Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof - Thierry Baudet wilde tijdens campagne 2021 met DENK samenwerken

zo heet Sophie Frankenmolen, okthxbai


Baran Çangır - nummer zes op de lijst voor Forum voor Democratie (FvD) in Enschede en naar eigen zeggen moslim - twitterde eind vorige maand iets over een 'Conservatieve Alliantie' tussen Forum voor Democratie en DENK.

Social

Een grap, aldus de nummer vier van de lijst en medewerker van de Tweede Kamerfractie Andreas Bakir. 'Flauwekul', noemt hij het deze week. Terecht wijst de FvD'er ook op dat DENK zich presenteert als een progressieve seculiere partij. Samenwerking ligt dan niet in de rede. En het is sowieso uitgesloten dat DENK voor een samenwerking met FvD zou openstaan zoals iedereen met gezond verstand, daar de partij zich al enige tijd definitief heeft verloren in schandalen, complottheorieën en hele en halve bedreigingen.

Feit is wel dat Baudet anders over de islam is gaan denken. Dat bleek tijdens een gesprek vorige zomer dat hij had met Sietske Bergsma. "Ik voel mij helemaal niet meer verbonden met anti-islamrechts in Europa. Populisme.", zei de FvD-voorman toen. Om gelijk te beginnen over de aanslagen van 11 september 2001 en dat dat verhaal niet klopt (iets wat hij begin deze maand kort nader toelichtte in de Tweede Kamer). Die mededeling dat Baudet anders over de islam was gaan denken leidde tot een schok bij de achterban waardoor Baudet zich een dag later genoopt zag in een filmpje duidelijk te maken dat hij niet van plan was zich tot moslim te laten bekeren en dat hij zich nog steeds grote zorgen maakt over immigratie en islamisering.

Baudet koestert in ieder geval wél een zekere genegenheid voor DENK. Eén van zijn getrouwen vertelt Bassiehof dat hij over Tunahan Kuzu soms bewonderend zegt dat het DENK Kamerlid ‘de beste van ons allemaal’ is.

Vorig jaar stuitte ik tijdens de campagne op een alleraardigste roddel dat Baudet DENK een niet-aanvalsverdrag had voorgesteld en zelfs met DENK wilde samenwerken. Dat zou gebeurd zijn in de marge van een debat met lijsttrekker Farid Azarkan. Toevallig werd dat verhaal deze week door betrouwbare betrokkenen uit die dekselse mediawereld aan Bassiehof bevestigd.

Baudet deed het voorstel in de coulissen voorafgaand aan dit NPO debat op donderdag 25 februari 2021. De FvD-leider zou zich tijdens de campagne op de vlakte houden over islamisering en immigratie als DENK zich ook wat toeschietelijker naar FvD zou gedragen. Hij probeerde Azarkan niet alleen te verleiden tot een niet-aanvalsverdrag maar sprak zelfs expliciet over samenwerking met DENK. Baudet meende (ten onrechte) dat de achterbannen van FvD en DENK elkaar raakten met name op het coronadossier.

Azarkan was not amused en maakte Baudet duidelijk dat van een niet-aanvalsgedrag en samenwerking geen enkele sprake kon zijn. Eenmaal op de studiovloer maakte Baudet volgens andere aanwezigen een ietwat verslagen indruk.

Die 'Conservatieve Alliantie' kon en kan FvD hoe dan ook op de buik schrijven.

Reaguursels

Inloggen

Beide partijen geloven in ultraconservatieve grootsheid. De één vanoud de Romeinen, de ander vanuit het vroege Arabische rijk. Dankzij het kapotrammen van onze staat door lachende graaiers denken deze partijen een alternatief te kunnen bieden. Het enige wat ze aanbieden is de basis waarvanuit de hedendaagse waanzin is voortgekomen.

zeurmachine | 13-02-22 | 22:48 | 1

VanUIT.

zeurmachine | 13-02-22 | 22:48

Hij zet zich wel steeds verder in een rare hoek.
Ik vind dat juist een hele prikkelende discussie hoe je als westerse postmoderne staat om moet gaan met een reactionaire beweging die over alle moderne inzichten and3rs denkt. Moeten we vrouwen de vrijheid geven zich te laten beperken? Moeten we accepteren dat ze denken dat alle mannen helemaal Rietbergen gaan als ze wat haar zien? Moeten we gearrangeerde huwlijken dulden? Of moeten we totallitair zijn voor de vrijheid?

Baudet die woont steeds meer met zijn hoofd ib de Romantiek. Eerzame mannen te paard die vrouwen schaken en denkwn dat hun adelijke schedelmaat hen onderacheid van minder boreale volken. Hij wil een land met alleen urker vissers, tractorboeren en neoklassieke gemeentehuisjes met verzuilde indoctrinatieschooltjes waarin het geschiedenisboek een hoofdstuk De Horror van 68 heet
Nog even en hij is tegen condooms.

Shoarmamasutra | 13-02-22 | 21:49 | 1

Nou, het is eerder dat hij van hoek is veranderd. Je kan nou niet echt zeggen dat hij nòg vaster is komen te zitten in radicale ideeën en steeds meer overtuigd van zijn vastgeroeste gelijk. Maar het is een rare sprong.

Sans Comique | 13-02-22 | 22:33

Je kunt zonder overdrijven rustig zeggen dat het Baudet naar het hoofd is gestegen. Volgens mij is daar iedereen (behalve de fvders) het over eens. Logischerwijs geldt die visie op Baudet ook in de hele tweede kamer. En dan wordt het wel wat eenzaam, als iedereen je voor gek verslijt en zelfs jouw eigen halve partij hoofdschuddend wegloopt. Ik denk dat Baudet bondgenoten zocht in de andere verschoppeling. En dat dan ineens zijn antisemitische karakter ook geen flauwekul zou hebben gebleken te zijn. Denk trapt er niet in, mooi. Beter 2x niks dan samen iets sterker.

RigouReus | 13-02-22 | 19:49

Helaas ben blijkbaar ook een complotdenker. Gelukkig is er een remedie voor mijn afwijking. Ik ben genezen als iemand mij uit kan leggen hoe je met twee vliegtuigen 3 wolkenkrabber neerhaalt en hoe een 757 met een spanwijdte van 38 meter een inslaggat van slechts 10 creëert en daarbij compleet verdampt. Veel succes!

Hollandmix | 13-02-22 | 17:23 | 5

Wat funda zegt. Het is een beetje hetzelfde als roepen dat de aarde wel plat moet zijn omdat je immers niet van de aarde afvalt.

blikjegrolsch | 13-02-22 | 17:35

Wat een goede remedie zou kunnen zijn is aan een andere waarheidszoeker die in een of ander samenzweringstheorie of pseudowetenschappelijke nonsens gelooft waar je niet in gelooft, zou bijvoorbeeld kunnen zijn platte of holle Aarde, Bigfoot of het Loch Ness monster, Chemtrails, AIDS wordt niet veroorzaakt door HIV, Aliens die in Roswell zijn neergestort en door de Amerikaanse overheid gevangen worden gehouden, Paul McCartney die dood is en verwisseld met een dubbelganger, NASA heeft de maanlandingen genept en opgenomen in een studio bijv. proberen te genezen op de door jou voorgestelde manier.
Als je geen samenzweringstheorie en pseudowetenschap kunt vinden waar je niet in gelooft ben je ook al een eind op weg de vraag te beantwoorden of je door de inspanningen van anderen te genezen valt.

Mazzelstof | 13-02-22 | 19:43

De vleugels zijn heel licht en klappen er tegen beton er van af.
Verder is het wtc niet door de inslag neergegaan, het duurde vele kwartieren, het was de grote hitte van de kerosinebrand die de stalen draagconstructie op eeb aantal plekken liet smelten. Ter plekke was de brandweringslaag er af gevallen. Tijdebs de bouw was asbest verboden en schakelde men over op kalkachtige producten. De bouwers wisten nog niet goed dat dat niet zou blijven plakken aan plekken met roest. Het derde gebouw is door het puin ingestort.
Overugens was ook bij de Bijlmerranp goed te zieb dat de inslag niet enorm is maar de kerosinebrand de draagconstructie danig verzwakt.
Het was bovendien al de tweede keer, Bin laden had al eens een autobom.in de parkeergarage laten ploffen

Shoarmamasutra | 13-02-22 | 21:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik beschouw elk FvD-lid als untermensch. FvD-leden zijn ook niet welkom in mijn huis en als blijkt dat een docent van mijn kinderen FvD'er is gaan ze subiet van school. FvD-leden zijn gewoon slechte mensen. Door en door slecht.

blikjegrolsch | 13-02-22 | 17:16 | 2

Goh, dat heb ik nou met de 'luchtfietsers' van D'66 en Groen links.

Midlifecrises | 13-02-22 | 18:35

Ik ook. Dus?

blikjegrolsch | 13-02-22 | 19:07

De hardcore islamitische takken van GroenLinks heeft zich afgesplitst als NIDA en die van de PvdA als DENK. Zij hebben zich samen ingezet met NX66 (heet straks VOLT) om van Nederland een islamitische verzorgingsstaat te maken.
Deze partijen kunnen het niet laten tegen alles wat een andere mening heeft het extreemrechts stempel erop te plakken, via hun gratis mediakanaal de NPO.
Dat extreemrechts moet iedereen dan associëren met de NSDAP. Nationaal Socialistische Arbeiders Partij Duitsland, ik hoor u denken dat klinkt als PvdA.
Dus het sentiment over de Tweede Wereldoorlog wordt als instrument gelijk benut, zo heb je in ieder geval het monopolie van de enige en juiste mening.
-
Maar dat wringt toch steeds vaker met de werkelijkheid, want ze hebben zich zo vastgebeten in het faciliteren van de islam dat ze daar nu niet meer van af kunnen stappen. Nu is het nu net het vervelende dat de islam die Macron bijvoorbeeld wil gaan verlichten, wel heel veel gelijkenissen heeft met het nazisme.
Dat is even een patstelling, maar NX66/PvdA/GL kennen de echte islam en blijven hopen dat als de islam de overhand krijgt dat het hier net zo'n vrije samenleving wordt als in alle andere islamitisch georiënteerde heilstaten. Kaag is daar vast van overtuigd.
-
Nu hebben ze vanaf het begin de hele FvD in de extreemrechtse hoek getracht te schuiven, dus dan is het voor die partijen extra pijnlijk dat de FvD een hang zou hebben naar de hardcore islam. Maar dan hebben ze in ieder een keer gelijk, dan heeft de heeft FvD extreemrechtse sympathieën en daarom een sterke hang naar met hun eigen satelliet partijen DENK en NIDA.
-
Nou ingewikkeld allemaal, maar toch ook wel weer logisch allemaal.

bananabanana | 13-02-22 | 15:10 | 1

Jij lijkt mij met afstand de gezelligste op een verjaardagspartijtje.
Ik zou gewoon nog wat meer drinken als ik jou was. Je moet nog eens extra’s doen om zowel je paranoia- als je aggressieplafond te bereiken. Schuim op de mond geeft nog wat extra cachet tijdens de ceremonie.

Prinsemarij | 13-02-22 | 15:41

FvD is niet conservatief en DENK niet progressief.

Duwbak_Linda | 13-02-22 | 14:58

Goed bezig, alles is nodig om de huidige verziekte politiek op zijn kop te zetten.

g[E]ulden | 13-02-22 | 14:51

Sja, toch wel een probleem als je partij gemodelleerd is op de bevliegingen van een labiele voorman.

Graaisnaaiert | 13-02-22 | 14:47
-weggejorist en opgerot-
RechtseAllochtoon | 13-02-22 | 14:31

Wat ik mij nou afvraag is of het nou allemaal bij elkaar past: zijn de mensen die geloven in covid-conspiracies, antivaxxers, tot en met Q-anon en/of 911-Truthers, Trumpers misschien, ook nou dezelfde die in Poetin een gelijkgezinde zien en hier net als Baudet een liefdevolle loftrompet afsteken over Denk? Let wel ik stel alleen maar vragen he?

Mazzelstof | 13-02-22 | 14:29

Theoretisch mogelijk.
Rechts FvD en Rechts-conservatief- Turks-nationalistisch- islamitisch Denk.
Moslims hebben/hadden een religieuze reden om niet te prikken, FvD-ers een andere, maar ergens vinden ze elkaar.
En waarom zou samenwerken op lokaal niveau niet kunnen?
Ik zelf wil niets van deze twee partijen, maar als het lokaal een meerderheid vormt en het tot besturen kan komen, zie ik geen bezwaar.

Ruimedenker | 13-02-22 | 14:05 | 2

Beide achterbannen hebben ook een wantrouwen naar de overheid toe. Weet je nog dat verhaal van Denk dat medisch specialisten bij allochtone ouderen eerder de stekker eruit zouden trekken? Op het allochtone na is dat precies zo'n paranoiaverhaal dat ook van Baudet zou kunnen komen.

Tashtego | 13-02-22 | 14:26

Ja, in streng islamitische landen wordt niet geprikt.

Cobarde | 13-02-22 | 14:31

Al voor de laatste tweede kamer verkiezingen gaf Wybren van Haga aan dat veel Turkse en Marrokaanse Nederlanders zich konden vinden in het anti-corona geluid van de FVD. Begrijpelijk als je een Turkse ondernemer bent of je leeft met een gezin met kinderen op een flatje. Door iets minder anti-islam standpunt in te nemen kan je een hoop stemmers winnen.
Maar dit is natuurlijks niets nieuws.

mikes43357369 | 13-02-22 | 14:02

Afgewezen worden door de plaatselijke afdeling van de AK-partij, dan zou ik ook een 'verslagen indruk' maken. Ik had al gehoord over deze draai van Baudet mbt de islam. Typisch ook dat hij gewoon verwacht dat zijn partij hem daar zonder morren in volgt.

Tashtego | 13-02-22 | 14:00 | 3

Hij is het contact met de realiteit compleet kwijt. Maar iedereen die nog steeds bij die partij is aangesloten of er pleitbezorger voor wil zijn moet ofwel evenzeer de werkelijkheid definitief uit het oog verloren zijn of daarmee een dermate elastische relatie mee onderhouden dat helemaal niets meer mag verbazen.

Mazzelstof | 13-02-22 | 14:17

@Mazzelstof | 13-02-22 | 14:17: Het zou me niet verbazen als er aardig wat leden en sympathisanten de partij hebben afgezworen. Nu is 9/11 weer een hoax, waar moet dat heen.

Tashtego | 13-02-22 | 14:23

@Tashtego | 13-02-22 | 14:23: Nee, dat zou me ook niet verbazen. Op een gegeven moment zul je in die cult ergens wel belanden op een punt waar je zult moeten kiezen tussen het behouden van je verstand of je lidmaatschap. Waar het heen moet? Oh, op een gegeven moment zal het er wel van komen dat ie met zijn aanhangers een utopie gaat stichten aan de binnenkant van de holle Aarde.

Mazzelstof | 13-02-22 | 14:39

Baudet wordt een beetje moeilijk te volgen

thanseeuwen | 13-02-22 | 13:46 | 1

Ik heb een beetje het gevoel van Alice in Wonderland, als je Baudet de afgelopen jaren in de politiek bezig hebt gezien. Alleen had Alice nog een beetje gezond verstand in zich en stabiele referentiepunten. Thierry daarentegen lijkt volledig zoekende.

Graaisnaaiert | 13-02-22 | 14:51

Baudet wil zijn volgelingen uitroepen tot Homosapiëns Bauderianen

Zaanse Mayonaise | 13-02-22 | 13:43

Ik zou nooit op Denk stemmen, maar Kuzu heeft zich goed geprofileerd tijdens de coronacrisis.
Goede inhoudelijke debatten en zijn informatie op orde.

LonelyWanker | 13-02-22 | 13:33 | 2

Vergeleken met D66 en GroenLinks, zijn de mensen van Denk gewoon prima luitjes!

geenhakbar | 13-02-22 | 13:39
-weggejorist-
Ferrer | 13-02-22 | 15:11

Sluit tenminste geen partijen uit. Wel zo beschaafd.

dathoujetoch | 13-02-22 | 13:24 | 1

Een gevaarlijke fascistoïde extremistische antidemocratische complotpartij uitsluiten is zo ongeveer het toppunt van beschaving.

blikjegrolsch | 13-02-22 | 17:20

Ik had even die memo van 2022 gemist, dat het voortaan normaal is om partijen op voorhand buiten te sluiten.

Reebensteeltje | 13-02-22 | 12:52 | 1

Elk verstandig mens snapt dat het uitsluiten van complotdenkers heel normaal is. Daar kun je niet mee samenwerken.

blikjegrolsch | 13-02-22 | 17:22

Samenwerken met genocide-ontkenners. Dat kan natuurlijk. Alles kan, koffie kan, Azarkan.

K. Westergaard | 13-02-22 | 12:51 | 5

@VanBukkem | 13-02-22 | 13:35:

Het gaat niet om een woord.

Turkije en trawanten ontkennen officieel dat ze doelbewust 1,5 miljoen ongewapende Armenen hebben uitgeroeid. Plus nog 1 miljoen Grieken, Assyriers en Arabieren. Erger nog; Turken die de geschiedenis wel willen erkennen zijn strafbaar in Turkije. Worden zelfs vermoord, en tot in NL bedreigd door denk-aanhangers.

Daar tegenover is er geen enkele Nederlandse politicus, historicus of journalist die de gruwelen tijdens die politionele acties ontkent. Van beide zijden overigens. Iedereen mag vrij over die Nederlandse zwarte bladzijde schrijven, en er is al decennialang aandacht voor op TV en op school. Voor menig scholier was het zelfs examenonderwerp bij geschiedenis.

Werelden van verschil dus. Dat woordje "politioneel" is ingeburgerd, net als "80 jarige oorlog" voor een conflict waarin pakweg 75 jaar niks gebeurde.

Dandruff | 13-02-22 | 15:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Op het immer actuele NieuwNieuws valt te lezen dat GroenLinks in Noord-Holland de statenleden niet meer 'meneer' of 'mevrouw' noemt maar 'Statenlid'. Geen genders meer dus. In de verklaring valt te lezen:
'De beslissing van de fractie volgt op de storm aan reacties die ontstond toen onze Jesper Gringhuis in een interview uitlegde waarom hijzelf zijn aanspreektitel heeft veranderd van meneer naar Statenlid.'

Er staat dus HIJZELF. Pardon? Dat kan dan toch ook niet?

goedverstaander | 13-02-22 | 12:42 | 1

Een lid is een l*l, dus de vrouwelijke versie is dan een Statenklit?

Lohengrin | 13-02-22 | 12:58

Ik vraag me nog steeds af, wat er precies is gebeurd met heer Baudet. Zo veelbelovend in het begin, ook in de peilingen. Zonde & jammer...

VP732 | 13-02-22 | 12:41 | 5

@IkwilJinekwel | 13-02-22 | 13:05:
Nou, daar hoef je nou niet echt groen links of D66 voor te stemmen... Inderdaad veelbelovend in het begin, maar steeds gekker. Als iemand nou zijn eigen ruiten heeft ingegooid met dat rare complot denken en het doen van rare en schockerende uitspraken dan is het Baudet wel.

me163komet | 13-02-22 | 13:38

@IkwilJinekwel | 13-02-22 | 13:05:

Ik ben tegen activisten. Of die nu van Groenlinks zijn of van Het FvD. Dus tuig geen valse tegenstelling op.

omanders | 13-02-22 | 13:41

Drugs.

blikjegrolsch | 13-02-22 | 17:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een leuk paars broekpak, mevrouw.

chicago river | 13-02-22 | 12:41 | 2

Leuke mevrouw ook. Weet iemand hoe ze heet?

Trekhaas | 13-02-22 | 15:45

Ah, GeenStijl is way ahead of me. Dank, heren!

Trekhaas | 13-02-22 | 15:46

Kuzu en Azarkan bedrijven politiek waar ik van smul. Dat zegt helemaal niets over of ik het met hen eens ben. Ik zie en hoor 100 keer liever Kuzu of Azarkan, een gevatte poging wagen om Wilders in een hoek te drukken dan dat ik Klaver of Kaag dat met een opgeheven vinger zie doen. Ja, politiek is voor mij soms gewoon vermaak.

Leptob | 13-02-22 | 12:40

Wel lastig qua Bierkeller Putsch zo'n collaboratie, want niet halal.

Mariner | 13-02-22 | 12:40

Aub komma's gebruiken, Meneer Bas.

HogeNood | 13-02-22 | 12:37

Ik vind Martijn Tonies een veel grotere engnek.

Schmutz Geilmacher | 13-02-22 | 12:36

Als ik heel heel heel eerlijk ben, ben ik het best wel vaak eens met DENK. Zolang het maar niet over de islam of racisme of Turkije gaat.

VanBukkem | 13-02-22 | 12:34 | 2

Dat heb ik ook, ze denken wel gewoon na over lopende zaken, en zijn zelfs kritisch.

rifraf | 13-02-22 | 12:44

@rifraf
Azarkan bijvoorbeeld vind ik echt een goed kamerlid. Je merkt aan alles dat ie het niet doet voor zichzelf, dit in tegenstelling tot de meeste VVD-ers en/of D'66-ers; die zien het kamerlidmaatschap als opstapje naar een nog lucratievere functie elders.

VanBukkem | 13-02-22 | 12:57
-weggejorist-
keestelpro | 13-02-22 | 12:34 | 12
▼ 12 antwoorden verborgen

Ik vind denk een interessante partij. In het corona debat aan de zijde van FvD, in het immigratie debat aan de zijde van D66, in het klimaat debat een beetje ertussenin.
Ze zijn vaak lastig te peilen en dat maakt dat ik me bij elke stemming weer afvraag wat denk gestemd heeft.
Corona is wel het top issue op dit moment wat mij betreft en ik heb overwogen om bij de komende verkiezingen voor denk én fvd te gaan folderen. Maar helaas doen beide niet mee hier in het dorp.

C1O2 | 13-02-22 | 12:29 | 2

wees maar blij.

Nietgek | 13-02-22 | 12:37

Geef Denk nooit een vinger, ze vreten je aan het eind van het verhaal helemaal op.

VP732 | 13-02-22 | 12:43

Baudet heeft meer gemeen met die jongen van Jezus Leeft die ook telkens meedoet. Beiden praten alsof ze een formele denkstoornis hebben cq. psychose. Die jongen heeft hulp nodig.

Diederik_Ezel | 13-02-22 | 12:23 | 2

En dat zegt iemand die zich net 2 jaar vrijwillig heeft laten opsluiten.

IkwilJinekwel | 13-02-22 | 12:30

Zogenaamde liberalen samenwerkend met fundamentalistische fascisten?
De entertainment waarde van Terrie blijft onveranderd hoog...

hotmint | 13-02-22 | 12:22 | 3

FvD zijn geen liberalen.

SterF... | 13-02-22 | 12:22

Liberalen vallen niet met fysiek geweld mensen aan die anders denken: GGZ-medewerkers die vaccins zetten.

Inferi0r | 13-02-22 | 12:27

Nl politiek is een en al walgelijk gezeik.
Op dit moment wordt er met dame Simons weer eens gekletst op NPO 2.
Ze heeft 1 zetel en mag wel behoorlijk vaak op TV zeggen hoe goed ze is.

pejoar | 13-02-22 | 12:21 | 2

Woke heeft vrienden bij de staatsomroep. Er kijken nog verbazingwekkend veel mensen naar propaganda-TV.

Zeurders | 13-02-22 | 12:23

Dat geldt ook voor die boerenlientje.

oldandwise | 13-02-22 | 12:24

Thierry is dusdanig van het padje af dat het me niet zou verbazen dat hij later, net als Kuzu, een trekpop van Ankara blijkt te zijn.

Zeurders | 13-02-22 | 12:20

Wie is de bakvis in dat woke uniform?

D-Fens_1963 | 13-02-22 | 12:17 | 1

Baudet moet de DSM eens lezen. Zal als een biografie voor hem weglezen.

overVecht | 13-02-22 | 12:16 | 3

Zijn laatste onsamenhangende speech over the Great Reset waarin hij in een bijzinnetje ook nog even over het complot 9/11 begint, doet idd aardig denken aan de DSM.

Diederik_Ezel | 13-02-22 | 12:25

Helemaal niet raar dat Baudet begint te beseffen dat Nederlandse Turken en Marokkanen meer raakvlakken hebben met hun electoraat dan een partij als de PvdA of GroenLinks. Wantrouwen jegens de overheid is voor hun de norm. Het langst lopende topic op marokko.nl (145 pagina's) loopt al sinds maart vorig jaar en heet: "Thierry Baudet over de Nieuwe Wereld Orde"
forums.marokko.nl/showthread.php?t=57...

Hij kan makkelijk de grootste concurrent van DENK worden en er nog mee weg komen ook. Een deel van zijn electoraat zal naar Wilders gaan, maar hij krijgt er veel meer voor terug.

Abject | 13-02-22 | 12:16

DENK heeft en houdt drie zetels. Een marginale partij waar je geen alliantie mee moet willen sluiten.

Mahatma | 13-02-22 | 12:16 | 1

Een islamitische SGP dus... handig voor gedoogsteun op bepaalde onderwerpen.

Zeurders | 13-02-22 | 12:22

Nou zal ik wel weer onbedoeld 'framen' enz, maar Baudet komt op mij steeds meer anti-staat, oftewel anarchistisch over. Sinds ongeveer die haat-apjes affaire snap ik niks meer van zijn denkbeelden en wat hij nou eigenlijk probeert te zeggen/bereiken. Maar ja gelukkig snapt half Nederland hem niet meer anders ga ik nog denken dat het aan mij ligt.

onesizefitsall | 13-02-22 | 12:14

Natuurlijk, het zijn beiden populistische volksmenners aan de uiterste zijde van het politieke spectrum. En beiden cultureel conservatief.

Een beetje zoals Ajax- en Feyenoord-hooligans. Ze komen uit een andere buurt, maar lijken verdomd veel
op elkaar.

de IJsman | 13-02-22 | 12:09

Wat hij ook allemaal beweert of doet, ik heb minder hekel aan hem dan aan bijv. Kaag, Rutte, Klaver en de rest van de zogenaamde nette mensen.

uisge baugh | 13-02-22 | 12:09 | 5

Vingers in oren en hard lalalala doet.

uisge baugh | 13-02-22 | 12:27

@uisge baugh | 13-02-22 | 12:27:
Haha
Ja, dat kan ook.

SterF... | 13-02-22 | 12:30

@Inferi0r | 13-02-22 | 12:22: Haal jij nou eerst maar eens je spel- en tikfouten er uit, dan kom je ook wat serieuzer en minder inferieur over.

JohanF | 13-02-22 | 13:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Baudet gaat het echt niet winnen van een wc pot werpende koning.
Vandaar zijn gesjans met de hurkzitters.

Ernst Oosters8389 | 13-02-22 | 12:08

Bij FvD draait t om macht. Het doel heiligt de middelen.

Dr.Utker | 13-02-22 | 12:04

Thierry zit er maar voor 1 doel... Thierry. Maar je moet ook aardig politiek debiel zijn als je dat niet ziet.

litebyte | 13-02-22 | 12:02

Een beetje naïef van Sjerrie om te denken dat hij via de Marokkaan Azarkan een politieke samenwerking met Denk af kon dwingen. Als hij had voorgesteld om samen een plofkraak bij de ABN om de hoek te plegen had hij meer kans gemaakt.

goedverstaander | 13-02-22 | 11:56

"Om gelijk te beginnen over de aanslagen van 11 september 2001 en dat dat verhaal niet klopt (iets wat hij begin deze maand kort nader toelichtte in de Tweede Kamer)."

Boy, is he crazy!

Dr_Johnson | 13-02-22 | 11:52 | 7

@Timide_Aso | 13-02-22 | 12:10:

"Het is en blijft een feit dat "false flag" operaties een bewezen wapen zijn van de VS om de publieke opinie te beïnvloeden."

Overal waar mensen zijn, en overal waar mensen 'macht' hebben, zullen sommigen proberen de boel te belazeren. Dus ook in de VS.

Maar ik ben van mening dat al dat bedrog - en 'false flags', hoe je eea ook noemen wilt - , zeker als het wat grootschaliger is en er meer mensen bij betrokken zijn, vroeger of later altijd uitkomt. Dat kan haast niet anders in een democratische samenleving met een vrije, onafhankelijke pers. De Bob Woodwards en Carl Bernsteins van deze wereld komen de Watergate schandalen op het spoor en brengen ze aan het licht. Zo is ook het feit dat er in Irak geen WMD's te vinden waren en de VS Irak dus onrechtmatig is binnen gevallen, aan het licht gekomen. Zo is in het verleden Oliver North in het Iran-Contra schandaal door de mand gevallen; zo is de aanslagpleger van het overheidsgebouw in Oklahoma City, Timothy McVeigh, als echte dader gearresteerd, hoewel er aanvankelijk geruchten waren dat het een islamitisch-terroristische aanslag was.

Over 9/11 is in al die 20 jaar geen snippertje bewijs geleverd dat die aanslag niet gepleegd zou zijn door die 20 - of 19 - moslimterroristen. Alle aluhoedjestheorieën dat de VS eea zelf georkestreerd zou hebben om een excuus te creëren Afghanistan binnen te vallen, etc, zijn niet meer dan dat: aluhoedjestheorieën.

Mensen die menen dat de VS erachter zit, moeten echt met iets beters komen dan: het instorten gebeurt te 'gecontroleerd'; je ziet bij het instorten allemaal vreemde 'plofjes' uit het gebouw komen, dat moeten vooraf aangebrachte springladingen zijn; of, misschien wel de meest vergezochte van allemaal: het vreemde was dat die dag alle joodse werknemers zich ziek hadden gemeld, waarom zou dat zijn geweest?

En die getikteling van een Baudet vindt dus ook dat 'het verhaal niet klopt'. Sorry, hoor, dan kan ik hem toch echt niet meer serieus nemen.

Dr_Johnson | 13-02-22 | 13:14
-weggejorist-
Timide_Aso | 13-02-22 | 13:23

Staak je sneue complotgejank. Wees geen gekkie.

blikjegrolsch | 13-02-22 | 17:19
▼ 4 antwoorden verborgen

Hoe lang zal het nog duren tot de eerste FvD-vlaggen op de moskeeën zullen wapperen?

goedverstaander | 13-02-22 | 11:51 | 2

Ik denk dat ik het snap. Baudet begrijpt dat moslims een steeds groter wordende groep wordt en macht zullen overnemen binnen een aantal jaar, dus met hen samenwerken maakt dat Forumland eerder tot stand kan komen. Moslims zijn onschendbaar in Nederland. Fuseren met een onschendbaar groep is geen belemmering, maar een voordeel.

Heb ik nu een goede complottheorie?

Adriel | 13-02-22 | 11:57

@VoltaireJohn | 13-02-22 | 11:57: Het zou maar zo kunnen, mister John. Wat voorop staat is dat de gevestigde orde gebaat is bij versnippering van de oppositie. Dus het komt hen in ieder geval niet goed uit.

goedverstaander | 13-02-22 | 11:59

Baudet leeft echt in een fantasie wereld. Rijp voor opname. Molotov-Ribbentrop naspelen met Denk. ‘Jullie hebben een Mussolini nodig’

HD50 | 13-02-22 | 11:48 | 3

Zou hij weten hoe il Duche aan z'n eindje is gekomen?

Kapitein Sjaak Mus | 13-02-22 | 11:52

@Kapitein Sjaak Mus | 13-02-22 | 11:52:
Duce, natuurlijk.

Kapitein Sjaak Mus | 13-02-22 | 11:52

OK gisteren weer lekker allemaal uitsluitingen door gl, d66 en VVD naar buiten geslingerd. Afgelopen week allemaal wob documenten met explosieve schendingen van grondrechten door ambtenaren. En waar gaat Bassiehof over? Lekker potje FvD bashen. Niveautje hoor. Dit soort schrijfsels levert donateurs op GS (not).

Henk26 | 13-02-22 | 11:45 | 11

@mikes43357369: tot nu toe zie ik weinig slechts in die partij. En ja, ze zullen op een gegeven moment wat water bij de wijn moeten doen. Maar ik zie geen uitverkoop van kroonjuwelen.

ZoekEenVrijeNick | 13-02-22 | 14:20

@ZoekEenVrijeNick | 13-02-22 | 12:18: Omtzigt was veelbelovend maar is gewoon een kartelstemmer gebleken. Ja21 is gewoon VVD-light, stemmen vrijwel altijd mee met het kabinet. BBB zit best goed op dezelfde lijn als Forum maar dan zonder de wappieretoriek. Helaas gaat Lientje het ook niet redden in haar eentje.

2Little2Late | 13-02-22 | 14:50

Jij bent iig niet gejorist Henk.

NeedIsaymore? | 13-02-22 | 16:36
▼ 8 antwoorden verborgen

Mwah, Azarkan deed gewoon de beste onderhandeltechniek. Eerste toenadering flink afwijzen zodat er iets beters volgt. DENK als progressief omschrijven gaat te ver. Dan kun je FvD qua programma hier en daar ook wel progressief noemen. Ik denk dat ze gemeen hebben dat de partijen zaken bekijken met een blink van de buitenstaander. En dus bepaalde dingen scherper zien en dan weer in conflict komen met een ieder die nooit buiten gebaande paden gedacht heeft of op een dieet van staatsomroep en/of schreeuwblogs geleefd heeft.

GeenAccount | 13-02-22 | 11:44

Kan iemand hier alle voordelen van de islam op onze maatschappij even op een rijtje zetten? Heb een paar dagen nagedacht maar kwam precies op nulkommanul. Jesse Klaver en Rob Jetten, kom er maar in…

eerstneukendanpraten | 13-02-22 | 11:40 | 3

Ik vind het Turkse eten wel heerlijk telt dat ook als een voordeel?

onesizefitsall | 13-02-22 | 12:02

Nou, wat negatief weer. Bij een islamitische zelfmoordaanslag komt minimaal 1 (zegge één) moslim om het leven. Het is niet veel, maar ook niet niets.

Mariner | 13-02-22 | 12:17

Die uitdaging zou ik best aandurven alhoewel ik mezelf erop betrap dat te bezien vanuit een perspectief wat er zoal fout gegaan is onder het christendom.

D-Fens_1963 | 13-02-22 | 12:20

Goed dat de fvd fans dit ook weten.Alles gaat opzij voor de te hoge hypotheek.
Net als alle ruggegraatloze jaknikkers.

van stampij | 13-02-22 | 11:40

Mwah, zoeken naar overeenkomsten in plaats van sturen op verschillen vind ik positief.

toetssteen | 13-02-22 | 11:39
-weggejorist-
NeedIsaymore? | 13-02-22 | 11:39 | 2

Rechts volk en Islam, een magische aantrekkingskracht. Baudet zou zeker niet de eerste zijn die plots het licht ziet en zich bekeert.

Schoorsteenveger | 13-02-22 | 11:38 | 2

Het licht??

JohanF | 13-02-22 | 11:52

Dan kunnen ze in elk geval bij de FvD zeggen: aan ons ligt het niet hoor.

AdvocatusDiaboli | 13-02-22 | 11:38

Mijn vraag is: waarom? FvD en DENK is zoiets als PvdA en GL. Een rare samenwerking. Beter kunnen de rechtsconservatieven samenwerken, want van links winnen ze het niet zolang ze niet één richting hebben.

Adriel | 13-02-22 | 11:37 | 2

Waar bestaat dat 'winnen' precies uit?

AdvocatusDiaboli | 13-02-22 | 11:39

Die baard maakt hem natuurlijk wel verdacht.

Hoewel, baard...

Kapitein Sjaak Mus | 13-02-22 | 11:37

Het wachten is nu op het bericht dat Baudet 'anders' over de EU is gaan denken. Opportunistische, egomane windbuil.

J.P.Drapeau | 13-02-22 | 11:37 | 1

In ieder geval ben ik niet anders over circus Baudetti gaan denken.

Red shirt | 13-02-22 | 11:40

Identity-politics, dat zal de beide heren wel aanspreken.
En er zijn altijd mensen (dus stemmers) voor te vinden.

AdvocatusDiaboli | 13-02-22 | 11:36 | 1

Bedoel je identiteitspolitiek? Of is dat weer wat anders?

JohanF | 13-02-22 | 11:54

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland