Geld opzij zetten? Betalen!

Sparen wordt een dure hobby
Vroegah, toen peuken nog betaalbaar waren, toen benzine nog goedkoop stroomde, toen huizen nog te krijgen waren, toen rijen op Schiphol er alleen stonden als de Beatles langskwamen, voordat corona zelfs een biertje was en Poetin een topless hunk op een paard, toen files nog een zeldzaamheid waren en auto's nog mechanisch, toen Nederland nog leeg was en de gasvoorraden vol, toen de winters nog koud waren en het klimaat stabiel, de telefoon nog vast was en de relaties los, toen de Formule 1 nog gevaarlijk was en het voetbal van het volk. Toen werden we geadviseerd om te sparen. Sparen was voor verstandige mensen, maar dat was toen. Tegenwoordig zien banken sparen niet meer als noodzakelijk, want ze kunnen veel meer geld aan u verdienen met andere producten zoals beleggingsrekeningen en dus gaan de kosten omhoog. Eerst met negatieve rente boven een ton en nu door verplicht te betalen voor een spaarrekening. Want uw risico spreiden over meerdere banken is wel goed voor u, maar niet voor de bank. Dus betalen zult u. Iedere keer een beetje meer. Tot u zich weer netjes voegt naar de wensen van de bank. Het gaat nu nog om een klein bedrag, maar wel een bedrag dat de afgelopen vijf jaar met 42 procent steeg. En het einde is nog niet in zicht, want laat het maar aan deze instellingen over om precies uit te vinden hoe ver ze kunnen gaan wetende dat u geen keuze heeft. U kunt uw vermogen tenslotte niet thuis bewaren en uw leven cash financieren, want dan bent u verdachter dan Benno L. in een kinderbadje. Dus u betaalt wel. Er blijft ons uiteindelijk niets bespaard.
Reaguursels
InloggenOoit kreeg ik mijn loon elke vrijdag middag in zo’n klein bruin envelopje, dit vergezeld van wat pijpjes bier. De eerlijkheid doet mij vermelden dat we van de dames v.d. loonuitbetaling het bier niet binnen mochten nuttigen i.v.m. de stank in de kleding welke het werk wat wij deden met zich meebracht (ijsblokken uitgooien). Er kwam geen bank aan te pas en dat vonden banken natuurlijk ontzettend jammer, wij niet overigens: het geld was meestal na het weekeinde wel op waarna er weer een week van hard werken aanbrak t.m. vrijdag middag. Voor vervolg van deze story, zie eerste zin.
Dat zoveel banken dit tegelijk doen riekt naar ongeoorloofd marktprijs manipulatie tussen de banken. Mag dit @AFM?
Vroeger was u eigenaar van gespaard, schaars en waardevol geld. De bank moest u verleiden om dat tegen een vergoeding hoger dan de inflatie ter beschikking te stellen. U was klant.
Tegenwoordig bent u zelf wat vroeger dat spaargeld was: men is op zoek naar uw inkomen. Dat is een soort delfstof voor de bank waarmee ze kasstromen voor b.v. 30 jaar veiligstellen bij bijvoorbeeld een hypotheek. En die kasstromen doorverkopen tegen een vergoeding (securitisatie) opdat men die 30 jaar aflossing gelijk kan cashen. En daarmee de eigen bankbalans kan versterken met eigen vermogen. Wat weer recht geeft op zoveel uit te geven krediet (z.g. Basel-afspraken).
Het beheersen van uw inkomen is veel interessanter dan het beheren van uw spaargeld. Geld creëert de bank immers zelf via de hiervoor beschreven krediethefboom.
Doordat de bank uw leven heeft ingekocht bent u uw onafhankelijkheid kwijt. Het ergste is dat de politiek uw vrijheid en onafhankelijkhheid niet beschermt maar een verlengstuk is van diezelfde bank. U staat alleen. En de meeste dombo's om u heen hebben helemaal niet door dat het zo werkt.
www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/531...
En ja hoor, het volgende proefballontje dat wordt opgelaten.
Koophuis verkocht met meer dan een ton overwaarde. Ik de helft, zij de helft. Andere auto, andere motor, mooi en groot huurappartement met huurtoeslag. Lekker leven en wie dan leeft, dan zorgt...
Ik weet het nog goed toen ik een overbruggingshypotheek en hypotheek moest hebben. De rente was in het begin 2,4 of zoiets, maar toen die uiteindelijk afgesloten werd was de rente omhoog gegaan. Ja meneer, de verwachting is dat de rente gaat stijgen dus komt er eentiende bovenop. Diezelfde dag kreeg ik van dezelfde bank een brief dat de rente op de spaarrekening nog verder naar beneden ging.
Ik ben echt geen spaarder. Maar ieder huishouden heeft toch wel een buffer nodig. Denk aan de energieprijzen.
Enkele decennia geleden hadden de meesten dat ook. Je was zielig zonder spaargeld. Nu ben je een held als je geen schulden hebt.
@zeurmachine | 01-06-22 | 19:40: En maar vertellen waar ze allemaal zijn geweest , antalya bodrum kreta mombassa zanzibar curacao bali indonesie australie gambia senegal zuid afrika portugal new york.. je bent een loser als je er niet over mee kunt praten.. ben je nog niet in Namibie geweest? moet je doen joh zoo mooi... nou ik ben 25 jaar niet met het vliegtuig op zomervakantie geweest ! mijn kinderen dus ook niet ! en heb trouw gespaard voor hun studie en mijn oude dag, en geinvesteerd in energie onafhankelijkheid en trek nu mijn lijfrentes open en mijn pensioen verzekering want niemand anders gaat voor je zorgen dat ismij inmiddels wel duidelijk... we hebben hier een oude vrind die elke week een bakkie komt doen gaat en dan vertelt dat ie in een jaar naar kreta turkije en canarisch eilanden gaat met cor en don .. en is zo een beetje overal op de werld geweest met TUI maar ondertussen nog maar weer een extra opeet hypotheekje moest nemen .. mensen leven als kip zonder kop en zijn kinderen laat ie beteuterd na als ie dood is. Zonder sparen bouw je over de generaties geen vermogen op en begint een ieder opnieuw als een loser, dat zal ik mijn kinderen niet aandoen, mijn voorouders waren keurtelboer mijn opa schoolmeester mijn ouweheer internationaal zakenman en ik studeerde tandheelkunde.. al mijn kinderen heb ik laten studeren met dubbele studies en hebben goed banen . Het geld wat ik erfde spaarde en verdiende zal ik niet opmaken maar beheren opdat hun nazaten het beter hebben dan hun voorgangers. Je bent een held als je kinderen het beter hebben dan jezelf dat is al generaties zo.
@Smoelensmid | 01-06-22 | 20:30: In de jaren negentig zo vaak of ik ook naar Thailand ging, of "gewoon" Mallorca of zo. Nee, dus. Geen spijt van.
@Smoelensmid | 01-06-22 | 20:30: degelijke en prima instelling waar ik me in kan vinden en ook naar streef. Op de pof leven loont uiteindelijk niet dat gaat men vroeg of laat merken. Ondanks dat schulden maken de afgelopen jaren tegen een lage prijs mogelijk was. De schuld blijft en moet ooit ingelost worden. Respect voor de oppasende en hardwerkende burgers in Nederland, hoog maar ook zeker minder hoog opgeleiden. Vakmensen worden inmiddels gelukkig duurbetaald omdat ze schaars zijn. Dat is rechtvaardigheid. Flapdrollen en nietskunnende praatjesmakers waarvoor banen zijn gecreëerd zijn er al genoeg.
@Smoelensmid | 01-06-22 | 20:30:
Gezien vanaf uw vader en uzelf: hoe veel beter zouden uw kinderen het nog kunnen hebben?
Dat meerdere banken dit tegelijkertijd doen riekt naar kartelafspraken. De AFM zou dit eens grondig moeten onderzoeken.
Het is inderdaad geen goed teken.
Na grondig onderzoek is er besloten dat er niks geen afspraken zijn gevonden.
in het kader van bankgeheim ofzoiets is het onderzoek niet in te zien.
Ruttuh beaamt dat het helemaal goed is.
Dan maar naar België. www.belfius.be
stel, je zet er een ton weg en de belfius bank gaat failliet, is het dan ook door de staat gedekt tot een ton net als in Nederland?
Goede vraag, Wouter Bos (PvdA), kom er maar in!
Gelukkig is de zorg nog niet onbetaalbaar, dat wordt het pas als al die boomers zijn overleden.
En daarom haalt Rutte c.s. heel veel illegale migranten naar Nederland die nooit zullen bijdragen maar wel gebruik maken.
Alleen van boomers die alles verbrast hebben er zijn er ook die hun kinderen wat nalaten en ze financieel weerbaar hebben gemaakt. www.investopedia.com/news/millennials...
In 2030 betaal je een nominale premie van minimaal een 300,00 euro per maand voor de basisverzekering, en dat is dan alleen nog maar de inflatie die dit voor je regelt. Hierboven op komen de extra zorgkosten door de vergrijzing en vergeet de flinke aanwas van nog eens een 500.000 nieuwe Nederlanders niet...
@Smoelensmid | 01-06-22 | 20:34:
Oh , maar daar weet de belastingdienst in dit land wel raad mee; als jij geërfd hebt wordt je wel ff goed geplukt.
@me163komet | 01-06-22 | 20:41: daarom beter met de warme hand... www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connec.... loopt aardig op met drie kinderen en over het huis vrij van lasten zijn ook nog vrijstellingen.. ieder jaar een paarduizend euri loopt al aardig in de papieren hoor..;)
@BadPatNL | 01-06-22 | 20:35: Ach als je het ooit nodig hebt gehad klaag je niet over een paar honderd euris voor zorg... drie keer een uren durende kanker operatie met heel lange opnames bestralingen eindeloze nierdialyse een transplantatie en 21 delen kroon en brugwerk als gevolg van bestralingen en de dialyse periode allemaal kostbare zaken die je anders nooit zelf kunt ophoesten maar dank zij verzekeringen wel mogelijk maakt dat je de dood levend in de ogen kijkt en het overleeft! Zo Bad nog niet Pat ;)
De regering wil het liefst dat wij al ons geld er meteen door jagen om de economie aan te wakkeren.
Maar van mijn moeder heb ik geleerd om geld opzij te zetten voor onverwachte tegenvallers. Voor als je wasmachine stuk gaat en zo.
Goh, naar wie moet ik toch luisteren?
Naar mijn moeder die een leven ervaring heeft of naar Mark Rutte die maar wat uit zijn nek lult?
Mark lult niet uit zijn nek. Hij weet precies wat hij zegt. Hij en zijn achthonderd spindoctors.
luister maar naar je moedertje deed ik ook en heeft me geen windeieren gelegd;)
ik las; tegenwoordig zien blanken sparen niet meer als noodzakelijk... sawwy
Ik vraag me af wat er gaat gebeuren op het moment dat het betaaldag is, alle mensen naar de bank gaan en het hele zooitje er af halen (voor de rente hoef je het ook niet te laten staan) en dan elke keer dat er iets betaald moet worden naar de bank gaan om het geld te brengen, wat er de volgende dag weer af is. of zouden ze daar ook al geld voor vragen?
Storten op de eigen rekening is of niet mogelijk of kost bij de meeste banken al geld, van 2 tot 6 euro per storting. Tel uit je winst.
Waar gaat u dat dan nog brengen? De Rabo kan men hier in Lelijkestad niet meer bezoeken. De Abnamro sluit het laatste filiaal hier onder het mom van "zo weinig bezoekers" wat logisch is als je ze zo vakkundig de deur hebt uitgewerkt de laatste jaren. Fuck die banken. Dat is het enige wat ze met jou ook doen. Jouw gegevens, daar zijn ze op uit. En dat dan straks gekoppeld aan jouw CO2 uitstoot, de Rabo doet het al. De overheid straks dus ook. Vraag maar aan Rutte die net terug is uit Davos.
Het is zelfs strafbaar om dit voor te stellen: www.recht.nl/44735/oproep-tot-bank-ru...
Banken zijn dan acuut de lul.
Bitcoin is de schaarste asset op aarde. Nou de vraag op welke prijs je daar achter komt. De meeste als ie boven een ton is denk ik.
Schaarste is een noodzakelijk maar niet voldoende criterium.
De meesten komen daar achter als je er nog geen pizza meer van kunt kopen.
Schaars is iets pas als veel mensen het willen kopen, en weinig het willen vérkopen. Dat kun je van Bitcoin niet bepaald zeggen, het laatste jaar.
U probeert nog steeds nieuwe zieltjes te winnen voor het piramidespel?
@BadPatNL | 01-06-22 | 19:06: dat dus! :)
Vanaf januari heeft de BD de (renseignerings)verplichting ingevoerd. Dit houdt in dat de ondernemer gegevens moet overdragen aan de BD die gaan over betalingen aan derden (lees natuurlijke personen, je neef, of broer). Deze fiscaal relevante informatie (de betalingen worden meestal gezien als resultaat uit overige werkzaamheden) gebruikt de BD om de aangifte inkomstenbelasting vooraf in te vullen. Handig he?
Dus het financiële net rondom de burger wordt strakker aangetrokken. Cash is king!
Vuilakken. Dus spaarzaamheid, zuinigheid (lees: NIET gierigheid) gaat je kosten. Het zat er al aan te komen, maar toch iedere keer als het daadwerkelijk wordt geïmplementeerd. Word er echt serieus depressief van. Hoe kan je in hemelsnaam hele generaties nu cancellen?
In het kader van geschiedenis herschrijven mag dit spreekwoord/cliché dan ook weg:
Zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen.
Geldt alleen voor mensen die geen betaalrekening hebben.
@Papa Jones | 01-06-22 | 18:30: dat 'huizen als kastelen bouwen' bedoel je?
@Joyce | 01-06-22 | 19:21: Nee, banken rekenen alleen kosten voor een spaarrekening als je geen betaalrekening hebt.
Net bestolen in box 3 (4% rendement belasting heffen over 0% redement) ....... De overheid heeft volgens de rechter onjuist gehandeld maar hoeft de teveel betaalde belastingen NIET te compenseren omdat de burger er goedgeloving vaun uit is gegaan dat de overheid correct handelde en daarmee de klacht termijn heeft laten verstrijken. De rechterlijke uitspraak kwam pas jaren na het verstrijken.
De overheid is een is onbetrouwbare partner en dient gewantrouwd te worden.
U zegt het! Ik ben deze staat zo zat.
@Louter Leuter | 01-06-22 | 18:34:
Hier net zo
Helemaal eens en is gewoon ordinaire diefstal door onze eigen overheid.
Dat beetje spaargeld dat ik nog heb is binnen no time op, net mijn nieuwe energiecontract gekregen. Fucking 600 euro per maand voor 5000 kWh en 2300 m³. Waanzin.
Vanilla in een villa
@Louter Leuter | 01-06-22 | 18:35: Nee hoor. Tuinderswoning buitenaf.
Verbruikt u dat daadwerkelijk of is het een schatting van het energiebedrijf?
@Quichegerechtigde | 01-06-22 | 19:02: Helaas werkelijkheid. Oud huis midden in een open veld. (spouw volgeblazen en overal kunststof kozijnen met HR++ glas) Ik heb net vol ongeloof alle jaarrekeningen doorgespit en in excel gefrot. Het verbruik is best wel steady.
@Vanilla | 01-06-22 | 19:35:
Ik hou vanwege een enorme narekening vorig jaar mijn verbruik per dag in de gaten. Voor 7m3 betaal ik bijvoorbeeld 10.14 euro. Als ik jouw m3 door 365 deel kom ik niet op een bedrag van 600 euro uit. Ik zou zeggen; ga het per dag even bijhouden.
@Vanilla | 01-06-22 | 19:35:
Die 5000 kWh is erg hoog. Wat doe je? Bitcoins minen?
Open veld. Wat dichte begroeiing tegen het huis? Zoals haag coniferen? Het huis uit de wind zetten?
@Vanilla | 01-06-22 | 19:35: O, dat is dan erg zuur.
@Louter Leuter | 01-06-22 | 20:13: Nee, nog niet eens. Of iemand zit stroom te leechen hier. Ik heb alleen drie 7 watt buitenlampjes die aan staan in het donker ivm inbrekers. Voor de rest alles met de knop uit op modem na dan.
Er staan wel wat bomen rond het huis, maar dicht zal het nooit worden. Ben al 10 jaar aan het sparen om het asbest in de tuin te laten saneren. Gelukkig komt van het gas af er nu ook nog bij. Wat een overheid hebben we toch.
@Vanilla | 01-06-22 | 20:28:
Stel je hebt 20 dingen die continu 5 W trekken, samen is dat 100 W, oftewel 876 kWh per jaar. Doe gek en verdubbel het... Dan zit je op zeg 1800 kWh. Begin alles maar eens na te lopen.
Bomen zijn tweede keus en met een hoge stam houden ze niet veel tegen. Dichte begroeiing tot 2.5 hoog wel. Hoe dichter bij het huis/de muur hoe beter.
SNS (die armoedige Volksbank) vraagt per 1 juli 2.50 = 30 euro per jaar voor een spaarekening waar men 0% rente opgeeft.
Daarnaast een boeter clausule bij 100K >
Zie het als een verzekering tegen banken met stoornissen aan het evenwichtsorgaan.
@Duwbak_Linda | 01-06-22 | 18:16:
Verzekering? .... SNS was al failliet gegaan als zij niet door de NL-overheid was overgenomen.
NL banken stalken je als er wat zuurverdiend geld naar crypto rekeningen vloeit. Tegen gunstige SC yields 5%-8% is dan ook niet op te boksen.
Ze maken het je dusdanig lastig met hun complexe anti witwas regels dat mensen vanzelf bij ze opstappen.
je witte geld zwart wassen wordt steeds lastiger.
Ik hen 20k in een rijtje crypto's gestoken. Voor later. Als de staat vraag waar t gebleven is is het antwoord: drank en hoeren...
@Air van Boven Dorens | 01-06-22 | 20:53: als je het hebt over moeten boeken vanaf je bankrekening naar een cryptobroker/-beurs en je krijgt controle van je IB dan kan je best leuk de sjaak zijn als je het niet opgeeft. Sterkte!
Met alle belasting die ik betaal om asielzoekers te huisvesten haal ik die ton nooit. Geen probleem voor de normale man
Een paar jaar geleden overgestapt naar N26. Is nog steeds gratis.
Was even wat gedoe (ivm Duitse IBAN), maar ondertussen loopt het op rolletjes en ervaar ik geen beperkingen meer.
Er zijn ook andere fin techs. Helaas vraagt Wise nu vanaf 3k ook rente.
Slechte ervaringen gehad met N26 in Griekenland.
De bevolking is nog lang niet murw geslagen.
Dit soort berichten kunnen er ook nog wel bij.
Gelukkig heeft de Nederlander steeds minder eigen geld, dus geldt dit vooral voor mensen mét geld.
Lekker pûh! denken sommige mensen dan.
Maar stel je voor dat we teveel schulden maken, dat vindt de ECB weer kudt, want dan is er minder om te plukken van de Nederlandse kip met de gouden eieren.
Dit land….zucht.
Mijn verzekeringen lopen via de bank, maar even weghalen daar.
Wél een verzekering bij de bank, maar géén betaalrekening?
Apart.
Over de zogenaamde hoge kosten bij de banken voor bestrijding van witwassen... als die kosten inderdaad zo hoog zijn, is het dan niet eens tijd dat de kamer aan de regering gaat vragen wat al die nieuwe regelgeving nu precies oplevert?
Als bank willen wij onze klanten helpen om beter hun dagelijkse bankzaken te organiseren. Daar kunnen we betere invulling aan geven door onze diensten te koppelen.
Aldus de bank.
Zucht. Hartje hartje terug. Dank. Lievvvv....
Dat laatste gaat veranderen. Met de nieuwe huurwet is particuliere verhuur nauwelijks nog haalbare kaart. En hoewel ze niet in staat zijn om de gehele Box 3 te hervormen en zo die inkomsten te kunnen belasten, vermoed ik dat ze binnenkort de huurinkomsten simpelweg naar Box 2 verschuiven (of zelfs naar Box 1). Belasten van huurpenningen staat zelfs specifiek in het regeerakkoord (waar links zijn penis bij aftrekt)
@Muxje | 01-06-22 | 18:07: Dit dus. Daarnaast is het handelen in crypto ook steeds meer gereguleerd en zitten ook kosten aan.
@Duwbak_Linda | 01-06-22 | 18:10:
Of wat Trudeau liet zien in Canada bij de truckers. Het cryptosysteem plat leggen. Crypto is het niet. Bricks and mortar!
En wilt u een rabokoppeling met uw Snelstart boekhoudpakket dan bent u verplicht uw financiële administratie online bij uw softwareleverancier te plaatsen. Zo niet, mag u alles handmatig per transactie invoeren. Zo dwingen wij u een veilige administratie te voeren die iedereen bij een hack kan inzien.
We leveren verplicht vrijwillig ons geld in bij banken. Ons eigen geld. Daar wordt mee gespeculeerd en grof op verdient.
De rente voor sparen is gekelderd en zelfs kan het negatief zijn. Rente op betaalrekeningen werd afgeschaft. Later moest er zelfs voor betaald worden. Voor papieren bankafschriften moest ineens betaald worden. Bankfilialen zijn opgeheven, want u kunt thuis zelf hun werk doen achter uw pc.
En dan mag u nu betalen voor de spaarrekening. Want wat een verwennerij was dat vroeger, zeg. Ik schaam me diep, rotburger die ik ben.
Hmm, ja, wat zal ik zeggen...
Marktontwikkelingen gemist, de laatste twee decennia?
Ja wat een verwennerij , vroeger zeureden we niet over een hypotheekrente van 12% op 140000 euri is 16800 ,mijn zoon betaalt amper 1,5 bij zijn eerste huis van 800000 is 12000.E. zoek de verschillen..
@Smoelensmid | 01-06-22 | 18:26: Vroeger kreeg je 10 % rente op je spaargeld, en waren de salarissen heel veel hoger. Dagelijkse boodschappen waren betaalbaarder. Luxe was duur. Daar, de verschillen.
Las daar enige tijd geleden een draad op Reddit over. Iemand vroeg zich daar ook al zoiets af, de meningen zijn daar nog enigszins verdeeld tussen Welles en Niettes:
www.reddit.com/r/FreeDutch/comments/u...
Beste bank,
Wanneer gaat die negatieve rente verdwijnen? De marktrente is alweer even in de plus, het gaat tijd worden weer rente over het positieve saldo uit te gaan betalen!
Kost wat maar dan heb je ook niets, nou ja minder pinautomaten en nog steeds geld weg zodra de bank omvalt.
BitCoin solves all this!
Precies, verlies je niet 1-2% per jaar, maar 10-20%. Nu de rentes omhoog gaan, wordt eindelijk de coin-bubbel doorgeprikt,
Met een beetje foute mazzel ook je positieve saldo. Maar ja, dat kan alleen ons gebeuren en jou niet he?
Open een spaarrekening bij de Turkse Garanti Bank. Voor buitenlanders 17% rente en geen valuta risico
LOL
Ik heb tijdens de crash alles in Roebels omgezet!
Ik ga liever naar een Griekse bank, dan krijg ik 2000 procent rente van de EU.
Overigens is 2-3 tientjes weinig om een noodfonds van 1-2 jaar aan onkosten veilig te bewaren. De echte verzekeringspremie zit 'm in de inflatie.
Zo vreemd is dat toch niet? Het verdienmodel van banken staat al erg lang onder druk en de eisen die aan banken gesteld worden om te opereren worden steeds zwaarder. Historisch gezien betalen Nederlanders bijzonder weinig voor bankfaciliteiten en ook al stijgen die kosten, ze zijn nog steeds een stuk lager dan in andere Europese landen.
Nou geweldig hoor, is er toch nog iets 'voordelig' in Nederland. Laat ze het in Den Haag maar niet horen.
Verdienmodel van de banken onder druk? Als ze boetes van 750 miljoen (ING) zonder probleem kunnen aftikken, valt dat nog behoorlijk mee. Banken zorgen enorm goed voor zichzelf
Het verdienmodel staat niet onder druk en sich, de eisen die Brussel en Den Haag stellen aan banken voor het opsporen van eventuele ongewenste transacties is een enorme kostenpost. De banken wordt eigenlijk gevraagd om een overheidstaak uit te voeren op eigen kosten wat ze bovendien niet vrijwaard van mogelijke torenhoge boetes...
Precies! Kopen doen we op krediet!!
Is toch niet raar dat je voor een service betaalt? Een gemiddelde particulier met alleen een betaal en een spaarrekening kost een bank op dit moment gewoon geld. Wil je niet van die service gebruik maken dan bewaar je je spaargeld lekker thuis.
Doe ik ook.
Oh het is een service van de bank dat je nu alles zelf moet doen en niet zoals vroeger een medewerker van de bank.
@bowlfabriek | 01-06-22 | 17:57:
Klopt, het sluiten van de kantoren was ook 'om u beter van dienst te kunnen zijn'
Hooguit 2-3 tientjes per jaar. Nou nou. Die lieden die hier serieus over klagen laden wel 2X per week de boodschappenkar vol met sigaretten, bier en hondenvoer.
don't feed the troll
Zelfs als dat waar zou zijn is dat een zwak en onzinnig argument.
Bitcoin
Tuurlijk, lekker makkelijk .Elke dag moeten kijken wat je voor een coin kunt kopen. Kan zo maar eens de helft schelen.Wie wil er nu prijzen afspreken over volatiele munten. Waarom niet in Bolivars?
Digitale tulpenbollen
@Diederik_Ezel | 01-06-22 | 17:36: Ik heb u al vaker gecorrigeerd op dit punt. Ook inhoudelijk. Nu niet meer. Doe uzelf een lol en maak uzelf niet zo belachelijk met uw gebrek aan kennis en de bekende semi-grappige foute uitlatingen.
@MagnificentRon | 01-06-22 | 18:38: Schei uit. Ik vind Ezel over het algemeen ook een vervelio, maar hier heeft hij gewoon gelijk.
@Mbovenka | 01-06-22 | 19:08: Ok. Men zegt wel een: Pick your Battles ... Bij deze. Dank
In Duitsland kun je bij boodschappen meer als 10 Euro bij de Aldi/Lidl gewoon tot 200 euro opnemenen als je met plastic betaalt. Is af en toe wel zo makkelijk.
Onze oosterburen hebben ervaring met een allesoverheersende staat. Zij zijn niet zo makkelijk over te halen naar moderne o zo handige gadgets. Stuurde ik mijn (ex)schoonmoeder onlangs nog een YouTube linkje. Na een paar dagen kwam een "Was erwartet mich da? Kennst Du den Absender? Hast Du es schon aufgerufen?"
Banken... sneuneuzen, verplicht overeind houden als het slecht gaat met ze... ze kunnen echt niets. De kankerrot zit diep..
En dan contant geld in de ban doen
weer een reden om maar een deelstaat van duitsland te worden. daar is cash nog steeds koning. uit ervaring geleerd dat je daar nooit grote bedragen moet pinnen, want daar komt dus wel een 200euro biljet uit. Als je daar in nederland m,ee aankomt dan stuurt kaag gelijk een arrestatie team op je af. behalve dan in de pc hoofdstraat, want dat straalt zo slecht of op de mocro maffia en russische miljardairs
Belgie ook nog wel. Maar dat komt eerder omdat de apps en apparatuur een paar jaar achterlopen. Zelf probeer ik zoveel mogelijk cash te doen, helaas ben ik daardoor wel van kapper moeten veranderen bijvoorbeeld, en moet ik bij het grofvuil containerpark een bankpasje van iemand anders meenemen.
@small_town_dude | 01-06-22 | 17:16:
Biljetten van 200 kun je hier nog gewoon kwijt, zelfs van 500 Euro maar dan moet je wel een volle kar hebben bij de Carrefour.
Exact, komt daar net als in oostenrijk gewoon briefgeld van 100 of 200 uit de automaat en men staat je daar ook niet dom aan te loeren als je daarmee bijvoorbeeld iets wat 30 eur kost met 100 betaald .en inderdaad moet je in nederland mee aankomen
Cash aftikken in het restaurant = limoncello on the house
Banken zijn dus monopolisten, en laat dat nou net datgene zijn waarvoor Google en Microsoft wél door Brussel uitgeknepen werden. Banken die op omvallen staan houden wel graag het handje op naar de hand die voedt.
Er past een heel vermogen op een non-custodial wallet dus geen probleem. Een waar 99,99999% op staat ligt veilig in een kluis bij een beveiligd “kluizen” bedrijf en de kleine Wallet is voor betalingen.
Tot de de digitale tulpenbollen gekte ploft, en je wallet minder waard is dan het plastic waar het op staat. Goed gespaard, gozerd!
ECB de boosdoener
De voornaamste 'boosdoener' is de Europese Centrale Bank (ECB). Deze instantie is verantwoordelijk voor het monetaire beleid van de Europese Unie en bepaalt de hoogte van de rente. Die rente is al lange tijd extreem laag. Dat komt omdat de ECB niet wil dat mensen sparen, maar juist geld uitgeven. Dat is goed voor de economie. De banken hebben flink last van de lage rente. Banken zeggen dat ze zelfs verlies maken op het bewaren van spaargeld. Ze wentelen dit verlies af op spaarders. In het begin alleen de zakelijke spaarders, maar nu ook particuliere spaarders. Dat doen ze met negatieve spaarrentes.
Bron: Consumentenbond
De economie heeft ook last van dit beleid. Waarom doen we het eigenlijk nog
Die banken maken miljoenen/miljarden met Forex en andere markten.
En je kan er niet veel aan doen. Meestal is het een eenzijdige mededeling van de bank. "Vanaf 1 juni zal het tarief stijgen van 4 naar 6 euro (bijv) per maand." Hoppa even 50% er bovenop. Als ik dat bij mijn klanten flik hou ik er geen meer over denk ik.
U bent niet in de staat over te stappen? Mensen zijn gewoon lui. Klagen en zeiken dat banken boeven zijn maar wel gewoon bij die bank blijven.
Je klanten hebben de keus, met banken heb je geen keus.
Linksom of rechtsom zal je een rekening moeten hebben, want een loonzakje aan het eind v/d week is al ZO lang passé...
@Hunter S. Thompson | 01-06-22 | 17:26: Vorig jaar alles bij de ABN weggetrokken, ze wilden (extra) geld omdat ik in het buitenland woon. Alle briefverkeer (1 jaaropgaaf per jaar) ging naar een Nederlands adres, waar hebben ze het 't over?
Krijg nu ook telkens van die wegklikpopups in mijn app of ik niet wil beleggen. Ook irritant. Straks is er nog regelrechte reclame in de bankenapps te vinden!
Maar tarief voor spaarrekening betalen, echt... kunnen ze nog meer van die gekkigheid verzinnen?
Wees gerust, is alleen voor de tokkies die geen betaalrekening hebben.
In de jaren 70 was er het idee om standaard 10% van het inkomen in rekening te brengen...
Je klanten overhalen om te beleggen terwijl we een recessie inglijden, van scrupules hebben ze iig geen last!
@Ing. eslapen | 01-06-22 | 17:10: In de jaren 30 zal het straks 100% van het inkomen zijn.
@Meerkoet | 01-06-22 | 17:29: Hahaha
En terecht. Wél een spaarrekening, géén betaalrekening? Dan kost een klant alleen maar geld, wanneer de spaarrekening gratis is. Dokken dus!
De banken zitten duidelijk niet op uw spaargeld te wachten.
Banken zitten nu alleen enorm te pushen om je een lening aan te smeren. Ze willen grof geld verdienen aan de verduurzaming en staan likkebaardend klaar voor de dag dat de warmtepompverplichting ingaat.
Kassa!
Klachten bij de ECB. Die de “PIGS” probeert te redden
sinds de invoering van fractioneel bankieren worden spaarrekeningen uitgeleend of er mee belegd / gespeculeerd en dat levert inmiddels miljarden op.
Wat denk je dat er gaat gebeuren als we dat spaargeld allemaal opeens op gaan halen
@Jansen63 | 01-06-22 | 18:02: Dat durf je toch niet.
@Papa Jones | 01-06-22 | 18:13:
Zeker wel, ik ben langzaam aan al bezig : )
@Jansen63 | 01-06-22 | 18:20: Zo is dat. Lekker van genieten.
@Papa Jones | 01-06-22 | 18:31:
Dank u, insgelijks
Hier ging de maandbijdrage voor de betaalrekening van 1,95 naar 2,95 per maand dus 50% verhoging. Met het verhaal dat de service zoveel verbeterd was. Je kan nu met een QR code betalen stonden ze te juichen.
Ondertussen is het hier laatst overgebleven kantoor sinds vandaag ook gesloten.
service verbeterd, laat me niet lachen. Als ik een vraag heb zoek ik me suf naar een telefoonnummer en komt er zo;n irritante paperclip met een smileyhoofd in beeld. "HOI ik ben Charly uw digitale assistent, wilt u onze dagelijkse nieuwsbrief ontvangen? Nee, ga dan naar de FAQ" Laat maar *zucht
Het begon met dat het kantoor alleen nog 2 dagen doordeweeks open was. En heel gek, er kwamen minder mensen dus gingen ze nu maar helemaal sluiten want blijkbaar was het kantoor niet meer nodig.
En nu inderdaad een doolhof op internet en een uur in de telefoon wachtrij voor een simpele vraag die ze alleen telefonisch kunnen behandelen.
Dat ge-QR-code... Dat snap ik ook niet. Staat meestal niets anders in dan een www-adres. Het is helemaal niet handig want je moet zo'n pokkescanner starten etc.
een ton is een vrij lage drempel eigenlijk. als ze zouden zeggen een half miljoen dan is dit te slikken. Maar een ton, dat is voor nét bovenmodaal zelfs binnen bereik.
You will own nothing. You will eat the bugs. You will live in the pod. The Negro will hold the whip over the white man. And you WILL be happy!
Een klant met alleen een spaarrekening levert niks op zolang het geld nog gratis is. Dat gezegd hebbend, het zal volgend jaar waarschijnlijk anders zijn ivm renteverhogingen om de inflatie te beteugelen. Uw werkgever biedt toch ook geen verlieslatende diensten aan?
Banken worden gestut als ze in een zelf veroorzaakte crisis belanden maar goed daar mogen we vast niet naar verwijzen.
Maak dan van de Abn een staatsbank en verkondig dat alleen die overeind wordt gehouden. Kunnen de mensen zelf kiezen.
Klachten over de negatieve rente bij het loket van de Europese Centrale Bank in Frankfurt.
Het anti-witwasbeleid wordt verzonnen door DNB.
Dan weet u waar u moet zijn voor uw klachten
Mooi stukje @Struikrover!
Ik betaal jaarlijks zo’n 60 euro per rekening(!) aan de bank voor het beheren van mijn geld. Waarom wordt dit niet gewoon verrekend met hun andere bronnen van inkomsten.
Banken,dat zijn toch die ondernemers die we voor faillissement moesten begoedenmet belastinggeld?
Citaat:
“
De Nederlandse staat springt er goed uit bij de verkoop van de Amerikaanse rommelhypotheken van ING.
De verkoop van de Amerikaanse rommelhypotheken van ING heeft de Staat in totaal een winst opgeleverd van 1,4 miljard euro. Dat is 600 miljoen euro meer dan in november werd verwacht, toen minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën de verkoop in gang zette.
Lees meer
Het redden van bankverzekeraar ING levert de schatkist hiermee in totaal ongeveer 4,5 miljard euro op, zei Dijsselbloem tegen het ANP.
Bovenop de 1,4 miljard euro die met de verkoop van de Amerikaanse hypotheken van ING wordt verdiend, komt nog eens 3 miljard euro bij die ING al betaald heeft en de komende jaren nog betaalt aan vergoedingen en rente op de kapitaalsteun (10 miljard euro) die het kabinet eind 2008 gaf. ,,Alles bij elkaar zit je dan op 4,5 miljard”, aldus de minister.”
Las laatst in de panelen dat een reaguurder met een zakelijke Rabobank rekening geld moest betalen om te kunnen inzien hoeveel geld erop staat. Wat debiel.
Alleen in bergeijk
@Schwanzeleber | 01-06-22 | 17:08:
Oei is ook de Kempen!
Banken zoeken altijd een manier om het geld van mensen af te pakken, daarom die push naar digitaal geld. Makkelijk om het geld (in)direct te beheren voor hen. Toch?
En het is makkelijker te regelen, alles digitaal, een drukje op een toets and it's gone! En waar wilt u gaan klagen, bij het plaatselijke bankkantoor? Wink, knipoog, wink. (Even mijn uitgeproeste koffie van het scherm vegen...)
Goud, eenvoudig om te zetten in Monero en geaccepteerd door uw lokale drugsdealer.
Kan door de overheid in beslag worden genomen.
www.hollandgold.nl/100-vragen-over-go...
@Ing. eslapen | 01-06-22 | 17:03:
U geeft braaf de gouden ketting van oma en het gouden tientje van opa op in box3?
@Ing. eslapen | 01-06-22 | 17:03:
Nooit geweten. Dank je.
@kapotte_stofzuiger | 01-06-22 | 17:11: Disclaimer: Als respectabele Nederlander vul ik de belastingaangifte met de zelfde eerlijkheid in als Dhr. M. Rutte.
@Ing. eslapen | 01-06-22 | 17:03: Gelukkig kan dat met contant geld, je auto, je inboedel en je woning niet...
Als puntje bij paaltje komt kunnen ze alles in beslag nemen, als ze weten of je wat hebt, hoeveel je dan hebt en wáár je dat hebt...
@kapotte_stofzuiger | 01-06-22 | 17:11: Dat is alleen verplicht als oma beter behangen is dan Mr. T, anders haal je de 30k niet met een enkele gouden ketting.
@ReyNemaattori | 01-06-22 | 17:20:
Niet iedere oma behoort tot het Lucardi-plebs
Ter illustratie: www.farfetch.com/nl/shopping/women/pr...
@kapotte_stofzuiger | 01-06-22 | 17:11: Ai, ai, ai, de EU wil straks dan toch graag van u weten waar die gouden ketting van vandaan gekomen is wanneer u onverhoopt dat erfstuk ten gelde moet maken voor iets anders. En wanneer het niet is opgegeven, is het in de ogen van de mensen die op u gaan letten hoogstwaarschijnlijk dan toch een stukje illegaal vermogen?
https://www.ad.nl/buitenland/europa-grijpt-in-nederland-straks-vrijhaven-af-voor-dubieus-buitenlands-vermogen~ae9d6e01/
Het is vanzelfsprekend niet bedoeld om de EU burger te controleren, en te gaan belasten, nee het is allemaal in het kader van het tegengaan van witwassen, terrorisme en kinderporno! Maar ja, toevallig zijn de schuldigen dit soort afgrijselijke zaken ook altijd burgers, en wanneer we dan toch in beeld gaan brengen wat u allemaal bezit, dan kunnen we het ook gaan belasten, net zo makkelijk want Rusland...
Dit één heeft volgens mij toch echt wat met het ander te maken:
https://www.geenstijl.nl/5160927/geldblog-eu-wil-register-met-al-uw-bezittingen/
REAGEER OOK