Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Goedemorgen. Rutte, Pieter en radicale.. ja wat eigenlijk?

Wie vond wat van het rateldebacle bij Nieuwsuur 

Au au au. De hooggespannen verwachtingen over Mark Ruttes Radicale Ideeën voor een andere bestuurscultuur, die hij maandagavond tegenover de Kamer zou verdedigen in een NPO-studio met Nederland wilde delen, werden niet waar gemaakt. Er kwamen helemaal geen nieuwe ideeën (oh?), Rutte gaat niet ineens alles anders doen (goh?) en zijn geheugen bleek keer op keer feilloos op ieder moment dat Mariëlle Tweebeeke in de buurt van een kritische vraag leek te komen (joh?). De politieke junkies sloegen Ruttes ratelfestijn met verbazing en vermaak gaande. Kers op de taart was de bewering van Rutte dat hij binnenkort met Pieter Omtzigt gaat praten, om te kijken “waar zijn boosheid zit”. Ten eerste is dat geen “boosheid “, maar een fijnmazige analyse van waar wetgeving vast loopt in uitvoering, en zelfs als het gesignaleerd wordt toch niet hersteld wordt. Ten tweede opende Pieter voor het eerst in meer dan een maand zijn Twitter-app, om te bevestigen dat er inderdaad contact was, maar dat ie voorlopig nog niet aan een gesprek toe is. En hoppa, daar dreef de reddingsboei van Rutte al weer weg, hij zal op een andere manier om het hunebed in zijn formatierivier naar Rutte IV heen moeten meanderen: Omtzigt laat zich nog steeds niet sensibiliseren en die ruggengraat van Omtzigt laat Rutte er ineens heel radeloos uit zien. Want niet Pieter Omtzigt, maar Mark Rutte zelf is het grootste gevaar voor de formatie van Rutte IV.

Na de breek: Hoe keken de Staat- en Vlaamse media naar Het Interview?

Het Pieter-Fragment

VK: Geen nieuw idee gehoord

NRC: Kan Rutte formatie nog redden?

Telegraaf: Anonieme vvd’er met corvee

AD: Zet fluistercampagne tegen Omtzigt door

Nieuwsuur: Krabbelt terug op beloofde interview

Nu.nl: Rutte niet divers genoeg, geeft prijs terug

Fijn nieuws voor de toeslagouders

Maxima populairder dan Mark

1 lokale vvd’er hield dapper stand

Social

Reaguursels

Inloggen

Wat als de eeuwige jongeling Mark Rutte zich spiegelt aan Joe "Methusalem" Biden en Pieter Omtzigt ziet als zijn Donald Trump? We hebben tenslotte twee eigenaren van onze dagbladen en dan kan een beetje polarisatie voor de bühne natuurlijk nooit kwaad.

Wel een beetje zielig voor Sigrid en zo, maar waar gehakt wordt?

Hetkanverkeren | 11-05-21 | 18:02

Onbegrijpelijk dat nog zo veel trollen het voor Rutte blijven opnemen.
Feitelijk gaat het niet eens om deze pathologische leugenaar, we hebben een aantal veel grotere problemen.

1. Ondermijning van de democratie;
- het parlement hoort de regering te controleren, maar doet dat niet;
- parlementariërs die dat proberen, worden tegengewerkt en voorgelogen;
- kritische parlementariërs in regeringsfracties wordt het zwijgen opgelegd;
- zelfs als dit uitlekt vinden regeringsfracties dit geen probleem;
- zelfs niet als de "uitleg" weer vol leugens en gebrekkige herinneringen zit.

2. Ondermijning van de rechtsstaat;
- tienduizenden mensen werden kapotgemaakt door de belastingdienst;
- daarbij gold "schuldig tot het tegendeel bewezen is";
- maar in beroep gaan kon niet, velen wisten niet eens dat ze "schuldig" waren;
- en als er een rechtszaak kwam werden rechters glashard voorgelogen;
- ook ombudsman en zelfs parlement werden jarenlang voorgelogen.

Elk van deze kwesties, zelfs elk van deze deelkwesties is veel te belangrijk om zomaar te negeren. Dat Rutte zijn plannetjes eerst aan de NOS en daarna pas aan het parlement voorlegt, bevestigt het feit dat ons parlement niet meer dan een applausmachine is.
En dus kan het hiervandaan alleen nog maar erger worden. Bedenk dat de toeslagenaffaire niet eens bedoeld was om tienduizenden mensen kapot te maken; dat ging "per ongeluk". Het was het gevolg van een reeks systeemfouten. Rutte zei dat hij alle systeemfouten wel wil behouden, wel bleek hij bereid een commissie naar die systeemfouten te laten kijken. Oftewel; een paar grootverdieners krijgen heel veel gratis geld om een paar dagen per jaar na te denken over de vraag hoe het aantal slachtoffers van die systeemfouten beperkt kan worden.

Dandruff | 11-05-21 | 17:50 | 1

Interessante analyse, snijdt veel hout. Van een leider zou je daarbij toch mogen verwachten dat hij zegt: "Ok, we hebben dit probleem, we gaan het zus en zo oplossen, binnen deze termijn". Maar daar gaat het gek genoeg in zijn geheel niet over. Het blijft bij abstract geneuzel, waar toch meer de mentaliteit van "we zitten er bovenop" en "we gaan dit oplossen" nodig is, vooral ook dóen dan en niet het holle gebazel dat niemand een fluit interesseert, zie ook de kijkcijfers. Mensen interesseert het amper nog wat hij zegt en geef ze eens ongelijk.

Meer concreet: hoe lang speelt de Toeslagenaffaire al? Er is toch bekend wie de gedupeerden zijn, daarbij is de wetgeving bekend... een oplossing kan toch niet dusdanig complex zijn dat deze niet met goede wil binnen deze termijn niet al opgelost had kunnen zijn? Waar mensen op zitten te wachten is een autoriteit die op TV komt en zegt: "Er zijn dingen fout gegaan en we hebben het opgelost". Want wat is nu de bedoeling, dat men de Belastingdienst ziet als een soort malafide deurwaarder? Ik weet het niet, maar het is net of men het niet op wíl lossen, zo lang als het schijnt te moeten duren.

Zie verder ook mijn reactie op de post van Hetkanverkeren 14:07 hieronder.

Zonnebrildrager | 11-05-21 | 19:01

Mark is een zwetskloot

Slough | 11-05-21 | 16:39

Sluit de vent op gvd een misdager is het die moeten nooit meer los komen.

kuus | 11-05-21 | 16:07

Bekijk het verhaal van mevrouw Brouns vanaf 3:17:00 uur.
Gevlucht voor het politieke bewind van Rutte. Zeer indrukkwekkende toespraak aan Tweede Kamer: debatgemist.tweedekamer.nl/debatten/g...

tipo | 11-05-21 | 15:36

Het is een kwestie van vertrouwen meneer Rutte, en dat vertrouwen is volkomen verdwenen. De politieke spelletjes die gespeeld werden waren een vermoeden totdat middels de bekende affaire alles naar buiten kwam als bewijs. en op dat moment had het ook klaar moeten zijn. echter zitten we met het probleem dat de kliek die verkeerd bezig is momenteel meer zetels heeft dan de rest.

hierdoor kunnen we er 'een nachtje over slapen' en het allemaal laten afkoelen zodat het opgezette plan door kan gaan. meneer Rutte, zou u het zelf geloven dat de kliek die 10 jaar een manier van werken opzet, uitvoert en handhaaft zomaar in een week tijd over gaat naar 'een andere bestuurscultuur'?

ik namelijk niet.

Baksteenbakker | 11-05-21 | 14:17 | 2

Nogmaals: Rutte is bereid - gelegitimeerd door zijn 2000000 kiezers - de fractie te leiden in de Kamer.

Paauwe | 11-05-21 | 14:33

@Paauwe | 11-05-21 | 14:33: zeker geen voorkeurskiezers zoals deze leugenaar beweert. Hij staat simpelweg op nr. 1 daar waar de meeste stemmen op vallen. Bovendien lijkt mij de kwestie Omtzigt bewust over de verkiezingen te zijn getild. En dat mag nooit beloond worden met de horrorkabinet Rutte4/Kaag !!!

ThePeet | 11-05-21 | 14:59

Tijdens het wandelen, deze overpeinzing: Mark Rutte is een voormalig HR Manager. Dan kent hij de Wet Poortwachter, maar zou hij zelf ook moeten weten wat het effect is om op iemand die arbeidsgerelateerd overspannen thuis zit, eventjes subtiel met een SMSje tijdsdruk te zetten. Zo van, zeg ik heb het hartstikke druk, schikt het je vrijdag.

En dat je dan via de TV je zelf nog even lekker overspannen op kunt gaan zitten naaien in de dagen naar die afspraak toe. Je Nemesis als barmhartige Samaritaan. Nu is de heer Rutte uiteraard niet de werkgever van de Tweede Kamer, al denkt hij zelf daar waarschijnlijk anders over, maar heeft de Volksvertegenwoordiging geen eigen ARBO dienst. En zo nee, horen dit soort verzoeken dan niet rechtstreeks maar via de fractievoorzitter of de voorzitter van de Tweede Kamer te gaan?

De kijkcijfers spreken voor zich, Mark Rutte die zich als de Grote Bestuurlijke Hervormer in de markt wil zetten. En dat dan zelfs zijn eigen miljoenen trouwe kiezers zeggen: yeah, right excellentie.

Hetkanverkeren | 11-05-21 | 14:07 | 1

Yep, ik liep daar ook over na te denken. Hij heeft tien jaar als HR manager gewerkt bij Unilever, bezie die opmerking "functie elders" eens vanuit die invalshoek. Dat er daarna gezegd werd dat men voor Omtzigt een functie als minister in gedachten had, komt wel dusdanig ongeloofwaardig over dat ik het in elk geval niet geloof. "Elders" impliceert immers ergens anders dan het Binnenhof, waar deze opmerking gebezigd werd en waar zijn ministers aan het werk? Juist ja, het Binnenhof, niet "elders". Maar goed, de geloofwaardigheid van de man was sowieso al gedaald tot onmetelijke diepte, dus deze argumentatie was eigenlijk al overbodig.

Wat ik me daarbij nog wel afvraag is in hoeverre het meespeelt dat deze persoon eigenlijk nog nooit met 'echte mensen' in contact is geweest, waarmee ik bijvoorbeeld bedoel mensen die gedupeerd zijn in de toeslagenaffaire. Meneer doorliep het gymnasium in Den Haag, waar hij vermoedelijk niet bepaald in contact kwam met 'echte mensen', hetzelfde geldt voor de universiteit in Leiden. Als je als HR manager bij Unilever werkt kom je volgens mij ook niet echt in aanraking met 'echte mensen', ofwel enkel op een heel abstract-zakelijke manier. Daarbij: hoe vaak zal hij zich buiten het Haagse begeven hebben, naar wat door Randstedelingen vaak zo gekscherend 'de Provincie' wordt genoemd? Laat staan ervaring in andere landen, die zijn er tegenwoordig ook nogal wat in Nederland niet waar.

Meneer is zo bezien nogal werelvreemd, maar kent net dat clubje Hooggeölied Randstedelijk Blank om het systeem te kunnen bespelen. Maar zet 'm buiten dat kader en hij zal nog geen kleermaker kunnen vinden die zijn taal spreekt. Dat moet hij ergens zelf ook wel beseffen, vandaar dat hij zo krampachtig vasthoudt aan zijn positie: zonder zich (dem.) MP te kunnen noemen is hij niets, niemand, nergens.

Zonnebrildrager | 11-05-21 | 18:47
-weggejorist-
Kapsasa | 11-05-21 | 13:51

Rutte komt op mij over als de minister van propaganda tijdens het regime van Sadam Husein. De US tanks reden achter zijn rug de stad Bagdad binnen en desalnietemin hield hij een vurig betoog dat het Iraakse leger aan de winnende hand was.
Ofwel Ruttes realiteisbeleving klopt niet met dat van het NL volk of hij is gewoon een notoire leugenaar (of beide).

Dutch_Viscount | 11-05-21 | 13:44 | 1

Of hij is bereid de fractie te leiden in de Kamer.

Paauwe | 11-05-21 | 13:47

Je kunt ook zeggen dat dit best een goede strategie was: Het is nu duidelijk dat Rutte op post blijft als leider van zijn partij én dat er geen grote koerswijziging te verwachten valt. Rutte is bereid zijn fractie te leiden in de Kamer; de bal ligt nu bij anderen die meer dan Rutte afhankelijk zijn van wat er uit de lappenmand van Omtzigt zal komen.

Paauwe | 11-05-21 | 13:36
-weggejorist-
Langejob | 11-05-21 | 13:35 | 2

Mark Rutte is bereid in de oppositie te stappen. Het is aan Omtzigt om uit zijn lappenmand te komen, te stoppen met zijn tegenstrijdigheid en niet meer de mystieke verlosser uit te hangen. Samen met GeenStijl en andere journalisten en gepensioneerden moeten ze het dan maar oplossen. Het zal erop neerkomen dat we een Balkenendeachtige periode ingaan.

Paauwe | 11-05-21 | 13:13 | 1

Je doet je Zwitsal symbool eer aan.

Mr Moore | 11-05-21 | 16:28

Theodor Holman's column www.parool.nl/columns-opinie/brief-va... Rutte spreekt als Faust: al zijn woorden zijn machtspelige woorden. Zelfs zijn belijdenis 'Hervormd' te zijn. Rutte's 'radicale ideeën' zijn net zo 'hervormd' als hervormd iets radicaals betekent.

Eeuwig..Op..Vakantie | 11-05-21 | 12:52

copycat gedrag. Iemand genaamd Biden heeft ook zoiets gedroeftoeterd..

starbuck280 | 11-05-21 | 12:30

Als je zegt ,ik wil hem vragen waar zijn boosheid zit, dan ben je echt knettergek.

A.C.H.M.E.D | 11-05-21 | 12:25 | 3

Echt onvoorstelbaar. Hij denkt nog steeds dat hij iedereen voor de gek kan houden met dit soort vals gespin en huichelarij.

Kicksalot | 11-05-21 | 13:32
-weggejorist-
Langejob | 11-05-21 | 13:38

Ik hoor het hem zeggen, als de grote onschuldige. Wat een karakterloze zak ben je dan.

deKerrieKip | 11-05-21 | 18:00

"Gelukkig maak ik in mijn werk als psychotherapeut vaak mee dat mensen vertellen dat ze zijn veranderd. Ze vertellen dan doorgaans geëmotioneerd over wat er met hen is gebeurd, hoe ze nu anders staan ten opzichte van iets in het (recente) verleden, hoe ze dit anders voelen, ervaren en hoe dit inzicht hen heeft veranderd.

Je hoort dan dat hetgeen ze vertellen voortkomt uit wat we het ‘psychologisch backoffice’ noemen en elke zin die ze uitspreken raakt mij als psychotherapeut, ik ervaar de authenticiteit.

Vanuit deze ervaring was ik benieuwd naar het interview met Mark Rutte in Nieuwsuur. Het idee was dat Rutte zich na alles wat er was gebeurd opnieuw zou uitvinden. Al na korte tijd begon de slaap me parten te spelen, raakte ik verveeld en neigde af te haken. Ik heb mijn best gedaan naar elke zin van de demissionaire premier te luisteren en op te vangen wat er authentiek was, en wat niet. Maar ik hoorde vooral lege woorden, die het psychologisch frontoffice zo vaak kenmerken.

Jan Derksen, klinisch psycholoog, Nijmegen"

Ik sta achter dit bericht.

Joffri | 11-05-21 | 12:19

VK Kop: "Opinie: Heeft u dat nou ook, een groeiende ergernis als u Rutte langer dan twee minuten aanhoort?" Goed wat zegt Rutte binnen twee minuten? "Ik ben trots op de afgelopen tien jaar." Kijk, geen woord over de tienduizenden ouders die werden platgewalst door de belastingdienst. De wijze waarop Mark Rutte in de veralgemeniseringsmodus van "Ik ben trots.." overschakelt, laat zien dat hij geen enkel meeleven kent met de slachtoffers, buiten het eigen belang om van gespeelde bewogenheid. Alles draait om eigen belang. Liberalisme is de veelkoppige draak van het najagen van eigen belang. Mark Rutte en de VVD heeft gekozen: ze willen de wereld winnen en offeren daar zielloos hun ziel voor op. Mark Rutte leidt een bordkartonnen leven met het bord 'MinPres van Nederland' op zijn voorhoofd geplakt. Achter dat karton gaapt het niemendalletje van een karakterloos mens, een eeuwig lachende Boeddha in de hel.

Eeuwig..Op..Vakantie | 11-05-21 | 12:18 | 2

Ja, ik kan er nog maar nauwelijks naar luisteren. Zoals Roadblock ergens al noteerde neemt hij telkens een loopje met zijn gesprekspartners door een soort van Alice in wonderland-achtige woordenbrij toe voegen aan een antwoord dat geen recht doet aan de gestelde vraag. Stuurt daarmee effectief mensen het bos in. Feitelijk zouden we na zijn antwoord een minuut of tien tijd moeten krijgen om het verhaaltje te ontleden maar die krijgen we niet.

Een andere optie zou zijn om de spreektijd van de heer Rutte te beperken tot 15 seconden per vraag. (of een bordje JA, NEE en een stuk duct-tape)

Joffri | 11-05-21 | 12:23

En ook opvallend en veelzeggend;
Rutte is 'minder trots' op de zaken die niet goed zijn gegaan.
Minder trots, is nog steeds een beetje trots. Die gozer is volledig van het padje af.

Krijgtheenenweer | 11-05-21 | 12:36

Ja, Rutte heeft er zeker van geleerd: voortaan verloopt alle machtsmisbruik off the record en wordt alleen dat genotuleerd waar je kamer mee om de tuin kunt leiden.

NPOlitiekgekleurd | 11-05-21 | 12:12

@Stijnnijssen op Twitter

Nou reflectief was hij absoluut niet. Het enige wat hij zei was: we moeten dan gaan kijken naar.... Hij zei niets reflectiefs, alleen dat we moeten gaan kijken en moeten gaan onderzoeken en moeten gaan luisteren.... Etc. "We moeten" ja ammehoela, dat was 3 maanden geleden al duidelijk, 10 zelfs.

Verder energiek en bestuurlijk. Jaja er waren heel wat leiders heel energiek en bestuurlijk. Die hadden de macht goed in handen. Opvallend een zeer energieke manier. Dat. Zegt. Niets!

peterdh | 11-05-21 | 12:10

Rutte moet, als hoofd van het kabinet, gewoon dit land besturen volgens de geldende wetten en regels. Uitvoeren en handhaven daarvan dus. Daar zijn geen "radicale" bestuurlijke veranderingen voor nodig, dat is gewoon zijn werk doen. En dat kan deze non-valeur niet, daar is hij een te leugenachtige, corrupte, machtsgeile narcist voor.

WasHetMaarMakkelijk | 11-05-21 | 12:07 | 3

Ja, maar hij is al tien jaar aan de macht. Dus wordt het dan niet tijd om te zeggen: jo in de afgelopen tien jaar is het blijkbaar niet gelukt. Misschien eens tijd om op te rotten?

peterdh | 11-05-21 | 12:11

@peterdh | 11-05-21 | 12:11:
Dat is dan de conclusie ja. Maar dat had al halverwege Rutte 2 moeten gebeuren.
De vvd en pvda samen op 1 kussen, brrrr....

WasHetMaarMakkelijk | 11-05-21 | 15:25

Rutte is een product van onze individualistische "participatiemaatschappij" (kent u die uitdrukking?). Er is weer massaal VVD (Rutte), D66 en CDA gestemd. Glas -> plas -> was. Moedig voorwaarts, over 4 jaar weer een nieuwe kans. Voor nu kappen met piepen, men oogst wat men zaait. Rutte wordt premier en het kartel leeft voort, basta.

Mr Moore | 11-05-21 | 11:38

Hoop dat Pieter Omtzigt niet buigt. Reken maar dat Rutte graag met hem wil praten. Hij gaat hem dan gouden bergen beloven, zelfs "radicale" veranderingen, welke dan gebakken lucht blijken te zijn. Een maal ja tegen Rutte zeggen en je bent verkocht.....

Blonde Nel | 11-05-21 | 11:34 | 2
-weggejorist-
Langejob | 11-05-21 | 13:32

Ik hoop het....

Blonde Nel | 11-05-21 | 16:11

Die Stijn Nijssen, hij is me er eentje

Sjiek | 11-05-21 | 11:27 | 1

Doet me denken aan iemand met "onze Mark"...

Roze_bril_drager | 11-05-21 | 11:31

Rutte heeft echt een psychologisch/psychiatrisch probleem. Iemand met meer kennis van dit gebied dan ik moet er toch zo een diagnose op kunnen plakken ?

Blauwpetje | 11-05-21 | 11:25 | 3

Het gedrag van Rutte kan alleen psychiatrisch verklaard worden, aldus een huisarts.

Sjiek | 11-05-21 | 11:28

Trouwens, onze huispsycholoog Keestelpro typeerde Rutte als "een zielige man".

Vind ik een rake beschrijving.

Sjiek | 11-05-21 | 11:38

Daar ben ik ook van overtuigd, die man is echt niet geestelijk normaal, is duidelijk psychisch gestoord.

Argyronauta | 11-05-21 | 13:25

spoorloos op 2e plek is toch een klucht van de VVD, sorry verkeerd gelezen moest spoorbijster zijn.

abeltasman | 11-05-21 | 11:17

Het is, wat het is. We hebben een onvervaste jodocus als minister-president die moeiteloos verbale watervallen produceert waar niets concreets uit op te maken valt en waarvan het geluid al het andere naar de achtergrond verdringt. Veel gepraat dus en weinig wol. Hij gaat alleen weg als je hem met een shovel het pand uittilt.

Pierre Lebon | 11-05-21 | 11:09

Het zal uiteindelijk weer verzanden in nieuwe procedures en nog veel meer bureaucratie. Bovendien, welk 'nieuw' beleid er ook komt, het staat of valt met de personen die het gaan uitvoeren. Rutte sleept te veel bagage met zich mee om hiervoor in aanmerking te komen.

Hendrick9999 | 11-05-21 | 11:05 | 2

Ik voorspel dat GL, PVDA en D66 er voor gewoon voor gaan kiezen dat de pyromaan de brandweer mag gaan leiden.

Rest In Privacy | 11-05-21 | 11:10

@Henk1357 | 11-05-21 | 11:10: Natuurlijk partijbelang gaat voor landsbelang. Gaan ze weer verkopen met we moeten verantwoordelijkheid nemen en het land is in crisis.

Zapata10 | 11-05-21 | 11:31

Als je één persoon zou mogen noemen die het minst geschikt geacht wordt "de nieuwe radicale aanpak van informatievoorziening" regels te gaan verzinnen, wie zou dat dan zijn? Het begint met een R en het eindigt met doctrine.

een_mike | 11-05-21 | 11:03

Ik zie tussen alle Ruttes door dat GS ook een deug berichtje van über-creep Tom Cruise heeft geplaatst. Wat een hypocriet. Zijn golden globes inleveren want “niet divers genoeg”. Beeldjes waar hij niets mee heeft, die ergens in een kelder of zolder stof liggen te happen, wat een gebaar! Wat een opoffering van deze nauwelijks getalenteerde Hollywood ster!

Niet divers genoeg Tom? Lever dan je verdiensten in van al die films waar jij met je blanke kop in zat, want zijn die films van hem wel zo divers? Dat is waar het om gaat. Die M.I actie filmpjes hadden zo veel beter gekund met een acteur zoals een Will Smith of een Samuel Jackson. Die kunnen actie prima aan en hebben zo veel meer talent dan Tom “Scientology “ Cruise.

Zo en nu weer verder met het werk.

Nuuk | 11-05-21 | 11:01

Inbreker wordt betrapt, "zal ik anti-inbraaktips geven in ruil voor geen straf?"

Nog steeds volhouden dat je niet genoeg geïnformeerd was en allemaal niets aan kon doen, nee je hebt dingen achtergehouden, kamerleden gemanipuleerd en gelogen. Dat heeft niets met een systeem te maken maar met de wat die specifieke persoon voor keuzes heeft gemaakt. "Omtzigt daar moeten we wat mee" is letterlijk gezegd door hem dat is genoeg bewijs.

een_mike | 11-05-21 | 11:00

Nu ja, "boosheid"? Omtzigt gooide, naar verluidt, spullen door de kamer. Dat komt toch nogal boos over en niet dat je dan denkt: kijk aan, een fijnmazige analyse.

Adalgar | 11-05-21 | 11:00 | 2

Dat is wat oververmoeidheid door constante tegenwerking met een mens doet. Vandaar dat hij nu thuis alle tijd neemt.

Sqbar | 11-05-21 | 11:41

"naar verluidt"...
Als je Omtzigt jarenlang bekeken hebt weet je dat hij wel degelijk vaak komt met doorwrochte en fijnmazige analyses. Dat is juist precies waarin hij excelleert. Zowel verbaal als op papier, vele uren commissiedebat en vele stukken tot in het diepste detail. Veel meer dan de gemiddelde volksvertegenwoordiger.
Als jij aan die jarenlange stroom aan fijnmazige analyses minder waarde hecht en je mening baseert op een anonieme uitspraak in een nieuwsartikel ben je echt compleet van het padje af.

Lambik1 | 11-05-21 | 18:53

Rutte is een maffiabaas die zegt dat hij met zijn rivaal heeft afgesproken dat ze elkaars medewerkers niet meer zullen whacken.

Koonkluk Huis | 11-05-21 | 10:56

Wordt die Omzigt nu een wachtgeldtrekker? De man had potverdikkie minister kunnen worden in Rutte 4.

BobDobalina | 11-05-21 | 10:56 | 8

Vervelend hè dat er nog één Kamerlid van de 150 is die niet als een mak schaap achter jouw geliefde lijder loopt. Ik neem aan dat je je eveneens o zo geliefde Ollongren ook veroordeelt, die is meer ziek dan aan het werk geweest.

5611 | 11-05-21 | 12:01

@5611 | 11-05-21 | 12:01: waarom zou je achter een 'lijder' aanlopen, voor je het weet heb jij het ook.

BobDobalina | 11-05-21 | 12:14

@5611 | 11-05-21 | 12:01: ik vind het gedrag van Ollongren op meerdere punten verwerpelijk overigens

BobDobalina | 11-05-21 | 12:24
▼ 5 antwoorden verborgen

Tekenend voor een narcistisch persoon om te willen vragen waar nu eigenlijk de boosheid zit.

MoonBeebe | 11-05-21 | 10:52 | 1

een goede interviewer gaat hem in opvoerende verfijning morele dilemma's voorleggen, volstrekt buiten zijn werkelijkheid ('konijntjes kun je aaien en zijn lief, klopt dat?, enz.). Dan zul je al de eerste bizarre ontwijkingen en afwijkingen aantreffen. Hierna koffiepauze en jolijt. Daarna dezelfde morele dilemma's binnen zijn eigen werkelijkheid in opvoerende moeilijkheidsgraad aanbieden. Je zult versteld staan tijdens het interview, maar ook daarna als je het gaat analyseren.

nobodiesunmighty | 11-05-21 | 11:00

Mao Zedong werd in China lang gezien als een goed leider, terwijl hij een dictator was. Onze 'liberale' premier werd (en is nog steeds wtf) ook lange tijd gezien als de enige juiste persoon om ons land te leiden. "Ik zie het niemand anders doen', was en is een veel gehoorde term. Een democratische gekozen leider kan nooit een dictator zijn? Rutte voldoet aan de definities: 1 Machtswellustig (zeer lang willen regeren, (met ijzeren hand) 2 Gewetenloosheid (Omtzigt -Leyte 4 jaar lang boycotten en tegenwerken en nu vragen waar de boosheid zit. 3 Persoonlijkheidscultus (zie al die extreme Rutte- meme's en video's op Instagram, tiktok, YT over hoe sterk Mark leiderschap is, en dat je hem zo hard nodig hebt)
Tien jaar lang heeft deze liberaal zich voor de camera's als democraat gepresenteerd en van zijn eigen machtsverslaving onze verslaving aan Marks leiderschap gemaakt. Zijn apathie is besmettelijk geweest voor zijn achterban en een groot deel van zijn volk. Net zoals Mao grote groepen mensen achter zich kon scharen, kan Mark dat ook. Toch was Mao een dictator. En Mark Is dat ook.

rectormagnificus | 11-05-21 | 10:49 | 1

Mao Zedong werd alleen door hardcore communisten gezien als een goede leider. Buiten de communistische wereld keek men neer op de snelle afbraak van de Chinese maatschappij en economie onder Mao. De late Qing-dynastie was een ramp, qua beleid, maar met Mao Zedong ging het nog een heel stuk slechter.

Daarom ook haat China tot op de dag van vandaag Taiwan. Taiwan is zoveel rijker, democratischer en vrolijker... en iedereen weet: China had voor een goed deel OOK zo kunnen zijn, ware het niet dat de communisten de macht grepen. Het is ook waarom China met afgunst kijkt naar Japan, Zuid-Korea en Hongkong. Iedereen doet het beter dan China...

drs. Levi Samsonov | 11-05-21 | 11:19

Met dit interview is de uitspraak van Einstein weer eens bewaarheid:
'We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt'.

Kijkeensaan | 11-05-21 | 10:49 | 4

@ParadiseLost | 11-05-21 | 11:07:
Albert Einstein — 'Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.'

Kijkeensaan | 11-05-21 | 12:16
▼ 1 antwoord verborgen

Ben heel benieuwd hoe GL, PvdA, CDA en D66 zich gaan handhaven in een debat over de nieuwe bestuurscultuur en Rutte tegelijkertijd de hand boven het hoofd gaan houden. Dat kan alleen met heel veel liegen en naïviteit tonen. Hoe gaan zij hun geloofwaardigheid overeind houden? Debat zou met name richting hen moeten zijn, ieder verhaal van Rutte is ongeloofwaardig.

Rest In Privacy | 11-05-21 | 10:49

Dus je vergeet iets omdat je zoveel dingen op je bureau hebt. Ja, heb ik ook. Dus dat je dan vergeet op welke dag je de laatste keer pizza hebt gegeten, of dat je toch vergeet kattenbrokken te kopen, dat hoort bij drukte en veel te doen. Maar als je doelbewust bezig bent een vervelend kamerlid ergens neer te zetten waar hij minder kwaad kan dan nu dan is dat hetzelfde dat je vergeet dat je bezig was je badkamer te verbouwen als je 1000 dingen tegelijk aan het doen bent. Dat is zeer maar dan ook zeer ongeloofwaardig.

BBRDWR | 11-05-21 | 10:48

Tja Mark waar zou die boosheid van Pieter Omtzigt toch vandaan komen? Doe je nou alsof of heb je echt een betonplaat voor je kop? Ga zo door en je lult jezelf de vernieling in. Ik zal je niet tegenhouden. De profielschets is overduidelijk. U kunt gaan!

Een vrije paling | 11-05-21 | 10:41 | 3

Tweebeeke had kunnen vragen waarom hij niet begrijpt waarom Omzigt boos was.
Als hij niet weet waar de boosheid vandaan komt begrijpt hij of, niks van de hele zaak, of hij zit de kijken weer te misleiden door de vermoorde onschuld te veinzen.

Kijkeensaan | 11-05-21 | 11:00
-weggejorist-
Langejob | 11-05-21 | 13:30

Hij doet iets doms.

Het gaat helemaal niet om boosheid. Laat Omzigt maar boos zijn.
Alleen, Omtzigt is geen jengelend kind.

Hij is de voor burger bezig en die burger wordt dus via Omtzigt tegengewerkt door tussenliggende belangen die informatie niet geven of op een andere manier de besturing van het land frustreren. En het gaat dus ook niet alleen om Omtzigt.

Het gaat erom wat er mis gaat in je bedrijf.
En dat is waar Omtzigt zich druk over maakt.

kloopindeslootjijook | 11-05-21 | 10:38

Weer die van Rij, dacht dat ze die hadden af geserveerd bij het CDA overigens was zijn vader het hoofd van de RVD, mooie kerel, ouwe zuiplap moest altijd mee met Prins Bernard op stap.

Uw Verzekeringsadvis | 11-05-21 | 10:34

Wie sensibiliseert Rutte?

de euro middenweg | 11-05-21 | 10:34 | 1

Geen idee, maar het was zo klaar als een klontje dat hij het heel ongemakkelijk had.
Vraag mij af wat zijn we die gast eigenlijk schuldig waar haalt hij het idee vandaan dat we niet zonder hem kunnen, heel vreemd eigenlijk.

Uw Verzekeringsadvis | 11-05-21 | 10:36

Vraag me de laatste tijd wel eens af wie nu nog de VVD stemmers zijn. Van links tot rechts, ik zie ze in mijn omgeving niet meer. Is nu echt een vertoning aan het worden.

John Diesel | 11-05-21 | 10:34 | 3

Ze zitten in de Ruttemodus. Heb je VVD gestemd?
"Nee hoor!"

knutsel_ | 11-05-21 | 10:37

De Rutte stemmers die ik ken zijn klagen steen en been over de corona maatregelen, en het komt geen seconde in hun op dat ze ervoor gestemd hebben.

Ik ken ze maar vaag trouwens, en dat wil ik zo houden.

Sjiek | 11-05-21 | 11:32

@knutsel_ | 11-05-21 | 10:37: Van "Geen actieve herinnering aan" tot aan "Maar ik had juist het vakje voor Mark Rutte rood doorgestreept?!".

5611 | 11-05-21 | 12:05

Blijft altijd bijzonder. Iemand het leven zuur maken en dan met een vraag komen waarom iemand daardoor boos of geïrriteerd is. Vermoorde onschuld. Een trieste karaktertrek. Nog triester als dat de leider van je land is.

El Rico Grande | 11-05-21 | 10:31

De heer Omtzigt zou wel gek zijn als hij een persoonlijk gesprek met Rutte in een achterkamer aangaat. Een debat in de Tweede Kamer, dat is het enige gesprek dat Rutte hoort te krijgen. Verder altijd elk gesprek opnemen, want Rutte herinnert zich uitlatingen 'anders' of niet.

Aisie | 11-05-21 | 10:29 | 4

@Graaisnaaiert | 11-05-21 | 10:33:
Hij zal vast empathie met een man met de voornaam Pieter hebben. Dat hij hem bij de voornaam noemt. Lief he.
Maar daar gaat het niet om en Pieter ook niet.

Want, waar was die uitgestoken hand dan al die tijd dat Omzigt en Leijten bezig waren? En dan: welke andere mensen zijn veilig weggewerkt en opgeborgen?

kloopindeslootjijook | 11-05-21 | 10:42

@Graaisnaaiert | 11-05-21 | 10:33: Hetzelfde als dat je iemand totaal los slaat, excuses aanbiedt en daarna verontwaardigd bent omdat die persoon niet meer met je wil omgaan. Tactiek om het slachtoffer in een zwart daglicht te stellen.

MoonBeebe | 11-05-21 | 10:56

Dit zijn nog eens wijze woorden. Ik hoop dat Omtzigt zich inderdaad niet laat verleiden tot een achterkamer gesprek. Laat Rutte met de billen bloot gaan in een gesprek in de Tweede Kamer.

Nuuk | 11-05-21 | 10:56
▼ 1 antwoord verborgen

Voor diegenen die nu gaan feesten, Ja21, FvD en de PVV zijn sowieso out. De VVD in de oppositie, kijk wat er overblijft en do the math. En dan moeten we nog maar zien of Wopke met die kneiterlinkse broeders in zee wil. De VVD staat achter Rutte ( want de oppositie - die ertoe doet -binnen die partij is al lang geleden geelimineerd ) dus die wordt niet gewipt en Rutte heeft al aangegeven desnoods als oppositieleider de Kamer in te gaan.
Hoe lang zaten die Belgen ook alweer zonder kabinet?
Wel vermakelijk trouwens, dat Rutte elke keer als het over hem ging switchte naar het landsbelang en grote problemen. Eerlijk is eerlijk, de man doet dat meesterlijk. Kaag komt in de buurt maar de rest is vergeleken met die 2 toch maar een stelletje incapabele brugklaskoters.

Graaisnaaiert | 11-05-21 | 10:27

Rutte gaat niet weg want hij mag blijven van VVCD66A. Zelf is hij een regelrechte naarling van een vent, die van een ander wegruziën een kunst gemaakt heeft. Zijn eindeloze brutaliteit zit hem in dat agressieve gezicht dat hij in de plooi probeert te houden. Hij houdt heel slinks zijn stem kalm, maar zijn houding en mimiek spreken boekdelen: het is een bullebak.

zeurmachine | 11-05-21 | 10:26

... de bewering van Rutte dat hij binnenkort met Pieter Omtzigt gaat praten, om te kijken “waar zijn boosheid zit”. Wat een gore retorische truc van Rutte door hier te suggereren dat het probleem bij Omtzigt ligt i.p.v. bij hemzelf!

Rationa | 11-05-21 | 10:17 | 4

Het blijft een personeelsmanager, met alle onwaarachtigheid die daar bij hoort.

J.P.Drapeau | 11-05-21 | 10:23

Hij is als een foute professor aan de universiteit die gewoon wéét dat geen student iets tegen zijn gedrag, flutcollege's en regen van onvoldoendes kan doen. Hij heeft een vaste aanstelling, praat wel goed met zijn eigen makkers, dus het boze gepeupel in de collegezaal telt verder niet. Dat. Is. Rutte.

zeurmachine | 11-05-21 | 10:30

@J.P.Drapeau | 11-05-21 | 10:23: Hij is een toxic leader. Hij heeft deze zieke bestuurscultuur zelf gecreerd, vanwege zijn psychopathie. Zijn stijl wordt steeds duidelijker voor buitenstaanders, omdat ie moe word t en in het nauw gedreven geraakt.

nobodiesunmighty | 11-05-21 | 10:31
▼ 1 antwoord verborgen

Tip voor Pieter: dat gesprek met Rutte zou ik maar even opnemen. Je weet het maar nooit met dat geheugen en die verdwijnende waarnemingen van de man.

Schmalz | 11-05-21 | 10:17 | 2

Tip voor Pieter: Dat gesprek zou ik niet houden.

Roadblock | 11-05-21 | 10:24

Dat gesprek kan gewoon in het parlement.

homieguerneville | 11-05-21 | 10:31

Je weet toch als een pathologische leugenaar gaat zeggen dat hij dingen radicaal anders gaat doen, alles bij hetzelfde blijft. Daar heb je Nieuwsuur niet voor nodig.

Ds_Dre | 11-05-21 | 10:15

Rutte praat vooral over processen.
Maar niets concreets.

kloopindeslootjijook | 11-05-21 | 10:10

Rutte zit zo vreselijk in elkaar dat hij het steeds maar heeft over "dat verschrikkelijke rapport" in plaats van "dat rapport over die verschrikkelijke affaire"
Rutte is totaal ongeschikt als leider van wat dan ook. Volledig verknipt.

whatsinthename | 11-05-21 | 10:10 | 4

Dat viel mij ook op.
Het rapport was 'verschrikkelijk'. Niet waar het over ging.
Maar goed, Chris van Dam is al kaltgestellt door de rotte top van het CDA.
Nu die Omtzigt nog.
En de SP? "Die doen ook wel eens wat goeds" zei hij met stuitende arrogantie.

Roadblock | 11-05-21 | 10:26

Of: de rol van die verschrikkelijke premier in dat rapport.

NPOlitiekgekleurd | 11-05-21 | 10:36

@mok | 11-05-21 | 10:23: Besturen, nee dat doet hij ook niet. Hij is de hele tijd brandjes aan het blussen zodat hij op het pluche kan blijven zitten.

EmilioEsteves | 11-05-21 | 11:00
▼ 1 antwoord verborgen

De VVD kan Rutte niet zomaar wegdoen.
Er is geen nummer twee.
Dat speelt hem in de kaart.

kloopindeslootjijook | 11-05-21 | 10:09 | 1

Klopt, Rutte heeft ook te VVD zijn sociaalpsychologische trukendoos toegepast. Die zijn ook murw. Kijk naar Trump. Zelfde organisatie dynamiek. Rutte is wat kouder dan Trump. Klein detail.

nobodiesunmighty | 11-05-21 | 10:33

Als Rutte met je wil praten moet je uitkijken. Daar weet Samson alles van. Hij is ook overgehaald tijdens een prive bezoekje van Rutte, met dramatische gevolgen voor de PvDA. Rutte heeft geen hulp nodig om een lastige politieke tegenstander uit te schakelen.

watazooi | 11-05-21 | 10:03 | 1

Rutte praat niet met je. Rutte legt gewoon nog een keer uit dat je vooral niet moet tegenwerken.

MoonBeebe | 11-05-21 | 11:24

De VVD is de grootste partij en de meeste VVD-ers lopen als VVD-blije schaapjes achter Rutte aan.
Maar de grootste wil niet zeggen de meerderheid.

VVD kreeg 22% van de stemmen, waarvan 87% voor Rutte. Omdat Rutte lijsttrekker is en Dijkhoff vertrok zullen dat vooral VVD-stemmen zijn, niet speciaal Rutte-stemmen.

Dat wil zeggen dat 78% van kiezers niet op de VVD hebben gestemd en iets meer niet op Rutte. Dus enige bescheidenheid zou ook op de plaats zijn.

kloopindeslootjijook | 11-05-21 | 10:01 | 3

Door op deze manier te redeneren zal er in 2075 nog steeds geen regering zijn. Zo heeft niemand mandaat van de kiezer gekregen?
Dit is een beetje als: Aangezien niemand een tegel heeft gebakken waarin staat dat hij/zij het met jou oneens is, is dus heel NL het met jou eens?

KritischeKrikker | 11-05-21 | 10:12

Ik ken ook veel mensen die bang zijn voor Corona en daarom op een bewezen leider gestemd hebben. Mijn argument dat hij helemaal niets zelf bedenkt en alleen adviezen opvolgt heeft niet voor andere keuze gezorgd.

mok | 11-05-21 | 10:17

@KritischeKrikker | 11-05-21 | 10:12:
Als dat een belemmering zou zijn om te regeren. Maar ze formeren naar een meerderheid toe. Zo werkt dat.

Alleen Rutte is premier omdat 20% van de kiezers op zijn partij gestemd hebben.

Kaag ging op de tafel staan omdat ze 15% van de stemmen hadden.

De PVV-ers hadden 11% van de stemmen, waarvan de meeste op Wilders natuurlijk.

Wat zou er gebeuren als je als kiezer 3 stemmen kon uitbrengen.
Met andere twee zijn formatiestemmen.

De eerste stem telt 3x mee, de tweede 2x en de derde 1x.
En die moeten verplicht op drie verschillende partijen zijn.
Er zijn zat kiezers die dat niet willen, want die identificeren zich met een partij. In plaats van dat ze naar de inhoud kijken.

kloopindeslootjijook | 11-05-21 | 10:27

"ik spreek hier niet als MP of namens het kabinet maar als leider van de VVD". Om vervolgens als MP uit de doeken te doen wat er moet gaan veranderen. Als liegen de waarheid verdraaien is, dan is hij toch een schaamteloze leugenaar.

loser | 11-05-21 | 10:01 | 1

Goed gezien. Cheers!

Een vrije paling | 11-05-21 | 10:25

Dit was slechtsvoor de buhne, dat begrijpt toch iedereen. Kun je uiteraard boos over worden, maar daar heb je alleen jezelf mee. Het is jammer dat Rutte nu door alles en iedereen hier voor maffiabaas, psychopaat en pathalogische leugenaar wordt uitgemaakt. Dat kun je niet serieus nemen. De emoties regeren, terwijl hij het objectief gezien goed deed.

BobDobalina | 11-05-21 | 09:56 | 12

@BobDobalina | 11-05-21 | 10:09:
Vertel dan nog even hoe hij het "objectief goed deed".
Ik zag iemand, die hoe dan ook Minister President wil blijven, al moet hij de hele VVD daaraan opofferen.
Er is nog totaal geen zicht op een formatie, maar meneer Rutte praat al over dingen die hij als Minister President gaat doen in de toekomst.
Het verleden? Hij bedoelde het toch altijd goed?
De man die de ouders van de kindertoeslag ontving, toegaf dat hij "een traantje wegpinkte", en daarna in de Ministerraad zoveel mogelijk het openbaren van informatie tegenwerkte.
Dan ben je niet alleen een hypocriet, maar ook een sociopaat.
"Ik snap niet waar die boosheid vandaan komt".
Nou, Ik wel.

Roadblock | 11-05-21 | 10:18

@Roadblock | 11-05-21 | 10:18: volgens mij is er afgesproken dat de informatievoorziening naar de kamer wordt verbeterd. Aan de toeslagenaffaire wordt ook gewerkt. Dat gaat misschien niet zo snel als dat we willen, maar dat kunnen we Rutte moeilijk kwalijk nemen. Los hiervan, vind ik dat Rutte het als premier steeds beter is gaan doen. Was geen fan van hem 10 jaar geleden, maar vind hem onderhand de beste premier sinds Lubbers. Ik heb er wel vertrouwen in.

BobDobalina | 11-05-21 | 10:42
▼ 9 antwoorden verborgen

Ergens wel hilarisch dat dit de enige bestuurlijke vernieuwing is die jonkvrouw Ollongren heeft weten te bewerkstelligen.

Phreack | 11-05-21 | 09:55

Kent iemand de serie "House of Cards", de originele Britse, niet het slappe Amerikaanse aftreksel nog? En dan met name "The Final Cut"? Dan begrijp je waarom er een nieuw Rutte cabinet komt.

Als je hem niet kent: binge-watchen: House of Cards, To Play the King en The Final Cut.

ParadiseLost | 11-05-21 | 09:55 | 5

"You might very well say that, I couldn't possibly comment...". Was briljant die Francis Urqhart, net als de serie zelf. Vooral die tussendoor shits van ratten op de kade van de Theems met het House of Parliamen aan de overkant. Treffend.

Grijskijkert | 11-05-21 | 10:13

@kloopindeslootjijook | 11-05-21 | 10:13:
Yes, Minister! kunnen ze niet namaken.

Schiet mij te binnen dat de schrijfster van die Potter-boeken er op stond dat alle acteurs Brits zouden zijn.

Louter Leuter | 11-05-21 | 10:32

Dank voor de tip.

De_fluitlokker | 11-05-21 | 12:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Rutte is de Baron von Münchhausen die zich aan zijn eigen haren probeert uit het moeras te trekken.

Koonkluk Huis | 11-05-21 | 09:54

Hoe goor is het om, na alles wat er gebeurd is, Omtzigt zo terloops even weg te zetten als een zeurende kleuter. "Kijken waar zijn boosheid zit", hoe verzin je het? Wie gelooft of vertrouwt deze man nog? Mariëlle Tweebeeke had ook wel wat harder mogen uithalen, overigens.

Do-na-zi | 11-05-21 | 09:52 | 4

Sietske Bergsma noemt die boosheidvraag een vorm van 'gaslighting' naar de film Gaslight uit 1944. En zij kan het weten want zij was in Nederland degene die deze smerige truc als eerste onder de aandacht bracht.

Koonkluk Huis | 11-05-21 | 10:08

@drapeau: uitstekend idee!

B.Chamel | 11-05-21 | 10:14

Rutte heeft evenveel empathie als een krokodil.

Koning BongoBongo | 11-05-21 | 10:17
▼ 1 antwoord verborgen

Het is triest te zien dat mensen in dit soort posities nooit op tijd aanvoelen wanneer ze moeten stoppen.

J.Cash | 11-05-21 | 09:50

Bestuurlijke vernieuwing toevertrouwen aan Rutte is te vergelijken met de uitvoering van Brexit toevertrouwen aan Theresa May (die tegen Brexit was). Waarom kan die man niet weg?

J.P.Drapeau | 11-05-21 | 09:50 | 2

Die man kan weg, maar dan moet het volk zn wel best doen.
Pinokkio zit in de reservetijd. De klok loopt af.

MooseNL | 11-05-21 | 09:56

Er is (heel handig) geen andere VVD-er voor.

kloopindeslootjijook | 11-05-21 | 10:14

Kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen, en toch een paar seconden nieuwsuur bekeken.

Denk dat het voor een ieder in de tweede kamer nu erg belangrijk is zich te focussen om te leren "hoe om te gaan met een narcist". Raadpleeg desnoods een psycholoog of zoiets.

SmurfenSlurfje | 11-05-21 | 09:49 | 1

Zijn goede boeken van onderzoeken geschreven. Voor €20 ongeveer ben je spekkoper

sgaapje | 11-05-21 | 09:53

Aartsleugenaar Rutte.

Thoth | 11-05-21 | 09:49

Rutte kan iets afpakken en toch genereus overkomen. De slang.

down | 11-05-21 | 09:49

Hoe noem je mensen die met een stalen gezicht leugens kunnen vertellen ook alweer? Je weet wel, van die mensen die niet schromen om alles en iedereen te gebruiken voor eigen doeleinden? Voor wie gewetensnood hooguit een woord is om de gemoederen mee te sussen?

MickeyGouda | 11-05-21 | 09:47 | 7

Virologen

VampyreOfTimeMemory | 11-05-21 | 10:02

@Drek "Echte leiders" ? Serieus joh ? Mwoehahaha.

Grijskijkert | 11-05-21 | 10:16

BotBot ?

Koning BongoBongo | 11-05-21 | 10:18
▼ 4 antwoorden verborgen

De VVD moet hem dumpen. Ze hebben wel een aanvoerder, maar geen standpunten en op den duur zullen ook degenen die nu VVD hebben gestemd dat inzien. Door hem nu te dumpen hebben ze vier jaar de tijd om zich af te vragen wat ze inhoudelijk eigenlijk willen en een vervanger te vinden.
Mark Rutte is geen leider maar een personeelschef. Het is een uitvoerder. Hij zou goed kunnen functioneren onder het bevel van iemand die wèl eigen ideeën heeft.

JvanDeventer | 11-05-21 | 09:46

Wel sneu voor Rutte natuurlijk. Door zijn extreem slechte geheugen kan hij zich simpelweg niet meer herinneren dat hij het volk al zo lang systematisch aan het voorliegen is.

* Il Principe * | 11-05-21 | 09:46

Bij 'help mijn man is klusser' krijg ik toch elke keer weer een vieze smaak ik mijn mond. Mannen worden weggezet. Heel vuil.
Iemand nog het lef om 'help mijn vrouw vouwt de was niet op' uit te zenden?

Leptob | 11-05-21 | 09:42 | 2

Dit zijn vaak wel extreme gevallen. En ze worden geholpen. Dat is goed, iemand die hulp nodig heeft helpen.

sjef-van-iekel | 11-05-21 | 09:44

Wat is dit voor een patriarchale opmerking? Kunt u zelf de was niet opvouwen?

Red shirt | 11-05-21 | 09:59

Persoonlijk denk ik dat hij het wel gaat redden om MP te worden.

Mr.Crowley | 11-05-21 | 09:39 | 2

Maar het gaat een heel gammel zootje worden.

Mr.Crowley | 11-05-21 | 09:40

Mark Rutte had zich nooit beschikbaar moeten stellen voor een nieuwe termijn: niet op tijd kunnen stoppen is een klassieke fout. Maar ook nu is de ijdelheid weer groter dan het verstand en Mark Rutte zal als een politieke Icarus de geschiedenis in gaan. Hoe het volgend kabinet er ook uit komt te zien, een gelukkig huwelijk zal het niet worden. Mark Rutte is aangeschoten en zijn gewauwel van gisterenavond doet daar niets aan af. Ondertussen wacht Pieter Omzigt rustig af.

Red shirt | 11-05-21 | 09:37 | 2

PO for PM!

MooseNL | 11-05-21 | 09:58

Hopelijk scheidt Pieter Omtzigt zich af van het CDA en neemt hij zijn zetel mee, en hopelijk ook een paar sympathisanten.
Dan wordt het voor die farizeeërs van het CDA nog moeilijker een coalitie te vormen.
Hebben ze wel verdient na die fluister campagne.

Osdorpertje | 11-05-21 | 09:35

Die functie elders was natuurlijk voor Pieter als voorzitter van die tussenlaag.

dedwarsligger | 11-05-21 | 09:34

Ook bijzonder smerig: die opmerking over de “boosheid” van Omtzigt. Waarmee hij eigenlijk zegt: “Omtzigt is irrationeel-onredelijk en daar moeten we het eerst maar eens over hebben”. Het is een stokoud foefje voor mensen die een geëmotioneerde medewerker of klant tegenover zich vinden, en die persoon in de verdediging willen duwen: “Waarom ben je zo boos?”

Muxje | 11-05-21 | 09:33 | 5

Het is paternalistisch, maar Omtzigt heeft ook veel energie verspeeld in het slachtoffertje spelen. Natuurlijk is hij door ambtenaren -ook van AZ- tegengewerkt en dat moet boven tafel komen.

van Oeffelen | 11-05-21 | 09:44

“Ik ben helemaal niet boos!” Zou het standaard antwoord zijn volgende de boekjes.
“Waarom doe je dan zo?”
Hup in de val getrapt.

J.Cash | 11-05-21 | 09:53

@van Oeffelen | 11-05-21 | 09:44: Hij heeft gewerkt en de rest van de C&A bende niet. Dat is het verschil.

dathoujetoch | 11-05-21 | 10:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Typisch Nederlands, vooral gebruikt door Nederlandse vrouwen:
Je steekt iemand in zijn rug, tuft hem in zijn bek en schopt hem in zijn kloten, om vervolgens op een verbaasde/verontwaardigde toon je af te vragen waarom iemand zo boos/raar/agressief doet tegen je.
Daar is een woord voor, maar kan ik even niet opkomen.

jemagookniksmeer | 11-05-21 | 09:31 | 1

Ken jij mijn ex???

ik_word_gek_in_NL | 11-05-21 | 10:32

Heeft hij dat gezegd, "kijken waar zijn boosheid zit"? Wat een goedkope truc. Net zoals bij die 'boze witte man': door iemand 'boosheid' in de schoenen te schuiven, suggereer je namelijk dat die zich door zijn emoties laat leiden. En daarmee maak je jezelf superieur, want jij laat je immers leiden door je ratio, niet door je emoties. Daarnaast weet Rutte natuurlijk drómmels goed waar bij Omtzigt de boosheid zit, namelijk bij het kapotmaken van onschuldige burgers door de belastingdienst.

Zenzeo | 11-05-21 | 09:30 | 3

Het probleem ligt bij Omtzigt, dat was de boodschap van Rutte.

DeCynischeAmbtenaar | 11-05-21 | 09:34

Ja, en bij toedekken en ontkennen van evidente misstanden door NB de regering. Nederland wordt zo een onveilig land (!) voor Nederlanders, maar in Den Haag merken ze dat niet, want honorarium en onkostenvergoedingen stromen maandelijks nog steeds ongehinderd binnen.
Helaas is het wachten waarschijnlijk (onverhoopt) op een autochtone Nederlander die het niet meer trekt en geweld gaat gebruiken.

Harry.Langezwaal | 11-05-21 | 09:37

Ik voel me niet aangesproken op “boze witte man”, ik ben een blije blanke man!

Guusje Nadorst | 11-05-21 | 10:00

Het plan zal wel zijn dat kamerleden meer mogen zeggen wat ze vinden, maar dat er toch niet wordt geluisterd als dat de regering beter uit komt.
En daar hebben de slachtoffers van falend beleid precies niets aan.

Harry.Langezwaal | 11-05-21 | 09:29

Sinds wanneer neemt GS het op voor huilies als een Omtzigt? Gast man the fuck up en aan het werk. Wat een huilie.

Behangdelul | 11-05-21 | 09:28 | 5

Jij weet kennelijk nog niet zoveel van de wereld hè? Je zou immers toch denken dat je dit soort zaken niet meer hoeft uit te leggen, maar ok, gaatiedan. Sinds lieden zoals jij het verschil niet kennen tussen integriteit, ruggengraat en het hebben van een set hardstalen cojones versus een politieke schmierder die de zaken (zgn. "in het landsbelang") bij voorkeur opportunistisch bij elkaar liegt. Om nog maar te zwijgen van het overig gekozen TK rapaille. GS dus omdat het moet en omdat het kan. Blijven roeren dus waar het stinkt

Grijskijkert | 11-05-21 | 09:41

Huilde ene behanglul tijdens kantooruren...

frickY | 11-05-21 | 09:42

Waar zit jouw boosheid?

Nuchternederland | 11-05-21 | 10:32
▼ 2 antwoorden verborgen

De druiven zijn zuur voor de verliezers van de verkiezingen. PO blijft bij het CDA overigens.

van Oeffelen | 11-05-21 | 09:28 | 6

@5611 | 11-05-21 | 09:44: de verliezers zijn PVV, GL en SP. Enorm. CDA is een loyale partij met veel goede bestuurders. Maar ook aan die loyaliteit zit wel een eind en er moeten zeer goede afspraken komen.

van Oeffelen | 11-05-21 | 09:46

@van Oeffelen | 11-05-21 | 09:45: kijk eens aan, een reactie geheel volgens de Rutte-doctrine. Zo ga je het nog ver schoppen in dit land.

VampyreOfTimeMemory | 11-05-21 | 09:48

@van Oeffelen | 11-05-21 | 09:46: goede bestuurders? Noem er één? De Quay? Die uit de oorlog?

dathoujetoch | 11-05-21 | 10:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Een zeldzame gladde aal in een emmer snot. En de VVD gaat met hem ten onder.

Pedronegro | 11-05-21 | 09:26 | 2

Was het maar waar.

jemagookniksmeer | 11-05-21 | 09:27

Hij zorgt er vooral voor dat zijn coalitiegenoten gedecimeerd worden. Ik snap niet dat partijen met Mark willen samenwerken. PvdA GL SP en ook CDA vangen alle klappen van een VVD leiderschap.

sjef-van-iekel | 11-05-21 | 09:51

Er kijken 2 miljoen mensen naar het journaal van twintig uur. Het blijft bizar.

JJMS | 11-05-21 | 09:26 | 4

Voor heel veel mensen is het een gewoonte geworden. Zij denken dat ze goed geïnformeerd zijn als ze elke dag kijken. Ik heb geprobeerd om mijn eigen ouders uit te leggen, dat ze naar propaganda kijken. Die boodschap heeft echter geen verandering in hun gedrag teweeg gebracht. De oorzaak is volstrekt menselijk, dus ik laat ze.

Stijlicoon | 11-05-21 | 09:47

Het blijft een soort Fabeltjeskrant

laurentius | 11-05-21 | 09:50
▼ 1 antwoord verborgen

Dit was zo fout op zo veel manieren; het feit dat hij überhaupt dit podium krijgt, staatspropaganda vermomd als een kritisch interview, zijn verbale diarree, die houding van niemand kan me wat, een Tweede Kamer die dit lijdzaam moet laat gebeuren.
Een heel deel van de huidige Nederlandse bevolking gaat nooit geen andere MP meer meemaken, dit wordt Rutte tot hij onder de grond ligt. Ten vroegste.

VampyreOfTimeMemory | 11-05-21 | 09:24 | 1

Hij lult god ook wel om dat hij nog niet aan de beurt is deze praatjesmaker.

Roze_bril_drager | 11-05-21 | 09:28

Er gaat niets veranderen, over 4 jaar verkiezingen en het klootjesvolk stemt gewoon weer op dezelfde bende.

2voor12 | 11-05-21 | 09:23

Jammer dat de persconferentie van vanmiddag niet door gaat, dit interview smaakt naar meer. Plus dat Mark Rutte met zijn vaste sidekick Hugo de Jonge nog beter uit de verf komt.

Hetkanverkeren | 11-05-21 | 09:21

Bestuurscultuur. Wie wel eens wat in grote organisaties gedaan heeft weet hoe ongelofelijk moeilijk het is om de cultuur in een organisatie te veranderen. En als het gaat om ethisch ontoelaatbaar gedrag, dan lukt dat eigenlijk alleen als je de leiding vervangt. Daarom zie je in normale landen dat leiders vaak opstappen na schandalen; dat is deels om hun mensen uit de wind te houden, maar ook om ruimte te maken voor een nieuwe wind die een betere bedrijfscultuur met zich meebrengt. Die begrijpen de noodzaak van opstappen; in Nederland is dat helaas geen onderdeel van onze cultuur.

Maar als Rutte blijft verandert er niets. Dat geef ik je op een briefje.

Muxje | 11-05-21 | 09:21 | 4

@drs. Levi Samsonov | 11-05-21 | 09:26: Veel westerse democratieën zijn over de houdbaarheidsdatum; incompetente zwatelaars in regering en parlement, verwende westerlingen die zijn opgegroeid na de oorlog, wensdenkers die geen idee hebben hoe snel een democratie kan afglijden naar chaos en anarchie als de kernwaarden niet bewaakt worden.

Harry.Langezwaal | 11-05-21 | 09:33

Mijn ervaring is, dat bij een fusie, het verschil in bedrijfscultuur decennia de boel blijft frustreren.
De meest negatieve bedrijfscultuur, zoals bijvoorbeeld een afrekencultuur, heeft buiten proporties veel invloed.

Roadblock | 11-05-21 | 09:36

Verzeker ik je op een inlegvelletje.

All_Anonymous | 11-05-21 | 09:46
▼ 1 antwoord verborgen

Rutte toont leiderschap: de leider heeft altijd gelijk.

Rest In Privacy | 11-05-21 | 09:19

Ik zou zeggen, zand erover, we kunnen niet eeuwig bezig blijven, we moeten dóór!

laurentius | 11-05-21 | 09:19 | 7

@JanVergoor | 11-05-21 | 09:26:
Rutte de laan uitschoppen, is de democratie in zijn bek tuffen.
Het is nauwelijks te geloven maar deze sociopaat heeft van het Nederlandse volk groen licht gekregen om op dezelfde voet door te gaan.

jemagookniksmeer | 11-05-21 | 09:36

@jemagookniksmeer | 11-05-21 | 09:36: Nog geen kwart van de kiezers. De rest heeft op andere partijen gestemd, en ook veel VVDers stemmen op die partij bij gebrek aan alternatief.

Muxje | 11-05-21 | 09:41

@Muxje | 11-05-21 | 09:41: Er is geen persoon in Nederland die meer stemmen heeft gekregen dan Mark Rutte.

jemagookniksmeer | 11-05-21 | 09:52
▼ 4 antwoorden verborgen

Het is zoals Wilders tegen Rutte zei: U bent het probleem van dit land. Er is geen andere conclusie mogelijk. Het is en blijft een aardsleugenaar.

Therapietje | 11-05-21 | 09:19

Hij had een nieuwe gisteren, goed ingestudeerd en een aantal malen ingebracht: sfeer. Hij zou, zo moesten wij begrijpen, zo hier en daar best wel eens een fout hebben gemaakt door al te hoekig naar de Kamer te zijn, maar dat was dan om de goede sfeer te bewaren binnen het kabinet. Alles wat niet deugt in het positieve omzetten, dat is wat-ie elke keer probeert te flikken. "Ik maakte die fout, ja, dat erken ik, maar dat was omdat ik iets goeds wilde doen."
Zelfs Tweekbeeke had 'm door, dus het wordt wel erg doorzichtig nu.

Schoorsteenveger | 11-05-21 | 09:19

Is er nog iemand die naar de PinUpClub heeft liggen kijken ipv naar politiek?

RickTheDick | 11-05-21 | 09:16

Na het nogmaals terugzien van Nieuwsuur trof mij de vergelijking van Rutte met het drammerige jongetje in de gelijknamige beschuitreclame: "Ik wil Bolletje" en de laatste balkonscene van de Roemeense dictator Ceaușescu die niet begreep dat zijn tijd echt voorbij was. Triest.

Een vrije paling | 11-05-21 | 09:16

Alleen al het feit dat benzine in dit land 40 cent.... duurder is dan in België en Duitsland. Zou de mensen toch moeten wakker schudden over 's lands belastingen en bestedingen daarvan...
Er eten veel te veel onrendabelen mee uit de ruif... en Rutte deed daar 10 jaar niets aan, helemaal niets. Iets met schip en wal.

hagelkruis | 11-05-21 | 09:16 | 1

Jullie worden tot op het bot uitgekleed. Het mooie is dat het gepeupel iedereen napraat “We leven in een welvarend land”.

J.Cash | 11-05-21 | 09:56

Omtzigt zet zichzelf op termijn wel buiten spel op deze manier. Een beroep op zijn ziekte is begrijpelijk, maar op den duur niet houdbaar. En wat doet het parlement, God betere het, stemt in met de testwet ondanks de vragen dat het heeft. Ik weet niet waar ik kwader op zou worden. Op Rutte of mijn medeparlementariers. De volgende uitvoeringsproblemen dienen zich al aan.

Sierstrip | 11-05-21 | 09:15 | 1

Me dunkt dat Omtzigt genoeg gedaan heeft voor Nederland. Als Omtzigt te vroeg weer aan het werk gaat, brandt hij helemaal af. En dan zit Omtzigt voor de rest van zijn leven met de ellende terwijl Nederland hem na een jaar vergeten is. Er zitten nog 149 andere parlemetariërs die ook eens de handen uit de mouwen kunnen steken ipv alleen maar afwachten en reageren op wat Rutte roept.

JanVergoor | 11-05-21 | 09:23

Tsja,voor een narcist gelden alleen zijn eigen belangen cq zijn persoonsverheer-lijking.In dit geval 'ik heb altijd gelijk'.En zoniet dan heb ik daar geen actieve herinnering aan.
Overigens is het enige waar narcisten geen actieve herinnering aan hebben, een persoonlijk geweten (deze persoonlijkheidsstoornis is ook sterk verwant aan de sociopaat).

roberto9715 | 11-05-21 | 09:15

En Tomkroes geeft dus al zijn gewonnen prijzen terug omdat de ORGANISATIE niet divers genoeg is?
Dat is pas racisme.
...
Nee bakker, ik koop niet meer bij u, ik zie dat u een blanke man als medewerker hebt , en geen gehandicapte lesbische transneger. Hoe durft u.

Nuchternederland | 11-05-21 | 09:15 | 2

Hou altijd in je achterhoofd dat Tomkroes een acteur is.

squadra | 11-05-21 | 09:27

Weer zo'n beetje uitgerangeerde acteur die nog snel probeert op de deugtrein te springen. Kots!

5611 | 11-05-21 | 09:50

De "radicale ideeen" van Rutte: een goedkoop sms'je naar Omtzigt. En daarbij ook nog de vieze poging om het probleem van hemzelf te verleggen naar Omtzigt en diens "boosheid".
Waarom is er nou nooit eens een interviewer die deze pleefiguur eens de oren wast?

Schmalz | 11-05-21 | 09:14

De boosheid van Omtzigt. Wat een doorzichtig gelul van die slappe zwans Rutte.

Die man is overspannen van het vechten tegen de bierkaai. Rutte en de top van de belastingsdienst zijn de oorzaak van het probleem van Omtzigt.

Vanilla | 11-05-21 | 09:14 | 3

Overspannen tegen het vechten? Omtzigt gaf al voor de TK-verkiezingen aan "het rustiger aan te willen gaan doen" (zijn eigen woorden).

UpdateAvailable | 11-05-21 | 09:22

"waar de boosheid zit."
Wat er niet goed gaat met de regering van je land, bedoel je.

kloopindeslootjijook | 11-05-21 | 09:13

Als Stijn Nijssen ietsjes harder slijmt dan kan hij met z'n tong de prostaat van Rutte aantikken.

GroetenVanUrk | 11-05-21 | 09:13 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb Rutte nog nooit ook maar in de buurt zien komen van een dergelijke afgang. Ik kreeg ook bepaald niet de indruk dat daar gaan zitten, zeker met deze voorwendselen, zijn eigen idee was. Bizarre vertoning, hij zat maar gewoon een beetje voor zich uit te pruttelen.

Lood om oud ijzer | 11-05-21 | 09:12

Had Nederland maar radicaal anders gestemd in plaats van op deze clown.

Nuchternederland | 11-05-21 | 09:12

Wat mij nog het meest verbaast is dat men serieus overwoog Omtzigt een ministerspost aan te bieden. De man is goed in het controleren van de macht, maar lijkt me karakterieel totaal ongeschikt voor een leidinggevende positie. Rutte daarentegen is misschien glibberig en van rubber, maar wel een uitstekende manager.

drs. Levi Samsonov | 11-05-21 | 09:12 | 6

Dat is ook mijn inschatting. Omtzigt is echt niet zo maar ergens inzetbaar.

UpdateAvailable | 11-05-21 | 09:23

Een uitstekende manager maar geen leider. Rutte fixt visieloos problemen waardoor NL op wat langere termijn in zwaar weer komt.

therealbraindump | 11-05-21 | 09:26

@drs. Levi Samsonov | 11-05-21 | 09:22: U bedoelt de verhoging van de lastendruk, waardoor de overheid meer geld over de balk kan gooien?

Schmalz | 11-05-21 | 10:14
▼ 3 antwoorden verborgen

Radicaal is het nieuwe modewoordje in de politiek PR mist. veelvuldig gebruikt door links, en net zo nietszeggend als de hele bomen etende klimaatkerk psalmen van Kaag en Klaver. Dus Rutte doet wat Rutte altijd doet, leentje buur spelen, en ondertussen de boel weer dichtkitten.

Shortganger | 11-05-21 | 09:12

Ik wens Pieter nog even beterschap. Ik hoop dat hij er goed uit komt. Ik heb andere ervaringen.

Leptob | 11-05-21 | 09:12 | 2

Ik helaas zelf ook.. ergens blijf je toch geknakt..

All_Anonymous | 11-05-21 | 09:22

Amen.
Het kan. Hij moet zijn tijd nemen. Geduld oefenen. Zichzelf hervinden.
En dan rustig toeslaan.

Ben Adam | 11-05-21 | 10:50

Als ze de steun van Omrzicht niet meekrijgen spat de achterban van het CDA uit elkaar in twee groepen en heeft een coalitie geen basis meer. Dus een afspraak met Omtzicht zou de oplossing zijn maar die is slim genoeg daarvoor te bedanken.

Twee Jeetjes | 11-05-21 | 09:11 | 3

Probeer nou eens 1 keer zijn naam goed te schrijven.

Roadblock | 11-05-21 | 09:43

@Roadblock | 11-05-21 | 09:43:
Ik doe aan phonetische spelling, Dah witte gij noch nie hè, wa da is. Sgrijf zoaals ghij wildt, als de uijtspraeck maor 'tzelfden clinquet.

Het Nederlands is maar een samenraapsel van een partijtje onverstaanbare dialecten waar ze spellingregels op hebben losgelaten.

Twee Jeetjes | 11-05-21 | 12:21

@Twee Jeetjes | 11-05-21 | 12:21:
Lol, goed eruit gekletst.
Is MP niets voor u?

Roadblock | 11-05-21 | 14:05

Het kan toch gvd niet zo zijn dat de formatie lukt of mislukt met het feit dat de relatie tussen Rutte en Omtzigt hersteld wordt. Rutte moet gewoon wegwezen. Dat is radicale bestuursverandering die nodig is. Stelletje amateurs daar.

deministerpresident | 11-05-21 | 09:08

Omtzigt vindt het kennelijk ok om het CDA en daarmee de formatie en het land nog wat langer in gijzeling te houden.

Vula | 11-05-21 | 09:07 | 11

Hoi Sophie.

Buurman | 11-05-21 | 10:13

Vula vindt het kennelijk ok om zaken anders voor te stellen, dan ze in werkelijkheid zijn.

Usumani | 11-05-21 | 10:22

Als je dat als individueel Tweede Kamer lid kan doen, is de hele discussie over scheiding der machten toch niet nodig? Zou zeggen laat onze aan alzheimer leidende MP gewoon zitten, want als Omzigt geen goedkeuring geeft aan zijn besluiten, gebeurt er toch niets. Echt mijn ogen zijn geopend. Had het niet eerder zo gezien. Dank je Vila voor je wijze woorden.

Mallenmoe | 11-05-21 | 11:41
▼ 8 antwoorden verborgen

Die man gijzelt in zijn eentje het hele land. Wegwezen.

Forwaards | 11-05-21 | 09:06 | 3

U bedoeld Omztigt neem ik aan?

Vula | 11-05-21 | 09:13

Radicaal idee nr 1 " Ik ga geheugentraining doen bij omroep MAX.

dedwarsligger | 11-05-21 | 09:06 | 1

'knoop in je zakdoek' bingen.

TmC | 11-05-21 | 09:09

Er verandert gewoon niets. We krijgen Rutte IV met dichtgetimmerd coalitie akkoord met CDA, D66 en JA21 en PVV en FvD worden buitengesloten. Omtzicht houdt poot stijf. Van elk politiek debat in de Tweede Kamer staat de uitkomst van tevoren vast.

Twee Jeetjes | 11-05-21 | 09:06 | 1

En dat weer vier jaar lang, ongeacht het schandaal wat nog komen moet of de uitkomsten van oude schandalen..

All_Anonymous | 11-05-21 | 09:23

Zelfs Tweebeeke krijgt er zichtbaar lol in om af en toe met haar vinger in de open wond van Rutte te porren.

Prieelvogel | 11-05-21 | 09:05 | 2

Ze had geen moment vat op hem.

Vula | 11-05-21 | 09:08

@Vula | 11-05-21 | 09:08:
Ben het grotendeels met u eens, maar er waren momenten dat zij door die kabbelende woordenbrij heenprikte, en hij toch wel wat ongerust keek.
Bij voorbeeld toen ze vroeg wat hij ging doen als hij geen Premier kon worden.
Dat was duidelijk au.

Roadblock | 11-05-21 | 09:48

Onder de tweet van Pieter Ontzigt staan wel allemaal hartverwarmende reacties. Leuk om te lezen in de ochtend.

ole guapa | 11-05-21 | 09:04 | 4

@Roadblock | 11-05-21 | 09:49: Ik had eerst een iets langere versie maar toen dacht ik: Ach... Toen heb ik dit maar laten staan. 't Is nie anders. Al met al komt het nu op hetzelfde neer.

grietmetgroenefiets | 11-05-21 | 09:54
▼ 1 antwoord verborgen

In Nieuwsuur beloofde Rutte plechtig minder te jokken pffff

william7055 | 11-05-21 | 09:04 | 1

Pff, nou doet u het weer meneer Rutte!

Betterworld | 11-05-21 | 09:38

Rutte is vieze man.

jansma28542681 | 11-05-21 | 09:03

Welke voorlichter heeft hem in godsnaam geadviseerd bij Nieuwsuur te gaan zitten? Een fiasco. Leek totaal onvoorbereid te parasiteren op zijn vaste riedels. Het wordt ook tijd om Omzigt verder met rust te laten. Zou ook de oppositie eens moeten doen.

de Voorzittert | 11-05-21 | 09:03 | 1

Nou, Omtzigt met rust laten? De Volkskrant wist gisteren zelfs de vrouw van Omtzigt in kwaad daglicht te stellen. Geheel onterecht. De smerige politiek gaat gewoon door deze week.

Bataafje | 11-05-21 | 09:26

Is de formatie nou al eens begonnen? Hop hop!

Papa Jones | 11-05-21 | 09:02

Of Mark Rutte probeert een management truukje om het probleem van de "boosheid" bij Pieter Omtzigt neer te leggen.
Of hij is zo'n ontzettende autist dat hij dat zelf niet ziet.
Waarschijnlijk allebei.

Osdorpertje | 11-05-21 | 09:02 | 1

Rutte heeft geleerd dat die yoga-trucjes werken. Het wordt gezien als positief. Rutte heeft ook geleerd dat hij overal mee wegkomt omdat het tegenwoordig in Nederland onbeleefd is om ruzie te maken. Het wordt gezien als iets negatiefs. Die Tweebeke had tegen Rutte moeten schreeuwen: 'En waar blijf je nou met je vernieuwing?' Maar nee, altijd als een schooljuffrouw van die snibbige vraagjes stellen, en weer over dat liegen, tenenkrommend was het.

grietmetgroenefiets | 11-05-21 | 09:24

‘Ondernemers’ die toch weer op hem hebben gestemd zouden werknemers die hetzelfde leugenachtige gedrag en falen etaleerden ontslaan. Hoe is het mogelijk.

Normpje | 11-05-21 | 09:02 | 3

Ik stem al 10 jaar geen VVD meer... (ondernemer, maar dat mag duidelijk zijn uit m'n schermnaam)

MKBer | 11-05-21 | 09:14

Er zijn hele opleidingen voor om het gedrag van Rutte aan te leren.

grietmetgroenefiets | 11-05-21 | 09:16

Rutte moet wel aan de macht blijven want diverse dossiers (incl.personen) vanaf 2010 mogen absoluut niet open, VVD en CDA klappen dan helemaal in mekaar. Daarom zal Omtzigt aan het kortste eind gaan trekken, hoe dan ook.

hagelkruis | 11-05-21 | 08:59

Voor Omtzigt is de beste strategie om voorlopig weg te blijven. Dat werkt voorlopig heel goed. Je ziet de nervositeit bij de kartelratten oplopen.

Glasgow Argus | 11-05-21 | 08:59

rutte wil weten waar de boosheid zit, laat Omtzigt er een boek over hebben geschreven ... niet gelezen natuurlijk!

Analia von Solmsch | 11-05-21 | 08:58 | 2

Natuurlijk heeft Rutte dat boek gelezen maar over het algemeen lost een gepsrek meer op.

Vula | 11-05-21 | 09:15

@Vula | 11-05-21 | 09:15:
In het geval van Rutte heet dat "platlullen".
Hij dacht daar gisteren ook weer weg mee te kunnen komen, maar per saldo niets radicaals, en alleen straatje schoonvegen.
Hij had kramp in zijn arm van het petten wisselen als demissionair MP , en als fractievoorzitter al naar gelang het hem uit kwam.

Roadblock | 11-05-21 | 09:53

Dit zou wel eens heel lang kunnen gaan duren.
Rutte doet geen afstand van de macht. Dat is onbespreekbaar.

Mr.Crowley | 11-05-21 | 08:57 | 1

Bill Gates en z'n kornuiten kennen Mark; zitten gewoon niet te wachten op een nieuwkomer.

Chrisde | 11-05-21 | 10:13

En dat die Hollywood-dwerg z'n deugpuntjes wil meepakken verdient uiteraard geen enkele aandacht. Die heeft z'n thetans nog niet helemaal op een rijtje.

obi1 | 11-05-21 | 08:57

Rutte faat met Omtzigt praten om te kijken waar de boisheid zit......... mijn god, die vent heeft geen plaat voor zijn kop, die heeft een hele bunker voor zijn kop.

me163komet | 11-05-21 | 08:56 | 6

@me163komet | 11-05-21 | 09:13:
Niemand vindt het vreemd, dat de man, die voorzitter was bij het ontstaan van dit rapport, Chris van Dam, inmiddels door de top van het CDA weggewerkt is.
Dit zegt mij hoe het CDA hier in staat.

Roadblock | 11-05-21 | 09:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Soms komen er dingen in mij op, die ik niet kan verklaren. Zo ook als ik lees over Rutte. Ik denk aan Ismail Ilgün. En aan Dave Roelvink. Zou dat iets te maken hebben met mensen die van nature oneindige shit met zich meebrengen?

Leptob | 11-05-21 | 08:54

Oftewel: we gaan gewoon verder waar we gebleven waren en iedereen die deel uitmaakt van die 'oude bestuurscultuur' blijft gewoon zitten. Niemand geeft toe: 'ja, ik bén die oude bestuurscultuur, en met mij erbij gaat het niet veranderen'.
Ik erger me altijd aan mensen die zeggen 'ik stem niet want het is een grote poppenkast'.
Maar dit gedoe over die bestuurscultuur die zogenaamd gaat veranderen, is daadwerkelijk een poppenkast. Vermoedelijk eindigt die oppenkast met beleidsmaatregelen over inclusiviteit en diversiteit, zoals alles tegenwoordig. Waardoor het voor iedereen behalve het kabinet en de 2e kamer en de extra aan te stellen inclusieve ambtenaren weer een stukje vervelender wordt in Nederland, en er niets wordt opgelost.

Hommel | 11-05-21 | 08:54 | 3

Ik denk wel dat dat het meest praktische is om snel weer een land te besturen...
Je kan wel de gehele senaat, het kabinet, 3/4 van de 2de kamer en alle hogere ambtenaren op de departementen ontslaan maar daar krijgen we echt geen betere 'bestuurscultuur' van...

Alle ballen op Rutte (hoe fout hij ook is) is natuurlijk hypocrisie van de bovenste plank.

McFreek | 11-05-21 | 09:10

@McFreek | 11-05-21 | 09:10: Wel eens gespeeld met de gedachte dat een stuk minder bestuur best wel een zegen voor het land zou kunnen zijn? De boel blijft toch wel draaien. En alle machten van de Trias zitten gewoon nog op hun plek hoor. Daarvan komen er geen ongelukken. Die komen er eerder wanneer Rutte IV fanatiek begint aan het maken van "nieuw beleid". En dat wordt zo links als de pest. PVDA/GL zullen aanschuiven en zullen hun prijs vragen. Vreselijk.

Dus wacht nog maar even met die formatie.

balustrade | 11-05-21 | 09:25

De vraag is hoe serieus men dit probleem neemt. Als 'snel het land weer kunnen besturen' als argument gebruikt wordt om dan maar de oude bestuurscultuur dan maar in stand te houden, dan denk ik dat er geen enkel serieus voornemen is iets te veranderen.
Immers: het willen veranderen van die bestuurscultuur hindert de formatie helemaal niet. Het is niet zo dat de formatie hét moment is waarop die cultuur veranderd moet worden, en daarna is het dan voor de bakker. Er moet een ontwikkeling in gang moet worden gezet die bij de plannen voor de komende jaren prioriteit krijgt. Dat hindert de formatie en de bestuurbaarheid van het land geenzins.

Leden van de 2e kamer kun je - gelukkig - niet ontslaan. Die ambtenaren wel. En dat is wél noodzakelijk; er zijn daar allerlei ongekozen mensen die heel veel invloed hebben.

Hommel | 11-05-21 | 10:41

Mooi om te lezen hoe rutte een blauwtje liep bij Omtzigt.

pa_niek | 11-05-21 | 08:53

Een radeloos weeskind dat angstvallig vasthoudt aan zijn speeltjes. Onze premier.

squadra | 11-05-21 | 08:52 | 2

Onderschat Mark maar niet...

DeCynischeAmbtenaar | 11-05-21 | 08:53

"... Een radeloos weeskind dat ..."
Pinokkio ten - houten - voeten uit!

Aristotalloss | 11-05-21 | 09:34

Het was een dramatisch zwak verhaal van Mark Rutte gisteren. Het tragische is dat hij er waarschijnlijk mee wegkomt.

balustrade | 11-05-21 | 08:52 | 2

De knikkers zijn al lang verdeeld, met nog twee hordes te gaan: de publieke opinie en het uiteenvallen van het CDA. Het eerste heeft Rutte gisteren gefixt, het tweede wordt een lastige.
Het CDA is al lang geen gggggggristelijke partij meer. Waar vroeger boeren en gelovigen stemden op het CDA en die partij de grootste was, zie je ze elke verkiezingsronde verder wegzakken. En nu blijkt dat het CDA intern mensen kaltstellt en dwarsboomt in het streven naar lijsttrekkerschap stevent het CDA af op een breuk. Als Omtzigt opstapt en zijn zetel meeneemt (als hij alle voorkeursstemmen mee kon nemen, halveerde het CDA welhaast) dan verliest het CDA niet alleen die ene zetel maar waarschijnlijk stappen meer zwijgende kamerleden dan uit de partij. En dan valt de coalitie uiteen en verliest deze mogelijk de meerderheid. Dat zou een briljante move zijn en Omtzigt houdt de sleutel in z'n zak. Hij wacht tot de formatie rond is en sloopt 'm vervolgens. Let maar op.
Als Omtzigt ineens heel ernstig ziek word, ben ik de laatste die vreemd opkijkt. Het zou me werkelijk niets verbazen.

Bakkeleures | 11-05-21 | 09:05

@Bakkeleures | 11-05-21 | 09:05: Het mooie is dat je een burn-out enorm kunt rekken en spelen, het is niet voor niets de favo aandoening bij veel werknemers. Nu hopen dat Omtzigt dit ook kan met uw uitkomst als gevolg.

BekiekUtMoar | 11-05-21 | 10:31

Omtzigt framen als emotionele tegenwerker die handreikingen wegslaat lijkt mij de beste strategie.

obi1 | 11-05-21 | 08:51 | 2

Ongetwijfeld beter dan te proberen hem onderdeel van het probleem te maken.

Joffri | 11-05-21 | 09:00

Voorlopig heeft Omtzigt de hele kliek in een fijne wurggreep. Ik hoop dat hij net zo lang blijft knijpen tot ze gedwongen worden stappen vooruit te zetten zonder dat hij gecompromitteerd kan worden. Als de uitslag er dan is kan hij zijn eigen plan ontvouwen en daarmee Den Haag eens echt op zijn kop zetten.

BekiekUtMoar | 11-05-21 | 10:29

Omzicht is niet ziek maar Rutte en die kliek die hem en hunzelf in het politieke zadel houden.

Omzwicht | 11-05-21 | 08:49 | 1

Hoe heet de man ?

Zwizalletju | 11-05-21 | 09:15

Het roer gaat radicaal om, 360 graden.

Mr_Natural | 11-05-21 | 08:48 | 3

LOL

knutsel_ | 11-05-21 | 08:52

Twipple 360 no scope

nutsniet | 11-05-21 | 08:53

Hahahaha!

Vanilla | 11-05-21 | 09:06

Waar zijn boosheid zit.. Echt
Echt smakelijk gelachen. Of smartelijk.
Wat een überwappie.

Ben Adam | 11-05-21 | 08:48

Het zou radicaal zijn als Rutte vanaf nu de waarheid sprak. Gaat. Niet. Gebeuren.

Axolotl | 11-05-21 | 08:47

Wordt er eigenlijk nog geformeerd?

hoevenpe | 11-05-21 | 08:45 | 5

@Franciscus Borchwerf | 11-05-21 | 08:48:
Morgen om 15.15 uur het debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus
zie/bron: www.tweedekamer.nl/debat_en_vergaderi...

Rest In Privacy | 11-05-21 | 08:51

Hoe kan je formeren als bijna niemand dan alleen Kaag als persoon en niet als partij met Rutte in zee wilt?

Sinclair | 11-05-21 | 08:54

Alleen stiekem. De Tjeenk stelt alles zo lang uit, totdat iedereen alles vergeten.

StiekemeBunzing | 11-05-21 | 09:03
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland