waterstof!

Kaas de Vies | 13-06-22 | 20:05 | 1

"Bij het maken van waterstof gaat energie verloren. Bij het omzetten van elektriciteit in waterstof gaat zo’n 25 procent van de energie verloren. Ook bij het omzetten van waterstof naar elektriciteit is er sprake van energieverlies: zo’n 40 procent."

Waar het blijft is me ook een raadsel want er is een wet van behoud van energie...

www.milieucentraal.nl/klimaat-en-aard....

Wattman | 13-06-22 | 22:27

Niets lukt ons bestuur.

Kaas de Vies | 13-06-22 | 20:05 | 1


Uhhhmmmm, jawel.
De boel verkloten gaat ze prima af.

J-van-de-Bontekoe | 13-06-22 | 22:46

Los eerst maar eens op dat mensen hun dak kunnen vol leggen met zonnepanelen en hun auto’s kunnen opladen. Dat lukt al niet.

Ga dan eens kijken of de kunstmatig verschraalde ‘natuur’gebieden van stikstofdepositie gevrijwaard kunnen worden.

Wijze uit het Oosten | 13-06-22 | 20:04

25 miljard om boeren preventief te ruimen.

Ruimedenker | 13-06-22 | 20:04 | 2

Pfff, preventief

schijtzat | 13-06-22 | 20:08

Wat dan vervolgens weer miljarden kost vanwege verminderde inkomsten.
Je moet wel een genie zijn om zoiets te bedenken.

J-van-de-Bontekoe | 13-06-22 | 22:45

De mensen die net over de grenzen wonen zullen wel keihard in lachen uitbarsten als ze nou dit weer horen.

NiCeY | 13-06-22 | 20:02 | 3

Er zijn er nog duizenden onderweg... En Rutte ontvangt ze met open armen. Snel weg met Rutte en z'n puinbak, dat is het enige wat dit land nog kan redden.

Ommezwaai | 13-06-22 | 20:26

@NiCeY | 13-06-22 | 20:37:
Voor de "gewone" Nederlander valt hier geen eer meer te behalen. De boeren worden geschoffeerd ten faveure van duizend opvreters per week. Alsof die lui geen stikstof uitstoten... En dat gezever over slapen in stoelen ben ik ook wel zat. Vroeger had vader Ommezwaai ook een stoel waar ik met enige regelmaat stijf van de drank op in slaap ben gevallen.

Ommezwaai | 13-06-22 | 21:35

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl