achtergrond

Geenstijl

Onderzoek: Toezicht op tramschutter Tanis faalde

Je verwacht het niet...

Oké, toch nog even over superkneus Gökmen Tanis, met de T. van tramschutter. Zijn terroristische geweldsuitbarsting in het Utrechtse openbaar vervoer is alweer ruim twee jaar geleden en de extreem domme lul zit levenslang opgesloten in een klein hokje, dus de Inspectie Justitie en Veiligheid komt eindelijk eens met een rapport (pdf) over de aanslag. Daaruit blijkt dat de politie, het Openbaar Ministerie en de Dienst Justitiële Inrichtingen het probleemgeval Gökmen te weinig met elkaar besproken, waardoor puzzelstukjes niet met elkaar werden verbonden. Deze kansenparel stond onder meer aangemerkt als vuurwapengevaarlijk, criminele veelpleger en geradicaliseerd, maar volgens de Inspectie deelden de drie instanties dat onvoldoende met elkaar. "Hierdoor hebben deze organisaties de risico’s voor de samenleving niet zo klein mogelijk gemaakt. Een completer beeld over T. had mogelijk geleid tot een betere aanpak van zijn problemen." Voor het treurgeval Tanis komt dit advies uiteraard te laat, maar het is dus belangrijk dat vanaf nu uitwisseling van informatie over andere potentiële terreurtokkies wel plaatsvindt tussen de verschillende diensten, zodat ontsporingen de enige tramnoodgevallen zijn waar Utrecht mee te maken krijgt.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Onverbiddelijk nieuw rapport geslachtstransities: "Kwetsbare Britse tieners gebruikt als voetbal, bewijs ontbreekt, dit is een systeemfout"

De avant-garde (wij, uw weblog, gewoon hier) kan het dossier 5 jaar te laat en tienduizenden verminkte kwetsbare tieners en adolescenten verder eindelijk overdragen aan de Zembla's en Guardians

@Spartacus | 11-04-24 | 19:33 | 206 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.