Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Grote GS Tweede Pinksterdag-essaywedstrijd (DISCUSS!)

Oei! 

Hee kijk een mening,

De Leeuwin van het Mediapark (a.k.a. Zij Die Terugvocht Tegen Het Establishment a.k.a. De Hinderlijk Drammende Millennial Die Een TV-Talkshow Mocht Presenteren Al Weet Niemand Waarom (Niet Te Verwarren Met Splinter Chabot) heeft op deze schitterend zonnige en bijna zomerse Tweede Pinksterdag even een bommetje op de Twitters gedropt. En wij weten niet wat we daarvan moeten vinden. Het is ook niet altijd makkelijk, altijd maar weer wat moeten vinden. We zijn de Volkskrant niet hè?

Daarom, en omdat er verder toch geen nieuws is voor wat sappige content, mag u bepalen wat we er van moeten vinden in deze skitterende GS-essaywedstrijd.

Opdracht: leg in een essay van ten minste 14 woorden uit wat we hiervan moeten vinden, waarom we dat moeten vinden, hoe we dat moeten vinden en hoe we dat weer kunnen koppelen aan Israël-Palestina, Wappie Baudet, corona, de klimaatopwarming, de Koude Lente van 2021 (never forget), Rudy Bouma, D66-Amsterdam, kattengifjes, Jan Roos naakt, de islam, Haaksbergen en snoeiharde anale seks met lelijke linkse vrouwen die natuurlijk weer geen nee konden zeggen (duh). 

De beste essays winnen een gratis lidmaatschap op een publieke omroep naar keuze en mogen een mooie kleurplaat uitzoeken in Google. 

Succes, wij zijn even een clematis halen bij het tuincentrum. Daarna naar de IKEA, voordat de snelwegafrit weer is afgesloten.

DISCUSS!

Reaguursels

Inloggen

Nationalisme en traditie zijn alleen dán vervelend, als ze worden geïmporteerd. Woke is altijd vervelend.

vladimirows | 25-05-21 | 00:14

Op 24 mei 2014 worden er in België 4 mensen vermoord in het Brussels Joods Museum. Dader is Mehdi Nemmouche, een in Frankrijk geboren Algerijn, die een tijdje in Syrië heeft gevochten voor het destijds door Turkije gesteunde isis. Mehdi wordt bij toeval aangehouden in Frankrijk, in een bus afkomstig uit Nederland. Daarbij wordt propagandamateriaal gevonden van isis; de op de Egyptische moslimbroederschap geïnspireerde terreurbeweging/staat.

Maar kom, Talitha. Vertel ons nog eens over de gevaren van nationalisme.

Qua jodenhaat kan Mehdi zowel onder "traditioneel islamitisch" als onder "woke" geschaard worden. In islam en socialisme is het bestaan van joden omstreden, volgens velen zelfs verboden. Om PR-redenen noemen beide religies hun jodenhaat soms liever "solidariteit met Arabieren in Israël"; een mooi internationalistisch excuus.

Internationalisme. Dat moslims de hele wereld overvliegen om in wildvreemde landen aanslagen op wildvreemde minderheden te plegen is dan ook niet uniek. Vorige eeuw deden vele tientallen linkse terreurbewegingen precies hetzelfde. Denk aan de in Venezuela geboren en in Rusland getrainde terrorist "Carlos" (Ilich Ramirez Sanchez), die reeksen aanslagen pleegde op onder andere joden in Frankrijk en Engeland; namens de Arabische terreurclub PFLP.

Internationalisme. De woke Japanners van het "Japanse Rode Leger" (JRL) pleegden wereldwijd aanslagen, oa in Italië, Israël, Indonesië, Koeweit, Maleisië en zelfs Nederland. Niet alleen op joden overigens, maar op het vliegveld van Tel Aviv pleegden zij wel hun bloedigste aanslag.

Misschien is niet nationalisme of internationalisme het probleem; maar het gebruik van geweld. En idem dito met traditionalisme of progressivisme.

Dandruff | 24-05-21 | 23:11

Net als een bedrijf dat slecht draait: soms moet je terug naar de beginstand en je kernwaarden.
Er zijn 2 soorten mensen, mannen en vrouwen. Tussenvormen conformeren zich maar aan 1 van die 2 smaken. Dat geeft een boel duidelijkheid over gender-idioterie.
Buitenlanders zijn hier welkom, Nederland is een geweldig land om in te wonen en je kunt hier een beter bestaan opbouwen dan in 80% van de rest van de wereld. Maar als je je met je bontkraag-groepje denkt te kunnen misdragen, agressief op te stellen en overal k***r voor denkt te moeten zetten: donder gauw op naar je thuisland. Het groeiende probleem van omvolking door een cultuur die de Nederlandse waarden niet omarmt gaat onze kinderen nog danig problemen opleveren
De 'weg met ons' doctrine die we zo vaak horen als het over racisme gaat: ik ben opgegroeid op het Twentse platteland. Mijn opa heeft nog in de jaren '30 in de werkverschaffing gewerkt om het Twentekanaal uit te graven. Een paar stuivers extra verdienen met klompen maken en keuterboeren. Dit waren onze voorouders en die waren niet racistisch. Hardwerkende mensen die hun volgende generatie telkens wat beter achterlieten.
Dus al die BIJ1 en aanverwante mensen van kleur: donder op met je geschreeuw over racisme. Ik kots ervan. Ik voelde me niet aangesproken en ik ga me niet aangesproken voelen, niet in 100 jaar. Je bent hier welkom, doe mee aan onze samenleving maar spuug niet in de hand die je voedt.

Misschien ben ik bevoorrecht. Blanke man, 52 jaar inmiddels.
Mijn vader was een timmerman, werkte in de fabriek. Begin jaren '80 raakte hij werkloos. Ik kon goed leren en dankzij hun inspanning en mijn eigen inzet heb ik de universiteit afgemaakt.
Ben ik nu bevoorrecht? Ja, vooral omdat dit fantastische land mij die kans geboden heeft, te studeren terwijl er thuis geen financiéle middelen waren.
Nee, omdat het vooral een kwestie is geweest van hard werken, zowel voor mij als onze ouders.
De (christelijke) kernwaarde die ik belangrijk vind is het gebruiken van je gekregen talenten. Daar word je zelf beter van en als het goed is ook je omgeving.

Zo dat lucht op. Tenslotte ben ik blij op het platteland te wonen (helaas niet meer in Twente maar misschien komt dat nog een keer weer). Van woke gedoe zoals in de stad heb je hier heel weinig last. Ik kan iedereen die woke-moe is het platteland met zijn soms aartsconservatieve standpunten van harte aanbevelen!

enternaar | 24-05-21 | 21:09 | 2

Dat is het beste, op het platteland wonen en de TV uit, enkel nog Netflix.

vlotterik | 24-05-21 | 21:23

@vlotterik | 24-05-21 | 21:23: Met Netflix haal je ook woke in de huiskamer. En dit gaat alleen maar meer worden.

Caesar.is.Keizer | 25-05-21 | 00:46

Het antwoord is heel erg eenvoudig Bert. Nationalistische denkbeelden worden slechts door een marginaal groepje verkondigt. Anti-multiculti is niet gelijk aan pro-nationalisme. Idem voor "traditionele" denkbeelden. Ook hier geldt dat het niet meegaan in alles moet 50/50 man/vrouw zijn, wil nog niet zeggen dat je automatisch denkt dat het vrouw achter het aanrecht moet. Alleen een zeer beperkt groepje SGP'ers vindt dat (vanuit perspectief van autochtonen). Verreweg de meeste mensen vinden dat vrouwen volledig hun eigen keuze moeten maken om zich te ontplooien in welke richting zij dat ook willen. Dat de meeste denken dat vrouwen en mannen biologisch en geestelijk anders in elkaar steken en er dus een hele andere verhouding komt in waar mannen zijn en waar vrouwen zijn, wil niet zeggen dat men"traditionele" denkbeelden aanhoudt. Deze twitter mevrouw probeert zich een beetje van Woke los te maken, maar lukt dat nog niet zo erg door de omgeving waarin zij verkeert.

Grachus | 24-05-21 | 19:16

Woke is kort voor ‘Wat Ons Kan Ergeren’. Met de -K- van Knop. Die kan om. Klaar!

Pieterman | 24-05-21 | 18:37

Drug kruis tocht is deug kruistocht,

deathchant | 24-05-21 | 18:01

Na een fopstudie , kom je erachter dat je niks kan , geen relevante ervaring nauwelijks praktische vaardigheden bezit , je komt er niet tussen op de huizen- en arbeidsmarkt . Er gaat een afgunst naar eenieder die wel iets doet en kan, groeien in je kop . Afgeven op andere mensen om je eigen falen te verdoezelen. Als deze trend doorzet kan er werkelijk niks meer van de grond komen , want er is altijd wel iemand de dupe en dus gekwetst. Totaal de rem op vooruitgang en debat. Ik woonde vroeger met van die lui die van hun leven een drug kruistocht maakten. Ik heb ze nooit echt kunnen begrijpen.
Werd het moeilijk , moesten ze toch even de auto lenen, of god verhoedde de droger aan zetten. Ik plak er een ander vierletter woord op : zuur

deathchant | 24-05-21 | 18:01

Woke is een gevaarlijke anti-westerse ideologie. Het begint voorzichtig en redelijk. Diversiteit en inclusie en sociale rechtvaardigheid, wie is daar nu tegen. Maar die termen betekenen in de Woke-taal niet hetzelfde als in het gewone spraakgebruik.
Woke is als een mentale virusinfectie met een lange incubatietijd. Als het zich eenmaal goed genesteld heeft breekt het uit. Kijk naar wat er gebeurt in Amerika, daar heb je een hele grote kanarie in de mijn.

En James Lindsay heeft alle essays al geschreven:
newdiscourses.com/

Tempolier | 24-05-21 | 17:38

Onderschat haar niet, zij is het boegbeeld van haar generatie: Een onsamenhangend dwaallicht dat meent héél relevant te zijn.

Zeddegeizot | 24-05-21 | 17:22

Dus als ik Mussee goed begrijp,
dan staat ‘woke’ tegenover 'traditionele en nationalistische denkbeelden'???

Wat ben ik blij dat deze 'wijsneus van de buis is....

michelpen | 24-05-21 | 17:22

Twitter voor iPhone, nou dan weet je het wel weer, dat is er 1 van de Apple-religie. Misschien moet IEDEREEN die niets bijzonders te melden heeft gewoon een keer wat minder lawaai maken op Twitter. Dat zal dan wel weer tegen de Muusseseleer zijn, maar het scheelt in elk geval scrollen.

kalescheet | 24-05-21 | 16:52

Wat is er mis met nationalisme en traditie? Alles beter dan de EU,globalisme en identiteitsverlies . We gaan er vanwege deze koers al vele jaren op achteruit . Ons mooie Holland is fading away.....

Koning BongoBongo | 24-05-21 | 16:42 | 2

Ja prima verwoord! Kijk naar de Britten met al hun fouten maar zijn nu weer baas over haar eigen landsgrenzen, bij de EU hebben warhoofden de grenzen wagenwijd open gezet.

biebop | 24-05-21 | 17:00

@biebop | 24-05-21 | 17:00:
Prima verwoord? Ons mooie Nederlands is aan het wegsterven.
Vreemd om te zien hoe mensen die tegen het weg-met-ons zijn geen zier om hun eigen taal geven.

JvanDeventer | 24-05-21 | 17:33

Er is helemaal geen debat tussen the Woke en de traditie. Er is een dwingende ideologie die terug te herleiden is tot de Frankfurter Schule welke een aanval opent op alles wat traditie is. Die tradities wilden helemaal geen debat, die wilden gewoon blijven wat ze zijn, maar ze worden nu door degenen die die ideologie aanhangen voortdurend bekogeld met eenzijdig verwijt en veroordeling, en beladen met schuld en zonde, ongevraagd.
Het is geen debat, verre van dat. Degenen die een traditioneel leven leiden, ook en vooral de brave burgers, de argelozen, degenen die geen vlieg kwaad doen worden eenzijdig beschuldigd van ik weet niet wat.

Schoorsteenveger | 24-05-21 | 16:16 | 7

Niet woke zijn?

Mr.Crowley | 24-05-21 | 16:56

Petje af !!!

Uw Verzekeringsadvis | 24-05-21 | 17:19

@biebop | 24-05-21 | 16:43:
Wat we op het Songfestival zagen was naar mijn idee een sterk verwaterde, oneindig homeopatisch verdunde versie van Woke. De New York Times wilde het nog opkloppen tot een ode aan BLM, en Astrid en Paul deden vlak na het gebeuren nog hun uiterste best om Jeangu Macrooy en Nikki Gebruiksaanwijzingen gebroederlijk voor het Woke-karretje te spannen, maar het mocht niet baten. De hoogblonde roomblanke Chantal merkte snerend op dat Gebruiksaanwijzingen er toch echt stond om zijn kwaliteiten, en niet vanwege het feit dat-ie verbouwd was. En we hebben achteraf ook geen 'debat' gekregen rond de vraag of de lage score van Nederland geen bewijs was van het diep gewortelde racisme in Europa. Dus nee.
Het Eurovisie Songfestival krijgt trouwens wel een heel nteressante vorm. In vroeger dagen had het festijn altijd al de goedkeuring van de homo-gemeenschap, gewoon omdat het camp-gehalte altijd zo hoog was, en echt niet omdat het zo homovriendelijk was (Ronnie Tober was niet eens uit de kast gekropen), maar de laatste jaren begint het een vehikel voor de LHBTQ-roedels te worden. Tegelijkertijd zien we ook steeds ordinairdere bimbo's het toneel betreden, afkomstig uit die lekker rechtse ultrareligieuze landen waar de homo het niet al te best heeft, met dansjes die niet zouden misstaan in een ranzige nachtclub waar de angry cisgender white male zich uitermate goed thuisvoelt.
Ben benieuwd hoe dat 'debat' zich de komende jaren gaat ontwikkelen.

Schoorsteenveger | 24-05-21 | 17:38
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik heb kortgeleden het boek "Die Selbstgerechten" van Sahra Wagenknecht gelezen. Nou is Wagenknecht lid van de Duitse linkse partij Die Linke, dus je zou het standaardlinkse verhaal verwachten, maar dat valt voor 100% mee. Zoals ze die hele zelfingenomen cancel/woke cultuur fileert is ongeëvenaard. Ze verdedigt het nationalisme en is tegen de eu-moloch en tegen ongebreidelde immigratie. En dat alles brengt ze op een licht ironische toon. Geen wonder dat haar eigen partij haar nu probeert te cancelen.

Interessant is ook dat ze er ook nog zo goed uitziet, vergelijk dat maar eens met die verbeten heksenkop van Saskia Eskens van de SPD, een uiterlijk kan soms boekdelen spreken.

Hoopgevend is dat dit boek nu boven aan de bestsellerslijst in Duitsland staat. Voor die paar Nederlanders die nog Duits kunnen lezen: van harte aanbevolen!

Argyronauta | 24-05-21 | 16:13 | 2

Duitsland woont en werkt tussen de ex-DDR burgers en iedereen krijgt goed mee wat het betekent om in een dictatuur te leven. Die woke en cancel gedachte krijgt daar veel minder voet aan de grond. Ook linkse partijen moeten er niets van hebben.

Henk1955 | 24-05-21 | 16:45

Studeerde niet voor niks in ons eigen Groningen !!!

Tinie | 24-05-21 | 18:01

Wie is deze mevrouw en waar hééft ze het in godsnaam over?

Voordat ik laat weten wat we hier van moeten vinden: Laat háár maar eens beginnen met een fatsoenlijk opstel te schrijven, ipv zo'n onsamenhangende tweet.

Papa Jones | 24-05-21 | 16:10

Wie herinnert zich niet nog de koude lente van 2021 waar tijdens de demonstratie tegen de klimaatopwarming waar weer eens D66 Amsterdam via twitter opriep,(who the fuck is Rudy Bouma) d.m.v. kattengifjes om Wappie Bauder te demoniseren omdat ie nu eenmaal tegen de Islam en Corona is. Ondertussen liep Jan Roos naakt door deze demonstratie heen om die linkse lelijke Haaksbergse vrouwtjes over te halen om anale sex te hebben. De viespeuk.

Stijlloser_from_NL | 24-05-21 | 16:05 | 3

Bauder is Baudet

Stijlloser_from_NL | 24-05-21 | 16:06

Als dit geen winnaar is!

Bert Brussen | 24-05-21 | 18:49

Als "woke" ergens over ging heette het niet woke maar kon je het gewoon in begrijpelijke taal uitdrukken. Ik begrijp overigens niet wat er mis is met nationalisme, persoonlijk heb ik meer met vaderlandsliefde dan met globalisering meer met het Wilhelmus dan met de Internationale meer met Nederlands dan met Esperanto en voel ik mij wel Nederlander maar geen Europeaan. Voor mij mag de natiestaat nog niet in de uitverkoop.

AlexanderVissers | 24-05-21 | 16:04

Misschien Sven Kockelmann even vragen of hij na de woke samenwerking nu het licht ziet.

P. Breidel | 24-05-21 | 15:58

Woke het nieuwe decadent (symptomatic verschijnsel van een beschaving in verval)

Tasmaneiland | 24-05-21 | 15:57

Je eigen falen is je eigen schuld. Je lost het lekker zelf maar op.

marcoplarco | 24-05-21 | 15:53

Wat is dat, woke? x 4

P. Breidel | 24-05-21 | 15:52 | 1

Een parabolische vaak gietijzeren pan wwarin de Chinese medemens gerechten bereidt op open vuur. Dat heet dan woken geloof ik.

laatmijmaareffe | 24-05-21 | 18:24

Het is ‘ten minste 14 woorden’, niet ‘tenminste 14 woorden’.

JackStick | 24-05-21 | 15:52 | 2

Dus eigenlijk 13

P. Breidel | 24-05-21 | 15:52

Dat ligt er aan wat je bedoelt.

AlexanderVissers | 24-05-21 | 16:08

Nu even niet. Ik ben even extinct aan het rebellen, anders gaan we dood.

echtpaul | 24-05-21 | 15:48 | 1

Das precies 14 woorden.

echtpaul | 24-05-21 | 15:49

Woke is als met Jehova getuigen: overtuigd van zichzelf en overtuigd van de noodzaak jou te bekeren/redden.
De remedie is ook hier om na het aanbellen, de deur weer te sluiten met de mededeling: nu even niet.

LucaBrasi | 24-05-21 | 15:39 | 1

Met die woke debielen kom je niet weg met "ik moet naar het ziekenhuis, bloed geven" die blijven je lastig vallen over alles wat je doet, of het nu vlees eten is, een auto met verbrandingsmotor, een mening die ze niet bevalt, kleding of haardracht die volgens hen niet kan, en ga zo maar door, ze blijven zeuren en het enige wat helpt is een corrigerende tik.

brie-de-penis | 24-05-21 | 16:12

Traditioneel nationalistisch denken is een gevolg van het verstikkende en belerende Woke gedachtengoed, Muts.

Andersdenkend | 24-05-21 | 15:37 | 5

@menage | 24-05-21 | 15:50:

De tweede wereldoorlog begon in Europa met de verdeling van Europa, tussen de "woke" dictators Stalin en Hitler.

Dandruff | 24-05-21 | 17:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Woke, nationalisten en anti Europeanen en anders beperkt denkende zijn stil blijven staan in het hier en nu van de hun eigen denkraam. Deze grote groep met eenzelfde mentaliteit "de schuld ligt bij anderen " beperkt niet alleen de discussie met hun eigen dogma's maar krijgt steeds meer grip op het vrije debat in NL omdat ze de waarden en normen van hun eigen bubbel willen opdringen aan anderen wat het vrije debat verstikt.

Rest In Privacy | 24-05-21 | 15:30 | 1

Er is niets mis met nationalisme en er is niets mis met euro-kritisch zijn. Daarnaast is wat je zegt erg tegenstrijdig. Je zegt dat deze mensen die nu deelnemen aan de discussie het vrije woord beperken, echter zijn het juist nationalisten en euro-critici die worden geweerd uit het vrije debat. Naar mijn idee is het vrije debat juist niet vrij genoeg omdat nationalisten en euro-critici bijna geen plek krijgen in dat vrije debat, terwijl nationalisme en euro-kritisch zijn wel breed gedragen wordt in de samenleving, van links tot rechts.

Old_Spice | 24-05-21 | 15:39

Thalita is slachtoffer van verveling, en draagt daarmee een onweerlegbaar argument aan waarom we het niet meer over "woke" moeten hebben. Om Thalita (en mogelijk vele andere overlevers van debatten over "woke") te bevrijden van de onderdrukking door debatten over "woke", moeten we een sociaal klimaat scheppen waarin het gebruik van de onderdrukkende term "woke" niet langer toelaatbaar is. Zij die toch het "w"-woord gebruiken plaatsen zich buiten de maatschappelijke orde, en verdienen niet langer een platform in de media of op de sociale media, of in welke andere conversatie met wie dan ook. Dit geldt uiteraard niet voor de onderdrukten en hun helpers die zichzelf als woke identificeren, omdat voor hen "woke" een essentieel aspect van hun ondeelbare identiteit is, en uitdrukking geeft aan hun unieke doorleefde ervaring.

dihydrogenmonoxide | 24-05-21 | 15:28

ik begin altijd met snoeiharde anale sex met linkse wijven uit Haaksbergen maar nu de rest van de onderwerpen er nog invlechten

Ir. Wilhelmus | 24-05-21 | 15:27

Don't wokey - be happy.

bisbisbis | 24-05-21 | 15:26

De vergelijking woke versus traditionele en nationalistische waarden gaat op geen enkel vlak op. Om heel veel redenen.

De theorie; woke links steunt openlijk genocidale terreurclubjes zoals hamas, hezbollah, antifa, isis en blm. Er zijn bij mijn weten geen aanhangers van traditionele of nationalistische ideeën die dergelijke terreurclubjes openlijk steunen. Dat verschil in acceptatie van terrorisme en genocide alleen al maakt werelden van verschil.

Dat blijkt ook in de praktijk; die breed gedragen acceptatie van geweld leidt uiteindelijk tot meer daadwerkelijk geweld. Zowel politiek, seksueel, raciaal als religieus.
Vandaar dat woke ondanks haar minuscule aanhang nu al veel meer macht heeft dan de veel breder gedragen traditionele en nationalistische denkbeelden. Dat dwingen ze af. Woke censureert media; ontslaat (hoog-) leraren; bedreigt wetenschappers; gebruikt geweld tegen politieke tegenstanders; zet aan tot plunderingen en pogroms; tot raciaal en religieus geweld; tot geweld tegen de politie; etc.

Er zijn bij mijn weten geen traditionele of nationalistische politici, media en / of bewegingen die dat ook doen. Zelfs de politie durft vaak niet op te treden tegen het (kennelijke) geweldsmonopolie van links.

Nog veel kwalijker; "woke" verbiedt elke vorm van minimale feitenkennis en basale logica. En vernietigt zo elk inhoudelijk debat. Met normale mensen kun je ondanks alle verschillen van mening altijd nog een gesprek voeren over vaststaande feiten, zoals de uitkomst van 1+1, of het bestaan van evolutie.
Bij woke kan dat niet, want "wiskunde = racisme"; "biologie = genderhaat".
Tja. Dan ben je snel uitgeluld.

En had ik al verteld dat zorgvuldigheid "wit" is; dat op tijd komen een "privilege" is; dat huiswerk maken "kolonialisme" is; dat foutloos schrijven een "micro-agressie" is; etc? Hoe kan men dan nog serieus ergens over discussiëren?
Elk debat slaat dood op die manier.
Perfect voor de dictatortjes, die zo elk onwenselijk geluid monddood kunnen maken. Want er is maar één waarheid, de rest is racisme, en Hitler verdiende toch ook de doodstraf? Al had hij volgens links gelijk over de joden?

En zo komen we bij het grootste verschil tussen woke en conservatief, en dat is het gevaarlijkste dogma van woke. Namelijk; "wie mij tegenspreekt is een racist". Een van de dogma's in de anti-wetenschappelijke "Critical race Theory" is dat wie aan CRT twijfelt, zelf een racist is. Het bestaan van mensen die aan CRT twijfelen "bewijst" zelfs het gelijk van CRT, aldus de CRT-logica.

Dit dogma is rechtstreeks afkomstig uit de "Malleus Maleficarum", oftewel de "Heksenhamer"; wie twijfelt aan hekserij, is zelf een heks.
Naar linkse maatstaven een heel redelijk standpunt, maar in grote-mensen-land natuurlijk onhoudbaar en vooral ongewenst. En ongekend gevaarlijk, omdat het elke matigende kracht binnen de woke-beweging dood zal slaan. Wie de meest extreme taal uitslaat heeft immers altijd gelijk. Want twijfel = schuld.
Elke zwarte pagina in de menselijke geschiedenis begint met die aanname.

Dandruff | 24-05-21 | 15:24 | 5

@Graaf_van_Hogendorp | 24-05-21 | 15:46:

Opkomen voor en schijten op de onderklasse gaat prima samen. Het was de basis voor de USSR en alle daaropvolgende linkse dictaturen. En het kenmerkt ook al decennialang "deugend links" in onze Westerse samenlevingen. Een hele mooie vind ik altijd Marcel "landgoed" van Dam, die tijdens de haatcampagne tegen Fortuyn heel serieus oreerde; "we moeten naar Fortuyn stemmers toe, en zeggen dat hun problemen niet 1 2 3 op te lossen zijn". Goh. De NPO-journalist knikte heel ernstig.

Links doet het traditioneel goed in studentensteden. Revolutionair gedachtegoed blijkt vaak een tijdverdrijf voor verveelde rijkeluiskindjes. Bekende grondleggers van het socialisme zoals Friedrich Engels en Karl Marx waren ook studerende rijkeluiskindjes. Marx verarmde later door zijn linkse hobby's. Want "once you go woke, you go broke" gold toen nog meer dan nu. Gelukkig voor Marx bleef de industrieel Engels hem financieel ondersteunen. Beiden deden trouwens ook een aantal ferme antisemitische uitspraken.

Jonge, verwende kinderen zijn door een gebrek aan levenservaring vaak makkelijk te beïnvloeden. En door hun studie denken ze al snel alles beter te weten dan mensen uit de praktijk. Als het volk dan liever Avro/Tros kijkt dan blind achter Mao aan te rennen, dan wordt dat volk door links al snel als dom en minderwaardig gezien. En dus zoekt links nieuwe "volksmassa's", zoals jihadisten en black supremacists. Kennelijk niet snappend dat die bondgenoten hun toekomstige beulen zullen zijn; want ongelovig en blank.

De geschiedenis blijft zich maar herhalen.

Dandruff | 24-05-21 | 17:07

@Graaf_van_Hogendorp | 24-05-21 | 15:46:
Goede vraag. Volgens mij zijn er een aantal mechanisme die dit in de hand werken.
1) Rechtse miljardairs worden in de media totaal verkettert. (voorbeelden Rupert Murdoch, Koch broers en Bill Gates in de jaren negentig)
2) Veel van de miljardairs hebben hun rijkdom te danken aan hun netwerk dat vaak georganiseerd is via "liefdadigheidsstichtingen". Deze "liefdadigheidsstichtingen" geeft de rijke ook vaak de mogelijkheid om de rijkdom door te geven zonder er veel belasting op te betalen. (bijvoorbeeld de Rochefeller foundation)
3) "Woke-ism" is voor velen ook een fashion accessory, waarmee zich beter dan anderen kunnen voelen.

mikes43357369 | 24-05-21 | 17:07

@mikes43357369 | 24-05-21 | 17:07:

Goede punten. Ter aanvulling;
4) Linkse politiek draait om subsidies op de juiste meningen. Nogal wat miljonairs en miljardairs zijn dol op subsidies, en spelen daar dus handig op in. Zie gesubsidieerde "groene energie" zoals het versnipperen en in gasovens drogen van oerbossen.
5) Woke verbiedt eerlijke discussies en een open en vrije markt; zie wederom "groene energie". Een overheid die consumenten *verplicht* niet-werkende technologie zoals warmtepompen oplegt...
Wat wil een monopolist nog meer?

Dandruff | 24-05-21 | 18:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vind wokeys stom, want zij willen niet de de naam van de Amsterdamse nightstabber van afgelopen vrijdag vrijgeven. Ook willen zij de suggestie wekken dat Black Lives Matter activist Sasha Johnson in Londen door het hoofd is geschoten door een blanke en niet, zoals zal blijken, door een gang member.

En hulde aan Jan Roos voor het geven van reviews aan maaltijden. Vandaag stonden de ''slaatjes'' op het menu en ik heb me weer kostelijk vermaakt.

van der g | 24-05-21 | 15:21


Prima wanneer mensen hun kop boven het maaiveld uitsteken, geeft de broodnodige "sjeu" aan het leven.
Maar zolangzamerhand lijkt buitenissigheid op zich, de norm te zijn!

Je moet toch minstens, genderneutraal zijn, gepigmenteerd, begaan met het klmaat/milieu, koloniaalbewust, vegan zijn, minstens 1 stoornis liefst 2, uit het autisme of angstspectrum hebben, lijden aan vaginale kramp, piemelschaamte, obesitas danwel anorexia, Maori-tatoeages en een quinoa-knotje hebben of een duck-face, om mee te tellen! En een "groen dak" op je schuur en rijden in een accu op wielen.

Wat mij betreft Wokie's; krijg de vliegende hurkenschurft en de vinkentering!

LoesjeP | 24-05-21 | 15:20

In de jaren 60 en 70 hebben we, ik was er actief deel van, geprobeerd de wereld te verbeteren. Meer vrede, minder ongelijkheid, minder religie, vrouwen gelijkwaardig aan mannen en nog veel meer.

De moslims zaten in het "morgenland" en het enige wat we daar ooit van gemerkt hebben was anderhalve autoloze zondag. De zomers waren warm en de winters gematigd, zeeklimaat. je had warme jaren en koude jaren en de klimaatgekte stond noch achter de deur, die wel op een kier stond, zure regen en zo.

Als ik had geweten dat dit het resultaat zou zijn was ik thuis gebleven om gewoon naar piraat radio Veronica 192 te luisteren en REM (piratentelevisie vanaf een oude boortoren) in baggerkwaliteit te bekijken.

Phil Bloom liet haar tieten zien bij de VPRO, de VARA trapte tegen alles aan met Zoishettoevallig ooknogeenseenkeer (een anti-Joop), tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend. Barend Servet, Fred Haché en Sjef van Oekel worden node gemist, ook mensen zonder talent maar met een eigen boodschap (Nou ja, de boodschap van Wim van der Linden, Wim T. Schippers, Gied Jaspars en Ruud van Hemert), maar toch.

We waren een hechte groep van blanken, Indo´s, Surinegers en verdwaalde chinezen en niemand sprak over huidskleur, want we waren allemaal mensen. Nothing to kill or die for, and no religion too. Imagine all the people living life in peace. Het lijkt er niet op.

bergsbeklimmer | 24-05-21 | 15:16

Mijn stelling, Muusse: traditionele en nationalistische denkbeelden hebben het niet voor niets zolang volgehouden, terwijl 'woke' staat voor jong, idealistisch, onervaren en bovenal een irritant soort betweterigheid die vaak niet of nauwelijks gegrond is.

SIogra | 24-05-21 | 15:13

Verboden te verschillen
Geen verschil heeft ooit verrijkt
Verschil is niet wat je moet willen
Tenminste als je het zo bekijkt

Hou toch op uiteen te lopen
Uiteenlopen is wat er klooft
Uiteenlopen zal je slopen
Tenminste als je dat gelooft

Variëren is obsceen
Dat geeft maar onderscheid
En onderscheid dat is gemeen
Tenminste als je het zo bekijkt

Zo blijft het steeds maar doorgaan
Iedereen verongelijkt
Geen kelder mag nog blank staan
Tenminste als je het zo bekijkt

Het gaat niet om de verschillen
Maar om hoe je ze waardeert
Zij die om nivellering gillen
Die waarderen dus verkeerd

We moeten allemaal gelijk zijn
Op platteland in grote stad
De grote vraag die blijft natuurlijk
Gelijk? Gelijk aan wat?

Axelvon | 24-05-21 | 15:12 | 1

En Sinterklaas en Zwearte Piet, die is er even niet.

dathoujetoch | 24-05-21 | 15:18

Woke en wappie worden gevoed en tegen elkaar uitgespeeld.
De waarheid?
Follow the money.

Endoxa | 24-05-21 | 15:11 | 1

ja, daar ben ik ook van overtuigd. En op zijn minst reageren de tegenstellingen zo hard tegen elkaar dat er vanzelf weer meer tegenstellingen ontstaan. Daar hoeft niet eens een kwade genius voor te zorgen. Het facebook en twitter algoritme zijn daar beiden prima toe in staat.

azubneritan | 24-05-21 | 15:15

Woke is over alles en iedereen klagen zodat je op kosten van de anderen je eigen gebrek aan zelfreflectie in stand kunt houden. Kleurlingen, islam, vegan en klimaat zijn slechts tools en worden met weggesmeten zodra de meisjes opgroeien en een betalende vent aan haak slaan.

Ray Skak | 24-05-21 | 15:11

Debat? Volgens mij ontbreekt het juist aan debat over woke. Dat is het hele punt. Het ptobleem is dat niemand vanuit het redelijke midden op kan staan en kan zeggen. Kap eens met deze gekkigheid. Want hier en hierom. PvdA, GL en D66 en zelfs onze premier van de 'rechtse' VVD nemen dit modeverschijnsel sinds Floyd gewoon 1 op 1 over. Als je het er niet mee eens bent of gewoon je redelijke bedenken hebt bij dit overgedramatiseerde Amerikaanse liberal elite verschijnsel, wordt je meteen in de nationalistische en racistische hoek getrapt kallt gestelt. Woke krijgt gelijk en er worden allerlei dubieuze maatregelen over u uitgestrooid tbv bestrijding van iets dat volgens de woke-warriors een enorm probleem is maar in het echt wel meevalt.

JB86 | 24-05-21 | 15:09 | 1

Hear hear!

azubneritan | 24-05-21 | 15:17

De anderen hebben het gedaan!

Axelvon | 24-05-21 | 15:08

Ergerlijke van een aantal van die zich zelfbenoemde woke-gasten is dat ze een aantal opvattingen zelf labelen en toe-eigenen. Gijzelen eigenlijk.
En anderen gaan classificeren.
En naar gaan wijzen.
En veroordelen.
Andersdenkenden, die slaan we in elkaar, daar gaan we niet mee praten.
En...
Hee... waar komen nu uit?

kloopindeslootjijook | 24-05-21 | 15:07

Ik waag me d'r niet aan Brusje. Van de week nog een opmerking gemaakt over een Groen Links op de foto meisje en werd prompt weggejorist. Toedel!

B.Chamel | 24-05-21 | 15:02 | 1

gezien uw tekstuele opbouw van uw reaguursel zou ik u nu weer bannen.

stunter | 24-05-21 | 15:39

woke = critical theory = marxisme = collectivisme en authoritarianism = fout.

Graaf_van_Hogendorp | 24-05-21 | 14:59

Discriminatie = ik krijg mijn zin niet.
Racistisch = ik heb een minderwaardigheidsgevoel.
Woke = ik wil drammen.
Alle drie symptomen van de zieligheidsindustrie.

Broadsquire | 24-05-21 | 14:56 | 1

Jij bent het verschil tussen woke en wakker.

Zeddegeizot | 24-05-21 | 17:16

Sitting on the fence, dat is pas irritant en onwenselijk

Gen. Maximus | 24-05-21 | 14:55 | 1

Vooral als iemand anders dat hekje er neerzet en zich jij moet kiezen uit de beperkte mogelijkheden die je worden geboden. Ook al zie je zelf hele andere mogelijkheden.

kloopindeslootjijook | 24-05-21 | 15:11

Patriottisme wordt helaas vaak verward met nationalisme. Daar gaat het mis in de discussie.

14 woorden. Win ik nu of verlies ik mijn ui?

Roos | 24-05-21 | 14:55 | 1

Don't worry. Een nieuwe ui is gratis.

Frau_Ferkel | 24-05-21 | 15:06

Is dit nou echt zo'n goede stelling om een discussie mee te beginnen?

Het is een valse tegenstelling. Woke is in veel gevallen onwenselijk omdat wokeys in de regel niet zo gediend zijn van tegenspraak of discussie.

Een betere vraag is, vanaf wanneer is iets "woke"?

Schwanzeleber | 24-05-21 | 14:52 | 2

Een debat suggereert een gelijk speelveld. Het debat kan dus inderdaad hooguit 'over' woke gaan en nooit in dialoogvorm zijn omdat het wokeïsme inclusief en divers wil zijn over alles, behalve over opvattingen.

Schulzie | 24-05-21 | 15:01

@Schulzie | 24-05-21 | 15:01:

Hier zit in de praktijk voldoende fudge.
Woke zal een geuzennaam worden (is het al her en der).
De humorlozen weten in hun bloed dat hun ideeën niet teveel daglicht kunnen verdragen want dan wordt duidelijk dat zij zelf de authoritairen zijn.

Schwanzeleber | 24-05-21 | 15:11

Wat we intussen niet weten via haar Twitter is wat ze vanavond bij elkaar gaat kokkerellen.
Maar wie weet, mss komt dat nog.

Ichneumonidae | 24-05-21 | 14:52 | 1

In ieder geval geen stamppot, want dat zou culturele toeëigening zijn.

Zenzeo | 24-05-21 | 15:02

Talitha, ga eens in één van de andere landen die deelnamen aan het Songfestival verkondigen dat ze hun tradities en nationale trots los moeten laten. Ik vermoed dat zelfs de meest gematigde volken minder bereid zijn tot inschikken en schipperen dan Nederlanders, maar ook hier houdt het een keertje op.

MickeyGouda | 24-05-21 | 14:51

Helemaal eens. Traditionele en nationale sentimenten zijn fout! Voor witte mensen that is... Zo, gefixt.

RtotheB | 24-05-21 | 14:50

"Ja, 'woke' is irritant en in extreme vorm onwenselijk, maar traditionele en nationaliatische denkbeelden zijn dat ook"

Als je dat omgekeerd stelt en tegen een woke millenial zegt, is de kans groot dat je als antwoord krijgt dat dat een whataboutism is en daarom geen argument.

En dan heeft die millenial voor de verandering nog gelijk óók.

Kapitein Sjaak Mus | 24-05-21 | 14:49 | 3

M.a.w., ze doet een whataboutism.

nsfl | 24-05-21 | 14:50

En dan het manipulatieve woordje TOCH erbij.

Roos | 24-05-21 | 14:58

Enkele traditionele en nationaliatische denkbeelden zijn misschien fout, maar door dit ongenuanceerd te brengen maak je jezelf alleen maar ongeloofwaardig.

pejoar | 24-05-21 | 15:09

Klinkt alsof ze zich ooit voor Zwarte Piet heeft uitgesproken en zich daar stiekempjes aan voor aan het verontschuldigen is, een soort omslagmoment dus. Die leuke Surinamer in de metro wist het toch wel heel goed uit te leggen. Omnidirectioneel willen deugen, we doen het allemaal wel eens op feestjes waar je niet de hele sfeer wil bederven met je eigen mening.

In feite is de tweet gewoon een mening waar vast ook wel een politieke partij voor is om op te stemmen.

nsfl | 24-05-21 | 14:45

Generatie grootgebracht in postmodern relativisme (alles heeft geen waarde en is gelijkwaardig) en social media (hier heb je een meme als mijn mening, O wacht, hier is een nieuwe)

Risingson | 24-05-21 | 14:45 | 1

En grootgebracht in ongekende rijkdom, als prinsjes en prinsesjes, dus verwend tot op het bot.

Zenzeo | 24-05-21 | 15:04

"Waarom doen aanhangers van beide kanten alsof ze een eigen cultuur vormen"
Meid, google eens op 'Granfalloon'.

Adolf is er redelijk succesvol mee geworden onder andere. Gangs slaan elkaar de hersens in. Als je club wint heb jij gewonnen, als ze verliezen zijn het sukkels. Dat werk. De relatie tussen iets concreets en de deelnemer is niet belangrijk. Je kunt ook mensen random in groepen verdelen, gaat ook prima.

Mensen willen het zelf graag om een een of andere tribe-reden of gebrek aan eigen identiteit, maar houden om te beginnen geen rekening met de mentale isolatie en het risico van compleet wappie worden. En dan begint het gelazer en voor je het weet sturen ze raketten op elkaars woonwijken af.

kloopindeslootjijook | 24-05-21 | 14:41 | 2

Dank voor dit. Interessant!

Risingson | 24-05-21 | 14:50

@Risingson | 24-05-21 | 14:50:
Samengevat : groep om de groep.
Kan natuurlijk prima gezellig zijn verder. Maar ook ontsporen.
"In zijn onderzoek stelde Tajfel vast dat vreemden groepen kunnen vormen op basis van volledig irrelevante criteria. In een studie deelde Tajfel proefpersonen in groepen in door het werpen van een munt. Degenen die geplaatst waren in een dergelijke groep, handelden consequent alsof zij ineens familie of vrienden van elkaar waren geworden."

kloopindeslootjijook | 24-05-21 | 15:02

Gisteren kwam een woke-stel om mijn geld voor hun huis en haard, ze verwarden mijn vriendelijkheid, over de jaren, met iets waar ik de hele nacht (niet) over heb wakker gelegen.
Waar zijn de goede onderwijzers (mannen) die kinderen wijzen op de bultjes in het leven, die wel genomen moeten worden.
Inzet zit niet op een I-Phone.

hagelkruis | 24-05-21 | 14:40

Waarom zijn 'traditionele denkbeelden' eigenlijk 'irritant'?
Het idee dat de aarde om de zon draait is inmiddels een traditioneel denkbeeld, maar is het daarom 'irritant'...? Of dat de mens afstamt van apen? Dat E=mc2? Stijgende prijzen leiden tot vraaguitval?...

Zenzeo | 24-05-21 | 14:39 | 1

Vermoedelijk omdat feiten uit de echte wereld wensdenken verstoren.

Harry.Langezwaal | 24-05-21 | 14:57

Talitha Muusse, Nadia Moussaid, Giovanca Ostiana.
Geselecteerd vanwege diversiteit. En niet om de kwaliteit.

leo de pejo | 24-05-21 | 14:36 | 1

Wel goede degelijke Nederlandse namen, dat dan weer wel!

Slough | 24-05-21 | 14:59

Woke hedendaags synoniem voor veroorzaak de vraag, vul daarna de behoefte in.

william7055 | 24-05-21 | 14:34

Ideeën die de samenleving uit elkaar scheuren, sorteren op kleur en tegenover elkaar zetten zijn verwerpelijk.

Sqbar | 24-05-21 | 14:34

Aha. Discuss-thing.

grapo | 24-05-21 | 14:33

In deze tweet kan ik wel vreemde stellingen, maar geen enkel argument ontdekken, met tot slot een vraag op basis van een ongefundeerde generalisatie, zodat ik voorstel om deze hersenburp bij te zetten op de schroothoop van oeverloos lawaai.

Harry.Langezwaal | 24-05-21 | 14:33

woke is geen cultuur. Zijn hersenspinsels.

abeltasman | 24-05-21 | 14:33 | 1

Maar dat kan juist helaas cultuur worden.

Xbitt | 24-05-21 | 14:49

Ik moet aan de zwarte lesbo burgemeester van Chicago denken.
Een tijdje terug wilde ze niet reageren op het vele geweld (van zwarte mannen tegen zwarte mannen) in haar stad en nu wil ze alleen nog maar praten met zwarte journalisten.
Trouwens dit weekend weer 8 doden en minimaal 38 gewonden.

pejoar | 24-05-21 | 14:33 | 2

Sinatra zong het al, my kind of town.

Ichneumonidae | 24-05-21 | 14:44

Burgemeester Lightweight trapt met open ogen in de Woke valkuil. Deugen heeft immers meer prioriteit dan feiten inzien. Feiten zijn alleen maar hinderlijk.

Valka | 24-05-21 | 14:50

Spreek wel eens meisjes die actief zijn in de porno-business. Tot mijn verrassing vinden ze dat doorgaans erg woke.
Als je het in die hoek zoekt ga je toch een stuk genuanceerder denken over de vraag of woke-meisjes nou echt zo'n ramp zijn. Hebben vaak een voorkeur voor doggystyle, gewoon omdat ze het liefst zo dicht mogelijk bij de natuur blijven.

Wie kan die lieverdjes ongelijk geven? Dicht bij de natuur is altijd goed, met als bijkomend voordeel dat je niet tegen die mismaakte hondenkoppen hoeft aan te kijken.

Ichneumonidae | 24-05-21 | 14:31 | 8

@roberto9715 | 24-05-21 | 14:52: Sorry, ben ik kwijt, iets met 3 x 6 en 2 x 8 en dan nog wat.
Helemaal sporen doen ze geloof ik niet, maar bon, bijzaak.

Ichneumonidae | 24-05-21 | 14:56

@C1O2 | 24-05-21 | 14:55: Tot voor kort wel, bij mijn weten, maar mogelijk vergis ik me en was het een andere geyle apensoort.
Even onder ons, Ouwehands al of nog open?

Ichneumonidae | 24-05-21 | 14:57

@Ichneumonidae | 24-05-21 | 14:57: Voorzover ik weet open, hebben een rijke suikeroom die aardig investeert (vandaar de bonobo's ook, die heel zeldzaam en dus duur zijn). Ben van plan er deze zomer heen te gaan met de kleine.

C1O2 | 24-05-21 | 15:30
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik vind al dat gewappie knap vervelend worden.
Wappie Baudet is evenmin steekhoudend als Wappie Brussen. Zo beland je op het terrein van "Doe normaal? Doe zelf eens normaal!". Dat is zo ongeveer het woonwagenkamp van de gedachtenwisseling.

De vraag die deze mevrouw oproept is geen zinnige vraag omdat ze niet met iets concreets aan komt zetten. Je kunt er dus ook niet veel zinnigs op terugzeggen. Ik denk ook niet dat dat (iets zinnigs) de bedoeling is.

JvanDeventer | 24-05-21 | 14:30 | 1

Net zoals het nuidige PvdA programma wat ook 0 is

Slough | 24-05-21 | 15:01

Hier is mijn essay in de vorm van dit PRACHTGEDIGT:

UMWERTUNG ALLER WERTE

negerzoenen en jodenkoeken
moeten we overal wat achter zoeken?
leefden we nog maar in de jaren vijftig
de vrouw in de keuken, de man achter de draaibank
de kinderen welopgevoed en vlijtig
die tijd is voorbij en dat is spijtig
maar uiteindelijk was het nog niet zo slecht
ieder had zijn taak en alles was echt
en de Russen zorgden voor een vijand
het geloof dat je erbij hoorde
en alle neuzen
globaal dezelfde kant op stonden
de enige stoorzender waren gewoon dorpsgekken
die werden door de vingers gezien,
zolang ze het niet te bont maakten
en aan kinderen of je geld kwamen
maar nu worden Henk en Ingrid belaagd en beschimpt
gewoon omdat ze Henk en Ingrid willen zijn
in een land van platte praktischheid
waar de dominees nu preken op de buis
en de collectezak altijd moet worden gevuld
voor weer een menselijke ramp
waar ook ter wereld
het nieuwe normaal is:
niets is meer normaal want alles is normaal
weet je wie ook
eine Umwertung aller Werte wilde?
ja, de filosoof met de hamer
niet voor niets gek geworden
van zijn eigen gedachten

zo, dat was het weer, het waren 2 heerlijke minuten.

King of the Oneliner | 24-05-21 | 14:29 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Wellicht een bizar en heel revolutionair idee:
Zou het eventueel mogelijk kunnen zijn om eens ergens niets van te vinden. Dat je, zeg maar, gewoon geen mening hebt. Zoiets van: 'Nah... weet ik niet, eigenlijk nooit over nagedacht en ook niet van plan om dat ooit te gaan doen.' Of zeg ik nu iets heel engs?

stichpimpelibok | 24-05-21 | 14:27 | 4

Doe dat al jaren. Maak van jou probleem niet mijn probleem.

abeltasman | 24-05-21 | 14:35

Daar heb ik geen mening over.#inkoppertje

Montgomery Burns | 24-05-21 | 14:35

Als je ook goed vindt als jou iets geflikt wordt met windmolens of grondverzakkingen of zo en andere mensen geen mening hebben, de gordijnen dichtdoen en de tv wat harder zetten.

kloopindeslootjijook | 24-05-21 | 14:48
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vond haar wel verfrissend naast Kockelmann. Ik heb ook veel meer met interviewers die niet bang zijn om voor hun eigen meningen en ideeën te staan. Zogenaamde onpartijdige bullshit die als presentator zou moeten hebben slaat nergens op.
Wanneer sowieso in dienst bent voor een omroep heeft deze je al geselecteerd op hoe je gekleurd bent. Net als de (politieke) gasten die selectief aanschuiven bij hun 'eigen' omroep. 'Cut the crap' er is nauwelijks politieke gewin bij je eigen kiezers.

roevka | 24-05-21 | 14:26

'Woke', is dat niet gewoon een ander woord voor 'verwend kreng'?
En trouwens, dat die Surinaamse meneer meedeed met een E-u-r-o-p-e-e-s songfestival, is dat eigenlijk geen 'cultural appropriation'?

Zenzeo | 24-05-21 | 14:24 | 4

Hoezo? Er deed ook een marsmannetje uit Australië mee en een insect uit Israël.

keestelpro | 24-05-21 | 14:29

Net als Nederlandse darters meededen aan de UK open. Of niet-Franse aan de French open.

ParadiseLost | 24-05-21 | 15:02

@ParadiseLost | 24-05-21 | 15:02: Daarom is het ook 'open'. Gesloten toernooien voor een of enkele nationaliteiten voeren niet de titel 'open'.

Grachus | 24-05-21 | 19:22
▼ 1 antwoord verborgen

Nationalisme in NL is wensdenken, idem voor rechts-extremisme... qua aantallen en omvang is het een mug. Woke volk, marxistische eng-nekken en links extremistisch tuigh staan aan de voorgrond hun gif te spuien, geweld te gebruiken en denken dit legitiem te mogen doen op basis van die enkele mug. Bovenstaand is allemaal intolerant en haatdragend volk.

Hollandse_blauwe | 24-05-21 | 14:23 | 3

Zit je thuis ook altijd zo te reutelen of krijg je wel eens een wanhopige dreun van een van je kinderen om eindelijk eens op te houden met dat aangestampte geouwehoer?

Ridde Rogter | 24-05-21 | 14:26

@Ridde Rogter | 24-05-21 | 14:26: En als zijn/haar kinderen die dreun niet uitdelen, dan biedt jij je diensten graag aan? Je doet precies wat Hollandse blauwe zegt: je staat vooraan gif te spuien en geweld is ook niet ver.

Usumani | 24-05-21 | 14:39

@Ridde Rogter | 24-05-21 | 14:26: typisch weer dat negatieve beeld van de ander hebben, geweld als oplossing zien enz... met u krijg men de fascisme bingokaart zo gevuld. ;(

Hollandse_blauwe | 24-05-21 | 14:54

Ja inderdaad, mega bedreigend die Henk en Ingrid met hun frikandellen-nationalisme.

Panos88 | 24-05-21 | 14:21

Slechts een klein deel van de grootstedelijke puberale bevolking is 'woke'. Geen aandacht aan schenken.

Hommel | 24-05-21 | 14:20 | 1

En een groot deel van x66, gl, pvda en als nuttige idioten ook vvd en cda en "(hoog)leraren". Niemand uit die hoek die er stelling tegen durft te nemen en het daarmee bewust of onbewust facilieert.
Zo onschuldig is het niet.

Ride_On | 24-05-21 | 14:25
-weggejorist-
Roadblock | 24-05-21 | 14:19 | 2

Wie zoekt, die vindt.
Dat is onontkoombaar.
Het is dus maar het beste om niet meer te zoeken dan strikt noodzakelijk.
Voordat je het weet vind je iets en ga je daar anderen mee vervelen.
Dat vind ik.
Dus.

Kapitein Sjaak Mus | 24-05-21 | 14:18 | 1

Mooi!
Doet een beetje denken aan: "racisme vind je overal waar je het zoekt."
Of nog beter: "De vraag naar racisme overstijgt het aanbod."

Muxje | 24-05-21 | 14:24
-weggejorist-
Madame Poitiers | 24-05-21 | 14:18 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

WOKE.

Democratie leert ons om woke te denken.
Democratie legt ons op om eens in de vier jaar alle andere partijen en denkbeelden uit te sluiten en te kiezen voor één kortzichtige visie.
Daarbij krijgen we ook nog eens een bindend stemadvies om vooral niet op niet woke partijen te stemmen omdat deze bij voorbaat uitgesloten zullen worden van regeringsdeelname. Daarmee is de Nederlandse democratie in mijn ogen een fascistisch instituut. Sorry voor dit langdradig essay.

keestelpro | 24-05-21 | 14:17

Het framen begint al door woke tegenover nationalistisch en traditioneel te zetten.

Pardoes | 24-05-21 | 14:17 | 1

Dat wijf is helemaal niet genuanceerd zoals wij dat wel zijn!

keestelpro | 24-05-21 | 14:20

De waarheid ligt in het midden vanwege de mens die onnatuurlijk functioneerd. Deze afhankelijkheid van cultuur is onharmonisch, met alle gevolgen van dien.

Neuth | 24-05-21 | 14:17 | 6

@Neuth | 24-05-21 | 15:01: Oei, 'fascisme' maar liefst, u gebruikt té dure woorden voor uw taalniveau!

Zenzeo | 24-05-21 | 15:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Woke:

De wijze waarop een persoon irritant, onnodig assertief, schreeuwerig ongenuanceerd gelijk wil hebben.
Desnoods gelijk af wil dwingen door middel van intimidatie en/of geweld.

Ruimedenker | 24-05-21 | 14:17 | 2

Dat kunnen Wappies ook. En dan vullen ze zelf de ontbrekende zaken waar ze geen verstand van hebben gewoon in om ergens uit te komen.

Het begint wel beide met een W. Woke-Wappies.

kloopindeslootjijook | 24-05-21 | 14:19

Je vergeet daarbij nog "gelardeerd met vele leugens al dan niet ondersteund met fopwetenschap". Want dat is ook een kenmerk van de 'Woke'. Doen alsof zelfverzonnen theorietjes op wetenschap, logica en natuurwetten gebaseerd zijn.

Grachus | 24-05-21 | 19:24

Traditionele waarden, vrijheid en nationalisme zijn goed. Identiteitspolitiek en socialisme zijn slecht.

etwaboy | 24-05-21 | 14:17 | 1

'Four legs good, two legs bad'...

Zenzeo | 24-05-21 | 14:28

Ik begrijp eigenlijk de hele tweet niet. Ik ken de mevrouw niet. Ik weet van geen debat over woke. Wie debateert, en wat is de stelling waarover wordt gedebatteerd? Wie doet op welke manier alsof er een eigen cultuur is? En waarom is dat wel of niet erg?

John McClane | 24-05-21 | 14:16 | 1

Je stelt vragen die de gemiddelde woke niet wil beantwoorden of niet begrijpt.

Madame Poitiers | 24-05-21 | 14:20

Zolang wij reageren blijft het voortwoekeren. De enige oplossing is doodzwijgen en de andere kant opkijken.

Schriever | 24-05-21 | 14:16 | 3

Maar.... wat moet ik dan de hele dag doen in m'n reaguurbunker?

elfenstein | 24-05-21 | 14:28

Dat zeiden ze 90 jaar geleden ook...

Zenzeo | 24-05-21 | 14:29

Dat is eerder in de geschiedenis geprobeerd. Pakte niet echt lekker uit.
-
Thomas Jefferson: “All tyranny needs to gain a foothold is for people of good conscience to remain silent.”

Wayfaring stranger | 24-05-21 | 14:30

Woke is de destructieve en discriminerende religie van de intersectioneel en geslachtelijk verwarden. Een soort westerse islam. Met hetzelfde gedram.......

slowpoke-htb | 24-05-21 | 14:16

Maar wanneer gaan we nou met z`n alle wokken.

pegaje | 24-05-21 | 14:15

Woke limiteert mensen tot hun kleurtje, sekse of seksualiteit. Een platte versimpeling, waar we niet aan moeten beginnen. Als je alleen nog maar in kleurtjes denkt, dan zie je ook nooit wat anders.

Rico Tampeloerus | 24-05-21 | 14:15

Was het maar een debat. Het is veroordelend wijzen vanuit de zelfgekozen bubble en dan begrip verwachten. Zo werkt dat niet.

kloopindeslootjijook | 24-05-21 | 14:15

De prangende vraag blijft toch wel ,wie was die persoon die 5 mensen neerstak vorige week.
En wat betreft woke.
Daar moet nooit iemand op reageren. Negeer de gekken en doe gewoon dingen die wokers niet leuk vinden.

pejoar | 24-05-21 | 14:13

Essay: ‘Het is een mooi onderwerp om over te zeiken op Twitter.’

Geen dank.

beldewouten | 24-05-21 | 14:12

Een journalist die meningen irritant vindt is als een vis met watervrees.

ProFail | 24-05-21 | 14:10

Off topic. Hamas vrouwtje Kaag neemt de macht over, nu ook Buitendsezaken er bij.

DerkArie-ut-de-Achte | 24-05-21 | 14:07 | 6

Alles behalve fan van Kaag maar wees eerlijk,
Kaag op BUZA is winst ten opzichte die natte tosti van een Blok.

normanius | 24-05-21 | 14:13

@normanius | 24-05-21 | 14:13: Nou nee, liever een natte tosti die niks voor elkaar krijgt dan een vals serpent die nu extra macht heeft om voordeeltjes aan haar vriendjes uit te delen.

Grachus | 24-05-21 | 19:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Maar nu de hamvraag, is de brasem al uitgezaaid? Heb nog vijf woorden over, wat moet ik nu?

eerstneukendanpraten | 24-05-21 | 14:07 | 1

uitgezaaid = uitgepaaid

*stop den tijd*

eerstneukendanpraten | 24-05-21 | 14:07

Zolang vrouwen dood moeten die uit de indoctrinatie van de vrede willen stappen is woke een lachertje.

van stampij | 24-05-21 | 14:07

Het debat over 'woke is nog helemaal niet begonnen. Ja, hier op GS. Maar in de MSM zeker nog niet. Ze hoopt gewoon het debat over te kunnen slaan.

Ivoren Toren | 24-05-21 | 14:06

Mijn traditionele denkbeeld “Wie goed doet, goed ontmoet” is in de ogen van deze onbeduidende muis irritant?

austinhealey | 24-05-21 | 14:06

Ik vind hier helemaal niks van.

Zeau, da's minder dan 14 woorden dus maak ik ook geen kans op die vreselijke prijzen. Als u mij opdrachten wil geven dan dient u ook fatsoenlijk te betalen.

elfenstein | 24-05-21 | 14:04

Heilige neuk, jullie weten er wel weer een uitdaging van te maken, in 14 woorden. Een poging:

Woke is newspeak voor sleepy: laat uit je nest komen, en inconsequente redeneringen ophangen.

(exact 14 woorden)

Koning_van_de_BBQ | 24-05-21 | 14:04 | 2

"leg in een essay van **tenminste** 14 woorden uit..."

TheOtherWhiteMeat | 24-05-21 | 14:06

Ik vind het wel positief dat ze stelt dat woke irritant is.. Dat hoor je steeds meer in links-progressieve hoek.. Hopelijk brengt dat de zaak wat meer in evenwicht..

Frits_Binkestein | 24-05-21 | 14:03 | 4

@Muxje | 24-05-21 | 14:27: Beter is het om met deze vorm van zelfbeklag te stoppen. Maar goed het is ondertussen alweer een lucratief verdienmodel geworden voor velen (en die eigenlijk ook niet kunnen en niets bijdragen. Kunnen alleen maar halen, halen, halen.

Phantomas | 24-05-21 | 15:12
▼ 1 antwoord verborgen

Ik moet gvd helemaal niks!

Zo, heb ik zelfs nog een paar woorden over.

Garry_de_Graaf | 24-05-21 | 14:01

Woke is al een extreme vorm van progressieve en tribale denkbeelden, dit vergelijken met traditionele en nationalistische denkbeelden aan de andere kant is een drogreden.

Dan maar zo! | 24-05-21 | 14:00

Talitha begint mij ook nu al te vervelen.

sjef-van-iekel | 24-05-21 | 13:59

Het gevaar van ontheemden

Ontheemden -mensen zonder een land dat ze thuis noemen- misgunnen anderen dat thuisgevoel: het heem moet stuk. In plaats van hun best te doen om dat nieuwe huis hun eigen te maken kiezen ze de gemakkelijkste weg: ik niet, dan jij ook niet. Het is uiteindelijk een grauwe, gevaarlijke opmaat tegen alles wat de wereld aan vooruitgang heeft geholpen. Deze strijd speelt zich immers slechts zich af in de landen die deze wereld een mooiere plek maken en waar mensen gelukkig zijn. Van ontheemden moet alles plat en alles hoegenaamd gelijk: welvaart, plezier, onderwijs. Gelijke inzet is niet nodig, maar iedereen moet wel een gelijke uitkomst hebben, De bittere ironie is dat de reden dat ontheemden geen thuisgevoel hebben vaak gelegen ligt dat het land van herkomst (van hun voorouders) naar de touwtering is gegaan door islamisme of socialisme die hetzelfde doel propageerden. Dat is de reden dat hun voorouders hun biezen pakten. Om ons geluk te waarborgen zijn zowel tradities als naties belangrijk. En is gezond traditonalisme en gezond nationalisme niet alleen wenselijk, maar broodnodig. Voor ons heem nu en later.

JohnLocke | 24-05-21 | 13:58 | 1

Goeie tegel John.
Socialisme in een notendop: ik niet, dan jij ook niet.

keestelpro | 24-05-21 | 14:25

'traditionele denkbeelden zijn onwenselijk'....?
lijkt me toch echt van niet.
niet voor niets zijn bepaalde denkbeelden gedurende jaren gedeeld en vastgehouden door bevolkingsgroepen - dat creeert een band en 'levensrichting' voor mensen die dat nodig zouden hebben.

putinisyourfriend | 24-05-21 | 13:58 | 3

Ja net zoals onverdoofd ritueel slachten bijvoorbeeld.

RandyBiel | 24-05-21 | 13:59

@C1O2 | 24-05-21 | 14:03: Nee dat is traditioneel, en soms zijn traditionele gebruiken doorspekt met wijsheden die we nog niet onder woorden kunnen brengen of houvastpunten die even niet hip zijn, en soms zijn het achterlijke gebruiken.

Dan maar zo! | 24-05-21 | 14:06

Hoi Bert! Wieder zurrück?

Wat Muuse hier bedoelt is dat wanneer je je uitspreekt tegen Wokeness dat je al gelijk op het schild wordt gehesen door (populistisch) rechts. Dit vaderlandslievende, zwarte-pietminnende volkje dat graag de asielinstroom bijhoudt, Wilders al dan niet FvD stemmend volkje is juist weer de andere kant van de medaille. Er zou juist een middenweg bewandeld moeten worden. Beide kanten van deze medaille spugen haast op de grond bij het horen van de politieke dualiteit (Linkse kliek! Rechtse tokkie!). Terwijl juist een zorgvuldig gekozen middenweg de beste oplossing is. Bijvoorbeeld: Jazeker mogen we kritisch zijn op de Islam en de helper whiteys, maar klimaatverandering is zeker een ding en begint óók bij jezelf. Het klopt dat boeren worden gekloot door de overheid, maar het is een erg vervuilende sector. Etc. Wellicht spring ik hier van hak op tak, maar ik kan mij vinden in gematigde standpunten van zowel rechts als links. Stemmen doe ik op links omdat ik rechts voldoende vertegenwoordigd vind.

De Bijsluiter | 24-05-21 | 13:58 | 4

Er zit wel een discrepantie in die politieke dualiteit, als je ziet hoeveel méér de linkerkant gangbaar en aanvaard is in media, onderwijs en cultuur. B.v. het gemak waarmee de NOS spuuglelijke anglicismen als 'witte mensen' overneemt.

raskol | 24-05-21 | 14:06

@raskol | 24-05-21 | 14:06: Anglicismen zijn hét kenmerk van slecht verwoorde theorieën, vers van het Internet.

Dan maar zo! | 24-05-21 | 14:08

Hoezo in het midden ? Woke is gewoon fout en goede argumenten om 1000den miljarden in ‘het klimaat’ te storten heb ik nog niet gehoord. Ik lach me ziek als nu blijkt dat een ijstijd aanbreekt, Dat wisten ze in de jaren 70 nl. al heel zeker. En zoveel slimmer zijn we niet geworden.

Als een idioot iets verzint ga je toch ook niet middelen in de standpunten om tot de “juiste” uitspraak te komen ? Zeker niet bij subjectieve zaken.

Nichtsneues | 24-05-21 | 14:10
▼ 1 antwoord verborgen

Meisjes die vreemde denkbeelden tweeten, gelardeerd met overbodige aanhalingstekens en dat besluiten met een quasi diepzinnige vraag om intelligent te lijken zijn per definitie zo stompzinnig dat daarover denken verspilde tijd is.

Albert61 | 24-05-21 | 13:57

I woke up this morning. Net als gisteren, en hopelijk morgen.

Maar ik ben Atlas niet, hè .

de visser | 24-05-21 | 13:57

Woke wordt altijd maar in pejoratieve zin gebruikt, maar er is niets mis mee om de misstanden rondom inclusie, diversiteit, identity-politics, klimaatverandering en de massa-instroom van ongelukkigen naar Europa gewoon maar eens te benoemen.
Wij, Europeanen, zijn ook niet meer dan volgevreten, narcistische microcephalen die menen dat het hoogste geluk bestaat uit het bezit van overtollige rotzooi.

Plus, wil je een keer echte liefde, dan moet je er dik voor betalen. Wat is dat voor wereld?

Ichneumonidae | 24-05-21 | 13:56 | 2

Heb even geen tijd om te reageren, we staan op de meubelboulevard. Met cheapo meubeltjes en nietszeggende bouwmarkt-inrichting-prullaria gemaakt buiten Europa.

kloopindeslootjijook | 24-05-21 | 14:17

@kloopindeslootjijook | 24-05-21 | 14:17: Kijk, jij begrijpt het. De hele discussie komt er op neer of je bereid bent je studentenkot op te ruimen, waarvoor bv. ikea-meubeltjes erg handig zijn.

Dan heb je als woke-meisje daarna ook meer ruimte om je eens flink te laten sonderen, zodat de ander kan zien of 'er wat bij is'.

Ichneumonidae | 24-05-21 | 14:24

Ik snap de tweet niet, dus mijn essay gaat maar over iets anders randoms (off topic) wat ik net las.

Wie is de Nederlandse minister van Economische Zaken? Als je het antwoord niet weet (ik wist het niet) kan je het ook niet erg vinden dat hij al na 4 maanden stopt (met burnout, maar toegeven er zijn vast leukere momenten om als minister te starten).

TheOtherWhiteMeat | 24-05-21 | 13:56 | 4

Ik kende de naam ook niet. Erger is.... Stef Blok gaat het overnemen......

Lorejas | 24-05-21 | 13:57

@Lorejas | 24-05-21 | 13:57:
Ja, dat is ook een ramp, uit de vastgekliekte oude bestuurscultuur, rampzalig! Wat is er nu weer te verbergen?

Jan, Leiden | 24-05-21 | 14:00
▼ 1 antwoord verborgen

Wokies worden niet gemotiveerd door liefde voor minderheden, maar door haat voor gewone burgers.

Rest In Privacy | 24-05-21 | 13:55

Probeer zoveel mogelijk taal & spelfouten te maken.

Ruimedenker | 24-05-21 | 13:54

Woke lied van Songfestival kreeg van publieksjury Europa ZERO points en dus een Twitter vandaag dat Overwoke niet goed is en eng nationalistisch ook niet goed. Vertel wat nieuws zou ik zeggen, mevrouw.
Maar eigen identiteit mevrouw kunt u maar 1x weggeven. Misschien om met Maxima te spreken, bestaat de Nederlandse identiteit niet, maar de Westerse vrije identiteit nu net nog heel eventjes wel, zolang het duurt...
Het is juist aan u als journaille de kleurplaat goed in te kleuren zodat generaties na u u dankbaar kunnen zijn om in Daadwerkelijk vrijheid te kunnen leven, niet onder een juk van opgedrongen religie. Maar u bent waarschijnlijk al de kleurpotloden kwijt en gebruikt nu alleen nog maar grijstinten terwijl het zwartste scenario massaal wordt geïmporteerd van onvrijheid. Gecondoleerd op de tweede dag van de uitstorting van de Heilige Geest!

Jan, Leiden | 24-05-21 | 13:53

Woke people zijn mensen die niks accepteren wat ze zelf niet kunnen waarmaken of beloven.

Jos Tiebent | 24-05-21 | 13:52

Er is niet zozeer iets mis aan woke, nationalistische of traditionele _denkbeelden_, maar aan de _houding_ van de woke cultists. Van mening verschillen, discussiëren etc is iets anders dan (met enorme & misplaatste eigendunk) andersdenkenden te zien als afgrijselijke paria's die zoveel mogelijk uit de samenleving geweerd dienen te worden.

raskol | 24-05-21 | 13:50 | 1

Spijker. Kop. Raak.

Wijze uit het Oosten | 24-05-21 | 13:52

Zo even een uitstapje naar de guurrechtse darkside maar de jankmillennial is weer thuis hoor.

Niet_Van_Hier | 24-05-21 | 13:50

Even ter info: Bekende activiste BLM wordt door hoofd geschoten in UK. CNN komt met onderzoek dat laat zien dat al in novenmber 2019 onderzoekers van Wuhan Lab in het ziekenhuis zijn beland met onbekende symptomen, iets tussen griep en Rona. Maar wokevogels zijn de discussie van de dag. Zijn we zelf wellicht ook niet onderdeel van het probleem?

FogerRederer | 24-05-21 | 13:50 | 3

Over die activiste is nog te weinig bekend en dat dat virus uit het lab in Wuhan komt is voor ons reaguurders oud nieuws.

Ivoren Toren | 24-05-21 | 14:12

Die BLM-er is iets met een rivaliserende bende.
Het zou ironisch zijn als de dader dezelfde kleur heeft.
Het is maar net waar je mee omgaat.
www.dailymail.co.uk/news/article-9612...

cheops | 24-05-21 | 14:21

@Ivoren Toren: Inderdaad al bekend maar het feit dat mainstream CNN er over schrijft is wat mij betreft wel breaking.

FogerRederer | 24-05-21 | 14:55

Stop met oudehoeren
Ga werken.

J.Cash | 24-05-21 | 13:50

Baudet is een agent van de deep state. Zijn opdracht is om chaos te stichten aan de rechterkant van het politieke spectrum. Baudet is succesvol.

Rest In Privacy | 24-05-21 | 13:49

Teveel tolerantie leidt tot intolerantie. Helaas wordt de intolerantie vaak door degenen die geen strobreed in de weg wordt gelegd uitgedragen.
Woke, klimaat, islam om er maar een paar te noemen

Olleke | 24-05-21 | 13:49

Snap dat hele woke niet. 2 vlechtjes mag wel, want arisch, maar zo'n rastafaripluizenbol mag dan weer niet (sowieso vies, dat terzijde). Stamppot zuurkool is wel ok, maar o wee als je daar een iet wat Afrikaanse draai aan zou geven en dat dan op instagram post. Aziatische draai schijn je er dan wel weer aan te mogen geven.

Maar aan de andere kant wel van de geneugten en zekerheden van de westerse maatschappij willen genieten. Lijkt mij ook iet heel erg woke.

klaas24 | 24-05-21 | 13:47

Wat een gelul. Woke is vorig jaar en dus geen discussie waard. Net als die meisje trouwens.

el jefe | 24-05-21 | 13:47

Oké, bij de bijzin ‘Jan Roos naakt’ hield het voor mij op.

Een rappe sprint richting de porseleinen troon voorkwam dat ik mijn lunch uit mijn toetsenbord moest gaan pulken.

En bedankt hè, ik ben nogal visueel ingesteld.

Wijze uit het Oosten | 24-05-21 | 13:47

Euhh, ik ga even iets *leuks* doen als jullie het niet erg vinden. ;-)

hotmint | 24-05-21 | 13:46

Het debat over woke begint Talitha te vervelen en dus neemt ze even de moeite om een Tweet te tikken en aan het einde van de Tweet even een stelling te poneren waarna de discussie kan gaan beginnen. Niet handig als het je allemaal zo verveelt.

Lorejas | 24-05-21 | 13:46 | 1

Maar ze is dan ook te dom om dat zelf te zien hè.
Snowflakes.....

J-van-de-Bontekoe | 24-05-21 | 14:06

Corona is een complot zodat de Baudetjes veel lawaai maken. Hierdoor wordt aandacht en momentum weggehaald bij BLM, de genderdiscussie en de hiervoor noodzakelijke maatschappelijke hervormingen blijven uit. De witman blijft de baas.
Meer dan 14 woorden maar soit, als Talitha door deze onzin weer op televee komt om soepsidie te verbranden is alles geoorloofd.

JanVergoor | 24-05-21 | 13:46

Wokeys willen hun denkbeelden ieder moment van de dag aan anderen opdringen, or else... Daarom schaar ik wokeys dus gelijk met zendelingen, Islamisten, fascisten, communisten en veganisten. Vervelend zeikvolk waar je jezelf verre van moet houden.

Graaisnaaiert | 24-05-21 | 13:46 | 1

Shit, beroepsdeugers en betuttelracisten nog vergeten op te nomen.

Graaisnaaiert | 24-05-21 | 13:47

Woke is in elke vorm irritant en ongewenst, ongeacht of het extreem is. (13 woorden)

FrankVeer | 24-05-21 | 13:45 | 1

Frommel de woorden ‘bloed’ en ‘zeer’ nog tussen en u bereikt het gewenste aantal.

Wijze uit het Oosten | 24-05-21 | 13:48

"We zijn de Volkskrant niet hè?"

Nee, maar ongeveer de hele zaterdagbijlage van de VK ging wel over wat er nou precies in een jaar na George Floyd bereikt was in het kader van BLM en wokegelul.

Dan maakt dit 'spuit-elf' initiatiefje van GS niet een hele sterke indruk, m.i.

Dr_Johnson | 24-05-21 | 13:45 | 8

@volksvaderland | 24-05-21 | 13:57:

ik heb geen zin om met een stel debielen en mongolen in discussie te gaan.

Bakkeleures voor wie ik kennelijk alle artikelen in de VK moet gaan samenvatten, en die er kennelijk op voorhand - zonder dus iets gelezen te hebben - vanuit gaat dat er in die artikelen geconcludeerd wordt dat er iets ''positiefs'' bereikt is (quod non; die artikelen geven een veel genuanceerder beeld), en jij komt met een reusachtige stropop over google, waar ik verder niets over beweerd heb, behalve dat die VK artikelen ook wel op google gevonden kunnen worden.

Verder nam ik in mijn eerste comment totaal geen positie in, behalve dat ik deze 'essay-wedstrijd' van GS een beetje mosterd na de maaltijd vind na dus al die artikelen hierover in de VK. That's all.

Dr_Johnson | 24-05-21 | 14:13

Terugkrabbelen. De realiteit is voor woke zielepieten altijd een bitch en dan gaan ze terugkrabbelen, framen en nóg zieliger doen. Kotsschijtziek word ik ervan.

Bakkeleures | 24-05-21 | 15:54

@Bakkeleures | 24-05-21 | 15:54:

Dit woord gebruik ik in mijn eerste comment: ''wokegelul", dus ik ben echt verre van een ''woke zielepiet''.

Maar ja, lieden die te dom zijn om te lezen en te poepen zijn niet meer te redden.

Dr_Johnson | 24-05-21 | 17:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Alles wat na maar komt is niet relevant....
En bier is lekker, zeker wanneer de zon schijnt.

Toetsenbordcomplex | 24-05-21 | 13:41

Kan Hugeau dit niet doen? Die kan alles. Ik ga even liggen.

dathoujetoch | 24-05-21 | 13:38 | 3

Dat zijn maar 12 woorden.

Jos Tiebent | 24-05-21 | 13:48

@Jos Tiebent | 24-05-21 | 13:48: Kan Hu Geau dit niet doen? Die kan alles. Ik ga even liggen, oke?

dathoujetoch | 24-05-21 | 13:55

Lol. Net gevaccineerd en nog een beetje licht in het hoofd?

MickeyGouda | 24-05-21 | 14:55

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl