Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Sunny Bergman ten strijde tegen yoga-FvD'ers, vraagt yoga-scholen om statement

Oprecht wel interessant eigenlijk.

Want de bovenstaande overlap is écht niet uit de lucht gegrepen. Sunny's oproep is zeer waarschijnlijk een reactie op de onderstaande posts van schrijfster @Roxane van Iperen op 18 maart, waarin ze de term "wellness-rechts" munt. Die post werd erg gewaardeerd door alleen maar nette mensen op Twitter. De aanname lijkt te zijn dat makkers die zich bezighouden met lichamelijke gezondheid en spiritualiteit én FvD/PVV/JA21 stemmen daarmee de hele notie van spiritualiteit zouden verraden. En dat het vooral gewoon een stel bevoorrechte egocentristen zijn, met hun hang naar vrijheid die niet op voorwaarde van vaccinatie geldt.

Ook hoofdredacteur Eveline Helmink van vrouwenvakblad voor IKEA-spiritualiteit Hapinezz kwam op 18 maart met een statement. En we kregen toch een beetje de kriebels van deze zin: "Ik kan dan ook niet anders, dan verdrietig zijn om de verkiezingsuitslag van gisteren. Voor mij is het moeilijk te begrijpen, dat mensen hun individuele vrijheid belangrijker en urgenter hebben gewogen dan die van het collectief.

Enfin, we laten de kwestie even bezinken, maar een interessant fenomeen is het in ieder geval wel.

LOL gvd Sunny

Kwam natuurlijk allemaal door deze post

Reaguursels

Inloggen

Weet wie ook in New Age en yoga gedoe geloofde?

Rest In Privacy | 21-03-21 | 15:33

Haar yogi heeft haar het principe van karma uitgelegd: 'Wie negativiteit brengt, zal negativiteit ontvangen'.

Is karma nu ook al fascisme?

van heinde en verre | 21-03-21 | 13:51

pfff haha, Sunny mag zich zelf gaan schamen met haar kronkels en hokjesgeest. Die tegenstrijdige prietpraat van haar zegt al genoeg hoe superieur ze zichzelf voelt. Alsof yoga, spiritualiteit en groene thee drinken alleen maar weggelegd is voor een bepaald "soort" mens die je dan verder kunt categoriseren. Vervolgens zit ze alle fvd/ja21/pvv stemmers over een kam te scheren wat ze overigens ook met asielzoekers doet waarbij ze dan ineens het onderscheid tussen echte vluchtelingen en die profiterende respectloze geldzoekers die met hun fascististisch en rasistisch geloof hier ons land komen verzieken, de woningschaarste verergeren, dat dan niet wil zien. Ja als je op een van de mooiste stukjes in 020 noord woont, in een mooi groen straatje waar amper islamieten wonen heb je een blinde vlek. Deze jupyoga bakfiets Sunny met d'r "maar ik ben lekker puh wel een goed mens" flippassana yoga moet zichzelf gaan schamen om fvd/pvv/ja21 stemmers, die toevallig ook wel of niet aan spiritualiteit en yoga doen, te discrimineren en over 1 kam te scheren.

boezeidekoe | 21-03-21 | 13:45
-weggejorist-
Naall | 21-03-21 | 12:03

Inderdaad een interessant fenomeen dat hier tentoongesteld wordt. Vooral de zinsneden "veel hoogopgeleide vrouwen die zich zo'n levensstijl kunnen permitteren door een man met een goed inkomen" en "moestuinbestaan" zijn raak. Het geeft aan dat de bakfietsende munttheemoeders uit IJburg al langer met de nek worden aangekeken.

Maar buiten dat is de uitspraak "dat mensen hun individuele vrijheid belangrijk en urgenter hebben gewogen dan die van het collectief" natuurlijk wel een hele enge.

postmodernismisdead | 21-03-21 | 11:45

LOL! IKEA-spiritualiteit. Geweldig!

postmodernismisdead | 21-03-21 | 11:34

De afgelopen jaren zijn er in de wereld van Yoga, meditatie etc meerdere schandaaltjes geweest, oa bedrog en seksueel misbruik. Ik heb Sunny Bergman toen nooit gehoord. Maar nu spreekt ze zich wèl uit, tegen mensen die legaal gestemd hebben op legale partijen.

En dat is logisch. De linkse kerk heeft traditioneel meer moeite met afwijkende meningen dan met (seksueel) geweld. Criminelen zijn immers "slachtoffers van de maatschappij", maar dissidenten plegen gedachtendelicten. En dat zijn keuzes die bestraft moeten worden. Niet alleen elke D66-rechter weet dat; ruim een eeuw terug verkondigde de jonge USSR dat standpunt al. Lenin benoemde veroordeelde verkrachters en moordenaars tot beulen en bewakers, in de goelags waar dissidenten en hun gezinnen gevangen zaten. Zo hadden de linkse idealisten zelf hun handen vrij om te jagen op bevolkingsgroepen met "privileges" zoals kleine boeren en ondernemers, dienstplichtigen en later ook joden.

En dan dat stempeltje "fascist", en alle aanverwante stempeltjes. Oorspronkelijk bedacht Stalin dat stempeltje voor iedereen binnen zijn partij die hem mogelijk zou kunnen tegenspreken. Buiten de KPSS waren alle andere partijen in de USSR immers al lang verboden. Ook andere stalinistische partijen in de rest van de wereld gebruikten "fascist" tot eind jaren '60 uitsluitend intern.

Ook "onze" CPN gebruikte dat stempel aanvankelijk alleen tegen CPN-ers die de partijlijn weerspraken. Zoals enkele overlevenden van het Duitse concentratiekamp Ravensbrück die getuigden over de massaverkrachtingen op kampgevangenen (!) door het Rode Leger. Overigens slechts een piepklein onderdeel van Stalins verkrachtingsstrategie tegen Poolse, Joegoslavische, Tsjecho-Slowaakse, Duitse en alle andere beschikbare vrouwen tussen 8 en 88 in de door Rusland veroverde gebieden. www.trouw.nl/nieuws/het-grote-zwijgen...

Vanaf eind jaren '60 wordt dat stempeltje "fascist" echter steeds vaker door àlle linkse partijen tegen àlle niet-extreemlinkse personen gebruikt. Fellow travellers in T-shirts van massamoordenaar Che Guevara zwaaiden met Maos rode boekje, en schreeuwden "fascist" naar Buikhuizen en Bolkestein.
Sindsdien heeft de linkse kerk vrijwel iedereen die terreur en genocide afwijst voor "fascist" uitgemaakt. In NL oa Hans Wiegel, Hans Janmaat, Afshin Ellian, Pim Fortuyn, Hirsi Ali en Geert Wilders.
Links heeft liefhebbers van terreur en genocide nog nooit met Hitler vergeleken. Stalin, Mao, Pol Pot, Khomeiny, Khadaffi; het waren allemaal idealisten met de beste bedoelingen, net als Kaags echtgenoot al-Qak van de op Hitler geïnspireerde Fatah beweging.

Enige uitzondering op de regel dat links massamoordenaars nooit met Hitler vergelijkt is PvdA-er Max van der Stoel, die Saddam ooit met Hitler vergeleek, ergens eind jaren '90.
In het licht van alle godwin-campagnes tegen ongevaarlijk, geweld afwijzende democraten is dat nogal karig.

Dandruff | 21-03-21 | 11:15 | 4

@* Il Principe * | 21-03-21 | 11:44:

Geen obsessie, maar een logische reactie op jullie obsessie iedere tegenstander van geweld een "fascist" te noemen.
Neem jouw eigen reactie. Welke partijen zijn er "extreemrechts" volgens jou? En waarom?
Je hebt geen idee.

En wat versta jij onder "volledig links"?
Partijen als SP, GL en D66 hebben traditioneel inderdaad nooit moeite gehad met censuur, dictatuur, terreur, en allerlei soorten grootschalig raciaal, religieus of politiek geweld. Die partijen zijn dus inderdaad volledig links te noemen. D66 is trouwens nog best groot.

Maar dat maakt partijen als VVD en CDA niet meteen "rechts". Normaliter staat "rechts" voor; een kleine, zuinige overheid; lage belastingen; veel rechten en vrijheden; maar een harde aanpak van criminaliteit; in een betrouwbare rechtsstaat. En wat hebben CDA en VVD de afgelopen decennia bereikt? Alsjeblieft;
- een jaarlijks groeiende overheid;
- jaarlijks mee stijgende overheidsuitgaven;
- reeds getekende toekomstige blanco cheques voor oa EU en klimaat;
- steeds meer nieuwe belastingen, voortdurend stijgende belastingen;
- een overheid die ons steeds meer verplicht en steeds meer verbiedt;
- die steeds meer bevoegdheden pakt om onze levens in te vullen;
- besluitvorming geheim houdt, zelfs voor rechters en parlement;
- nauwelijks optreedt tegen (gewelddadige) criminaliteit;
- zelfs vijandige extremisten bejubelt en subsidieert;
- maar willekeurige burgers failliet maakt, zonder eerlijk proces;
- die steeds meer gedachtendelicten strafbaar stelt;
- stelselmatig schijnprocessen voert tegen de oppositie;
- grondwetsartikelen 1 en 7 stelselmatig schendt;
- etc.

Verder zijn je slogans natuurlijk ook onjuist. Zorg en sociaal vangnet worden niet gesloopt door hard werkende ondernemers, maar door decennialang misbruik, en door ongecontroleerde massa-immigratie; twee linkse dossiers. Links verbood kritiek op allebei die onderwerpen. Ondanks dat zijn werklozen vaak beter af dan mensen met lage of zelfs middeninkomens. Dat heeft te maken met het veel te ingewikkelde belasting- en toeslagen- circus waar zelfs veel juristen nauwelijks uitkomen. En dat is puur het gevolg van een te grote overheid; wederom het gevolg van links beleid dus.

En immigratie houdt de lonen helemaal niet laag, want de meeste immigranten komen helemaal niet werken. Massa-immigratie houdt vooral de belastingen en sociale premies veel te hoog, en dat heeft meer impact op onze inkomens dan kleine loonsverhogingen. En het is de linkse kerk die decennialang alle kritiek op immigratie verbood, en zelfs grof geweld predikte en gebruikte tegen iedereen die een percentage van de problemen probeerde te benoemen. Ook dat is dus weer een links dossier, zoals alle falende vormen van beleid.

Dandruff | 21-03-21 | 12:56

@Dandruff | 21-03-21 | 12:56: Sterk verhaal op één punt na. Bij D66 is het niet traditioneel. D66 is pas echt Links, en dus verrot en irrationeel, (obv jouw bovenstaande punten) geworden vanaf de periode Pechtold.

Grachus | 21-03-21 | 14:29

@Grachus | 21-03-21 | 14:29:

Onder Pechtold is het wel erger geworden. Maar het kwam ook niet uit de lucht vallen, zo was er vanuit D66 ook belangstelling voor de DDR. nl.wikipedia.org/wiki/Vereniging_Nede...
In D66 is Tommel daar nooit op aangesproken. Integendeel, in 1997 was D66 een beetje boos op Bolkestein omdat hij Tommel daar wel op aansprak.

Dandruff | 21-03-21 | 14:49
▼ 1 antwoord verborgen

Nou Sunny Bergman,

Ik schaam mij dat jij een NLse en een vrouw bent, en ik neem afstand van jou want ik wil niet met jou vergeleken worden. Ik schaam mij voor jou.

In één ding heb je wel gelijk: vrijheid en fascisme gaan niet samen.

En dat is precies waarom links zoveel stemmen heeft verloren.

En dat vertelt ook iets over waarom jij bedreigd word. Je word niet bedreigd alleen maar om een zwarte pieten standpunt. Iedereen heeft gezien en gelezen hebben hoe jij NLse geschiedenis herschrijft als linkse leugenachtige propaganda, je scheld mensen uit voor 'wit', je ontkent dat racisme van blanke mensen bestaat, je zet hele bevolkingsgroepen tegen elkaar op en toonde jezelf een voorvechter van onvrijheid, extremisme, radicalisme, legitimering van m/v ongelijkheid en religieuze ongelijkheid en raciale ongelijkheid. Daarom.

gaffelbaard | 21-03-21 | 11:02 | 3

Overigens vraag ik me af in hoeverre Sunny echt bedreigd is. Heeft ze echt moeten onderduiken zoals oa Wilders, Zalm en Hirsi Ali?
Is ze echt fysiek aangevallen, zoals oa Janmaat, Schuurman, Verdonk, Hirsi Ali, van Gogh, Fortuyn?

Links roept voortdurend op tot geweld, en gebruikt ook voortdurend geweld.
Vervolgens janken ze "sommige tegenstanders van de goelags zijn bijna half zo gevaarlijk als wij", maar concrete voorbeelden hebben ze nooit.

Toen Anouk opriep "Sinterklaas van zijn paard te schoppen" was dat een oproep tot grof geweld tegen vele honderden vrijwilligers die onbestraft bleef. Maar wel janken dat mensen haar een h**r noemden KK toe wensten. Maar iemand uitschelden of zelfs ziekten toewensen is nog geen bedreigen.
Ook Peter "er zijn goede redenen om joden en cartoonisten dood te schieten" R de V heeft het graag over "bedreigingen van extreemrechts", maar heeft nooit concrete voorbeelden.
Idem met Akwasi die in tientallen tweets dreigt tientallen mensen dood te schieten, en daarnaast in zijn rap "geen wedstrijd" aanzet tot etnische zuiveringen en jihad.
Maar o o o wat is Akwasi bang voor bedreigingen. En toch gaat hij dapper door met het aanzetten tot raciaal geweld, de held!

Dandruff | 21-03-21 | 11:30

@Dandruff | 21-03-21 | 11:30:
Akwasi is een anti-blanke racist. Die net zoals de voor haatspraak veroordeelde Julius Malema (Van het EFF in ZA) heeft opgeroepen tot geweld tegen en het vermoorden van mensen met een blanke huidskleur.
Lees maar:

"'k Heb blacka's die niet kunnen wachten om je te klappen
...
En ik ken blacka's die studeren om je straks te pakken
...
Strijders uit Palestina, Iran en Afghanistan
...
Praat stoer en je wordt straks nog gekinkeld door iemand ....
Black lives matter"

Tot zover gelijk ook hierbij bewezen dat BLM een racistische beweging is. BLMers zijn racisten. Maar dat staat los van het punt hier.

Het punt is: racisme is erger, maar anti-blank racisme is nóg véél erger. Omdat het op alle terreinen word uitgesloten van antiracisme beleid, terwijl art1 GW heel duidelijk is: discriminatie en racisme o.g.v. huidskleur is niet toegestaan.

gaffelbaard | 21-03-21 | 12:20

@gaffelbaard | 21-03-21 | 12:20:

Eens, ik ken de tekst van "geen wedstrijd".

Ter nuancering denk ik wel dat alleen de top van BLM racistisch is, en dat de meeste BLM-gelegenheidsdemonstranten geen idee hebben waar ze achteraan hobbelen. De MSM spelen hierin een extreem kwalijke rol, een die doet denken aan de rol van de Hutu-media in de aanloop naar de genocide in Rwanda.

Dat gezegd hebbend denk ik dat anti-blank racisme net zo erg is als anti-zwart racisme. Daar is geen principieel verschil tussen. Alleen is het feit dat alleen anti-zwart racisme benoemd mag worden het beste bewijs dat alleen anti-blank racisme een echt probleem is in NL.
Ik heb al vaak gerefereerd naar de tientallen racistische moorden op blanken in NL, en de honderden racistische kopschopfilmpjes tegen blanken in NL. Daar hoor je niemand over, in plaats daarvan moeten we het steeds hebben over niet-bestaande non-issues zoals "institutioneel racisme".

Maar "institutioneel racisme" is puur een gedachtendelict dat dus niet eens bewezen kan worden; er zijn geen echte slachtoffers en ook geen echte daders. Behalve dan hele bevolkingsgroepen die van "jew privilege" of "white privilege" beschuldigd worden. Maar dat linkse "erfzonde argument" is zelfs naar linkse maatstaven een tikkeltje debiel.

Meetbare problemen zoals institutioneel geweld en institutioneel jihadisme kennen wel echte slachtoffers en echte daders. Daarom zijn dat echte problemen, in tegenstelling tot volgens sommigen "racistische woorden" zoals jodenkoek, moorkop en blanke vla. Woorden maken geen slachtoffers.
Maar ja, breng mensen die dagelijks NPO kijken dat maar eens aan hun verstand. Voor mij staat wel vast dat een uur NPO kijken net zo schadelijk is voor het brein als een jaar stevig drinken, of een week LSD gebruiken.

Dandruff | 21-03-21 | 13:36

Als beoefenaar van gezond verstand, neem ik afstand van Sunny Bergman.

coitus reservatus | 21-03-21 | 09:54 | 1

Daar komt narcist Sunny Bergman, de reuzin met lemen voeten aan, moreel hoog te paard, zal zij de domme bange tokkies wel even vertellen, of ze wel of niet deugen, want Sunny, hanteert hoge ethische en morele standaarden en heeft de wijsheid in pacht. Is Sunny een ijdele narcistische vrouw/man? Die geen kritiek of spot duldt want zij vindt zichzelf geweldig. S. ziet zichzelf als een ‘persona grandiosa’, de uiterlijke persoon, zoals zij er graag uit wil zien. Het lijkt dat S. een andere kant van haar persoon, haar schaduw, die er wel eens, minder fraai uit zou kunnen zien, krampachtig probeert te bedekken. De depressie, die op de loer ligt, als de zinloosheid van haar bestaan manifest wordt, zodra de dru(g) van haar grootheidswaan is uitgewerkt. Tracht hier een soort van Oversier uit te hangen en anderen te badineren, omdat in haar dagelijkse belevingswereld, echt helemaal niemand, belangstelling voor haar/hem heeft.
Oh ja! S. heeft boeken gelezen. Jammer dat zij er niets van heeft opgestoken of begrepen. Want helaas voor haar/hem, een plus een, is nog altijd twee.

H.E. van Putten/Koor | 21-03-21 | 10:36

Het Rode Kruis neemt afstand van de zorgmedewerkers die met een rood kruis op hun uniform op het Museumplein rondlopen, de verenigde veteranen nemen afstand van de geüniformeerde veteranen die moedig voor het waterkanon blijven staan, Sunny wil dat de yoga-beoefenaars afstand nemen van Thierry Baudet (overigens stemden ze allemaal Wybren van Haga), en als tai chi-beoefenaar neem ik afstand van alle mensen die lopen te emmeren over het stemgedrag van hun clubleden, ook al omdat onze Sifu ons ten strengste verboden heeft over politiek te praten: 'Geen politiek! Geen politiek!'

grietmetgroenefiets | 21-03-21 | 09:43

Van die random infographics die helemaal geen info zijn.

menage | 21-03-21 | 09:36

Het gemak waarmee het woord fascisme gebruikt wordt is stuitend. Verwerping van de democratie? Hebben toch net verkiezingen achter de rug. Cordon sanitair van PVV cs? Dat komt allemaal van links en van de baantje bevreesde Rutte die bang is uitgekotst te worden.

P. Breidel | 21-03-21 | 09:31

Heeft Arie Boomsma zich al bij Sunny aangesloten?

Cor Netto | 21-03-21 | 09:27

Typisch ook wel in een van de tweets dat het FvD 'leefwerelden' zou vertrappen. Ironisch omdat FvD is opgericht om de huidige 'leefwereld' (waarin de wet al allang niet meer voor iedereen geldt, wat toch het ideaal van het collectief zou moeten zijn) te behoeden voor vertrapping.

Sans Comique | 21-03-21 | 09:12

De "Oosterse Filosofie" (wat daar ook mee bedoeld wordt) is superieur aan de "Westerse Filosofie" (wat daar ook mee bedoeld wordt). Zoals Links superieur is aan Rechts. Logisch dus dat het in hoofden van mensen als Sunny begint te gonzen als iemand die Oosterse Filosofie predikt, 'rechtse praatjes' begint uit te slaan. Dat klopt niet. Die man moet vinden wat ik vind.

Het individu boven het collectief stellen, hoe durven ze.
Individuele vrijheid boven de knechting van het collectief stellen, wat een ongehoorde brutaliteit.

Sans Comique | 21-03-21 | 09:08 | 1

Also meditatie in naam van het collective gebeurt en je het niet doet om jezelf beter te voelen. Ik mediteer voor een ander? Deze mensen zijn met niks anders bezig dan zichzelf beter leuker vinden dan anderen.

Ghandi was ook rechtser dan de meeste denken.

menage | 21-03-21 | 10:00

Ik hoor bij al deze zweef Twitteraars vooral een heleboel ego. Meditatie en spiritualiteit draait juist om het loslaten van je ego.

snakedogman | 21-03-21 | 08:51

Waar maakt zij zich zo druk om? BIJ1 heeft een zetel, DENK is aanwezig, Volt. Waar zij zich druk over moet maken is waarom er geen andere (links?) partijen niet voor vrijheid staan. En hoe komt D66 nu aan zo'n astronomisch aantal zetels?
Daarnaast.. had ze misschien voor 17 maart mee moeten komen. Nu ben je een tikkeltje te laat.

upbeat | 21-03-21 | 08:33

De zogenaamde anti-fascisten blijken uiteindelijk verworden tot de grootste fascisten.

piet7003 | 21-03-21 | 08:32 | 1

Fascisme betekend al lang niet meer wat het betekende, dat geld voor links als rechts. Dit heeft niks met fascisme te maken dus. En wat Sunny zegt ook niet

menage | 21-03-21 | 10:37

Wow! Wat een gaaf en pakkend artikel. Niet gedacht dat ik het ooit zou schrijven maar ik deel de mening van mevrouw Bergman hier. GeenStijl: goed doorgepakt op de verklaring van het alto-piece-rules-fascisme. Herkenbaar en veel puzzelstukjes vallen voor mij in elkaar...

MaBu | 21-03-21 | 07:19 | 3

En dan nu het besef: verrek, het is de verkeerde puzzel!

Mazzelstof | 21-03-21 | 08:00

@MaBu: Zit u ook bij een massage-yoga-kruidenthee kliek? En dan hier een beetje trollen.. moet wel hele lekkere kruidenthee zijn.

upbeat | 21-03-21 | 08:27

@upbeat | 21-03-21 | 08:27: integendeel... ik heb veel alto vrienden die helemaal ingepakt worden door die COVID-critici, je kent ze wel, en ik vroeg me oprecht af hoe die bewegingen elkaar gevonden hebben. Dit is inderdaad de puzzel die ik zocht. GeenStijl levert me meer op dan goede kruidenthee...

MaBu | 21-03-21 | 10:39

Ik neem afstand van Sunny B, die een door een vastgeroeste vorm van morele myopia niet in staat is te accepteren dat andere mensen een andere mening kunnen en mogen hebben.

donkieshot | 21-03-21 | 04:15

Hoera, alweer een paar voorkeursshoppende verwende westerse élitevrouwtjes die denken dat ‘religies’ als boeddhisme, jaïnisme of hinduïsme en daaruit voortkomende stromingen ( waar yoga er één van is) per definitie iets uitstaande hebben met ‘geweldloosheid’, ‘balans’ of verlichting’. Gewoon een paar maandjes naar het échte India sturen, dus niet het India van de ‘ ashrams’ waar ‘ verlichte’ ‘gurus’ maar al te graag bereid zijn om de dames een onbeschaamde bak centjes lichter te maken. Moet je eens kijken hoe zo’n Sunny Bergman zou opknappen van een maandje meedraaien bij de jongerenafdeling van de Indiaase BJP ( de Hitlerjugend kan er nog een puntje aan zuigen). Iedere ochtend yoga met geheven rechterarmpje.

bisbisbis | 21-03-21 | 03:52 | 2

Gewoon ook een kwestie van je ogen opendoen. Je ziet dan ook vrouwelijke toeristen gedwee en vol bewondering buiten een boeddhistisch klooster wachten tot de mannen zijn uitgeklikt omdat er een verboden voor vrouwen bord met uitleg over hun onreinheid staat aangeplakt. De zó voor de hand liggende conclusie komt eenvoudig niet in ze op. Die kloosters staan overigens vaak in schril contrast met de rest van het op gepaste afstand gesitueerde onroerend goed en boeddhistische monniken zien er ook bepaald niet minder doorvoed uit dan de meelijwekkend devote bevolking waarop ze parasiteren.

Mazzelstof | 21-03-21 | 07:54

En yoga buiten India is ook nog eens ‘ cultural appropriation’. Heinrich Himmler mocht graag dagelijks een zonnegroetje brengen.

bisbisbis | 21-03-21 | 07:58

Beter laat dan nooit: Het is duidelijk dat meneer Touber (een of andere handige spirituele coach) Sunny diep heeft beledigd maar waarmee? Hij zegt dat haar negatieve spel negatieve reacties heeft opgeleverd en dat is feitelijk precies wat er gebeurt. Wie kaatst... Hij legt de verantwoordelijkheid weer bij haarzelf (wat iedere beetje guru trouwens zou doen) en daarmee ontneemt hij haar haar identiteit als slachtoffer. Laat dat nou precies het ergste zijn wat Mevrouw Bergman kan gebeuren want dat is haar verdienmodel. Dit is precies de reden waarom het tussen linksgekkies en new-agers nooit botert: de laatsten trekken de rol van 'the oppressed' in twijfel.

De heer Touber legt hier de vinger precies op de zere plek. Mevrouw Bergman's buitensporige reactie (waarin ze hem terloops ook nog even voor antisemiet uitmaakt) bewijst dat alleen maar meer. Ze beschuldigt hem daarna van 'superioriteit' (hoe zelfblind kun je zijn) en speelt uiteraard de fascisme-kaart. Vervolgens dweept ze met Vipassana en beweert ze dat 'innerlijke ontwikkeling en politieke strijd hand in hand moeten gaan'. Iedereen met ook maar een beetje verstand van spirituele zaken weet dat dit pertinente BS is. Tenslotte eist mevrouw op hoge toon dat er stelling moet worden genomen. Lekker ding.

Axelvon | 21-03-21 | 02:54 | 3

Precies.
Vooral ook dat stelling moeten nemen..
Zo verlicht allemaal.
Beyond the field of right and wrong, there's a field..
Mevrouw Bergman mist het punt.

Ben Adam | 21-03-21 | 06:52

@Ben Adam | 21-03-21 | 06:52:
“Out beyond ideas of wrongdoing
and rightdoing there is a field.
I'll meet you there.

When the soul lies down in that grass
the world is too full to talk about.”

― Rumi

Sans Comique | 21-03-21 | 08:55

Goed gezegd. Trouwens, een zin als "'vrijheid van meningsuiting' betekent niet 'vrijheid van de gevolgen ervan'" is eentje die door Sunny Bergman's gelijkgestemden graag wordt gebruikt.

Maar nu is ze dus geschokt als een soortgelijke zin TEGEN haar wordt gebruikt.

Ik zou graag nog iets zeggen over "kunnen uitdelen" en "kunnen incasseren", maar ik laat het maar hierbij.

Rest In Privacy | 21-03-21 | 11:38

Allereerst:

Héérlijk gevalletje van Schadenfreude over het feit dat Bergman klaarblijkelijk zo enorm gefrustreerd is over de (voorlopige) verkiezingsuitslag:
(extreem)links gedecimeerd, terwijl de partijen die zij als ‘fascistisch’ bestempelt (dat zal vermoedelijk iedere politieke partij rechts van de VVD zijn, wellicht zelfs met VVD erbij) hebben juist een klinkende overwinning behaald.

Prachtig! In-your-face, Sunny.

Jij dacht natuurlijk dat je met al je activisme een substantieel deel van de Nederlandse bevolking met al die – door de Nederlandse belastingbetaler gefinancierde - kutprogramma’s kon hersenspoelen, nietwaar? Helemaal geil geworden van het BLM-protest van vorig jaar op de Dam, zag jij natuurlijk in jouw imaginaire ‘winning-mood’ de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen met veel vertrouwen tegemoet.

Tja.

Dat dit BLM- en KOZP activisme op sociale media buiten jouw bubbel niemand ene flikker interesseert is jou klaarblijkelijk een beetje ontgaan. En dat er dan zelfs binnen jouw zweefteven-wereldje ook nog mensen zijn die ‘radicaal rechts’ stemmen moet helemáál een deceptie voor jou zijn.

Hahahaha!

Jammer joh. maar dat extreemlinkse wereldbeeld van jou wordt gewoon helemaal niet gedeeld door de gemiddelde Nederlander. Dat is namelijk iets voor de ranzige rafelranden van onze maatschappij. En dat heeft Nederland jou op 17 maart dus fijntjes onder je extreemlinkse neus gewreven.

Maar ach, het is ook weer niet helemaal jouw schuld hoor. Want indien je door een marxistische vader bent opgevoed die op zijn beurt het communisme weer van zijn vader ingeprent heeft gekregen, is de kans groot dat ook jij als een compleet gehersenspoelde geflipte idioot op deze wereld terecht komt.

Hoe dan ook.

Blijf jij maar lekker als ‘journalist’ kutprogramma’s maken en activisme voeren, in een (wanhopige) poging de Nederlandse bevolking alsnog te ‘gaslighten’.

Die Nederlandse bevolking blijkt gelukkig niet zo achterlijk te zijn als jij gedacht had, en dus niet vatbaar voor jouw extreemlinkse 'gedachtengoed' (= complete bagger). Dus de komende verkiezingen gaan extreemlinkse mensen zoals jij waarschijnlijk gewoon wéér op hun bek.

Tot ziens dus bij de volgende intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet!

Dááááááág, dikke doei!

Kompromat | 21-03-21 | 02:40 | 1

D66 steunt in grote lijnen het gedachtegoed van Sunny Bergman. De hele globalistisch elitaire wereldorde steunt dat gedachtegoed (niet per se oprecht maar toch) Alleen snappen veel D66 stemmers dat nog niet goed.
Zwarte Piet is in een groot deel van het land al niet meer welkom, en daar heeft Bij1 niet voor in de regering hoeven zitten. Net zoals Groen Links niet in de regering hoefde te zitten om in Nederland het strengste klimaatbeleid van Europa af te dwingen.

snakedogman | 21-03-21 | 09:57

Shit, ik heb mijn vrouw een jogamat cadeau gegeven met Kerstmis, die neem ik maar weer in beslag dan.

gekwetst | 21-03-21 | 00:08

Hahaha, wat een treurige achterlijkheid. Kunnen we Tjer en Sunny niet samen naar Goa deporteren?

Panos88 | 20-03-21 | 22:50

Sorry hoor, maar ik kan dat zijige geglibber niet aanhoren.

upbeat | 21-03-21 | 08:30

Stem op wat je wilt.

rachid82 | 20-03-21 | 22:30

Typisch geval van "wat je zegt ben je zelf."
Andere groepen categorisch beschuldigen van fascisme,
en daarbij zelf fascistisch gedachtengoed uitdragen en promoten.
"Mijn denkwijze is de enige goede, jullie zijn allemaal fout".
.
Denk nog een keertje goed na, Sunny....

hotmint | 20-03-21 | 22:17

Dit is het tastbare bewijs dat bezuinigen op de ggz een erg slecht idee was en is.

Zwiebelsuppe | 20-03-21 | 22:01 | 2

In Balkbrug is een oud gezegde "Er zitten meer gekken buiten Veldzicht dan erin".... Forensisch Psychiatrische Clinic Veldzicht that is....

sr69 | 20-03-21 | 23:54

@sr69 | 20-03-21 | 23:54: Tja, wat valt er anders te verwachten in die boerenregio? Maar goed, gekkies heb je overal.

Alexander des Burgus | 21-03-21 | 09:43

Yoga is niet echt mijn ding (ben niet lenig genoeg) maar ik coach toevallig een jeugdteam. Hoe raar zou het zijn als ik me er druk om ga maken of de andere trainers en sportbeoefenaars wel op de juiste partij stemmen, en dat ik dan bepaal wat de juiste partij is en waar je vooral niet op mag stemmen?

Voorburg | 20-03-21 | 21:54

ijburg is zomaar d66 geworden.

newray | 20-03-21 | 21:47 | 1

ik vind bakfietsmoeders hypocriet.

newray | 20-03-21 | 21:53
-weggejorist-
weedo | 20-03-21 | 21:44

Fuck het collectief na mij de zondvloed. Ga de houtkachel op stoken en op de yogamat mevrouw rolla eens lekker in de neerwaartse hond buigen. Ik plop het u!

Rocknrolla7372 | 20-03-21 | 21:24 | 1

Amen!

Snaajoe | 21-03-21 | 08:25

Nazis, Sexismus, kulturelle Aneignung: Die problematischen Seiten von Yoga

www.spiegel.de/panorama/yoga-ist-mehr...

Haha, Sunny en overige yogadeugdames.

Oh, en heupen slijten er vroegtijdig door.

Adalgar | 20-03-21 | 21:10 | 2

Heupdysplasie zoals bij herdershonden?

P. Breidel | 20-03-21 | 21:21

@P. Breidel | 20-03-21 | 21:21: Kraakbeenverlies. Door houdingen die het eigenlijke bewegingsbereik van het gewricht te buiten gaan, mogelijk gemaakt door opgerekte banden. Ook voor lenigheid wordt soms een prijs betaald.

Adalgar | 20-03-21 | 23:15

Vrijheid zou op geen enkele voorwaarde gebaseerd moeten zijn.

Masteryu | 20-03-21 | 21:00

Er is wat aan te merken op JA21, FvD is het noorden kwijt en PVV is erg bot. Als je denkt dat dat fascisten zijn echter, dan ben je echt slecht geïnformeerd over het fascisme. Daar (regel 1) ben ik gestopt met lezen...

Dan maar zo! | 20-03-21 | 20:58

die circels gaan meer op voor alles wat zich hedentendage "progressief" noemt.

Ir. Wilhelmus | 20-03-21 | 20:27 | 2

Of moslim (rechter kant)

Leduc | 20-03-21 | 20:50

Het politieke kompas in Nederland is sowieso stuk. We kunnen beter overstappen op het Amerikaanse model waarop de termen "progressief" en "conservatief" zijn vervangen door "autoritair" en "libertair". en.wikipedia.org/wiki/The_Political_C... Dan staan zowat alle partijen tegen autoritair aan.

Alexander des Burgus | 21-03-21 | 09:52

Spijker, kop wat die Touber samenvatte: 'als je negativiteit uitstraalt, krijg je dat ook terug.'
Ik schrik eigenlijk van welke negatieve gevoelens veel blackpride/blm-racisten bij mij oproepen. Vijf jaar geleden zou ik die niet hebben gehad bij het zien van een mooie afro-hairdo. Nu heb ik die, waarschijnlijk onterecht, vaak wel. De Sunny's zaaien verdeeldheid en haat, en zullen wel even bepalen hoe wij de wereld moeten zien en ons leven beleven. Beware.

kapoerewiet | 20-03-21 | 20:05

Mevrouw Bergman gaat mensen met een kleurtje graag vertellen hoe ze moeten denken en spreken want anders zijn ze 'white adjacent', mevrouw Bergman heeft geen last van white privilege ondanks huidskleur want zij deugt.

bijna_raak | 20-03-21 | 20:04

Ach, Sunny Bergman. Dom wicht. Heldin van alle linkse domme wichten.

Hommel | 20-03-21 | 19:53

De nieuwe fascisten zullen zich antifascisten noemen.

SaintNick | 20-03-21 | 19:52 | 1

Waarvan we vandaag weer een perfect voorbeeld zagen in Amsterdam, waar Halsema zich getoond heeft als de GL-kampcommandant van het KZ-Amsterdam.

smdyasc | 20-03-21 | 20:00

FvD ligt bij de korste keren weer te rollebollen over interne aangelegenheden. Als je links-progressieving bent, dan zou het geruststellend moeten zijn dat het FvD is met de ‘fascistische’ zetels is en niet een partij die militant de gelederen sluit.

Dr.Platypus | 20-03-21 | 19:47
-weggejorist-
Jos Thie | 20-03-21 | 19:43 | 2

Deed ze ook aan ALP zeker?
Die kweken alleen maar egocentrische ego’s.
Alles voor jezelf

laurentius | 20-03-21 | 19:42 | 1

Pardon NLP

laurentius | 20-03-21 | 19:46

WTF is sunny bergetter nou weer?

flesje | 20-03-21 | 19:42 | 2

Een topdeuger, zoals zij deugt deugen er maar weiniger.

bijna_raak | 20-03-21 | 20:05

@bijna_raak | 20-03-21 | 20:05: Zij is een superieure deugster en onderdeel vd reden dat links steeds kleiner wordt en dat blijft ze maar niet snappen.

ger1306 | 20-03-21 | 21:03
-weggejorist-
Toverkol | 20-03-21 | 19:40

Weet je wie óók aan yoga deed...

Zenzeo | 20-03-21 | 19:33 | 4

Hermann Göring?

Xbitt | 20-03-21 | 19:50

Pol Pot?

Keutels | 20-03-21 | 19:54

Drs. P.?

Red shirt | 20-03-21 | 20:33
▼ 1 antwoord verborgen

Die Sunny is een overjarig residu van de overgesubsidieerde staatstelevisie. Wordt tijd dat die op eigen benen gaat staan en dan zullen de thema's ook veranderen. Zonde van de tijd.

P. Breidel | 20-03-21 | 19:23

Aangezien mevrouw sunny bezig is met yoga en mediteren (hier noemen we dat zweefteverij) en allerlei kruidendrankjes is ze volgens het venndiagram narcistisch en beschouwd ze zich zelf als superieur.

Case closed. In amerika is christendom in tig varianten nog erg groot, en die beschouwen zich allemaal als spiritueel. Maar hier zijn het facisten. Allemaal. Weten we dat ook weer.

Waar komt dat woke en cancel gedoe vandaan? Sjuust ;-)

BenDeLier | 20-03-21 | 19:21

Ben je ook racist/fascist als je je anus laat bleken...?
Ik vraag dit voor mijn buurman uiteraard

vic_typh | 20-03-21 | 19:15 | 5
-weggejorist-
Jos Thie | 20-03-21 | 19:45
-weggejorist-
Jos Thie | 20-03-21 | 19:46

@Nuuk | 20-03-21 | 19:22: Bruin. Als je als blanke een zwart poepgaatje hebt, zou ik toch even langs de doktor gaan.

a9b2b1 | 21-03-21 | 04:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Jaaahh, "Sunny" in je stupide , enge , bekrompen, bubbletje. Ook FvD stemmers zorgen goed voor zichzelf zowel lichamelijk als geestelijk. Tegenvallertje hé? Flikker toch op met je doorzichtige poging om een nog verder gaande cancel cultuur op te tuigen in de maatschappij op grond van vermeende politieke standpunten.

Zwizalletju | 20-03-21 | 19:14 | 2

Cancelcultuur is facisme; want amerikaans, en dat zijn grotendeels devote christenen.. dus.

BenDeLier | 20-03-21 | 19:22

Deze vrouw is zo ontzettend gek, daar moet je echt geen aandacht aan geven. Bij dit soort oprispingen: af en toe knikken, glazig kijken en af en toe een pilletje in haar kruidenthee doen.

Nuuk | 20-03-21 | 19:27

Oprecht interesseert me dit geen hol.

Garry_de_Graaf | 20-03-21 | 19:13

Alles wat autochtoon links is en nog enigszins zelf kan denken (wat best moeilijk is na decennia lange hersenspoeling door de NPO) is er inmiddels achter gekomen dat partijen als o.a. SP, PvdA en GL er niet voor hun zijn maar wel hun woonwijken vullen. Het aantal kiezers op links wordt minder en minder en dat is voor mevrouw Bergman moeilijk te verwerken.

Der Schnitzeljäger | 20-03-21 | 19:11 | 2

Daar mag je de SP uit schrappen, die zijn op cultuur en emigratie helemaal niet zo deugend links. Qua wat ze roepen uit partijbestuur nog wel een beetje, maar de achterban absoluut niet. SP en PVV zullen nog wel wat kiezers aan elkaar verliezen.

Nuuk | 20-03-21 | 19:19

@Nuuk | 20-03-21 | 19:19: Mwah, dat is wel erg verschillend. Je hebt in de SP achterban ook geen tekort aan ultrawoke strapatsers met bijbehorende ruimdenkende verdraagzaamheid en vermogen tot logisch redeneren.

Mazzelstof | 20-03-21 | 19:27

Ik zoek nog van die Sunny’s om de toiletten en dergelijke te poetsen... ik ben weg, genietend van de nodige wijn en staartstuk... stukken beter dan een pizza.

Hollandse_blauwe | 20-03-21 | 19:10

Sunny moet yoga en spiritualiteit maar opgeven. Zou beter voor haar zijn. Haar leven is immers al zo zwaar.

inCol | 20-03-21 | 19:01

Haat van links is rijzende. Dat kent maar 1 uitlaat.. Grof geweld. Een offer.

Zoltan | 20-03-21 | 18:59 | 1

Bij herhaling bewezen. Steeds maar opnieuw.

inCol | 20-03-21 | 22:56

Zo'n Sunny Bergman is het perfecte voorbeeld van wat Yuri Bezemenov zegt wat een 'useful idiot' is. Schoolvoorbeeld. Deze mensen zijn voor de rest van hun leven verpest. Hun mondjes spugen de mooiste woordjes over openheid, liefde en tolerantie en al dat inclusieve geouwehoer maar ze zitten vol haat, ze lopen er van over.

Zeg Sunny, hoe moeilijk is het om tolerant te zijn tegen mensen die je toch al aardig vindt? Het is te makkelijk, en het is niet wat tolerantie is. Tolerant ben je als iemand op de toppen van zijn longen iets staat te beweren waar jij absoluut tegen bent. En dat tolereer je. Dan ben je tolerant. Maar dat doe jij niet! Jij veroordeeld het. Je zaait haat, verdeeld hele groepen mensen en je doet zelf waar je zegt zo op tegen te zijn. Om kort te gaan, je bent een vat vol tegenstrijdigheden.

Zwezerik | 20-03-21 | 18:53 | 7

@Zwezerik | 20-03-21 | 19:36: Red shirt vindt zichzelf oost-europa-deskundige omdat hij een Russisch vrouwtje heeft. Hij vergeet even dat er reaguurders zijn die ook geboren en/of getogen zijn in de SU, maar ook dat er reaguurders zijn die misschien meer kennis hebben van het voormalige sovjetrijk omdat ze het bestudeerd hebben en niet slechts geluisterd hebben naar wat een postorderbruid van horen zeggen heeft. Ervaringdeskundigheid wordt tegenwoordig vaak overschat.

kapoerewiet | 20-03-21 | 20:11

@Der Schnitzeljäger | 20-03-21 | 19:14: De useful idiot-theorie van Bezemenov. Die slaat op destijds burgers in de Sovjet Unie.

Red shirt | 20-03-21 | 20:36

@kapoerewiet | 20-03-21 | 20:11: Ik kan mij niet herinneren dat ik mijzelf deskundig noemde. En waarom noemt u mijn vrouw 'vrouwtje'?

Red shirt | 20-03-21 | 20:39
▼ 4 antwoorden verborgen

Als ik het goed begrijp, heeft Sunny alleen iets met democratie als het in haar straatje past.

Tietmier | 20-03-21 | 18:48

Allemaal zwaaien met het Groene Boekje van Sunny. Zo niet, dan mag je naar een heropvoedingskamp. Als je geluk hebt.

balustrade | 20-03-21 | 18:46

Verlichting is alleen weggelegd voor übermenschen.

Hiram | 20-03-21 | 18:46

Lees wel dat die Roxanne van Iperen, wie dat ook zijn mag maar het is een entiteit, vreselijk gestoord is. Tevens dat ze de Nederlandse taal niet beheerst, maar wel denkt dat ze haar hersenspinsels moet delen. Over zwarte Piet hatende Sunny, tsja racisme is overal.

DeEchteWaarheid | 20-03-21 | 18:40 | 2

Bij dat soort figuren vraag ik me af, als Zwarte Piet geheel afgeschaft is. Zal dan het racisme niet meer bestaan? Leven we dan met z'n allen in het paradijs? Helaas zal Zwarte Piet afgeschaft worden maar dat soort haatmensen vinden wel nieuwe symbolen en andere zaken om hun ongenoegen en haat tegen te spuien.

Xbitt | 20-03-21 | 19:12

@Xbitt | 20-03-21 | 19:12: Afriyie heeft al aangekondigd dat hij zich nu gaat storten op het carnaval en Simons heeft al geroepen dat Sint-Maarten geen inclusief feest is. Dus we hebben nog wat voor de boeg. Het Sinterklaasfeest loopt nu op z'n laatste benen dankzij de woke brigade, maar we hebben nog heel wat feesten te gaan voordat als laatste feest Dierendag aan de beurt is.

MAD1950 | 21-03-21 | 00:19

Sunny, de enige zon die niet schijnt..

ceriel82 | 20-03-21 | 18:34 | 2

Tegelwaardig

NeedIsaymore? | 20-03-21 | 18:47

Chapeau ende petje af!

vic_typh | 20-03-21 | 19:09

Kijk naar de spastische wijze waarop de antroposofen hun racistische leider blijven vereren. Het kan in hun ogen niet zo zijn dat Rudolf Steiner niet deugt. Het is valse romantiek, gevoed door een systematische weigering om kritisch te zijn dan wel kritiek serieus te nemen. Ze definiëren zichzelf, hun leider en hun leer als heilig en goed. Het slechte, het duivelse bestaat enkel buiten hun kring. Het is die houding die Bergman wil uitbreiden naar alles wat als spiritueel kan worden gezien.
Ik zou ze niet graag de kost geven, de lieve kruidenvrouwtjes die er abjecte denkbeelden op nahouden over afkomst en ras, om maar eens een zijstraat te noemen.

Schoorsteenveger | 20-03-21 | 18:32 | 4

Of socio-economische afkomst. Zouden ze wel eens in zo'n volksbuurt komen, waar iedereen lekker van het zonnetje en elkaar geniet vanuit de voortuin?

schijtzat | 20-03-21 | 18:50

@Mazzelstof | 20-03-21 | 18:41:
Heb je helemaal gelijk in, maar dat is toch een andere discussie. Dat die leer zulk een aantrekkingskracht heeft op vele mensen, dat is een boeiend vraagstuk, gelijk aan de vraag waarom Baudet zulk een aantrekkingskracht uitoefent, of Kaag. De leider die geen kwaad kan doen, de leider die de waarheid in pacht heeft, de leider die ons zal verlossen. De leider, ook en vooral, die zijn volgelingen ertoe brengt niet meer na te denken, niet meer kritisch te zijn, zich te onderwerpen.

Schoorsteenveger | 20-03-21 | 18:52

@Schoorsteenveger | 20-03-21 | 18:52: In-group/ out-group identificatie, typische sociale-dieren gedrag. Het is een universeel menselijk fenomeen (en niet alleen menselijk trouwens.) De kunst is niet om het te ontkennen maar om er verstandig mee om te leren gaan.

Mazzelstof | 20-03-21 | 18:56
▼ 1 antwoord verborgen

Gelukkig maakt sunny altijd politiek onafhankelijke documentaires, dat dan weer wel.

FasiscovanJole | 20-03-21 | 18:32 | 2

En ze is ook heel goed in objectieve en eerlijke wetenschappelijke experimenten, waarbij manipulatie door de toch al niet aanwezige vooroordelen van de experimentator 100% is uitgesloten.

Zeurders | 20-03-21 | 19:19

Wiens brood men eet ...

bisbisbis | 21-03-21 | 08:04

De venn diagram van de overlapping van New Age en Fascisme is echt briljant.

Zoek eens op het venn diagram van irrationele nonsens en dan blijkt dat als je alle soorten onzin overlapt dat je dan bij Scientology uit komt.

Osdorpertje | 20-03-21 | 18:29 | 1

Lol. En waar.

schijtzat | 20-03-21 | 18:51

Ik ben erg blij dat ik over een jaar of 20 max dood ben en geen kinderen heb.

tantesidonia | 20-03-21 | 18:27 | 2

Lol, jij heb er zin an zo te zien!

knutsel_ | 20-03-21 | 18:29

Je kunt dan in ieder geval wat ontspannener naar dit soort massahysterie kijken in de wetenschap dat je je dan geen zorgen over hoe je kinderen dit moeten ondergaan hoeft te maken.

discriminazie | 20-03-21 | 19:49

Ik heb op een collectief gestemd, een collectief groot genoeg om de PVV 19 zetels te bezorgen.

Maar Sunny bedoelt natuurlijk met collectief haar egoistische collectief, het deugcollectief dat verbindt door anderen uit te sluiten., het collectief dat diversiteit predikt zo lang het mensen zijn die haar niet diverse mening hebben

Sunny heeft een kleurtje, daarom is Sunny beter als mensen die blank zijn, Sunny is een racist van het zuiverste water, want blanken passen niet in haar bubbel, alleen witten worden daar gedoogd.

bergsbeklimmer | 20-03-21 | 18:25 | 6

Sunny heeft een kleurtje van woede.

Rest In Privacy | 20-03-21 | 19:50

@Koning BongoBongo | 20-03-21 | 18:43: De PVV wordt niet uitgesloten. De PVV sluit zichzelf uit door met een programmaantal te komen dat onuitvoerbaar is. Wanneer je de grondwet moet veranderen dan weet je op voorhand dat dit niet gaat gebeuren.

Red shirt | 20-03-21 | 20:51

@Red shirt | 20-03-21 | 20:51: Hoezo? De grondwet wordt met enige regelmaat aangepast. Het is geen natuurwet. Kwestie van wil.

Mazzelstof | 20-03-21 | 21:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Laatst hoorde ik: als we allemaal aan onzelf denken, is dat dan niet beter voor iedereen?

TmC | 20-03-21 | 18:25

Strong belief in ability for individual actions to resolve systemic problems.

Vooral geen essays meer insturen voor in de krant. Volgens Bergman ben je dan een new age fascist.

Blijf maar gewoon thuis wachten tot de grote leider je oproept voor collectieve actie. Heeft niets met fascisme te maken.

Rest In Privacy | 20-03-21 | 18:25

In hokje plaatsen is ook geen yoga. Voor verlichting moet je alles loslaten en de Leegte ervaren. Je oefent Yoga om een te worden met de natuur: de mensen, de planten en de dieren. Volgens mij betreft het hier gewoon een Kumba-Ja droeftoeter uit het Linkse segment die weer van alles aan het zoeken is om gelijk te krijgen.

ET007 | 20-03-21 | 18:24 | 2

Precies.

Robert Haynes | 20-03-21 | 18:25

Jaaaaaa dit, kumba-nee in dit geval want exclusieveinclusiviteid

MokumsMoppie | 20-03-21 | 18:35

't Hooge Nest is trouwens een prima boek

naxapinu | 20-03-21 | 18:24

Trutje Sunny laat weer eens zien hoe beperkt haar wereldbeeld is.

Robert Haynes | 20-03-21 | 18:22 | 1

Ze post een Venn diagram. Maar daaruit blijkt vooral dat ze niet logisch kan redeneren. Haar wereldbeeld is behalve beperkt ook nogal warrig.

Rest In Privacy | 20-03-21 | 18:28

Die heeft duidelijk teveel op haar kop gestaan.

drs. P | 20-03-21 | 18:22

Zie hier: de hoefijzertheorie in de praktijk! (nl.wikipedia.org/wiki/Hoefijzermodel)

Sunny is zo anti-fascistisch, dat het tegen fascisme aan schuurt. Een beetje andere yoga-scholen zo in het openbaar onder druk zetten om met een verklaring te komen. Heel triest Sunny, heel triest.

Timide_Aso | 20-03-21 | 18:19 | 1

En als ze niet onmiddellijk buigen, haar trollenleger op Twitter mobiliseren om ze te cancellen. Geliefde hobby bij links.

5611 | 20-03-21 | 19:02

Sunny Bergman roept, zo begrijp ik, "aanhangers van spirituele stromingen" op om afstand te nemen van wat zij onder fascisme verstaat. Alles wat zij en de haren onder spiritueel groeperen dient, zo is de oproep, gezuiverd te worden.
Dit is 'cancel culture' in optima forma, alsmede het volledig politiseren van alles wat maar onder spiritueel kan worden verstaan.
"Ik wilde bij u graag yoga-lessen volgen".
"Dat kan, maar wat stemt u eigenlijk?"
"Hoe bedoelt u? Yoga, dat heeft toch niks van doen met mijn politieke overtuiging?"
"Jawel, yoga en politiek, dat is één. Als u een foute politieke voorkeur heeft, dan heeft u gewoon geen recht op het volgen van yoga-lessen."
"Ik stem FvD, dat mag geen probleem zijn toch?"
"Dan bent u fout, dan deugt u niet en heeft u geen recht op yoga. Goedendag."
Sunny Bergman politiseert iets wat niet gepolitiseerd kan worden.
"Mag is een kilo tomaten?"
"Op welke partij stemt u?"
"Heeft u dat boek van Lale Gül op voorraad?"
"Op welke partij stemt u?"
"Wassen en watergolven graag."
"Op welke partij stemt u?"

Schoorsteenveger | 20-03-21 | 18:11 | 7

@Schoorsteenveger | 20-03-21 | 18:20: Dit blog heet caberetjournalistiek. U moet niet alles zo serieus nemen. De artikelen hier zijn merendeel satire. Dat sommigen hier dat serieus nemen is sneu.

Red shirt | 20-03-21 | 18:39

@Red shirt | 20-03-21 | 18:39:
Ik schatte uw plempsel verkeerd in, zo vertelt u mij. Of dat sneu is, dat oordeel laat ik aan u. Ik baseerde mij op wat ik zo hier en daar van u heb meegekregen hier en was, zo blijkt nu, iets te bevooroordeeld.

Schoorsteenveger | 20-03-21 | 18:47

@Red shirt | 20-03-21 | 18:15:
Dus elke geblondeerde Turkse is een rechtsextremist ?

Der Schnitzeljäger | 20-03-21 | 19:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Toevallig PVV gestemd maar niet omdat ik in deze coronatijd meer vrijheid wil, maar omdat deze partij "de Nederlander eerst" mentaliteit heeft. Ik zie op Facebook steeds meer mensen die de huidige maatregelen als een hoax zien ter onderdrukking van de Nederlander en de nieuwe onzin genaamd the big reset. Het is echt hoeveel mensen hierin geloven terwijl de besmettingen, doden, overbelasting in de zorg etc echt zijn getuige een vriendin die in de zorg werkt en wekelijks geconfronteerd wordt met coronadoden. En heel eerlijk, ik ben er ook niet blij mee wat er allemaal gebeurd maar ik snap tenminste de maatregelen want jammer genoeg schijnt het voor velen heel moeilijk te zijn de richtlijnen te volgen.

Sinclair | 20-03-21 | 18:09 | 1

De Braziliaanse president denkt ook dat het maar een griepje is. Sjerrie ook de zot.

Slough | 20-03-21 | 19:36

Die heeft heel wat sessies nodig om ze weer op een rijtje te krijgen.

squadra | 20-03-21 | 18:03

zucht yoga wordt vaak neergezet als eeuwenoud maar al die varianten waar de goede mensen zo hoog opgeven zijn recent bedacht

pantera | 20-03-21 | 18:03 | 1

Wat is precies het verschil tussen oude en nieuwe bullshit? Geur?

Mazzelstof | 20-03-21 | 18:45

Stop
Making
Stupid
People
Famous

Rest In Privacy | 20-03-21 | 18:02 | 1

Inderdaad. Next.

MikeTheBull | 20-03-21 | 18:38

Labeltjes op mensen plakken en ze vervolgens in hokjes stoppen kan ze heel goed, maar het is ook zo makkelijk.

dihydrogenmonoxide | 20-03-21 | 18:01 | 1

Bergman heeft slechts een RAL kleurenwaaier nodig om mensen in hokjes in te delen.

5611 | 20-03-21 | 19:04

Sodemieter toch op met dit gedrein. Lekker op FB laten, wat een gezeik.

Organische evolutie | 20-03-21 | 17:59

De chemische/electrische dynamiek in de hersenen van die Sunny moet ernstig verstoord zijn.

BrutusBosch | 20-03-21 | 17:57

Sunny B. heeft het over 'facistische' en 'facisme'.
Iemand die het tot tweer keer toe verkeerd spelt kan ik niet serieus nemen.
Wat heeft Sunny B. het toch zwaar in haar leventje hè?
Misschien biedt een kopje kruidenthee met havermelk wat verlichting voor dit verwarde New Age/tantra/holistische/yoga vrouwtje.

leo de pejo | 20-03-21 | 17:55 | 1

Sommigen... voelde. ts ts ts

Rest In Privacy | 20-03-21 | 18:36

Yoga is toch uit het land van de kasten, onrendabelen, vrouwen verkrachtingen en accuzuurbehandelingen? Heeeel spiritueel!

P. Breidel | 20-03-21 | 17:55 | 1

Ook al niet meer woke

BobDobalina | 20-03-21 | 17:59

ik zie toch enig verbindend navelstaren

Zyprexa20mg | 20-03-21 | 17:54

Yoga is the root of all evil

laurentius | 20-03-21 | 17:54

na de verkiezingsuitslag, kan je hierom alleen nog maar lachen. De laatste stuiptrekkingen van de linksgekkies. Ze isoleren zichzelf met hun rare denkbeelden.

yeps | 20-03-21 | 17:53 | 1

Schaam je, slecht mens!
- dixit Goed Mens

klimaatsloper | 20-03-21 | 17:57

Het is een privilege om naar een yoga school te gaan en dat te beoefenen voor twee keer het minimum loon per uur per les, maar dat terzijde. ik vind het wel positief dat sunny en deze dwaal clowns nu eindelijk een probleem in hun eigen bubbel hebben gevonden. Ik zou zeggen dat de woke deugpolitie mediabrigade en de antie-virus / blijf van mijn kind enge overheid groep dit gewoon moeten uitvechten op leven en dood na de les totempaal schilderen en dansen op gevoel met de wind mee! Zuivering in eigen gelederen is bij elke groep het begin van het einde. Worden er eens niet onschuldige Friezen veroordeeld omdat Sunny een mening heeft.

Rest In Privacy | 20-03-21 | 17:51

Sunny doet me denken aan die knakker met z n radiokies jaren geleden.... ze komt aardig in de buurt.

bowlfabriek | 20-03-21 | 17:51

Negeer dat maffe wijf toch gewoon

Dirk III | 20-03-21 | 17:51 | 2

Negeren?

laurentius | 20-03-21 | 17:54

ik las natte, sorry.

Purk | 20-03-21 | 19:40

In mijn omgeving heeft iedereen VVD, D66 of CDA gestemd, op één persoon na die op de PVV heeft gestemd. De meeste weldenkende mensen snappen wel dat PVV en FvD nooit iets voor elkaar gaan krijgen en Eerdmans is een aardige vent, maar heeft in zijn carrière maar weinig resultaten geboekt.

de IJsman | 20-03-21 | 17:50 | 11

@Red shirt | 20-03-21 | 18:18:

Gelukkig ben jij er nog, geliefd bij iedereen, zelfs Jezus valt in het niet bij jou. Ben er trots op, haha

FasiscovanJole | 20-03-21 | 18:36

Ik zou adviseren: Doe waar u goed in bent (iets met ijs of zo) en laat de rest aan anderen over.

dijkbewaker | 20-03-21 | 20:41
▼ 8 antwoorden verborgen

En dan oprecht Yogascholen om een reactie vragen. Maar als er na een aanslag door een moslim, in naam van de Islam, aan een moskee wordt gevraagd om een reactie of om afstand te nemen dan is het land te klein. Niet alle moslims over 1 kam scheren! Ok. dan ook niet alle Yogaërs (Yoga-ers? Yogasten?) mevrouw Bergmans!

Jazeetie | 20-03-21 | 17:50 | 3

Nu wachten tot de fanfares en korfbalverenigingen met een unaniem statement naar buiten komen.

letopuwzaak | 20-03-21 | 17:54

Maandag komt het NL elftal met een statement over Qatar, heb je de bullshutbingokaart al klaar? Zet maar vast een stip bij 'we veroordelen alle onrecht' 'kans om verandering in te zetten' 'bewustzijn' en 'wegblijven lost niets op'. Hypocriet volk die voetballers, wie weet doen ze nog aan yoga ook!

Jazeetie | 20-03-21 | 17:58

@letopuwzaak | 20-03-21 | 17:54: Gewoon alle winkels en horeca om een statement vragen. En als ze niet luisteren dan gooi je de ruiten in. Dat is pas verbindend en inclusief.

5611 | 20-03-21 | 19:11

Wat een verlichte en zelfbewuste geesten zijn dit toch.

nikolaos | 20-03-21 | 17:49

Heeft die [voeg beledigende doch feitelijk juiste benaming voor Sunny Bergman toe] nou nog niet door dat wat zij doet valt onder het oud-Hollandse gezegde "de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet".

Goofy Goofball | 20-03-21 | 17:48 | 1

pot en ketel, racistisch neo-koloniaal cultural appropiation gezegde! Dank je, zeer goed gevonden.

TheseDays00 | 20-03-21 | 17:52

Beste Sunny, ga je eerst eens verdiepen in de betekenis van het woord facisme, voordat je zelfs je yoga-maatjes hiervan gaat beschuldigen. Very funny sunny, dummy.

laurentius | 20-03-21 | 17:48 | 2

Fascisme...

TheseDays00 | 20-03-21 | 17:53

Is bij die Roxane ook geen touw aan vast te knopen, vrouwenlogica? Partij emotioneel geleuter en dan je eigen naam ook nog verkeerd schrijven, bel the Police.

Watching the Wheels | 20-03-21 | 17:46 | 2

Hahaha. Ik schreef het net al. Ze schreef vroeger ook voor FTM. Inderdaad geen touw aan vast te knopen en geen logica of structuur. Je kunt er in Nederland ver meekomen als schrijver. Helemaal als je romans schrijft.

BobDobalina | 20-03-21 | 18:32

Ze moet gewoon die rode lamp aandoen.

Zonen-van-Kuifje | 20-03-21 | 19:40

Oh er staat ‘macro-idealen’, ik las ‘mocro-idealen’.

JackStick | 20-03-21 | 17:45 | 1

Yogi bear met macro idealen

Watching the Wheels | 20-03-21 | 17:47

Zouden deze figuren nu echt zelf niet in de gaten hebben dat niet alleen hun denken, maar ook hun handelen eigenlijk de ware essentie van fascisme is.

Kowalski11 | 20-03-21 | 17:44 | 1

Nou ja, het is een nogal grote groep maar voor het grootste gedeelte zou ik zeggen dat ze het niet inzien. Zijn veelal zeer gevoelige mensen die bol staan van de verdedigingsmechanisme en overlevingsstrategieën.
Voor een klein deel geldt, denk ik, day het schaamteloze leugenaars zijn.

nikolaos | 20-03-21 | 18:08

Je zou toch medelijden krijgen met deze trieste lieden. Ze steken elkaar aan in hun "superieure" yoga denkwereld. Bergman, ga je schamen om zoveel domheid!

lanexx | 20-03-21 | 17:42

Wel bizar om te zien dat JA21 nu al weer in het nazi-hoekje wordt gestopt

Behangdelul | 20-03-21 | 17:40 | 4

Natuurlijk. Het ontslaat ze in hun ogen van alle verantwoordelijkheid om op de inhoud in te gaan. Goed is goed en fout is fout. Van goed naar fout kan nog maar andersom niet. Lekker simpel, voor dit simpel volk.

Jazeetie | 20-03-21 | 17:45

Dog crying wolf. Er wordt zover met het facisme gegooid dat men blind is voor het daadwerkelijke beklemmende radicale facisme van de neo-racisten. Rare lui. Het enige dat Sunny hier bereikt is dat men nog eens goed naar die maffe lavendelnarcist kijkt en denkt, ‘Hey, die is een stuk leuker dan Sunny Fakking Bergman’. En dat klopt ook nog. Man man man, Hiroshima 1945 was nog leuker dan Sunny Bergman. Wat een uitgebeten zure slak is dat zeg.

The-loopy-cowboy | 20-03-21 | 17:47

zo werkt de simpele linkse geest eenmaal. Alles wat ze niet kunnen plaatsen, zijn fascisten.

yeps | 20-03-21 | 17:56
▼ 1 antwoord verborgen

Goh, sunny laat weer eens een natte wind

area357 | 20-03-21 | 17:40

Mijn glimlach wordt met de dag groter en ik betrap mezelf erop dat ik af en toe grinnikend op de bank zit. Het is jammer dat Kaag een paar zeteltjes heeft gewonnen en rechts van de VVD had het nog wat verder mogen groeien, maar verder is het een en al genieten sinds woensdagavond. Deze al gezien: www.ad.nl/binnenland/acht-borealen-in... *LOL*

Weg met dat vuilnis | 20-03-21 | 17:39 | 1

Ach gosh, die verzuurde boekjes schrijfster....

5611 | 20-03-21 | 19:14

'Spreek je uit' betekent hier 'veroordeel' en laat geen enkele ruimte voor discussie of andere inzichten.

Bergman is eng.

Papa Jones | 20-03-21 | 17:39

Ik vind tantra liefdevoller, bevrijdender en warmer dan yoga.
Misschien had Sunny dat zo'n 7(!) jaar geleden moeten doen dan keek hij nu anders tegen de mensen aan.

steekmug | 20-03-21 | 17:38

Dit speelt zich af aan de rand van de rand van de rand van de rand van de samenleving.

JohnLocke | 20-03-21 | 17:37

Vanweg activisme tegen Zwarte Piet blablaba... Touber zei 'als je negativiteit uitstraalt, krijg je dat ook terug.'

Dat is nou precies in een notendop hét probleem waar het om draait. Sunny en haar zwarte orkest zijn over alles vooral heel negatief. Dus verwacht dan ook geen blije mensen als Zwarte Piet zwart/negatief wordt afgeschilderd.

Leptob | 20-03-21 | 17:36

Over privilege gesproken... Je met dit soort zever bezighouden = privilege

fail | 20-03-21 | 17:36

Die Sunny B.... dat is toch die vrouw van al die door de belastingbetaler betaalde nietszeggende docuus.Zoals Sunny Side of sex,Sunny Side of Spirit en meer van die hobby projectjes.Waar verder geen hond naar keek.Maar ze wel haar obsessies kon uitleven.Die Sunny...?

roberto9715 | 20-03-21 | 17:34 | 1

Die Sunny.

ZOMG | 20-03-21 | 18:29

Beste Sunny, toen jij die documentaire over wit is ook een kleur maakte, kreeg je vanuit de wokegemeenschap het verwijt dat je blank bent. “Hoort een witte vrouw zo’n film te maken?" vroeg een zekere Mariam el Maslouhi zich af in het nrc. Waarom is een yogaleraar die op Eerdmans stemt erger dan iemand die openlijk discrimineert op huidskleur?

Tashtego | 20-03-21 | 17:32
-weggejorist-
ervi | 20-03-21 | 17:32 | 2

Het aantal verwarde mensen blijkt toch steeds weer groter te zijn dan ik voor mogelijk had gehouden. Zou bijna hopen op een Great Reset. @Sunny: ga de termen die je bezigt even duidelijk definieren, o.b.v. betrouwbare bronnen, en benoem de verbanden, want dit is een stamppot van waanideeen; tot over een paar jaar weer!

tectonicos | 20-03-21 | 17:30

Aan zulke "multivariate" categoriseringen van mensen hecht ik al lang geen waarde meer. En de tijd dat ik daarover tentamenvragen kreeg is nog langer geleden.
Echte mensenkennis doe je nauwelijks op met zulke schematische voorstellingen, maar eerder door "wakkere" persoonlijke interacties en door het lezen van dichters en romanschrijvers met speciale voelsprieten voor het doorgronden van de menselijke ziel.

WirMachenMusik | 20-03-21 | 17:30

Sunny, ga in een supermarkt werken gek.

SterF... | 20-03-21 | 17:30 | 1

Werken? Die zou na twee dagen gillend weg hollen danwel binnen een dag haar congé gekregen hebben.

5611 | 20-03-21 | 19:16

Als Sunny zegt dat de staart van een hond ook een poot is. En Sunny vraagt vervolgens hoeveel poten een hond heeft zal het antwoord van de vollidioten 5 zijn. Alleen maar omdat Sunny het zegt en ondanks dat eenieder weet dat een hond maar 4 poten en een staart heeft.

swapper | 20-03-21 | 17:29 | 2

Het tegendeel is waar. Wanneer een kind op de vraag 'hoeveel poten heeft een hond' en het antwoord 'vijf' dan us dit vaak een teken van hyperintelligentie. Het kind vind de vraag dan zo dom dat het gaat denken dat het een strikvraag is.

Red shirt | 20-03-21 | 18:12

@Red shirt | 20-03-21 | 18:12: We hebben het dus over twee verschillende respondenten. 1 de volgers van Sunny en 2 kinderen wel of niet hyperintelligente kinderen.

swapper | 20-03-21 | 18:52

Atheïsten en toegewijde Christenen staan in hetzelfde rijtje als zij die genocide een warm hart toedragen.
Mooi schema'tje, uit welke psychologische stroming zou die komen?

letopuwzaak | 20-03-21 | 17:28 | 3

Kunnen we op Sunny de hele DSM V toepassen?

Bataafje | 20-03-21 | 17:41

@Bataafje | 20-03-21 | 17:41:
Denk dat je zo onderhand wel wat trekken van bepaalde clusters kunt aanvinken.

letopuwzaak | 20-03-21 | 17:50

En waar horen de wetenschappers tussen?

JackStick | 20-03-21 | 17:51

nooit begrepen wat er mis is met een beetje gezond fascisme.

Marius | 20-03-21 | 17:28 | 1

Nou inderdaad (kiddin', zeg het er maar bij anders krijg je weer 'zie je wel').

Watching the Wheels | 20-03-21 | 17:28

Al die gasten die geld verdienen met New Age en allerlei verlichting verkondigen zijn meestal de meest fascistische wappies die er zijn. Die praktiseren meestal niet wat ze prediken.

Quichegerechtigde | 20-03-21 | 17:27

Sunny scheert hier wel een hele groepering over één kam. Gaat ze nu ook om een statement vragen van moslims tegen de sharia?

Wim_Kut | 20-03-21 | 17:26

Lijkt me wel gezellig zo'n massage-yoga-kruidenthee avond , moet je je eigen massageolie meenemen ? , komt sunny ook ? , is er een happy ending ? , en mag ik als FVD stemmer eigenlijk wel komen ?

Hurdy Gurdy Man | 20-03-21 | 17:26 | 2

Ja, ja, niet voor Sunny, op haar gezicht.

The-loopy-cowboy | 20-03-21 | 17:43

Wat zijn er toch veel rare mensen. Waarom richten die mensen zich niet gewoon op zichzelf? Heb wat vertrouwen in de democratie, komt allemaal best goed.

Watching the Wheels | 20-03-21 | 17:24

Bergman zit in een bubble van de linkse hoek. Over de PVV, FvD, JA21 en de SGP die 'gestopt' moeten worden. Tjonge, treurig hoor.

Thoth | 20-03-21 | 17:24 | 1

Sunny zit niet in een bubble, Sunny IS een bubbel. Een planeet van haat en afkeer die zo zwaar is dat ze haar eigen zwaartekracht heeft en enkel nog meer haat en afkeer aantrekt. En subsidie. Subsidie voor haat en afkeer. Let wel, wij betalen allemaal per jaar een paar cent aan haar obsessie met haat. Ze laat haar haat sponsoren door degene op wie haar haat zich richt. Bizar. Kap eens met haten mens.

The-loopy-cowboy | 20-03-21 | 17:50

Die overlap is totale quatsch.
Denken van jezelf dat je de absolute waarheid kent, zal je uiteindelijk vernietigen omdat je de andere waarheden nooit zult zien aankomen.

Mr.Crowley | 20-03-21 | 17:23 | 2

Dit is het eerste stapje Sunny.

Mr.Crowley | 20-03-21 | 17:26

Ik heb het idee dat die overlap vooral Sunny zelf perfect beschrijft

Dampende_aardappel | 20-03-21 | 17:32

Wat is nu een hogere vorm van gelijkwaardigheid dan het algemeen kiesrecht? Ook voor yoga adepten, linksmeisjes en mensen die vaderlandsliefde niet verwerpelijk fascistisch vinden en wel besef hebben van het Nederlandse volk en eigenlijk niet zo veel hebben met "de wereld is van iedereen"?

AlexanderVissers | 20-03-21 | 17:22

Heeft Sunny verkering met Dotan? Ze maakt wel wat mee in dat bekrompen leventje van d’r.

Trumme | 20-03-21 | 17:21

Dat sosjaal-wetenschappelijke overlapschemaatje (de intellectuele kleuters uit die hoek zijn altijd dol op dit soort simplificaties) leert me dus dat ik een fascist ben want vocaal atheïstisch. Devote christenen zijn het ook maar gek genoeg moslims dan weer niet. Bergman scheurt haar kudt nog eens virtueel uit door de mentale spagaten die ze maakt.

Hetze Haatstra | 20-03-21 | 17:19 | 2

Het is niet eens een oversimplificatie. Het klopt gewoon van geen kant.

Muxje | 20-03-21 | 17:22

@Muxje | 20-03-21 | 17:22: ik doelde met ‘dit soort’ niet specifiek op dit schema maar op het feit dat ze bij gebrek aan een formule altijd dit soort tekeningetjes produceren op de intellectuele kleuterschool, maar van geen kant kloppen doet het inderdaad.

Hetze Haatstra | 20-03-21 | 17:30

Volgens Boeddha is politiek strijd onverenigbaar met verlichting omdat dat laatste begeerte is, en dat is volgens Boeddha de bron van al het lijden.

omanders | 20-03-21 | 17:19

En degenen die links stemmen en aan yoga doen zijn geen onverdraagzame egocentristen?

thanseeuwen | 20-03-21 | 17:19

Stomme hippies met hun 'spirituele' gezeik.

Asteroid-B612 | 20-03-21 | 17:19

Sunny is iets teveel in zichzelf gaan geloven.

Zonen-van-Kuifje | 20-03-21 | 17:18 | 4

Die andere mevrouw ken ik toevallig. Die lijkt hetzelfde te hebben. Aardige slimme dame, maar licht hysterisch en om aandacht verlegen. Haar stukken blinken niet uit in helderheid en structuur. Overigens moet ik haar op dit punt wel gelijk geven.

BobDobalina | 20-03-21 | 18:03

@Mr.Crowley | 20-03-21 | 17:44: Maar dan nog. Ik heb ook een paar uitgesproken opvattingen, maar ik ga toch geen organisaties aanschrijven om mensen waar ik het niet mee eens ben, te boycotten.

Zonen-van-Kuifje | 20-03-21 | 19:45
▼ 1 antwoord verborgen

Samen te vatten in 1 zin:
Ik deug, jullie niet.

Roadblock | 20-03-21 | 17:17 | 4

Kort, bondig en spijker/kop. Ik vind leuk.

Whisper | 20-03-21 | 17:22

@Trumme | 20-03-21 | 17:22: Er komt nog een tijd dat je een outcast bent als je niet door de Partij van de Haat aangevallen bent.

5611 | 20-03-21 | 21:53
▼ 1 antwoord verborgen

dit soort verdachtmakingen, framing en verbaal geweld vormen de uitwas van het policor-gif dat de msm, de npo en linkse politieke partijen al enkele decennia met opzet over de maatschappij uitstrooien.

krelus | 20-03-21 | 17:17 | 4

zo is dat

klimaatsloper | 20-03-21 | 17:21

Klopt wel. 2021 zal de geschiedenis ingaan als het jaar van de Grote Zuivering van de Yogascholen.

5611 | 20-03-21 | 21:54
▼ 1 antwoord verborgen

Wat nou Sunny als rechtse mensen een zonnepaneel hebben of hun vuilniszakken netjes buiten zetten op de juiste dag en een vegetarische hamburger eten,wat dan?

pejoar | 20-03-21 | 17:16 | 4

Ik heb eens een discussie gehad met een D66 stemmer, die er van overtuigd was, dat linkse mensen positief, menslievend, begaan met de wereld, en de natuur waren, en rechtse mensen het omgekeerde en dus slecht waren.
Hij had op een gegeven moment een probleem.
Hij vertelde dat zijn zoon van de (linkse)kweekschool af was gegaan, en dienst had genomen bij de Kmar en nu behoorlijk rechtse ideeen had gekregen.
Dat was natuurlijk even slikken.
Want die zoon was in betrekkelijk korte tijd volgens zijn mensbeeld veranderd van een "goed" links mens in een "slecht" rechts mens.
Gelukkig had ik die discussie ook met Beste_D66_Landgenoten gehad, die ook denkt dat PVV stemmers 'slechte mensen", en "extreem-rechts"zijn.
Mijn vraag aan hem was dezelfde toen: Wat nou als ik anders ga stemmen, dan verander ik plotseling van 'slecht' naar 'goed'?
Dan heb ik het licht vast gezien?
En andersom?
Het is dus baarlijke nonsens. Mensen zijn mensen.
Onder elk politiek label zitten goede mensen en rotzakken.
Degenen die op grond van iemands politieke keuze mensen een label proberen op te plakken als 'slecht' mens, dat zijn de echte 'slechte' mensen in de maatschappij.

Roadblock | 20-03-21 | 17:27

Blijkbaar eet Joost Eerdmans vegetarische shoarma.

ZOMG | 20-03-21 | 18:28
▼ 1 antwoord verborgen

Mag je ook ten strijde trekken tegen kozp of blm?

Eddy67 | 20-03-21 | 17:16

Je alles geldende morele mening geven over fascisme, terwijl je niet eens weet hoe je het spelt, geen typefout, want ze schrijft het 2 keer fout.

Je superieur voelen is altijd fout, behalve als het een moreel superieure deugmening is, dan is het natuurlijk helemaal top.

een_mike | 20-03-21 | 17:15 | 1

Niemand kan zo neerkijken op mensen met een andere mening als die zogenaamd egalitairen, de linkse deugers. Superieur.

"Framing others as wilfully ignorant". Ziet Bergman zichzelf nou als new age fascist?

Rest In Privacy | 20-03-21 | 18:20

Tegenvraag aan Sunny: waarom moeten hooggeleide (yoga)vrouwen 'bezig' zijn met het lot van de wereld en al haar verschoppelingen? Die zijn op hun beurt ook niet bezig met de beslommeringen van de gepriviligeerde witmevrouw.
En privilege, dat is niet slecht. Sunny is ook wit gepriviligeerd en heeft ook nog steeds niet afstand gedaan van haar bezit, lichaam en privileges (zoals daar is het-anderen-de-maat-nemen)

JanVergoor | 20-03-21 | 17:13

Fascisten zagen zichzelf historisch bezien juist als heel "progressief". Als je dat combineert met de geweldsfantasieën van Bergman en haar haat tegen andersdenkenden en democratie dan zie je dat Sunny Bergman zelf juist een prominent en overtuigd fascist is in haar hele denken en doen.

Tarak | 20-03-21 | 17:13 | 2

Maar als je het besef van een pinda hebt... wat nu?

Mr_Pikibelly | 20-03-21 | 17:15

Fascisten hebben ook wellness-rechts uitgevonden. Het idee dat roken gevaarlijk is, kinderen naar de scouting moeten en dat hele gebeuren omtrent biologisch voedsel en zelfs dat blanke mensen alle ruimte krijgen wat zweverig filosofisch lopen te lullen zijn allemaal dingen waar de nazi's als eerste mee waren gekomen. Dan valt het toch op dat zowel fascisme als communisme dezelfde oorsprong hebben.

Alexander des Burgus | 21-03-21 | 10:02

Interessant als straks de coronabeperkingen weg gevaccineerd zijn, de stofwolken optrekken en FVD hun halve aanhang die uit kruidenvrouwtjes en woke wappies bestaat met boreaal-verhalen moet gaan binnenhouden.

schoneslapert | 20-03-21 | 17:13 | 1

"coronabeperkingen weg gevaccineerd".
Hahaha, geloof je het zelf? Dit wordt een halfjaarlijks dingetje, en de maatregelen gaan nooit meer helemaal weg. Totdat heilstaat China 2.0 hier in de EU bereikt is, tot aan de totale controle van de federale Unie over haar burgers. Misschien mogen we daarna weer wat dichter bij elkaar staan.

Binkoo | 20-03-21 | 17:20

Ik begrijp het zo ongeveer.... denk ik...?!
Maar ik snap niet wat deze mensen bezielt, daarom ook GS. Om inzicht te krijgen/houden in wat andere mensen bezig houdt. Dank aan Spartacus om me dit in een artikeltje alhier proberen duidelijk te maken.
Maar het is verdomd lastig te bevatten.

WasHetMaarMakkelijk | 20-03-21 | 17:13

Deze mensen zijn diep overtuigd van hun eigen gelijk. Hun wereldbeeld klopt, het is logisch en niet mogelijk om daar van af te wijken. Dat andere mensen een andere mening hebben kan er niet in bij ze. Een andere verklaring kan ik er niet voor vinden.

Versleten_Paddestoel | 20-03-21 | 17:13

Sodemieter op met die Sunny. geef dat mens toch niet zoveel aandacht. Niet op reageren, ebt vanzelf weg. Jezus!

antonconstandse | 20-03-21 | 17:10

Maakt me niet uit of ze het zelf betalen of niet. Ik haat Yoga-mevrouwtjes.
Niet om de Yoga, beetje gymnastiek kan nooit kwaad... maar om hun zelf-vergenoegde-houding dat ze met iets heel erg spiritueels bezig zijn en daardoor moreel boven anderen staan.
Terwijl de meeste emotionele wrakken zijn, totaal labiel en in de war, met de zero diepgang.

De verwarde man | 20-03-21 | 17:09 | 4

@Jiet Panssen | 20-03-21 | 17:11: Het gemiddelde inkomen yoga mevrouwtjes schijnt zo'n 15 centimeter te zijn.

goedverstaander | 20-03-21 | 17:16
▼ 1 antwoord verborgen

Yoga, is dat niet als je 1 uur op je hoofd staat en het bloed zo je hersenen verdrinkt/verdringt?

jan huppeldepup | 20-03-21 | 17:08

Sunny Bergman. Die opriep Veronica Inside te boycotten terwijl ze het nog nooit van haar leven had gezien. Haar ingefluisterd door beroepsdeuger Boomsma en klaagpiet Van Muiswinkel. Wat een volk.

goedverstaander | 20-03-21 | 17:08

Rare redenaties. Vreemde conclusies op basis van nog vreemdere premissen. Volstrekt oninteressant

Deksmaat | 20-03-21 | 17:08 | 1

Je ziet wel heel mooi wat de kaalslag in de GGZ teweegbrengt.

goedverstaander | 20-03-21 | 17:17

De hallucinante juichcommentaren: joechee, we hebben wéér racisme ontdekt. Feitenvrij zwamneuzen over hele groepen die door "extreem rechts" worden "vertrapt". Tijdens yoga- les! Op de dag, dat Lale moet onderduiken en Turkije het verdrag van Istanbul opzegt en de vrouwen in Turkije overlevert aan totale onderdrukking van man, broer, vader en oom, omdat dat beter past bij de Turkse tradities en cultuur. Oogklepcolumns en tunneltweets. Zó kennen we de woke het beste.

vladimirows | 20-03-21 | 17:07 | 2

T is de schuld van t kapitaal

Henkie | 20-03-21 | 17:08

"van" moet zijn "door"

vladimirows | 20-03-21 | 17:08

Geweldig hoe Roxane met de woorden speelt.

Robert Haynes | 20-03-21 | 17:05

Volgens Sunny zijn sporten die zei uitoefent alleen voor mensen met de juiste mening. Of zoiets

HD50 | 20-03-21 | 17:05

waar schaamt sunny zich voor? voor haar taalfouten misschien?

kantje_boord | 20-03-21 | 17:05

Sunny is een beetje wappie

Mahatma | 20-03-21 | 17:05

Het enige woord dat is blijven hangen in deze woordenbrij is “fullblown”. Dat ga ik eens uitdiepen, daar ga ik wat mee doen.

Pedronegro | 20-03-21 | 17:04 | 2

Doet mij hier aan denken:
Frank Zappa - Holiday in Berlin, Full-Blown.

Portnoy | 20-03-21 | 17:11

Ik had laatst een joint. Toen ie op was was ie FullBlown

de Jager59 | 20-03-21 | 17:27

Maarrrrr... als je Zwarte Piet wil schoppen mag jij je natuurlijk best superieur voelen.

Zeurders | 20-03-21 | 17:03

Het "collectief", mijn nagels krullen tot aan mijn ellebogen, ik ben zeventig jaar en heb op mijn achtiende gezworen om nooit ergens lid van te worden.

uisge baugh | 20-03-21 | 17:03 | 2

Heb je zeventig jaar je nagels niet geknipt?

de Jager59 | 20-03-21 | 17:28

@de Jager59 | 20-03-21 | 17:28: Tuurlijk wel, gekkie.

uisge baugh | 20-03-21 | 17:33

Fhat the Wuck... waarom toch? Wat drijft dit soort polarisatie-dwingelandjes toch? Daddy issues? Bipolair? Zelfhaat? Wat?

Odin | 20-03-21 | 17:03

Sunny vind iets en dat is de absolute en totale waarheid.
Stalin is hier nog een kleutertje bij.

Mr.Crowley | 20-03-21 | 17:03

Marxistische zeurpietjes met hun eeuwige verongelijktheid. Gewoon uitlachen en door gaan met realistisch zijn.

Next

Rest In Privacy | 20-03-21 | 17:02

Al deze links dromers hebben moeite met democratie. Zolang de uitslag hun past is het ok. Nu “links” stervende is weten ze het even niet meer. Ik zou zeggen wen er maar aan want Nederland schuift steeds verder op naar de rechter kant....

Blonde Nel | 20-03-21 | 17:02 | 1

En dat gaat met name met betrekking tot "hele groepen" die "vertrapt worden" in een geestdodend tempo. Niet het vertrappen, dat gebeurt namelijk gewoon niet.
Wel het dichtdraaien van de kraan.
Waar is mijn waterpomptang? Daar zijn we nu ongeveer pas..

WasHetMaarMakkelijk | 20-03-21 | 17:17

Net zo'n subsidie spons als quinsy

Rome | 20-03-21 | 17:02

Discriminatie mag toch niet?

Spoiler alert: je mag anderen niet discrimineren, behalve hen die rechts stemmen.

Roos | 20-03-21 | 17:01

Dat kruidenheksje gooit alles op één hoop.

Der Schnitzeljäger | 20-03-21 | 17:01

Oude communistische truc (stond zelfs in hun handboek): iedereen waar je het niet mee eens bent systematisch "fascist" noemen. En jezelf dan afficheren als "anti-fascist". Een fascist is een autoritair persoon, maar een anti-fascist is daarom nog niet tegen autoritair gedrag; een anti-fascist is simpelweg een concurrerend type autoritair. En labelt alle concurrentie systematisch als "fascist". Met enige coherente of historisch correcte definitie van fascisme heeft dit niets te maken.
Er zijn twee soorten autoritaire mensen: zij die iedereen tot slaaf willen maken en zij die iedereen willen dwingen om "goed" te zijn, waarbij de autoritair eenzijdig bepaalt wat goed is en wat niet. Deze twee soorten staan vaak lijnrecht tegen elkaar maar allebei willen ze de rest veranderen in gehoorzame marionetten dus we moeten ze allebei verwerpen. En de tweede soort is niet "beter" dan de eerste, maar regelmatig wel gewelddadiger. Hun geweld "deugt" immers.

DutchLion33 | 20-03-21 | 17:00 | 3

Ik ben een anti-antifacist. Deug ik nu of niet? ik ben er nog niet uit.

jan huppeldepup | 20-03-21 | 17:03

Degenen die nog goed geschiedenisonderwijs hebben gehad zullen het wel herkend hebben. De middeleeuwen, de tachtigjarige oorlog, de rooms-katholieke kerk met zijn inquisitie en de brandstapels. Haal het niet in je hoofd om anders te denken want we zullen je vervolgen. Mensen veranderen niet en als ze links zijn zijn ze ook gevaarlijk.

ExitTrajectum | 20-03-21 | 17:12

De door de DDR opgerichte mauer om de eigen bevolking op te sluiten omdat het land anders leeg zou bloeden werd aan de bevolking van de DDR verkocht als een Antifaschistischer Schutzwall, Onder het mom van antifascisme zelf autoritaire maatregelen doorvoeren, een oude marxistische truc.

therealbraindump | 20-03-21 | 17:13

Sunny schrijft 'gaslichting'..... dat woord bestaat niet. Sunny duldt geen andere meningen want die deugen niet .Een raciste pur sang..

Koning BongoBongo | 20-03-21 | 17:00 | 3

Gaslichting is een Anglicisme, afgeleid van Gaslighting. Gaslighting is een vorm van geestelijke mishandeling, waarbij de misbruiker bewust onjuiste informatie doorgeeft aan het slachtoffer met als doel om het slachtoffer aan zichzelf, eigen herinnering en gezonde verstand te doen twijfelen. De term is afkomstig van de titel van het gelijknamig toneelstuk Gaslight (1938) waarin een echtgenoot af en toe het gaslicht tijdelijk lager zet of een schilderij tijdelijk weghaalt, maar als zijn vrouw zegt dat er iets mis is, dan ontkent hij dat en gebruikt hij dat om haar voor gek te verklaren.

DutchLion33 | 20-03-21 | 17:10

@DutchLion33 | 20-03-21 | 17:10: man man man dat was nog eens een creepy zwart wit film. Een film die je nooit meer vergeet ook al is ie zo oud als de Sint.

appeltjesgroeneweide | 20-03-21 | 18:36

@DutchLion33 | 20-03-21 | 17:10:
Maar het ging er in die film om dat die man op zolder ofzo zaken aan het zoeken was en dat de gaslampen zachter gingen branden als hij op de leidingen ging staan. Toch?

appeltjesgroeneweide | 20-03-21 | 18:37

Aandachtszoeker!!!!!! Alles voor de aandacht? Is bij1 niet wat voor haar!

Rome | 20-03-21 | 16:59

Wat heeft Sunny toch een heerlijk overzichtelijk wereldbeeld, jaloersmakend eigenlijk.. En misschien suf om over de grammatica te beginnen, maar wat schrijft dat mens slecht zeg! Armoedig taalgebruik en het stikt ook nog eens van de fouten..

Frits_Binkestein | 20-03-21 | 16:59

Sunny is eng.

Mr.Crowley | 20-03-21 | 16:59

De meeste kennissen van ons zijn academici en die stemmen zeker niet op guur, populistisch of racistisch rechts.

Red shirt | 20-03-21 | 16:59 | 2

Academici ... proest.
Uw kennissen stemmen guur, populistisch of racistisch links?

Usumani | 20-03-21 | 17:05

Wat heeft u een dringende kennissenkring en dan ook nog academisch. Ik ben sprakeloos van bewondering.

5611 | 20-03-21 | 22:01
-weggejorist en opgerot-
Datmagniethe | 20-03-21 | 16:59 | 2

Het verraadt hoe hoe Sunny denkt.

Mr.Crowley | 20-03-21 | 16:58

"Doodenge stroming" Bergman moet d'r zure kudt eens luchten.

redthehaghue | 20-03-21 | 16:57

Moet je toch allemaal lekker zelf weten wat je doet met je leven? Rare mensen die het allemaal beter denken te weten. Dan kun je mediteren tot je een ons weegt maar kun je beter een goede psychiater zoeken.

Rest In Privacy | 20-03-21 | 16:57

Is domheid een vereiste om yogo yogo te doen?
Wat me ook altijd opvalt is dat dit soort deugers het dan over "radicaal" en "extreem" rechts hebben. X66 daarentegen is dan een middenpartij en GL en PvdA "links" maar nooit "radicaal" of "extreem" links.
Op een uitzondering na komt het geweld vrijwel uitsluitend uit linkse of islamitische hoek. Maar nee, we hebben een probleem met extreem rechts.
Lijkt me dat we meer een probleem hebben met de sunny's van deze wereld.

Ride_On | 20-03-21 | 16:57

Als yoga dit doet met haar geest, stopt ze er beter mee, ze mist de elementaire basis van enige menselijkheid.

smdyasc | 20-03-21 | 16:57

Is dat zeikwijf er ook weer om anderen de maat te nemen? Mooiste en legendarische uitspraak die zij zich ter harte zou moeten nemen - zoals ze voor de voeten geworpen kreeg- als je negativiteit uitstraalt, krijg je dat ook weer terug. In your face, sunny van niets.

appeltjesgroeneweide | 20-03-21 | 16:56

Na ja, Onzinnige aannames.
En die Tijn Touber is gewoon een goede liefdevolle man.

Ben Adam | 20-03-21 | 16:55 | 3

Misschien is ze wel afgewezen door Tijn. Zou dat het zijn?

Ride_On | 20-03-21 | 16:58

Ondertussen in de Sahel vraagt Abdulla zich af wanneer hij zijn 6 kinderen weer normaal te vreten kan geven omdat het weer droger is. Terwijl Sunny en alle andere overvliegen in KLM toestel op weg naar Zuid Afrika om over 1st world problems te gaan filosoferen....

MeneerGuggenheimer | 20-03-21 | 16:55 | 1

Daarom bezint voor je begint, die zes kinderen heeft hij toch zelf zonder nadenken bij elkaar geneukt.

jan huppeldepup | 20-03-21 | 17:06

Ach ja. Generaliseer maar met je FvD/PVV/JA21. En noem dat vooral racisten en facisten. Polariseer vooral verder en doe dan alsof dat de schuld is van de ander. En blijf in je bubbel hangen. Per saldo ben je dan exact alles waarvan je die ander beschuldigt.

volksvaderland | 20-03-21 | 16:54

Identiteitspolitiek is een psychiatrische stoornis.

Mensdier | 20-03-21 | 16:54

Leuk mens die Roxane. Totaal niet dichtgetikt of zélf degene die aan ontmenselijking doet. Met nul argumenten die ergens op slaan. Wat een niveau weer dat schrijversgilde.

klimaatsloper | 20-03-21 | 16:54 | 1

Gelukkig wel goed op de hoogte van allerlei gewichtige Amerikaanse kretologie, want dat staat namelijk erg gewichtig op de 'sosjalmiedeaa'.

Ad Hominem | 20-03-21 | 17:05

Lees het interview met Paul van der Velde, hoogleraar Aziatische religies in Elsevier van 1 maart. Deze man geeft een aardig inkijkje hoe maf sommige Nederlanders zijn in die yoga scene.

HD50 | 20-03-21 | 16:53

Vrijheid van het colletief bestaat niet. Het collectief is het tegendeel van vrijheid - per definitie.

redanx | 20-03-21 | 16:52

Wacht even, staat daar nou in die diagram bij new agers: commitment to non-violence? Nou sunny, volgens mij hebben ze de memo gemist...

Snoorderlag | 20-03-21 | 16:52

Wat is gaslichting?Komt dan het mannetje (*) van het gasbedrijf de gasmoleculen ophalen voor verdere distributie? (*) verwijst naar man, vrouw of elke mogelijke tussenvorm hiervan.

Otto Normal | 20-03-21 | 16:52 | 4

@Kapitein Sjaak Mus | 20-03-21 | 16:54:
Waarschijnlijk is hij sarcastisch. Enfin. Het begrip heeft zijn oorsprong in het toneelstuk, en later de film, Gas Light. Psychologen zijn er later mee aan de haal gegaan.

Lafayette | 20-03-21 | 16:58
▼ 1 antwoord verborgen

Voor Sunny is negatief-zijn een bestaansrecht. Je kan dit soort berichten zijn als een overlevingsstrijd. Een hopeloze strijd want het is uiteindelijk zelfverblindend en - vernietigend. Ze zal ten ondergaan aan dat waar VOOR ze strijd (en dus niet waar tegen). Op zich best triest, maar ik heb er weinig medelijden mee.

Lafayette | 20-03-21 | 16:52

Als mevrouw in echt geld zou moeten verdienen zonder subsidie dan zou ze wel anders piepen.

Atlantis-95 | 20-03-21 | 16:52

"Als je negativiteit uitstraald krijg je negativiteit terug" Geen spelt tussen te krijgen. Arme Sunny.

halfvolle glas | 20-03-21 | 16:51 | 1

Leuk maar ze spelt wel gewoon "uitstraalt" en daar is geen speld tussen te krijgen.

AlexanderVissers | 20-03-21 | 17:15

Is de hele wereld koekwaus geworden ofzo?

Lorejas | 20-03-21 | 16:51 | 1

Yup.

halfvolle glas | 20-03-21 | 16:52

Grappig dat iedereen die het niet met dit soort sneu gajes eens is altijd “huiswerk” moet doen. Ik moet niks onwelriekende gleuven brigade, jullie moeten iets. Namelijk accepteren dat er anderen zijn (wellicht zelfs met dezelfde hobby’s als jij) die het politiek gezien niet met je eens zijn. De linksmensch wat een engnekken..

mr.money | 20-03-21 | 16:51

Fijn dat jullie me even hepen herinneren, GS!
Mijn lieve tante Yolanda een beetje verwaarloosd, de laatste tijd.
Het wordt hoog tijd dat ik weer eens naar tante Yo ga.

Kapitein Sjaak Mus | 20-03-21 | 16:50 | 2

He? Leeft die nog??

halfvolle glas | 20-03-21 | 16:52

@halfvolle glas | 20-03-21 | 16:52:
Niet kapot te krijgen.

Kapitein Sjaak Mus | 20-03-21 | 16:54

Ten eerste hebben de linkse partijen dikke zetelwinst geboekt! D66 voorop. Ten tweede stemmen yoga beoefenaren ook Partij voor de dieren als ze vlees-arm of vleesloos eten en ten derde is dat ven-diagram natuurlijk hi-la-risch. Geenstijl, koesteren die Sunny voor de nodige portie absurdisme.

AlexanderVissers | 20-03-21 | 16:49

Sorry, maar ik ben echt té moe van dit soort types. Deze sla ik over.

Milovsky | 20-03-21 | 16:48 | 2

Idem.

Rohin | 20-03-21 | 16:49

Van Sunny Bergman, en dergelijke figuren, verlos ons Heer.

Butters | 20-03-21 | 16:54

Waarom bekritiseer je iemands stemgedrag? We leven in een vrij land. Ben je beter dan anderen? Ik dacht het niet. Stop met zuur zijn en ga leven.

WillemWordtWakker | 20-03-21 | 16:48 | 3

Sunny is één met het universum, maar ze is vergeten dat er ook andersdenkenden in hetzelfde universum leven. Die er ook gewoon bij horen. Nog maar een paar jaartjes oefenen en mediteren lieve Sunny!

A_Urelius | 20-03-21 | 16:51

Types als Sunny verpesten het voor het rationele collectief. Door dit soort leiperds is Woko-Halal (briljante term) omarmd. "Tieft Op!" lijkt me de beste reactie van elke yoga studio.

CousCous-met-Bacon | 20-03-21 | 17:02

Wat lult al dat domme linkse volk nu,
er is helemaal niet massaal voor rechts gestemd, er is alleen niet veel op links gestemd en daarom verloren(yeah linkse modderfokkers)
Sokpop Rutte en heks+bezem Kaag zijn niet links en niet rechts,
het is vlees noch vis en er komt ook deze vier jaar een middelmatig politiek leiderschap, zoals Nederland dat al meer dan een decennia gewend zijn!
Wil je zeiken op rechts!? zorg dan maar eens dat de Grote Blonde Leider met genoeg zetels aan de macht komt, dan kun je je zegje doen, zurig linksmensch!

TijdelijkOptimist | 20-03-21 | 16:48

Sunny zit volgens mij en vele anderen, zwaar aan de drugs.
Ze moeten deze idiote, op sluiten in een kerker gooien.

allesmoetkunnen12 | 20-03-21 | 16:48

Als ieder individu vrij is, dan is er toch ook collectieve vrijheid?

Dude heb je eten | 20-03-21 | 16:47

Hierbij mijn officiële reactie: HAHAHAHAHHAHAHAHAHA

SinisterNL | 20-03-21 | 16:47 | 1

Had best wel wat langer gemogen. 400 pagina's of zo.

meneer der meneren | 20-03-21 | 16:49

Brrrrr - Nederlands schrijven met al die Engelstalige "Buzzwords" er door heen.

hooliganica hollandi | 20-03-21 | 16:46

Van Iperen en de klap van de molen. "Don't bash me, zoek zelf even de cijfers op." Fullblown fuck intelligence. Denkt nog in links (redders van de onderdrukte medemens) en extreem rechts (iedereen die rechts van het midden is) ... Een 'deuger' optima forma. Ongezien de typhus en Sunny ook.

Usumani | 20-03-21 | 16:46 | 1

Van Iperen d'r tekst moet je twee keer lezen. Ze neemt die hoogopgeleide vrouwen iets kwalijk. Die stemmen VVD of D66, geen PVV en ook geen JA21 of Terrie (die laatste heel, heel misschien) Maar dan gaat ze door: dat die vrouwen geen mededogen hebben, geen mededogen voor de groepen die door PVV, JA21 en FvD worden vertrapt.
Sorry hoor, hele groepen worden vertrapt door D66, GL, PvdD en nog een paar.

hotnot | 20-03-21 | 18:08

Ik begrijp die Yoga lui wel. Als ik zo was zou ik ook moe en gestresst worden van mezelf. Ik heb het 2x gelezen maar snap je nog steeds niet. Het leven is niet zo ingewikkeld.

EmilioEsteves | 20-03-21 | 16:46

Ja hallo, dus omdat ik op Eerdmans heb gestemd ben ik nou opeens een vrij type met een hang naar vrijheid. Ga toch fietsen. Ich bin ein Surinamer in die Niederlande, lekker eten, winti waai lanti paai (wind waait land betaalt), fa libi dè, kon gi wan tori (hoe is het leven, laten we een praatje maken), no spang (maak je niet druk), ko go kooiri (laten we gaan kuieren).

Ik mot gewoon geen regeringscoalitie die allemaal dingen doet die de kiezer niet wil. Ik ben het nou spuugzat dat die Geert Wilders nog steeds staat te blèren in de Tweede Kamer wat hij in 2004 al stond te blèren, maar nog niets van heeft kunnen realiseren. Dus op naar de volgende die wel de belofte inhoudt dat ie wat kan. En dat is voor mij Eerdmans. Die is al half zo groot als de PvdA, of GL, of SP. Laat 'm maar schuiven die knul. En Annabel heb ik altijd mee willen daten, alleen nu effe niet.

Twee Jeetjes | 20-03-21 | 16:46 | 2

Zou Annabel aan yoga doen?

ZOMG | 20-03-21 | 16:47

@ZOMG | 20-03-21 | 16:47:
Ik heb haar hoog zitten, maar die vraag had je niet moten stellen.
Ik ben nogal visueel ingesteld.

* met trillende hand oorlam inschenkt *

Kapitein Sjaak Mus | 20-03-21 | 16:57

Snapte ook nooit waarom het hele volk A.H. kiest.

rein9576 | 20-03-21 | 16:46

Sunny, Eveline cs hebben ook last van een vorm van wappinezz; ze zien achter elke stem die hun niet bevalt een fascistisch complot.

nick.name | 20-03-21 | 16:45 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Als ik Sunny zie, krijg ik acuut sletvrees.

gestoptmetroken | 20-03-21 | 16:45

Wat voor spul gebruikt die Sunny eigenlijk, dat ze tot deze inzichten komt?

william7055 | 20-03-21 | 16:44 | 2

Blijkbaar is het een enorme blowkikker.

ZOMG | 20-03-21 | 16:45

@ZOMG | 20-03-21 | 16:45: Daar word je geen racist van. Ik denk dat het voornamelijk terug te voeren is op een gebrek aan intelligentie. Ze ziet echt niet, dat ze het verkeerd ziet.

Usumani | 20-03-21 | 16:56

Mijn moeder zou zeggen: Altijd iets nieuws, zelden iets goeds.

knutsel_ | 20-03-21 | 16:44

Lieve mensen, probeer nu eens te genieten van het feit dat je überhaupt op deze aarde rondwandelt. Hoe groot is de kans? Eén op 100 miljoen?

Je was het snelste zaadje. Het is gelukt. En nu loop je je eigen leven te verzeuren met allemaal onzin. Leef! Geniet! De kans bestaat dat het maar één keer kan.

A_Urelius | 20-03-21 | 16:44 | 4

okidoki

rein9576 | 20-03-21 | 16:47

Behalve als je KI baby was dan ben je gewoon kansloos en heb je per definitie al geen bestaansrecht

Snoorderlag | 20-03-21 | 16:55

@Snoorderlag | 20-03-21 | 16:55: 'nu loop je je eigen leven te verzeuren met allemaal onzin'.
Bestaansrecht? Het bestaan is geen recht. Eerder een gunst. Leve het leven!

Usumani | 20-03-21 | 16:59
▼ 1 antwoord verborgen

Die yogaleraar had gewoon gelijk met die negativiteit
Sunny is tenslotte, ondanks haar naam, natuurlijk wel een negatieve zeurgleuf

Tobi | 20-03-21 | 16:43 | 1

Sunny heeft een zwaarbewolkte ziel.

Usumani | 20-03-21 | 17:02

De mensen in de yoga, new age, spirituele en andere zweefteefjes gedoe die ik ken gaan aan de ene kant vol op de biologische en vegetarische toer, maar zuipen wel jonge jenever, slikken XTC en snuiven coke.

Osdorpertje | 20-03-21 | 16:43 | 3

Onderschat de goddelijke kracht van jonge jenever niet waarde Osdorpertje.

A_Urelius | 20-03-21 | 16:45

Zuidam maakt hoofdzakelijk oude genever, gestookt van hoofdzakelijk graan. Jonge genever wordt gemaakt van suiker. Met leeftijd heeft het niets te doen, jonge genever is van na de 2e Wereldoorlog, vandaar de term.

Bakkeleures | 20-03-21 | 19:32

Mijn brein haakt echt compleet af bij deze idioterie. Hoe intens leeg is je bestaan als je je beperkte uren op deze aardkloot vergooit aan deze meuk...? Echt oprecht medelijden mee.

Snikkeldrift | 20-03-21 | 16:41 | 3

Gezien jouw nick zit je begripsvermogen ook wat lager dan je hoofd.

A_Urelius | 20-03-21 | 16:47

@A_Urelius | 20-03-21 | 16:47: zeker, maar bij dit gedram helpt zelfs een blauw tabletje niet meer. Dan kan je het lekkerste wijf ter wereld zijn maar als je deze verbale diarree begint te debiteren is het met de drift wel klaar.

Snikkeldrift | 20-03-21 | 16:49

@Snikkeldrift | 20-03-21 | 16:49: Haha, mooi man. Deze lieve yogamensen vinden zichzelf vaak verlicht, maar als je dat van jezelf vindt ben je er het verst vanaf.

Hij die weet spreekt niet, hij die spreekt weet niet.

A_Urelius | 20-03-21 | 16:54

JA21 wil helemaal geen groepen vertrappen, maar juist voorkomen dat groepen (ja jij, Sunny) vertrapt worden.

Trekhaas | 20-03-21 | 16:40 | 1

Precies, dit soort collectivisten realiseert zich nooit dat diegenen die strijden voor hun eigen individuele vrijheden, per definitie ook strijden voor de vrijheden van alle anderen.

snakedogman | 21-03-21 | 09:43

lol

GroetenVanUrk | 20-03-21 | 16:40 | 1

Very lol

hete wind | 20-03-21 | 17:24

Die polarisatie, waar komt die toch vandaan?

Hoe-nu-verder | 20-03-21 | 16:40 | 2

Amsterdam natuurlijk. Uit de bubbel waarin ze leeft.

Bab01 | 20-03-21 | 16:49

Spartacus ontdekt het fenomeen 'vrouwen'.

klimaatsloper | 20-03-21 | 16:39 | 3

Fout. Persoon Die Zich Op Dat Moment Identificeert Als Vrouw.

2voor12 | 20-03-21 | 16:43

Dom wijf.

van Oeffelen | 20-03-21 | 16:39

Sunny Bergman die een clubje zag die zichzelf superieur voelde.
Stond zeker in haar badkamer naar de spiegel te kijken.

2voor12 | 20-03-21 | 16:39 | 1

Ze werd boos omdat zij superieur is. Kon het niet uitstaan dat er anderen zijn die dat ook denken. Sunny is een blobje viezigheid. Krijg smetvrees als ik haar zie.

Reaaalist | 21-03-21 | 09:31

Er is a priori niks mis met egoisme. Je moet jezelf immers helpen zodat je (misschien) anderen kunt helpen. Bovendien is er een mechanisme waarin altruisme is geformaliseerd: de Staat. Daar betaal je belasting voor. Alles daarbovenop is vrijwilligerswerk.

konjodebonjo | 20-03-21 | 16:39 | 1

Als het inderdaad de bedoeling was geweest om allemaal 'één' te zijn en alle individualisme te laten varen waren we allemaal samen wel een soort soep geweest!
Hetgeen-we-dus-niet-zijn!
De hang naar het hogere is bij velen zo groot dat ze het contact met de wereld verliezen...
Dat neo-communistische activisme in alle geledingen van de samenleving komt me een beetje de keel uit!

Aristotalloss | 20-03-21 | 17:34

Dus als ik het goed begrijp: als je yoga beoefent moet je je conformeren aan een bepaalde politieke stroming?

ZOMG | 20-03-21 | 16:39 | 5

Ja anders cancel.

Bab01 | 20-03-21 | 16:45

@ZOMG | 20-03-21 | 16:44:
Ik heb al gekozen dan maar voor fascist uitgemaakt te worden. En het raakt me totaal niet meer als ze dat doen.

2voor12 | 20-03-21 | 16:45

Je vraagt je af wie een grotere fascist is Sunny Bergman of Terry Berdet. Van Terry mag ik nog gewoon naar yoga(wat al maanden dicht is, maar goed)

m.fucker | 20-03-21 | 17:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Mensen die aan yoga doen zijn verlichte mensen die alles begrijpen en de waarheid zien en in pacht hebben.

letopuwzaak | 20-03-21 | 16:38 | 1

Denken ze...

MoonBeebe | 20-03-21 | 16:46

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl