Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nederland dient (met Australië) klacht in tegen Rusland bij ICAO voor neerhalen MH17

Timing

Iedereen die het nieuws over MH17 de afgelopen jaren heeft gevolgd weet al lang dat het Russisch regime bestaat uit leugenachtig tuig. 298 inzittenden van een burgervliegtuig werden neergehaald door een BUK en in plaats van alles doen om deze gruwelijke daad goed te maken, blijft Moskou liegen, liegen, liegen, het politie-onderzoek hacken, en (ook nu nog, voor de rechter) liegen. In 2020 sleepte Nederland de Russen al voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, maar dat is allemaal een stuk ingewikkelder geworden toen Rusland vorige week plompverloren uit de Raad van Europa is gestapt. Nu dient het kabinet samen met Australië een klacht in bij de VN-burgerluchtvaartorganisatie ICAO (Kamerbrief HIERRR), wat gezien wordt als een stap op weg naar een procedure voor het Internationaal Gerechtshof.  Niet dat de afgelopen weken ons de indruk dat die boevenstaat zich iets gelegen laat liggen aan het internationaal recht. Maar ja. Je moet wat. 

Reaguursels

Inloggen

Wie neemt dit nog serieus, voor timing een 0 en voor resultaat cq begrip en nog te ontvangen empathie ook een dikke 0. Weer het bewijs dat 'men' loopt te slaapwandelen.

Jordy | 14-03-22 | 16:34

Als ik destijds één vlucht later had genomen was ik ook de pineut geweest. Dezelfde vliegroute, dezelfde maatschappij. Maar wat ik dus mis in het hele verhaal is dat vliegtuigmaatschappijen zelf ook lager vliegen om brandstof te besparen, in dit geval over oorlogsgebied. Natuurlijk lullen mensen in het Kremlin uit hun nek, maar ik vind eigenlijk ook wel iets van vliegtuigmaatschappijen die kostenbesparing belangrijker vinden dan de veiligheid van hun passagiers..

VBO_B_Niveau | 14-03-22 | 12:35 | 4

@Dr_Johnson | 14-03-22 | 12:41: Dat zou je denken, maar het heeft waarschijnlijk ook met luchtstromen te maken. Misschien heb ik het verkeerd begrepen, omdat ik heb meermaals gelezen heb dat deze vlucht zo'n tweeduizend voet lager vloog dan in het vluchtplan aangegeven stond, en dat het in dit geval iets te maken had met een ander vliegtuig dat al op de geplande hoogte vloog. Hoe dan ook, deze vluchten vlogen lager dan normaal. Over oorlogsgebied. Koekkoek!

VBO_B_Niveau | 14-03-22 | 12:47

@VBO_B_Niveau | 14-03-22 | 12:47:
Maar nog ruim boven de grens van 10 kilometer, wat tot dan toe als een veilige hoogte was aangemerkt. Maar wie kon weten dat de Russen een BUK hadden binnen gesmokkeld die nacht?

Beste_Landgenoten | 14-03-22 | 13:18

@VBO_B_Niveau | 14-03-22 | 12:47:
2000 ft is maar 600 m. Op 30.000 voet en daarboven is dat de standaard verticale separatie (u wilt toch niet met iemand botsen), daaronder is het 1000 voet (300 m). Maar goed de een kan vliegen op 29.000, de ander op 30.000 en de volgende weer op 31.000. An sich niets bijzonders.

Louter Leuter | 14-03-22 | 13:40
▼ 1 antwoord verborgen

interessant om te zien dat de verdediging van het MH17 proces nu wil aantonen dat het wellicht door een Oekraïnse raket is neergeschoten.
Iets zegt mij dat Oekraïne ook niet 100% vertrouwd kan worden
.
nos.nl/artikel/2420236-verdediging-mh...

yokiamy | 14-03-22 | 12:33 | 5

Gaan we weer.... Dit is allemaal bedoeld als show voor de Russki's thuis. Vind het ergens ook wel heldhaftig van je, dat je na de afgelopen weken nog steeds overtuigd kunt zijn van het Russische verhaal. Dapper, maar ook een beetje eh... dom.

Beste_Landgenoten | 14-03-22 | 13:19

@Beste_Landgenoten | 14-03-22 | 13:19: Een oorlog is nooit goed te praten! Echter een oud spreekwoord luidt;
waar twee kijven, hebben twee schuld.
.
Het veroordelen van een ander zoals u nu doet, vind ik vervelend en bijzonder eh... dom.
Dat Putin

yokiamy | 14-03-22 | 15:31

@yokiamy | 14-03-22 | 15:31: "waar twee kijven, hebben twee schuld"...
En zo is het!! Wat hadden wij in de aanloop van de tweede wereldoorlog ook al weer gedaan om Hitler boos te maken, want ben ik even vergeten.

Psycho Daddy | 14-03-22 | 21:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Nu we de ware aard van de Russische leiders dagelijks kunnen mee maken is het plaatje met de middelvinger de enige juiste reactie op een klacht indienen. Heeft Rutte niks beters te doen. De daders krijgen we alleen maar voor het gerecht als het westen Rusland annexeert en daar ziet het voorlopig niet naar uit. Alles voor de Buhne.

Therapietje | 14-03-22 | 12:25

Als het zo duidelijk is wie MH17 heeft neergehaald, waarom is er dan geen rechtszaak tegen degenen die op de knop hebben gedrukt? Immers, de 4 verdachten in de huidige rechtszaak worden 'slechts' verdacht van indirecte betrokkenheid. Overigens is het bewijs tegen deze 4 nogal mager en voornamelijk aangeleverd door de Oekraïense geheime dienst, niet bepaald de meest betrouwbare partner. Conclusie: er zijn geen verdachten van directe betrokkenheid omdat daar nul bewijs voor is, en voor de verdenking van indirecte betrokkenheid is het bewijs erg mager. Tel uit je winst.

VrijdenkerDavid | 14-03-22 | 11:52 | 11

@Psycho Daddy | 14-03-22 | 12:11:
Een BUK systeem bestaat uit meerdere units en moet beschikken over hooggeschoold personeel, ander lukt een lancering van zijn dagen niet. Zomaar op een knop drukken, is alzo nonsens.

toetssteen | 14-03-22 | 12:41

@DatInternetDingetje | 14-03-22 | 12:23: Je reet afvegen met alle bewijs wat er na jarenlang onderzoek op tafel ligt is tegenwoordig nuance?

Doe jij hem ook de groeten?

p.s. nuance betekent "goed doordacht" en niet "alles ontkennend".

Psycho Daddy | 14-03-22 | 14:11

@toetssteen | 14-03-22 | 12:41: De term "knop indrukken" heb ik niet geintroduceerd in deze discussie. Overigens ga ik ervan uit dat de vrijdenkert die dat deed die knop als beeldspraak heeft gebruikt voor het feitelijke afvuurproces van de BUK raket.

Psycho Daddy | 14-03-22 | 14:13
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik zie overigens niet dat de ICAO veel kan uitrichten. De facto zijn het alleen maar regels die samen afgesproken werden en worden. Zodra je daarvan wilt of moet afwijken dan kan dat, maar dan liefst met uitleg (denk aan bijvoorbeeld aan natuurlijke obstakels bij een vliegveld).

Louter Leuter | 14-03-22 | 11:36

Liegen voor de rechter? Goh dat mogen in Nederland ambtenaren ook (in het bijzonder die van de Belastingdienst).

Louter Leuter | 14-03-22 | 11:32 | 1

Dat is slechts bij de huidige tribunalen - dat zou kunnen gaan veranderen.

funda | 14-03-22 | 12:11

Dat wegdraaien
en wegduiken
en monddood maken
en negeren
en regelen met superieuren
en zwartlakken
en kapotprocederen
is blijkbaar de standaard manier van werken.
Ze zijn gewend met shit weg te komen en dat te fixen.
Dat noemen ze dan succes hebben. Maar eigenlijk is het corruptie.
Geen verantwoording willen dragen en de ander met ellende laten zitten.
Hier gaat Adam Smith ook onderuit.
De pest voor je land.
Roofbouw.
Want het probleem meneer, dat blijft.
Blijkbaar is de bevolking en je land niet belangrijk.
Het is onvolwassen gedrag.
Misschien dat daarom Rusland ondanks die gigantische potentie een rommeltje blijft.

Je kunt ook zeggen : wat een ellende, shit dat was fout. We gaan jullie helpen en tegemoet komen.
Dat is een teken van een sterke persoonlijkheid.
Daar zou Poetin mee kunnen scoren. Of de NAM. Of de belastingdienst. Of Tata. Of je werkgever. Of een jongere met een hoodie. Of een Londense bank.
Maar dan doen mensen niet die de ander alleen zien als een middel of een hindernis.

Then when you're more mature, you start telling the truth.
"I've broken a glass. Is it expensive? I'll pay for that. I'm sorry."
You do that so people might go, "What a strong personality.
I like to have sex with people with strong personalities."

AdvocatusDiaboli | 14-03-22 | 11:22 | 3

Of je vliegt een keer niet over een oorlogzone van het land met de hoogste dichtheid luchtafweer die dagelijks zijn buurman met de één na grootste luchtmacht beschuldigt van bemoeienis in het luchtruim en op de grond.

Maar verder heb je wel gelijk hoor. Alleen moet je altijd beginnen met de vraag: wat kunnen wij nu verbeteren aan de veiligheid van onze landgenoten?

GeenAccount | 14-03-22 | 11:33

Met al het gestelde boven: ‘ hier gaat Adam Smith ook onderuit’ doelt u op de houding van onze regering in de toeslagenaffaire? Of doelt u op de afwikkeling van de schade aan het vastgoed van Groningse gasbelbewonerts?

bisbisbis | 14-03-22 | 11:41

@bisbisbis | 14-03-22 | 11:41:
Het belang van het individu zou altijd het collectief dienen. Is al lang weerlegt, VVD-types geloven nog steeds dat de onzichtbare hand zonder nevenschade voor anderen alles oplost. Kwestie van wegkijken van de onzichtbare middelvinger.
Maar corruptie komt in allerlei grijstinten. Willen ze niet zien.

Communisme gaat ook onderuit omdat er zelfzuchtige types uiteindelijk zich naar boven werken en de boel gaan overnemen. Het is veel te idealistisch.

AdvocatusDiaboli | 14-03-22 | 12:34
-weggejorist en opgerot-
MathildaMoorlag | 14-03-22 | 11:21 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Na de MH17-ramp waren er twee verdachten: Rusland en Oekraïne. De ene verdachte werd opgenomen in het onderzoeksteam. De andere verdachte werd door het onderzoeksteam als schuldige aangewezen.

Best raar toch?

De mooie man | 14-03-22 | 11:16 | 6

@yokiamy | 14-03-22 | 12:36:

Mijn god. De NOS bericht over het feit dat de verdediging in de MH17 zaak gaat aanvoeren dat het een Oekraïense BUK was die het vliegtuig uit de lucht schoot. Dat is toch totaal iets anders dan zeggen dat Oekraïne wellicht de schuldige is.

Dr_Johnson | 14-03-22 | 12:47

Zeg piemol. Beetje lezon.

Beste_Landgenoten | 14-03-22 | 13:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Goede aktie.

sjef-van-iekel | 14-03-22 | 11:59

Nu die superjachten van die oligarchen nog.
Ik zie honderden Oekraiense babes daar al met Martini's rondcruisen terwijl af en toe Prins Timmerfrans de Eerste in zwembroek wordt ingevlogen (Chinook) om begeesterde speeches te geven over het goede dat de EU ons bracht..

funda | 14-03-22 | 12:16

They say it is all a show.
Keep them laughing as you go.
And remember that the last laugh is on you....

Stuffed Human | 14-03-22 | 11:08 | 2

Het spijt mij. Ik zie die bright side niet.

Louter Leuter | 14-03-22 | 11:43

@Louter Leuter | 14-03-22 | 11:43:
If life seems jolly rotten
There's something you've forgotten
And that's to laugh and smile and dance and sing

funda | 14-03-22 | 13:01

Het wordt tijd dat NL Patriotrakketten gaat leveren aan de Oekraïne. Daarmee bescherm je in ieder geval een deel van het land van Russische terreur. Zodra de teller 300 Russen heeft bereikt mogen ze teruggereden worden.

RandomAct | 14-03-22 | 11:06 | 3

Ja, laten we olie op het vuur gooien!

De mooie man | 14-03-22 | 11:11

@De mooie man | 14-03-22 | 11:11: waarom geen klacht tegen luchtvaart autoriteit. Vliegen boven oorlogsgebied, wie verzint dat?

Dwaalgast | 14-03-22 | 11:36

@Dwaalgast | 14-03-22 | 11:36:
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zal zeggen dat dat hun taak niet is. Sinds het verdwijnen van Fokker is de RLD niet meer wat het geweest was. Tegenwoordig zijn ze puur gericht op juridische procedures en of een beslissing bij een bestuursrechter stand kan en zal houden.

Louter Leuter | 14-03-22 | 11:47

Een ramp heeft altijd meerdere oorzaken. Het is altijd en, en, en.
Dat is hier niet anders, andere vliegmaatschappijen deden deze route niet meer.

Mijn persoonlijke, onbewezen, gefantaseerde idee is een Oekraïens groepje 's middags wat BUK-les krijgt, 's avonds gaat zuipen. Ding 's aanzetten. Hee, lampjes, leuk. Oeps.
Knulligheid.

Alquest | 14-03-22 | 11:05 | 1

Oekraïense luchtmacht bemoeide zich toen met een burgeroorlog die door Kiev als "speciale anti-terroristische operatie" werd beschreven (klinkt bekend?). En de partij die weggeblazen werd regelde wat off-the-record stand-alone luchtafweer om hun maten te redden. Ging vermoedelijk over de hoofden van reguliere leger, die hebben weinig te vertellen in Rusland. Tragische fout op fout in een conflict dat zelf al fout was. Iedereen wijst naar elkaar. Maar schuld bekennen kan niet want er was geen formele actie: dit speelde in de schaduwzone, buiten de overheden. In die zin heeft Rusland geen reguliere overheid met macht. Dus wat valt er dan nog te doen?

GeenAccount | 14-03-22 | 11:40

8 jaar na dato eindelijk eens een klacht indienen.
En dan nog voor politiek gewin i.p.v. om de nabestaanden tegemoet te komen.

Osdorpertje | 14-03-22 | 10:55 | 1

Hi doen ze daar in de haag een keer iets zonder eigen gewin? Tuurlijk niet staat weer goed op de verkiezings cv

benikookalgek? | 14-03-22 | 11:06

Nederland heeft sinds kort een tribunaal pitbull Maaike Schoon, zou haar als troefkaart inzetten . Wel op het juiste moment niet te vroeg niet te laat. Daarnaast bestaat er in de verzekeringswereld ketenaansprakelijkheid. Welk land heeft geen notam afgevaardigd , Oekraine. Welke landen lieten hun luchtvaartmaatschappijen al niet meer over Oekraine vliegen op basis van risico analyses en dreigingsbeelden ten koste van de kerosine

HetOorAakel | 14-03-22 | 10:51

Over MH17 zal Rusland blijven liegen, want is onderdeel van de veel grotere leugen dat Rusland geen partij was in de opstand in Donbass. Rusland kan niet opeens toegeven dat het de aanstichter was, en dus de leverancier van de BUK, want dan weet het Russische volk dat ze 8 jaar lang zijn voorgelogen. En dan kijkt dat volk misschien opeens anders naar de claims over al die "nazi's" in Oekraine. En dat kan Poetin niet hebben, DUS zal hij tot zijn graf blijven liegen over MH-17.

Beste_Landgenoten | 14-03-22 | 10:48 | 6

@Red shirt | 14-03-22 | 11:02: Lenin dus? En Stalin heeft er ook nog even gelegen...

Ikdoemisschienmee | 14-03-22 | 11:49

@Red shirt | 14-03-22 | 11:02: Correctie: wanneer u een politicus tegenkomt die de waarheid spreekt moet u dat doen (niet alleen Russen).
Mag ik ook weer even de flauwe grappen lozen? In welke maand liegt de politicus het minst? Februari. Welk jaar liegt een politicus het meest? Schrikkeljaren. Kwam laatst Rutte tegen. "Hallo" loog hij. Enzovoorts.

ParadiseLost | 14-03-22 | 11:49

We hebben meer Rutte-verstehers nodig, zoveel is duidelijk.

funda | 14-03-22 | 11:51
▼ 3 antwoorden verborgen

In de stroomversnelling van de ontwikkelingen in de regio daar zal het steeds moeilijker worden om MH17 niet tot een voetnoot van deze ellende te laten verworden.

Treurig voor de nabestaanden maar helaas is de ellende van MH17 inmiddels overvleugelt door de ellende van de huidige oorlog.

_pacman_ | 14-03-22 | 10:46

"blijft Moskou liegen, liegen, liegen"

Ze hebben goed naar Rutte gekeken....

Zwezerik | 14-03-22 | 10:45

Russische staatstelevisie bespreekt ondertussen hoe ze de Baltische staten en Götland (groot eiland van Zweden) gaan innemen. 9gag.com/gag/agg1j6n

Feynman | 14-03-22 | 10:39 | 4

http://redpanels.com/comics/bear-russia-trump-comic.png

Zwezerik | 14-03-22 | 10:48

Na het fiasco in Oekriane zal de grootspraak over een gemakkelijke inname van de Baltische staten wellicht ook wat dimmen. De Russische colonnes zullen nog minder snel in die landen kunnen doorrijden omdat ze van de kaart geveegd gaan worden. En ik denk dat de Syrische huurlingen het iets minder goed zullen doen tegen de NAVO dan tegen allah-hoe-akhbar roepende baarden met kalashnikovs.

Beste_Landgenoten | 14-03-22 | 10:52

OK, dan gaan wij alvast even kijken hoe wij Kalinigrad gaan annexeren. Aan die stad valt sinds 1944 so-oder-so al weinig te verpesten…

bisbisbis | 14-03-22 | 11:45
▼ 1 antwoord verborgen

Blijft belangrijk dit. Als Putin binnenkort dood is, kan zijn vervanger wel eens een andere koers gaan varen. Iig belangrijk voor de historische vastlegging.

RandyBiel | 14-03-22 | 10:38

Naast Stingers zouden we gewoon onze Patriots cadeau moeten doen aan Oekraïne als vergelding.

guldenmiddenweg | 14-03-22 | 10:37 | 2

De Russen vonden het ook geen probleem een BUK te leveren aan de opstandelingen in Donbass. Met bemanning en al. Waarom doen wij niet een MH17-tje? Knallen we een paar Russische jets uit de lucht en zeggen we: Nee hoor dat waren de Oekrainers! Waarom vliegen jullie dan ook over oorlogsgebied?

Beste_Landgenoten | 14-03-22 | 10:54

Ik klaag ook de hele dag.. bereik ik ook niks mee

antfukker | 14-03-22 | 10:37 | 2

Vrouw?

MargauxGrandCru | 14-03-22 | 10:39

Hebben wij een relatie?

Beste_Landgenoten | 14-03-22 | 10:54

Putin kan een lookalike inzetten en zich overgeven. De rest van zijn leven genieten (eventueel gezellig bij Elvis op de koffie).

whatsinaname | 14-03-22 | 10:32 | 2

Elvis? Als die nog zou leven, dan was-ie onderhand al dood gegaan van ouderdom.

ParadiseLost | 14-03-22 | 11:51

Radarbeelden die maar onder de radar blijven.

squadra | 14-03-22 | 10:28

"blijft Moskou liegen, liegen, liegen''

Tsja, liegen zit de Russen nu eenmaal in het bloed, is onderdeel van hun DNA, althans van de heersende klasse, de nomenclatura, die in alles gewoon weer communistisch is, behalve in naam. Die 70 jaar communistische waanzin en repressie is niet zo maar uit hun (fysieke en mentale) 'systeem' verdwenen.

Dr_Johnson | 14-03-22 | 10:25 | 2

Dat was daarvoor ook al toen de aristocratie de baas was. Russen zijn nog nooit echt vrij geweest.

Trekhaas | 14-03-22 | 12:05

Oekraieners logen ook toen ze een Russisch verkeersvliegtuig neerschoten. Siberian Airlines. En de Amerikanen toen ze out of the blue een Iraans vliegtuig met honderden burgers uit de lucht knalden.

drs. Levi Samsonov | 14-03-22 | 12:11

Gelukkig heeft Mark nog nooit gelogen en heeft hij daar ook geen herinneringen aan. Wat een rustig leven heeft deze man.

Gumush | 14-03-22 | 10:22 | 2

ja, ik zie hem nog zitten naast een buk-raket terwijl hij oekraine bestookt...

Satria | 14-03-22 | 10:44

@Satria | 14-03-22 | 10:44: Zelfs dat zou al niet meer verbazen ondertussen, al laat hij het dan natuurlijk wel door anderen doen.

funda | 14-03-22 | 11:53

Dat vliegtuig had daar niet mogen vliegen , schuld van Rutte , en de vliegtuigmaatschappij.

wiers | 14-03-22 | 10:19 | 3

klopt, koopmansgeest won het van de veiligheid

ThePeet | 14-03-22 | 10:21

Het was achteraf gezien geen goede risico-analyse, maar dat vliegtuig mocht daar gewoon vliegen hoor. En veel maatschappijen deden dat ook gewoon. Feit blijft dat het is neergeknald door de Russische kant, dus hoe je erbij komt dat het de schuld van Rutte (?? - niet alles is zijn schuld)) of Malaysian is mij een raadsel.

rederijker | 14-03-22 | 10:34

Eerder was het een financiële beslissing om niet op te vliegen

antfukker | 14-03-22 | 10:37

Wat ik gisteren nog ergens las. Weet even. Iet meer waar.
CNN, Pornhub en Facebook blokkeren toegang vanuit Rusland. McDonalds en Coca Cola overwegen hetzelfde. De Russen zijn nu de best geïnformeerde mensen en in de toekomst de gezondste.

swapper | 14-03-22 | 10:18 | 4

Ik betwijfel dat een dieet van Coca-Cola en MacDonald's ongezonder is dan het traditionele dieet van enkel thuisgestookte wodka.

* Il Principe * | 14-03-22 | 10:32

Russen zijn slecht geïnformeerd en ongezond. Dat CNN en Facebook niet deugen doet daar niets aan af.

J.P.Drapeau | 14-03-22 | 10:41

Russen zijn nu misschien iets minder slecht geïnformeerd en minder ongezond. Of andersom. Dat is alles dat we er met zekerheid over kunnen zeggen, onder voorbehoud.

funda | 14-03-22 | 11:56
▼ 1 antwoord verborgen

'Maar ja. Je moet wat.' Inderdaad. Voor de nabestaanden. Voor hun rechtvaardigheidsgevoel. Dat het allemaal nergens toe gaat leiden is bijzaak.

Leptob | 14-03-22 | 10:17 | 1

Dat massamoordenaars aan een schandpaal genageld worden is toch wel het minste.

funda | 14-03-22 | 11:58

"Nu dient het kabinet samen met Australië een klacht in"

Hahaha, het zal Poetin dan ook wel dun door de broek lopen nu. Nederland dient een klacht in. Mijn hemel. Gooi er nog wat sancties tegen aan ook. Terwijl Poetin een alles vernietigende en niets ontziende oorlog begint doen wij een klacht indienen over een vliegtuig wat jaren geleden naar beneden is gehaald. Pak aan Russen! Dat zal jullie leren, een klacht aan jullie broekjes. Het moralistische westen drijft de Russen en China steeds verder naar elkaar toe. Slim. Als je Poetin bang wil maken begin je te dreigen met die door Amerikanen gecontroleerde shit die op Volkel ligt opgeslagen. Ik denk niet dat het goed uitpakt. Voor je het weet ligt er een dozijntje Russische onderzeeërs in de buurt van Rotterdam en IJmuiden. Maar goed, de oude slogan uit de jaren tachtig komt weer tot leven. Beter een kernraket in mijn tuin dan een rus in mijn keuken.

Zwezerik | 14-03-22 | 10:17 | 2

Nou, Pornhub heeft wat aardige films met een Russin in de keuken.

NUik | 14-03-22 | 10:39

Een claim naar schurkenstaat is zonde van je tijd en het geld die het kost (alle dure manuren) kunnen ook rechtstreeks naar nabestaanden van slachtoffers. Vermeerderd met opcenten van KLM en alle betrokken inspecties die beter hadden moeten weten. Uiterst dramatisch allemaal maar een fout in oorlogsgebied die voorkomen had kunnen worden als men het advies had opgevolgd om stuk om te vliegen.

geheelvergeter | 14-03-22 | 10:12 | 1

Ik bedankt onze min BUZA van toen (F. Timmermans) voor deze gigantische blunder op dat gebied.

En die lamzak die op de knop gedrukt heeft mag worden gevierendeeld.

sjef-van-iekel | 14-03-22 | 10:18

Het is nu bijna 8 jaar geleden. Die Russen gaan hun vergissing echt nooit meer toegeven. Dit soort geneuzel levert niets op.
Die mensen komen niet meer terug. Hoe onrechtvaardig het ook is, Laat het rusten zodat de nabestaanden het eindelijk een plaats kunnen geven en door kunnen met hun leven.

zuurtjeregen | 14-03-22 | 10:10 | 5

@elfenstein | 14-03-22 | 10:29:

Vandaar ook dat ik het woordje ''wellicht'' gebruik. Ik weet eea natuurlijk ook niet 100% zeker. Wat ik wel hoop en toch ook wel verwacht is dat wanneer die hele generatie van Poetin verdwenen is, of dementerend in een bejaardentehuis zit, en er een generatie in de Doema en regering komt van na de Val van de Muur, die generatie aansluiting zal zoeken bij wat dan zo mooi de ''internationale gemeenschap'' heet. Dan verdwijnen al die sancties, mogen ze hun gas weer leveren aan Europa, en kunnen ze de opbrengsten daarvan eens gebruiken om de levensstandaard van de doorsnee Rus wat te verbeteren, ipv dat het in de zakken van een handjevol patsers verdwijnt die jachten kopen van 400 tot 500 miljoen euro.

Dr_Johnson | 14-03-22 | 10:48

@Dr_Johnson | 14-03-22 | 10:48:
Ik verwacht dat áls putin al valt, er gewoon weer de volgende lichting patsers komt die gewoon doorgaan met hoe het daar altijd al gegaan is. Uw optimisme en geloof in pies en vree is weliswaar hartverwarmend maar volgens mij totaal misplaatst. Ze gaan op een gegeven moment gewoon weer gas leveren en de poen zal gewoon weer naar de vetnekken en vrindjes-van gaan, net als in de rest van de wereld. Of wilde u beweren dat wij hier in ons vijre fantastische westen zo enorm lekker gaan qua eerlijke verdeling van inkomsten uit grondstoffen en productie? Nee hoor, wij worden ook gewoon genaaid, net als de rus, maak u geen illusies, ome rutte staat ook gewoon te liegen om z'n échte broodheren te beschermen.

elfenstein | 14-03-22 | 11:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik geloof niet dat de vredesbesprekingen iets gaan opleveren deze week. Lees net dat Rusland olie en andere goederen tegen een spotprijsje gaat aanbieden aan India. Ze hebben (wel/niet) de Chinezen om hulp gevraagd en morgen komt Iran op bezoek...

First Contact | 14-03-22 | 10:10 | 3

En van dat spotprijsje kunnen ze op de lange duur niet blijven produceren - en zeker niet als India en China het weer gaan doorverhandelen aan het westen voor een iets hoger spotprijsje.

funda | 14-03-22 | 10:37

@funda | 14-03-22 | 10:37: 100 dollar is een relatieve spotprijs, in absolute zin een hele goede prijs.

Astroturfer | 14-03-22 | 11:06

@Astroturfer | 14-03-22 | 11:06: Absoluut bestaat niet in de oliemarkt, maar het is zeker dat de olie van aanbieder naar vrager blijft vloeien.
De vraag is hoeveel van de mogelijke winst Rusland gaat afstaan aan de doorverhandelaars van olie. Rijker dan voorheen wordt Rusland door die winstdeling in ieder geval niet.

funda | 14-03-22 | 12:02

Beter laat dan nooit.

sjef-van-iekel | 14-03-22 | 10:10

17 juli 2014 werd MH17 als 17de toestel uit de lucht geschoten, en nu dienen we pas een klacht in?! Gebruiken we een koe als postduif?

Feynman | 14-03-22 | 10:10 | 2

De wind stond verkeerd voor de rooksignalen.

zegmaarwij | 14-03-22 | 10:33

26e toestel was het, zie de goed gedocumenteerde lijst op Wikipedia. Dat was ook de reden om MH17 op te offeren, om de Russen te stoppen Ukraine toestellen uit de lucht te schieten.

Astroturfer | 14-03-22 | 11:06

Ik heb een vraag waar ik sindsdien mee zit. Mij werd ooit het volgende verteld. Elk vliegtuig heeft een soort van herkenningssignaal. Een specifiek signaal voor elk vliegtuig uit de burgerluchtvaart. Militaire afweer herkent deze signalen en reageert hierop.
Waarom werd de MH17 niet herkent door de BUK? Is het mogelijk om deze, in het vliegtuig of de BUK, uit te schakelen, bewust of door onkundig gebruik?

swapper | 14-03-22 | 10:09 | 3

De BUK was niet de complete installatie ofzo. Enkel de schietert.

sjef-van-iekel | 14-03-22 | 10:14

Het lijkt mij dat militaire installaties dat signaal kunnen negeren, anders vliegt iedere invasiemacht met een fake signaal op zijn jagers en bommenwerpers andermans territorium binnen.

ReyNemaattori | 14-03-22 | 10:15

Als het oorlog is weet je maar nooit wat je moet geloven. Zou een militair vliegtuig wellicht stiekem een burgerluchtvaartvliegtuig signaal kunnen uitzenden? Geen idee. Misschien hadden de BUK bedienden twijfels. Geen idee. Heb gewoon geen idee.

Leptob | 14-03-22 | 10:21

Hoor het net op de radio. Als de klacht wordt toegekend dan kunnen nabestaanden een financiële compensatie eisen van Rusland. Ten eerste krijg je dat never nooit en ik zou dat bloedgeld ook niet willen ontvangen.

Overigens is dat burgervliegtuig niet bewust uit de lucht geschoten. De KLM had er überhaupt niet moeten / mogen vliegen.

Cornelis12 | 14-03-22 | 10:09 | 4

Overmaken lukt met die SWIFT blokkade sws niet.

lamlul007 | 14-03-22 | 10:25

Jammer dat het geen KLM was maar Malaysia air slimmerik.

Futurus Aurum | 15-03-22 | 02:23
▼ 1 antwoord verborgen

Maar hoe zat het nu werkelijk met die meeting waarin de Oekraïne aangaf de veiligheid in haar luchtruim niet meer te kunnen garanderen? Welke ambassademedewerker was daarbij aanwezig en wat is er met die informatie gedaan?

Veel meer dan wat zwartgelakte Rutte-velletjes hebben we daarover nooit meer voorbij zien komen...

Tollebol | 14-03-22 | 10:09 | 3

Alleen Putinverstehers willen dat weten.

Maar serieus, ik denk dat via een ander land wel die informatie zouden kunnen opvragen. USA bijvoorbeeld. Die zijn ook zo open geweest om via een soort WOB te laten weten dat er US kernbommen op Volkel liggen/lagen. Terwijl onze regering dat ontkende.

Maar hoe stel je zoiets in werking?

sjef-van-iekel | 14-03-22 | 10:24

@sjef-van-iekel | 14-03-22 | 10:24: Zelfde USA die gelijk na de beschieting zeiden dat ze precies wisten wat er gebeurt was en info hadden?

Harry_Witkamp | 14-03-22 | 10:42

@sjef-van-iekel | 14-03-22 | 10:24: Hoezo "Putinverstehers"? Lijkt me een van de uitgangspunten om te bepalen wat daar nu werkelijk gebeurd is!
Wat me blijft verbazen is dat Rutte nooit openheid van zaken gegeven heeft en nog steeds niet geeft!

Tollebol | 14-03-22 | 11:44

Het politieke equivalent van een bumpersticker op je auto plakken om te laten zien "dat je iets doet"

Muxje | 14-03-22 | 10:06 | 4

@whatsinaname | 14-03-22 | 10:25: Die witte duiven die door de paus losgelaten werden vanaf zijn Vaticaanbalkon, en onder het oog van geschokte toeschouwers en camera's werden aangevallen door roofvogels.
Ik kies dan liever voor de Witte Kluif.
Hoi Sylvana.

funda | 14-03-22 | 12:06

@funda | 14-03-22 | 12:06:
Los van Sylvana, ik vind sommige donkere vrouwen wel erg aantrekkelijk hoor, zeker als je het vergelijkt met wat hier aan Saksische zuurtegraden rondhobbelt. De Gerda's en de Gea's bijvoorbeeld, daar wil je niet dood naast gevonden worden. Ik niet iig.

Graaisnaaiert | 14-03-22 | 13:39
▼ 1 antwoord verborgen

Succes ermee. Over 20 jaar hoor ik wel wat de uitspraak is.

Guusje Nadorst | 14-03-22 | 10:05 | 4

@Wijze uit het Oosten: Meneer Marc Rutte heeft zelf gezegd dat de onderste steen boven zal komen. En hij zei dat met een “Timmerfranssnik” dus ik denk dat hij nu eens niet loog.

Guusje Nadorst | 14-03-22 | 11:02

@Guusje Nadorst | 14-03-22 | 11:02: U is buiten optimist ook nog eens naïef?

Wijze uit het Oosten | 14-03-22 | 11:35

@Wijze uit het Oosten | 14-03-22 | 11:35: We hebben meer Rutte-verstehers nodig.

funda | 14-03-22 | 12:07
▼ 1 antwoord verborgen

We hadden natuurlijk ook een Aeroflot-vlucht net boven Duitsland kunnen neerschieten als represaille. De oog-om-oog-mentaliteit die nu uit de deugspelonken naar boven drijft als het om Rusland gaat.

kapotte_stofzuiger | 14-03-22 | 10:04 | 1

Hoho daar zat wél een ned. vriend van mij in die met veel moeite heeft weten te ontkomen aan dat Russisch gezeik.

swassannuf | 14-03-22 | 10:11

Nou, dan zal nu die onderste steen wel bovenkomen, ik heb er alle vertrouwen in.

elfenstein | 14-03-22 | 10:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen