Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

NOS Divibase: Staatsomroep heeft geheime wisselbokaal voor 'Divers Profileren'

Kan dit topic nog meegenomen worden in de Wekelijkse Divibokaal Vergadering van 13u15, meneer Gelauff?

Dankzij een mol op het Mediapark is GeenStijl in het bezit gekomen van screenshots en documenten waaruit blijkt dat publieke nieuwsdienst NOS haar medewerkers actief aanspoort om in reportages en nieuwsberichten te profileren op geslacht en etniciteit, en daarvoor op basis van drie wekelijkse nominaties iedere maand een "Divibokaal" uitreikt. Daarnaast heeft de NOS-redactie (400 medewerkers) toegang tot een zogenaamde "Divibase", een telefoonklapper waarin mensen zijn geregistreerd op geslacht en etniciteit, waardoor redacteuren bepaalde selectiecriteria kunnen toepassen om reacties en wederhoor specifiek bij Nederlanders met een migratie-achtergrond of van een bepaald geslacht te kunnen halen. Zie screenshot hierboven (opklik voor leesbaar). Afkomst en etniciteit worden in de database vermomd als "Diversiteit", waardoor personen in de klapper ineens een "Marokkaanse diversiteit" of een "Libanese diversiteit" krijgen.

Het feit dat deze "Divibase" gekoppeld is aan een maandelijks uitgereikte "Divibokaal" voor de meest 'diverse' productie, versterkt de suggestie dat de genationaliseerde nieuwsvoorziener etnische profilering en selectie op geslacht sterk aanmoedigt: "Aan het eind van elke week kiest de jury (die bestaat uit de collega’s die de divibase hebben samengesteld) uit de inzendingen drie nominaties, die op vrijdag bekend worden gemaakt in de 13.15 uur-vergadering", halen we uit de spelregels (volledige regels onderaan dit topic). 

De Divibokaal lijkt rond begin november 2019 te zijn ingesteld, maken we op uit een mail van 8 november, van coördinator Binnenland Ilse Mennen: "De eerste oproep, hierna wordt onderstaand bericht wekelijks gestuurd." Het is meteen een succes, want twee weken later, op 22 november, lezen we de enthousiaste zin "11 inzendingen, waarbij opvalt dat alle redacties tot nu toe een item hebben ingestuurd! Hofleverancier deze week was de redactie buitenland met 4 items, waarvan 2 (mede)gemaakt door correspondenten. Ook opvallend is dat er voor het eerst een inzending was van een stagiair. Goed om te zien dat ook die laag van de redactie al bezig is met diversiteit."

"Een diversiteitsfeestje"

Vrouwen met gasbranders. Bloedgeyl

Zo'n wisseltrofee voor huidskleurscores is natuurlijk hilarisch, maar tegelijkertijd ook - om het maar in diversiteitstermen uit te drukken - problematisch, zo niet toxic. Immers, zodra de Belastingdienst een dubbel paspoort hanteert als criterium voor toeslagtoetsing, regent het verontwaardiging en verwijten van racisme en discriminatie. Maar als de NOS haar eigen producties toetst op kenmerken als afkomst en geslacht, om zulke items in juryrapporten te duiden als "een diversiteitsfeestje", en de makers daarvoor met prijzen te belonen, moeten we ons ook afvragen of het diversiteitsbeleid van de publieke omroep leidt tot discriminatoire keuzes in de nieuwsvoorziening van de NOS, en of die vervolgens zwaarder wegen dan feiten, objectiviteit of ter zake relevante deskundigheid bij de totstandkoming van nieuwsitems.

Bij de NOS zijn ze ontzettend trots als een deelredactie de wisselbeker wint (interne mailing van 29 november 2019 van adjunct hoodredacteur Aletta Oosten: "Nieuwsuur heeft een Emmy, NOS Stories de minstens zo prestigieuze Divibokaal!!!"), maar bestaat er - gelukkig - ook discussie met diverse opvattingen over de "DiviBokaal": De redactiecommissie (RC) heeft zich afgevraagd of de NOS niet doorschiet in het diversiteitsbeleid. 'Marcel' (Gelauff, hoofdredacteur NOS - red.) denkt van niet. De RC "vreest voor negatieve reacties" als naar buiten komt nu GeenStijl bekend maakt op welke wijze de Staatsomroep te werk gaat. Marcel erkent dat risico wel, maar ziet geen reden om van het profileringsbeleid op geslacht en afkomst af te stappen, omdat het "werkt" en "betekenis heeft". Daarmee bevestigt hij dat identiteitspolitiek een zwaarwegende rol speelt in de productie van nieuws. 

We zijn ontzettend benieuwd welke drie reportages deze week in de vrijdagvergadering van 13u15 genomineerd worden voor de "Divibokaal", en zullen de NOS nog benaderen voor een reactie op de vraag wat zwaarder weegt: objectieve nieuwsgaring, of het geslacht en de huidskleur van mensen die ze voor de camera, kladblok of plopkap krijgen. Daarnaast zijn we benieuwd of Marcel Gelauff denkt of het belonen van reportages op het tamelijk holle criterium "diversiteit" sturend werkt in de keuze voor nieuwsonderwerpen. Immers, meer vrouwen met een "niet-witte" huidskleur en een hoge positie in beeld, vergroot de kansen op de wisselbeker. Want uit interne mails blijkt letterlijk dat journalisten van de NOS bewust op zoek gaan naar uiterlijke kenmerken bij mensen die ze interviewen, en dat ze daarvoor vervolgens beloond worden met een nominatie. We zijn zeer benieuwd welk hoofdstuk van de Code van Bordeaux deze corrumperende journalistieke praktijken aanmoedigt. Maar eerst, de vrijdagvergadering van 13u15!

FIJN WEEKEND

Pluspuntje: hier is wél goed gehandeld door de NOS:

Rot op, Louis Kroes

Integrale tekst interne mailing 22 november 2019:

"Het is vrijdag, de dag van de nominaties voor de bokaal, de maandelijkse prijs voor het meest bijzondere verhaal of onderwerp op het gebied van open en onbevangen en diversiteit. (De beker wordt een keer per maand uitgereikt, wekelijks worden de nominaties bekend gemaakt, bij het gebrek aan een 13.15 vandaag via de mail)

De statistieken van deze week:
11 inzendingen, waarbij opvalt dat alle redacties tot nu toe een item hebben ingestuurd! Hofleverancier deze week was de redactie buitenland met 4 items, waarvan 2 (mede)gemaakt door correspondenten. Ook opvallend is dat er voor het eerst een inzending was van een stagiair. Goed om te zien dat ook die laag van de redactie al bezig is met diversiteit. 

De felle maatschappelijke discussie over racisme in het voetbal kwam ook goed terug in de berichtgeving van de NOS. Jeugd, Sport en Nieuws en Co stuurden daarover een item in. 

Los van racisme, dat deze week het nieuws domineerde, vielen ook het Oog op door een diverse en vrouwelijke spreker het feminisme in Frozen2 te laten duiden en NOSop3, die over Kunstmatige Intelligentie en een vrouwelijke deskundige en een deskundige met een migratieachtergrond aan het woord lieten. Beiden goede voorbeelden van diverse sprekers, die benaderd zijn vanwege hun vakgebied. 

Maar uiteindelijk zijn dit de genomineerden van deze week:
·  Dit verhaal met de reactie van Wijnaldum vanuit Sport gemaakt door Nathalie Hoogerveen. Niet eens vanwege de originaliteit van het onderwerp, maar wel door de enorme impact ervan:
https://nos.nl/artikel/2310992-wijnaldum-geschokt-door-racisme-ik-zou-weglopen-en-niet-meer-terugkomen.html
·  Reportage (RTVO) van correspondent Rop Zoutberg en Oumaima Abalhaj over een Marokkaanse topsporter die naar Spanje is gevlucht. Kreeg veel stemmen omdat het een gezicht gaf aan de ruim 7000 Marokkaanse vluchtelingen/migranten. Ook is het een voorbeeld van hoe je op zoek kan gaan naar diverse onderwerpen in het buitenland. https://nos.nl/artikel/2311422-zonder-connecties-en-geld-zijn-gouden-medailles-in-marokko-niets-waard.html
·  En dit artikel van Levi van Eck over de impact van ‘grapjes’ en racistische bejegening tijdens Sinterklaas op donkere mensen. Goed omdat het voortkwam uit de vele berichten die social ontving en het viral gaan van een filmpje van Gerda Havertong, dat laat zien hoelang deze discussie al teruggaat.  https://nos.nl/artikel/2311146-hey-zwarte-piet-of-waar-is-je-pietenpak-zo-kwetsend-zijn-die-grapjes.html

En de winnaar (de genomineerde voor de bokaal van deze week is), volgens de jury is: Het artikel over zwarte piet van Levi! Gefeliciteerd!! Levi dingt namens online dus mee naar de bokaal, die we volgende week vrijdag uitreiken.

Blijf je inzendingen ook volgende week weer opsturen naar bokaal@nos.nl (en je mag ook vanzelfsprekend jezelf of juist hele andere redacties nomineren). Goede sprekers vind je onder andere hier: http://divibase.intern.nos.nl"

Hier nog even de spelregels:

Open en onbevangen en diversiteit, deze begrippen staan centraal.

Diversiteit definiëren we in de meest brede betekenis: man/vrouw-verhouding, afkomst, opleiding, regionale spreiding, geloof en overtuiging et cetera.

Al onze uitingen (platforms) en redacties kunnen meedingen naar de (wissel-) bokaal.

De prijs is bedoeld voor verhalen en onderwerpen die een aansprekend en goed journalistiek voorbeeld zijn als het gaat om open en onbevangen en diversiteit.

Gelet wordt op invalshoek, keuze van gasten of geïnterviewden, aanpak en uitwerking van een onderwerp, creativiteit en originaliteit en journalistieke betekenis.

Iedereen kan zijn of haar verhaal of onderwerp insturen (of verhalen van derden) naar bokaal@nos.nl – je kunt dus ook genomineerd worden door je collega’s

Aan het eind van elke week kiest de jury (die bestaat uit de collega’s die de divibase hebben samengesteld) uit de inzendingen drie nominaties, die op vrijdag bekend worden gemaakt in de 13.15 uur-vergadering 

De hoofdredactie kiest  één keer per maand uit de genomineerden (van de afgelopen weken) de winnaar van de wisselbokaal

De bekendmakingen en de uitreiking gebeurt in de 13.15 uur vergadering op vrijdag  – en dat is een aanleiding om aandacht te besteden aan de journalistieke stand van zaken als het gaat over diversiteit.

Reaguursels

Inloggen

Sometimes there isn't enough vomit in the world ...

TitanFoxX | 17-05-20 | 08:55

Verdomd goed journalistiek werk GS. De hypothese dat ‘Hilversum’ op basis van een linkse agenda functioneerd blijkt nu dus een feit te zijn

Peter-Rissing | 16-05-20 | 22:48

Als de politie de etnische afkomst van verdachten bijhoud heet het etnisch profileren. Die worden door diverse organisaties op de vingers getikt. In dit geval is dit geen probleem? En is op die database geen AVG van op toepassing?

Atlantis-95 | 16-05-20 | 12:08
-weggejorist-
J.Thee.Cohen | 16-05-20 | 11:38

"Om in zo'n witte mannenwereld een vrouw te vinden met migratie-achtergrond die ook leuk en vlot spreekt is erg knap."
Hiermee geven ze zelf al aan dat je die met een vergrootglas moet zoeken. En wij weten allemaal dat dat niet is omdat vrouwen met een migratie-achtergrond zeldzaam zijn: Dat is omdat de subset daarvan, de vrouwen die ook echt integreren, wat van hun leven maken en daarin succesvol zijn, uitermate klein is, dus niet representatief is, en propagatie van dat beeld dan dus propaganda is.

Chuck the plant | 16-05-20 | 10:15

Ik snap als je dit doet in een opiniërend programma. Maar van een zogenaamd objectieve publiek betaalde instantie verwacht je dit niet. Alle beginnersfouten gemaakt, als de verantwoordelijke hier geen ontslag voor krijgt, weet ik ook niet meer hoe slecht je je werk moet doen om het we te krijgen. Vraag mij af hoeveel personeel hier in mee is gegaan, of niet aanvoelde dat dit niet een goed idee is. Die zijn namelijk behoorlijk incompetent als kritisch journalist, hebben deze mensen überhaupt een journalistiek diploma? Zo ja dan zou er eens in bijscholing geïnvesteerd mogen worden.

WaltKowalski | 16-05-20 | 09:42

Correctie: in de gehele NOS klapper zijn uitsluitend lieden van linkse persuasie te vinden. Diversiteit bij de NOS gaat dus over kleurtjes en cultuurtjes, niet over gedachten en ideeën. En dat is dan de “staatsomroep”. Snik.

Rest In Privacy | 16-05-20 | 07:51

So hee, dat maakt onze NOS stasi omroep helemaal onGelauffwaardig.

Iamnobody | 16-05-20 | 01:49

Op basis van de eerste pagina kun je al zien dat er onevenredig veel Marokkanen in die Divibase zitten. Kan me niet voorstellen dat de NOS zó veel items over criminaliteit wil maken.

BRR76 | 15-05-20 | 23:29

In de divibase stond waarschijnlijk ook Rian van Rijbroek vermeld met omschrijving: vrouw; wit; cybersecurity specialist.

de euro middenweg | 15-05-20 | 23:09

Zich superieure achtende witte/blanke/lichte mensen als Marcel Gelauf die uit "pure goedheid" die "zielige gekleurde stumperds" voortrekken op TV in hun strijd tegen racisme, daar komt het dus eigenlijk op neer.

Doctor Honoris Causa | 15-05-20 | 22:51

Letterlijk misselijkmakend. De diversiteits-rot is nog veel verder gevorderd dan ik dacht. Dit is gewoon niet meer te saneren. Extractie is wat rest.

fdisk | 15-05-20 | 22:41

De NPO heeft ook zo’n database.. en op een goede dag kwam ene Rian van Rijbroek naar boven.. vrouw, ‘hacker’, ‘expert’, om iets te zeggen over de, achteraf, scriptkiddie activiteiten van een 16 jarige..

Daar lachen we nu nog om

Epistulae_Morales | 15-05-20 | 22:04
-weggejorist-
Zeikerd | 15-05-20 | 21:31 | 1

NOS = Fakenews. Maar dat was al jaren bekend. Goed dat het eens in de zoveel tijd weer bewezen wordt.

Piraatbas | 15-05-20 | 21:07

En links Nederland blijft maar bij hoog en laag vol houden dat 'Cultuur Marxisme' een rechts complot zou zijn. Zie hier het zoveelste bewijs. Het over culturele lijnen uitbouwen van tegenstellingen tussen vermeend onderdrukkers en onderdrukten. Toepasbaar op zo'n beetje iedere minderheid. Noem het identiteits politiek, noem het oikofobie, noem het cultureel marxisme. Deze ideologische rotting blijkt tot in diepe lagen van onze bestuurlijke elite en media te zijn doorgedrongen. Saneer de NPO! Stem FvD

Joostmochtnietsweten | 15-05-20 | 21:07

Wat een verrassing!! Jemig nooit gedacht dit.. is het wel waar? Je zou bijna een complotdenker worden..

David000000007 | 15-05-20 | 21:07 | 2

'complotdenken' is een vorm van framing die in eerste instantie is ingezet door de CIA om kritiek op de officiële lezing van zaken makkelijker geaccepteerd te krijgen. Uiteraard heb je gekkies die debiele shit geloven, maar in principe kun je er van uit gaan dat hetgeen je weet, zelden 100% accuraat is en soms totaal anders in elkaar steekt. Complotten, leugens, manipulaties, politieke spelletjes, coverups, etc, bestaan. Dus wie niet klakkeloos de officiële lezing aanvaard is niet gek maar kritisch. Naar mijn mening is dat een deugd.

Joostmochtnietsweten | 15-05-20 | 21:16

@Joostmochtnietsweten | 15-05-20 | 21:16: complotdenken is gewoon een bijproduct van een maatschappij waarin domme mensen niet meer van de honger doodgaan, zoals vroeger..

Epistulae_Morales | 15-05-20 | 21:59

Laten we vooral ook niet vergeten dat de NOS, direct en/of indirect, gestuurd wordt door de ‘onze’ politiek. Via beleid, achterkamertjes, dinertjes, speciale bijeenkomsten, briefings, workshops. De NOS is vooral uitvoerder van, doch met enorme affiniteit met, een vuile agenda.

Jimmydepimmy | 15-05-20 | 20:58 | 1

76zetels voor FvD. Tot die tijd blijft deze walgelijke indoctrinatie van uw belastinggeld bij de NPO gewoon door gaan...

Joostmochtnietsweten | 15-05-20 | 21:18

Het is dus nu wel duidelijk: "diversiteit" is alleen maar een ander woord voor "racisme".

Argyronauta | 15-05-20 | 20:44

Ik ben ff ingelogd om te delen dat ik voor onthullingen zoals deze graag wat centjes bijdraag aan GS elk jaar, chapeau

Genuanceerd | 15-05-20 | 20:29 | 1

metoo !

severalminutes | 16-05-20 | 11:11

Is daar een witte vrouw? Daar moet een negerin!

ridder pompompom | 15-05-20 | 19:50

Ik zie het probleem niet. We moeten ons belastinggeld toch ergens aan uitgeven? En dan staat dit toch wel met stip op1

ArieR68 | 15-05-20 | 19:20

Ik kon gewoon niet geloven dat dit echt was, ik heb dit schaterlachend zitten lezen... auw mijn ribben...

Hiervoor ben ik premium reaguurder...

Uitvindert | 15-05-20 | 19:13

Voor dit soort politiek correcte zelfpijperij betalen wij dan belasting...

Vrouwtje_haram | 15-05-20 | 19:07 | 1

Laten we hopen op een rechtzaak. Het werkelijke racisme en discriminatie vind je op links. Blanke mannen zijn degenen die klaarblijkelijk te maken hebben met institutioneel racisme.

Joostmochtnietsweten | 15-05-20 | 21:20

De boodschapper is GS, dus bij voorbaat al verdacht, dus deze storm waait geruisloos over, zie witte onderbroek, suikerspiegel, gekkie Bij1 enz. De klokkenluider wordt kaltgesteld en komt op een zwarte lijst (no pun) en de MSM gaat over tot de orde van de dag.

Kukooo1 | 15-05-20 | 19:06

Tja, was bij mij al overduidelijk! Item zwarte piet bij DWDD met die subsidietrekker kreeg uitermate veel aandacht en zendtijd. Men genoot er van om het Ned. Volk te laten doordringen van hun gelijk. Weg met de Ned. tradities. En het moest snel. Wetende dat zij het Sint journaal,( ook bezorgd als draaiboek in scholen), intocht, en de Sint verjaardag in hun macht hadden zou dit totaal geen probleem worden. En zie, dit jaar geen pieten bij intocht.
En het volk blijft gezapig naar de NPO kijken. Zielig volk.

Mispel | 15-05-20 | 18:59

NOS moet net als de Griekse nationale omroep per omgaande worden opgeheven. Dit soort rotzooi moet je niet in stand willen houden. En zo goed van GS dat jullien dit hebben weten uit te zoeken!! Complimenten! Ik ga een GS-kroontje bestellen binnenkort!

rectormagnificus | 15-05-20 | 18:34

Ik kan het bijna niet geloven wat hier staat, twee keer gelezen. Dit is toch helemaal van de pot gerukt ? Om niet te spreken over hoe eng dit is ? Lijstjes maken met mensen op huidskleur etc etc ? Bij de Nederlands Omroep Stichting , wat zo objectief mogelijk zou moeten zijn ? WHAT THE FUCK ! Moeten we niet als de sodemieter een "objectiviteitsorgaan" oprichten wat zulke misselijke figuren uit overheidsfuncties verwijdert .

Kim-Jung-Un | 15-05-20 | 18:05

Wat heeft de NOS toch een drogredenatie om fake news te maken.

Jan de Vries | 15-05-20 | 17:57

Top van geenstijl. Hiermee tonen ze toch aan wederom hoogstaande nieuwsfeiten te kunnen brengen. Ook netjes en gedurfd van de tipper .

Schepvogel | 15-05-20 | 17:35 | 1

Chapeau voor de klokkenluider inderdaad.

Het brein erachter | 15-05-20 | 21:10

Dit idee hebben ze gewoon gejat van CNN.

Themistocles | 15-05-20 | 17:31 | 1

Ze zijn bezig CNN te isoleren en de BBC wordt deels ontmanteld, Men is er wel klaar mee zo blijkt, de leugens en bedrog door een klein groepje activisten.

Sw.Dwaallicht | 15-05-20 | 18:13

De NOS, van ons allemaal, voor ons allemaal.

Acidstain | 15-05-20 | 17:22

Wat is dit treurig. Wat is dit intens dom. Dan heb je toch volkomen gemist wat journalistiek is.

JvanDeventer | 15-05-20 | 17:21

Aangifte doen (ja/nee)?

born2killn00bs | 15-05-20 | 17:11

Weer een complottheorie die complot feit blijkt te zijn.

OudeNederlander | 15-05-20 | 17:09

Ben benieuwd vanavond op het journaal!

born2killn00bs | 15-05-20 | 17:07

Mooie scoop hoor. ! Ipv gewoon onbevangen te berichten over zaken is er een interne deugcompetitie gaande, niet geloven, maar eigenlijk ook weer wel.

Zwizalletju | 15-05-20 | 17:04

En????
Wie kan deze week de beker op de LHBTIQ+ schoorsteen zetten?

Lampie190 | 15-05-20 | 16:56 | 1

Cluadia.

Arachne | 15-05-20 | 21:59

NOS: Niet Ons Soort...

Reykjavik | 15-05-20 | 16:50 | 1

Hulde! Voor deze tegel.

The Felchmeister | 15-05-20 | 16:55

Onze staatsomroep discrimineert als een malle en is meer bezig met etnisch profileren dan wie dan ook. Wat een schande!

WillemWordtWakker | 15-05-20 | 16:49

Dit is echt GEWELDIG!!! Hoe meer die gekken hun best doen om ''divers'' te zijn hoe dommer het word, hahaha.

1 tip, doe gewoon normaal. Doe je al gek genoeg :D

Brulaapje | 15-05-20 | 16:46

Je kan mensen ook uitnodigen op basis van hun kennis en kunde. Lekker als je daar hebt gezeten en toevallig ook "divers" bent, dan weet je weer precies wat ze over je denken.
Mensen selecteren op basis van aangeboren kenmerken is gewoon keiharde discriminatie. En er dan ook nog prijzen voor uitrijken. Ziek.

omwenteling | 15-05-20 | 16:39 | 1

Uw spelling van uitreiken is geniaal... in dit geval!

Dr. Worstenbroodje | 15-05-20 | 23:25

Hahahaha, wat een trieste soap is de natio... staatsomroep toch.

litebyte | 15-05-20 | 16:37

Marcel moet vervangen worden. Door een negerin.

Ramsesz | 15-05-20 | 16:28

Het werkt wel.
Je kunt geen programma op de NPO bekijken of er schuift wel een hoofddoek door het beeld. En dagelijks wordt er nu verkondigd hoe geweldig de ramadan is: na een dagje vasten komt het overdadige (vr)eten.
Nederlanders die gewoon verstaanbaar Nederlands praten worden tegenwoordig ondertiteld. De nieuwe normaal?

Here's Freddy | 15-05-20 | 16:25

Ze hebben er echt geen besef van dat hun salaris door de belastingbetaler wordt opgebracht. Wat een verziekte cultuur. Ongelooflijk.

TBZM | 15-05-20 | 16:24

De winnaar van de divibokaal van vandaag is de repo over de ‘overlast’ (lees straat terreur) in Leidschendam: alleen maar Marokkanen!!!

Fontanarossa | 15-05-20 | 16:20 | 1

LOL

Rest In Privacy | 15-05-20 | 16:35

1 term, 2 woorden, 6 lettergrepen en werkgevers mogen het niet , normale mensenburgers mogen het niet, politie en justitie ook niet. NOS wel......
We noemen dat (heel gemeen maar) indien juist toegepast heel nuttig 'etnisch profileren'

loze stijl | 15-05-20 | 16:18

In de VS zijn alle niet-exacte wetenschappen volop aan het veranderen in post-koloniale Sylvana Simons divi-clubjes met als gevolg dat de universiteiten geen geld meer ontvangen voor & steken in dit soort tokkie toko's.

Eeuwig..Op..Vakantie | 15-05-20 | 16:13

Infantilisering van zijn kijkers en etnische profilering van inhoud uitzendingen.
Jonge journalisten weten niet dat in DDR er maandelijks ook een werknemer van de maand werd gekozen of misschien weten het grut het wel maar idealiseert zij uit naïviteit en onwetendheid de DDR.

jaap932057795966 | 15-05-20 | 16:12

Hoe halen ze zichzelf zo naar beneden die NOS? Trots op dat ze racisme bestrijden door nóg racistischer te zijn? Daar waar 'normaal' racisme door de jaren wordt opgebouwd, geldt het bij NOS blijkbaar als verdienmodel.
En vrouwen? Die worden dus weggezet als zielige mussen waarbij je moet applaudiseren als er één een toppositie krijgt 'gegund'. Mensonterend dit, je zou maar vrouw zijn...
En voor het gemak zwijg ik maar over die aandachtsgeile travistieten die in dezelfde vijver vissen. Want geestesziekte 'moet' ook worden ge-etaleerd.
Het kost handenvol geld om alles te willen rechttrekken wat krom is. Stop met financiering van idioterie, eindelijk eens. Stop dat geld liever in (geestelijke) gezondheidszorg, ipv ons te blijven lastig vallen met de wereld op zijn kop waar je zogenaamd 'niks van mag zeggen'. En (groen)links wordt niet breed gedragen als in de sprookjes, zoals de censuur tracht te melden iedere dag. Amsterdammers, échte Amsterdammers bijv. zijn toerisme, islam,hun wereldvreemd hypocriete burgemeester (met criminele partner en dito zoon) bakfietsen, afpersing van automobilisten, drugs, travistieten en andere verloedering helemaal beu.
Ik ben geen 020-er, maar gooi eens een balletje op bij iemand daarvandaan en hij/zij loopt helemaal leeg.

Rech_Tvoorzenraap | 15-05-20 | 16:12

Zo die durven, etnische gegevens (bijzondere persoonsgegevens!) registreren zonder toestemming. Daar heeft de AVG een ijzersterke mening over!

kolonel bromsnor | 15-05-20 | 16:07

Ooit zag je bij het journaal een homogeen volk met zeer diverse meningen. Tegenwoordig zien we een beetje divers volk met een zeer homogene mening.

Selassie | 15-05-20 | 15:58 | 3

Wanneer was dat eerste? Polygoon journaal van 1925?

Graaf_van_Hogendorp | 15-05-20 | 16:00

Mooie stelling!! Iets voor de opleiding tot journalist.

Dr. Worstenbroodje | 15-05-20 | 23:51

Ik denk dat op de burelen van de NOS nu het spelletje "Wie is de mol" gespeeld wordt... Een ding weten we zeker. Het is een witte mol...

ScumbaggusMaximus | 15-05-20 | 15:54 | 3

Zitten er dan nog witten.
Of is het een albino?
Want dan is het weer divers.

Kijkeensaan | 15-05-20 | 15:56

Ik zou zeggen goude format voor een uitzending. Ja platvloers vermaak maar sinds Boer zoekt Hoer, Heel Holland Kakt en De Wereld Graait Door ligt de lat beneden zeepijl bij de NPO.

Graaf_van_Hogendorp | 15-05-20 | 15:59

Waarom per se wit? Misschien is het wel iemand van kleur die het beu is dat op aangeboren kenmerken wordt geselecteerd.

Het brein erachter | 15-05-20 | 23:30

Druk het maar door de strot,..... dan ga je vanzelf kotsen.
Zoiets zullen ze ook wel bij de ster hebben.
Want die is zo divers doorgeslagen dat ze bijna niet meer divers is.

Kijkeensaan | 15-05-20 | 15:52

Buitengewoon onplezierig voor de NOS lijkt me dat GS blijkbaar daar een mol heeft -en doorgaans weet je niet wie dat is. Dat is een beetje het idee van mollen. Wellicht is het Gelauff zelf. Wie zal het zeggen. Mooi. Complimenten voor GS en voor de Mol. Het zegt iets over vertrouwen.

DeJemelscheet | 15-05-20 | 15:50

De nos is hele foute club.

Eddy67 | 15-05-20 | 15:47

"De RC wijst op mogelijke negatieve reacties als naar buiten zou komen dat NOS Nieuws deze bokaal heeft ingesteld. Dat risico is er misschien wel, denkt Marcel, maar dat is niet gelijk reden af te zien van iets dat voor ons werkt en betekenis heeft."
Dus de Staatsomroep wéét dat het rond laten gaan van deze bokaal controversieel is, maar daar heeft Gelauff schijt aan, want als het binnen de eigen organisatie werkt, en betekenis heeft, dan moet het gewoon kunnen, wat de samenleving er ook van vindt.
Dat is puur en oversneden sektarisch denken. Dat is de eigen moraal ("iets dat voor ons betekenis heeft") verheffen boven die van de samenleving die men zou moeten dienen. Dat is óók die moraal in rigide gedragsregels ("wat voor ons werkt") gieten.
De Staatsomroep is een enge sekte.

Schoorsteenveger | 15-05-20 | 15:47 | 1

Bij de douane werkte het ook, maar dat mocht ook niet.

bergsbeklimmer | 15-05-20 | 16:26

*hoofd raakt tafel* x9000

klimaatsloper | 15-05-20 | 15:45

Ik vind dat wanneer men zo met kleur (of diversiteit dan) bezig is, dat er iets niet helemaal goed zit in de bovenkamer.

sjef-van-iekel | 15-05-20 | 15:42

Zegt de NOS hier eigelijk blank en man is beter? Waarom zou je anders zo expliciet een vrouw in beeld brengen. als je voor de beste moet gaan?

Xa4vier | 15-05-20 | 15:34

Ik zit me echt te verheugen op de reactie van de NOS. Wat wordt het? Ja sorry, foutje? Zo was het niet bedoeld, maar we stoppen er mee? We benadrukken dat goede nieuwsgaring altijd voorop gestaan heeft en blijft staan?

John McClane | 15-05-20 | 15:33 | 1

Die liegen zich er wel weer uit, let maar eens op. Dit soort debielen geven nooit op, die moet je hardhandig stoppen en in bescherming nemen tegen zichzelf en de samenleving.

Sw.Dwaallicht | 15-05-20 | 15:41

Ach wie neemt de NOS nog serieus? Opdoeken zou het nog minste moeten zijn. Beter is om verantwoordelijke personen te vervolgen wegens fraude tov de belastingbetalers.

Tronald_dump | 15-05-20 | 15:29

Voormalige DDR hoofdredacteuren zouden hier met grote jaloersheid naar hebben gekeken. Hoe manipuleren wij onze kijkers met verwrongen maatschappijbeeld.
Journalistjes hebben niet door dat overgrote deel van werkende bevolking de werkelijkheid kent en zich suf lacht om deze naieve benadering.

jaap932057795966 | 15-05-20 | 15:25 | 1

Het werkt prima. Heb je wel eens naar de peilingen gekeken? Hersenloze schapen in dit land vinden het prachtig al die discriminatoire maatregelen onder het mom van 'diversiteit'.

Antiquerulant | 15-05-20 | 15:40

Prima dat zij dit doen want het maakt een hoop duidelijk. Heel erg pijnlijk voor Ozcan Akyol, Simone Weimans, Giovanca, Margriet v d Linden, Caudicatio de Brey , Fidan, Marc Marie, Ajoud Mihoudi, Soundos, de grijze hoofddoekdraagster op 3, Nadia Mousaid etc etc Ali B, Ali B, Ali B
Dan moet je toch bij jezelf te rade gaan. Wat een afgang.

darius | 15-05-20 | 15:20 | 2

Token medewerker, best wel belangrijk!

Tronald_dump | 15-05-20 | 15:25

Ik zou niet meer aanschuiven als gast, tenzij ikzelf het onderwerp ben. Dan weet ik meteen dat ik niet door een deugfilter gehaald ben.

sjef-van-iekel | 15-05-20 | 15:45

Ongelofelijk dit, je bek valt open van verbazing wat deze activisten vermomd al journalisten met ons belastinggeld doen. Gisteren een gesprek gehad met enkele collega’s waarvan een van Turkse, een Marokkaanse en twee van Hollandse origine. We spreken vrijuit en zonder terughoudendheid. Waar het op neer komt is dat iedereen elkaar als gelijke beschouwd. Niemand bij ons zit te wachten op een status aparte, dit wordt niet getolereerd. De NOS en nog heel veel meer deug-instellingen werken middels een geheime agenda polarisatie in de hand.

De NOS is racistisch.

Sw.Dwaallicht | 15-05-20 | 15:16 | 3

Je ziet wel vaker dat de zogenaamde 'anti-racisten' juist de partij is die extreem racistisch handelt. Deze vorm van 'positief' racisme is misschien nog wel erger dan de debielen die openlijk racistisch zijn. Ze behandelen met deze methodiek mensen echt als minderwaardig door enkel een individu te beoordelen op uiterlijke kenmerken. Hoe kun je zo blind zijn door te denken dat je goed bezig bent als je mensen zo beoordeelt en benadert? Dit is echt om van te kotsen. Dit mag wat mij betreft niet zonder gevolgen blijven, deze mensen zou je per direct de laan uit moeten laten sturen. Maar wie gaat dat doen?

Dannydekr 2.0 | 15-05-20 | 15:28

Ik werk en heb gewerkt met Indiers, Pakistani, blanken en bruine Engelsen, met Belgen, met Fransen, met Duitsers, met Italianen, Zwitsers. De enige discriminatie als je het zo kunt noemen die ik zelf heb ondervonden is dat Indiers en Pakistani elkaar het balletje toewerpen. Het links gezeur en het links overdrijven van iets wat er niet of nauwelijks is werkt polariserend.

Slough | 15-05-20 | 15:35

Ok zich mogen publieke instellingen, politieke sektes of propagandisten debiel zijn. Is het niet dat ze al jarenlang een oeverloos grote bek hebben richting mensen welke niet hun religie aanhangen en hun vermeende opponenten dagelijks keihard beschuldigden van populisme en racisme. Pure gaslichting, aldus.

Sw.Dwaallicht | 15-05-20 | 15:37

Ach mensuh toch kom op zeg jullie prijzen die typhuslul van een Mark 'bejaardenruimer' Rutte nog steeds de hemel in maar zijn verontwaardigd over deze DIVIBokaal??? En lees dit nog even joh stelletje VVD-lovers hiero: www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/51232...
Jep Mark Rutte is echt goed bezig hoor met het managen van de corona-crisis (NOT!!!), 100-en miljoenen toeschuiven aan de Staatsomroep NOS (NOT!!!) en het uitmelken van de Nederlandse burgers via de onder hem ressorterende corrupte criminele Belastingdienst (NOT!!!). Flikker toch allemaal een pleuriseind op met je goedpraterij over Markie en dan nu zogenaamd verontwaardigd doen.

Roadsurfer | 15-05-20 | 15:15 | 2

Je verschillende dingen ook gewoon apart blijven zien en beoordelen he?

John McClane | 15-05-20 | 15:31

"Flikker toch allemaal een pleuriseind op met je goedpraterij over Markie en dan nu zogenaamd verontwaardigd doen."
Oke doei!
En fuck Mark en vvd net zo hard als de nos npo .. en neem er zelf ook eentje.

grapo | 15-05-20 | 16:54

Ik word zó mooi van dit verkrampte deugdenken. En de term ‘witte man en witte vrouw’; gruwel. Maar hoe zit het bij Opsporing Verzocht? Gaat dat nu ook ‘verwitten’? Trouwens: 400 man personeel? Zo zo.

RGV42 | 15-05-20 | 15:15

En dan zetten we dit in de hal, en gebruiken het als achtergrond bij alle vraaggesprekken: nl.wikipedia.org/wiki/Dividivi

Rhenium | 15-05-20 | 15:15

Een jaar of 12 geleden, toen ik nog met mijn Russische ex samen leefde kregen we haar familie over uit Moskou. Ik raakte in gesprek met zwager Denis en al snel ging het over politiek en bijbehorende propoganda. Ik had nog geen rood pilletje gepopt en verdedigde Nederland en het Westen met alles wat ik in me had. Wij hadden tenslotte vrije media!
Denis moest alleen maar lachen en zei: "We worden allebei besodemieterd, het verschil is alleen dat wij het weten en jullie niet"
Jezus wat had die gozer gelijk

MarkiesDeBalzaque | 15-05-20 | 15:09 | 3

Man dat wist ik in 1988 al toen ik op mijn motor achter IJzeren Gordijn ben gaan kijken. Mama mia wat zag ik toen letterlijk met eigen ogen hoe wij toen al belazerd werden alleen zij achter het IJzeren Gordijn wisten het 200% zeker en wij werden door de toen al Staats-media een rad voor ogen gedraaid.

Roadsurfer | 15-05-20 | 15:18

Weten wij toch al lang dat NPO de burger elke dag weer wil manipuleren en dat op verzoek of met toestemming van den Haag

jaap932057795966 | 15-05-20 | 15:29

@Roadsurfer | 15-05-20 | 15:18:
Ik heb heel lang heilig geloofd in ons systeem en dacht echt dat de media objectief was. Mijn ogen gingen pas open toen op het Internet ook andere informatiebronnen te vinden waren. Daarom voel ik me ook zo genaaid waarschijnlijk. Moet er wel bij zeggen dat ik wat jonger ben dan u. Ik mocht in 1988 niet eens brommer rijden.

MarkiesDeBalzaque | 15-05-20 | 15:34

De NOS en haar Fremdrassigen Bokal, oftewel de Goebbelstrofee

klön | 15-05-20 | 15:03

Ongelofelijk dit. Wat een verrotte cultuur moet daar heersen als je werkgever discriminatie aanmoedigt en beloont. Dat het in zo'n grote organisatie pas na een half jaar naar buiten komt geeft wel aan wat voor lui daar werken.

memanta82 | 15-05-20 | 15:03 | 1

Klokkenluiders worden altijd aangepakt. Zowel door de staat, de organisatie in kwestie, en dan zijn er ook nog lui als jij, die ze nog even publiekelijk te schut zetten. Het is een wonder dat ze nog bestaan.

Mozes Langebroek | 15-05-20 | 15:29

Bij de BBC is deze divi-gekte nog veel groter. Het programma Countryfile was ooit een boegbeeld van typische Britsheid, maar toont nu tussen de schapen en aardbeien een tot belachelijk leugenachtige geforceerdheid opgeklopte diversiteit.

Eeuwig..Op..Vakantie | 15-05-20 | 14:57 | 1

Inderdaad. Best wel goed dat een van de presentatoren in een rolstoel zit maar hoe istie in godsnaam midden in dat drassige weiland gekomen?

gijsbert1308 | 15-05-20 | 15:08

Stelletje enge patriarchale schedelmeters daar bij NOS.

Alsof je het onrecht in de wereld oplost door hier en daar een neger op een schild te hijsen en hem te behangen met kralen en spiegeltjes.

Het is eigenlijk nog schandaliger dat ik wordt gedwongen mee te betalen aan dit soort engnekkerij.

Croisantneuf | 15-05-20 | 14:57 | 1

Dat laatste schuurt hier ook behoorlijk.
En al langer dan vandaag trouwens.

Gazzerop | 15-05-20 | 15:02

Opsporing verzocht, ook zo'n voorbeeld van diversiteit. Bijna alleen maar aandacht voor 'gekleurde' daders.

Johannnes | 15-05-20 | 14:53 | 2

Ik vermoed dat dat binnenkort ook niet meer uitgezonden wordt. Te stigmatiserend.

Fantomas | 15-05-20 | 14:55

Dat is nog eens een Divi bokalen binnen slepen met dat programma.

grom | 15-05-20 | 17:41

Na Klimaatverandering komt cultuurverandering. Kijk naar de Midden- en Noord-Afrikaanse landen waar de islam, Kalashnikovs en cocainekartels floreren. Zo ziet West-Europa er over 50 jaar ook uit. Terug naar af, terug naar de donkere middeleeuwen. Gelukkig maak ik dat niet meer mee. Ik verwacht over maximaal 10 a 15 jaar de eerste grote plunderingen in de grote steden. Dan is er geen weg meer terug, de negatieve spiraal is ingezet. Rijkeren gaan het land ontvluchten, de rest moet zich zien te redden.

Fantomas | 15-05-20 | 14:50 | 1

De echte rijken zijn allang weg of zitten in hun schuilkelders. Dat wat voor rijk wordt aangezien, mag gewoon gezellig mee redden.

Noord Afrika en deels Midden Afrika is meer dan 1000 jaar islam.
Wie vond het ook al weer een goed idee om Ghadaffi te verwijderen.

Arachne | 15-05-20 | 21:51

Dan had Sylvana Simons toch gelijk. Institutioneel racisme bestaat

klaasjanhenk | 15-05-20 | 14:50

Toen ik aan het begin van het coronagedoe nog regelmatig naar het Staatsjournaal keek, viel me al op dat er in vrijwel elk item een hoofddoekje of andersgepigmenteerde zat en toen vermoedde ik al meteen boze opzet. Natuurlijk wel fijn om je vooroordeel bevestigd te zien maar dat is dan ook het enig positieve aan dit Goebbelsiaanse mediabeleid.

Hetze Haatstra | 15-05-20 | 14:49

Yep. Wie is hier nog verbaasd over?

Rest In Privacy | 15-05-20 | 14:48 | 1

Ik. Dat iedereen het accepteert en normaal vindt omdat ze bang zijn voor racist uitgemaakt te worden.

Rest In Privacy | 15-05-20 | 14:51

Aankondiging WNL over de serie steker 99 % van de uitzending gevuld met diversiteit en wat gaan ze uitzenden. Hoe ze René V. gepakt hebben

dedwarsligger | 15-05-20 | 14:48

Ik ken iemand die ontslagen is bij einde van het contract. Om vervangen te worden door iemand met minder kennis. Maar wel uit dezelfde geloofsgroep (hoofddoek). En zo zit dat. Daar krijg je een prijs voor. Weg met ons!

Rest In Privacy | 15-05-20 | 14:46

De klokkenluider zal dan binnenkort op zoek kunnen gaan naar divers ander werk.
Tja, en er is niks nieuws onder de zon. Alleen staat het nu zwart op wit. Wie de media in de hand heeft, bepaalt het nieuws. Politieke Propaganda.

PisFinger | 15-05-20 | 14:41 | 1

Zo is dat. En zo kan het gebeuren dat de populariteit van Rutte dankzij corona tot immense hoogte stijgt terwijl hij jarenlang herhaalde waarschuwingen voor een pandemie volledig negeerde. Een faalhaas die door de staatsomroep op het schild wordt gehesen. Want o, wat historisch waren toch zijn persconferenties. Dat wij dit allemaal toch nog mochten meemaken, heel bijzonder!

NPOlitiekgekleurd | 15-05-20 | 14:59

Iets wat ieder weldenkend mens al wist en krijgt het nu ook bevestigd!

Callkoen | 15-05-20 | 14:40

Ze kunnen bij de NPO nog 2 bokalen toevoegen:

1. Welke omroep en/of programma draagt het meeste bij aan "ons linkse ideaal": Wie brengt onze linkse punten en die van GroenLinks/PvdA/D66 het BESTE voor het voetlicht - Jesse Klaver, Rob Jetten, Lodewijk Ascher?
Winnaar: VPRO, Eén Vandaag??

2. Welke omroep en/of programma brengt "onze conservatieve rechtse tegenstanders" zo SLECHT mogelijk in beeld - Fortuyn, Wilders, Baudet, Trump?
Winnaar: Eelco Bosch van Rosenthal?

Zijn hiervan ook spelregels bij de NPO te vinden?
Of zijn dit ingebakken ongeschreven regels bij de NPO?

Jan3863 | 15-05-20 | 14:40

WOW, de implosie van NPO in 5, 4, 3, 2, 1

Stinkend_zadel | 15-05-20 | 14:39 | 1

Echt niet !

Acidstain | 15-05-20 | 14:51

Dat er alleen m/v stond. Leven zij nog in de jaren 80?

arlen | 15-05-20 | 14:39

In het kader van 'lekker divers' zojuist weer een pissig-makertje.
Aangezien we met teams les geven, staat al 10 minuten voor aanvang van de les de camera en microfoon aan. Gewoon, thuis, keukentafelwerk. Muziekje aan, nog even laatste powerpoint resetten.
Roept meneer 1: meneer, zet de muziek even uit, dat mag niet, is ramadan. Vervolgens nummer twee: ja meneer, mag niet, is nu ramadan.
Vervolgens schrijft meneer 1 een jankbal verhaal over een in zijn ogen heul verkeerde registratie en dat dat niet eerlijk is.
Als professional zeg je dan: Nee. Maar inwendig denk je: wat denk je wel?! Stel dat ik de volgende keer bij je thuis kom en zeg:'zet alle lichten en je telefoon uit, ik geloof in Greenpeace / Groen links en je misbruikt stroom en vervuilt mijn aura.' Hoe debiel zou dat overkomen?
Echt, ik zit nu, een uur later, nog te stomen. Wat heerlijk, die diversiteit! Ik heb al geschreven dat ik volgend jaar deze klas wil splitsen in een groep met leerlingen die zelfstandigheid tonen, integer, eerlijk, actief, betrokken. zijn en willen ontwikkelen. En een groep waar nummer een en twee bij horen. Die niet ontwikkelen. Hopeloos. Later afhankelijk worden van die diversiteitsridder.

EEnzame SchizofrEEN | 15-05-20 | 14:36 | 2

Met gebrek aan fysieke mogelijkheden, uitdaging op intellectueel gebied, kun je nu eenmaal niet ver komen.

Rest In Privacy | 15-05-20 | 14:48

Hoezo zou er geen muziek aan mogen? Dan zet die klootviool z'n geluid maar uit. Hoezo mag niet? Van wie niet? Ramadan hebben wij toevallig schijt an!

clockandhammergame | 15-05-20 | 15:24

Mensen van kleur bij de NOS is eigenlijk al begonnen bij Fred Emmer.

Mr_Natural | 15-05-20 | 14:36 | 6

@arlen | 15-05-20 | 14:43: O ja? Wie had dat achter hem gezocht? Leek zo'n keurige man.

staat het bier koud? | 15-05-20 | 14:50

Goh Fred, net terug van vakantie? Zeg ik ook altijd wanneer ik een neger tegenkom.

Hebbiehemookweer | 15-05-20 | 14:50

Ik weet nog een interview dat ze aan Fred vroegen waar moet een goed boek aan voldoen Het moet geil zijn

dedwarsligger | 15-05-20 | 15:01
▼ 3 antwoorden verborgen

"Diversiteit definiëren we in de meest brede betekenis: man/vrouw-verhouding, afkomst, opleiding, regionale spreiding, geloof en overtuiging et cetera"

..... maar in de database beperken we dit gemakshalve tot etniciteit.

Gen. Maximus | 15-05-20 | 14:35 | 1

Geaardheid stond er ook niet bij. M/V wel.

arlen | 15-05-20 | 14:40

Hoe lang heeft de bewust discriminerende inventie van 'autochtoon / allochtoon' het uitgehouden in de ambtenarij, voordat het te verdacht werd dankzij de stroom van klachten uit de 'allochtonen' hoek? Vanwege de zogenaamde 'positieve discriminatie' werd dit fascistische denksysteem nog meer gepropageerd. Nu 'autochtoon/allochtoon' te suspect is geworden, wordt er door diezelfde ambtenarij weer fanatiek positief gediscrimineerd op grond van de inventie van 'diversiteit'. Toen de scholen weer opengingen, raakte het NOS journaal gepokt en gemazeld door de tsunami van blanke, oudere, alles bedillende onderwijzeressen. De meesters blijken vrijwel uitgestorven dinosaurussen en opgejaagd wild te zijn in deze feministische D66 jungle.

Eeuwig..Op..Vakantie | 15-05-20 | 14:34

Uiteindelijk nemen dit soort instanties/MSM/ambtenaren/politici zichzelf in de maling en zijn we allemaal de klos. We moeten en zullen een soort van Verenigde Staten van Europa worden waar iedereen gelijk is dus communistisch

frisenfruitig | 15-05-20 | 14:34 | 1

De USA is mooie woongebieden en slechte woongebieden. En dat mixt niet. Dit betekent voor onze toekomst dat wij grote achterstandswijken krijgen met heel erg veel criminaliteit en moorden. Dat begint nu al op gang te komen.

Rest In Privacy | 15-05-20 | 14:50

Nu snap ik van die NOS onderwerpen als "Ramadan tijdens corona" wat beter want dan kan je weer iemand uit de Divibase naar voren schuiven. Ik wist niet dat Mohammed Benzakour iets met bijen heeft. Dat is wel heel divers inderdaad!

Simon_GS | 15-05-20 | 14:34 | 2

Waarschijnlijk aambijen.

arlen | 15-05-20 | 14:45

Mijn hele familie is "divers". We hebben mannen, vrouwen, homo's, verschillende niet-westerse afkomsten, joden, moslims, christenen, hindoes en atheisten. En dat gaat allemaal prima. Maar dit..? Hier spuug ik op. Bye NOS, ik ben klaar met je. Ik verwacht gewoon nieuws zonder richting of verborgen doel. Op deze manier is het niet te vertrouwen.

John McClane | 15-05-20 | 14:33

Overigens, hoe vol zou de mailbox van "bokaal@nos.nl" inmiddels zijn?

omanders | 15-05-20 | 14:32 | 2

Is die bokaal niet dezelfde als er in 2 girls, one cup werd gebruikt?

EEnzame SchizofrEEN | 15-05-20 | 14:38

@EEnzame SchizofrEEN | 15-05-20 | 14:38: Ik schat in dat dit inderdaad inmiddels in de Inbox is verschenen, ja. De internets kennende...

omanders | 15-05-20 | 15:39

Typisch, in het begin gebruiken ze de term 'witte mensen', maar later bij de 3e nominatie gebruiken ze '.. Sinterklaas op donkere mensen'.

Waarom gebruiken ze hier niet 'zwarte' mensen. Als blanke mensen 'wit' zijn, dan zouden donkere mensen 'zwart' moeten zijn.

Xarkov | 15-05-20 | 14:32 | 1

Ze hebben het denk ik over veganisten.

omanders | 15-05-20 | 14:32

Waar ik ook een complete allergie voor heb ontwikkeld : de eeuwige met de haren erbij gesleepte gekleurde achtergrondiër in de reclame ..
En dan dat gelul : "witte"man . Laat niet iemand het wagen mij een "witte" te
noemen. Waar de blanke top der duinen schittert in de zonnegloed !

daytripper | 15-05-20 | 14:31 | 1


U bedoelt een excuus negert !

Hebbiehemookweer | 15-05-20 | 15:02

Mijn hemel, dit is nog erger dan je kunt vermoeden! Er zit dus ècht een systeem achter, dit is het bewijs! Dit moet stoppen, is ontoelaatbaar. Al die mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn, zijn ongeschikt. Maar ja, wie gaat hierover rapporteren? De NOS niet. Jeemig.

pjisonline | 15-05-20 | 14:31

"We zijn zeer benieuwd welk hoofdstuk van de Code van Bordeaux deze corrumperende journalistieke praktijken aanmoedigt. "

Regel 7

omanders | 15-05-20 | 14:30

NOS: De autochtone blanke Nederlander is 2e-rangs burger.

Elke keer als je naar de NPO/NOS-journaal kijkt: eerst zoeken naar een allochtone/gekleurde inwoner voor commentaar.

Voorbeeld: Herdenking vuurwerkramp Enschede laatst.
Overzichtsshot van NOS-Journaal van herdenkenden.
Geen 1 allochtoon/gekleurd persoon te zien.
(in ieder geval niet in grote getale aanwezig, wel veel blanke autochtonen).
En wie haalt de NOS-Journaal voor de camers, als zoeken in een hooiberg, een allochtone/gekleurde familie. Niets mis met die familie, prima commentaar, maar het gaat om het smerige linkse racistische keuzebeleid van de NPO/NOS.
En dit is geen incident, maar stelselmatig: eerst zoek men naar allochtonen/gekleurde mensen voor commentaar.

Het zijn pure racisten bij de NPO/NOS-Journaal: keuzes maken op basis van ras en huidskleur.

Hoe lang laten blanke autochtone Nederlanders zich nog door de smerig linkse racisten van de NPO/NOS extreem links indoctrineren??

Jan3863 | 15-05-20 | 14:24 | 5

Ik al lang niet meer, en u ook niet. Helaas delen we dit land met hele volksstammen die nog altijd blind vertrouwen hebben in de instituties.
Ik wil er trouwens nog aan toevoegen dat RTL net zo erg is. Probeer voor de grap eens een aflevering van Editie NL uit te zitten. Om te janken is het.

MarkiesDeBalzaque | 15-05-20 | 14:35

En dan de braafste zak aardappels van allemaal : Rob Trip ... OMG..!.. sprekend tot de kleuterklas die Nederland is geworden .

daytripper | 15-05-20 | 14:36

Niet helemaal. Als er aan mensen van het kabinet of de tweede kamer vragen worden gesteld zijn ze allemaal wit.
De Amerikanen hadden tenminste nog een zwarte president.

Mr.Crowley | 15-05-20 | 15:09
▼ 2 antwoorden verborgen

autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/nieu...

"De uitzonderingen op het verbod van registratie van etnische gegevens gelden voor enkele zeer specifieke doeleinden (zoals voorkeursbeleid). Daarnaast bepaalt de wet dat registratie van etniciteit toegestaan kan zijn als het noodzakelijk is met het oog op een zwaarwegend algemeen belang.

In dat laatste geval is vereist dat de mogelijkheid tot registratie van etnische gegevens óf uitdrukkelijk wordt geregeld in een wet óf het College bescherming persoonsgegevens (CBP) voor het specifieke geval ontheffing heeft verleend. In alle gevallen moet eerst de vraag worden beantwoord of het probleem niet met andere, minder ingrijpende, middelen te bestrijden is."

Ze zullen dan moeten gaan voor "zwaarwegend algemeen belang.", maar een aparte wet voor de NOS is er niet neem ik aan, dus het CBP heeft voor dit specifieke divibokaaltje ontheffing verleend? Of was de stagiaire die dit uit verveling heeft verzonnen dat vergeten te regelen?

een_mike | 15-05-20 | 14:23

Goed opletten nu trouwens.

Dit is gigantisch nieuws. Elke krant/nieuws site die dit dood zwijgt bekend kleur. Zij hebben óf ook zo'n beleid óf wensen het institutioneel racisme een warm hart toe.

KutFilosoof | 15-05-20 | 14:23

Het deugprofiel is heilig bij de NOS en wordt nu beloont met een divibokaal. De NOS maakt programma´s. Programma betekent dat u geprogrammeerd wordt. Geprogrammeerd of geconditioneerd zoals de Staat dat natuurlijk graag wil. Uiteraard staat de NOS niet alleen. De hele mainstream, Brussel, politiek, globale instituties, multinationals etc zijn de mens voortdurend aan het conditioneren zodat het kritisch denkvermogen in de slaapstand blijft en naar het zich laat aanzien lukt ze dat prima.

Nehemia | 15-05-20 | 14:23
-weggejorist-
HogeNood | 15-05-20 | 14:21 | 1

Betalen voor je eigen hersenspoeling bij de NPO via de belastingen. Zelfs in de voormalige DDR hebben ze het niet zo bont gemaakt.

streknek | 15-05-20 | 14:19 | 1

Bij opsporing verzocht zoeken ze altijd zich de tering naar witte misdadigers, lang zoeken dus.

joppo0 | 15-05-20 | 14:33

Zou de STER ook korting geven op 'Divers Profileren' in Reclameboodschappen?

Zoethoudertje | 15-05-20 | 14:17

Wat ik zo vreemd vind aan multiculturele TV-reclames: de gekleurde mensen spelen altijd blanke mensen in doen en laten. Ze dragen kleertjes van de C&A, hebben een interieurtje van Ikea, ze spreken altijd perfect Nederlands, zijn altijd heel lief en slim, papa is altijd gekleurd, mama is altijd blank enz.
Domme sukkelige mensen in TV-spotjes zijn altijd blank, nooit gekleurd.

Mr_Natural | 15-05-20 | 14:17 | 5

Zie o.a. de promotiefoto v.d. Hema: wanddecoratie/canvas/foto-op-canvas
Ik moest twee keer kijken om het te zien… de vraag welke dan in mij opkomt is waar de biologische vader van dat arme kind gebleven is?

Sw.Dwaallicht | 15-05-20 | 14:38

Pakket bij een blonde slet afgegeven en welke buurman komt het ophalen. Donker mannetje want zo zijn blonde vrouwen die wachten je op in haar bijna nakie

dedwarsligger | 15-05-20 | 15:08

Zouden ze dat ook op de divischotel TV uitzenden?
Want daar kijken de divies na.

MistaRazista | 16-05-20 | 01:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Verschrikkelijk. Dit is echt ronduit racistisch. De meeste mensen met een etnische achtergrond komen trouwens alleen maar op tv vanwege hun etnische achtergrond maar niet vanwege de prestatie die ze leveren in het dagelijks leven of de kennis die ze hebben. Ze zitten er vaak alleen in de slachtofferrol of als het land van herkomst van belang is. Daarom hebben kinderen met een etnische achtergrond nauwelijks rolmodellen in de media. Het is alsof de NOS een exotische deugcollectie verzameld. Schandalig en eeuwig zonde.

osolemio | 15-05-20 | 14:14 | 3

tsja, vooral BNNVARA blinkt wel uit in het lanceren van volstrekt lege rappers -van-kleur die dan plots ook iets te vertellen hebben. Waarvan het vermoeden bestaat dat ze eerst een NPO carrière gaan maken, om over 20 jaar volledig Simons te gaan, en de schuld aan racisme geven.

Shortganger | 15-05-20 | 14:24

Positieve discriminatie. Het is tijd dat ze kleur bekennen.

Nehemia | 15-05-20 | 14:27

Nog even ter aanvulling, het wordt echt tijd dat er mensen met een etnische achtergrond in de media verschijnen zonder dat die etnische achtergrond wordt benoemd. Dus als een moslima een briljante arts is dan moet ze in de media komen wanneer ze als arts iets te melden heeft en niet omdat ze een hoofddoek op haar hoofd heeft en moslima is want dat kan me namelijk helemaal niks schelen.

osolemio | 15-05-20 | 14:27

Dat wijffie doet mij erg denken aan ene Greta.

Dubbelepunthoofd | 15-05-20 | 14:23

Zo treffend hoe bekrompen de SJW brigade denkt!

therealbraindump | 15-05-20 | 14:29

Dit is toch gewoon het Pact van Marrakesh in de praktijk? Gelauff heeft ongetwijfeld duidelijke richtlijnen vanuit de overheid gekregen en voert deze als bruikbare idioot braaf uit.

piloot47 | 15-05-20 | 14:12

U gaat met toch niet vertellen dat de Sylvana's, Quincies en Ishmaels van Nederland dit nodig hebben?

ScumbaggusMaximus | 15-05-20 | 14:12

Een rechts-extremist zijn verhaal laten doen is ook best divers. Maar dat bedoelen ze vast niet.

Rest In Privacy | 15-05-20 | 14:10 | 2

Ik stem FvD en daarom ben je voor de deugbrigade al meteen een nazi, terwijl zij het zijn die mensen die niet aan het profiel voldoen volledig kalt willen stellen. Zie de omkering.

Nehemia | 15-05-20 | 14:30

Oh jawel. Gebeurt ook. Maar dan halen ze het liefst een tokkie in beeld die nog net woorden van 3 lettergrepen uit kan kramen. Die kom je dan later weer tegen als grappig bedoeld filmpje bij Op1 of Jinek.
Het is dus eigenlijk geen diversiteit die ze laten zien, maar stereotypering.

Eagle0511 | 15-05-20 | 15:11

Racisme is de berijdheid jezelf in de hoek te laten trappen. -Gerard Reve-

streknek | 15-05-20 | 14:10

Hallo, jullie weten toch dat racisme en seksisme maar 1 kant op werken?!?
Wel mooi hoe dit concept in 1 klap symbool staat voor heel deugend, links, conservatief, Nederland!

KritischeKrikker | 15-05-20 | 14:10

Diversiteit op basis van een dubbel paspoort zal je bedoelen.

I.P standing up | 15-05-20 | 14:09

Benieuwd naar het etnisch profiel van de slachtoffers die deze prijs allemaal gewonnen hebben.

me,myself and IK | 15-05-20 | 14:09 | 1

Excuus, ik bedoel ‘divers profiel’ en ‘winnaars’.

me,myself and IK | 15-05-20 | 14:10
-weggejorist-
GoyishaKopf | 15-05-20 | 14:08

Was dit je nog niet opgevallen dan? Verbaasd me niks. Wat ik nog kutter vind is die constante stroom strontberichten met nonnieuws op de NOS. Zoals nu: topdrukte bij kappers, pretparken starten op... flikker toch op

lomperick | 15-05-20 | 14:08 | 1

En viroloog Ab voor de NOS camera slepen die ooit de zaak voor miljoenen besodemieterd heeft met waardeloze vaccins
Maar, die was wel wit.

joppo0 | 15-05-20 | 14:35

Ik zie niet in waaarom dit fout is. Diversiteit zou de norm moeten zijn en niet de uitzondering. We leven on een diverse mutliculturele samenleving waarbij alle culturen evenveel waard zijn. Dat maakt ons Nederlander en een voorbeeld van cultuur. Als je alleen maar voor witte Nederlanders gaat ben je wat mij betreft een cultuur"""marxist""" zoals men dat hier noemt.

Drunken-Pumpkins | 15-05-20 | 14:08 | 11

Ik ben blank, niet wit.

etwaboy | 15-05-20 | 15:36

@etwaboy | 15-05-20 | 15:36: ook weer zo typish. Voor mensen met een donkere huidskleur de term "zwart" maar voorjezelf de veredelde term "blank" opeisen (vooral dat eis gedeelte). Noem het of blank en donker, of zwart en wit. Anders moet je maar je privileges checken.

Drunken-Pumpkins | 15-05-20 | 18:36

@Drunken-Pumpkins | 15-05-20 | 18:36: Donker? Donker wat?
Iedereen mag zichzelf tegenwoordig identificeren zoals deze zichzelf ziet. Dus wie wil, kan zichzelf blank noemen.

PS: donker wordt in het engels: dark.
Zo werd de laagste en donkerste klasse in India en een deel van Afrika genoemd: darkies. Het geldt al zeker sinds de jaren 60 als racistisch.

Arachne | 15-05-20 | 21:35
▼ 8 antwoorden verborgen

Oh oh. De schapen worden weer eens geconfronteerd met het feit dat de media hen al decennialang (met succes) hersenspoelen.

"Wie niet op een krant geabonneerd is, wordt niet geïnformeerd. Wie wel op een krant geabonneerd is, wordt verkeerd geïnformeerd." -Onbekend

"Propaganda is voor een democratie wat knuppels zijn voor een dictatuur." -Noam Chomsky (een middel om het volk koest te houden, dus)

"Mensen zijn schapen. TV is de herder" -Jess C. Scott

"Media is een woord dat tegenwoordig 'slechte journalistiek' betekent." -Graham Greene

"De media in een dictatuur zijn gedwongen slaven van de politiek. De media in een democratie zijn gewillige dienaren van de politiek." -Onbekend

"There's no such thing as a free press. Not anymore. Ever since a handful of pamphlets that couldn't be read by the illiterate masses evolved into mass media for the now well-educated masses, it had become clear to politicians that the free press had turned into something inconvenient, maybe even into a threat. They decided it needed to be controlled and also discovered that it could be utilized. But due to their own laws they couldn't act directly. However, they found another way. And thus all the newspapers, all the networks, hundreds of them, are these days owned by a mere handful of companies that are in turn owned by people who possess strong ties to politics. Today's press isn't free, it's '''''independently''''' owned." - Zack Simons (een kennis van me)

Varende_Reaguurder | 15-05-20 | 14:07 | 1

“Early in life I had noticed that no event is ever correctly reported in a newspaper.” - George Orwell

me,myself and IK | 15-05-20 | 14:14

Als ik nu het spelletje "zap de neger" doe op de tv krijg ik zap RSI en zet de liniare tv maar uit.

Miezerig | 15-05-20 | 14:07

Ter verdediging van de NOS: juf Arzu staat NIET in de diviklapper.

Terence Hill | 15-05-20 | 14:06

De NOS bokaal voor divers profileren.
De NSB bokaal voor etnisch profileren.

Zoek de nul verschillen.

me,myself and IK | 15-05-20 | 14:06

En wint men ook iets naast de bokaal? Dit zou betekenen dat er een geldelijke motivatie bestaat naast een intern prestige prijsje.

mr.money | 15-05-20 | 14:05

Citaat uit juryrapport: "Om in zo'n witte mannenwereld een Jood te vinden die ook leuk en vlot spreekt is erg knap.
Arnon Grunberg, goed voor 3 divi-deugpunten!

klön | 15-05-20 | 14:04

De NOS is allang af. Kritiek die Trump en Johnson in eigen land over hun coronabeleid krijgen, wordt uitgebreid en kritiekloos door de NOS uitgesponnen. Over het Nederlandse beleid, dat op veel punten net zo tekort schoot als het Amerikaanse of Britse, wordt geen kritische vraag gesteld.
De NOS is een luie en behaagzieke organisatie die al jaren geleden afgestapt is van de meest basale eisen die je aan journalistiek mag stellen.

De echte Stolwijker | 15-05-20 | 14:03

De redactie van opsporing verzocht krijgt de oeuvreprijs voor het stelselmatig in beeld brengen van minderheden welke daar meer dan in de meerderheid zijn.

Ertabakvan | 15-05-20 | 14:03

Ik had eigenlijk verwacht dat opsporing verzocht wekelijks met de Divibokaal naar huis zou gaan.

trekarm | 15-05-20 | 14:02 | 3

Nee dat is JOOP even opgezocht hoeveel zwarte er zijn doodgeschoten door de politie in de USA 258 en blanken 494. Ooit iets over gelezen? Washington post 2016

dedwarsligger | 15-05-20 | 14:08

Dus 85% blanken

dedwarsligger | 15-05-20 | 14:51

"Om in zo'n witte mannenwereld een vrouw te vinden met een migratie-achtergrond die ook leuk en vlot spreekt is knap."

Zo, jongedame, even lekker terug naar de plantage; even lekker terug in je hokje; en vanuit je hokje even lekker laten zien dat ook jíj, ONDANKS al die smerige, seksistische, racistische witte MANNEN in dat andere hokje daarzo, dat jij eigenlijk – wonder boven wonder! – helemáál geen mongool bent! Hè, is dat even raar? Een Marokkaans meisje?! En ze is géén mongool?! Noouuuu, zeg! En ze kan óók nog eens Nederlands spreken?! Zozo, die zag ik als blanke NOS-redacteur ècht niet aankomen! Kijk eens, Fleur, zo kan het ook. Kom, typ het uit en zet er een grote foto boven van het hoofddoekje, dan kunnen alle Nederlandse rasmongolen, al die blanke MBO-tokkies, die populistische, haatzaaiende kaaskoppen, dat plebs daar eindelijk eens zien hoe prachtig dit is, hoe dankbaar ze eigenlijk zouden moeten zijn voor deze fantastische, diverse vrouw, wier schoenen al die racisten niet waard zijn om uit te trekken.

Godjezusallemachtig, hoe kleinerend, seksistisch, racistisch wil je het hebben?! Identiteitspolitiek is de uitgezaaide, aggressieve kanker van de Westerse samenleving: Het vernietigt de individualistische grondslag waarop deze gefundeerd is en draagt daarbij de kiem van zó veel verdeling, van zo veel haat en nijd in zich – om bang van te worden. En dat allemaal van ònze centen. Kots en kotsmisselijk word je. Als ik een vrouw was met Marokkaanse ouders zou ik echt spugen op dit soort kleinerende teringleiers, één van de weinige keren dat ik spugende Marokkanen kan beamen. 't Is ook zo een minachting van de lezer; alsof wij allemaal zo tyfusdom zijn. Lekker gewerkt, GeenStijl!

DeterioraSequor | 15-05-20 | 14:01 | 5

Positieve discriminatie is zwaar racistisch inderdaad. Wat ik me wel afvraag is het doel van deze diversiteitsprijzen. Is het doel om een correcte afspiegeling van de bevolking op tv te hebben? In dat geval zouden er witte mannen en vrouwen in meerderheid op beeld moeten komen met zo nju en dan iemand met eene migratieachtergrond. Of is het een soort afspiegeling van dr wereldbevolking? Dan moeten er juist veel minder witte mensen op tv. Is dit een voorbode van een 'ideale'wereld zonder grenzen?

een maffiabaas | 15-05-20 | 14:12

Deugkanker?

schedewindje | 15-05-20 | 14:18

Dit dus ja. Racisme van de lage verwachtingen.

Selassie | 15-05-20 | 15:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Zet je brein aan en je TV uit.

ikworstelengadouchen | 15-05-20 | 14:01

En hoe zit het met paarse vrouwen met baarden? Die worden wel gediscrimineerd zeker?

Gummibrösel | 15-05-20 | 14:01

Pffff, wat is dit voor een complete onzin? De NOS zou objectief moeten zijn, maar in plaats daarvan zijn ze keihard linkse onzin punten zoals geforceerde diversiteit aan het doordrukken. Met gemeenschapsgeld. Stop daarmee.

Old_Spice | 15-05-20 | 14:00

Dit is al aan de gang sinds de jaren 80. toen had je een serie op tv over loodgietende negerts, genaamd de familie wijntak. Ik heb toen overal rondgebazuint dat ik 100 gulden overhad voor iedereen die mij een loodgietende negert kon brengen, maar ik kon mijn centjes gewoon in mijn zak houden want ze waren er niet.

streknek | 15-05-20 | 14:00 | 1

En de loodgietsters dan?

HogeNood | 15-05-20 | 14:08

Dit moet een hoax zijn van de NPO om GeenStijl op verkeerde been te zetten. NPO is namelijk van onbesproken gedrag en zeer objectief. Ik verwacht dat vanaf nu ze bokaal ook niet meer bestaat.

genoegisgenoeg | 15-05-20 | 14:00 | 1

Nee, het is allemaal een misverstand. Het misverstand is dat iemand gelekt heeft...

ScumbaggusMaximus | 15-05-20 | 14:18

Witte mannen. Godverdegodver. Ja dan is minder minder minder in een zaaltje zeggen toch echt wel veeeel erger.

Rest In Privacy | 15-05-20 | 13:59
-weggejorist-
Du-u-u-h | 15-05-20 | 13:59

Waar begint diversiteit? Is een Limburgse vrouw of Groningse bejaarde ook divers? Of een Nederlandse vrouw die groen links stemt uit Laren met een Surinaamse vader? Allen kleur, of juist dialect? vragen vragen

V-styn | 15-05-20 | 13:58 | 1

Simpel; je hebt ‘witten’ en alle andere is ‘divers’.

Risingson | 15-05-20 | 14:14

Dit topic had ik overigens wel Brekend-waardig gevonden.
Staatsracisme.

Piet Karbiet | 15-05-20 | 13:58

Zou iemand zich bij de NOS ooit afvragen waar 'diversiteit' eindigt en regelrechte discriminatie begint?

LaPetite | 15-05-20 | 13:58

Zijn we verbaasd? Non. Zijn we een beetje misselijk? Dat wel.

Bvdb | 15-05-20 | 13:58

Onder het mom van truth is stranger than fiction... is er buiten deze tipgever niemand die vraagtekens zet bij dit werk? Men drijft inmiddels wel erg ver weg van journalistieke principes.

StiekemeBunzing | 15-05-20 | 13:57 | 1

O, er zullen er vast genoeg zijn die er het hunne van denken. Maar dat uiten kan niet = einde van loopbaan bij NPO.

staat het bier koud? | 15-05-20 | 14:58

Die Ton de Jong van de NOS heeft trouwens wel een enorm Groenlinks66 hoofd...

Henk P | 15-05-20 | 13:57

"Diversiteit definiëren we in de meest brede betekenis: man/vrouw-verhouding, afkomst, opleiding, regionale spreiding, geloof en overtuiging et cetera." Ik heb niet het idee dat je scoort als je op regionale spreiding koerst en een blokkeerfries of een Branbantse varkensboer aan het woord laat. Er zou een diversiteitsbokaal voor verschillende meningen uitgereikt moeten worden, maar dat gaat Gelauff zeven bruggen te ver.

MarcelDD | 15-05-20 | 13:56

Overigens; zo maken ze dus alles kapot. Luisterde vroeger graag naar BNR. Totdat die vreselijke natte wind van een Sjors Frolich daar de scepter ging zwaaien. Toen werd het een soort Radio 1 kloon, waarin bij elke show een vrouwelijke co-host moest zitten. De kwaliteit en sfeer holde achteruit. Het werd tot een soort D66 radio omgetoverd.
Alleen de Nationale Autoshow is nog de moeite waard, maar die zal waarschijnlijk ook wel de nek worden omgedraaid, of alleen nog over plugin hybrides mogen gaan.

Dick Luyenlomp | 15-05-20 | 13:55 | 2

Zeer herkenbaar. Luisterde er vroeger graag naar. Oh, en als beloning wordt die Sjors dan ergens burgemeester gemaakt. Bananen.

Piet Karbiet | 15-05-20 | 14:01

Fröhlich presenteerde lange tijd het programma: "Stand.nl". De manier waarop hij daar inbellers met een hem onwelgevallige mening afbekte en wegdraaide was een voorafspiegeling van wat er later met BNR ging gebeuren - en wellicht nu met de interruptiemicrofoon in zijn gemeenteraad.

piloot47 | 15-05-20 | 14:20

Probeer dit maar eens goed te praten NOS, oh wacht, dit wordt natuurlijk door niemand anders dan GS besproken.

Patrick_W | 15-05-20 | 13:55 | 1

Vanuit de GS-bubbel dringt geen enkel geluid naar buiten door.

piloot47 | 15-05-20 | 14:22

In de trend van "een neger omdat het moet" maar nu "zo breed multiculti mogelijk omdat het moet"

Sinclair | 15-05-20 | 13:53 | 1

Meer "een blanke omdat het niet anders kan".

Binkoo | 15-05-20 | 15:56

ow en nog zoiets persoonsgegevens over een http verbinding en geen https... wtf?

Hellsmurfje | 15-05-20 | 13:52 | 1

Tikvaut GS, is wel https

TheFrank | 15-05-20 | 13:59

De NOS is ziek, werkelijk doodziek. Waar het bij deze politiek correcte links globalistische door de belastingbetaler gefinancierde overheidsclub aan ontbreekt is diversiteit aan opinie.

therealbraindump | 15-05-20 | 13:52 | 1

Daar ging Shula Rijxman mee aan de slag. Vandaar dat je nu wekelijks Asscher, Jetten en Klaver bij de talkshows aan tafel ziet.

Piet Karbiet | 15-05-20 | 14:09

Diversiteit is een ideologie, je zou het gespiegeld facisme kunnen noemen. Het sluit de inheemse bevolking -met haar eigen diversiteit aan dialecten en culturele uitingen- volledig uit. Vandaar dat je op een multicultureel evenement nooit iets inheems Nederlands terug ziet, dat is namelijk helemaal niet de bedoeling.

Ruler | 15-05-20 | 13:51

Wat ik mij altijd afvraag bij zulke gepropageerde zelf-vernietiging is: Wie/wat zit er achter en wat is het motief? Het is waarschijnlijk een complex combinatie van factoren en niet een enkel wie met een enkel motief.

unshift | 15-05-20 | 13:51 | 3

Volgens mij is het hoofdzakelijk een racistisch superioriteitsgevoel, dat hen doet denken dat niet-blanken verminderd toerekeningsvatbaar zijn en dus hulp nodig hebben van blanken.

obominotie | 15-05-20 | 13:53

Gewoon simpel en eeuwenoud: geld. Makkelijk meelullen en deugen en je krijgt een baantje. Lekker zeker betaald door de belastingpot. Geen zorgen niets. ff deugen klaar. Triest dat het kan.

TheFrank | 15-05-20 | 13:56

Ooit van filantropisch kapitalisme gehoord?

MistaRazista | 16-05-20 | 02:00

Hulde voor de tipgever!

Bab01 | 15-05-20 | 13:51 | 3

En nu de interne commotie binnen de NOS wie deze landverrader is. De achterdocht gaat hoogtij vieren daar.

2voor12 | 15-05-20 | 14:03

@2voor12 | 15-05-20 | 14:03: Ja dat krijg je met zo'n groep racisten, nota benen bij de staatsomroep. Alles is geoorloofd zolang de blanke man maar de lul is.

Bab01 | 15-05-20 | 14:16

Ben trouwens ook wel benieuwd bij welke kleur precies het kantelpunt ligt om in aanmerking te komen voor deelname aan een NOS-item, en of er mogelijkheid tot beroep is wanneer je het niet eens bent met de criteria van de NOS.

obominotie | 15-05-20 | 13:50

Haha, de betonrot is nog veel erger dan Geenstijl kon vermoeden. De 'divibokaal' winnen omdat je zoveel mogelijk niet-blanken in je repo-tje hebt gestopt. Niet dat dat een prestatie is op het MBO overigens.

_pacman_ | 15-05-20 | 13:50

Ingevuld onder nummer 200515-PS007914499

Nu jullie!

Henk P | 15-05-20 | 13:52

@JanVergoor | 15-05-20 | 13:53: Beste Jan, de registratie van NAW is inderdaad altijd een serieuze zaak in punctueel Nederland geweest. In WO2 werd hierdoor makkelijk een bevolkingsgroep op de trein richting het oosten gezet.
Met name uit de linkse hoek werd om die reden tegen de Volkstelling van 1971 geprotesteerd en werd de telling in 1991 afgeschaft. nl.wikipedia.org/wiki/Volkstelling
Met de positief discriminerende Wet bevordering evenredige arbeidsdeelname allochtonen (WBEAA) van 1994 was er ook weerstand tegen registratie ook uit de linkse hoek om dezelfde reden: www.trouw.nl/nieuws/geboorteland~b625... Ook al kwam er uit die richting een meldpunt voor het niet registreren: www.doorbraak.eu/gebladerte/10297l18....
Met de komst van de AVG is gepoogd meer privacy te garanderen. Ik vraag me inderdaad af of deze database met allochtonen daar aangemeld is.

Jan de Vries | 15-05-20 | 15:31

Shula Rijxman zei een paar jaar geleden al dat nieuws verbindend moest zijn. Nieuws is bij mij gewoon nieuws. Daar moet door de NPO niet nog eens een “verbindend” sausje overheen gegoten worden.

Ik kijk al geen Journaal meer nadat ze Poetin in beeld hadden gebracht als iemand die een verslaggever botweg negeerde terwijl later bleek dat hij die man keurig te woord had gestaan. Dat soort opruiende “journalistiek” valt bij mij slecht.

NoMoreMrNiceGuy | 15-05-20 | 13:50

Zag laatst op tv per ongeluk een stukje Nederlands drama(-) waarin een Nederlandse lelijke blanke vrouw ,haar man (negert) bedrogen had met een andere vent. Hoe kom je erop! Kostelijk.

streknek | 15-05-20 | 13:49 | 1

Oogappels. Voor NL-se begrippen best een aardige serie.

_pacman_ | 15-05-20 | 13:51

Dit is precies de definitie van racisme alleen dan door een doorgeslagen diversiteits mafklapper. Sowieso is etnisch- of op geslacht profileren verboden ongeacht welke richting op!

Hellsmurfje | 15-05-20 | 13:49 | 1

Etnisch profileren mag alleen als het positief is voor allochtonen, en/of negatief is voor autochtonen. Oftewel positieve discriminatie.

JackStick | 15-05-20 | 13:54

Ondanks dat iedereen dit al wist vind ik het toch schokkend om te lezen. De NOS geeft hiermee feitelijk aan dat ze de zelfde analyse maken als bijvoorbeeld Thierry Baudet maar slechts een andere 'oplossing' voor ogen heeft. De hypocrisie druipt er aan alle kanten vanaf. Wanneer een politieagent een zelfde soort afweging maakt bij het vaststellen van een risicoprofiel wordt hij door dezelfde NOS aan de schandpaal genageld. Klasse van Geenstijl dat het nu eindelijk eens zonder filter aan de wereld getoond wordt.

MarkiesDeBalzaque | 15-05-20 | 13:49

Nog even terugkomend op mijn eerdere opmerking:

Het is onduidelijk waarom in dat voorbeeld goed gehandeld zou zijn. De baas van de in het voorbeeld genoemde An Vossen van het LUMC is Prof. Dr. Hoogleraar klinisiche virologie. De dame An Vossen is (slechts) arts-microbioloog. Waarom zou je die verkiezen boven haar baas, die ook nog eens prof. dr. hoogleraar is? Omdat ze vrouw is?

Zie onder de functiegegevens van de website van het LUMC:

Prof. Dr. (voor naam zie website lumc)
Afdelingshoofd; Hoofd Sectie KML
Hoogleraar Klinische Virologie
Functie: Arts-microbioloog
Email

Dr. A.C.T.M. (Ann) Vossen (naam werd al in GS artikel genoemd)
Functie: Arts-microbioloog
Research Congenitaal Cytomegalovirus
Email

Gewinflipt | 15-05-20 | 13:48 | 2

Dit was denk ik vooral een gevalletje "Sorry ouwe we hebben mevr. Vossen gevraagd en niet u"

normanius | 15-05-20 | 14:01

Het voorbeeld van de NOS gaat ook nergens over, het lijkt me voor zo'n TV uitzending vrij logisch dat je de baas /prof het woord laat doen ipv een ondergeschikte... net zoals van Dissel het woord doet namens het rivm en rutte namens het kabinet etc etc

Diederik_Ezel | 15-05-20 | 14:05

Bij de belastingdienst liggen ze mede onder vuur om dat etnisch/diversiteit discrimineren, maar dat van de NOS zal vast mogen omdat het 'positief' is en omdat haat, racisme en discriminatie jegens 'witte mannen' genormaliseerd is.

GroetenVanUrk | 15-05-20 | 13:46

Ik zou toch wel heeel graag Martin Bosma zien in een mediadebat waar dit wordt aangekaart.

Dick Luyenlomp | 15-05-20 | 13:46

Aha, dat verklaart de meest obscure en lokale berichten ( TT, NOS journaal ) uit de USA over White Cop shoot Black person. Ze moeten hun quotum halen.

Shortganger | 15-05-20 | 13:46

"Niet vir blankes nie"

ZegMaar | 15-05-20 | 13:46

Al vaker gezegd reclame van de regering bij Alzheimer alle blanken lopen door een gekleurde stopt en helpt. Ouderen mishandeling blank vrouwtje sloopt schip gekleurde buurvrouw komt helpen. Nu met partner mishandeling blank vrouwtje belt met gekleurde over buren. Hoe divers wil je het hebben

dedwarsligger | 15-05-20 | 13:46 | 3

Sire reclame over het korte lontje van een aantal jaren geleden. De allochtoon hield zich keurig in. De blanke man ontplofte zowat achter het stuur van zijn auto.
Als je weleens naar wegmisbruikers kijkt zie je exact het tegenovergestelde gedrag, doorgaans.

Dick Luyenlomp | 15-05-20 | 13:48

Ja wij hebben het ook altijd gedaan

dedwarsligger | 15-05-20 | 13:52

Omgekeerd racisme. Wit/blank is per definitie slecht. Verdienmodel van de NPO waar wij vrolijk aan mee mogen betalen. Die klojo's beseffen nauwelijks dat ze daarmee de tegenstellingen juist verder op scherp zetten.

drekzooi | 15-05-20 | 14:12

Waarom wordt gedaan alsof dit een groot geheim is wat is onthuld? Er werken zo’n 600 honderd mensen bij de NOS, die weten dit allemaal. Daarbij zijn er legio mensen van andere omroepen die gebruik maken van de NOS-systemen. Als je de NOS belt en hier naar vraagt, wat sowieso wel een aardig iets is als je journalistje speelt, zullen ze je waarschijnlijk gewoon te woord staan. Je kan het er niet mee eens zijn, maar het is geen complot dat onthuld is of zoiets. Wat een opwinding...

beldewouten | 15-05-20 | 13:45 | 5

Het gaat er niet om dat 600 mensen bij de NOS dit weten, het gaat erom dat de kijkers het niet (mogen) weten. Uiteindelijk maken ze wel programma's voor ons. Van ons geld. Dus enige transparantie is wel vereist.
Je kunt de NOS pas bellen met vragen hierover als het de kijker bekend is. En dat is niet het geval. Tot vandaag.

leo de pejo | 15-05-20 | 14:00

Dat is wel een onthulling, want de goegemeente wist dit niet. Ik bel zelden de NOS om te vragen wat voor clubjes ze hebben.

Rest In Privacy | 15-05-20 | 14:03

@leo de pejo | 15-05-20 | 14:00: Nee hoor, even google raadplegen leert dat ze dit al melden in hun jaarverslag van 2009. Het is geen geheim.

beldewouten | 15-05-20 | 14:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Heeft Martin Bosma al kamervragen ingediend?

Vula | 15-05-20 | 13:45

Lijstjes bijhouden met etnische achtergrond van medewerkers.
Hmmm....

Is dit nog nieuws? | 15-05-20 | 13:45 | 2

Weet je wie ook lijstjes bijhield?

MarkiesDeBalzaque | 15-05-20 | 14:01

wanneer je zoekt op economie, is het bijzonder dat pas op plaats tig een nederlander staat. eerst 600 vrienden van Allah en dan pas Jan Kaas.

Henk P | 15-05-20 | 13:45

U houdt een register van namen bij en noteert hierin ook etniciteit. Mag dat?
Nee, zegt de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat mag niet.
autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/nieu...

JanVergoor | 15-05-20 | 13:45 | 2

Daarom noemen ze het ook diversiteit, das iets anders.

normanius | 15-05-20 | 13:48

Het gebruik van het woord wit i.p.v. blank door de NOS is al een extreme politieke actie. Je ziet al jaren dat bij items over overwegend blanke studenten of scholieren dat er standaard de enige aanwezige hoofddoek wordt uitgeplukt voor een reactie. Het is pure propaganda.

Piet Karbiet | 15-05-20 | 13:43 | 2

Stond ook in het Marrakech pact.
Bericht louter positief over migranten en allochtonen.

Miezerig | 15-05-20 | 13:48

Hier de redenen van het gebruik van de term 'wit' ipv 'blank'
nos.nl/nieuwsuur/artikel/2213596-blan...
Uitleg van dhr. Gelauf: "We gebruiken bij voorkeur wit in berichten omdat blank in tegenstelling tot zwart een positieve connotatie heeft"
Vergeet niet de reactie te lezen van Martin Bosma aan het eind.

leo de pejo | 15-05-20 | 14:05

Aangezien ze bij de nos afgestudeerd zijn in de rassenleer, hoeveel procent non westers allochtoon bloed is voldoende om niet langer aangmerkt te worden als boze witte man? ik vraag dit voor een vriend

TDB | 15-05-20 | 13:42

Het diversiteitsbeleid is een vorm van racisme. Als ik een neger was zou ik het niet waarderen wanneer mensen mij wijs proberen te maken dat ik een slachtoffer ben en hulp nodig heb van diezelfde mensen.

etwaboy | 15-05-20 | 13:42

Een normale heteroseksuele blanke man of vrouw (die andere 80%) van Nederland krijg je geen punten meer voor.

Hiesjes | 15-05-20 | 13:41

Wat een goede scoop, dit. Was me al vaker opgevallen, dat alle geïnterviewden in een NOS-reportage, van kapper tot toevallige passant, allochtonen waren. Alsof dat correspondeert met de samenstelling van de Nederlandse bevolking...

kapoerewiet | 15-05-20 | 13:40

Dit land is vol. Met cucks.

RickTheDick | 15-05-20 | 13:40

Nu bewijs presenteren maar volgende keer weer ophef veinzen als Terry zegt dat het wel degelijk een gecoördineerde opzet is (Sonny Spek de "Ex-FvD'er". Er is gewoon een anti-blanke en anti-westerse lijn die getrokken wordt en we moeten het maar goed vinden, vooral veel weg met ons en oud/nieuw marxistisch klasse denken erin gooien; want oh, oh, oh wat zijn we toch slecht. Doek heel die NPO maar op en verban al die propagandisten maar, politieke activisten en smerige leugenaars zijn het.

HaatAth3ist | 15-05-20 | 13:39

Waarom is er in dat voorbeeld wel goed gehandeld? Als je als baas vindt dat je zelf beter het woord kunt doen, is dat volkomen legitiem.

Gewinflipt | 15-05-20 | 13:39 | 1

Ja hoor, goed gehandeld. Er staat ook duidelijk: "twee blanke mannen en een blanke vrouw aan tafel", ... of mis ik nu iets ...?

Laagopg,dramnegertd | 15-05-20 | 13:54

Verwarrend hoor NOS, staat Oboema, de witte negert nu wel of niet in de NOS Divibase?

Odin | 15-05-20 | 13:37

Hoe zei King dat ook weer?
I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character.

obominotie | 15-05-20 | 13:37 | 3

Er is niets mis met 'racisme' in het algemeen, slechts 'negatief racisme' is fout, 'positief racisme' daarentegen is natuurlijk toegestaan.

JackStick | 15-05-20 | 13:40

@JackStick | 15-05-20 | 13:40: Klopt! Je mag gerust zeggen dat Afrikanen hard kunnen lopen. En je mag ook zeggen dat Chinezen intelligent zijn.

Janas | 15-05-20 | 13:53

@Janas | 15-05-20 | 13:53: Maar je mag niet zeggen dan Chinezen intelligenter zijn dan Afrikanen. Want dan zeg je iets negatiefs.

JackStick | 15-05-20 | 14:32

De volslagen waanzin hiervan is dat ze denken een hoger moreel doel van iedereen gelijk behandelen hiermee te dienen, terwijl een kind ziet dat ze dat hiermee juist in de weg staan. Ze doen net alsof het Jostiband leden zijn die een zetje nodig hebben en ook een plekje in een echte band mogen voor een dag, want dat vindt-ie zo leuk. Behandel iedereen hetzelfde, zoek objectief en als een bepaalde sexe/afkomst ergens meer voorkomt dan heb je inderdaad meer kans die te kiezen. Dat moet bij de bron opgelost, niet aan de achterkant. Gaan we ook net doen alsof er evenveel verloskundigen mannen als vrouwen zijn en als je er een interviewt per se die man zoeken? (funfact: 3.221 werkzame verloskundigen, onder wie slechts 38 mannen)

een_mike | 15-05-20 | 13:37 | 1

Soft bigotry of low expectations heet dat in goed Nederlands

MarkiesDeBalzaque | 15-05-20 | 14:06

Petitie om Tom naar de NOS te sturen om verhaal te halen

Robbie | 15-05-20 | 13:37

Als ze dit soort video's nu ook gaan uitzenden, zitten ze na 1 minuut met hun scrotum op hun quotum. www.dumpert.nl/item/7912023_05943b83

(overigens moeten ze voor dat kopschoppen gewoon per definitie poging tot moord opleggen, 12 jaar cel, houdt het snel op)

drs. Levi Samsonov | 15-05-20 | 13:37 | 1

en dat allemaal omdat ze een beetje honger hebben.

wat zal allah hier van vinden?

Henk P | 15-05-20 | 13:46

Ik las bij Benzakour Bij1 , blijkt hij imker te zijn. Kan hij geen honingpotten plaatsen waar de Grundbergjes van dit land op af komen ?

ja,diedus! | 15-05-20 | 13:36

iemand al geprobeerd deze database tegen die van de belastingdienst e leggen en te kijken of er overeenkomsten zijn??
dit is een goed voorzetje.

Henk P | 15-05-20 | 13:36 | 3

Ik dacht dat het een interne lijst van ‘ Opsporing verzocht ‘ was.

ja,diedus! | 15-05-20 | 13:37

Of de database van de gevangenissen..
O wacht, die zijn al bijna wegbezuinigd.

Slipsnifter | 15-05-20 | 13:38

Heette syri toch, groepen waar veel fraude in voorkwam werden extra tegen het licht gehouden.
Kon niet mocht niet was te succesvol en werd gestopt onder de dooddoener, wie zoekt naar fraude onder roodharige gaat ook fraude opsporen.

Miezerig | 15-05-20 | 13:43

Dit gaat uiteindelijk leiden tot rassenhaat.

aamert | 15-05-20 | 13:36 | 3

Dit IS al rassenhaat, haat jegens het EIGEN ras.

Slipsnifter | 15-05-20 | 13:37

@Slipsnifter | 15-05-20 | 13:37: Maar de Nederlander bestaat toch helemaal niet? Dat heeft de NPO, De koninging en Groenlinks mij vertelt tenminste.

KutFilosoof | 15-05-20 | 13:42

@KutFilosoof | 15-05-20 | 13:42: Dat is waar ja. Ik vind het wel erg verwarrend moet ik zeggen, want ik zie mijn reaguursels wel verschijnen nadat ik op "Reaguur" klik. Ik begrijp echt niet hoe dat kan, want ik besta toch niet?!?

Slipsnifter | 15-05-20 | 14:05

Positieve discriminatie bestaat niet. Er bestaat alleen maar discriminatie.

streknek | 15-05-20 | 13:35 | 1

Zo is het !

Diederik_Ezel | 15-05-20 | 13:41

Heb even gezocht maar nog niet gevonden hier.
Maar zou het bij RTL Unilever zoveel beter zijn dan.
Op bepaalde fronten gaan ze zij aan zij op en halen soms NOS links in.

Miezerig | 15-05-20 | 13:35

Dat er een hele database achter zit verbaast me niet. Maar dit is dus exact de reden waarom in zelden of nooit naar de PO (of eigenlijk de NL-se TV, als geheel) kijk.
Bij elk item moet er kunstmatig een zwarte, een hoofdoekje, en een bontkraagslisser in beeld. Of het nu nieuws betreft, een kwis, een talkshow. Dat gekunstelde irriteert me mateloos.
Plus dat er verhoudginsgewijs volgens mij geen zak van klopt. 85% van onze bevolking is blank en straight, waarom moet dan 60% of meer op de PO allochtoon, LGHTBUERW of weet ik wat zijn?
Ze zouden er beter aan doen de redacteuren panelen van nieuws en achtergrond programma's wat meer een (echte) doorsnede van de bevolking te laten zijn. zodat er ook een goed rechts geluid te horen zou zijn. Of eens iets positiefs over Trump of de Brexit. Of iets negatiefs over de EU.
Zodat mensen echt op basis van objectieve informatie hun standpunt zouden kunnen en mogen vormen, in plaats van de dagelijks opgewarmde anti FvD, Trump en pro EU kots.

Dick Luyenlomp | 15-05-20 | 13:34 | 1

Zou het kunnen zijn dat, indien iemand die inhoudelijk kan conserveren over het onderwerp of een inhoudelijk deskundige aan de tafel aanschuift, deze gasten NIET de gewenste lijn volgen. En dat zij die nu uitgenodigd worden, de gewenste lijn wel volgen omdat zij feitelijk niets te zeggen hebben. En de schoorsteen moet wel blijven roken.

Arachne | 15-05-20 | 21:02

"Etnisch profileren en racisme is het beleid bij de NOS"
Hopelijk wordt dat de kop in de telegraaf morgen.

mark1487 | 15-05-20 | 13:34

Goed werk ik verleng me abonement en wacht dan nog effe om Jenssen te spekken

oldskoolhollander | 15-05-20 | 13:33 | 2

Wie?
Een stilstaande klok heeft ook wel eens gelijk.

Miezerig | 15-05-20 | 13:38

2x

dedwarsligger | 15-05-20 | 13:56

Ik zei 20 jaar geleden al dat er zoiets speelde bij de NOS, en werd door alle brave burgertjes voor gek versleten.

Slipsnifter | 15-05-20 | 13:33

Ik wil meer negers op GeenStijl.

Moeki de Meeuw | 15-05-20 | 13:32 | 3

hoezo? zwart zat hiet. kleur van de reaguursels niet gezien?

Henk P | 15-05-20 | 13:34

Aboem, GeenStijl swa....

Slipsnifter | 15-05-20 | 13:34

Nachtmodus aanzetten? Zwart zat?

Twisted_Faith | 15-05-20 | 13:51

ziet u de Fake News Media bedondert u waar u bij staat. En dan wilt u zeggen dat we hun berichtgeving moeten geloven? Hell No, gelukkig hebben we Geenstijl nog.

ikworstelengadouchen | 15-05-20 | 13:31

Wekelijks 10 witte mannen ophangen op de dam, wanneer zou de NOS met de lobby beginnen?
#Diversiteitsfeestje

johndeer | 15-05-20 | 13:31

Waarom mochten die ouwe hoer programma's op de npo allemaal doorgaan?
Schminken,micro's vastzetten,allemaal binnen de 1,5 meter.
Geen controle want het waren de goeien.
En nu racial profiling.

pejoar | 15-05-20 | 13:30

Zelfs voordat er sprake was van een zoek-de-zwarte/vind het hoofddoekje wedstrijd was het al opvallend dat ze bovengemiddeld in beeld kwamen. Dat bv. tijdens een straatinterview een pratend hoofddoekje haar zegje mag doen voor de camera terwijl ik alleen maar blanke autochtonen voorbij zie lopen.
Of tijdens een meet-up (= bijeenkomst voor niet GroenLinksers) een zaal vol gezonde roomblanke typjes luisterend meisje Klaver en wie wordt er door de NOS geïnterviewd? Juist, de enige persoon in de hele zaal, afgezien van beveiliging en schoonmaak, met een bruin huidje.
Weet je, als ze nu open kaart spelen daar op het Mediapark, het Rode Plein van Hilversum, en gewoon tijdens een sollicitatiegesprek vragen op welke partij je stemt? Geen GroenLinks, PvdA, SP of D66? Helaas, we kunnen niets betekenen voor u meneer, mevrouw, mens.

leo de pejo | 15-05-20 | 13:30 | 4

Mensen bij straatinterviews worden altijd zorgvuldig gekozen. Niet alleen om "de diversiteit te bewaken", maar ook om de juiste uitkomst te borgen. Wordt er een PVV'er of LpF'er geïnterviewd, of een buurtbewoner die zich zorgen maakt over een AZC of iets dergelijks, dan selecteert de NOS liefst een witte tokkie, liefst man, lekker ongearticuleerd en ongenuanceerd, en liefst zo onsympathiek mogelijk.

Muxje | 15-05-20 | 13:36

@Muxje | 15-05-20 | 13:36:
En het fragment van zo'n Schultenbräu slobberende sloeber in scootmobiel die er iets ongenuanceerds uitflapt wordt dan herhaald in babbelprogrammaatjes als 'M' of Op1 in het rubriekje met komisch bedoelde filmpjes.

't Is een beklemmend zichzelf feliciterend wereldje die steeds verder afdrijft van de dagelijkse realiteit.
NRC en 'verzetskrant' Het Parool gaan trouwens ook vol op het diversiteitsorgel.
Met uitzondering van een enkele excuustruus als columniste is men daar zo roomblank als Friese Vlag koffiemelk.

leo de pejo | 15-05-20 | 13:52
▼ 1 antwoord verborgen

Citaat uit juryrapport: "Om in zo'n witte mannenwereld een vrouw te vinden met migratie-achtergrond die ook leuk en vlot spreekt is erg knap."
Hé Gelauff, gij racist van de lage verwachtingen!

klön | 15-05-20 | 13:30 | 2

Die Gelauff, afgezien nog van die vreselijk pedante rotkop, merkte een kennis van me zojuist op dat hij de minister van propaganda uit Nazi-Duitsland (Goebbels) wel lijkt na te apen.

Graeme Reaper3779 | 15-05-20 | 13:58

@Graeme Reaper3779 | 15-05-20 | 13:58:
Gelauf heeft, zowel Goebbels als de staatindoctrinatie vermomd als onderwijs in de USSR, links ingehaald.

Arachne | 15-05-20 | 20:55
-weggejorist-
vincent uit groninge | 15-05-20 | 13:30

Gewoon allemaal zo meteen weer VVD stemmen, voor al uw diversiteitsfeestjes (leuk voor de galg).

Klapsigaar | 15-05-20 | 13:30

De NOS Divibase. Ongelooflijk. Dit is precies waar Douglas Murray voor waarschuwt in zijn uitstekende 'The strange death of Europe'. Het verloochenen van de eigen geschiedenis en cultuur omdat het allesoverheersende multiculturalisme ons steeds maar weer door de strot moet wordt geduwd.

Tietmier | 15-05-20 | 13:29

White lives matter NOS.
Hier een stukje ,,diversiteit,, autobranden voornamelijk tijdens ramadan!!!
Jongeren die een wijk terroriseren enz enz.
Het stukje ,moeite om te vinden ,zegt alles,i rest my case!!

maasdonk | 15-05-20 | 13:29 | 1

Maar die interviewen ze dan weer niet he?

Graeme Reaper3779 | 15-05-20 | 13:59

Weet je wie ook etniciteit bijhield en minderheden uit de lijst selecteerde?

Graaf_van_Hogendorp | 15-05-20 | 13:29 | 3

Den Uijl.

aamert | 15-05-20 | 13:30

Gargamel?

anti-fatwa | 15-05-20 | 13:46

Alle Nederlandse bedrijven i.v.m. de diversiteitsquota. Er moest jaarlijks verantwoording worden afgelegd.

Arachne | 15-05-20 | 20:50

Hoe strafbaar zou dit zijn?

Ome Gijs | 15-05-20 | 13:29 | 1

Niet want alleen witten worden uitgesloten dan mag het.

Graaf_van_Hogendorp | 15-05-20 | 13:29

Belangrijk artikel! Diversiteit: de nieuwe ideologie die actief wordt gepropageerd. Niet alleen in Nederland (NPO), maar ook in Vlaanderen (KLARA, CANVAS). En de Vlaamse tentakels in de vaderlandse pers reiken diep. Let er bijvoorbeeld eens op hoe de plaag van het tutoyeren in pers en reclame net als in Vlaanderen de norm is geworden. Uit luiheid (slecht vertaald Engels van internet), maar vooral uit ideologische overwegingen. Het laffe bedrijfsleven volgt in dit diversiteitsdenken - zie het verdwijnen van Zwarte Piet uit de winkelschappen). Onlangs ontvingen Cineville-abonnementhouders (voor twintig euro in de maand naar filmhuisfilms, vanaf 1 juni mogen we weer!) een e-mail waarin de pasjeshouder werd aangesproken met 'Lieve Cineviller' en werd getutoyeerd. De debilisering ten top. Op mijn vraag waarom ‘u’ was ingeruild voor ‘jij’ volgde het antwoord van een zekere 'Sacha’ (de achternaam bleef achterwege) dat er 'was besloten' om de pasjeshouders voortaan te tutoyeren. Wie dat besluit had genomen werd niet vermeld.

Rosaturbinata | 15-05-20 | 13:29

DE NOS, NPO zijn bedrijven betaald met gemeenschapsgeld.
Het boven geschreven artikel door GS ( prima trouwens) geeft aan, dat men daar zo links georiënteerd is en de socialistische politiek zo aan de luisteraar en kijker wil opdringen , dat men daar denkt zich alles daarvoor te kunnen veroorloven.
Het is het systeem wat niet veel afwijkt van de KGB/Poetin in Rusland, die doen dat ook zo.

outdoor | 15-05-20 | 13:29 | 1

Het is FSB. De KGB is uit de tijd dat Roger Moore James Bond speelde.

Red shirt | 15-05-20 | 13:43

Bewuste discriminatie van Nederlanders.

Zuster01 | 15-05-20 | 13:29

Dus als het maar niet inheems Nederlands is en niet blank is (wit als etniciteitsduiding is ook simpel racisme), krijg je een extra veer in je reet. En nóg, met zó een voordeelpositie krijgen ze het niet voor elkaar het te doen lijken alsof de samenleving beter af is met de afgedwongen, opgelegde, geforceerde multiCult.

nsfl | 15-05-20 | 13:28

Ook een lekkere opsteker (of achteraf een mes in de rug) voor alle mensen van kleur die trots hun tv-debuut hebben mogen maken, omdat ze dachten dat hun mening of kennis relevant was.
Maar nee, wat blijkt:
"We interviewen jou niet omdat jij verstand van zaken hebt of jouw mening nou zo interessant is, maar we hebben jou gekozen omdat jouw voorouders toevallig op een wat zuidelijker deel van deze wereld zijn geboren, daar waar de zon haakser (en dus intenser) op het aardoppervlak schijnt, waardoor zij een evolutionair voordeel hadden wanneer zij meer pigment in hun huid hadden en waardoor jij nu in deze boreale wereld zo'n lekker exotisch en divers kleurtje hebt! Vertel, wat vind jij van Corona / stikstof / CO2 / boeren / hypotheekrenteaftrek?"

Timide_Aso | 15-05-20 | 13:28

De wisselbokaal gaat deze maand naar Opsporing Verzocht omdat het ze na lang zoeken en doorvragen gelukt is een autochtone man in de uitzending te krijgen die een appel heeft gestolen. Dat dit een sterk staaltje van onderzoeksjournalistiek is geweest kunt u wel uit de criminaliteitscijfers van het CBS halen. Een speld in de hooiberg maar ze hebben hem gevonden!
Chapeau en hopelijk lukt het ze de volgende keer weer een autochtone wetsovertreder zo in de kijker te kunnen zetten!
Uw NOS hoofdredacteur.

2voor12 | 15-05-20 | 13:28 | 1

Diversiteit andersom telt niet bij NPO. Maar Opsporing Verzocht zou wel steeds de bokaal moeten krijgen.

Koonkluk Huis | 15-05-20 | 13:50

"een vrouwelijke advocaat, twee vrouwelijke sprekers uit het bedrijfsleven, vrouwen met gasbranders ... kortom een diversiteitsfeestje"
Hoe is iets "divers" als er helemaal geen mannen meer in voorkomen?

een_mike | 15-05-20 | 13:27 | 1

Diversiteit in eigen kring.

Arachne | 15-05-20 | 20:39

Een typisch gevalletje van "De neger omdat het moet", om maar weer eens een oude koe uit de sloot te halen.
Hebben we het hier al vaker over gehad meen ik.....

www.geenstijl.nl/search/?keyword=%22d...

WatMoetJeNu | 15-05-20 | 13:27 | 1

Ik zag dat op de NOS er bij het nieuws vanmorgen uitgebreid aandacht werd besteed aan Senator Burr maar geen seconde aan de Flynn/Obama/Biden zaak. Burr is een klootzak voor wat hij deed maar wat er gebeurde met Flynn is toch echt een heel veel groter probleem. Je zou bijna zeggen dat ze een bias hebben!

Moonwarrior | 15-05-20 | 13:27

Etniciteit is een bijzonder persoonsgegevens en er is geen goede doelbinding voor om dit zo bij te houden. Ergo Sum, illegaaal volgens de AVG, even de AP inlichten lijkt me?

Janpoepeenuitje | 15-05-20 | 13:26

De NOS is dus niet zo transparant als we dachten.

Mr.Crowley | 15-05-20 | 13:26

Die hele NOS is dus gewoon het reclamebureau van de PvdA/D66. Wisten we natuurlijk al. Paar maanden geleden was ik nog op de redactievloer in Hilversum. Ongelofelijk hoeveel mensen daar rondliepen. En vrijwel allemaal blank (niet wit).

Piet Karbiet | 15-05-20 | 13:26

Het werkt wel, dat diversiteitsbeleid van de NPO. Ik herken mijzelf totaal niet meer in de programma's die gemaakt worden en kijk daardoor al jaren geen NPO meer. Het trieste is dat ik toch mee betaal aan programmering waar ik totaal niet achter sta en die vaak haaks staat op hoe ik leef, denk en doe. We leven in een raar land, waar de elite (MSM, landelijke-, regionale- en gemeentelijke politiek) niet doet wat het volk wil, maar bepaalt hoe het volk moet denken. Gelukkig bestaat er nog onafhankelijke media...

GWBA | 15-05-20 | 13:25

Dat verklaart waarom het jeugdjournaal minimaal 50% migratieachtergrond kinderen aan het woord laat.

Patty D. | 15-05-20 | 13:25

En een goede reden om de NOS dan maar op te heffen. Het is in ieder geval geen objectieve nieuwsvergaring wat daar gebeurt.

Koning Willy | 15-05-20 | 13:25 | 1

NOS staatsjournaal, voor al uw overheidspropaganda.

Solar666 | 15-05-20 | 13:27

het verbaast me niks. Ik ben al een tijdje geleden afgehaakt op het NOS Journaal. Vanwege de Gerri Eikhof / Peer Ulijns "human interest" / Vox Pop stukjes, vanwege de huiltoon en het identiteitsgezeik.

Koning Willy | 15-05-20 | 13:24

Constantijn zei het al, hun capaciteiten maakt niet uit, als ze maar een kleurtje hebben.

Mr.Crowley | 15-05-20 | 13:24

Stuitend. Ronduit stuitend. Beseft men, inclusief de NOS redactie wel wat voor een ongelofelijk gevaarlijke demagoog die Gelauff is? Wat een drama. Gelauff en zijn deugleger kunnen lullen wat ze willen, maar dit.valt.niet.goed.te.praten. Wat een eng volk.

nietzomoeilijk | 15-05-20 | 13:24

Mijn bek viel open bij het zien van die screenshots. Echt letterlijk. Sprakeloos.

Brits Folkestein | 15-05-20 | 13:24

Ben ik de enige die het eng vindt dat de NOS een database bijhoudt om mensen hun etniciteit/afkomst te registeren?

Al deze focus op dit soort oppervlakkige kenmerken leidt alleen maar tot meer racisme en discriminatie....

Diederik_Ezel | 15-05-20 | 13:24

De NOS en objectieve nieuwsvergaring.
Daar zitten vast de Russen achter!

Bolder | 15-05-20 | 13:23

En waarom staat de seksuele geaardheid daar niet in! Stelletje racisten

Jongezeeschuimer | 15-05-20 | 13:23

Als vrouw of allochtoon kun je beter geen NOS op je cv hebben staan.

Papa Jones | 15-05-20 | 13:23

Maar wat ik me af vraag: experts en dergelijke, worden die betaald voor hun expertise?

Zo ja dan gaat het ook nog eens om gunning van opdrachten op basis van etnischiteit, waarbij niks expliciet staat vermeld over 'gelijke geschiktheid', nee je wordt gekozen op je huidskleur of afkomst alleen.

Knufter | 15-05-20 | 13:23

Met schedelmeten, kleurwijzers en quota komen we er wel! Goed bezig NOS!

Slovis | 15-05-20 | 13:22 | 2

Inderdaad, niet alleen is diversiteit per definitie discriminerend en racistisch van aard het is ook nog eens gewoon een hobby voor ideologische gedreven idioten. Wat is er geworden van de meritocratie? De NPO is geinfiltreerd door ideologen die ons haten en onze samenleving willen vernietingen met hun giftige dogma's.

Solar666 | 15-05-20 | 13:25

@Solar666 | 15-05-20 | 13:25: Misschien laat de meritocratie een beeld zien, dat niet overeenkomt met het gewenste beeld. Dat zou dan betekenen dat het "we zijn allemaal gelijk" en dat er tussen groepen, hoe je die ook definieert, wel degelijk verschillen zitten.

Arachne | 15-05-20 | 20:29

Deugen moet je! Tot heel Nederland in puin ligt!
Aldus de nagenoeg geheel Blanke redacties.
Zucht...

VP732 | 15-05-20 | 13:21

Ik stel voor om zoveel mogelijk links (pun intended) naar artikelen met Arnon Thunbergjes te mailen naar bokaal@nos.nl

schedewindje | 15-05-20 | 13:21

Who controls the money, controls the media, controls the mind.

Mr_Natural | 15-05-20 | 13:20

En de diversiteitsbokaal voor deze week is gewonnen door Rob Jetten die een transgender Marokkaans meisje als schoonmaakster heeft. Naar eigen zeggen.
Wel jammer dat hij haar zwart uitbetaald. Ook jammer dat ze een baard heeft.

Osdorpertje | 15-05-20 | 13:20 | 1

En eigenlijk gewoon uit Twente komt, maar wel een keer couscous heeft gegeten!

VP732 | 15-05-20 | 13:23


Ben echt benieuwd wat de politiek hiervan vindt.. je kunt volgens mij niet de ene week roepen dat de politie niet etnisch mag profileren want het is puur toeval dat Marokkanen oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit en de volgende week toestaan dat de Staatsomroep etnisch profileert want anders worden Marokkanen ondervertegenwoordigd in de programmering. ... Toch?

Odin | 15-05-20 | 13:20

Het gegeven dat diversiteit een speerpunt is, beloond moet worden, positieve discriminatie noodzakelijk is enz enz het toont precies aan hoe weinig kwaliteiten bepaalde groepen hebben die niet aan onze standaard voldoen of willen voldoen. Dat de NOS er een racistisch spelletje van maakt en vooral een speerpunt bevestigd de uitspraken van Bosma. Deugen en vooral indoctrineren en een vertekend beeld schetsen.. ik vind het als volwassenen al erg maar de jeugd indoctrineren ze met leugens en bedrog... en gaan dit nog geloven ook... totdat ze er stomverbaasd en met een lege portemonnee en zonder iPhone achter komen dat het toch allemaal wat anders in elkaar zit...

Hollandse_blauwe | 15-05-20 | 13:20

Ik vraag me serieus af waarom. Wat is het motief achter dit soort gedrag?

benerkloarmet | 15-05-20 | 13:20 | 3

Deugen, tot je er dood bij neervalt..

streknek | 15-05-20 | 13:32

Deugen. En de doorsnee Nederlander laten geloven dat alle niet-oorspronkelijke-bewoners van dit land ook deugen. Maakt het voor de 80(?) % die niet deugd een stuk makkelijker om te blijven "niet-deugen". Multi-culti-problemen opgelost!1!!

GWBA | 15-05-20 | 13:33

@streknek | 15-05-20 | 13:32: precies.
De aflaat 2.0

vroger kon je het afkopen nu met deugen een plekje in de hemel fixen

Henk P | 15-05-20 | 13:39

Wollah, dit is niet volgens het AVG, vriend.

Taggart | 15-05-20 | 13:20

Slegs vir nie blankes.

roevka | 15-05-20 | 13:19

Helemaal geobsedeerd door ras en etniciteit, die NOS. Met journalistiek heeft het weinig te maken. "Open en onbevangen" laat me niet lachen.

Rest In Privacy | 15-05-20 | 13:19

Ze registreren mensen op afkomst. Volgens mij moet de privacy waakhond hier eens goed naar gaan kijken. Als je dit als bedrijf doet heb je een zeer groot probleem, maar als je de NOS bent, doe je dat maar gewoon. Je komt er volgens mij niet mee weg om hier het algemeen belang als argument aan te voeren. Niet in dit geval. De schaamte voorbij?

HoniSoit | 15-05-20 | 13:19 | 1

"Positieve discriminatie", dan mag het, nee dan moet het.

van Oeffelen | 15-05-20 | 13:24

ik heb homo's op mijn werk en die kotsen op het diversiteitsgeleuter. Ze zeggen dat ze zich niet anders voelen dan anderen maar door het diversiteitsbeleid wel in een hokje "homo" worden geplaatst. Eigenlijk is het diversiteitsdenken zo polariserend als de pest. Het is puur hokjes denken.

yeps | 15-05-20 | 13:19 | 3

Ik weet dat ik hier een onpopulaire mening over heb. Maar ik denk dat de moderne massa-mens die ideologie nodig heeft.

Als je Netflix en de ideologie wegneemt. Wat is rest er dan nog als onthologie voor de massa-mens? Niks meer toch?

We gaan het wéér mee maken ben ik bang. We gaan wéér ideologien tot zijn conclusie zien komen met alle gruwelen die er bij komen kijken. En na afloop?.... Dan stoft diezelfde massa-mens zijn handen af en doet alsof die er niks mee te maken had.

KutFilosoof | 15-05-20 | 13:24

Vrouwen die op eigen kracht iets bereikt hebben kotsen er ook van, want ook zij worden in eerste instantie als quotumvrouwtje gezien.

van Oeffelen | 15-05-20 | 13:25

@van Oeffelen | 15-05-20 | 13:25: "Empowerment"

Twisted_Faith | 15-05-20 | 13:55

Wij hadden het hier trouwens nog op werk over, laatst.
Moet er niet meer diversiteit komen?
Iedereen was het erover eens: we nemen gewoon de beste. Geslacht of ras speelt geen rol.
Maar ja, wij krijgen geen subsidie en hoeven dus geen toneelstukjes op te voeren.

Papa Jones | 15-05-20 | 13:19 | 5

Dit wordt opgedrongen door de politiek.
Reken maar dat dit ook in de subsidie-voorwaarden van de NOS staat.
En de Gemeente Amsterdam wil het ook voor het zeggen hebben op mijn kantoor:

www.amsterdam.nl/sociaaldomein/divers...

Papa Jones | 15-05-20 | 14:01

... Herstel, mijn fout, dit gaat om Amsterdam als werkgever. Ik werk niet bij de overheid, God zij dank.
Maar GroenLinks wil ook een vinger in de pao bij selectiebeleid van particuliere bedrijven:

amsterdam.groenlinks.nl/nieuws/zo-pak...

Papa Jones | 15-05-20 | 14:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Weten we nog jaren geleden, één of ander Gelders bedrijf dat een interne mail per ongeluk naar een sollicitant stuurde in de trant van "Is niks, is een neger."? Daar is maanden, zo niet jaren (terecht) nog schande over gesproken. De racisme- en discriminatiejokers blijken echter keer op keer maar naar één kant op te werken.

Bij een vriendin op het werk worden nu ook continu Islamitische collega's in de spotlight gezet vanwege de Ramadan en hoe zwaar het wel niet is, hoe trots ze wel niet op hun thuisland, cultuur en religie zijn, tot aan TV opnames (uiteraard NPO) aan toe. Maar oh wee als je ook maar enigszins, indirect of onbewust Nederlandse nationale trots laat blijken, of een roomblanke Nederlander een baan geeft en toevallig een gekleurd persoon of iemand van uitheemse, exotische origine afwijst omdat die simpelweg niet gekwalificeerd genoeg is, dan staat het land op zijn kop.

Doodziek word ik van die 'positieve' discriminatie. Ik gun ieder het zijne (cultuur, religie, etc.) maar het is overduidelijk dat een bepaalde minderheid, die zich keer op keer als koploper plaatst als het aankomt op gebrek aan assimilatie, uithalen van rottigheid, het belasten van economie, maatschappij en welvaart, op een voetstuk geplaatst MOET worden vanuit hogerhand. Kotsmisselijk word ik er van.

Le Roi | 15-05-20 | 13:18 | 2

Identity politics voorgezongen door beroepspolitici, het ergste wat er is.

van Oeffelen | 15-05-20 | 13:27

'Ik gun...'? Wtf? Je doet mee of niet mee en daar horen consequenties bij. Maar in dit land wordt diversiteit gesubsidieerd en dat zorgt voor tweedeling.

roevka | 15-05-20 | 13:52

Dit is toch exact de definitie van discriminatie en racisme? Onderscheid maken op geslacht en hoeveelheid pigment in de huid. Chapeau NOS!

Ook mooi is deze zin in de spelregels:
"Diversiteit definiëren we in de meest brede betekenis: man/vrouw-verhouding, afkomst, opleiding, regionale spreiding, geloof en overtuiging et cetera."
Waar is schoenmaat, BMI, lichaamslengte, oogkleur, haarkleur, leeftijd, geaardheid, links- of rechtshandig, dyslexie, ADHD of andere labeltjes? En dat is dan alleen nog maar fysiek! Wat te denken van opleidingsniveau, politieke voorkeur, IQ, EQ, etc.
NIET DIVERS GENOEG!
Stelletje selectieve racisten zijn het bij de NOS.
Treurig.

Timide_Aso | 15-05-20 | 13:18

Er zijn dus mensen die dit bedenken, maken en uitvoeren. Er zijn dus mensen die voor dit werk betaald krijgen.

Puur geld verspillen wanneer je hier zelfs tijd voor hebt.
Ik stel voor. Staatsomroep, max 2 teevee zenders en max 2 radio zenders.

Henk P | 15-05-20 | 13:18 | 1

Dit. Ik roep het al lang, maar wat moeten we in vredesnaam met zo veel radio- en televisiezenders? Gewoon één kanaal waar louter zaken worden gecommuniceerd die er toe doen en/of (objectief!) nieuwswaardig zijn, zoals de corona persconferenties, aankondigingen van wijzigingen in de wet, etc. Het is van de zotte dat er jaarlijks ettelijke honderden miljoenen worden geïnvesteerd in debiele programmering waar werkelijk niemand om gevraagd heeft.

Le Roi | 15-05-20 | 13:25

100% racisme mag gewoon in Nederland, als het maar wel gesponsord is door onze eigen regering. Zie ook antifa, We are here, en dergelijke.

Bloemschikliefhebber | 15-05-20 | 13:18

Ik werk beroepsmatig nogal eens samen met de NOS redactie, en er wordt inderdaad gericht gevraagd of er ook vroiwen of personen met kleurtje in beeld kunnen komen.

Realisties | 15-05-20 | 13:18

Eigenlijk is dit helemaal geen nieuws, het bevestigd alleen maar wat iedereen hier bij GeenStijl al jaren wist. Nou ja behalve berbaar en kuifje natuurlijk.
De nos (staatsomroep) door en door verrot.

Kees22639418 | 15-05-20 | 13:18

Dank voor de tip, @NPO.
Ik zocht als leidinggegevnde al tijden naar een goed deugende manier om te selecteren op de *kuch* diversiteit kenmerken "vrouw" en "knap". De afkomst boeit me niet zo, maar ik begrijp van jullie dat ze een kleurtje moet hebben. Nou prima.
.
Een kijken hoe lang ik deze aanpak HR-technisch kan blijven volhouden....

hotmint | 15-05-20 | 13:17

Iedereen die rechercheerd moet profileren. " the profiler".
Politie, justitie, fiscus enz.
Daar valt etnisch profileren gewoon onder.

Bij veel gesubsidieerde journasten gebeurd dat dus ook, maar alleen als het in hun politiek correcte agenda past.

Maar de kijkers hadden het allang door.
Stop de NPO!

Zoezoef | 15-05-20 | 13:17

Ze gaan er bij de NOS voor het gemak blind van uit dat de objecten van hun diversiteitsgedram ontzettend blij zijn met de voortrekkerij. Of zouden ze de betrokkenen er van tevoren over informeren dat ze om hun huidskleur, geslacht, sexuele voorkeur of achtergrond worden geselecteerd om in het diversiteitsframe te passen?

Schulzie | 15-05-20 | 13:17 | 1

"We interviewen jou niet omdat jij verstand van zaken hebt of jouw mening nou zo interessant is, maar we hebben jou gekozen omdat jouw voorouders toevallig op een wat zuidelijker deel van deze wereld zijn geboren, daar waar de zon haakser (en dus intenser) op het aardoppervlak schijnt, waardoor zij een evolutionair voordeel hadden wanneer zij meer pigment in hun huid hadden en waardoor jij nu in deze boreale wereld zo'n lekker exotisch en divers kleurtje hebt!"

Timide_Aso | 15-05-20 | 13:23

Met dit soort wedstrijden krijg je juist eenzijdigheid. Net zoals het zwarte piet artikel. Er zijn meer donkere mensen die geen last hebben van dit feest en het gewoon geweldig vinden dan donkere die er last van hebben. En mensen die klagen hebben geen moeite om de feiten te verdraaien om hun zin te krijgen.

dk-- | 15-05-20 | 13:17

Maar Reaguurders, wat verwachten jullie nu?

Als je 650 miljoen per jaar (!) aan taxpoet afzinkt en als opdracht meegeeft (zie omroepnota) dat ze een zo pluriform mogelijke programmering moeten uitzenden, dan krijg je gegarandeerd excessen.

Mensen die verder weinig kunnen zo afhankelijk maken van 650 miljoen per jaar (!) aan subsidies geeft een gedrag waar menig NSB-er jaloers op had geworden. Nepotisme, seksisme, machtsmisbruik, cliëntelisme, de hele roedel... en ja, nu dus openlijk oproepen tot etnisch en religieus profileren en dat belonen met een bokaal...

Odin | 15-05-20 | 13:16 | 1

Juist.
Kunnen we niet inzichtelijk maken hoeveel dat allemaal niet kost en wat onze economie moet opbrengen omdat allemaal te betalen?

Mr.Crowley | 15-05-20 | 13:19

Had ook niets anders verwacht. In iedere nieuws uitzending over werken in de zorg komt wel een hoofddoekje in beeld. Kijk, een zorgmedewerker met hoofddoek werkt in de zorg. Dan blijkt het een schoonmaakster te zijn.

TRUMP | 15-05-20 | 13:16

Diversiteit is een eufemisme voor 'weg met blanke mannen'. En het erge is nog dat blanke mannen hier het hardst aan meedoen. Laffe honden.

Clavo | 15-05-20 | 13:16

weet niet of het nou heel handig was dat postvak integraal over te nemen.
Voor je het weet hebben we vanavond bij op1 een jankverhaal van die Aletta over dat d'r mailbox dankzij geenstijl volgekotst is met open, onbevangen en diverse haatberichten.

normanius | 15-05-20 | 13:16 | 2

Het is dan ook niet handig om te discrimineren op basis van huidskleur of land van afkomst.

Bloemschikliefhebber | 15-05-20 | 13:20

Ik vrees dat je gelijk hebt, normanius. Dit is de standaard debunk-reactie van de verongelijkte inclusitie: wanneer ontmaskerd of met je bek vol tanden, zeggen dat je bedreigd wordt.

kapoerewiet | 15-05-20 | 14:05

Ben je bezig met een reportage over een virus dat nogal wat doden veroorzaakt en een complete economie sloopt, en dan zit de eindredactie onder tafel worstjes te tellen. Dat gaat zelfs Kim Holland een brug te ver.

Feynman | 15-05-20 | 13:15

Een dag geen lesbische negerin op tv is een dag niet geleefd...

HoerieHarry | 15-05-20 | 13:15 | 2

Hoe weet je zeker dat ze lesbisch is?

Rest In Privacy | 15-05-20 | 13:20
-weggejorist-
grindbak | 15-05-20 | 13:15

#Nosgate

Olc32 | 15-05-20 | 13:14

Die prijs kun je iedere week uitreiken aan Opsporing Verzocht.

Dubbelepunthoofd | 15-05-20 | 13:14

Nou nou wat een openlijk racisme weer, daar op het Mediapark.
Dat krijg je met al die subsidies.

Papa Jones | 15-05-20 | 13:14

Ze hebben al behoorlijk geïnfiltreerd zie ik wel.

Mr.Crowley | 15-05-20 | 13:14

Dit is zo fout...

Dit is zo opstaandevoet fout. Dit is zo strafrechtelijk fout...

Knufter | 15-05-20 | 13:13

En niemand in 1 van die panden bij de NOS die zegt dat ze even moeten kappen met dat tyfusgedrag en gewoon moeten gaan werken en de beste persoon op de juiste plaats moeten zetten??

Zeiss | 15-05-20 | 13:13

Een van de reaguurders hierboven gaf het al heel goed kort en bondig aan: "Ik ben het gvd zo zat aan het worden."

GeneralDirector | 15-05-20 | 13:13

En de NOS mag wel lijsten bijhouden van criminelen en diversiteit? Dit overzicht is 1:1 te vergelijken met opsporing verzocht...

Hollandse_blauwe | 15-05-20 | 13:12

Ziekelijk !!
In de reclame tegenwoordig hetzelfde: alleen nog maar multi-culti gezinnetjes

Twerb | 15-05-20 | 13:12 | 4

Standaard een blanke vrouw en een neger als koppel. Goed speurwerk van GS trouwens, echt een bombshell van een scoop.

Vrijdenken | 15-05-20 | 13:17

Alleen jammer maar voorspelbaar dat het journaal in totaal 0,0 seconden aandacht zal besteden aan deze, nu bewezen standaard procedure van racisme en discriminatie.

Bloemschikliefhebber | 15-05-20 | 13:23

En veel pappa's met baard die 'samen' (ook als zo'n woord waar bij mij een hoge irritatiefactor aan is geplakt) met het gezin leuke vrouwendingetjes doen. Zo modern joh.

Sans Comique | 15-05-20 | 13:33
▼ 1 antwoord verborgen

In ons witte huishouden staat de nos op zwart. Diversiteit alom.

gebruikesrnaam | 15-05-20 | 13:12

Daar zitten mensen dus gewoon middenin een uitzending huidskleuren te turven. Hoe is dat niet racistisch???

Derkaderr | 15-05-20 | 13:11

Hier ben ik het helemaal mee eens. Eindelijk geeft de NOS het toe, profileren op etnische achtergrond kan, mag en is constructief. Maar even zonder gekheid, ik zie een voorbeeld van iemand die op basis van zijn etniciteit wordt genomineerd omdat hij een artikel schrijft waarin hij beschrijft hoe pijnlijk het is als hij op basis van zijn etniciteit anders wordt behandeld. Okidoki!

Mr Dixit | 15-05-20 | 13:11 | 3

Ik denk niet eens dat ie hetzelf doorheeft, zo gefrustreerd en gefocust op zijn eigen waarheid!

Harrie7949 | 15-05-20 | 13:15

En wat ik me verder afvraag: waarom staat er bij een vrouw niet als "diversiteit" "vrouw" vermeld en zou er in die lijst ook het criterium "homo" of "lesbisch" of "transgender" of "joods" als "diversiteit" worden aangemerkt? Of is dat dan weer lastig omdat de "diversiteit" die ik zie wel enorm chocoladebruin en beige zijn georiënteerd?

Mr Dixit | 15-05-20 | 13:15

Nog 5 minuten... Ik kan niet wachten....

Thijsz | 15-05-20 | 13:10

Ik wil hier dus gewoon niet aan meebetalen.

Mesmer | 15-05-20 | 13:10 | 1

Eens, hele NPO mag wat mij betreft weg. Maarja Nederland zonder NPO staat tot Noord Korea zonder staatsjournaal.

MaxiCosi24 | 15-05-20 | 13:15

Passen ze nog wel even de kolom M/V aan naar M/V/L/G/H/N/T/I/X/Y/Z ?
Anders ga ik een aanklacht wegens discriminatie indienen.

2voor12 | 15-05-20 | 13:10

Nog erger zijn mannen die dit soort onzin lopen te verkondigen en daarbij niet in de gaten hebben dat ze zichzelf comleet voor lul zetten intern. Omdat het in hun Management by Objectives staat sturen ze regelmatig hinderlijke mailtjes rond van de volgende wijvenbijeenkomst of lhbtgqrs-happy day, en dat terwijl de rest keihard aan het werk is met weekenden aan toe. Echt vreselijk dit soort geneuzel.

van Oeffelen | 15-05-20 | 13:10

Waar is het misgegaan in het intellect van de Nederlander. Vanaf de eind jaren zestig leiden wij aan het Pieter Principle. Op deze wijze zijn de bestuurs- en politieke lagen bestemt. De pseudo intellectuelen hebben het voor het zeggen en zie hier het resultaat van de afgelopen 50 jaar. Succes de komende jaren, het wordt alleen maar slechter en dramatischer.

De Evangelist | 15-05-20 | 13:10

Deze gekte laat vooral zien dat de NOS een hele verziekte organisatie is,
Ze doen er hele foute en slechte dingen en denken dat ze goed bezig zijn.
Dat zijn de momenten geweest in de geschiedenis dat zaken volledig uit de hand liepen.

Superkwatta | 15-05-20 | 13:09

Men moet eens ophouden om 'meer Islam' te verwarren met zo'n veel bredere term als 'diversiteit',

JackStick | 15-05-20 | 13:09

Ziek, zieker, ziekst!

"I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin, but by the content of their character."

Meer hoeven we niet te zeggen.

dk-- | 15-05-20 | 13:08 | 2

Dat weet u, dat weet ik maar de meesten komen niet verder dan "I have a dream" de rest van de tekst kennen ze niet eens en denken dat die dream is dat heel amerika chocoladekleurig wordt.

elfenstein | 15-05-20 | 13:17

Precies, dit onderstreepte Douglas Murray ook in zijn laatste boek. Hoezeer we zijn afgedreven van de droom van ML King.

kapoerewiet | 15-05-20 | 14:01

Politie mag neit ethnisch profileren, maar zij wel?

XverderNix | 15-05-20 | 13:08

Er is anders diversiteit genoeg (minder, minder, minder) bij autobranden, van Gogh moordenaars, drugscriminaliteit, inbraken, straatterreur, homo's en meisjes bedreigen, sissen, anti-semitisme, overbevolking, je niet aan de corona-regels houden, barbeque brandplekken in het park, winkelwagentjes achterlaten in woonbuurten, spugen op straat, mocromaffiaterreur, niet inchecken bij ov, samenscholingen, enz.

dathoujetoch | 15-05-20 | 13:08

Bokaal, bokaal!?
volgens mij is het in NOS regionen voor de aller aller aller grootste deuger
een anaal te dragen wisseltrofee.

TijdelijkOptimist | 15-05-20 | 13:08

Dries Bousatta heeft ook een bijzondere carrièremove gemaakt..

DrumPiet | 15-05-20 | 13:08 | 1

Succesvol horeca-ondernemer, begreep ik.

Rest In Privacy | 15-05-20 | 13:22

Dat is niet de DIVI bokaal.......... maar de Arnon Grunberg Trofee......... gewild bij iedereen binnen de grachtengordel!

Fatwabuster | 15-05-20 | 13:07

Wie heeft deze week de Trump-haat beker gewonnen. Of doen ze daar niet aan omdat hij bij de gehele nos gehaat wordt??
Misschien zouden ze iedereen een ster kunnen geven zodat de diversiteit gelijk te zien is., afrikaner een zwarte ster, mocro's een rode, joden een gelen............... oh wacht, dat hadden we al is.

jan huppeldepup | 15-05-20 | 13:07

Is zo'n beleid ook trouwens niet in strijd met de eerste wet uit het grondwetboek?
Dit is toch gewoon ook discriminatie?

KutFilosoof | 15-05-20 | 13:06 | 2

Ja maar als links het doet telt het niet. Die hebben namelijk alleen maar goede bedoelingen.

1nfidel | 15-05-20 | 13:08

De grondwet heeft geen echte status in de rechtspraak. En de rechter heeft zich al meerdere keren over zulke zaken gebogen: "positieve" discriminatie mag.

Wat ik me wel afvraag is of je de etniciteit van contacten zomaar mag vastleggen. Het mag bij zwaarwegend maatschappelijk belang, en (tot mijn stomme verbazing) ook bij voorkeursbeleid. Dus een schending van het antidiscriminatieprincipe billijkt een schending van privacy. Lekker landje zijn we toch.

Muxje | 15-05-20 | 13:12

Ik nomineer Rick de Dick als winnaar van de diversiteitsbokaal.

Rest In Privacy | 15-05-20 | 13:06 | 3

Rick heeft een hekel aan iedereen?

Mr_Natural | 15-05-20 | 13:07

Wow, ben je naar een arts geweest die je heeft genezen van je flatulentie ? Ander dieet ? Ga zo door !

Kim-Jung-Un | 15-05-20 | 18:01

Jaja, en de kennissenkring maar raar opkijken als je de oververtegenwoordiging van hoofddoekjes en baardjes in het nieuws ziet bij niet-moslimgerelateerde onderwerpen.
#SchijtAanDiversiteit.

Graaisnaaiert | 15-05-20 | 13:06 | 1

Maar zodra het om jihadistische aanslagen gaat brengen ze geen enkele moslim in beeld voor een beetje duiding of afkeuring. Waarom dan niet? Gaat het anders opvallen dat elke mohammedaan maar wat om de hete brij heen praat en zich hier niet aan wil branden?

Binkoo | 15-05-20 | 13:47

Wat de NOS niet doorheeft, is dat Nederland er niet uitziet als Amsterdam.
Dus dat gaat steeds verder uit elkaar lopen.

Mr.Crowley | 15-05-20 | 13:06

Etnisch profileren mag niet toch? Of mag dat alleen niet als er fraude of andersoortige criminaliteit aangetoond kan worden?

Enter Yeti | 15-05-20 | 13:05 | 1

Dit. Ik zat al in de knoop omdat de belastingdienst het niet mocht, maar dat is natuurlijk omdat er fraude en andersoortig wangedrag mee aangetoond kan worden.

Delfts Blauw | 15-05-20 | 13:21

Is bij dat pluspuntje goed gehandeld door de NOS? Een virologe mocht er van haar baas blijkbaar niet bij zijn, en daar is toen wat aan gedaan. Dat is prima... behalve als dat gedaan is om er "toch een vrouw bij te hebben". Aanschuiven op basis van merites en expertise, niet op wat er tussen je benen zit. Het lijkt me ook niet dat ze er niet bij mocht omdat ze vrouw is.

Muxje | 15-05-20 | 13:05 | 1

Precies, wat nou als de viroloog een man was geweest en de baas een vrouw. Dan had de viroloog mogen wieberen ten koste van de baas en was alles wel goed geweest.

kortebroek | 15-05-20 | 13:13

Divers is het nieuwe racisme. Waren slavendrijvers vroeger ook divers? Was American History X een film over diverse mensen?

Is KOZP nu ineens tegen diversiteit?

Oh, wacht. We leven in een Orwelliaanse wereld, waarin je alles moet omdraaien. Nieuwspraak, dubbelspraak.

nuchterland | 15-05-20 | 13:05

Het grote en voornamelijk Amerikaanse bedrijfsleven worstelt hier ook al vele jaren mee. Het is iedere keer het zelfde liedje, incompetente wijven worden gepromoveerd en iedereen lult erover. Totdat tuthola vertrokken is en de schade moet worden hersteld.

van Oeffelen | 15-05-20 | 13:05 | 3

Het hele probleem waarin we zitten komt mede voort uit verplichte diversiteit en positieve discriminatie. We zetten mensen op plekken waar hen het aan kwaliteit ontbeert. Dan krijg je halfslachtige beslissingen en tegenstrijdig beleid, met desastreuze gevolgen.

Eagle_Eye | 15-05-20 | 13:13

Apple lukt het ook niet. Aantal Aziaten neemt toe, maar daar wordt geen beleid op gevoerd. De groepen die positief gediscrimineerd moeten worden, laten het echter afweten. Of worden, na met veel poeha te zijn binnen gehaald, na een jaar geruisloos afgevoerd.

Rest In Privacy | 15-05-20 | 13:25

@Kuifje-naar-Brussel | 15-05-20 | 13:25: Chinezen en Indiers zijn ook compleet incompatibel. Die kunnen niet met de ander omgaan. Heeft van Oef in het verleden een hoop gedoe mee gehad om die types uitelkaar te houden, want samenwerken deden ze uit principe niet.

van Oeffelen | 15-05-20 | 13:30

Is het echt een bokaal of is het een IJzeren Kruis?

Mr_Natural | 15-05-20 | 13:05 | 1

Past inderdaad beter bij deze nette-nazi's.

vliegende knorrepot | 15-05-20 | 13:26

Geen democratie zonder vrije pers! Weg met de N.O.S.!

Re:Kniftig | 15-05-20 | 13:05

Zouden hier rechtszaken over gevoerd kunnen worden? Zeg maar, om te dwingen dat de staatsomroep (die via de belasting is opgericht en wordt gefinancierd) ophoudt met mensen kiezen louter op basis van geslacht en huidskleur? Het is echt zo schandalig dat dit in 2020 nog voor komt. Heeft men niets geleerd van de Tweede Wereldoorlog?

1nfidel | 15-05-20 | 13:05

Het blijft de hallo witte mensjes van het mediapark wel bezighouden hè. Jammer dat het uiteindelijk gewoon wederom een zelffeliciteerfeestje is voor de hallo witte mensjes incrowd. Want die krijgen een bekertje en deugkudos dazu. Verder lost het niets op en voegt het niets toe. Helaas. Pindakaas.

pielemuisje | 15-05-20 | 13:05 | 2

De grap is dat de witte mensjes die daar zitten juist niet hun plek willen inleveren.

Mr.Crowley | 15-05-20 | 13:09

En iedere keer denk je dat het niet erger kan

Romeintje2 | 15-05-20 | 13:05

Etnisch profileren kan je leren...

malawi | 15-05-20 | 13:04 | 1

Dat mag, en u deugd zelfs als de blanke man maar het lijdend voorwerp is.

Bab01 | 15-05-20 | 14:14

Is er ook een klimaatbokaal? Dat wordt ook flink door de strot gedrukt.

voldemort | 15-05-20 | 13:04

Op zich niets mis mee dat je bewust bent dat je diversiteit moet uitstralen als publiek medium. Echter het als doel stellen voelt toch wat vreemd (net als positieve discriminatie). Zie je vaak ook in de zakenwereld dat er te geforceerd aan gewerkt wordt ipv de omgeving natuurlijk z'n werk te laten doen.

Erikjan79 | 15-05-20 | 13:04 | 2

Volgens mij moet de Nederlandse Publie Omroep vooral de doornsee Nederlander uitstralen. En zolang het omvolken niet hard genoeg gaat, betekent dat nog steeds 80% blank, en 50% man. En niet alleen de presentatoren.

1nfidel | 15-05-20 | 13:06

Heet topic.
Het draagvlak onder de redactie lijkt ook niet erg groot te zijn. Dit kon wel eens liek in Marcel zijn policor gezicht ontploffen.
Denk ook dat de mensen uit die database niet meer zo happig zijn om op te komen draven.

DrumPiet | 15-05-20 | 13:04 | 5

Ik hoop het. Wat een incompetent figuur als je er zo'n belied op nahoudt!

Harrie7949 | 15-05-20 | 13:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Zijn deze mensen nog wel goed bij hun verstand. Heeft deugen dan echt de hoogste prioriteit of is het toch de bonus die lonkt? Wat een ziek wereldje waarvan er één het blijkbaar niet meer aankon!

Harrie7949 | 15-05-20 | 13:03

Zet die bokaal maar standaard bij de redactie van Opsporing verzocht.

Bennie Verbaasd | 15-05-20 | 13:03 | 2

Het moet wél een uitdaging blijven!

Harrie7949 | 15-05-20 | 13:04

Alleen maar """jongeren""" is niet divers genoeg.

Binkoo | 15-05-20 | 13:42

Dat ze bij de NOS ook op basis van etniciteit selecteren wat toch al bekend? Hun Italië correspondent zit ook niet bepaald in Italië omdat ie kennis van Italië had en vloeiend Italiaans sprak..

Di Arroganti | 15-05-20 | 13:03 | 6

@van Oeffelen | 15-05-20 | 13:07: jup. Iedere bijdrage van hem is meer van het niveau "zomercolumn" in plaats van die van een professionele correspondent..

Di Arroganti | 15-05-20 | 13:42
-weggejorist-
GoyishaKopf | 15-05-20 | 14:19
▼ 3 antwoorden verborgen

Een of andere Mohamed komt het vanavond op het nieuws wel even verduidelijken.

ToshAlbir | 15-05-20 | 13:03 | 3

Ja, ze hebben bij het journaal een van de weinige Turken gevonden die wel ABN kan spreken. Staat ie daar met zijn baardje ergens in Europa iets te duiden. Het ligt er allemaal zo dik bovenop.

Piet Karbiet | 15-05-20 | 13:24

@Piet Karbiet | 15-05-20 | 13:24:
"Kijk Abdul, hier is een briefje met wat je vanavond allemaal moet zeggen. Oefen maar even voor de spiegel met uitspreken."

Binkoo | 15-05-20 | 13:35
-weggejorist-
GoyishaKopf | 15-05-20 | 14:18

Oei!!! Laat dit maar goed naar voren komen in media die deze dubieuze handelswijze niet praktiseren. Mensen moeten echt weten hoe ze geminimaliseerd en besodemieterd worden! Wij hier wisten dat natuurlijk al (hoewel dit gaat wel verder dan wat ik kon vermoeden) maar er lopen nog heel veel cognitief dissonantie rond.

Larie_koekstra | 15-05-20 | 13:02 | 1

"Laat dit maar goed naar voren komen in media die......" hahaha beste grap van de dag

Rest In Privacy | 15-05-20 | 13:06

"Diversiteit" is anti blank
Change my mind.

Shezmu | 15-05-20 | 13:02 | 2

Vrouwen zijn niet blank?

Erikjan79 | 15-05-20 | 13:05

Allesbehalve blanke-man bedoel je. Wat moeten die ook steeds op tv, niet echt representatief voor Nederland want daar wonen amper blanke mannen. Toch?

*kijkt snel in spiegel*

Binkoo | 15-05-20 | 13:32

Die wisselbokaal is dus niet voor reclamemakers?
Dat zijn de grote winnaars als het gaat om deugen.

Schietmijmaarlek | 15-05-20 | 13:02 | 3

Valt heel erg mee, een goede reclamejongen weet wel waar z'n doelgroep zit en zal daar op inspelen. Deugen is over het algemeen slecht voor de verkopen, als je tech wil verkopen neem je als boegbeeld geen sylvana-achtige maar een gast van 35 met een bril. Reclame is heel simpel en discrimineert niet, ze volgen gewoon de bewezen recepten. Het enige wat je uit reclame kan afleiden is hoe simpel de meeste mensen zijn.

elfenstein | 15-05-20 | 13:14

@elfenstein | 15-05-20 | 13:14: Ik stond een keer in Geleen op een ING kantoor. Er hingen posters over het jeugdvoetbal, dat gesteund zou worden door deze bank. Op geen van de foto's was een wit jongetje of meisje te zien. Enkel kinderen met Turkse, Marokkaanse, Afro uiterlijk/namen. Kan me zo voorstellen dat die Limburgse kinderen zich helemaal niet herkenden in die Randstedelijke posters.

kapoerewiet | 15-05-20 | 13:57

@elfenstein | 15-05-20 | 13:14: Valt heel erg mee? Er is geen normale reclame meer te vinden. Tenzij je het normaal vindt dat allochtonen oververtegenwoordigd zijn, dat blanke vrouwen alleen nog maar een relatie hebben met een allochtoon en de weinige blanke mannen als onhandige sukkels worden afgebeeld.

Schietmijmaarlek | 15-05-20 | 16:08

Die lijst is er al jaren. Op zich niet slecht, uit de praktijk blijkt dat er anders een homogene (en vooral mannelijke) groep op tv komt die niet lijkt op het straatbeeld. Het draait bij tv of radio niet perse om kwaliteit van de spreker, een beetje verstand en goede stem/hoofd is voldoende.
Als ze dit niet doen zie je alleen maar Amsterdamse hipsters op tv, en afspiegeling van de redacties.

beldewouten | 15-05-20 | 13:02 | 10
-weggejorist-
GoyishaKopf | 15-05-20 | 14:15

@beldewouten | 15-05-20 | 13:57: "misschien wil je het niet" - sterk staaltje insinuerende bevoogding. Precies even bevoogdend als het infantiel-misvormende beeld van de NOS. 13,8 procent is dus geen meerderheid, dat was mijn punt. Treffend dat je mij iets probeert in de schoenen te schuiven (omfloerst weliswaar): het beoordelen van mensen op hun huidskleur ipv op hun kwaliteiten.

kapoerewiet | 15-05-20 | 14:16

@kapoerewiet | 15-05-20 | 14:16: Stel je niet zo aan, dit is niet je breiclub. 13,8 procent een grote minderheid. Dat zie je ook op straat, maar vaak niet in een tv-studio. Dat is het hele punt. Overigens ben ik helemaal geen fan van deze manier van gasten zoeken, maar het is ook niet kwaadaardig ofzo.

beldewouten | 15-05-20 | 14:29
▼ 7 antwoorden verborgen

Mijn ouders van in de 80 hebben dit al in de gaten, en vragen zich dingen af.

Mr.Crowley | 15-05-20 | 13:02

Niet verrassend toch?

TV abbo is hier niet voor niets de deur uit. Al jaren kreeg je op TV diversiteit opgedrongen waar ik wel genoeg van had.

FLP_du_Stok | 15-05-20 | 13:02

Sorry, ben even kotsen nu

Stoep | 15-05-20 | 13:02 | 1

Helaas ja. Teiltje ?

van Oeffelen | 15-05-20 | 13:07

Deugen loont in de subsidiesamenleving van marcel en zijn vriendjes.

davesl1210 | 15-05-20 | 13:02

Puur racisme, en dat bij een door belastinggeld gefinancierd instituut waarvan onafhankelijkheid en betrouwbaarheid onomstreden zou moeten zijn.

Frits de Vriez | 15-05-20 | 13:01

Ik ben het gvd zo zat aan het worden.

De Nederlander zijn belastingsgeld en dat van de ongeboren generaties na ons word afgepakt om ons demografisch te vervangen en om via de staatsomroep te prediken over de deugden daarvan want racisme ofzoiets. Misselijkmakend, REVOLUTIE!

KutFilosoof | 15-05-20 | 13:01 | 1

met de vvd op een virtuele verdubbeling van de zetels? Nope, volk is te dom.

Nuchternederland | 15-05-20 | 13:51

Ik heb een besparingstip voor de komende begroting. We hebben het geld namelijk harder nodig voor de gevolgen van corona, dan voor

NeedIsaymore? | 15-05-20 | 13:01 | 1

... een indoctrinatieomroep.

NeedIsaymore? | 15-05-20 | 13:02

Je verwacht het niet in een extreem links land als NL, man man,

Henk de Vries2074 | 15-05-20 | 13:01

Die zijn wel diep gezonken...

MaxiCosi24 | 15-05-20 | 13:01

"Om in zo'n witte mannenwereld een vrouw te vinden met een migratie-achtergrond die ook leuk en vlot spreekt is knap"
Bart Leferink is een gore racist al denkt hij juist precies het tegenovergestelde te zijn.

keestelpro | 15-05-20 | 13:01 | 2

Ik ben ook racist en wel eentje van de über-categorie.

eerstneukendanpraten | 15-05-20 | 13:03

Dit is de zuiverste vorm van racisme. Hoe je het ook gaan spinnen. Punt.

nuchterland | 15-05-20 | 13:00

Bosma heeft dus hartstikke gelijk. Ik kijk nu al uit naar de jaarlijkse NPO rede! Mogen dit soort bestanden worden bijgehouden? Hoe zit het met discriminatie? Heeft het OM al een filmpje?

Frau Merkel | 15-05-20 | 12:59 | 3

Dit is uitstekend voer voor Bosma...

Hollandse_blauwe | 15-05-20 | 13:04

Ik hoor hem al oreren. Kan niet wachten op die sarcastische toon waarop hij "nu zelfs een diversiteitsbokaal..." gaat uitspreken.

De verwarde man | 15-05-20 | 13:14

@De verwarde man | 15-05-20 | 13:14:
En dan de GL en D66 vrouwtjes die daar gillend op reageren. Heerlijk is dat.

2voor12 | 15-05-20 | 13:15

Ik wens al die deugende rakkers de diversiteit die ze verdienen... allemaal persoonlijk zendtijd bij “opsporing verzocht”

Hollandse_blauwe | 15-05-20 | 12:59

Racisme oplossen met nog meer racisme. Je verwacht het niet...

coolvibe | 15-05-20 | 12:59 | 1

Afgekeken van de EU.

Han-Xi | 15-05-20 | 14:27

Hoe diep moet je kop in je reedt zitten om te denken dat dit een goed idee is?

TmC | 15-05-20 | 12:59

Gaat iemand nou spelen verbaasd te zijn??

kibambam | 15-05-20 | 12:59 | 1

Dit verbaast natuurlijk helemaal niemand.

Ramsesz | 15-05-20 | 16:33

Is voor het personeelsmanagement toch zo te achterhalen wie er gelekt heeft?

overVecht | 15-05-20 | 12:59 | 2

Daar wordt een quiz onder het personeel voor gehouden,
spot de Wilders/Baudet stemmer, prijs is de NSBokaal.

TijdelijkOptimist | 15-05-20 | 13:04

Ah, linkse laven die elkaar bekers, bokalen en gouden beeldjes uitreiken voor standaard propaganda.
"Diversiteit" en "inclusief" is code voor iedere dag weer dezelfde globalistische poppenpeop.

Houzee kameraden, het wordt vandaag een vernieuwende Groundhogday voor de media.

Jan Passant mk2 | 15-05-20 | 12:58

Jeetje, je zou dagen hiermee maar moeten vullen. Wat een treurig leven heb je dan. Wens de mdewerkers van de NOS veel succes in hun mooie baan met doorgroei mogelijkheden, proest.

Mark_D_NL | 15-05-20 | 12:57

Heerlijk die diversiteit.
Alleen nog af en toe een blanke man in een programma, dat zou ook wel eens fijn zijn voor een groep van pakweg 7 miljoen kijkers.

De verwarde man | 15-05-20 | 12:57

Maar nu snap ik waarom Arnon Grunberg zich Marokkaan noemt. Hij wil gewoon weer vaker op de Nederlandse televee!!

CynicalBastard | 15-05-20 | 12:57 | 2

Zou die binnenkort weer een boekje te verkopen hebben?

CynicalBastard | 15-05-20 | 12:58

Zijn er al verdachten opgepakt voor de ramadan-branden?

eerstneukendanpraten | 15-05-20 | 12:56 | 3

.. volgens de programmaleiding is het racisme om ramadan te koppelen aan de ramadan-branden.

Jan Passant mk2 | 15-05-20 | 13:04

@Jan Passant mk2 | 15-05-20 | 13:04: het zijn gewone branden door onruststokers ...

Analia von Solmsch | 15-05-20 | 13:19

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl