Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Open brief van bezorgde DENK-leden

Azarkan, goed op het toeslagendossier, beroerd als partijleider. Uit de mail, knip en plak

Op dit moment is DENK live online een partijcongres aan het houden.

Het getouwtrek binnen DENK, waarmee de strijd om de macht wordt uitgevochten laait verder op. Wij bezorgde leden vragen ons af: Wie heeft het voor het zeggen bij DENK en waar eindigt dit? Binnen DENK heerst er momenteel een hevige machtsstrijd tussen de Tweede Kamerfractie en het landelijk bestuur van DENK. Met name de twee actoren die hierin alle mogelijke manoeuvres uithalen en lijnrecht tegenover elkaar staan zijn de fractievoorzitter Farid Azarkan en de partijvoorzitter Ejder Köse. 

Voor vele DENK leden herhaalt de geschiedenis zich. Eerder was de fractievoorzitter Farid Azarkan ook verwikkeld in een strijd met het landelijke bestuur, waarbij hij het vertrek van oud-partijvoorzitter Öztürk opeiste. Ook met de nieuwe voorzitter, Ejder Köse, lijkt Azarkan niet samen door een deur te passen. 

In aanloop naar de algemene ledenvergadering van 18 december werd deze strijd steeds zichtbaarder. Zo is er de afgelopen week een lijst doorgestuurd binnen de partij, waarbij 24 actieve politici, medewerkers en vrijwilligers genoemd zijn, omdat zij het slachtoffer zijn geworden van deze strijd en het gevoerde beleid. Dit resulteerde in een leegloop van actieve politici, bestuursleden, betrokken medewerkers en vrijwilligers. 

Inmenging tijdens ALV
In aanloop naar de algemene ledenvergadering van 24 april jl. begon de machtsstrijd tussen Azarkan en Köse. Tijdens deze ledenvergadering stond de benoeming van de leden van de beroepscommissie op de agenda. Één van de kandidaten was Aiman El-Gharabawy. Azarkan was vurig toen hij hoorde dat El-Gharabawy werd voorgedragen door het bestuur omdat El-Gharabawy zich via sociale media kritisch had geuit over Azarkan. Het bestuur hield vol en heeft ervoor gezorgd dat El-Gharabawy alsnog is voorgedragen. Deze actie wakkerde een grote machtsstrijd aan tussen Azarkan en het landelijke bestuur. 

Slag bij Enschede
Deze machtsstrijd liep hoger op in Enschede. De fractievoorzitter van DENK Enschede, Enes Sarıakçe, ging wegens een burn-out met ziekteverlof. Tijdens deze moeilijke periode is Sarıakçe slachtoffer geworden van vele politieke aanvallen. Zijn fractiegenoot Taha Çoban opende een aanval richting Sarıakçe en het partijbestuur steunde Çoban daarbij. 

Sarıakçe moest Azarkan inzetten, zodat hij kon ingrijpen. Azarkan heeft daarentegen deze kwestie gebruikt om druk uit te oefenen op het landelijke bestuur. Deze wedstrijdje verpisserij leidde tot het afscheid van Enes Sarıakçe en het niet meedoen in Enschede. 

Sarıakçe heeft in zijn afscheidsverklaring op Facebook uitgehaald naar het landelijke bestuur. De medewerkers van Azarkan, Mohammed Ghay en Bilal Gacha en zijn vertrouweling Redwan Ajari, reageerden publiekelijk op deze verklaring, hiermee gaf Azarkan weer een signaal af aan het bestuur. 

Tweet van de Kamerleden
Op 15 oktober tweette Azarkan samen met Kuzu en van Baarle dat de knopen rondom de gemeenteraadsverkiezingen door hun wordt doorgehakt. Dit was een harde klap voor de drie mannelijke bestuursleden van DENK. Met deze tweet gaven de Kamerleden weer een signaal af aan het landelijke bestuur. Statutair gaat alleen het landelijke bestuur over de lijsten en dus niet de Kamerfractie. 

Ellende in Den Haag
De machtsstrijd tussen Azarkan en Köse kwam tot een hoogtepunt door de situatie in Den Haag. Het landelijke bestuur wilde Abdoel Haryouli lanceren als lijsttrekker. Azarkan wilde dit niet en zag graag Nur Icar als lijsttrekker. 

Om te voorkomen dat Haryouli lijsttrekker zou worden is een medewerker van de Tweede Kamerfractie gebruikt om Haryouli te verslaan. Deze medewerker heeft tijdens een etentje met o.a. Haryouli heimelijke opnames gemaakt en heeft dit vervolgens laten horen aan Azarkan. Dit was voor Azarkan een gouden kans om Haryouli te stoppen. Azarkan heeft deze opnames direct laten horen aan het landelijke bestuur en heeft aangegeven dat Haryouli lijstrekker af moest. 

Het landelijke bestuur heeft zich moeten houden aan dit verzoek, anders zou dit naar buiten worden gelekt. Haryouli is naar aanleiding van deze opnames gechanteerd om zich terug te trekken als lijsttrekker. Hij heeft dit niet gedaan en heeft middels een persverklaring de samenleving geïnformeerd over deze kwestie. 

Azarkan met corona

Social

Op maandag 13 december jl. kwam er een item van Nieuwsuur naar buiten. Er werd bekend gemaakt dat Azarkan eind maart is besmet met het coronavirus. Azarkan heeft ondanks dat hij positief is getest deelgenomen aan een debat in de Tweede Kamer. Dit item heeft voor veel ophef gezorgd in de media en in de samenleving. Terwijl bijna iedereen zich hierover uitsprak was het oorverdovend stil binnen DENK. 

Waarom is het zo stil binnen DENK?
Een langdurige machtsstrijd binnen DENK heeft ervoor gezorgd dat vele actieve mensen afscheid hebben genomen van DENK. De vraag wat vele mensen hierbij hebben: Waarom zegt niemand hier wat over binnen DENK? Waar zijn de volksvertegenwoordigers? Waar zijn de leden die zich hardmaakten voor ledendemocratie binnen DENK? 

Het antwoord is heel simpel: Als iemand zich intern kritisch uit, dan wordt diegene afgeschreven en krijgt diegene geen positie meer. 

Groot gevaar voor DENK
Kritische leden en medewerkers van DENK zijn bang dat deze stilte binnen DENK een grote gevaar is voor deze partij. Sinds de oprichting van DENK is het intern nooit zo stil geweest. Nooit eerder was iedereen bang om uit de partij gezet te worden. De machtsstrijd binnen DENK staat in het voordeel van Azarkan, die overal mee wegkomt. Het landelijke bestuur wilt het liefst van Azarkan af, maar hij is daar te sterk voor. 

Het ziet er naar uit dat deze machtsstrijd nog een enige tijd zal duren. Wij, bezorgde leden van DENK, schrijven deze open brief, omdat we ons zorgen maken om onze partij. Vandaag op de dag van de alv doen we een oproep aan onze leden: spreek je uit tegen deze machtspelletjes en angstcultuur. DENK is tenslotte van de leden en groter dan welke individu dan ook. 

Met vriendelijke groeten, 
Bezorgde leden van DENK

(naam afzender bij redactie bekend)

Reaguursels

Inloggen

Typisch Oosters 2000 jaar vechten tegen en met elkaar.Het zit in hun genen.

tegenalles | 19-12-21 | 14:24

'kritische leden van Denk'
Twee keer mis in vier woorden

geenjagergeenneeger | 19-12-21 | 13:36

Azaekan kijkt altijd een beetje moeijlijk en veel te denkend. Kuzu was eigenljjk veel beter, die hielt t ook altijd beetje popilistisch.
Het is voor hun handiger om JULLIE tegen andere partijen te roepen dan het over jezelf te hebben. Er zit een moeilijk dingetje in de partijn ingebskken. Een deel is links en wil njet gediscrimineerd, een ander deel rechts een oerconservatief. En leef je volledig naar de Islam, dat lijkt nou ook weer niet de bedoeling, geen kaftans, maar ze willen dat ook niet zo zeggen. En volg je Erdogan, dat doen ze wel maar ze snappen ook wel dat de niet Turken dat wel een dingetje vinden.
Ga er maar aanstaan...

Shoarmamasutra | 19-12-21 | 09:17

De "dat, wat en deze" die verkeerd worden gebruikt zijn hopelijk opzettelijk....
Wel rare dinges om te lezen jwz.

Het brein erachter | 19-12-21 | 06:26 | 1

Ach ik vind al heel wat die meisje van voorlichting brief goed gemaakt

Shoarmamasutra | 19-12-21 | 09:18

Fantastisch; Nederlanders met Marokkaanse en Turkse paspoorten en agenda's gaan rollebollend over straat om een kruimeltje macht. Prima dat DENK er is, het houdt dit gevaarlijke zooitje zichtbaar en buiten andere partijen...

Nederlanddraaitdoor | 19-12-21 | 04:14 | 1

Leiderschapswissels bij CDA, VVD en PvdA zijn eigenlijk ook nogal eens vrij publiekelijk uitgevochten.
Hoe Asschee Samson wipte, hoe de Jonge kwam en geloost werd, Marnix van Rij, Brinkman vs Lubbers, de Hoop Scheffer, Rita Verdonk en het klapstuk de LPF.

Shoarmamasutra | 19-12-21 | 09:09

Ondertussen in Duckstad.......

poepaanmijngaatsie | 19-12-21 | 00:29

Fijn om te zien hoe de zichzelf verklaarde inclusiespecialisten dan toch worstelen met diversiteit. Of je nu Kaag (uitsluiting CU), Klaver (uitsluiting Zihni Özdil), BIJ1 (Jerry Afriyie) en DENK (Öztürk en veel andere leden) hebt. Uiteindelijk blijken ze ondanks veelvuldig en opzichtig afzetten tegen mensen die zichzelf wat beter kennen niks beter te zijn.

jochum1980 | 18-12-21 | 20:44

"Het antwoord is heel simpel: Als iemand zich intern kritisch uit, dan wordt diegene afgeschreven en krijgt diegene geen positie meer"

Doet sterk denken aan de dictatuur van Erdogan. Behalve dan dat ze ze hier in NL niet in de gevangenis kunnen gooien.
En ook al zou het andere Denk-deel de macht grijpen, het Erdogan-gehalte zal er echt niet minder om worden.....

michelpen | 18-12-21 | 19:54 | 1

Rutte, wipt ook een staatssecretaris d.m.v. een whatsappje

EmilioEsteves | 19-12-21 | 10:29

Er is geen sprake van een lange arm van Ankara. Eerder een kort armpje van Den Haag.
Altijd inhakken op buitenlanders, etnisch profileren, mensen tot wanhoop drijven en tot zelfmoord laten overgaan. I.p.v. burgers normaal te behandelen infiltreren inlichtingen diensten en doen ze allerlei onwettigheden. Als je dit allemaal flikt met je onderdanen denk ik wel dat je zeven kleuren stront schijt en waanideeen krijgt over Turkse invloed in Nederland. Terwijl buitenlanders alleen de wens hebben om een normaal leven hier op te kunnen bouwen.

Kaan78 | 18-12-21 | 18:56 | 3

En al die schotels dan?

van Oeffelen | 18-12-21 | 19:06

Naar aanleiding van de moord op Paty (ter opfrissing: islamitsche terreur) en in direct vervolg daarop,
hebbben binnen een paar dagen dagen 120.000 mensen een specifieke petitie getekend.
Een petitie die er in het kort gezegd op neer komt om ook hier in NL islamo-fascistische wetten in te voeren.

Geen idee wat dat van doen heeft met jouw 'waanideeen' en al je 'excuses'.
Anders dan dat je er op uit gestuurd bent om deugpunten te scoren...

michelpen | 18-12-21 | 20:57

Ik nodig u gaarne uit voor een rondje langs Turkse ‘ culturele instellingen’ in Nederland. Gaan wij samen even een middagje kijken, wat de invloed van Ankara, inclusief die van de MIT, Diyanet, het Ministerie van Turken Overzee is. Turken assimileren niet - en uzelf bent daarvan alvast een heel klein voorbeeldje. Wat u een ‘ normaal leven’ noemt is een leven NAAST Nederlanders - niet een leven ALS Nederlander. En Leven in je parallele ‘ Turkenbubbel’ is NIET ‘ normaal’ - dat is ontwrichtend.

bisbisbis | 19-12-21 | 11:32

Toch was het land te klein geweest als Baudet met Corona besmet, gewoon de Kamer in gewandeld was.

Cebro | 18-12-21 | 18:54 | 2

U snapt de selectieve verontwaardiging

selectief verontwaar | 18-12-21 | 21:51

Dat lijkt gebeurd. Hij wilde alleen nooit corona toevoegen. Er was toen nog dat moment dat hij en van Haga naar de voorzitter moesten omdat mensen klaagden over hun moedwillig gebrek aan afstand.
Mogelijk was dat van Haga zelf, die heeft kort er op gebroken met Baudet. Heeft dit niet als oorzaak genoemd ( hij presenteerde zich juist als überwap)

Shoarmamasutra | 19-12-21 | 09:12

Ze kunnen niet eens het offerfeest samen vieren, dus Marokkaan en Turk in een politieke partij gaat of de één of de ander winnen.

likdoorn | 18-12-21 | 18:53 | 1

Simons was er ook niet te houden en die is geeneens moslima.

Rest In Privacy | 18-12-21 | 18:54

Gezeik binnen DENK? Toch nog een beetje positief nieuws tussen alle harde lockdown perikelen.

drekzooi | 18-12-21 | 18:49

Wat een oer tata namen in deze mail.

Verder gaat er natuurlijk nooit iets goed tussen Ottomanen en mocro mossels want je komt vanzelf in een purity spiral van wie de grootste mossel is zonder het collectivisme van bijv. fascisme of communisme die het bij elkaar houdt.

Graaf_van_Hogendorp | 18-12-21 | 18:37 | 4

Ach het is al zoeken naar de 1e islamitische School in Nederland waar men niet Fraudeert.
Het is triest en wrang dat deze mensen elkaar het licht in de ogen al niet gunnen.
Kan je nagaan hoe deze mannen over Nederlanders denken, hun dochter die met een Nederlander trouwt is toch wel het laatste waar de discriminerende heren aan moeten denken.
Je ziet ook geen voortrekkers rol bij de Partij DENK, als het gaat om gelijke rechten voor Turkse en Marokkaanse Vrouwen.
Het is een grote stap achteruit voor een Beschaving.

Torquemada | 18-12-21 | 18:55

@Torquemada | 18-12-21 | 18:55: En dan nog het feit dat meer dan 60% van de Turks Nederlandse mannen vreemdgaat, is ook niet echt een fundament van Beschaving.

Torquemada | 18-12-21 | 18:57

@Jezus_Boeddha | 18-12-21 | 18:54:
De purity spiral bij communisten leidt over het algemeen tot massa graven. Maar vaak volgt dat na de overname van de macht.

Graaf_van_Hogendorp | 18-12-21 | 20:10
▼ 1 antwoord verborgen

Tja, bedenk wel dat het "samen door een deur passen" nog in een zeer experimentele fase verkeert. Da's waarschijnlijk lang niet iedereen gegeven.

JohanF | 18-12-21 | 18:37 | 2

Enige corpulentie kan dat streven maar zo in de weg zitten, nog zonder een issue als opspelende ego's aan te snijden.

Takki Yah | 18-12-21 | 23:45

Samen door een deur passen is nu eenmaal verboden in 1.5m nederland.

Shoarmamasutra | 19-12-21 | 09:20

De perikelen binnen een partij als 'Denk' zullen mij worst wezen; hetzelfde gesodemieter dat je altijd hebt tussen moslims onderling.
Ik raak pas écht geïnteresseerd als die partij op omvallen staat door dat interne gelazer.

Al die namen alleen al: Farid Azarkan, Aiman El-Gharabawy, Ejder Köse, Selçuk Öztürk, Enes Sarıakçe, Taha Çoban, Mohammed Ghay, Bilal Gacha, Redwan Ajari, Abdoel Haryouli, Nur Icar.... Het schijnt hier toch écht om een "Nederlandse" politieke partij te gaan, zo wordt althans beweerd.

In mijn ogen is er niets, maar dan ook helemaal níets Nederlands aan deze partij. Het is slechts een kakelbont gezelschap invasieve exoten dat de Nederlandse samenleving vergiftigt met zijn mores van gekonkel, intimidatie, cliëntelisme, fraude, godsdienstwaan en vijandigheid jegens een niet-islamitische, vrije en democratische samenleving.

Peter Emile | 18-12-21 | 18:19 | 5

Christen-democraten en liberalen!!

Rest In Privacy | 18-12-21 | 18:56

@Jezus_Boeddha | 18-12-21 | 18:56: U mist toch echt de jarenlange inspanningen van de PvdA, tegenwoordig D66 voor carrieretijgers. Daar leefde het idee dat wie zich tot vluchteling kon verklaren hier uitgebreid de eigen mensenrechten kon gaan laten financieren op kosten van't algemeen. Tsja, geef die mensen eens ongelijk om voor gratis geld te gaan...

Takki Yah | 18-12-21 | 23:48

Zo is het helaas, goed je huiswerk gedaan. Ik stel dit droevig vast uit het buitenland.Maar je hebt niets over het Woke gezegd? Gaat diezelfde kant op. Griezelig die zelfhaat, had je voor 20 jaar terug niet eens in kunnen denken. Ik zit het met 50 jaar wel uit, maar.....

Deurdonderer | 19-12-21 | 02:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Voor mij geen DENK meer na het lezen van dit stuk, ik stem volgende keer wel op de Islam Democraten.

HaegscheLandloper | 18-12-21 | 18:04 | 2
-weggejorist-
Kaan78 | 18-12-21 | 18:48

Islam Democraten: Contradictio in terminis!

ConantiDabitur | 18-12-21 | 22:27

Wat tegen Azarkan spreekt, is dat Atatürk al in de jaren 20 van de vorige eeuw het arabierisch het land heeft uitgeflikkerd. Was dus z'n tijd ver voortuit .....

J.Thee.Cohen | 18-12-21 | 17:58 | 1

Met Ataturk Fans kan je heel normaal debatteren, bij Erdogan Fans ligt dat meestal iets anders .

Torquemada | 18-12-21 | 19:00

Jammer dat Sylvana vertrokken is.
Die had vast de rust kunnen bewaren..... als een moederkloek.

J.Thee.Cohen | 18-12-21 | 17:53 | 1

Je meent het!

Rest In Privacy | 18-12-21 | 18:57
-weggejorist en opgerot-
Stopcorona | 18-12-21 | 17:53 | 1

DENK betekent toch gewoon "Die Eerste Naait Kuzu"?

Met_baard | 18-12-21 | 17:53

Denk onderdeel maken van die BVD kerstpuzzel.

Opblaas_boot | 18-12-21 | 17:49

We weten toch dat Marokkanen en Turken nooit echt samenwerken.
Daarbij speelt de islam voor sommige in die club een grote rol en voor andere niet.
Dus de reden dat die club er nog is kan alleen maar met geld of macht te maken hebben

pejoar | 18-12-21 | 17:47 | 3

Ik denk eerder een anti-westerse ethnische solidariteit die overigens heel broos is.

Rest In Privacy | 18-12-21 | 18:58

@Jezus_Boeddha | 18-12-21 | 18:58: Da's eigenlijk het probleem van islam in het algemeen: als ze niet allemaal zo'n hekel hadden aan het westen vanwege kolonisatie/veroveringen en inmenging in de 19e en 20e eeuw, zouden ze elkaar als vanouds nog steeds de kop afhakken.

ReyNemaattori | 18-12-21 | 22:16

Die mensen hebben een wat meer competitie inslag om zichzelf mee van anderen te onderscheiden. Bovendien weet Allah het beter. Wel meer clubs bestaan vanwege geld en macht. Denk bijvoorbeeld aan het ongekozen Urgenda dat met haar opgedrongen milieumaatregelen mijn portemonnee de komende jaren tracht leeg te trekken.

Takki Yah | 18-12-21 | 23:51
-weggejorist-
Rest In Privacy | 18-12-21 | 17:40

"Deze medewerker heeft tijdens een etentje met o.a. Haryouli heimelijke opnames gemaakt en heeft dit vervolgens laten horen aan Azarkan. Dit was voor Azarkan een gouden kans om Haryouli te stoppen. Azarkan heeft deze opnames direct laten horen aan het landelijke bestuur en heeft aangegeven dat Haryouli lijstrekker af moest. "

Evan er van uitgaande dat dit verhaal ook echt klopt.. Wat een bizar stukje tekst. "Opnames" van een etentje zijn redenen voor de man om te vertrekken? Waar hebben die het in godsnaam over gehad dan?

omanders | 18-12-21 | 17:33 | 2

Dat de bulgur niet lekker was?

Raspatat | 18-12-21 | 17:41

Sowieso, als je zelf opnames moet maken om je punt te bewijzen zit het met je eigen geloofwaardigheid niet best.

Shoarmamasutra | 19-12-21 | 09:21

Het doet er allemaal niet zo veel toe. Azarkan weet iets waardoor hij de macht heeft kunnen veroveren en tot nu toe heeft kunnen behouden, anderen weten dat niet. Kennelijk geeft dit hem erg veel macht. Zoveel macht dat hij zich niet drukt hoeft te maken over Erdogan. Laat me raden, hij heeft bewijs dat E. zelf achter de staatsgreep zat.

vanhetgoor | 18-12-21 | 17:15 | 3

Nee, dan krijgt Azarkan heel snel een auto-ongeluk.

omanders | 18-12-21 | 17:31

@omanders | 18-12-21 | 17:31: neu, val van een keukentrapje. Anders moeten die turken wéér een auto uitdeuken.....

J.Thee.Cohen | 18-12-21 | 17:55

Een partij die de lange arm van erdogan belichaamt maar dan maak je je zorgen over vrijheid binnen deze partij. Ik vind het nogal een paradox.

Snoorderlag | 18-12-21 | 17:07

Democratie is als een trein. We stappen uit wanneer we uitkomen op een station dat wij wensen.

thanseeuwen | 18-12-21 | 17:04 | 1

Democratie is als een intercity. Stopt bijna nergens

Opblaas_boot | 18-12-21 | 17:09

Volgende keer graag een dichte brief. Dit onderlinge geknuffel kan me geen reet schelen. Vecht elkaar lekker de tent uit zou ik zeggen.

Lorejas | 18-12-21 | 17:03

Lid worden van 'Denk', en je dan zorgen maken, is als meedoen aan de Elfstedentocht en dan klagen dat het zo lang duurt en koud is.

Zenzeo | 18-12-21 | 17:03

Het gaat precies zoals het hoort binnen een islamitische beweging. Gun elkaar het licht in de ogen niet, erop los hakken met een botte bijl en via ellebogenwerk bovenaan komen. Verder duldt de leiding geen tegenspraak en doe je dat wel, zul je het bezuren. Gewoon zoals de heer Recep Tayyip Erdoğan het bedoeld heeft. Prima toch.

Kopieerapparaat | 18-12-21 | 16:56
-weggejorist-
Toede_Le_Dokie | 18-12-21 | 16:51 | 1

De brief gaat niet in op de onderliggende problemen. Wat is de reden voor de ruzie? Slechts macht? Ik vermoed dat er ook qua ideeën en denkbeelden tegenstellingen zijn. Wat else is new in shit-hole country? (Oh wacht, het is in Nederland).

Hadena | 18-12-21 | 16:44 | 1

Het is idd onduidelijk of dit gewoon machtstrijd of een botsing van ego's is, of dat er ook een ideologisch geschil aan ten grond ligt, bijv. Turks nationalisme versus een wens om een bredere groep aan te spreken. Het enige dat je kunt zeggen is dat de schrijver tot het anti-Azarkan kamp behoort. Maar goed, hoe meer ruzie bij Denk, hoe beter voor Nederland.

Tashtego | 18-12-21 | 17:15

Laat ze elkaar maar afmaken in het circulaire vuurpeleton.

inCol | 18-12-21 | 16:44

Dat een aanhanger van Denk, uitgerekend GeenStijl uitkiest als platform om kritiek te uiten op zijn/haar/x partij. Hmmm... ik vertrouw dit niet.

Amsterdamsko | 18-12-21 | 16:41 | 1

Ik las ooit een overzichtje over wie wat het betrouwbaarste medium vond en onder jonge Turken scoorde Geenstijl als een van de hoogste..
En waar anderen Denk doodzwegen mochten ze bij Powned/Geenstijl (niet iedereen kent t verschil) geregeld wel gewoon voor de roze plopkap.
Die jongeren zien alles als racistisch enbgeenstijl verbergt het dan tenminste niet en pleegt wel wederhoor. En ook een bron van complottheorien .

Shoarmamasutra | 19-12-21 | 09:27

Trouwens, FVD leden wegzetten als bruinhemden, is net zo kwalijk als de vergelijking van Corona vs Holocaust...

neonreclame | 18-12-21 | 16:38 | 1

Dat is inderdaad waar. Mag het een niet, mag het andere ook niet, fair is fair.

Nuchternederland | 18-12-21 | 16:46

Wat is er eigenlijk met onze vriend Selcuk Ozturk gebeurd?

thanseeuwen | 18-12-21 | 16:37 | 2

Degene hieronder of -boven geeft het antwoord.

Toki | 18-12-21 | 16:54

Die nam aan het einde van zijn termijn als voorzitter ook afscheid van de kamer. Hij zal vast niet vanaf maart 2021 in het theehuis gezeten hebben. Waarschijnlijk besteed hij de vrijgekomen tijd aan zijn gezin een helpende hand in zijn gemeenschap corrigeert hij wat minder aanspreekbare neefjes en mogelijk worden er wat lijntjes met het moederland aangehaald, niets nieuws onder de zon toch?

Takki Yah | 18-12-21 | 23:59
-weggejorist en opgerot-
PieterDuindam | 18-12-21 | 16:36

De partijperikelen van DENK interesseren mij geen hol. Wel wat ze vinden van de instroom van de verschillende typen asielzoekers.

Organische evolutie | 18-12-21 | 16:33

Wat ik nog mis is de verwijzing naar de koran. Er wordt door islamieten altijd gezegd: lees de koran want die wijst je de weg. Dus,...... Denk,......

Breakdance | 18-12-21 | 16:33 | 5

Moet je die Aiman El-Gharabawy eem googlen...
#allah #muhammad #prophet #prophetmuhammad #islam #islamicquotes #quran #quranquotes #deen #hadith #sunnah

nsfl | 18-12-21 | 19:10

eens*

nsfl | 18-12-21 | 19:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Alleen de VVD slaagt erin om alles binnenskamers te houden of loopt het daar al 11 jaar als een geoliede machine.

Wattman | 18-12-21 | 16:18 | 3

Kost een Paardenhoofdje of twee, maar dan heb je wel wat..!!

neonreclame | 18-12-21 | 16:20

Van Haga ook ja.

dathoujetoch | 18-12-21 | 16:39

Ik zie het nog uitdraaien op een massale partij olieworstelen.

J.P.Drapeau | 18-12-21 | 16:17

Hier stond net een lokale partij te flyeren bij de supermarkt. Op mijn waarom nu? was het antwoord dat alle partijen er vaak alleen vlak voor de verkiezingen staan.

Piet Karbiet | 18-12-21 | 16:17 | 2

Eerlijke politici! Dat zie je niet vaak. Toch misschien iets als +1.

entwederoder | 18-12-21 | 16:24

nederturken.. goed bezig.

newray | 18-12-21 | 16:16

"Deze wedstrijdje ..." ?

BtjeStijl | 18-12-21 | 16:14 | 4

Aanwijzende voornaamwoorden zijn evenals lidwoorden diep racistisch.

de IJsman | 18-12-21 | 16:17

@de IJsman | 18-12-21 | 16:17: En seksistisch. Je zal als baarmoederhoudende persoon maar geen lid hebben.

entwederoder | 18-12-21 | 16:24

@entwederoder | 18-12-21 | 16:24: Ach, in het hele verhaal komen uitsluitend exotische namen voor, dus het artikel hoeft ook niet in normaal Nederlands te worden geschreven lijkt me.

JohanF | 18-12-21 | 18:57
▼ 1 antwoord verborgen

Zeg (naam afzender bij redactie bekend), klopt het gerucht dat lokale fractieleden door DENK Den Haag lokaal op de lijst worden gezet? Dus dat er totaal geen enkel vorm van lokale interne kandidaat verkiezingen zijn? En het in feite dus ( ook hier ) de lange arm van Ankara doorwerkt tot in de lokale fracties?

Shortganger | 18-12-21 | 16:12 | 2

En dat je lokaal mag blijven zitten zolang je maar het hele bestuurproces zo veel mogelijk dwars zit? ( opdracht vanuit DENK Den Haag)

Shortganger | 18-12-21 | 16:16

@Shortganger | 18-12-21 | 16:16: daarom is het ook zo gek dat leden daar nu vragen over stellen. Iedereen wist precies wat deze poppenkast was, niet meer dan een manier voor ankara om macht uit te oefenen. En daar hebben ze gewoon niet zoveel behoefte aan in of tegenspraak...

Snoorderlag | 18-12-21 | 17:09

Ach ja, lid worden van een populistische debielenpartij en dan verrast zijn dat de boel gerund wordt door populistische debielen. Ga ergens anders huilen. Nnndaahaag.

de IJsman | 18-12-21 | 16:08 | 3

Als ze tegenover elkaar staan, wie is dan de grootste populist..??

neonreclame | 18-12-21 | 16:10

@neonreclame | 18-12-21 | 16:10:

Dan is het een kwestie van poep versus stront. Je kan de ene idioot wel vervangen door de andere, maar uiteindelijk geldt: het was niets, het wordt niets.

Ik vind een allochtonenpartij overigens wel een teken van emancipatie en in dat verband juich ik het idee an sich toe. Dat een minderheid zich politiek organiseert laat zien dat zij deelneemt aan de maatschappij. De uitvoering laat echter tot dusver zeer te wensen over.

de IJsman | 18-12-21 | 16:14

@de IJsman | 18-12-21 | 16:14:

Laat ze het intern dan maar kapot maken, net zoals vriend Terry dat doet.. Was iets, wordt niks, zeg maar...

De ophef dat het populisten zijn, heb ik werkelijk niks mee...

neonreclame | 18-12-21 | 16:19

In sommige culturen kent men de charme van het compromis niet. De lengte van de eigen tenen kent men als de beste. Een meningsverschil kan dan alleen eindigen in oorlog, daarna in winst of verlies. Dit heeft met de personages in deze operette niets te maken.

SjonnieC | 18-12-21 | 16:05 | 4

Misschien eens beter lezen wat er allemaal staat.

pejoar | 18-12-21 | 17:50

@Amsterdamsko | 18-12-21 | 16:37:
Er is een verschil tussen een compromis en het buigen voor gedram & intimidatie.
In deze panelen gaat het meestal om het laatste.
Dat zou u hebben kunnen weten als u wat beter had gelezen.

Peter Emile | 18-12-21 | 18:41
▼ 1 antwoord verborgen

Als ik zo`n beetje rondkijk in de geschiedenis van mohammedaanse besturen, dan kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de meesten daar zitten om een graan mee te pikken van het geld dat zij moeten beheren. van snoepreisjes naar Mekka of Turkije tot een rigoreuze greep in de kas.

Ik wil niet generaliseren, druk me daarom heel voorzichtig (politiek) uit, maar vooral de Turken hebben daar een ahndje van.

Ik mag niemand van deze mensen, maar ik heb het gevoel dat Azarkan redelijk integer is en dus een stoorfaktor van jewelste.

bergsbeklimmer | 18-12-21 | 16:04

Waarom heeft de i bij Enes Sarıakçe consequent geen punt? Of is dat iets uit het Turkse alfabet? En zo ja, sinds wanneer schrijven we hier met het Turkse alfabet?

orca | 18-12-21 | 16:01 | 3

Jij wilt heel graag de puntjes op de i hebben?

TonAlias | 18-12-21 | 16:04

De i zonder punt spreek je uit als ø. Vandaar.

Eric Newby | 18-12-21 | 16:10
-weggejorist-
MAD1950 | 18-12-21 | 17:13

Hoe kan je nu met twee paspoorten één land vertegenwoordigen als partij?
Het moest verboden worden.

de uitbater | 18-12-21 | 16:01 | 2

Zij vertegenwoordigen slechts één land. Het andere paspoort is voor toegang tot een verzorgingsstaat.

SjonnieC | 18-12-21 | 16:07

Nu strekt mijn mensenkennis niet verder dan de kassières van de supermarkten die ik frequenteer. Ik ben namelijk nogal wat ouder, ziet u. Maar ooit was ik jong. Op vakantie, dat Mediterrane temperament en wat later het Latijns-Amerikaanse machismo op de Canarische eilanden. Je ziet een mens pas als je hem, overdrachtelijk, in de ogen wenst te kijken.

Mijn kassières met een overduidelijk Mediterrane achtergrond. Hoe zij een oude man nostalgisch weten te maken. Kost het me af en toe een eurootje meer.

Ik denk Frank Rijkaard die het beduusd over de Nederlandse spirit had. Latin blood. In tegenstelling tot al die quasi conservatieve gezapigheid. Waar we nu staan: ons slavernijverleden is een neoliberaal akkefietje. want een kwestie van verlate ideologie.

Het zal allemaal. Big Pharma dat zijn geld wilde wilde halen waar het zit, mede dankzij collaboratie van Nederlandje, en het coronovirus dat van arren moede de strategie van "het verkoudheidsvirus" over heeft genomen.

Ein prosit. In mijn Aziatische supermarkt zijn ze nooit gestopt met mondkapjes dragen. Toch gek dat al die vaccinatiewijsheid dan weer wel uit het Westen schijnt te moeten komen.

Hetkanverkeren | 18-12-21 | 16:00 | 2

Rustig aan met die borreltjes ouwe, de nacht is nog jong.

John McClane | 18-12-21 | 16:12

@John McClane | 18-12-21 | 16:12: No worries. Morgenochtend vroeg weer op, want mantelzorg. Dus minder tijd voor pils. Doorzuipen. Hoe die getrainde lever toch nog eens van pas komt, want de sportschool alleen nog met een QR code. Ik ben gevaccineerd. Ik kan het bewijzen zelfs.

Afijn. Sterke drank. Ik heb 2 joeten gewonnen met de laatste Staatsloterij. Nu nog een outlet voor die van het Oude Jaar. Dat tientje er op toeleggen kan ik ook nog wel over mijn hart verkrijgen. maar mijn good old lever inderdaad. Kwestie van doseren. Al doende leert men schijnbaar.

Hetkanverkeren | 18-12-21 | 16:35

Op een of andere manier interesseert mij de binnenkant van Denk niet. Trouwens eigenlijk ook niet de binnenkant van de VVD of GL. Ik kijk alleen maar naar de poppetjes. En ik vind Azarkan en Kuzu best sterk. Klaver ook soms wel. Terwijl ik ze tegelijkertijd het liefst op de maan zie zitten schijten. Raar.

Leptob | 18-12-21 | 15:59

Zou zo graag Denk (en als ik dan toch bezig ben Nida er bij) in een lockdown willen doen.
Gewoon, een jaar of twee even geen gezeik met de voorvechters voor een sharia in ons land.

EEnzame SchizofrEEN | 18-12-21 | 15:58

De linkse partijen als GL en de PVDA hebben ooit een parasiet toegelaten en nu worden ze van binnen uit opgevreten. Karma

Therapietje | 18-12-21 | 15:50

Turk Turk = trammelant
Marokkaan Marokkaan = trammelant

Marokkaan Turk = ........ wie?

J.Thee.Cohen | 18-12-21 | 15:49 | 8

Trümülünt?

TonAlias | 18-12-21 | 16:07

Euh, een Kapsalon met couscous?

Piet Karbiet | 18-12-21 | 16:14

Bonje.

Agent 421 | 18-12-21 | 16:56
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat een boel nederlandse namen voor een nederlandse partij.

Deflatiemonster | 18-12-21 | 15:48

Dat is een beetje inherent aan kleine startups, er is nog geen set in stone bovenlaag en lokale bewegingen die als filter kunnen dienen, zo van "wie kan zich vinden in het huidige partij klimaat". LPF had dat ook en is een primaire reden waarom Greet het anders heeft gedaan.

Leviticus_ | 18-12-21 | 15:42

Het is een kwestie van tijd en denk is de nieuwe vvd, nog een jaar of 10 gok ik, met dit immigratie tempo en gezinshereniging.

g[E]ulden | 18-12-21 | 15:40

Denk nog eens.

squadra | 18-12-21 | 15:40 | 1

Ik dacht het niet.

Blotus | 18-12-21 | 15:53

Wilt u minder Denk of minder Rutte?
Die vraag zou je je ook kunnen stellen.

Ichneumonidae | 18-12-21 | 15:38 | 3

Die vraag is snel beantwoord, lol.

de uitbater | 18-12-21 | 15:41

Oei, da's een lastige...

VanBukkem | 18-12-21 | 15:49

Minder Rutte zodat er minder mensen van Denk binnen komen.

fredz | 18-12-21 | 16:23

Azarkan is een hele slimme en intelligente man, maar heeft het ook verschrikkelijk achter de ellebogen.

Leon Tosti | 18-12-21 | 15:38 | 1

Rutte en Kaag niet? Just asking.

Ichneumonidae | 18-12-21 | 15:44

Ik mag Azarkan wel. Goed bespraakt.

SinisterNL | 18-12-21 | 15:37 | 5

@van Oeffelen | 18-12-21 | 15:38: hebt u het over het CdA? Daar is alles , werkelijk alles verkeerd aan, tot aan de aanhangers aan toe.

dathoujetoch | 18-12-21 | 16:21

@VanBukkem | 18-12-21 | 15:49:

Hoezo? Omdat hij goed kan schreeuwen? Daarom zijn de SP, Greet en co, de FvD-bruinhemdjes en de Boze Boeren Bond en al die andere populisten hier zo populair: hard roepen en vooral geen verantwoordelijkheid willen dragen.

de IJsman | 18-12-21 | 16:22

@de IJsman | 18-12-21 | 16:22: De meest populistische partij is anders D66 met zijn holle kreten over "nieuw leiderschap".

MAD1950 | 18-12-21 | 17:20
▼ 2 antwoorden verborgen

“ ……. dat de knopen rondom de gemeenteraadsverkiezingen door hun wordt doorgehakt“?

JayJay | 18-12-21 | 15:36 | 1

"Kritische leden en medewerkers van DENK zijn bang dat deze stilte binnen DENK een grote gevaar is voor deze partij."

Het moet wel een authentieke mail van een lid zijn.

Kapitein Sjaak Mus | 18-12-21 | 16:05

Dit partij is van Kuzu. En die blonde vrouwtje.

RickTheDick | 18-12-21 | 15:35

Kuzu = Kaag...

Sterk en manipulatief...

neonreclame | 18-12-21 | 15:33

Mijn stem hebben ze.

VanBukkem | 18-12-21 | 15:32

Een corrupte partij die aangestuurd wordt door de Turkse geheime dienst met als enige doel de Turkse gemeenschap niet te laten integreren en ze dom te houden.....

Rest In Privacy | 18-12-21 | 15:31 | 1

Het maakt niet uit wat het bestuur doet of de tweede kamer fractie zolang Turkije het goed vindt kunnen ze alles maken en dat doen ze ook.

Rest In Privacy | 18-12-21 | 15:34

DENK is absoluut niet mijn partij, maar ik heb wel respect voor de inzet en opkomen voor de achterban (u weet wel; kiezers, burgers), van de heren Azarkan en Kuzu. Politici met talent, zeker Azarkan.

Ik vermoed dat DENK nog eeuwen verwijderd is van partijen als het CDA en PvdA, partijen waar smerige achterbakse spelletjes heel gewoon zijn. Het zagen aan stoelpoten wanneer iemand aangeschoten wild lijkt en het omhoog werken met de ellebogen als de tijd daar lijkt te zijn. De slachtoffers die het veld moeten ruimen laten zich niet kennen en iedereen klopt elkaar op de schouder. De afgevoerden krijgen natuurlijk een mooie functie elders. Zo gaat dat daar. Bij de cultuur van de islam hoort niet om kunnen gaan met schaamte en verlies en dus krijg je dit soort toestanden. De hele islamitische wereld bestaat ook uit eeuwenlange conflicten tussen allerlei groepen en ook dat zien we terug bij DENK want niet alleen voor Turken.

Nuuk | 18-12-21 | 15:31

Laat ze lekker elkaar de tent uitvechten die booslims, op naar de nul zetels!

fmarouet | 18-12-21 | 15:30

G.v.d. Wat een goed stuk. Laat de NL MSM hier wat over durven schrijven. F****ing w*****es.

Peter-Rissing | 18-12-21 | 15:29

Gewoon een aantal forensische psychiaters door alle politieke partijen heen laten bezemen. Wordt leuk. We zullen dan afscheid moeten nemen van vele "topmensen" , charmante sterke leiders, in essentie geprogrammeerd om bij elkaar in hun sociale glamourmedia krenkings en ruzie cultuur zich prettig te voelen, vanuit hun met name (rand) persoonlijkheidssyndromale problematiek, waar schapen oh zo graag achter hangen. Ze hebben een theatershow gemaakt, een clownerie waar ik van geniet, maar waar Nederland op deze wijze in essentie geen zak aan heeft. Ondanks Den Haag bestaat Nederland nog. Complimenten aan de Nederlander.

nobodiesunmighty | 18-12-21 | 15:28 | 1

Eensch +1

rifraf | 18-12-21 | 15:55

Denk dat ik persoonlijk Denk een veel minder groot gevaar vind dan 66 of GL

onesolution | 18-12-21 | 15:28

Ouderwets cliëntelisme en identity politics. Erger kun je het niet krijgen.

van Oeffelen | 18-12-21 | 15:25 | 2

Ja, de coalitie kan er wat van.

Deflatiemonster | 18-12-21 | 15:50

Ja, ze hebben alles van het CdA geleerd, vooral de fouten.

dathoujetoch | 18-12-21 | 16:21

Denk, de baby uit de hel dankzij de PvdA.

Piet Karbiet | 18-12-21 | 15:23

Ga dit lekker in Turkije of Marokko uitvechten ofzo...

More_Bazz | 18-12-21 | 15:22

Azkaban is best goed in trollen in de Kamer.

Mahatma | 18-12-21 | 15:22

Een weinig inclusief cluppie als ik de namen zo voorbij zie komen.

vic_typh | 18-12-21 | 15:21 | 2

Kweenie.
Die voorzitter, Ejder Köse, lijkt mij een Zweed.

Kapitein Sjaak Mus | 18-12-21 | 15:51

@Kapitein Sjaak Mus | 18-12-21 | 15:51:
Ik moest denken aan Kaiser Söze.
En kreeg gelijk zin om die film 'The Usual Suspects' met een fenomenale Kevin Spacey in de hoofdrol, weer eens te zien.

Peter Emile | 18-12-21 | 18:32

Altijd lachen met die mohammedanen.

Zet ze bij elkaar in een stichting of een omroep en er breekt geheid de pleuris uit.

Wijze uit het Oosten | 18-12-21 | 15:21 | 1

Zo doet men dat nu eenmaal in die contreien: je zou kunnen zeggen dat dat de wijze uit (lees: van) het (Midden-)Oosten is. ;-)

de IJsman | 18-12-21 | 16:28

Zo, dat is niet mals. Dan zit het bij de denk leden flink hoog, als (ook?) aan geenstijl een open brief wordt verzonden, een brandbrief.

ratelaar | 18-12-21 | 15:20 | 1

@ratelaar Dat dacht ik dus ook.

Agent 421 | 18-12-21 | 16:58

3 broeders van andere moeders.

Schemerlamp | 18-12-21 | 15:19 | 1

Maar toch familie.

de uitbater | 18-12-21 | 15:25

De weledele levensgenieter Tunahan Kuzu kan bij mij niet meer stuk. De toewijding van Farazid Azarkan trouwens ook niet. Hoe die heren het volksvertegenwoordigen van Nederland bevalt zou menig parlementariër tot voorbeeld mogen strekken. Voorbeeld niet verwarren met voorbinddildo..

Zou Sylvana Simons op het moment supreme nou echt ongesteld zijn geweest?

Hetkanverkeren | 18-12-21 | 15:18

Zijn er ook Nederlandse Denk partijleden? Of louter en alleen Turken en Marokkanen? Ik vraag dit voor een vriend

Dutch_Viscount | 18-12-21 | 15:17 | 4

Kijk eens naar het middelste poppetje. Van Baarle. Voormalig PvdA.

Lorejas | 18-12-21 | 15:28

@Lorejas | 18-12-21 | 15:28:
Volgens wiki agnost en aanhanger van Feyenoord.
Nou, dan weet je het wel.

Kapitein Sjaak Mus | 18-12-21 | 15:59

Ze hadden Sylvana Simons in de partij zitten. Dat was geen succes.

Dezenaamhier | 18-12-21 | 16:53
▼ 1 antwoord verborgen

Qua Denk: interesseert mij geen ene reet. Vertegenwoordigen een volledig parallelle samenleving die de mijne niet was, niet is en nooit zal zijn.
Wonen in eigen wijken, kopen bij/in eigen winkels (hallo Jumbo, AH, Plus en welke ondernemingen dat qua uitstraling menen te moeten ventileren en dat door de strot duwen van de rest van Nederland) en zijn echt never nooit niet van plan om te assimileren.

RGV42 | 18-12-21 | 15:17 | 2

Zit gewoon 21% btw op.

dhrat | 18-12-21 | 15:20

Oa Polen chinezen koreanen kopen ook het liefst in hun eigen winkels.
Nederlanders in het buitenland trekken ook sneller naar elkaar toe eten ook in Nederlandse restaurants of gaan naar nederlandse cafés als die er zijn. De binding cultuur tradities met en van het geboorteland blijft bestaan hoe ver je er ook van weg woont hoe lang je er ook woont.

jitro | 18-12-21 | 16:45

Waarom Geenstijl deze mail krijgt is mij niet helemaal duidelijk. Dit platform staat toch niet echt bekend als een bolwerk van Denk, dacht ik zo. Maar ik kan me vergissen.

goedverstaander | 18-12-21 | 15:14 | 5

Denk komt zo af en toe redelijke uit de hoek. Ook met doordachte plannen. En dat is op zich snel een oase in de politiek woestijn die het kartel heeft gecreëerd. En dat ze voor de moslim (zeggen) op (te) komen is op zich niks mis mee. Ze weten over het algemeen hun argumenten goed te onderbouwen en dat zonder de hysterie van Sylvana.

forecastle | 18-12-21 | 15:41

Ik denk dat er veel lezers zijn uit de moslimsamenleving en GeenStijl meer als een veilige haven ziet om deze brief zonder censuur of bijgevoegde
leugens in de openbaarheid te brengen. In tegenstelling tot de normale media.

jitro | 18-12-21 | 16:34

Een DENKer op GeenStijl... Het doet toch een beetje DENKen aan een FvD-lid dat zijn kritiek op de partij spuit bij Maroc.nl.

MAD1950 | 18-12-21 | 17:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Denk niet dat het ooit wat wordt met Denk

Pummetje | 18-12-21 | 15:13

Chewbacca altijd een sympathiek figuur gevonden.

dhrat | 18-12-21 | 15:07

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland