achtergrond

Geenstijl

Live. Nieuwsuur geeft podium aan aartsleugenaar

Want iedereen verdient een podium bij de NPO!

Zet drie anti-vaxxende bakfietsmoeders bij Op1 aan tafel en uit alle grijze NPO-kolossen stijgt hetzelfde collectivistische geluid van afgrijzen op: "Geef zulke mensen toch geen podium!" Nou, dat 'argument' tegen de eigen redactieklapper kan sinds vanmorgen in de omroep-poubelle, toen Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje op GrindpadFM de kromme smoes "Journalistiek is natuurlijk iets dat podia biedt, dat is nou eenmaal zo" gebruikte om het aanstaande optreden van demissionair aartsleugenaar Mark Rutte in zijn programma recht te spinnen. In werkelijkheid heeft debatduiker Rutte Oranje opgetelefoneerd en gezegd 'Ik ben klaar met de tekst van mijn zogenaamde zelfverheruitvinding, ik wil graag wat zendtijd om het aankomende formatiedebat te beïnvloeden, kan ik maandagavond aanschuiven?' Waarop Oranje dus zei: 'Wij bieden podia, dat is nou eenmaal zo'. Morgenochtend op Twitter: een draad van 628 tweets van irritant ik-vormpje Ruby Bouma (Nieuwsuur) over hoe een demissionaire polderpoetin die door niemand wordt vertrouwd, toch het vertrouwen van Nieuwsuur wist winnen voor een podium. Maar nu eerst, ondank het prima pleidooi van Sylvana Simons tegen dit optreden: Publieke Zendtijd voor een Onbetrouwbare Beroepspropagandist, op Nederland 2.
Update: Veel geblaat, weinig wol en zeker niks radicaals. De reaguurders reageren met mengeling van verbazing en lacherigheid.

Omtzigt reageert op Ruttes “We hebben gesms’t”

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Pieter Omtzigt: 'Al onze kranten zijn nu in handen van twee Belgische bedrijven, ik weet niet of dat een verstandige zet geweest is. (...) Als je ook de pers aan het subsidie-infuus legt weet je zeker dat moeilijke dingen nog moeilijker boven tafel komen.'

1.6K
Reply

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Nieuwsuur propageert absoluut geen chemische deeltjes uit vliegtuig storten om zon te dimmen!

Nee nee nee we agenderen en propageren het niet! We platformen, signal boosten en thunderclappen alleen een minuscule minderheidsopvatting die anders nooit onderdeel van de discussie zou worden!

@Spartacus | 15-09-23 | 15:01 | 224 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.