Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - Van de Slag bij Poitiers tot van slag in mistroostig Brussel Molenbeek

De Profeet van Molenbeek is op bedevaart voor Safari Eurabia. In deze episode keerde hij terug naar zijn bakermat, Brussel Eurabia, waar hij voorgoed van de bidmat genas.

Na onze wittebroodsweken in Portugal en Spanje volgde de harde landing in Brussel, kunstbroeder Bart. De ellende begon al meteen in Frans Baskenland: eindeloos plankgas zoeven door een zelfmoord opwekkend landschap, opgevrolijkt met windmolens, tolpoortjes, graansilo's en benzinestations. De overnachting in het oude kasteeltje van Martha (wat happens chez Martha, stays in Martha) en onze super haraame zuurkool in die Elzasser vreetschuur was een pleister op de wonde. 

We maakten onderweg naar Brussel een tussenstop bij Poitiers, waar een educatief monument staat op de plek waar de legendarische veldslag begon die volgens Geert Wilders de Reconquista inleidde.  Ik kreeg net een mailtje van onze goede vriend Arie Pos, de biograaf van Gerrit Komrij en een van de grootste denkers die ik ken. 

Tuurtje,
Wilders heeft bij mijn weten nooit iets rechtstreeks over Roncesvalles gezegd – alleen over Karel Martel en Poitiers. Verder is er deze quote uit zijn Kopenhagen speech: 

"Ladies and gentlemen, make no mistake: Islam has always attempted to conquer Europe. Spain fell in the 8th century, Constantinople fell in the 15th century, even Vienna and Poland were threatened, and now, in the 21st century, Islam is trying again. This time not with armies, but through the application of Al-Hijra, the Islamic doctrine of migration and demography." (zie: Gates of Vienna: The Text of Geert Wilders’ Speech)

Het is allemaal historisch onjuiste onzin, gerecast voor de transatlantische anti-jihad. Spanje bestond nog helemaal niet en er bestond geen islamitische aanval op Europa. Een paar Noord-Marokkaanse legertjes van elkaar al snel bestrijdende moslimleidertjes (geen geestelijke maar militaire leiders) kwamen in ‘Spanje’ eten en eigen Lebensraum zoeken en sloten pacten met ‘Spaanse’ proto-koninkjes, tot vanaf Covadonga de Reconquista begon. De invallen in Frankrijk kwamen van moslimlegertjes die op voet van oorlog leefden met hun vijandige geloofsgenoten in ‘Spanje’ en geen overwicht konden krijgen via pacten met christenen. Ze trokken Frankrijk in op zoek naar eigen ruimte en gebieden die ze konden onderwerpen om belastingen van christen-kafirs af te dwingen. ‘De islam’ die eeuwen later voor Constantinopel en Wenen stond waren ook belligerente facties, die niets te maken hadden met de clubjes uit Marokko. Er was geen plan, er was geen band en er was geen anti-Europa strategie. Tuurtje leg je dat even uit aan Wilders, of aan je goede vriend Martin Bosma?

Je vroeg aan mij of het weerzien met Brussel heftig was. Nou ik had effekes best wel zin om mij te verhangen aan de klokkentoren van de Sint-Katelijnekerk (op een boogscheut van ons hotel) maar het rare is dat ik ook mooie herinneringen koester omdat ik tijdens het schrijven van Brussel Eurabia zwaar verliefd was op Paula (ach, we hadden ons waarschijnlijk ook vermaakt in Pyongyang of in Zoetermeer want verliefd neuken is overal en altijd lekker, zelfs met Bubba in de bajes). 

Maandagavond maakten we daarom een sentimental journey langs de kroegen waar ik altijd met haar kwam, zoals de Roskam en Monk. De Daring Man, waar ik graag een pintje dronk met de geweldige zanger Arno, is helaas dicht op maandag. In die caféś op en nabij de Vlaamsesteenweg houdt de Nederlandstalige gemeenschap zich op. Ik meen dat nog maar vijf procent Nederlands spreekt in de totaal verpauperde hoofdstad van Europa, de rest brabbelt Frans en takkietakkie. 

De Monk is een geweldige kroeg qua interieur en ambiance maar ik irriteerde me meteen aan de piepjonge extreem-linkse jeugd: witte rasta’s, vieze vlasbaardjes, schroeven door de neus (en erger) en gehuld in Catweazelesque vodden. Deze gasten vinden het waanzinnig om in de multiculturele heksenketel Brussel te wonen, zelfs nadat ze beroofd en/of tot moes gemept zijn, aangerand of verkracht. Deze islamknuffelaars fluisteren wanneer de beul van Molenbeek zijn kromzwaard heft: “Sorry, goede man, excuseer dat ik uw gereedschap en uw prachtige schavotteke bevuil met mijn kafirbloed. Ik had dat broodje ham niet moeten eten.”

Maar goed, wij hadden een heerlijke mannenmannenavond en we dronken Chouffe tot we geen Chouffe meer konden zeggen, en toen kwam die flapdrol van een Koen Debeuf oftewel Koen De Koe, die zes jaar lang voorlichter was van Guy Verhofstadt, de Oekraïne-fapper die vooral de geschiedenis in zal gaan als de politicus met het meest rampzalige gebit ooit. 's Anderendaags in de trein naar Roubaix begin ik weer helemaal te hyperventileren als ik aan die pipo van een Debeuf denk. Ga jij maar verder, ik blaas even in de bruine zak waar mijn fles whisky in zat. 

Bart: "Nadat we bij Midi afscheid hadden genomen en ik de stad uit reed, werd ik bevangen door het grauw. De navigatie stuurde me achtereenvolgens over het regenboogzebrapad op de Wetstaat voor het parlementsgebouw, over het kuilenrijke keienplein van het Koninklijk Paleis en via de Belliardstraat langs de instellingen van de Europese Unie, waar de klatergouden klerken achter hun hoge hekken tegen tien procent inkomstenbelasting per jaar de schijn van Europese verzoening aan zichzelf verkopen, het ene paperclipbudget na de volgende reiskostendeclaratie at a time. Tegen dat de Belliardtunnel me bijna pal onder het Berlaymont - het hoofdkantoor van de EU - liet slingeren, was ik vanwege een explosief humeur bijkans in een rijdende bomauto veranderd.

Als student en ‘starter’ heb ik in alle sneue schotelwijken van Utrecht gewoond, van Zuilen-Noord tot Kanaleneiland en van Overvecht tot Lombok, tegenover de Kanaalstraat waar inmiddels de grootste Diyanetkazerne van Nederland is verrezen. In Amsterdam West zag ik daarna de onverschillige agressie van het drugsgeld in dure Audi’s voorbij blazen rond het Mercatorplein. Dus ik dacht dat Molenbeek me weinig nieuws zou bijbrengen op het gebied van mohammedaanse culturele, intellectuele en economische armoede. Allez Tuurke, ik zat er naast.

Ondanks de parelmoeren pit van politieke paleizen, is Brussel vooral een viezige vrucht van chaos en wanordelijkheid en onder een sluier van miezer bleek Molenbeek een droef dieptepunt van uitheemse monocultuur. Zo de Europese aanhangers van Allah iets onder de leden hebben, is het wel onderwerping aan lusteloosheid. Hoe bedrijvig de kleine winkelneringen ook lijken en ongeacht het gekrioel van honderden hoofddoeken op de markt bij de kerk: de armoede van werkloosheid, integratie-weigering en intellectuele onderwerping trekken vanaf de grond koud op. En dit kille klimaat verspreidt zich geleidelijk maar zichtbaar over de rest van de stad.

In Molenbeek schenken ze bijna geen alcohol meer (alleen in de smerissenkroeg tegenover het politiebureau), in Molenbeek weten vaders eerder dat hun dochters stiekem gerookt hebben voordat het pakje leeg is maar in Molenbeek wist desondanks niemand dat radicaliserende jihadisten in hun midden aanslagen voorbereidden op voetbaltempels, rockpaleizen en in de westerse altaars voor alcoholische versnaperingen.

Maar wat mijn plots opkomende woede echt wortel deed schieten, was dat ik tijdens het vinden van een vluchtroute naar de snelweg terugdacht aan de maandagavond in Monk, waar we een paar goeie tripels op ons pad vonden tussen de Nederlandstalige Belgen van de Dansaertbuurt. Precies die vogelverschrikkers waar jij het over had. 

Deze welvarende jonglinkse wereldburgers, die zich cultureel appropriëren met dreadlocks, drinken gin-tonics van een tientje tijdens hun bevlogen gesprekken over de belangen van klimaatbeleid en inclusiviteit. Maar wil je de versnaperingen met cash betalen, dan blijkt dat niet te kunnen omdat op een steenworp afstand van Molenbeek het overvalrisico simpelweg te groot is.

ff blurren, wel zo netjes, want ze zaten binnen in 't café

Nog erger was het in De Roskam, iets verderop in de straat. Het was alsof we per ongeluk een redactievergadering van De Morgen binnen struikelden. Allemaal Vandermeerschoïde Vlamingen, lijzige types met pullovers of gebloemde overhemden waarvan je wéét dat ze hun politieke correctheid nog niet zouden laten varen al zouden ze met het pistool op de kop beroofd worden door een roedel Riffijnen van de andere kant van het kanaal. Want Molenbeek kent toch levendige groentewinkels met lekker uitheems fruit, verse Turkse bakkers en kleurrijke kledingzaakjes? En is het niet ons eigen schuld dat zij zich tot misdaad moeten verlagen? Het boekje over de vinkjes van Luyendijk zal ongetwijfeld goed verkopen in Brussel-Dansaert.

De droevigste druif op de poeptaart van policor profeetpijpers was inderdaad de ontmoeting met Koert Debeuf, die voormalig woordvoerder van toenmalig premier Verhofstadt. Zijn bewering dat in Nederland de voorheen zo keurige blaadjes als de Groene of Vrij Nederland wel “ernstig naar rechts opgeschoven zijn” zou lachwekkend zijn, als je niet wist dat aan het einde van de straat, aan de overkant van het kanaal, het demografische doemscenario in volle bloei verkeert. 

Social

Maar waag het niet te vragen waarom ons hotel in een keurige centrumwijk na zonsondergang alleen via de deurbel van de portier is te betreden (en jij me met klem aangeraden had een hotel met parking te zoeken waar mijn Nederlandse kenteken niet ’s nachts aan de openbare weg hoefde te staan). Dat heeft werkelijk niets te maken met die schichtige plukjes in hun kraag gedoken, als hyena’s loerende hangjongeren rond de Oude Graanmarkt. Heus niet. 

Enfin Tuurtje, als je in de treurige armoede van Molenboek moet opkomen, is goed te begrijpen dat je aan de dope raakt om er aan te ontsnappen, of in de drugshandel verzeilt om het te ontstijgen. 

Maar waar ik me toch nog altijd het meest kwaad om kan maken, is hoe de wereldverbeterende kaste altijd met de morele vinger in de verkeerde richting wappert wanneer je bespreekbaar tracht te maken dat die sociaal-economische omstandigheden, die het gevolg zijn van een cultuur waarin zwarthandel en integratieweigering broekzak en vestzak vormen, een fundament vinden in een religieus gedicteerde afkeer van vrijheid en vooruitgang. Voilà, dat is er uit en ik ben inmiddels al vele kilometers bevrijd van Brussel, dus de lucht is geklaard. Maar dat grauw van Molenbeek, dat gaat Brussel in rap tempo verder omlaag trekken. Al kijken ze daar vanuit de ivoren torens in de Wetstraat, het Berlaymont en de redactiebarretjes van de Vlaamsesteenweg ongetwijfeld op gepaste hooghartigheid overheen.

Eigenlijk heb ik maar één vraag aan jou als ware Profeet van Molenbeek: in hoeverre is er iets veranderd sinds je met Brussel Eurabia de ogen probeerde te genezen van mensen die ziende blind lijken? Een gezegende reis verder, hou je veilig in Roubaix en andere shithole schotel-cities van het Franse verval!"

Welnu broer, er is werkelijk niets veranderd. Integendeel, de inktvlek van de islam die al het hele centrum zwart maakte, spreidt zich uit gestadig buiten de driehoek van de stations Noord, Centrum en Zuid. Steeds meer wijken worden opgeslokt en gesharia’iseerd door de baardmannen. Over hen hoef je je geen illusies te maken:  It is what it is. Maar hun handlangers, de Vlaamse islamapologeten, die zijn het grote gevaar (tot ze met hun koppies op het hakblok liggen). 

Deze moslimknuffelaars noemen de migranten uit Noord-Afrika, de Levant, Pakistan, Afghanistan en wat dies meer zij een verrijking voor de Europese cultuur. Juist de islamcriticus (en sowieso de blanke man) bedreigt volgens hen de saamhorigheid van België én Nederland. 

Op de televisie zag ik eens socioloog – gezien zijn verse zuurkoolbaardje was hij nog niet zo lang mohammedaan – prediken dat de Nederlander zich maar moet aanpassen aan de islam. Die meneer heet Jeroen Schilder en zijn naam verraadt een eeuwenoud geslacht van dominees en theologen in en om Kampen. Als ik de naam Schilder hoor, ruik ik ongewassen zwarte kousen. Aboe Schilder is de huissocioloog van NIDA, een eng muzelmannenclubje in Rotjeknor dat zich heel popiejopie presenteert maar nauwe banden onderhoudt met Hamas. Aboe Schilder schrijft eigenhandig het Facebookwandje van NIDA vol en ik stuitte op de volgende tekst: ‘Autochtoon’ of ‘allochtoon’? Wie is eigenlijk de ‘nieuwkomer’? Wie moet zich ‘aanpassen’ aan wie? Een omslag is gaande. Niet alleen in de bevolking van de stad. Niet alleen in de politiek. Ook in de sociale wetenschap. De opkomst van het rechts-populisme in de afgelopen 15 jaar is als een laatste stuiptrekking van een achterhaalde kijk op de samenleving. Kwestie van tijd en emancipatiestrijd. Echt. 

Aboe Schilder bedoelt hier niet dat ‘de Nederlander’ zich moet aanpassen aan de leuke Surinamers, aan de vlijtige Aziaten, aan de goedlachse Ghanezen in de Bijlmer, aan de knusse Indo’s met hun gezellige Pasar Malam of aan welke migranten dan ook. Neen, Aboe Schilder zegt hier: wij moeten ons aanpassen aan de islam. Aboe Schilder is, net als die andere gekkies van NIDA en de Vlaamse moslimknuffelaar, een wolf in schaapskleren. Onder de dekmantel van diversiteit predikt hij een nieuwe multiculturele samenleving. Maar dat is natuurlijk allemaal lariekoek want hij wil helemaal geen Surinaamse en Ghanese dansfeesten met schuimend bier, hij wil geen Pasar Malam waar de Indo’s gemengd naar een schitterend Wajang poppenspel kijken en hij wil geen Chinezen die lekker mahjong zitten te spelen in een gokhuis of baccarat in een exclusief hoekje van het casino. Niets van dat alles! Aboe Schilder wil een islamitische monocultuur. Het wordt tijd dat de beste man naar kalifaat Brussel verhuist, want daar vormen de moslims over 20 jaar de absolute meerderheid. 

Enfin, ik ben in Roubaix - alwaar het zo mogelijk nóg erger is. De verhalen volgen!

Via Roubaix terug richting Iberische Reconquista

Arthur van Amerongen maakt voor GeenStijl een rondreis door Europa, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. Als volleerd wereldreiziger trotseert hij daarvoor met een klein budget menig beschimmeld hostel, karige koffietentje en als het moet: een stenen bankje in een stadspark. Desalniettemin is deze reis een kostbare aangelegenheid dus uw gulheid om Ome Tuur gevoed, verwarmd en gemotiveerd te houden op zijn barre bedevaart langs de historische artefacten van de Europese islam en ideologische boobytraps van de stille burgeroorlog, wordt hogelijk gewaardeerd:

Reaguursels

Inloggen

Het is in Belgikistan zo dat wanneer je een spandoek ontrolt met:”STOP ISLAMISERING!” Je veroordeeld wordt tot zes maanden effectieve gevangenisstraf wegens aanzetten tot haat. Uitspraak rechtbank van Mechelen. Activistische politiek benoemde en met de juiste logebroeders (wordt gefluisterd)rechters genoeg in Absurdistan

Hefeweizen | 10-02-22 | 15:44

"... er bestond geen islamitische aanval op Europa"

"Een paar Noord-Marokkaanse legertjes van elkaar al snel bestrijdende moslimleidertjes (geen geestelijke maar militaire leiders) kwamen in ‘Spanje’ eten en eigen Lebensraum zoeken..."

"Ze trokken Frankrijk in op zoek naar eigen ruimte en gebieden die ze konden onderwerpen om belastingen van christen-kafirs af te dwingen."

Wat denkt die lutser eigenlijk dat een Islamitische aanval is?

quantumcollider | 10-02-22 | 11:52

Zit lekker de gang in. Gereformeerde schisma drang misschien een beetje temperen. Naar Wilders toe en zo. Wie weet nog wat er rond 800 exact gebeurde? Er zit duidelijk iets duisters in deze ideologie ingebakken. Vanaf het begin. Maar schijnbaar werkt al dit ultieme geweld als afrodisiacum op de moslimknuffelaars van links. Dat is meer dan beangstigend.

Vinquerev | 10-02-22 | 10:03 | 4

Tja, we hangen niet allemaal aan de lippen van 'Geert'. Sinds wanneer is dat typisch christelijk? In volendam zijn ze ook nogal christelijk maar daar hoef je ook niet aan te komen met islam-gekietel.

Dooiemus | 10-02-22 | 13:45

@Dooiemus | 10-02-22 | 13:45:
Hi man, na de reformatie was er vaak een schisma binnen protestantse kringen. E is vaak onnodig kinnesinne op de rechtervleugel. gr

Vinquerev | 10-02-22 | 18:29
▼ 1 antwoord verborgen

Mooie recycle van een bestaand stuk over aboe schilder.

Schwanzeleber | 10-02-22 | 09:26 | 1

Had het ook al opgemerkt maar mijn reaguursel erover werd weggejorist.

Mijn GS nick magnie | 10-02-22 | 11:57

Ik ben blij dat ik 63 ben en geen kinderen heb.

banana moeskoerie | 10-02-22 | 09:25 | 1

Ik ben 53 en idem dito

Dooiemus | 10-02-22 | 10:39
-weggejorist-
Mijn GS nick magnie | 10-02-22 | 08:33 | 1

Dan zullen we even een theorie loslaten.
Saoudi-Arabie en andere Golfstaten geven jaarlijks ongeveer E10 miljard uit aan het Islamiseren van Europa.
Berekend naar de koopkracht en inwonerstal zullen Nederland en Belgie daarvan ieder zo'n E400.000.000 krijgen.
Van dit geld is ongeveer 60% nodig om 'de winkel draaiende' te houden. Denk dan aan salarissen voor Imams, Schoolboeken, Moskeeën etc.
De overige 40% is er om de 'zaken voor elkaar te krijgen'. Creeëren van draagvlak, vergunningen voor moskeeën, lobbies etc.
En voor die zak met geld (die 40% dus) staan de geeikte subsidieparasieten en linkse gigolo's in de rij. Zo krijgt de media geld om alle negatieve zaken rondom de islam dood te zwijgen.
Zo krijgen linkse ambtenaren, wethouders en raadsleden geld om een vergunning voor een moskee er door heen te jassen. Daarom zijn deze lieden dan ook zo fanatiek wanneer er ergens een moskee moet komen. Ze worden er voor betaald.

Zo zijn er dus ook 'meisjesbesnijdenisbagataliseerders'. Allemaal het klassieke rooie gajes.

Haberdoebas | 10-02-22 | 06:53 | 2

"Zo zijn er dus ook 'meisjesbesnijdenisbagataliseerders'. Allemaal het klassieke rooie gajes." Maar hoe denken Erdogan en Konging Mohammed 6 hierover gezien het in die landen verboden is bij wet? Ze laten hun onderdanen toch niet brainwashen?

Cobarde | 10-02-22 | 08:57

"de voorheen zo keurige blaadjes als de Groene of Vrij Nederland wel “ernstig naar rechts opgeschoven "
Lol, kan het nóg keuriglinkser dan?
En +1 voor 'sharia'iseren'.

Duwbak_Linda | 10-02-22 | 06:34

Doorwrocht, mooi woord, verhaal !

Uw Verzekeringsadvis | 10-02-22 | 03:17

Lachen om die Aboe Schilder. Wat een parasiet is die vent.

Rest In Privacy | 10-02-22 | 00:58

1.
Me-too beheerst de nieuwsberichten, naast corona natuurlijk. Bekende mannen zijn hun boekje te buiten gegaan. Ze hebben hun machtspositie misbruikt en zoals Ali B. ook meisjes echt misbruikt. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Van het grootste gedeelte zie je niets, dat komt niet aan de oppervlakte. Dat zijn de ‘jongeren’ die o.a. Utrechtse wijken onveilig maken, je intimideren, naroepen, vuile praatjes verkopen en zelfs handtastelijk proberen te zijn. Soms zijn ze niet ouder dan elf of twaalf. Het zijn ongrijpbare onbekende ‘Nederlanders’ die in roedels opereren en waarover Sofie Peeters aan de bel trok in Brussel. Tevergeefs. Achmed, Mohammed en Yoesoef gaan altijd vrijuit. Marc is de pineut en ja, dat is ook terecht maar wat is beangstigender: een verkeerde foto op je mobieltje openen of ’s avonds door totaal verloederde straten en wijken moeten fietsen? Besteed een uur zendtijd aan Marc en 200.000 uren aan Achmed, Mohammed en Yoesoef. Dan zijn de verhoudingen tenminste duidelijk. Nu komen ze misschien in beeld bij Opsporing Verzocht en of u zich nog kunt herinneren of u drie licht getinte jonge mannen heeft zien fietsen tussen 23.30 uur en 23.45 uur op de Amsterdamsestraatweg op 9 januari 2021.
De sfeer die de teksten van Dhr. Van Amerongen uitstralen is beklemmend. Net zoals mijn inleiding, zijn Molenbeek en de Franse banlieues die hij bezocht heeft. Die zijn deprimerend, on-Belgisch en on-Frans zoals de wijken van Utrecht on-Nederlands zijn en beangstigend. Dat is de trieste waarheid. Don Arthuro waarschuwt, misschien tevergeefs, dat het alleen nog maar erger kan, nee zál worden. Er wordt weggekeken voor de problemen, er zijn overlopers en veel, heel veel naïeve moslimknuffelaars. Het lukt hem op voortreffelijke wijze om het onbehaaglijke gevoel wat hij zelf heeft ervaren, over te brengen. Het Nederland van tulpen, kaas en open weilanden wordt of is al vervangen door overvolle steden, verloederd, geïslamiseerd en crimineel. Het lijkt uitzichtloos omdat Europa geconfronteerd wordt met een niet meer te lijmen interne verdeeldheid.
De grootst denkbare tegenstelling is die waarbij aan de ene kant mensen staan die streven naar meer vrijheid en aan de andere kant mensen die actief beperkingen willen opleggen en daarbij de eerste groep zoveel mogelijk tegenwerken en bestrijden. Daarbij worden de meest vreemde bondgenootschappen gesloten: progressieve en linkse politici kwamen vroeger op voor vrouwen, homo’s en hun emancipatie. Ze verdedigden een onafhankelijke Joodse Staat en accepteerden liever een olieboycot door Arabische landen dan dat ze hun principes hierover lieten varen.
In Zweden regeren de socialisten al decennia onafgebroken en zijn ze tot in de diepste vezels van de maatschappij doorgedrongen. Het komt vreemd over als je Zweden ervan beticht een socialistische dictatuur te zijn maar andere meningen dan de socialistische worden publiekelijk nauwelijks geaccepteerd. Alleen politiek correcte standpunten worden in het openbaar geventileerd. In de huiskamers is het anders. Voorzichtig wordt een bezoeker eerst afgetast en na enkele drankjes komt de aap uit de mouw: de Zweden snappen er niets meer van dat het zo mis kon gaan. Het land was zeer geëmancipeerd en een van de veiligste ter wereld. Joden vertrokken tijdens WO II via Denemarken naar Zweden en vonden daar een veilig onderkomen. Tegenwoordig is alles 180 graden gedraaid. Zweden is een van de gevaarlijkste landen geworden voor vrouwen en aanranding of verkrachting zijn er dagelijkse kost. Ook groepsverkrachtingen komen nergens anders in Europa zoveel voor en de laatste joden zijn – hartstochtelijk uitgezwaaid door de burgemeester- uit Malmö vertrokken. De rode loper lag klaar voor Noord-Afrikanen en mensen uit het Midden-Oosten en terwijl de moslims het land overspoelden, namen de criminaliteit en de onveiligheid dienovereenkomstig toe.
De islam is een alles verstikkende religie en als er een vinger wordt uitgestoken, nemen moslims de hele hand. Als je ze de hand reikt, nemen ze je helemaal. Hun eisenpakket kent geen grenzen en in alles worden moslims tegemoetgekomen. Als het dan later uit de hand loopt, wordt er weggekeken en etniciteit wordt nooit vermeld bij seksuele vergrijpen, schietpartijen en zelfs bomaanslagen. De vrijheid komt steeds meer onder druk te staan omdat terechte kritiek op de nieuwe situatie niet wordt geaccepteerd en als iemand zegt het gedachtegoed van de Zweden-Democraten aan te hangen, wacht een Berufsverbot. Het verzwijgen van de waarheid, het wegkijken bij- of het goedpraten van misdaden door moslims neemt steeds groteskere vormen aan: joop.bnnvara.nl/opinies/misdrijven-on...
Ook statistieken worden misbruikt om de deugmening te propageren. Ze verdwijnen in een lade en er wordt weggekeken als de misdaadcijfers laten zien dat allochtonen de wet veel vaker overtreden dan autochtonen. Soms echter worden de cijfers juist benadrukt, bijvoorbeeld als onderzoekers hun gelijk willen halen met het bewijzen van hun stellingname dat Marokkanen, Turken en Antillianen worden gediscrimineerd door BOA’s: tot op een tiende procent kent men de achtergrond van de mensen die een parkeerboete kregen. Echter als het gaat om jonge vrouwen achtervolgen, ze intimideren op straat en hen uitschelden voor hoer als ze niet ingaan op de smerige ‘avances’ of als ze slachtoffer zijn geworden van aanranding of verkrachting, weet geen enkele socioloog of wethouder dat het merendeels om migranten gaat; dan wordt bij het daderprofiel alleen vermeld dat het ging om ‘jonge mannen’.

Bij het bestuderen van grote maatschappelijke vraagstukken zie je heel duidelijk dat er steeds vanuit twee onverzoenlijke en lijnrecht tegenover elkaar staande visies naar oplossingen wordt gezocht. Een kijkrichting streeft naar het behoud van vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. De andere legt beperkingen op en verlangt gehoorzaamheid aan de overheid die stuurt en regelt. ‘Hoe verder met de EU: alleen handel en samenwerking OF één Europese staat vormen’, ‘wat gaan we doen aan het veranderende klimaat: de natuur regelt het zelf wel OF Urgenda-Timmermans-biomassa-warmtepomp-windmolens etc.’, ‘hoe bestrijden we de pandemie: de natuur regelt het zelf wel OF boosteren-lockdowns-avondklok’ en ‘immigratie: Fort-Europa OF wees allemaal welkom welkom welkom in mijn land’. De onverzoenlijkheid tussen beide visies/groeperingen wordt de laatste jaren pijnlijk duidelijk en de toon in het maatschappelijke debat en in de parlementen lijkt ook gezet. Om deze tegenstelling die de maatschappij steeds verder in tweeën splitst te kunnen begrijpen, is het nodig dat we eerst kijken naar wat ‘vrijheid’ precies betekent.

Angélica de Sancé | 09-02-22 | 23:37 | 5

Sodeju zeg. Waauw. Geen woorden voor behalve diep respect en spijker - kop.

Kameraansteker | 10-02-22 | 00:48

Angélica, ik heb het al eerder gezegd: mocht je ooit de landelijke politiek ingaan - en dat zou je met jouw talent en inzicht wat mij betreft serieus moeten overwegen - dan heb je mijn stem. Sterker nog, je hebt meteen al een campagnebureau in Gouda. ;-) X

MickeyGouda | 10-02-22 | 09:33

Tsja Angelica, te lang. Veel en veel te lang. Ik heb best wat op en aanmerkingen, en ga er vanuit dat je deze graag hoort, maar de moed zinkt me in mijn schoenen: waar te beginnen. Dus dan maar niet. Goed geschreven, de algemene richting is mi correct en je conclusie (de wal keert het schip) deel ik. Maar op details ga je vaak de mist in. Afijn, laatste tip, kies zondagmiddag uit als publicatie datum. Uurtje of 12-13. Dan zijn er veel meer mensen die je lezen.

The-loopy-cowboy | 10-02-22 | 09:50
▼ 2 antwoorden verborgen

2.
De natuur is altijd de spiegel waarin we onszelf kunnen zien en waardoor we tot zelfinzicht kunnen komen. Hier eens een kijkje nemen kan ons snel verder helpen in onze zoektocht naar het antwoord al lijkt dat in eerste instantie misschien een omweg of doodspoor…

De bekende evolutieleer van Darwin stelt ‘aanpassing aan het veranderende ecosysteem door toevallige mutaties’ centraal. Darwins leer toont vanuit een andere invalshoek bezien aan dat de natuur streeft naar vrijheid. Dat lijkt een vreemde aanname maar des te complexer een organisme wordt, des te meer mogelijkheden het heeft, ook voor verdere ontwikkeling! Omdat wij mensen het eindproduct vormen van een evolutie die ongeveer vier miljard jaar geleden begon, dragen we dit in onze ziel mee. We kunnen niet anders dan heel bewust streven naar verbetering en we verlangen naar ‘iets hogers’ en willen vooruit kunnen kijken. Dat kan alleen plaatsvinden onder omstandigheden die toelaten dat de vrijheid die daarvoor nodig is ook gefaciliteerd wordt en de cocon die ons beperkt, kan worden afgelegd. Pas in de vorm van een vlinder zal ons blikveld worden verruimd. Soorten die in het verleden niet meegingen in de evolutionaire ontwikkeling en achterbleven, moesten een primitievere positie innemen en stierven uit.

Van mineraal naar plant, van plant naar dier en van dier naar mens zie je dat de mogelijkheden en dus ook de vrijheid toenemen. Waar mineralen nog onbeweeglijk neerliggen, zijn planten in staat tot groei en voortplanting. Dat geldt voor eenvoudige mos-plantjes, vruchtdragende bomen of edele wijnstokken. Dieren zijn niet alleen in staat tot groei en voortplanting, maar ook om zich te verplaatsen. Van bladluis tot en met een olifant. Opmerkelijk daarbij is dat dieren erg kunnen verschillen in leervermogens. Er lijkt een verband te bestaan tussen liefde en ontwikkelingsgraad. Zoogdieren zoals kat en hond, dolfijn of de reeds genoemde olifant, zijn in staat veel meer te leren dan een aardworm, kever of krokodil. Ze hebben liefde voor hun jongen ontwikkeld, die ze verzorgen en dingen aanleren. Ook beschikken ze over een sociale structuur. Daardoor zijn ze in staat meer van de wereld te ontdekken dan lagere diersoorten, die vooral een functie schijnen te hebben als voedselbron ergens onderaan in de voedselketen. Honden begrijpen een mens heel goed en zijn zelfs in staat tot het kunnen ‘liefhebben’ van ‘een andere soort’: hun menselijke baasje!

De mens als sluitstuk van de evolutie, heeft een dusdanige geestelijke ontwikkeling bereikt dat het streven naar ‘vrijheid’ bij hem zelfs een bewust doel op zich is geworden. Daarom verzetten mensen zich altijd tegen verboden en opgelegde beperkingen. Lees de artikelen en reacties maar eens op dit blog toen Rutte en Ollongren hun voeten afveegden aan de Trias Politica en het referendum! Ook is het niet vreemd dat ‘een vrije vogel’ zoals Arthur van Amerongen de verstikkende sfeer van de Volkskrant heeft verruild voor het vrijheidminnende en naar vrijheid beperkende instanties toe recalcitrante GeenStijl.
Mensen verschillen onderling meer dan dieren van een bepaalde soort. Dat zie je als je naar de verschillende volkeren kijkt en hun vermogen tot aanpassing en evolutie. Westerse volkeren streven bewust naar door-ontwikkelen zodat ze nieuwe omstandigheden kunnen creëren die tot meer vrijheid zullen leiden. Veel andere volkeren handhaven zoveel mogelijk de status quo. Veranderingen dwingen tot aanpassing en liever laten ze alles bij het oude dat vertrouwd aanvoelt. In vele honderden jaren is er in hun landen weinig veranderd en uitvindingen worden er nooit gedaan.
Algemeen geldt dat naarmate een volk cultureel en wetenschappelijk verder is geëvolueerd, de mogelijkheden toenemen om meer uit het leven te halen en naast de al genoemde disciplines bepalen ook de socialisatiegraad en het politieke stelsel of een volk van meer vrijheid kan profiteren of juist niet.
Het verhogen van de welvaart lijkt op het eerste gezicht het primaire doel te zijn van groei en ontwikkeling. Welvarende landen streven ernaar hun economie te versterken en bieden hun inwoners daardoor veel meer mogelijkheden om zich te kunnen ontwikkelen. Ook voor individuen geldt dat iemand die welgesteld is veel minder beperkingen ervaart in zijn leven dan iemand die armlastig is. Daarom zien ouders graag dat hun kinderen gaan studeren om hun kansen in de maatschappij te vergroten.
Maar als we iets verder kijken zien we dat rijkdom en welvaart slechts de middelen zijn die we inzetten om het eigenlijke doel te bereiken: het verwerkelijken van onze wensdromen en het kunnen genieten van vrijheid. En was dát niet ook het eigenlijke streven van miljoenen jaren evolutionaire ontwikkeling?
Mensen die eenmaal van vrijheid hebben geproefd, vinden het verschrikkelijk als ze haar weer moeten afstaan. Het betekent achteruitgang en is onacceptabel. Voor vrijheid zijn mensen bereid hun leven te offeren. Kijk naar de moed waarmee verzetsstrijders in WO II tegen de bezetters vochten en de zelfverzekerdheid waarmee de geallieerde soldaten streden tegen het nazisme. Soms komt een heel volk in opstand, zoals tijdens de Franse Revolutie toen iedereen scandeerde: ‘Liberté, egalité, fraternité’. Het was een keerpunt in de geschiedenis, omdat de Fransen zich toen bevrijdden uit de wurggreep van de Franse adel, die als enige profiteerde van de welvaart en de daaraan verbonden vrijheden. Opmerkelijk: de wetenschap die feitelijk ook in dienst staat van het verbeteren van de welvaart, kon zich ná de revolutie pas echt ontwikkelen en kende een explosieve groei toen het volk minder geknecht werd en zich vrij voelde haar eigen keuzes te maken.

Maar het streven naar vrijheid door ontwikkeling en groei kan alleen succesvol zijn als er evenwicht bestaat tussen de disciplines die gelijke tred met elkaar moeten houden als ze elkaar willen versterken en stimuleren. Daarom beschikt een welvarend land niet alleen over hoog ontwikkelde wetenschappelijke inzichten maar ook over een hoogstaande cultuur, als het ware de spiegel van de maatschappij, een goed functionerend sociaal stelsel en een democratisch politiek systeem.
Echte democratie is het meest op vrijheid gerichte politieke stelsel dat we kennen omdat het maatschappelijke spanningen en tegenstellingen kan opvangen en kanaliseren. Doordat verschillende politieke stromingen binnen een democratie kunnen samenwerken of elkaar na winst bij verkiezingen kunnen afwisselen, komt iedereen aan bod en voelen alle kiezers zich vertegenwoordigd. De politieke stroming die daarbij het beste past is uiteraard het liberalisme, de tegenhanger van het conservatisme, dat veranderingen wil tegenhouden en daarmee groei en vrijheid inperken maar ook moeilijker afstand kan doen van macht. Nogmaals: volgens de evolutieleer zitten de conservatieven op een dood spoor en sterven ze uiteindelijk uit omdat ze hun eigen vrijheid en daarmee hun ontwikkeling tegenhouden waardoor aanpassing aan veranderende leefomstandigheden niet mogelijk is.

Angélica de Sancé | 09-02-22 | 23:37

3.
De laatste jaren zijn de doelstellingen van de liberalen binnen de EU veranderd. Heel verrassend en ronduit onnatuurlijk wordt er samengewerkt met socialisten en groenen die zich inspannen om individuele ontwikkeling tegen te gaan. Zelfs de EU-lidstaten moeten van hen tot een eenheidsworst omgesmeed worden met één centraal bestuur, één leger en één belastingstelsel. Door deze houding en het afzweren van hun doelstellingen zijn de liberalen niet meer te onderscheiden van de linkse politieke stromingen. Typisch liberale termen als ‘individualisme’, ‘persoonlijke ontwikkeling’ en ‘vrijheid’ hebben plaatsgemaakt voor ‘groepsdenken’ en ‘opgelegde beperkingen’. Er is zelfs geschiedvervalsing gepleegd om Noord-, Zuid-, Oost- en West-Europa op gelijke wijze te kunnen benaderen want de eigenheid van deze totaal van elkaar verschillende regio’s wordt ontkend. Daardoor ontstaan er binnen de EU steeds meer spanningen wat niet verwonderlijk is: wat er nu gebeurt in de EU is precies het tegenovergestelde van wat het liberalisme oorspronkelijk wilde: vrijheid en iedereen in zijn waarde laten waardoor allen zich maximaal kunnen ontplooien volgens de eigen inzichten en talenten.
De spanningen veroorzaken onrust. Vrijheidminnende individuen zien dat hun met veel moeite en door hard werken verkregen verworvenheden opgeofferd worden aan mensen en landen met een heel andere levensinstelling. De EU-overheden zien hen als onruststokers die ze fel bestrijden omdat ze de EU-eenheidsworst ondermijnen. Ze worden weggezet als rechts-extremisten, racisten, nationalisten en fake-news verspreiders, daarbij geholpen door de ‘staatsmedia’ en MSM die ook door de EU en de EU-overheden worden gefinancierd.
Onwenselijke geldstromen, geld bijdrukken en het opkopen van bergen staatsschulden door de Europese Centrale Bank kunnen ongehinderd plaatsvinden omdat de kwalijke gevolgen ervan in de media nauwelijks worden belicht, hoewel ze de zekerheden ondermijnen van de spaarzame Noord-Europeanen die voor hun oude dag, als hun salaris verruild wordt voor pensioen, nog een beetje van hun vrijheid wilden genieten. De pensioenfondsen zien hun geld verdampen en spaargeld wordt waardeloos door het rampzalige beleid, opgedrongen door Zuid-Europeanen als Draghi en Lagarde en onbegrijpelijkerwijs accepteren de liberalen het allemaal omdat ze denken dat de EU wereldwijd wel iets kan voorstellen en individuele Europese landen niet. Daarbij realiseren ze zich onvoldoende dat een dolfijn en een olifant weliswaar in dezelfde dierentuin kunnen leven maar alleen als ze in hun eigen ecosysteem blijven. De dolfijn sterft op het steppegras en de olifant verdrinkt in het zeewater. Zuid-Europeanen genieten van hun vrijheid door schulden te maken en boven hun stand te leven. De rekening wordt vervolgens dankzij de EU bij anderen neergelegd. Vrijheid ten koste van anderen is parasitisme. Parasieten verwoesten gezonde planten, dieren en mensen en ze kunnen nooit tot elkaar komen, daarvoor zijn de parasiet en de gastheer te verschillend in karakter. Anders gezegd: de EU wordt nooit een eenheid en de financiële ramp die de EU-landen wacht, zal uiteindelijk ook het einde van de EU zelf inluiden als de pijn ondraaglijk wordt. Daarvoor waarschuwen de partijen ‘op rechts’ al geruime tijd maar omdat individualisten zich nu eenmaal niet onder één vlag laten samenbrengen, lukt het de door de traditionele partijen als paria’s behandelde ‘populisten’ niet om echt een vuist te maken tegen mensen als Timmermans, Von der Leyen en Lagarde. In Frankrijk zijn er al twee partijen op rechts, aangevoerd door Marine Le Pen en Eric Zemmour, waardoor Macron tijdens de verkiezingen de lachende derde zal zijn.
In Nederland zie je iets soortgelijks: PVV, FvD, JA21, BVNL en BBB staan er in de peilingen goed voor en ze zouden op zo’n 30% van de kiezers kunnen rekenen maar door hun onderlinge verdeeldheid kan Rutte lekker achteroverleunen in zijn premierszetel en gaan de massa-immigratie en de verdere eenwording van de EU door, hoewel de meerderheid dat afwijst.
De volgende vraag komt nu bovendrijven: hoe ga je op een goede manier om met vrijheid?
Als de meeste mensen alleen aan zichzelf denken, anderen misbruiken en te kort doen, ondermijnen ze het systeem. Ook de moslimmigranten en hun kroost die massaal Europa binnenkomen weten niet hoe ze om moeten gaan met vrijheid. Ze zien de welvaart en verlangen die ook voor henzelf en precies hier zie je hoe de culturele verschillen botsen en het sociale-stelsel dat na WOII werd ingevoerd niet is berekend op massa-immigratie door mensen met totaal andere opvattingen over recht en onrecht, loon naar werken of boete en schuld. Moslims hebben vanwege hun geloofsopvattingen een afkeer van werken voor kafirs, ongelovigen die hen vertellen wat ze moeten doen. Liever ontvangen ze een uitkering en om te kunnen genieten van hun vrijheid dan dat ze iets bijdragen aan de christelijk-joods-humanistische maatschappij, al beweerde Timmermans dat de islam ook in dat rijtje thuishoort: ‘al 2000 jaar’! Dat deze vooraanstaande politicus het verschil niet weet tussen christendom en islam zullen we hem maar vergeven, gelukkig spreekt hij zijn talen wél goed maar de twinkeling in zijn ogen als hij spreekt over moslims in samenhang met Europa is absurd.
In hun landen van oorsprong leven moslims volgens de wetten van de Koran en de sharia. Religieuze dictatuur is de meest beklemmende en extreme vorm van onderdrukking omdat je er nooit meer vanaf komt. Een dictator kan je wegjagen of hij sterft op zekere dag maar aan een religieuze dictatuur onderwerpen mensen zichzelf vrijwillig. Afvallige moslims wacht bovendien de fatwah van de doodstraf. Islamitische religieuze regels bepalen het verloop van iemands leven vanaf de geboorte tot aan de dood. Als moslims massaal naar Europa komen nemen ze hun geloofsopvattingen mee en die botsen behoorlijk met de westerse normen en waarden: vrouwen worden als minderwaardig gezien en ongelovigen moeten worden bekeerd of overwonnen. Vaak omzeilen mannen de strenge regels stiekem en dat gedrag is onderdeel geworden van de islamitische cultuur: liegen en bedriegen heet takiyya en is een tot kunst verheven vorm van bedrog.
Om snel geld te kunnen verdienen lonkt de drugshandel. De Europese overheden en de politie zijn niet berekend op de massaal geïmporteerde criminaliteit en kunnen of durven nauwelijks op te treden: wegkijken lijkt verstandiger omdat te veel misdaad in beeld brengen slecht is voor de op het pluche zittende machthebbers en het speelt de oppositie die vaak uit anti-immigratiepartijen bestaat, in hun kaart. Daardoor ontstaan roversnesten in achterstandswijken en banlieues met honderdduizenden inwoners. Het zijn broeinesten van islamitisch extremisme, gefinancierd met drugshandel, waar geen agent durft binnengaan. Omdat drugsbaronnen door hun geld en macht ook steeds meer ‘de bovenwereld’ controleren ziet de toekomst van Europa er zeer duister uit. Dhr. Van Amerongen schreef dat drugscriminelen in Spanje burgemeesters in hun zak hebben en dat de overheid ze ook niet meer durft aanpakken omdat ze anders bomaanslagen plegen tegen toeristen op de Spaanse stranden, wat het failliet van het land zou inluiden. Daarmee zijn ze onaantastbaar geworden en machtiger dan het parlement. Ze genieten zo wel van het leven en ze voelen zich vrijer dan de werkende bevolking waarop ze parasiteren.

Angélica de Sancé | 09-02-22 | 23:37

4.
Vooral in landen met een liberale volksgeest en een verouderd sociaal stelsel spelen deze problemen. Vanwege de welvaart en de verworven vrijheden trekken deze landen massaal moslims aan uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Oost-Europa is niet in trek omdat er geen sociaal vangnet bestaat voor nieuwkomers, hoewel West-Europese regeringsleiders dat wel willen afdwingen. Ze willen deze ellende die al honderden miljarden heeft gekost, ‘eerlijk delen’ maar politiek correct als ze zijn, benoemen ze het anders. In Nederland is de meerderheid van de bevolking in de grote steden inmiddels van allochtone oorsprong en Nederland is een van de grootste doorvoerlanden van drugs ter wereld. Ook is Nederland de grootste producent van synthetische drugs en beschikt het over ‘verhoor- en martelkamers’, gerund door de maffia; een unicum! En Nederland is er trots op: ‘Al sinds de Gouden Eeuw heeft Nederland een zeer hoge tolerantiegrens en worden er vluchtelingen verwelkomd. Die hebben samen met ons het land opgebouwd en welvarend gemaakt!’ Daarmee worden joden bedoeld die enkele honderden jaren geleden inderdaad een grote bijdrage hebben geleverd op filosofisch- en economisch gebied. Maar die mensen vergelijken met de ‘jongeren’ en kalifaatkippen voor wie thans de rode loper wordt uitgelegd en die zelfs nieuwe kansen tot in het parlement toe krijgen als ze terreuraanslagen wilden plegen, is een gotspe!

Het verkwanselen van de liberale principes door de VVD door samen te werken met (ultra)-linkse partijen en het doorvoeren van een rode politieke agenda die een ‘Weg-met-ons’ beleid nastreeft, heeft het cultuur-marxisme zoveel ruimte gegeven dat iedereen die nog boven het maaiveld uitsteekt, een kopje kleiner wordt gemaakt.
Dat valt met name op in het onderwijs. Ministers van Onderwijs denken dat het goed is om leerlingen die zeer zwak zijn, meestal van allochtone afkomst, te mengen met slimme(re) leerlingen omdat ze veel van hen kunnen leren. Daarom willen ze een driejarige brugklas invoeren. Dat betekent dat een slimme(re) leerling drie jaar onder het eigen niveau moet werken met het risico dat hij/zij gedesillusioneerd raakt, afhaakt of gaat onderpresteren. Uit de zwakke leerling kan nooit meer gehaald worden dan er feitelijk inzit en ook die kan gefrustreerd raken. Je kunt deze situatie ook vergelijken met een kist appels. De gezonde appels zullen verrotten als er een of meerdere rotte exemplaren tussen zitten. Het is een illusie om te denken dat rotte appels door het contact met de gezonde appels herstellen en plotseling eetbaar worden. En wie heeft dit allemaal bedacht? Wie is er voorzitter van de Onderwijsraad? Juist! Cultuur-marxist en bewonderaar van de communistische massamoordenaar Pol Pot, Paul Rosenmöller. Pol Pot liet zelfs mensen die een bril droegen vermoorden, omdat een bril dragen in zijn ogen een teken van wijsheid was en wijsheid was iets slechts want het was een voedingsbodem voor het verlangen naar vrijheid. Rosenmöller wil alle jonge mensen gelijk behandelen en gelijkschakelen. Dat is tenminste woke, ‘BLM-proof’ en lekker progressief! Maar het verandert de maatschappij in een stamppot die nergens naar smaakt, steeds verder op zichzelf inteert en net als Zimbabwe, Venezuela of Cambodja uiteindelijk crepeert. “Nederland wordt steeds achterlijker” zou de nieuwe slogan moeten zijn van het Nederlandse onderwijs, dat ooit tot de wereldtop behoorde. De scholen in West- en Noord Europa zitten inmiddels overal bomvol met kinderen van immigranten, die er net als hun ouders conservatief-tribale gewoontes en middeleeuwse geloofsopvattingen op nahouden. Hun achterstand in ontwikkeling t.o.v. Europeanen is zoals hierboven beschreven onbeschrijflijk groot. Het verlangen naar vrijheid, wat kenmerkend is voor Europeanen, is hen onbekend. Wel verlangen ze naar welvaart en luxe. Maar het onderdrukken van vrouwen door conservatieve mannelijke moslims die zelf op hun beurt onderdrukt worden door de beklemmende leringen van Mohammed is een perpetuum mobile.

Moslim-vrouwen zijn volstrekt rechteloos en worden gezien als een ‘bezit’ van hun echtgenoot, die hen ook mag bestraffen. Conservatief islamitische groeperingen als de Taliban en Boko Haram moorden meisjesscholen liever uit dan dat ze toestaan dat vrouwen zich ontwikkelen en een eigen mening kunnen ontwikkelen. Immigranten uit moslimlanden zijn desondanks ‘welkom welkom welkom in mijn land’ en van overheidswege wordt van de Europeanen verwacht dat zíj zich aanpassen om te voorkomen dat er anders te veel maatschappelijke spanningen ontstaan. Vrijheidminnende tradities en gewoontes die kwetsend zijn voor de nieuwkomers worden afgeschaft en intussen bereiden we ons er alvast op voor dat blanke Europeanen ooit een minderheid zullen zijn in de EU. In Zweden is er zelfs een minister benoemd die moslims in alles hun zin geeft, omdat hij hoopt dat als de moslims eenmaal in de meerderheid zijn, ze de oorspronkelijke Zweden niet zullen onderdrukken of het land uitzetten. Om ze vriendelijk te stemmen krijgen moslims nu al veel privileges van hem.

Het 20e-eeuwse liberale gedachtegoed in Nederland lijkt te zijn gestorven en het land zucht onder de financiële druk die de EU en de massa-immigratie teweegbrengen. Maar ondanks de achteruitgang en ellende die zijn veroorzaakt, zullen onderdrukkende systemen zoals de islam en het marxisme nooit de macht kunnen overnemen. De drang naar vrijheid is te zeer verweven met de menselijke ziel en als die ooit vrijheid heeft gekend, zoals de mensen in Nederland, zal daar genoeg kracht uit worden geput om terug te willen vechten, met betere argumenten en ‘tools’ dan die waarover tribale conservatieven of marxisten met hun achterhaalde denkbeelden beschikken en wel op het moment dat het niet meer anders kan en het echt moet. Uiteindelijk komen de mensen in opstand en zullen ze de niet-gekozen en ondemocratische EU-bureaucraten met hun verkeerde visies, onderdrukkende maatregelen en falende beleid wegsturen. Voordat het zover is, zullen er eerst nog meer vrijheden worden ingeperkt en ellende en armoede door de elite worden veroorzaakt.

Dat de integratie van immigranten is mislukt heeft zelfs de grootste mede-veroorzaakster ervan ingezien en toegegeven: de voormalige Duitse Bondskanselier Merkel. Net zoals olie en water zich nooit laten vermengen, ook al schud je de vloeistoffen nog zo hard door elkaar, zo zullen mensen die vrijheid verlangen en mensen die streven naar onderdrukking, nooit met elkaar verbinden, de overheidscampagnes ten spijt, waarin lachende getinte mannen met ‘woke’ blonde vrouwen gelukkige gezinnen stichten. Nogmaals, mijn visie daarbij is dat uiteindelijk de Europeanen naar hun hart gaan luisteren en de verloren vrijheden zullen terugeisen. Maar nog is het niet zover. Eerst moet het écht pijn gaan doen, dan pas begint de opstand zoals op 14 juli 1789 en misschien gebeurt het ook nu weer in Frankrijk waar de pijn het meest gevoeld wordt.

Angélica de Sancé | 09-02-22 | 23:37

5.
De andere visie is die van Hakim el-Karoui en Benjamin Hodayé. Zij beschrijven twee mogelijke scenario’s voor de toekomst van het jihadisme in Europa. Ze gaan ervanuit dat de moslims steeds meer voet aan de grond zullen krijgen ten gevolge van de massa-immigratie en hun grote gezinnen. De jihad zal zich daarbij ook meer en meer op Europa richten in plaats van op het Midden-Oosten. Je kunt dit voor het gemak de politiek/militaristische variant noemen. Zo’n 1300 jaar geleden hadden de Moren het Iberisch Schiereiland veroverd en dreigden ze heel Europa onder de voet te lopen totdat ze in de slag bij Poitiers in 732 werden teruggedreven. Het Ottomaanse Rijk heeft later wel nog heel Zuid-Oost Europa bezet en geplunderd wat leidde tot het beleg van Wenen in 1683. Maar tegenwoordig zijn hun legers te zwak en laten de moslims de Europeanen vooral lijden. Door middel van aanslagen veroorzaken ze terreur en zorgen ze voor angst en tweespalt.
Daarbij verarmen ze ook de schatkisten van de Europese overheden doordat ze massaal gebruik maken van uitkeringen en subsidies en betalen ze nauwelijks mee aan de ziektekosten maar profiteren ze er wel van. Ook het woningentekort in met name Nederland is rampzalig: huur- en koopwoningen zijn onbetaalbaar geworden en de koopkracht van de Nederlanders holt achteruit. Door het innemen van belangrijke posities proberen moslims hun nut voor de maatschappij aan te tonen en daarbij laten ze een vriendelijker gezicht zien. Dat is de sociaal-economische variant. Hugo Micheron bevestigt dit en schrijft dat er bij deze groep sprake is van een andere tactiek. Door zijn gesprekken met gevangengenomen jihadisten stelde hij vast dat er vanuit deze nieuwe visie stelling wordt genomen. (Bron: Delamontagne/EJBron + extrapol. schrijfster h.a.)
Eerst moeten alle moslims in Europa verenigd worden onder één salafistisch-jihadistische vlag. Als dan tevens het percentage moslims voldoende toeneemt hoeft er op den duur niet eens meer strijd geleverd te worden. Europeanen zullen nooit het fanatisme van de moslims evenaren als beide bevolkingsaantallen min of meer met elkaar in evenwicht zijn.

Bovendien zien de meeste Europeanen moslims niet als vijanden. Omgekeerd is dat wel het geval. In de ogen van moslims moeten niet-moslims bekeerd worden of overwonnen. Daarbij hebben Allah en zijn profeet geen haast. Zo lang de moslims een minderheid vormen is het voldoende als ze de welvaart van de anderen afromen door hun verblijf. Intussen dringen ze beetje bij beetje hun culturele eisenpakket op ten koste van die van het westen. Daarbij is Europa naïef. Zo zullen binnen afzienbare tijd vele jihadisten noodgedwongen worden vrijgelaten. Sommigen daarvan keren terug naar Syrië, anderen vestigen zich in de banlieues van Parijs, een stad die al voor een groot deel is geïslamiseerd.
En het deed pijn:
. Op 24 december 1994 kaapten leden van Groupe Islamique Armé Air France-vlucht 8969. Hierbij werden drie passagiers en vier kapers gedood. De Franse Groupe d’Intervention de la Gendarmerie Nationale bevrijdde op 26 december de overige 229 gegijzelde inzittenden van het vliegtuig.
· Op 25 juli 1995 pleegde de Groupe Islamique Armé een aanslag op het Parijse treinstation Saint-Michel – Notre-Dame. De terroristen lieten een gasfles ontploffen. Hierbij vielen acht doden en zeker honderdvijftig gewonden.
· In maart 2012 vonden meerdere schietpartijen plaats in de Franse regio Midi-Pyrénées. Twee vonden plaats in de hoofdstad Toulouse, waarvan een bij de joodse Ozar Hatorah-school, en een in Montauban. In totaal kwamen zeven personen om het leven, onder wie drie militairen en drie kinderen. De dader was Mohammed Merah, een 23-jarige man van Algerijnse afkomst. De dader werd na een omsingeling van zijn verblijfplaats en een vuurgevecht met de Franse politie gedood op 22 maart.
· Op 20 december 2014 viel een moslim van Burundese afkomst het politiebureau in Joué-lès-Tours zwaaiend met een mes en Allahoe Akbar roepend binnen. Hij verwondde een aantal agenten met zijn mes. Een agent schoot de man dood.
· Op 21 december 2014 reed in Dijon een automobilist in op voorbijgangers. Daarbij vielen dertien gewonden. Volgens getuigen riep de man Allahoe Akbar.
· Op 22 december 2014 reed een automobilist in op een groep mensen op de kerstmarkt in de stad Nantes. Hij riep hierbij de kreet Allahoe Akbar.
· Op 7 januari 2015 pleegden extremisten een aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo in de Franse hoofdstad Parijs. Er vielen 12 doden en minstens 11 gewonden.
· Op 8 januari 2015 werd in het zuiden van Parijs een politieagente doodgeschoten. Verdachte was Amedy Coulibaly.
· Op 9 januari 2015 gijzelde dezelfde Coulibaly de aanwezigen in een koosjere supermarkt in de buurt van Porte de Vincennes in het oosten van Parijs. Hierbij werden vier aanwezigen en Coulibaly gedood.
· Op 26 juni 2015 was er een aanslag op een gasfabriek in de Zuid-Franse stad Saint-Quentin-Fallavier. De 35-jarige Yassin Salhi ramde met zijn auto enkele gasflessen op het terrein van Air Products, waardoor twee mensen lichtgewond raakten. Salhi had daarvoor zijn werkgever, de 54-jarige Hervé Cornara, onthoofd. Het hoofd liet hij, met enkele vlaggen met Arabische teksten, achter op het hek van het bedrijf. Op dezelfde dag vonden de aanslag in Sousse en de aanslag op een moskee in Koeweit plaats.
· Op 21 augustus 2015 vielen drie gewonden bij een poging tot een aanslag op de Thalys-trein Amsterdam – Parijs. De aanslag die een Marokkaan probeerde te plegen werd verijdeld door meerdere passagiers.
· Op 13 november 2015 kwamen in Parijs bij meerdere aanslagen, onder andere bij het Stade de France en in Bataclan, 138 mensen om en raakten meer dan 350 mensen gewond. De aanslagen werden opgeëist door Islamitische Staat.
· Op 13 juni 2016 werden in Magnanville bij een dubbele moord de politiecommandant Jean-Baptiste Salvaing en zijn partner Jessica Schneider, een ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor hun huis gedood door Larossi Abballa. De aanval werd opgeëist door Islamitische Staat.
· Op 14 juli 2016, de Franse nationale feestdag, werden bij een aanslag in Nice 86 mensen gedood en 458 verwond. De Tunesiër Mohamed Lahouaiej-Bouhlel rijdt met een vrachtwagen op de Promenade des Anglais in op de menigte. De dader werd doodgeschoten door de politie. Islamitische Staat eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslag op.
· Op 26 juli 2016 vielen twee islamitische terroristen gelovigen aan die deelnamen aan een mis in een katholieke kerk in Saint-Étienne-du-Rouvray in Normandië. De mannen droegen messen en nepbomgordels. Ze gijzelden zes mensen en doodden later een van hen, de 85-jarige priester Jacques Hamel, door zijn keel door te snijden. Ook verwondden ze een 86-jarige man ernstig. De terroristen werden door de politie doodgeschoten toen ze probeerden de kerk te verlaten. De moord werd opgeëist door Islamitische Staat.

Angélica de Sancé | 09-02-22 | 23:37

6.
· Bij een aanslag op de Champs-Élysées in Parijs op 20 april 2017 beschoot een man met een kalasjnikov een politiewagen. Een agent kwam om het leven en twee agenten en een toerist raakten gewond. De schutter werd doodgeschoten. Terreurgroep Islamitische Staat eiste de aanslag op.
· Op 1 oktober 2017 werden op station Saint-Charles in Marseille twee nichtjes van 20 en 21 jaar doodgestoken door de 29-jarige Tunesiër Ahmed Hanachi, terwijl deze Allahoe Akbar riep.
· Op 23 maart 2018 pleegde de 25-jarige Redouane Lakdim meerdere aanslagen in Aude waarbij hij vier mensen doodde. De dader werd later zelf door de politie gedood.
· Op 12 mei 2018 werden rond 21.00 uur in Parijs voorbijgangers aangevallen door een man met een mes die Allahoe Akbar riep. De 20-jarige Tsjetsjeense dader werd door de politie doodgeschoten. De aanval werd opgeëist door Islamitische Staat.
· Bij een aanslag op de avond van 11 december 2018 nabij de kerstmarkt van Straatsburg werden vijf personen gedood en tien anderen verwond. De politie schoot de 29-jarige Frans-Algerijnse aanvaller op 13 december in Straatsburg dood. Islamitische Staat eiste de aanslag op.
· Op 24 mei 2019 vielen 13 gewonden bij een bomaanslag in de rue Victor-Hugo in Lyon. De dader bekende dat hij trouw had gezworen aan Islamitische Staat.
· Op 3 oktober 2019 werden bij een mes aanval op het hoofdcommissariaat van politie in Parijs vier politieagenten gedood door een persoon die daar werkte. Hij had zich in 2008 bekeerd tot de islam.
· Op 3 januari 2020 viel een 22-jarige man in park Hautes-Bruyères in Villejuif voorbijgangers aan met steekwapens, riep Allahoe Akbar, doodde een man en verwondde ernstig twee vrouwen. De dader spaarde een eerdere voorbijganger die gezegd had moslim te zijn en een gebed opzei. De jongeman had zich kort ervoor tot de islam bekeerd. Volgens het nationale parket voor terrorismebestrijding had de man de aanval “met extreem geweld” en met “uiterste vastberadenheid” uitgevoerd.
· Op 5 januari 2020 werd in Metz een 30-jarige man gearresteerd na een poging de politie aan te vallen. Hij was gewapend met een mes en schreeuwde Allahoe Akbar. De dader was bij de instanties gekend als iemand met radicale ideeën.
· Op 4 april 2020 stak in het centrum van Romans-sur-Isère een Soedanese asielzoeker twee mensen dood en verwondde vijf anderen. De dader riep Allahoe Akbar en reciteerde de geloofsbelijdenis van de moslims.
· Op 27 april 2020 reed in Colombes, nabij Parijs, een bestuurder van een auto opzettelijk met hoge snelheid in op twee motoragenten. Een van hen raakte ernstig gewond aan zijn hoofd, de ander raakte gewond aan zijn bekken en benen. De dader, Youssef T., had trouw gezworen aan Islamitische Staat.
· Op 25 september 2020 raakten bij een mes aanval nabij het voormalige kantoor van Charlie Hebdo in Parijs twee medewerkers van het mediabedrijf Premières Lignes Télévision ernstig gewond. Drie weken eerder begon het proces tegen de vermeende handlangers van de aanslag op Charlie Hebdo op 7 januari 2015. Het tijdschrift publiceerde naar aanleiding hiervan opnieuw de cartoons van de profeet Mohammed. De Pakistaanse hoofdverdachte wilde journalisten van Charlie Hebdo aanvallen en dacht dat het tijdschrift nog op de vroegere plaats gevestigd was.
· Op 16 oktober 2020 onthoofdde in Conflans-Sainte-Honorine (Yvelines), een voorstad ten noordwesten van Parijs, de 18-jarige Tsjetsjeen Abdoullakh A. op straat een 47-jarige geschiedenisleraar. De leraar had kort daarvoor in de klas karikaturen van de profeet Mohammed laten zien. De dader riep Allahoe Akbar en plaatste een foto van het afgehakte hoofd op Twitter. Hij werd door de politie doodgeschoten.
· Op 29 oktober 2020 doodde de 21-jarige Tunesiër Brahim A. bij een mes aanval drie personen in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek te Nice. De aanvaller riep herhaaldelijk Allahoe Akbar en werd gearresteerd door de politie.
· Op 23 april 2021 werd in de hal van het politiecommissariaat van Rambouillet een politiebeambte de keel doorgesneden door een 36-jarige Tunesiër. De dader riep Allahoe Akbar en werd doodgeschoten door de politie.
. Op 9 februari 2022 ejbron.wordpress.com/2022/02/09/tja-d...
Maar nóg niet genoeg…
“Te vaak wordt migratie enkel als een probleem gezien. We moeten vluchtelingen op de eerste plaats juist dankbaar zijn om alles wat ze ons geven.”
Pater Adolfo Nicolás.

Een kritische lezer kan dan de vraag stellen: ”Wat hebben de moslimmigranten ons dan gegeven? Is er iets waarmee ze onze cultuur hebben verrijkt?”

Toen De Pers deze vragen stelde aan minister Ella Vogelaar, dacht ze eerst even na, nam een slok van haar rooibosthee en kwam vervolgens met de volgende uiteenzetting: "Eten! Net als de Indische Nederlanders die de Chinees-Indische keuken hierheen brachten. En de eerste gastarbeiders, uit Spanje en Italië. En dat versterkt elkaar ook doordat we naar die landen op vakantie gaan, de wereld is voor iedereen groter geworden. Je ziet het in de muziek, in de jongerencultuur, in kleding. In Arabische landen is het heel gebruikelijk om broeken met jurken erover te dragen. Als je nu naar het straatbeeld van jongeren hier kijkt, zie je veel een spijkerbroek met een jurk erover."
De naïviteit droop er weer vanaf…
Het werkelijke straatbeeld is een beetje anders en als je de roze bril afzet zie je hangjongeren die vrouwen lastigvallen, in drugs handelen, liquidatie-opdrachten aannemen en iemand op straat neermaaien met een Kalasjnikov. Soms plegen ze vergismoorden ‘bedrijfsongevalletjes’, leggen ze granaten of afgehakte hoofden voor de deur van een winkelpand en ontzetten ze gevels bij een uit de hand gelopen plofkraak.

Inmiddels is ook het Marengo-proces begonnen. Hier een overzicht van de verdachten:
Ridouan Taghi. Hij wordt beschouwd als bendeleider en hoofdverdachte in de zaak. Zijn motto luidt: “We verkopen niets aan de vijand, alleen de dood!” Op 16 december 2019 werd hij opgepakt in Dubai en drie dagen later overgebracht naar Vught. Hij werd bijgestaan door Inez Weski.
• Saïd Razzouki. Vermeende rechterhand van Taghi. Hij werd opgepakt in Medellin (Colombia) op 7 februari 2020.
• Mohamed R.
• Zaki R.
• Zakaria A.
• Charif el A.
• Mohammed el A.
• Zakaria el H.
• Bagdad el H.
• Ricardo O.
• Achraf B. Zaki R.
• Mao R.
• Mario R.
• Walid M.

Allemaal mensen met een dubbele nationaliteit. Ook als ze in het buitenland in het nieuws komen wordt er gesproken over ‘Nederlanders’ maar als je deze namen leest, vraag ik me af, zijn Pater Adolfo Nicolás, Ella Vogelaar (Ϯ), Frans Timmermans, hun volgelingen, partijgenoten en kiezers niet gewoon…
www.youtube.com/watch?v=ct-riI2C84c
(Ja, ik geef hem wél het laatste woord)

Angélica de Sancé | 09-02-22 | 23:37 | 3

Chapeau, Angelica!

Norbert Tijhuis4442 | 10-02-22 | 00:05

Had je deze tekst al klaarliggen?. Maar inhoudelijk zeer sterk.

Phantomas | 10-02-22 | 01:19

Uitstekend stuk weer, Angelica.

UnderTheDevil | 10-02-22 | 09:16

Dapper om Molenbeek alleen te doorkruisen, dat alleen al zou ik niet doen. Zelfs Schilderswijk in Den Haag vind ik al delen lastig, laat staan zo'n enorme wijk als Molenbeek in Brussel.

Jan, Leiden | 09-02-22 | 23:05 | 3

Fietste een paar maal per week van de Laan van Meerdervoort richting Ypenburg, door vijf kilometer lang allochtone wijken. Schilderswijk, Transvaal, Rijswijk en vice versa. Tripje buitenland. Bij donker in de winter naargeestig sfeertje op de pleinen. Helemaal als het geen weer was voor een blanke.

Beste_Landgenoten | 09-02-22 | 23:12

Dat dan weer niet. Maar eerlijk gezegd denk ik serieus dat er niemand zit te wachten op nog veel meer zich afzonderende nazaten van Oriëntaalse immigranten. Zelfs bij groenlinks niet. De oplossing? Die is er niet echt, al heeft de tijd er vaak een goede invloed op. De Surinamers van de jaren 70 werden destijds ook zo bekeken. Inmiddels zijn die vrijwel totaal geïntegreerd. Verschil is echter de islam. Die mengt slecht met andere overtuigingen.

Beste_Landgenoten | 09-02-22 | 23:19

In het Franse Metz is het net zo'n feest van integratie. Ooit beland tussen straatrellen daar, op reis in april beland in een park in die grauwe stad. Tentje onder de bomen. Dat was niet handig, het park bleek het epicentrum van de rellen te zijn die nacht. Veel politie geweld maar nog meer agressie van meutes Noord Afrikaanse jongens. Ging allemaal maar net goed. Later nog eens terug geweest als brave toerist, maar in de wetenschap dat het in die Oostfranse steden borrelt en gist.

Beste_Landgenoten | 09-02-22 | 22:57

Net te vroeg daar geweest reislustige, België gooit binnenkort de openingstijden weer helemaal los, lees geen sluitingstijden omdat Corona niets meer voorstelt.

Wattman | 09-02-22 | 22:44


Islam vindt zichzelf niet alleen de ‘ware’ religie, ook tevens de laatste religie.

BenDeLier | 09-02-22 | 22:32 | 1

Einstein met stenen en stokken kwam eerder dan voorzien

Jack010 | 09-02-22 | 23:08

Om de schrijnende achterlijkheid van de volgers van Mahomet (VZmH) te illustreren citeer ik hier een stukje uit de T. Maar bekijk vooral ook de röntgenfoto bij het oorspronkelijke artikel:
- PESHAWAR - In Pakistan zoekt de politie naar een gebedsgenezer die naar verluidt een spijker van 5 centimer in het hoofd van een zwangere vrouw heeft geslagen. De man had gezegd dat zij op deze manier een jongetje zou krijgen.

De vrouw arriveerde in het ziekenhuis in Peshawar nadat ze eerst zelf had geprobeerd om met een tang de spijker eruit te halen. Eerst vertelde ze de artsen dat ze de spijker zelf in haar hoofd had geslagen, maar later gaf ze toe dat het een gebedsgenezer was. Hij garandeerde dat ze zo een jongetje zou baren.-

Klik: www.telegraaf.nl/nieuws/727319876/man...

theo-is-dood | 09-02-22 | 22:25 | 3

Helemaal fout die spijker. Dat werkt alleen met rvs schroeven.

Schriever | 09-02-22 | 22:44

Voor onsterfelijkheid in beide handen aan een houten kruis rammen

Alle religie is debiliteit, Islam is echter destructief debiel

Jack010 | 09-02-22 | 23:24

Ja, als je hem eruit haalt, krijg je een meisje he. Dom, dom.

Der Lehrer | 09-02-22 | 23:39

Het huidige straffe prikverplichtingsbeleid van de Duitse en Oostenrijkse regering lijkt - de Lederhosen Duitsers en Oostenrijkers zijn immers 100% 2x/3x gevaccineerd - een focus te hebben op de onwillige moslimbevolking. Met draconische financiële bedreigingen proberen deze regeringen een acculturatie er door te prikken. Maar of het enige vrucht afwerpt? In het land van Omacron, waar AvA nu rondtuurt, nadert de slow-motion ramp het stadium dat er niet meer weggekeken kan worden. Omacron heeft te weinig gedaan en zal worden weggestemd. Maar.. Er zit ook een andere kant aan de ramp. Afgelopen zomer moesten we een nacht verblijven in het Roergebied, in het 'lieflijke' Hattingen. Werkelijk, elk restaurant was Turks, ook de pizzeria's. Met veel moeite konden we nog een Kaffee mit Kuchen gelegenheid vinden. Wat is er aan de hand? De Duitse Lederhosen middenstand is in sneltreinvaart bezig te verkwijnen uit de hoofd- en zij-straten van het centrum. Er is sprake van plaatsvervanging: waar vroeger iets Lederhosen Duits was, daar zit nu een Turk te döneren. Men kan steen en been klagen over de opkomst van de moslims, maar er is tegelijk sprake van een ineenstorting van de Kaffee-mit-Kuchen middenstand, de Duitse V&D warenhuizen enz. Dankzij de Turkse ondernemerslust is een stadje als Hattingen niet helemaal een dood in de pot geworden. We hebben in Duitsland zeer vaak al op moeten merken, dat er in binnensteden alleen nog maar Kebab wordt geserveerd - bij gebrek aan concurrentie. Waar is het Duitse 'elan' gebleven, waar is het Franse, het Waals/Brusselse/Vlaamse 'elan' gebleven? Dat is de andere kant van de moslim(oprukking)-medaille.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-02-22 | 22:17 | 7

Kreeg u ook social ambt subsidie om een zaakje te beginnen als vluchteling ? Net als de Duitse middenstand dus niet , illegale neef achter het spit en gaan. MWS is voor kafir

Jack010 | 09-02-22 | 23:10

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 09-02-22 | 23:06:

Geloof je graag, authentiek Duitsland. Niet alleen nostalgie maar ook gewoon je prettig voelen en niet super alert moeten zijn continue.

Wattman | 09-02-22 | 23:19

In de meeste Duitse binnensteden is de döner zaak de meest voorkomende horeca zo ongeveer. Maar er zijn nog veel autochtone plaatsen over, alleen daarvoor moet je vaak iets meer weg van de grote steden. Of ga te voet, wandelend door het land kom je geen Turk tegen.

Beste_Landgenoten | 09-02-22 | 23:28
▼ 4 antwoorden verborgen

je kunt je niet voorstellen dat in Brussel vanwaar men ons tegenwoordig de wet oplegt eigenlijk zoveel werelden vlak bij elkaar liggen maar het zijn allemaal eilandjes, er is geen samenhang.

Je kan bijna alleen kwaadaardigheid vermoeden bij het EU circus. Als ze de moeite zouden nemen om een paar kilometer door de stad te wandelen vanuit hun megalomane EU gebouwen dan komen ze in een wereld waar ze voor geen goud hun kinderen zouden laten opgroeien.

En toch blijven ze doorgaan met de langzame zelfmoord van de EU door die massa-immigratie maar door te laten gaan en te faciliteren, onbegrijpelijk.

Wattman | 09-02-22 | 22:14 | 3

Dat van die massa immigratie is gewoon niet waar. Het probleem is al veel eerder ontstaan, vooral door de toestroom van gastarbeiders uit Marokko en Turkije en in Frankrijk vooral vanuit hun vroegere kolonie Algerije. De kinderen en kindskinderen van hen zijn de bewoners van deze trieste voorsteden. Nu is er allang geen sprake meer van massa immigratie.

Beste_Landgenoten | 09-02-22 | 23:15

@Beste_Landgenoten | 09-02-22 | 23:15:

Noem het al sinds Jan-Maat zo en toen was ik een racist die zelfs door de BVD in de gaten werd gehouden (elke Jan Maat stemmer) en nu te laat omdat het onvermijdelijke reeds gebeurd is ? Nee dat gaat er bij mij niet in B_L, wilde het 35, 40 jaar geleden niet en toch gebeurde het.

Het is nooit een natuurramp geweest want we waren er zelf bij.

Wattman | 09-02-22 | 23:23

Je kunt in ieder geval niet zeggen dat de multiculturele samenleving een groot succes is geworden. Zelfs op ultra links wordt dat inmiddels erkend. Maar dan, de oplossing ligt niet zomaar op tafel. En repressie is sowieso geen goede strategie.

Beste_Landgenoten | 09-02-22 | 23:30

Wat een triest verhaal eigenlijk. Het resultaat van jaren ongebreidelde immigratie, toegejuicht door de linkse kliek onder het mom van 'het verrijkt onze maatschappij en cultuur'. Elke vorm van verstandig en liberaal denken wordt de nek omgedraaid door dezelfde linkse rakkers. Ze slaan je om de oren met woke, slavernijverleden en rampzalige stikstofideetjes. Alles en iedereen met een beetje geld moet bloeden. Maar laten we vooral nog meer kansarme types importeren. Wat dat gaat al jaren zo goed he..
.
Hoe hebben we het toch zo ver laten komen. Is dit nog om te draaien? Ik hoor graag suggesties, mijn waarde reaguurders.

KwaadBloed | 09-02-22 | 22:02 | 2

Mijns inziens is dit niet meer terug te draaien. Het wordt enkel erger, vooral ook omdat het beleid is gericht op immigratie en islamisering. De kraan gaat niet dicht en er wordt ook niet gedweild. Dan wordt het dus niet meer droog. Sad.

Ride_On | 09-02-22 | 22:36

Geen kans op terugdraaien mits de treinen met aansluitend de Timmerferries weer naar het zuiden gaan.

Jack010 | 09-02-22 | 23:11

Grappig dat grote denker Arie Pos een verovering van Europa door ‘de Islam’ historische onzin noemt.
Gewoon grappigggg.
Laat me raden. Pos is wel een zeespiegelstijgingvrezer!

Ambiorix | 09-02-22 | 21:59 | 1

Je hebt eerder de islamofascisten met zwaarden door de straat dan het water van de Maas over de kade

Jack010 | 09-02-22 | 23:12

Kijkt allen de film Brussels by night, uit 1983. Ook toen was Brussel al naargeestig, prachtig weergegeven in de film. Ook zonder moezelmannen een shithole destijds.

Don-Damsko | 09-02-22 | 21:58

@GU
Error 520
Herstel dit nu eens. bvd.

Leuk reisverslag, gaan we niets mee doen.

bij gelegenheid | 09-02-22 | 21:43

Ik zie aan die kinderwagen dat die mocro baby's met bontkraag geboren worden. Ik dacht dat de die bontkraagjes ;ater kwamen zo tegen de pubertijd.

A.I. van Dee | 09-02-22 | 21:37 | 1

Ga eens op reis man. Iedereen draagt parka's met een bontkraag.

Cobarde | 10-02-22 | 08:03

Ik heb een poosje voor mijn werk in den Belgique mogen wonen. Een plaatsje direct bij Brussel, exact op de taalgrens. Aan de ene kant van de straat woonden Vlamingen. Nette, vriendelijke en rustige mensen die voornamelijk binnen bleven. Aan de overkant Walen en lawaaierig baarden- en doekenvolk dat 24/7/365 op straat liep. Ik herken de sfeer van dit artikel dus. Gelukkig mocht ik weer terug naar Nederland, nadat ik het ingeslagen raam van mijnen voiture had dichtgeplakt. Geert! Geert! Hup Geert!

Nivelleermarionet | 09-02-22 | 21:34 | 1

Zinnigheid , oplossend vermogen en volledige transparantie van de veroorzaakte ellende met een toefje financiële crisissaus …. Heel misschien

Jack010 | 09-02-22 | 23:13

Nu wordt het interessant.

horsteknots | 09-02-22 | 21:31 | 1

Want?

van Oeffelen | 09-02-22 | 22:00

Ik weet ‘t en toch word ik er heel treurig van.
Van Marseille via Parijs, Lille naar Verviers, Brussel, Antwerpen naar Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amsterdam.
Noord-Afrikanen.
Meer richting Duitsland zijn het Turkse, Syrische en Libanese clans.
De Engelse steden, Pakistanen en Somaliërs.
Een bak ellende.
Gemene deler? Islam.
En elke dag gaat het een stukje achteruit met de Westerse samenleving.
Mooi verslag, Tuur. En ook Bart, dank voor je bijdrage.

Ruimedenker | 09-02-22 | 21:29 | 3

Ik sluit me aan.

horsteknots | 09-02-22 | 21:37

En ook heel goed wat hij noemde over dat “aanpassen” wat wij inheemse Nederlanders en Belgen zouden moeten doen van die islam knuffelaar. Niet aan de nieuwkomers in het algemeen maar alleen aan de islam. Aan een doodenge, dictatoriale en patriarchale samenleving van islamitische fanatici.

Het aanpassen is niet bedoeld tav de veel leukere en levenslustigere Surinamers, Indiërs, Ghanezen, Nigerianen, Chinezen, Vietnamezen. Verschillen kunnen groot zijn, maar die hebben meer aansluiting op westerse waarden.

Loop je in Utrecht door wijken met erg veel moslims dan zie je vrouwen in sluiers die alleen moeder of vrouw mogen zijn. In de avond geen vrouw op straat. Mag niet.
Kom dan eens op een Pasar of Kwakoe. Een vrolijke bende, lekker eten, drank, vrouwen mogen vrouw zijn een rokje dragen, ook ‘s avonds aanwezig, dansen. Een grotere tegenstelling ten opzichte van islam is er niet.
Geen wonder dat PVV groot is onder deze groepen.

Nuuk | 09-02-22 | 22:12

El Cid.

wiers | 09-02-22 | 21:28

Tja, Brussel. Er zijn een aantal bijzonder leuke pleinen en straten: de Grote Markt natuurlijk en de Hubertusgalerij (ultratoeristisch maar ook werkelijk prachtig), het Flageyplein, het Sint-Goriksplein, de pleintjes in de Congresbuurt, en voor de homo's onder ons kan ik de terrassen op de Kolenmarkt ten zeerste aanbevelen (echt heel leuk op een zomerse middag of avond!).
Maar daartegenover staat intense treurigheid en diep verval. Kijk maar eens op een zaterdagmiddag in de Nieuwstraat, de Brusselse Kalverstraat zeg maar, en wat je ziet is een grotendeels armoedig allochtoons publiek in een volkomen versleten winkelstraat. Alleen de Inno en het grote winkelcentrum vlakbij het Rogierplein hebben nog wat allure.
En ten oosten van het Noordstation lijkt het wel een derde wereldstad. Afrikaanse hoeren, krotten, drugsdealers, intens gore cafés: het is overdag al eng en ik zou dat gebied 's avonds mijden als de pest.

staat het bier koud? | 09-02-22 | 21:28 | 2

Heb vele nachten doorgebracht rond Brussel Noord, in de kroegen of bier drinkend op straat. Maar vrolijk word je er niet van, dit is hoe de EU eruit ziet in de toekomst.

Keer een maat meegenomen die wel wat gewend is maar rond 22 uur begon hij toch zenuwachtig te worden en wilde weg daar.

De reden van het nachtelijk rondhangen in mijn eentje ? Misschien de kick van de spanning.

Wattman | 09-02-22 | 22:35

@Wattman | 09-02-22 | 22:35:

En de spotgoedkope bierprijzen in de Kroegen waar het wel donker Afrika leek.

Wattman | 09-02-22 | 23:14

Dit relaas bezorgt me een 'einde van de wereld'-gevoel.

MickeyGouda | 09-02-22 | 21:21 | 4

Al heel lang geleden met mijn huidige ex naar de Bozar. Toen Geert Hoste nog geniale oudejaarsconferences maakte. Die nu niet meer zouden kunnen.
Bozar centrum Brussel, vroegavond ontspannen er naar toe. s'Nachts terug richting jubelpark en Etterbeek, onwezenlijk en redelijk angstaanjagend.
In Johannesburg voelt een mens zich veiliger.

reservebelgië | 09-02-22 | 21:57

@reservebelgië | 09-02-22 | 21:57:
Mijn moederhart zinkt ervan in mijn schoenen, reservebelgië. Hoe kun je je kind ooit adequaat voorbereiden op zoveel achterlijkheid? Er is straks geen Europese stad meer veilig.

MickeyGouda | 09-02-22 | 22:17

@MickeyGouda | 09-02-22 | 22:17:
Heb, mede door mijn jeugd, nooit de behoefte gehad kinderen op de wereld te zetten. Mijn huwelijk was het gevolg van wat experimenteren :-) maar eindigde in een miskraam. Eén van de weinige momenten dat ik het idee had dat ik het leven serieus moest gaan nemen. Best wel een ervaring trouwens.
Achteraf, ach ja, best wel blij om.
Voorbereiden. Tsja. Toen er eens pluskinderen in mijn leven dreigden te komen heb ik jiujitsu of karate voorgesteld. En een -na-het-avondeten-rondetafelgesprek.
Om het gif uit de buitenwereld te neutraliseren.
U ziet, met mij komt het nooit meer goed.

reservebelgië | 09-02-22 | 22:40
▼ 1 antwoord verborgen

Sisyphosarbeid of Tantaluskwelling?

van Oeffelen | 09-02-22 | 21:18
-weggejorist-
Gajus | 09-02-22 | 21:17 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Zo'n debeuf dat zijn de ergste natuurlijk. Verder wederom een goed verhaal.

Jan van Haerlem | 09-02-22 | 21:17

De Belgische Moslim die ik ken van de academie drink je niet makkelijk meer onder de tafel. Als hij jaarlijks teruggaat op familiebezoek in Algarije is de vroomheid even terug. Als hij dan weer terug is past hij zich weer keurig aan.... pullekes bier en overal naar kijken en aanzitten (v) wat hij in Algarije nooit zou doen.

litebyte | 09-02-22 | 21:12 | 1

Die zijn het gevaarlijkst want om al die drank en onzedigheid goed te maken zit er maar 1 ding op jezelf opblazen en zo veel mogelijk kufars meenemen. Anders komt hij niet in het paradijs met 72 maagden.

A.I. van Dee | 09-02-22 | 21:40
-weggejorist-
SinisterNL | 09-02-22 | 21:09 | 1

Poitiers! Bij Toutatis!

Madame Poitiers | 09-02-22 | 21:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen