Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Preventie paradox

Over overstromingen... en prikken

Demonstranten tegen de coronamaatregelen in de Tuinen van West te Amsterdam

Na 76 jaar vrede is het aanlokkelijk defensie op te heffen. Scheelt anderhalf procent van onze economie, zo'n drie procent van onze belastingafdracht, 11,5 miljard euro per jaar. Nederland gaf in 2018 ruim 80 miljard uit aan gezondheidszorg, en nog steeds gaan we allemaal ooit dood. Je zou het allemaal weggegooid geld kunnen noemen, want we hebben toch niet het eeuwige, vredige leven.

Verzekeraars reageerden als eerste op de Duitse watersnoodramp. In 1993 verklaarden ze het huidige rampgebied als risicogebied en stopte de dekking, of vroegen astronomische premies. De uiterwaarden of drooggevallen meanders van rivieren zijn volgebouwd, er bestaat blind vertrouwen in oude waterstanden. Overstromingen vielen altijd wel mee, dus doen de Duitsers er weinig aan.

Er zijn dorpen in Duitsland met aan de ene kant de rivier, en aan de andere kant een berghelling. Hun huizen staan onderin een trechter. Sommige huizen spoelden weg. Auto's liggen weggespoeld op straat alsof het speelgoed auto's zijn die door een peuter door de woonkamer zijn geslingerd. De Technische Hilfswerk gebruikt shovels om mensen hun complete huisraad af te voeren. Op satellietbeelden is duidelijk te zien hoe ver de rivieren buiten hun oevers traden in 2006. Dit is een terugkerend fenomeen. Daarom was de maatschappelijke acceptatie zo hoog. Een overstroming werd geassocieerd met langdurig schoonmaken, niet met honderden doden. De eerdere overstromingen werden niet als waarschuwing gezien.

Het geeft ook aan hoe duur meer ruimte aan de rivier is in Duitsland. Soms mag het hele dorp of stad hoger op de berghelling worden herbouwd. Zou je de rivier deels willen verbreden, of parallel een kanaal willen aanleggen, mogen hele straten worden gesloopt. Zo'n operatie is het duidelijkst zichtbaar in de betonnen bak die dwars door Los Angels loopt. Over het algemeen geldt hoe eerder je begint een ramp te voorkomen, hoe goedkoper het is. Alleen omdat het risico en de schade onbekend zijn, ontbreekt daarvoor politiek draagvlak. De zeespiegel stijgt, Nederlands grondgebied klinkt in en verzakt, het aanbod van regen- en smeltwater vanuit België en Duitsland wordt steeds extremer, toch voelen we ons heel veilig.

We bouwen stug door in polders ver onder de zeespiegel, zonder een plannetje te maken hoe we dijkkring 14 een metertje kunnen verhogen. Het is niet sexy om problemen te benoemen of op te lossen die niet direct zichtbaar zijn. Een politicus kijkt vooral naar rampen die voor de volgende verkiezingen waarschijnlijk zijn, de rest wordt het probleem van de opvolgers.

Het kabinet zag al aankomen dat vaccins niet tijdig genoeg beschikbaar kwamen, en dat vaccins waarschijnlijk zoals alles in het leven niet in 100% van de gevallen 100% bescherming bieden. Dus werd er een miljard besteed om een testsamenleving mogelijk te maken.

Testen voor toegang bleek eerder een fiasco dankzij massale fraude. De jongeren wilden na anderhalf jaar ellende toch eens vertier, de horecaondernemers stonden financieel met de rug tegen de muur. Dit had veel effectiever gekund door discotheken en feestcafés te laten werken met voorverkoop van kaartjes. Dat had veel meer rust op straat gegeven, en is volledig herleidbaar als het fout gaat.

Testen voor uw reis heeft dezelfde euvels. Zo comfortabel mogelijk testen zorgt ervoor dat het wattenstaafje absoluut niet diep genoeg in het neusgat gaat voor een betrouwbare meting. De verantwoordelijke arts is nergens te zien of te vinden. Het is een afgeraffelde machine, vooral gebouwd om snel iedereen alsnog een vakantie te gunnen. Soms staat de negatieve uitslag al in je app, voordat het testbuisje met het afgebroken wattenstaafje onderweg is naar het laboratorium. De commerciële teststraten zijn financieel gebaat bij zo veel mogelijk testen, niemand zal klagen over een negatieve uitslag en als het fout gaat, het is moeilijk met een duidelijk causaal verband de teststraat aan te klagen.

De hele economie en gezondheidszorg moest buigen voor corona. Daar is niet iedereen het mee eens, dat geeft vandaag wereldwijd massale protesten in bijvoorbeeld London en Amsterdam. De massagraven en volle IC's zijn alweer vergeten, het voorstel is om alles los te laten en dan te kijken wat er gebeurd, daar hebben we hier een weekje mee geëxperimenteerd... Nederland werd een donkerrood feestje, we zijn de paria's van de EU. Wie niet voor de zomer of in de eerste weken van de schoolvakantie weg kon of mocht, mag thuisblijven. 'Dansen met Jansen' werd de no-go van Hugo. Voorkomen is beter dan genezen, maar als niemand de ziekte meer kent, stijgt de risicobereidheid en gaan de lemmingen aan de wandel.

Wij fantaseren over puur vrijwillige vaccinaties, dromen over de integriteit van het menselijk lichaam, de EU neemt daar zelfs wollige resoluties over aan. Allemaal dode letters, we komen zelfs België en Duitsland niet meer in. Hier stonden Kamerleden en Europarlementariërs als oude Grieken en Romeinen filosofisch te oreren over principes, om niets te bereiken.

Als je al op vakantie mag, is de tweede vraag of je ook terug naar huis mag. Voor Niels van der Velden was het antwoord negatief. Hij zit als een crimineel vast in een quarantainehotel, drie karige maaltijden per dag, met een bewaker op de gang. Gelukkig is Niels nog geen kostwinner voor een gezin, maar het zal je maar gebeuren dat je hierdoor een baan of bedrijf kwijtraakt.

Mark en Hugo kunnen beter beginnen met de productie van de derde prik.

Reaguursels

Inloggen

Zeespiegel:

Rol je broekspijpen op.
Ga op het strand staan.
Wacht honderd jaar.
En je zult zien.
De zeespiegel
staat ca. 20 cm hoger.

fokkewoelf | 25-07-21 | 17:51

Ik weet niet of dit later nog goedgemaakt wordt, maar na:

“Het is niet sexy om problemen te benoemen of op te lossen die niet direct zichtbaar zijn. Een politicus kijkt vooral naar rampen die voor de volgende verkiezingen waarschijnlijk zijn, de rest wordt het probleem van de opvolgers.” stop ik met lezen.

Hoe krijg je het uit je toetsenbord?! Het omgekeerde is waar. Zie de niet aflatende BS over klimaat. En nog dit; politici richten zich op die klimaathoax juist omdat ze er nooit op kunnen worden afgerekend.

fokkewoelf | 25-07-21 | 13:17

En wat heb ik me als kleine funda eindeloos geamuseerd met de stijgende zeespiegel, heldhaftig met mijn emmertje en schepje. Wie is er niet groot geworden met de stijgende zeespiegel?

funda | 25-07-21 | 12:19

"De zeespiegel stijgt," -- bijna waan ik me op een linkgroen alarmistisch blog.
De getijdenmeters wereldwijd die vaak meer dan 150 jaar teruggaan laten geen oplopende trend zien. In het geheel niet. Men leidt dit alleen af uit recente satellietdata (post jaren '70-'80) die vooral gekalibreerd zijn op expansiemodellen die gebruikt woorden voor het schetsen van de meest negatieve scenario's voor de toekomst. Ergo, als je alleen de klassieke gemeten data neemt is er geen toenemende trend. De stijging die uit satellietdata wordt gehaald loopt dan ook nog eens door diverse klimaatmodellen die dan een weer doemscenario's uitspuugt. Ik zou er de boerderij niet om verwedden.

GeenAccount | 25-07-21 | 10:47

Nog mooier vind ik die angst inboezemende Niels situatie.
Wist je dat je ook super veel problemen kan krijgen als je zonder paspoort probeert te vliegen van buiten de EU?
Of wanneer je een wapen mee neemt zonder de juiste vergunning?
Daarnaast is het hele verhaal al ongeloofwaardig door de genoemde termijnen.
Twee uur voor de reis had hij de uitslag van een PCR test nadat hij al volledig was ingecheckt?
Neem aan dat die Easyjet medewerker niet een dag van te voren in zijn slaapkamer kwam om hem te vertellen dat hij waarschijnlijk de verkeerde test had.
Megalab op het vliegveld kent alleen een snelle NAAT test en een 24 uur PCR.
www.bookaroundme.com/shop/palmaclinic...
De controle in Spanje is overigens bij het boarden, althans dat was de laatste 4x zo toen ik in mei/juni/juli vloog.
Zelfde met al die indianen verhalen over massale controles, die zijn er niet, en als ze er wel zijn zie je ze op google maps als een file bij de grens.

mmx | 25-07-21 | 09:40

Tuurlijk. Investeren in de derde prik, en dan de vierde, en de vijfde ... Maurice de Hond meldt mi zinvolle dingen, zoals aereosolen, wat onze alwetende overheid nu net pas erkend heeft. En, zo werkt dat bij mij, omdat hij dingen meldt die hout snijden, hecht ik waarde aan zijn onderzoeken. En daar valt uit op te maken, dat het er op gaat lijken, dat niet geprikten na besmetting, beter beschermd zijn tegen covid dan geprikten, en dat bij geprikten bescherming minder wordt bij nieuwe varianten, terwijl niet geprikten die besmet zijn geraakt, betere bescherming blijven houden na genezing. Oftewel, het zal steeds vaker prikken worden voor de geprikten, totdat dit niet meer werkt. En dan ? Er is voor geprikten geen weg meer terug.

NerdAlert | 25-07-21 | 09:21 | 2

De evolutie heeft heel lang over ons immuniteits-systeem gedaan, miljoenen op die reis vroeg gestorven etc. Nu beweert de pharma de oplossing te hebben... waarom dan die 400 disclaimers in de EU-VS-bijsluiter-docs.

hagelkruis | 25-07-21 | 09:52

Ik ben al tot dezelfde conclusie gekomen, maar hier houdt het helaas niet op. Uit publicaties die de bijwerkingen analyseren blijkt deze toenemen bij de 2e prik:
www.dovepress.com/cr_data/article_ful...
Wat kun je dan verwachten bij de 3e prik? Bij de 2e prik zijn de incidentie van griep-achtige verschijnselen en verhoogde hartslag al verdubbeld en de incidentie van koorts is zelfs verviervoudigd t.o.v. de 1e prik.

Om je vrijheid van de overheid terug te kopen zul je naar verwachting bij elke nieuwe herhaalprik steeds hogere risico's moeten nemen.

#enpassant | 25-07-21 | 11:33

Joris, haal dan de reacties ook weg, nu lezen mensen reacties op iets wat ik niet geschreven heb, of een totaal verkeerde interpretatie.

Ruimedenker | 25-07-21 | 09:13 | 4

Ik hoop dat dit onderwerp nog een keer een eigen topic krijgt, DenkerT. Juist in deze onbegrijpelijke zaak - waarom in vredesnaam?! - zijn finesses welkom. En iedereen die jou volgt weet dat je geen excuses gaat aandragen voor het onvergefelijke, dus ik brand van nieuwsgierigheid.

MickeyGouda | 25-07-21 | 09:21

Ja, beter ook de reacties verwijderen. Alle context is weg.

Befkracht69 | 25-07-21 | 10:49

1 quote komt elke keer terug in de reacties, komt omdat je dat ook schreef.

De_Denker | 25-07-21 | 13:12
▼ 1 antwoord verborgen

Het is krankjorum dat NL code (donker)rood is. Als je kijkt naar het aantal IC opnames zitten we nog ruim onder de tijd dat alles in lockdown zat. Sanquin geeft aan dat zo'n 80% van hun donoren antistoffen heeft. Dan zijn we goed op weg wat betreft "bescherming". Dus hoe rolt VWS? Niemand die het weet. Maakt ook niet uit, met alle offeringen van onze democratie kan Hugo (demissionair) zelf doen wat hij wil. Lockdown? 1 telefoontje en het is geregeld. Weten we nog dat we verkiezingen hebben gehad begin dit jaar? Het is godgeklaagd dat we nog steeds geen nieuwe regering hebben. En nog erger, wanneer heb jij nog iets gehoord over een formatie?
coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...

upbeat | 25-07-21 | 09:13 | 1

In elke andere situatie accepteren we een marginaal aantal doden als deze zonder er over na te denken. Wanneer financieel belang niet langer valt te koppelen aan het beleid, heeft er iemand op de achtergrond een heel ander belang. Ongetwijfeld ook een financiële maar niet dezelfde als die van de bevolking. We zitten op dit moment zo absurd ver boven de kosten die we normaal acceptabel vinden om een mensen leven te redden.
Als dit echt de wens van de overheid/stemgerechtigden was dan was alles wat schadelijk is al lang verboden.

mmx | 25-07-21 | 09:45

Angstige man, droevig beeld.

dihydrogenmonoxide | 25-07-21 | 09:08

Dot zou toch over feiten gaan?
Die massa graven in New York zijn al lang en breed verklaard.
Op Hart Island worden ongeïdentificeerde en niet-geclaimde lichamen vanuit de gehele staat begraven.

frickY | 25-07-21 | 09:04 | 1

Hier was ik ook al verbaasd over, het staat zelfs in het gelinkte artikel.
De oplopende voorraad kwam tevens niet door het absurde aantal overleden corona patiënten. Maar het niet mogen verwerken van lijken door gedetineerden ivm kans op verspreiding.
Daarnaast link je in gedachte massagraven al snel aan gigantische doden aantallen, hier gaat het om verwaarloosbare aantallen:
''Through the end of October, 2,009 New Yorkers have been buried on Hart Island in 2020, more than double last year’s total of 846''
Alleen in New York wonen al +-8,5 miljoen mensen.

mmx | 25-07-21 | 09:17

76 Jaar vrede.
De laatste ruim 20 jaar geholpen met bombarderen in het Midden Oosten. Bondgenoot van het land dat de leiders van Irak en Libië heeft omgelegd.
Hier overal aanslagen.
76 jaar vrede.
Mijn reet.

SchimmelSchwanz | 25-07-21 | 09:00 | 1

Reken maar van Yes. Zonder de Yanks zaten wij nu al lang onder de Russen of werden we bedreigd vanuit Turkije want ook daar zijn de dromen over een herrezen Ottomaans Rijk niet gedoofd.

Sans Comique | 25-07-21 | 11:25

Wat slordiger geschreven dan gebruikelijk, Feynman lijkt aan vakantie toe te zijn.
En dat van die 3e prik is natuurlijk onzin. Dat zou de aanloop zijn naar 2 prikken per jaar tot alle mogelijke Covid-varianten zijn uitgeroeid. En dat kan weer jaren duren. Niks hoor laat de natuur maar een oplossing vinden. Geen naald in mijn arm!

Peter-Rissing | 25-07-21 | 08:58 | 5

@Pardoes | 25-07-21 | 09:44: Klinkt al een zinnig verhaal en ik hoop van harte dat je gelijk krijgt. Vergeet echter niet dat Corona een machtig verdien en machtsmiddel is gebleken, waar de overheid ongaarne afstand van zal nemen. Verder, in jou redenatie zou Corona over een jaartje achter ons kunnen liggen. Dan maakt het toch niet meer uit of je ooit wel of niet gevaccineerd bent geweest ?

Peter-Rissing | 25-07-21 | 13:53

@Peter-Rissing | 25-07-21 | 13:53: Ik vind het al lastig om de puur medische kanten van deze epidemie bij te houden. De politieke kant, die er ongetwijfeld is, kan ik nog moeilijker beoordelen.
Verder denk ik dat het pas zal lukken het virus achter ons te laten als er voldoende weerstand is in de bevolking. Vaccinatie zal daar zeker bij helpen of wellicht noodzakelijk zijn.
Stel dat inderdaad blijkt dat antilichamen die ons lichaam maakt tegen die S-spike voldoende blijken te zijn tegen ziekte Covid, dan maakt het niet uit of dat via een virus gebeurt of via een vaccin. In beide gevallen hebben we te maken met een volkomen natuurlijke reactie van ons lichaam op een lichaamsvreemd antigeen. Alleen heeft een vaccin het voordeel dat er slechts een gedeelte van het virus in zit waardoor er niet een echte ziekte wordt opgewekt. Ik vermoed wel dat het doormaken van de echte virusinfectie meer typen antigenen laat ontstaan waardoor er mogelijk dus meer weerstand wordt opgewekt maar wel in een veel en veel risicovollere situatie. We weten dat zowel de korte als langere termijneffecten van Covid niet mals zijn. Vandaar dat mijn voorkeur naar een vaccinatie uitgaat.

Pardoes | 25-07-21 | 14:58

@Pardoes | 25-07-21 | 14:58: Oei, we zouden dit eigenlijk op ons gemak moeten uitpraten. Jouw verhaal bevat zinnige argumenten. Vooral omdat ik niet heb vermeld in januari j.l. een week aan de beademing heb gelegen dankzij Corona. Mijn situatie is dus niet representatief voor de NL bevolking. Ik meen een natuurlijke weerstand tegen Corona te hebben opgebouwd.
Dit temeer daar ook onderstaand verhaal mij in verwarring brengt, als het betrouwbaar is, dat zegt; In feite is duidelijk dat 60 procent van de Britse ziekenhuisopnames nu komen van mensen die al twee doses van het covid-19 vaccin hebben gehad.
dissident.one/2021/07/23/britse-weten...
"60% die al 2 dosis hebben gehad"! ! Ik zal e.e.a. morgen verder moeten bestuderen, hier aan de Spaanse kust dwingt de wijn en de 'goddelijke' zon mij tot mijn avondrust over te gaan. Groet, P.

Peter-Rissing | 25-07-21 | 18:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Voor al die aardige mensen hier: Simple Minds : Belfast Child. Live.

Purk | 25-07-21 | 08:41 | 1

Over prikken gesproken; op de staatszender nu het schermen, Nederland tegen frankrijk. De Nederlandse Bas Verwijlen, die al vier maal eerder naar de Olympische Spelen is geweest, staat nu een tijd te jammeren. Hij liet gewoon de punten liggen, denk ik.
Wat weten wij nou van schermen (of prikken)?

EEnzame SchizofrEEN | 25-07-21 | 08:27 | 3

Altijd wel waardering voor die snelle lui, maar het blijft een beetje nep, zonder schild, helm en een bijl voor de fijne afwerking

Kapitein Sjaak Mus | 25-07-21 | 08:52

Ooit heb ik het een uurtje gedaan. Hoewel ik destijds in marathonconditie was vond ik het loeizwaar. Alleen al dat pak en masker zijn niet te doen. Topsport.

MickeyGouda | 25-07-21 | 08:59

de Briemusketier zal meer verstand van schermen hebben.

horsteknots | 25-07-21 | 09:01

Een vliegtuigje met een tekstlint erachter wordt weer steeds populairder. Kost zo'n €350 per uur.
Welke tekst zou U achter het vliegtuigje hangen?

SchimmelSchwanz | 25-07-21 | 08:16 | 9

Kijk voor je lul.

Rest In Privacy | 25-07-21 | 08:58

"Gelieve de andere kant op te roeien!" In meerdere talen, uiteraard.

MickeyGouda | 25-07-21 | 09:02

"wie dit leest is gek"

funda | 25-07-21 | 12:14
▼ 6 antwoorden verborgen

Heeft Feynman ook echte koffie? Ik zie hier alleen maar een Senseo-dinges staan.

Earl_of_Doncaster | 25-07-21 | 08:16 | 12

@Jos Tiebent | 25-07-21 | 08:52:
Schepje Buisman, snufje zout.

Kapitein Sjaak Mus | 25-07-21 | 08:55

Ik ben voor gemakskoffie. Ik brouw mijn bier ook niet zelf.

SchimmelSchwanz | 25-07-21 | 09:22

@SchimmelSchwanz | 25-07-21 | 09:22:
Jammer dat Bier nog niet in gevriesdroogde kristallen te verkrijgen is. We hebben wel al mensen op de Maan gezet, verdomme.

Sans Comique | 25-07-21 | 11:28
▼ 9 antwoorden verborgen

Zonde die “betonnen bak” in Los Angelos zouden we een hoop epische filmscenes niet hebben gehad, zoals de achtervolgingsscene in Terminator 2, waarin Schwarzenegger op een Harley het opneemt tegen de T1000 in een truck.

Mijn GS nick magnie | 25-07-21 | 07:42 | 1

Terminator 1 (and only)

Acidstain | 25-07-21 | 08:50

@Zoelense Hobbyboer | 25-07-21 | 08:31: u bent in hun ogen waarschijnlijk een kufar, en dus is diefstal ok

intrigant | 25-07-21 | 08:59

@normanius | 25-07-21 | 08:26:
Ahja, er duikt een filmpje op van een of andere mafketel/sadist die een varkentje mishandeld, en nu worden per definitie alle varkenshaasjes door de gang heen geschopt.

Nee hoor mijn varkenshaasje is prachtig aan zijn einde gekomen. Stukken beter dan door menigeen hier zou worden gedaan als zij zelf als jager/ verzamelaar door de bossen hadden moeten strunen om zo'n beest zelf te vangen, en hem dan uit pure onkunde de harses hadden proberen in te slaan met een steen... Maar daar hoeven mensen natuurlijk niet over na te denken. Over hoe ze in vredesnaam met 18 miljoen mensen aan alle benodigde voedingsstoffen moeten komen om te kunnen overleven. Dat "word wel voor ze geregeld", lekker makkelijk afgeven op "de consumptiemaatschappij" en zelf wel consumeren als een malle...

peterdh | 25-07-21 | 09:06

@peterdh | 25-07-21 | 09:06: Ik zag laatst een oud interview met Ted Nugent. De interviewer vroeg hem of hij ook dit jaar nog had gejaagd.
Ja, zei Ted. "Eens per jaar neem ik een maand vrij en ga jagen. Ik schiet dan mijn vlees voor het hele jaar."

Terwijl het boe-geroep uit het publiek opklonk vervolgde hij; "... in plaats van een ander te betalen om het vuile werk voor mij te doen."

Toen was het een flinke tijd stil.

Sans Comique | 25-07-21 | 11:32
▼ 9 antwoorden verborgen

Dit nummer is voor iedereen hier, dit is inmiddels verworden tot een publieke geheim, dus voor @Mickey.
Electric Light Orchestra - Night In The City.
www.youtube.com/watch?v=pN9u6qf3yKY&a...
Anyway ;)
Trusten allen.

Bad - Casey | 25-07-21 | 06:45 | 1

Trusten, fijne reaguurvriend!

MickeyGouda | 25-07-21 | 07:42

Goedenacht allen,
Vanavond was ik uitgenodigd door mijn ex.
" Omdat ik een goede man ben "....?!
Door zulks snap ik soms dingen niet meer.
Rondje en een nummertje van mij kastelein.
Nazareth - Love Hurts 1975 .
www.youtube.com/watch?v=G_1LP3Z6pW4
Proost !

Bad - Casey | 25-07-21 | 05:29 | 19

@Bad - Casey | 25-07-21 | 06:05: u bent een best ventje zou mijn vader zeggen.

Purk | 25-07-21 | 08:37

@Bad - Casey | 25-07-21 | 05:45: Als jij na het overhouden van een paar miljoen na een scheiding naar de klote bent, helpt niets. Dan was bij elkaar blijven uitstel van executie geweest.

Sans Comique | 25-07-21 | 11:36
▼ 16 antwoorden verborgen

The Accountant Official Trailer / DBfsgcswlYQ

Robert Haynes | 25-07-21 | 05:16

Wat een ongelofelijke huichelaars.

Freezzz | 25-07-21 | 05:11

@Freezzz | 25-07-21 | 05:11:
Diezelfde huichelaars van de NOS verbande je een paar jaar geleden nog naar het rijk van de rechts-extremisten als je hetzelfde zei wat ze nu zeggen maar dan met betrekking tot Nederland.

Freezzz | 25-07-21 | 05:23

NOS, wordt altijd 3 jaar later wakker uit hun eigen sprookjesbos.

nobodiesunmighty | 25-07-21 | 09:03

Flinke bui hier.
www.buienradar.nl/
Ik zie een verband met ons koloniale verleden.

RickyLaRue | 25-07-21 | 05:01

[Immaculate Heart special] it will triumph / 2rodpOLSuW8

Robert Haynes | 25-07-21 | 04:42 | 1

Grappig, die intro. Defensie opheffen want 76 jaar vrede, en 11 miljard bespaard per jaar. Het helpt ons vanzelf van Kwakkel kabinetten zoals die van Rutte af, en maakt overstromingen en Covid een Russisch/Islamitisch probleem.... goed plan, Feynman

Nederlanddraaitdoor | 25-07-21 | 04:41 | 2

De defensie kosten zijn peanuts vergeleken met de kosten van immigratieërs, sponsering van Griekenland, Italië en ontwikkelingshulp en de EU.

homieguerneville | 25-07-21 | 07:44

Die 11 miljard komt Nederland niet te goed. Wél de carrières van de politici die Nederland in de uitverkoop hebben gezet. Als wij opeens 11 miljard extra hebben komt er vanzelf een naheffing uit Brussel.

Sans Comique | 25-07-21 | 11:39

Boss "Deeper" [HD] / yYjwGXoXI8A
This girl.

Robert Haynes | 25-07-21 | 04:32 | 1

Enkele centimeters kan het verschil maken.

Brabeaulander | 25-07-21 | 04:13 | 1

Zei je vrouw dat toen je haar met de buurman in bed betrapte?

Rest In Privacy | 25-07-21 | 08:08

Tovaritch - BRATVA V / OwvwVYwYqOw

Robert Haynes | 25-07-21 | 04:04 | 3

Wat een heaumeaus.

Brabeaulander | 25-07-21 | 04:19

We zitten in de Eindfase van het kapitalisme, iedereen rijk zonder gezeik bleek toch een fata morgana. De moeder aller crisissen komt eraan, pak wat je pakken kan zou een groot dichter van de Hazes familie zeggen.

Leef - Andre Hazes Jr - Lyrics
www.youtube.com/watch?v=OMXzoqTnY00

De_Denker | 25-07-21 | 04:02 | 13

Niets is persoonlijk beste, bekijk het eerder macro wat dat betreft.

Of gigantische inflatie of gigantisch stagflatie. Was dus niet op jouw persoonlijk gericht maar breder.

De_Denker | 25-07-21 | 06:06

@De_Denker | 25-07-21 | 04:24:
Jij denkt daadwerkelijk wanneer het helemaal mis gaat dat je bezit kan behouden? Alles wat je bezit is bij gratie van machthebbers, omdat zij het niet hoeven te hebben. Elk ander bezit is alleen daadwerkelijk van jezelf als je het kan verdedigen.
Het is de gedachte van de student die een tokkie met woorden de les leert en vervolgens acht keer in de nek gestoken wordt. Heb je dan gewonnen of verloren?

mmx | 25-07-21 | 09:54
▼ 10 antwoorden verborgen

Ted Nugent wordt maar liefst twee keer genoemd in de reacties onder dit topic. Hè, nu dus al voor de derde keer.

Sans Comique | 25-07-21 | 11:42

The Emotions Best Of My Love Live Midnight Special 1977 / N7kQkYyZz2A

Robert Haynes | 25-07-21 | 03:51

Halsey - Bad At Love / xdYFuCp3m9k

Robert Haynes | 25-07-21 | 03:44 | 1

Got to love somebody - Sister Sledge 1979
www.youtube.com/watch?v=4BhfbdF5HPk
Beat zeer herkenbaar en natuurlijk geschreven door Chic, Bernard Edwards & Nile Rodgers.

Basil Fawlty | 25-07-21 | 03:41

Het virus muteert sneller dan wij vaccins kunnen maken, de huidige vaccins geven geen afdoende bescherming tegen besmetting en we blijven maar besmetting tellen in plaats van ziekenhuis opnames en doden. We denken verkeerd, we doen verkeerd en je kan niet altijd winnen van de natuur. Dit virus gaat vanzelf minder gevaarlijk worden, zie de spaanse variant in 1918. Die duurde 2.5 jaar, dus hopelijk nog maar een jaartje te gaan tot een variant waar je alleen een snotneus van krijgt.
Tot die tijd een beetje voorzichtig zijn en niet alle cocktails die ja kan vinden laten inspuiten, zie astrazeneca.

Graag_Bier | 25-07-21 | 03:38 | 5

Een realistisch scenario, laten we het eens zien.
O ja, er was ook nog een hypothese dat door artsen voorgeschreven aspirine nog meer doden veroorzaakte. Tot zover goede bedoelingen.

nobodiesunmighty | 25-07-21 | 09:13

We doen precies het juiste om het over haar graf regerende demissionair kabinet in het zadel te houden.

Sans Comique | 25-07-21 | 11:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Effe meeblèren met z'n allen.
Haren los dames, panties in de lampen en op de bar dansen!
Bartender! Rondje van mij.

One, two
One, two, three!

New Radicals - You Get What You Give (Official Music Video) 1998
www.youtube.com/watch?v=DL7-CKirWZE

Basil Fawlty | 25-07-21 | 03:28 | 6

@Freezzz | 25-07-21 | 03:42:
Mooi. Dan herken ik je meteen als ik je zie. Gaan we meteen een pilsie drinken! Ik betaal. Lol!

Basil Fawlty | 25-07-21 | 03:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Een pooier waar ik ooit als student tijdelijk de dames naar de bestemming reed zei tegen me: "Als er problemen zijn dan hoef je niets te doen maar bel je mij, er is altijd een grotere gek dan jezelf."

Die rijkeluisjochies die halsoverkop voor hun geplande vlucht vertrokken uit Spanje , geheel onschuldig volgens Ruimedenker, ben niet zeker of dat zo is wat die oude pooier zei. Maar dan wel de goede kant op.

Wellicht haalt karma ze in, ooit.

INSTANT KARMA! (WE ALL SHINE ON). (Ultimate Mix, 2020) - Lennon/Ono with The Plastic Ono Band
www.youtube.com/watch?v=xLy2SaSQAtA

De_Denker | 25-07-21 | 03:27 | 10

Waar zeg ik onschuldig?
Grote verhalen beginnen bij jou, ik zie ‘t al.

Ruimedenker | 25-07-21 | 08:54

@Basil Fawlty | 25-07-21 | 04:41: Mijn inbreng qua BN-ers?
Toen deze schizo nog maar 15 jaar oud was, moesten er een aantal moedervlekken weggehaald worden. Gelukkig kende moeder Schizo via de kunstwereld een dermatoloog waar Schizo wel even onder het mes kon.
Daar aangekomen werd door de arts vlot de huid gecontroleerd en de kwalijke vlekken verwijderd. Aansluitend mochten we even in de tuin van de arts genieten van een kop thee. Er zat ook een andere patient thee te drinken en we raakten aan de praat.
Het gesprek ging al snel over 'da hand aan jezelf slaan' en de man drukte mij op het hart dit vooral te blijven doen. Ik bevestigde dat dit geen probleem was, niet zozeer omdat ik dit vaak deed, maar omdat ik geen idee had waar het überhaupt over ging! De man moest er vreselijk om lachen, had de tijd van zijn leven want deze 15-jarige deed zich veel wijzer voor dan hij was. Het gesprek kabbelde zo voort met diverse seksuele implicaties die allen gemist werden door deze schizo.
Pas bij vertrek gaf moeder Schizo aan dat de man in kwestie Gerard Reve was.

EEnzame SchizofrEEN | 25-07-21 | 09:17

@EEnzame SchizofrEEN | 25-07-21 | 09:17:

Duidelijk verhaal ;)

De_Denker | 25-07-21 | 12:57
▼ 7 antwoorden verborgen

Nietzsche and Thus Spoke Zarathustra: The Last Man and The Superman / WnhMJl11JUo

Robert Haynes | 25-07-21 | 03:15 | 3

Ik zocht hem op maar het internet is hier weer langzaam in dit dorp.

J.Cash | 25-07-21 | 03:19

Ik ga hem morgen bekijken, ik heb alleen de Antichrist gelezen. Bedankt Robert.

P.S. En de klantenservice ook bedankt.

J.Cash | 25-07-21 | 03:24

Very nice indeed.

RickyLaRue | 25-07-21 | 03:09

Voor die gruwelijk laffe rijkeluiszoontjes die een man die niet meer beweegt nog keihard tegen het hoofd trappen en iedereen die hen verdedigt:

Talking Heads - Psycho Killer
www.youtube.com/watch?v=O52jAYa4Pm8

De_Denker | 25-07-21 | 02:56 | 5

@J.Cash | 25-07-21 | 03:06:

Beste muziek, inderdaad de laffe wezels die als een haas het Spaanse land ontvluchtten.

Ja want doe je als je geheel onschuldig bent, NOT !

De_Denker | 25-07-21 | 03:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Mad Max 2 - Feral Kid - Boomerang / RAHOMuiipsE

Robert Haynes | 25-07-21 | 02:50

Diverse afdelingen van BIJ1 hebben verklaard dat Q Gario niet schuldig kan zijn omdat hij de juiste kleur heeft.
Jawel, als je de juiste kleur hebt (zwart) dan kan je geen fouten maken.
Een soort Heiligverklaring.
Omgekeerd maken niet-zwarten natuurlijk wel fouten, alle mogelijke fouten.
Wat een verzameling halve-garen is dat clubje uit Amsterdam.

Jan Dribbel | 25-07-21 | 02:45 | 1

Diverse afdelingen of diverse diverse afdelingen?

Freezzz | 25-07-21 | 02:50

@Basil Fawlty | 25-07-21 | 03:17: de lp van Johnny is te gek. Mooie muziek Basil.

franck7020 | 25-07-21 | 07:35

Beck - Wow (Official Music Video) / pyCkhPTU13w

Robert Haynes | 25-07-21 | 02:39 | 2

Vanavond weer twee uur schoenen zitten te poetsen.
Nog meer fanatici hier?
Dan bedoel ik geen sneakers c.q. Gympies.

J.Cash | 25-07-21 | 02:37 | 12

@Basil Fawlty | 25-07-21 | 02:53:
Mode??

J.Cash | 25-07-21 | 02:59

Nee. Ik poets meestal de plaat.

Gemankeerde | 25-07-21 | 03:08
▼ 9 antwoorden verborgen

Vara's vuurwerk. Volgens mij heette dat radioprogramma zo. Was Henk Westbroek de presentator? Dacht ik wel.
Also.. Hij draaide dit nummer van Joe Satriani.
Summer Song.
m.youtube.com/watch?v=7NJ_nzOckOQ

RickyLaRue | 25-07-21 | 02:34 | 3

@Basil Fawlty | 25-07-21 | 02:41:
Geen idee pik. Ik geloof je.

RickyLaRue | 25-07-21 | 02:46

@Basil Fawlty | 25-07-21 | 02:37:
R.E.M. … heeft toch wel twee of drie goeie nummers compay.

J.Cash | 25-07-21 | 02:40

@J.Cash | 25-07-21 | 02:40:
Ik vind die zo depressief. Zijn ook Ben & Jerry wokeachtige types. Ik kan er niks mee.

Basil Fawlty | 25-07-21 | 03:00

@Basil Fawlty | 25-07-21 | 03:00:
Leaving New York… een zeiknummer zegt mijn vrouw. Hij kwam echter een paar maanden uit na ik acht maanden in Brooklyn had gewerkt. NY ging mij niet in de koude kleren zitten.
Verder natuurlijk het bekende verhaal van de esquina.

J.Cash | 25-07-21 | 03:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Je hebt zo nu en dan van die eendagsvliegen die je na 30 jaar weer eens hoort en dat je denkt: damn dat was lief. Hoorde gisteren op Soulradio zoiets.
Dit is dus zo'n nummer en muzikaal niet eens overdreven slecht en solo op de keytar. Mooi. 1980.
www.youtube.com/watch?v=peDtzPBmHoY

Basil Fawlty | 25-07-21 | 02:28 | 2

Zal aan de leeftijd liggen, we schelen 1 jaar las ik gisteren, maar de muziek die je plaatst is 'not too bad' !

De_Denker | 25-07-21 | 03:08

T s monk. Geweldige jazz drummer. Hij maakte zo zijn muzikale uitstapjes. Toch wel 8 lp’s gemaakt

franck7020 | 25-07-21 | 07:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Paul McCartney, Beck - Find My Way (Official Video) / t2Q4hAQ4fEw

Robert Haynes | 25-07-21 | 02:08 | 9

@Robert Haynes | 25-07-21 | 02:30:
Ik schuif mijn mening niet onder stoelen of banken.

RickyLaRue | 25-07-21 | 02:37

@RickyLaRue | 25-07-21 | 02:37:
Mijn mening ligt wat genuanceerder. Ik schuif mijn mening niet onder stoelen maar wel onder banken. Onder banken zijn ze haast onzichtbaar. Stoelen? Kansloos!

keestelpro | 25-07-21 | 02:39
▼ 6 antwoorden verborgen

Halsey - Is There Somewhere / 686SmDtBOu8

Robert Haynes | 25-07-21 | 01:59

Wat zijn mensen toch beïnvloedbaar of zou de Spaanse pers met bronnen dichtbij de politie helemaal abuis zijn ?

Wat schuift dat nu om te liegen ?

Pink Floyd - Another Brick In The Wall (HQ)
www.youtube.com/watch?v=YR5ApYxkU-U

De_Denker | 25-07-21 | 01:58 | 4

Liegen?
Ik heb er geen enkel belang bij te liegen.
De Spaanse pers verschilt niet van de Nederlandse.
Eerst sensatie en dan pas de hele waarheid.
Gekopieerde berichtgeving is geen waarheid.
Het Ajax-Feijenoord verhaal, bijvoorbeeld, was volledig uit de lucht gegrepen.
Nogmaals, ik heb dingen van horen zeggen, dat schuift niets.

Ruimedenker | 25-07-21 | 02:17

@Ruimedenker | 25-07-21 | 02:17:

Waar in de Spaanse pers staat dan het verhaal dat je net ophangt ?

Dat de daders eigenlijk slachtoffers zijn en andersom, toon het me via een link want het verhaal in de Spaanse pers was heel eenduidig.

Of hebben we nu met zulke machtige mensen te maken dat ineens de werkelijkheid verandert ?

De_Denker | 25-07-21 | 02:25

@Ruimedenker | 25-07-21 | 02:17:

Heb zelf geen rooie cent maar 1 ding wel, een zeer sterk rechtvaardigheidsgevoel dat niet te koop is. Daarom geen rooie cent, het lijkt er heel sterk op dat jij de waarheid ondergeschikt vindt.

Mocht jij bewijsbaar gelijk hebben ooit dan bied ik je meteen mijn excuses aan. Maar het gedeelte waarin je zegt dat het een "noodlottig ongeval" is doet het ergste vrezen.

De_Denker | 25-07-21 | 02:30
▼ 1 antwoord verborgen

In response van de ALV van afgelopen zaterdag 24 July j.l de volgende overwegingen:

Binnenkort de mogelijke volgende afsplitsingen:

Sylvana Simons gaat enigszins verweesd maar met opgeheven hoofd verder met de de nieuwe party SS1 en neemt haar zetel mee.

Bij1 Amsterdam gaat verder als Bijlmer1 onder de bezielende leiding van Erik van Muiswinkel. Heeft-ie eindelijk weer een sloep vol gelijkgestemden. Het feit dat hij gevraagd werd heeft niets met zijn kleur te maken, hij is gewoon bekend van tv. Bovendien is het zomer en dan ben je al snel een beetje bruiner. En daarnaast had hij tijd over. En iedereen die er anders over denkt is een DKL.

Bij1 Den Haag gaat solo als Agga1 onder de inspirerende leiding van M el M (Mariam El Maslouhi) en zij wordt per direct vervangen door Quincy Gario want Bij1-Agga was als enige solidair met hem. Bovendien staat daar het vredespaleis.

Roffa-Bij1 heeft na intensief beraad er voor gekozen dat zij verder gaat onder de meeslepende leiding van Sandra Salomé en wel onder de naam SS2. De complete voorraad visitekaartjes en brochures wordt overstickerdt.

Aus Utrecht nichts neues. Behalve dat de afdeling Utrecht Bij1 nog bestuursleden zoekt.

Bij1 Venlo overweegt nu eindelijk de datum van haar oprichtingsvergadering bekend te maken. Nu er zovele zusterpartijen in het land zijn waagt zij haar kans om in de geblondeerde stad voet aan de grond te krijgen. Het is nog niet bekend wie haar/hem/hen partijleid(st)er(s) zal/zullen zijn.

Befkracht69 | 25-07-21 | 01:45 | 4

@J.Cash | 25-07-21 | 02:02:
Dat denk ik ook. Ben je pro-racisme, ben je anti-racisme, lood om oud ijzer, de basis blijft uitsluiting.

Befkracht69 | 25-07-21 | 02:06

@J.Cash | 25-07-21 | 02:26:
Die trieste indruk, daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Daar heb je wel gelijk in denk ik. Maar waar ik vraagtekens bij heb is haar motivatie om de politiek in te gaan. Volgens mij vergelijkbaar met Henk Krol. Bij beiden was hun carrière voorbij. En toen namen ze de vlucht naar voren, drijvend op hun naamsbekendheid. Ik heb flinke twijfels bij hun integriteit.

Befkracht69 | 25-07-21 | 03:27
▼ 1 antwoord verborgen

Warhaus - Leave With Me / tl9pSrr2jXI

Robert Haynes | 25-07-21 | 01:44 | 3

watch?v=tl9pSrr2jXI

Befkracht69 | 25-07-21 | 01:52

www.youtube.com/watch?v=tl9pSrr2jXI
Helaas mogen Zwitsals niet linken.
Het is voor anderen wel makkelijker als je de hele link alvast plaats, zodat wij kunnen copy-pasten.

Dandruff | 25-07-21 | 02:02

Boogie Oogie Oogie
Taste of Honey

https://youtu.be/PhD58dP9kq8

Ruimedenker | 25-07-21 | 01:32
-weggejorist-
Ruimedenker | 25-07-21 | 01:29 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

Ben een live Trump rally aan het kijken en kom weer tot de conclusie; Wat een verdeeldheid. Maar nu vraag ik mij af; in welk land op aarde is er het minste verdeeldheid en hoe kan je verdeeldheid voorkomen? Hoe groter een land, organisatie of bedrijf is des te meer verdeeldheid er is. Misschien moeten we stoppen met het continue uitbreiden. Deze verdeeldheid zie je trouwens ook veel terug bij fuserende gemeenten.

President Donald Trump Speaks at ‘Rally To Protect Our Elections’ in Phoenix, AZ
https://youtu.be/sP2V8ijOY3U

Brabeaulander | 25-07-21 | 01:24 | 5

Telt de onderdrukking van verdeeldheid ook? Want dan ben je er met een goeie dictatuur. Anders is een oorlog waarbij de niet homogene groep afsplitst en overlijd en/of emigreert. Bij alle andere vormen heb je onderdanige mensen nodig die graag hun eigen moreelkompas/wensen/gebruiken aan de kant zetten om de minderheden te bedienen van hun tegenstrijdige wensen. Uiteindelijk kom je dan alleen altijd weer in een situatie terecht waarbij de wensen onacceptabel worden. Er is niemand die neemt onder ''dwang'' maar wel stopt met nemen zonder tegengeluid.

mmx | 25-07-21 | 10:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Must Seen docu hoe je belazerd wordt door die Marc van Ranst.

franck7020 | 25-07-21 | 07:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zie dat zelfs ook hier in de panelen iedere keer de vergelijking met "zwakke" lemmingen wordt gemaakt. Lemmingen die mekaar zogenaamd blindelings volgen en zich in de afgrond storten.
Bullshit. Dit is een frame van Walt Disney. Uit 1958!
nl.m.wikipedia.org/wiki/White_Wildern...
De op film vastgelegde migratie was volledig nep. Men duwde zelfs lemmingen het water in om de suggestie te wekken dat zij suïcidaal zouden zijn.

Deksmaat | 25-07-21 | 01:19 | 2

Ik denk dat je gelijk hebt maar eenmaal zo'n meme is het heel hardnekkig.

Befkracht69 | 25-07-21 | 01:39

Vanaf donderdag bij Kaufland:

20 halve liters bier 5,00
Nwe aardappelen kilo 0,60
Jagdwurst/Lyoner ons 0,50
Emmentaler ons 0,74
Frico Gouda ons 0,49
Kilo watermeloen 0,49
NL roomboter 250g 1,19
Doos Magnums 1,88
Pond paprika's 0,99
Pond courgettes 0,49
Vark schnitzel v/d ham kilo 3,99
Gehakt kilo 3,58
Fles Cola 1,5l 0,33
Fles Riesling wijn 1,49
Fles Sekt 1,99
Fles Jim Beam 9,77

Ik denk dat als ik zeg dat het mandje hier het dubbele kost ik te voorzichtig ben, ongelooflijk wat een verschil, om te janken...

wilderst | 25-07-21 | 01:04 | 27

@Basil Fawlty | 25-07-21 | 02:13:
Met wij bedoel ik niet Nederland compay.
Ik ga niet mijn business hier “exposen” maar cacao en koffie import gaat parallel.

J.Cash | 25-07-21 | 02:21

@J.Cash | 25-07-21 | 02:21:
Cacao. Herinner jij nog dat geval met de smeulende cacao in Amsterdam west havens? Duurde 3 tot 4 weken voordat dat smeulende vuur volledig was gedoofd. De hele stad rook naar chocola. Lol!

Basil Fawlty | 25-07-21 | 02:56

@Basil Fawlty | 25-07-21 | 02:56:
Heb je weleens verse cacao geroken zo van de boom in de zakken. Niet te harden! Alleen Haïtianen willen dat werk doen.

J.Cash | 25-07-21 | 03:12
▼ 24 antwoorden verborgen

Goeie............,
Als ik zo de tegenstellingen tussen mensen zie vind ik het beangstigende en extreme vormen aannemen. Moet zeggen vooral van de provaxxers. Uitsluiten van de zorg, ga er maar lekker dood aan enz. Ook hier in de panelen. Géén idee welke kant dit op gaat.
Het wordt tijd om het huis te verkopen en permanent in mijn camper te gaan wonen. Een soort van"wherever I lay my hat is my home" idee. Beetje het lekkere weer achterna rijden en alle culturele en culinaire geneugten achter me laten. Zal het niet missen.
m youtube com/watch?v=ju_a2-Pve4g

K1100 | 25-07-21 | 01:02

Komt door de antivaxxers, wat ik je brom.

Sjiek | 25-07-21 | 01:16

Hmm,
Heb al eerder iets gepost.
De noodhulploketten staan open als de k*t van een hoer na een jaar covid.
Elke burgemeester wil daar zijn/haar/het handjes wel aan viesmaken.
En dan moet je wel wat dramatische beelden posten om eventueel in aanmerking te komen.

TLDR; Het valt wel mee.

reservebelgië | 25-07-21 | 01:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Ezra Furman performs "Love You So Bad" | AVC Sessions / YO4g38OGmOM

Robert Haynes | 25-07-21 | 00:54 | 2

Wat leuk, er is een Trump rally aan de gang. Nu in Phoenix Arizona.

"President Donald Trump Speaks at ‘Rally To Protect Our Elections’ in Phoenix, AZ"
https://youtu.be/sP2V8ijOY3U

Als ik URL tegenkom met betere geluidskwaliteit dan link ik deze.

Brabeaulander | 25-07-21 | 00:51

Ik blijf het wonderbaarlijk vinden dat jullie bij GSHQ niet alle posts laten nakijken door een stagiaire Neerlandicus om de groffe taalfouten en uit te halen voordat jullie publiceren. Ook deze post bevat weer de nodige taalfouten.

SaintNick | 25-07-21 | 00:44 | 6

''.. en uit te halen...' of eruit te halen

Drs. D. | 25-07-21 | 01:05

Is dit serieus bedoeld?

momusopus | 25-07-21 | 01:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Ok klein onderzoek:

Wie heeft vanavond al tenminste 1 nummer begin tot eind geluisterd. Mijn hypothese is dat bijna niemand dat meer doet in 2021. Het gaat van checken klik weg. Luisteren naar muziek is passé.

Ik raad de meest recent link van la pat hieronder aan.. gewoon de volle 5 minuten geven. Doe eens gek.

Knufter | 25-07-21 | 00:44 | 3

Nog een klein onderzoek:

Wie gaat er ooit op zoek naar nieuwe muziek? Iedereen luistert meestal naar wat de experts, de grote media bedrijven en de DJs, hen voorschotelen. Maar iedere dag, ieder uur, worden er honderden splinternieuwe muziekproducties op youtube geüpload. Deze zijn slechts héél eventjes zichtbaar op het moment van hun première op youtube als je zoekt op 'official music video' en filtert op vandaag en afgelopen uur. Het is echt een zoektocht want de meeste nieuwe releases zijn van het jaar 2021 wat garant staat voor absolute bagger.
Maar probeer het eens en kom eens origineel uit de hoek ipv dat je de volgende keer weer eens een gouwe ouwe van de Beatles her-promoot.

Voorzetje:
Tim Montana - Be A Cowboy (2021 vandaag)
www.youtube.com/watch?v=HbBkpUyBJpc

keestelpro | 25-07-21 | 01:19

@keestelpro | 25-07-21 | 01:19: Bij schrijvers hebben ze de slush pile. Uitgeverijen krijgen traditioneel twee tot drie manuscripten per dag ongevraagd toegestuurd dus zo'n duizend per jaar. Sommige uitgevers zijn gestopt met al die bagger te lezen in de hoop die ene parel ertussen te vinden, met het inzicht dat echte kwaliteit (althans verkoopbaarheid) zijn weg vanzelf wel naar de uitgever vindt. Misschien is het met muziek net zo, als het goed is kom je het vanzelf wel ergens tegen. Op zoek gaan naar nieuwe muziek is een beetje een excentrieke hobby, is gewoon niet waar de meeste mensen mee bezig zijn. Ik vind 't wel aardig dat te doen maar dan moet er wel zo nu en dan iets echt fantastisch tussen zitten, een soort zoek-reward anders gaat de lol er af, net als een voetbalwedstrijd die op 0-0 blijft. Op een goeie vondst trigger je dan, net als iemand achter een gokmachine. Maar er moeten wel voldoende van die pareltjes tussen zitten om zo nu en dan een 'yes' momentje te hebben.

Knufter | 25-07-21 | 01:36

@Knufter | 25-07-21 | 01:36:
Wat je zegt is helemaal waar. Het is ook een enorme zoektocht en de kans op een echte parel is nog kleiner dan dat je naar echte parels gaat duiken in zee. Maar waarschijnlijk doe ik het toch omdat er op de MSM nog nauwelijks parels te horen zijn. Bovendien als je vaak zoekt naar de muzikale speld in de hooiberg krijg je er toch een timmermansoog voor.
Ik ontdek op deze manier per week 2 nieuwe nummers en acts die he-le-maal te gek zijn en het mooiste is inderdaad dat je soms een compleet youtubekanaal van een artiest of band ontdekt waar alleen maar pareltjes en diamantjes op staan omdat de band zo ontzettend goed is.

keestelpro | 25-07-21 | 12:41

Een van de beste lines uit de rap (ander nummer van hem)
Like an uzi on the mic they call me Tone Capone.

Deksmaat | 25-07-21 | 00:57

Die was ook ooit hier… die bill. Meestal wel goed van zinsnede

davidhasseltoff | 25-07-21 | 01:14

"And if you don't wanna feel like a putz
Collect the clues and connect the dots
You'll see the pattern that is bursting your bubble
And it's bad"

The Hives - Walk Idiot Walk
www.youtube.com/watch?v=ysGtBZX32I0

prekert | 25-07-21 | 00:40

Elementary!

prekert | 25-07-21 | 00:57

Ik werkte als barkeepert in een hardrockcafé in Nijmegen. Moest om 20.00u de kroeg openen. Maarrr, de avond ervoor was een feest bij een motorclub in Ede. Dus ik werd die ochtend wakker in Ede. Het feest was nog in volle gang.
Na een paar bakken koffie en biertjes ging het weer vol gas. Die 20.00u heb ik niet gehaald, het werd "iets" later.

Deksmaat | 25-07-21 | 00:37 | 6

@Deksmaat | 25-07-21 | 00:48: Ben er niet bekend mee, motoren, meer een machinistendingetje. Had er ooit een met ducati-minibike in z'n hut.

Krokettenfabriek | 25-07-21 | 00:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Verrek. La Pat. Wat is daar van geworden? Was een paar jaar zeer geliefd bij de VPRO kijkers en de grachtengordel (a la Van Dis in de IJsbreker). Nooit meer iets van gehoord de laatste decennia.

Basil Fawlty | 25-07-21 | 00:35

@Papa Jones | 25-07-21 | 00:34:
Lol!

Basil Fawlty | 25-07-21 | 00:36

@Basil Fawlty | 25-07-21 | 00:32: ze is lesbisch en een jaartje ouder. Toch lijkt het me interessant eens een paar uur met deze vakdame te ouwehoeren.

Knufter | 25-07-21 | 00:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Zo fijn dit. Stem, basgitaar en mooie vrouw.

RickyLaRue | 25-07-21 | 00:32

Hier een tip voor beginnende psychologen:

koop een tweede bank

Transgender-Airlines | 25-07-21 | 00:25

Ik heb dorst! Wie heb het GeenStijl stamcafé in lockdown gedaan?
Letopuwzaak! Help!

keestelpro | 25-07-21 | 00:21 | 11

@keestelpro | 25-07-21 | 00:50:
In basis hun beste balad.
In Gelredome is een hoendervel die nooit jou rug af kruip nie.

reservebelgië | 25-07-21 | 01:21
▼ 8 antwoorden verborgen

Hier maar het kroegje van maken dan. Voor de nostalgen en LARPers onder ons:
www.youtube.com/watch?v=8gMCxCI9IBw
( Grai - Song about the Native Land )

Graaisnaaiert | 25-07-21 | 00:20

Overigens, viel mij op . Ik ga verhuizen richting Zwitsers Italie en opeens krijg ik een shedload aan advertenties voor Italiaanse taalcursussen. Nu heb ik de gewoonte om 1 keer per 2 dagen alle cookies te verwijderen en de registries schoon te maken maar toch. Ongelooflijk dat ranzige gezuig van die bedrijven.
Sophestipop nummer. Toen Londen uit de grauwe labour jaren '70 kwam olv Thatcher en er weer hoop was.
Surrender - Swing out sister 1987
www.youtube.com/watch?v=pQJ_ysAqWug

Basil Fawlty | 25-07-21 | 00:19 | 1

Haha basil. Ik denk aan Peru

davidhasseltoff | 25-07-21 | 01:16

75 gram bloem
50 gram boekweitmeel
1 suikerklontje
3.5 gram gist
200 ml karnemelk
1 ei

Brabeaulander | 25-07-21 | 00:13 | 4

Poffertjes! Met karnemelk en gist maak je ze extra luchtig. Een paar straks en de rest is voor morgen in een bakkie mee voor tijdens de lunch.

Brabeaulander | 25-07-21 | 00:21

@Brabeaulander | 25-07-21 | 00:21:
Crêpes Suzette misschien?

Voor de flensjes:
70 gram bloem
110 ml volle melk
1 ei (maat M)
mespunt zout
25 gram gesmolten boter

Voor de saus:
3 eetlepels kristalsuiker
150 ml gezeefd mandarijnensap (= ±6 mandarijnen)
4 eetlepels Grand Marnier

Verorberen met een fles spumante. ;-)

Basil Fawlty | 25-07-21 | 00:42

@Basil Fawlty | 25-07-21 | 00:42: heerlijk!

schijtzat | 25-07-21 | 01:23
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ga nu echt op bed, moet me nog één ding van het hart:

Bedankt.

Oprecht.

GKJP | 25-07-21 | 00:11 | 4

Trusten!

Brabeaulander | 25-07-21 | 00:26

Slaap goed GKJP!

keestelpro | 25-07-21 | 00:27
▼ 1 antwoord verborgen

De Duitsers en de Belgen, hoewel qua hoogteverschillen totaal onvergelijkbaar met ons, mogen een voorbeeld nemen aan het recente project Mooder Maas. Dit megaproject heeft haar lakmoesproef goed doorstaan.
Ondanks de vergelijking met '93 en '95 hield Venlo het gelukkig redelijk droog. Binnenstad, Blerick en ziekenhuis bleven, mede dankzij grote inzet, gelukkig gespaard.
Er zijn wel nog flink wat aandachtspunten, ook in bijvoorbeeld Arcen en Well, waar het eveneens erg spannend was, maar deze dorpen bleven, net als het aan de overkant gelegen Wanssum, dit keer droog.

Wij mogen, betreffende de Coronatest's Ct-waarden, op onze beurt weer een voorbeeld nemen aan België (25-27) en Duitsland (25-30) met onze absurde 40-45.
Onze overheid zet met deze draaiknoppen ons land op rood met alle gevolgen van dien.
Het wordt tijd voor een internationale PCR Ct-norm.
Geen appels en peren meer vergelijken.

Ben-Bataaf | 25-07-21 | 00:08 | 2

Leuk dat u in de eerste alinea zelf appels met peren doet. U schrijft het er gelukkig zelf ook nog een soort van bij.
Humor die ik kan voelen, mooi.

geen koning | 25-07-21 | 00:24

@geen koning | 25-07-21 | 00:24:
Mooi he, zo'n bruggetje naar de buurlanden.
Ik ben overigens bloedserieus over zo'n Ct-normering.
Vindt u dat lachwekkend?

Ben-Bataaf | 25-07-21 | 00:38

Now he's getting a tattoo yeah, he's getting ink done.
He asked for a 13, but they drew a 31.
Geniaal dit.

Deksmaat | 25-07-21 | 00:07

Geyle wijven.
Ahah ahah.
Offspring was verder niet al te best.

RickyLaRue | 25-07-21 | 00:21

Da bomb.

Deksmaat | 25-07-21 | 00:04

Wil je nog een biertje?
Ja, doe maar. Omdat je zo aandrinkt.

Deksmaat | 25-07-21 | 00:00 | 2

Padum tsss.

Basil Fawlty | 25-07-21 | 00:01

@Basil Fawlty | 25-07-21 | 00:01:
Tsja,
dan maar meedrinkten toch?

reservebelgië | 25-07-21 | 00:23

En toch vindt ik de optie om Wallonië tot 1 groot dump locatie van hoog water te gebruiken niet eens zo heel gek.

Hollandse_blauwe | 24-07-21 | 23:59 | 3

Vind.

Basil Fawlty | 25-07-21 | 00:01

Ik vindt dat een heel slechte optie. Om meerdere praktische redenen alsook omdat aldaar mensen en dieren wonen.
Dit nog buiten mijn intense liefde voor Wallonië gerekend.

geen koning | 25-07-21 | 00:20

@geen koning | 25-07-21 | 00:20:
Ze lerendt het nooit dus.

J.Cash | 25-07-21 | 02:00

Betty Stöve Memorial.
https://youtu.be/FRJVomH54Bw

Brabeaulander | 24-07-21 | 23:59

Defensie opheffen? Wie moet dan in Mali de goeien tegen de slechten beschermen?

J.P.Drapeau | 24-07-21 | 23:58

Stamcafé in lock down.
Kan er ook nog wel bij.
Het regent hier.
Komt door klimaatverandering.
Of racisme.

RickyLaRue | 24-07-21 | 23:52 | 8

@RickyLaRue | 25-07-21 | 00:11:
Weet ik veel of Feynman getrouwd is. Weet alleen dat hij slecht is met voordeursleutels.

Deksmaat | 25-07-21 | 00:23
▼ 5 antwoorden verborgen

Feynman is een luie kudt. Heeft nog 4 minuten om de kroeg vandaag officieel te openen. Succes!

Deksmaat | 24-07-21 | 23:56

Mijn droombaan is sherif in cartoons
Lekker tukken met de voetjes op tafel terwijl er een bos sleutels uit je broekzak bungelt
heerlijk

Transgender-Airlines | 24-07-21 | 23:49 | 1

Party!
m.youtube.com/watch?v=
Gisteravond ook gepost door een collegareaguurder, maar hij is ook lekker.

Deksmaat | 24-07-21 | 23:45 | 4

Whistle Crew! Whistle Crew! Are you ready!!

Lorejas | 24-07-21 | 23:51

Kwakken we het gas er ook maar op: hoppa breaks en breaks!

youtu.be/j5VlNvwQPXY

Lorejas | 24-07-21 | 23:58
▼ 1 antwoord verborgen

Ben de Vries moe,

De bloemen van de uitvaart van misdaadjournalist Peter R. de Vries zijn op verzoek van de familie neergelegd bij het monument van omgekomen vluchtelingen. Het monument werd in april van dit jaar onthuld en heet The Hollow Men en staat in Den Haag.

"Peter R. had veel compassie voor vluchtelingen, hij probeerde de niet geziene mens recht te doen," vertelt pastoor Sjaak de Boer tegen Omroep West.

Bibop | 24-07-21 | 23:38 | 8

@Papa Jones | 24-07-21 | 23:54:
Ik ook. Vermakelijk? Zeker, maar was geen echte goede film. Entertainment to forget noemen ze dat in de VS. Lol!

Basil Fawlty | 24-07-21 | 23:58

@Basil Fawlty | 24-07-21 | 23:58: Ha, dat was in de tijd dat ik met een groep vrienden naar de bios ging. Eerst afspreken in een café, veel te vroeg natuurlijk. En dan vrolijk de bioscoop in. Zo was elke film wel vermakelijk. In de pauze snel naar buiten geglipt naar het café ernaast, want dorst, en daarna weer naar binnen gehost. Ik zie nog 2 maten met hun hoofd achterover en mond open zitten snurken.

En na afloop weer door naar een ander café.
Daar ben ik nu toch wat te oud voor denk ik.

Papa Jones | 25-07-21 | 00:07

@Papa Jones | 25-07-21 | 00:07:
Mooi! Feest van herkenning.

Basil Fawlty | 25-07-21 | 00:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Keine Kneipe heute Abend?

Basil Fawlty | 24-07-21 | 23:34 | 14

@Basil Fawlty | 25-07-21 | 00:52:
Smilies? zijn verboden hier hé
youtu.be/KimAab9YLMk

Poisson

reservebelgië | 25-07-21 | 01:01

@Basil Fawlty | 25-07-21 | 00:52:
Een van de mooiste

youtu.be/CprfjfN5PRs

No more tears.
Ozzy.

reservebelgië | 25-07-21 | 01:04
▼ 11 antwoorden verborgen

Mag ik nog wel in Duitsland en Belgie tanken/boodschappen doen ?

HaaiBaai | 24-07-21 | 23:31

Zaterdagavond, en de kroeg is dicht? Blijft dicht? Renovatie?

Deksmaat | 24-07-21 | 23:26 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Vakantie in eigen land is beter voor de lokale economie. het geld kan net zo goed hier besteedt worden en er zijn zat leuke plekjes te vinden in Nederland

BlaffendeTekkel | 24-07-21 | 23:24 | 1

Helegaar mee eens. Afgelopen januari al besloten dat dit een kakzomerbuitenlandgedoe zou gaan worden. We gaan naar Friesland; ook een beetje buitenland in eigen land..

superb_de_lux | 24-07-21 | 23:26

Voordat ik je artikel ga lezen, Feynman: De preventie, de paradox... Twee zelfstandige naamwoorden achter elkaar, en niet in een opsomming, gescheiden door komma's? Dan wordt het één woord: preventieparadox. Ken je taal!

Rhenium | 24-07-21 | 23:16 | 1

Ben het niet met u eens. De komma legt een klemtoon op allebei de woorden. Dichterlijke vrijheid.

geen koning | 24-07-21 | 23:56

Wij zijn met meer!

Alleen zijn wij niet bereid om massaal de straat op te gaan om te demonstreren tegen de volstrekte achterlijkheid van de wappies. En mijden wel de “discussies” op zo’n beetje alle platformen omdat er toch geen zinnig woord met die gekken te wisselen valt. En omdat we geen zin in bedreigingen uit die kringen hebben.

Maar wij zijn met meer.

Bigi Bana Boy | 24-07-21 | 23:12 | 31

@Sjefke7807 | 24-07-21 | 23:56: Ik zie hele horden "wappies" de slachtofferkaart trekken als hun standpunt een weerwoord krijgt. Ontdaan van menselijkheid en basale vrijheden, proest..

Wiebenick | 25-07-21 | 00:59

@Wiebenick | 25-07-21 | 00:59:
Proest voorzichtig.
Alst blijft steken kunnen de peristaltische bijwerkingen ernstige antiperistaltische verschijnselen opleveren.
Geeft zo een slordig gezicht morgenochtend in de bus of metro.

reservebelgië | 25-07-21 | 01:09
▼ 28 antwoorden verborgen

De buren hebben een of ander meezingfeest. Alle standaard nummers zijn al langs geweest. Nu is het de beurt aan Amy Winehouse.
Ik word er een beetje nostalgisch van: zaten we maar weer in lockdown.

C1O2 | 24-07-21 | 23:11 | 5

@GKJP | 24-07-21 | 23:16: Helemaal mee eens maar om het gezellig te houden zal ik maar niet beginnen met verhalen over het narco gebeuren waarin mijn provincie/regio zich bevind.

Gesponsorde t-shirts waarin jochies van 8 voetballen, kroegen die overeind worden gehouden door dubieuze figuren, lokale restaurants die al 20 jaar bestaan maar waar geen kip komt, de bijzondere connecties van lokale gemeenteraadsleden, de man bij de stort die voor wat extra contant geld een oogje dicht knijpt, mensen binnen de kerk die ruimtes aanbieden aan anderen voor een wederdienst. Gelukkig zijn het maar verhalen.

Brabeaulander | 24-07-21 | 23:27

@Brabeaulander | 24-07-21 | 23:27:

Zou zo graag willen delen wat wij hier hebben. Wonen op het platteland, nagenoeg alles inheems. Enige wat vanavond speelde was de kinderen, of de bliksem kon inslaan.

Antwoord: "ja, maar dan in de bomen rond ons huis".

Ze slapen nu rustig, en vredig. Ik ga ze zo een kus geven, als elke avond, en dan toog ik er ook in.

Puut!

GKJP | 24-07-21 | 23:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is tijd, de hoogste tijd.

Brabeaulander | 24-07-21 | 23:09

OK, speelbal ligt in het midden van de tafel, de rode enigszins in de linkerhoek, maar de witte ligt voor u aan de band, niet aan.

Wat te doen?

GKJP | 24-07-21 | 23:08 | 3

Welk spel? 3 band, over rood, vrij? Bij vrij zou ik een hard doorrollertje spelen over wit. Anders is matig op rechts van rood , stunnertje , prima.
3 banden kan ik niet.
On topic: meer biljart, minder klimaat!

geen koning | 24-07-21 | 23:44

@geen koning | 24-07-21 | 23:44: Excuus. Zie nu dat de speelbal in het midden ligt. Hmm.
Kunt u uitleggen of de rode en de witte aan tegenovergestelde banden liggen? En of ze korte dan wel lange band liggen?
Na regen komt zonneschijn!

geen koning | 24-07-21 | 23:49

@geen koning | 24-07-21 | 23:49:

Over rood, trekken, gaat rood rond en komt bij wit. Hopla, volgende bal.

GKJP | 25-07-21 | 00:06

Verder wel goed stuk: denk na waar je bouwt? Inderdaad ja!

Jan, Leiden | 24-07-21 | 23:07

Defensie opheffen? Het kon nog wel eens zo onveilig worden dat je juist in defensie moet investeren en dat je je internationale afspraken om mee te betalen wel na komt om die,elfde veiligheid blijvend te garanderen: betaal de USA tijdig en wat was afgesproken!

Jan, Leiden | 24-07-21 | 23:06

Weet je waarmee Nederland ook overstroomt wordt? Dat is een veel groter probleem.

Brabeaulander | 24-07-21 | 23:04 | 1

Met taalfouten?

Papa Jones | 24-07-21 | 23:23

We hebben wel overstroomgebieden genoeg, maar er niet in Limburg, dat is wel een probleem daar, maar niet in de rest van Nederland.

Jan, Leiden | 24-07-21 | 23:03

Ondertussen in België,

Het noodweer slaat opnieuw toe in het land. Ernstige overstromingen treffen momenteel de provincie Namen, onder andere in Dinant staan straten helemaal blank. Auto’s worden er meegesleurd door de hevige stroming. Ook elders in het land is er sprake van wateroverlast, onder meer in Antwerpen, Temse en Sint-Gillis-Waas.
bron: HLN

Bibop | 24-07-21 | 22:54 | 4

Valt nogal mee met vorige week. Alles is verzadigd dus elk buitje is er wat teveel aan
En vergeet niet, de sluizen van de noodhulp staan wagenwijd open dus elke burgemeester die het goed voor heeft met zijn onderdanen (en herkozen wil worden) moet toch een noodsituatie signaleren om wat federale fondsen zijn gemeente te doen binnenstromen.

reservebelgië | 24-07-21 | 23:11

Willem Engel weet wel wat er aan de hand is

Bigi Bana Boy | 24-07-21 | 23:40

@Bigi Bana Boy | 24-07-21 | 23:40:
Tsja.
Idioten vinden elkaar hé.

reservebelgië | 25-07-21 | 01:49
▼ 1 antwoord verborgen

Neon?

Brabeaulander | 24-07-21 | 22:52

Waarom koppelt de auteur steeds vaker twee totaal verschillende onderwerpen in 1 artikel? Die tweede prick van bij1 mis ik dan weer wel. Drie doet het altijd beter dan twee. Het is maar een tip.

Polycynisch | 24-07-21 | 22:45 | 1

Ik heb liever 3 bier dan 1 bier. Waarom is de ene helft van de reaguurders zo een fan van prikken en de andere helft niet? Wat nu als dat hele prikcircus gewoon niet werkt? Neem je dan gewoon een 4e of een 5e? Kan iemand dat nader duiden? Prikken.is.niet.de.eindoplossingen .

superb_de_lux | 24-07-21 | 23:16

Ik word zo moe van dat covid- welles-nietes gedoe.....
Of heb ik dan toch...?
Gauw ff een flowflex halen!

Kernsplijter | 24-07-21 | 22:39

Als we dan toch samen gaan met België... Wat doen we dan met Wallonië?

Wisselend_2014 | 24-07-21 | 22:35 | 2

Spoelt geheel autonoom op gezette tijden de 7 provinciën binnen.
Wees gerust.
In Eupen sliep men vrolijk na de waarschuwingen. Stuwmeer niet verlaagd om functie stuwmeer te vervullen.
Resultaat.
Half Pepinster is ter hoogte van Maastricht NL ingespoeld.

Maar Wallonie hé, wie stelt de vragen aan de verantwoordelijken in Eupen?
België heeft geen @NoStyle hé!!

reservebelgië | 24-07-21 | 22:55

Dan krijgen we Wallonië er gezellig bij. Wallonië is tenslotte een onderdeel van België.
Ik vermoed dat u eigenlijk bedoelde: Als we dan toch samen gaan met Vlaanderen? Maar wilde het u toch even uitleggen voor de zekerheid.
Het laatste nieuws is trouwens dat we samen gaan met Wallonië en noordoost Luxemburg.

geen koning | 25-07-21 | 00:14

...'Auto's liggen weggespoeld op straat alsof het speelgoed auto's zijn die door een peuter door de woonkamer zijn geslingerd'... Vanwaar toch altijd dat dramatische gedoe over 'weggespoelde auto's' bij een overstroming? Het is blik hè. Op rubber wielen. Mensen en huizen lijken mij toch net iéts meer prioriteit in zo'n situatie.

Zenzeo | 24-07-21 | 22:34 | 1

Inderdaad, en bovendien, speelgoedauto's is één woord.

Krokettenfabriek | 24-07-21 | 22:37

Vandaag door Duitsland naar huis gereden. Twee grote convooien met brandweer (samen 55 auto's) tegen gekomen. Erg indrukwekkend om te zien.

SailingDuck | 24-07-21 | 22:29 | 5

Ah , dus jij was die klapekster die voorop reed met 40 km/h

Man-bear-pig | 24-07-21 | 23:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Kom maar op met die 3e prik. Graag! En ik woon boven NAP dus die rivieren? Boeiuh.

BoerKoekoek | 24-07-21 | 22:23 | 2

Het type watersnoodvluchteling is ietwat gewijzigd sinds 1953. Dus juich niet te vroeg en hou uw dochter dichtbij.

Lochos | 24-07-21 | 23:13

Doe alvast een zwemvest aan, Feynman, voor het geval we hier ook overstromingen krijgen. Zekerheid voor alles!

Baardvansinterklaas | 24-07-21 | 22:19

Welkom in de nieuwe wereld van onduidelijke prioriteitenstelling onder problemen, problemen zonder duidelijke, eenduidige oplossingen en onhaalbare / onbetaalbare oplossingen.

Expert Homo | 24-07-21 | 22:18

www.geenstijl.nl/5152740/thank-god/

"Hee leuk een demografisch experiment op Urk ... Kijken hoe snel de bevolking uitsterft ... kerkgangers op Urk gaan gewoon nog met z'n allen naar de kerk ... Het doel van het experiment is om zo snel mogelijk te sterven aan corona, dan heb je gewonnen. ... Wel oneerlijk dat de christenmensjes niet doen aan vaccineren want dat levert ze alvast een mooie voorsprong op." (Mosterd, 2020)

Na ruim een jaar wordt het tijd om te kijken of het experiment geslaagd is:

coronadashboard.rijksoverheid.nl/geme...

Helaas mislukt. Terwijl ze nog zo hun best hebben gedaan: ze hielden zich aan geen enkele maatregel. Mondkapjes zag je niet, en ze luisterden niet naar de avondklok, alleen naar de kerkklok.

Krokettenfabriek | 24-07-21 | 22:16 | 8

@de honden blaffen... | 24-07-21 | 22:49: dat vermoed ik ook. Het voordeel dat Urk hierbij heeft is dat ze ook de meest kinderrijke gemeente van Nederland zijn, m.a.w. relatief weinig ouderen.

Krokettenfabriek | 24-07-21 | 23:00

@Krokettenfabriek | 24-07-21 | 23:00

Groepsimmuniteit is wat deze golf omlaag gaat drukken. Zeker bij een veel besmettelijkere variant, die dus ook veel sneller het aantal mensen met antilichamen opschroeft, en een steeds stijgende vaccinatiegraad. En vergeet niet dat mensen met Janssen EN een besmetting achter de rug waarschijnlijk een veel betere immuunrespons hebben dan met alleen Janssen.

omanders | 24-07-21 | 23:14
▼ 5 antwoorden verborgen

Massagraven? Op de eerste plaats is het enkelvoud want het is 1 massagraf. Er staat in het stuk dat daar al jaren mensen worden begraven waar niemand zich voor meldt. Verder staat er ook letterlijk dat het onbekend is of de doden aan corona zijn overleden. Misschien moet je die paniekzaai link eerst eens zelf lezen voor je het plaatst.

entredeuxbieres | 24-07-21 | 22:16 | 1

Hulde!!

franck7020 | 25-07-21 | 08:06

Wat is er met @Feynman aan de hand de laatste tijd? De overstromingskans van dijkring 14 is 1 op 10.000 jaar. nl.wikipedia.org/wiki/Dijkring en de hoogte is als ik me niet vergis > +5 m. NAP.

Watching the Wheels | 24-07-21 | 22:10 | 8

@Krokettenfabriek | 24-07-21 | 22:44:
Zonne-activiteit heeft significante invloed op het klimaat op onze aardkloot.
Maar ik word wss toch als wappie ingedeeld dus dit zal ook wel als fake/flame-nieuws worden geduid.

reservebelgië | 24-07-21 | 23:03
-weggejorist-
Gehaktbal | 24-07-21 | 23:07
▼ 5 antwoorden verborgen

Feynman snapt er weer eens geen donder van.

wilderst | 24-07-21 | 22:09 | 2

Goed punt! Maar hoe zit het dan wel?

Mark van Leeuwen | 24-07-21 | 22:58

@Mark van Leeuwen | 24-07-21 | 22:58: Om 1 ding te noemen, want alles rammelt: het telkens in lockdown gaan tot de nieuwe diepe injectie (prik) klaar is kunnen we toch niet eeuwig volhouden?

wilderst | 24-07-21 | 23:52

76 jaar vrede. In welk universum? Laten we alsjeblieft meer geld in defensie stoppen en minder in achterlijke linkse hobbies als energietransitie, immigratie en bijkomende subsidies, geldverbranden in Afrika, klimaatverdienmodellen en het sponsoren van fatsoensclubjes etc.
De wereld is nog nooit zo onveilig als nu geweest met een instabiele kapitaalkrachtige halvemaangordel vol gehersenspoelde idioten, China dat gas geeft, India dat niet kan achterblijven, Rusland met Poetin die koste wat kost aanzien wil terugwinnen, de VS die niet meer zo oppermachtig is als in de 20e eeuw en een zwakke en vooral decadente bestuurlijke elite in de EU.
Nee, dit gaat niet goed.
Zo, en nu de overige regels van deze Feynman lezen...

Graaisnaaiert | 24-07-21 | 22:08

"dromen over de integriteit van het menselijk lichaam". Echt serieus dit? Wow.

Deksmaat | 24-07-21 | 22:01 | 2

Ik zie net een scene in een film waarin een oor wordt afgeknipt van een vrouw. Is ook niet rekening houden met de integriteit van het menselijk lichaam.

SchimmelSchwanz | 24-07-21 | 22:08

@Deksmaat | 24-07-21 | 22:01 |
De aantasting van de onvervreemdbare integriteit van het lichaam zou een niet-onderhandelbare positie moeten zijn. Zodra je die deur op een kier zet stap je niet op een hellend vlak, maar op een met groene zeep ingevette roetsjbaan. Dood- en doodeng gewoon.

Sjefke7807 | 24-07-21 | 23:11

Schaapjes staan ongeduldig te wachten op een derde en vierde prik.
Verrek, het virus muteert, net als de gewone griep.
Prik vijf en zes dan maar. En zo gaan we door.
En door.
Maar met die fijne QR code mag u gelukkig wel naar dat concert. Vrijheid!!

RickyLaRue | 24-07-21 | 21:59 | 6

Hey, het kan zo maar gebeuren toch?

Lorejas | 24-07-21 | 22:38

Ja wie weet. Ebola bestaat ook.
Alles kan hè. Je weet maar nooit.
De bal is rond.

RickyLaRue | 24-07-21 | 22:46
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
de IJsman | 24-07-21 | 21:48
-weggejorist-
LangeTijdGeleden | 24-07-21 | 21:45

En na de derde, op naar de vierde, vijfde, zesde. Beter eens een visie hebben op lange termijn ontwikkelen, dan niet verder dan de volgende prik kijken.

Ir_HardGelag | 24-07-21 | 21:44 | 2

Al 20 jaar de griepprik, dus ik ga in november voor prik 21. Leef nog steeds. Nooit griep. Kom maar op met nummer 22 en verder.

BoerKoekoek | 24-07-21 | 22:25

@BoerKoekoek | 24-07-21 | 22:25: 45 jaar geleden een griepprik gehad, meteen de volgende winter een licht griepje. Daarna 44 jaar geen griepprik en geen griep. Nou u weer.

Janneus | 25-07-21 | 10:00

Hadden ze maar regelmatig regen in Los Angelos. Duidelijk men sofort aan weerbeïnvloeding moet gaan werken of tenminste aan regenstimulatie met verdampers bovenwinds op zee en neerslag initiëren boven California en de Rockies.

AntiZanicz | 24-07-21 | 21:41 | 2

Zojuist Nep nieuws uur gezien waar tegen de actie groepen tegen de windmolens gezegd werd dat de de klimaat verandering mede opgelost kan worden door de windmolens en als je dan tegen de windmolens bent dat je dan voor de natuurrampen bent.
Het lag er nu wel erg dik op ,de vooringenomenheid van npo- nepnieuws.

Coolcalmcollected | 24-07-21 | 21:56

Ff dubai bellen, daar regenen ze dat met drones.

BoerKoekoek | 24-07-21 | 22:25

Weer een typisch Feynman stuk. Beginnen met de overstromingen en eindigen met Corona, met de nadruk er op dat we vooral allemaal moeten prikken. Een artikel terug wordt er gezeurd over Ronald Pierik. Nou, Feynman is er ook één.

The7thGuest | 24-07-21 | 21:40 | 2

Hij gaat nog wel een paar stappen verder dan Pierik: Wij fantaseren over puur vrijwillige vaccinaties, dromen over de integriteit van het menselijk lichaam

Oftewel, staatslichamen. We hebben ons lichaam te leen gekregen van de staat. Resistance is futile. You will be assimilated.

Rest In Privacy | 24-07-21 | 21:45

“Testen voor toegang bleek eerder een fiasco dankzij massale fraude.” - nee, dat is een frame; demense krijgen weer de schuld. Testen voor toegang deugt in de kern niet, ter opfrissing: mobile.twitter.com/mdradvies/status/1...

ruud76 | 24-07-21 | 21:39 | 1

Sowieso niet in slecht geventileerde disco's of klm vluchten naar tokio.

Ir_HardGelag | 24-07-21 | 21:46

En nog steeds gaat iedereen dood... Ja, gelukkig wel.

SchimmelSchwanz | 24-07-21 | 21:34 | 1

Intussen gaat alweer het volgende mis, waar je niks over hoort (GS: tip voor een scoop, in ieder geval voor Nederland): Deze week uit onderzoek dat in Israël, met 3 weken tussen de prikken, de bescherming tegen besmetting voor degenen die in januari zijn ingeënt intussen naar 16% is teruggevallen (45% voor maart, 75% voor mei). In Engeland intussen, met 8-12 weken tussen de prikken, is die daling er niet.

Intussen heeft De Jonge net net mogelijk gemaakt om de 2e prik na 4 weken te krijgen, dat kan dus wel eens een heel slecht idee zijn.

(Beide onderzoeken gaan over AstraZeneca, dus nog onbekend of het ook voor Pfizer/Moderna geldt).

Specy | 24-07-21 | 21:33 | 6

@Niet_Van_Hier | 24-07-21 | 21:50: Ah, je hebt gelijk - ik heb gisteren wat info langs zien komen waarbij zoals ik het me herinner AstraZeneca stond, maar volgens de info die ik nu kon vinden gaat het gaat idd om Pfizer.

Bescherming tegen ernstig ziek worden blijft inderdaad nog wel op pijl, het gaat puur om besmet kunnen worden.

Ik kon helaas geen paper vinden, wel deze video van een Britse arts die dagelijks de nieuwste onderzoeken e.d. bespreekt. De gegevens staan ook in de beschrijving dus je hoeft niet de hele video te kijken, er staat verder wel bij van welke onderzoeker en welke universiteit de gegevens komen, maar geen link naar dit specifieke onderzoek: www.google.com/url?sa=t&source=we...

Specy | 24-07-21 | 22:48

@Mean Dean | 24-07-21 | 21:44:

" Het mag nu toch wel bekend zijn dat een vaccin niet beschermt tegen een besmetting, maar voorkomt dat je zo ziek wordt dat je in het ziekenhuis komt en daarnaast tot op zekere hoogte verspreiding inperkt (doch nog niet bekend hoeveel precies)."

Je weet er klaarblijkelijk niet veel van.

www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMoa210176...

omanders | 24-07-21 | 22:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Er is wat ophef in germarije want linkse burgemeesters wilden geen hulp van de Bundeswehr (Streitkräfte / Wehrverwaltung).
Maar die hebben betrouwbaar zwaar materieel en stoere (te veel witte?) mannen , zo zie je maar dat elk burger verdriet door politici kan worden uitgemolken.

28 | 24-07-21 | 21:31

De Nederlandse bodem verzakt onevenredig meer dan de zeespiegelstijging, m.n. door menselijk toedoen. Daar hoor je Greta c.s. nooit over. @Feynman, u zou er m.i. goed aan doen beide zaken te scheiden in uw overigens prima stuk.

tectonicos | 24-07-21 | 21:30 | 2

inderdaad het verschil tussen transgressie en isostatisch evenwicht

Phantomas | 24-07-21 | 22:36

En dan willen de projectontwikkelaars van de vvd en D’66 voornamelijk de veen polders van het groene hart gaan volbouwen. Want lekker dichtbij de grote steden. Waar door de hoge waterstand voornamelijk veeboeren zitten. Vandaar aanval op veeteelt. Maar voor woningbouw heb je lievere een lagere grondwaterstand, waardoor dus alles nog sneller gaat inklinken/zakken. En dan heb ik het nog geeneens waar al het regenwater dan heen kan.

Snap_het_ook_niet | 24-07-21 | 23:03

Van welke demo is die foto? Olympische vlaggendragers tegen fascisme?

Kaal-dik-en-lelijk | 24-07-21 | 21:28 | 1

Accepteer deze ziekte net zoalsalle andere ziektes waar mensen massaal aan doodgaan.Of krijgen we ook verplicht vaccineren voor obesitaspatienten,of hartpatiënten of voor enz.

van stampij | 24-07-21 | 21:27 | 10

@komtdatschot | 24-07-21 | 22:23: Tijdens het griepseizoen 2017/2018, wat als zeer zwaar gold, werden in het totaal 16.000 mensen in het ziekenhuis opgenomen. Voor COVID liggen die cijfers vele malen hoger.

Google maar.

omanders | 24-07-21 | 22:46
▼ 7 antwoorden verborgen

"Nederland werd een donkerrood feestje, we zijn de paria's van de EU. "

Goh. Je gooit de boel open maar eist dat iedreeen die aan het feestje mee willen doen, zich elke 24 uur laat testen-voor-toegang. Ongeacht symptomen, Ongeacht voorgeschiedenis. Hele hordes hebben zich laten testen die dat anders nooit zouden laten doen. En daar komen heel veel detecties van een molecuul uit, ongeacht of dat een virus is, een overblijfsel of een dood stukje. Met een PCR test die vanaf 30x cycli naar 42x cycli opgekrikt zijn om maar zoveel mogelijk positieven te kunnen claimen. En dat noemen we allemaal 'besmettingen'. Dat rapporteren we vervolgens aan de EU.

Wie is hier nou gekke Henkie??!?

marcoplarco | 24-07-21 | 21:26 | 2

Gekke Hugo toch?

J-van-de-Bontekoe | 25-07-21 | 09:23

Volkomen juist opgemerkt! Stel je voor dat de PCR test in de ban wordt gedaan wegens te veel valse positieven, waaronder influenza. Dan komen er veel vragen die niet beantwoord gaan worden. Waarom werden mensen met influenza als Corona patiënten behandeld en wat waren de gevolgen? Journalisten proberen middels de WOB antwoorden te krijgen, maar lopen tegen een muur aan. Waarom? U mag het zeggen.

magjewellie | 25-07-21 | 11:35

Als altijd goed verhaal van Feynman, jammer van de d in gebeurd.

Colin.Fart | 24-07-21 | 21:25

Defensie moet inderdaad afgeschaft. Dat high tech gebroken geweertje van de krijgsmacht, stuk voor stuk fraaie internationale deals van de Algemene Bestuursdienst, is echt geen waar voor ons belastinggeld. Dat geldt ook voor de andere genoemde voorbeelden.

Voorkomen betekent stomweg geen handel, net als peperdure constructies die het vooral van hun life cycle costs moeten hebben. Keep It Simple Stupid. Maar leg dat maar eens aan een omhooggevallen bureaucraat met een rechtenstudie uit. Declareren met een vork, minder voor meer: dat is wel hun stiel.

Maar waag het niet om de academia ter discussie te stellen: raad eens welke categorie wetenschappers je als eerste op je dak krijgt? Juistem.

Hetkanverkeren | 24-07-21 | 21:25 | 4

@Kaal-dik-en-lelijk | 24-07-21 | 21:36: er is helemaal geen dreiging over het water. Niettemin moet niets afgeschaft worden. Wapens mee naar huis is gewoon onmogelijk.
u bent duidelijk zelf niet in dienst geweest.

AntiZanicz | 24-07-21 | 21:39

Ik heb het niet over dreiging voor Nederland vanuit het water, meer als je verplichting naar de NAVO waar we ook niet uitmoeten. Alleen nu heeft defensie van alles wat, alleen onvoldoende om zelfstandig te opereren binnen NAVO verband. Paar straaljagers, paar tanks (na ze eerst te hebben opgedoekt), paar houwitzers. Zet dan alles in op je marine. Koop 4 keer zoveel duikboten en fregatten. Bouw een vliegdekschip. Gewoon op sterkte als een onafhankelijke vloot. Zoals die Amerikanen hebben. Over land zijn we toch zo overrompeld vanuit Duitsland. Dan geloof ik inderdaad meer in een soort "gladio's" bij een bezetting, alleen dan op grotere schaal.

Kaal-dik-en-lelijk | 24-07-21 | 21:53

@Kaal-dik-en-lelijk | 24-07-21 | 21:36: u heeft helemaal gelijk, Nederland moet een duidelijke visie ontwikkelen m.b.t. krijgsmacht. Drie onderdelen is je reinste kolder. Focus op marine. Geen directe overzeese dreiging, maar wel handelsbelangen verdedigen. Beschermen tegen Iraanse elektronische oorlogsvoering in Straat van Hormuz en piraterij langs Afrikaanse kusten.

Krokettenfabriek | 24-07-21 | 22:28
▼ 1 antwoord verborgen

www.timesofisrael.com/israeli-covid-v... Wanneer de derde vaccinatie wordt toegediend als een pilletje, dan raakt het hele covid gebeuren geheid in de vergeethoek.

Eeuwig..Op..Vakantie | 24-07-21 | 21:24 | 1

Er is wat raars aan de hand met Israelische cijfers. Andere landen laten vele betere cijfers zien. Dat kan een aanwijzing zijn dat er iets mis is met de datacollectie in Israel of wellicht een aanwijzing zijn dat het vaccin niet eeuwigdurend besmettingen voorkomt.

Maar zelfs dan laten de Israelische cijfers zien dat vaccinatie nog steeds heel goed werkt tegen ziekenhuisopname, ware ziekte en dood. Als dan een milde en asymptomatische variant door de gevaccineerde bevolking gaat richt het nauwelijks schade aan en werkt het als booster.

omanders | 24-07-21 | 22:34

Op dit moment 1,5meter water provincie Namen.

Kilroywashier | 24-07-21 | 21:24 | 4

In verband met Corona hou ik 1,5 meter afstand van Namen.

Kaal-dik-en-lelijk | 24-07-21 | 21:41

Als voorbips iemand voor lul uitmaken. Zo.

Kaal-dik-en-lelijk | 24-07-21 | 22:02
▼ 1 antwoord verborgen

We moeten kanker zoals corona gaan aanpakken. Dat zou pas levens redden.

sjef-van-iekel | 24-07-21 | 21:24 | 2

Ze moeten bij een keuze tussen kankerpatiënt en een Covidpatient volgende keer voor de kankerpatiënt kiezen. Zeker omdat het er 5 scheelt per Coronapatient

Epistulae_Morales | 24-07-21 | 21:30

Dat is een zeer goed plan al heb ik het idee dat dat hier en daar al gebeurt maar dat kun je openlijk niet waarmaken in dit uiterst correcte landje..

aardv@rk | 24-07-21 | 21:43

Puur hypothetisch hoor, maar wat zou er gebeuren als iedereen zich zo goed mogelijk aan de maatregelen houdt en verder gewoon weer gaat leven?

MickeyGouda | 24-07-21 | 21:23 | 4

Dan blijft het aantal gevonden positief geteste mensen toch wel boven de 7/100.000.. en dus blijven de maatregelen voor Corona dan ook van kracht, en also het ware Ebola, met bijbehorende macht voor de demissionaire regering. Die macht is de komende tijd hard nodig voor de aanstaande EU catastrofe, vandaar...

Epistulae_Morales | 24-07-21 | 21:33

Houden aan maatregelen en verder
-gewoon- weer gaan leven. Gaat dat samen? Is dat niet ietwat contradictieachtig?

SchimmelSchwanz | 24-07-21 | 21:40

Er is en kan geen controle gehouden worden met maatrgelen die nauwelijks tot niet gefundamenteerd zijn. De bijwerkingen zijn oncontroleerbaar omdat ze onbekend zijn. Kijk naar een van de meest gecontroleerde staten. Noord Korea. U kunt het daar proberen, meeste kans van slagen. Uitkomst onbekend.

nobodiesunmighty | 24-07-21 | 22:22
▼ 1 antwoord verborgen

Ik me de afgelopen anderhalf jaar heel verstandig gedragen (dat is iets anders dan de regels volgen overigens) en dus geen corona opgelopen. Blijkt nu dat mensen die wel corona hebben opgelopen gewoon op vakantie naar Duitsland mogen en ik niet. Ik word dus bestraft voor mijn goede gedrag.

C1O2 | 24-07-21 | 21:22 | 10

Corona krijgen heeft niets te maken met het naleven van regels maar meer met toeval. Kijk, als je alleen in je rukbunker woont zoals C102 dan is de kans dat je wordt besmet kleiner maar zodra je moet zorgen voor brood op de plank dan loop je her en der het risico op besmetting. En het is geen cumulerend risico, hoe vaak je je ook aan de regels houdt maakt niet uit, er hoeft in de supermarkt maar 1 iemand te dicht langs je te lopen en de aerosolen waaien zo je snuit in.
Ik zou het niet gekregen hebben als mijn echtgenote niet in de zorg werkte maar dan nog, ik moest nog een vaccinatie halen om naar het buitenland te mogen. Geen vaccinatie is thuisblijven.
Dat vind ik trouwens een prima regel, ongevaccineerden thuis opsluiten. Jaren geleden waren er godsdienstwaanzinnigen die zich niet tegen Mazelen wilden laten inenten en toen was hoongelach hun deel.
Kortom: niet aanstellen en gewoon even een prikje halen, of twee. Tot nu toe blijkt het prima te werken.

Bakkeleures | 25-07-21 | 08:13
▼ 7 antwoorden verborgen

Overal worden risicomodellen toegepast, lijkt dat de Duitsers er behoorlijk naast zaten, dit soort effecten zouden normaal gesproken nooit geaccepteerd zijn geweest.

smdyasc | 24-07-21 | 21:18

Principes die overboord gaan als we niet meer naar de buurlanden kunnen. Principieel.

We hebben in deze postmoderne tijden zwevende politici. Elk principe kan overboord uit opportunisme. Waar staan die mensen voor? Wat heb je aan ze? Wat heb je aan ze als het moeilijk wordt? Weten ze zelf nog wel wie ze zijn? Waar leven we eigenlijk voor? Is leven alleen maar overleven? Of leven we om bepaalde principes overeind te houden?

Rest In Privacy | 24-07-21 | 21:13

Ik ga een voorspelling doen: Dit wordt de laatste piek. Ik ga mijn hoed niet opeten als het fout blijkt te zijn, deze epidemie is daar te grillig voor. Maar we zitten op 77% antistoffen nu, inentingen en besmettingen, en dat gaat werken. Er komt misschien nog een golf maar die is dan heel specifiek voor een bepaalde bevolkingssubgroep.

omanders | 24-07-21 | 21:10 | 2

Het wordt dan stil in de moskeeën.

BrutusBosch | 24-07-21 | 22:08

Nee. We hadden tot nu toe een golf per iedere variant. Nu gaan we naar een golf per variant waar de vaccinaties geen bescherming tegen bieden. Dus minder golven, dat wel, maar wanneer we daar vanaf zijn? Waarschijnlijk nooit (helemaal) net als met de griep (en de griepprikken die steeds een update krijgen).

Expert Homo | 24-07-21 | 22:26

De moraal van dit verhaal is dat alles kut is.
Dat vind ik nogal meevallen.

jaja | 24-07-21 | 21:08 | 1

Nou ja, de vaccins werken goed maar het kabinet heeft wél wat steken laten vallen natuurlijk.

Papa Jones | 24-07-21 | 21:11

HET Technisches Hilfswerk, alstublieft. En wij zouden er in Nederland goed aan doen om ook weer iets van een professionele civiele bescherming op te tuigen, in plaats van de handel over te laten aan 25 brandweerkoninkrijkjes en een paar reddingbrigadiertjes.

bisbisbis | 24-07-21 | 21:07 | 3

Ik weet niet waar u was, maar ik zat midden in het rampgebied en dat deel door brandweer en reddingsbrigade is juist uitstekend opgepakt. Probleem zat hem meer in de tijdige aansturing en risicosignalering.

Magna Carta | 24-07-21 | 21:31

het zou wel goed zijn zonder veel ge-OH een Bescherming Burgerbevolking te doen weder oprichten waarbij in ieder geval de inzet van militairen soepel en snel geregeld is bij nood zodat genie en geneeskundige troepen direct aan de slag kunnen. Beveiliging en verdere hulp door infanterie kan ook nodig zijn.
Daarnaast zou het wel goed zijn het brand blussen van uit Chinook-helikopters of Hercules-vrachtvliegtuigen met een moderne installatie, op te schalen in de Benelux en overige landen in de buurt.

AntiZanicz | 24-07-21 | 21:36

@Magna Carta | 24-07-21 | 21:31:
-
En dat bedoel ik nu net met 'professioneel' - niet dat de brandweermannetjes niet snel en goed kunnen blussen of de KNRBD -mannetjes niet prachtig uitkomen in hun oranje pakjes (EN nog even midden in de nacht compleet met boten uit Katwijk en Den Helder komen aanscheuren...), het gaat er mij om dat er weer een centrale, met allerlei andere diensten en bestuurslagen geïntegreerde rampenorganisatie komt. De COVID crisis toont aan, dat wij niet verder kunnen blijven aanmodderen (sic) met hier en daar een expertje, Rijksdienstje en algemeen gangbare ambtelijke rol- en taakopvattingen -urgentiegevoelens en/of werktempii. (if any).

bisbisbis | 24-07-21 | 21:43

Niet laten testen dan ben je ook niet besmet. Als we daarmee beginnen zijn we zo weer normaal aan het doen.

polletjepiekhaar | 24-07-21 | 21:03 | 10

@Epistulae_Morales | 24-07-21 | 21:36:
In de kerk is niets geheim, ook de goede dokter doet zijn boetedoening in het biechthokje! Behalve als de pastoor in het broekje van iemands zoontje heeft gezeten, dan hebben ze geheimen!

TijdelijkOptimist | 24-07-21 | 21:51

@TijdelijkOptimist | 24-07-21 | 21:51:

Je bent echt een ongelooflijke idioot als je denkt dat er in Urk gebiecht wordt. Dan heb je echt gewoon GEEN ENKELE algemene kennis opgedaan.

omanders | 24-07-21 | 22:24
▼ 7 antwoorden verborgen

Een derde prik zal noodzakelijk zijn, het prikken zal voorlopig nog wel even moeten doorgaan

thanseeuwen | 24-07-21 | 21:03 | 2

En die Corona app helpt dat dan niet ik dacht dat het zo een wondermiddel was, anderhalf uur aan het pielen gewest om dat ding op mijn telefoon aan de gang te krijgen... ze zeggen dat het in 3 minuten kan..

Smoelensmid | 24-07-21 | 23:18

@Smoelensmid | 24-07-21 | 23:18: Met die app hoeft u zich geen zorgen meer te maken.
Anderhalve meter alsmede handjes wassen is niet meer nodig.

geen koning | 25-07-21 | 00:09

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen