Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten - 76 jaar vrijheid

Hoe vrij is de burger nog als zelfs een academische studie en een goed betaalde baan geen route is naar een normale koopwoning?

HAHAHA. HOE DAN?

Mark Rutte (video) stelde dat Nederland een vrij land is. Hoe vrij is Yahya na 222 afwijzingen? Probeer eens hand in hand te lopen als homo, lesbienne of transgender in een prachtwijk en je weet direct beter: 70% ervaart fysiek of verbaal geweld.

Op de Dam stond sinds 1947 een tijdelijk oorlogsmonument waar homoseksuelen niet welkom waren. Het homomonument kwam pas veertig jaar later. Dat André van Duin dit mocht aanstippen op de Nationale Dodenherdenking is een historische stap voorwaarts, helaas heeft deze gemeenschap nog een lange weg te gaan, en doet helaas regelmatig een stapje terug.

Gooi een euroknallerworstje op een weggooibarbecue en je ziet hoe fragiel ons kruitvat is. Wie zich zorgen maakt over de snelle veranderingen in bevolkingsopbouw en verminderde sociale cohesie, is gelijk een racist en xenofoob. Zelfs signalementen worden weggelakt in opsporingsberichten, politieke correctheid is belangrijker dan effectief politiewerk.

Een knie in de nek is zwart-privilege, twee knieën in de nek wit-privilege. Het debat over institutioneel racisme start met een karikatuur van onze samenleving. Ontkennen dat elke grijstint bestaat om via zwartwit wij-zij denken de samenleving in tweeën te splijten. Wie naar buiten kijkt ziet dat iedere huidskleur bestaat en de verschillen meestal bijzonder klein zijn.

We kijken niet meer naar overeenkomsten en oplossingen, maar vergroten tegenstellingen uit. Het liefst ontnemen we de ander het platform te spreken. Bellen de werkgever, subsidieverstrekker of adverteerder. Sommigen voelen zich verheven genoeg om anderen te cancellen, wat echt iedere vorm van humor de kop kan kosten. De makkelijkste manier om niemand te kwetsen, is niet te leven.

Het is ook een universitair feestje op het toe-eigenen van andermans cultuur te veroordelen. Vraag je het de leden van die cultuur, ontbreekt deze negatieve reactie. Als je cultuur gekopieerd wordt, kan je dat ook zien als waardering. Hoe kan een multiculturele samenleving zich ontwikkelen als je alleen totaal verzuild een “eigen” cultuur mag aanhangen die klopt met je uiterlijke kenmerken?!

Vrouwen die na jaren trainen een transgender alle prijzen ziet winnen, worden verzocht hun mond te houden. Zelfs transgenders gaat dit te ver. Wie niet religieus trouw zweert aan de regenboogvlag wordt gelijk geparkeerd als homofoob of transfoob. Dit is een gevoelig onderwerp, en wie daar stelling neemt, betaalt daarvoor.

Na twee jaar testosteron onderdrukken hebben deze atleten nog steeds een voordeel van 12% in wedstrijden die vroeger eindigden in een fotofinish. De Amerikaanse publieke omroep komt met een onderzoeker en reeks argumenten, dat in individuele gevallen dit voordeel best meevalt. Wat voelen vrouwen als de eerste en tweede plek gaan naar twee transgenders?!

Hoe vrij is de burger nog als zelfs een academische studie en een goed betaalde baan geen route is naar een normale koopwoning? Waar je niet zegt wat je denkt? Mensen worden gecanceld vanwege oude tweets die nu iemand als “fout” betitelen. Deze gedachtepolitie kost sommige mensen hun hele bestaan. Vroeger hadden we rechtspraak door rechters en proportionele straffen.

We zitten in een tijdperk waar het hebben van de verkeerde mening openlijk bestreden wordt. Tot zo ver de vrijheid van meningsuiting. Een ambtenaar die te veel vertelt aan een journalist of belastingbetaler beëindigt daarmee zijn carrière. Bij het noemen van feiten die een grootmacht onhandig uitkomen, gaan pas echt alle registers open...

Edward Snowden onthulde dat de NSA Amerikaanse en Europese burgers bespioneerde. Ze weten meer van u, dan u zelf weet. Hij werd een paria in eigen land en vroeg asiel aan in half Europa. Hij zit nog steeds in Russisch ballingschap. Zo gaat de EU dus om met klokkenluiders en echte politieke vluchtelingen.

Een uitgever liet zien hoe twee Reuters-cameramannen werden vermoord door Apache piloten die oorlog zagen als een computerspelletje. Hij deelde hoe de oorlogen in Irak en Afghanistan door Amerikaanse militairen intern gerapporteerd werden. Hij deelde de interne communicatie van Amerikaanse diplomaten. Het toonbeeld van transparantie en vrije informatie.

Een nogal bezig baasje, een luis in de pels. Zijn politieke vervolging begon in 2011, duurt al tien jaar en is een direct gevaar voor de persvrijheid en de rechtstaat. Obama vervolgde meer klokkenluiders dan al zijn voorgangers samen. Het schept een klimaat waar onderzoeksjournalistiek onbetaalbaar is, want je zal maar na een forse investering op een ongevallige, niet publiceerbare conclusie stuiten.

Navalny voerde oppositie tegen Poetin. Hij werd vergiftigd met Novichock, mocht pas na een dag behandeld worden in Berlijn. Zijn kleding moest hij inleveren, een belangrijk bewijsstuk voor deze gifaanval. Een aanval die later in een telefoongesprek bevestigd werd. Waarom werkte de Duitse politie mee aan de politieke vervolging van iemand die in zijn eigen land vergiftigd werd?

Navalny vloog terug naar Rusland, oppositie op afstand sterft helaas een stille dood. Hij werd weer veroordeeld tot drieënhalf jaar. De vorige keer oordeelde het ECHR dat hij geen eerlijk proces had gekregen, en doneerde hem € 8.000 voor het ongemak. Navalny is nu veroordeeld voor het schenden van de voorwaarden van zijn proeftijd van een strafzaak waar hij door de ECHR is vrijgesproken.

De halve linkse kerk staat op de barricaden voor een rechtvaardig asielstelsel, maar de aandacht voor high-profile politieke vluchtelingen ontbreekt. We buigen liever voor grootmachten, dan we opkomen voor de persoonlijke vrijheden van klokkenluiders, politici en journalisten. We gaan mee in buitenlandse lastercampagnes om onze zwakke ruggengraat zonder inspanning te verhullen.

Vrijheid is niet om hersenloos te vieren, maar keihard werken.

Reaguursels

Inloggen

We moeten in nederland gewoon veel en veel meer woningen bouwen. En bouw die dan eens in het oosten van het land. Waarom moet iedereen in het westen kunnen wonen? In het oosten is de prijs voor grond lager, en zijn er meer vaklui aanwezig dan in de links-liberale grote steden van het westen.

FredMistig | 09-05-21 | 13:59 | 2

Als er teveel gaten in je dak zitten kun je wel steeds meer emmertjes neerzetten.
Maar op zeker moment moet ook overwogen worden de gaten te dichten.

Dandruff | 09-05-21 | 14:08

De noordelijke provincies + Flevoland zijn al met een voorstel gekomen om in die provincies 220.000 extra woningen te bouwen. Niet iedereen is daar happy mee - denk aan landschaps- en natuurliefhebbers - maar toch een van de meest wezenlijke voorstellen om de koe echt bij de horens te vatten. Dit zou inderdaad wel gepaard moeten gaan met inperking van immigratie, anders blijft het dweilen met de kraan open. Gek genoeg horen we sinds het verschijnen van dit plan helemaal niets meer over - tekenend voor de visieloosheid van de Hagistaanse plucheplakkers: stikstof dit en fascisten dat, maar echte problemen borrelen niet eens bij die hersenloze lapzwansen op. Wat een land. "Never waste a good crisis", maar exact dat dus. Corona voorbij staat het Policies geteisem met de paardenbek vol tanden.

www.dvhn.nl/binnenland/Vier-provincie...

Zonnebrildrager | 09-05-21 | 16:46

Een tekort aan woonruimte, maar immigranten uit Woestijnië worden nog steeds binnengelaten, dat gaat het probleem vast oplossen. Het tart iedere logica. Een kleuter kan zien dat als zijn gietertje vol is, je de kraan dicht moet doen. Intussen heeft de Lachende Leugenaar het over het coronapaspoort - hadden die asielaanvragers die al eerder o.i.d.? Heel erg krom allemaal, maar zolang de massa geïndoctrineerd rond zombiet, zal er niets veranderen. Als kleuter snapten ze het, nu klaarblijkelijk niet meer - met alle gevolgen van dien.

Zonnebrildrager | 09-05-21 | 13:29

Het is inderdaad triest dat jonge mensen al sinds de jaren 90 niet op normale wijze het ouderlijk nest kunnen verlaten en je ook als volwassene zorgen moet hebben of je een woning kan krijgen terwijl je hard werkt. Ik zie hierin een gedeeltelijke verantwoordelijkheid voor de overheid.

letopuwzaak | 09-05-21 | 11:10

Om te ervaren hoe het ideologische begrip 'vrijheid' vervangen is door een dogmatische semi religie van het deugen bij progressief Nederland hoef je alleen maar even te buurten bij de joop.

Zo maar een bloemlezing : een klimaatactivist die vindt dat vanwege het onderwerp een illegale betoging doorgang had moeten vinden ten koste van een, keurig aangevraagd, protest van Pegida tegen een leugenachtige conservatieve moslima op de lijst van GL.
Ook staat er een warrig stukje van Roos Vonk dat ageert tegen de afrekencultuur in de politiek. Even vergeten dat kamerleden jarenlang bewust om de tuin geleid zijn om te verhullen dat een overheidsorgaan met medeweten van de verantwoordelijken zich aan een gore manier van discriminatie schuldig maakte. Juist het uitblijven van een afrekening met eromheenkletsende D66ers en vergeetachtige VVDers heeft dit schandaal tot bijbelse proporties kunnen laten groeien.
Maar vaste Bij1 haatschrijfster Sandra Salomé maakt het weer het bontst. Die krijgt het voor elkaar om het 'nationaal comité 4 en 5 mei' hypocriet te noemen omdat het comité Baudet in 2019 een interview zou hebben gegund en nu, terecht, de manier hekelt waarop Baudet het bevrijdingsthema misbruikt. Inhoudelijk heeft dat interview niks te maken met de fail van Baudet, toen nog geen corona he, maar dat weerhoudt Salome er niet van om tot een algemene boycot van een groep ongewenschten op te roepen. Ze zal de zwarte laarzen wel kussen, als die maar naar een witte kont schoppen.

sweet_spot | 09-05-21 | 11:03

Van Oef betaalt helemaal niet aan de regenboogvlag, wat een bizarre zin.

van Oeffelen | 09-05-21 | 09:58 | 1

Oh ja hoor... Al die mooie regenboogzebrapaden en projectjes op scholen etc worden van jouw belastingcenten betaald..

Lompiedompie | 09-05-21 | 10:44

Het is de digitale wereld die in de grote steden makkelijk mengt met de echte waar die vrijheid van Feynman steeds minder wordt. Begeef je je noch in de ene noch in de andere voel je je zo vrij als een vogeltje.

Tiscali-2 | 09-05-21 | 09:26

probeer eens overdag door iedere willekeurige winkelstraat in Nederland te lopen met een keppeltje op: vrijheid om voor je leven te rennen met een lynch party van ongesorteerde muzelmannen achter je aan.

wlodek | 09-05-21 | 09:18 | 1

De vrijheid van meningsuiting gaat er ook rap aan.
Vroeger kon je tijdens verkiezingstijd gewoon een poster van de CPN, PSP of KVP achter je raam hangen. Moet je nu eens proberen met een van de PVV of FvD.
Of zeg eens hardop dat je je niet tegen Corona laat vaccineren wegens gefundeerde bedenkingen. In vele gevallen moet je dan maken dat je wegkomt of in het gunstigste geval wordt je volkomen genegeerd, geridiculiseerd of buitengesloten.

Alco-de-Holist | 09-05-21 | 09:27

Misschien willen veel mensen niet vrij zijn, omdat verantwoordelijkheid en hard werken daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. Het handjevol dappere krijgers die wel van vrijheid houden worden als ongewenst, gevaarlijk of gek verklaard. Het is niet overdreven om dit zo te stellen. Het maakt WEL uit wat je doet. Wees jezelf en sta je man.

etwaboy | 09-05-21 | 09:10

De linkse kerk staat helemaal niet op de barricade voor een eerlijk asielstelsel. Over het algemeen hebben ze zulke problemen met hun geweten dat ze, zodra ze beleid moeten formuleren, er dan pas achter komen dat "geen mens is illegaal" niet in beleid te vertalen is.

De basis van een eerlijk asielstelsel is de kogelijkheid dat je mensen terug kunt sturen als ze er geen recht op hebben. Bij veel landen iwaar asielzoekers uit komen s dit geenszins aan de orde; ze werken er niet aan mee. Procedures zijn dusdanig ingewikkeld dat ze jarenlang te rekken zijn; in de tussentijd worden kinderen gemaakt (die beter integreren dan de 3e generatie afstammelingen van de gastarbeiders uit Marokko of Turkije) en betekent terugsturen van het gezin een hartverscheurende maatregel. Dus dan doen we het maar niet; na media-aandacht volgt een (terecht!) Kinderpardon. Een duidelijk signaal dat je altijd welkom bent in Nederland, ook als je liegt bij je asielaanvraag. Je moet alleen even kinderen maken en de procedures minimaal 10 jaar rekken, dan krijg je alles voor elkaar.

Wellicht moeten we ons afvragen wat we uberhaupt willen bereiken met asielbeleid als we het niet kunnen uitvoeren en zelfs uitgeprocedeerden niet meer mogen opsluiten voor deportatie. Als het uit het vliegtuig gooien met een parachuut boven het land van afkomst van uitgeprocedeerden betekent dat de mensen die wel recht hebben op asiel hier gewoon terecht kunnen en de haat naar asielzoekers afneemt, dan moeten we dat misschien eens overwegen.

Versleten_Paddestoel | 09-05-21 | 08:52

Maak er ff een poster van..

Francieux | 09-05-21 | 08:14

En dan kom je op een punt dat het je allemaal geen zak meer uitmaakt. Het begon dat je geen hersens moet hebben om op een podium te kunnen komen. Verbaal was het streven en zelfs verbale onzin werd gevierd als een feestje. Nu zitten we op een punt dat hele generaties simpelweg niet meer beter kunnen weten dus waarom zou het je dan nog kunnen schelen? Dat doet het dan ook niet meer en na jaren ergernis voelt dit toch prettiger, als individu die dan maar doet alsof ie samen leeft.

hoochee | 09-05-21 | 08:13

Gelukkig heb ik geen meningen.

Jezus_Boeddha | 09-05-21 | 07:34

Bij de vrijheid viering denken we enkel aan de bevrijding van de Duitsers. Goed om te blijven duiden dat vrijheid beperkt kan worden door niet alleen Duitsers. Maar ook Russen, allerlei soorten anti en pro groeperingen (anti Zwarte Piet, BLM, Antifa, pro EU, anti EU, Nazi). Maar vooral het gebrek aan discussie. Dat er wordt gespeeld op de inhoud en niet op de persoon. Kijk eens naar hoe er nu wordt gereageerd op (bekrompen) grappen in VI. Die gasten nemen zichzelf niet serieus maar heel deugend holland wel.

upbeat | 09-05-21 | 07:17

Over Links en de Universiteiten kan gemakkelijker de Chinese cultuur worden ingevoerd in het Westen. Dat zien we nu dan ook gebeuren.

Godderwrake | 09-05-21 | 06:09

Ben nu nog niet super somber gestemd, maar die opkomst van de cancel culture en de opkomst van het moeten hebben van politiek correcte linkse mening of worden uitgesloten baart wel zorgen, dat gaat steeds harder merk ik, want welke politieke partijen zijn nu nog eigenlijk rechts, ondanks meerderheid, en zorgen ervoor dat de westerse identiteit van echte vrijheid blijft behouden?

Jan, Leiden | 09-05-21 | 02:08

André Hazes belde Rachel op na sneer aan Roxeanne: ’Ma, wat is dit dan?!’ Kan niet wachten op de volgende aflevering. Al het andere is zóóóó betrekkelijk..

Koonkluk Huis | 09-05-21 | 00:18 | 1

Andre Hazes is al ruim zestien jaar dood. En hij had een zoontje dat als kind al snertvervelend was, nooit bijster goed kon zingen, maar met zijn pubergedrag inmiddels wel zijn eigen gezin en kleinkinderen van Andre Hazes de geestelijke vernieling in heeft geholpen.

Professor Superhirn | 09-05-21 | 00:35

Ons land, en ons continent, laat over zich heen lopen. Door alles en iedereen.
Wat is er toch gebeurt?

Rest In Privacy | 09-05-21 | 00:11

En toch vind ik nog steeds, net als Rutte, dat we een onwijs gaaf land hebben.

Rest In Privacy | 08-05-21 | 23:32 | 4

Ik bedoelde het ironisch.
Ken je dat campagne filmpje van Rutte niet meer? Achter in die auto?

Rest In Privacy | 09-05-21 | 00:14

Ik ben ooit opgegroeid in een onwijs gaaf land. Hier, in Nederland. Ik kan je vertellen: zo onwijs gaaf is dit land allang niet meer.

Professor Superhirn | 09-05-21 | 00:27

@JacProfees | 09-05-21 | 00:14:
Geen actieve herinnering aan. Wel aan een ander achterbankfilmpje, met die bekakt sprekende blonde dame die zich op laatdunkende wijze afvroeg wie toch al die mensen zijn die op FvD stemmen.

Professor Superhirn | 09-05-21 | 00:29
▼ 1 antwoord verborgen

En dan nu On-Topic: ik kan in dit kader iedereen aanraden de serie De Onfatsoenlijken te kijken, net gedaan, behalve deel 2 helaas (Migratie, niet te vinden). Klokkenluiders, boeren, gele hesjes, iedereen krijgt een gezicht: met o.a. de zus van de vermoorde journaliste in Malta (afl. Politieke corruptie), een toreador, die zegt dat dieren tegenwoordig belangrijker zijn dan mensen (Traditie), over een Belgische boer die toevallig wat hennep verbouwde (Restjesmensen), de hoofdcommissaris van politie die geschorst werd omdat hij niet duidelijk had gecommuniceerd over de afkomst van de mannen die handtastelijkheden begingen tijdens de Oudejaarsnacht van 2015 in Keulen (Politieke correctheid). De serie laat goed zien hoe de (mede)menselijkheid steeds verder afbrokkelt in heel Europa.
Vier afleveringen zijn te zien op YouTube, twee nog even op 2Doc.

grietmetgroenefiets | 08-05-21 | 23:31 | 2

@Is dit nog nieuws? | 08-05-21 | 23:45: Is met Belgisch belastinggeld gemaakt. De Belgen hebben vier afleveringen gratis op YouTube gezet. En de laatste twee afleveringen dus nog eventjes op 2doc. Dank!

grietmetgroenefiets | 08-05-21 | 23:57

Hier is het code big time zwart

schandknaap | 08-05-21 | 23:12 | 2

Wat is code big time?

Is dit nog nieuws? | 08-05-21 | 23:18

Uw donkergekleurde escort is gearriveerd?

Continuum | 09-05-21 | 00:56

Veel Nederlanders verdienen fors aan de ellende van andere Nederlanders met problemen. Deze problemen worden daarom nooit opgelost. Geen Nederlanders met schulden meer? Stort een leger hulpverleners in elkaar, de banken en de winkels omdat niemand meer iets kan kopen.

Oplossen van de woningnood? Nee natuurlijk niet, dan stort de huizenbubbel in elkaar. Want als er genoeg woningen zijn legt niemand een ton neer voor een ruine van tien vierkante meter in een achterbuurt.

Betaalbaar vers voedsel? Nee allemaal nepvoedsel gefabriceerd met smaak- en kleurstoffen in fabrieken van AH/Uni waar voor een habbekrats Polen werken die in land van herkomst een eigen woning bezitten en dus hier makkelijk tijdelijk van een hongerloontje kunnen leven.

We zijn met zijn allen te dom en te laks om ons hier massaal van af te wenden.

En zeg nu eerlijk, wat zou je zelf nog willen inleveren als je al luxe bezit om het een landgenoot beter naar de zin te maken?

LinkeLotje | 08-05-21 | 22:44 | 3

Bijv ook de asielindustrie, als die al niet wordt bedoeld.

ger1306 | 08-05-21 | 22:54

@ger1306 | 08-05-21 | 22:54:
Strekking is dus dat we die zelf in stand houden. Daar is noch de asielzoeker zelf of degene die besluit hen binnen te laten debet aan.

LinkeLotje | 08-05-21 | 23:04

Tsja, nogal een stuk. Je kunt ook zeggen dat Nederlanders ontzettende losers zijn omdat ik weet niet hoeveel procent van de mannen opgevoed zijn door een vrouw. Want die kunnen het makkelijk alleen. Kucherdefuckingkuch. De contouren daarvan kunnen we nu waarnemen. Sappies, zaadjes, mietjes, soyboys en whiteknights. En daar win je de oorlog niet mee, je kan het elke dag om je heen zien. Veel geluk met toekomstig islamitisch Nederland!

Zwezerik | 08-05-21 | 22:26 | 1

Helemaal waar. Emancipatie bewegingen preken over gelijkheid en eisen dat historische achterstanden moeten worden ingehaald. Een plekje aan de tafel en samen delen.
Leugens! Macht. Onverdunde onversneden pure macht. En verreweg de meeste kunnen er niet mee omgaan. En dan klagen ze over een glazen plafond of over de glazen afgrond.

Arachne | 09-05-21 | 01:09

Weer eens spijker-kop-raak! Goed stuk!

Devox85 | 08-05-21 | 22:24

Ben die docu aan het kijk over Yahya en zijn afwijzingen. Kansloze gozer. Uit school gestapt omdat ie 1400 euro kon verdienen met drugsdealen en dan boos worden omdat ie wordt afgewezen vanwege stereotypen. Heb je dan een bord voor je kop?

Die begeleider van hem is ook een sukkel. Laat die kansloze 200 keer de receptie bellen, dan heb je snel die 200 afwijzingen binnen ja. Doe eens wat onderzoek naar het bedrijf dat je belt. Check eens op linkedin wie je moet hebben. Bel eens een junior lasser, je toekomstige directe collega, voor wat tips en een warme entree. Check eens wie de eigenaar is, geef die kerel eens een belletje. En laat godverdomme eens wat toegevoegde waarde zien. “Hi je spreek met Yahya, op jullie website lees ik dat jullie groeiambities hebben en ik denk dat ik hier aan kan bijdragen.”

JWZ_JMK | 08-05-21 | 22:22 | 5

Je hebt gelijk, maar mensen die zo denken zitten niet daar in de rol van hulpverlener. Beter is die hele hulpverleningslaag eruit mieteren net als de voedselbanken sluiten. Bij hoge nood wordt men creatiever en komt men misschien nog eens iemand als u tegen met echte goede raad.

LinkeLotje | 08-05-21 | 22:50

@Is dit nog nieuws? | 08-05-21 | 22:25: Gezichtsverlies is schuld van degene die dat veroorzaakt. Reden doet er niet toe.

ger1306 | 08-05-21 | 22:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Geen goed moment om te stoppen met drinken na dit gelezen te hebben.
Het is zoals het is, en dat is niet best.

laurentius | 08-05-21 | 22:19

Over Cancellen gesproken, ongetwijfeld punt voor het Stamcafé , maar EW Magazine heeft Breaking Nieuws over Omtzigt.

Zwizalletju | 08-05-21 | 22:19 | 2

Roddel en achterklap. Niemand heeft met Omtzigt gesproken. En weer wordt hij zwart gemaakt.

Bataafje | 08-05-21 | 22:48

Het voordeel van open grenzen is dan weer wel dat wij eindelijk beginnen in te zien waar we hier zelf een gebrek aan hebben.

LinkeLotje | 08-05-21 | 22:17

Mensen willen het vanaf morgen altijd beter, hoger, verder, mooier, duurder, waanzinniger, groter en sneller hebben dan vandaag. En de handige Harries onder ons verdienen goed geld met dat gedrag.

Het systeem waar wij nu met z'n allen inzitten kan makkelijk veranderd worden. Maar dan moeten we er wel voor kiezen tevreden zijn met wat we hebben. En als dat gelukt is zullen de handige Harries onder ons toch echt ander werk moeten zoeken.

En als je tevreden bent is het veel makkelijker je eigen gevoel van vrijheid te ontdekken.

Quib | 08-05-21 | 22:11 | 2

Wat een onzin

incogniet | 08-05-21 | 22:55

@incogniet | 08-05-21 | 22:55:
Toch zit er iets in. Vrijheid begint in je hoofd. Verplichtingen en bezit voelen soms als ketens. Het kan al bevrijdend voelen als je daarbinnen gaat selecteren,

MickeyGouda | 08-05-21 | 23:03

Over cancelcultuur gesproken. En een vrije mening.
Blokkeer irritante reaguurders.

jitro | 08-05-21 | 22:10 | 2

Iets met hoofden, boven en maaivelden. Het kan zomaar zijn dat je op het juiste spoor zat voordat je werd gecanceld.

Quib | 08-05-21 | 22:14

klinkt als censuur

Dikke | 08-05-21 | 23:12

Beoordeel iedere persoon op zijn daden en niet op de groep waar hij deel van uit maakt.
Dat is de meest vermoeiende maar enig juiste manier.

Schadenfreude | 08-05-21 | 22:09 | 2

Als iemand met een fakkel en een witte puntmuts met een meute kkk aanhangers meeloopt dan zal ik aan je uitspraak denken.
Vooral ook omdat er een groot aantal reaguurders het dikke prima vindt als rutte de tweede kamer negeert en de waarheid (vvd kan niks, is niks, maakt niks klaar, en zal ook nooit iets klaarmaken) als een Trump naar zijn hand weet te zetten.

Analia von Solmsch | 08-05-21 | 23:04

Zorg er dan eerst voor dat ambtenaren salarissen op leidinggevend niveau met 40% worden gekort. Die besparing wordt in een fonds gestopt als een Nederlands bedrijf weer eens wordt geconfronteerd met tekortschietende import lui. Het is heel erg vervelend voor het enkele goede individu, maar er is gewoon niet te werken met lui uit donker Afrika of met een Moslim achtergrond.

Grachus | 08-05-21 | 23:04

Heeft die vent op de eerste foto zijn neus afgebroken om er als een Lucifer iets mee aan te steken?

revolte | 08-05-21 | 22:09

Vrijheid.. de meeste mensen kiezen er zelf voor om zich te binden aan een zeurderige partner, terwijl die leuke collega op werk toch veel leuker is. Saaie baan met slechte koffie en een een hypotheek in een nieuwbouwwijk. Je vroegere ideaal is voorgoed vervlogen de wereld zien, is geworden naar aftakeling, en sleur.
Morgen iedereen naar ikea en de schoonmoeder dat is vrijheid in Nederland.

dhrat | 08-05-21 | 22:05 | 5

Nog meer onzin

incogniet | 08-05-21 | 22:57

In de praktijk wordt die leuke collega, waarvoor je die zeurderige partner aan de kant zet, na een paar jaar nog zeurderiger. Je baan blijft net zo saai en op die hypotheek moet je eerst de restschuld afbetalen. Samen met die leuke collega, nu partner 2, een woning kopen (veel duurder dan eerder) en je hebt weer een hypotheek.
Je krijgt er een schoonmoeder bij, bovenop je ex schoonmoeder.
En relatie nummer 2 is een stuk lastiger, want begonnen met leugens en bedrog. Nummer 2 vertrouwt je niet echt en je werkt bij dezelfde baas. En jij gaat of laat je leiden naar de Ikea.

Les: zet betere koffie en weiger de Ikea.

Arachne | 09-05-21 | 01:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Ja, de “koopwoningen” Korte Geuzenstraat ken ik wel ...
Voor 100k kocht je eerst een appartement in dit totaal verouderde en verwaarloosde complex, nu één kamertje, gedeelde badkamer en toilet, dus geen hypotheek mogelijk ...
Of je pa even deze kosten wil ophoesten! Giga servicekosten.
Deze troep wordt aan de lopende band doorverkocht en doorverhuurd ...
Je snapt waarom niemand ooit iets heeft vernieuwd of verspijkerd aan dit krotgebouw.

Analia von Solmsch | 08-05-21 | 21:55

Maar ja....als een Hollander niet loopt te kankeren is 'ie ziek...............

grapjasz | 08-05-21 | 21:53

Wees geen klokkenluider, de klokkenluider is altijd de pisang.

revolte | 08-05-21 | 21:53

Wat is er vrijer dan 76 jaar geleden?

Is dit nog nieuws? | 08-05-21 | 21:49 | 3

da's een hele lastige.............

grapjasz | 08-05-21 | 21:52

Je schoolkeuze, je partnerkeuze, je verenigingskeuze, je religiekeuze, je politieke keuze. Wat is er afgelopen jaren minder vrij geworden? Zie alle voorgaande antwoorden.

Sinterbikske | 08-05-21 | 21:58

@Sinterbikske | 08-05-21 | 21:58: Religiekeuze? Jij denkt dat een moslima mag kiezen ?Partnerkeuze ? Jij denkt dat een moslima een ongelovige kan trouwen ?

Koning BongoBongo | 08-05-21 | 22:07

'Hoe kan een multiculturele samenleving zich ontwikkelen als je alleen totaal verzuild een “eigen” cultuur mag aanhangen die klopt met je uiterlijke kenmerken?!'
Hier heb ik een beetje moeite mee. Het klinkt voor mij alsof verondersteld wordt dat een multiculturele samenleving het Walhallah is. Onze stip op de horizon. Het is niet míjn stip. Sorry.

Leptob | 08-05-21 | 21:47 | 1

Een multiculti samenleving is een sprookje en heeft nog nooit in de geschiedenis gewerkt.

Grachus | 08-05-21 | 23:08

Tjemig...wat een waslijst.............

grapjasz | 08-05-21 | 21:47

Dat wij
Hier in vrijheid
Kunnen
En
Mogen zijn.....

onbekend | 08-05-21 | 21:40 | 1

Welke vrijheid?

Is dit nog nieuws? | 08-05-21 | 21:50

En daarom, jonge professionelen, wegwezen hier. Want, huizen onbetaalbaar, gezondheidszorg matig, onderwijs ronduit slecht, overheid inefficiënt. Vul maar aan.

isitsoornot | 08-05-21 | 21:37 | 16

Ja, als ik klaar ben met mijn studie smeer ik hem. Is het terugbetalen van de studieschuld ook ineens een optie.

Dikke | 08-05-21 | 23:08

@Dikke | 08-05-21 | 23:08: Op kosten van de samenleving en dan voor eigen gewin vertrekken....

Is dit nog nieuws? | 08-05-21 | 23:27
▼ 13 antwoorden verborgen

Zwaar verhaal voor op de zaterdagavond, interessant wel maar ik ga toch ff verder Moederdag brunch voorbereiden. De zussen met aanhang komen ook (fuck you Hugo). Zalm, forel, knoflook garnalen, asperges, aspergeham, gevulde eitjes, tomatensoep, aspergesoep, meloen, roommate, fricandeau, carpaccio, seranoham, meerdere soorten brood en ben nu pavlovas af aan het bakken waar aardbeien met slagroom op komen. Genoeg te doen dus.

Sinterbikske | 08-05-21 | 21:35 | 10

Misschien weet ik te weinig van eten. "roommate" is toch een Engels woord waarmee iemand waarmee je een kamer deelt wordt bedoeld? Staat zo iemand bij u op het menu?

JvanDeventer | 08-05-21 | 22:11

@JvanDeventer | 08-05-21 | 22:11: Misschien vanwege de zussen met aanhang, scheelt wat in het aantal gasten. Is natuurlijk ook een optie.

grietmetgroenefiets | 09-05-21 | 00:42
▼ 7 antwoorden verborgen

Homo's, transgenders, werken er bij de Telegraaf pedofielen?
Foto van Greta Thunberg waarop ze uiteraard, zoals altijd boos kijkt en dan ook nog eens twee boze harde tepeltjes in haar truitje heeft. Of is ze niet meer minderjarig?
www.telegraaf.nl/nieuws/1149124869/gr...

Leptob | 08-05-21 | 21:32 | 7

@revolte | 08-05-21 | 22:04: Via een e-mailtje door haar GroenLinkse vriendinnetjes gevraagd daar ook wat even over te roeptoeteren. Die biomassa centrales hebben we uitsluitend te danken aan Femke Halsema die 10 jaar geleden nog iedereen die niet voor die centrales was voor racist, fascist etc. uitmaakte.

Grachus | 08-05-21 | 23:11

@Grachus | 08-05-21 | 23:11: Werkt blijkbaar goed om mensen in hokjes te duwen om zin door te drijven.

Is dit nog nieuws? | 08-05-21 | 23:40

@wijsvinger | 08-05-21 | 22:00:
Klopt ongeveer wel. Greta is 18 maar ze is lichamelijk en emotioneel een jaar of vijf achtergebleven. Ze is veel kleiner en tengerder dan haar jongere zusje, die wel normaal ontwikkeld is. Greta zelf heeft daar geen schuld aan. "Crazy" is relatief, ze is wel een doordrammertje maar ze is normaal intelligent, en lang niet zo oerdom-links als roeptoeter Femke.

Nivelleermarionet | 09-05-21 | 01:09
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Haywood_Jablowme | 08-05-21 | 21:29 | 1

Hoe een grote fan ik ook ben van je @Feynman, nu draaf je een beetje door... In één betoog al deze zaken aan elkaar verbinden duidt meer op je eigen onvrede dan op iets anders...

Odin | 08-05-21 | 21:26 | 2

Iets anders..... hm.
Maar wat is er mis met onvrede als die terecht is?

Roadblock | 08-05-21 | 21:45

Vertel?

CleaudeSacke | 09-05-21 | 04:24

Als complottheoreticus denk ik dat men expres de mensen tegen elkaar opzet om zo te voorkomen dat de mensen één blok gaan vormen die zich gaat verzetten de nieuwe wereld order en de aan de gang zijnde depopulatieplanen van de globalisten. Daarnaast zijn ze bezig om de mens de identiteit af te nemen door basale dingen als geslacht en huidskleur af te nemen, zodat de mens gereduceert wordt tot een NIKS.

kweethetooknietbeter | 08-05-21 | 21:26 | 3

Daar kon je nog wel eens gelijk in hebben. Ik zeg altijd blij te zijn geweest om tiener te zijn in jaren 80, blowen en bier op straat mocht allemaal. mijn inziens werd het daarna alleen maar minder. Maar misschien denkt een veertiger in 2050 er hetzelfde over

Frans_van_Arkel | 08-05-21 | 21:35

Het aloude " verdeel en heers".

revolte | 08-05-21 | 22:07

Toch wel grappig dat in 1998 het zooitje naar Duitsland ging: "de beelden, de leeuwen en de topbekleding van de pyloon, zijn in Duitsland geïmpregneerd met acrylhars". Wie weet wie daar aan gewerkt heeft.

jan huppeldepup | 08-05-21 | 21:24

Quote: "Hoe vrij is de burger nog als zelfs een academische studie en een goed betaalde baan geen route is naar een normale koopwoning? "

Nou, 90% van die "academici" (doorgeleerden) heeft fopstudies 'afgerond' die nog eens een sociale huurwoning waard zijn.

UpdateAvailable | 08-05-21 | 21:22 | 6

@Grachus | 08-05-21 | 21:33:

Eens. Maar ook die vakbekwame handwerkman die al 20 jaar werkzaam is, loopt dus tegen het probleem van te dure woningen op.

Dandruff | 08-05-21 | 21:45

@Grachus | 08-05-21 | 21:33: Vooral dat laatste is een schande: dat een nietskunnende, hoog fopgeleide verkoper van bedorven, gebakken overheidslucht meer verdient dan zeg een loodgieter.

5611 | 08-05-21 | 21:45

Zelfs zonder fopstudie is het lastig iets te kopen dat geen lelijk rijtjeshsuis is met een pistuintje.

Ir_HardGelag | 08-05-21 | 22:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Koop crypto en gij bent vrij!

UpdateAvailable | 08-05-21 | 21:20 | 3

Ik ben blij dat geld jouw vrij maakt

Frans_van_Arkel | 08-05-21 | 21:37

Koop met geld crypto......
Hmmm...

Is dit nog nieuws? | 08-05-21 | 21:51

Zolang het duurt, gebakken lucht.

revolte | 08-05-21 | 22:16

Het één uur durende 'debat ' tussen bondskanselier Angela Merkel en de nederlandse studenten heb ik live op dat moment gevolgd. 5 mei.
Mij leek het vrijheidsvuur geenzins een vreugdevuur, tot mijn grote spijt.

FredMistig | 08-05-21 | 21:19
-weggejorist-
mocroGS | 08-05-21 | 21:16 | 34
▼ 34 antwoorden verborgen

Ik vind het altijd een apart verhaal dat geen stage kunnen vinden. De bouwkunde studenten die ik mee maak met een immigratie achtergrond vinden net zo gemakkelijk een stageplek als hun klasgenoten met een wat traditionelere achtergrond. Misschien is de bouwsector een lichtend voorbeeld of misschien is er gewoon zoveel tekort aan personeel dat het ze allemaal niets uit maakt. Als je de 1000ste dertien-in-een-dozijn MER of Retail management student bent dat het dan anders ligt.

supah | 08-05-21 | 21:16 | 4

@Bataafje | 08-05-21 | 21:30:

Zelfs de lichting bouwkunde (HBO) studenten die bij ons stage gingen lopen dit jaar hebben bijna allemaal een plekje gevonden. De paar die het niet lukte waren vooral erg passief op zoek geweest. Bijvoorbeeld alleen mailen en niet bellen, elk bedrijf dezelfde mail ... al dat soort klassieke fouten.

supah | 08-05-21 | 21:39

Precies, in technische richtingen komt men makkelijk aan de bak, al ben je paars.

Ir_HardGelag | 08-05-21 | 22:20

@Ir_HardGelag | 08-05-21 | 22:20: de docu over Yahja is uit 2015. Toen Nederland in crisis was en de huizen nog onder water stonden enzo...Compleet andere situatie dan nu in 2021.

Bataafje | 08-05-21 | 22:53
▼ 1 antwoord verborgen

Jup, naar verhaal van Yahya , hij zal een goede kerel zijn. Maar de afwijzing van Marokkaanse jongens komt niet door racisme, maar door slechte ervaringen van werkgevers met deze groep.

TheBigKirth | 08-05-21 | 21:15 | 1

Correct. Het grootste struikelblok voor goedwillende Marokkanen zijn niet zozeer racisme en vooroordelen maar hun neefjes die Marokkanen als groep een slechte naam bezorgen

5611 | 08-05-21 | 22:01

Ik praat netjes met de meute mee geen zin in een ban.

dhrat | 08-05-21 | 21:14 | 1

T is hier de Jeaup niet. met hun geleuter over "vrijheid".
Iedereen is van de wereld en Nederland is van iedereen...

Is dit nog nieuws? | 08-05-21 | 22:30

Wat een andere kijk op vrijheid... Hij is fijn, Feynman.

Cunts-en-kitsch | 08-05-21 | 21:12

Wij zijn geketend aan cultuur, vrijheid is iets onmenselijks.

Neuth | 08-05-21 | 21:09

Van de hak op de tak
Het is weer eens helemaal niets
Beste Feyman probeer je nu eens bij 1 onderwerp te houden ipv alles er aan de haren bij te slepen
Dit is niks.

Beau_Geste | 08-05-21 | 21:09 | 8

"Het is weer helemaal niets"
Geeft u eens aan vanuit welke expertise u dit denkt te kunnen beoordelen.

Roadblock | 08-05-21 | 21:51

Zoveel waarheid is kennelijk erg moeilijk te bevatten voor een VVD stemmer. Leugens daarentegen....

Koning BongoBongo | 08-05-21 | 21:58

Ben het met je eens. Elke keer als ik Feynman lees. Als de onderwerpen al met elkaar samenhangen dan zijn ze waardeloos samengebracht. Een ei, olie en azijn op een hoop flikkeren maakt nog geen mayonaise.

Befketier | 09-05-21 | 08:05
▼ 5 antwoorden verborgen

"Wie zich zorgen maakt over de snelle veranderingen in bevolkingsopbouw en verminderde sociale cohesie, is gelijk een racist en xenofoob. Zelfs signalementen worden weggelakt in opsporingsberichten, politieke correctheid is belangrijker dan effectief politiewerk."

Ain't that the truth.

Maar ik vrees dat eea nog veel erger gaat worden. Amerikaanse toestanden mbt het hele 'woke' gebeuren waaien over naar Nederland, en ook hier worden mensen in toenemende mate 'gecanceld'.

Dr_Johnson | 08-05-21 | 21:08

We zijn compleet niet vrij, wie dat denkt, heeft het historische besef van de fascistische dictator die thans in het Torentje zit.

smdyasc | 08-05-21 | 21:05

Dezelfde Rutte die vind dat een land binnen de EU wat b.v een niet door de EU goedgekeurd vaccin gebruiken toch in quarantaine moeten.
Zo worden ze gedwongen in de diktatoriale pas te lopen.

likdoorn | 08-05-21 | 21:03 | 2

Dit heb ik gemist, is dit serieus gezegd? Gericht op t Sputnik vaccin?

Jazeetie | 08-05-21 | 21:06

@Jazeetie | 08-05-21 | 21:06: Nee, gericht op die betreffende landen. Het vaccin is alleen een excuus. Zaakjes zelf (beter) regelen mag niet binnen de EU.

hisxxx | 08-05-21 | 22:12

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino