achtergrond

Geenstijl

Chef Ruimtevaart Rusland bedreigt Elon Musk

We zagen het onderstaande McAfeetje dus we dachten dat-ie weer iets over Hillary had getweet.

Maar neen, het was den Rus. Gisterochtend, de ochtend voor OVERWINNINGSDAG waarop de Russische luchtmacht vandaag hzijnun bijdrage aan de parade naar verluidt afzegde wegens "slecht weer" (geloven we niet, het is prima weer), stuurde Dmitry Rogozin, zittend directeur van Ruslands NASA genaamd Roscosmos (wiki) het onderstaande bericht in Telegram. 

Vrij vertaald staat daar: "Uit de getuigenis van de gevangengenomen stafchef van de 36e Marine Brigade van de strijdkrachten van Oekraïne, kolonel Dmitry Kormyankov, volgt dat de op de grond gestationeerde apparatuur van het Starlink-satellietbedrijf van Elon Musk werd geleverd aan de militanten van de nazi Azov Bataljon en de mariniers van de strijdkrachten van Oekraïne naar Marioepol door militaire helikopters. (...) Elon Musk is dus betrokken bij de bevoorrading van fascistische troepen in Oekraïne met militaire communicatie. En hiervoor zul je op een volwassen manier moeten antwoorden, Elon, hoezeer je ook de dwaas uithangt."

Nou, breaking news hoor Dimitri. Op 26 februari tweette Musk immers zelf al dat Starlink er nu operationeel was en er meer terminals onderweg waren en op 26 maart was al genoegzaam bekend dat Starlink werd gebruikt voor target acquisition bij drone strikes. 

Maar goed, "hiervoor zul je op een volwassen manier moeten antwoorden", is dat een uitnodiging tot een kopje thee op een vliegveld? Rogozin heeft z'n twitteraccount inmiddels afgeschermd omdat het een onwijze MIET is.

Maar misschien weet Elon ook niet helemaal wat het Azovbataljon is

Maar misschien weet Elon ook niet helemaal wat het Azovbataljon is

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.