achtergrond

Geenstijl

NOS worstelt met lastig woke vraagstuk, wij nu ook

Not sure if...

Bij de NOS is elke redacteur natuurlijk uit op het winnen van de DIVIbokaal. Je moet immers wat als ambtenaar. Dus als één of ander drammend wokemokkel op twitter jankt dat één kop van één artikel op één website van dé NOS '(onbewust) racistisch' is dan wordt die kop onmiddellijk aangepast. Maar: klopt het wel? Want als er 'zwarte mannen' staat, is dat dan niet juist nog veel meer racistisch? Dat moet natuurlijk 'mannen van kleur' zijn! En kan 'mannen' eigenlijk nog wel in deze non-binaire tijden? Did NOS just asume a gender? Dat moet natuurlijk 'mensen van kleur zijn'! Vraag is dan: heeft NOS met opzet dat 'zwarte' laten staan om dat vervolgens na het geklaagdram van die wokeprostituee kwetsend aan te vullen met 'mannen'? Not sure if NOS is trolling... Alhoewel, humor bij de NOS, hoe realistisch is dat? En is het nu 'racisme' of 'onbewust racisme'? Krijgen ze bij de NOS soms geen gesubsidieerde DIVI-brainwashcursus onbewuste vooroordelen? Trouwens, die DIVI-bokaal, is die wel genderneutraal, net als de Gouden Kalveren? Vragen, vragen, vragen. Lastig, lastig, lastig. Wie de safe space in het circular cancelfiring squad durft te betreden en het goede antwoord triggered maakt kans op een GS-DIVI-buttplug (zij/hen). En een #metoo-date met soon to be NOS Op 3-stagiaire @Devika (naakt). Ze weet er van.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Interview met historicus Martin Harlaar, de schrik van woke en gendergekkies

Historicus Martin Harlaar (Amsterdam, 1956) publiceerde Het gender-experiment. Hoe maakbaar is onze identiteit als M/V/X? en Ben ik wel woke genoeg? Een ontdekkingstocht door het land der Social Justice Warriors.

@Arthur van Amerongen | 27-01-24 | 20:45 | 121 reacties

Hoofdredacteur @NOS Giselle van Cann: "Wij doen objectief verslag van Gaza-oorlog, checken feiten"

De NOS verslaat de Gaza-oorlog "Onafhankelijk en los van een maatschappijvisie, levensbeschouwing of politieke stroming." Staat er allemaal echt.

@Spartacus | 11-12-23 | 13:00 | 382 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.