Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Megacrash Drenthe. Vier doden, vijf gewonden

Tering Jantje

Zo hee. Terwijl half NL op de weg terug was van de bbq of de zwemvijver (koud) zijn bij een megacrash op Hunebed Highway N34 (stomme wegen waarop mensen maffe inhaalacties plaatsen) bij Borger vier doden en vijf gewonden gevallen. In totaal waren er zes auto's en negen personen betrokken bij het ongeval, waarover DVHN aanvankelijk meldde dat er zelfs een auto van het talud was geknapt. Dat trok de politie later 'in twijfel'. Hoewel de klapper gisterenavond dus al plaatsvond, komen de hulpdiensten vandaag met meer informatie over de slachtoffers en hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Foi.
UPDATE - Nu ook meerdere voertuigen mega-crash op de A2.
UPDATE 11.15 uur - Politie komt met statement over crash bij Borger. Doden zijn een 24-jarige man uit Dalen, een 69-jarige vrouw en een 72-jarige man uit Assen en een 48-jarige man uit Gramsbergen. Politie zoekt getuigen of dashcambeelden.

Drenthe Tam Tam (onbevestigd nieuws)

Social

Reaguursels

Inloggen

Ik kom er dagelijks langs, en sinds er rotondes zijn geplaatst, heb ik al vaak gezien dat er mensen zijn die de afrit vanaf de kant Emmen richting Borger OP willen rijden want oude kaarten op TomTom. Of de afrit Vanaf Gieten naar Borger willen oprijden want TomTom zegt: rechtsaf. Als dit in dit geval gebeurt is en je komt met een behoorlijke snelheid de afrit op naar Borger, en er komt een spookrijder aan dan kun je alleen maar van het talud af, en dan kom je dus weer op de N34 terecht, met alle gevolgen van dien. Ik heb zo’n vermoeden…

Maggiderin | 31-05-21 | 19:25

Oorzaak is de algehele verruwing in de samenleving. Ik sta in de kringloopwinkel voor de boekenkast. Een paar meter verderop staat een man ook te kijken of er wat van zijn gading is. Hij heeft een kleuter bij zich van een jaar of 3 4. Het kind rent heen en weer en schreeuwt, is zeer luidruchtig. Natuurlijk wil je je dochtertje niet in een gevangenis opvoeden. Maar na een paar minuten vanj luidruchtigheid zou de vader moeten zeggen: Marietje, kom even bij papa en even stil zijn.
Maar nee, het gaat maar door. Ik denk: Dat kind heeft later ADHD.
Op de oversteekplaatsen rijden scooters gewoon door terwijl het stoplicht op rood staat. Dat zijn dan meestal bontkraagjes. Het vervelende is dat het gedrag van die lieden overgenomen wordt door de andere jongens, zo van: Dat kunnen wij ook.
Op de oversteekplaats op een belangrijke verkeersader rijdt een fietser gewoon door het rode licht. Wij voetgangers voelen ons bedreigt. Als ik hem daarop wijs stopt hij zwabberend 7 meter verderop en roept: Dit is Amsterdam!
In een straat rijdt een jeugdig figuur op een elektrische fiets met razende snelheid tegen het verkeer in. Een oude man die wil oversteken wordt bijna met hoge snelheid aangereden. Het had niet veel gescheeld of 112 had een ambulance moeten sturen. Een meisje wordt om 11 uur 's avonds aangereden. Een paar meter verderop ligt haar mobieltje. Een pizzabezorger dacht het nog te redden als hij in het donker oversteekt. Maar het wordt zijn dood.
Wat zei Professor Pleij ook weer? Hij zei: Onder het wapen van de Nederlandse leeuw staat "Je maintiendrai", ik zal handhaven. Daar zou eigelijk moeten staan: Moet kunnen!"
Het probleem is dat de opvoeding faalt. Op school en thuis in het gezin. En dat vertaalt zich eenvoudig naar de situatie op snelwegen.

pushpins | 31-05-21 | 18:40 | 2

Het is niet per se verruwing, het is tegenwoordig gewoon in de mode om aan alles en iedereen schijt te hebben. Van de jeugd begrijp ik het nog wel, maar aan die asociale babyboomers erger ik me groen en geel

TalkingHead | 31-05-21 | 18:59

Exact. Het probleem wordt met elke generatie erger: een van de ouders gedraagt zich als een tokkie en dat wordt voor een kind normaal gedrag. Die is zich van geen kwaad bewust als hij het papiertje van zijn ijsje of blikje red bulletje op de grond laat vallen.

Jongeren die net een rijbewijs hebben, hebben ook al meteen een auto waarin ze rijden alsof ze zich in een videospel bewegen, zigzaggend tussen auto's door, denkend dat ze kunnen tippen aan Max Verstappen.

Dat jij goed oplet en een ongeluk weet te voorkomen, hebben ze niet eens in de gaten. Ze denken dan serieus dat ze over goede stuurkunsten beschikken.

Nogmaals sterkte voor de nabestaanden en niet te vergeten de hulpverleners die hele nare taferelen op hun netvlies zullen blijven zien, zeker de brandweermannen

Roos | 31-05-21 | 19:42

Tweebaanswegen buiten de bebouwde kom halen in de statistieken al sinds jaar en dag het hoogste percentage doden onder automobilisten. Véél hoger dan om het even wat voor andere wegen.
Te verklaren uit het feit dat het meestal frontale aanrijdingen betreft, waarbij de voertuigen elkaar raken met 80 + 80 = 160 km/uur, of nog hoger als het zoals hier een 100 km/uur weg betreft.
Botsproeven worden meestal uitgevoerd bij 50 km/uur tegen een betonnen muur; dit soort botsingen zijn dus 3 tot 4 keer zo hard. Dan maakt het niet zo veel meer uit hoeveel sterren jouw auto in de NCAP test heeft gekregen.

Leon Tosti | 31-05-21 | 18:06 | 1

Doe maar even wisselen Pietertje. Mythbusters heeft hier een hele aflevering aan besteed, voor het geval onderstaande te lastig is.

Bij een frontale aanrijding worden de snelheden niet 'verdubbeld'. Een frontale botsing van 80 km/h is (bij gelijke auto's) hetzelfde als 80 km/h tegen een betonnen muur. Immers: Ek = 1/2 mv^2. Bij 160 km/h zou je dus vier keer zoveel energie hebben als bij 80 km/h. Dat is nog altijd de dubbele hoeveelheid energie van twee auto's met 80 km/h. Met de eerste wet van de thermodynamica komt je daarmee tot de conclusie dat de energie niet opeens kan verdubbelen. Ook wel logisch, want in beide geschetste gevallen komt de auto in dezelfde tijd en afstand tot stilstand, met dus dezelfde g-krachten.

ImpieYay | 01-06-21 | 00:38

Dat die gast zichzelf doodrijdt is al erg genoeg, maar als onschuldige mensen onderdeel worden van deze actie, dan is dat gewoon k*t en niet te begrijpen. Sterkte voor de nabestaanden.....

Marvin_NL | 31-05-21 | 16:31 | 1

Ook dit is verloedering, "al erg genoeg" zooo politiek correct, het gaat hier om een klootzak die vermoedelijk 200 km/hr rijdt.

G.M.I.M. Pet | 31-05-21 | 22:47

Ik ken Hunebed Highway, vraag me af wat hier is gebeurd om van een talud de weg op te worden gelanceerd.

Vreselijk dat andere mensen hierdoor zijn overleden. Sterkte aan de nabestaanden.

Roos | 31-05-21 | 15:37 | 1

Ik ken de weg vrij redelijk, mooie weg/omgeving, maar sommige stukken wel link met gevaarlijke inhalers (hardrijders).

Het is inderdaad in de eerste plaats vreselijk wat daar gebeurd is. Oorzaak lijkt nog niet bekend. Je vraagt je inderdaad af wat hier de aanleiding was. Niet de “gebruikelijke” botsing lijkt het.

Heel naar allemaal.

Nuuk | 31-05-21 | 19:11

Ik rij daar nogal vaak.
De N34 is een prachtig stuk asfalt, maar kent twee problemen:
[1] Waar je in kunt halen mag het doorgaans niet
[2] Waar je in mag halen kàn het doorgaans niet.

Wie de belijning heeft goedgekeurd weet ik niet, maar hij of zij moet vergevorderde Alzheimer hebben. On-onderbroken lijnen lopen tot vlak voor, of soms zelfs in de bocht. Hoe dan ook vaak op bochtige stukken. Lange rechte einden zijn vaak voorzien van een dubbele ononderbroken streep.

Over de toedracht van deze crash weet ik niets, maar zoals u kunt zien op de bovenste foto is het daar niet toegestaan in te halen, maar is het wel behoorlijk overzichtelijk. De oprit vanuit borger zit rechts op de foto, dus dat daar niet ingehaald mag worden is logisch. Maar het wordt wel gedaan.
Mijn educated guess zou zijn dat hier een inhaalactie falikant fout is gegaan.

McPhart | 31-05-21 | 15:21 | 1

Dus is het toch handiger dat je daar niet mag inhalen.

lekgoot | 31-05-21 | 16:50

Zo'n 35 jaar geleden kocht ik mijn eerste auto. Van een vriend. Tot dan toe was ik altijd een 'meerijder' in auto's van anderen, ook als we op verkansie gingen naar de 'Provans' of naar de Costa's.

Een eigen auto betekende eindelijk vrijheid. Weggaan als ík dat wilde, wanneer ik dat wilde. Het was een feest om auto te rijden; naar mijn werk, naar mijn familie in Zuid-Limburg, naar de Ardennen, naar Frankrijk, Spanje, Duitsland, Oostenrijk.

De afgelopen 15 jaar heb ik niet zoveel kilometers gemaakt Om budgettaire- en gezondheidsredenen. Maar sinds het een paar jaar weer allemaal kan, schrik ik er echt van hoeveel idioten er op de weg zitten. Niet alleen is het enorm veel drukker vanwege al het zwakbegaafde petten-volk dat zo nodig een auto moet, maar je wordt bovendien geconfronteerd met debielen waarvan je je afvraagt hoe ze in 's hemelsnaam hun rijbewijs bij elkaar hebben gefraudeerd.

"Moslims kunnen niet rijden". Dat concludeerde een collega van me die als Midden-Oosten-correspondent voor de krant waarvoor ik werkte, jarenlang gewoond had in respectievelijk Beiroet, Damascus, Jeruzalem en Caïro, en zich in die steden en landen veelvuldig per auto verplaatste.

Dat laatste merk ik vooral in & rond mijn woonplaats 020: patsergedrag in Golfjes, Polo's, Mercedessen en Audi's, veel te hard rijden, geen voorrang geven, irritant inhalen, geen richting aangeven, stilstaan op onmogelijke plekken, en als je er een opmerking over maakt meteen van dat intimiderende apengedrag, en geklooi en ignorant weggedrag van taxichauffeurs - die tegenwoordig vrijwel zonder uitzondering Turks, Marokkaans, Irakees of whatever anderszins Midden-Oosters zijn.

Maar niet alleen import volk dat geen boodschap heeft aan, of kennis heeft ván verkeersregels of gentleman-gedrag, verziekt de sfeer op de Nederlandse wegen, ook autochtone puistenkoppen met hun petten achterstevoren op hun harses geplakt, vergeten alle verkeersregels zodra ze het CBR-gebouw verlaten met hun 'geslaagd'-papiertje.

Autorijden is gewoon niet leuk meer. Als autoliefhebber vond ik het altijd heerlijk om de weg op te gaan, maar momenteel voel ik het meer als een noodzakelijk kwaad. Het Nederlandse wegennet is een slagveld geworden waar de benzine-damp heeft plaatsgemaakt voor de stank van testosteron.

Peter Emile | 31-05-21 | 14:32 | 2

Peter, ik woon ook in de Metropoolregio en erger mij aan hetzelfde gedrag.
Maarreh: ik zeg er niets meer van.
Been there, done that, have accepted it.

MK27 | 31-05-21 | 14:55

Soms denk ik dat e.e.a. samenhangt met de (groeiende) bevolkingsdichtheid. Het wordt steeds drukker er steeds minder ruimte, men zit elkaar steeds meer op de lip irritatie en frustratie nemen toe. Dat uit zich o.a. op de weg.

Dan spelen ook nog door links als ‘triviaal’ voorgestelde cultuurverschillen mee.

De intensieve menshouderij Nederland. Net als de varkens in mega-stallen die elkaar bijten of kippen die elkaar pikken beginnen de mensen elkaar ook steeds meer naar het leven te staan. Een van de dichtst bevolkte landen ter wereld. Elke centimeter bebouwd en gereguleerd, steeds minder ruimte, weinig plekken waar je niet of nauwelijks nog andere mensen tegen komt.

Mooi hoor die progressie...

ratelaar | 31-05-21 | 16:04

Gelanceerd hoe dan? Raar dat er zo weinig bekend is over toedracht. Obv sporen en ligging wrakken moet je toch wel een beeld kunnen vormen? 6 auto's betrokken, moet echt een enorme klapper zijn geweest

Gen. Maximus | 31-05-21 | 13:34 | 1

Krachten moeten weg kunnen, oo welke manier dat zoekt de natuur

boerk | 31-05-21 | 14:01

Als dat waar is.. Consumptiedrang, mijn auto kan het dus ik wil het.

Na een jaartje lekker rustig aan, en uitrusten lijken helaas te veel mensen momenteel x2 te compenseren wat momenteel goed te zien is in het verkeer.

Rond het zelfde tijdstip ook zo'n 'oldtimer' bij Yde/DePunt op de A28. Bocht gemist en ook niet meer onder ons. Fiets aangereden in Groningen, eenzijdig ongeval hier, aanrijding door voorrangfout daar ... etc. Was gister een opvallend dagje.

FLP_du_Stok | 31-05-21 | 12:47 | 2

Dit, het zal ook nog even doorzetten.

Blauwe Wafel | 31-05-21 | 16:19

De persoon die sommige van de afritten op dat stuk heeft bedacht, mogen ze ook naar het gekkenhuis brengen. Als je er niet bekend bent, vlieg je daar zo uit de bocht. Sommige van de afritten daar zijn namelijk hooguit met 30-50 km/h te doen (zeker voor een oldtimer met dunne bandjes), maar er staat nergens een (advies)snelheid aangegeven. Zeker in het donker is dat verraderlijk.

ImpieYay | 01-06-21 | 00:45
-weggejorist-
Jeggeworist | 31-05-21 | 12:44 | 1

Rij wel eens naar Amsterdam Noord en vooral ‘s avond en ‘s nacht is het bal. Allemaal gassies in A3, Polo, Golfjes die steevast 30-40 km bovenop de toegestane snelheid doen, achterlijke inhaalacties, de Ring op scheuren, door rood etc. Politie is er niet. Of veels te weinig. Gek genoeg in Noord erger dan andere plekken in A’dam.

Risingson | 31-05-21 | 12:16 | 1

Mag ik u dan van harte de invoeg-/ uitvoegstroken van de A10 bij Westerpark, Bos en Lommer en Geuzenveld aanbevelen? Je moet wél houden van Tesla's met blauwe platen, alsmede van hagelwite BMW's met te veel uitlaten en als CL 63 AMG vermomde 'Mercedessen', anders wordt het tamelijk snel saai.

bisbisbis | 31-05-21 | 16:20

Voordat je vanaf de rijbaan het talud oprijdt, moet je door een greppel die circa 30 cm lager ligt. In deze greppel liggen om de 18 meter betonnen afvoerputten, die qua hoogte tussen het wegdek en de bodem van de greppel liggen. Wie hier van de weg raakt en zo'n put treft, verliest sowieso de macht over het voertuig.

happen_maar | 31-05-21 | 12:01

Gisteren was het weer hopeloos spelen met je leven geblazen. Op dijkweggetjes vol met "mooie bochten" geven auto's en vooral motorrijders vol gas. Waar het maximaal 60 km is wegens onoverzichtelijke bochten halen ze de 200 wel.
Een beetje zon en iedereen is knetter gek op de weg. Op dezelfde weg rijden veel fietsers dus het is weer een kwestie van tijd of het asfalt kleurt rood. Bij een boom liggen er dan wat bloemen ter nagedachtenis. Bizar hoeveel mensen met hun leven en dat van anderen spelen. Trouwens nog genoeg tieners gezien die met hun smartphone tijdens het fietsen bezig zijn.

dijkbewaker | 31-05-21 | 11:58 | 1

Je doet je nic eer aan, zien we.

Jimmydepimmy | 31-05-21 | 13:29

De meeste ongelukken gebeuren volgens mij doordat mensen niet op de weg letten. Zitten ze niet te appen dan verstellen ze de radio of thermostaat op het touchscreen van hun auto (wat een ramp is tijdens het rijden, de idioot die dit bedacht heeft verdient levenslang), of anders zitten ze te kletsen met de passagiers. Ooit reed ik tussen Emmeloord-Joure op de A6 achter een bestuurder die meer achterom keek naar de passagiers op de achterbank dan vooruit. Je kunt toch gewoon praten zonder een ander aan te kijken?

quigg | 31-05-21 | 11:52 | 6

Je hebt ook van die ééncelligen die als ze achter het stuur zitten denken dat het iets toevoegt als ze mede met hun handen praten.

devil13 | 31-05-21 | 12:56

Nou, dit ongeluk gebeurde omdat iemand de hubris had te denken dat hij zijn auto bij tweehonderd per uur wel onder controle had. Zoals iedereen die harder dan de rest rijden voor zichzelf rationaliseert.

Sans Comique | 31-05-21 | 18:28
▼ 3 antwoorden verborgen

In mijn leven heb ik in Nederland twee keer een bijna ongeluk veroorzaakt. Dankzij adequaat reageren van anderen kwam het niet zo ver. Zelf ben ik eens de berm in moeten rijden omdat twee sjappies een tractor wilden inhalen en mijn rijbaan opdoken en niet tijdig terug op hun eigen baan waren. Ik zag ze nog lachen in mijn linker blikveld.
Sommige hebben gewoon een laag IQ en maken foute inschattingen, maar de les die ik heb is dat het twee bestuurders vereist om geen ongelukken te maken. Als een ander een fout maakt, kan de een nog corrigeren. Als twee mensen een fout maken, dan krijg je een catastrofe. Een fout kan zijn even niet de dode hoek goed controleren en is vrij van kwade intenties.
Het verkeer dat chronisch op de telefoon zit is wel problematisch. Besef dat als je een busje rijdt je constant wordt gebeld, maar veilig ziet het niet uit.
Meer blauw op de snelweg mag wel met wat extra camera’s zodat de pakkans om de echte gekken eruit te halen wat groter wordt.
115km/h op een snelweg vind ik minder problematisch.

Dr.Platypus | 31-05-21 | 11:36 | 1

Je moet er vanuit gaan dat de rest van de medeweggebruikers zwakbegaafd is. Voorrang krijgen, richting aangeven, allemaal leuk tot aan het rijbewijs maar daarna overbodig. Afstand houden op de weg in dit land? Neuh, kruipt er wel weer een druiloor tussen. Inhalen in bochten? Lekker spannend, krijgt je bij de juiste versnelling wat extra g-krachten mee. Etc. etc.

Graaisnaaiert | 31-05-21 | 12:05

Triest, triester wordt het ook doordat de mogelijke veroorzaker niet alleen het loodje legt maar totaal onschuldige mede-weggebruikers.
In dit prachtige kikkerland hebben we een O.M en een week aantal rechters die eerder de verdachte in haar armen sluit met strafjes van pappen en nat houden, maar aan de slachtoffers, hun familie wordt totaal voorbijgegaan; kijk bijv. de moord op Bas van Wijk, kijk naar de moord op dat 16 jarige meisje uit Rotterdam; enge vuige advocaatjes die soppend in hun toga genieten om 'het beste voor hun cliënten' eruit te slepen en een falend O.M die een stel labbekakkers in dienst heeft met doorlopende stroom van 'vorm-fouten'; Ach ach ach, wir haben es nicht gewüsst.

Nicolas1954 | 31-05-21 | 11:34 | 1

En als het écht zo is dat de veroorzaker 200km/u reed, dan is dit allemaal ook nog eens compleet onzinnig en onnodig geweest en had het, met normaal gedrag, voorkomen kunnen worden. Heel naar dit...

Jimmydepimmy | 31-05-21 | 13:32

Er word overal veel te hard gereden , binnen en buiten de bebouwde kom , in buitengebieden ,en de politie zie je niet of komen weer met een kutsmoes we hebben de mensen niet , of het heeft geen prioriteit.

wiers | 31-05-21 | 11:34 | 1

Tegen gasten die 200 rijden op een N-weg (voor nu aannemend dat dat waar is) is geen enkel kruid gewassen.

Frits de Vriez | 31-05-21 | 11:51

Het lijkt me veel verstandiger auto's maar gewoon te gaan verbieden of zo. Te vaak lees je dit soort berichten, en als ik kijk naar 't rijgedrag over 60 wegen en N-wegen is 't geen wonder dat dit zo hopeloos fout gaat. Ik woon aan de rand van een dorp waar 30 de max is, en er zijn ZAT mensen die met dik 60-70 binnen komen scheuren. Als je mensen maant tot rustiger rijden, kun je gewoon een middelvinger verwachten, of idioten die ook daadwerkelijk remmen, uitstappen en je dan ook nog verrot schelden.

Echt te triest gewoon dit.

Rest In Privacy | 31-05-21 | 11:32 | 4

Het zou al schelen als het niet meer toegestaan is met een petje op achter het stuur te kruipen. Op de een of andere manier lijken mensen roekelozer te gaan rijden als ze een petje op hebben.

matatwork | 31-05-21 | 12:57

Tja, als je voor elke keer dat het goed gaat een berichtje in de media moet plaatsen...

devil13 | 31-05-21 | 12:58

@matatwork | 31-05-21 | 12:57: Aso's dragen vaak petjes en aso's, de naam zegt het al, gedragen zich asociaal, ook of misschien vooral, in het verkeer.
Van een petje en sich ga je niet roekelozer rijden.

ChupaChupa | 31-05-21 | 14:48
▼ 1 antwoord verborgen

Op die Nwegen moet je gewoon om de 100 meter een flitspaal zetten. Zeker in Drenthe, hoe vaak ik die boeren niet ladderzat in hun auto heb zien stappen. En in die contrijen zie je ook nooit nie pliesie.

Rest In Privacy | 31-05-21 | 10:59

Van de week weer zo malloot op de snelweg zien appen. Totaal geen zicht op de vrachtwagen ervoor.

TRUMP | 31-05-21 | 10:56

Vroeger reed ik regelmatig over de N33, in de tijd dat deze nog tweebaans was en de N34 kruiste met de rotonde bij Gieten. Vaak gezien wat voor levensgevaarlijke capriolen mensen uithalen om toch maar vooral een seconde eerder aan te sluiten bij de rij voor die rotonde. Ook wel eens gezien dat iemand ter hoogte van Veendam het een goed idee leek om op de weg te keren. Hij heeft het niet overleefd.

matatwork | 31-05-21 | 10:53 | 1

Maar ik ben snel thuis, en het gaat steeds goed dus zal nier aan mij liggen.

*Werpt energie blikje in berm*

Wat kijk jij?

GeheidEenGeit | 31-05-21 | 11:56

triest, Vooral voor de slachtoffers die zich wel aan de snelheid hielden, die wel een gordel droegen, die wel hun telefoon weggestopt hadden. Waarschijnlijk 1 malloot die dit veroorzaakt heeft. Ik hou mezelf aan alle regels maar ben toch al twee keer total loss gereden door jonge gasten die even niet aan het opletten waren.

small_town_dude | 31-05-21 | 10:43 | 2

Echt 2 keer ? Niet te geloven !

elevator | 31-05-21 | 10:52

Zeker gestopt voor een fietser bij een rotonde buiten de bebouwde kom.

Rest In Privacy | 31-05-21 | 11:58

Tja, mijn rijinstructeur zei altijd: boem is ho. Dus zorg dat die boem niet komt.

loser | 31-05-21 | 10:21 | 1

Skrrrrt zijn struiken en plons is water.

abeltasman | 31-05-21 | 10:39

1 ongeluk waar alle inzittenden van 6 auto's dood of zwaargewond zijn. Ik kan me er niks bij voorstellen hoe dat kan.

Freezzz | 31-05-21 | 10:14 | 3

Los van dit ongeluk; men houdt veel te weinig afstand. Dan is er met 100 p/u geen houden meer aan.

All_yall | 31-05-21 | 10:18

Er staat nergens dat alle inzittenden zijn overleden.

Stratum | 31-05-21 | 10:23

Noord-Holland, jaren negentig, dodenweg N9. Na een overwerkavond reed mijn collega (hij 25, ik 21) alleen over de N9 terug naar huis. Door een foute inhaalmanouvre ramde een tegenligger frontaal op hem. De volgende dag moest ik bij het sloopbedrijf zijn persoonlijke bezittingen uit het wrak halen. Auto onherkenbaar, dak eraf geknipt, bebloed verband, infuusslangen. Een uur later stond ik met een AH tasje met zijn spullen bij zijn moeder voor de deur: "Dit zijn nog de spullen van Jan, uit zijn auto, die moest ik brengen van de baas". Ik was zo kapot dat ik niet in staat was bij de uitvaart van Jan te zijn. De tegenligger bleek gedronken te hebben, maar niet teveel.

hetgingperongeluk | 31-05-21 | 10:08 | 4

Dat is nogal wat als je dat op je 21ste moet verstouwen.

osolemio | 31-05-21 | 10:12

Even terzijde; wat een klapmongool van een baas.

Risingson | 31-05-21 | 11:47
▼ 1 antwoord verborgen

Mensen rijden op N wegen met gemak 150 /170.
Eigenlijk zouden we zo snel mogelijk alle N wegen vier baans dienen te maken. Zal op jaarbasis toch veel levens schelen. We kunnen geen flitser om de 10km plaatsen.

Kaan78 | 31-05-21 | 10:05 | 7

Flitsers om de 10 km zijn een stuk goedkoper dan massale wegverbreding, verhogen de verkeersveiligheid en de kosten worden automatisch terugbetaald door de tokkies die denken dat de regels niet voor hun gelden. Van mij mogen ze een flinke order plaatsen bij de firma Gatsometer.

Caveman48 | 31-05-21 | 10:41

eerst maar eens de statistiek bekijken voor we permanent dingen gaan veranderen. op basis van incidenten nemen we geen verstrekkende beslissingen.

sockpuppet | 31-05-21 | 11:36
▼ 4 antwoorden verborgen

grappig dat iedereen hier al weet te melden dat het om appen of lachgas gaat, nog voor het onderzoek van de politie goed en wel is aangevangen. voor hetzelfde geld was het iets anders

me163komet | 31-05-21 | 10:05 | 2

Ja het zou ook kunnen dat de voorste in de rem ging voor een overstekende eendenfamilie. Een ongeluk zit in een klein hoekje zei mijn oma altijd al.

matatwork | 31-05-21 | 10:48

O ja, alcohol kan ook nog!

Knitty | 31-05-21 | 10:57

Feit is dat in de (d)renteniersprovincie de weg N 34 de grootste stad van Drenthe(Emmen) met de grootste stad van het Noorden(Groningen) verbindt.
Daarbij ook nog eens langs vele campings en bungalowparken gaat.
Door halsstarrigheid en zuinigheid van provinciebestuurders en onder druk van de milieukikkers komt het nooit een 4-baansweg die het gezien de verkeersintensiteit allang had moeten zijn.

strawdog | 31-05-21 | 10:00 | 3

Er blijken wel al delen verbreed te zijn, naar vierbaans rijbanen (2 om 2).

Een goed moment om de gehele N34 naar 4-banen door te trekken ? Wat, als iemand zich heeft vergist, in het aantal rijstroken ? 2 i.p.v. 1 .. ?

Gruwelijk dit, deels doordat het helemaal niet zo druk is in dit deel van het land.

Nederlandop1 | 31-05-21 | 10:37

De groene maffia heeft alle tijd om tegen een verbreding van die weg te zijn

elevator | 31-05-21 | 10:49

Tjesus, heftig. RIP overledenen en een goed herstel voor de gewonden toegewenst. Sterkte voor de nabestaanden.

Bull-Sunnyboy | 31-05-21 | 09:57

Ik had mijn geld juist dit weekend op motorrijders gezet.

Zack Hooi | 31-05-21 | 09:54

Het appen zullen toch mensen blijven doen. Normaal gesproken doe ik niet, maar ben ook wel eens in overtreding geweest door even te kijken, nadat ik achter een vrachtwagen 80 ging rijden om het zo veilig mogelijk te houden.

Het appen simpeler en meer spraak gestuurd maken met display op de voorruit of zo iets zou het veiliger kunnen maken.

Tronald_dump | 31-05-21 | 09:54 | 2

Bent u nu aan het speculeren ? Weet u meer dan wij? Of slingert u zomaar een tegel de wereld in?

Franciscus Borchwerf | 31-05-21 | 10:06

Wellicht is hands free bellen een beter idee dan appen als je achter het stuur zit.

Knitty | 31-05-21 | 11:00

Het onderzoek loopt nog oftwel zat de veroorzaker misschien in een beschermde mensengroep ? Zijn er feiten die we tegenwoordig stigmatiseren noemen. Wij hoeven niet alles te weten hè.
Er was ook nog een doorrijdende blauwe bestelauto die gisteren een wandelaar doodreed. Onderzoek loopt ook nog, hoor je niets meer van, auto wel gevonden, maar de rest wordt vermoedelijk nog verzonnen door gratis advocaten.

G.M.I.M. Pet | 31-05-21 | 09:50 | 2

Of door reaguurders met een uitkering en teveel vrije tijd.

Charles Swietert | 31-05-21 | 11:18

@Charles Swietert | 31-05-21 | 11:18: Nog steeds niet in de gaten dat van daders slachtoffers worden gemaakt, slaap maar lekker verder.

G.M.I.M. Pet | 31-05-21 | 13:05
-weggejorist-
van Oeffelen | 31-05-21 | 09:49 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Zat er weer zo'n lachgas/drugsidioot op de weg? triest.

william7055 | 31-05-21 | 09:49

Motorvoertuigen zouden moeten worden voorzien van een gebruiksvoorwaardenprogramma wat bv een uitgeschakelde handcomputer zou kunnen bevatten.
Waarmee ik overigens niet wil speculeren tav de toedracht van deze e/o de vele andere *kuch* incidenten.

D-Fens_1963 | 31-05-21 | 09:48
-weggejorist-
waarheidonzin | 31-05-21 | 09:48 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Hele weg 80 maken en traject controle. Regio straffen met een verkeer lockdown. Hugo de schoenen een app laten ontwikkelen die je rij gedrag volgt en je waarschuwt voor andere. Er vallen doden en mensen naar de ic. Code rood!

P-unit | 31-05-21 | 09:44 | 2

Die app is de EU al heel druk mee bezig. Over enkele jaren moet elke (nieuwe?) worden voorzien van een automatische snelheidsbegrenzer. Te hard rijden is er dan niet mee bij.
Je hebt je dan maar aan de snelheid te houden die een paar simpeltjes op het gemeentehuis voor wegen bedenken.

General McAuliffe | 31-05-21 | 09:47

kortom, als je geen telefoon hebt ben je niet te volgen, of je laat hem thuis als je eens lekker wilt scheuren. Of mag je dan slechts auto rijden als je een telefoon met de app geinstalleerd hebt en deze in de auto -verplicht- bij je hebt.
misschien handiger om een black box te installeren in iedere nieuwe auto zodat na te gaan is wat er is gebeurd. Dat is tevens kaassie voor de verzekeraar die dan na een ongeluk niet hoeft uit te betalen omdat U 101 reed waar 100 mocht.

me163komet | 31-05-21 | 12:21

Soms kunnen er ook dingen gebeuren waar eigenlijk niemand iets aan kan doen. Ik reed eens in Duitsland een heuvel af, gewoon met 80 met het overige verkeer mee en in de bocht onderaan die heuvel brak mijn achterkant uit. Geen idee waarom. Wellicht natte bladeren op de weg i.v.m. herfst. Ik ging dwars over het midden van die provinciale weg. Ik bleef kalm en heb de auto voorzichtig een ondiep slootje (stond gelukkig droog) aan de andere kant van de weg in weten te manoevreren en kon, nadat een boer met een trekker mijn auto eruit had getrokken, gewoon weer verder. Ik had mazzel dat er van de andere kant geen verkeer kwam. Ik had net zo goed geramd kunnen worden door een vrachtwagen. En als het nog veel drukker was geweest waren er wellicht nog meer voertuigen bij betrokken. Soms hebben mensen pech.

Leptob | 31-05-21 | 09:41 | 9

Zou erg geweest zijn. Waren we van uw wijze en inhoudelijke reaguursels af geweest. Moet er niet aan denken. Nog vele veilige km's toegewenst.

Bull-Sunnyboy | 31-05-21 | 09:55

Daarom zijn incidenten geen geschikte aanleiding voor ingrijpende maatregelen. Eerst statistisch bekijken en dan afwegen. "ja maar doden!!!11!!"

sockpuppet | 31-05-21 | 11:39
▼ 6 antwoorden verborgen

Levensgevaarlijk is het daar in Drente. De ringweg rond Rotterdam is veel veiliger. Als ik voor mijn plezier een tochtje wil maken is dat de aangewezen route. Je kunt nergens harder dan 30 en er is altijd gezelschap.

JvanDeventer | 31-05-21 | 09:40 | 1

Vergeet oost brabant niet.....

vranac | 31-05-21 | 14:50

In het verkeer zie ik dat ongelofelijk veel mensen zitten te appen of te kloten op hun telefoon.
Dit soort vreselijke klappers kun je ook gedeeltelijk op het conto schrijven van minister Cora van Nieuwenhuizen, omdat op appen achter het stuur minstens een bekeuring van 2000 euro dient te staan en 3 jaar het rijbewijs inleveren. Moet je opletten als deze straffen worden gegeven dan is het morgen over, maar slapjanus van Nieuwenhuizen laat het allemaal lekker op z'n beloop.
In mijn ogen is het net zo gevaarlijk als straal bezopen achter het stuur kruipen .

leo59 | 31-05-21 | 09:34 | 8

@elfenstein | 31-05-21 | 09:52: Ik dacht dat dat alleen voor recidivisten was?
Even nagezocht: Kan inderdaad al bij de eerste keer, als je meer dan 1 promille in je bloed hebt.

TheEgg | 31-05-21 | 10:47

@TheEgg | 31-05-21 | 10:47:
Wees je er ook van bewust dat je ook naar zo'n cursus mag om je rijbewijs te redden als je lam op je spartamet zit. Ask me how I know.

elfenstein | 31-05-21 | 11:38

We hebben het geluk dat de dronkenlappen zoveel 's nachts zuipen. 'Blijft het verkeer beperkt. Heb er een keer eentje bij de voordeur in de kraag gegrepen. 'Het is toch niet druk op de weg.' Tja. Ze weten het verrekt goed, maar gluren een beetje van het ermee wegkomen.

GeheidEenGeit | 31-05-21 | 14:28
▼ 5 antwoorden verborgen

Iedereen met een iq onder de 100 het rijbewijs afnemen. Wordt het gauw veiliger op de weg.

Stijlicoon | 31-05-21 | 09:34 | 8

Want dan moet jij ook lopen?
Paupers die niet kunnen rijden hebben overigens vaak best veel geld te besteden en hebben een relatief hoog IQ.
Juist omdat ze egocentrisch zijn en dus hun eigen belang altijd belangrijker vinden dan het grotere geheel hebben ze veel geld te besteden, en zijn het ook op de weg aso's.

DePsych | 31-05-21 | 09:58

Ja maar ja, dan mogen politieagenten ook niet meer autorijden. Dan krijgen de criminelen helemaal vrij spel.

VanBukkem | 31-05-21 | 10:06
▼ 5 antwoorden verborgen

De fotograaf heeft er naar gezocht om dit plaatje zo te kunnen schieten. Volgende keer een model meenemen om de boel wat op te leuken. En als er niks te schieten valt, kan je altijd nog iets met dat model gaan doen.

NerdAlert | 31-05-21 | 09:46

Dan ziet U meer dan ik, Ik zie alleen maar een verbogen verkeersbord.

G.M.I.M. Pet | 31-05-21 | 12:59

Ik heb er ook een keer midden in gezeten. Het begon met een wedstrijdje verplassen tussen twee te korte lontjes en uiteindelijk 10 auto's in de kreukels. Dat soort gasten verdienen een hele lange rij ontzegging.

3Xniks | 31-05-21 | 09:30 | 1

Eerder celstraf.

lekgoot | 31-05-21 | 09:31

Op het loeren op te telefoon moeten megaboetes komen, 10.000 Euro bij de eerste keer al en auto inleveren. Anders is het niet uit te roeien. Gekken die tijdens het rijden kijken of Marco Borsato een nieuwe foto op Instagram heeft gezet en daarbij complete familie’s in rouw brengen. Bah.

Normpje | 31-05-21 | 09:27 | 9

En nu is het ineens de schuld van Marco?

wilmeister00 | 31-05-21 | 09:43

@wilmeister00 | 31-05-21 | 09:43: Alles is de schuld van die vent. Mijn hele leven moest ik naar die vent kijken en luisteren over muziek( nog nooit zelf een noot kunnen lezen) over kindsoldaten (zelf nooit in het leger geweest). De zwetser.

Normpje | 31-05-21 | 09:50

@VanBukkem | 31-05-21 | 09:32:
BIj 3e constatering: Telefoon inbrengen bij bestuurder en voor de ogen van toezichthouders de auto vernietigen met de bestuurder er in.

Behangdelul | 31-05-21 | 09:53
▼ 6 antwoorden verborgen

Appen achter ‘t stuur? Zal me echt niet verbazen.

Dubbelepunthoofd | 31-05-21 | 09:22 | 6

@inCol | 31-05-21 | 09:33: Sowieso moet het een gekwetste XYZ-gen bestuurder zijn geweest, kan niet anders, ik weet het zeker!

Amsterdramt | 31-05-21 | 09:36

Helaas vaak mijn ras, de Vrouw.
Hoe vaak ik niet in de krant een foto zie van een Up!, i10 of een ander kleine auto op een rechte weg tegen een boom aan....
Plaatsvervangende schaamte heb ik

Sjeintje | 31-05-21 | 09:40

@VanBukkem | 31-05-21 | 09:28:
Wegen in dit land zijn krap, in vergelijking met de ons omringende landen. Wij hebben geleerd onze snelheid en ons weggedrag daarop aan te passen, maar nieuwkomers van buiten met overheersingsdrang niet. Zoals dagelijks op de wegen te zien is. Rotondes hier als voetganger oversteken is inmiddels levensgevaarlijk dankzij dat stel klootviolen. En op de fiets is het nog veel erger, gebeuren maandelijks ongelukken.

Graaisnaaiert | 31-05-21 | 11:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Begrijp niet dat deze weg (hoofdroute Groningen-Emmen) niet allang 4-baans is geworden. Veel te druk, en altijd mensen met teveel haast (en/of gebrek aan inzicht). Steek het geld van die geprojecteerde treinverbinding (langs de grens, tussen nergens en nergens) in verbreding van dit traject.

Phantomas | 31-05-21 | 09:20 | 1

Hoe vaak gaat het mis?

sockpuppet | 31-05-21 | 11:39

Waarom geen vangrail of een verhoging in het midden? Jullie betaling toch genoeg wegenbelasting me dunkt.

J.Cash | 31-05-21 | 09:18 | 3

Denk dat het goedkoper is gewoon bij de eerste zware overtreding t rijbewijs ff jaartje in te vorderen. Dit gebeurt niet als iedereen rustig om en nabij de max snelheid rijdt.

Continuum | 31-05-21 | 09:25

De vraag is dan alleen wat je gaat doen bij uitzonderlijk vervoer of bij de toegang voor hulpdiensten. Er is een reden waarom wegen worden vormgegeven zoals ze worden vormgegeven.

Glasgow Argus | 31-05-21 | 09:41

Meer controles op de weg. Agenten als Niels kunnen ook heel goed met een gesprekje en een boete aan de bestuurder duidelijk maken dat hun gedrag ongepast is.
www.youtube.com/watch?v=dDQIXXfurl8

Arnold Layne | 31-05-21 | 09:46

Toch iets wat je op die dodenwegen altijd maar weer hoopt dat je niet gebeurd. Soms denk ik achter het stuur ook wel eens: wat doe je als er vanaf de andere rijbaan er 1 ineens recht op je afkomt door telefoon/hartfalen/wat niet al... Je kunt nergens heen vaak.

Derechtselutser | 31-05-21 | 09:17 | 1

Je denkt er tenminste nog wel over na. Dat is al winst.

Dima Beeline | 31-05-21 | 11:16

Domme inhaal acties waar het niet kan, wat dat betreft is de snelweg toch echt veiliger volgens mij. Ik zie het in het buitenland ook, vrachtwagens worden ingehaald waar het eigenlijk niet kan, terwijl je maar 10 km harder kan daarna. Dus nog onzin ook..

tiku99 | 31-05-21 | 09:14 | 1

Paar minuten later zit je achter de volgende vrachtwagen. Heeft geen zin.

All_yall | 31-05-21 | 09:16

Die politietweet heeft het over een “incident”. Dacht dat dit woord tegenwoordig alleen nog gebruikt wordt bij moord en doodslag.

Introughtheoutdoor | 31-05-21 | 09:14 | 2

Als het een onbezonnen inhaalactie was dan is het wel dood door schuld.

lekgoot | 31-05-21 | 09:18

Komt allemaal door die lockdown. Mensen zijn autorijden niet meer gewend. En kroegzitten ook niet. Heb van een barkeeper dat zijn vaste klanten allemaal minder drinken en sneller zat zijn

Padre Grassi | 31-05-21 | 09:12 | 1

Zoiets dacht ik ook... veel heeft stil gestaan, vliegt in de fik, stort neer of anders. Maar of dat in dit geval ook opgaat. We weten het niet. Zelden hoor je de toedracht van dit soort ongevallen.

horsteknots | 31-05-21 | 09:18

Ik werd hier trouwens een tijdje geleden binnen de bebouwde kom, in een bocht met doorgetrokken streep, terwijl ik keurig 50 reed, ingehaald door een politiewagen zonder signalen. Dat is toch niet helemaal hoe het hoort toch?

Leptob | 31-05-21 | 09:11 | 9

@horsteknots | 31-05-21 | 09:27: Ik wil niet betweterig doen,.. maar ik zit vlak voor een examen waarvoor ik de rvv en wvw goed moet kennen. Het is stampwerk, maar wel interessant.

horsteknots | 31-05-21 | 09:34

Sterker nog, signalen mogen alleen in geval van nood. Er kan sprake zijn van spoed, zonder nood. In dat geval mag een politieauto zelfs door rood rijden zonder signalen. Werd me ooit uitgelegd omdat ik zo eigenwijs was een auto geen voorrang te verlenen toen deze precies dat deed (dat ik ze voorhield dat ze blijkbaar geen spoed hadden omdat ze wel de tijd namen om me aan te houden en te vermanen ging er slecht in). Daarna opgezocht en verhip, ze hadden nog gelijk ook.

The-loopy-cowboy | 31-05-21 | 09:39

@MaarFeitelijk | 31-05-21 | 09:24: Vrij recent nog 7 keer een half uur voor training toeters en bellen gereden. Ook politie/brandweer/ambu moet leren om te gaan met echt verkeer. En dat leer je alleen met echt verkeer. Dat maakt het uiteindelijk veiliger voor iedereen. Dus dat ik leer anticiperen op oordopjes en appen terwijl ik een kruising wil overtstaken met een megazwaailamp en een teringherrie op m'n dak en die gast dus niet met 50 in de zijdeur beuk of hem opvang met de zijkant.

Dima Beeline | 31-05-21 | 11:15
▼ 6 antwoorden verborgen

Geen idee hoe het ongeluk gebeurd.

Maar ik rij er toch wekelijks langs en tijdens iedere rit zie je, je leven wel eens voorbij flitsen dankzij 'chauffeurs' die zeer gevaarlijke acties uitvoeren.

Ik ben zelf geen voorbeeldige chauffeur, maar sommige mensen zijn echt levensmoe.

fapkoning40 | 31-05-21 | 09:08 | 6

@All_yall | 31-05-21 | 09:12: Absoluut!!! Gewoon achter je voorganger blijven. Inhalen levert sowieso geen voordeel op want honderd meter verder zit je weer achter de volgende (vracht)auto die wat langzamer rijdt dan jij wil. Alleen 's avonds laat kan het zin hebben, maar ook dan blijft het riskant. Rijd regelmatig over deze weg. Inhalen is eigenlijk altijd zinloos en ronduit riskant.

Spie | 31-05-21 | 11:20

@Spie | 31-05-21 | 11:20:
Je wil niet weten wat voor manoeuvres ik op provinciale wegen tegenkom. Al een paar keer in de ijzers gemoeten, want anders...
Soms is het jammer dat je geen James Bond-achtige opties op je auto mag hebben...

Graaisnaaiert | 31-05-21 | 11:54

die weg moet hoognodig verdubbeld worden

Hemmenaar7 | 31-05-21 | 12:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Soms denk je 'hoe dan?'
Gelukkig zijn er steeds meer dashboardcams die laten zien, wat voor vreemde manoevres voertuigen kunnen maken. En zelfs vaak wonder boven wonder goed af lopen.

Leptob | 31-05-21 | 09:05 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Die verongelukte mensen verdienen dit niet :(

VoltaireJohn | 31-05-21 | 09:03 | 3

Vooral de aangereden toevallige passanten niet. We zullen maar hopen dat het geen zuiper, blower of lachgasser is geweest.

MaarFeitelijk | 31-05-21 | 09:06

@Graaisnaaiert | 31-05-21 | 11:11: Een pigmentarier. Weet jij, weet ik. Weet de politie. Weet de gemeente. Al honderd keer gebeld over het asociale rijgedrag van dit volk, maar als je het beestje bij de naam durft te noemen wordt men voor de telefoon ineens vreselijk terughoudend. Kennelijk bang dat je het als journalist stiekem om zit te nemen, ofzo. Het moet allemaal uiterst politiek correct. Maar het probleem, dat blijft meneer.

Ceristimo | 31-05-21 | 13:34

weinig nieuws. zo te lezen een auto die boven van het talud van de afrit terug de weg op komt en daar een carambole maakt met passerende auto's op de hoofdrijbaan. We zullen maar hopen dat het niet een geintje was van die talud afdaler. Of een vergissing als ik moet naar de volgende afrit.

MaarFeitelijk | 31-05-21 | 09:02
-weggejorist-
Ichneumonidae | 31-05-21 | 09:02 | 21
▼ 21 antwoorden verborgen

Gisteren twee keer de Markerwaarddijk over gemogen, man man man man, wat een inhaalacties richting Lelystad, waar je gewoon grote kans hebt dat die klotebrug openstaat. En dat stond ie ook. Want fantastisch gewoon dat lui (zelfs met een camper) het vooraan in de rij staan zo belangrijk vinden dat ze het leven van een paar gezinnen daarvoor willen riskeren.
Op de terugweg ook weer, maar dan staan ze bij Enkhuizen bij het stoplicht weer naast je. Wat is dat toch? Uit professioneel oogpunt heb ik al eens wat dooien in hun wrak onder vrachtwagens vandaan moeten plukken en wat halfdooien uit de auto mogen loshalen. Wat bezielt die gasten?

Dima Beeline | 31-05-21 | 09:02 | 2

Is er nog geen anti-inhaal ribbel aangebracht? In Friesland hebben ze dat uiteindelijk toch ook gedaan.

MaarFeitelijk | 31-05-21 | 09:15

Stukkie van 30km, max. snelheid 100km/u. Stel je kunt heel goed sturen en haalt 120km/u. Tijdwinst: 180 seconden. Tja..

Computer_says_no | 31-05-21 | 09:39

De dodenweg doet zijn naam weer eer aan.

Acidstain | 31-05-21 | 09:00 | 7

@Acidstain | 31-05-21 | 09:12: dodenweg suggeert dat de opzet en uitvoering van de weg gedrag induceert dat vaak tot ongelukken leidt. Daar is hier geen sprake van wanneer er een talud-abseiler geweest zou zijn.

MaarFeitelijk | 31-05-21 | 09:14

@Normpje | 31-05-21 | 09:08:
Onze wegen zijn aangepast aan beschaafd westers achter elkaar aanrijden. Niet aan pigmentarisch plassertjesmeten en de grootste auto heeft voorrang. En dat is niet een cynisch, dat is de dagelijkse praktijk.

Graaisnaaiert | 31-05-21 | 11:09
▼ 4 antwoorden verborgen

Een crash is iets voor autoraces op het circuit.
Een ernstig verkeersongeluk met doden is wat anders.

zuurtjeregen | 31-05-21 | 09:00

Met drie passagiers blijkt je auto in 1 keer heul anders te reageren.

horsteknots | 31-05-21 | 09:00

Thuiswerken, das zo gek nog niet.

BoerKoekoek | 31-05-21 | 08:59

Dubbele doorgetrokken lijn. Verboden in te halen.

van Oeffelen | 31-05-21 | 08:58 | 15

@Graaisnaaiert | 31-05-21 | 12:15: Ik woon en rij daar ook. Kwam er toevallig gisteren nog rond 18.00 langs. Kan beamen dat het altijd Marokkanen zijn, veelal in door drugsgeld verkregen Golf GTI’tjes, Mercedessen en Audi’s. Rijden als zotte idioten, ook door woonwijken. Knallen met ruim 100 rakelings langs woonhuizen aan 30km/u klinkerwegen. Aan den lijve ondervonden dat dat inteelt-volk onmíddelijk verhaal komt halen als je ook maar gebáárd dat het wat rustiger kan; ongeacht dat je je jonge kind op de arm hebt. Het is goor kutvolk, maar kennelijk willen “we” hier nog 500 meer van elke week. Het Noorden is niet meer zo rustig als het ooit was.

Ceristimo | 31-05-21 | 13:28

het is wat onwaarschijnlijk 200km/h te rijden op een weg zonder vrije ruimte.

MaarFeitelijk | 31-05-21 | 18:55
▼ 12 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen