achtergrond

Geenstijl

Gemeente @AmsterdamNL terroriseert woonbooteigenaar, moet na 30 jaar wijken voor "waterringslangen en waterspitsmuizen"

Gemeente Amsterdam, een soort Byzantium gerund door GroenLinks.

Belangrijke *noot: ondergetekende heeft meer dan drie jaar lang met veel plezier op de linker boot (onderstaand) gewoond, dus ja, dit is persoonlijk. *

Want misschien wel de mooiste natuurlijke ligplaats van Amsterdam wordt na een ambtelijke terreurcampagne van 10 jaar nu waarschijnlijk dus definitief genationaliseerd en opgeheven. "De woonboten krijgen geen omgevingsvergunning, omdat de bebouwing op de oever in strijd is met de bestemming 'groen' van het bestemmingsplan dat in 2014 van kracht werd. Om dieren zoals de ringslang en de waterspitsmuis meer ruimte te geven, start de gemeente dit najaar met het vrijmaken van de oevers waar de woonboten liggen."

Bijzonder wel, dat de gemeente een stuk minder om het lot van ringslangen en waterspitsmuizen leek te geven bij het verlenen van vergunningen langs hetzelfde water voor villa's, een paviljoen en een manege. Die zijn volgens de gemeente namelijk "geen belemmering voor de ecologische verbindingsstructuur. Ze zijn conform bestemmingsplan toegestaan op deze locaties." Het zal.

Onderstaande boten zijn de ENIGE TWEE woonboten (maps-sateliet) langs een graskade van zo'n drie kilometer lang, en liggen er al vanaf 1978. De boten liggen niet eens tegen de kade aan en bovendien zag je er juist met enige regelmaat ringslangetjes langs de kade zwemmen. De gemeente voert aan dat ze Nicolai - die er al 30 jaar woont - nieuwe ligplaatsen aan hebben geboden, maar volgens Nicolai zou dat neerkomen op een structurele maandlastverhoging van 600%. Nou er zijn dagen dat we het niet hebben liggen.

Teken hier de petitie als u Gemeente Amsterdam ook een vergissing vindt.

Die linker

Die linker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.