achtergrond

Geenstijl

Pieter 'champ' de Jongh deelt sneak preview van groot voetbalgeheim

Niet (meer) beschikbaar

\

Zomaar in de mailbox: videootje vanuit Kenia van de champ aller champen alias coach Pieter de Jongh. De eenvoudig Castle Lager Challenge Cup winnaar komt met een onthulling van megaformaat. De champ kent veel mensen. Belangrijke mensen. Correctie: 'erg' belangrijke mensen. Die hebben hem gewezen op een gloedjenieuw Nederlands project. Iets dat niemand ooit eerder gedaan heeft. 

We hebben onze beste vertaler erop gezet, die heeft weten te ontrafelen dat het gaat om de website www.voetbalvandaag.nl. Dit domein biedt onder andere live scores, uitslagen en de 'stend'.  Als we de Jongh moeten geloven, zijn zij altijd de eerste met 'de score'. 

Het wordt nog geheimzinniger, want er komt ook een nieuwe site. ONLINE. 'Only this moment, it is a little secret'. Meer nieuws is coming. Het project schijnt zelfs van dusdanige omvang te zijn dat wanneer het grote geheim onthuld zal worden, we terug zullen denken aan de champ. Sterker nog: Iedereen zal hem nog meer aanbidden dan ze in Afrika al doen.

Volg Voetbal Vandaag en 'everything is to follow about football', live scores, results en the stend'. Als er trouwens iemand is die nog nooit van de champ gehoord heeft, deze wereldreiziger gaf in 2020 een nogal opvallend interview. Hij had net een Zimbabwaanse cup gewonnen en stond een legertje opgetrommelde journalisten te woord in een taal die nog uitgevonden moet worden. Daarin kwamen zinnen voorbij als ‘aai heer not wat joe seej’ en ‘I can no answer give, if you not that clear English speak’. Hilarisch maar hij stond het met een stalen gezicht te verkondigen.

Ennieweej, the champ heeft een aardige staat van dienst. Zijn cv loopt van Mongolië en Swaziland tot aan Zuid-Afrika, Zimbabwe en Kenia. Oh, en tot aan een studio op een onbekende locatie waar hij samen met The Diamond Trio het EK-deuntje ‘The Champ steunt de Boer’ opnam. Megahit. Bijna 1.500 keer bekeken, waaronder 1.300 keer door Pieter de Jongh zelf.

De champ heeft ons toch aan het denken gezet. We willen meer info over dat project. De redactie toont zich eensgezind: Laten we de champ maar ff overslaan, want waar bazelt ie nou allemaal over, joh. FF surfen naar de website, contactformuliertje invullen en wachten op een medewerker. Binnen tien minuten hangt eigenaar Nicky aan de lijn.

Maar ook Nicky zwijgt als het graf over wat er komen gaat. Wel wil hij kwijt dat het inderdaad gaat om een splinternieuw platform dat draait om voetbal. Op de bètaversie die momenteel online staat, kunnen liefhebbers als een soort teasertje nu al terecht voor een actuele tv gids. Daar zie je dus voetbalwedstrijden die vandaag op het programma staan, maar ook live scores en uitslagen.

Bezoekers die klikken op voetbal op tv, kunnen het programma van vandaag, morgen en deze week zien. Ook kun je zenders aanklikken zodat je precies weet welke competities daarop uitgezonden worden.

Tenslotte lees je informatie over livestreams. Leuke info Nicky, maar dat kunnen we zelf ook wel zien. Hij wil verder niets kwijt over wat voetbalminnend Nederland op korte termijn te wachten staat en verwijst naar de woorden van de champ. ’Follow Voetbal Vandaag en everything is to follow’.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.