achtergrond

Geenstijl

Simpel. De Raad van State moet KAPOT

Afschaffen NU

Het is heel simpel. In theorie is de Raad van State een eerbiedwaardig instituut waarbinnen aan de ene kant allerlei verstandige juristen en andere experts los van de waan van de dag onze regering doorwrochte adviezen geven over vaak slordig gemaakte wetten, en aan de andere kant is het de hoogste bestuursrechter waar burgers terecht kunnen als zij menen oneerlijk behandeld te zijn door de overheid.

Maar dan de praktijk. Karteldinosaurus Thom de Graaf (ex-weggestemd politicus, ex-ongekozen burgemeester, ex-goedbetaalde onderwijskoepelbobo) staat aan het hoofd van een club die vandaag weer eens in een hooggestemd jaarverslag de politiek grilligheid verwijt. Dat, terwijl de Raad van State als hoogste bestuursrechter HET JARENLANG STELSELMATIG KAPOTMAKEN VAN BURGERS heeft goedgekeurd door de grootste draaideurcrimineel van ons land, namelijk de overheid, keer op keer op keer weg te laten komen met keiharde leugens. 

Als je daar dan zelf over zegt dat je heus wel hebt ingegrepen, en "Of dat eerder had gekund en welke implicaties dit heeft, vormt onderwerp van reflectie en gesprek, ook met andere rechters en met de rechtswetenschap". Dan ben je rot van binnen hoor. Dan ben je geen onderdeel van de oplossing. Maar onderdeel van het probleem. Thom de Graaf (die het nota bene in een interview nog durft te hebben over gebrekkige 'aanspreekbaarheid van bestuurders') moet weg. En alle laffe laven die aan de rand van deze joekel van een puist op het aangezicht van de Nederlandse rechtsstaat zitten ook.

De Commissie Glas Plas Was en de Taskforce Onder Het Tapijt

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.