achtergrond

Geenstijl

Ziekenhuis neemt eerste patiënt op die Astra weigerde door ophef, deelt brandbrief aan Hugo

Geeft toch te denken.

Eerste Nederlandse patiënt valt uit de AstraZeneca-achtbaan. En ziekenhuis Zuyderland slingert een brandbrief plus een foto van twee longen na 13 maanden aan de Hugo online. Het ziekenhuis is zelfs van plan de Astra-prikstop te negeren, en 400 vaccins te geven aan medewerkers onder de 60. Maar goed, de brief.

"Beste minister, leden van de Gezondheidsraad en het RIVM,

Vandaag namen wij de eerste patiënt op in ons ziekenhuis die het Astra-Zeneca-vaccin had geweigerd na alle commotie in de pers. We hoorden de enorme spijt in zijn stem en zagen de wanhoop in zijn ogen. Het virus had hem geveld en dit had wellicht niet gehoeven. Met zijn instemming delen wij hier zijn longscan. Je hoeft geen longarts te zijn om de verwoestingen te herkennen. (...) Beste minister, wij kunnen niet langer wachten. Geen dag langer. Onze IC’s liggen vol met dertigers, veertigers en vijftigers. Door ziekteverzuim en uitputting krijgen we de planning niet meer rond. (...) Wilt u alstublieft stoppen met dralen en onrust zaaien, met insinueren dat u veiligheid biedt door alles eerst goed uit te laten zoeken? De cijfers die de voordelen van massavaccinatie aantonen zijn overweldigend. Ze liegen echt niet. Laten we dan landelijk de maximale vaart erin brengen! Laat mensen zelf de keuze of ze een situatie als die waarin onze patiënt is beland, willen vermijden. (...)."

Landelijk opschalen tot 1550 IC-bedden lukt ook al niet. En dan zei de Franse minister van industrie vandaag op de radio ook nog ineens dat het onwaarschijnlijk is dat de EU hun conract met AstraZeneca gaat verlengen. Janssen staat ook al on hold, dus we zien een paar maanden vertraging alweer hangen.

De betreffende longen

De betreffende longen

Bron: ziekenhuis Zuyderland

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Ziekenhuistop Maastricht ZAKKENVULLERS

En u maar zorgpremie betalen en zorgpremie betalen en zorgpremie betalen

@Mosterd | 21-12-23 | 17:00 | 254 reacties

LIVEBLOG 34. IDF toont dronebeelden, blijft net als Islamic Jihad bij onschuld voor "300 tot 500" ziekenhuisdoden. Biden nog altijd onderweg

Hier hoe het "mass casualty event" gisteren ontvouwde waarbij volgens berichten tussen de "300 en 500" Gazanen gedood werden. Houd er rekening mee dat het er uiteindelijk in werkelijkheid veel minder blijken te zijn

@Spartacus | 18-10-23 | 08:00 | 904 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.