Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Een liberale samenleving. Zo simpel is het.

Prikplicht, dan dooft het licht

Een paar topics terug zagen we de inbreng van prikfascist onrechtsfilosoof Roland "indirecte vaccinatieplicht is prima" Pierik, maar het antwoord op zijn pleidooi voor van bovenaf opgelegde medische apartheid in een vrije, open samenleving is veel belangrijker: politiek filosoof Josette Daemen legt in een paar glasheldere, voor iedereen te begrijpen zinnen uit dat een liberale samenleving is gebaseerd op de waarden vrijheid en gelijkheid. Niet naar de club of een Claptonconcert kunnen omdat je zonder vaccin geen toegang krijgt, is nog geen institutionele diefstal van grondrechten. Maar de onvrijheid en institutionele ongelijkheid die een (indirecte) prikplicht veroorzaakt, leidt tot een samenleving waarin de grootste groep (± 90% pro-prikkers) door de overheid actief tegenover een kleinere groep wordt gepositioneerd en die kleinere groep ook nog eens - gesanctioneerd door overheid, media en invloedrijke mensen - tot gek, gevaarlijk of egoïst mag worden bestempeld. We zullen u de Godwin en de historische vergelijkingen besparen, want daar voorkom je geen "spannende herfst" (dixit voormalige verzetskrant) mee. We hebben in plaats daarvan een mooi stukje moetlees filosofie-blog waarin je wordt gevraagd (dus niet verplicht) om je als vrij mens in een vrije samenleving ook eens te verplaatsen in andere vrije mensen in een vrije samenleving, en hun vrije opvattingen en overtuigingen. Prima leidraadje.

Amen.

Hier nog een dame (immunologe) die het snapt

Hier het gevaar van je eigen landgenoten

Social

En hier een 13 in dozijn Chardonnay-MILF die het niet snapt

Social

Reaguursels

Inloggen

Tja, Van Rossem volgens mij zit je verkeerd. Een liberale samenleving is juist gebaseerd op het feit dat een Staat burger X beschermt tegen burger Y indien Y de rechten en vrijheden van X schendt.
-
Een liberaal is niet voor rijden op de snelweg zonder rijbewijs, dat is anarchie. Een liberaal is een voorstander van een rijbewijs, idem een vaccinbewijs.

Zijl5824 | 23-07-21 | 17:00

Die tweedeling is al te zien in discussies over dit onderwerp, zoals hieronder.
Wie kritiek heeft op een procentje van dit beleid is een "wappie", en verdient het te sterven aan corona. Wow.

En ja ik ben al lang gevaccineerd; ja ik heb de regels van het coronabeleid voor zover mogelijk opgevolgd; ook als ik er het nut niet van in zag.
Maar dit gaat allang niet meer over corona.
Luister ook wat er wordt gezegd over (geplande) wetgeving in andere landen. Elke kleine crisis kan straks gebruikt worden voor steeds verdergaande onderdrukking.

Dit gaat dus niet over corona; maar over het blind volgen van de overheid, en over het apart zetten van mensen die dat niet doen. En dat in een land waar de "Rutte-doctrine" toch maandenlang het nieuws domineerde.
Die "Rutte-doctrine" houdt in dat overheden zo min mogelijk notuleren; zo veel mogelijk "vergeten", en verder elke poging tot transparantie vertragen of blokkeren. Daarbij worden voortdurend wetten overtreden, en wordt er stelselmatig glashard gelogen tegen burgers, tegen rechters en zelfs tegen kamerleden. Zoals Omtzigt zei; "er is geen tegenmacht".
En daar moeten wij dus blind achteraan lopen?
Een overheid die een half jaar lang geen testkits kon bestellen; geen mondkapjes kon bestellen; pas een maand na de derde wereld begon met vaccineren; etc?

Vorig jaar bleek dat het OMT nauwelijks notuleerde; nauwelijks relevante bronvermelding gebruikte; en ook anonieme experts aanhaalde. Onder die omstandigheden hield het OMT grootschalig testen tegen; iemand in het OMT vertegenwoordigde namelijk de kleine laboratoria. Uiteindelijk werd er dubbele testcapaciteit ingekocht om iedereen tevreden te houden. Best een dure grap.

Het RIVM zat er maandenlang naast; "corona komt hier niet"; "carnaval wordt in kleine groepen gevierd"; "NL is het best voorbereide land ter wereld na de VS en GB"; etc. Veel kwalijker is dat het RIVM informatie over corona-verspreiding door airco-systemen onder tafel probeerde te houden. En ondertussen ontkende Jaap van Dissel maandenlang het nut van mondkapjes; de rest van de wereld en de WHO zaten er naast, aldus Jaap.

Die WHO overigens weigert het land Taiwan te erkennen, en dus ook het succes van de Taiwanese corona-aanpak (slechts 8 doden in een jaar tijd). De WHO likt de aars van China, hoewel China verantwoordelijk is voor;
- onhygiënische veemarkten, was 10 jaar eerder al voor gewaarschuwd;
- het wekenlang negeren en geheim houden van de uitbraak;
- het opsluiten van de dokter die de censuur doorbrak;
- beveiliging van het corona-onderzoekscentrum (!) in Wuhan;
- etc.

Ons demissionaire kabinet misbruikte een "noodwet" voor een ziekte die al ruim een jaar woedde. Er is nog geen enkele aanwijzing dat de vaak vergaande maatregelen iets hebben geholpen. Minister de Jonge bedacht zijn eigen vaccinatiecijfers toen de werkelijke cijfers tegenvielen. Er is 9 miljard aan bonnetjes "kwijt", en een bevriend CDA-er kreeg 9 miljoen voor het ophalen van mondkapjes.
Geen wonder dat de Jonge naar de rechter stapte om corona Wob-verzoeken tegen te gaan; de inkt om alles zwart te lakken is onbetaalbaar.

Er moeten altijd tegengeluiden zijn; zelfs als alles goed gaat of goed lijkt te gaan. Al onze rechten en vrijheden, maar ook onze welvaart en wetenschap hangen daar van af. Taboes en censuur leiden altijd tot fraude, machtsmisbruik, wanbeleid, achterlijkheid, etc.
En zeker in het corona-debat is toch wel gebleken dat er meer fout dan goed gaat. Dat is bij een relatief onbekende en besmettelijke ziekte begrijpelijk, maar het onderstreept wel dat de beleidsmakers niet alwetend zijn.

En dit gaat dus niet over corona. Maar al zou het over corona gaan; een ziekte die relatief weinig slachtoffers maakt, en bovendien op basis van vrijwillige vaccinatie (90%, schijnt) kan worden gecontroleerd.
Gaan we daar echt zondebokken voor zoeken?
Zoals Jaap van D deed toen hij loog dat verplegend personeel verantwoordelijk was voor de corona-uitbraak?
We leggen veel te veel macht bij een veel te kleine groep mensen, die al veel te vaak onbetrouwbaar bleken. En daar gaan we nog heel veel volgende "crises" last van krijgen.

Dandruff | 23-07-21 | 16:37 | 2

Maar corona is wel een een mooi bruggetje naar jouw stokpaardjes, zeg nou zelf.

Wiebenick | 23-07-21 | 19:01

@Wiebenick | 23-07-21 | 19:01:

Mijn stokpaardjes? Verre van. Daarom schreef ik niks over het klimaatkalifaat, en waarom dat onhaalbaar; onbetaalbaar en vooral milieu vernietigend is. En daarom bleven de al decennialang woekerende schijnprocessen van het kartel tegen de oppositie onbesproken; de Staatsomroep NPO'66; net als de neo-maoïstische "culturele revolutie" die nu het Westen teistert. Ook onbesproken bleven de honderden miljoenen dodelijke slachtoffers van de linkse kerk, en dito van die andere haatreligie islam. Over de door Hitler bedachte en door links verder uitgewerkte en geradicaliseerde Critical Race Theory heb ik het evenmin gehad. Dat is in dit debat namelijk allemaal bijna half zo irrelevant als jouw bijdrage.

Maar je hebt gelijk dat je geen woord van wat ik schreef kunt weerleggen. Daar waren we het trouwens al heel vaak over eens, gelukkig.

Dandruff | 23-07-21 | 20:51

Volgens mij heeft ze het verkeerde shirt aan. Bij die fanatieke neo kop past meer een Duitse term, begint ook met een S

Epistulae_Morales | 23-07-21 | 16:09

Dank GS. Geweldig en rustig gesprek gezien.

Piet Karbiet | 23-07-21 | 14:41

gaan we mensen met overgewicht en mensen die te veel drinken/roken en drugs gebruiken ook zo behandelen?want dat is groter risico dan covid wat betreft IC opnames.

Spychopaat | 23-07-21 | 13:08 | 2

Roken en drinken is niet besmettelijk, zegt men.

Beste_Landgenoten | 23-07-21 | 13:37

@Beste_Landgenoten | 23-07-21 | 13:37: Het is overdraagbaar, dat is voldoende. En het gaat iedereen aan, dus we doen het voor zn allen.
Ook mensen met een BMI die te hoog is moeten *verplicht* afvallen, want zien eten doet eten. Ook al leidt dat tot de dood. Dat is zeer uitzonderlijk en als iets 'zeer uitzonderlijk' is, dan hoef je dat niet meer met cijfers te onderbouwen.

Epistulae_Morales | 23-07-21 | 16:11

De totale bezetting in de ziekenhuizen daalt. De totale bezetting van de ICs is zo goed als constant. Al met al weinig aan de hand, lijkt me zo. Zie figuur 3 en 4.
lcps.nu/107-covid-patienten-op-de-ic-...

RichardBandler | 23-07-21 | 13:01 | 2

De signaalwaarde voor de huidige maatregelen liggen bij een besmettingsgraad, afgemeten in het aantal positieve testen (wat iets anders is) van 7/100.000 (dit is geen grap - zie coronadashboard.)
De signaalwaarde van griep, dat is de waarde waarbij in het NOS journaal wordt meedegedeeld dat het griepseizoen weer is begonnen/afgelopen, ligt op 56/100.000 *officiele meldigen* bij de eerste lijns zorg (mensen die niet naar een huisarts gaan voor griep, worden niet bekend als geval bij het RIVM)

Epistulae_Morales | 23-07-21 | 16:16

Men testte vroeger ook nooit iedereen op verdwaalde griepmoleculen, misschien had men dan ook wel ontdekt dat ook in de zomer toch veel mensen virusdrager zijn zonder echt ziek te worden (bv. doordat de vitamine D levels dan gewoon op peil zijn).

RichardBandler | 23-07-21 | 20:12

Ik moet zeggen dat ik werkelijk walg van sommige tegels die ik hier lees. Als men zich nog afvraagt hoe het in hemelsnaam mogelijk was dat de Joden op zo'n grote schaal konden worden verraden en afgevoerd, hier is uw antwoord. Degenen die dit erg ver gezocht vinden moeten nog maar eens héél rustig door de diverse tegels heen lezen. Het is gewoon onthutsend om te lezen hoe men niet zou schromen om ongevaccineerden de meest vreselijk labels om te hangen, hen hun menselijkheid en basale rechten te ontnemen. Dat is dus hoe het in Nazi-Duitsland ook begon. De gaskamers werden niet op Dag 1 in bedrijf genomen, daar werkte men langzaam naartoe. Eerst het beruchte "Kauft nicht bei Juden!" en de Kristallnacht. Daarna was het voor de puurheid van de Duitse samenleving beter indien ze in hun eigen getto's gingen wonen. Het ging daarna van kwaad tot erger. @Van Rossem heeft in dat opzicht wel degelijk gelijk met hetgeen hij zegt.

Met corona is het niet anders. Hier even een bloemlezing:

- "Niet gevaccineerd? Dan word je maar ziek. Geen plek in het ziekenhuis? Dan ga je ongevaccineerd maar dood."

- "Wat mij betreft staat het een ieder vrij om tegen vaccinatie te zijn .
Maar wel graag een verklaring invullen dat van eventuele behandeling wordt afgezien, tenzij uit eigen zak betaald."

- "Bij ziekte, jammer dan. Toegang tot alles wat ook de overheid biedt, incl scholing, stopt dan. Succes in je eigen bubbeltje."

- "En dan straks als niet-gevaccineerde staan te schreeuwen dat ze toch zorg-premie hebben betaald en een IC-bed willen terwijl alles vol ligt. Dan mag een arts van mij een 70-jarige gevaccineerde voorrang geven op een 40-jarige niet-gevaccineerde."

Dit is nog maar een héél klein tipje van de sluier. Er wordt volkomen voorbij gegaan aan het feit dat sommige mensen helemaal niet gevaccineerd kúnnen worden wegens onderliggende medische zaken zoals bv een allergie voor vaccinaties, een ziekte waarbij het immuunsysteem onderdrukt wordt etc..

Ikzelf heb, naast mijn gefundeerde bedenkingen, ook een echte medische grond voor weigering. Ik maak bovenmatig hemoglobine/ hematocriet aan wat zorgt voor "dik bloed". Genetische aanleg dingetje. Hiervoor loop ik bij een internist jaarlijkse basis op controle om e.e.a. op onder toezicht te houden. De vaccinatie is mij dan ook afgeraden vanwege het onaanvaardbaar hoge risico op bloedstolsels/ trombose. Dit terwijl ik niet rook/ drink, gezond eet, een broertje dood heb aan drugs, minimaal een uur per dag sport en geen overgewicht heb. Ik houd mij al anderhalf jaar netjes aan alle regels, en ben nog één van de weinigen die de moeite neemt zijn boodschappenkarretje/ -mandje te ontsmetten voordat ik de winkel in ga.

Toch ben ik volgens een aantal guurders hier een onmens omdat ik me niet laat vaccineren. Er is geen enkele nuance meer, geen clementie. Covid is geen Ebola of Builenpest. Waar bij Ebola (al gauw een mortality rate van 50%+, afhankelijk van de strain) 7 a 8 van de 10 mensen die het krijgen overlijden, ligt dat bij Covid (mortality rate 0,23%) hooguit op de 1 a 2. En die hebben dan vaak ook nog onderliggend lijden zoals overgewicht, hart/vaatziektes etc.. Bij Covid zijn het vooral de 60 plussers die een vergroot risico lopen terwijl bij Ebola álles het loodje legt, hoe jong of gezond ook. Alleen al daarom gaat de vergelijking mank tussen die twee. Ja, Covid is er, er worden mensen ziek van en gaan er zelfs dood aan. Maar wat er nu gebeurt is volledig buiten alle proporties.

Sjefke7807 | 23-07-21 | 12:23 | 19

Inderdaad. Helemaal terecht uw tegel. Bij mij zijn er ook onderliggende ziektes waardoor ik niet gevaccineerd kan worden door te hoog risico. Heb al 2 besmettingen Corona op m’n tandvlees doorgemaakt ben dus nu even uit de gevarenzone.

Gomezlopez | 23-07-21 | 15:49

Spijker op de kop. Ik ben me opeens weer gaan zien dat er heel veel potentieel nazi materiaal onder ons zit. De parallelen zijn walgelijk, maar helaas waar. Misschien is het angst, maar ik ben bang luiheid en opportunisme gecombineerd. Gecombineerd met de onwetendheid dat het vaccin (geen enkel vaccin) beschermd tegen een besmetting. Het beschermt niet tegen Corona, maar tegen Covid.. en voor de mensen die het verschil daartussen niet kennen: dit gaat dus over jullie.

Maar ook. Wat jij beschrijft gaat ook over de (ongeveer) 90+ers in de verpleging, waarbij de vaccinatiepercentage lager is dan de 80-90 jaringen. Dat komt omdat voor heel veel 90+ers een vaccin gewoon gevaarlijk is door de korte termijn bijwerkingen. Dat is (60-80% na tweede prik) 'slechts' koorts, maar dat overleven ze dus waarschijnlijk niet. Vandaar dat zij die prik niet krijgen.

Epistulae_Morales | 23-07-21 | 16:24

@JdelaT | 23-07-21 | 13:10: Goed punt, en wat nu als blijkt dat over 5 jaar de Mrna gevaccineerden allemaal een hele dikke lul hebben zonder lockdown?

Zijl5824 | 23-07-21 | 16:34
▼ 16 antwoorden verborgen

Overigens bevestigt Van Rossem de vooroordelen jegens 'journalisten'.
Ze ze interpreteren naar hun eigen mening......

J.Thee.Cohen | 23-07-21 | 11:26

Bij het filmpje van politiek filosoof hoort onder te staan :
" Daar moet een prik in...."

J.Thee.Cohen | 23-07-21 | 11:24 | 1

die man is zo gevaarlijk dat er iets anders in moet

Epistulae_Morales | 23-07-21 | 16:26

Ik vind dat voortdurend omtalen van alles een stuk problematischer, lieve sneeuwvlokjes.

funda | 23-07-21 | 11:08

De hele discussie is zo zinloos. Iedereen mag zelf besluiten EN de gevolgen van die keus dragen. Niet gevaccineerd? Dan word je maar ziek. Geen plek in het ziekenhuis? Dan ga je ongevaccineerd maar dood. Wij, de gevaccineerden, hebben daar geen last van.

Aisie | 23-07-21 | 11:07 | 5

Beste GS vriend. 99,65% gaat er NIET dood aan!

MoorCopJoris | 23-07-21 | 15:18

Als we afspreken dat u voor vaccinatiebijwerkingen ook geen zorg krijgt durf ik dat wel aan hoor.
Zullen we roken, drinken en vet eten er ook maar bij pakken? Die zijn ook voorkoombaar

Epistulae_Morales | 23-07-21 | 16:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Ah, institutioneel vaccinisme, ben benieuwd of de overheid daar over een paar eeuw excuses voor aanbiedt.

peers | 23-07-21 | 11:04 | 1

Als wokeness wint wel.

Mazzelstof | 23-07-21 | 12:00

"tot gek, gevaarlijk of egoïst mag worden bestempeld." - Mag je een kleine egoistische minderheid discrimineren? - Ja. We doen dit bijv. al jaren met rokers, maar daarover hoor je niemand over de afbreuk van de liberale samenleving mekkeren. Het vaccin tegen polio, was dat ook een inbreuk op de vrijheid en gelijkwaardigheid? Van Rossum, hou op met het bieden van legitimiteit aan anti-vaxxers door middel van geveinst begrip uit angst voor je vrijheid, totaal ongegrond, het feit dat je een Godwin moet gebruiken laat zien hoe vergezocht je argumentatie is. Als het grootste gedeelte van de samenleving denkt dat je gek, gevaarlijk of egoist bent, misschien ben je het dan ook wel.

hetze | 23-07-21 | 10:43 | 6

Waarom zou je je laten inenten tegen iets waar je amper dood aan kan gaan?

JdelaT | 23-07-21 | 14:04

@JdelaT | 23-07-21 | 14:04: Op die vraag krijg je geen antwoord van iemand die daar zelf nog nooit over heeft nagedacht.,...
Ik zou me trouwens ook genomen voelen door Hugo dansen met jansen De Jonge, met zijn valse beloften en voorwendselen.. misschien is daar de reactie uit te verklaren.. Bijwerkingen worden steeds duidelijker en mensen zijn steeds banger

Epistulae_Morales | 23-07-21 | 16:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Deze situatie laat wel duidelijk zien wie in WO2 een NSB'er zou zijn en wie niet. Dat is wel weer makkelijk.

Overigens is Ad Verbrugge wel een heel prima televisiemaker/filosoof.

van heinde en verre | 23-07-21 | 10:40

Als je een rijbewijs hebt mag je auto rijden , en anders niet.

wiers | 23-07-21 | 10:36 | 3

Zo is dat! En een kruiskopschroevendraaier is voor kruiskopschroeven.

opblaasschaap | 23-07-21 | 12:51

Yeah! En wanneer U een vaccin neemt waar we nog niet zoveel van weten krijgt U een snoepje. Logisch toch! Nou dan! Ja toch!?!

MoorCopJoris | 23-07-21 | 15:23

Zoek het uit met je emo chantage.. Uw gezondheid Uw verantwoording.. wat iemand in zijn lijf stopt, slikt , snuift, rookt, zoek dat zelf maar uit.. nu blijkt dat het allemaal niet zo goed werkt als gedacht.. de zogenaamde niet gevaccineerden het op hun bord krijgen.. ik ben nooit sponsor geweest van pharma.. ziekenhuizen, enzoverder.. dus alle dikkoppen, en jankers die voor ieder pleistertje naar de eerste hulp moeten, wees dankbaar dat er nog grote netto betalers zijn met betrekking tot de zorg.. nog even en ze komen aan de deur om er een nier uit te sleuren. want samen.. krijgen we geen reedt voorelkaar.. daar ben ik na ruim 62 jaar hier op de bol wel achter.. wil je troep.. pak het.. laat mij met rust met je gezeik.. vreet eens een keer normaal.. en blijf van die pillen af.

broervandenhollander | 23-07-21 | 10:30

De stelling is uiteraard weer lekker simplistisch. Het is "je bent voor of tegen vaccineren". Los van de reden dat iemand zich niet wil laten vaccineren, die lopen ook lekker uiteen. Daar kun je al genoeg nuance vinden.

Wat je mag meenemen is de gezondheid van een persoon. Mag iemand die gevaccineerd is met obesitas en rookt, overmatig alcohol en/of drugs consumeert dan ook de kroeg in? Terwijl een ongevaccineerd persoon die regelmatig sport, voldoende groente/fruit eet, matig alcohol en geen drugs consumeert niet de kroeg in? Daar gaat iets scheef volgens mij.

Als we het gaan hebben dat iemand moet meedenken en meedoen met zijn/haar 'belasting' op het collectief (kosten voor gezondheidszorg) dan moet je niet hypocriet zijn en deze lijn even flink doortrekken.

Het blijkt het ook dat vaccins verspreiding niet tegen gaan en je bent niet immuun. Je kunt nog steeds corona krijgen (mogelijk dat je immuun systeem er beter tegen bestand is).

Daarnaast vind ik individuelen vrijheden een groot goed en vind ik dat je daar zoveel mogelijk van af moet blijven. En er moet sowieso meer gepromoot worden wat een gezonde levensstijl inhoud en wat het voor je kan doen in deze coronatijd.
Hoe kan je dit ooit zo simplistisch stellen? Dat kan gewoon niet.

upbeat | 23-07-21 | 10:25 | 5

@Beste_Landgenoten | 23-07-21 | 10:37: mijn basis is dat de nuance ver te zoeken is.
Wat je mag meenemen is de gezondheid van een persoon. Mag iemand die gevaccineerd is met obesitas en rookt, overmatig alcohol en/of drugs consumeert dan ook de kroeg in? Terwijl een ongevaccineerd persoon die regelmatig sport, voldoende groente/fruit eet, matig alcohol en geen drugs consumeert niet de kroeg in? Daar gaat iets scheef volgens mij.

upbeat | 23-07-21 | 12:25

Is ook waar. Maar dik zijn of roken is niet besmettelijk. Dat is toch een verschil denk ik.

Beste_Landgenoten | 23-07-21 | 13:40

@Beste_Landgenoten | 23-07-21 | 10:37: Nee dat is niet waar. Kijk de filmpjes gewoon, die leggen het gewoon uit. Maar ja.. dan kun je 1,5 uur geen kattenfilpjes bekijken.. dus waarom zou je een beetje investeren in minder domheid...

Epistulae_Morales | 23-07-21 | 16:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Waar blijven de opbrengsten van de farmaceuten. Ik lees over brievenbus firma's in de scheiss... Is het ethisch als er sprake is van een mondiaal probleem er winsten worden weggesluisd, belastingen ontweken, select aantal bestuurders buitenproportioneel verdienen aan een prik in je arm.

We doen het toch uit solidariteit? Denken de farmaceuten ook zo? We kunnen miepen over die paar meloen van Siewert. Maar hoeveel vaccinatie geld komt uiteindelijk terug in de maatschappij. Hoeveel geld spendeert de farmaceutische industrie aan het gezond maken ipv. het oplappen met medicatie. Waar gaat de mensheid heen als we een virus met een prik oplossen ipv. met weerstand en ja! survive off the fittest. Waar stonden we nu als men 1000 jaar geleden was begonnen met het rijks vaccinatieprogramma. Oftewel wat voor wereldbevolking laten we na....

Janhoo | 23-07-21 | 10:23 | 3

A customer cured, is a customer lost.

Hans Kwalzan | 23-07-21 | 10:27

@HZ dat geld voor de hele medische industrie, ook uw huisarts, apotheker en fysiotherapeut

Canis.bonus.es | 23-07-21 | 13:08

T opgooit (no pun intended)

Canis.bonus.es | 23-07-21 | 13:26

Leuke discussie hoor, maar ik heb dus ab-so-luut geen behoefte om me overal en altijd te moeten identificeren met een qr-ausweis.

Hans Kwalzan | 23-07-21 | 10:08 | 1

Hoeft ook niet! U kunt lekker recreëren in de natuur. Geen ausweis maar edelweiss, geniet ervan!

Het brein erachter | 23-07-21 | 11:30

Om dit virus uit China te bestrijden hebben we Chinese methoden nodig. Dus verplicht vaccinatie, QR code scannen voordat je je huis uit mag en anders naar de goelag

Ron_Paul | 23-07-21 | 10:08 | 1

gecombineerd met milieupunten.. wel zo handig..

Epistulae_Morales | 23-07-21 | 16:36

Wat mij betreft staat het een ieder vrij om tegen vaccinatie te zijn .
Maar wel graag een verklaring invullen dat van eventuele behandeling wordt afgezien, tenzij uit eigen zak betaald.

Zo heb je ook mongolen die onverzekerd op reis gaan, en niet weten hoe snel ze een consulaat of ambassade moeten inschakelen..........

Zadel de gemeenschap niet op met de consequenties van je eigen mening !

J.Thee.Cohen | 23-07-21 | 10:07 | 5

-quote-
Maar wel graag een verklaring invullen dat van eventuele behandeling wordt afgezien, tenzij uit eigen zak betaald. -
-quote-

Vraag ik me af waarom... Ben bijna nog nooit ziek geweest, laaste keer dat ik bij de huisarts was is ruim 3 jaar geleden. Leef vrij gezond, geen alcohol, rook niet, geen overgewicht. Maar heb wel al die jaren meebetaald aan de zorg.

Nee, ik ben nog niet gevaccineerd. Wil dit vooralsnog ook nog niet omdat ik daar mijn eigen redenen voor heb (waaronder: wat is het effect na een tijdje?)

Daarentegen blijf ik bewust uit de buurt van mensenmassa's. Houd afstand van collega's op het werk en draag nog steeds een mondmasker. Ik leg mezelf dus al principieel een sociale afstand op. Niet met plezier, maar omdat ik weet dat het gewoon moet.

Zodra er meer duidelijk is over neveneffecten en eventueel een veel beter werkend/getest vaccin beschikbaar is ben ik niet beroerd om me te laten vaccineren.

Daarentegen zijn degene die het het meest verspreiden dus degene die al gevaccineerd zijn. Feesten, met 25 man op 1 vierkante meter, met iedereen het nest in duiken, want ja: ben toch gevaccineerd?

Maar mocht ik het dus op de een of andere manier toch krijgen mag ik van u dus creperen. Wie is hier dan de egoist?

davimore | 23-07-21 | 11:37

@Hans Kwalzan | 23-07-21 | 10:11: precies. Iedereen die rookt of heeft gerookt dan ook maar meteen uitsluiten van elke zorg. Daar betaal ik al jaren aan mee maar hoor je niemand over. Ook overgewicht, hetzelfde. Mijn buren hebben een vaccinatie al maanden geleden gehad vanwege hun gewicht. Je denkt toch niet dat ze voortaan maar minder afhaal bestellen ofzo? En ik leef gewoon gezond, sport en eet normaal maar mag straks niets meer doen. Omgedraaide wereld

Regreb | 23-07-21 | 11:38

Prima vriend. Krijg ik mijn premie dan terug?

MoorCopJoris | 23-07-21 | 15:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Toen er een handjevol christenen waren die hun kids niet gingen enten tegen de mazelen en de overheid het toestond dat deze kids niet naar de kinderopvang mochten hoorde ik helemaal niemand.

Arjan9401 | 23-07-21 | 10:05 | 3

@Arjan9401 | 23-07-21 | 10:05 |
Omdat:

1; De mazelen vele malen gevaarlijker zijn dan Covid. Kinderen hebben van Covid nagenoeg geen last, een enkele uitzondering daargelaten, terwijl het mazelen virus voor kinderen levensgevaarlijk is.

2; Het mazelen vaccin compleet is doorontwikkeld, veilig is, decennia lang getest en bewezen werkt. Dat kun je van het Covid vaccin niet zeggen. Je kunt nog steeds besmet en ziek worden en je blijft ook drager. Dan laat ik het feit dat de Covid vaccins nog in de experimentele testfase zitten maar even buiten beschouwing.

Sjefke7807 | 23-07-21 | 11:01

@Sjefke7807 | 23-07-21 | 11:01: 'Experimentele testfase' wablief? Je kunt je ook gewoon even bij de feiten blijven houden, ook al moet je er dan wat meer woorden aan spenderen. Maar hoe dacht je dat dit 'doorontwikkelde, decennia lang geteste en bewezen' mazelenvaccin is ontwikkeld en toegepast in 1963? Enig idee hoeveel meer kennis er sindsdien is bijgekomen?
En bovendien zijn er ook heden ten dag antivaxxers die mordicus tegen mazelenvaccins zijn, mazelen een milde kinderziekte noemen en zelfs argumenteren dat het beter voor kinderen is dat ze de ziekte krijgen en daarvoor ook zelfs ook kinderpartijtjes organiseren zodat hun kroost elkaar lekker kunnen besmetten? Zijn dat nu ook mensen die tenminste snappen hoe een liberale samenleving werkt?

Mazzelstof | 23-07-21 | 13:00

@Sjefke7807 | 23-07-21 | 11:01: newsflash: als je gevaccineerd bent tegen mazelen, kun je ook nog steeds die ziekte krijgen. Bij mijn weten werken alle vaccins zo. De reden dat vaccineren tegen mazelen zo goed werkt, is hoge dekkingsgraad. Er zijn minder speciale snowflakes die zich om allerlei vage redenen niet laten vaccineren tegen de mazelen dan bij covid.

Bulloch | 23-07-21 | 13:38

Ik hier waar ik woon kiezen uit sinovac (doet niet veel) of Astra (Gevaarlijke bijwerkingen) dus voorlopig nee dank u. Ik wacht wel op Novavax

Graag_Bier | 23-07-21 | 09:58 | 1

Hopelijk kunt u het tegen die tijd in begrijpelijk Nederlands uitleggen.....

J.Thee.Cohen | 23-07-21 | 10:09

Bij een liberale samenleving hoort ook dat je verantwoordelijk bent voor je eigen keuzen en de consequenties van die keuzen accepteert. En wie ervoor kiest zichzelf en daarmee anderen niet te beschermen tegen corona, zal de consequenties daarvan dan moeten accepteren.
Overigens zijn we wel degelijk vrij en gelijk; wel of niet gevaccineerd zijn is geen persoonskenmerk dat je bij geboorte meekreeg. Het is een keuze die je maakt.

Hommel | 23-07-21 | 09:32 | 8

@nero ulies | 23-07-21 | 09:52: Transgenders? Je bedoelt al die mensen met een psychische stoornis? Hoezo MOETEN we daar iets mee? Daar hebben we psychiaters en instellingen voor.

richardsp1 | 23-07-21 | 09:57

@richardsp1 | 23-07-21 | 09:56: een enkeltje richting de tribale samenleving bedoelt u? Weet naar waar maar u verlangt..

therealbraindump | 23-07-21 | 10:02
▼ 5 antwoorden verborgen

Eerst hoorden we dat gevaccineerden het virus veel minder verspreiden nu dat toch wel het geval blijkt horen we meteen dat gevaccineerden veel minder vaak in het ziekenhuis belanden. Ik betwist dat niet maar begin me wel af te vragen hoe lang dat laatste overeind zal blijven.

WellimHollander | 23-07-21 | 09:30 | 2

dat is helemaal niet het geval. Wel een beetje op blijven letten. Wat wel zichtbaar is, is dat de Delta variant dusdanig gemuteerd is, dat het Janssen vaccin niet echt goed werkt. Let een beetje op dus met het in algemeenheid zaken roepen die de waarheid tekort doen.

richardsp1 | 23-07-21 | 09:59

@richard, een vaccin tegen virus dient te zorgen voor T cel immuniteit. Een t cel herkent een Sars virus dat 80% afwijkt nog steeds. Mensen die SARS-CoV hebben gehad (18 jaar geleden) zijn bewezen immuun tegen huidige Covid. De huidige delta wijkt slecht 0,5 procent af van het origineel. En u beweert dat daardoor het vaccin niet werkt? Mijn conclusie is dat de vaccins helemaal geen immuniteit verzorgen, u kunt nog steeds besmet raken en besmetten. Bent u kwetsbaar, ent u vooral in om er alles santé doen erg ziek te worden. Bent u niet kwetsbaar, dan is dat vaccin nergens goed voor.

Canis.bonus.es | 23-07-21 | 13:15

Geachte heer Nijdam, U heeft gelijk ten aanzien van liberale vrijheid en keuzes die je daarin maakt. De gevolgen van die keuzes horen daarbij en zijn niet voor rekening van de "collectiviteit". Religie is een keuze net als tattoo's, roken, alcohol, wel of niet vaccineren, wel of niet werken etc. In de huidige individualistische wereld waarin ieder lekker doet wat hij wil en voor de eventuele gevolgen de Overheid(=belastingbetaler) op laat draaien. De woorden die dan gebruikt worden zijn: Solidariteit, Barmhartigheid, Tolerantie, Acceptatie, Verdelende rechtvaardigheid, Compassie, Zorgplicht, Samen doen, Medelijden, Zielig, Humane & Morele plicht, Empathie, sterke schouders zwaarste lasten, Morele kompas. U kunt er zelf vast nog wel een paar bedenken. Het staat iedere ondernemer vrij te selecteren wie hij wel of niet in zijn zaak toelaat (heel ruim interpreteren!). De Overheid mag dat onderscheid niet maken. Fijn weekend.

Zemko | 23-07-21 | 09:28

Ok, maar in de praktijk levert een negatief testbewijs ook groen licht. Er is dus geen probleem, behalve dat er een pandemie is, die al eerder de zorg platgelegd heeft. Staten proberen dat te voorkomen, en ik zou niet in een land willen leven, waarin dat niet geprobeerd wordt.
Dit soort krokodillentranen van GS, aangevuld met indianenverhalen over de oorsprong van het virus en argwaan tegen degenen die wel constructief het probleem aanvliegen, wekken grote teleurstelling bij mij op; vergelijkbaar met hoe Forum eerder uit de bocht is gevlogen. Ik ga m'n jaardonatie dan ook niet herhalen.

Bulloch | 23-07-21 | 09:25 | 1

Een testbewijs wat maximaal 24 geldig is... Een keuze tussen twee vrijheidsbeperkende maatregelen. In hoeverre is dat vrijheid?

ikvindhelemaalmooi | 23-07-21 | 17:45

Ik vind dat totaal bezopen agressieve mensen dan ook niet meer geweigerd mogen worden in clubs, cafes en restaurants. Ook niet in winkels en bibliotheken. Eigenlijk mag niemand nergens meer geweigerd worden. Consequenties verbinden aan gedrag moet namelijk verboden worden. Is veel te discriminerend. Heerlijk zo'n inclusieve samenleving waarin je niet meer aangesproken mag worden op wat dan ook. Kumbaya my lord, kumbaya en iedereen is lief tralalalala.

Proud Infidel | 23-07-21 | 09:18 | 2

Ok, hoe zie jij het op lange termijn? Hoe vaak ga jij je laten prikken om het prikbewijs geldig te houden? 2 of 3 keer per jaar? Januari, mei, september?

Ir_HardGelag | 23-07-21 | 09:23

Vaccinatie macht frei.

Rest In Privacy | 23-07-21 | 09:03

U bent besmet tot tegendeel is bewezen.

Forwaards | 23-07-21 | 08:49

Als je nergens meer naar binnen mag heb je niet zoveel meer te verliezen. Denk maar eens na wat dat voor consequenties heeft.

knutsel_ | 23-07-21 | 08:49 | 1

Het zou je ook je baan kunnen kosten. Want je bent immers ‘een gevaar’ voor de gezondheid. Omdat jíj je niet laat vaccineren kan door jou corona de organisatie binnenkomen, het daarop volgende ziekteverzuim kan schade opleveren. Het is een hellend vlak.

ratelaar | 23-07-21 | 09:32

Ik snap de hele discussie niet. Vanaf het begin wist men dat de vaccinatiebereidheid zo rond de 85% zou zitten. Met dit percentage zouden er genoeg mensen zijn gevaccineerd om de maatregelen op te kunnen heffen. het percentage is zelf gestegen naar bijna 90% en nu moeten we zogenaamd de niet-gevaccineerden gaan beschermen? Ja doei! Ik heb mij niet voor jan lul anderhalf jaar aan de maatregelen gehouden. Niet-gevaccineerden hebben altijd nog een negatieve test waarmee ze ergens binnen kunnen komen. Zij zijn alleen een gevaar voor zichzelf en niet voor de gevaccineerden.

PulpFiction | 23-07-21 | 08:45 | 12

@lodovicusje | 23-07-21 | 13:00: Dat is 100% waar. En weet je wat ook waar is? Je kunt beseffen dat er altijd risico's zijn aan het leven; dat de dood een integraal onderdeel is; vrijheid hoog in het vaandel hebben; én je tegelijkertijd wel laten vaccineren tegen dit virus (wat een kleine moeite is en aantoonbaar effectief). Dat betekent niet dat je angstig bent of van onderdrukking houdt.

Bulloch | 23-07-21 | 13:08

@Bulloch | 23-07-21 | 13:08: een kleine moeite? Het gaat er in dit geval niet om hoeveel moeite het is. Het is voor mij geen optie omdat ik niet achter deze koers sta. Corona gaat niet meer weg, er zullen altijd nieuwe varianten opdoemen. Vaccinaties zullen een beperkte werking hebben dus zullen gevaccineerden periodiek moeten worden bijgeprikt. Ben je daarvan bewust en wil je daarin meegaan?
Ik geloof in gezond leven, vrijheid, gelijkheid en een goed imuunsysteem. En als mijn tijd dan gekomen is, eventueel door Corona, dan is het zo.

lodovicusje | 23-07-21 | 13:27

@Rooie Kater | 23-07-21 | 09:40: Gangen vol oude en of te dikke Italianen, bedoelt u?

Rhenium | 23-07-21 | 14:40
▼ 9 antwoorden verborgen

Cijfers uit de VS. 90 procent van de ziekenhuisopnamen zijn ongevaccineerde mensen, 99 procent van de doden ook. De ziekte verspreidt zich nu vooral door en onder niet gevaccineerden. Er ontstaan nieuwe varianten. We staan niet op rood door de gevaccineerden. We hebben toenemende restricties wegens de ongevaccineerde vrijheid van keuze makers. Dat is natuurlijk allemaal geweldig, die vrije keuze maar ik heb niet de indruk dat bij die keuze het belang van de andere mensen erg zwaar mee weegt. Daarom vind ik enige dwang hierin, die zich dan ook nog eens beperkt tot het toegang weigeren voor bepaalde evenementen of publieke ruimtes niet buiten proportie. Wie geen rekening houdt met de ander hoeft net iets minder te rekenen op ruim baan van de ander in zijn persoonlijke vrijheid. Dat laatste slaat nogal door hier in het westen vooral. De eigen vrijheid botst met het algemeen belang. En nee er is geen verplichting tot vaccinatie. Maar anderzijds hoeft die keuze van je niet per definitie te leiden tot grote acceptatie van anderen. De nieuwe golven komen hoofdzakelijk door niet gevaccineerden.

Beste_Landgenoten | 23-07-21 | 08:34 | 33

@keistad | 23-07-21 | 08:47: BL lult wel vaker zomaar iets uit haar eigen brein ontsproten waanideeën, omdat het haar zo uitkomt en ze iets te reaguurselen heeft.

Vanaf dat er een eerste vaccin werd ingezet wordt er al aangegeven: Gevaccineerde kunnen nog besmet worden, geven het nog steeds door, ze worden als het vaccin goed aanslaat minder ziek. Daarnaast vertonen ze een kortere periode, of helemaal niet de symptomen en zijn daarom ook korter besmettelijk, of bij geen symptomen misschien helemaal niet besmettelijk.

Afgelopen twee weken gaat het bijna uitsluitend nog om de Delta variant, een enorme groep van de mensen die positief getest worden zijn gevaccineerd met 1, of 2 prikken, en nu opeens wordt er in Amerika...

Tja, je moet iets met je trieste leven, het wordt tijd om of op te jorissen, of ik neem een premium om te kunnen gaan filteren wat ik wel of niet hoef te lezen...

Afgelopen nacht heb ik nog eens, voor de laatste keer, op haar zelf gereageerd en proberen aan te geven dat ze een beetje op zichzelf moet letten. Je ziet de reaguursels steeds verder van de realiteit verwijderen, dat gaat haar buiten in het echte leven nog eens problemen opleveren.

PieterC | 23-07-21 | 12:39

Voor het overgrote deel, ja. Maar richt je vooral op de uitzonderingen. Ook dat staat je weer geheel vrij. En nee, ik lul niet uit mijn nek, ik kijk naar het grotere plaatje. De meeste mutanten ontstaan daar waar het virus vooral is, onder de niet gevaccineerden. Dus helpt vaccineren daarentegen. Uiteindelijk kunnen die mutanten ook het effect van vaccins weer teniet doen, na variant nummer x. Ook weer omdat mensen verkiezen niet te laten prikken. En ik snap het ook niet goed, je krijgt er niks van behalve een dag hoofdpijn misschien, het is totaal gratis en het vrijwaart jezelf van ernstige ziekte plus het brengt ons dichter naar normalisatie van het leven. En toch niet willen. Is dat dan dwarsliggen om het dwarsliggen, puur om een punt te maken of zoiets? Of is het echt zoooo ontzettend belangrijk dat je je eigen keuze wil maken in weerwil van de belangen van het collectief? Een vies woord natuurlijk, maar de eigen vrijheid eindigt daar waar de overlast voor de ander begint.

Beste_Landgenoten | 23-07-21 | 14:16

@Beste_Landgenoten | 23-07-21 | 14:16: Jou wil (en die van anderen) om mijn vrijheden/vrije keus in te perken bezorgt mij overlast. Dus ik begrijp dat jou vrijheid daar ophoud wanneer je je bemoeit met de mijne. Zeker wanneer ik gesteund word door een grondwet, als je dan toch door blijft drammen en pushen ben je in mijn ogen een ordinaire bruinhemd. Het staat je vrij je volledig af te zonderen van de samenleving als je echt bang bent. Je kunt je laten vaccineren zodat je minder tot niet vatbaar bent, maar je kunt niet jou angst gebruiken om mijn vrijheden in te perken en verplichten jou middel te nemen. Je hebt het misschien nog niet door omdat je het misschien goed bedoeld, maar dit is een gevalletje *are we the baddies* Er zijn een heleboel mensen zoals ik die op zijn minst willen wachten tot 2023 (ik heb alle andere vaccinaties gehad) als het officieel uit de testfase is. Dat is een hele degelijke reden om aanspraak te maken op onze wettelijk vastgelegde keuzevrijheid. Dat je een andere mening hebt is volkomen normaal en prima, dat je mijn vrijheid wilt afpakken voor jou gemoedsrust gaat een beetje te ver.

keistad | 23-07-21 | 20:25
▼ 30 antwoorden verborgen

Waar een hoop pro vaccinatie aan voorbij gaan is dat dit de weg vrijmaakt dat een overheid zich het recht toeeigend om de bevolking met wat nog meer in te spuiten.

Stel nu dat die verplichting er is en dat er een vaccin gebruikt wordt als destijds van de Mexicaanse griep wat wegens de vele bijwerkingen weer van de markt is gehaald.

Voorlopig krijgen de zogenaamde wappies steeds/hebben meer en meer gelijk.

En ja, ik ben volledig gevaccineerd. Toch maak ik me meer zorgen waar het heengestuurd wordt dan als ik me zorgen maak over niet gevaccineerde.

Rotterdammert1965 | 23-07-21 | 08:06 | 18

@Beste_Landgenoten | 23-07-21 | 10:45: Dan nog, het virus blijft rondwaren we hebben er alleen geen last van, stel je voor 100% is gevaccineerd en één van die personen produceert een mutatie die de vaccins negeert dan sta je weer op het punt waar je bent begonnen, weer alles dicht? iedereen verplicht een nieuwe prik te halen? Dit gaat niet verdwijnen door middel van vaccinatie. Gelukkig is er een overlevingskans van 99% en valt er heel goed te leven met dit virus. Dat is in mijn ogen dan ook wat we moeten doen, de dood hoort helaas bij het leven er zijn ook beroepen waar veel mensen sterven maar het moet toch gebeuren. Dit is niet anders, het hele leven is een risico maar we moeten door. Ook sta ik absoluut achter die keuze vrijheid, Lobotomie won ooit ook een nobelprijs maar wees maar blij dat dat nooit een verplichte behandeling is geworden.

keistad | 23-07-21 | 10:57

@keistad | 23-07-21 | 10:57: Virussen muteren aldoor, dat is alleen afhankelijk van het bestaan van virussen en het feit dat bij RNA replicatie fouten worden gemaakt. Het punt daarbij is dat mutaties voldoende fenotypische consequenties moeten hebben om selectie zijn werk te kunnen laten doen, zodat wat we dan bij een voldoende grote pool van het virus om zich in te verspreiden uiteindelijk van identificeerbare varianten kunnen spreken. Ook in gevaccineerden duurt het een tijd voordat een infectie compleet is opgeruimd en in die tijd dat 'levende' virussen repliceren muteren ze aldoor, maar gevaccineerden hebben een vele lagere 'viral load' (in mindere mate weliswaar ook het geval bij de delta-variant) en de periode en mate van besmettelijkheid is daardoor ook veel lager. Dat is geen verhaal van absoluten inderdaad, maar zoals Beste_Landgenoten opmerkt en (nogmaals in bovenstaande draad uitvoerig is verwoord) een kwestie van kansen en aantallen.
Lobotomie heeft hier helemaal niets mee van doen. Evenmin als aderlating of duiveluitdrijving, dat ook deel uitmaakt van de medische geschiedenis. Allemaal interessante onderwerpen in hun eigen context.

Mazzelstof | 23-07-21 | 12:38

@Mazzelstof | 23-07-21 | 12:38: Als het virus actief blijft en kan muteren in volledig gevaccineerde personen is het niet of maar wanneer er een variant komt die de vaccinatie negeert, dan sta je toch weer op 0, hoeveel er ook gevaccineerd zijn? We kunnen hier gewoon niet mee aan de gang blijven, zeker niet met dit virus wat lang niet zo dodelijk is als aanvankelijk werd verwacht, de meeste hebben potjandorie een test nodig om te weten of ze het hebben of weten niet eens dat ze het gehad hebben. Dat is bij sommige virussen wel anders. En waar houd dit op? als deze trend gezet is kunnen ze van alles gaan verplichten voor het grotere goed, klinkt een beetje communistisch als je het mij vraagt. En lobotomie werd ook aangeprezen voor zijn goede "werking" destijds, indirect is er wel degelijk een verband. De medische wereld maakt ook fouten, zeker wanneer dingen gehaast gaan en uitgevoerd worden onder hoge politieke en maatschappelijke druk, dan word er hier en daar nog wel eens wat doorgedrukt om gezichtsverlies te voorkomen.

keistad | 23-07-21 | 20:52
▼ 15 antwoorden verborgen

Ik heb er voor gekozen me te laten vaccineren. Wat kan mij het nu schelen dat een ongevaccineerde corona krijgt en dus een hoger risico op ziekenhuisopname of zelfs overlijden heeft? En dat ik kan worden aangestoken? Ja so what, we gaan het allemaal een keer of wat krijgen waarschijnlijk, vandaar de prik, zodat ik een paar dagen ziek ben maar me verder geen zorgen hoef te maken.

Gooi gewoon open die maatschappij en stop met paniek zaaien. We leven al anderhalf jaar in ongezonde angst. Dat is nu met de mogelijkheid voor vaccinatie niet meer nodig, dus back to normal aub. De kans is groter dat je dood gaat aan een hartaanval of auto ongeluk.

76435 | 23-07-21 | 08:06 | 2

"We leven al anderhalf jaar in ongezonde angst"

We?!?!?!?!?!?!?......... sommigen, bedoelt u.

Guy Fawkes | 23-07-21 | 08:24

@Guy Fawkes | 23-07-21 | 08:24: Nee ! De meesten. Mensen die in angst zitten om hun baan te verliezen, bedrijven die over de kop dreigen te gaan, ziekenhuizen die uitpuilen van de corona patiënten, zorgpersoneel die geen vrije tijd meer kunnen opnemen, uitgestelde zorg aan niet covid patiënten, bijna iedere week een presco en ga zo maar door. En.... met een hartaanval maak je een ander niet ziek. Met covid kan je zoooooooooveel mensen ziek maken.

Ikblijfnietstil | 23-07-21 | 10:54

Je zal die prikracist Pierik van de OnGezondheidsOnRaad nooit horen over de 448 doden door vaccinatie op de Lareb website. Ik kan helaas geen linkjes geven, maar onderaan de homepagina klikken op 'bijwerkingen coronavaccins' en dan op 'update van bijwerkingen' en dan staan na het rituele gelul over hoofdpijn en spierpijn en last van je arm halverwege die webpagina bij 'overlijdens' die 448 dooien. Bij de Mexicaanse griep werd er na 50 dooien gestopt met het geprik. Een aantal mensen kregen daar ook als bijwerking narcolepsie van, een slaapziekte. Nu prikt en pusht men gewoon door alsof er niks aan de hand is met deze "veilige" edoch experimentele vaccins.

IndoFortuyn | 23-07-21 | 08:00 | 5

Doe de meldingen van het Lareb facto 13. In Nederland word 13x minder bijwerkingen gemeld dan in de landen om ons heen.

Cherrybouwdet | 23-07-21 | 08:21

@Rotterdammert1965 | 23-07-21 | 08:10: Dat eerste zou een post hoc ergo propter hoc type fout zijn bij het tegendeel. En dat laatste is niet waar en de meest prevalente (chronische) comorbiditeiten zijn ook wel bekend: hoge bloeddruk, zwaarlijvigheid, diabetes, hart en vaatziekten, cerebrovasculaire aandoeningen, in mindere mate nierziekten en volgens mij is de correlatie met leveraandoeningen wat minder duidelijk. Hier specifiek onderzoek naar doodsoorzaak Covid-19 versus comorbiditeiten: www.nature.com/articles/s41598-021-82...

Mazzelstof | 23-07-21 | 09:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed stuk, ontzettend mee eens. Zelf geen enkele moeite met vaccinatie en heb de prikjes gehad, gewoon eng om te zien hoeveel mensen de tweedeling toejuichen. Als je dit gaat toestaan gaat het rap van kwaad tot erger. Niet doen dus. Nooit

WellimHollander | 23-07-21 | 07:56

Vrijheid alleen als de ongevaccineerden dan ook buiten de ziekenhuizen uitzieken of doodgaan.

Anders wordt mijn vrijheid den die van alle mensen ingeperkt.

redanx | 23-07-21 | 07:47 | 1

En waarom zou dat laatste niet voor u mogen gelden?

opblaasschaap | 23-07-21 | 07:57

Vaccineren: ja (mits vrijwillig).
Apps, QR-codes: nee.

Kees Maf | 23-07-21 | 07:44 | 1

Daar heb ik dat gele boekje voor aangeschaft. Niks geen QR code voor nodig.

Rotterdammert1965 | 23-07-21 | 08:11

Vrijheid hoort in gebondenheid te zijn. Zo gauw jouw vrijheid een storende factor wordt of zelfs gevaarlijk is voor anderen dient hij ingeperkt. Je vrijheid wordt bepaald door de groep en de fysieke omgeving.

En voordat iemand begint te roepen dat dat dictatoriaal of niet liberaal is, het is één van de pijlers van het Montessori-onderwijs, dat door velen abusievelijk voor anti-autoritair gehouden wordt.

Wat door vaccinaties inhoudt mag iedereen van mij voor zichzelf bedenken.

bergsbeklimmer | 23-07-21 | 07:16 | 4

@therealbraindump | 23-07-21 | 07:37: Jawel. Er komt weer een lockdown en die maakt geen verschil tussen gevaccineerden en ongevacineerden. De „vrijheid“ van NoVaxxers is de onvrijheid van alle gevaccinerden.

redanx | 23-07-21 | 07:42

@redanx | 23-07-21 | 07:42: lockdowns worden geïnitieerd door de politiek, nadelige effecten ten gevolge van corona maatregelen. Iedereen die dat wil wil kan zich laten vaccineren, ik zie het probleem niet.

therealbraindump | 23-07-21 | 07:59

@redanx | 23-07-21 | 07:42: gevaccineerde kunnen het evengoed doorgeven en gevaccineerde kunnen nog net zo goed corona krijgen. De kans is wat minder maar in basis is er geen verschil.

Rotterdammert1965 | 23-07-21 | 08:13
▼ 1 antwoord verborgen

welke liberale samenleving?

bergsbeklimmer | 23-07-21 | 07:08 | 1

Filosoof, dan zeg ik OK die mensen kunnen zich ook vergissen. Politiek filosoof dan zeg ik snel doorlopen.

Waar-is-niets | 23-07-21 | 08:18

Maar legale en illegale immigratie gaat onverminderd en ongecontroleerd door, zonder vax, Schiphol en de grenzen staan ongecontroleerd open en de bijwerkingen voor zwangeren, zieken, zwakkere ouderen en jongeren worden onderbelicht en weggetuttut. Vrijheid is pas vrijheid als er wat op het spel staat. Niet als het is on gezamenlijk te consumeren

nonfortiscedtenax | 23-07-21 | 06:59

Als miljoenen jaren iedere mutatie van een virus minder gevaarlijk is dan de vorige en opeens is dat niet meer zo, waar zou dat dan aan kunnen liggen?

Zoltan | 23-07-21 | 06:40 | 3

Aan de Rabobank?

opblaasschaap | 23-07-21 | 07:58

Aan God.

hoejeheette | 23-07-21 | 09:51

Aan Johan Cruyff

Het brein erachter | 23-07-21 | 12:40

Het wordt eens tijd om: intrinsieke liberale vrijheden en grondrechten tegen het licht te houden. Ze zijn goed bedoeld hoor, en nu gaat het hier vol op het orgel ten positieve.
Maar wanneer uitgeprocedeerden door her 't weigeren van een coronatest hun uitzetting kunnen verhinderen, dan hoor ik hier weer iets heel anders. Dat is ook een grondrecht.
De bedoeling was goed, de praktijk werkt niet. Dus prikken of thuisblijven met je liberale principes, simpel en doeltreffend.

Het brein erachter | 23-07-21 | 06:37

Ik liep deze week gewoon een ziekenhuis in en uit voor een afspraak , mondkapje alcoholgel en dat was het .
Dit was maanden geleden ook nog niet mogelijk , en er werden geen lastige vragen gesteld .

likmegaties | 23-07-21 | 05:01 | 3

Hier is Spanje zijn ze doorgedraaid, al maanden zit het medisch centrum (je huisarts) op slot, je mag erin, een telefonissch afspraak maken, die niet wordt gehandhaafd en verder kom je niet, Je medicijnen worden naar de apotheek doorgebeld, maar wat je krijgt is de vraag, Zit al maanden ruzie te maken, en treiter ze door iedere week een keer te gaan en dan zeggen ze b.v. maandag wordt u gebeld, Neeeeeeeeeeeee schreeuw ik dan, want ze zijn allemaal gewoon op vakantie, niks werken in ziekenhuis, ga over in Nederlands en zeik op deze manier door en door en door. Helpt het, weer neeee. Mijn man blijft maar in de auto zitten , schaamt zich voor me, maar ben zo kwaad, ze hebben een eed afgelegd, ze horen patienten te helpen, wat niet gaat door de telefoon. Kan wel naar mijn prive kliniek , maar die zit helemaal in Tarragona, 60 km verderop. Klere wijf, als ik niet eens een afspraak kan maken, woest ben ik. Ze zijn nog niet met me klaar.
Toeristen, kijk maar uit , want de medische centra trekken je een poot uit. met buikpijn ga je naar het ziekenhuis, zogenaamd blindendarm en later krijg je de rekening, allemaal afspraken met de verzekering hier, mijn dochter heeft er tien jaar gewerkt ern weet er alles van.

gato | 23-07-21 | 08:00

Zo gaat het hier in Nederland ook. Kastje muur. Dokter in het ziekenhuis belt alleen. Stuurt de spullen thuis en de rest mag je zelff regelen.

[x]-Ongeschikt | 23-07-21 | 08:34

Ik liep vorige ook een ziekenhuis in. Geen mondkapje, geen lastige vragen, alleen een lullig spuitflesje met gel, waar bijna iedereen overigens aan voorbij liep.
Voelde toch een beetje vreemd.......

LekkerBelangrijk2020 | 23-07-21 | 09:05

Verstandigheid en de msm... heb kan tóch!

Schwanzeleber | 23-07-21 | 02:51

Zo simpel is net niet !
Als iemand de builenpest heeft haal je 'm ook uit de samenleving.......

J.Thee.Cohen | 23-07-21 | 02:43 | 9

Iemand die niet gevaccineerd is, staat niet gelijk aan het hebben van corona.
Vergelijking weghalen uit samenleving slaat dan ook als een tang op een varken.

Rotterdammert1965 | 23-07-21 | 08:16

@Beste_Landgenoten | 23-07-21 | 04:50: Ja. Grotendeels wel. Komt vooral door de media. Zet de TV en Radio maar eens uit. Dan heb je opeens een stuk minder last van Corona. Want in het dagelijkse leven in NL merk je er weinig van.

HornoxNL | 23-07-21 | 08:47

@Soapytitrider | 23-07-21 | 05:36: punt is, niet alle landen doen er aan mee.
Zo zijn verschillende Staten al weer terug naar normaal en daar zijn de cijfers identiek aan hun strenge naastliggende Staten.
Rusland heeft ook maar hun hele vaccin programma, strategie en paspoort systeem omgegooid (veelal om gezichtsverlies te vermijden) en is terug gegaan naar 'normaal'.
Het enige wat een rare etterende zweer is, is de totale controle die landen 'opeens' willen over hun grenzen en wie er uit/in gaat. Wat 20 jaar massaimmigratie niet is gelukt is een virus met de mortaliteit van de standaard griep virussen blijkbaar en de gigantische schommelende en onbetrouwbare informatie vanuit China/WHO wel gelukt.

LangeTijdGeleden | 23-07-21 | 09:57
▼ 6 antwoorden verborgen

We hebben lockdowns gehad, quarantaines en heel veel mensen gevaccineerd (straks zo'n 83-85%), op een gegeven moment is het wel klaar. Meer kan je niet doen, behalve accepteren dat dat rot virus niet zomaar weggaat. Ook dat idiote idee om ook gevaccineerden straks te blijven testen is meer uit commerciële belangen (Voss en Kluijtmans varen er wel bij) want met twee prikkies zou je niet heel erg ziek meer kunnen worden. Wat dat betreft snap ik de Engelsen goed, al hebben die hun "experiment" wellicht te vroeg opgestart.

Ome_BW | 23-07-21 | 02:37 | 6

@GekkeLorrie | 23-07-21 | 08:15:
Maar daar is vaccineren toch niet noodzakelijk voor.
1. Niet alle mensen kunnen gevaccineerd worden ivm slechte gezondheid, kans is groot dat die mensen ook een ‘corona dooie’ worden.
2. De meeste mensen die covid oplopen herstellen en zijn dan even resistent als wanneer ze een vaccin zouden hebben ontvangen.
3. Het aantal besmettingen sinds het dansen met jansen debacle rijst de pan uit, toch raken de ziekenhuizen niet overspoeld.
Kortom met - of zonder vaccinatie dwang we komen er wel.

ratelaar | 23-07-21 | 08:35

@GekkeLorrie | 23-07-21 | 08:15: Die percentages zeggen natuurlijk helemaal niks op deze manier. Maar als je zo dol bent op percentages noem dan even de IFR zoals bepaald door de WHO. Dan zie je wat een "killer" dit virus is.

HornoxNL | 23-07-21 | 08:49

@GekkeLorrie | 23-07-21 | 08:15: Dus in de VS roepen ze een internist op om een patient te intuberen. Diezelfde arts zegt dan tegen iemand op zijn sterfbed, sorry too late for a vaccin?? Moest ze er ook nog bij lachen? Wat een lulverhaal.

entredeuxbieres | 23-07-21 | 10:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Mwah.

SIogra | 23-07-21 | 02:19

Het gelijkheidsbeginsel is een mooi streven en een erg waardevolle gedachte, tegelijk ook een utopie. Echter is het volkomen van de zotte om toe te gaan werken en mee te werken aan een systeem waarbij alleen gevaccineerden toegang tot wat voor publieke samenkomst dan ook, kunnen krijgen. Puur en alleen vanwege het feit dat vaccinatie geen absolute garantie is van volkomen weerbaar zijn tegen corona en ook geen absolute garantie dat je niet meer het virus op welke wijze dan ook kan doorgeven, oftewel de onzekerheidsfactor van vaccinatie is erg hoog. Een betere garantie, ook al is dat ook geen 100% gebleken, is testen voor toegang, de uitvoering waterdicht krijgen is nog steeds een crime vanwege allerlei fraudegevoeligheden en problemen bij de snelle en adequate uitvoering ervan. Desalnietemin zal er een beter vorm van gelijkheidsbeginsel ontstaan bij een testen voor toegang beleid dan een vaccinatie verplichting beleid. Aparte vakanties, clubs, cafe's en restaurants voor niet gevaccineerden is een wel erg subversief idee dat nu in me opkomt, benieuwd hoeveel antivaccers en wappies daar gebruik van zouden (durven) maken

GuruOuwehuru | 23-07-21 | 02:19

Een gevaarlijke man die Roland Pierik...

Moeten, uitzoeken, vastleggen, overhalen, nog meer moeten...

Pierik, ik moet helemaal niks, nada, noppes!

PieterC | 23-07-21 | 01:22 | 7

@reservebelgië | 23-07-21 | 02:59:
Eigenlijk Pruisen. Slag bij Waterloo. Soort van basis voor huidig Europa.
Gekaapt dor de SA. Met gruwelijke ideologische achtergond. Van het drittes Reich dan.
Geen link.
Zoek zelf maar op.
Waterloo, Die Fahne hoch
Blucher, Ein fester Burght

Wo bleibt dass vierte Reich.
Denk mal.

reservebelgië | 23-07-21 | 03:15
-weggejorist-
PieterC | 23-07-21 | 03:22
-weggejorist-
reservebelgië | 23-07-21 | 03:36
▼ 4 antwoorden verborgen

Nou, ik heb het 'stukje moetlees filosofie-blog' gelezen. Die gemeenschap van gelijken waar ze het over heeft bestaat helemaal niet. Alles wat ze er schrijft over ongevaccineerden, daarvoor in de plaats zou je ook 'rokers' kunnen schrijven. DIe mogen ook bijna nergens meer komen, worden veelal met de nek aangekeken, en op hen is een etiket gaan kleven van 'egoist' en 'gevaar'. Terwijl in 'het oude normaal' het roken juist een sociaal smeermiddel was; mijn punt is, daar stonden jullie ook niet tegen op de barricades. Het veranderde inzicht, dat roken een keus is die schade toebrengt aan maatschappij en medemens? Natuurlijk zie ik ongevaccineerden als mens.. maar als ik niet meer op een openlucht perron mag roken, dan moet je als ongevaccineerde ook niet verwachten dat je lekker zij aan zij bij de F1 mag gaan zitten. Die overigens dankzij onze donkerrode kleur in ons landje wel weer afgelast zal moeten worden, verdomme nog aan toe.

dopinie | 23-07-21 | 01:19 | 4

@dopinie: fijn dat u het zo helder opschrijft. Ik denk precies hetzelfde! Aan elke keuze zit een consequentie.

Het brein erachter | 23-07-21 | 06:43

@Soapytitrider | 23-07-21 | 05:39:
Ja. Omdat niet alle jonge kinderen alle vaccinaties gehad kunnen hebben. Te vroeg bepaalde vaccins toedienen is schadelijk. Dat betekend dat de allerjongsten dus het risico lopen om ernstige ziekten die vaak blijvende schade achterlaten op te lopen.
Dat kan voorkomen worden door of kinderen vanaf het moment dat ze leeftijd hebben dat ze alle vaccins hebben gehad hebben te weigeren of door ongevaccineerde kinderen te weigeren.
In de praktijk echter blijkt dat het beleid om op vrijwillige basis te vaccineren zo’n hoge vaccinatiegraad heeft opgeleverd dat dit niet persé nodig is, de kinderziekten zijn nagenoeg verdwenen in Nederland. De afgelopen jaren echter, zijn behalve de religieus geïnspireerde vaccinatieweigeraars ook facebook moeders gestopt met vaccineren. Hierdoor is de vaccinatiegraad gedaald en hebben erg gevaarlijke, verdwenen gewaande, kinderziekten weer de kop opgestoken.
Corona daarentegen is nauwelijks gevaarlijk voor jonge mensen of voor gezonde mensen. Pas als het immuun systeem is aangetast door bv ouderdom of onderliggende ziekten neemt de kans op ernstige covid toe.
Dat is het verschil.

ratelaar | 23-07-21 | 07:14
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind het altijd bijzonder om te horen dat er nog mensen zijn die oprecht menen dat Nederland een vrij land is. U wordt genadeloos afgeperst door de Staat en moet doen wat de Staat zegt. Hoeveel van uw loon vloeit wel niet terug naar de Staat? Natuurlijk gebeuren met dat geld ook goede dingen, maar de balans is al een tijd zoek. De moderne Nederlandse Staat heeft plannen en u moet luisteren. Denkt u hier anders over zal u het moelijk gemaakt worden. De Nederlandse Staat in combi met een almachtige EU is gewoon een moderne vorm van communisme. Vandaag wilt men een prik, morgen uw huis.

De enige burlijke plicht die een Nederland kent is om de Staat te wantrouwen.

Rutte-naar-P.I.Vught | 23-07-21 | 01:02

Als alles open kan zijn ook al zijn er ook ongevaccinneerden dan is het duidelijk dat zij niet geweigerd zullen moeten worden. Dat moet het uitgangspunt zijn. Als de keuze echter eruit bestaat dat of alle discotheken en festivals dicht moeten of dat ongevaccineerden geweigerd worden dan kan die 10% wat mij betreft ongezien de tering krijgen. Een liberale samenleving betekent natuurlijk niet dat iedereen ongelimiteerde vrijheid heeft. Vrijheden kunnen botsen en dan is het zaak keuzes te maken en die kunnen voor de een of de ander net wat ongunstiger uitvallen.

WodieBlumensind | 23-07-21 | 00:51 | 5

Exact en dat is precies de essentie.

Beste_Landgenoten | 23-07-21 | 04:52

Helemaal mee eensch

yeps | 23-07-21 | 05:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou nou, stelletje moraalridders hier. Tot zeer in de biblebelt de mazelenprik weigeren natuurlijk. Want: Dat is niet vrijheid maar gristenhond.

Jelle. | 23-07-21 | 00:37 | 1

Er komen er 500 per week binnen zonder probleem en die zijn nergens voor ingeënt. Hoor je niemand over.

Rotterdammert1965 | 23-07-21 | 08:21

Er is op die sterfheuvel vast een mooi plekje voor je, tussen SGP'ers, Jehova's en Baudetti's. Gezellig ook daar. Wij houden ondertussen het uitgaansleven wel op gang.

borderlijntje | 23-07-21 | 00:28 | 2

What’s in your name?

J.Cash | 23-07-21 | 00:33

Lekker dansen met Jansen, daarna de disco in en 25% van de aanwezigen besmetten.. jottem..

Epistulae_Morales | 23-07-21 | 03:38

Hoeveel procent van de positief getesten merkt daar helemaal niets van?
98%, 99%?
Dat cijfer wil ik ook graag gepubliceerd zien.

de honden blaffen... | 23-07-21 | 00:01 | 1

Ik begrijp van de amateur-virologen-vaccinatie-schapen hier ten panelen, dat al deze positief getesten (die 98%-99%) per definitie op een IC belanden, long-covid hebben en vervolgens sterven.

Althans, als reden, dat jij je ook moet laten prikken.

Guy Fawkes | 23-07-21 | 08:35

Ik heb zelfs mijn kind niet laten inenten voor BMR. DKTP heeft kind 2x gehad en 2x een extreme reactie op gehad. Daar ook neurologische schade aan over gehouden. Ik begrijp dat zoiets uitzonderlijk is maar wij waren er als ouders klaar mee.
En de arts van het consultatiebureau begreep dat. Nu een extreem gezond kind die 3 waterpokken uitbraken is doorgekomen op school zonder waterpokken te krijgen. En 2 covid uitbraken op school, niks van meegekregen.
Immuunsysteem is een wonderlijk mechanische waar je niet teveel mee moet kloten.
In de USA krijgen kinderen de meeste vaccinaties ter wereld. Geen land waar zoveel kinderen met bijvoorbeeld voedselallergieen zijn. Vaccinatie is het mooiste verdienmodel van Pharma. Waar ze met medicijnen enorme aansprakelijkheid hebben, zijn de fabrikanten vrijgewaard van aansprakelijkheid voor vaccins. Ook de regels voor testen van vaccins zijn veel soepeler dan voor het op de markt brengen van een nieuw medicijn.
En het mooie is, iedere burger maak je klant van wieg tot graf. Vinden we heel gewoon jammer genoeg.
Iedereen moet zelf bepalen waar hij of zij zich goed bij voelt. Mensen die niet vaccineren denken daar soms jaren over na. Doen veel research, wat lastig is want in de wereld van Big Pharma betaald de slager de keuring van zijn eigen vlees.

BrulSpin | 22-07-21 | 23:53 | 22

@J.Cash | 23-07-21 | 03:01:
Denk het wel. Katholieken hebben een god en een leven.
God bepaalt het leven, maar het leven is goddelijk.
Katholicisme is niet totalitair. Het scheidt de religie en het leven.
Dat liedt tot een vrolijke gemakzucht maar ook tot misstanden.
Luther probeerde een protestants katholiscisme. Calvijn heeft de erfzonde en de schuld teruggebracht. Zelfs aflaten waren niet genoeg. Het is Uw Uw Uw schuld.

Beetje de huidige trend van Zuid-Europeanen die geld vragen en het noorden betaald.
Grif.
Want.

reservebelgië | 23-07-21 | 03:25

Ze hadden ook beter een pil kunnen maken om je immuniteit te verhogen. Ben wel geprikt hoor, maar geloof er weinig in, te snel gedaan, doen ze met andere nieuwe medicijnen minstens 10 jaar over.

gato | 23-07-21 | 08:08

@BrulSpin | 23-07-21 | 00:33: Dat valt te betwijfelen. U bevindt zich (wellicht onbewust) in een stroming die momenteel nogal aan de weg timmert en corona aangrijpt om zieltjes te winnen. Deze sekte (want de waarheid in pacht) is te herkennen aan veelvuldig gebruik van termen als Big Parma en bange schaapjes. Hun "onderzoek" is gebaseerd op de hersenspinsels van de alternatieve media, een wereld op zich. Want "de mainstream-media vertelt leugens en propaganda en zijn afhankelijk van wat de elite hen opdraagt. Wij van AMN (Alternatieve Media Nederland) zijn er om de elite en hun media te ontmaskeren en nieuws wat er echt toe doet te verspreiden". Daarvoor hoeft men geen kerkgebouw te bezoeken. Andere meningen "niet boeiend" vinden zegt genoeg.

Wiebenick | 23-07-21 | 10:13
▼ 19 antwoorden verborgen

Die 62% is natuurlijk zo fucking hypocriet als de nacht. Die zeggen dus: "als je niet gevaccineerd bent dan mag je alle toegang ontzegt worden tot feitenlijk alle openbare gelegenheden met veel mensen". Ok.

Dan zijn deze 62% dus ook voor een *volledige* sluiting van *alles* waar veel mensen bij kunnen komen als er een variant straks rondgaat waar de vaccins nog geen bescherming tegen biedt. Als straks de Zeta, Eta, Iota, Lambda, Mu, NU, Xi , Omicron, Pi, Theta, Rho, Sigma of Tau varianten uitbreken (*!!en dat gaat gebeuren!!*), dan gooien we *alles* op slot. Want *niemand* is gevaccineerd. Biiscopen dicht, restaurants dicht, OV op slot. Verplicht thuiswerken, sportscholen dicht. Direct. Meteen. Voor iedereen. Bij iedere variant weer. Dat is wat ze zo schijnheilig impliceren namelijk. Niet gevaccineerd: geen openbare dingen.

Totdat ze zelf niet gevacinneerd zijn natuurlijk, zoals bij een nieuwe variant, dan gaan ze natuurlijk klagen dat alles dicht is, en dat we niet alles altijd maar in lockdown kunnen doen. Over een stel egoistische eigenheimers gesproken.

peterdh | 22-07-21 | 23:50 | 5

@Joris Beltsin | 22-07-21 | 23:58: En gestopte drugsgebruikers? Waar slaat deze vergelijking nou weer op. Mag je, omdat je zelf ooit een fout bent begaan maar je leven wel gebeterd hebt, een ander niet op zijn fout aanspreken?

Jelle. | 23-07-21 | 00:50

@ Jelle dat het sneller zou gaan is ook een aanname. Met uw updates, het is geen Norton

Canis.bonus.es | 23-07-21 | 00:52

@joris beltsin

Wat ik opmaak is dat de 62% ofwel voorstander is om bij iedere nieuwe variant waartegen geen vaccin is de hele samenleving per direct op slot te gooien, want in feite is niemand dan gevaccineerd, en dat is wat ze willen (iedereen uitsluiten van publieke zaken die door "veel" (wat dat ook maar mogen zijn) mensen worden bezocht. Ofwel ze het zijn hypocriete teringhonden. Het is of het één of het ander, you can't have it both ways. Meer smaken hebben we niet. Jij behoort tot de mensen die alles weer direct op slot wil hebben. Eerlijk dat je dat aangeeft. Niet echt verder nagedacht. Maar je bent in ieder geval niet hypocriet.

peterdh | 23-07-21 | 05:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Wel opvallend dat GeenStijl zich niet liet horen toen een grote groep ouderen geboren in de jaren 1956-1960 AstraZeneca weigerde omdat zij het vaccin met de twijfelachtige reputatie wantrouwde en de beschermingsgraat van pakweg 60% (tegenover Pfizer 95%) te laag vonden. Anderen, veel jonger dan de groep 60 t/m 64 die dankzij Hugo Prikpooier veel sneller en beter gevaccineerd werden vonden het ook nog nodig de Astra weigeraars het slechtste toe te wensen. Ondertussen laten heel wat ongedisciplineerde Nederlanders hier de corona kaart diep rood kleuren en dat krijgt gevolgen. Naar Duitsland komen er zeer waarschijnlijk weer forse reisbeperkingen. De grens met onze oosterburen gaat binnenkort weer dicht voor iedereen die nog niet volledig gevaccineerd is of geen negatief testbewijs jonger dan 48 uur kan laten zien. Het diep rood gekleurde Nederland is in het grotendeels groen gekleurde Europa weer een grote openluchtgevangenis aan het worden. www.gelderlander.nl/duitsland/duitsla...

Vuurspuger | 22-07-21 | 23:48

Oh ik vind die rant van die mevrouw heel acceptabel. Niemand neemt je vrijheid af, je kunt nog steeds kiezen om geen vaccin te willen maar wij kunnen ervoor kiezen dat je in dat geval niet bij ons of samen met ons je kunt vermaken. You can't have it both ways en nee, dat heeft niks met fundamentele vrijheid te maken. Wel met fundamentele keuzes.

Beste_Landgenoten | 22-07-21 | 23:43 | 12

@Beste_Landgenoten | 23-07-21 | 04:47:
Beste Landgenoten: je gaat voorbij aan het feit dat het vaccin *niet* werkzaam is voor 100% van de mensen. HEt is *niet* werkzaam bij 5% tot 35% van de mensen. Die mensen moeten dus volgens jouw permanent uit het publieke leven worden geweerd??? Zij kunnen deze superziekte verspreiden (gevaccineerde mensen ook trouwens he), en zij zorgen voor nieuwe varianten (gevaccineerde mensen trouwens ook he).
En bij een variant waartegen het vaccin niet beschermt, is het dus feitelijk zo dat *niemand* is gevaccineerd is. Dan gooien we dus alles lekker ruckzsichtloss weer op slot. Hoppa lockdown. Keer op keer, jaar na jaar.

peterdh | 23-07-21 | 05:16

In feite kan niemand zich vermaken als je geen onderscheid wil maken. Want dan gaat alles weer dicht - voor iedereen.

redanx | 23-07-21 | 07:50
▼ 9 antwoorden verborgen

Heb me dit jaar braaf laten vaccineren, en niet omdat ik op reis ga - want ik woon al op vakantie. Maar als ze deze ongein ook in 2022, 2023 enzovoorts willen herhalen, dan pas ik.

kapoerewiet | 22-07-21 | 23:36 | 2

Haha dacht je dat dat niet ging gebeuren dan? Ik durf te stellen dat dat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wel gaat gebeuren. Keer op keer op keer op keer.

peterdh | 22-07-21 | 23:53

Vaccineren doe je voor jezelf (of niet), niet zozeer voor anderen. En anderen doen het voor zichzelf, niet voor jou. Overigens schreeuwen al die varianten en beperkte werking van vaccin ook nog steeds voor goede behandeling. Het is weer tijdje stil uit die hoek..

Ir_HardGelag | 22-07-21 | 23:35 | 2

Ik doe alles slechts voor mijzelf en mijn naasten.
Praktijkervaring.

J.Cash | 23-07-21 | 00:41
-weggejorist-
Bartsel | 22-07-21 | 23:35

Voor corona vrat ik elke dag een zak chips leeg, zoop ik cola en bier bij de vleet en deed ik 0,0 aan lichamelijke inspanning. Ik heb mijn levenstijl aangepast. Sporten, water en gezond eten. Veel mensen die mij minachten omdat ik geen spuit neem pleuren hun kar nog steeds vol met zooi. Mensen pak het probleem bij de wortels ga gezonder leven.

Cherrybouwdet | 22-07-21 | 23:33 | 6

Allebei doen is geen optie voor jou? Het is óf gezond leven óf een prik halen?

Bulloch | 23-07-21 | 13:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Vaccinatiedwang, dat is arrogantie. Je hebt alles doorgerekend, je weet alles, je kan alles voorspellen tot honderden jaren verder. Er is geen twijfel mogelijk. En dus is er geen behoefte aan mensen een vrije te keuze te geven, hen een eigen afweging te laten maken. Nergens goed voor. Als ze besluiten zich niet te laten vaccineren dan hebben ze ergens een denkfout gemaakt, of het is uit onwetendheid. Kan niet anders.

Weten experts alles? Weten ze genoeg? Maken ze nooit fouten? Belazeren ze nooit?

Rest In Privacy | 22-07-21 | 23:31 | 3

Lobotomie/Leukotomie won ooit een nobelprijs, laat dat maar even inzinken.

keistad | 22-07-21 | 23:34

Goed punt. Meer mensen zouden het boek black swan moeten lezen. Dat wordt nog schrikken als blijkt dat er op de lange termijn nadelige gevolgen zijn door vaccinatie

Canis.bonus.es | 23-07-21 | 00:57

Veel van die prikvertikkers (woord van het jaar 2021) laten wel een giftige en nooit goed geteste cocktail van inkten onder hun huid spuiten bij een tattoo shop.
Dat snap ik dan weer niet.

euroka | 22-07-21 | 23:30 | 3

Uit uw vergelijking maak ik op dat u wel meer niet snapt.

ja,diedus! | 22-07-21 | 23:34

Ach gunst, "buitengesloten worden", weer een zielige minderheid erbij... Snel, zet die subsidiekraan open!

Wiebenick | 22-07-21 | 23:29

"Binnen de grenzen van je lijf ben alleen jijzelf de baas. De vrijheid om te bepalen of je gevaccineerd wil worden of niet is daarom fundamenteel."
.
Deze stelling is m.i. arbitrair, en en ook niet waar met de huidige regels NL.
Er zijn al honderden regels in NL waardoor je vrijheid op lichamelijke zelfbeschikking wettelijk ingeperkt wordt wanneer je anderen kan schaden of voor bescherming van jezelf.
.
Ik snap echt niet waarom grote groepen het nu zo "fundamenteel" anders zien en eerder nooit gekraaid hebben. Het is een beetje een punt om het punt geworden vanwege de hype, zo lijkt het.
.
De vrijheid om dronken achter het stuur te zitten is er ook niet.

hotmint | 22-07-21 | 23:26 | 10

@PieterC | 23-07-21 | 01:58:
Het begint een benauwende retoriek te worden.
Hopelijk geen opmaat in de geschiedenis.

reservebelgië | 23-07-21 | 02:22

@nietnietniet | 23-07-21 | 02:15:
Het stemt mij buitengewoon gelukkig dat u dit vermeld.
Andere reaguurders zouden mij in een twijfel kunnen doen vervallen.
Uw uitgesproken waardering sterkt mij op mijn pad.
Dank.

reservebelgië | 23-07-21 | 02:25

@reservebelgië | 23-07-21 | 00:29: Zegt het ene virusdeeltje tegen het andere, loopt lekker hè? Ja heerlijk, die vrijheid, da's lang geleden! Wist niet dat we nog zoveel medestanders hadden. En ze leefden nog lang en kregen een ontelbaar grote kinderschare, in tegenstelling tot hun vrijheidslievende gastheren, die één voor één het loodje legden. Gelukkig niet allemaal tegelijk.

Wiebenick | 23-07-21 | 12:21
▼ 7 antwoorden verborgen

Er is geen prikplicht. Je hoeft je niet te laten vaccineren. En om GeenStijl van 18 februari 2020 nog maar eens te citeren over het weigeren van mensen omdat ze niet gevaccineerd zijn: "Kortom, a nation divided, maar niet echt, en lang leve de tirannie van de meerderheid." www.geenstijl.nl/5151974/kamer-is-om-...

Selassie | 22-07-21 | 23:26

een rechtsfilosoof en een politiek filosoof, beide nutteloos natuurlijk, maar goed de samenleving zit vol met poortwachters voor dingen, geen rijbewijs geen auto besturen, geen paspoort niet vliegen, geen prik geen festival

pantera | 22-07-21 | 23:16 | 1

Wat ieder weldenkend mens (denk ik) snapt behalve als het op vrijwillige vaccineren aankomt. Dan schijnt de keuze van òf prikken òf testen òf de mogelijke beperkingen accepteren een nogal lastige te moeten zijn.

Grijskijkert | 22-07-21 | 23:43

Ik heb mijn prik al, Janssen, geen melding aan het RIVM, die hebben daar niets mee te maken. GGD, ok. Het is mij goed. Geen 2de, geen 3de..
Staat allemaal netjes in het gele boekje, die appen op de telefoon, nhe.. Er zijn er ondertussen al 3 geloof ik, en misschien meerdere van 3de partijen.
Laat maar verder, mocht ik alsnog besmet raken is ga ik netjes in quarantaine, geen probleem mee, maar om nu bij elke variant weer op te komen dragen want.. neu.. beetje nuchter blijven denken.

photto | 22-07-21 | 23:16

Een ieder al de Musquito Alert App? Volgens het journaal kan je daarmee checken of de mug bij jou in de buurt het westnijlvirus kan overbrengen. We gaan gewoon naadloos over in een klimaatlockdown. Helaas kunnen we dit soort problemen alleen wereldwijd oplossen. Dus ja, aan die wereldregering valt niet te ontkomen. Gelukkig is het allemaal maar toeval anders zou ik toch gaan denken dat de oligarchen achter foundations en wereldorganisaties als de VN, WHO en WEF hierop aansturen.

Arnold9638 | 22-07-21 | 23:15 | 2

Ik kreeg wel de QR code van de Afrikaanse varkenspest bij mijn broodje ham.

kapoerewiet | 22-07-21 | 23:34

Ik schaam me kapot voor die 62% die vaccineren wil verplichten. Na lang denken vandaag geprikt omdat ik anders door Franse chantage(yup, Frans woord) niet op reis kan. Ik hoop dat een groep niet gevaccineerden gewoon een keer "dankje" zegt aan de rest die het risico namen op zich te laten prikken. Dat zou misschien die 62% wat kunnen verlagen, ipv dat je gevaccineerden schapen en allerlei scheldwoorden noemt. Meer respect voor elkaar.

Middensteun | 22-07-21 | 23:11 | 9

@schijtzat | 22-07-21 | 23:51: Je hoeft ook niet dankje tegen mij te zeggen. Vervelend dat je ziek bent geworden. Ik was ook heel ziek vorig jaar, maar kon toen niet testen op corona. Nog steeds zere longen 1.5 jaar later.

Middensteun | 23-07-21 | 13:46

@Middensteun | 23-07-21 | 13:46: dat snap ik, hoor. Fijn om even mijn frustratie van mij af te kunnen schrijven. En dat je de dialoog aangaat. Ik slaap er geen nacht minder om. Maar de zorgen over alle ontwikkelingen blijven.

schijtzat | 23-07-21 | 13:51
▼ 6 antwoorden verborgen

Ex verzetskrant: "de veelgeprezen modelleurs van het RIVM" ... Proest...

GormSuil | 22-07-21 | 23:09 | 1

170.000 nieuwe besmettingen per dag, zodat wij niet vergeten ;)

therealbraindump | 22-07-21 | 23:13

De gelovigen, diegenen die geloofden dat Het Vaccin hen zou vrijwaren van corona en hen de vrijheid zou schenken zouden toch moeten zien dat het gewoon leugens waren.

de honden blaffen... | 22-07-21 | 23:07 | 2

Nee, dat gaan ze niet doen. Het zijn degene die geen prik nemen die ze de "vrijheid" hebben ontnomen...

PieterC | 23-07-21 | 02:02

jij woont in de bijbelbelt? mooi voor je.
Ik ben gewoon gevaccineerd. Dat doen slimme mensen.

nietnietniet | 23-07-21 | 02:19

Prikken of stikken.

Rest In Privacy | 22-07-21 | 23:05 | 2

Neuroot.

therealbraindump | 22-07-21 | 23:06

er zijn meer dan 1 miljard mensen volledig gevaccineerd. Hoeveel mensen zijn nu door de vaccinatie overleden?
www.google.nl/search?q=hoeveel+mensen...
Hoor bijna nooit iets over bijwerkingen. Gewoon je prikkie halen en niet zeiken.

Stijlloser_from_NL | 22-07-21 | 23:01 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Een filosoof die zegt dat naar de disco gaan niet zo'n heel erg belangrijke vrijheid is vertrouw ik niet. Filosofen die nooit dansen vertrouw ik ook nooit.

OverdaanDerOnderheid | 22-07-21 | 23:00 | 1

Mijn vrouw geeft dansles, moet ik die nou vertrouwen of niet?

J.Cash | 23-07-21 | 00:49

Tijd om uit een ander vaatje te tappen denk? Betaal je intubatieperiode lekker zelluf je weet. Uit de ziekteverzekering gooien, net als een drankrijder. En als je mijn ouwe moer aansteekt: kan ik ff vangen? De verzorgingsstaat geeft rechten, maar ook plichten. Als je nu, in our darkest hour, met je achterlijke achterdocht op de rand can de vulkaan wil dansen, dan dans je alleen met je antivaxgenoten. Fuck die shit: het huis staat in de gloria, en als je je nu afvraagt wat de lange termijn effecten van blusschuim is, dan fik je maar af. Heb echt nulgeduld met die flierefluiters nu.

TmC | 22-07-21 | 22:57 | 12

Purk: de ultime trol: scheiten op een discussie die overduidelijk ver boven je pet gaat door de taalnazi uit te hangen. Classy én trashy tegelijk. Gefeliciteerd je hebt het hele internet dommer gemaakt door je aanwezigheid hier.

TmC | 23-07-21 | 00:18

Weet je zeker dat ze jou wel het juiste spuitje gegeven hebben? Man o man, wat een tirade,

badboydutch | 23-07-21 | 01:12

You want some bad boy?

TmC | 23-07-21 | 01:15
▼ 9 antwoorden verborgen

Gewoon een corona ziekenhuis optuigen centraal in het land waar allles gespecialiseerd is op corona vanaf de lichte klachten tot levensbedreigend. Zorg dat je het modulair opzet en makkelijk op en af kan schalen. Leid nieuwe jonge mensen op die in dit ziekenhuis kunnen werken en leren. Zorg dat elke corona kamer voorzien is van een goede internet en video verbinding zodat mensen contact kunnen houden met het thuis front. Zorg eventueel voor extra entertainment en voorzieningen. Daarnaast een goed na traject opzetten met goede begeleiding op zowel lichamelijk alss geestelijk vlak. voeg alle opgedane kennis samen en laten we er ons voordeel mee doen.

Zunsjine | 22-07-21 | 22:55 | 10

@Zunsjine | 22-07-21 | 23:22: het virus is al sinds begin 2020 onder ons dus er is genoeg tijd geweest om IC verpleegkundigen op te leiden. Daarbij word ik liever geholpen door een IC verpleegkundige in opleiding dan helemaal geen behandeling.

therealbraindump | 22-07-21 | 23:28

@therealbraindump | 22-07-21 | 23:28: precies. Robotisering van aantal taken zou ook een optie zijn. Investeer daar extra geld en tijd in. Ipv enkel geld te pompen in onbetrouwbare testen,mondkapjes en hand desinfectiemiddel

Zunsjine | 22-07-21 | 23:35
▼ 7 antwoorden verborgen

Mafklapperij... Als vaccineren voor een pandemie een vrijekeus is dan wordt inkomstenbelasting betalen dat dan ook. Hebben we een deal?

Dude heb je eten | 22-07-21 | 22:55 | 4

Ok, maar dan mag je niet meer op de snelweg (de overige wegen worden door provincies en gemeenten onderhouden)

VolleBak | 22-07-21 | 23:05

Als een koe een schaap is, is een varken dat ook.
Zoiets?

de honden blaffen... | 22-07-21 | 23:12

En dan? 3 spuiten per jaar vanaf nu? Wat is de exitstrategie?

Ir_HardGelag | 22-07-21 | 23:40
▼ 1 antwoord verborgen

En ja hoor, wederom het gemiemel over "verkapte vaccinatieplicht". In een samenleving waar persoonlijke vrijheid (terecht) een zeer groot goed is,is de prijs voor die vrijheid een behoorlijke mate van persoonlijke verantwoordelijkheid. Niet willen prikken is je goed recht maar ga niet lopen janken dat dingen wellicht net effe een stukje lastiger kunnen zijn. Buiten Corona om: er waren altijd al mensen (jong en oud) die dingen per se niet wilden en daar beperkingen van ondervonden. Ik word een beetje moe van dat gemekker van een marginale minderheid over een verkapte "vaccinatieplicht" die letterlijk en wettelijk helemaal niet bestaat. Alsof het gezeik over diversiteit, "critical race theory", lgbtixyatotz of alle overige woke mentale zelfpijperij van een klein kliekje beroepsjankerts nog niet genoeg was.

Grijskijkert | 22-07-21 | 22:52 | 5

Ik ervaar soms groepsdruk vanuit de grefo's, doe'k niks mee. Zelfde geldt voor de aanhangers van diversiteitsgezeik, idem voor aanhangers van "de maakbare samenleving" en "niemand is illegaal". U doet en vindt maar. En als je aan de kaasstengeltafel wordt uitgenodigd om je opvatting te verdedigen ga dan niet op de hersenloze "Famke Louise"-toer maar bereidtje voor en kom met een enigzins onderbouwde mening/opvatting. Een verschil van mening/opvatting ? Geen probleem, in Nederland is daar plaats voor. Maar als je ergens voor staat, wees dan ook bereidt om dat te verdedigen.

Grijskijkert | 22-07-21 | 23:13

@hetmoetdanmaar "Sterk" tegenargument /facepalm

Grijskijkert | 22-07-21 | 23:14

Hear, hear!

Wiebenick | 22-07-21 | 23:20
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Balgesjaakt | 22-07-21 | 22:51 | 1

Ik vind het allemaal heel moeilijk en niet zo zwart wit zoals het voor de meesten blijkbaar wel is. Voor Corona was ik bijvoorbeeld altijd fel uitgesproken voorstander dat kinderdagverblijven kinderen die niet gevaccineerd werden tegen mazzelen e.d. zouden mogen weigeren en ik verafschuw(de) de originele antivaxxers, maar ben tegelijk ook altijd voor vrije keuze geweest voor je eigen lichaam.
Bij dit relatief toch echt minder ernstige virus en de shortcuts in de ontwikkeling van de vaccins, heb ik meer begrip voor mensen die kiezen het niet te willen (zelf wel geprikt trouwens). Ben ik dan voor of tegen beperkingen voor die mensen? Moeilijk hoor. Ik kwam vroeger ook bepaalde tenten niet in vanwege mijn schoenenkeuze. Dan maar ergens anders heen of aanpassen. Kan dat nu niet ook gedaan worden ipv de overheid het te laten opleggen? Dat je straks rrstaurants hebt waar je alleen met bewijs binnen komt en waar het niet uit maakt?

Quantum Suicide | 22-07-21 | 22:51 | 1

Zoals ook zo liberaal is gedaan met wel en niet roken cafés? Geheel andere categorie, maar wel duidelijk zo wat je kunt verwachten...

VP732 | 22-07-21 | 22:55

Àls we toch filosofisch bezig zijn: homo homoni lupus est. De mens is voor zijn medemens een wolf. Wat wil dat zeggen? De wolf is een groepsdier, er is ook sprake van taakverdeling binnen de groep, maar wolven hebben net als raven een pesthekel aan mensen. Jammer dat ze de mensentaal niet spreken, want ze hebben ons veel te zeggen.
Omnia - I don`t speak human.
www.youtube.com/watch?v=bLZ_Zy1VhMI

Arnold Layne | 22-07-21 | 22:45

Probleem nóg zo'n volledige lockdown zou het einde betekenen van de welvaartsstaat.
Géén oitkeringen, géén subsidies, massale werkloosheid en op termijn terugkeer naar de gaarkeuken.

meneer Q | 22-07-21 | 22:44 | 4

De lockdown is door mensen bedacht, niet door een virus. De eerste 3 weken van de eerste lockdown begreep ik volkomen. Er was een nieuw virus en we hadden geen idee wat er gebeurde. Na die drie weken was duidelijk waar de ergste klappen vielen: oud, ziek, dik of een combinatie daarvan. Het beleid had vanaf dat moment risico gestuurd moeten zijn: we beschermen hen die het nodig hebben, de rest kan door.. regelmatig evalueren en doorrrr

VolleBak | 22-07-21 | 23:02

Die lockdowns waren eerst een paniekreactie (misschien nog begrijpelijk) en al snel symptoombestrijding.

VP732 | 22-07-21 | 23:05
▼ 1 antwoord verborgen

Gewoon een fatsoenlijk testbeleid opzetten voor de wappies en dan overal binnen laten op vertoon van testbewijs. Bij fraude vervolgen voor poging tot moord. Opgelost!

woestecentrist | 22-07-21 | 22:40 | 3

Ah ja, poging tot moord. Net zoals tal van andere ziekten waaraan sommige mensen dood kunnen gaan en die je ook kunt overdragen. Wilt u dat we daar ook allemaal een negatief testbewijs van gaan overleggen of anders maar worden vervolgd voor poging tot moord?

volksvaderland | 22-07-21 | 22:51

"All un-vaccinated to report to 'wappies'. Resistance will not be tolerated."

Afhankelijk van waar je staat zou daar iets voor te zeggen zijn, ja....

Yrrab | 22-07-21 | 22:56

Massaindoctrinatie doet wat met een mens

Ir_HardGelag | 22-07-21 | 23:42

Ik ben blij dat ik me onder mensen bevind (collega's, familie en vrienden die eigenlijk allemaal andermans keuzes accepteren. Iedereen heeft zijn eigen redenen voor pro of contra. Maar we accepteren wel elkaars keuzes.

Het argument mutaties van het virus meer kans krijgen zonder vaccinaties is natuurlijk grote kul. Dan moet je binnen een tijdsbestek van enkele weken de hele wereldbevolking vaccineren en dan nog is het nutteloos, omdat ook gevaccineerden ziek worden en er zo dus variaties ontstaan. Daarbij is al gebleken dat sommige dieren ook drager kunnen zijn. Gaan we dan ook alle vleermuizen vaccineren?

Andersdenkend | 22-07-21 | 22:39 | 2

Hoe was dat ook al weer met de nertsen opgelost?

plantoffel | 22-07-21 | 22:42

Precies. Hier het zelfde.
Gewoon respectvol vriendschappelijke omgang tussen de ' schapen ' en ' wappies'.
Belangrijk. We moeten samen-leven

Ben Adam | 22-07-21 | 23:00

De gevaccineerden weten inmiddels ook dat je nog steeds ziek kunt worden en het kunt overdragen als je volledig gevaccineerd bent. Anders hadden ze het niet-vaccineren voor zichzelf niet als een probleem gezien.

zwarte_weduwe | 22-07-21 | 22:32 | 2

Yep, weer ziek worden ondanks prikken kan. Relatief kleine kans, in ieder geval een flink stuk minder symptomen en nagenoeg geen kans dat je als een zeehondje opgehokt wordt in een ICU. En laat dat laatste nou best wel een dingetje zijn... Zorglogistiek is nl. eindig, de capaciteit houden een keertje op.

Grijskijkert | 22-07-21 | 22:39

Straks krijg je winkels die juist de gevaccineerden gaan weren. Of zou dat dan ineens verboden zijn onder het mom van ‘discriminatie’?

JackStick | 22-07-21 | 22:32

Dus filosofisch gezien zijn mensen zoals Gulliver onmenselijk bezig om jan en alleman die zorgen hebben over de vaccinaties als wappie weg te zetten?

steekmug | 22-07-21 | 22:30 | 4

Gulliver is een top LHTBQW er! klopt dat zo?

nobodiesunmighty | 22-07-21 | 22:47

En voor straf rotten al zijn tanden uit zijn mond..

VolleBak | 22-07-21 | 22:57
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb hierin nog geen duidelijke stellingname, maar vrijheid betekent soms ook 'vrij zijn van'.
Zoals een kinderdagverblijf niet gevaccineerde kinderen mag weigeren opdat de moeder met haar baby van >14 maanden geen gevaar loopt.
Deze situatie is voor iedereen nieuw. Ik kan me voorstellen dat de zorgdruk leidend blijft in maatregelen. Wanneer planbare zorg weer wordt uitgesteld omdat afdelingen vol liggen met niet- gevaccineerde mensen, bijvoorbeeld, zullen er wellicht ook mensen van mening veranderen en zich toch nog laten vaccineren.

letopuwzaak | 22-07-21 | 22:28 | 3

Ja, maar als je een van de kernproblemen, namelijk het structureel opschalen van de zorg, helemaal niet adresseert dan is dat toch willens en wetens een belemmering van vrijheid.

VP732 | 22-07-21 | 22:35

Corona is inmiddels ook 'planbare zorg' geworden... in het najaar, winter en vroege voorjaar is er (iets) meer capaciteit nodig. Dat kun je prima plannen.

VolleBak | 22-07-21 | 22:56

Er is geen enkel zorgstelsel wat voor een dergelijk scenario afdoende opgezet kan worden en langduring in stand kan worden gehouden. Omdat de prijs van zorg nl. exorbitant hoog wordt en blijft. Omdat de bemensing logistiek niet te verwezenlijken is (er is nu al een tekort). Maar het belangrijkste: Omdat de belastingbetaler de kosten van die zorg niet lang zal kunnen (en willen) dragen. Je zou denken dat zoiets toch eigenlijk niet meer uitgelegd hoeft te worden.

Grijskijkert | 22-07-21 | 23:02

Trump zei over corona: don't let it dominate your life. Wijze woorden. Die onthouden moeten worden. Als je het je gedachten laat domineren, dan ga je extreem denken: vaccinatieplicht. Trump regelde dat coronavaccins binnen een half jaar ontwikkeld konden worden en hij kocht voor zijn volk in. Hier zijn de vaccins voor iedereen die wil. Trump gaf zijn volk vrijheid: vrijheid voor elk om vaccinatie te weigeren, en ook vrijheid voor elk om zich te laten vaccineren.

Rest In Privacy | 22-07-21 | 22:27 | 2

Af en toe mis je hem wel die kindmeneer met z'n hart op de tong

Ir_HardGelag | 22-07-21 | 23:44

gossie

nietnietniet | 23-07-21 | 02:23

Als je gevaccineerd bent, dan ben je toch beschermd tegen de ziekte? Wat is dan het probleem om mensen die niet gevaccineerd zijn toegang te geven tot dezelfde locaties als gevaccineerden? Uiteindelijk zijn de enigen die risico lopen de mensen die niet gevaccineerd zijn. De gevaccineerden hoeven zich dan toch geen zorgen meer te maken om weer ziek te worden, want ze zijn al gevaccineerd.

badboydutch | 22-07-21 | 22:25 | 12

@jemagookniksmeer | 22-07-21 | 23:01: Met 40% ongevaccineerden belasten 1/800 van 4,5mio de Zorg. Dat is toch een luttele 5500 Mensen. Het gaat niet om jou maar om de maatschappij.

redanx | 23-07-21 | 07:55

@jemagookniksmeer | 22-07-21 | 23:01: nee, omdat ik precies bedoelt wat jij zegt, los van of je jezelf laat vaccineren. Als er genoeg zijn, en de druk op de zorg neemt niet toe, is er geen reden voor maatregelen. Dat is trouwens op basis van de huidige vaccinatiebereidheid, die in theorie momenteel hoog genoeg is om de ongevaccineerden te beschermen. Dan heeft een ieder dus de vrijheid om te kiezen voor geen vaccin. Ik ben tegen plicht en maatregelen indien dat veilig kan, dus ik stel het niet op prijs dat je mijn woorden probeert te verdraaien.

Mean Dean | 23-07-21 | 11:44

@Ir_HardGelag | 22-07-21 | 23:46: de cijfers gaan dat uitwijzen. Dat was de afgelopen anderhalf jaar niet zo, maar ook ik hoop dat alle maatregelen stoppen en er geen plicht komt, zodra de zorg niet meer volloopt.

Mean Dean | 23-07-21 | 11:47
▼ 9 antwoorden verborgen

Tja, je moet wel meer dingen. Je moet een ziektenkostenverzekering. Je moet een aansprakelijkheidsverzekering als je auto wil rijden. Je moet belasting betalen. Je moet een gordel om. Je moet naar school. Je moet met andere woorden, wel meer dingen als groot mens in een maatschappij, sommige voor je eigen belang, sommige voor dat van anderen, sommige is een mix.

Toegegeven, de meeste van die dingen hebben geen betrekking op injectienaalden. Maar je hebt toch wel ietwat een plank voor je kop als je je nu nog niet realiseert dat je je niet louter laat vaccineren voor jezelf, maar (vooral) voor je (zwakkere) medemens.

We zeiken en roepen sliep-uit als Asha Dikbroek een bredere vlieguitstoel voor zichzelf eist want iets anders is discriminatie, maar als de wappies niet meer naar de disco kunnen omdat ze aso's zijn die zich stampvoetend een punt makend niet hebben laten prikken, dan is de boot opeens aan? Get real.

konjodebonjo | 22-07-21 | 22:24 | 11

Het verschil met die verplichte zaken die jij noemt is dat ze omkeerbaar zijn. Je kunt ze ongedaan maken igv er iets fout is gegaan.

VolleBak | 22-07-21 | 22:52

@RandomAct | 22-07-21 | 22:30: alsmaar zwaaien met de term wappies en verkleinwoorden gebruiken om anderen aan te duiden. Wat een kinderachtige manier om je punt te willen maken. Daar heb ik dan weer medelijden mee.

volksvaderland | 22-07-21 | 22:57

@cannabooze, exact!

Canis.bonus.es | 23-07-21 | 01:13
▼ 8 antwoorden verborgen

3 olympiërs met corona,na die vlucht naar Tokio brengt heel wat zorgen met zich mee: wie zat ook in die vlucht of wie zou het ook nog hebben. Dan word er zo gepraat dat het besmettingsgevaar hoog is in een vliegtuig en kans groot is dat er meer geïnfecteerden zijn.Terwijl dit elke dag gebeurd op Schiphol en iedereen maar kan reizen wat ie wil.

dennistegelwerken | 22-07-21 | 22:24 | 2

Beetje drama overal van maken zeg maar, terwijl sluizen en deuren overal wagenwijd los staan.Neem die Britse variant die al weken bezig en bekend was bij Hugo en co. Schiphol draaide gewoon door.Als echt zo erg was werd er wel actie ondernomen. Nederlands beleid: als kalf verdronken is dempt men de put.

dennistegelwerken | 22-07-21 | 22:33

3 kwetsbare mensen.... zielig.

nobodiesunmighty | 22-07-21 | 22:49

Omdat godwins niet bon ton zijn, zien we misschien goede oplossingen over het hoofd.

beldewouten | 22-07-21 | 22:20 | 2

Iets met treinen naar het oosten?

jemagookniksmeer | 22-07-21 | 23:05

Wat bedoelt u?

Purk | 22-07-21 | 23:23

Ik ben erg teleurgesteld in de rechtstaat en de samenleving. Ik kies voor geen prik, vanwege persoonlijke redenen. Ik heb geen wrok naar mensen die hem wel nemen. Jammer dat je zo wordt gedemoniseerd en weggezet. Ik vind het maar verdrietig. Proost.

Jiet Panssen | 22-07-21 | 22:19 | 5

@RandomAct | 22-07-21 | 22:32: een gezondheidsgevaar ha ha moet je zelf er zelf ook bij glimlachen om zoveel domheid?

IkwilJinekwel | 22-07-21 | 22:51

Zelf gevaccineerd maar ik begrijp je gevoel, het is iedereen zijn eigen zaak of je wel of niet gevaccineerd wil worden.

Als men het mij vraagt zeg ik: gaat je niets aan.

De vrijheid om dat te zeggen is er nog. Toch gaat men er door dat antwoord er van uit dat ik niet gevaccineerd ben.

plantoffel | 22-07-21 | 22:52
▼ 2 antwoorden verborgen

We worden weer schitterend bezig gehouden met..... dingen. Jij tegen mij en ik tegen jou omdat wij willen dat je moet kiezen. En wij institutionaliseren deze keuze niet. Je gaat vrijwillig kiezen. Maar het heeft wel consequenties. Geen beloningen. Maar, we kunnen je niet dwingen.
Goh, alle geheime diensten passen dit soort technieken toe om mensen te beinvloeden.Dit zijn deug technieken van de goedkoopste soort. Iedereen is bang en gespannen van deze situatie en voorziet in wisselende mate onheil. De gevaccineerden kochten hun angst af met het prikritueel. Wat een opluchting. Ik kocht mijn vrijheid. Ik hoor er weer bij. Ik gebruik de wetenschappers met de goede berichten. Yes het werkt! Ik hoor weer bij de meerderheid en kan mijn borst weer vooruit duwen, kijk mij, kijk mij, kijk, hier is mijn pasje. Ik ben weer volwaardig. Mij kan niets meer gebeuren, opluchting. De niet prikkers zijn verbijsterd, wat er aan het gebeuren is en willen dit niet, big pharma, overheid, wetten, onduidelijkheid, dysproportionaliteit, Weimar republiek, Big reset.
Onder Balkenende was het de Islam, "handlangers van de angst", zei Geert Mak, nu schreeuwt Geert Mak ook heel hard polariserend. Waar is ie nu bang voor? Weet hij het nog?
Vreemde tijden vind ik het als 20e eeuwer. Benauwend. Zijn er al kanariepietjes overleden in onze mijnen? Wie gaat kijken?

nobodiesunmighty | 22-07-21 | 22:18 | 7

Big reset?

GroenGeelHart | 22-07-21 | 22:26

Large reset mag ook hoor

GroenGeelHart | 22-07-21 | 22:37
▼ 4 antwoorden verborgen

Van de laatste 9 topics gaan er 4 over corona. En 2 over de bikinilijn. Dat laatste is wel weer mooi.

GroenGeelHart | 22-07-21 | 22:17

Ik zie trouwens een grappig slippery slope argumentje voorbij komen, dat we in no time op controle niveau van China of NK zitten als je mensen buitensluiten vanwege niet meedoen.

Nou, als we daar maar ergens in de buurt zouden zitten zouden er niet eens de aantallen besmettingsgevallen gepubliceerd worden en hadden we deze discussie hier niet.

Wat een absolute domheid zeg.

RandomAct | 22-07-21 | 22:16 | 1

klopt (nog wel).

nobodiesunmighty | 22-07-21 | 22:32

Het is zowel fascinerend als beangstigend om te zien:

Eerst maak je de mens bang. (Blijf hiermee doorgaan.)
Dan neem je - zonder wetenschappelijk bewijs - de vrijheden af.

Hierna beloof je die vrijheid terug, maar stelt er wat tegenover.

(Ondertussen blijf je doorgaan met angst als leidraad.)

Voila.
De mens heeft zojuist al zijn morele normen en waarden overboord geflikkerd voor u.
Blijf de angst voorlopig aanhouden om te voorkomen dat de mens zich afvraagt hoe het zover heeft kunnen komen.

Nogmaals: fascinerend. Maar vooral beangstigend. En dan zijn 'zij' de wappies.

Cannabooze | 22-07-21 | 22:16 | 11

@VP732 | 22-07-21 | 22:48: hee, hee, laat botje effe ook zijn dingetje doen.. mag ie toch?

nobodiesunmighty | 22-07-21 | 22:55

Ach gut. Ik ben de wappie.
Had niet anders verwacht ook.

Gewoon lekker mee blijven rijden met de angsttrein.
Ga ik ondertussen -al dan niet beperkt, het zij zo- lekker leven. Zorgeloos.
Blijf je lekker druk maken. Heerlijk leven.

Cannabooze | 22-07-21 | 23:15
▼ 8 antwoorden verborgen

"Ongemak in je liberale zone..."

Zou het Kruidvat daar ook een simpel middeltje voor hebben?

Yrrab | 22-07-21 | 22:13 | 11

@VP732 | 22-07-21 | 22:27: Je bedoelt al mijn reacties die niet met logica weerlegt kunnen worden. Ik heb het in dit soort draadjes vooral druk, maar niet helder zien is een wappie probleem.

RandomAct | 22-07-21 | 22:34

WeerlegD

Sidney_May | 22-07-21 | 22:59
▼ 8 antwoorden verborgen

Het gaat al die gevaccineerden niet om gezondheid, want gevaccineerden worden immers niet ziek. Het gaat ze om het feit dat niet-gevaccineerden niet bereid zijn gebleken een offer te doen voor het grotere geheel. Daarom vinden ze dat deze mensen minder waard zijn en willen ze ze bepaalde dingen ontzeggen.
Een gezamenlijk offer doen schept een hechte band in een gemeenschap. Dat is ook de reden dat bepaalde religies eisen dat mensen die erbij willen horen een stuk van hun piemel afsnijden.

C1O2 | 22-07-21 | 22:12 | 6

@botbot | 22-07-21 | 22:21: er liggen 430 corona patienten in het ziekenhuis.. met je volle bedden..

VolleBak | 22-07-21 | 22:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Als het aan d66 ligt krijgen alle kacheleigenaren volgende winter ook een spuitje.

Gijsbert | 22-07-21 | 22:12
-weggejorist-
meneer Q | 22-07-21 | 22:09 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Prima dat mensen niet geprikt willen worden, maar dat gaan we dan niet oplossen met testen. Zodra iedereen de kans heeft gehad volledig gevaccineerd te zijn, gooien we het land weer open. En beperken we wat mij betreft de IC capaciteit voor niet-gevaccineerde Corona slachtoffers (ja, mensen die om medische redenen niet geprikt _kunnen_ worden vallen buiten dat quotum). Vol = vol. Ik gun ieder zijn keuze, maar de consequenties van die keuze horen wel bij datzelfde individu te liggen. En niet bij de kankerpatient die niet geholpen kan worden omdat de IC vol ligt met mensen die geen prik wilden.

ruud76 | 22-07-21 | 22:09 | 11

@WibionFire

GroenGeelHart | 22-07-21 | 22:36

@letopuwzaak | 22-07-21 | 22:20: bij spoed aan de poort kun je wel arbitrage toepassen, eventueel vlak na de poort. Het punt is, het is óf dat, óf er komt een (de-facto) vaccinatieplicht - er zit vrees ik bijna niets tussenin. De enige optie er tussenin die nog overblijft is dat 99% van de mensen zonder medische contra-indicatie zich vrijwillig laat vaccineren.

ruud76 | 23-07-21 | 15:30
▼ 8 antwoorden verborgen

Ben ik mijn broeders hoeder? Het is de kwestie waar Niccolo Machiavelli los op ging. Een bevredigend antwoord lijkt alsnog te ontbreken. Dat is behoorlijk triest.

Hetkanverkeren | 22-07-21 | 22:08 | 1

ahaaa, de prins, een van mijn favorieten. Staat naast Dante.. Italianen, overlevers pur sang.

nobodiesunmighty | 22-07-21 | 23:00

Klopt maar die kans is zeer klein.

botbot | 22-07-21 | 22:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik prik niet. De tering voor ze

djs | 22-07-21 | 22:03 | 20

@SterF... | 22-07-21 | 22:33: uhmm nee hoor , die krijgen het virus zijn 2 dagen verkouden en hebben antistoffen.

NeuqFaut | 22-07-21 | 23:39

@SterF... | 22-07-21 | 23:04:
Het doorgemaakt hebben van covid heeft dat ook. Wanneer je echter vaccinaties gaat verplicht stellen, dan stel je mensen potentieel aan extra risico bloot. Bovendien hoeft het helemaal niet zo te zijn dat vaccinatie een sterk dempend effect heeft.
Namelijk:
1. Als je al covid heb doorgemaakt dan is je resistentie minimaal zo goed als bij gevaccineerden. Als je vaccinatie verplicht stelt dan verplicht je ook mensen die via de natuurlijk weg resistent zijn geworden een vaccin te nemen waardoor je die bloot stelt aan een extra risico op complicaties en gezondheidschade door bijwerkingen van het vaccin. Ondanks dat die zeldzaam zijn is het risico niet 0. Maw vaccinatieplicht ís in die gevallen slechter voor de gezondheid.

2. Thuis blijven en isoleren werkt, dat hebben we aan het begin van de crisis gezien. Ongevaccineerden die covid oplopen blijven dus 2 weken ziek thuis.
Omdat ongevaccineerden die covid hebben opgelopen waarschijnlijk ernstiger klachten krijgen blijven die sowieso thuis. Hebben die milde klachten dan zijn die waarschijnlijk ook minder besmettelijk. Dit is bijvoorbeeld bij kinderen het geval (bron Rivm).
Ook gevaccineerden worden minder ziek door covid. De grootste verspreiders zijn a-symptomatische covid patiënten.

3. Hoe meer mensen resistent zijn omdat die covid hebben gehad of gevaccineerd zijn hoe kleiner de kans is dat de zorg overbelast raakt. Dat zien we in Nederland dat sinds het dansen met jansen debacle dieprood kleurt maar desalnietemin nog geen overbelast zorgsysteem heeft, dati is anders geweest.
Maw verplichte vaccinatie is nergens voor nodig en is een voortzetting van het op emotie gebaseerde paniek beleid dat veel grotere schade veroorzaakt dan niets doen. Qaly technisch was niets doen het meest verstandige. Zoveel is uit een WOB verzoek aan EZK ook naar voren gekomen.

ratelaar | 23-07-21 | 06:52
▼ 17 antwoorden verborgen
-weggejorist-
van Oeffelen | 22-07-21 | 22:00 | 3

hahahaahaha

nobodiesunmighty | 22-07-21 | 22:43

Dat veelbesproken dorpje met de laagste vaccinatiegraad, overvolle kerken en lak aan alle andere maatregelen, hoe staat het daarmee? Ook vandaag nul besmettingen, als één van de weinige gemeenten in Nederland. Groepsimmuniteit? Vitamine Zee? Of moet de piek nog komen?

Krokettenfabriek | 22-07-21 | 21:56 | 4

Ze zijn allemaal dood kroket.

RandomAct | 22-07-21 | 22:10

nee man, het Jezus vaccin.

nobodiesunmighty | 22-07-21 | 22:43
▼ 1 antwoord verborgen

“ Echte vrijheid en gelijkheid bestaan beiden niet. Ze zijn hooguit relatief te zien.”

Alles is relatief, en zelfs dat.

Wijze uit het Oosten | 22-07-21 | 21:55 | 2

High

harries | 22-07-21 | 21:57

@harries | 22-07-21 | 21:57: Heu?

Nog nooit een hijs, lijn of pilletje genomen in mijn leven.

Waar baseert u dit op?

Wijze uit het Oosten | 22-07-21 | 22:20

De niet-gevaccineerden hebben al het voordeel dat ze geen mind-control-apparaat geïnjecteerd hebben gehad, waarom zouden ze geen nadeel mogen hebben van hun keuze?

Zeurders | 22-07-21 | 21:55 | 2

Alsof meedoen een nadeel is.

sjef-van-iekel | 22-07-21 | 22:00

Morgen de 2e Pfizer vaccinatie….ik denk maar dat ik voortaan met een fles drank op achter het stuur ga zitten, als ik staande word gehouden beroep ik mij op dezelfde rechten als de bewust niet gevaccineerde burgers. Iets met mijn rechten en zo.

Hollandse_blauwe | 22-07-21 | 21:55 | 8

prima toch?

nobodiesunmighty | 22-07-21 | 22:44
▼ 5 antwoorden verborgen

Er is geen prikplicht en die komt er niet er zijn WEL regels waar aan je je moet houden als mee wil doe aan het maatschappelijk verkeer. Zoals rechts rijden als je met de auto de weg op gaat. Een toegangskaartje kopen als je naar de film wil. Als je op een terras gaat zitten moet je een drankje bestellen.
etc. Is dat ook tweedeling?
Maar we hebben zelfs keiharde verplichtingen. Je MOET naar school tot een bepaalde leeftijd. Je MOET belasting betalen etc. Mensen die wel naar de besloten uitvaart van Peter R mochten zoals Gordon en mensen die dat niet mochten. Het leven is een grote tweedeling.

Het frame of dat er absolute vrijheid bestaat slaat gewoon nergens op en moet eindelijk eens doorgeprikt worden

JanP999 | 22-07-21 | 21:54 | 7

Maar toch niet voor een virus dat misschien nog net gevaarlijker is dan het griepvirus, echt doorgeslagen. Haal je prikkie dan maar dan hoef je toch niet meer bang te zijn en laat de rest met rust.

VP732 | 22-07-21 | 22:08

Ik denk dat er as we speak nagedacht word over hoe de artikelen in de grondwet kunnen worden aangepast. En denk niet dat dit er toch nooit doorkomt. VVD,CDA en D66 zitten vol met partijlijn volgende meeknik laven. En de eerste kamer vol angstige babyboomers met diverse (farmaceutische) belangen

WibionFire | 22-07-21 | 22:09

@RandomAct | 22-07-21 | 22:04:
Ervaring mee? Alhoewel ik wel denk dat daar nuance inzit. Zelfmoord is een permanente oplossing voor een tijdelijk probleem heb ik een psycholoog ooit horen zeggen. Vaak is een mislukte zelfmoord ook een schreeuw om hulp. Maar ik zie niet in waarom iemand zijn eigen leven niet zou mogen nemen. Het vervelende kan zijn dat je anderen er mee in gevaar brengt of ernstig trauma bezorgt door van een gebouw te sprinten bv. Maar als iemand zichzelf het leven beneemt zoals iemand die ik ooit gekend heb: thuis dmv koolmonoxide vergiftiging in de badkamer waarin hij zichzelf had ingesloten en een brief op de deur had achtergelaten voor zijn moeder met een waarschuwing dat ze hem dood zou aantreffen in de badkamer. Tja, ik had liever gehad dat hij hulp had gezocht. Niemand zag het ook aankomen. Hij wilde echt gaan.
Een andere: twee collega’s van me zijn op een reanimatie melding afgegaan, daar aangekomen werden ze door de familie naar het slachtoffer geleid, 112 gebeld keurig gehandeld. Bleek het slachtoffer in kwestie een niet reanimeren ketting te dragen, de familie wist dat, het slachtoffer was ernstig ziek. Die heeft het gelukkig niet overleefd. Maar de lijdensweg had zomaar verlengd kunnen worden.
Kortom, de wet mag best wat strenger nageleefd worden. Het voorkomt onnodig lijden.

ratelaar | 22-07-21 | 22:19
▼ 4 antwoorden verborgen

Gewoon verplichten. Direct of indirect. Het zijn asocialen die zich niet laten inenten, om welke reden dan ook. Je bent nl. een risico voor een ander.

DeFeitenOpEenRij | 22-07-21 | 21:53 | 9

Gevaccineerden zijn ook besmettelijk, merken het niet eens waarschijnlijk, lijkt me in jouw redenering gevaarlijker nog als je die onbelemmerd laat rondlopen.

VP732 | 22-07-21 | 22:09

Erich Honecker zou trots op u zijn. Met een dergelijke redenering kunt u de meest vreselijke maatregelen rechtvaardigen, ein feind der menschheit pffff..

therealbraindump | 22-07-21 | 22:14

@RandomAct | 22-07-21 | 22:05: Ik heb covid gehad helemaal niets van gemerkt, en ben twee keer gevaccineerd, ik heb alle respect voor mensen die dat goedje niet in hun gezonde lichaam willen hebben. Maar laat jij je lekker angst aanpraten en je voorliegen dat is jou trieste wereldje. blijf vooral binnen.

zoalsikhetzeg | 22-07-21 | 22:15
▼ 6 antwoorden verborgen

In kampen zetten die niet gevaccineerden.
dat zal ze leren.

harries | 22-07-21 | 21:53 | 2

Best een leuke stad, maar je wilt er niet je hele leven wonen!

potsenmakkert | 22-07-21 | 22:56

ik zei toch al: investeren in prikkeldraad. Het collectieve menselijk DNA expressievermogen is o zo voorspelbaar (gaap). Zijn er nog interessantere soorten op deze aardkloot die boeiend zijn? Patty Brard en Patricia Paay mogen jullie weer terug hebben. " Wat een spannende meiden, zeg..."

nobodiesunmighty | 22-07-21 | 23:18

Ik vroeg me het volgende af. Stel dat een goede vriend mij wil bezoeken, en ik weet dat hij open TBC heeft, en dat hij principieel geen antibiotica wil slikken om de ziekte te bestrijden. De bel gaat en hij staat hoestend en proestend voor de deur. Op het laatste moment beslis ik om de deur niet open te doen uit angst om aangehoest te worden, TBC op te lopen en daarmee mijn hele gezin in gevaar te brengen. Wie van ons twee is dan de grootste egoïst en wie de echte liberaal?

Schoorsteenveger | 22-07-21 | 21:51 | 12

@MeppieRocks | 22-07-21 | 22:10:
Ik heb in het voorbeeld niemand uitgenodigd. Mijn vriend heeft zichzelf uitgenodigd en staat op een gegeven moment voor mijn deur.

Schoorsteenveger | 22-07-21 | 22:19

@Schoorsteenveger | 22-07-21 | 22:19:
Het is jouw huis. Jouw huis is geen publiek toegankelijk iets. Maargoed, ik snap de vergelijking in de vraag niet zo goed, want het artikel gaat moet over het feit dat iemand die besmet is geweerd mag worden, het gaat erom of iemand die gevaccineerd is geweigerd kan worden (en iemand die een prik heeft gehad is in 5% tot 35% van de gevallen niet beschermt). Iemand die gevaccineerd is kan trouwens ook gewoon corona hebben. Zelf nog eerder zonder dat ze het in de gaten hebben want de verschijnselen zijn minder. Dus ik snap niet zo wat nou je denkt uit dit voorbeeld te kunnne afleiden...

peterdh | 23-07-21 | 05:23

@peterdh | 23-07-21 | 05:23:
Ik probeer niet ergens in het midden te beginnen en meteen in een welles-nietes-discussie terecht te komen. De vraag die ik stel is of ik mag weigeren om me willens en wetens bloot te stellen aan een situatie waarin besmetting levensgroot is, ook als ik daarmee de vrijheid van de ander inperk. Pas als ik daar een antwoord op heb ga ik naar een volgende vraag.

Schoorsteenveger | 23-07-21 | 08:17
▼ 9 antwoorden verborgen

Deal, de huilers geen vaccinatie dan gewoon weer een jaartje alles dicht.

Hater bij de Heijn | 22-07-21 | 21:51 | 3

De boel had beter open kunnen blijven. Dat had het meeste voordeel aan jaren levenskwaliteit, volksgezondheid, opgeleverd. Het gevoerde beleid is desastreus voor de volksgezondheid, zoveel blijkt uit een wob-verzoek geopenbaard stuk van EZK.

ratelaar | 22-07-21 | 22:36

@ratelaar | 22-07-21 | 22:36: Dat het beleid desastreus is voor de volksgezondheid.. dat hoef je niet te wobben.
Dat het vast ook desastreus was geweest om niets te doen hoeven we ook niet te wobben.
Het eerlijke verhaal: de mensheid gaat vele jaren nodig hebben om aan dit virus te wennen, intussen doen we wat we kunnen, doe allemaal mee!
Een open gesprek met alle invalshoeken..
Dat is wat er mist.
Bubbel de bubbel.

geen koning | 22-07-21 | 22:46

@ Hater bij de Heijn | 22-07-21 | 21:51
"Deal, de huilers geen vaccinatie dan gewoon weer een jaartje alles dicht."
Ok. Gooi maar dicht dan. 5% tot 35% van de *wel* gevaccineerden is niet beschermt, feitelijk, niet gevaccineerd. Aangezien we niet weten wie dat zijn, gewoon alles weer dicht. Dat is sowieso veiliger, want ook met vaccinatie kun je corona krijgen en overdragen. Dus alles kan moet gewoon dicht. Toch?

peterdh | 23-07-21 | 05:26

62% gevaccineerden wil niet-gevaccineerden toegang openbare plekken weigeren.

Mij is niets gevraagd, en ik ben wel gevaccineerd. Ik word helemaal ziek van dit fascisme van die 62% (als het onderzoek klopt). Mensen dwingen een spuit in zich te laten zetten, daar draait mijn maag zich van om. Mensen die ergens geweigerd worden wegens geen vaccinatie, daar wil ik niet geaccepteerd worden.

Rest In Privacy | 22-07-21 | 21:49 | 8

Als we het hadden gehouden bij ‘het goede van de mens, samen doen etc.’ Dan zouden we met gemak 80% gewilligen bereiken.
Ik besloot om eens te doen wat van mij werd gevraagd.. ben best een tegendraads ventje.
Maar die dwang werkt zo vreselijk averechts bij velen.
Echt een stomme keuze als het om vrijwillige bereidheid gaat. Mijn paranoïde inborst vermoed dan ook dat er wel degelijk controle dwang achter zit.

geen koning | 22-07-21 | 22:37

@geen koning | 22-07-21 | 22:37: En wat ik ook niet zo begrijp is het gebrek aan het bieden van keuzes om mensen over te halen. Ik was oorspronkelijk van plan het vaccin in het najaar te halen: in de zomer is het risico wat kleiner, en dan had ik een half jaar langer gehad om de effecten en risico's zich te laten uitkristaliseren.
Uiteindelijk heb ik me vanwege al dat gedoe met testen (testen voor een bruiloft, teststraten die plat liggen) en al het overlast wat dat geeft me toch maar laten 'dwingen' nu al voor het vaccin te gaan.
Ik volg de adviezen van ome Hugo goed op: informeer jezelf. Dus ik heb uitgebreid mijn onderzoek gedaan, Janssen, Pfizer, Moderna.
Uiteindelijk er voor gekozen om voor het Pfizer vaccin te gaan.
Komt ik bij de test locatie, blijken ze alleen te spuiten met Moderna. Ik heb nog even getwijfeld om rechtsomkeert te maken en een nieuwe afspraak te maken.
Slechtere bescherming, meer bijwerkingen, prettig dat ik wordt afgescheept met de B-kwaliteit.
Ok, achteraf had ik dat inderdaad in de bevestigingsmail kunnen lezen dat het Pfizer OF Moderna was, maar waarom heb ik verdomme geen keuze gekregen, en inzicht toen ik de afspraken plande?

In iets breder verband: als je mensen wil overhalen biedt je ze vrij de keuze. Ben je bang dat Gates je een chip inspuit? Waarom kun je dan niet kiezen voor Sputnik of Sinovac? Bang voor mRNA? Kies voor Astra of Janssen. Bang voor trombose? Dan ga je juist voor een van de mRNA vaccins.

Ik dacht dat het idee was dat ze de vaccinatiebereidheid zo hoog mogelijk wilden krijgen, en daarbij vraag ik me wel af of mensen het vaccin wat jij voor hun uitkiest op te dringen de beste methode is.

potsenmakkert | 22-07-21 | 23:08

@potsenmakkert | 22-07-21 | 23:08: O ja, ik heb me ook nog ingelezen in Sputnik. Hoge effectiviteit, en ook nog eens een 'klassiek' vaccin, dus geen angst voor lange termijn effecten van mRNA, maar ik vertrouw er niet helemaal op dat de Russen bijwerkingen netjes registeren. En uiteraard kun je m hier vrij lastig krijgen, en zul je uiteraard zien dat onze vrienden in Brussel die niet goedkeuren (want je zou maar met een vaccin rondlopen wat niet is goedgekeurd door onze autocratische kameraden).

potsenmakkert | 22-07-21 | 23:10
▼ 5 antwoorden verborgen

"vrijheid en gelijkheid"

Grappig, dus 0% verantwoordelijkheid nemen bij vrijheid en gelijkheid. Net zoals om op de weg te mogen heb je voor nachtclub bezoek een bewijs nodig, zolang er sprake is van een pandemie.

RandomAct | 22-07-21 | 21:48 | 7

@Sitting_targets | 22-07-21 | 21:53: Precies, dat gelul over rekening houden met andere mensen.
Ik snap ook altijd dat gezeik niet als ik met 100 kmh door een woonerf rijd. Echt, met een spons en water is mijn auto zo weer schoon, en die enkele kras van zo'n kinderfietsje, ach, een auto is een gebruiksvoorwerp.
Maar waar haal je het lef vandaan om mij verantwoordelijk te maken voor de gezondheid van die kindertjes? Ik ben alleen voor mijn eigen gezondheid verantwoordelijk.

TheEgg | 23-07-21 | 11:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Ieder individu die zich niet wil laten vaccineren kan altijd nog 2 miljoen (is de schatting toch?) mede ongevaccineerden besmetten.
Daarmee kunnen ze er voor zorgen dat mensen die zich wel hebben laten vaccineren niet geholpen kunnen worden met reguliere omdat de ziekenhuizen vol liggen met al deze principiele godwinners.
En die 15 miljoen mensen die zich wel laten vaccineren hebben helemaal geen zin om in discussies als hier in de panelen verzeild te raken. Daarom zie je ze hier ook bijna niet. En zo kunnen jullie elkaar hier lekker gelijk blijven geven in je bubbel. En ik durf te wedden dat de meeste hardcore geenstijl lezers (zoals ik) deze discussie lekker aan zich voorbij laten gaan en zich afvragen waar het gezonde verstand van de redacteuren ineens is gebleven. Is Thierry Baudet ook een virus?
Laat je je vaccineren? Prima!
Lat je je niet vaccineren? Ook prima! Maar dan ook niet janken dat jij wel beperkt wordt in je vrijheden.

Pea a Monte | 22-07-21 | 21:48 | 5

Prima reaguursel, niks mis mee, maar u moet de knop nog net 1 tandje doordraaien, dan valt het kwartje.

horsteknots | 22-07-21 | 21:51

Kent u de Lambda variant van Covid-19? Dat is de Peruaanse variant, maar mag zo niet meer heten. Deze mutant is nu nog klein, want de Delta variant springt sneller over. De Lambda variant negeert alle vaccinaties. Het maakt dus niet uit of je ingeënt bent. Het is de vraag of deze variant de potentie heeft om dominant te worden, maar dan hebben we nog iets van 4000 variaties in de aanbieding. Dat is overigens vrij normaal. De Influenza kent ook vele variaties. Het gaat om het feit, dat we binnen 1,5 jaar van een redelijk vrije samenleving zijn afgegleden tot een soort China/Noord Korea. En 2/3 van het volk juicht dit toe. Daar ligt het echte probleem. Corona is naar en heel vervelend, maar je samenleving opblazen is 100x zo erg.

LV-225 | 22-07-21 | 22:03

@LV-225 | 22-07-21 | 22:03:
Dan laat je je toch niet vaccineren.
Hier in de broodfabriek in Rijswijk prikken ze 2 keer zoveel mensen in een uurtje als dat er hier onder dit artikel reageren. Allemaal makke lammeren of verstandige mensen?
Je mening doet er eigenlijk niet toe.

Pea a Monte | 22-07-21 | 22:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Misschien komt het wel zo ver dat we over een paar maanden COVID-patiënten schandpalen. ‘Schande!’ roepen terwijl ze op hun buik door de ziekenhuisgangen worden gesleept.

beldewouten | 22-07-21 | 21:46 | 3

We?
Gezien jou reaguursels denk ik niet dat wij samen aan een Corona patiënt gaan staan trekken.

D-Fens_1963 | 22-07-21 | 21:50

Dat niet, maar het komt nu al voor dat een niet- gevaccineerde op de covid afdeling met zeven andere niet- gevaccineerden ligt.
Die kijken elkaar dan toch even aan van 'hadden we niet...' Maar het zorgpersoneel zal dat iemand nooit aanrekenen.
Ik hoop nog altijd dat het aantal gevaccineerde mensen voldoende zal zijn om de zorgdruk te doen normaliseren. Als zorg weer maanden wordt uitgesteld heeft iedereen daaronder de lijden, gevaccineerd of niet.

letopuwzaak | 22-07-21 | 22:11

Ik heb gekozen voor vaccinatie. Een ander doet dat niet. Ik heb er geen probleem mee om naast die persoon in de rij te staan, of in het stoeltje naast heb in de bios te zitten. Zij hebben evenveel rechten als ik.

Flapoor | 22-07-21 | 21:45 | 3

Kijk, er bestaan nog redelijke mensen.

zwenkwieltje | 22-07-21 | 22:12

Flapoor, ik weet zeker dat IC behandelaars in de overvolle IC's je een erg domme flapoor vinden.

meneer Q | 22-07-21 | 22:22

@meneer Q | 22-07-21 | 22:22: ja, die overvolle ic's toch.

VP732 | 22-07-21 | 22:30

Ik vroeg me vroeger wel eens af hoe het toch kon dat massa’s Westerlingen zich schaarden achter een miljoenen medemensen vernietigend regime nog geen eeuw geleden. Makkelijk te hersenschudding engnekken zijn blijkbaar van alle tijden. Ook deze tijd helaas.

Nostra da Mus | 22-07-21 | 21:43 | 7

@randomact: niet feit maar fout. Die vervelende autocorrect ook altijd hè!

Veepert | 22-07-21 | 22:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Ergens in de jaren vijftig kreeg Tilburg de laatste pokkenuitbraak te verduren. Toen werd ook al besloten dat je Tilburg niet eens binnenkwam zonder "pokkenbriefje", m.a.w. een bewijs van inenting.

www.bd.nl/tilburg-e-o/chinese-toestan...

"Ook supporters van buiten de stad mogen de wedstrijden van Willem II bezoeken: mits ze naast hun kaartje een pokkenbriefje (een geldig vaccinatiebewijs) kunnen tonen."

omanders | 22-07-21 | 21:42 | 4

Zou dat nog steeds gelden?

Gijsbert | 22-07-21 | 21:56

Tilburg is opzeker een Pokkuhstad.

MeppieRocks | 22-07-21 | 22:14

Wij hebben zoveel vrijheiden dat we zijn vergeten hoe zwaar onze (voor-)ouders ervoor moesten vechten. En wij willen ze nu en altijd hebben zonder een inspanning. Geldt niet alleen voor inentingen.

redanx | 23-07-21 | 07:57
▼ 1 antwoord verborgen

Polariseren. Iets wat D66 als geen ander kan: Boeren moeten weg, want onze kinderen moeten huizen hebben. Tachtig jaar terug.

Mart6037 | 22-07-21 | 21:41

Als je allemaal van dat soort maatregelen gaat nemen -dan- zou ik pleiten voor een vaccinatieplicht boven 12 jaar. Heb dan maar dat lef.
Hoeven we geen QR codes etc.
Neem je als overheid ook de volle verantwoording voor het in orde zijn van de vaccins.
Einde discussie. En aan die paar religieuze zeloten die hun kinderpoliootjes liever in een rolstoel voortduwen.. “God creeerde de ziekte, het vaccin, en ook die rolstoel.

geen koning | 22-07-21 | 21:41 | 5

Heel duidelijk en terecht!

meneer Q | 22-07-21 | 22:24

@ratelaar | 22-07-21 | 21:50: Zit er hier geen fluoride in het water? Heeft ook dat effect. Moet bekennen dat ik géén idee heb of het in Europa ook in het drinkwater zit.

treintrien | 23-07-21 | 01:31
▼ 2 antwoorden verborgen

“ook eens te verplaatsen in andere vrije mensen in een vrije samenleving, en hun vrije opvattingen en overtuigingen”, Lol. 22 juli 2021 zal voortleven in het brein der reaguurder als ‘het keerpunt’.

beldewouten | 22-07-21 | 21:40

Er wordt hier duidelijk de verdeel en heers tactiek toegepast. Zoals het in Rwanda n paar decennia geleden ook zo’n succes was. Tussen de hutu’s en de tutsie’s
Daar was het verschil dat de Tutsie’s meer dan 5 geiten hadden en dus als vieze uitbuiters gezien werden. En de Hutu’ de onderdrukten. Kan overigens ook andersom geweest zijn, daar wil ik vanaf zijn. Maar dat is vast racistisch.. deze Hutu’s kwamen uiteindelijk in opstand tegen hun buren. En de gevolgen zijn bekend. Nu is het vevaccineerden tegen ongevaccineerden, waarbij de laatste groep straks steeds meer wordt buitengesloten, en de meerderheid van de bevolking vind dat prima blijkbaar.

Crankhead | 22-07-21 | 21:39 | 8

Hahaha, weet je wie die v&h politiek voerden? En die zouden we er dan bij willen hebben in de lage landen?

D-Fens_1963 | 22-07-21 | 22:08
▼ 5 antwoorden verborgen

Ander liberaal concept, met grotere implicaties dan de VVD wil weten:
De vrijheid van de een mag niet gaan ten koste van de vrijheid van de ander.

Dus, stel, de NAM , of de belastingdienst of een groot bedrijf kan juristen in dienst nemen die 40 uur per week hun zaak bepleiten. Een burger heeft die middelen niet, of ze worden murw geprocedeerd.
De toegang tot recht is ongelijk en inkomensafhankelijk.
En wat je doe je met onderwijs en gezondheidszorg, mobiliteit en onderwijs?

Lekker veel geld verdienen, prima natuurlijk. Maar ten koste van andermans vrijheid?

Moet je anti-liberale beslissingen nemen om de vrijheid van de een niet ten koste te laten gaan van die van een ander. Daar willen ze bij de VVD liever niet over nadenken.

kloopindeslootjijook | 22-07-21 | 21:38 | 4

Absolute vrijheid is een illusie. Die heb je alleen als je de enige bent op de wereld. Het is alleen telkens de vraag welke vrijheid zwaarder weegt.

elco485 | 22-07-21 | 21:46

hoeveel geld denk jij dat de VVD nu aan het uitdelen is? Dat geld gaat naar vrienden van de VVD.

Gijsbert | 22-07-21 | 22:02

@elco485 | 22-07-21 | 21:46: Absolute vrijheid is anarchie in de goede en vreedzame vorm. Dat is de Mens niet voor gemaakt. Het is een brug te ver, net als de goede variant van het communisme. Er zit altijd een rotte appel tussen het collectief, en die besmetten anderen. Zo gaat het altijd, want zo werkt de natuur. Een mooie test om dit zelf te controleren is om op een volkstuincomplex een gezamelijke schuur met gereedschap neer te zetten. Het is van iedereen, maar zet het na gebruik wel terug. De eerste dag gaat goed, de volgende dag mis je wat werktuigen, waarop je ferm de daders toespreekt. De derde dag slaan de rotte appels je met het werktuig de hersenen in, en nemen ze de macht over. (En dan wat groter trekken.) Uiteindelijk eindig je na onderdrukking in een soort staat van oorlog. Dan loopt er weer iemand tussen die zijn sigaret naast een benzinetank aansteekt, en daarna wordt de staat van oorlog ineens een echte oorlog met alles erop en eraan. Ok, het kan ook zijn dat je met pek en veren de stad/land uitgejaagd word, maar dan is het kwaad al geschied.

LV-225 | 22-07-21 | 22:57
▼ 1 antwoord verborgen

Dus inderdaad die Twitter Mevrouw..

Jij wilt niet mee doen..??

Ga je toch met je andere vriendjes spelen..

Wij gaan naar de disco..!!

neonreclame | 22-07-21 | 21:37
-weggejorist-
Rest In Privacy | 22-07-21 | 21:37 | 3

We leven in een aflevering van South Park. Ergens ooit ging het een keer over katten en onderduiken, inclusief gele ster. Uiteindelijk werd iedereen wakker (figuurlijk) en werd Cartman weer op zijn plek gezet. (Cartman wil de wereld veroveren en dat soort kwaadaardige zaken. Dit voor de onwetenden.) Het verschil met die tekenfilmserie is, dat de uitkomst best weleens helemaal verkeerd kan uitpakken. 62% van het volk dat 38% van het volk wil uitsluiten en rechten wil ontnemen, is een heel gevaarlijke cocktail. In dit soort gevallen is het handiger om 85+% van het volk mee te krijgen. Door dit test- en vaccinatiebeleid leg je als overheid een tikkende tijdbom onder je samenleving. Je blaast als overheid een belangrijke pijler op. Solidariteit noemen we dat. Over de andere 2 pijlers die opgeblazen zijn/worden, wil ik het nu niet eens hebben. Noem me een wappie, gekkie of dorpsgek. We gaan donkere tijden tegemoet en daar maak ik me behoorlijke zorgen over. Het is een soort perfect storm dat boven ons hoofd aan het ontstaan is.

LV-225 | 22-07-21 | 21:36 | 6

Yep een burgeroorlog in de maak.

ratelaar | 22-07-21 | 21:52

@omanders | 22-07-21 | 21:51: O, maar mijn mening is niet op een tekenfilm gebaseerd hoor. Soms heb je iets eenvoudigs nodig om een mening duidelijker te maken voor de onwetenden. Ik kan ook simpel zeggen dat 2/3 van het volk zijn/haar ziel aan de duivel heeft verkocht. Maar dat vinden mensen niet zo'n leuke boodschap.

LV-225 | 22-07-21 | 23:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Je bent vrij om al dan niet je rijbewijs te halen. Maar zonder mag je niet met een auto de openbare weg op.
Denk dat dat het wel is.
Biertje?

Hiram | 22-07-21 | 21:36 | 8

Jij mag niet meer reaguren totdat je een slok rioolwater hebt gedronken.

Gijsbert | 22-07-21 | 22:09

@Joris Beltsin | 22-07-21 | 22:02: Zodra een keuze effect heeft op anderen dien je die te overwegen.

Aanbaklaag | 22-07-21 | 22:29

@Aanbaklaag | 22-07-21 | 22:29: Ik weet niet helemaal zeker hoe het in Nederland geregeld is, maar dat is nog maar de vraag of dat het geval is. Van de week een artikel van een amerikaanse jurist tegen gekomen die aangaf dat je in heel veel beslissingen niet wettelijk verplicht bent om de belangen van anderen mee te wegen. Zo ben je bijvoorbeeld niet verplicht om iemand te redden van de dood. (dit even los gezien van de achterliggende ethiek).
Mogelijk dat dit in Nederland anders is.

potsenmakkert | 22-07-21 | 23:22
▼ 5 antwoorden verborgen

"niet wil vaccineren.." en dan zeggen "ook nog eens...". Wat bedoel je dan? Als je je niet laat vaccineren is een keuze (niet mee eens, maar free riders zijn er), maar dan is het niet "ook nog eens...", maar gewoon zonder die slachtoffer opmerking en die in god geloven en het daarom niet doen geloven ook in god als het gaat om genezing? Zo, ja, ik ben er wat klaar mij dat door dit soort lui mijn kind van 12 een uitnodiging krijgt.

TheseDays00 | 22-07-21 | 21:36

Zie de mens. Wees zijn broeder of zuster. Oordeel niet, of een ander zal u oordelen. Gun een ander het licht in de ogen, hoezeer hij uw Licht ook begeert.

Want U bent een mens: waarom zou iemand mijn Licht willen begeren? Het is niet vanzelfsprekend, Uw Licht. Laat staan als alle Poorten Wagenwijd open gezet worden.

Dat is wanhoop en politiek opportunisme. Hoe gedeelde smart niet halve smart is, maar een soort wonderbaarlijke vermenigvuldiging. Hoe een huidskleur helemaal niets met het vraagstuk van de ziel te maken heeft.

Hetkanverkeren | 22-07-21 | 21:36 | 3

Ik proef iets bijbels...
mensen met een gebrek mogen niet in de buurt van het altaar komen: Lev. 21:17-23
Kutboek

SterF... | 22-07-21 | 21:48

@SterF... | 22-07-21 | 21:48: Wat ik proef, is dat een zekere zin van absoluutheid in bepaalde stadia van de opvoeding niet misstaat. Het je kroost volwassen laten worden.

De beste stuurlui staan aan wal: ondergetekende kan U niets dan een behouden vaart wensen.

Hetkanverkeren | 22-07-21 | 21:59

Ik vind het problematisch dat er nog steeds lockdown maatregelen zijn. Dit virus gaan we niet "eronder krijgen" dit virus wordt niet "slimmer" (of dommer). Dit virus is er en gaat niet meer weg. We moeten accepteren dat het er is en doorgaan met ons leven.
Sommigen zullen ziek worden met griepverschijnselen, sommige zieker en er zullen ook mensen in het ziekenhuis terecht komen en er zullen ook mensen sterven. Accepteer dat en ga weer leven. Als samenleving.

JanVergoor | 22-07-21 | 21:34 | 4

@botbot | 22-07-21 | 21:41: er sterven mensen aan corona maar er sterven ook mensen aan de coronamaatregelen, staat u daar wel eens bij stil of gruwelt u daar niet van?

therealbraindump | 22-07-21 | 21:48

@botbot | 22-07-21 | 21:41:
Dat is wat virussen doen. Onnodige doden? Zijn er ook wel eens nodige doden dan? De dood hoort bij het leven, maar in de Westerse maatschappij zijn we gaan doen alsof de dood afgewend kan worden als je maar je best doet.

JanVergoor | 22-07-21 | 21:49
▼ 1 antwoord verborgen

De case voor een gedwongen vaccinatie, direct of indirect, valt echt niet meer te maken. Met de huidige vaccins worden we wat minder ziek, hebben een kleinere kans om te overlijden maar we doen even vrolijk mee aan de verdere verspreiding. Dan vervalt dus het argument van het grotere belang voor de volksgezondheid en blijft over ieders onvervreemdbare recht op eigen domheid/genialiteit of recalcitrantie.

Joris Beltsin | 22-07-21 | 21:33 | 2

Enige juiste reactie tot hier.

kokenrel | 22-07-21 | 22:08

Als ik het gedrag van de gevaccineerden zie dan denk ik dat die groep meer gevaar oplevert dan de groep ongevaccineerden die zich over het algemeen wel aan de anderhalve meter maatregel houdt. Die vaxmensen roepen heel hard: "IK ben al gevaccineerd hoor dus IK mag knuffelen en op schoot zitten en ohja ik doe ook dat kappie niet meer op in de trein. Gewoon, omdat IK deug."

De gevaxten denken oprecht dat ze niet meer besmettelijk zijn, met dank aan de NOS. Goedgelovige mensen.. ze bedoelen het goed, maar geen enkel besef van de werkelijkheid.

treintrien | 23-07-21 | 01:19

Alhoewel ik pro vaccinatie ben, vind ik ook dat we onze vrijheden niet lichtzinnig moeten weggooien. We zijn zeker nog wel een jaar met dit virus bezig en dat betekent vrijheidsbeperkende maatregelen plus tenenkrommende persconferenties van het komisch duo Mark en Hugo

thanseeuwen | 22-07-21 | 21:32

Erger vind ik de wappies die noodzakelijke operaties vertragen en onnodig veel geld opsouperen met hun vadsige superman lichaam dat achteraf toch medische zorg nodig heeft.
Denk je dat bijna een half miljoen uitgestelde operaties echt zitten te wachten op continue wappie geleuter over vrijheid en die oorlog die minder erg was?
Stel de keuze net als donor vast en handhaaf consequenties: wappie kan het zelf oplossen, wappie betaald voor doorgeven covid.

28 | 22-07-21 | 21:31 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Vind het prima als ondernemers de vrijheid krijgen om dan ook iets voor niet vaxxers iets te ondernemen, maar als je naar het rookbeleid kijkt waar je bijv. niet een kroeg speciaal voor rokers mag openen kunnen we dat wel vergeten..

nutsniet | 22-07-21 | 21:30

Velen hadden achteraf gezien liever in China geboren willen worden. Stop iedereen die een gevaar vormt voor het collectief maar ergens weg in een 'werkkamp'.

GroetenVanUrk | 22-07-21 | 21:28

Ik vind institutioneel het jeukwoord van het jaar (dank bij1 hier maar voor ja). Nu ook weer ergens anders voor gebruiken: inderdaad maakt het steeds belachelijker en klaar is het ermee.

TheseDays00 | 22-07-21 | 21:26

Hé verdomd.. Komen De Openbaringen nog uit ook.

RickyLaRue | 22-07-21 | 21:25

Tsja bij komen niet gevaccineerde er ook niet in... Waarom daarom..

niv01 | 22-07-21 | 21:25 | 6

Nogal gratuit, u kreeg toch al geen bezoek.

Joris Beltsin | 22-07-21 | 21:36
-weggejorist-
Rest In Privacy | 22-07-21 | 21:42

Jawel 1000 man per dag Einstein... Ga maar denken...

niv01 | 22-07-21 | 22:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Allemaal leuk en moreel lijkt het allemaal te deugen alleen dat al die deug partijen gelijkheid willen en geen groepen uitsluiten klopt natuurlijk geen ene klap van. Deugen/salonsocialisme het is simpelweg een hype en in de praktijk is het eindresultaat vaak het tegenover gestelde. Ze menen er overigens ook maar bar weinig van aangezien ze zelf ver van de vuurlinie afzitten.

Hollandse_blauwe | 22-07-21 | 21:25

Hoe zit het met de Bof Mazelen Rode hond/DKTP etc prikken dan? Kun je die ook weigeren.

Hondt | 22-07-21 | 21:24 | 1

Wat mevrouw de filosoof zegt over mensen die een vaccin tegen Covid-19 weigeren zegt ze mutatis mutandis over anti-vaxxers die andere vaccins weigeren.
Overigens, in veel gevallen zijn het dan ouders die beslissen over het lichaam van hun kinderen, hetgeen toch een iets ander geval is.

Schoorsteenveger | 22-07-21 | 21:31

Er overlijden wat (moddervette) hoogbejaarden extra en wat eerder, en we gooien de samenleving op slot. Want meer is die zogenaamde coronapandemie niet. Onthoud dat. De grondrechten vliegen het raam uit. Avondklok, vaccinatieverplichting. Voor een klein beetje extra veiligheid.

Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.

Rest In Privacy | 22-07-21 | 21:23 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Niemand kan mij het recht ontnemen om de ander, vanwege zijn gedrag, een grote egoïst te vinden.

Schoorsteenveger | 22-07-21 | 21:21 | 1

En dat geldt voor ieder ander net zo! Zelfs, eigenlijk metname,wanneer ze het niet met u eens zijn.... Toch?

VolleBak | 22-07-21 | 23:47

Aan welke kant van de muur wil je wonen ?

Steve1234 | 22-07-21 | 21:17 | 2

Tegel van de dag.

D-Fens_1963 | 22-07-21 | 22:01

Dit is een werkelijk prachtige vraag..


Zo prachtig dat het antwoord wel eens 42 zou kunnen zijn..

VolleBak | 22-07-21 | 23:17

Een negatieve test, op plaatsen waar de anderhalve meter niet gehouden kan worden, is wat mij betreft ook goed. Vrijheid is wat mij betreft maatgevend, al vind ik het heel dom om geen vaccinatie te nemen.

SterF... | 22-07-21 | 21:17 | 12

@VoltaireJohn | 22-07-21 | 21:27:
Dus u meent dat u het recht heeft om ouderen te besmetten omdat het toch maar ouwe zooi is die eerdaags toch wel doodgaan?

botbot | 22-07-21 | 21:32

@botbot | 22-07-21 | 21:32: Interessant, ik zie dat u het plaats in het perspectief van 'recht om ouderen te besmetten'. Deze bewoording interpreteer ik als ervan uit gaan dat ouderen expres besmet worden, wat dus niet het geval is. Niemand, maar werkelijk niemand loopt op straat in de hoop om ouderen te besmetten (tenzij je raar in je hoofd bent). De mensen die bejaarden overvallen, zijn diezelfde mensen die hoogstwaarschijnlijk bejaarden willens en wetens besmetten.
'recht' koppelen aan besmetten is geen goede standpunt.

Mensen die verkouden waren voor corona probeerden zoveel mogelijk afstand te houden van mensen die niet verkouden zijn, want zij waren bewust dat ze anderen konden aanstaken, maar dat wil niet zeggen dat ze het met opzet deden. De mensen die niet verkouden zijn weten van het risico, maar wisten dat verkoudheid en griep bij het leven hoort. Die dachten toen dus niet: ik word verkouden, ik kan mensen aansteken en een deel van ons beland in het ziekenhuis met ernstige longklachten.

Daarom hoorde ik ze ook niet vragen of die persoon/familielid/vriend/vriendin het recht had om hen aan te steken met de griep of verkoudheid. Helemaal als zij ziek werden door een vriend, waardoor uiteindelijk hun oma of opa overleed omdat hun kind/kleinkind hen aangestoken had.

Mensen plaatsten het virus centraal, maar niet de mens met het virus. Dat laatste is waar het nu om draait. En daar wilt u het 'recht om ouderen te besmetten' koppelen aan 'de mens met het virus' om mensen een schuld gevoel aan te praten over een situatie waar ze geen controle over hebben en waar ze in het verleden anders over dachten.

Weet u dat uzelf ook mee bewoog met het systeem van vroeger? Waarom denkt u er nu anders over: omdat de media het zegt? Omdat uw politieke leiders het zeggen? Anders?

Er is in uw leven niet veel verandert, dan alleen de maatregelen die u opgelegd werd. Is uw leven drastisch verandert? Nee. Totaal niet. Mijn leven niet, van de meeste reaguurders ook niet. U ligt niet in het ziekenhuis, ik niet en de meeste reaguurders ook niet.

U wil niet expres besmet worden, want dan heeft u het 'recht' om een ander te verwijten. Maar wilt u wel per ongeluk besmet worden? Dan kun je de ander niet verwijten. In uw perspectief zoals ik het interpreteer: vindt u het prima als ouderen besmet worden met corona, zolang de mens niet de schuldige is. Maar als de mens wil leven, zonder constant beperkt te worden in hun handelen omdat ze voor de ouderen moet waken en daarbij andere besmet, dan is het wel een probleem en koppel je 'recht om ouderen te besmetten' aan de mens om hen een schuldgevoel aan te praten. Als iedereen gevaccineerd is, vindt u het prima dat een gevaccineerde een andere persoon besmet?

Adriel | 22-07-21 | 22:32

@Muxje | 22-07-21 | 21:31: Die lopen niet te denken: wij gaan vandaag corona verspreiden, want dat is onzin. Ouderen worden per ongeluk besmet in het nabij zijn van de groep beneden 50. Jongeren hangen niet rond rondom ouderen, omgekeerd ook niet. Maar ze komen elkaar wel tegen bij publieke plaatsten zoals het openbaar vervoer, winkels en voorzieningen.

Adriel | 22-07-21 | 22:45
▼ 9 antwoorden verborgen

En ondertussen blijven de huisarts en de GGD je maar lastig vallen met kuch uitnodigingen voor een vaccin.
Moet die rotzooi gewoon niet in mijn lijf.

komtdatschot | 22-07-21 | 21:14 | 10

@MaarFeitelijk | 22-07-21 | 21:43: Daarom wordt Astra ook niet meer gebruikt in Nederland. Maar de rest is volkomen veilig! Ja, echt! Deze wel!

O ja, ik ben gewoon gevaccineerd hoor, ik vind het risico te overzien, maar als je zegt dat er niets mis is met de vaccins weet je meer dan al die wetenschappers die nog steeds onderzoek doen naar de effecten van de vaccins.

potsenmakkert | 22-07-21 | 23:30

@potsenmakkert | 22-07-21 | 23:30:
AZ is voor zover ik het begrepen heb als je geen vrouw onder de 60 bent veilig. Die fatale trombosegevallen die bekend zijn waren toevallig allemaal vrouwen jonger dan 60. En aangezien er bij mij een slurfje hangt en ik er net een halve eeuw heb opzitten zou ik als ik ervoor in aanmerking zou komen AZ gewoon nemen.
Maar eerlijk is eerlijk, ik hoop dit jaar nog te kunnen vliegen en daarvoor moet je gevaccineerd zijn. Anders had ik het nog wel even uitgesteld om te kijken wat a: het beste en veiligste vaccin is, b: kijken wat qua registratie de minste rompslomp en kosten met zich meeneemt en de minst nadelige gevolgen heeft en c: afwachten wat er met de verdienmodellen met testen voor toegang icm wel/niet gevaccineerd gaat gebeuren.
Ja, ik ben sceptischer geworden. Niet wbt de vaccins of het vaccineren maar het beleid en de gevolgen die dit beleid gaan hebben voor zowel gevaccineerden als niet-gevaccineerden. Wat ik gisteren al zei, zo hebben we dit niet met elkaar afgesproken, meneer De Jonge.

Graaisnaaiert | 22-07-21 | 23:50

@Graaisnaaiert | 22-07-21 | 23:50: Als ik nu zo de informatie bekijk lijkt het inderdaad alleen een risico te zijn voor vrouwen onder de 60. Ik heb nog getwijfeld het Janssen vaccin te nemen. Dit vooral omdat dit een 'klassiek' vaccin is, waar de lange termijn effecten dus wat beter ingeschat kunnen worden. Mijn grootste reden om toch voor een mRNA vaccin te gaan was dat er toen al gedreigt werd dat je in het najaar dan alsnog een pfizer of moderna moest gaan halen. Vaccins combineren wil ik niet, omdat je dan de lange termijn risico's van verschillende vaccins gaat combineren.

potsenmakkert | 23-07-21 | 13:20
▼ 7 antwoorden verborgen

Hoe meer je ze uitsluit hoe recalcitranter die anti-vaxxers worden. Al dat gedram heeft een tegendraads effect. Neemt niet weg dat ik het een domme keuze vind.

ventilatiesysteem | 22-07-21 | 21:11 | 3

Dom dat zal de tijd uitwijzen. Besef u enkel dat ik keus en na pak um beet 4 a 5 weken hetzelfde heb als u. U kunt nooit meer krijgen wat ik heb.

Om het extra leuk te maken, corana kunnen we gewoon beide nog krijgen.

Remi A. | 22-07-21 | 21:18

@Remi A. | 22-07-21 | 21:18:
Ik heb het nu drie keer gelezen, maar ik begrijp er oprecht geen bal van.

SterF... | 22-07-21 | 21:23

Dezelfde mensen die ‘baas-in-eigen-buik’ roepen (en het prima vinden dat een bijna levensvatbare foetus van 24 weken verhakseld wordt) zijn vaak de mensen die roepen ‘stop die prik in je engerd want anders!’.

Daar zit wel een vorm van ironie in.

Zelf vaccinatie overigens wel opgehaald, maar de dwang en drang jegens miljoenen Nederlanders voor wie Corona nauwelijks ernstig is, dat is stuitend,

JohnLocke | 22-07-21 | 21:10 | 1

Rokers die geen troep in hun lichaam willen.

BrutusBosch | 22-07-21 | 21:24

Al eerder gezegd. Morgen 2e prik, maar ik ga geen Corona app installeren voor toegang om ergens binnen te kunnen. Dan maar niet. Ik heb geen zin in een sociaal paspoort Chinese stijl waar dit de opmaat voor is. Het is een hellend vlak waarde niet aan moet beginnen. Zie animal farm. Met hun “no pigs shall sleep in human beds” wat “no pigs shall sleep in human beds under blankets that are blue in winter month of January when it’s full moon on a Saturday the 13th”

Snap_het_ook_niet | 22-07-21 | 21:09 | 3

Zelfde verhaal, ik ga niet naar gelegenheden die alleen toegankelijk zijn met die corona check app. Voor mij is dat mensen met oneigenlijke middelen proberen te dwingen om een vaccin te halen, en bedrijven die daar aan mee doen boycot ik voorlopig.

potsenmakkert | 22-07-21 | 23:33

@potsenmakkert | 22-07-21 | 23:33: Ik las dat je ook bij je verzekering een uitgeprinte QR-code kunt aanvragen? Zonder de corona-app. Dat maar eens proberen - gewoon ergens op een papiertje bewaren. Verder voorzie ik een tweedeling tussen horeca die er niet om vraagt en die etablissementen die het wel eisen. Rare wereld...

kapoerewiet | 22-07-21 | 23:37

@kapoerewiet | 22-07-21 | 23:37: Ik heb zo'n vaag vermoeden dat de overheid het verplicht gaat stellen in bepaalde gelegenheden. Het 'papiertje' is bij mij het gele boekje.

potsenmakkert | 23-07-21 | 13:22

Wanneer de overheid aan zichzelf een grensbewakingsplicht oplegt, neem ik die prik. Voor wat, hoort wat.

grmblll | 22-07-21 | 21:07 | 1

Ja, dat blijft interessant om te zien, hoe nu opeens het afsluiten van grenzen helemaal geen probleem meer is, terwijl er voorheen altijd werd geroepen dat dit aaaaabsoluuuut niet mogelijk was.

potsenmakkert | 22-07-21 | 23:34

`Institutioneel OOK nog worden buiten gesloten`

Ga er maar aan staan....

neonreclame | 22-07-21 | 21:07 | 2

Benieuwd was SS en Triest1 hier van vinden

nutsniet | 22-07-21 | 21:19

Stapje voor stapje tot je het einde van de loopplank hebt bereikt.

Steve1234 | 22-07-21 | 21:07

Van Rossem, je kunt wel drammen dat je geen onderdeel wilt zijn van de enige oplossing uit de ellende. Je zou het inderdaad egoïsme of zelfs decadent kunnen noemen, maar het is wel je goed recht om geen prik te willen. Echter, kun je niet verwachten dat de rest van de samenleving het maar moet accepteren dat ongevaccineerden bv voor mega uitbraken zorgen in bv discotheken/horeca zoals afgelopen weken. Met andere woorden; de vrijheid van ongevaccineerden om domme keuzes te maken houdt wel een beetje op als andere/de samenleving daar hinder van ondervinden.
Overigens gold dit principe pre-covid ook al, bv ongevaccineerde kinderen die geweigerd konden worden bij de kinderopvang.

Diederik_Ezel | 22-07-21 | 21:06 | 12

Geprikte zijn minder vatbaar om (nogmaals) ziek te worden en minder besmettelijk naar derden. Je loopt dus minder risico. Geprikte prikken willen verplichten, afdwingen en niet prikkers "Aso's" noemen, zijn dus feitelijk zelf de grootste "Aso's", niet omdat ze bang zijn voor corona, maar bang zijn dat ze hun "normaal" niet (snel) terug krijgen of weer afgepakt word. Nou, pech voor je.
Ik ben niet anti vaccinatie, vind ook dat kinderen, en met name de jongste, die (nog) geen keuze kunnen nemen geprikt moeten en mogen worden, maar deze en alle andere griepprik varianten, komen er bij mij vooralsnog niet in.
En dat ik dan niet naar een disco kan... dat deed ik toch al niet...

verlegenmaarlief | 22-07-21 | 21:24

Precies ja, ongevaccineerde kinderen worden geweigerd. Corona kan mensen doden. Als je bewust risico neemt om de dood van een ander te veroorzaken dan is niet-vaccineren toch asociaal en het heeft niks met je vrijheid te maken.

Panzuulor | 22-07-21 | 21:24

@elfenstein | 22-07-21 | 21:14: Goed voorbeeld, auto rijden. Dat mag je immers ook alleen maar als je eerst les gevolgd hebt, en daarna een examen succesvol hebt afgelegd.
"Jouw vrijheid houdt op waar hij mijn vrijheid doorkruist". En dat doet ie aangezien de ongevaccineerde idioot een bedreiging is voor anderen.

En die Godwin slaat als een tang op een varken, want iedereen kan gewoon een prikje halen. En er wordt niet tot 3 generaties terug gekeken of jij niet toevallig een ongevaccineerde voorouder had, om dat te gebruiken als reden om je te vergassen en in een verbrandingsoven stoppen.

TheEgg | 23-07-21 | 00:18
▼ 9 antwoorden verborgen

Je moet het omdraaien, we moeten de kwetsbaren beschermen (niet-gevaccineerden). De niet-kwetsbaren hoeven niet te leiden onder de mensen die ondanks toegang tot 500 jaar wetenschap en leven in een top-10 rijk en vrij land niet te leiden onder de weigering van kwetsbaren om niet -kwetsbaar te worden. Dit moet een keer stoppen. Enige alternatief is om een vaccinatieweigeraars een soort vrijwaring te laten tekenen voor de IC, maar helaas (gelukkig) kan dat niet in een beschaafd land.

hondsdolle baas | 22-07-21 | 21:05 | 8

@MaarFeitelijk | 22-07-21 | 21:41:
Doen we ook gelijk de Roker, fattys, drinkers, sporters in de ban die een aanslag op de zorg zijn? Wel zo makkelijk om iedereen uit te sluiten als jij zelf als een kasplantje leeft, maar zo leven mensen nu eenmaal niet en jouw communistische denkbeelden zijn geen utopia, dat is al een tijdje bewezen! Uitsluiten is geestelijke armoede en de domme maakt de wereld niet beter.

TijdelijkOptimist | 22-07-21 | 21:56

@TijdelijkOptimist | 22-07-21 | 21:56: allen die u noemt zijn al voorgedragen voor beperkingen. Ook die leuke sporter die regelmatig met voetbalblessures thuis zit waardoor de collega's extra moeten werken of zelfs niet met vakantie kunnen. Daarbij nog de loonkosten en medische verzorging. Aan het eind van het jaar willen ze na 6 weken ziekteverlof wel volledig meedelen in de bonus.

MaarFeitelijk | 22-07-21 | 22:29

@MaarFeitelijk | 22-07-21 | 21:41:
Denk dat mensen die weigeren om donor te zijn zelf ook geen donororganen willen ontvangen. Ik tenminste niet. Er wordt niets uit mij gehaald na mijn dood er en wordt niets ingestopt voor mijn dood. Zelfs geen donorbloed.
Ik sta er heel simpel in; je krijgt een hand met kaarten bij je geboorte en daar moet je het maar mee doen. We gaan geen kwartet spelen met lichaamsdelen in huize Graai.
Ben overigens geen anti-vaxxer, dat voor alle duidelijkheid.

Graaisnaaiert | 22-07-21 | 23:40
▼ 5 antwoorden verborgen

Filosofe Josette Daemen kon blijkbaar even niet op het woordje Tweedeling komen

Tobi | 22-07-21 | 21:05

Wat zijn we toch verwend hier. Ze moeten ze in kampen stoppen, die anti-vaxers.

heppykemper | 22-07-21 | 21:04 | 7

inderdaad, niet willen meehelpen vanwege gekoesterde waanideeën maar wel op de maatschappij blijven parasiteren en daar ook nog applause voor willen krijgen.

MaarFeitelijk | 22-07-21 | 21:39

Kan ook andersom. Alle gevaccineerden in een afgesloten kamp. Hartstikke safe! En vaxxers laten zich makkelijker overtuigen, dus dat lijkt me de eenvoudige weg.

marcoplarco | 22-07-21 | 21:55

@MaarFeitelijk | 22-07-21 | 21:39: Parasiteren nog wel?! Ik schat aan de grammatica en verdere gebruik van de Nederlandse taal, zomaar in dat ik per jaar netto "net" even wat meer aan de schatkist afdraag dan u als duidelijk de tokkie van ons tweeën zijnde...

Ik stel voor dat u gaat werken en ik dan niet meer middels mijn premie aan de zorgverzekering hoef bij te dragen, ieder voor zich en misschien dat er een god is die voor u zorg wil dragen?

PieterC | 23-07-21 | 02:24
▼ 4 antwoorden verborgen

Echte vrijheid en gelijkheid bestaan beiden niet. Ze zijn hooguit relatief te zien.

Expert Homo | 22-07-21 | 21:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl